Subsidiereglement Ontwikkelingssamenwerking

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Subsidiereglement Ontwikkelingssamenwerking"

Transcriptie

1 Subsidiereglement Ontwikkelingssamenwerking Algemene bepalingen Artikel 1: Binnen de perken van de kredieten voor ontwikkelingssamenwerking, elk jaar voorzien in de begroting van de Stad, worden toelagen uitgekeerd aan initiatieven, diensten en organisaties op grond van onderhavig reglement. Artikel 2: Dit reglement is aanvullend op de wet betreffende de controle op de toekenning en op de aanwending van sommige toelagen, van en de gemeenteraadsbeslissing dd hieromtrent. Artikel 3: Het totale krediet wordt als volgt over de verschillende categorieën verdeeld: % van de toelage wordt uitgegeven aan noodhulp, met een vastgelegde som van 250 per noodgeval % van de toelage wordt uitgetrokken voor Turnhoutse verenigingen en scholen die publieksgerichte activiteiten organiseren, waarbij het hoofdaccent ligt op de sensibilisatie en informatie van de Turnhoutse bevolking t.a.v. mondiale thema s % van de toelage wordt gebruikt voor de organisatie van projecten en activiteiten van de Mondiale Raad % van de toelage wordt gebruikt voor verdeling subsidies 4de Pijlers en Turnhoutse inwoners die vrijwilligerswerk doen in het Zuiden (o.a. studenten ) Artikel 4: Subsidies zijn niet cumuleerbaar: er is slechts 1 aanvraag mogelijk per jaar. Uitzonderling: scholen kunnen meerdere aanvragen indienen, telkens voor verschillende mondiale activiteiten ( zie artikel 12). Artikel 5: Aankopen van dranken en eten worden niet gesubsidieerd Artikel 6: De mondiale activiteiten/projecten moeten steeds een duidelijke Noord-Zuid link hebben én er moet een koppeling mogelijk zijn met de SDG s (zie bijlage 1). Thema s die in aanmerking komen zijn bv. armoede in het Zuiden, migratie, Fairtrade, wereldwijde klimaatsverandering,mensenrechten, vrede en geweld

2 Artikel 7: Op de eerstvolgende algemene vergadering na 1 maart wordt door de Mondiale Raad een advies overgemaakt aan het College van Burgemeester en Schepenen waarin een verdeling van het voorziene subsidiebedrag over de in aanmerking komende aanvragen wordt voorgesteld. Het toegekende percentage van de onkosten wordt aan de aanvrager meegedeeld na deze beslissing van het College van Burgemeester en Schepenen. Het toegekende percentage zal wel pas worden uitbetaald na voorlegging van de nodige evaluatieformulieren en financiële bewijsstukken. De financiële bewijsstukken moeten van hetzelfde kalenderjaar zijn waarbinnen de aanvraag wordt ingediend. Artikel 8 In geval er een overschot is op één van de posten, doet het dagelijks bestuur een voorstel aan de Mondiale Raad tot herbestemming binnen één van de posten of projecten in het Zuiden. Artikel 9 Controle op de naleving van de voorschriften en op de juistheid van de ingediende gegevens kan op ieder ogenblik uitgeoefend worden door de beleidsadviseur internationale samenwerking of een gevolmachtigde van het College van Burgemeester en Schepenen. Het vaststellen van inbreuken kan leiden tot uitsluiting van deze en andere stedelijke subsidies, terugvordering van de verleende subsidie en/of andere sancties waartoe zal besloten worden door het College van Burgemeester en Schepenen. Artikel 10 Dit reglement treedt in voege vanaf goedkeuring door de Gemeenteraad. Verschillende categorieën Artikel 11: Noodhulp N.a.v. een noodsituatie (natuurramp, burgeroorlog, vergeten conflicten ) kan de Mondiale Raad beslissen om noodhulp toe te kennen. - De noodhulp moet verleend worden in gebieden die getroffen werden door een rampspoed van natuurlijke of menselijke oorsprong. Het kan ook handelen over een verergering van bestaande structurele problemen door oorlogen, hongersnood, natuurramp, vluchtelingenstromen of epidemieën. - De noodhulp kan enkel toegekend worden voor projecten in erkende ontwikkelingslanden voorkomend op de lijst van de OESO (DAC-lijst) - De Mondiale Raad verleent noodhulp aan erkende ngo s voor noodhulpacties Indien er binnen de post noodhulp budget over is, beslist de algemene vergadering van de Mondiale Raad over de bestemming van dit budget.

3 Artikel 12: Activiteiten van verenigingen en scholen Activiteiten van verenigingen of werkgroepen van erkende ngo s Elke Turnhoutse vereniging of lokale werkgroep van een erkende ngo kan een aanvraag indienen voor het bekomen van toelagen voor de organisatie van publieksgerichte activiteiten, waarbij het hoofdaccent ligt op de sensibilisatie en informatie van de Turnhoutse bevolking t.a.v. mondiale thema s. Er moet een duidelijke Noord-Zuid link zijn. De aanvrager engageert zich om de Stad en de Mondiale Raad te informeren over de activiteit Om in aanmerking te komen voor het verkrijgen van deze subsidie moeten de aanvragers aan de volgende voorwaarden voldoen: - geen winstgevend of commercieel doel nastreven - een schriftelijke aanvraag indienen bij het College van Burgemeester en Schepenen van de Stad Turnhout, p.a. Mondiale Raad, Campus Blairon 200, 2300 Turnhout, vóór het plaatsvinden van de activiteit, op een volledig ingevuld en ondertekend voorgedrukt aanvraagformulier. - binnen de twee maanden na afloop van de activiteit een schriftelijk verslag uitbrengen, waarin zowel een inhoudelijke evaluatie van de activiteit aan bod komt als een gedetailleerd overzicht van de uitgaven en inkomsten Om in aanmerking te komen voor het verkrijgen van deze subsidie moeten de activiteiten aan de volgende voorwaarden voldoen: - De activiteit(en) moet een link hebben met minstens één van de SDG s (Sustainable Development Goals = Duurzame Ontwikkelingsdoelen). Zie bijlage 1 voor meer informatie over deze doelstellingen. - de activiteiten kunnen zowel actiegericht als informatief van opzet zijn, al dan niet gekoppeld aan een animatiegedeelte, met het accent op de bewustmaking van de Turnhoutse bevolking rond het structurele aspect van de ontwikkelingsthematiek. Louter animatieprogramma's komen niet in aanmerking voor subsidiëring; - plaatsvinden op Turnhouts grondgebied en in de eerste plaats bestemd zijn voor inwoners van Turnhout; - een open karakter hebben, d.w.z. toegankelijk zijn voor elke belangstellende en publiek aangekondigd worden. Omwille van praktische redenen kan het aantal deelnemers echter beperkt worden; - aanvraag moet ingediend worden vóór 1 maart van het kalenderjaar waarin de activiteit plaatsvindt. Indien er nog budget beschikbaar is, kan de Mondiale Raad later ingediende aanvragen eventueel nog bekijken; - Voor een activiteit die georganiseerd wordt door een samenwerkingsverband van verschillende verenigingen kan slechts één subsidieaanvraag ingediend worden De Mondiale Raad betaalt maximum 75 % van de totale onkosten terug; het totale subsidiebedrag kan nooit meer zijn dan euro Indien de subsidie wordt goedgekeurd, engageert de organisatie zich om in hun publicaties te vermelden: Met de steun van de Mondiale Raad Stad Turnhout.

4 12.2. Activiteiten van scholen Elke school die gevestigd is op het grondgebied van Turnhout kan een aanvraag indienen voor het bekomen van toelagen voor activiteiten die georganiseerd worden in het kader van de SDG s (Duurzame Ontwikkelingsdoelen) (zie bijlage 1). Het is mogelijk om voor verschillende mondiale activiteiten een aanvraag in te dienen. De totale som van de aangevraagde subsidies van 1 scholenvestiging kan echter nooit meer zijn dan 4000 euro Om in aanmerking te komen voor het verkrijgen van deze subsidie moeten de aanvragers aan de volgende voorwaarden voldoen: - een schriftelijke aanvraag indienen bij het College van Burgemeester en Schepenen van de stad Turnhout, p.a. Mondiale Raad, Campus Blairon 200, 2300 Turnhout, vóór het plaatsvinden van de activiteit, op een volledig ingevuld en ondertekend voorgedrukt aanvraagformulier. - binnen de twee maanden na afloop van de activiteit een schriftelijk verslag uitbrengen, waarin zowel een inhoudelijke evaluatie van de activiteit aan bod komt als een gedetailleerd overzicht van de uitgaven en inkomsten Om in aanmerking te komen voor het verkrijgen van deze subsidie moet de aanvraag plaatsvinden vóór 1 maart van het desbetreffende schooljaar Het subsidiebedrag wordt bepaald in functie van het aantal aanvragen en beschikbaar budget. Max. 75 % van de gevraagde subsidie wordt terugbetaald, met een maximum van 4 euro / leerling; het totale subsidiebedrag kan nooit meer zijn dan euro Indien de totale aangevraagde subsidies voor scholen en verenigingen het beschikbare budget overschrijdt, zal de Mondiale Raad via een verdeelsleutel de subsidies verdelen onder de aanvragen die in aanmerking komen. Artikel 13: Projecten van de Mondiale Raad Van projecten en activiteiten van de Mondiale Raad die buiten de normale bijeenkomsten van algemene vergadering en dagelijks bestuur vallen, wordt de volledige organisatiekost gedragen door dit gedeelte van de subsidie. Deze activiteiten komen niet in aanmerking voor de subsidies voor activiteiten beschreven in artikel 12. Artikel 14: subsidies 4 de Pijler Stad Turnhout en Mondiale Raad geven subsidies aan mensen die zich inzetten voor projecten in ontwikkelingslanden. Het project waarvoor een subsidie wordt aangevraagd, bevindt zich in één van de landen van de DAC-lijst die op dat moment geldt of op de lijst van partnerlanden van de Federale of Vlaamse Overheid die op dat moment geldt (zie bijlage 3) Er wordt een onderscheid gemaakt tussen projecten in het Zuiden die opgezet zijn door Turnhoutse erkende organisaties en Inwoners van Turnhout die éénmalig vrijwilligerswerk gaan doen in het Zuiden of studenten die in het kader van een stage naar het Zuiden gaan.

5 Projecten in het Zuiden die opgezet zijn door Turnhoutse erkende organisaties (bv. 4 de pijler vzw, ), bedrijven, scholen, (zetel in Turnhout) Om in aanmerking te komen voor het verkrijgen van deze subsidie moet de aanvraag aan de volgende voorwaarden voldoen: o De aanvrager kan slechts 1 aanvraag per kalenderjaar indienen. o Het gaat om een projectsubsidie: max. 75 % van de onkosten van het ingediende project worden terugbetaald, maar het totale bedrag kan nooit meer zijn dan euro o Het project dient allereerst een duidelijk doel te hebben en beperkt te zijn in de tijd (looptijd max 1 jaar). o De aanvrager moet kunnen aantonen dat het bedrag goed besteed is o.a. via financiële bewijzen. Het project wordt ondersteund; er worden geen vaste operationele kosten van het 4 de Pijler project gesubsidieerd o Het project dient een duurzaam karakter te hebben of een lange termijnvisie na te streven. Duurzaamheid geldt hierbij in de breedste zin van het woord. Zo kan het b.v. het ecologisch karakter van het project verbeteren maar het kan ook kaderen in de verbetering van de zelfredzaamheid van het project of een kwantitatieve verbreding of kwalitatieve verbetering nastreven. Ook het (ver)bouwen van infrastructurele werken valt hieronder. o De subsidie gaat naar het project; niet naar reis en verblijfsonkosten. Het subsidiegeld wordt dus door de Mondiale Raad op de rekening van het project gestort. o Het project waarvoor geld wordt gevraagd is geen project van een erkende ngo o De betrokkenheid van de lokale bevolking in het land waar vrijwilligerswerk wordt verricht is heel belangrijk. Bij het project moet dus zeker en vast ook de lokale bevolking actief betrokken zijn. o Link met SDG s is noodzakelijk en moet aangetoond worden. Het project moet bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de lokale bevolking in het Zuiden Inwoners van Turnhout die éénmalig vrijwilligerswerk gaan doen in het Zuiden of studenten die in het kader van een stage naar het Zuiden gaan Om in aanmerking te komen voor het verkrijgen van deze subsidie moet de aanvraag aan de volgende voorwaarden voldoen: o 1 aanvraag per jaar mogelijk o Het gaat om een subsidie van 250 euro, die niet mag besteed worden aan reis-en verblijfskosten, maar integraal naar het project in het Zuiden moet gaan. o Het goedgekeurde subsidiebedrag wordt ten vroegste 4 weken vóór vertrek van de vrijwilliger/student rechtstreeks op de rekening van het project gestort. o Link met SDG s is noodzakelijk en moet aangetoond worden. Het project moet bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de lokale bevolking in het Zuiden Als u voldoet aan bovenstaande criteria, kan u een aanvraag indienen bij de Mondiale Raad. Indien u een subsidie ontvangt, vraagt de Mondiale Raad om na afloop van de reis verslag uit te brengen op de algemene vergadering van de Mondiale Raad. Indien er geen terugkoppeling gebeurt, kan de Mondiale Raad de subsidie terugvorderen.

6 14.4. De Mondiale Raad voorziet een voorgedrukt aanvraagformulier voor het aanvragen van subsidies, dat volledig ingevuld en ondertekend moet binnengebracht worden. Op het aanvraagformulier wordt het project duidelijk omschreven: welk project, waar, doel van het project, betrokkenheid van organisaties, data, De aanvraag wordt ingediend bij: Dienst Gelijke Kansen, tav Mondiale Raad Turnhout, Campus Blairon 200, 2300 Turnhout of De aanvragen worden telkens op de eerstvolgende algemene vergadering van de Mondiale Raad besproken en goedgekeurd/afgekeurd. De leden van de algemene vergadering van de Mondiale Raad nemen een gemotiveerde beslissing over de aanvragen gebaseerd op het subsidiereglement en het ingevulde aanvraagformulier U mag in hetzelfde jaar geen aanvraag indienen voor allebei de categorieën hierboven vermeld.

7 Bijlage 1: SDG s: Sustainable Development Goals (Duurzame Ontwikkelingsdoelen) Op 27 september 2015 legde de VN 17 nieuwe doelstellingen vast voor een duurzame ontwikkeling van de wereld tot Die vervangen de 8 VN-Millenniumdoelstellingen Een beknopt overzicht: 1. SDG 1: Beëindig armoede in al zijn vormen overal 2. SDG 2: Beëindig honger, bereik voedselveiligheid, verbeterde voeding en bevorder duurzame landbouw 3. SDG 3: Verzeker een gezond leven en bevorder welzijn voor iedereen op elke leeftijd 4. SDG 4: Verzeker inclusief kwaliteitsonderwijs voor allen en bevorder levenslang leren (inclusief = toegankelijk voor allen: gelijke toegang voor meisjes, minderheidsgroepen, armen...) 5. SDG 5: Bereik gendergelijkheid en geef meer macht aan vrouwen en meisjes 6. SDG 6: Verzeker toegang tot water en sanitair voor iedereen 7. SDG 7: Verzeker toegang tot betaalbare, betrouwbare, duurzame en moderne energie voor iedereen 8. SDG 8: Bevorder inclusieve en duurzame economische groei, tewerkstelling en degelijk werk voor iedereen 9. SDG 9: Bouw veerkrachtige infrastructuur, bevorder duurzame industrialisering en stimuleer innovatie (veerkrachtig = 'resilient': schokbestendig, standvastig, solide...) 10. SDG 10: Verminder ongelijkheid binnen en tussen landen 11. SDG 11: Maak steden inclusief, veilig, veerkrachtig en duurzaam 12. SDG 12: Verzeker duurzame consumptie en productiemethodes 13. SDG 13: Neem dringend actie om de klimaatverandering en zijn impact te bestrijden 14. SDG 14: Bewaar en maak duurzaam gebruik van de oceanen, de zeeën en de maritieme hulpbronnen 15. SDG 15: Beheer de bossen duurzaam, bestrijd woestijnvorming, stop de verarming van de bodem en keer ze om, stop het verlies van de biodiversiteit 16. SDG 16: Bevorder rechtvaardige, vreedzame en inclusieve maatschappijen 17. SDG 17: Revitaliseer het wereldwijd partnerschap voor duurzame ontwikkeling

8 Bijlage 2: Wat is 4 de Pijler? De actoren die optreden in het domein van de ontwikkelingssamenwerking worden vaak onderverdeeld in 4 pijlers. De 1ste pijler wordt gevormd door de samenwerkende overheden in het Noorden en in het Zuiden, ook wel gevat onder de term officiële of bilaterale samenwerking. De 2de pijler is het multilaterale kanaal. Het gaat in essentie om middelen die donorlanden investeren in de derde wereld via internationale organisaties zoals de Europese Commissie of de Verenigde Naties. De 3de pijler bestaat uit door de overheid erkende niet-gouvernementele organisaties (ngo s). De 4de pijler is niet zo eenduidig te definiëren. Er bestaat geen internationaal gestandaardiseerde definitie. Vlaanderen spreekt bijvoorbeeld over de 4de pijler. Nederland hanteert de term particuliere initiatieven. De individuen en organisaties die ertoe gerekend worden zijn ook heel divers. Het Hoger Instituut Voor de Arbeid (HIVA) geeft de volgende definitie : De 4de pijler van de ontwikkelingssamenwerking bestaat uit (meestal recente) initiatieven die niet genomen worden door de klassieke pijlers (de officiële, de multilaterale en de niet-gouvernementele en universitaire ontwikkelingssamenwerking). Het zijn burgerinitiatieven die opgezet worden door bestaande actoren in onze maatschappij (vriendengroepen, bedrijven, vakbonden, ziekenfondsen, scholen, e.a.) die vanuit hun eigen werking solidair willen zijn met mensen in het Zuiden. Meestal zijn het groepsinitiatieven. De 4de pijler is in feite een indicatie dat de ontwikkelingssamenwerking meer maatschappelijk, meer dagelijks is geworden. 4 de Pijlerorganisaties zijn niet domeinspecifiek. Ze groeien vanuit een individu of bestaande maatschappelijke groep of instelling die met globalisering geconfronteerd wordt. De 4de pijler wil het leven van een herkenbare groep verbeteren en handelt vanuit de eigen praktijk, ervaring en aanbod. Informatie over en overzicht van de 4 de Pijlerinitiatieven:

9 Bijlage 3: Linken naar landen die in aanmerking komen: DAC-lijst: Partnerlanden Vlaamse Overheid: Partnerlanden Federale Overheid:

Subsidiereglement Ontwikkelingssamenwerking

Subsidiereglement Ontwikkelingssamenwerking Subsidiereglement Ontwikkelingssamenwerking Artikel 1: Binnen de perken van de kredieten voor ontwikkelingssamenwerking, elk jaar voorzien in de begroting van de stad, worden toelagen uitgekeerd aan initiatieven,

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor stedelijke subsidiëring van publieksgerichte activiteiten van Turnhoutse verenigingen ikv ontwikkelingssamenwerking

Aanvraagformulier voor stedelijke subsidiëring van publieksgerichte activiteiten van Turnhoutse verenigingen ikv ontwikkelingssamenwerking Turnhout, de././.. Aanvraagformulier voor stedelijke subsidiëring van publieksgerichte activiteiten van Turnhoutse verenigingen ikv ontwikkelingssamenwerking De aanvrager verklaart dat: - de vereniging,

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT: 4de pijler in Turnhout

SUBSIDIEREGLEMENT: 4de pijler in Turnhout SUBSIDIEREGLEMENT: 4de pijler in Turnhout Wat is 4 de pijler? De actoren die optreden in het domein van de ontwikkelingssamenwerking worden vaak onderverdeeld in 4 pijlers. De 1ste pijler wordt gevormd

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor stedelijke subsidiëring van activiteiten van Turnhoutse scholen met betrekking tot mondiale vorming

Aanvraagformulier voor stedelijke subsidiëring van activiteiten van Turnhoutse scholen met betrekking tot mondiale vorming Turnhout, de././ Aanvraagformulier voor stedelijke subsidiëring van activiteiten van Turnhoutse scholen met betrekking tot mondiale vorming De aanvrager verklaart dat er binnen de 2 maanden na het afsluiten

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 6 maart 2017 WELZIJN _GR_00069 Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking - hernieuwing - Goedkeuring

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 6 maart 2017 WELZIJN _GR_00069 Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking - hernieuwing - Goedkeuring Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 6 maart 2017 WELZIJN 1 2017_GR_00069 Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking - hernieuwing - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer Luc Hermans; de

Nadere informatie

Formulier aanvraag subsidie 4 de pijler Project in een Laag of Middeninkomensland (DAC-lijst)

Formulier aanvraag subsidie 4 de pijler Project in een Laag of Middeninkomensland (DAC-lijst) Terugsturen naar Mondiale Raad tav Leen Van den Putte Campus Blairon 200 2300 Turnhout noordzuid@turnhout.be Formulier aanvraag subsidie 4 de pijler Project in een Laag of Middeninkomensland (DAC-lijst)

Nadere informatie

Subsidiereglement voor mondiale activiteiten in Brugge

Subsidiereglement voor mondiale activiteiten in Brugge Stad Brugge Noord-Zuiddienst Subsidiereglement voor mondiale activiteiten in Brugge Zetel: Stadhuis, 8000 Brugge Correspondentieadres: Noord-Zuiddienst Hoogstraat 9 8000 Brugge t 050 44 82 44 noordzuiddienst@brugge.be

Nadere informatie

Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011

Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011 Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011 De gemeente Kalmthout voorziet in een subsidiereglement

Nadere informatie

Subsidie voor educatieve en sensibiliserende activiteiten

Subsidie voor educatieve en sensibiliserende activiteiten SUBSIDIEREGLEMENT Projectsubsidie Subsidie voor educatieve en sensibiliserende De gemeente Boechout voorziet jaarlijks een bedrag voor financiële steun voor ontwikkelingssamenwerking, zowel voor Zuidwerking

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZinitiatieven

Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZinitiatieven Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZ-initiatieven Assenede 1 Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZinitiatieven Assenede 1 Algemene

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZ-initiatieven Assenede

Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZ-initiatieven Assenede Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZ-initiatieven Assenede 1 Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZ-initiatieven Assenede 1 Algemene

Nadere informatie

Reglement culturele projectsubsidies Halle

Reglement culturele projectsubsidies Halle Reglement culturele projectsubsidies Halle artikel 1 Binnen de perken van het krediet dat elk jaar in de begroting wordt ingeschreven kunnen er subsidies verleend worden aan culturele projecten die het

Nadere informatie

Legislatuur 2014 2019

Legislatuur 2014 2019 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ SU BSI DI EREGLEM ENT TER ONDERSTEU NI NG VAN ERKENDE VERENI GI NGEN VOOR ONTWI KKELI NGSSAM ENWERKI NG EN I NTERNATI ONALE SOLI DARI TEI T

Nadere informatie

Subsidiereglement juli 2016

Subsidiereglement juli 2016 Subsidiereglement juli 2016 Artikel 1: Binnen de perken van de kredieten, daartoe voorzien in het gemeentebudget, worden aan de verenigingen en initiatieven, erkend door en/of aangesloten bij de Raad voor

Nadere informatie

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de toelichting bij het budget -zoals goedgekeurd door de gemeenteraad-

Nadere informatie

Reglement projectsubsidies Zuidwerking

Reglement projectsubsidies Zuidwerking Reglement projectsubsidies Zuidwerking Artikel 1 De stad Bree voorziet in de jaarlijkse begroting subsidies voor projectondersteuning in het Zuiden en ondersteuning van inleefreizen/stages voor jongeren

Nadere informatie

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1: Doel van de subsidie Het gemeentebestuur keert, binnen de perken van het bedrag vermeld onder de actie ACT- 102/Ondersteuning gemeenschapsvormende initiatieven/0719-00/6493000

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

SUBSIDIEREGLEMENT ONTWIKKELINGSSAMENWERKING SUBSIDIEREGLEMENT ONTWIKKELINGSSAMENWERKING HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: kredieten De gemeente Brecht voorziet in de begroting een jaarlijks budget ontwikkelingssamenwerking. De voorgestelde

Nadere informatie

Reglement projectondersteuning Gentenaars zonder Grenzen

Reglement projectondersteuning Gentenaars zonder Grenzen Reglement projectondersteuning Gentenaars zonder Grenzen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 23 september 2008 Gewijzigd in de gemeenteraad van 23 juni 2009, 27 juni 2011, 14 december 2015 Bekendgemaakt

Nadere informatie

Subsidiereglement voor projecten in het Zuiden in het kader van Zuid-samenwerking

Subsidiereglement voor projecten in het Zuiden in het kader van Zuid-samenwerking Stad Brugge Noord-Zuiddienst Subsidiereglement voor projecten in het Zuiden in het kader van Noord-Zuid Zuid-samenwerking Zetel: Stadhuis, 8000 Brugge Correspondentieadres: Noord-Zuiddienst, Oostmeers

Nadere informatie

Het Reglement met betrekking tot de subsidiëring van projecten in Oost- Europa met draagvlak in Oost-Vlaanderen wordt vastgesteld als volgt:

Het Reglement met betrekking tot de subsidiëring van projecten in Oost- Europa met draagvlak in Oost-Vlaanderen wordt vastgesteld als volgt: Het Reglement met betrekking tot de subsidiëring van projecten in Oost- Europa met draagvlak in Oost-Vlaanderen wordt vastgesteld als volgt: Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Mechelen Mondiaal voor kwaliteitsonderwijs en vorming voor iedereen

Wedstrijdreglement Mechelen Mondiaal voor kwaliteitsonderwijs en vorming voor iedereen Wedstrijdreglement Mechelen Mondiaal voor kwaliteitsonderwijs en vorming voor iedereen 2018-2019 Art 1. Doelstelling van dit wedstrijdreglement De stad Mechelen wil met haar mondiaal beleid solidair zijn

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIERING VAN DE CULTURELE EN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN VAN LONDERZEEL ALGEMEEN

REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIERING VAN DE CULTURELE EN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN VAN LONDERZEEL ALGEMEEN REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIERING VAN DE CULTURELE EN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN VAN LONDERZEEL ALGEMEEN Artikel 1: Algemene bepalingen Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten

Nadere informatie

Oproep voor projecten ontwikkelingssamenwerking en sensibilisatie, informatie en ontwikkelingseducatie

Oproep voor projecten ontwikkelingssamenwerking en sensibilisatie, informatie en ontwikkelingseducatie Reglement subsidies internationale Solidariteit Oproep voor projecten ontwikkelingssamenwerking en sensibilisatie, informatie en ontwikkelingseducatie Contact Stad Brussel Cel Internationale Solidariteit

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Betreffende de ondersteuning van lokale NGO-afdelingen.

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Betreffende de ondersteuning van lokale NGO-afdelingen. GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Betreffende de ondersteuning van lokale NGO-afdelingen. Artikel 1: Begrippen. - Gemeentebestuur: Het Kuurnse gemeentebestuur, bestaande uit de Kuurnse gemeenteraad en het

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT STUDENTENSTEUN

SUBSIDIEREGLEMENT STUDENTENSTEUN SUBSIDIEREGLEMENT STUDENTENSTEUN Naam organisatie: Land: Naam verantwoordelijke: Adres: Postcode + gemeente: Telefoon: Fax: E mail: Website: Rekeningnummer (Europees) + bank: Datum aanvraag: Handtekening

Nadere informatie

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking gemeentebestuur Zulte

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking gemeentebestuur Zulte Subsidiereglement Ontwikkelingssamenwerking Gemeente Zulte (goedgekeurd in de gemeenteraadszitting van 25 juni 2009) Dit subsidiereglement omvat: 1. Werkingstoelagen voor verenigingen aangesloten bij de

Nadere informatie

Reglement provincie Vlaams-Brabant

Reglement provincie Vlaams-Brabant Reglement provincie Vlaams-Brabant www.vlaamsbrabant.be/reglementen Provinciaal reglement inzake de toekenning van subsidies voor Noord- Zuidprojecten Hoofdstuk I: Algemene bepalingen Artikel 1 - Doel

Nadere informatie

Subsidiereglement ontwikkelingsprojecten in de wereld

Subsidiereglement ontwikkelingsprojecten in de wereld Subsidiereglement ontwikkelingsprojecten in de wereld ART 1. DOELSTELLING VAN DIT SUBSIDIEREGLEMENT De stad Mechelen wil met haar beleid internationale samenwerking solidair zijn met het Zuiden, gesteund

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas projecten mogelijk maken of versterken

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking

Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas

Nadere informatie

Subsidiereglement voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten

Subsidiereglement voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten Binnen het in het budget voorziene en goedgekeurde bedrag (1419/4/3/7/9 steun voor erkende socio-culturele verenigingen en 1419/4/3/6/4 Ondersteuning

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT STEDELIJKE ONTWIKKELINGSSAMENWERKING AANGEPASTE VERSIE 2009

SUBSIDIEREGLEMENT STEDELIJKE ONTWIKKELINGSSAMENWERKING AANGEPASTE VERSIE 2009 Stedelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (SROS) p.a. secretaris Agnes Voet, Waalvest 1 8930 Menen T 056 515 891 - F 056 314 940 / agnes.voet@menen.be SUBSIDIEREGLEMENT STEDELIJKE ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

Nadere informatie

Subsidiereglement Internationale Solidariteit

Subsidiereglement Internationale Solidariteit Subsidiereglement Internationale Solidariteit Artikel 1 Algemeen Het bedrag voorzien in het gemeentelijk budget voor subsidies internationale solidariteit wordt als volgt verdeeld: 1. Werkingstoelage leden

Nadere informatie

TOELAGEREGLEMENT STAD LEUVEN WERKINGSTOELAGEN NOORD-ZUID

TOELAGEREGLEMENT STAD LEUVEN WERKINGSTOELAGEN NOORD-ZUID TOELAGEREGLEMENT STAD LEUVEN WERKINGSTOELAGEN NOORD-ZUID ONDERSTEUNING VAN DE NOORDWERKING VAN LEUVENSE NOORD-ZUIDACTOREN DIE OP HET LEUVENS GRONDGEBIED AAN NOORD-ZUIDEDUCATIE DOEN, VAN DE ZUIDWERKING

Nadere informatie

Artikel 2 De subsidies worden toegekend per werkjaar. Een werkjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

Artikel 2 De subsidies worden toegekend per werkjaar. Een werkjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. GEMEENTEBESTUUR WEVELGEM TOELAGEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN DE GEWONE PROJECTENSTEUN, LANGDURIGE PROJECTEN- STEUN, NOODHULP EN WERELDPARTNER 11.11.11. (goedgekeurd in de gemeenteraad van 17 april 2009)

Nadere informatie

Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk

Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk Goedgekeurd in de gemeenteraad van 27 april 2015 Bekendgemaakt op 28 april 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel

Nadere informatie

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16/12/2013 Bekendgemaakt op 19/12/2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Definities

Nadere informatie

Ondersteunende richtlijnen voor het indienen van een project

Ondersteunende richtlijnen voor het indienen van een project Ondersteunende richtlijnen voor het indienen van een project Koolmijnlaan 31/3-4, 3580 BERINGEN tel: 011 45 66 15 fax: 011 43 22 72 E-mail: info@pwaberingen.be website: www.pwaberingen.be Laatste versie:

Nadere informatie

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Binnen de perken van de

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel. directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT

SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse sportverenigingen

Nadere informatie

Reglement tot aanwending van de middelen voorzien in het Cultuurfonds

Reglement tot aanwending van de middelen voorzien in het Cultuurfonds Reglement tot aanwending van de middelen voorzien in het Cultuurfonds HOOFDSTUK I: algemene bepalingen Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Het Cultuurfonds heeft tot doel de erkende

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 6 februari 2017 CULTUUR EN VRIJE TIJD _GR_00057 Toelagereglement veiligheid op evenementen - Goedkeuring

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 6 februari 2017 CULTUUR EN VRIJE TIJD _GR_00057 Toelagereglement veiligheid op evenementen - Goedkeuring Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 6 februari 2017 CULTUUR EN VRIJE TIJD 2 2017_GR_00057 Toelagereglement veiligheid op evenementen - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer Luc Hermans;

Nadere informatie

Goedgekeurd op de gemeenteraad van 26.03.2015

Goedgekeurd op de gemeenteraad van 26.03.2015 GEMEENTELIJK REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN INITIATIEVEN VAN VRIJWILLIGERSORGANISATIES IN DE ARMOEDEBESTRIJDING ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Wat is de doelstelling van deze subsidies? Met dit reglement

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN Artikel 1 Doelstelling De stad Tongeren wil erfgoedinitiatieven in Tongeren stimuleren en financieel ondersteunen, binnen de perken van het vastgestelde

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) Art. 1 - Taakomschrijving STATUTEN De Raad heeft een adviserende en een sensibiliserende taak. De adviserende taak omvat het verstrekken van advies

Nadere informatie

Er zijn twee geldprijzen voorzien van elk 21.200 euro. Deze worden verdeeld tussen één NGO en één vierde pijler organisatie.

Er zijn twee geldprijzen voorzien van elk 21.200 euro. Deze worden verdeeld tussen één NGO en één vierde pijler organisatie. Wedstrijdreglement Mechelen Mondiaal duurzaamheid 2016-2017 ART 1. DOELSTELLING VAN DIT WEDSTRIJDREGLEMENT De stad Mechelen wil met haar beleid internationale samenwerking solidair zijn met het Zuiden.

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1606756 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Mondiaal beleid: projecten in Oost-Europa met draagvlak in

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor stedelijke subsidiëring van activiteiten van Turnhoutse scholen met betrekking tot mondiale vorming

Aanvraagformulier voor stedelijke subsidiëring van activiteiten van Turnhoutse scholen met betrekking tot mondiale vorming Turnhout, de././.. Aanvraagformulier voor stedelijke subsidiëring van activiteiten van Turnhoutse scholen met betrekking tot mondiale vorming De aanvrager verklaart dat er binnen de 2 maanden na het afsluiten

Nadere informatie

Sustainable development goals

Sustainable development goals Sustainable development goals The road to dignity by 2030 Ending Poverty, Transforming all Lives and Protecting the Planet = De weg naar waardigheid, Armoede beëindigen, alle levens veranderen en de aarde

Nadere informatie

Toelagereglement bijzondere projecten, jubilea, jaarfeesten en wijk- en buurtinitiatieven.

Toelagereglement bijzondere projecten, jubilea, jaarfeesten en wijk- en buurtinitiatieven. Gemeentebestuur Wevelgem Vanackerestraat 16 8560 Wevelgem Toelagereglement bijzondere projecten, jubilea, jaarfeesten en wijk- en buurtinitiatieven. HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1: Doel van de

Nadere informatie

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking Reglement Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking Vastgesteld door de gemeenteraad op 24 september 2015 HOOFDSTUK I : ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 Het college van burgemeester en schepenen kan subsidies

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT PROJECTEN IN HET ZUIDEN

SUBSIDIEREGLEMENT PROJECTEN IN HET ZUIDEN SUBSIDIEREGLEMENT PROJECTEN IN HET ZUIDEN Naam organisatie: Ondernemingsnummer: Land: Naam verantwoordelijke: Rijksregisternummer : Adres: Postcode + gemeente: Telefoon: Fax: E mail: Website: Rekeningnummer

Nadere informatie

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2013 Bekendgemaakt op 19 december 2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Doelgroep

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking Goedgekeurd door de provincieraad

Nadere informatie

subsidiereglement houdende de toekenning van toelagen aan de leden van de Noord-Zuidraad

subsidiereglement houdende de toekenning van toelagen aan de leden van de Noord-Zuidraad subsidiereglement houdende de toekenning van toelagen aan de leden van de Noord-Zuidraad I. ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 De belangrijkste doelstelling van het Noord-Zuidbeleid van de Stad Brugge is de vorming

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ONTWIKKELINGSSAMENWERKING/NOORD-ZUID: beleidsopties en regelgeving ter ondersteuning van

Nadere informatie

REGLEMENT ONTWIKKELINGSSAMENWERKING EN HUMANITAIRE ACTIES

REGLEMENT ONTWIKKELINGSSAMENWERKING EN HUMANITAIRE ACTIES REGLEMENT ONTWIKKELINGSSAMENWERKING EN HUMANITAIRE ACTIES Vastgesteld bij gemeenteraadsbesluit op 24 juni 2008 Aangepast bij gemeenteraadsbesluit op 23 november 2010 HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel

Nadere informatie

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 29 november 2016. Artikel 1: Kredieten Binnen de perken van de kredieten,

Nadere informatie

Om in aanmerking te komen voor subsidie moet aan de volgende criteria zijn voldaan:

Om in aanmerking te komen voor subsidie moet aan de volgende criteria zijn voldaan: Het Reglement met betrekking tot de subsidiëring van projecten in het Zuiden met draagvlak in de provincie Oost-Vlaanderen goedgekeurd door de provincieraad van 6 september 2017: Artikel 1 Definities Voor

Nadere informatie

Subsidiereglement voor etnischculturele diversiteitsprojecten en/of -activiteiten

Subsidiereglement voor etnischculturele diversiteitsprojecten en/of -activiteiten Subsidiereglement voor etnischculturele diversiteitsprojecten en/of -activiteiten Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 september 2017 Bekendgemaakt op 26 september 2017 Inhoudstafel Hoofdstuk I. Algemene

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT

SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING Artikel 1 De Ieder kalenderjaar, tijdens de eerste vergadering van de GROS, beslist de algemene vergadering van de GROS over een verdeelsleutel van het

Nadere informatie

GEMEENTE EDEGEM ontwikkelingssamenwerking III. r e g l e m e n t

GEMEENTE EDEGEM ontwikkelingssamenwerking III. r e g l e m e n t GEMEENTE EDEGEM ontwikkelingssamenwerking III r e g l e m e n t Besluit van de gemeenteraad van Edegem van betreffende de financiële en logistieke ondersteuning van ontwikkelingssamenwerking. De gemeenteraad

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van Vorselaarse buurtfeesten

Subsidiereglement ter ondersteuning van Vorselaarse buurtfeesten Subsidiereglement ter ondersteuning van Vorselaarse buurtfeesten Artikel 1. Doel en Toepassingsgebied De cultuurraad en het gemeentebestuur van Vorselaar erkennen het belang van een hecht sociaal weefsel

Nadere informatie

Subsidiereglement voor huursubsidies aan eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven in geval van overmacht

Subsidiereglement voor huursubsidies aan eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven in geval van overmacht Subsidiereglement voor huursubsidies aan eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven in geval van overmacht Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 september 2016 Bekendgemaakt op 28 september 2016 Inhoudstafel

Nadere informatie

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN definitieve versie REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN 1. Algemene bepalingen Artikel 1.1 Het gemeentebestuur van Zedelgem kan, binnen de perken van de kredieten daartoe voorzien in het door de

Nadere informatie

1. Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen en definities/begripsomschrijvingen

1. Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen en definities/begripsomschrijvingen PROVINCIAAL REGLEMENT VOOR FINANCIELE TUSSENKOMST VOOR INITIATIEVEN IN HET ZUIDEN 1. Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen en definities/begripsomschrijvingen Artikel 1: Binnen de perken van het budget verleent

Nadere informatie

Subsidiereglement Internationale Solidariteit

Subsidiereglement Internationale Solidariteit Subsidiereglement Internationale Solidariteit 1. Algemeen kader De cel Internationale Solidariteit van de gemeente Anderlecht streeft ernaar projecten inzake internationale solidariteit te ontwikkelen,

Nadere informatie

Inhoudstafel. Reglement. Goedgekeurd in de gemeenteraad van 23 april Bekendgemaakt op 24 april Artikel 2. Definities

Inhoudstafel. Reglement. Goedgekeurd in de gemeenteraad van 23 april Bekendgemaakt op 24 april Artikel 2. Definities Subsidiereglement voor betoelaging en erkenning van initiatieven die studieondersteuning bieden in Gent van schooljaar 2018-2019 tot en met schooljaar 2020-2021. Goedgekeurd in de gemeenteraad van 23 april

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven

Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven Directie Leefmilieu dienst Milieubeleidsplanning, -ondersteuning en Natuurontwikkeling Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven Artikel 1 Voorwerp Binnen de perken

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs

Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs directie Onderwijs & Vorming Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs Artikel 1 Definities Voor de toepassing van

Nadere informatie

Reglement provincie Vlaams-Brabant

Reglement provincie Vlaams-Brabant Reglement provincie Vlaams-Brabant www.vlaamsbrabant.be/reglementen Provinciaal reglement inzake de promotie van uitwisseling tussen Noord en Zuid Artikel 1 - Doel Binnen de perken van de daartoe op het

Nadere informatie

Reglement voor het toekennen van een bijzondere toelage

Reglement voor het toekennen van een bijzondere toelage Reglement voor het toekennen van een bijzondere toelage Artikel 1: Doel De gemeente Zwevegem wenst door het betoelagen van projecten of evenementen ondersteuning te geven aan het Zwevegemse gemeenschapsleven

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN OUDENBURGSE SPORTVERENIGINGEN MET EEN KWALITEITSVOLLE JEUGDWERKING

REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN OUDENBURGSE SPORTVERENIGINGEN MET EEN KWALITEITSVOLLE JEUGDWERKING REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN OUDENBURGSE SPORTVERENIGINGEN MET EEN KWALITEITSVOLLE JEUGDWERKING Artikel 1. Dit reglement regelt de subsidiëring van de sportverenigingen die beschikken over een kwaliteitsvolle

Nadere informatie

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden.

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden. Subsidiereglement jeugdbeleid gemeente Borsbeek Inhoud Art. 1: Begrippen p.1 Art. 2: Subsidies jeugd p.2 Art. 3: Uitbetaling p.2 Art. 4: Voorwaarden tot uitbetaling p.2 Art. 5: Inwerkingtreding p.7 Art.

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR ERKENNING / SUBSIDIERING VAN VORMINGS- EN/OF ONTMOETINSACTIVITEITEN VOOR SENIOREN (waaronder jubilieumvieringen

REGLEMENT VOOR ERKENNING / SUBSIDIERING VAN VORMINGS- EN/OF ONTMOETINSACTIVITEITEN VOOR SENIOREN (waaronder jubilieumvieringen REGLEMENT VOOR ERKENNING / SUBSIDIERING VAN VORMINGS- EN/OF ONTMOETINSACTIVITEITEN VOOR SENIOREN (waaronder jubilieumvieringen Goedgekeurd door de gemeenteraad van 27 januari 2009 Gewijzigd door de gemeenteraad

Nadere informatie

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 17 december 2013. Artikel 1: Kredieten Binnen de perken van de kredieten,

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. directie Ruimte dienst Mobiliteit Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning

Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning Artikel 1 Wat is de doelstelling van een projectsubsidie? De stad Antwerpen kan, onder de voorwaarden bepaald in dit reglement en binnen de

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE DUURZAME ONTWIKKELING EN KLIMAAT PARTICULIEREN

SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE DUURZAME ONTWIKKELING EN KLIMAAT PARTICULIEREN SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE DUURZAME ONTWIKKELING EN KLIMAAT PARTICULIEREN COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1303265 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING: subsidiereglement voor programma's

Nadere informatie

NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN

NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN Nijlen, goedkeuring gemeenteraad 5 oktober 00 NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES 009-03 VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN Artikel. ALGEMENE BEPALINGEN Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

Speel en bouw aan de toekomst

Speel en bouw aan de toekomst Speel en bouw aan de toekomst www.go-goals.org Beste vrienden! Het doel van dit spel is om je bewust te maken van de rol die je als verantwoordelijke wereldburger kan spelen voor de toekomst van onze planeet.

Nadere informatie

Subsidiereglement. Reglement voor de subsidiëring van initiatieven van vrijwilligersorganisaties in de armoedebestrijding.

Subsidiereglement. Reglement voor de subsidiëring van initiatieven van vrijwilligersorganisaties in de armoedebestrijding. Subsidiereglement Reglement voor de subsidiëring van initiatieven van vrijwilligersorganisaties in de armoedebestrijding 1 maart 2014 stad Antwerpen servicepunt verenigingen I. Algemeen Artikel 1 Wat is

Nadere informatie

AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT

AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse sportverenigingen financieel

Nadere informatie

GR Punt 16. Ontwikkelingssamenwerking - subsidiereglement (datum van publicatie 15/05/2015)

GR Punt 16. Ontwikkelingssamenwerking - subsidiereglement (datum van publicatie 15/05/2015) GR20150521 Punt 16. Ontwikkelingssamenwerking - subsidiereglement (datum van publicatie 15/05/2015) Gelet op het gemeentedecreet; Gelet op de wet van 13 november 1983 betreffende de controle op de toekenning

Nadere informatie

Subsidiereglement Buurt beweegt gezond voor de ondersteuning van sport-en bewegingsactiviteiten

Subsidiereglement Buurt beweegt gezond voor de ondersteuning van sport-en bewegingsactiviteiten Subsidiereglement Buurt beweegt gezond voor de ondersteuning van sport-en bewegingsactiviteiten Goedgekeurd in de gemeenteraad van 23 maart 2015 Bekendgemaakt op 24 maart 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel...

Nadere informatie

Een werkingsjaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het daaropvolgende jaar. De procedure voor het verkrijgen van subsidies verloopt als volgt :

Een werkingsjaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het daaropvolgende jaar. De procedure voor het verkrijgen van subsidies verloopt als volgt : Subsidiereglement voor erkende sportverenigingen van de gemeente Wetteren 1. Algemene voorwaarden Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad goedgekeurde kredieten worden subsidies uitgekeerd

Nadere informatie

Subsidiereglement. 1 maart stad Antwerpen servicepunt verenigingen

Subsidiereglement. 1 maart stad Antwerpen servicepunt verenigingen Subsidiereglement Reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van de maatschappelijke integratie en participatie van personen met een handicap 1 maart 2014 stad Antwerpen servicepunt

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands- en handelsverenigingen ter ondersteuning van de detailhandel

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands- en handelsverenigingen ter ondersteuning van de detailhandel directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands-

Nadere informatie

Subsidiereglement voor organiserende sportverenigingen

Subsidiereglement voor organiserende sportverenigingen 2014-2019 Subsidiereglement voor organiserende sportverenigingen Inhoudsopgave Inhoudsopgave ----------------------------------------------------------------------- 1 Inleiding ------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Reglement Stadsmarketingfonds

Reglement Stadsmarketingfonds Reglement Stadsmarketingfonds Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 mei 2009 Bekendgemaakt op 28 mei 2009 Artikel 1: Voorwerp Binnen de perken van de kredieten daartoe goedgekeurd op het budget van de

Nadere informatie

Subsidie voor projecten in ontwikkelingslanden

Subsidie voor projecten in ontwikkelingslanden SUBSIDIEREGLEMENT Projectsubsidie Subsidie voor projecten in ontwikkelingslanden De gemeente Boechout voorziet jaarlijks een bedrag voor financiële steun voor ontwikkelingssamenwerking, zowel voor Zuidwerking

Nadere informatie