Ochtenddienst 16 december e Advent. Voorganger : Ds. R.R. Maathuis, Werkendam Organist : Rens van Rossum

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ochtenddienst 16 december e Advent. Voorganger : Ds. R.R. Maathuis, Werkendam Organist : Rens van Rossum"

Transcriptie

1 Ochtenddienst 16 december e Advent Voorganger : Ds. R.R. Maathuis, Werkendam Organist : Rens van Rossum

2 Welkom Mededelingen door ouderling Constant Barendregt Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief.

3 Stil gebed Wij gaan (indien mogelijk) staan.

4 5. Psalm 118 vers 5 en 6 De Heer is mij tot hulp en sterkte, Hij is mijn lied, mijn psalmgezang. Hij is het, die mijn heil bewerkte. Ik loof den Heer mijn leven lang. Hoort in hun kamp Gods knechten zingen nu Hij de zege heeft gebracht; Gods rechterhand doet grote dingen, Gods rechterhand heeft grote kracht!

5 6. Psalm 118 vers 5 en 6 Des Heren hand is hoog verheven, des Heren rechterhand is sterk. Ik zal niet sterven, ik zal leven en zingen van des Heren werk. De Heer heeft mij wel zwaar geslagen, maar niet verlaten in mijn nood, en zijn genadig welbehagen gaf mij niet over aan de dood.

6 Votum en groet Na votum en groet gaan wij weer zitten

7 Wetslezing

8 Gebed om de opening van het Woord

9 Gezang 135 vers 1 en 3 1. Hoor, de eng'len zingen de eer van de nieuw geboren Heer! Vreed op aarde, 't is vervuld: God verzoent der mensen schuld.

10 Gezang 135 vers 1 en 3 Voegt u, volken, in het koor, dat weerklinkt de hemel door, zingt met algemene stem voor het kind van Bethlehem! Hoor, de eng'len zingen de eer van de nieuw geboren Heer!

11 Gezang 135 vers 1 en 3 3. Lof aan U die eeuwig leeft en op aarde vrede geeft, Gij die ons geworden zijt taal en teken in de tijd,

12 Gezang 135 vers 1 en 3 al uw glorie legt Gij af ons tot redding uit het graf, dat wij ongerept en rein nieuwgeboren zouden zijn. Hoor, de eng'len zingen de eer van de nieuw geboren Heer!

13 Kindernevendienst De kinderen gaan naar de kindernevendienst

14 Schriftlezing Lucas 3: 1-14 (NBG) 1 In het vijftiende jaar van de regering van keizer Tiberius, toen Pontius Pilatus stadhouder over Judea was, en Herodes viervorst over Galilea, en zijn broeder Filippus viervorst over Iturea en het land Trachonitis, en Lysanias viervorst over Abilene, 2 onder de hogepriesters Annas en Kajafas, kwam het woord Gods tot Johannes, de zoon van Zacharias, in de woestijn. 3 En hij kwam in de gehele Jordaanstreek en predikte de doop der bekering tot vergeving van zonden,

15 Schriftlezing Lucas 3: 1-14 (NBG) 4 gelijk geschreven staat in het boek der woorden van de profeet Jesaja: De stem van een, die roept in de woestijn: Bereidt de weg des Heren, maakt recht zijn paden. 5 Alle kloof zal gevuld worden en alle berg en heuvel zal geslecht worden, en de krommingen zullen recht en de oneffen wegen vlak worden, 6 en alle vlees zal het heil Gods zien. 7 Hij sprak dan tot de scharen, die uitliepen om zich door hem te laten dopen: Adderengebroed, wie heeft u een wenk gegeven om de komende toorn te ontgaan?

16 Schriftlezing Lucas 3: 1-14 (NBG) 8 Brengt dan vruchten voort, die aan de bekering beantwoorden. En gaat niet bij uzelf zeggen: Wij hebben Abraham tot vader; want ik zeg u, dat God bij machte is uit deze stenen Abraham kinderen te verwekken. 9 Ook ligt reeds de bijl aan de wortel der bomen. Iedere boom dan, die geen goede vruchten voortbrengt, wordt uitgehouwen en in het vuur geworpen. 10 En de scharen vroegen hem, zeggende: Wat moeten wij dan doen? 11 Hij antwoordde en zeide:

17 Schriftlezing Lucas 3: 1-14 (NBG) Wie een dubbel stel klederen heeft, dele mede aan wie er geen heeft, en wie spijzen heeft, doe evenzo. 12 Er kwamen ook tollenaars om zich te laten dopen en zij zeiden tot hem: Meester, wat moeten wij doen? 13 Hij zeide tot hen: Vordert niet meer dan u voorgeschreven is. 14 En ook die in krijgsdienst waren, vroegen hem, zeggende: En wat moeten wij doen? En hij zeide tot hen: Plundert niemand uit en perst niets af en weest tevreden met uw soldij.

18 1. Gezang 126 vers 1-3 Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor: reeds breekt in deze wereld het licht des hemels door. Nu komt de Vorst op aard, die God zijn volk zou geven; ons heil, ons eigen leven vraagt toegang tot ons hart.

19 2. Gezang 126 vers 1-3 Bereid dan voor zijn voeten de weg die Hij zal gaan; wilt gij uw Heer ontmoeten, zo maak voor Hem ruim baan. Hij komt, bekeer u nu, verhoog de dalen, effen de hoogten die zich heffen tussen uw Heer en u.

20 3. Gezang 126 vers 1-3 Een hart dat wacht in ootmoed is lieflijk voor de Heer, maar op een hart vol hoogmoed ziet Hij in gramschap neer. Wie vraagt naar zijn gebod en bidden blijft en waken, in hem wil woning maken het heil, de Zoon van God.

21 Verkondiging

22 Gezang 125 vers 1 en 5 1. O kom, o kom, Immanuël, verlos uw volk, uw Israël, herstel het van ellende weer, zodat het looft uw naam, o Heer! Weest blij, weest blij, o Israël! Hij is nabij, Immanuël!

23 Gezang 125 vers 1 en 5 5. O kom, die onze Heerser zijt, in wolk en vuur en majesteit. O Adonai die spreekt met macht, verbreek het duister van de nacht. Weest blij, weest blij, o Israël! Hij is nabij, Immanuël!

24 Kindernevendienst De kinderen komen terug van de kindernevendienst.

25 Kinderlied Op de wijs van Midden in de winternacht Dragers van Gods licht te zijn, wat was dat bijzonder, zij getuigden, groot en klein, van een lichtend wonder. Zacharias was verstomd, maar als dan zijn zoontje komt, dan geneest God hem, met zijn nieuwe stem spreekt hij vrij, is hij blij, gaat een loflied zingen: God doet grote dingen.

26 Kinderlied Op de wijs van Midden in de winternacht Dragers van Gods licht te zijn, wat was dat bijzonder, zij getuigden, groot en klein, van een lichtend wonder. Had Maria t goed gehoord: zij een zoontje naar Gods Woord, die de Redder heet, Koning en Profeet? God is trouw, zij vertrouwt: wat mij wordt gegeven, ik zal voor Hem leven.

27 Kinderlied Op de wijs van Midden in de winternacht Dragers van Gods licht te zijn, wat was dat bijzonder, zij getuigden, groot en klein, van een lichtend wonder. Kijk eens naar Elisabet, moeder wordt zij samen met haar nog jonge nicht, wat een blij bericht. Zij vereert zo haar Heer, laat Maria t merken, haar geloof versterken.

28 Danken en Voorbede

29 Inzameling van de gaven De collecte in de dienst is voor het college van Kerkrentmeesters: - Kinderkerstfeest De collecte bij de uitgang is voor de Diaconie: - Kinderen in de knel Tijdens de collecte komen de kinderen van de oppas in de kerk. Direct na deze dienst zijn 2 leden van het nazorgteam beschikbaar voor u in de kerk voor een luisterend oor en/of een gebed

30 Gezang 141 vers 1 en 2 (indien mogelijk staande) 1. Ik kniel aan uwe kribbe neer, o Jezus, Gij mijn leven! Ik kom tot U en breng U, Heer, wat Gij mij hebt gegeven. O, neem mijn leven, geest en hart, en laat mijn ziel in vreugd en smart bij U geborgen wezen.

31 Gezang 141 vers 1 en 2 (indien mogelijk staande) 2. Voor ik als kind ter wereld kwam, zijt Gij voor mij geboren. Eer ik een woord van U vernam, hebt Gij mij uitverkoren. Voor dat uw hand mij heeft gemaakt, werd Gij een kindje, arm en naakt, hebt Gij U mij gegeven.

32 Zegen met gezongen Amen

33 U bent nu van harte welkom in de Voorhof voor koffie, thee en limonade en om elkaar te ontmoeten Direct na deze dienst zijn 2 leden van het nazorgteam beschikbaar voor u in de kerk voor een luisterend oor en/of een gebed. Ds. C.D. van Alphen gaat vanmiddag om uur voor in deze kerk Onze diensten zijn na te luisteren via

Liturgie. Datum 9 december Jesaja 40: 3-8 Lukas 3:1-6. Lezingen

Liturgie. Datum 9 december Jesaja 40: 3-8 Lukas 3:1-6. Lezingen Liturgie Naam van de zondag Tweede zondag van advent Datum 9 december 2018 Kerkgebouw Lezingen Voorganger Carnisse Haven Jesaja 40: 3-8 Lukas 3:1-6 Ds. Henk-Jan Ketelaar - Woord van welkom en mededelingen

Nadere informatie

God in ons midden. Zondag 9 december e zondag van Advent orde van dienst

God in ons midden. Zondag 9 december e zondag van Advent orde van dienst God in ons midden Zondag 9 december 2018 2 e zondag van Advent orde van dienst Orgelspel, oefenen van Lied 46 als het klokje luidt worden we stil Welkom De 2e Adventskaars wordt aangestoken Wij zingen

Nadere informatie

Kinderlied uit Op Toonhoogte nr Wij zullen opstaan...,

Kinderlied uit Op Toonhoogte nr Wij zullen opstaan..., Liturgie morgendienst 18-01-2015 Kinderlied uit Op Toonhoogte nr. 460 - Wij zullen opstaan..., Wij zullen opstaan en met Hem mee gaan, straks als Jezus terugkomt. Wij zullen opstaan en met Hem mee gaan,

Nadere informatie

Orde van dienst Tweede Kerstdag. Voorganger: Dr. J.C. Borst Muzikale begeleiding: enkele muzikanten van Jeduthun

Orde van dienst Tweede Kerstdag. Voorganger: Dr. J.C. Borst Muzikale begeleiding: enkele muzikanten van Jeduthun Orde van dienst Tweede Kerstdag Voorganger: Dr. J.C. Borst Muzikale begeleiding: enkele muzikanten van Jeduthun Voor de dienst zingen we: Wat al eeuwen is verteld: 1 en 2 Melodie: Midden in de winternacht,

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Johan Plug

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Johan Plug Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Johan Plug Lezen : Jesaja 7 : 1-17 Tekst : Jesaja 7 : 14 LB 433 Opwekking 595 LvdK 125 Psalm 72 : 1, 2 en 10 Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Johan Plug Lezen

Nadere informatie

Voorganger: ds. J.E. de Groot Ouderling van dienst: Wout van Schaik Organist: Simon Marbus Koster: Hans van de Goor

Voorganger: ds. J.E. de Groot Ouderling van dienst: Wout van Schaik Organist: Simon Marbus Koster: Hans van de Goor Voorganger: ds. J.E. de Groot Ouderling van dienst: Wout van Schaik Organist: Simon Marbus Koster: Hans van de Goor Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Komt allen tezamen ~ gezang 138 : 1, 2, 3 en

Nadere informatie

EEN NIEUW BEGIN. 9 december DE ADVENT - DOOPZONDAG

EEN NIEUW BEGIN. 9 december DE ADVENT - DOOPZONDAG EEN NIEUW BEGIN 9 december 2018 2 DE ADVENT - DOOPZONDAG Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Fennie van den Broek Lector: Rianne Vedder Pianist: Lydia van den Broek Koster: E. van den Heuvel / A.

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op Eerste Kerstdag 2015 in de Oosterholthoeve Gloria in excelsis Deo! Eer aan God in de hoge! Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: m.m.v. muziekgroep ds. J.A.

Nadere informatie

Kerst vier je met elkaar

Kerst vier je met elkaar Vanavond Kerstnachtdienst In de Dorpskerk Torenstraat 18, Numansdorp Kerst vier je met elkaar 20:30 uur Drankjes en hapjes in de Voorhof 21:15 uur De kerk is open 22:00 uur Aanvang van de kerstnachtdienst

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger:

Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger: Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger: ds. M.L.W. Karels Aanvang: 9.30 uur Zingen: gez. 138

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Sjaak den Hoed Ouderling voor ouderen

Mededelingen door de ouderling van dienst. Sjaak den Hoed Ouderling voor ouderen Mededelingen door de ouderling van dienst Sjaak den Hoed Ouderling voor ouderen Psalm 19 vers 1 en 2 Psalm 19 vers 1 en 2 Psalm 19 vers 1 en 2 Psalm 19 vers 1 en 2 Psalm 19 vers 1 en 2 Psalm 19 vers 1

Nadere informatie

De viering van Kerst. Thema: Wees niet bang! 25 december 2017, 10:00uur

De viering van Kerst. Thema: Wees niet bang! 25 december 2017, 10:00uur De viering van Kerst Thema: Wees niet bang! 25 december 2017, 10:00uur Voorganger: ds. Karolien Zwerver Ouderling van dienst: Astrid Hommes Organist: Gerhard van Toly Liederen voor de dienst: lied 473

Nadere informatie

Ochtenddienst 23 december e Advent

Ochtenddienst 23 december e Advent Ochtenddienst 23 december 2018 4 e Advent Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Paul Rotscheid Welkom Mededelingen door ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen

Nadere informatie

Ochtenddienst 11 december e Advent. Voorganger : Ds. R.R. Maathuis uit Werkendam Organist : Arie Bestebreur

Ochtenddienst 11 december e Advent. Voorganger : Ds. R.R. Maathuis uit Werkendam Organist : Arie Bestebreur Ochtenddienst 11 december 2016 3 e Advent Voorganger : Ds. R.R. Maathuis uit Werkendam Organist : Arie Bestebreur Welkom Mededelingen door ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor verdere bijzonderheden

Nadere informatie

Ochtenddienst 29 oktober 2017

Ochtenddienst 29 oktober 2017 Ochtenddienst 29 oktober 2017 Hervormde Gemeente,Numansdorp Zondag 2 Voorganger : Ds. J.W. van den Bosch te Piershil Organist : Paul Rotscheid Welkom Mededelingen door diaken Mirjam Pegels - Korbijn Voor

Nadere informatie

Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016

Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Voorganger Organist : Ds. E. Bijl : Jaap Dekker Welkom Afkondigingen door ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor

Nadere informatie

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Het Witte Kerkje Huis ter Heide 25 december 2015 Voorganger: ds. Els van der Wal Organist: Gert-Jan van den Bos Lector: Corrie Poelakker m.m.v. Ilonka van der Sluis,

Nadere informatie

Lezen : Lucas 2 : 1-14 Lucas 2 : Tekst : Lucas 2 : 11-12

Lezen : Lucas 2 : 1-14 Lucas 2 : Tekst : Lucas 2 : 11-12 Lezen : Lucas 2 : 1-14 Lucas 2 : 15-21 Tekst : Lucas 2 : 11-12 Lied 138 : 1 en 3 Psalm 98 : 1 en 2 Gezang 84 : 1, 2, 4 en 6 Gezang 49 NLB 475 Gezang 81 : 3, 4 en 5 Lied 135 : 1 en 2 Gezang 50 Joost en

Nadere informatie

Ochtenddienst 30 december Voorganger : Ds. R.A. Grisnigt, s Gravenpolder Organist : Matthijs op den Brouw

Ochtenddienst 30 december Voorganger : Ds. R.A. Grisnigt, s Gravenpolder Organist : Matthijs op den Brouw Ochtenddienst 30 december 2018 Voorganger : Ds. R.A. Grisnigt, s Gravenpolder Organist : Matthijs op den Brouw Welkom Mededelingen door Mirjam Pegels - Korbijn Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen

Nadere informatie

Doopdienst 3 maart 2019 Hervormde Gemeente Numansdorp. Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Joël Terdu

Doopdienst 3 maart 2019 Hervormde Gemeente Numansdorp. Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Joël Terdu Doopdienst 3 maart 2019 Hervormde Gemeente Numansdorp Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Joël Terdu Welkom Mededelingen door ouderling Constant Barendregt Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DOETINCHEM CATHARINAKERK

PROTESTANTSE GEMEENTE DOETINCHEM CATHARINAKERK PROTESTANTSE GEMEENTE DOETINCHEM CATHARINAKERK 9 december 2018 paars, de kleur van bezinning, inkeer en omkeer aanvangstijd: 10.00 uur -2- Advent: periode van groeiend licht in het duister. Hoe blijft

Nadere informatie

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht.

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. KERST Hij werd geboren in de nacht die al het licht heeft voortgebracht, aan

Nadere informatie

Ochtenddienst 8 januari 2017

Ochtenddienst 8 januari 2017 Ochtenddienst 8 januari 2017 Voorganger Organist : Ds. C. D. van Alphen : Rens van Rossum Welkom Afkondigingen door diaken Mirjam Pegels - Korbijn Voor verdere bijzonderheden verwijzen wij u naar de weekbrief.

Nadere informatie

God neemt een plaats

God neemt een plaats ORDE van DIENST voor vrijdag 25 december 2015 EERSTE KERSTDAG God neemt een plaats 10.00 u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen voorganger: ds G.J.Krol Christelijke Muziekvereniging Prinses Marijke

Nadere informatie

Hoe weet je wat God doet?

Hoe weet je wat God doet? PROTESTANTSE GEMEENTE WASSENAAR - DORPSKERK ZONDAG 9 DECEMBER 2018 2e ADVENT à la Parisdienst Hoe weet je wat God doet? Met medewerking van Alicia, Boaz, Coen, Eirlys, Gijs, Ilonka, Iva, Janique, Louise,

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 9 december 2018 Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Tweede Advent Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Muzikale

Orde van dienst zondag 9 december 2018 Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Tweede Advent Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Muzikale Orde van dienst zondag 9 december 2018 Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Tweede Advent Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Muzikale leiding: Dhr. René Strijder --------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Bemoediging en groet

ORDE VAN DIENST. Bemoediging en groet Liturgie zondag 30 december 2018 Avonddienst Andreaskerk Putten Voorganger ds. Reinoud Koning Organist Ans Kuus Lector Marlies de Vroom Koster Hans van Polen Techniek Mark van den Bor ORDE VAN DIENST Welkom

Nadere informatie

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen Kerstviering 2018 Welkom, bemoediging en groet Kaars aansteken Gebed Samen zingen: Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len

Nadere informatie

2 e Adventszondag 7 december 2014

2 e Adventszondag 7 december 2014 2 e Adventszondag 7 december 2014 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Rick-Jan Hitzerd Welkom Afkondigingen door Ouderling Ria van der Veen - Verhoeven Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen

Nadere informatie

Ochtenddienst - 26 Juni 2016

Ochtenddienst - 26 Juni 2016 Ochtenddienst - 26 Juni 2016 Afscheid Kindernevendienst Thema: Op ontdekkingsreis Jonathan Heemskerk Toine Kuipers Dion Oppelaar Jim van der Voorden Voorganger Organist M.m.v. : Ds. C.D. van Alphen : Rick-Jan

Nadere informatie

Ochtenddienst. Viering Heilig Avondmaal

Ochtenddienst. Viering Heilig Avondmaal Ochtenddienst 3 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal Voorganger: Ds. C.D. van Alphen Organist : Rens van Rossum Welkom door Bas van der Burgh Verdere mededelingen in de weekbrief Stil gebed Wij gaan

Nadere informatie

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST SAMENZANG KINDERKERSTFEEST 24-12-2017 1. Zacharias, luister goed, dit nieuws is niet gewoon: Jij en je vrouw Elisabet krijgen straks een zoon. Noem hem Johannes, God is goed, want hij is heel speciaal.

Nadere informatie

Aangepaste gezinsdienst 10 maart 2019

Aangepaste gezinsdienst 10 maart 2019 Aangepaste gezinsdienst 10 maart 2019 Thema: De bezige bij Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Rick Jan Hitzerd m.m.v. koor Rejoice o.l.v. Arnoud Hobbel Welkom Welkom en mededelingen door ouderling

Nadere informatie

Ochtenddienst 28 oktober Hervormde Gemeente Numansdorp

Ochtenddienst 28 oktober Hervormde Gemeente Numansdorp Ochtenddienst 28 oktober 2018 Hervormde Gemeente Numansdorp Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Paul Rotscheid Welkom Mededelingen door ouderling Ton Versteeg Voor verdere bijzonderheden wordt

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Margreet Reitsma Pastoraal Ouderling, sectie 7

Mededelingen door de ouderling van dienst. Margreet Reitsma Pastoraal Ouderling, sectie 7 Mededelingen door de ouderling van dienst Margreet Reitsma Pastoraal Ouderling, sectie 7 Psalm 33 vers 1 en 7 Psalm 33 vers 1 en 7 Psalm 33 vers 1 en 7 Psalm 33 vers 1 en 7 Psalm 33 vers 1 en 7 Psalm 33

Nadere informatie

Thema: In de kribbe?!

Thema: In de kribbe?! Liturgie Eerste Kerstdag 25 december 2014 hervormde gemeente Reeuwijk, Ichthuskerk. Thema: In de kribbe?! Inleidend orgelspel. Welkom en afkondigingen Zingen van enkele kerstliederen voor de dienst. Komt

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Hervormde gemeente Sellingen Orde van Dienst 25 december 2018 Voorganger: Ds. Bram Verduijn Organist: dhr. Gert Jan Veneman Welkom en mededelingen Zingen Psalm 150: 1 en 2 1. Looft God, looft Hem overal.

Nadere informatie

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Het Witte Kerkje Huis ter Heide 25 december 2016 Voorganger: ds. Els van der Wal Organist: Miep Bakker Lector: Corrie Poelakker-Voogd 1 De Paaskaars brandt VOORBEREIDING

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 6 januari 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Epifanie Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr.

Orde van dienst zondag 6 januari 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Epifanie Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Orde van dienst zondag 6 januari 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Epifanie Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Leo Lommers ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Ochtenddienst 25 juni Zondag 17

Ochtenddienst 25 juni Zondag 17 Ochtenddienst 25 juni 2017 Zondag 17 Voorganger Organist : Ds. J.H. den Braber : Jaap Dekker Welkom Mededelingen door Diaken Mirjam Pegels. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief.

Nadere informatie

Ochtenddienst 13 januari 2019

Ochtenddienst 13 januari 2019 Ochtenddienst 13 januari 2019 Hervormde Gemeente Numansdorp Voorganger Organist M.m.v. : Ds. C.D.van Alphen : Matthijs op den Brouw : Kerkband Welkom Mededelingen door Diaken Corrie Dijksman - Snel Voor

Nadere informatie

Viering van de Geboorte van Christus, op Kerstmorgen 25 december 2014 om uur in de Protestantse Gemeente Elburg Ichthuskerk

Viering van de Geboorte van Christus, op Kerstmorgen 25 december 2014 om uur in de Protestantse Gemeente Elburg Ichthuskerk Viering van de Geboorte van Christus, op Kerstmorgen 25 december 2014 om 10.00 uur in de Protestantse Gemeente Elburg Ichthuskerk Voorganger: ds. W. Smit uit Kampen Organist: Johan Hoeve Lector: Ilse Tissingh

Nadere informatie

Zondag 3 januari Welkom in De Regenboog!

Zondag 3 januari Welkom in De Regenboog! Zondag 3 januari 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Marten Visser, Wezep Ouderling van dienst: Fenny Kollenstaart Organist: Jan Ebeltjes Lector: Henk Gottemaker Koster: Pim van der Strate Lied

Nadere informatie

Ochtenddienst 19 november 2017

Ochtenddienst 19 november 2017 Ochtenddienst 19 november 2017 Zondag 4 Voorganger Organist : Ds. T.J. Smink uit Wierden : Danny Spaans Welkom Afkondigingen door Ouderling-Kerkrentmeester Marco Heemskerk Voor verdere bijzonderheden verwijzen

Nadere informatie

Komt allen tezamen (Sela versie)

Komt allen tezamen (Sela versie) Komt allen tezamen (Sela versie) Komt allen tezamen, jubelend van vreugde, komt nu, o komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng'len, hier geboren, komt laten wij aanbidden, De hemelse eng'len, riepen

Nadere informatie

WILHELMINAKERK 21 mei 2017

WILHELMINAKERK 21 mei 2017 WILHELMINAKERK 21 mei 2017 Voorganger: S.C.B. (Sandra) Hermanus-Schröder MA (proponent) Ambtsdrager van dienst: Fred Heidinga Lector: Gerda Masselink Pianist: Terry Hamberg Muziek Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Hans Nijland Bram

Nadere informatie

(G) EEN PLAATS VOOR HEM

(G) EEN PLAATS VOOR HEM (G) EEN PLAATS VOOR HEM KERST 2016 Welkom Maaltijd (G)een plaats Lied 477 : Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der englen hier

Nadere informatie

Ochtenddienst 27 mei 2018

Ochtenddienst 27 mei 2018 Ochtenddienst 27 mei 2018 Zondag 24 Voorganger Organist : Ds. B. J. Kruit uit Apeldoorn : Paul Rotscheid Welkom Afkondigingen door Ouderling Janie van Everdingen- t Jong Voor verdere bijzonderheden verwijzen

Nadere informatie

Johannes de doper. de dag, dat hij zich aan Israël vertoonde.

Johannes de doper. de dag, dat hij zich aan Israël vertoonde. - 1 - Johannes de doper We gaan het hebben over Johannes de doper. Over Johannes de doper zei de engel Gabriël tegen zijn vader Zacharias in Lucas 1:15 Deze zal groot zijn voor de Here en wijn en sterke

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 30 november 2014

Orde van dienst voor zondag 30 november 2014 Orde van dienst voor zondag 30 november 2014 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur THEMADIENST: Meer dan genoeg geloven in afhankelijkheid Wachten op God 1 e advent Voorganger: ds. H.L. Versluis Ouderling

Nadere informatie

Het Doopsel van Jezus in toneelvorm

Het Doopsel van Jezus in toneelvorm Het Doopsel van Jezus in toneelvorm Synopsis van de dialogen uit de Evangeliën volgens Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes Voorpagina: Baptism of Jesus (William Blake, 1820) 4 tot 10 Verteller (Jesaja,

Nadere informatie

Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016

Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016 Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016 Voorganger : Ds. J. H. den Braber Organist : Jaap Dekker Muzikale medewerking : Emma Engels / Thom Engels / Maarten Cieremans / Tessa van der Horst / Michelle de Regt /

Nadere informatie

Ochtenddienst 9 april :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp

Ochtenddienst 9 april :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 9 april 2017 10:00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Doop- en Belijdenisdienst 9 april 2017 Voorgangers: Organist: Ds. C.D. van Alphen Ds. J.H. den Braber Rick-Jan Hitzerd Welkom Afkondigingen

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Schriftlezing: Lukas 1 vers 57 en 58 Lukas 2 vers 1 t/m 15 Lied 42 vers 1 en 3 (Uit aller Mond) Lied 48 vers 1, 2 en 4 (Uit aller Mond) Psalm 29 vers

Nadere informatie

De hemelse englen riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbiedge schreden!

De hemelse englen riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbiedge schreden! Kerstmorgen 25 december 2015 Om 9.30 uur in de Oude Helenakerk Protestantse Gemeente Aalten Voorganger: ds. Wim Everts Organist: Janieke Mollenhorst Trompettist: Peter Bruin Kerstmuziek van orgel en trompet

Nadere informatie

zondag 27 maart 2016 Liturgie

zondag 27 maart 2016 Liturgie zondag 27 maart 2016 Liturgie Koor en samenzang Gezang 95,1.2.3.4 [koor zet in, koor en gemeente zingen Gz. 95, koor sluit af] Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem;

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Tonny Nap Lezen : Lucas 19 : 1-10 Tekst : Zondag 11 Lied 440 : 1 en 2 Gezang 55 Opwekking 461 Opwekking 347 Psalm 118 : 1, 9 en 10 Lezen : Lucas 19 : 1-10 Tekst : Zondag

Nadere informatie

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Het Witte Kerkje Huis ter Heide 25 december 2017 Voorganger: ds. Els van der Wal Organist: Jac. Juch Lector: Christine Poelakker-Voogd De Paaskaars brandt VOORBEREIDING

Nadere informatie

KERSTNACHTSAMENKOMST

KERSTNACHTSAMENKOMST KERSTNACHTSAMENKOMST Vóór we beginnen zingen we samen: (vanaf 21.45 u.) Lied: Gez. 141: 1, 2 1 Ik kniel aan uwe kribbe neer, o Jezus, Gij mijn leven! Ik kom tot U en breng U, Heer, wat Gij mij hebt gegeven.

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse

Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse Bij de bloemschikking: dromen van vrede de wereld omgekeerd een nieuw begin water dat stroomt de roep om goede vruchten goede God in Jezus heeft u een nieuw

Nadere informatie

25 december Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel

25 december Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel Liturgie voor 1 e kerstdag 25 december 2016 Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel Hervormde Gemeente Haarlo en Waterhoek

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e Kerstdag 25 december 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang en/of

Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e Kerstdag 25 december 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang en/of Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e Kerstdag 25 december 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 09.00 en/of 10.30. Thema: En het geschiedde in die dagen Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling

Nadere informatie

24 december 2018, 20:15uur in de Plaskerk te Raalte

24 december 2018, 20:15uur in de Plaskerk te Raalte Serieus Kerst 24 december 2018, 20:15uur in de Plaskerk te Raalte Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist: Klaas Bos Trompettist: Bennie Neppelenbroek Voor de dienst: Lied 444 1. Nu daagt het in het

Nadere informatie

ORDE VOOR DE MORGENDIENST op 25 december 2012 in de Open Hof. Eerste Kerstdag. Thema: GEBOREN

ORDE VOOR DE MORGENDIENST op 25 december 2012 in de Open Hof. Eerste Kerstdag. Thema: GEBOREN ORDE VOOR DE MORGENDIENST op 25 december 2012 in de Open Hof Eerste Kerstdag Thema: GEBOREN voorganger organist m.m.v. ds. Helma van Loon dhr. Harrie van den Akker het Culemborgs mannenkoor o.l.v. Bas

Nadere informatie

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur.

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. Liturgie Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. In deze dienst zullen we de Heilige Doop herinneren van hen die deze ontvangen hebben

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Kerstnachtdienst 24 december 2017 Voorganger: ds. Gonda Elzenga Organist/cantrix: Marion Röber M.m.v.: de cantorij Lector: Jannie de Greef Samenzang vooraf: Komt

Nadere informatie

Eredienst uur Voorganger: ds. G.J. Bruijn

Eredienst uur Voorganger: ds. G.J. Bruijn Eredienst 17-12-2017 10.00 uur Voorganger: ds. G.J. Bruijn Votum / zegengroet Liedboek 120: 1, 2 Wet Gezang 78: 1, 2, 3 Gebed Liedboek 126: 1, 2, 3 Schriftlezing: Jesaja 24: 1 6 Jesaja 24: 19 25:1 Jesaja

Nadere informatie

Hartelijk welkom in de Buurtkerk te Noordwijk aan Zee. op maandag 25 december Kerstmorgen

Hartelijk welkom in de Buurtkerk te Noordwijk aan Zee. op maandag 25 december Kerstmorgen Hartelijk welkom in de Buurtkerk te Noordwijk aan Zee op maandag 25 december 2017 Kerstmorgen Muzikale medewerking door het blazersensemble van Crescendo onder leiding van Ad Baljeu Voorganger: ds. Petra

Nadere informatie

Samenzang Lied 138: De kerstnachtdienstcommissie van de drie kerken te Onstwedde wensen u: Gezegende Kerstdagen en Gods Zegen voor het nieuwe jaar!

Samenzang Lied 138: De kerstnachtdienstcommissie van de drie kerken te Onstwedde wensen u: Gezegende Kerstdagen en Gods Zegen voor het nieuwe jaar! Samenzang Lied 138: De kerstnachtdienstcommissie van de drie kerken te Onstwedde wensen u: Gezegende Kerstdagen en Gods Zegen voor het nieuwe jaar! Kerstnachtdienst 24 december 2015 Komt allen tezamen,

Nadere informatie

Kinderdienst 12 februari 2017

Kinderdienst 12 februari 2017 Kinderdienst 12 februari 2017 Zacheüs: vriend of vijand? Voorganger Organist Koor : Ds. C.D. van Alphen : Danny Spaans : K@njerkidZ! o.l.v. Erik Olislagers & Elly Korbijn Welkom Mededelingen door ouderling

Nadere informatie

Eerste Kerstdag 2016 IMMANUËL

Eerste Kerstdag 2016 IMMANUËL Eerste Kerstdag 2016 IMMANUËL Woord van welkom Het Bethelkoor zingt: A Christmas Prayer Wij zingen: Gezang 139 Komt verwondert U 1 Komt, verwondert u hier, mensen, ziet, hoe dat u God bemint, ziet vervuld

Nadere informatie

Liturgie voor de afscheidsdienst van de oudste kinderen van de Kindernevendienst op zondag 14 juli 2019 in de Goede Herderkerk te Ridderkerk.

Liturgie voor de afscheidsdienst van de oudste kinderen van de Kindernevendienst op zondag 14 juli 2019 in de Goede Herderkerk te Ridderkerk. Liturgie voor de afscheidsdienst van de oudste kinderen van de Kindernevendienst op zondag 14 juli 2019 in de Goede Herderkerk te Ridderkerk. Thema: Helden Voorganger: ds. Mark van Pelt Organist: Corina

Nadere informatie

Orde van dienst voor 10 december 2017 in de Witte Kerk te Lochem

Orde van dienst voor 10 december 2017 in de Witte Kerk te Lochem Orde van dienst voor 10 december 2017 in de Witte Kerk te Lochem Voorganger: ds. Jan Willem Drost Organist: Gerrit te Rietstap In deze dienst dopen we Ties Robert Clahsen. zoon van Maaike en Bram Clahsen

Nadere informatie

Zingen Adventsproject Lied met de kinderen God zal met ons zijn God zal met ons zijn, God is Immanuel. God zal met ons zijn, de God van Israël.

Zingen Adventsproject Lied met de kinderen God zal met ons zijn God zal met ons zijn, God is Immanuel. God zal met ons zijn, de God van Israël. Liturgie zondag 16 december 2018 Morgendiensten Andreaskerk Putten Voorganger ds. Reinoud Koning Organist Rik Nijs / Jan W. van den Brink Lector Thea Bos / Desiree van Meerveld Koster Harry Hoorn Techniek

Nadere informatie

Dankdag 5 november 2017

Dankdag 5 november 2017 Dankdag 5 november 2017 zondag 3 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Rick-Jan Hitzerd M.m.v. koor & band Keruchma o.l.v. Wim Schelling. Welkom Mededelingen door Diaken Saskia Pijl Voor verdere

Nadere informatie

Baalder kerstdienst Zaterdag 24 december Verder werken mee; - De nu-je-onderweg-band - Kinderen en volwassenen uit onze gemeente

Baalder kerstdienst Zaterdag 24 december Verder werken mee; - De nu-je-onderweg-band - Kinderen en volwassenen uit onze gemeente Baalder kerstdienst Zaterdag 24 december 2016 Voorganger: Organist: ds. Wim van der Wel Bert Slijkhuis Verder werken mee; - De nu-je-onderweg-band - Kinderen en volwassenen uit onze gemeente 1 Voor de

Nadere informatie

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar 18 februari 2018 17.00 uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar Votum Groet LB 705:1, 3, 4 = GK gezang 107:1,3,4 Ere zij aan God, de Vader Gebed voor de preek Johannes 1:1-18 LB 838:4

Nadere informatie

Orde van dienst voor 1 e kerstdag 2012 in de Rehoboth

Orde van dienst voor 1 e kerstdag 2012 in de Rehoboth Orde van dienst voor 1 e kerstdag 2012 in de Rehoboth Dat is de bedoeling van het kerstfeest: dat we onszelf gaan aanváárden, zoals God ons heeft aanvaard. A.A. van Ruler Predikant: ds. M. P. D. Barth

Nadere informatie

LITURGIE VOOR DE MORGENDIENST op zondag 23 december 2018 in de Open Hof waarin de heilige doop bediend wordt aan Léandre Alexander Louw

LITURGIE VOOR DE MORGENDIENST op zondag 23 december 2018 in de Open Hof waarin de heilige doop bediend wordt aan Léandre Alexander Louw LITURGIE VOOR DE MORGENDIENST op zondag 23 december 2018 in de Open Hof waarin de heilige doop bediend wordt aan Léandre Alexander Louw voorgangers: ds. Detlef Bohlken en Elsje Braam ouderling van dienst:

Nadere informatie

Vestingkerk 2018 Kerstmorgen

Vestingkerk 2018 Kerstmorgen Vestingkerk 2018 Kerstmorgen Voorganger Ouderling Diaken Organist m.m.v. Violiste : ds. Evert-Jan Vledder : Karel Schaafsma : Hans Visser : Aart v.d. Gronden : Cantorij Hellevoet o.l.v. Aart v.d. Gronden

Nadere informatie

Eerste Kerstdag 2014, Oude Kerk te Barneveld. Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de geboorte van de Heere Jezus gedenken.

Eerste Kerstdag 2014, Oude Kerk te Barneveld. Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de geboorte van de Heere Jezus gedenken. Eerste Kerstdag 2014, Oude Kerk te Barneveld Aanvang 10.45 uur. Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de geboorte van de Heere Jezus gedenken. IK VERKONDIG U GROTE BLIJDSCHAP! Voorganger : ds.

Nadere informatie

Gezamenlijke Startdienst. 17 september Open Huis

Gezamenlijke Startdienst. 17 september Open Huis Gezamenlijke Startdienst 17 september 2017 Open Huis Gezamenlijke Startdienst Voorganger Organist Muziekgroep : Ds. C.D. van Alphen : Danny Spaans : o.l.v. Erik Olislagers Welkom Afkondigingen door diaken

Nadere informatie

Orde van dienst voor de kerstnachtdienst op zondag 24 december 2017 in de Oude Kerk te Borne. aanvang: uur

Orde van dienst voor de kerstnachtdienst op zondag 24 december 2017 in de Oude Kerk te Borne. aanvang: uur Orde van dienst voor de kerstnachtdienst op zondag 24 december 2017 in de Oude Kerk te Borne. aanvang: 22.00 uur voorganger: ds. Gerco Veening organist: Albert van Eldik lector: Tineke Nijhuis koster:

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 16 Johannes 1 vers 1 t/m 18 Lied 73 vers 1, 2, 3 en 4 () Lied 80 vers 1, 2, 3, 4 en 5 () Lied 63 vers 1, 3 en 4 () Lofzang

Nadere informatie

Openingswoorden. Zingen: Uit het duister hier gekomen Tussentijds: 137: 1,2 en 4 Melodie: Henry John Gauntlett, Once in royal Davids city.

Openingswoorden. Zingen: Uit het duister hier gekomen Tussentijds: 137: 1,2 en 4 Melodie: Henry John Gauntlett, Once in royal Davids city. Kerstavond 2018 Oudleusen Een verhaaltje voor het slapen gaan. Aanvang: 21.30 u. voorganger ds Hans Schipper Organist: Cor Akkerman Medewerking: Inge Koggel en Marieke Jongbloed Openingswoorden. Zingen:

Nadere informatie

Welkom in De Regenboog Protestantse Gemeente Nijverdal. - Vijfde zondag van de 40-dagentijd - zondag 18 maart uur

Welkom in De Regenboog Protestantse Gemeente Nijverdal. - Vijfde zondag van de 40-dagentijd - zondag 18 maart uur Welkom in De Regenboog Protestantse Gemeente Nijverdal - Vijfde zondag van de 40-dagentijd - zondag 18 maart 2018 9.30 uur Thema: Ik heb alles voor je over liturgie voorganger : Ds Wolter Broekema organist

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 22 december 2013, 4 e zondag van advent Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ton Timmerman = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven) Schriftlezing: Titus 2 Gezang 125 vers 1, 2 en 5 (Liedboek) Lofzang van Simeon vers 2 (Schoolpsalm) Psalm 98 vers 1 en 4 Psalm 143 vers 1 en

Nadere informatie

Liederen voor zondag 3 december 2017

Liederen voor zondag 3 december 2017 Liederen voor zondag 3 december 07 Hemelhoog 94 / Opwekking 64 Al mijn zonden, al mijn zorgen, neem ik mee naar de rivier. Heer, vergeef mij en genees mij. Vader, kom, ontmoet mij hier. Want dit water

Nadere informatie

Ik heb u vrienden genoemd ( Joh. 15:15)

Ik heb u vrienden genoemd ( Joh. 15:15) Orde van dienst Vesperdienst 11 maart 2018 Ik heb u vrienden genoemd ( Joh. 15:15) Voorganger: Kees Verduijn Lector: Ineke van den Brink Muzikale begeleiding: Ina Tamerus Luisterlied: Ubi Caritas : Waar

Nadere informatie

Eredienst 25 november :30 uur Voorganger: ds. J. Boerma

Eredienst 25 november :30 uur Voorganger: ds. J. Boerma Eredienst 25 november 2018 16:30 uur Voorganger: ds. J. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Psalm 89 : 4, 6 Gebed Schriftlezing: Numeri 12 Gezang 8 : 1, 2, 3 >> Regenboog Tekst: Numeri 12 : 15 Preek Psalm

Nadere informatie

Orde van dienst voor 11 december 2016

Orde van dienst voor 11 december 2016 Orde van dienst voor 11 december 2016 3 e zondag in de Advent Belijdenis en doop van Veronica Loos-Zieltjens Oosterlichtkerk Huizen Welkom door de ouderling van dienst Lied 439: 1-3 1. Verwacht de komst

Nadere informatie

Drie wegen naar Bethlehem.

Drie wegen naar Bethlehem. Gezamenlijke Dienst op tweede Kerstdag Dinsdag 26 december Drie wegen naar Bethlehem. Voorganger: ds. J.F. Tanghé uit Maassluis Muzikale medewerking: muzikanten van Jeduthun In de stad van koning David

Nadere informatie

Liturgie middagdienst Woensdag 25 december Gezang 139 vers 1, 2en 3

Liturgie middagdienst Woensdag 25 december Gezang 139 vers 1, 2en 3 Gezang 139 vers 1, 2 en 3 Komt, verwondert u hier, mensen, ziet, hoe dat u God bemint, ziet vervuld der zielen wensen, ziet dit nieuw geboren kind! Ziet, die 't woord is, zonder spreken, ziet, die vorst

Nadere informatie

Ochtenddienst 19 juni :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp

Ochtenddienst 19 juni :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 19 juni 2016 10:00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 19 juni 2016 Voorganger Organist : Ds. W. Geuze uit s Gravendeel : Rens van Rossum Welkom Afkondigingen door Ouderling Constant

Nadere informatie

Kerstmorgen 2017 Ichthuskerk

Kerstmorgen 2017 Ichthuskerk Kerstmorgen 2017 Ichthuskerk Het wordt licht Voorganger: ds Marco. Schut Organist: Johan Hoeve M.m.v. CMV Excelsior uit Oostendorp Afbeelding 1 Lied voor de dienst: 476: 1, 3, 4 1. Nu zijt wellekome, Jesu,

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. voor zaterdag 26 december. 2e kerstdag in de Hervormde kerk te Onstwedde. Aanvang uur

ORDE VAN DIENST. voor zaterdag 26 december. 2e kerstdag in de Hervormde kerk te Onstwedde. Aanvang uur ORDE VAN DIENST voor zaterdag 26 december 2e kerstdag 2015 in de Hervormde kerk te Onstwedde. Aanvang 09.30 uur Voorganger: ds. J.M. Viergever Organist : dhr. H. de Leede Muziekgroep: Genesis Inleidend

Nadere informatie