ONDERHANDELINGSRESULTAAT CNV VAKCENTRALE cao en sociaal plan 2019 en Wat is er afgesproken?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ONDERHANDELINGSRESULTAAT CNV VAKCENTRALE cao en sociaal plan 2019 en Wat is er afgesproken?"

Transcriptie

1 ONDERHANDELINGSRESULTAAT CNV VAKCENTRALE cao en sociaal plan 2019 en 2020 Wat is er afgesproken?

2 proces Zomer 2018 voorstellenbrieven uitgewisseld September, oktober, november 2018: cao overleg 5 november 2018: medewerkersbijeenkomst 14 november 2018: onderhandelingsresultaat 28 november 2018: medewerkersbijeenkomst 10 december 2018: einde stemtermijn Bij een positief resultaat: ingangsdatum nieuwe cao en sociaal plan 1/1/2019

3 Cao en sociaal plan: looptijd Looptijd 2 jaar 1 januari 2019 t/m 1 januari 2020

4 Cao: loonsverhoging 1,5% per 1 januari IWB uren extra, naar rato bij parttimers artikel 11 Cao sub b: de IWB uren gaan van 60 naar 75 uur 1,5% per 1 januari 2020

5 Besteding IWB-uren bijlage 8 Cao, sub B doelen: De werknemer kan het IWB inzetten voor de volgende doelen: a. verlof/vrije tijd b. individuele opleiding en ontwikkeling (opleidingen in de persoonlijke sfeer, loopbaanontwikkeling etc. voor zover die niet uit de Algemene Scholing of het POB worden vergoed door de werkgever) c. kopen van voorzieningen binnen fiscale regelgeving (cafetariaregeling, zie bijlage 8) d. vitaliteit, voor vitaliteitdoeleinden is het mogelijk om het IWB voor 100% om te zetten in geld, waarna de medewerker dit geld kan inzetten voor sport of ontspanning welke de vitaliteit ten goede komt. Hiervoor is een bewijs vereist. e. extra inkomen (maximaal 50% van het opgebouwde IWB, niet zijnde de opgebouwde bovenwettelijke vakantiedagen)

6 geboorteverlof Uitbreiding geboorteverlof: Vanaf 1 januari 2019 wordt het geboorteverlof voor de partner wettelijk uitgebreid van 2 dagen doorbetaald (door de werkgever) naar eenmaal de arbeidsduur per week. CNV Vakcentrale verruimt het geboorteverlof voor de partner tot 2 weken (tweemaal de duur van de arbeidsomvang) betaald verlof.

7 vakbondscontributie Artikel 34. cao Vakbondscontributie 1. Elke medewerker die lid is van één van de aangesloten organisaties van het CNV, ontvangt van de werkgever aan het einde van het jaar een bedrag van 27,02. Dit bedrag wordt jaarlijks met de loonindex verhoogd. Indien op 31 december de ledenstand van het volledig vakverbond netto 2000 leden hoger is dan op 1 januari daaraan voorafgaande, wordt het bedrag verdubbeld. 2. De medewerker heeft de mogelijkheid zijn contributie voor de vakbond via een bruto-verrekening, door gebruik te maken van de cafetariaregeling (bijlage 7 ) te betalen. De werkgever realiseert hiertoe een verklaring bij de Inspectie der Belastingen ten behoeve van de fiscale rechtmatigheid en zal de medewerker daartoe vragen of hij hiervan wenst gebruik te maken.

8 vakbondscontributie Het bedrag in artikel 34 lid 1 cao wordt verhoogd naar 50 euro. Lidmaatschap CNV Vakmensen kost (maximaal/hoogste tarief): 18,25 euro per maand is 219,12 euro per jaar. Dit kun je fiscaal vriendelijk verrekenen waardoor het lidmaatschap ongeveer de helft kost, stel 119,12 euro. Hiervan krijg je 50 euro van CNV Vakcentrale = 69,12 per jaar. De kosten van het lidmaatschap zijn dan nog ongeveer 6 euro per maand

9 Ontwikkeling en scholing We zetten de ingeslagen weg voort, doel is om de scholingspot leeg te maken! Er is voldoende ruimte om een scholingsverzoek in te dienen. Loop je ergens tegenaan, laat het ons weten!

10 Vitaliteit: twee werkgroepen Langer doorwerken: Deze werkgroep gaat kijken wat bv de regeling generatiepact kan betekenen voor de Vakcentrale en hoe we deze kunnen invoeren. Doel is om per 1/1/2020 een regeling te kunnen invoeren. Financieel advies: We gaan de komende periode aan de slag om een financieel advies voor medewerkers mogelijk te maken dat hen inzicht geeft in hun huidige en toekomstige financiële situatie. Dit helpt bij het maken van loopbaankeuzes.

11 Diversiteit We passen de bepaling over diversiteit in personeelsbeleid aan zodat duidelijk is dat hier echt de focus op ligt. Concreet hebben we bijvoorbeeld gesproken over het aantal vrouwen aan de top bij CNV Vakcentrale. Ook laten we het taalgebruik beter aansluiten op deze tijd.

12 Gelijke beloning uitzendkrachten Vaste en flex medewerkers hebben recht op dezelfde beloning voor hetzelfde werk. Dit staat ook in het CNV arbeidsvoorwaardenbeleid als doel opgenomen Dit is in de praktijk alleen niet altijd even makkelijk te realiseren omdat onduidelijk is wat er nu precies onder beloning wordt verstaan. In de cao CNV VC voegen we daarom nu toe dat uitzendkrachten ook recht hebben op de eindejaaruitkering.

13 Bonusregeling nu vastgelegd in cao Opnemen bij artikel 9 salaris 9.j. Medewerkers die in een jaar na oordeel van de leidinggevende en wat aantoonbaar is vastgelegd in de gesprekscyclus een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd, ontvangen in december een eenmalige bonus van 250,- of 500,- netto. Dit ter beoordeling van de algemeen secretaris/penningmeester. Cao-partijen spreken af om de uitvoering en toepassing van de bonusregeling in de periodieke evaluaties van partijen te evalueren.

14 Internationale solidariteit De huidige cao afspraak wordt voortgezet: Artikel 31. Internationale solidariteit a. Jaarlijks wordt 0,2% gereserveerd van de loonsom ten behoeve van ondersteuning projecten in het kader van Internationale Solidariteit. b. Dit bedrag wordt ultimo van het jaar ter beschikking gesteld aan het project CNV Internationaal. c. CNV Internationaal legt ieder jaar middels een brief/mailing van CNV Vakmensen - aan de medewerkers een aantal projecten voor waaruit een keuze kan worden gemaakt. d. CNV Internationaal geeft ieder jaar een verslag van de besteding van het in dit kader besteedde bedrag aan de werknemers en doet verslag op intranet.

15 Tekstuele aanpassingen Artikel 26 opzegtermijn en ontslag Lid b: toevoegen per de 15e van een maand. Dit omdat anders een opzegtermijn van 1,5 maand in praktijk ook 2 maanden kan zijn, omdat er slechts per de 1e van de maand kan worden opgezegd. Een opzegging per de 15e wordt thans ook gewoon geaccepteerd. Cao wordt zo in overeenstemming gebracht met de praktijk.

16 Afspraken sociaal plan: Afwegingen: Belang van behoud van het huidige sociaal plan voor 2 jaar Wens van werkgever om de datum voor berekening van de vertrekpremie te veranderen van datum einde dienstverband naar datum start mobiliteit ivm omgekeerde stimulans Aanpassingen rondom de transitievergoeding, die op punten voor werknemers een verbetering betekenen.

17 Afspraken sociaal plan: Bij 5 Arbeidsvoorwaarden bij externe herplaatsing: toegevoegd wordt dat er naast een mogelijk aanvullingsregeling indien het salaris van een passende functie bij de nieuwe werkgever lager is dan bij CNV men tevens bij beëindiging recht heeft op de wettelijke transitievergoeding. Deze transitievergoeding geldt ook indien er geen aanvulling op het salaris plaatsvindt of indien de aanvulling via eenmalige afkoop geschied. Indien een medewerker binnen 6 maanden (zie bij 8.1 direct vertrek) CNV Vakcentrale verlaat in verband met het vinden van een nieuwe werkkring wordt bekeken welke regeling voor de beëindigingsvergoeding voor de medewerker het gunstigst is. Bij 6.1 Schadeloosstelling Als peildatum voor de bepaling van de hoogte van de schadeloosstelling wordt datum plaatsing mobiliteit gehanteerd. Toevoegen na: de vergoeding zal niet hoger zijn dan de verwachte inkomstenderving tot aan de pensioengerechtigde leeftijd met als minimum de wettelijke transitievergoeding. Bij 8.1 Direct vertrek toegevoegd wordt: de uitkering is nooit lager dan de wettelijke transitievergoeding.

18 Sociaal plan: voorbeelden Artikel 5 arbeidsvoorwaarden bij externe herplaatsing: A, 45 jaar, 11 jaar in dienst, salaris CNV 4000,- inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering vindt na 8 maanden mobiliteit een baan met een salaris van 3800,-. Volgens oude regeling zou A alleen recht hebben op 5 jaar afkoop van salarisverschil. 5 x 200 x 12 = ,-. Nieuwe regeling transitievergoeding van ,- Zelfde voorbeeld, alleen A vindt baan met hoger salaris: volgens oude regeling géén aanvulling en geen vergoeding. Nu recht op transitievergoeding van Zelfde voorbeeld, alleen A vindt baan met zelfde salaris na 4 maanden mobiliteit. A valt onder direct vertrek regeling (schadeloosstelling C= 1 maanden mobiliteit) = 4000 x 13,5 gewogen dienstjaren x 1 = (2 maanden langer dan verlengde termijn) = ,-. Dit is gunstiger dan de transitievergoeding van ,-, dus geldt de ,-

19 Sociaal plan: voorbeelden Bij 6.1 Schadeloosstelling Als peildatum voor de bepaling van de hoogte van de schadeloosstelling wordt datum plaatsing mobiliteit gehanteerd. Zelfde voorbeeld. Bij direct vertrek had A een schadeloosstelling van 13,5 gewogen dienstjaren x 4000,- = gehad. Bij de oude regeling was dit na afloop van mobiliteit doordat de schadeloosstelling bepaald werd op datum einde dienstverband 15 gewogen dienstjaren x 4000 = x 0,8 = Nieuwe regeling 13,5 x 4000 = x 0,8 =

20 Sociaal plan: voorbeelden Toevoegen na: de vergoeding zal niet hoger zijn dan de verwachte inkomstenderving tot aan de pensioengerechtigde leeftijd met als minimum de wettelijke transitievergoeding. Voorbeeld B, 63 jaar, met pensioen op 67-jarige leeftijd, 40 jaar in dienst, salaris (inclusief) 3500,- Schadeloosstelling is gewogen dienstjaren = 53 jaar x 3500 = ,-. Na jaar mobiliteit x 0,8 = Vergoeding is echter niet hoger dan gederfde inkomsten tot 67 jaar. Feitelijk verschil tussen WW en oude salaris. 70% van 3500,- = 2450,-. Inkomstenderving is 1050 x 12 x 3 = ,- Dit was dan de maximale schadeloosstelling geweest. In nieuwe situatie recht op transitievergoeding van: ,- (maximaal)

21 Sociaal plan: voorbeelden Artikel 8.1. direct vertrek Voorbeeld: medewerker C, 35 jaar, 5 jaar in dienst, salaris 3250,- inclusief verlaat CNV na 6 maanden, valt onder direct vertrek. Schadeloosstelling = 5 x 3250,- = Hier moeten echter 4 maanden salaris van af getrokken worden i.v.m. gebruikmaking verlengde termijn = Transitievergoeding is echter bruto. Deze medewerker krijgt de transitievergoeding. In de oude regeling had C slechts 3.250,- gekregen.

22 Vragen? De stemming loopt tot 10 december as. Heb je nog vragen, bellen/mailen kan altijd: / En lid worden ook! Kijk op:

Uw werknemer kan vanaf zijn of haar 60 e jaar 80% gaan werken. Hij/zij behoudt 90% van het salaris en 100% van de pensioenopbouw

Uw werknemer kan vanaf zijn of haar 60 e jaar 80% gaan werken. Hij/zij behoudt 90% van het salaris en 100% van de pensioenopbouw Over de regeling Wat houdt de regeling precies in? Waarom deelnemen? Wie betaalt de regeling? Klopt het dat de bovenwettelijke vakantieuren vervallen als mijn medewerker meedoet met de vitaliteitsregeling?

Nadere informatie

Over de regeling. Nu deelnemen of later? salaris en 100% van uw pensioenopbouw

Over de regeling. Nu deelnemen of later? salaris en 100% van uw pensioenopbouw Over de regeling Wat houdt de regeling precies in? Waarom zou ik deelnemen? Wie betaalt mijn extra salaris en pensioenopbouw? Ik houd minder vrije dagen over, hoe zit dat? Nu deelnemen of later? Mag ik

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO 2013-2014 ABBOTT HEALTHCARE PRODUCTS B.V.

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO 2013-2014 ABBOTT HEALTHCARE PRODUCTS B.V. 1 ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO 2013-2014 ABBOTT HEALTHCARE PRODUCTS B.V. Looptijd Looptijd van de CAO: 24 maanden, van 1 januari 2013 t/m 31 december 2014. Salarissen Verhoging van de salarissen te verdelen

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO

Onderhandelingsresultaat CAO Onderhandelingsresultaat De onderhandelaars van de SVB enerzijds en van Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak anderzijds, partijen bij de cao en het Sociaal Beleidskader (SBK) voor de SVB, zijn voor de nieuwe

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bij onderhandelingsresultaat cao NWb

Vragen en antwoorden bij onderhandelingsresultaat cao NWb Vragen en antwoorden bij onderhandelingsresultaat cao NWb 2018-2021 6 december 2018 1. SALARIS A. Welke salarisverhoging is afgesproken? Tijdens de looptijd van de cao ontvangen medewerkers een structurele

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat cao Netwerkbedrijven (NWb)

Onderhandelingsresultaat cao Netwerkbedrijven (NWb) Onderhandelingsresultaat cao Netwerkbedrijven (NWb) 2018-2021 De werkgeversvereniging WENB en de vakorganisaties FNV Publiek Belang en CNV Publieke Diensten hebben op 28 november 2018 een onderhandelingsresultaat

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over het Generatiepact Metalektro

Vragen en antwoorden over het Generatiepact Metalektro 1. ALGEMEEN 1.1 Wat is het Generatiepact? Cao-partijen hebben voor de looptijd van de cao een pilot Generatiepact afgesproken. Dit Generatiepact zorgt ervoor dat werknemers vanaf een bepaalde leeftijd

Nadere informatie

Partijen komen een looptijd overeen van 36 maanden, te weten: 1 januari 2018 tot 1 januari 2021.

Partijen komen een looptijd overeen van 36 maanden, te weten: 1 januari 2018 tot 1 januari 2021. Arbeidsvoorwaardenakkoord cao RDW 2018-2020 (concept dd 11 juli 2018) 1. Looptijd Partijen komen een looptijd overeen van 36 maanden, te weten: 1 januari 2018 tot 1 januari 2021. 2. Loonparagraaf Met ingang

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER HET ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO Waarom heeft het zo lang geduurd voordat er een nieuwe cao is?

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER HET ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO Waarom heeft het zo lang geduurd voordat er een nieuwe cao is? Versie 26 november 2018 Het document veel gestelde vragen over het onderhandelingsresultaat cao 2018-2020 bevat vragen die aan werkgevers en vakbonden zijn gesteld. Het is een dynamisch document dat we

Nadere informatie

Onderhandelaarsresultaat Cao-Onderzoekinstellingen 2017

Onderhandelaarsresultaat Cao-Onderzoekinstellingen 2017 Onderhandelaarsresultaat Cao-Onderzoekinstellingen 2017 De WVOI namens de onderzoekinstellingen en AC/FBZ, CNV Overheid, FNV Overheid en VAWO/CMHF, namens werknemersorganisaties, hierna te noemen partijen,

Nadere informatie

Vragenlijst cao ENCI Mei 2015

Vragenlijst cao ENCI Mei 2015 Vragenlijst cao ENCI Mei 2015 Geef s.v.p. per aandachtspunt met een cijfer aan hoe je denkt over het betreffende voorstel: heel erg belangrijk : 3 punten minder belangrijk : 2 punten onbelangrijk : 1 punt

Nadere informatie

Notitie Generatiepact VRK

Notitie Generatiepact VRK Notitie Generatiepact VRK Wat is het Generatiepact? Vakbonden en werkgevers zien de noodzaak van maatregelen om kennis van oudere medewerkers over te dragen aan jonge mensen, maar ook om die zo op de arbeidsmarkt

Nadere informatie

gelet op de bereikte overeenstemming in de commissie voor Georganiseerd Overleg;

gelet op de bereikte overeenstemming in de commissie voor Georganiseerd Overleg; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Schiedam Nr. 211333 30 november 2017 Regeling Generatiepact gemeente Schiedam Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam; gelet op de CAO gemeenten

Nadere informatie

Transitievergoeding. Inhoud

Transitievergoeding. Inhoud Transitievergoeding Inhoud Transitievergoeding In het kort... 1 Wanneer heeft werknemer recht op een transitievergoeding?... 1 Hoe hoog is de transitievergoeding?... 2 Hoe berekent u het maandsalaris?...

Nadere informatie

Voorstellen cao Houthandel. Uitwerking Sociaal Akkoord

Voorstellen cao Houthandel. Uitwerking Sociaal Akkoord Voorstellen cao Houthandel Uitwerking Sociaal Akkoord In 2013 hebben werkgevers en werknemers op centraal niveau afspraken gemaakt in het Sociaal Akkoord. De koepelorganisatie waarvan de VVNH lid is (NVG/VNO),

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat cao RTL Nederland 2017

Onderhandelingsresultaat cao RTL Nederland 2017 Onderhandelingsresultaat cao RTL Nederland 2017 1. Looptijd De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 jaar, vanaf 1 januari 2017 tot en met 31 december 2017. 2. Salarissen 2017 Voor het jaar 2017 een structurele

Nadere informatie

Addendum behorende bij het Sociaal Plan ten behoeve van de fusie en reorganisatie van de stichting Libertas Leiden en betrekking hebbend op de

Addendum behorende bij het Sociaal Plan ten behoeve van de fusie en reorganisatie van de stichting Libertas Leiden en betrekking hebbend op de Addendum behorende bij het Sociaal Plan ten behoeve van de fusie en reorganisatie van de stichting Libertas Leiden en betrekking hebbend op de medewerkers die vallen onder de CAO VVT. 1. Overeenkomst Ondergetekenden:

Nadere informatie

Principeakkoord CAO Pipelife Nederland B.V.

Principeakkoord CAO Pipelife Nederland B.V. Principeakkoord CAO Pipelife Nederland B.V. Op 6 oktober 2017 hebben Pipelife Nederland B.V., FNV en CNV Vakmensen een principeakkoord bereikt over een nieuwe CAO voor Pipelife Nederland B.V. met de volgende

Nadere informatie

2. Meer regie over je werktijden Elke werknemer krijgt het recht om één maal in de maand een zaterdag of zondag als nietinroosterbare

2. Meer regie over je werktijden Elke werknemer krijgt het recht om één maal in de maand een zaterdag of zondag als nietinroosterbare Vragen en Antwoorden over het onderhandelaarsresultaat cao Retail non-food (voorheen Fashion, Sport & Lifestyle) 1. Loonsverhoging a) Hoe hoog is de loonstijging in de nieuwe cao? Je krijgt elk half jaar

Nadere informatie

Twee jaar Wet Werk en Zekerheid

Twee jaar Wet Werk en Zekerheid Twee jaar Wet Werk en Zekerheid Top 10 van wat elke werkgever inmiddels zou moeten weten juni 2017 Inhoudsopgave 1. Proeftijd 2. Concurrentiebeding 3. Ketenregeling 4. Beëindiging arbeidsovereenkomst bepaalde

Nadere informatie

Collectieve Arbeidsovereenkomst De Heus Per 1 januari 2018 tot en met 31 december 2022

Collectieve Arbeidsovereenkomst De Heus Per 1 januari 2018 tot en met 31 december 2022 Collectieve Arbeidsovereenkomst De Heus Per 1 januari 2018 tot en met 31 december 2022 De Heus Cao De Heus 1 januari 2018 Pag. 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Definities en algemene afspraken 3 Hoofdstuk 2

Nadere informatie

CAO. collectieve arbeidsovereenkomst voor de bereide verf- en drukinktindustrie 1 oktober 2018 t/m 30 september 2019

CAO. collectieve arbeidsovereenkomst voor de bereide verf- en drukinktindustrie 1 oktober 2018 t/m 30 september 2019 CAO collectieve arbeidsovereenkomst voor de bereide verf- en drukinktindustrie 1 oktober 2018 t/m 30 september 2019 Bijlage bij de collectieve arbeidsovereenkomst voor de bereide verf- en drukinkt industrie,

Nadere informatie

Wanneer heeft werknemer recht op een transitievergoeding?

Wanneer heeft werknemer recht op een transitievergoeding? Transitievergoeding Inhoud Transitievergoeding In het kort...1 Wanneer heeft werknemer recht op een transitievergoeding?...1 Hoe hoog is de transitievergoeding?...1 Hoe berekent u het maandsalaris?...2

Nadere informatie

CAO ZOETWAREN. ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de Zoetwarenindustrie Looptijd 1 januari 2014 tot en met 31 december 2014

CAO ZOETWAREN. ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de Zoetwarenindustrie Looptijd 1 januari 2014 tot en met 31 december 2014 ZOETWAREN CAO ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de Zoetwarenindustrie Looptijd 1 januari 2014 tot en met 31 december 2014 1 4001517_VBZ ADDendum CAO.indd 1 19-08-14 13:32 2 4001517_VBZ

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst. December 2017

Informatiebijeenkomst. December 2017 Informatiebijeenkomst Akkoord Reparatie FLOovergangsrecht brandweerpersoneel December 2017 Inhoud presentatie Terugblik proces Inhoud akkoord Transitie Invoering nieuw hoofdstuk 9f CAR per 1 januari 2018

Nadere informatie

Onderhandelingsakkoord CAO RDW Oktober 2007

Onderhandelingsakkoord CAO RDW Oktober 2007 Onderhandelingsakkoord CAO RDW 2007-2010 Oktober 2007 Looptijd Partijen komen een looptijd overeen van 1 januari 2007 tot 1 juni 2010. Loonparagraaf De salarissen worden als volgt structureel verhoogd:

Nadere informatie

EINDBOD CAO HEINEKEN GROUP t/m /8

EINDBOD CAO HEINEKEN GROUP t/m /8 EINDBOD CAO HEINEKEN GROUP 01-01-2018 t/m 31-12-2019 1/8 Definities - HEINEKEN Group: Heineken Group B.V. - HEINEKEN Nederland: Heineken Nederlands Beheer B.V. - Partijen: HEINEKEN Group, FNV, CNV Vakmensen,

Nadere informatie

CAO 2010 2011 CAO 2012 2013

CAO 2010 2011 CAO 2012 2013 OSB.DIV.1299 A deel (Algemeen) Art 1 Definities en karakter CAO Blijft art 1: tekstuele wijzigingen in leden 4 (payroll gedefinieerd sub b),en 11 Inhoudelijke wijziging in lid 9 (eindejaarsuitkering en

Nadere informatie

Veel gestelde vragen en antwoorden over het Generatiepact Woondiensten

Veel gestelde vragen en antwoorden over het Generatiepact Woondiensten Veel gestelde vragen en antwoorden over het Generatiepact Woondiensten In de CAO Woondiensten 2017-2018 zijn afspraken gemaakt over de invoering van het Generatiepact Woondiensten: corporatiemedewerkers

Nadere informatie

MODEL VASTSTELLINGSOVEREENKOMST DIENSTVERBAND

MODEL VASTSTELLINGSOVEREENKOMST DIENSTVERBAND MODEL VASTSTELLINGSOVEREENKOMST DIENSTVERBAND TE GEBRUIKEN BIJ EEN BEËINDIGING MET WEDERZIJDS GOEDVINDEN 1. Gegevens werkgever De werkgever: De werkgever wordt vertegenwoordigd

Nadere informatie

Regeling Generatiepact Noord-Hollands Archief

Regeling Generatiepact Noord-Hollands Archief Regeling Generatiepact Noord-Hollands Archief Het dagelijks bestuur van het Noord-Hollands Archief, overwegende dat het gewenst is om de instroom van jongeren en het duurzaam doorwerken van oudere medewerkers

Nadere informatie

IKB OFGV. OFGV wegwijzer in het IKB. I. Het IKB. VI. Fiscaal. vriendelijk verrekenen. II. Kopen van vakantie uren. van woonwerkverkeer

IKB OFGV. OFGV wegwijzer in het IKB. I. Het IKB. VI. Fiscaal. vriendelijk verrekenen. II. Kopen van vakantie uren. van woonwerkverkeer IKB OFGV I. Het IKB VI. Fiscaal vriendelijk verrekenen van woonwerkverkeer V. Fiscaal vriendelijk verrekenen van de vakbondscontributie OFGV wegwijzer in het IKB IV. Fiscaal vriendelijk verrekenen van

Nadere informatie

MOBILITEIT BEVORDERENDE MAATREGELEN; VRIJWILLIG Bijlage 3

MOBILITEIT BEVORDERENDE MAATREGELEN; VRIJWILLIG Bijlage 3 MOBILITEIT BEVORDERENDE MAATREGELEN; VRIJWILLIG Bijlage 3 Inleiding Schakelring heeft nu en de komende jaren te maken met fundamentele ontwikkelingen in welzijn en zorg, die continue aanpassingen en vernieuwingen

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER HET ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO Waarom heeft het zo lang geduurd voordat er een nieuwe cao is?

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER HET ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO Waarom heeft het zo lang geduurd voordat er een nieuwe cao is? Versie 12 november 2018 VEEL GESTELDE VRAGEN OVER HET ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO 2018-2020 1. Waarom heeft het zo lang geduurd voordat er een nieuwe cao is? Het was ingewikkeld om een goed pakket voor

Nadere informatie

Aanpassing van de CAO Energie 2009 2010 als gevolg van de invoering van het Benefit Budget

Aanpassing van de CAO Energie 2009 2010 als gevolg van de invoering van het Benefit Budget Aanpassing van de CAO Energie 2009 2010 als gevolg van de invoering van het Benefit Budget Gewijzigde CAO-artikelen Artikel 1.3 Structuur 1. Voor de bedrijven geldt tevens een bedrijfs-cao waarin nadere

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO European Bulk Services (E.B.S.) B.V. 6 januari 2014

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO European Bulk Services (E.B.S.) B.V. 6 januari 2014 EBS, FNV Havens en CNV Vakmensen hebben op 6 januari 2015 een onderhandelingsresultaat bereikt voor de cao EBS 2015-2019. 1. Looptijd De looptijd van de caois5jaar, t.w. van 1 januari 2015 tot en met 31december2019.

Nadere informatie

Principe akkoord CAO-MHS voor de periode van t/m

Principe akkoord CAO-MHS voor de periode van t/m Principe akkoord CAO-MHS voor de periode van 01-01-2005 t/m 31-03-2006 1. Looptijd De CAO heeft een looptijd van 15 maanden, van 1 januari 2005 t/m 31 maart 2006. 2. Inkomen Ingaande 1 januari 2005 worden

Nadere informatie

FNV Bouw, gevestigd te Woerden, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer C. van der Veer;

FNV Bouw, gevestigd te Woerden, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer C. van der Veer; Afvloeiingsregeling Bald BV Partijen: Bald BV, gevestigd te Dongen, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar statutair directeur, de heer L.F. Postma, verder te noemen de werkgever; en FNV Bouw,

Nadere informatie

Zou u het de laatste jaren vóór uw pensioen ook al rustiger aan willen doen? Dan is de regeling 80-85-85 wellicht wel iets voor u

Zou u het de laatste jaren vóór uw pensioen ook al rustiger aan willen doen? Dan is de regeling 80-85-85 wellicht wel iets voor u Zou u het de laatste jaren vóór uw pensioen ook al rustiger aan willen doen? Dan is de regeling 80-85-85 wellicht wel iets voor u De Stichting Fonds Collectieve Belangen voor het Kartonnage- en Flexibele

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving

Zundertse Regelgeving *ZD17036648* Zundertse Regelgeving Zaaknummer: Z16-001446 Documentnummer: ZD17036648 Rubriek: Personeel en organisatie Naam regeling: Regeling generatiepact gemeente Zundert 2017-2018 Citeertitel: Regeling

Nadere informatie

Bijlage 1: Aanpassingen Arbeidsvoorwaardenregeling Hilversum (ARH) i.v.m. IKB

Bijlage 1: Aanpassingen Arbeidsvoorwaardenregeling Hilversum (ARH) i.v.m. IKB Aanpassingen Arbeidsvoorwaardenregeling Hilversum Bijlage 1: Aanpassingen Arbeidsvoorwaardenregeling Hilversum (ARH) i.v.m. IKB Daar waar de term gemeente wordt gebruikt moet Regio Gooi en Vechtstreek

Nadere informatie

ANWB B.V., gevestigd te Den Haag, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer O. Bouman enerzijds, hierna te noemen ANWB,

ANWB B.V., gevestigd te Den Haag, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer O. Bouman enerzijds, hierna te noemen ANWB, 1 Principeakkoord Sociaal Plan ANWB 2016-2017 De ondergetekenden: ANWB B.V., gevestigd te Den Haag, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer O. Bouman enerzijds, hierna te noemen ANWB, en FNV,

Nadere informatie

IKB. Het Individueel Keuzebudget in de Drechtsteden

IKB. Het Individueel Keuzebudget in de Drechtsteden IKB Het Individueel Keuzebudget in de Drechtsteden Wat is het IKB? Vanaf 1 januari 2017 krijg je naast je salaris ook een vrij besteedbaar budget: het Individueel Keuze Budget (IKB). Dit is afgesproken

Nadere informatie

Principeakkoord CAO 2015-2017 voor de bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven 1

Principeakkoord CAO 2015-2017 voor de bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven 1 Principeakkoord CAO 2015-2017 voor de bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven 1 PRINCIPEAKKOORD CAO 2015-2017 VOOR DE BITUMINEUZE EN KUNSTSTOF DAKBEDEKKINGSBEDRIJVEN Partijen bij de CAO voor de

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO RENOLIT Nederland B.V.

Onderhandelingsresultaat CAO RENOLIT Nederland B.V. Onderhandelingsresultaat CAO RENOLIT Nederland B.V. Op 20 april 2018 hebben RENOLIT Nederland, FNV en CNV Vakmensen onderstaand onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe CAO voor RENOLIT Nederland.

Nadere informatie

Wat is het generatiepact

Wat is het generatiepact Generatiepact Emmen Ben je 60 jaar of ouder? En overweeg je om minder te gaan werken? Dan is het Generatiepact wellicht iets voor jou. Met deze regeling kun je minder uren gaan werken, waarbij de gemeente

Nadere informatie

1. T(!kst ongewijzigd.

1. T(!kst ongewijzigd. ADDENDUM BIJ HET SOCIAAL PLAN ANWB 2013-2015 ANWB B.V., gevestigd te Den Haag, enerzijds en FNV Bondgenoten, gevestigd te Utrecht, CNV Dienstenbond, gevestigd te Hoofddorp en De Unie, gevestigd te Culemborg,

Nadere informatie

Het Generatiepact. Inhoudsopgave. 3 Wat is het Generatiepact?

Het Generatiepact. Inhoudsopgave. 3 Wat is het Generatiepact? het Generatiepact Inhoudsopgave 3 Wat is het Generatiepact? 5 Wanneer kan ik meedoen aan het Generatiepact? 6 De 55-jarigenregeling 11 De 60-jarigenregeling 16 De overgang van de 55-jarigenregeling naar

Nadere informatie

5 Wanneer kan ik meedoen aan het Generatiepact? 16 De overgang van de 55-jarigenregeling naar de 60-jarigenregeling

5 Wanneer kan ik meedoen aan het Generatiepact? 16 De overgang van de 55-jarigenregeling naar de 60-jarigenregeling het Generatiepact Inhoudsopgave 3 Wat is het Generatiepact? 5 Wanneer kan ik meedoen aan het Generatiepact? 6 De 55-jarigenregeling 11 De 60-jarigenregeling 16 De overgang van de 55-jarigenregeling naar

Nadere informatie

Minimumloon, jeugdloon januari 2016 - juni 2016 plus Uurloon

Minimumloon, jeugdloon januari 2016 - juni 2016 plus Uurloon Minimumloon, jeugdloon januari 2016 - juni 2016 plus Uurloon Het wettelijk minimum loon of wettelijk minimum jeugdloon is het loon of het salaris dat je minimaal uitbetaald hoort te krijgen. Werknemers

Nadere informatie

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKSA) Bijlage B van de aanvullende ondernemingsovereenkomst arbeidsvoorwaarden

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKSA) Bijlage B van de aanvullende ondernemingsovereenkomst arbeidsvoorwaarden Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKSA) Bijlage B van de aanvullende ondernemingsovereenkomst arbeidsvoorwaarden Doelgroep: medewerkers werkzaam onder CAO VVT Duur regeling: onbepaalde tijd Ingangsdatum

Nadere informatie

1. Looptijd: De nieuwe CAO krijgt een looptijd van 3 jaar, te weten van 1 januari 2016 tot 1 januari 2019.

1. Looptijd: De nieuwe CAO krijgt een looptijd van 3 jaar, te weten van 1 januari 2016 tot 1 januari 2019. Onderhandelingsresultaat CAO voor het buitendienst- en laboratoriumpersoneel SGS Nederland Business Line : Oil, Gas & Chemical Services van het overleg d.d. 22 juni 2016 Het overleg heeft plaatsgevonden

Nadere informatie

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden Het Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden van Zorggroep Oude en Nieuwe Land biedt de mogelijkheid om onderdelen van de arbeidsvoorwaarden uit te ruilen tegen andere onderdelen.

Nadere informatie

Het Generatiepact voor het Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf

Het Generatiepact voor het Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf Het Generatiepact voor het Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf 13 maart 2019 Bedrijfsraad voor het Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf 1 Wat is de stand van zaken mbt Generatiepact? De afspraken uit

Nadere informatie

Op 12 december 2018 zijn partijen het eens geworden over de verlenging van de MuseumCAO tot 1 oktober Het volgende is overeengekomen:

Op 12 december 2018 zijn partijen het eens geworden over de verlenging van de MuseumCAO tot 1 oktober Het volgende is overeengekomen: Aan CAO-partijen Museum cao 2018-2020 Datum 9 januari 2019 Betreft Definitief akkoord Museum cao 2018-2020 Op 12 december 2018 zijn partijen het eens geworden over de verlenging van de MuseumCAO 2016-2018

Nadere informatie

Aan Medewerkers CBR Datum April 2018

Aan Medewerkers CBR Datum April 2018 Aan Medewerkers CBR Datum April 2018 Van Directie CBR en bestuurders De Unie, FNV en Het Gilde Betreft Akkoord CAO In de onderhandeling op 10 april jongstleden zijn wij, de directie CBR en de vakorganisaties

Nadere informatie

B CAO afspraken persoonlijk budget en extra budget

B CAO afspraken persoonlijk budget en extra budget B CAO afspraken persoonlijk budget en extra budget Looptijd CAO Bij de nadere uitwerking van de vernieuwing van de CAO UMC is ervan uitgegaan dat de eerstkomende CAO een looptijd van drie jaar en twee

Nadere informatie

S O C I A L E A F S P R A K E N D E P E R S G R O E P N E D E R L A N D B. V. H a H W E E K K R A N T E N

S O C I A L E A F S P R A K E N D E P E R S G R O E P N E D E R L A N D B. V. H a H W E E K K R A N T E N PRINCIPE-AKKOORD S O C I A L E A F S P R A K E N D E P E R S G R O E P N E D E R L A N D B. V. H a H W E E K K R A N T E N Overeengekomen op 15 maart 2017 door: De Persgroep Nederland B.V. NVJ jv/15 maart

Nadere informatie

Achmea en de vakorganisaties FNV Finance, De Unie en CNV Vakmensen hebben op 13 december 2018 een eindresultaat bereikt over de nieuwe Achmea cao.

Achmea en de vakorganisaties FNV Finance, De Unie en CNV Vakmensen hebben op 13 december 2018 een eindresultaat bereikt over de nieuwe Achmea cao. Eindresultaat nieuwe cao Achmea 1 december 2018 tot 1 december 2019 Achmea en de vakorganisaties FNV Finance, De Unie en CNV Vakmensen hebben op 13 december 2018 een eindresultaat bereikt over de nieuwe

Nadere informatie

Nieuwe ontslagrecht in 25 minuten? Jo van Saase

Nieuwe ontslagrecht in 25 minuten? Jo van Saase Nieuwe ontslagrecht in 25 minuten? Jo van Saase 0 Workshop nieuwe ontslagrecht en OR Hoofdlijnen nieuwe ontslagrecht Inzoomen op ontslag om bedrijfseconomische redenen De transitievergoeding + WW Sociaal

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat cao Groothandel Bloemen en Planten

Onderhandelingsresultaat cao Groothandel Bloemen en Planten Onderhandelingsresultaat cao Groothandel Bloemen en Planten 2017-2019 De Vereniging voor de Groothandel Bloemen en Planten (VGB) heeft op 15 februari 2017 met FNV en CNV Vakmensen een onderhandelingsresultaat

Nadere informatie

WET WERK EN ZEKERHEID

WET WERK EN ZEKERHEID WET WERK EN ZEKERHEID PROGRAMMA Wet Werk en Zekerheid (WW, IOAW, IOW) Reparatie WW in cao Transitievergoeding Aanpassingen contractvormen SOCIAAL AKKOORD Ingangsdatum 1-1-2016; Maximumduur wordt 2 jaar,

Nadere informatie

CONCEPT 01 juni 2017 Generieke LVO-regeling. 1. Inleiding. 2. Begripsbepalingen

CONCEPT 01 juni 2017 Generieke LVO-regeling. 1. Inleiding. 2. Begripsbepalingen CONCEPT 01 juni 2017 Generieke LVO-regeling 1. Inleiding Met het oog op de forse daling van het leerlingaantal de komende jaren zal ook het personeelsbestand van LVO moeten inkrimpen. Daarnaast is het

Nadere informatie

Individueel Keuze Budget

Individueel Keuze Budget Individueel Keuze Budget Onderdeel van de arbeidsvoorwaarden Gewijzigd op 27 juni 2018 Inhoudsopgave Wat is het Individueel Keuze Budget... 3 Waaraan kunt u het IKB besteden?... 4 Fiscale consequenties...

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO APM Terminals Rotterdam, 1 januari 2018 tot en met 31 december 2019

Onderhandelingsresultaat CAO APM Terminals Rotterdam, 1 januari 2018 tot en met 31 december 2019 1 Voorbehoud vakorganisaties: 1. De vakorganisaties hebben aangegeven overleg te willen voeren met de aandeelhouder van APMTR over een zekerheidstelling voor de schadeloosstelling bij mogelijk ontslag

Nadere informatie

Onderhandelingsakkoord CAO CAOP 2014-2015. (looptijd: 1-7-2014 t/m 31-12-2015)

Onderhandelingsakkoord CAO CAOP 2014-2015. (looptijd: 1-7-2014 t/m 31-12-2015) Onderhandelingsakkoord CAO CAOP 2014-2015 (looptijd: 1-7-2014 t/m 31-12-2015) Datum: 18 september 2014 Ondergetekenden, partijen bij de CAO CAOP, te weten: 1.) Stichting CAOP, gevestigd te Den Haag als

Nadere informatie

Is er kans op ontslag? Schakel hulp in!

Is er kans op ontslag? Schakel hulp in! Is er kans op ontslag? Schakel hulp in! Is er kans op ontslag? Wilt u weg bij uw werkgever? Wilt u weten wat er in uw situatie mogelijk is? Wilt u uw vaststellingsovereenkomst zelf opstellen of laten checken?

Nadere informatie

Overeenstemming bereikt met de commissie van het GO op 13 september 2018.

Overeenstemming bereikt met de commissie van het GO op 13 september 2018. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Leudal Nr. 211592 5 oktober 2018 Regeling Generatiepact gemeente Leudal 2018 Overeenstemming bereikt met de commissie van het GO op 13 september 2018. Aldus

Nadere informatie

Eindbod cao verf- en drukinktindustrie

Eindbod cao verf- en drukinktindustrie Eindbod cao verf- en drukinktindustrie Groep Sociale partners Datum 2 april 2019 Contact VVVF, Jaitske Feenstra, 06 250 433 84 De VVVF legt hieronder haar eindbod voor aan de vakorganisaties, dat bestaat

Nadere informatie

Nieuwe ontslagrecht in 25 minuten?

Nieuwe ontslagrecht in 25 minuten? Nieuwe ontslagrecht in 25 minuten? 0 Workshop nieuwe ontslagrecht en OR Hoofdlijnen nieuwe ontslagrecht Inzoomen op ontslag om bedrijfseconomische redenen De transitievergoeding + WW Sociaal plannen 1

Nadere informatie

Secundaire arbeidsvoorwaarden. Schoorl, september Secundaire arbeidsvoorwaarden-bro.alg-versie 3 d.d Pagina 1 van 13

Secundaire arbeidsvoorwaarden. Schoorl, september Secundaire arbeidsvoorwaarden-bro.alg-versie 3 d.d Pagina 1 van 13 Secundaire arbeidsvoorwaarden Schoorl, september 2017 Secundaire arbeidsvoorwaarden-bro.alg-versie 3 d.d. 26-9-2017 Pagina 1 van 13 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding 3 1.1 De spelregels 3 Pagina Hoofdstuk

Nadere informatie

Sociaal Plan DELTA Biovalue Nederland BV

Sociaal Plan DELTA Biovalue Nederland BV Sociaal Plan DELTA Biovalue Nederland BV Sociaal Plan DELTA Biovalue Nederland BV versie 2 september 2011 Pagina 1 1. Inleiding In het kader van het faillissement van DELTA Biovalue BV en daarmee van DELTA

Nadere informatie

Generatiebeleid veelgestelde vragen (FAQ)

Generatiebeleid veelgestelde vragen (FAQ) Generatiebeleid veelgestelde vragen (FAQ) Wat is generatiebeleid? Voor wie is het generatiebeleid bedoeld? Is CWZ verplicht een generatiebeleid in te voeren? Hoeveel uur moet ik minimaal blijven werken,

Nadere informatie

Uitleg hoogte WW-uitkering vanaf 1 juli 2015

Uitleg hoogte WW-uitkering vanaf 1 juli 2015 Uitleg hoogte WW-uitkering vanaf 1 juli 2015 Uitleg hoogte WW-uitkering vanaf 1 juli 2015 Een werknemer die werkloos wordt, heeft in beginsel recht op een uitkering op basis van de Werkloosheids Wet (WW).

Nadere informatie

Wat kies jij? Wegwijzer in het fasemodel

Wat kies jij? Wegwijzer in het fasemodel Wat kies jij Wegwijzer in het fasemodel Van inkomen naar inkomen dit helpt PostNL helpt je op verschillende manieren. Met name via een financiële vergoeding, begeleiding van werk naar werk door Mobility

Nadere informatie

JUS. Jaarurensystematiek. een inhoudelijke toelichting bij de invoering in de gehandicaptenzorg. JaarUrenSystematiek (JUS)

JUS. Jaarurensystematiek. een inhoudelijke toelichting bij de invoering in de gehandicaptenzorg. JaarUrenSystematiek (JUS) JUS Jaarurensystematiek een inhoudelijke toelichting bij de invoering in de gehandicaptenzorg JaarUrenSystematiek (JUS) Inleiding In de CAO Gehandicaptenzorg 2007-2008 (CAO) is opgenomen dat per 1 januari

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de gevolgen per voor uw arbeidsvoorwaarden op basis van de Cao umc

Vragen en antwoorden over de gevolgen per voor uw arbeidsvoorwaarden op basis van de Cao umc Vragen en antwoorden over de gevolgen per 1-1-2019 voor uw arbeidsvoorwaarden op basis van de Cao umc 2018-2020 28-2-2019 Op 5 november 2018 is een cao-akkoord bereikt tussen de NFU en de vier centrales

Nadere informatie

1. De looptijd van de nieuwe cao is van 1 januari 2014 tot 1 april 2016. De cao was toch (stilzwijgend) verlengd tot en met 31 december 2014?

1. De looptijd van de nieuwe cao is van 1 januari 2014 tot 1 april 2016. De cao was toch (stilzwijgend) verlengd tot en met 31 december 2014? Meest gestelde vragen cao-akkoord W&MD Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de cao-teksten en de implementatie van de gemaakte afspraken. In dit document een bundeling van de meest gestelde cao-vragen

Nadere informatie

Onderhandelaarsakkoord CAO Gehandicaptenzorg 2007-2008

Onderhandelaarsakkoord CAO Gehandicaptenzorg 2007-2008 Onderhandelaarsakkoord CAO Gehandicaptenzorg 2007-2008 Partijen bij de CAO Gehandicaptenzorg, te weten: Werkgeversorganisaties: - Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland - MEE Nederland en Werknemersorganisaties:

Nadere informatie

Gelezen de circulaire van het Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden d.d. 22 november 2018, nr. TAZ/U

Gelezen de circulaire van het Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden d.d. 22 november 2018, nr. TAZ/U Gelezen de circulaire van het Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden d.d. 22 november 2018, nr. TAZ/U201801056 B e s l u i t : De tekst van de CAR-UWO als volgt te wijzigen: A. In hoofdstuk

Nadere informatie

Werknemer: degene met wie werkgever een arbeidsovereenkomst is aangegaan en op wie een van de CAO s van AkzoNobel in Nederland van toepassing is

Werknemer: degene met wie werkgever een arbeidsovereenkomst is aangegaan en op wie een van de CAO s van AkzoNobel in Nederland van toepassing is Sociaal Plan AkzoNobel in Nederland 2014-2016 AkzoNobel en vakorganisaties streven naar het behouden van werkgelegenheid bij reorganisaties. Voor die situaties waar behoud van werkgelegenheid onverhoopt

Nadere informatie

Onderhandelingsakkoord Crown Van Gelder cao 2018

Onderhandelingsakkoord Crown Van Gelder cao 2018 Onderhandelingsakkoord Crown Van Gelder cao 2018 Na meerdere gesprekken zijn Crown Van Gelder, FNV Procesindustrie en CNV Vakmensen (hierna: partijen) tot het volgende onderhandelingsakkoord gekomen. Het

Nadere informatie

Sociaal Plan Hersenen/Psychiatrie

Sociaal Plan Hersenen/Psychiatrie Sociaal Plan Hersenen/Psychiatrie De Raad van Bestuur van het UMC Utrecht en de werknemersorganisaties, Overwegende: - dat de Raad van Bestuur wordt geconfronteerd met budgettaire bezuinigingen door landelijke

Nadere informatie

Fietsreglement. Het reglement ter bevordering van het gebruik van de fiets voor het werk van medewerkers binnen Het Sticht geldig per 1 januari 2014

Fietsreglement. Het reglement ter bevordering van het gebruik van de fiets voor het werk van medewerkers binnen Het Sticht geldig per 1 januari 2014 Fietsreglement Het reglement ter bevordering van het gebruik van de fiets voor het werk van medewerkers binnen Het Sticht geldig per 1 januari 2014 1 Inhoud Artikel 1: Definities Artikel 2: Doel van het

Nadere informatie

III. REGLEMENT AANVULLINGEN EN UITKERINGEN

III. REGLEMENT AANVULLINGEN EN UITKERINGEN III. REGLEMENT AANVULLINGEN EN UITKERINGEN Artikel 1 - Definities In dit reglement gelden de definities die zijn opgenomen in de statuten. Verder wordt in aanvulling of afwijking daarvan verstaan onder:

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN/FAQ s GENERATIEPACT METAAL EN TECHNIEK

VEEL GESTELDE VRAGEN/FAQ s GENERATIEPACT METAAL EN TECHNIEK VEEL GESTELDE VRAGEN/FAQ s GENERATIEPACT METAAL EN TECHNIEK 1. ALGEMEEN 01. WAT IS HET GENERATIEPACT? Het Generatiepact Metaal en Techniek zorgt ervoor dat ouderen in de Metaal en Techniek de gelegenheid

Nadere informatie

Sociaal Plan Nederlandse Orkesten. Ledenbijeenkomst over Onderhandelingsresultaat 31 mei 2012 te Utrecht

Sociaal Plan Nederlandse Orkesten. Ledenbijeenkomst over Onderhandelingsresultaat 31 mei 2012 te Utrecht Sociaal Plan Nederlandse Orkesten Ledenbijeenkomst over Onderhandelingsresultaat 31 mei 2012 te Utrecht Procedure Sociaal Plan Orkesten Overleg over diverse concept versies: - delegatie vakbonden - delegatie

Nadere informatie

Sociaal Plan DELTA Biovalue Nederland BV Augustus 2010

Sociaal Plan DELTA Biovalue Nederland BV Augustus 2010 Sociaal Plan DELTA Biovalue Nederland BV Augustus 2010 Sociaal Plan DELTABiovalue Nederland BV versie 5 augustus 2010 Pagina 1 1. Inleiding In het kader van het besluit van de directie van DELTA NV, eigenaar

Nadere informatie

MeerKeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden MKA

MeerKeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden MKA MeerKeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden MKA Wat is het MKA? Zelf kiezen en beslissen over aanpassing van arbeidsvoorwaardenpakket Deel van huidige arbeidsvoorwaarden inruilen voor andere arbeidsvoorwaarden,

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat

Onderhandelingsresultaat Onderhandelingsresultaat Looptijd Looptijd 23 maanden (1 april 201 tot 1 maart 2016) Loon De werkelijke lonen worden als volgt verhoogd: 2,5% per 1 juni 201 2,25% per 1 april 2015 Dzame inzetbaarheid Samen

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat nieuwe CAO

Onderhandelingsresultaat nieuwe CAO Onderhandelingsresultaat nieuwe CAO Beste collega s, De afgelopen maanden hebben DocMorris, de Vakbond ABW en vakbond De Unie onderhandeld over een nieuwe CAO. Zoals gebruikelijk werden deze onderhandelingen

Nadere informatie

Een onderhandelingsresultaat passend bij onze nieuwe realiteit! Afgesproken door cao partijen op 24 april 2014

Een onderhandelingsresultaat passend bij onze nieuwe realiteit! Afgesproken door cao partijen op 24 april 2014 Een onderhandelingsresultaat passend bij onze nieuwe realiteit! Afgesproken door cao partijen op 24 april 2014-1 - Een nieuw onderhandelingsresultaat Op donderdag 24 april hebben vakbonden en Carglass

Nadere informatie

Richtlijn werk en mantelzorg

Richtlijn werk en mantelzorg Raad voor overleg in de Grafimedia-branche (ROGB) Richtlijn werk en mantelzorg bij Grafimedia cao 2015-2018 1 december 2016 Richtlijn werk en mantelzorg Inleiding Medewerkers met mantelzorgtaken kunnen

Nadere informatie

College voor Arbeidszaken Kamer Gesubsidieerde Arbeid

College voor Arbeidszaken Kamer Gesubsidieerde Arbeid College voor Arbeidszaken Kamer Gesubsidieerde Arbeid Brief aan de leden T.a.v. het college i.a.a. uitvoeringsorganisaties Wsw Informatiecentrum tel. CvA (070) 373 8021 Onderwerp Wijziging modelregeling

Nadere informatie

Het Sociaal Plan is van toepassing op alle werknemers die direct betrokken zijn bij de gevolgen van de overname van VNU Media door de Persgroep:

Het Sociaal Plan is van toepassing op alle werknemers die direct betrokken zijn bij de gevolgen van de overname van VNU Media door de Persgroep: Sociaal Plan de Persgroep Nederland/VNU Media ----------------------------------------------------------------- Toepassingsgebied Het Sociaal Plan is van toepassing op alle werknemers die direct betrokken

Nadere informatie

CHECKLIST ONTSLAG DOOR MIDDEL VAN EEN VASTSTELLINGSOVEREENKOMST (VSO)

CHECKLIST ONTSLAG DOOR MIDDEL VAN EEN VASTSTELLINGSOVEREENKOMST (VSO) CHECKLIST ONTSLAG DOOR MIDDEL VAN EEN VASTSTELLINGSOVEREENKOMST (VSO) AVV biedt werknemers werkzaam onder de cao Kunsteducatie, die te maken krijgen met ontslag via wederzijds goedvinden door middel van

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN. Bouwbedrijf De Keij B.V. Rotterdam

SOCIAAL PLAN. Bouwbedrijf De Keij B.V. Rotterdam SOCIAAL PLAN Bouwbedrijf De Keij B.V. Rotterdam INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 Hoofdstuk 4 Hoofdstuk 5 Hoofdstuk 6 Hoofdstuk 7 Hoofdstuk 8 Hoofdstuk 9 Hoofdstuk 10 Hoofdstuk 11 Algemeen

Nadere informatie