Ronald van Dijk heet de bewoners namens Rochdale welkom. Hij is voor vanavond de gespreksleider en stelt de aanwezige mensen van Rochdale voor.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ronald van Dijk heet de bewoners namens Rochdale welkom. Hij is voor vanavond de gespreksleider en stelt de aanwezige mensen van Rochdale voor."

Transcriptie

1 Deze nieuwsbrief is voor de huurders van Dirk Bonsstraat 1-27 (oneven) H. Coenradistraat 1-27 (oneven), Dobbestraat 8-70 (even) R.P. Geerligsstraat 1-27 en 2-28 B. Fockstraat (even). Het is het verslag van de bijeenkomst op 16 januari. Die bijeenkomst ging over de renovatie van de buurt. De Kandelaar in Slotermeer Aanwezig: circa 200 bewoners Ronald van Dijk heet de bewoners namens Rochdale welkom. Hij is voor vanavond de gespreksleider en stelt de aanwezige mensen van Rochdale voor. Birgitte de Maar van de Raad van Bestuur van Rochdale doet de aftrap van de bijeenkomst. Ze biedt allereerst de bewoners haar excuses aan dat het zo lang heeft geduurd voordat de bewoners geïnformeerd zijn over de renovatieplannen. Ze belooft dat in het vervolg vaker en beter gecommuniceerd zal worden. Birgitte geeft aan dat Rochdale wakker is geschud door het bezoek van zo n zestig bewoners vorige week aan Rochdale. Compliment voor Brahim en de bewonerscommissie dat zij hun taak zo goed oppakken.

2 Vorige week heeft Birgitte met de bewoners afgesproken dat Rochdale binnen twee maanden een besluit neemt over de renovatie van de Dobbebuurt. Deze afspraak wordt vanavond bevestigd. Over twee maanden is er dus weer een bewonersavond, waarin bewoners worden geïnformeerd over de aanpak.. Ook laat Birgitte namens Rochdale weten dat er geen huurverhoging komt dit jaar (en dat geldt tot aan de renovatie). Het gaat om vier complexen die zijn vernoemd naar de architect: Holt (de oneven nummers aan de Dirk Bonsstraat, de H Coenradistraat en de R. P. Geerligsstraat) Holt boven de winkels (de Dobbestraat) Berghoef (de R.P. Geerligsstraat even zijde en de Burg Fockstraat even zijde) en Staal (het korte stukje aan de Dobbestraat). Van alle complexen zijn vanavond bewoners aanwezig. Verreweg de meesten wonen in een van de Holt complexen. Allereerst: er wordt niet gesloopt. Dobbebuurt is door de Gemeente Amsterdam aangewezen als beschermd stadgezicht. Dus wordt het renovatie. Gevelisolatie Nieuwe kozijnen met isolatieglas Ventilatie Nieuwe keuken, badkamer en toilet Aanpakken geluidsoverlast: Rochdale onderzoekt op dit moment nog wat de mogelijkheden zijn, maar het blijft bij dit soort woningen lastig om geluidsoverlast echt op te lossen. Er zijn veel klachten over de binnenmuren. Met name in de Holt-woningen. In de ogen van Rochdale zijn die een stuk minder ernstig dan de problemen met koude, vocht en ventilatie, maar de bewoners denken daar anders over. Ook daar kijkt Rochdale daarom nog eens goed naar. De binnendeuren worden allemaal vervangen. De portieken worden aangepakt: deuren, bellen, brievenbussen. Achterkant Dobbestraat: Rochdale gaat kijken wat mogelijk is om de situatie aan de achterkant van de winkelpanden aan te pakken en te verbeteren.

3 Dit gaat om een uitgebreide renovatie. Dat betekent dat bewoners tijdelijk of definitief hun huis uit moeten en moeten verhuizen naar een wisselwoning of naar een andere woning. U heeft vanwege de omvang van de renovatie een aantal rechten: u mag met voorrang verhuizen en u heeft recht op een verhuiskostenvergoeding ( 5.910,-). Rochdale komt komende tijd bij u op huisbezoek, om uw persoonlijke vragen te beantwoorden en een aantal keuzes met u te bespreken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor terugkeer in de Dobbebuurt, of verhuizing naar een andere wijk. De renovatie gaat 6 tot 12 maanden duren. Dat betekent dat u die tijd naar een wisselwoning gaat, tenzij u niet wilt terugkeren. Liefst zoeken we hiervoor naar een woning in de buurt, als er woningen beschikbaar zijn. Wisselwoningen worden aangeboden met vloerbedekking, gordijnen en lampen. In de wisselwoning betaalt u dezelfde huur als in uw oude woning. De afspraken rondom de renovatie krijgt u zwart op wit. In een projectplan en een sociaal plan wordt dat allemaal vastgelegd. Daarin staat precies wat Rochdale gaat doen en wat er van u verwacht wordt, zodat u weet wat uw rechten en plichten zijn en wat u kunt verwachten. Er staat ook in wat de nieuwe huur wordt als de renovatie klaar is. Die wordt omdat de woningen beter worden dan wel hoger dan uw huidige huur. Daar staat tegenover dat de stookkosten gemiddeld genomen lager worden, omdat de woningen straks beter geïsoleerd zijn. Ook hebben bewoners recht op een hogere huurtoeslag, wanneer de huur hoger wordt. Voor we daadwerkelijk kunnen beginnen met de werkzaamheden, moeten er nog veel stappen gezet worden. Rochdale moet het plan vaststellen, daarna moeten we het eens worden met de bewoners en met de gemeente. Vervolgens werken we de plannen verder uit met uitvoerende partijen, zoals aannemers. En voordat een renovatie kan starten moet 70% van de bewoners toestemming geven. Alleen dan is de renovatie haalbaar. Rochdale geeft aan ook gezien de opkomst vanavond zich geen zorgen te maken over de medewerking van de bewoners. De renovatie zelf gebeurt in fases. Niet alle complexen kunnen tegelijk aangepakt worden, en er zijn ook niet genoeg wisselwoningen beschikbaar om iedereen tegelijk te huisvesten. Vanwege de staat van de woningen en de ernst van de klachten is er voor gekozen om de Holtblokken als eerste te renoveren. Dat start in de tweede helft van De verschillende blokken worden dan stuk voor stuk aangepakt. De werkzaamheden duren dan tot De Berghoef blokken volgen meteen daarna: De planning voor de renovatie van de woningen boven de winkels is nog niet vastgesteld omdat hier nog onvoldoende duidelijkheid is over een aanpakmogelijkheden. Het blok Staal start tegelijk met Berghoef in Het bekendmaken van deze planning levert veel rumoer in de zaal op. Het is duidelijk dat de bewoners schrikken van deze planning.

4 Antwoord Rochdale: Samen met de bewonerscommissie bespreken we wat het beste is voor de bewoners. Het snel aanvragen van urgenties voor alle bewoners tegelijk heeft voor- en nadelen. Eerst moet er een plan liggen waar Rochdale, bewoners en gemeente achter staan. Antwoord Rochdale: Omdat Berghoef een andere bouwsystematiek heeft. Daar vindt een andere renovatie plaats, waar binnen gesloopt en opnieuw opgebouwd moet worden. Dat ligt voor Holt anders. Antwoord Rochdale: Over twee maanden kunnen we u daar meer duidelijkheid over geven. Een bewoner heeft opgevangen dat er woningen verkocht gaan worden. Rochdale geeft aan dat dat niet zo is. Alle woningen blijven behouden voor sociale huur. Er gaan dus ook geen woningen naar de vrije sector. De renovatie kost heel veel tijd maar het duurt ook nog best lang voor er gestart kan worden. In de tussentijd pakt Rochdale daarom acute reparatieverzoeken op. Er wordt een aantal maatregelen genomen om dat te realiseren. Zo komt er een onderhoudsloket in de buurt. Daar komen specialisten te zitten die de specifieke problematiek die in de Dobbebuurt speelt kunnen oplossen. Er komt een vast aanspreekpunt voor vragen en klachten. Bewoners kunnen afspraken maken voor reparaties bij dat aanspreekpunt. Veel dagelijks onderhoud en reparaties

5 worden op die manier opgepakt en hopelijk opgelost. Bepaalde dingen, zoals het vervangen van kozijnen, gebeuren de komende tijd echter niet, omdat dat onderdeel is van de renovatie. Acute problemen zoals vocht, schimmel en ongedierte, pakt Rochdale wel op, zodra bewoners het melden. Rochdale zegt bovendien toe dat alle bewoners van de Dobbebuurt een gratis onderhoudsabonnement krijgen tot aan de start van de renovatie. Dat betekent dat ook het huurdersonderhoud dat normaal door de verantwoordelijkheid van bewoners zelf is, door Rochdale wordt gedaan. Als iemand nu een bijdrage betaalt voor het onderhoudsabonnement wordt die bijdrage stopgezet. Rochdale benadrukt dat als bewoners reparaties willen laten uitvoeren ze contact op moeten nemen met Rochdale om een afspraak te maken. Na deze bijeenkomst kunnen bewoners zich al melden met naam en telefoonnummer om een afspraak te maken. Antwoord Rochdale: Die vraag is inderdaad vorige week ook gesteld, maar Rochdale heeft er nog geen antwoord op. De vraag wordt genoteerd en Rochdale komt erop terug. Antwoord Rochdale: Rochdale verwacht dat de 70% gehaald wordt. Dit percentage is nodig om de renovatie uit te kunnen voeren. Antwoord Rochdale: De 3500m 2 winkelruimte blijft gehandhaafd en wordt verhuurd. De buitenkant van de panden wordt meegenomen in de renovatieplannen. De binnenkant is de verantwoordelijkheid van de huurders (winkeliers). Rochdale is van plan om de puien te renoveren aan de achterkant.

6 Antwoord Rochdale: Daar heeft Rochdale nu nog geen antwoord op, want die woningen zijn nu nog niet beschikbaar. Dat komt in het sociaal plan te staan. Deze opmerking hebben we genoteerd. Ook dat wordt genoteerd en gekeken wat eraan gedaan kan worden. Antwoord Rochdale: Rochdale onderzoekt waar asbest zit en verwijdert dat waar het moet. Waar het in platen vastzit kan het nu geen kwaad, maar bij de renovatie wordt het weggehaald. De presentatie is nog niet toereikend. Met name de binnenmuren zijn voor veel bewoners een groot probleem. Ook mist Brahim het verhaal over het groter maken van woningen door de zolders erbij te betrekken. Dat plan (zolders) is niet van de baan maar is nu nog niet gepresenteerd omdat er nog niet precies duidelijk is wat er wel/niet kan. Rochdale komt daarop terug.het zorgpunt van de binnen muren is nu echt duidelijk. Wordt meegenomen in de plannen om te kijken wat er mogelijk is. De bewonerscommissie is een belangrijke gesprekspartner voor Rochdale in dit traject, als vertegenwoordiger van de bewoners. Gezien de grootte van het project krijgt de bewonerscommissie het komende tijd nog erg druk. Brahim vraagt bewoners zich aan te melden voor de bewonerscommissie. Over twee maanden is er een volgende bewonersbijeenkomst. Daarin vertellen we u meer over de plannen die dan een stuk concreter zullen zijn. We nemen de gestelde vragen en opmerkingen mee, zoals over de muren en de planning. Ronald sluit de bijeenkomst af en bedankt iedereen voor zijn of haar komst. Wie nog vragen heeft of klachten wil melden, kan dat nu aansluiten doen. Woningstichting Rochdale Bos en Lommerplein RW Amsterdam Postbus AR Amsterdam Telefoon info@rochdale.nl

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Wat heeft Intermaris besloten? Intermaris heeft besloten uw woning niet te renoveren, maar om de 26

Nadere informatie

Projectplan Van Deyssel Noord. Du Perronstraat 1 t/m 7 (even en oneven nummers)

Projectplan Van Deyssel Noord. Du Perronstraat 1 t/m 7 (even en oneven nummers) 1 Projectplan Van Deyssel Noord Du Perronstraat 1 t/m 7 (even en oneven nummers) Over deze brochure 2 3 Inhoud 1 Aanleiding voor de aanpak 4 2 Werkzaamheden in uw woning 5 3 Werkzaamheden buiten uw woning

Nadere informatie

De Struikbuurt Vernieuwt! in het Uitwerkingsplan waar de buurt in 2013 mee instemde.

De Struikbuurt Vernieuwt! in het Uitwerkingsplan waar de buurt in 2013 mee instemde. V o o r u, b e w o n e r v a n D E A N T O N S T R U I K B U U R T I N S L O T E R M E E R De Struikbuurt Vernieuwt! De Struikbuurt gaat veranderen. Alle woningen tussen het Johan Brouwerpad en de Vening

Nadere informatie

Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018

Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018 Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018 Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan Groot onderhoud, renovatie of sloop? Wat gaat er gebeuren met uw

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 4 - oktober 2015

Nieuwsbrief nummer 4 - oktober 2015 Nieuwsbrief Artiestenbuurt Huurder Adres nummer Postcode plaats Nieuwsbrief nummer 4 - oktober 2015 Voor u ligt de vierde Nieuwsbrief van Vidomes over de stand van zaken in uw buurt. In deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Bewonersavond Bosveld druk bezocht

Bewonersavond Bosveld druk bezocht jaargang 1 nummer 1 In dit nummer Bewonersavond druk bezocht Start werkgroep Werkgroep praat en denkt mee Werkzaamheden renovatie Wisselwoning Planning Bewonersinbreng aanbesteding Huurverhoging na renovatie?

Nadere informatie

Aan de slag Start werkzaamheden

Aan de slag Start werkzaamheden nieuwsbrief HOORN NOORD FASE 1 JULI 2016 nr 1 Aan de slag Start werkzaamheden In april ontving u van ons een brief dat 77% van de bewoners instemde met de werkzaamheden en bijbehorende huurverhoging, ondertussen

Nadere informatie

Dobbebuurt en Burgemeester Fockstraat

Dobbebuurt en Burgemeester Fockstraat Dobbebuurt en Burgemeester Fockstraat Nieuwsbrief voor bewoners van het hele gebied waar Rochdale gaat renoveren. Architect ontwerpt en de aannemers bereiden voor Voor de Berghoefwoningen en de Holtwoningen

Nadere informatie

Renovatieplan Den Andel in Den Hoorn. 19 April 2017 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen

Renovatieplan Den Andel in Den Hoorn. 19 April 2017 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen Renovatieplan Den Andel in Den Hoorn 19 April 2017 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen Agenda Bezoek modelwoning Oosterend Klachten Plannen Naalrand 25 t/m

Nadere informatie

Bewonersavond d.d. 7 maart Hoflaan oneven , Weidehof nrs 33-56

Bewonersavond d.d. 7 maart Hoflaan oneven , Weidehof nrs 33-56 Bewonersavond d.d. 7 maart 2017 Hoflaan oneven 101-167, Weidehof nrs 33-56 Wat staat er in deze presentatie? Wat hebben we van u gehoord? Wat zijn de voorgenomen plannen? Wanneer willen we dat doen en

Nadere informatie

Renovatieplan Maart 2016

Renovatieplan Maart 2016 Renovatieplan Maart 2016 Burgemeester Fockstraat en Speelmanstraat Amsterdam Slotermeer Renovatieplan voor uw complex De Alliantie heeft besloten om de woningen Fockstraat 21 t/m 47 (oneven) en Speelmanstraat

Nadere informatie

Rapportage over de kwaliteit van het wonen in het huizenblok Molukkenstraat, Soendastraat, Bilitonstraat en Madurastraat

Rapportage over de kwaliteit van het wonen in het huizenblok Molukkenstraat, Soendastraat, Bilitonstraat en Madurastraat Rapportage over de kwaliteit van het wonen in het huizenblok Molukkenstraat, Soendastraat, Bilitonstraat en Madurastraat December 2012 Inleiding In de loop van dit jaar heeft de SP Amsterdam Oost met bewoners

Nadere informatie

PROJECTPLAN VAN DEYSSEL NOORD

PROJECTPLAN VAN DEYSSEL NOORD VAN DEYSSELBUURT 1 PROJECTPLAN VAN DEYSSEL NOORD DE PLANNEN VOOR UW BUURT JAN VAN BOENDELASTRAAT, BURGEMEENSTER VAN LEEUWENLAAN, VAN KOETSVELDSTRAAT, JUSTUS VAN MAURIKSTRAAT, ADELE OPZOOMERSTRAAT, CARRY

Nadere informatie

Sociaal plan. Uw woning wordt gesloopt of ingrijpend opgeknapt? Daarover hebben wij afspraken gemaakt!

Sociaal plan. Uw woning wordt gesloopt of ingrijpend opgeknapt? Daarover hebben wij afspraken gemaakt! Sociaal plan Uw woning wordt gesloopt of ingrijpend opgeknapt? Daarover hebben wij afspraken gemaakt! Wonen Zuid werkt continu aan het verbeteren van haar woningaanbod. Dat doen we door onze woningen goed

Nadere informatie

Meest gestelde vragen Orionstraat 1 t/m 36b Versie

Meest gestelde vragen Orionstraat 1 t/m 36b Versie Meest gestelde vragen Orionstraat 1 t/m 36b Versie 20-08-2018 Inhoud Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?... 1 Hoe lang wisten jullie dit al?... 2 Is er een wijziging in de wetgeving geweest waardoor

Nadere informatie

Presentatie Renovatieplannen Bilderdijkstraat / Da Costastraat

Presentatie Renovatieplannen Bilderdijkstraat / Da Costastraat Programma van vanavond: Inleiding Renovatieplan/werkzaamheden - pauze - Woonlasten Sociaal plan Vragen Inleiding Inleiding: Samenwerking heeft in 2011 aangekondigd de badkamer, de keuken en het toilet

Nadere informatie

20 April 2017 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen

20 April 2017 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen Renovatieplan De Poolster in De Cocksdorp 20 April 2017 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen Agenda Bezoek modelwoning Oosterend Klachten Plannen Klimpstraat

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012

VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012 VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012 Algemene vragen Waarom kiest Portaal voor renovatie en niet voor sloop? Op het moment dat Portaal een afweging maakt voor renovatie of sloop wordt

Nadere informatie

Sociaal statuut. Algemeen. Procedure bij sloop en ingrijpende verbetering

Sociaal statuut. Algemeen. Procedure bij sloop en ingrijpende verbetering Sociaal statuut Het sociaal statuut is belangrijk voor huurders die te maken krijgen met de sloop of renovatie van hun woning. In een sociaal statuut zijn de rechten van huurder vastgelegd. Er staan afspraken

Nadere informatie

Bewonersavond d.d. 7 maart 2017

Bewonersavond d.d. 7 maart 2017 Bewonersavond d.d. 7 maart 2017 Willem Klooslaan: even nrs. 2-48 Akkerhof : nrs. 1,2,3,4,5 en nrs 33-56 Hoflaan: oneven nummers 1-99 Weidehof: nrs 1,2,3,4,5 Wat staat er in deze presentatie? Wat hebben

Nadere informatie

Opmerking Daar waar de informatie op de avond wat onduidelijk is geweest of waar nadere aanvulling nodig is hebben we dit in het verslag opgenomen

Opmerking Daar waar de informatie op de avond wat onduidelijk is geweest of waar nadere aanvulling nodig is hebben we dit in het verslag opgenomen Verslag bewonersinformatieavond Reimerswaalbuurt Osdorp 17 april 2012, eerste bijeenkomst Aanwezig: - Circa 200 bewoners - Jan Voskamp, regiodirecteur Ymere - Kenneth Edam, gebiedsmanager Ymere - Steven

Nadere informatie

Presentaties nieuwe buurt

Presentaties nieuwe buurt mei 2012 PAGINA 1 In dit nummer Presentaties nieuwe buurt Overzicht werkzaamheden Planning openbare ruimte Planning woningen Het betrekken van een wisselwoning. Huurprijzen Uw contactpersonen in de wijk

Nadere informatie

R e n o v a t i e S t a d h o u d e r s l a a n t / m 2 4 7

R e n o v a t i e S t a d h o u d e r s l a a n t / m 2 4 7 Nieuwsbrief 1 R e n o v a t i e S t a d h o u d e r s l a a n 1 2 5 t / m 2 4 7 Inleiding Beste huurder, Dit is de eerste nieuwsbrief over de Nul Op de Meter (NOM) renovatie van uw appartementengebouw.

Nadere informatie

Presentaties nieuwe buurt

Presentaties nieuwe buurt mei 2012 PAGINA 1 In dit nummer Presentaties nieuwe buurt Overzicht werkzaamheden Planning openbare ruimte Planning woningen Het betrekken van een wisselwoning. Huurprijzen Uw contactpersonen in de wijk

Nadere informatie

Samen verduurzamen. Camera Obscuralaan Amstelveen. Informatieboekje Samen verduurzamen. Camera Obscuralaan

Samen verduurzamen. Camera Obscuralaan Amstelveen. Informatieboekje Samen verduurzamen. Camera Obscuralaan Samen verduurzamen Amstelveen Inhoud 1. Samen verduurzamen; plezierig en gezond wonen... 2 2. Samen verduurzamen aan de Camera Obscuralaan... 3 3. Fijner wonen in uw verduurzaamde woning... 5 4. Hoe lang

Nadere informatie

Aan de slag Start werkzaamheden

Aan de slag Start werkzaamheden nieuwsbrief HOORN NOORD FASE 2 SEPTEMBER 2016 nr 1 Aan de slag Start werkzaamheden In juli ontving u van ons een brief dat 72% van de bewoners instemde met de werkzaamheden en bijbehorende huurverhoging.

Nadere informatie

- Huurprijzen Maak kennis met De Gaarden. De Gaarden wordt een buurt met een landelijk karakter, een karakteristieke wijk met natuurlijke elementen.

- Huurprijzen Maak kennis met De Gaarden. De Gaarden wordt een buurt met een landelijk karakter, een karakteristieke wijk met natuurlijke elementen. Oktober 2011 PAGINA 1 In dit nummer - De voorbereidingen zijn gestart - Planning - Maatregelen aan de woning - Start bewonerswerkgroep - Het betrekken van een wisselwoning - Tegemoetkoming verhuisen herinrichtingskosten

Nadere informatie

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o.

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Datum: 21 december 2017 Agenda: 1. Opening 2. Terugkoppeling koude opnames 3. Uitgangspunten (technisch en sociaal) 4. Verslag vorige bijeenkomst

Nadere informatie

R e n o v a t i e S t a d h o u d e r s l a a n t / m 2 4 7

R e n o v a t i e S t a d h o u d e r s l a a n t / m 2 4 7 Nieuwsbrief 2 R e n o v a t i e S t a d h o u d e r s l a a n 1 2 5 t / m 2 4 7 Inleiding Beste huurder, Dit is de tweede nieuwsbrief over de Nul Op de Meter (NOM) renovatie van uw appartementengebouw.

Nadere informatie

We openen de bijeenkomst met een korte presentatie van Pieter Buis. De presentatie is via deze link te bekijken.

We openen de bijeenkomst met een korte presentatie van Pieter Buis. De presentatie is via deze link te bekijken. Verslag Meedenksessie Tijdelijke Maatregelen, 24 januari 2018 Wheermolen-Oost datum 27 februari 2018 aanwezig Bewoners Danielle Rozemond, Pieter Buis, Suzanne van de Kuilen (Intermaris), Linda Troost,

Nadere informatie

Vragen & antwoorden over de sloop/nieuwbouw Moerbessenberg

Vragen & antwoorden over de sloop/nieuwbouw Moerbessenberg Vragen & antwoorden over de sloop/nieuwbouw Moerbessenberg Algemeen Portaal gaat de woningen aan de Moerbessenberg 2 t/m 64 (alleen even nummers) slopen en vervangen door nieuwbouw. De huidige duplexwoningen

Nadere informatie

Rochdale geeft thuis. Terugblik Krachtige keuzes om mensen een thuis te geven

Rochdale geeft thuis. Terugblik Krachtige keuzes om mensen een thuis te geven Rochdale geeft thuis Terugblik 2016 Krachtige keuzes om mensen een thuis te geven Wij zijn een woningcorporatie voor mensen met een laag inkomen. Binnen deze inkomensgroep zijn we er voor iedereen, bijvoorbeeld

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Driehoek Schaerweijdelaan

Veel gestelde vragen Driehoek Schaerweijdelaan Veel gestelde vragen Driehoek Schaerweijdelaan Seyster Veste informeerde de bewoners van de Driehoek Schaerweijdelaan Tollenslaan Jacob van Lenneplaan over de uitgangspunten voor een sloop-nieuwbouw plan

Nadere informatie

Renovatie Sterflats. Vragen bewonersavond 25 september. Verhuizing - wisselwoningen. informatie over de 2- en 3-kamerappartementen.

Renovatie Sterflats. Vragen bewonersavond 25 september. Verhuizing - wisselwoningen. informatie over de 2- en 3-kamerappartementen. Renovatie Sterflats Vragen bewonersavond 25 september Verhuizing - wisselwoningen Waarom is de renovatie dit keer in onbewoonde staat? Na de renovatie in Ster 3 bleek dat het onmogelijk is om te renoveren

Nadere informatie

Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord

Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord Op woensdag 28 maart 2018 hebben we aan alle huurders van de zes flats aan de Valeriaanstraat, Esdoornstraat, het Larixplein en Distelplein aangekondigd dat we het voornemen

Nadere informatie

ALS JE HUURWONING GERENOVEERD WORDT

ALS JE HUURWONING GERENOVEERD WORDT ALS JE HUURWONING GERENOVEERD WORDT Als je in een huurwoning woont die gerenoveerd wordt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten waar je aan toe bent en wat je van ons kunt verwachten. Dat vertellen

Nadere informatie

NOTULEN. Elkien Bewonersavond Westindische buurt 5 juli 2011 Locatie: Zalen Tivoli in Leeuwarden

NOTULEN. Elkien Bewonersavond Westindische buurt 5 juli 2011 Locatie: Zalen Tivoli in Leeuwarden NOTULEN Elkien Bewonersavond Westindische buurt 5 juli 2011 Locatie: Zalen Tivoli in Leeuwarden Genodigden: Bewoners van de Arubastraat 2 t/m 16 Bonairestraat 2 t/m 20 en 1 t/m 15 Curaçaostraat 2 t/m 8

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cluster 20

Nieuwsbrief Cluster 20 Het is zover! Na een periode van voorbereiding en overleg, starten wij begin september met het onderhoud aan uw woning. Nieuwsbrief Voor u ligt de eerste nieuwsbrief over de onderhoud- en renovatiewerkzaamheden

Nadere informatie

Zeeheldenbuurt. Juni 2013

Zeeheldenbuurt. Juni 2013 Zeeheldenbuurt Inhoud Schilderwerk Asbestkaart Lege woningen Bewonerspeiling Rapport peiling Verder met de plannen Bewonerscommissie Contact met Portaal Contact Portaal Hans Oosterbaan 0800 767 82 25 Colofon

Nadere informatie

sociaal plan bij wijkontwikkeling en onderhoud Informatie voor huurders betrokken bij een project

sociaal plan bij wijkontwikkeling en onderhoud Informatie voor huurders betrokken bij een project sociaal plan bij wijkontwikkeling en onderhoud Informatie voor huurders betrokken bij een project Inhoudsopgave 1. Mijn woning wordt gesloopt 1.1. Wanneer wordt mijn woning gesloopt 1.2. Hoe vind ik een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Tuinstraatkwartier

Nieuwsbrief Tuinstraatkwartier Nieuwsbrief Tuinstraatkwartier 21-7-2016 Op dinsdag 28 juni kwamen ruim 160 bewoners van het Meidoornpad, Lathyrusstraat, Seringstraat, Jasmijnstraat en Tuinstraat naar het H.F. Witte Centrum in De Bilt

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Josephwijk Roosendaal

Veelgestelde vragen Josephwijk Roosendaal Veelgestelde vragen Josephwijk Roosendaal Gildenbondstraat 2 t/m 48 (even) 1 t/m 9 en 13 t/m 59 (oneven) Tulpstraat 2 t/m 16 (even) en 15 t/m 29 (oneven) St.Josephstraat 31 t/m 35 en 57 t/m 61 (oneven)

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN PROJECT OUDEGEINLAAN, DE WIERSLAAN, NIJEVELDSINGEL, VRONESTEINLAAN EN LINSCHOTENSINGEL.

VEEL GESTELDE VRAGEN PROJECT OUDEGEINLAAN, DE WIERSLAAN, NIJEVELDSINGEL, VRONESTEINLAAN EN LINSCHOTENSINGEL. VEEL GESTELDE VRAGEN PROJECT OUDEGEINLAAN, DE WIERSLAAN, NIJEVELDSINGEL, VRONESTEINLAAN EN LINSCHOTENSINGEL. In dit overzicht vindt u een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen die gaan over uw woning,

Nadere informatie

Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding

Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding Algemene vragen De vakantieperiode begint nu, kunnen we het niet wat rustiger aan doen, om iedereen de gelegenheid

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID

NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID HUURDERSBELANGENCOMMISSIE 212 GEEREN-ZUID NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID De afgelopen weken vonden de blokgesprekken plaats in uw buurt. Singelveste AlleeWonen heeft daarin informatie gegeven over het hoe en

Nadere informatie

Vooruitblik Betere buurten, meer tevreden bewoners. Rochdale geeft thuis

Vooruitblik Betere buurten, meer tevreden bewoners. Rochdale geeft thuis Vooruitblik 2019 Betere buurten, meer tevreden bewoners Rochdale geeft thuis Betere buurten, meer tevreden bewoners Rochdale huisvest zo n 80.000 mensen in veel verschillende buurten in de regio Amsterdam.

Nadere informatie

Versie 2001, update 22 november 2016 Besproken met de Huurdersbelangenvereniging Voerendaal en goedgekeurd op 28 november 2016.

Versie 2001, update 22 november 2016 Besproken met de Huurdersbelangenvereniging Voerendaal en goedgekeurd op 28 november 2016. Sociaal Statuut Parkstad Limburg Woningstichting Voerendaal Versie 2001, update 22 november 2016 Besproken met de Huurdersbelangenvereniging Voerendaal en goedgekeurd op 28 november 2016. De volgende wijzigingen

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET EEN GOED PLAN VOOR DE EERSTE FLAT AAN DE DIRK FOCKSTRAAT

AAN DE SLAG MET EEN GOED PLAN VOOR DE EERSTE FLAT AAN DE DIRK FOCKSTRAAT AAN DE SLAG MET EEN GOED PLAN VOOR DE EERSTE FLAT AAN DE DIRK FOCKSTRAAT Februari 2015 1 Maak een goed plan voor de eerste flat in de Dirk Fockstraat! Een rapport over de eerste flat aan de Dirk Fockstraat.

Nadere informatie

WE GAAN BEGINNEN MET DE UITVOERING!! Beste bewoner van de Agaatlaan,

WE GAAN BEGINNEN MET DE UITVOERING!! Beste bewoner van de Agaatlaan, 16 Mei 2019 Contact Agaatlaan@portaal.nl 0800-7678225 Colofon Deze nieuwsbrief is een uitgave van Portaal en wordt verspreid onder de bewoners van de Agaatlaan WE GAAN BEGINNEN MET DE UITVOERING!! Beste

Nadere informatie

DE BLOEMENBUURTKRANT IS EEN UITGAVE VAN PLAVEI EN GEMEENTE MONTFERLAND NUMMER 2, MEI Presentatie Bloemenbuurtplan

DE BLOEMENBUURTKRANT IS EEN UITGAVE VAN PLAVEI EN GEMEENTE MONTFERLAND NUMMER 2, MEI Presentatie Bloemenbuurtplan KRANT DE BLOEMENBUURTKRANT IS EEN UITGAVE VAN PLAVEI EN GEMEENTE MONTFERLAND NUMMER 2, MEI 2018 De Bloemenbuurt in Didam is écht toe aan vernieuwing Kijk ook op bloemenbuurtdidam.nl In de Bloemenbuurt

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG HUURPRIJS 1.1. HOE HOOG WORDT MIJN HUURPRIJS BIJ MODERNISERING? Wij gaan met u in gesprek over de mogelijkheden bij modernisering. Een aantal maatregelen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BURG. VAN HEEMSTRAKWARTIER

NIEUWSBRIEF BURG. VAN HEEMSTRAKWARTIER #2, juni 2010 NIEUWSBRIEF BURG. VAN HEEMSTRAKWARTIER Dinsdag 8 juni was de terugkoppeling van de eerste fase van het renovatieproces: namelijk de resultaten die uit de klankbordgroep zijn gekomen en uit

Nadere informatie

MAAT NIEUWS. Vanuit Woonopmaat aanwezig. Cornelis Geelvinckstraat e.o huurwoningen UITGAVE CORNELIS GEELVINCKSTRAAT E.O.

MAAT NIEUWS. Vanuit Woonopmaat aanwezig. Cornelis Geelvinckstraat e.o huurwoningen UITGAVE CORNELIS GEELVINCKSTRAAT E.O. UITGAVE CORNELIS GEELVINCKSTRAAT E.O. NIEUWS NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2019 OP MAAT BEWONERSAVOND Dinsdag 27 augustus 2019 ontmoetten wij velen van u tijdens een bewonersavond in de Schuilhoek. Wij deelden

Nadere informatie

verslag Onderwerp: Groot Onderhoud Donge

verslag Onderwerp: Groot Onderhoud Donge verslag Datum: 27 juni 2012 Aanwezig: Raoul Hey (projectleider Patrimonium, voorzitter) Margit Don (sociaal projectbegeleider Patrimonium) Marcel Berkenpeis (opzichter Patrimonium) Charles van den Herik

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 10 september 2014

Nieuwsbrief 3 10 september 2014 Nieuwsbrief 3 10 september 2014 Dit is de derde nieuwsbrief over de ontwikkelingen in project Rijsoord. U ontvangt een nieuwsbrief na elke klankbordbijeenkomst. Deze nieuwsbrief wordt bij alle bewoners

Nadere informatie

Plannen Woontij in Oosterend. 30 oktober 2014 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen

Plannen Woontij in Oosterend. 30 oktober 2014 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen Plannen Woontij in Oosterend 30 oktober 2014 Woontij levert een duurzame bijdrage aan de realisatie van woonwensen van mensen Agenda Terugblik op de vergadering van 10 April Huisbezoeken Overleg klankbordgroep

Nadere informatie

ENQUETE VOORTGANG ONDERHOUD FRANSE GAT SP VEENENDAAL; 2018

ENQUETE VOORTGANG ONDERHOUD FRANSE GAT SP VEENENDAAL; 2018 ENQUETE VOORTGANG ONDERHOUD FRANSE GAT SP VEENENDAAL; 2018 Enquête door: Dataverwerking: Vormgeving: SP Veenendaal Hennie Horn Jan Breur Enquête uitgevoerd in januari/februari 2018 Enquête Patrimonium

Nadere informatie

Driehoek Schaerweijdelaan

Driehoek Schaerweijdelaan September 2015 Driehoek Schaerweijdelaan Zeisteroever 1, 3704 GB Zeist T 030 69 40 200 www.seysterveste.nl Eind 2014 / begin 2015 informeerde Seyster Veste de bewoners van de driehoek Schaerweijdelaan

Nadere informatie

Algemeen Sociaal Plan en Participatieprotocol Nieuwegein Bij sloop of renovatie

Algemeen Sociaal Plan en Participatieprotocol Nieuwegein Bij sloop of renovatie Toelichting Algemeen Sociaal Plan en Participatieprotocol Nieuwegein Bij sloop of renovatie Algemeen So Dit is een verkorte weergave van het Algemeen Sociaal Plan en Participatieprotocol voor Nieuwegein.

Nadere informatie

Asbestcommunicatie. DEEL 4 Bij geplande asbestverwijdering. juni 2014. Vereniging Bouw- & Woningtoezicht Nederland

Asbestcommunicatie. DEEL 4 Bij geplande asbestverwijdering. juni 2014. Vereniging Bouw- & Woningtoezicht Nederland Handreiking Asbestcommunicatie juni 2014 DEEL 4 Bij geplande asbestverwijdering Vereniging Bouw- & Woningtoezicht Nederland 4 COMMUNICATIE BIJ GEPLANDE ASBESTVERWIJDERING Een geplande asbestverwijdering

Nadere informatie

SOCIAAL STATUUT PARKSTAD LIMBURG

SOCIAAL STATUUT PARKSTAD LIMBURG SOCIAAL STATUUT PARKSTAD LIMBURG Inleiding De komende jaren zullen de woningcorporaties van Parkstad Limburg een groot deel van hun woningen grondig opknappen. Dat is nodig, omdat de huurders recht hebben

Nadere informatie

Herstructurering Gasselternijveen Bewonersinformatieavond 19 november 2012

Herstructurering Gasselternijveen Bewonersinformatieavond 19 november 2012 Herstructurering Gasselternijveen Bewonersinformatieavond 19 november 2012 Welkom & programma De Volmacht > 19.00 19.30 deuren open > 19.30 19.45 opening door Jaap Boekholt, De Volmacht > 19.45 20.30 presentatie

Nadere informatie

Contact. Contact opnemen met Woonbedrijf kan op verschillende manieren: Telefonisch: (040) 2 43 43 43

Contact. Contact opnemen met Woonbedrijf kan op verschillende manieren: Telefonisch: (040) 2 43 43 43 woonbericht WoonBericht_tivoli_10-2011_V4.indd 1 Oktober 2011 Woonbericht Tivoli Informatiebijeenkomsten 27 en 28 september 2011 Oud Tivoli (m.u.v. bewoners van driehoek Neushoornstraat/Tijgerstraat) en

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP. 98 woningen Leliestraat Irisstraat

VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP. 98 woningen Leliestraat Irisstraat VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP 98 woningen Leliestraat Irisstraat 1 Inleiding Domijn heeft 98 woningen aan de Lelie- en Irisstraat in de gemeente Losser. Deze woningen zijn over een tijdje echt op. Uit een

Nadere informatie

Spatter-Fortuinstraat 3e informatieavond. 17 september 2014

Spatter-Fortuinstraat 3e informatieavond. 17 september 2014 Spatter-Fortuinstraat 3e informatieavond 17 september 2014 2 Welkom Dirk van der Grijn 3 Inhoud Terugblik Uitkomst huisbezoeken Sociaal plan Vervolg sociaal plan Verder traject 4 Terugblik Draagvlak voorop

Nadere informatie

Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012

Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012 Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012 Aanwezig: Huurdersvereniging Brummen: De heer B. van Boven, mevrouw E. Groot, mevrouw B. ten Hoeve, de

Nadere informatie

Informatieboekje. Sloop Wat nu? Pinksterbloem 2 t/m 144 (even nummers) Leiderdorp

Informatieboekje. Sloop Wat nu? Pinksterbloem 2 t/m 144 (even nummers) Leiderdorp Informatieboekje Sloop Wat nu? Pinksterbloem 2 t/m 144 (even nummers) Leiderdorp Maart 2017 Inleiding 1. Sloop Rijnhart Wonen heeft besloten om de woningen aan de Pinksterbloem 2 t/m 144, even nummers,

Nadere informatie

Bewoners waarderen de verbeteringen

Bewoners waarderen de verbeteringen Uw anton StrU ikbuurt VernieU wt Een kijkje in de modelwoning Wanneer moet ik mijn huis uit? Leefbaar tijdens de vernieuwing zie pagina 4 zie pagina 5 zie pagina 6 Bewoners waarderen de verbeteringen Nieuwe

Nadere informatie

d.d Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers)

d.d Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) d.d. 18-06-2018 Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) Sociaal Plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) Uw portiekwoning aan de Spatterstraat wordt gesloopt en er komt nieuwbouw voor

Nadere informatie

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o.

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Datum: 1 februari 2018 Agenda: 1. Opening 2. Verslag vorige bijeenkomst 3. Geluiden uit de wijk 4. Stand van zaken plan 5. Eerste aanzet sociaal

Nadere informatie

Warm & energiezuinig wonen!

Warm & energiezuinig wonen! Warm & energiezuinig wonen! Informatiebrochure Voorstel voor het verbeteren van uw huis aan de Karekietstraat, de Piersonstraat en De Savornin Lohmansstraat in Brummen. De 22 huizen aan de Karekietstraat,

Nadere informatie

Inleiding. Nr 8. De woningen die worden gerenoveerd zijn:

Inleiding. Nr 8. De woningen die worden gerenoveerd zijn: Nr 8 De woningen die worden gerenoveerd zijn: Jac. Backerstraat 4 18 Jac. Backerstraat 1 13 Nic. Baurstraat 2 4 Nic. Baurstraat 1 45 P. Feddesstraat 6 26 P. Feddesstraat 1 41 R. Miedemastraat 2 12 R. Miedemastraat

Nadere informatie

Nieuwsbrief Complex oktober 2019 ONDERHANDELINGSRESULTATEN VOOR COMPLEX 507

Nieuwsbrief Complex oktober 2019 ONDERHANDELINGSRESULTATEN VOOR COMPLEX 507 Nieuwsbrief Complex 507 - oktober 2019 ONDERHANDELINGSRESULTATEN VOOR COMPLEX 507 Extra informatie voor de bewonersavond / Algemene Leden Vergadering (ALV) Wanneer: woensdag a.s. 2 oktober 2019 Start:

Nadere informatie

Woonburg. Nieuwsbrief. Wijkvernieuwing Oost-Souburg. Nummer 2 l juni 2011

Woonburg. Nieuwsbrief. Wijkvernieuwing Oost-Souburg. Nummer 2 l juni 2011 Nieuwsbrief Wijkvernieuwing Oost-Souburg Woonburg Nummer 2 l juni 2011 2 Nieuwsbrief Wijkvernieuwing Oost-Souburg In de nieuwsbrief nummer 1 hebben wij u verteld dat het schetsontwerp van 80 woningen groot

Nadere informatie

De regelingen met betrekking tot groot onderhoud in bewoonde staat. 35L260_De regelingen.indd 1 24-04-2009 10:01:30

De regelingen met betrekking tot groot onderhoud in bewoonde staat. 35L260_De regelingen.indd 1 24-04-2009 10:01:30 De regelingen met betrekking tot groot onderhoud in bewoonde staat 35L260_De regelingen.indd 1 24-04-2009 10:01:30 Inleiding Voor u liggen de (financiële) regelingen met betrekking tot groot onderhoud

Nadere informatie

Aan de slag Start werkzaamheden

Aan de slag Start werkzaamheden informatie CAVALJEPLEIN EN JHR VAN CITTERSPLEIN MAART 2015 Aan de slag Start werkzaamheden In januari ontving u van ons een brief dat een ruime meerderheid van de bewoners instemde met de werkzaamheden

Nadere informatie

Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014

Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014 Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 13 mei 2014 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen: Van

Nadere informatie

Achterkant en voorkant beginnen op de volgende pagina.

Achterkant en voorkant beginnen op de volgende pagina. Achterkant en voorkant beginnen op de volgende pagina. www.vernieuwingpeperstraat.nl Introductie Omdat u in een huurwoning woont die gesloopt wordt, wilt u natuurlijk weten waar u aan toe bent. Wat u

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3-20 september 2012- De derde klankbordbijeenkomst

Nieuwsbrief 3-20 september 2012- De derde klankbordbijeenkomst Nieuwsbrief 3-20 september 2012- De derde klankbordbijeenkomst Dit is de derde nieuwsbrief over de ontwikkelingen in project Centrum. U ontvangt een nieuwsbrief na elke klankbordbijeenkomst en vanaf volgend

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2012

Nieuwsbrief december 2012 Nieuwsbrief december 2012 Inleiding In augustus heeft u van ons de laatste nieuwsbrief ontvangen. Via de nieuwsbrief praten wij u graag bij over het laatste nieuws en de ontwikkelingen in het Bijvank -

Nadere informatie

Nieuws voor bewoners van De Agaatflat

Nieuws voor bewoners van De Agaatflat Nieuwsbrief 3-19 Nieuws voor bewoners van De Agaatflat Juli 2019 Inhoud Uitvoering proefstrang hal D Evaluatie en beoordeling proefstrang Wijziging planning Evaluatie Centrum voor woononderzoek Vervolgonderzoek

Nadere informatie

Prestatieafspraken 2018 Bijlage 2. Uitvoeringsagenda WoonzorgNederland

Prestatieafspraken 2018 Bijlage 2. Uitvoeringsagenda WoonzorgNederland Prestatieafspraken 2018 Bijlage 2 Uitvoeringsagenda WoonzorgNederland 1 Overzicht bezit Woonzorg Nederland 2017 Bezit 's Hertogenbosch % Landelijk % Aantal huurwoningen (eenheden) - Huurprijs < 592,55

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vogelbuurt mei 2019

Nieuwsbrief Vogelbuurt mei 2019 Nieuwsbrief Vogelbuurt mei 2019 Sinds begin vorig jaar zijn we bezig om, samen met u, te onderzoeken of we uw woning kunnen verbeteren en verduurzamen of moeten slopen en door nieuwbouw vervangen. Graag

Nadere informatie

Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat

Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat SP Afdeling Nijmegen juli 2015 SP afdeling Nijmegen, Molenweg 95, 6543 VA Nijmegen T (024) 322 93 88 F (024) 322 93 88 E nijmegen@sp.nl I www.nijmegen.sp.nl

Nadere informatie

Opzeggen van de huur. Opzegtermijn. Erfgenamen

Opzeggen van de huur. Opzegtermijn. Erfgenamen Huurbeëindiging Waar moet de huurder aan denken bij het opzeggen van de huur. En hoe moet de woning opgeleverd worden? In deze brochure vindt u alle informatie hierover en doorlopen we de stappen die we

Nadere informatie

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o.

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Datum: 1 maart 2018 Agenda: 1. Opening en mededelingen 2. Verslag vorige bijeenkomst 3. Geluiden uit de wijk 4. Stand van zaken plan 5. Eerste

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Oranjebuurt. 4,9 x 5,25 mm. bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof

9,65 x 15,8 mm. Oranjebuurt. 4,9 x 5,25 mm. bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof 9,65 x 15,8 mm Oranjebuurt 4,9 x 5,25 mm bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof Bewonersbijeenkomst, woensdag 16 oktober 2013 om 19.30 uur in de Drijvershof. Aanwezigen: Namens

Nadere informatie

uren INFORMATIE OVER huurbeëindiging

uren INFORMATIE OVER huurbeëindiging uren INFORMATIE OVER huurbeëindiging inhoud huurbeëindiging 3 Opzeggen van de huur 3 Bevestiging huuropzegging 4 Vertrekkersenquête 5 Wijzigingen van de woning 5 Regels voor schoon en leeg opleveren 5

Nadere informatie

2. Het sloopproces. Pagina 1 van 6

2. Het sloopproces. Pagina 1 van 6 Basis sociaal plan (Geldig vanaf 5 september 2011, gedeeltelijk herzien XX oktober 2015) Dit Basis Sociaal Plan is vastgesteld na advies van de SHBW en in overleg met de gemeente Almelo. 1. Inleiding In

Nadere informatie

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Uw huis gebruikt u iedere dag. U woont en leeft er. Dat uw huis van een goede kwaliteit is, vindt u daarom vanzelfsprekend. Maar

Nadere informatie

Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013. Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen

Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013. Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013 Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Ingrepen en besluitvorming... 4 3. Verhuizen... 6 4. Beheer woning en woonomgeving...

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Floor Roduner. Aan de leden van de commissie Ontwikkeling

Gemeente Haarlem. Floor Roduner. Aan de leden van de commissie Ontwikkeling Gemeente Haarlem Haarlem Floor Roduner wethouder Werk, Economische Zaken, Sociale Zaken (Participatiewet), Wonen, Coördinatie Sociaal Domein Retouradres Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de

Nadere informatie

Informatieboekje Groot Onderhoud Beethovenflat

Informatieboekje Groot Onderhoud Beethovenflat Informatieboekje Groot Onderhoud Beethovenflat 1 We gaan aan de slag! Het groot onderhoud in de Van Beethovenflat start binnenkort. Velen van u hebben we gezien op de bewonersavonden. Daarnaast hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen

Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen Bewonersavond 20 april 2011 Wanneer gaat er wat gebeuren? Dit is waarschijnlijk de st gestelde vraag op de bewonersavond van 20 april

Nadere informatie

Huurdersinformatie. Goed ventileren, erg belangrijk

Huurdersinformatie. Goed ventileren, erg belangrijk 1 Huurdersinformatie Goed ventileren, erg belangrijk Goed ventileren zorgt voor gezonde en droge lucht in uw woning. In deze brochure tips om te ventileren en om vocht te voorkomen. Inhoud Ventileren:

Nadere informatie

Bewonersavond van Hornstraat e.o. Woensdag 22 maart u

Bewonersavond van Hornstraat e.o. Woensdag 22 maart u Bewonersavond van Hornstraat e.o. Woensdag 22 maart 19.30-21.00u Voorstellen Judith van Mil St. Joseph Sancha Schuurs St. Joseph Bram Hendriks KnaapenGroep Brechje Lubse KnaapenGroep Marèn van Duuren De

Nadere informatie

Renovatie maisonnetteflats Oldenbarnevelderweg Barneveld 2012-2015

Renovatie maisonnetteflats Oldenbarnevelderweg Barneveld 2012-2015 Renovatie maisonnetteflats Oldenbarnevelderweg Barneveld 2012-2015 Het sociaal plan in het kort: de afspraken, rechten en plichten van de bewoners en Woningstichting Barneveld De bewoners van de maisonnetteflats

Nadere informatie

Aanpak Centrale Blokken in de Oude Kooi

Aanpak Centrale Blokken in de Oude Kooi Aanpak Centrale Blokken in de Oude Kooi Gerda van den Berg Commissie Stedelijke Ontwikkeling 12 januari 2016 Inhoud Akkoord op Hoofdlijnen, 2009 Renovatie Centrale Blokken Dilemma Nieuwbouw Centrale Blokken

Nadere informatie

Samen naar een vernieuwde, duurzame Bloemwijk

Samen naar een vernieuwde, duurzame Bloemwijk Samen naar een vernieuwde, duurzame Bloemwijk Programma vanavond 1 Woonbond / klankbordgroep Marieke van den Helder 2 Constructief onderzoek Maurizio Martina 3 Bevindingen Woonbond Siem Goede 4 Gevolgen

Nadere informatie

LOUIS COUPERUSBUURT Terugkoppeling bijeenkomst 9 november 2018 t.b.v. participatie Principenota Geuzenveld-Slotermeer

LOUIS COUPERUSBUURT Terugkoppeling bijeenkomst 9 november 2018 t.b.v. participatie Principenota Geuzenveld-Slotermeer LOUIS COUPERUSBUURT Terugkoppeling bijeenkomst 9 november 2018 t.b.v. participatie Principenota Geuzenveld-Slotermeer Algemeen Tijdens drie inloopavonden is bij bewoners en andere belanghebbenden opgehaald

Nadere informatie