In Gods plan was het, het moment voor Saul om het Evangelie te prediken en nieuwe kerken rond het Romeinse Rijk te vestigen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In Gods plan was het, het moment voor Saul om het Evangelie te prediken en nieuwe kerken rond het Romeinse Rijk te vestigen."

Transcriptie

1 Les 7 voor 18 augustus 2018

2 4. Ikonium. Hand. 14: 1-7 Werken voor Israël 5. Lystra and Derbe. Hand. 14: 8-20 Werken onder de heidenen 1. Antiochië. Handelingen 13: 1-3 De reis voorbereiden 3. Antiochië Pisidië. Handelingen 13: Paulus z n prediking. De reactie van Joden en heidenen 6. Terugkeer naar Antiochië. Handelingen 14: Bestendigen van de kerken 2. Salamis en Pafos. Handeligen 13: 4-12 Elymas en Sergius, oppositie en bekering In Gods plan was het, het moment voor Saul om het Evangelie te prediken en nieuwe kerken rond het Romeinse Rijk te vestigen.

3 Handelingen 13: 1-3 En terwijl zij de Heere dienden en vastten, zei de Heilige Geest: `Zonder voor Mij zowel Barnabas als Saulus af voor het werk waartoe Ik hen geroepen heb.'" (Handelingen 13: 2) Jezus had Paulus al verteld over zijn missie om tot de heidenen te prediken (Handelingen 22:21). Hij wachtte echter tot de Heilige Geest hem duidelijk het juiste moment liet zien om met dat werk te beginnen. Na enige tijd van gebed en vasten, beval de Heilige Geest de kerk in Antiochië om het eerste zendingsteam te sturen: Barnabas en Saulus. De kerk gaf hen autoriteit voor deze missie door ze de handen op te leggen. Barnabas leidde het team als eerste, maar Saul begon al snel de leidende rol op zich te nemen van die missionaire expeditie. Hij werd vanaf Handelingen 13: 9 Paulus genoemd.

4 Handelingen 13: 4-12 Toen de stadhouder zag wat er gebeurd was, geloofde hij, versteld over de leer van de Heere. (Handelingen 13:12) De Heilige Geest leidde Paulus, Barnabas en Johannes Marcus naar Seleucië, waar ze een boot naar Cyprus namen. Barnabas was op Cyprus geboren en het was een van de eerste plaatsen waar christenen het evangelie predikten. Sommige mannen uit Cyprus waren de eersten die tot de heidenen in Antiochië predikten. (Handelingen 11: 19-20) Elymas was een Joodse tovenaar die daar tegen hen was. De proconsul, Sergius Paulus, was geïnteresseerd in het Evangelie. Uiteindelijk accepteerde hij het nadat Elymas blind werd voor Paulus.

5 Handelingen 13: En wij verkondigen u de belofte die aan de vaderen gedaan is. (Handelingen 13:32) Ze verlieten Cyprus en gingen naar Perge; vervolgens Pisidië Antiochië (Turkije). Johannes Markus besloot in Perge te stoppen omdat hij bang was voor de uitdagingen op hun reis. Toen ze in Antiochie verbleven werden ze uitgenodigd om de eerste Sabbat in de synagoge te prediken. Paulus predikte over drie hoofdpunten: God heeft zijn volk geleid vanaf Egypte tot aan Davids tijd (vers 17-22) Jezus had de Messiaanse beloften vervuld (vers 23-37) Paulus riep de mensen op om de redding die Jezus biedt te accepteren (vers 38-41)

6 En toen de Joden weggegaan waren uit de synagoge, drongen de heidenen erop aan dat op de volgende sabbat dezelfde woorden tot hen gesproken zouden worden. (Handelingen 13:42) Er waren enkele heidenen in de synagoge toen Paulus preekte. Ze hadden het jodendom niet volledig aanvaard, omdat ze misschien onder druk werden gezet om besneden te worden. Ze deelden het goede nieuws met hun familie en vrienden. De volgende sabbat, "kwam bijna de hele stad samen" om Paulus te horen preken. De Joden werden jaloers omdat de heidenen het Evangelie aanvaardden, dus wierpen ze Paulus en Barnabas de stad uit.

7 Handelingen 14: 1-7 En de bevolking van de stad raakte verdeeld. Sommigen waren voor de Joden, anderen voor de apostelen. (Handelingen 14:4) De apostelen kwamen aan in Ikonium en volgden dezelfde methode die ze in Antiochië hadden gebruikt, door eerst tot de Joden te prediken. Als gevolg daarvan "geloofde een grote menigte zowel uit de Joden als de Grieken." De Joden die niet geloofden, veroorzaakten opnieuw problemen. Paulus en Barnabas moesten die stad ontvluchten om te voorkomen dat ze zouden worden gelyncht! De meeste Joden verwierpen het Evangelie, maar Paulus verloor nooit de hoop dat veel Joden Jezus zouden accepteren. (Romeinen 9-11)

8 Handelingen 14:8-20 En de menigten, die zagen wat Paulus gedaan had, verhieven hun stem en zeiden in het Lycaonisch: De goden zijn aan mensen gelijk geworden en naar ons afgedaald! En zij noemden Barnabas Zeus en Paulus Hermes, omdat hij het woord voerde. (Handelingen 14: Ze reisden verder naar het gebied van Lystra en Derbe. In Lystra ontmoette Paulus een kreupele die voldoende geloof had om genezen te worden. Toen de Lycaoniërs het wonder zagen, dachten ze dat Paulus en Barnabas goden waren die mens waren geworden. Toen de apostelen de situatie begrepen, konden ze hen nauwelijks stoppen om offers te brengen. Sommige Joden uit Antiochië en Ikonium profiteerden van de situatie en hitsten de heidenen op tegen de apostelen. Paul werd gestenigd, maar op wonderbaarlijke wijze overleefde hij het.

9 Handelingen 14:21-28 En nadat zij aan die stad het Evangelie verkondigd hadden en veel discipelen gemaakt hadden, keerden zij terug naar Lystre, Ikonium en Antiochië. (Handelingen 14:21) Toen de reis afgelopen was, volgden ze hun stappen terug. Waarom keerden ze niet direct terug naar Antiochië? Ze wilden de nieuwe kerken bestendigen door de nieuwe gelovigen aan te moedigen en te versterken. 1. Ze waarschuwden voor komende uitdagingen. 2. Ze stelden ouderlingen aan. 3. Ze baden en vastten met hen. 4. Ze vertrouwden ze toe aan de Heer. Terug in Antiochië deden ze verslag van hun reis aan de kerk. Alle gelovigen verheugden zich tezamen.

10 E.G. White (The Acts of the Apostles [Handelingen der Apostelen, hoofdstuk. 34, blz ) "Paulus had de kerken die hij heeft opgericht niet vergeten. Nadat hij een zendingsreis had gemaakt, volgden hij en Barnabas hun route terug en bezochten de kerken die ze hadden opgericht, waarbij ze mannen uitkozen die ze konden opleiden om zich te verenigen in het verkondigen van het evangelie. [...] De apostel maakte het tot een deel van zijn werk om jonge mannen op te leiden voor het ambt van evangeliedienaar. [...] Ervaren werkers doen heden ten dage een nobel werk wanneer ze, in plaats van proberen alle lasten zelf te dragen, jongere werkers op te leiden en de lasten op hun schouders leggen."

Handelingen van de Apostelen

Handelingen van de Apostelen Handelingen van de Apostelen Les 8/13 : De eerste zendingsreis (Hand. 13-15) http://www.middletownbiblechurch.org/ainacts/ainacts.htm Alle Schriftaanhalingen komen uit de Statenvertaling (1977 of HSV)

Nadere informatie

Handelingen 13-14

Handelingen 13-14 Koninkrijk van God begin ontwikkeling verwachting relatie komst Koning, roeping van discipelen waterdoop, onderwijs, worden als Meester terugkeer Koning met loon contrast met wereld Gemeente van God begin

Nadere informatie

Jezus zei tegen Petrus: "En u, als u eens tot inkeer gekomen bent, versterk dan uw broeders.", vlak voor zijn ontkenning (Lukas 22:32) Petrus

Jezus zei tegen Petrus: En u, als u eens tot inkeer gekomen bent, versterk dan uw broeders., vlak voor zijn ontkenning (Lukas 22:32) Petrus Les 6 voor 11 augustus 2018 Jezus zei tegen Petrus: "En u, als u eens tot inkeer gekomen bent, versterk dan uw broeders.", vlak voor zijn ontkenning (Lukas 22:32) Petrus vervulde die opdracht door naar

Nadere informatie

Het aanwijzen van bekwame leiders loste die problemen op en droeg bij tot het vervullen van de missie van de kerk.

Het aanwijzen van bekwame leiders loste die problemen op en droeg bij tot het vervullen van de missie van de kerk. Les 4 voor 28 juli 2018 De groei van de vroege kerk was buitengewoon. Duizenden sloten zich aan bij de kerk, zelfs sommige priesters deden dat. Er ontstonden echter problemen tussen de broeders en zusters.

Nadere informatie

Na de steniging van Stefanus liet het Sanhedrin Saulus van Tarsus (Paulus) toe om de volgelingen van Jezus van Nazareth te vervolgen.

Na de steniging van Stefanus liet het Sanhedrin Saulus van Tarsus (Paulus) toe om de volgelingen van Jezus van Nazareth te vervolgen. Les 5 voor 4 augustus 2018 Na de steniging van Stefanus liet het Sanhedrin Saulus van Tarsus (Paulus) toe om de volgelingen van Jezus van Nazareth te vervolgen. Saulus werd de 'apostel' van het Sanhedrin

Nadere informatie

In God se plan, was dit die tyd vir Saulus om die evangelie te verkondig en nuwe kerke in en om die Romeinse Ryk te bou.

In God se plan, was dit die tyd vir Saulus om die evangelie te verkondig en nuwe kerke in en om die Romeinse Ryk te bou. Les 7 vir 18 Augustus 2018 4. Ikónium. Handelinge 14:1-7 Werk vir Israel 5. Listre en Derbe. Handelinge 14:8-20 Werk onder die heidene 1. Antiochië. Handelinge 13:1-3 Voorbereiding vir die reis 3. Antiochië

Nadere informatie

Juli Weekthema: Op reis met Paulus (1) Woensdag. De uitzending van Barnabas en Saulus. Lezen: Handelingen 12: 23-13

Juli Weekthema: Op reis met Paulus (1) Woensdag. De uitzending van Barnabas en Saulus. Lezen: Handelingen 12: 23-13 Juli 2015 Weekthema: Op reis met Paulus (1) Woensdag De uitzending van Barnabas en Saulus Lezen: Handelingen 12: 23-13 God gaat aan het werk. De nieuwe fase in de geschiedenis van de wereld begint in dit

Nadere informatie

Biografie Levensbeschouwing Apostel Paulus

Biografie Levensbeschouwing Apostel Paulus Biografie Levensbeschouwing Apostel Paulus Biografie door een scholier 2841 woorden 26 april 2007 6,8 192 keer beoordeeld Vak Levensbeschouwing 1. Wie is Paulus nu eigenlijk? Wie was Paulus? Echte betrouwbare

Nadere informatie

4. Samothrake, Neapolis and Filippi. Handelingen 16:11-40 Nieuwe Gelovigen

4. Samothrake, Neapolis and Filippi. Handelingen 16:11-40 Nieuwe Gelovigen Les 9 voor 1 september 2018 4. Samothrake, Neapolis and Filippi. Handelingen 16:11-40 Nieuwe Gelovigen 5. Thessalonica en Berea. Handelingen 17:1-15 Het bestuderen van de Schriften 1. Syrië and Cilicië.

Nadere informatie

meditatieve mis lezingen&meditaties INDIVIDUELE IGNATIAANSE STILLE MEDITATIE INGEBED IN DE HEILIGE MIS 5 e zondag Veertigdagentijd (C)

meditatieve mis lezingen&meditaties INDIVIDUELE IGNATIAANSE STILLE MEDITATIE INGEBED IN DE HEILIGE MIS 5 e zondag Veertigdagentijd (C) INDIVIDUELE IGNATIAANSE STILLE MEDITATIE INGEBED IN DE HEILIGE MIS meditatieve mis lezingen&meditaties 5 e zondag Veertigdagentijd (C) 24.04.2016 Meditatieve Mis Amsterdam KRIJTBERG RK KERK SINGEL 446

Nadere informatie

Leidingdeel Zendingsreizen - Schets 2 Van roeping tot resultaat

Leidingdeel Zendingsreizen - Schets 2 Van roeping tot resultaat Leidingdeel Zendingsreizen - Schets 2 Van roeping tot resultaat A) Doel 1. Betekenis benoemen De jongeren horen hoe Paulus geroepen werd tot zendeling onder de heidenen, die er allemaal gebeurde voordat

Nadere informatie

25 November De Eerste Zendingsreis

25 November De Eerste Zendingsreis 25 November De Eerste Zendingsreis Om de wereld buiten Judea en Samaria beter te kunnen evangeliseren, worden Barnabas en Saulus (vanaf dit moment Paulus genoemd) er door de Heilige Geest toe aangezet

Nadere informatie

HET CONCILIE VAN JERUZALEM

HET CONCILIE VAN JERUZALEM HET CONCILIE VAN JERUZALEM Les 8 voor 25 augustus 2018 De heidenen accepteerden het evangelie en dat was een probleem voor sommige joden. Zouden de heidenen niet onder dezelfde regels moeten leven als

Nadere informatie

U ZULT MIJN GETUIGEN ZIJN

U ZULT MIJN GETUIGEN ZIJN U ZULT MIJN GETUIGEN ZIJN Les 1 voor 7 juli 2018 Het eerste hoofdstuk van Handelingen vertelt over de laatste dagen van Jezus op aarde en de eerste reacties van de discipelen na Zijn hemelvaart. De laatste

Nadere informatie

25 November De Eerste Zendingsreis

25 November De Eerste Zendingsreis 25 November De Eerste Zendingsreis Om de wereld buiten Judea en Samaria beter te kunnen evangeliseren, worden Barnabas en Saulus (vanaf dit moment Paulus genoemd) er door de Heilige Geest toe aangezet

Nadere informatie

Succesvolle gemeenten

Succesvolle gemeenten Succesvolle gemeenten Worden geleid door het Woord En hebben vaders (en moeders) nodig Succesvolle gemeenten Wat is succes? Geluk, een goede uitslag, klapper, knaller, resultaat, een goede afloop, topper

Nadere informatie

Simon Magus. Catharijneconvent Joke Brinkhof. 17 november 2015

Simon Magus. Catharijneconvent Joke Brinkhof. 17 november 2015 Simon Magus Catharijneconvent Joke Brinkhof 17 november 2015 Handelingen van de Apostelen, 8, 1-25 1 Saulus keurde de moord op hem (Stefanus) goed. Nog diezelfde dag brak er een hevige vervolging los tegen

Nadere informatie

Voorbereiding 17.2: Paulus en Barnabas naar Lystre en Derbe. Schriftgedeelte Handelingen 14:5-22. Thema Paulus en Barnabas naar Lystre en Derbe

Voorbereiding 17.2: Paulus en Barnabas naar Lystre en Derbe. Schriftgedeelte Handelingen 14:5-22. Thema Paulus en Barnabas naar Lystre en Derbe Voorbereiding 17.2: Paulus en Barnabas naar Lystre en Derbe Schriftgedeelte Handelingen 14:5-22 Thema Paulus en Barnabas naar Lystre en Derbe Exegese Handelingen 14:5-22 In dit gedeelte komen we Paulus

Nadere informatie

[Uitzending 336: Handelingen 13:1 t/m 52]

[Uitzending 336: Handelingen 13:1 t/m 52] [Uitzending 336: Handelingen 13:1 t/m 52] Aan het slot van de vorige uitzending hebben we in Handelingen 12 gelezen dat Lucas met zijn beschrijving is teruggekeerd naar Antiochië. Barnabas en Saulus hadden

Nadere informatie

Leerstellige verschillen

Leerstellige verschillen Les 7 voor 17 november 2018 Interne conflicten zijn een van de grootste gevaren voor eenheid. De vroege kerk werd geconfronteerd met dit soort conflicten. Ze pakten ze aan en losten ze zodanig op, dat

Nadere informatie

Paulus kon een aantal jaren niet in het openbaar prediken. Nu ging hij naar de hoofdstad van het Romeinse rijk, zodat hij daar kon prediken.

Paulus kon een aantal jaren niet in het openbaar prediken. Nu ging hij naar de hoofdstad van het Romeinse rijk, zodat hij daar kon prediken. Les 13 voor 29 september 2018 Paulus kon een aantal jaren niet in het openbaar prediken. Nu ging hij naar de hoofdstad van het Romeinse rijk, zodat hij daar kon prediken. Hij zou op zijn weg naar Rome

Nadere informatie

FOR THE SOWER JES.55:10 FOR THE EATER korte Bijbelse boodschappen van. Otis Q. Sellers, Bijbelleraar

FOR THE SOWER JES.55:10 FOR THE EATER korte Bijbelse boodschappen van. Otis Q. Sellers, Bijbelleraar SEED & BREAD FOR THE SOWER JES.55:10 FOR THE EATER korte Bijbelse boodschappen van Otis Q. Sellers, Bijbelleraar Vertaling Stichting Lachai Roï, Lelystad, Nederland www.lachairoi.org Nr. 44 Israël in de

Nadere informatie

Leidingdeel Zendingsreizen - Schets 7 Afscheid voor het leven

Leidingdeel Zendingsreizen - Schets 7 Afscheid voor het leven Leidingdeel Zendingsreizen - Schets 7 Afscheid voor het leven A) Doel 1. Betekenis benoemen Paulus neemt afscheid van zijn gemeenten. De Heilige Geest heeft hem duidelijk gemaakt dat hij gevangenschap

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven

Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven Thema: onder druk op weg' Morgendienst 6 januari 2019, aanvang 9.30u Voorganger: Orgel: Ds. M.M.J. Verheul uit Schoonhoven Gerben Blokland Met medewerking van de Muziekgroep

Nadere informatie

Dopen - in het Nieuwe Testament

Dopen - in het Nieuwe Testament In deze studie wordt stilgestaan bij enkele teksten uit het Nieuwe Testament in verband met dopen/onderdompelen op, of in de naam van Handelingen 2:38 - dopen op (Grieks: epi) de naam van Jezus Christus

Nadere informatie

E.G. White (The Story of Redemption, hoofdstuk 32, blz. 242)

E.G. White (The Story of Redemption, hoofdstuk 32, blz. 242) Les 2 voor 14 juli 2018 1. Handelingen 2: 1-3. De vroege regen. 2. Handelingen 2: 4-13. De gave van tongen. 3. Handelingen 2: 14-32. De eerste preek. 4. Handelingen 2: 33-36. De verheerlijking van Jezus.

Nadere informatie

DomineeOnline.org Jrg. 1, nr. 8

DomineeOnline.org Jrg. 1, nr. 8 STUDIONLINE DomineeOnline.org Jrg. 1, nr. 8 Mattheüs 4:12-25 Vooraf We zijn aangekomen in het Nieuwe Testament. De Israëlieten die uit de ballingschap teruggekomen waren in het land Kanaän hebben met veel

Nadere informatie

Bijbelgespreksgroep 11 Gods leiding

Bijbelgespreksgroep 11 Gods leiding 1. Schriftlezingen Johannes 10:1-5 1. Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Wie de schaapskooi niet door de deur binnengaat, maar van elders naar binnen klimt, die is een dief en een rover. 2. Maar wie door de

Nadere informatie

Geven aan de Here: Dank- en voorbedegebed Aankondiging overige mededelingen en bestemming collecte Inzameling gaven

Geven aan de Here: Dank- en voorbedegebed Aankondiging overige mededelingen en bestemming collecte Inzameling gaven Liturgie en preek ochtenddienst over Hand 16,5 -GKv Loppersum / Westeremden, 09-10-2011, 09.00u / 10.45u [Welkom en mededelingen door ouderling] Komen tot de Here Votum/zegengroet Aanbidding: -GK 159 'God

Nadere informatie

ARREST IN JERUZALEM. Les 11 voor 15 september 2018

ARREST IN JERUZALEM. Les 11 voor 15 september 2018 ARREST IN JERUZALEM Les 11 voor 15 september 2018 Paulus verlangde naar het zien van een verenigde kerk (Galaten 3:28). Hij moedigde de heidengemeenten aan om hun Joodse broeders in Jeruzalem te helpen

Nadere informatie

Er is altijd iets te delen. Hand. 4: 32-37 Hand. 9: 26-28 Hand. 11: 19-26 Hand. 13: 1-4

Er is altijd iets te delen. Hand. 4: 32-37 Hand. 9: 26-28 Hand. 11: 19-26 Hand. 13: 1-4 Er is altijd iets te delen Hand. 4: 32-37 Hand. 9: 26-28 Hand. 11: 19-26 Hand. 13: 1-4 Ik ben Barnabas. Jullie kennen mij natuurlijk uit de Bijbel en weten hoe ik de eerste jaren van de kerk heb meegemaakt

Nadere informatie

Een geopende hemel. Opb. 4:1 Hierna had ik een visioen. Er stond een deur open in de hemel.

Een geopende hemel. Opb. 4:1 Hierna had ik een visioen. Er stond een deur open in de hemel. Een geopende hemel Opb. 4:1 Hierna had ik een visioen. Er stond een deur open in de hemel. Opb. 14:13 Ik hoorde een stem uit de hemel zeggen: Schrijf op. Toen droomde hij, en zie, op de aarde stond een

Nadere informatie

door een engel uit de gevangenis werd bevrijd lezen we in Hand. 12:12 het volgende: Wie is Markus

door een engel uit de gevangenis werd bevrijd lezen we in Hand. 12:12 het volgende: Wie is Markus - 1 - Wie is Markus Wie is Markus? Hij is niet één van de apostelen maar hoe heeft hij dan het evangelie van Markus kunnen schrijven? Volgens de overlevering heeft hij dit evangelie in Rome geschreven.

Nadere informatie

BELOFTEN EN VERBORGENHEDEN

BELOFTEN EN VERBORGENHEDEN BELOFTEN EN VERBORGENHEDEN www.trustingthelord.com Alle teksten komen uit de Statenvertaling van 1977. Ef.2:11: Daarom gedenkt, dat gij, die eertijds heidenen waart in het vlees, en die voorhuid genaamd

Nadere informatie

DE PRIORITEIT VAN JESJOEA

DE PRIORITEIT VAN JESJOEA DE PRIORITEIT VAN JESJOEA De volgelingen van Jesjoea worden in het Hebreeuws: talmidiem genoemd. Talmidiem zijn Tora-leerlingen van hun Rabbi: Jesjoea van Nazaret. Met het woord: Tora bedoelen wij de Bijbel,

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 26 juli de zondag van de zomer. PELGRIMAGE NAAR ROME In het spoor van apostel Paulus

Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 26 juli de zondag van de zomer. PELGRIMAGE NAAR ROME In het spoor van apostel Paulus Protestants Kralingen PELGRIMAGE NAAR ROME In het spoor van apostel Paulus Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 26 juli 2015 6 de zondag van de zomer VOORBEREIDING verwelkoming en mededelingen

Nadere informatie

Niveau 1 - Les 14: De kracht van een geestvervuld leven Don Krow

Niveau 1 - Les 14: De kracht van een geestvervuld leven Don Krow Niveau 1 - Les 14: De kracht van een geestvervuld leven Don Krow Markus 16:15-16 staat bekend als de Grote Opdracht. Jezus zei tegen Zijn discipelen: 15 En Hij zei tot hen: Gaat heen in de gehele wereld,

Nadere informatie

Grootletterliturgie morgendienst

Grootletterliturgie morgendienst Grootletterliturgie 26-06-2016 morgendienst Gz 446: 1 4 1: O Jezus, hoe vertrouwd en goed klinkt mij uw naam in 't oor, uw naam die mij geloven doet: Gij gaat mij reddend voor; 4: Al wat ik doe, al wat

Nadere informatie

Handelingen der apostelen. Lezing voor Jansontmoeting 14 september 2016

Handelingen der apostelen. Lezing voor Jansontmoeting 14 september 2016 Handelingen der apostelen Lezing voor Jansontmoeting 14 september 2016 Opmerking vooraf Deze inleidende lezing op het boek Handelingen werd gehouden met het oog op het jaarthema in het seizoen 2016-2017:

Nadere informatie

Handelingen 10 Damascus

Handelingen 10 Damascus Damascus Handelingen 9 : 31 De gemeenten dan in heel Judea, Galilea en Samaria hadden vrede en werden opgebouwd; en zij wandelden in de vrees van de Heer en vermeerderden door de vertroosting door de Heilige

Nadere informatie

Één Herder en één kudde. Johannes 10:1-11. Één lichaam. 1 Korinthe 12: Één. tempel. 1 Korinthe 3: Één

Één Herder en één kudde. Johannes 10:1-11. Één lichaam. 1 Korinthe 12: Één. tempel. 1 Korinthe 3: Één Les 6 voor 10 november 2018 De Bijbel bevat verschillende afbeeldingen die spirituele en theologische waarheden vertegenwoordigen. Bijvoorbeeld, water in Johannes 7: 38, wind in Johannes 3: 8 en een kolom

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst van zondag 3 juli 2016 in de Westerkerk te Veenendaal

Liturgie voor de ochtenddienst van zondag 3 juli 2016 in de Westerkerk te Veenendaal Liturgie voor de ochtenddienst van zondag 3 juli 2016 in de Westerkerk te Veenendaal Psalm 122 : 1 en 2 (NB) 1.Hoe sprong mijn hart hoog op in mij, toen men mij zeide: "Gord u aan om naar des Heren huis

Nadere informatie

Pasen (de opstanding) En dan in vers 36: De Heere is waarlijk opgestaan en daar gaan we over lezen in Lucas 24:33

Pasen (de opstanding) En dan in vers 36: De Heere is waarlijk opgestaan en daar gaan we over lezen in Lucas 24:33 - 1 - Pasen (de opstanding) De Heere is waarlijk opgestaan en daar gaan we over lezen in Lucas 24:33 De Heere Jezus had Zich tijdens het avondeten aan de twee Emmaüsgangers als de opgestane Heer geopenbaard.

Nadere informatie

DE ERVARING VAN DE EENHEID IN DE VROEGE KERK

DE ERVARING VAN DE EENHEID IN DE VROEGE KERK DE ERVARING VAN DE EENHEID IN DE VROEGE KERK Les 5 voor 3 november 2018 De vroege kerk is een geweldig voorbeeld van eenheid. Hoe bereikten ze die eenheid? Kunnen we dezelfde eenheid hebben in de kerk

Nadere informatie

Psalmen 41:5 Ik zeide: HERE, wees mij genadig, genees mij, want tegen U heb ik gezondigd.

Psalmen 41:5 Ik zeide: HERE, wees mij genadig, genees mij, want tegen U heb ik gezondigd. Psalmen 41:5 Ik zeide: HERE, wees mij genadig, genees mij, want tegen U heb ik gezondigd. Jesaja 6:10 Maak het hart van dit volk vet, maak zijn oren doof en doe zijn ogen dichtkleven, opdat het met zijn

Nadere informatie

Handelingen van de Apostelen

Handelingen van de Apostelen Handelingen van de Apostelen Les 6/13 : Het Goede Nieuws naar de Heidenen (Hand. 9-11) http://www.middletownbiblechurch.org/ainhandelingen/ainhandelingen.htm Alle Schriftaanhalingen komen uit de Statenvertaling

Nadere informatie

Voor Zijn offer deed Jezus voorbede voor zijn discipelen (en voor ons) voor de Vader.

Voor Zijn offer deed Jezus voorbede voor zijn discipelen (en voor ons) voor de Vader. Les 3 voor 20 oktober 2018 Voor Zijn offer deed Jezus voorbede voor zijn discipelen (en voor ons) voor de Vader. Dit gebed staat bekend als het Hogepriesterlijke Gebed. Eenheid is een van de belangrijkste

Nadere informatie

Er zijn drie sleutelwoorden in Galaten 3:15-20: Belofte, Verbond en Wet. We zouden moeten bestuderen hoe Paulus deze drie woorden in dit gedeelte

Er zijn drie sleutelwoorden in Galaten 3:15-20: Belofte, Verbond en Wet. We zouden moeten bestuderen hoe Paulus deze drie woorden in dit gedeelte Les 6 voor 5 augustus 2017 Er zijn drie sleutelwoorden in Galaten 3:15-20: Belofte, Verbond en Wet. We zouden moeten bestuderen hoe Paulus deze drie woorden in dit gedeelte gebruikt. Broeders, ik spreek

Nadere informatie

OPBOUW WANDELING. 1. Gebed (samen) Open met een kort gebed. 2. Bijbellezing (samen) Lees samen het bijbelgedeelte

OPBOUW WANDELING. 1. Gebed (samen) Open met een kort gebed. 2. Bijbellezing (samen) Lees samen het bijbelgedeelte WANDELINGEN OPBOUW WANDELING 1. Gebed (samen) Open met een kort gebed 2. Bijbellezing (samen) Lees samen het bijbelgedeelte 3. Verhalen delen (2-tal) Wat houdt je bezig? Is in beweging van vorige keer

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Paulus te Jeruzalem. de brief aan de Galaten vergeleken met Handelingen

Paulus te Jeruzalem. de brief aan de Galaten vergeleken met Handelingen Paulus te Jeruzalem de brief aan de Galaten vergeleken met Handelingen Inhoud Inleiding...3 Afstemming tussen Galaten en Handelingen...4 Overige bezoeken aan Jeruzalem...7 Het bezoek na 14 jaar...8 Gebruikte

Nadere informatie

Het Christendom in Rome

Het Christendom in Rome Het Christendom in Rome Paragraaf 1: De weg van het Christendom naar Rome Het Christendom is ontstaan doordat men ging geloven dat jezus uit de dood opstond en de zoons van god was. De laatste woorden

Nadere informatie

ANDERS KERK ZIJN. Huiskring thema

ANDERS KERK ZIJN. Huiskring thema ANDERS KERK ZIJN Huiskring thema 2017 2018 H u i s k r i n g e n 2 0 1 7 2 0 1 8 - A N D E R S K E R K Z I J N P a g i n a 2 Kring 6 Innovatie. 1. Inleiding. De gemeente in Antiochië was in vele opzichten

Nadere informatie

YOUR LIFE, THE MOVIE

YOUR LIFE, THE MOVIE -Iedereen heeft een film van zijn leven, wat je ook doet wie je ook bent! -De set waar de film zich afspeelt is het huis waar je woont, degemeente waar je deel van uitmaakt, het werk dat je doet en overal

Nadere informatie

Noordhorn. Romeinen. Het evangelie van God

Noordhorn. Romeinen. Het evangelie van God Het evangelie van God Noordhorn 12 februari 2019 2017-2020 Romeinen 17 sep 1 8 okt Rechtvaardiging door geloof 2-3 29 okt Vrede met God 4-5 19 nov Een nieuwe en levende wandel 6 10 dec Vrijgemaakt, waarvan?

Nadere informatie

Het Concilie van Jeruzalem en de herbouw van het huis van David Een kritische blik op Handelingen 14:24-15:21

Het Concilie van Jeruzalem en de herbouw van het huis van David Een kritische blik op Handelingen 14:24-15:21 Het Concilie van Jeruzalem en de herbouw van het huis van David Een kritische blik op Handelingen 14:24-15:21 Jos M. Strengholt, 14 februari 2010, Cairo Toen Paulus van zijn eerste zendingsreis terugkeerde

Nadere informatie

6 Stefanus gevangengenomen

6 Stefanus gevangengenomen 6 Stefanus gevangengenomen 8. En Stefanus, vol geloof en kracht, deed wonderen en grote tekenen onder het volk. 9. En enigen van hen die behoorden tot de zogenoemde synagoge van de Libertijnen, van de

Nadere informatie

WAT EEN BLINDE MAN ZAG. Serie: Op weg naar Pasen Tekst: Johannes 9

WAT EEN BLINDE MAN ZAG. Serie: Op weg naar Pasen Tekst: Johannes 9 WAT EEN BLINDE MAN ZAG Serie: Op weg naar Pasen Tekst: Johannes 9 1 In het voorbijgaan zag Jezus iemand die al vanaf zijn geboorte blind was. 2 Zijn leerlingen vroegen: Rabbi, hoe komt het dat hij blind

Nadere informatie

Kinderbijbelstudies - juli 2008

Kinderbijbelstudies - juli 2008 Kinderbijbelstudies - juli 2008 Tekst: Beryl Voorhoeve Opmaak: Judith Maarsen Gebruikte Bijbelvertaling Het Boek Aangevuld in juni 2013 voor de GO KIDS zendingsreis van 2013. Studie is geschreven voor

Nadere informatie

[Uitzending 338: Handelingen 15:1 t/m 12]

[Uitzending 338: Handelingen 15:1 t/m 12] [Uitzending 338: Handelingen 15:1 t/m 12] De vorige uitzending sloten we af met de thuiskomst van Paulus en Barnabas in Antiochië. Zij waren weer terug in de stad waar de eerste zendingsreis was begonnen.

Nadere informatie

3. Macedonië, Achaje entroas. Hand. 20:1-12 Eutychus. 4. Van Assus tot Mitylene. Hand. 20:13-38 Ontmoeting met de Ouderlingen

3. Macedonië, Achaje entroas. Hand. 20:1-12 Eutychus. 4. Van Assus tot Mitylene. Hand. 20:13-38 Ontmoeting met de Ouderlingen Les 10 voor 8 september 2018 Paulus werd gedurende zijn derde zendingsreis met veel problemen geconfronteerd. Niettemin kunnen geld, tovenarij, heidendom en politiek het Evangelie niet tegenhouden wanneer

Nadere informatie

IN GESPREK MET Nieuwe Testament

IN GESPREK MET Nieuwe Testament IN GESPREK MET Nieuwe Testament Ontdekkingsreis 11: Jezus, Gods Zoon Goed nieuws! Keziah en haar moeder en vader (Alison en Peter) lezen samen dit bijbelverhaal. De 7 jaar oude Keziah heeft allerlei vragen

Nadere informatie

Handelingen e zendingsreis van Paulus

Handelingen e zendingsreis van Paulus 1 e zendingsreis van Paulus Perge Cyprus 2 e zendingsreis van Paulus Filippi Thessalonika Troas Bithynië Beréa Mysië Athene Kenchrea Caesaréa brieven aan Thessalonica vanuit Apollos welsprekend machtig

Nadere informatie

[Uitzending 337: Handelingen 14 vers 1 t/m 28]

[Uitzending 337: Handelingen 14 vers 1 t/m 28] [Uitzending 337: Handelingen 14 vers 1 t/m 28] In de vorige uitzending hebben we gelezen dat Paulus en Barnabas in Antiochië het stof van hun voeten hebben geschud om hun vervolgers duidelijk te maken

Nadere informatie

Leidingdeel Zendingsreizen - Schets 1 De wereld en de zendeling

Leidingdeel Zendingsreizen - Schets 1 De wereld en de zendeling Leidingdeel Zendingsreizen - Schets 1 De wereld en de zendeling A) Doel 1. Betekenis benoemen Paulus wordt geroepen als zendeling om het evangelie te brengen aan mensen die meerdere goden dienen of de

Nadere informatie

Christus Hoop van Israël en de volken

Christus Hoop van Israël en de volken Christus Hoop van Israël en de volken Hatikwa de hoop Als ik u vergeet, Jeruzalem, laat dan mijn rechterhand zichzelf vergeten. Laat mijn tong vastkleven aan mijn gehemelte, als ik niet aan u denk, als

Nadere informatie

Gemeentepraktijk & Werking Verantwoordelijkheid & Functie Gemeenteleiding Evangelisatiemethoden & Zendingsstrategie

Gemeentepraktijk & Werking Verantwoordelijkheid & Functie Gemeenteleiding Evangelisatiemethoden & Zendingsstrategie De Handelingen van de verrezen Heer Jezus Leven tussen vroeger & wat komen gaat: Het Koninkrijk van God Waar het boek Handelingen voor bekend staat: Gemeentewerking Gemeentepraktijk & Werking Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

40-dagenboek. Zeven bouwstenen. voor een groeiende gemeente. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie

40-dagenboek. Zeven bouwstenen. voor een groeiende gemeente. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie 40-dagenboek Zeven bouwstenen voor een groeiende gemeente Kees de Vlieger Een Kerygma studie 1 Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048 E-mail: kerygma@kerygma.nl

Nadere informatie

Want Gods medearbeiders zijn wij. 1Kor. 3:9 HSV

Want Gods medearbeiders zijn wij. 1Kor. 3:9 HSV Want Gods medearbeiders zijn wij 1Kor. 3:9 HSV Gods visie: Hij wil niet dat er iemand verloren gaat, maar dat alle mensen tot bekering komen. 2Petr. 3:9 HB Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en

Nadere informatie

DE SLEUTEL TOT EENHEID DE SFEREN VAN EENHEID. Eenheid in Christus. Efeziërs 1: Eenheid zonder grenzen. Efeziërs 2:

DE SLEUTEL TOT EENHEID DE SFEREN VAN EENHEID. Eenheid in Christus. Efeziërs 1: Eenheid zonder grenzen. Efeziërs 2: Les 4 voor 27 oktober 2018 heid is een van de onderwerpen waarover Paulus in zijn brief aan de Efeziërs schreef. Mensen van verschillende rassen en culturen maakten deel uit van de kerk in Efeze. Paulus

Nadere informatie

JEZUS IS MIJN SUPERHELD

JEZUS IS MIJN SUPERHELD JEZUS IS MIJN SUPERHELD NAAM Studielessen voor 8-12 jarigen Lessen zijn geschreven door Beryl Voorhoeve, Ilja Witte en Judith Maarsen Mei 2007Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling HET BOEK

Nadere informatie

HET EVANGELIE DAT PAULUS VERKONDIGDE. hetgeen ik ook ontvangen heb...hetwelk door mij verkondigd is

HET EVANGELIE DAT PAULUS VERKONDIGDE. hetgeen ik ook ontvangen heb...hetwelk door mij verkondigd is Galaten 1: 11 en 12: HET EVANGELIE DAT PAULUS VERKONDIGDE hetgeen ik ook ontvangen heb...hetwelk door mij verkondigd is Maar ik maak u bekend, broeders, dat het Evangelie, hetwelk door mij verkondigd is,

Nadere informatie

U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus bekleed.

U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus bekleed. 1 Bekleden met Dopen is je met Christus bekleden. Galaten 3:27 U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus bekleed. 2 Graf Dopen is met Hem begraven worden, met Hem opstaan

Nadere informatie

Orde van dienst voor de slotdienst van de aangepaste catechese van Barneveld en Voorthuizen. 14 april 2013 Goede Herderkerk te Barneveld

Orde van dienst voor de slotdienst van de aangepaste catechese van Barneveld en Voorthuizen. 14 april 2013 Goede Herderkerk te Barneveld Orde van dienst voor de slotdienst van de aangepaste catechese van Barneveld en Voorthuizen. 14 april 2013 Goede Herderkerk te Barneveld THEMA: Goed Nieuws!! Voorganger: ds. M.P.D. Barth Organist: P.J.

Nadere informatie

Voorbeeld voordat de kinderen van groep 4 en 5 naar KBC gaan: Jongens en meisjes, wie van jullie puzzelt wel eens? En dan bedoel ik zo n puzzel.

Voorbeeld voordat de kinderen van groep 4 en 5 naar KBC gaan: Jongens en meisjes, wie van jullie puzzelt wel eens? En dan bedoel ik zo n puzzel. Lezen: Handelingen 18:24-19:7 Preek over doop met de heilige Geest (??) Voorbeeld voordat de kinderen van groep 4 en 5 naar KBC gaan: Jongens en meisjes, wie van jullie puzzelt wel eens? En dan bedoel

Nadere informatie

WORLDWIDE BROTHERHOOD

WORLDWIDE BROTHERHOOD Ambassadors of a WORLDWIDE BROTHERHOOD LECTIO / LEZING: (MARKUS 2, 1-12) MEDITATIE 5: GENEZING VAN DE LAMME 1 Toen Jezus enige dagen later in Kafarnaum was teruggekeerd en men hoorde dat Hij thuis was,

Nadere informatie

Handelingen 19:20. Zo nam het woord van de Heer toe met macht en werd sterker

Handelingen 19:20. Zo nam het woord van de Heer toe met macht en werd sterker Handelingen 19:20 Zo nam het woord van de Heer toe met macht en werd sterker 5-8-2013 1 5-8-2013 2 Inhoud Waarom deze tekst? Indeling Handelingen Paulus zendingsreizen Effect van Gods woord en kracht in

Nadere informatie

Galaten 2: 11-21, Ezechiël 36: 26-28, om gerechtvaardigd te worden uit geloof in Christus

Galaten 2: 11-21, Ezechiël 36: 26-28, om gerechtvaardigd te worden uit geloof in Christus 1 Galaten 2: 11-21, Ezechiël 36: 26-28, uit geloof in Christus, je identiteit ligt in God, 29 mei 2016, eerste zondag na Trinitatis, Oostkerk Gemeente, ook wij zijn in Jezus Christus en niet uit werken

Nadere informatie

Inleiding tot het Nieuwe Testament Les 3

Inleiding tot het Nieuwe Testament Les 3 Inleiding tot het Nieuwe Testament Les 3 De handelingen van de apostelen Het boek de Handelingen van de Apostelen is geschreven door de evangelist Lucas, en beschrijft de periode van ongeveer 30 tot 62

Nadere informatie

de Geest van Jezus in ons

de Geest van Jezus in ons de Geest van Jezus in ons de Levensboom Uden Jaap Fijnvandraat 1 3 mysteries m.b.t. God De drie-enige God Vader, Zoon en Geest Mysterie: 1 + 1 + 1 = 1 De Heilige Geest wie en wat Jezus God en mens

Nadere informatie

36 En terwijl zij hierover spraken, stond Hij zelf in hun midden. Pasen (de opstanding)

36 En terwijl zij hierover spraken, stond Hij zelf in hun midden. Pasen (de opstanding) - 1 - Pasen (de opstanding) De Heer is waarlijk opgestaan en daar gaan we over lezen in Lucas 24:33 De Heere Jezus had Zich tijdens het avondeten aan de twee Emmaüsgangers als de opgestane Heer geopenbaard.

Nadere informatie

11. Handelingen over Verzoening.

11. Handelingen over Verzoening. 11 Handelingen over verzoening 1 11. Handelingen over Verzoening. Inleiding. Handelingen vertelt, dat Jezus na zijn opstanding uit dood veertig dagen lang verschijnt aan zijn discipelen. Hij spreekt met

Nadere informatie

De Heilige Geest in het Nieuwe Testament (2)

De Heilige Geest in het Nieuwe Testament (2) Algemeen: In de studie Begin en einde van het O.T. en het N.T. 1 wordt uitgelegd dat het Nieuwe Testament vernoemd is naar het nieuwe verbond in het bloed van Jezus. In principe begint het Nieuwe Testament

Nadere informatie

Galaten 1. Begin van de brief

Galaten 1. Begin van de brief Galaten 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Galatië 1-3 Dit is een brief van Paulus aan de christenen in de provincie Galatië. Allereerst dit: Ik ben niet door mensen aangesteld als apostel,

Nadere informatie

door een engel uit de gevangenis werd bevrijd lezen we in Hand. 12:12 het volgende: Wie is Marcus

door een engel uit de gevangenis werd bevrijd lezen we in Hand. 12:12 het volgende: Wie is Marcus - 1 - Wie is Marcus Wie is Marcus? Hij is niet één van de apostelen maar hoe heeft hij dan het evangelie van Marcus kunnen schrijven? Volgens de overlevering heeft hij dit evangelie in Rome geschreven.

Nadere informatie

Marcus 1:1-13. We gaan iets lezen uit het evangelie van Marcus.

Marcus 1:1-13. We gaan iets lezen uit het evangelie van Marcus. - 1 - Marcus 1:1-13 We gaan iets lezen uit het evangelie van Marcus. Wie is die Marcus eigenlijk? Hij is niet één van de apostelen maar hoe heeft hij dan dit evangelie kunnen schrijven? Volgens de overlevering

Nadere informatie

2 Een vroom man, die met heel zijn huis God vreesde, veel liefdegaven aan het volk gaf en voortdurend tot God bad. Cornelius

2 Een vroom man, die met heel zijn huis God vreesde, veel liefdegaven aan het volk gaf en voortdurend tot God bad. Cornelius - 1 - Cornelius We gaan naar Handelingen 10 waar we lezen in vers 1: En er was een man in Caesarea, van wie de naam Cornelius was, een hoofdman over honderd van de afdeling die de Italiaanse genoemd werd.

Nadere informatie

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen Kerstviering 2018 Welkom, bemoediging en groet Kaars aansteken Gebed Samen zingen: Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len

Nadere informatie

Handelingen 4: februari 2018 Vrijmoedig op het gebed

Handelingen 4: februari 2018 Vrijmoedig op het gebed Preek Gemeente van Christus, Twee weken geleden was het de week van gebed. In veel gemeenten en kerken is daar op aandacht aan besteed. Maar niet in onze gemeente. Terwijl dat jarenlang wel gebeurd is.

Nadere informatie

De Bijbel open 2013 40 (12-10)

De Bijbel open 2013 40 (12-10) 1 De Bijbel open 2013 40 (12-10) Er was eens een man die de studeerkamer van een predikant binnenkwam. Hij keek om zich heen en zag al die boeken staan die je in een studeerkamer aantreft. Toen zei die

Nadere informatie

De Dordtse Leerregels. Artikel 1 t/m 5

De Dordtse Leerregels. Artikel 1 t/m 5 De Dordtse Leerregels Hoofdstuk 1 Artikel 1 t/m 5 Werkboek 1 De Dordtse Leerregels Geschiedenis Het gaat in dit werkboek over de Dordtse Leerregels, of de vijf artikelen tegen de remonstranten. In het

Nadere informatie

Ook gaf Hij veel liefdegaven aan het volk. Hij was dus een vrijgevig man. Cornelius. We gaan naar Handelingen 10 waar we lezen in vers 1:

Ook gaf Hij veel liefdegaven aan het volk. Hij was dus een vrijgevig man. Cornelius. We gaan naar Handelingen 10 waar we lezen in vers 1: - 1 - Cornelius We gaan naar Handelingen 10 waar we lezen in vers 1: En er was een man in Caesarea, van wie de naam Cornelius was, een hoofdman over honderd van de afdeling die de Italiaanse genoemd werd.

Nadere informatie

DE WONDEREN VAN JEZUS

DE WONDEREN VAN JEZUS Bijbel voor Kinderen presenteert DE WONDEREN VAN JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Amazing grace. Preek over Handelingen 15:11

Amazing grace. Preek over Handelingen 15:11 Amazing grace Preek over Handelingen 15:11 Bethelkerk Waddinxveen, 2 september 2012 Orde van dienst Voor de dienst: Psalm 95:1 Votum en groet Zingen: Psalm 95:2,4 Lezing eerste gedeelte van het klassieke

Nadere informatie

Handelingen 16 Antiochië Iconium 2 e zendingsreis van Paulus Syrië Lystra Derbe Cilicië Antiochië Cyprus

Handelingen 16 Antiochië Iconium 2 e zendingsreis van Paulus Syrië Lystra Derbe Cilicië Antiochië Cyprus Iconium Lystra Derbe Cilicië Syrië Pafos Cyprus Iconium Lystra Cilicië Syrië Loïs Derbe Eunice Timotheüs Handelingen 16 : 3 Zij weten allen dat hij een Griek was 2 Timotheüs 1 : 5 het ongeveinsd geloof

Nadere informatie

Korte doopstudie. Uitleg over de betekenis van de doop

Korte doopstudie. Uitleg over de betekenis van de doop Korte doopstudie Uitleg over de betekenis van de doop Inleiding Waarom zouden we ons laten dopen, wat betekent de doop en voor wie is de doop bedoeld? Het antwoord op deze en andere frequently asked questions

Nadere informatie

HARTEN DIE TERUGKEREN IN DE EINDTIJD

HARTEN DIE TERUGKEREN IN DE EINDTIJD HARTEN DIE TERUGKEREN IN DE EINDTIJD Les 13 voor 29 juni 2019 "Vóór de komst van de dag van de Heer" komt Elia figuurlijk om de ouders te verzoenen met hun kinderen. Een volk is geroepen om de taak van

Nadere informatie

Geloof dat het er is

Geloof dat het er is Geloof dat het er is Romeinen 10:17 Zo is dan het geloof uit het horen, en het horen door het woord van Christus. 1 Corinthiërs 2: 5 opdat uw geloof niet zou bestaan in wijsheid van mensen, maar in kracht

Nadere informatie

Kingdom Faith Cursus. ------------------------------------------------------------------------------------------------ Het Woord van God

Kingdom Faith Cursus. ------------------------------------------------------------------------------------------------ Het Woord van God Kingdom Faith Cursus KF03 ------------------------------------------------------------------------------------------------ Het Woord van God Colin Urquhart ------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Wanneer we de redding accepteren die Christus aan het kruis heeft aangeboden, zijn we verenigd in Hem in een verbond. We zijn verzoend met God en met

Wanneer we de redding accepteren die Christus aan het kruis heeft aangeboden, zijn we verenigd in Hem in een verbond. We zijn verzoend met God en met Wanneer we de redding accepteren die Christus aan het kruis heeft aangeboden, zijn we verenigd in Hem in een verbond. We zijn verzoend met God en met mensen. Onze levens zijn getransformeerd. De gelovigen

Nadere informatie