OBC Elst. Veilig & Betrokken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OBC Elst. Veilig & Betrokken"

Transcriptie

1 OBC Elst Veilig & Betrokken

2 Over Betuwe College Elst Kleinschalig onderwijs Een tweede thuis Kennen en gekend worden Persoonlijke aandacht Het maximale uit jezelf halen Welkom Welkom op OBC Elst: een veilige school in hartje Elst, waar jij je snel thuis zult voelen. Op onze school kun je terecht voor de niveaus mavo en havo. Er heerst een plezierige sfeer, waarin je makkelijk leert. De docenten kennen je snel en stimuleren jou om het beste uit jezelf te halen. We willen niet alleen dat jij het beste uit jezelf haalt maar ook dat de docenten en het ondersteunend personeel de lat steeds iets hoger leggen. Zo streven we met elkaar naar het maximaal haalbare op het gebied van onderwijs. Met het extra programma in het derde en vierde leerjaar zorgen we dat zoveel mogelijk leerlingen optimaal kunnen doorstromen naar de havo. Samen werken we zo aan goede slagingskansen. Goed leren begint bij goed in je vel zitten en daarom investeren we ook op sociaal gebied. Je krijgt sterke begeleiding van je mentor en de docententeams. Naast de reguliere lessen is er ruimte voor projectonderwijs, sporttoernooien en buitenschoolse activiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een skireis, survivalkamp, theaterbezoek en buitenlandse reizen? Zo is school niet alleen leerzaam maar ook nog eens sportief, gezellig en leuk! OBC Elst Onderbouw: Van der Duyn van Maasdamstraat 25, 6661 ZR Elst Bovenbouw: Mozartstraat 12, 6661 BL Elst Tel (0481)

3 Teams OBC Elst werkt in teams: een aantal mentoren en lesgevers die verantwoordelijk zijn voor een bepaalde afdeling. Samen houden zij goed zicht op alle leerlingen. Teamleider onderbouw (klas 1 en 2): dhr. M. (Menno) van der Ree Teamleider bovenbouw (vanaf klas 3): mw. T. (Tanja) Thomas Directeur OBC Elst: dhr. C.E.J.A. (Charles) Lohnstein Taal, rekenen en welzijn Alle brugklasleerlingen worden aan het begin van het schooljaar getest op het gebied van taal en rekenen. Wanneer blijkt dat je iets lastig vindt, krijg je extra ondersteuning. Alle brugklasleerlingen vullen ook de zogenaamde schoolvragenlijst in. Hierbij wordt gekeken naar het welzijn van de leerling op school. Voel jij je prettig op school? Heb je misschien extra aandacht nodig? Indien nodig bieden we speciale hulp aan. Een overzichtelijke school OBC Elst is een overzichtelijke school waar docenten de leerlingen kennen. Problemen worden snel herkend en opgelost. Elke leerling in onze school wordt gezien, letterlijk en figuurlijk. Wij zijn namelijk van mening dat goed onderwijs ontstaat in een prettige sfeer! Keuzewerktijd In leerjaar 1 en 2 krijg je twee uur per week keuzewerktijd. Dit houdt in dat je tijdens deze uren extra begeleiding of verdieping kan krijgen in een vak. Deze uren kunnen ook ingevuld worden met een aanvullend programma zoals, dans, drama, zang, Lego Mindstorms of game making.

4 Jeanne van Berkel-Reijmers, mentor en docent muziek De dag dat je naar de middelbare school gaat is meestal iets waar je erg lang naar hebt uitgekeken, tegelijk is deze dag ook erg spannend. De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is best groot. In plaats van één juf of meester krijg je nu te maken met misschien wel twaalf verschillende docenten. Je zit niet een hele dag in één lokaal, maar je wisselt meestal ieder lesuur van lokaal. Voor al die verschillende vakken, heb je boeken nodig, die je allemaal mee moet nemen in een enorm zware schooltas en je krijgt huiswerk. Dat is in het begin best wennen, maar je hoeft het niet alleen te doen. Als mentor sta ik speciaal voor jou en jouw klasgenoten klaar. Iedere week is er een mentoruur waar je met al je vragen en problemen bij mij terecht kunt. Ook voor jouw ouders ben ik het aanspreekpunt. Daarnaast is een prettige sfeer in de klas erg belangrijk. Daarom gaan we aan het begin van het schooljaar op brugklaskamp, zodat we elkaar beter leren kennen in een andere omgeving en organiseren we samen een klassenuitje. Net zoals Pharell Williams zegt in zijn nummer Happy : Clap along if you feel like Because I m happy Als je je happy voelt gaat alles veel makkelijker. Studiewijzers In de onderbouw ga je leren leren. Je mentor helpt je daarbij. Daarbij leer je plannen met behulp van studiewijzers. Het doel: zelf leren plannen en steeds zelfstandiger werken. Zo bereiden we jou voor op de eisen die in het vervolgonderwijs aan jou worden gesteld. Iedere rapportperiode maken we de studiewijzers volgens een vast format. Dat geeft helderheid over de hoeveelheid huiswerk en toetsen. Leerlingvolgsysteem OBC Elst maakt gebruik van het digitale systeem Magister. Op deze manier blijven jouw ouders/verzorgers en jij via een persoonlijke inlogcode op de hoogte van behaalde toetscijfers, actuele roostergegevens en absenties. Ouders/ verzorgers van bovenbouwleerlingen ontvangen direct een sms wanneer hun kind zonder bericht niet op school is verschenen. Binnen Magister werken we ook met de ELO: de Elektronische Leer Omgeving. In de ELO kunnen jouw ouders/verzorgers en jij bijvoorbeeld het huiswerk, lesnotities, opdrachten, verwijzingen naar websites en nog vele andere zaken zien.

5 Samenwerking tussen ouders/verzorgers en school Een goede samenwerking tussen het thuisfront en de school vinden wij erg belangrijk. Voor een heldere communicatie is de mentor het eerste aanspreekpunt. Ook is het mogelijk om vakdocenten te spreken. De kleinschaligheid van OBC Elst zorgt voor korte lijnen. Zo kunnen we alle leerlingen goed volgen. Omdat wij kritisch kijken naar het eigen functioneren vinden wij het prettig als ouders/verzorgers contact met ons opnemen via mail of telefoon. Samen zijn we immers verantwoordelijk voor de zorg en de ontwikkeling van de leerlingen. Wij hechten groot belang aan de mening van ouders/verzorgers. Daarom komt eenmaal per rapportperiode een groep contactouders samen. De groep contactouders spreekt onder leiding van de teamleider over uiteenlopende schoolzaken. Zorgadviesteam Goede zorg vinden we belangrijk. Het zorgadviesteam komt regelmatig samen om leerlingenzorg te bespreken. Dit team bestaat uit vertegenwoordigers van de school en uit functionarissen uit de reguliere zorg. Uitgebreide sportmogelijkheden OBC Elst vindt het belangrijk dat jij de gelegenheid krijgt om extra te sporten buiten de reguliere gymlessen om. Regelmatig organiseert de school sporttoernooien en sportdagen. In de pauzes wordt op de locatie Van der Duyn van Maasdamstraat gevoetbald om de streetsoccerbokaal. Buitenlesactiviteiten Er is natuurlijk meer dan alleen onderwijs. In de brugklas ga je aan het begin van het schooljaar al samen op kamp. Zo leer jij je klasgenoten, je mentor en een deel van de docenten snel kennen. In alle leerjaren worden vele activiteiten georganiseerd waar leerlingen meestal vrijwillig aan deel kunnen nemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een survivalkamp in de Ardennen, skiën in Oostenrijk of een eendaagse stedentrip? Daarnaast zijn er nog activiteitenweken, waarin veel gelegenheid is om buiten het leslokaal actief te zijn. Denk hierbij aan projecten, excursies, museumbezoek enz. Meer weten? Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan naar onze open dag op woensdag 28 januari 2015 Inlooptijden: uur en van uur. Of schrijf je in voor onze minilessen: Maandag 26 januari en vrijdag 6 februari 2015 van uur tot uur. Meer informatie:

6 ,, 6 Brugklassers aan het woord Lisa (De Esdoorn) Je krijgt hier op school KWTuren. Dat zijn uren waar je iets extra s in kan doen of aan een vak werken wat je bijvoorbeeld moeilijk vindt. Daan (De Meander) - OBC Elst is een leuke Eliza (Sunte Werfert) school. Er zitten hier leuke leerlingen op - In het begin is het allemaal even spannend. Onze school. De docenten zijn aardig en staan altijd voor je klaar. klas is echt heel erg gezellig. We zitten als klas in de pauzes ook altijd bij Levi (Sunte Werfert) - De eerste keer dat elkaar. Je krijgt redelijk wat huiswerk je hier komt is het even wennen. Maar je maar dat is best goed te doen. voelt je hier snel thuis. Iedereen praat hier gezellig met elkaar. Marnix (De Troubadour) - OBC Elst heeft een gezellig, klein gebouw. Je verdwaalt hier in ieder geval niet snel. En Dick de conciërge staat ook altijd voor je klaar! Yenthl (De Arabesk) - In de lessen vertellen de leraren wat je als huiswerk krijgt. Daarnaast kun je ook altijd kijken op Magister. In dat programma staat naast je huiswerk ook je rooster en je cijfers. Danisha (De Arabesk) - De pauzes zijn hier erg gezellig. Daarnaast vind ik gym erg leuk. Wij hebben ook een leuke gymleraar. Bij hem mogen we altijd leuke sportspellen doen. Desirée (Het Drieluik) - Hier wordt niet gepest, er hangt hier een goede sfeer. De docenten zijn behulpzaam en leggen goed uit. Rowena (Stap voor stap) - Je leert snel nieuwe mensen kennen want je ziet elkaar ook vaak in de aula. Je tas is wel best zwaar met al die boeken maar die kun je ook in je kluisje doen.,, Umutcan (Confetti) - OBC Elst is een goede school, er hangt hier een goede sfeer.

7 Brugklaskamp Christian (De Wegwijzer) - Het brugklaskamp was geweldig. We moesten wel ver fietsen, maar het was de moeite waard. Op het kamp hebben we veel spelletjes gedaan, zoals het dierengeluidenspel in het bos. Dat was best eng. Loïs (De Schatgraaf) - Ik vond het brugklaskamp heel gezellig. Ik kende al wel wat kinderen, maar nu ken ik er veel meer. We hebben lekker gezwommen in Oss, in een zwembad met veel glijbanen. De leraren deden ook mee. Mirre (De Elstar) - Bij het brugklaskamp gingen we zwemmen in Oss en hebben daar ook een speurtocht gedaan. Toen we terugkwamen hebben we gebarbecued en een bosspel met zaklampen gedaan, best eng. We gingen pas om 3 uur slapen en moesten om 7 uur al weer op om naar huis te fietsen. Danisha (De Arabesk) - Het slapen was bij het brugklaskamp erg gezellig. We gingen eerst op andere kamers chillen en daarna op onze eigen kamer slapen. Zo heb ik een hoop nieuwe vrienden en vriendinnen gemaakt. Barbara (De Gazelle) - We zaten op een hele grote boerderij en daar kon je van alles doen. We gingen voetballen en dat ging heel fanatiek. Bij Levend Stratego won ons team 2 keer, dat was leuk. Anne (Jan Ligthart) - De eerste avond van het kamp aten we macaroni. In de avond deden we bingo en gingen we op een trommel trommelen. Dat heet Djembé en was heel lawaaiig, maar wel leuk. Marijke Mulder, zorgcoördinator, mentor klas 1 en docent Aardrijkskunde Als zorgcoördinator houd ik mij bezig met de zorg rondom de leerling. Op het OBC vinden wij het belangrijk dat leerlingen met hun talenten en beperkingen zo goed mogelijk de middelbare school kunnen doorlopen. Een prettig leerklimaat is daarbij heel belangrijk. Leerlingen met een leerprobleem zoals dyslexie, ADHD of autisme hebben soms net wat extra ondersteuning nodig. Waar nodig zet ik die extra ondersteuning in, met bijvoorbeeld de hulp van een remedial teacher of een intern begeleider. Ook ondersteun ik de mentoren en docenten in hun dagelijks werken met de leerling. Daarnaast ben ik voorzitter van het Zorgadviesteam. Dit team bestaat uit interne en externe deskundigen op het gebied van onderwijs en zorg. In het ZAT worden de problemen van leerlingen besproken en daarbij aansluitend gezocht naar een passende oplossing. Iedere leerling krijgt zo de mogelijkheid om zich optimaal te ontwikkelen, met het diploma op zak als einddoel!

8 Over Betuwe College Elst mavo en havo op niveau Menno van der Ree, Teamleider onderbouw Als teamleider ben ik verantwoordelijk voor het onderwijs in klas 1 en 2. Het mooie aan onderwijs? Het beste uit de leerling naar boven halen! Als teamleider ben ik erg trots op ons team docenten die daar elke dag hard aan werken. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat alles goed loopt en dat de docenten hun werk goed kunnen doen. Naast teamleider geef ik ook nog lessen biologie aan leerjaar 1 en 2. Mavo PLUS Heb je ambities om na de Mavo PLUS mavo een havodiploma te behalen? Dan is het mavo PLUS - programma iets voor jou! Het is een exclusief programma vanaf leerjaar 3 dat zorgt voor een makkelijke doorstroom van mavo naar havo. Opbouw programma Mavo PLUS Het programma bestaat uit zes verschillende vakken: Nederlands, Engels, science, humanics, wiskunde en management & organisatie. Door het unieke onderwijsprogramma word je nog beter voorbereid op de havo. In het programma besteden we veel aandacht aan studievaardigheden (plannen), taal (begrijpend lezen) en rekenen (wiskunde). Het programma loopt van februari in leerjaar 3 tot in april van leerjaar 4 en neemt maximaal vijf extra lesuren per week in beslag.

9 Profielen OBC Elst biedt leerlingen in 4 en 5 havo alle vier de profielen aan: Cultuur en Maatschappij Economie en Maatschappij Natuur en Gezondheid Natuur en Techniek Binnen elk profiel zijn er keuzemogelijkheden uit verschillende vakken. Via onze decaan krijg je hierover meer informatie. Open dag Kom naar onze open dag op woensdag 28 januari 2015 Inlooptijden: uur en van uur. Meer informatie: Minilessen Bezoek ook onze minilessen op Maandag 26 januari en vrijdag 6 februari 2015 van uur tot uur. Meer informatie:

10 OBC Algemeen 10 Opleidingen De verschillende scholen van het Over Betuwe College bieden de volgende opleidingen aan: OBC Elst: mavo, mavo PLUS, havo OBC Bemmel: vmbo-t, havo, vwo en tweetalig onderwijs havo en vwo (TTO) OBC Huissen: vmbo alle leerwegen met sectoren techniek (Bouw, Wonen en Interieur (BWI) en Metaal), SDV (Sport, Dienstverlening & Veiligheid) en Zorg & Welzijn Speciale opleidingen Het OBC heeft een aantal speciale opleidingen: PROBC op OBC Huissen Vmbo-t Lifestyle op OBC Bemmel Vmbo-t VTO Duits op OBC Bemmel Mavo PLUS op OBC Elst Sportklas vmbo op OBC Huissen Sportklas havo op OBC Bemmel International business college (IBC) havo-4 op OBC Bemmel Tweetalig onderwijs havo en vwo op OBC Bemmel Kijk voor meer informatie in de folders van deze OBCscholen of op onze website

11 OBC Bemmel, havo-vwo De Heister CV Bemmel telefoon (0481) e. bemmel@overbetuwecollege.nl i. OBC Bemmel, vmbo-t Drieske CX Bemmel telefoon (0481) e. bemmel@overbetuwecollege.nl i. OBC Elst Onderbouw: Van der Duyn van Maasdamstraat ZR Elst Bovenbouw: Mozartstraat BL Elst Open dagen OBC Huissen Zaterdag 31 januari 2015 van tot uur Julianastraat 17, Huissen OBC Elst Woensdag 28 januari 2015 van tot uur en van tot uur Van der Duyn van Maasdamstraat 25, Elst Telefoon (0481) e. elst@overbetuwecollege.nl i. OBC Huissen Julianastraat KJ Huissen Telefoon (026) e. huissen@overbetuwecollege.nl i. OBC Bemmel Zaterdag 31 januari 2015 van tot uur in beide gebouwen: De Heister 1 en Drieske 4, Bemmel Informatieavond tweetalig onderwijs, vwo, Sportklas havo, vmbo Lifestyle, VTO Duits: Dinsdag 13 januari 2015 vanaf uur OBC Bemmel, De Heister 1, Bemmel. Inschrijving op elke locatie, tijdens de open dag en op woensdag 11 maart 2015 van tot uur

12 C O L O F O N 12 Uitgever Over Betuwe College Postbus AA Bemmel Tel. (0481) Redactie PR & Communicatie met dank aan allen die tekstbijdragen leverden Foto s Marco Hamelink Helen de Bruijn Ontwerp Puntwee Visuele communicatie, Elst Druk DrukMotief, Apeldoorn * alle informatie uit deze folder is onder voorbehoud van fouten en wijzigingen

OBC Elst 2016-2017. Veilig & Betrokken

OBC Elst 2016-2017. Veilig & Betrokken OBC Elst 2016-2017 Veilig & Betrokken Welkom Welkom op OBC Elst: een veilige school in hartje Elst, waar jij je snel thuis zult voelen. Op onze school kun je terecht voor de niveaus mavo en havo. Er heerst

Nadere informatie

OBC Elst Dé plek om het beste uit jezelf te halen

OBC Elst Dé plek om het beste uit jezelf te halen OBC Elst 2017-2018 Dé plek om het beste uit jezelf te halen Welkom Welkom op OBC Elst: Een vertrouwde plek om je voor te bereiden op jouw toekomst in de samenleving. Hier dagen we je uit jouw talenten

Nadere informatie

OBC Elst Veilig en betrokken

OBC Elst Veilig en betrokken OBC Elst Veilig en betrokken 12013-2014 OBC Elst Onderbouw: Van der Duyn van Maasdamstraat 25, 6661 ZR Elst Bovenbouw: Mozartstraat 12, 6661 BL Elst OBC Elst: uitdagen en eisen stellen Over Betuwe College

Nadere informatie

OBC Elst. Dé plek om het beste uit jezelf te halen OPEN DAG tot uur tot uur

OBC Elst. Dé plek om het beste uit jezelf te halen OPEN DAG tot uur tot uur Dé plek om het beste uit jezelf te halen 2019 2020 OPEN DAG 30 januari 2019 13.30 tot 16.00 uur 18.30 tot 21.00 uur Op onze school kun je terecht voor de niveaus mavo en havo. Er heerst een plezierige

Nadere informatie

OBC Huissen De school is de wereld en de wereld is de school

OBC Huissen De school is de wereld en de wereld is de school OBC Huissen 2017-2018 De school is de wereld en de wereld is de school Welkom Welkom op OBC Huissen: een dynamische vmbo-school waar de leerling en zijn leerproces centraal staan. Wij bieden betekenisvol

Nadere informatie

OBC Elst. Dé plek om het beste uit jezelf te halen OPEN DAG. 31 januari tot uur tot uur

OBC Elst. Dé plek om het beste uit jezelf te halen OPEN DAG. 31 januari tot uur tot uur Dé plek om het beste uit jezelf te halen 2018 2019 OPEN DAG 31 januari 2018 13.30 tot 16.00 uur 18.30 tot 21.00 uur Welkom! Dé plek om het beste uit jezelf te halen! is een school die je voorbereidt op

Nadere informatie

OBC Huissen 2016-2017. Met hart voor de leerling

OBC Huissen 2016-2017. Met hart voor de leerling OBC Huissen 2016-2017 Met hart voor de leerling Welkom Welkom op OBC Huissen: een dynamische vmbo-school waar jij je veilig voelt. Elke leerling in onze school wordt gezien, letterlijk en figuurlijk. Wij

Nadere informatie

OBC Huissen. De school is de wereld en de wereld is de school OPEN DAG uur

OBC Huissen. De school is de wereld en de wereld is de school OPEN DAG uur De school is de wereld en de wereld is de school 2018 2019 OPEN DAG 3 februari 2018 10.00-15.00 uur Welkom! Welkom op : een dynamische vmbo-school waar de leerling en zijn leerproces centraal staan. Wij

Nadere informatie

OBC Huissen. De school is de wereld en de wereld is de school OPEN DAG uur

OBC Huissen. De school is de wereld en de wereld is de school OPEN DAG uur De school is de wereld en de wereld is de school 2019 2020 OPEN DAG 9 februari 2019 10.00-15.00 uur Welkom! Welkom op : een dynamische vmbo-school waar de leerling en zijn leerproces centraal staan. Wij

Nadere informatie

OBC Bemmel 2016-2017. Jouw wereld

OBC Bemmel 2016-2017. Jouw wereld OBC Bemmel 2016-2017 Jouw wereld Welkom OBC Bemmel heeft heel veel keuzemogelijkheden en past daarom goed bij jou! Bij ons kun je vmbo-t, havo, vwo én tweetalig havo of tweetalig vwo volgen. Op het vmbo-t

Nadere informatie

OBC Bemmel. Jouw wereld

OBC Bemmel. Jouw wereld OBC Bemmel Jouw wereld 2015 2016 Welkom OBC Bemmel heeft heel veel keuzemogelijkheden en past daarom goed bij jou! Bij ons kun je vmbo-t, havo, vwo én tweetalig havo of tweetalig vwo volgen. Op het vmbo-t

Nadere informatie

OBC Bemmel. Jouw wereld 2014-2015

OBC Bemmel. Jouw wereld 2014-2015 OBC Bemmel Jouw wereld 2014-2015 Welkom Welkom op OBC Bemmel: dé school voor jou, welke opleiding je ook kiest. Veel jongeren uit de regio gaan bij ons naar het vmbo-t, havo, vwo, tweetalig havo of tweetalig

Nadere informatie

OBC Huissen Praktijkgericht onderwijs, hart voor de leerling

OBC Huissen Praktijkgericht onderwijs, hart voor de leerling Praktijkgericht onderwijs, hart voor de leerling 12013-2014 Over Betuwe College (OBC) Huissen: een veilige plek met persoonlijke begeleiding is een dynamische vmbo-school waar leerlingen zich veilig voelen.

Nadere informatie

OBC Bemmel Een venster op de wereld

OBC Bemmel Een venster op de wereld OBC Bemmel Een venster op de wereld 12013-2014 Welkom Welkom op OBC Bemmel: dé school voor jou, welke opleiding je ook kiest. Veel jongeren uit de regio gaan bij ons naar VMBO-T, naar HAVO, tweetalig HAVO,

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel

Nadere informatie

Alles wat je móet weten. over onze school. mavo havo atheneum gymnasium. basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3

Alles wat je móet weten. over onze school. mavo havo atheneum gymnasium. basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er! Het is bijna zover! We hopen dat je voor het Elzendaalcollege

Nadere informatie

Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning. College de OpMaat. Op maat voor jou!

Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning. College de OpMaat. Op maat voor jou! Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning College de OpMaat Op maat voor jou! 2015-2016 College de OpMaat: Op maat voor jou! Leuke activiteiten Ik kan me niet zo goed concentreren in een grote

Nadere informatie

brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3

brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er! Het is bijna zover! We hopen dat je voor het Elzendaalcollege

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Eerlijk gezegd vond ik het eerst doodeng en spannend om naar een andere school te gaan. Ik wou mijn oude klas van de Ekke de Haan gewoon niet kwijt. We hadden het daar zo

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op 25 oktober. Inschrijven via de website facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips Frits! facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips over meneer Frits! Meneer Frits, ofwel Frits Philips, werd geboren in 1905 en studeerde af aan de TU van Delft als werktuigbouwkundig

Nadere informatie

Brugklasbrochure voor leerlingen

Brugklasbrochure voor leerlingen Brugklasbrochure voor leerlingen 2015 2016 Beste leerling van groep 8, Beste leerling van groep 8, Binnenkort moet je beslissen naar welke middelbare school je wilt. De keuze die je gaat maken is belangrijk

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Elke leraar kan goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

boxmeer gennep brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school werken met je kwaliteit reach for quality mavo havo atheneum gymnasium

boxmeer gennep brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school werken met je kwaliteit reach for quality mavo havo atheneum gymnasium brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school boxmeer reach for quality gennep werken met je kwaliteit mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er!

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op woensdagmiddag na de herfstvakantie. Inschrijven via de website

Nadere informatie

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1 (Hoog)begaafd? Met onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden ben je bij ons aan het goede adres! (Hoog)begaafd? Wat is (hoog)begaafdheid nou

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel goede

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN!

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! WAT MAAKT T ATRIUM ZO BIJZONDER? Het einde van de basisschooltijd komt in zicht. Tijd om te kiezen voor een middelbare school! Maak in deze folder kennis met t Atrium en ontdek

Nadere informatie

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Elke Leerling Doet Ertoe Vind je het leuk om met je handen te werken? Op het vmbo is daar naast theorie- veel ruimte voor. De naam zegt het al: vmbo betekent voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q De leraren kunnen goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

TOPmavo. Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo.

TOPmavo. Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo. TOPmavo Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo. Met TOPmavo kun je alle kanten op Mavo betekent middelbaar

Nadere informatie

Informatie voor ouders en leerlingen 2012 2013. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit!

Informatie voor ouders en leerlingen 2012 2013. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Informatie voor ouders en leerlingen 2012 2013 Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Welkom op is een kleine school in een ruim gebouw voor ongeveer 300 leerlingen. Je zult je er snel thuis en op

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

Brugklasgids 2016. Een zee aan mogelijkheden!

Brugklasgids 2016. Een zee aan mogelijkheden! Brugklasgids 2016 Een zee aan mogelijkheden! 02 03 Hallo bijna-brugklasser! Nog even en dan ga je naar de brugklas! Spannend, maar vooral ook leuk. Je wilt natuurlijk naar een school waar jij je thuis

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je leerkracht ben je aan het uitzoeken welke

Nadere informatie

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we oog voor

Nadere informatie

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit!

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016 Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Welkom op Schoonoord Doorn Schoonoord Doorn is een kleine school voor voortgezet onderwijs met ongeveer 400 leerlingen.

Nadere informatie

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we

Nadere informatie

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze!

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze! Presentatie tijdens lesjes middag De Vos: jouw slimste keuze! Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen op basis van individuele kwaliteiten.

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ MELANCHTHON KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ Je bent iemand, je kunt iets en je hoort erbij het is hier klein, veilig en gezellig onze mavo/tl-afdeling

Nadere informatie

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw.

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw. voor groep 8 leerlingen september-november 2017 Aanmelden workshops Je kunt je aanmelden voor de workshops via e-mail: workshop@farelcollege.nl Beste bijna-brugklasser, Wat fijn dat je deze flyer leest

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Calvijn Maarten Luther

Calvijn Maarten Luther Calvijn Maarten Luther Klantnaam Projectnaam Projectnummer Documentnaam Laatste correctie CALVIJN LOGO 15825 15825_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04 Gebruikte kleuren CYAAN PMS nummers C MAGENTA YELLOW BLACK

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Bezoek ook onze open dagen! op vrijdag 3 en zaterdag 4 februari 2017 facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport

Ondernemen, Welzijn & Sport christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat wil je doen en meemaken? Wat kies je? Dat ontdekken we samen: jij, je ouders/verzorgers

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Ik wist in groep 6 al dat ik naar deze school wilde. Toen ging ik met mijn broer mee naar de open dag. Ik was er direct uit. Dit is een goede school, er hangt een leuke sfeer

Nadere informatie

EEN LEERZAAM AVONTUUR! Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport MAVO HAVO VWO

EEN LEERZAAM AVONTUUR! Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport MAVO HAVO VWO 2015 2016 Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport EEN LEERZAAM AVONTUUR! Klap deze folder uit en scan hem met de Layar app! MAVO HAVO VWO

Nadere informatie

Van basisschool naar Voortgezet Onderwijs

Van basisschool naar Voortgezet Onderwijs Van basisschool naar Voortgezet Onderwijs Maandag 6 januari 2014 Charles Lohnstein OBC Elst Programma Veranderingen b.o. v.o. Schoolkeuze De onderbouw Soorten Voortgezet onderwijs Profielen en sectoren

Nadere informatie

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging Rijswijk vmbo bb vmbo kb mavo lwoo Brengt leren in beweging Elke dag beginnen met bewegen Het nieuwe vmbo in Rijswijk Het Stanislascollege is een vernieuwende VMBO-school die draait om jou. Om wat je goed

Nadere informatie

VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM

VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM VERBINDEND ONDERWIJS VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM C O N N E C TC O L L E G E. N L KIND Aanleg Belangstelling Schoolpresta2es Beroepswens BASISSCHOOL Leerlingvolgsysteem Toetsen Leerpresta2es Interesses

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel goede

Nadere informatie

Met atheneum op weg naar succes!

Met atheneum op weg naar succes! Atheneum Ruimte voor je eigen talent, met veel ruimte om extra vakken te kiezen en mogelijkheden om eerder examen te doen. Het Picasso Lyceum is één van de weinige scholen in Nederland die dit toestaat.

Nadere informatie

Je voelt je snel thuis op het Sondervick

Je voelt je snel thuis op het Sondervick Je voelt je snel thuis op het Sondervick ik op het Sondervick jij op het Sondervick wij op het Sondervick Voor de toekomstige brugklasser Het Sondervick College Welkom bij het Sondervick College! Misschien

Nadere informatie

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie: dit zijn waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege. We kunnen veel bereiken als school,

Nadere informatie

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs (tto) gehoord!

Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs (tto) gehoord! Beste groep 8 leerling, Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs (tto) gehoord! De tto-opleiding is toegankelijk voor leerlingen met een vmbo-tl advies of hoger! Wij hebben aparte programma s voor

Nadere informatie

Calvijn Maarten Luther

Calvijn Maarten Luther Calvijn Maarten Luther Klantnaam Projectnaam Projectnummer Documentnaam Laatste correctie CALVIJN LOGO 15825 15825_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04 Gebruikte kleuren CYAAN PMS nummers C MAGENTA YELLOW BLACK

Nadere informatie

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs!

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs! christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed Trots op onze school Toekomstgericht onderwijs Veel kansen op een hoger niveau onderwijs! Jij krijgt goed onderwijs! Op Melanchthon Wilgenplaslaan geven

Nadere informatie

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma!

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma! Ontwikkel jezelf op Roncalli méér dan een diploma! Beste bijna-brugklasser, Het is zover: je mag je middelbare school gaan kiezen. Dat is best een pittige klus. Reden om samen met je ouder(s) op zoek te

Nadere informatie

Van basisschool naar Voortgezet Onderwijs

Van basisschool naar Voortgezet Onderwijs Van basisschool naar Voortgezet Onderwijs Maandag 12 januari 2015 Charles Lohnstein (OBC Elst) Programma Veranderingen b.o. v.o. Schoolkeuze Passend onderwijs en aanmelding De onderbouw Soorten Voortgezet

Nadere informatie

Van Primair naar Voortgezet Onderwijs Dinsdag 14 november 2017

Van Primair naar Voortgezet Onderwijs Dinsdag 14 november 2017 Van Primair naar Voortgezet Onderwijs Dinsdag 14 november 2017 Charles Lohnstein (OBC Elst) Programma Veranderingen P.O. V.O. Schoolkeuze Passend onderwijs en aanmelding De onderbouw Soorten Voortgezet

Nadere informatie

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College Talent voor de Toekomst! Informatie Saenredam College 201 4 5 /201 Inhoudsopgave Dit hebben we speciaal voor jou geschreven 2 Openbare school Open avond VMBO bij het Saenredam College 3 Onderbouw Nieuwe

Nadere informatie

Meer dan je ziet! CSG Liudger voor u

Meer dan je ziet! CSG Liudger voor u Meer dan je ziet! B CSG Liudger voor u Foto cover: Geerard Brouwer, decaan en docent economie en handel & administratie Bodien Grijpstra, mentor en docent Nederlands Hallo, wij zijn Geerard Brouwer en

Nadere informatie

Elde College Sint-Michielsgestel

Elde College Sint-Michielsgestel Elde College Sint-Michielsgestel Elke Leerling Doet Ertoe Spreekt een kleine school je aan? Een school waar je iedereen snel leert kennen? Vind je het fijn om intensief contact te hebben met je mentor?

Nadere informatie

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou!

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou! Informatie 2019-2020 Locatie Rijssen Het gaat om jou! Inhoud Kies jij voor het Pius X College?... 3 Kleinschaligheid... 5 Waar staat het Pius X College voor?... 5 Identiteit... 7 Ons onderwijsaanbod...

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat vind

Nadere informatie

Van Primair naar Voortgezet Onderwijs Januari 2016

Van Primair naar Voortgezet Onderwijs Januari 2016 Van Primair naar Voortgezet Onderwijs Januari 2016 Charles Lohnstein (OBC Elst) Programma Veranderingen b.o. v.o. Schoolkeuze Passend onderwijs en aanmelding De onderbouw Soorten Voortgezet onderwijs Profielen

Nadere informatie

Open avonden 2014 GO TRINITAS

Open avonden 2014 GO TRINITAS Open avonden 2014 GO TRINITAS OPEN AVONDEN 2014, SPECIAAL VOOR JOU! Beste leerling uit groep 8, Over een paar maanden is je basisschooltijd voorbij. Dan begin je op een nieuwe school. Dat is leuk én spannend.

Nadere informatie

JUNIOR COLLEGE. Doen. Eigen leerroute LEREN WIE JE BENT. Samen starten. We rk -a fm aa k- ur en. klas 1 vmbo basis/kader. vmbolelystad.

JUNIOR COLLEGE. Doen. Eigen leerroute LEREN WIE JE BENT. Samen starten. We rk -a fm aa k- ur en. klas 1 vmbo basis/kader. vmbolelystad. JUNIOR COLLEGE klas 1 vmbo basis/kader LEREN WIE JE BENT Samen starten We rk -a fm aa k- ur en Ke u z es m a ke n Doen Eigen leerroute vmbolelystad.nl Leren wie je bent Beste leerling uit groep 8, Welkom

Nadere informatie

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe Vwo/Havo Elke Leerling Doet Ertoe Haal je hoge cijfers en vind je leren leuk? En zet jij je graag een beetje extra in en wil je later gaan studeren? Met een vwo-diploma op zak heb je alle mogelijkheden!

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 6-17 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta

openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta Welkom op De Berg! De Amersfoortse Berg is een school met een prettige sfeer. Veel van jullie voorgangers voelden zich er snel thuis, ook al is de overgang van de

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Weet jij al welke school bij jou past? Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen!

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen! christelijke school voor mavo-havo-vwo Met elkaar voor elkaar De Blesewic: heel veel plussen! We werken samen aan jouw toekomst Kleinschalig en uitdagend voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen!

Nadere informatie

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018 GSR voor en door christenen Naar de brugklas 2017/2018 VMBO HAVO Atheneum Gymnasium Naar de brugklas Nog een paar maanden basisschool, en dan... naar de middelbare school! Heb je er al zin in? Op de middelbare

Nadere informatie

Ik zie je op het Comenius College CHRISTELIJKE SCHOLENGEMEENSCHAP VOOR GYMNASIUM, ATHENEUM, HAVO EN VMBO

Ik zie je op het Comenius College CHRISTELIJKE SCHOLENGEMEENSCHAP VOOR GYMNASIUM, ATHENEUM, HAVO EN VMBO Ik zie je op het Comenius College COMENIUS COLLEGE CHRISTELIJKE SCHOLENGEMEENSCHAP VOOR GYMNASIUM, ATHENEUM, HAVO EN VMBO Van basisschool. Naar voortgezet onderwijs Dus: Comenius College je krijgt nieuwe

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 5-16 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we

Nadere informatie

HEYTHUYSEN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Heythuysen. VMBO-theoretisch VMBO-gemengd VMBO-beroepsgericht (basis en kader)

HEYTHUYSEN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Heythuysen. VMBO-theoretisch VMBO-gemengd VMBO-beroepsgericht (basis en kader) HEYTHUYSEN Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Heythuysen VMBO-theoretisch VMBO-gemengd VMBO-beroepsgericht (basis en kader) Postadres: Postbus 3016 6093 ZG HEYTHUYSEN Schooladres: Tienderweg 101 6093

Nadere informatie

Basisberoeps- en kaderberoepsgerichte. Informatie voor leerlingen en ouders Een school waar je gezien wordt!

Basisberoeps- en kaderberoepsgerichte. Informatie voor leerlingen en ouders Een school waar je gezien wordt! Basisberoeps- en kaderberoepsgerichte leerweg Informatie voor leerlingen en ouders 2017 2018 Een school waar je gezien wordt! Welkom op het Openbaar VMBO Zeist Het Openbaar VMBO Zeist ligt in een oud en

Nadere informatie

Informatiefolder voor ouders. Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken. Kempenhorst, een fijne school!

Informatiefolder voor ouders. Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken. Kempenhorst, een fijne school! Informatiefolder voor ouders Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken Kempenhorst, een fijne school! Structuur van de school Leerjaar 4 Leerjaar 3 Theoretische leerweg Keuze uit 2

Nadere informatie

Open Dag. Ik zie je op het Comenius College. in 2006. Ik zie je op het Comenius College. vrijdag 3 februari 2006 16.00 21.00 uur

Open Dag. Ik zie je op het Comenius College. in 2006. Ik zie je op het Comenius College. vrijdag 3 februari 2006 16.00 21.00 uur Ik zie je op het Comenius College in 2006 op een meeloopmiddag op een activiteitenmiddag op bezoek met je basisschool op een voorlichtingsavond op de open dag op de kennismakingsmiddag op je eerste schooldag

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

Groenewald. Waar staat. voor?

Groenewald. Waar staat. voor? groenewald Waar staat Groenewald voor? Groenewald is een persoonlijke, kleinschalige school waar kwalitatief, eigentijds, toekomstgericht onderwijs wordt gegeven. Binnen een duidelijke structuur is er

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Weet jij al welke school bij jou past? Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je

Nadere informatie

VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA. Kennismaking op 11 juni 2013. Dit boekje is van: Ik zit in klas:

VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA. Kennismaking op 11 juni 2013. Dit boekje is van: Ik zit in klas: VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA Kennismaking op 11 juni 2013 Dit boekje is van: Ik zit in klas: Montessori Lyceum Amsterdam Pieter de Hoochstraat 59 1071 ED Amsterdam telefoon 020 6767 855 administratie@mla.msa.nl

Nadere informatie

LEREN VOOR DE PRAKTIJK

LEREN VOOR DE PRAKTIJK LEREN VOOR DE PRAKTIJK Een nieuwe school, heel anders dan de basisschool. Veel verschillende docenten. Andere vakken. Krijg je al de kriebels in je buik? Niet nodig, hoor. Op Het Streek aan de Zandlaan

Nadere informatie

Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent!

Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent! Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent! Nog even en je gaat naar de brugklas. Hartstikke leuk, maar misschien ook een beetje spannend. Om alvast kennis te maken met onze school, hebben we niet

Nadere informatie

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis.

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis. Het Ludger College Jouw talent is er thuis. Algemene informatie over het Ludger College Het Ludger College is een school voor mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium) in Doetinchem. Er is ook een programma

Nadere informatie

op Het Streek tel ik mee!

op Het Streek tel ik mee! op Het Streek tel ik mee! CSG Het Streek Bovenbuurtweg voor mavo, havo, vwo, gymnasium en technasium Yes, dat vind ik leuk! Daar ben ik goed in! Leuk om dat bij jezelf te ontdekken. Op onze school aan

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie