Automatisch systeem Regenwaterzuivering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Automatisch systeem Regenwaterzuivering"

Transcriptie

1

2

3 Automatisch systeem Regenwaterzuivering Regenwater Voorfiltering AQUALOOP UV Drinkbaar PURAIN Zuivering water** Werking Het regenwater wordt in verschillende fases gezuiverd. Voor het regenwater in de citerne wordt opgeslagen gebeurt een voorreiniging door de PURAIN regenwaterfilter. Hierdoor wordt de grootste verontreiniging gefilterd zoals bv. bladeren,. Deeltjes die zwaarder zijn dan water bezinken op de bodem van de regenwaterput. Lichtere stoffen drijven op het wateroppervlak en worden met de skimmer van de PURAIN-filter afgevoerd. Een geïntegreerde terugslagklep verhindert het binnendringen van vuil uit de overloop. De ingebouwde 24Vpomp van het membraanstation zuigt het water door de holle membraanvezels naar de proper watertank. Bacteriën en virussen worden tegengehouden zonder toevoeging van chemische stoffen zoals het voor de gezondheid schadelijke chloor. De optionele UV-lamp in de drukleiding bestrijdt de kiemen die nadien in de properwatertank groeien en ontsmet het water alvorens het naar de afnamepunten gevoerd wordt. Eenvoudige naplaatsing Het bestaande leidingsysteem van de woning kan gebruikt worden. Dit toestel kan dus in veel bestaande woningen bijgeplaatst worden. Uw individueel systeem De modulaire opbouw van het AQUALOOP-systeem laat toe om de dit te installeren aangepast aan de specifieke bouwomstandigheden en aan uw persoonlijke wensen. Wanneer er reeds een regenwaterput geplaatst is, kan deze eveneens aangewend worden. **Opmerking: Het nazicht op de kwaliteit van het behandelde water is uitsluitend de verantwoordelijkheid van de gebruiker. Het behandelde water is enkel voor persoonlijk gebruik. Componenten systeem: 1. PURAIN-filter 2. PLURAFIT rustige invoer 3. Dompelpomp 4. Drukleiding 5. Muurdoorvoer 6. AQUALOOP Tap Comfort 7. AQUALOOP Proper water tank 8. AQUALOOP Uitbreidingstank 9. Aanzuigleiding 10. Rainmaster F 20/40 (SC) 11. UV-Lamp 12. Uitzettingsvat Let op: Verschillende formaten en inhoud putten (kunststof/beton) op aanvraag.

4 Componenten automatisch systeem Het gepatenteerde AQUALOOP Membraan is het hart van het systeem. Sturing Ieder membraanstation bevat een sturing die zorgt voor een volautomatisch sturingsprogramma van het AQUALOOP zuiveringsproces. Deze sturingseenheid bevat een LCD-scherm waarop de bedrijfsstanden af te lezen zijn. Pompgroep De groep bestaat uit een aanzuigpomp en een drukpomp waarbij de zuigpomp het water door het membraan zuigt en het gezuiverde water via een darm afvoert naar de properwaterton. De drukpomp zorgt voor een reiniging van het membraan. Membraan De speciale holle membraanvezels houden de bacteriën en virussen tegen. Door het bijzondere ontwerp en productie van deze vezels bekomen we een lange levensduur van max. 10 jaar met een minimum aan onderhoud. Dit kan zonder gebruik van chemische additieven zoals bv. chloor wat dan ook een bijkomend voordeel is voor het milieu en uw portemonnee. PURAIN 100 filter Zelfreinigende regenwaterfilter met skimmer en terugslagklep om te installeren in de regenwaterput. PLURAFIT Rustige toevoer De rustige toevoer verhindert het opwarrelen van de sedementen die op de bodem liggen. Laadpomp De laadpomp zorgt voor de toevoer van het voorgefilterde regenwater uit de regenwaterput in het vat waar de AQUALOOP membranen zich bevinden. AQUALOOP Tap Comfort Het regenwater wordt door het ingebouwde membraanstation gefilterd, ontkiemt en vervolgens naar het properwatervat gestuurd. AQUALOOP Properwatertank De properwatertank dient als opslagvat. Meerdere tanken kunnen gekoppeld worden. In optie: Pompgroep Meerdere pompgroepen beschikbaar al naargelang de omstandigheden en de voorkeuren, o. a. RMF 20, RMF 20 SC (inbegrepen toerentalsturing),.. voor voeding douche, wasmachine,. UV-lamp De UV-lamp kan voorzien worden (onmiddellijk na de pomp) om eventuele kiemen gegroeid in de properwatertank te neutraliseren. Uitzettingsvat Het uitzettingsvat draagt bij tot het verlengen van de levensduur van de pompgroep.

5 Werking Gravitair systeem regenwaterzuivering Regenwater Voorfiltering PURAIN AQUALOOP Zuivering UV Drinkbaar water** Het regenwater wordt in verschillende fases gezuiverd. Voor het regenwater in de citerne wordt opgeslagen gebeurt een voorreiniging door de PURAIN regenwaterfilter. Hierdoor wordt de grootste verontreiniging gefilterd zoals bv. bladeren,. Deeltjes die zwaarder zijn dan water bezinken op de bodem van de regenwaterput. Lichtere stoffen drijven op het wateroppervlak en worden met de skimmer van de PURAIN-filter afgevoerd. Een geïntegreerde terugslagklep verhindert het binnendringen van vuil uit de overloop. Het water wordt naar een laadvat gepompt en de zwaartekracht drukt het water door de AQUALOOP filter naar het properwatervat. Bacteriën en virussen worden tegengehouden zonder toevoeging van chemische stoffen zoals het voor de gezondheid schadelijke chloor. De optionele UV-lamp in de drukleiding bestrijdt de kiemen die nadien in de properwatertank groeien en ontsmet het water alvorens het naar de afnamepunten gevoerd wordt. Eenvoudige naplaatsing Het bestaande leidingsysteem van de woning kan gebruikt worden. Dit toestel kan men dus in veel bestaande woningen bij plaatsen. Opm: Om voldoende zwaartekracht op te bouwen dient het niveauverschil minstens 2 meter te zijn tussen laadvat en filtervat. Uw individueel systeem De modulaire opbouw van het AQUALOOP-systeem laat toe om de dit te installeren aangepast aan de specifieke bouwomstandigheden en aan uw persoonlijke wensen. Wanneer er reeds een regenwaterput geplaatst is, kan deze eveneens aangewend worden. Componenten systeem: **Opmerking: Het nazicht op de kwaliteit van het behandelde water is uitsluitend de verantwoordelijkheid van de gebruiker. Het behandelde water is enkel voor persoonlijk gebruik. 1. PURAIN-filter 2. PLURAFIT rustige invoer 3. Dompelpomp 4. Drukleiding 5. Muurdoorvoer 6. AQUALOOP Gravitair 7. AQUALOOP Proper water tank 8. AQUALOOP Uitbreidingstank 9. Aanzuigleiding 10. Rainmaster F 20/40 (SC) 11. UV-Lamp 12. Uitzettingsvat 13. Laadvat Let op: Verschillende formaten en inhoud putten (kunststof/beton) op aanvraag.

6 Componenten gravitair systeem Het gepatenteerde AQUALOOP Membraan is het hart van het systeem. Laadvat Het voorgefilterde regenwater wordt door de laadpomp naar het laadvat gepompt. Laadvat bevindt zich minstens 2 meter boven het AQUALOOP filtervat. AQUALOOP filtervat Door het hoogteverschil wordt het regenwater vanuit het laadvat door de speciale holle membraanvezels gedrukt. Deze vezels houden de bacteriën en virussen tegen. Door het bijzondere ontwerp en productie van deze vezels bekomen we een lange levensduur van max. 10 jaar met een minimum aan onderhoud. Dit kan zonder gebruik van chemische additieven zoals bv. chloor wat dan ook een bijkomend voordeel is voor het milieu en uw portemonnee. AQUALOOP Properwatertank De properwatertank dient als opslagvat. Meerdere tanken kunnen gekoppeld worden. Laadpomp De laadpomp zorgt voor de toevoer van het voorgefilterde regenwater uit de regenwaterput in het vat waar de AQUALOOP membranen zich bevinden. In optie: Pompgroep meerdere pompgroepen beschikbaar al naargelang de omstandigheden en de voorkeuren, o. a. RMF 20, RMF 20 SC (inbegrepen toerentalsturing),.. voor voeding douche, wasmachine,. UV-lamp De UV-lamp kan voorzien worden (onmiddellijk na de pomp) om eventuele kiemen gegroeid in de properwatertank te neutraliseren. Uitzettingsvat Het uitzettingsvat draagt bij tot het verlengen van de levensduur van de pompgroep. PURAIN 100 filter Zelfreinigende regenwaterfilter met skimmer en terugslagklep om te installeren in de regenwaterput. PLURAFIT Rustige toevoer De rustige toevoer verhindert het opwarrelen van de sedementen die op de bodem liggen. ECOMATER bvba Magretstraat 49, 9080 Beervelde ecomater@pandora.be Tel. 09/

7 Automatisch systeem Grijswaterrecuperatie Werking Het grijswater van douches, baden en lavabo s wordt voorgefilterd door de PURAIN filter voordat het in de bioreactor terechtkomt. De skimmeroverloop van de PURAIN filter voert de oppervlaktevervuiling af van de biologische afbraakmaterialen die plaatsvindt op de AQUALOOP vullichamen. Om dit proces te bevorderen worden deze belucht met zuurstof door de AQUALOOP surpressor. In de tank bevindt zich het AQUALOOP membraanstation (ultra) dat het grijswater filtreert en het gefilterde water afvoert naar een properwatertank. Een optionele vuilafvoerpomp wordt periodiek aangestuurd om sediment af te voeren. Via de drijvende aanzuigfilter pompt de Rainmaster (SC) het gezuiverde water naar toiletten, Wasmachine, tuinbesproeiing. Als bijkomende beveiliging kan men een UVlamp voorzien vlak na de pomp. Componenten systeem: 1. PURAIN-filter 2. Vullichamen 3. Membraanstation 4. Membraan 5. Drijvende aanzuigfilter 6. Aanzuigleiding 7. Muurdoorvoer 8. Surpressor 9. Rainmaster 10. Uitzettingsvat Optioneel Vuilafvoerpomp UV lamp Dit systeem heeft een NSF/ANSI certificaat.

8 Componenten systeem grijswaterrecuperatie AQUALOOP Station Het AQUALOOP station vormt het platform waar de membranen, permeaatpomp, terugspoelpomp, het terugspoelreservoir en de surpressor kunnen op aangesloten worden. Afhankelijk van de gevraagde hoeveelheid water die dient gezuiverd te worden kan men op 1 station tot 6 membranen aansluiten. Men kan ook meerdere stations parallel laten functioneren om aan een nog grotere vraag tegemoet te komen. Membraan De speciale holle membraanvezels houden de bacteriën en virussen tegen. Door het bijzondere ontwerp en productie van deze vezels bekomt men een lange levensduur van max. 10 jaar met een minimum aan onderhoud. Dit kan zonder gebruik van chemische additieven zoals bv. chloor wat dan ook een bijkomend voordeel is voor het milieu en uw portemonnee. Sturing Ieder membraanstation bevat een sturing die zorgt voor een volautomatische sturing van het AQUALOOP zuiveringsproces. Deze sturingseenheid bevat een LCD-scherm waarop de bedrijfsstanden af te lezen zijn. Contact: ECOMATER bvba Mail: ecomater@pandora.be Tel/Fax: 09/ PURAIN filter Zelfreinigende filter met skimmer te installeren in de citerne met optioneel automatische reiniging uitrustbaar. AQUALOOP vullichamen Op de AQUALOOOP teeltlichamen groeit een biofilm die verantwoordelijk is voor de afbraak van het organisch materiaal in het grijswater. AQUALOOP surpressor De surpressor bedient de bioreactor van zuurstof. Tegelijk worden de holle membraanvezels door de aangeleverde luchtstroom optimaal gereinigd. Vuilafvoerpomp (optioneel) Dient om (automatisch gestuurd) de bodemsedementen op gezette tijdstippen weg te zuigen uit de bioreactor. Toebehoren Aanzuiging, vlotterschakelaars, reinigingset, SDS aanzuigleiding, Uitzettingsvat. UV-lamp (optioneel) De desinfecterende werking van de UV-lamp kan aangewend worden als een extra veiligheid voor het definitieve hergebruik van het water (vlak na de pomp te voorzien). Pompgroep Meerdere pompgroepen beschikbaar al naargelang de omstandigheden en de voorkeuren, o. a. RMF 20, RMF 20 SC (inbegrepen toerentalsturing),.. voor voeding tioletten, wasmachine, tuinbesproeiing.

Technische Fiche Reni ADVANCED BETON pakket

Technische Fiche Reni ADVANCED BETON pakket regenwater Technische Fiche Reni ADVANCED BETON pakket 1. Het Reni ADVANCED BETON pakket Wilt u regenwater voornamelijk in uw woning gebruiken (vb. voor het spoelen van de toiletten, de wasmachine ) en

Nadere informatie

Technische Fiche Reni MAXI KUNSTSTOF pakket

Technische Fiche Reni MAXI KUNSTSTOF pakket regenwater Technische Fiche Reni MAXI KUNSTSTOF pakket 1. Het Reni MAXI KUNSTSTOF pakket Wilt u regenwater voornamelijk in uw woning gebruiken (vb. voor het spoelen van de toiletten, de wasmachine ) en

Nadere informatie

Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF (+) pakket

Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF (+) pakket regenwater Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF (+) pakket 1. Het Reni ADVANCED KUNSTSTOF (+) pakket Wilt u regenwater voornamelijk in uw woning gebruiken (vb. voor het spoelen van de toiletten, de

Nadere informatie

SCHEMA REGENWATERPUT

SCHEMA REGENWATERPUT SCHEMA REGENWATERPUT 1.Voorfilter 2.Regenton 3.Rustige watertoevoer 4.Overloop 5.Vlotterfilter 6.Drukschakelaar 7.Regenwaterpomp 8.Besturingssysteem 9.Aftapkraan 9 6 7 8 1 1a a 1b 2 5 4 3 1. De voorfilter

Nadere informatie

Technische Fiche Reni PLUS BETON pakket

Technische Fiche Reni PLUS BETON pakket regenwater Technische Fiche Reni PLUS BETON pakket 1. Het Reni PLUS BETON pakket Wilt u regenwater voornamelijk binnen uw woning gebruiken en wilt u daarvoor voldoende regenwater in voorraad hebben, dan

Nadere informatie

Technische Fiche Reni MAXI BETON (+) pakket

Technische Fiche Reni MAXI BETON (+) pakket regenwater Technische Fiche Reni MAXI BETON (+) pakket 1. Het Reni MAXI BETON (+) pakket Wilt u regenwater voornamelijk in uw woning gebruiken (vb. voor het spoelen van de toiletten, de wasmachine ) en

Nadere informatie

Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF pakket

Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF pakket Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF pakket 1. Het Reni ADVANCED KUNSTSTOF pakket Wilt u hemelwater voornamelijk in uw woning gebruiken (vb. voor het spoelen van de toiletten, de wasmachine ) en wilt

Nadere informatie

Technische Fiche Reni ADVANCED BETON pakket

Technische Fiche Reni ADVANCED BETON pakket Technische Fiche Reni ADVANCED BETON pakket 1. Het Reni ADVANCED BETON pakket Wilt u hemelwater voornamelijk in uw woning gebruiken (vb. voor het spoelen van de toiletten, de wasmachine ) en wilt u daarvoor

Nadere informatie

Technische Fiche Reni PLUS BETON Z (+) pakket

Technische Fiche Reni PLUS BETON Z (+) pakket regenwater Technische Fiche Reni PLUS BETON Z (+) pakket 1. Het Reni PLUS BETON Z (+) pakket Wilt u regenwater voornamelijk binnen uw woning gebruiken en wilt u daarvoor voldoende regenwater in voorraad

Nadere informatie

Technische Fiche Reni MAXI BETON pakket

Technische Fiche Reni MAXI BETON pakket Technische Fiche Reni MAXI BETON pakket 1. Het Reni MAXI BETON pakket Wilt u hemelwater voornamelijk in uw woning gebruiken (vb. voor het spoelen van de toiletten, de wasmachine ) en wilt u daarvoor voldoende

Nadere informatie

Grijswater. Recycling Bad- en Douchewater, Duurzaam watergebruik GEP 2018

Grijswater.   Recycling Bad- en Douchewater, Duurzaam watergebruik GEP 2018 Grijswater GEP 2018 Recycling Bad- en Douchewater, Duurzaam watergebruik www.grijswater. GRIJS WATER drinkwater grijswater regenwater afvalwater Elk jaar worden er miljoenen kubieke meters water geconsumeerd

Nadere informatie

Technische Fiche Reni MAXI BETON Z (+) pakket

Technische Fiche Reni MAXI BETON Z (+) pakket regenwater Technische Fiche Reni MAXI BETON Z (+) pakket 1. Het Reni MAXI BETON Z (+) pakket Wilt u regenwater voornamelijk in uw woning gebruiken (vb. voor het spoelen van de toiletten, de wasmachine

Nadere informatie

Technische Fiche Reni ADVANCED BETON Z (+) pakket

Technische Fiche Reni ADVANCED BETON Z (+) pakket regenwater Technische Fiche Reni ADVANCED BETON Z (+) pakket 1. Het Reni ADVANCED BETON Z (+) pakket Wilt u regenwater voornamelijk in uw woning gebruiken (vb. voor het spoelen van de toiletten, de wasmachine

Nadere informatie

collect & use rainwater

collect & use rainwater rainwater Joepie het regent in België Je kan het leuk vinden of niet maar we wonen in België en het regent hier nu éénmaal vaak. Reden te meer om dit ongemak om te buigen in uw voordeel. Wist je dat regenwater

Nadere informatie

Hemelwater, een duurzame oplossing!

Hemelwater, een duurzame oplossing! 8 Hemelwater, een duurzame oplossing! Regenwater is in oorsprong van zeer goede kwaliteit. Deze kwaliteit gaat echter achteruit door contact met stoffen die zich bevinden in de lucht en op daken, door

Nadere informatie

grundfos BETROUWBARE DOMPELBARE DRUKVERHOGINGSPOMPEN &SBA DOMPELBARE DRUKVERHOGINGSPOMPEN

grundfos BETROUWBARE DOMPELBARE DRUKVERHOGINGSPOMPEN &SBA DOMPELBARE DRUKVERHOGINGSPOMPEN grundfos BETROUWBARE DOMPELBARE DRUKVERHOGINGSPOMPEN SB &SBA DOMPELBARE DRUKVERHOGINGSPOMPEN GRUNDFOS POMP OPLOSSINGEN De Grundfos dompelbare pompoplossingen zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen,

Nadere informatie

Bespaar 80% energie voor het koelen van gebouwen en kosten voor waterontharders met regenwater

Bespaar 80% energie voor het koelen van gebouwen en kosten voor waterontharders met regenwater Bespaar 80% energie voor het koelen van gebouwen en kosten voor waterontharders met regenwater In de huidige situatie van de opwarming van de aarde, wordt het steeds belangrijker om economische koelsystemen

Nadere informatie

Grijswater. www.grijswater.com. Recycling Bad- en Douchewater, Duurzaam watergebruik. Regenwater Woningbouw. Regenwater utiliteitsbouw.

Grijswater. www.grijswater.com. Recycling Bad- en Douchewater, Duurzaam watergebruik. Regenwater Woningbouw. Regenwater utiliteitsbouw. Regenwater Woningbouw Regenwater utiliteitsbouw Afkoppelen & infiltratie Afvalwater Breaktanks DEHOUST Tanks www.grijswater.com Recycling Bad- en Douchewater, Duurzaam watergebruik Grijs water drinkwater

Nadere informatie

Filters Hemelwaterput 4 september 2017

Filters Hemelwaterput 4 september 2017 1 Inleiding Indien je een hemelwaterput met hergebruik plaatst is een goede voorfilter cruciaal voor de goede werking. Er zijn verschillende filters beschikbaar op de markt. De keuze van filter is afhankelijk

Nadere informatie

REGENWATERRECUPERATIESYSTEEM Budget DOMPELPOMP MET STURING TOEBEHOREN INSTALLATIEMATERIAAL

REGENWATERRECUPERATIESYSTEEM Budget DOMPELPOMP MET STURING TOEBEHOREN INSTALLATIEMATERIAAL REGENWATERRECUPERATIESYSTEEM Budget DOMPELPOMP STURING TOEBEHOREN INSTALLATIEMATERIAAL REGENWATERRECUPERATIESYSTEEM AUTOMATISCHE ONDERWATERPOMPEN 4 DIVERTRON VOLAUTOMATISCHE ONDERWATERHYDROFOOR TOEBEHOREN

Nadere informatie

Grijswater. Recycling Bad- en Douchewater, Duurzaam watergebruik GEP 2018

Grijswater.   Recycling Bad- en Douchewater, Duurzaam watergebruik GEP 2018 Grijswater GEP 2018 Recycling Bad- en Douchewater, Duurzaam watergebruik www.grijswater.com Grijs water drinkwater grijswater regenwater afvalwater Elk jaar worden er miljoenen kubieke meters water geconsumeerd

Nadere informatie

Inleiding. Afvalwater. Afvalwaterzuivering

Inleiding. Afvalwater. Afvalwaterzuivering Inleiding Je poetst je tanden en spoelt je mond. Hup, doorspoelen! Vieze handen? Flink wat zeep en de kraan open: hup, ook maar doorspoelen! Elke dag spoel jij vele liters schoon drinkwater door de wastafel,

Nadere informatie

Technische Fiche Reni PLUS KUNSTSTOF (+) pakket

Technische Fiche Reni PLUS KUNSTSTOF (+) pakket Technische Fiche Reni PLUS KUNSTSTOF (+) pakket 1. Het Reni PLUS KUNSTSTOF (+) pakket Wilt u hemelwater voornamelijk binnen uw woning gebruiken en wilt u daarvoor voldoende hemelwater in voorraad hebben,

Nadere informatie

Bijlage 4: regenwater, een duurzame oplossing

Bijlage 4: regenwater, een duurzame oplossing Bijlage 4: regenwater, een duurzame oplossing binnen 1 Regenwater is in oorsprong van zeer goede kwaliteit. Deze kwaliteit gaat echter achteruit door contact met stoffen die zich bevinden in de lucht en

Nadere informatie

met schakelkast Aqatronic S / Aqatronic K voor sanitaire installaties

met schakelkast Aqatronic S / Aqatronic K voor sanitaire installaties KESSEL-Regenwaterpompinstallatie Aqabull met schakelkast Aqatronic S / Aqatronic K voor sanitaire installaties Drinkwateraansluiting Zuig aansluiting Druk aansluiting 235 8 76 8 16 76 16 Nood overloop

Nadere informatie

Veel gestelde vragen. http://www.grafonline.be/

Veel gestelde vragen. http://www.grafonline.be/ Veel gestelde vragen 1. Waarom zou ik regenwater gebruiken? 2. Uit welke componenten moet een installatie voor regenwaterrecuperatie bestaan? 3. Waarom zou ik een ondergrondse tank uit kunststof nemen?

Nadere informatie

UltraFleece. Professioneel Bandfilter. Gebruiksaanwijzing

UltraFleece. Professioneel Bandfilter. Gebruiksaanwijzing UltraFleece Professioneel Bandfilter Gebruiksaanwijzing Proficiat met de aanschaf van uw UltraFleece Professioneel Bandfilter! U bezit hiermee een hoogwaardig mechanisch filter volgens de nieuwste technologische

Nadere informatie

KENMERKEN. Elektrische verwarming Hydro Pro 7. Pentair Azur filter. Verlichting instelbaar in 16 kleuren. Verplaatsbaar

KENMERKEN. Elektrische verwarming Hydro Pro 7. Pentair Azur filter. Verlichting instelbaar in 16 kleuren. Verplaatsbaar COCUPOOL 20 KENMERKEN Elektrische verwarming Hydro Pro 7 Pentair Azur filter Verlichting instelbaar in 16 kleuren Verplaatsbaar VISUEEL AFMETINGEN EN GEWICHT Specificaties: - 6m x 2.4m x 1.7m - Tare: +3200

Nadere informatie

Afdrukken pagina 2-23 dubbelzijdig formaat A4 naar behoefte kunnen lege A4-pagina s worden tussengevoegd

Afdrukken pagina 2-23 dubbelzijdig formaat A4 naar behoefte kunnen lege A4-pagina s worden tussengevoegd Gebruiksaanwijzing leerdagboek Exempel Schoon water Afdrukken pagina 2-23 dubbelzijdig formaat A4 naar behoefte kunnen lege A4-pagina s worden tussengevoegd Aanwijzingen Schrijf- en tekenruimte in leerdagboek

Nadere informatie

AFSCHAFFING MET GROTE GEVOLGEN

AFSCHAFFING MET GROTE GEVOLGEN n Septische put AFSCHAFFING MET GROTE GEVOLGEN Vroeger hadden de meeste huizen een septische put. Die was nodig om het huishoudelijk afvalwater enigszins te zuiveren voordat het in de grachten of beek

Nadere informatie

Algemene informatie. Te verpompen vloeistoffen. Type sleutel. Explosietekening 6, 7 RMQ

Algemene informatie. Te verpompen vloeistoffen. Type sleutel. Explosietekening 6, 7 RMQ Algemene informatie Toepassing Water toevoeren via systemen voor wateropvang- en recuperatie of drinkbaar water toevoeren via waterleidingen in: Privé-woningen, een- of tweegezinswoningen, Vakantiewoningen

Nadere informatie

Soldier Water Filter. Vervangingsfilter. Gebruikers handleiding

Soldier Water Filter. Vervangingsfilter. Gebruikers handleiding Soldier Water Filter (Model: PF111) Vervangingsfilter (Model: CM01-1775) Gebruikers handleiding Gepatenteerd Product Gebruikers handleiding Dank u voor het kiezen van het individuele water filter. Deze

Nadere informatie

Afmetingen en gewichten zijn louter ter indicatieve titel en onder voorbehoud van wijzigingen

Afmetingen en gewichten zijn louter ter indicatieve titel en onder voorbehoud van wijzigingen DEVA FILTER F Ø max. 110-125 - 160 mm 1,82-2,13-3,22 kg A 480-480 - 504 mm D 140-140 - 180 mm Dakopp. 200-200 - 400 m2 Kleur Blauw B 300-300 - 300 mm E 195-195 - 235 mm Debiet max. 4-4 - 8 l/sec Materiaal

Nadere informatie

KENMERKEN. Elektrische verwarming Hydro Pro 7. Pentair Azur filter. Verlichting instelbaar in 16 kleuren. Verplaatsbaar

KENMERKEN. Elektrische verwarming Hydro Pro 7. Pentair Azur filter. Verlichting instelbaar in 16 kleuren. Verplaatsbaar COCUPOOL 20 KENMERKEN Elektrische verwarming Hydro Pro 7 Pentair Azur filter Verlichting instelbaar in 16 kleuren Verplaatsbaar VISUEEL AFMETINGEN EN GEWICHT Specificaties: - 6m x 2.4m x 1.7m - Tare: +3200

Nadere informatie

REGENWATERFILTER EN TERUGSLAGKLEP HANDLEIDING

REGENWATERFILTER EN TERUGSLAGKLEP HANDLEIDING ALPHACLEAN REGENWATERFILTER EN TERUGSLAGKLEP HANDLEIDING 1. Alphaclean filter 1.1 Omschrijving Zelfreinigende doorstroomfilter met inox filterzeef voor inbouw in kunststof en betonnen regenwatertanks Filterbehuizing

Nadere informatie

Homespring Centraal Water zuiveraar

Homespring Centraal Water zuiveraar Homespring Centraal Water zuiveraar Het nieuwe standaard voor zuiver en veiliger water in huis, 1 Experts en huisgezinnen zijn allen het eens, De. water revolutie is lang voorbijgestreefd. Flessenwater;

Nadere informatie

Besturingskast Vigilec Zero Plus Drain

Besturingskast Vigilec Zero Plus Drain Besturingskast Vigilec Zero Plus Drain Besturingskast Vigilec Zero Plus Drain 1 dompelpomp Elektrische kast ontwikkeld voor de beveiliging en besturing van dompelpompen, gemakkelijk te installeren en gebruiken.

Nadere informatie

TECHNISCHE GEGEVENS ASTERIA 750 WATERZUIVERINGSSTATION

TECHNISCHE GEGEVENS ASTERIA 750 WATERZUIVERINGSSTATION TECHNISCHE GEGEVENS ASTERIA 750 WATERZUIVERINGSSTATION ASTERIA 750 De Asteria waterzuiveringen zijn ontworpen voor het zuiveren van huishoudelijk type afvalwater berekend op een debiet van 150 liter /

Nadere informatie

De biologische filterwerking in vijvers en biologische zwembaden

De biologische filterwerking in vijvers en biologische zwembaden De biologische filterwerking in vijvers en biologische zwembaden De mechanische De filterwerking in vijvers en biologische zwembaden Het principe van de filterwerking is simpel : een pomp doet water circuleren

Nadere informatie

Hydrofoorpompen met drukvat BP 3 Home. Uitrusting: Geïntegreerde drukcompensatietank 19 l Geïntegreerde drukaflezing Bevestigingsmogelijkheid

Hydrofoorpompen met drukvat BP 3 Home. Uitrusting: Geïntegreerde drukcompensatietank 19 l Geïntegreerde drukaflezing Bevestigingsmogelijkheid Hydrofoorpompen met drukvat BP 3 Home De krachtige BP 3 Home huis- en tuinpomp met een geïntegreerde drukcompensatievat pomt automatisch goedkoop water op voor gebruik in heel het huis. Uitrusting: Geïntegreerde

Nadere informatie

Zwaaikomstraat 5 B-8800 ROESELARE. +32 (0)51.74.83.96 www.prodall.eu info@prodall.eu. Kleinschalige Waterzuiveringen

Zwaaikomstraat 5 B-8800 ROESELARE. +32 (0)51.74.83.96 www.prodall.eu info@prodall.eu. Kleinschalige Waterzuiveringen Zwaaikomstraat 5 B-8800 ROESELARE +32 (0)51.74.83.96 www.prodall.eu info@prodall.eu Kleinschalige Waterzuiveringen WAT IS WATERZUIVERING? BIOLOGIE Er zijn diverse manieren om water te zuiveren. De ASTERIA

Nadere informatie

Gebruik uw gratis regenwater!

Gebruik uw gratis regenwater! Gebruik uw gratis regenwater! Bestel bij de grootste online regenwatershop! www.regenwatershop.com Kolk 52, NL-4241 TJ Arkel info@regenwatershop.com Met deze brochure februari-2008 komen alle voorgaande

Nadere informatie

Safe DRINKING WATER production from SURFACE WATER through MEMBRANE FILTRATION. Bart De Gusseme and Dirk De Vos

Safe DRINKING WATER production from SURFACE WATER through MEMBRANE FILTRATION. Bart De Gusseme and Dirk De Vos Safe DRINKING WATER production from SURFACE WATER through MEMBRANE FILTRATION Bart De Gusseme and Dirk De Vos Uitdagingen kanaalwater 3 Grove delen (> 1 mm) Bladeren Afval Kleine deeltjes (1 mm 0,1 µm)

Nadere informatie

voor de deur Mobiele opvangmiddelen voor afvalwater Opslag van afvalwater Clean Water Mobiele waterzuiver

voor de deur Mobiele opvangmiddelen voor afvalwater Opslag van afvalwater Clean Water Mobiele waterzuiver Mobiele waterzuivering voor de deur Mobiele opvangmiddelen voor afvalwater Opslag van afvalwater Clean Water Mobiele waterzuiver ing Afvalwater zuiveren voor de deur Afvalwater zuiveren voor de deur? Niet

Nadere informatie

NARO TANKS. Nederlands.

NARO TANKS. Nederlands. NARO TANKS Nederlands www.rotoplast.com NARO TANKS BASIC De basisversie bestaat uit een tank om in te graven en 3 voorgeïnstalleerde dichtingen (voor de uitloop, de inloop en de overloop). Deze basisversie

Nadere informatie

REGENWATERBEHANDELING. Haal méér uit je regenwater

REGENWATERBEHANDELING. Haal méér uit je regenwater REGENWATERBEHANDELING Haal méér uit je regenwater Bespaar drastisch op je waterfactuur met regenwater! Gemiddeld waterverbruik in liter per Belg per dag [Vlaamse Milieumaatschappij] Elke Belg gebruikt

Nadere informatie

Je aansluiting op het rioleringsnet

Je aansluiting op het rioleringsnet Je aansluiting op het rioleringsnet (Ver)bouw je? Dan heb je een aansluiting nodig voor de afvoer van je afval- en regenwater. Deze folder legt stap voor stap uit hoe je kan aansluiten op het openbaar

Nadere informatie

Poseidon spa s Piranha Elektrische reinigers

Poseidon spa s Piranha Elektrische reinigers Poseidon spa s Piranha Elektrische reinigers TURBO Het kleinste model van ons Piranha-gamma is ontworpen om zo efficiënt mogelijk te werken. De Turbo klimt niet helemaal tot aan de waterlijn. De robot

Nadere informatie

Hoe een zwembad onderhouden.

Hoe een zwembad onderhouden. Hoe een zwembad onderhouden. Inleiding Van harte gefeliciteerd met de aanschaf van uw zwembad bij onze firma. Om optimaal gebruik van uw zwembad te garanderen volgen hier enkele belangrijke tips en trucjes.

Nadere informatie

POMPTYPE VERMOGEN AMPERAGE Q = CAPACITEIT GEWICHT L/MIN 10 20 30 40 60 70 80 90 105 H = OPVOERHOOGTE IN METERS

POMPTYPE VERMOGEN AMPERAGE Q = CAPACITEIT GEWICHT L/MIN 10 20 30 40 60 70 80 90 105 H = OPVOERHOOGTE IN METERS Aqua-system + PACK 5 Compleet pompsysteem bestaande uit: Aquasystem dompelpomp, 2 meter lange aanzuigslang met vlotterbal, KIN control en de daarbij behorende bevestigingsmaterialen. Geschikt voor continu

Nadere informatie

Ondergrondse water gamma. Inleiding. Omschrijving van de tanks. Grondstoffen

Ondergrondse water gamma. Inleiding. Omschrijving van de tanks. Grondstoffen Ondergrondse water gamma Inleiding Omschrijving van de tanks De Titan Eko tanks in polyethyleen zijn bestemd voor het voorbehandelen van afvalwater afkomstig van woningen, collectiviteiten, kantoren en

Nadere informatie

WAT BIED BORALIT AAN?

WAT BIED BORALIT AAN? WAT BIED BORALIT AAN? Boralit bied 2 systemen aan. Een intensief en een extensief systeem. Wat is het verschil? Bij een intensief systeem wordt er zuurstof in de zuivering geblazen door middel van een

Nadere informatie

REGENWATERTANKS. Ronde regenwatertanks. Standaard uitvoering ECO uitvoering. Rechthoekige regenwatertanks. Standaard uitvoering ECO uitvoering

REGENWATERTANKS. Ronde regenwatertanks. Standaard uitvoering ECO uitvoering. Rechthoekige regenwatertanks. Standaard uitvoering ECO uitvoering REGENWATERTANKS Ronde regenwatertanks Standaard uitvoering ECO uitvoering Rechthoekige regenwatertanks Standaard uitvoering ECO uitvoering Versterkte verticale regenwatertanks Versterkte horizontale regenwatertanks

Nadere informatie

Werkstuk Techniek. Rioolwaterzuiveringsinstallaties. Werkstuk gemaakt door: Klas: B2E Datum inleveren werkstuk: Dinsdag 30 mei Docent: JGT

Werkstuk Techniek. Rioolwaterzuiveringsinstallaties. Werkstuk gemaakt door: Klas: B2E Datum inleveren werkstuk: Dinsdag 30 mei Docent: JGT Werkstuk Techniek Rioolwaterzuiveringsinstallaties Bron foto: www.wve.nl Bron foto: www.wve.nl Werkstuk gemaakt door: Anoniem Samantha (op van eigen de verzoek) Maat Bert Bert van van Naamen Naamen Klas:

Nadere informatie

GRONDSTOFFEN. Van welke 2 types water maakt men drinkwater in België? grondwater oppervlaktewater

GRONDSTOFFEN. Van welke 2 types water maakt men drinkwater in België? grondwater oppervlaktewater Inhoudstabel GRONDSTOFFEN... 2 HET ZUIVERINGSPROCES STAP PER STAP... 3 HET ZUIVERINGSPROCES IN DETAIL... 4 SCHEIDINGSTECHNIEKEN... 5 HET ZUIVERINGSPROCES IN 4D... 6 HET ZUIVERINGSPROCES IN 5 STAPPEN...

Nadere informatie

installaties.nl 2011 Copyright by Pompinstallaties b.v. GROEP: F06 VERZAMELBOXEN

installaties.nl 2011 Copyright by Pompinstallaties b.v. GROEP: F06 VERZAMELBOXEN 2011 Copyright by Pompinstallaties b.v. GROEP: F06 VERZAMELBOXEN VERZAMELBOX NV300 120.301.300 - Verzamelbox NV300. De Verzamelbox NV300 is een compacte verzameltank voor het opvangen en automatisch verpompen

Nadere informatie

GRONDSTOFFEN. Van welke 2 types water maakt men drinkwater in België?

GRONDSTOFFEN. Van welke 2 types water maakt men drinkwater in België? Inhoudstabel GRONDSTOFFEN... 2 HET ZUIVERINGSPROCES STAP PER STAP... 3 HET ZUIVERINGSPROCES IN DETAIL... 4 SCHEIDINGSTECHNIEKEN... 5 HET ZUIVERINGSPROCES IN 4D... 6 HET ZUIVERINGSPROCES IN 5 STAPPEN...

Nadere informatie

Beveiligingen voor huishoudelijke sanitaire toestellen

Beveiligingen voor huishoudelijke sanitaire toestellen Beveiligingen voor huishoudelijke sanitaire toestellen 1 Na de watermeter Na de watermeter dient steeds een algemene afsluitkraan en goedgekeurde controleerbare keerklep (type A) geïnstalleerd te zijn.

Nadere informatie

beschrijving zuiveringsproces MOBIELE AFVALWATERZUIVERING

beschrijving zuiveringsproces MOBIELE AFVALWATERZUIVERING MOBIELE AFVALWATERZUIVERING beschrijving zuiveringsproces Lindenstraat 33a - 1015 KV Amsterdam - tel 020 623 67 80 - fax 084 730 25 87 - info@clean-water.nl CleanWater reinigt - met behulp van een mobiele

Nadere informatie

WINFORMATIE OVER REGENWATERGEBRUIK.doc

WINFORMATIE OVER REGENWATERGEBRUIK.doc INFORMATIE OVER REGENWATERGEBRUIK 1 Zuinig omspringen met drinkwater. Het gemiddeld drinkwaterverbruik in België schommelt rond 120 liter per dag en per inwoner. Hiervan gaat een groot deel naar het toilet

Nadere informatie

Biologische waterzuiveringsinstallatie van. van het type ondergedompeld en belucht

Biologische waterzuiveringsinstallatie van. van het type ondergedompeld en belucht Biologische waterzuiveringsinstallatie van het type ondergedompeld en belucht vastbedreactor bestemd voor het zuiveren van huishoudelijk afvalwater Algemeen De is een biologische, kleinschalige waterzuiveringsinstallatie

Nadere informatie

Decentraal Watermanagement. Bouwstenen voor Ingenieurs en Architecten Regenwater.com Grijswater.com Infiltratie.com

Decentraal Watermanagement. Bouwstenen voor Ingenieurs en Architecten Regenwater.com Grijswater.com Infiltratie.com Decentraal Watermanagement Bouwstenen voor Ingenieurs en Architecten Regenwater.com Grijswater.com Infiltratie.com GEP 2013 GEP Dehoust Gruppe Dehoust Stahltanks, Nienburg GEP Umwelttechnik, Eitorf GEP

Nadere informatie

Regenwaterrecuperatie Confederatie Bouw 20 januari 2015

Regenwaterrecuperatie Confederatie Bouw 20 januari 2015 Regenwaterrecuperatie Confederatie Bouw 20 januari 2015 L. Vos Laboratorium Watertechnieken liesbeth.vos@bbri.be Met de steun van de Normen-Antenne H2O & Daken (www.normen.be) 20/01/2015- Pagina 1 Hemelwaterinstallatie

Nadere informatie

Regenwatergebruik bij woningen

Regenwatergebruik bij woningen Regenwatergebruik bij woningen Rainproof Een regenwatergebruikssysteem bespaart drinkwater en houdt regenwater vast. Dit regenwater kan gebruikt worden voor de wasmachine, de wc en de tuin. Regenwater

Nadere informatie

Individuele Behandeling van Afvalwater de natuurlijke zuivering

Individuele Behandeling van Afvalwater de natuurlijke zuivering Individuele Behandeling van Afvalwater de natuurlijke zuivering Individuele waterzuivering met actief slib De afkorting IBA staat voor Individuele Behandeling van Afvalwater. Het is een toestel dat verplicht

Nadere informatie

LUNOLUNO WATERZUIVERINGEN STOFCABINES

LUNOLUNO WATERZUIVERINGEN STOFCABINES LUNOLUNO WATERZUIVERINGEN STOFCABINES Installatie met Lamellenfiltering Inox Installatie met Flocculant Inox FILTERTANK LAM 1000 FILTERTANK FL 1000 FILTERPERS FP AS 300 8P FILTERPERS FP AS 500 8P MANUEEL

Nadere informatie

P O L Y P R O P Y L E E N Z W E M B A D E N

P O L Y P R O P Y L E E N Z W E M B A D E N POLYPROPYLEEN Z W E M B A D E N Project : C-Quel zwembad met Romeinse inlooptrap Afmeting bad : 4 meter x 9 meter Bijzonderheden : Romeinse inlooptrap Lamellendek in onderwater zitbank Tegenstroominstallatie

Nadere informatie

Voor een uitvinding van uw cliënt is ruim een jaar geleden een Nederlandse octrooiaanvrage volgens Bijlage OA ingediend.

Voor een uitvinding van uw cliënt is ruim een jaar geleden een Nederlandse octrooiaanvrage volgens Bijlage OA ingediend. OPGAVE B 5 Voor een uitvinding van uw cliënt is ruim een jaar geleden een Nederlandse octrooiaanvrage volgens Bijlage OA ingediend. Deze octrooiaanvrage is nog niet in het octrooiregister ingeschreven.

Nadere informatie

Aqualux WATER ONTSMETTING

Aqualux WATER ONTSMETTING WATER ONTSMETTING Artechno Growsystems B.V. Pastoor Verburghlaan 20a 2678 NE, De Lier, The Netherlands Info@artechno.nl +31 (0)174 512 051 Plug & Play Introductie De juiste kwaliteit water is één van de

Nadere informatie

DEMONSTRATIEPROJECT D ECENTRALE AFVALWATERZUIVERING

DEMONSTRATIEPROJECT D ECENTRALE AFVALWATERZUIVERING DEMONSTRATIEPROJECT D ECENTRALE AFVALWATERZUIVERING D ECENTRALE AFVALWATERZUIVERING INLEIDING Landustrie Sneek BV bezit een ruime hoeveelheid kennis en ervaring in het transporteren en behandelen van riool-

Nadere informatie

AANDACHTSPUNTEN VOOR ARCHITECTEN, BOUWERS en VERBOUWERS

AANDACHTSPUNTEN VOOR ARCHITECTEN, BOUWERS en VERBOUWERS AANDACHTSPUNTEN VOOR ARCHITECTEN, BOUWERS en VERBOUWERS HEMELWATERBUFFERING en -RECUPERATIE Net zoals in andere Vlaams-Brabantse gemeenten gelden ook in Opwijk de bepalingen van de provinciale stedenbouwkundige

Nadere informatie

REGENWATERRECUPERATIESYSTEEM Budget systèmes de récupération d eau de pluie budget DOMPELPOMP MET STURING POMPE SUBMERSIBLE AUTOMATIQUE

REGENWATERRECUPERATIESYSTEEM Budget systèmes de récupération d eau de pluie budget DOMPELPOMP MET STURING POMPE SUBMERSIBLE AUTOMATIQUE REGENWATERRECUPERATIESYSTEEM Budget systèmes de récupération d eau de pluie budget DOMPELPOMP MET STURING POMPE SUBMERSIBLE AUTOMATIQUE TOEBEHOREN ACCESSOIRES INSTALLATIEMATERIAAL MATERIEL D INSTALLATION

Nadere informatie

Energie uit drinkwater en afvalwater

Energie uit drinkwater en afvalwater Energie uit drinkwater en afvalwater Inhoud 1. De cyclus van de stedelijke drinkwatervoorziening en afvalwater 2. Installeren van een turbine in het drinkwaternet 2.1. De druk in drinkwaternetten 2.2.

Nadere informatie

efficiënte olieafscheider De meest

efficiënte olieafscheider De meest De meest efficiënte olieafscheider Zeer korte terugverdientijd Maximale standtijd van de reiniger Onderhoudsvrije constructie Minimale bedrijfskosten Ook effectief voor kleine installaties Diverse capaciteiten

Nadere informatie

Installatie overzicht standaard omgekeerde osmose apparaten.

Installatie overzicht standaard omgekeerde osmose apparaten. Versie 2.0 Installatie overzicht standaard omgekeerde osmose apparaten. Basis principe Omgekeerde osmose is een waterzuiveringssysteem op basis van membraanfiltratie: een extreem fijn filter met microscopisch

Nadere informatie

BLADAFSCHEIDERS, GROFFILTERS & NIET-ZELFREINIGENDE VOORFILTERS

BLADAFSCHEIDERS, GROFFILTERS & NIET-ZELFREINIGENDE VOORFILTERS INCL.21%BTW 20/07/18 4-3-9-0-0 REGENWATER ZUIVERING 1 BLADAFSCHEIDERS, GROFFILTERS & NIET-ZELFREINIGENDE VOORFILTERS Op Bestelling Hoogte : 60-105cm UNIVERSEEL FILTER EXTERN Aansluitingen : 100- Voetganger

Nadere informatie

BLADAFSCHEIDERS, GROFFILTERS & NIET-ZELFREINIGENDE VOORFILTERS

BLADAFSCHEIDERS, GROFFILTERS & NIET-ZELFREINIGENDE VOORFILTERS INCL.21%BTW 02/07/16 4-3-9-0-0 REGENWATER ZUIVERING 1 BLADAFSCHEIDERS, GROFFILTERS & NIET-ZELFREINIGENDE VOORFILTERS Op Bestelling Hoogte : 60-105cm UNIVERSEEL FILTER EXTERN Aansluitingen : 100- Voetganger

Nadere informatie

Handleiding. Afvalwaterzuivering. Uitleg Samenvatting Test jezelf

Handleiding. Afvalwaterzuivering. Uitleg Samenvatting Test jezelf Handleiding Voorbereiding Organiseer eventueel een excursie naar een rioolwaterzuiveringsinstallatie in de directe omgeving. Deze excursie kan worden gepland voorafgaand aan de behandeling van dit Bloq,

Nadere informatie

Grijswater. www.grijswater.com. Recycling Bad- en Douchewater, Duurzaam watergebruik. Regenwater Woningbouw. Regenwater utiliteitsbouw.

Grijswater. www.grijswater.com. Recycling Bad- en Douchewater, Duurzaam watergebruik. Regenwater Woningbouw. Regenwater utiliteitsbouw. Regenwater Woningbouw Regenwater utiliteitsbouw Afkoppelen & infiltratie Afvalwater Breaktanks DEHOUST Tanks www.grijswater.com Recycling Bad- en Douchewater, Duurzaam watergebruik Grijs water drinkwater

Nadere informatie

ACTIEKRANT GRATIS WATERPOMPEN REGENWATER NU 179 NU 199 NU 189 NU 189 NU 149 NU 159 NU 390 SAER M97PC 280,- SAER TR5 297,- SAER M99PC 286,-

ACTIEKRANT GRATIS WATERPOMPEN REGENWATER NU 179 NU 199 NU 189 NU 189 NU 149 NU 159 NU 390 SAER M97PC 280,- SAER TR5 297,- SAER M99PC 286,- V O O R J A A R 2 0 1 0 ACTIEKRANT WATERPOMPEN REGENWATER & SAER M97PC 280,- 179 SAER M99PC 286,- 189 AUTOMATISCHE INOX POMPSET MET DROOGLOOP- BEVEILIGING. ZELFAANZUIGEND VERMOGEN : 0,75 / 1PK LTR/MIN

Nadere informatie

Montage- / Installatiehandleiding

Montage- / Installatiehandleiding Montage- / Installatiehandleiding GEP-Trident 150 Boxfilter - Voor installatie en gebruik Lezen! - Alle veiligheidsvoorschriften in acht nemen! - Voor toekomstig gebruik bewaren! Deze montage en gebruikshandleiding

Nadere informatie

INDEX Regenwatersystemen. Zelfaanzuigende pompen Gietijzer, roestvrijstaal, meertraps...

INDEX Regenwatersystemen. Zelfaanzuigende pompen Gietijzer, roestvrijstaal, meertraps... INDEX 2011 A Regenwatersystemen B Zelfaanzuigende pompen Gietijzer, roestvrijstaal, meertraps... C Hydrofoorgroepen Met electronische drukregelaar of met ketel D Meertrapse centrifugaal pompen E Onderwaterpompen

Nadere informatie

Montagehandleiding en gebruiksaanwijzing centrifugaalpomp RC-Pomp

Montagehandleiding en gebruiksaanwijzing centrifugaalpomp RC-Pomp Montagehandleiding en gebruiksaanwijzing centrifugaalpomp RC-Pomp Voor gebruik aandachtig lezen Alle veiligheidsvoorschriften nakomen Voor toekomstig gebruik bewaren Deze montagehandleiding bevat belangrijke

Nadere informatie

AquaVend Cool. Het tweevoudig BRITA Waterfiltersysteem speciaal bedoeld voor de watercooler markt voor hoge hygiënische eisen.

AquaVend Cool. Het tweevoudig BRITA Waterfiltersysteem speciaal bedoeld voor de watercooler markt voor hoge hygiënische eisen. AquaVend Cool Het tweevoudig BRITA Waterfiltersysteem speciaal bedoeld voor de watercooler markt voor hoge hygiënische eisen Versie 000 AquaVend Cool pre-filter Kleine filterpatroon, groot resultaat Versie

Nadere informatie

Scheiden, besparen en voorkomen

Scheiden, besparen en voorkomen Producten BEKOSPLIT Condensaatbehandeling Scheiden, besparen en voorkomen BEKOSPLIT : Emulsiebehandeling op economische en milieuvriendelijke wijze Producten Condensaatbehandeling BEKOSPLIT Milieuvoordelen

Nadere informatie

Het vuilwatersysteem. Onder de waterlijn. Heeft u interesse in een complete vuilwater-set

Het vuilwatersysteem. Onder de waterlijn. Heeft u interesse in een complete vuilwater-set Het vuilwatersysteem Bijna elk schip is anders en dus zal bijna elk vuilwatersysteem anders zijn. De basis van elk systeem is ongeveer hetzelfde en bestaat uit een toilet, een tank en een aantal componenten.

Nadere informatie

Excursie Rioolwaterzuivering van Waterschap Vallei en Veluwe te Apeldoorn. d.d

Excursie Rioolwaterzuivering van Waterschap Vallei en Veluwe te Apeldoorn. d.d Excursie Rioolwaterzuivering van Waterschap Vallei en Veluwe te Apeldoorn. d.d.23-06-2017. We werden rond 14.00 uur verwelkomd door de heren Dick v.d.outenaar, die als spreker optrad, samen met Arjan Buitenhuis

Nadere informatie

BIOREMEDIATIESYSTEMEN WETTELIJK KADER. Annie Demeyere Dep.L&V Afdeling Duurzame Landbouwontwikkeling

BIOREMEDIATIESYSTEMEN WETTELIJK KADER. Annie Demeyere Dep.L&V Afdeling Duurzame Landbouwontwikkeling BIOREMEDIATIESYSTEMEN WETTELIJK KADER Annie Demeyere Dep.L&V Afdeling Duurzame Landbouwontwikkeling Bioremediering wetgeving Richtlijn Duurzaam gebruik van pesticiden (EU 2009/128) Vlaanderen: Vlarem -

Nadere informatie

Li-Lo Regenwaterrecuperatie

Li-Lo Regenwaterrecuperatie www.dyka.com Li-Lo Regenwaterrecuperatie Duborain Li-Lo* Hiervoor heeft U leidingwater nodig: Koken/Drinken: 3 L Hiervoor kan U regenwater gebruiken: Afwas: 8 L WC: 30 L Bad/Douche: 44 L Was: 17 L drinkwater

Nadere informatie

KRISTALHELDER WATER DANKZIJ UV-C LICHT VOORDELEN VAN WATERZUIVERING MET UV-C

KRISTALHELDER WATER DANKZIJ UV-C LICHT VOORDELEN VAN WATERZUIVERING MET UV-C UV-C WATERZUIVERAAR KRISTALHELDER WATER DANKZIJ UV-C LICHT Ieder zwembad behoort schoon, helder water te bevatten dat vrij is van bacteriën, virussen, algen en schimmels. U wilt tenslotte veilig kunnen

Nadere informatie

Nusterweg 69 NL 6136 KT Sittard. +31 (0) (0) T: F: E: W: process equipment & piping

Nusterweg 69 NL 6136 KT Sittard. +31 (0) (0) T: F: E: W: process equipment & piping Nusterweg 69 NL 6136 KT Sittard T: F: E: W: +31 (0) 464 572 555 +31 (0) 464 572 599 info@wtholland.nl www.filtreco.nl process equipment & piping Erwin Driessen Directeur T: F: E: E: Nusterweg 69 NL 6136

Nadere informatie

P O L Y P R O P Y L E E N

P O L Y P R O P Y L E E N P O L Y P R O P Y L E E N Z W E M B A D E N MAATWERK IS STANDAARD BIJ C-QUEL ZWEMBADEN! Een zwembad koopt u waarschijnlijk maar één keer in uw leven. Juist daarom moet u meteen de juiste keuze maken. C-Quel

Nadere informatie

Tuinpompen BP 4 Garden Set. Uitrusting: Geoptimaliseerde aansluiting. Technische gegevens. Ergonomische draaggreep. Artikelnnummer:

Tuinpompen BP 4 Garden Set. Uitrusting: Geoptimaliseerde aansluiting. Technische gegevens. Ergonomische draaggreep. Artikelnnummer: Tuinpompen BP 4 Garden Set Uitrusting: Geoptimaliseerde aansluiting Ergonomische draaggreep Artikelnnummer: 1.645-352.0 Technische gegevens Max. vermogen (W) 1000 Max. wateropbrengst (l/h) < 4000 Opvoerhoogte

Nadere informatie

De compacte installatie voor de zuivering van industrieel afvalwater.

De compacte installatie voor de zuivering van industrieel afvalwater. De compacte installatie voor de zuivering van industrieel afvalwater. Fijn filtratie Electrolyse CURAQ Ell Filter DE SPEERPUNTEN CURAQ - Innovatief en uniek de pluspunten Electrolyse CURAQ Ell filter Fijn

Nadere informatie

Milieuvriendelijke en efficiënte desinfectie zonder chemicaliën en toxische additieven enkel elektriciteit, zout en water?

Milieuvriendelijke en efficiënte desinfectie zonder chemicaliën en toxische additieven enkel elektriciteit, zout en water? Milieuvriendelijke en efficiënte desinfectie zonder chemicaliën en toxische additieven enkel elektriciteit, zout en water? Dankzij een uiterst efficiënte en stabiele diaphragma electrolyse produceert ANOLYTECH

Nadere informatie

TIPS & TRICKS. TIP 5: Reinigen Bewateringssysteem

TIPS & TRICKS. TIP 5: Reinigen Bewateringssysteem TIP 5: Reinigen Bewateringssysteem Ongelijke waterafgiftes door leidingvernauwingen en/of verstopte druppelaars of sproei-installatie zijn een doorn in het oog van een kweker. Ongelijke bewatering verstoort

Nadere informatie

Trident 150 Boxfilter

Trident 150 Boxfilter Trident 150 Boxfilter GEP Artikel nr.: 401124 Montage- / Installatiehandleiding GEP-Trident 150 Boxfilter - Voor installatie en gebruik Lezen! - Alle veiligheidsvoorschriften in acht nemen! - Voor toekomstig

Nadere informatie

TOEBEHOREN. Zuigkit. Drukregelaar DSK. Drukregelaar 02. Drukregelaar Kit 05. Drukregelaar SK. Drukschakelaars, manometers.

TOEBEHOREN. Zuigkit. Drukregelaar DSK. Drukregelaar 02. Drukregelaar Kit 05. Drukregelaar SK. Drukschakelaars, manometers. TOEBEHOREN Zuigkit Drukregelaar DSK Drukregelaar 0 Drukregelaar Kit 0 Drukregelaar SK Drukschakelaars, manometers Cintropur filters I Zuigkit Toepassingen Voor wateraanzuiging in regenwatertank Aanzuiging,

Nadere informatie

Slibverwerking. 1 Inhoud... 1

Slibverwerking. 1 Inhoud... 1 1 Inhoud 1 Inhoud... 1 2 Slibverwerking... 1 2.1 Biologische afvalwaterzuivering en slibproductie... 1 2.2 Slibverwerking... 2 2.3 Enkele voorbeelden van een slibverwerkingsketen... 4 2.3.1 Biologische

Nadere informatie

HYA RAIN ECO. Installatie voor het gebruik van regenwater

HYA RAIN ECO. Installatie voor het gebruik van regenwater Installatie voor het gebruik van regenwater HYA RAIN ECO Vrije uitloop volgens EN 1717 DVGWgetest DW0402AS2173 Toepassingen F Regenwatergebruik F Tapwatergebruik F Bevloeiingsinstallaties F Beregeningsinstallaties

Nadere informatie