1. Uw elektronische post

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Uw elektronische post"

Transcriptie

1 13 1. Uw elektronische post Een van de handigste toepassingen van internet is de elektronische post: . Bij gebruikt u geen pen, papier, envelop of postzegel. U typt uw berichtje op de computer en verzendt het direct via internet. Als u een abonnement heeft bij een internetaanbieder (internetprovider), beschikt u over een adres. Dit adres is nodig om te kunnen versturen en ontvangen. Uw internetprovider regelt uw verkeer. U kunt dat vergelijken met een postkantoor. Bij uw internetaanbieder staat een grote computer (mailserver) die alle berichten doorstuurt. Als u een verstuurt, komt het bericht aan bij die mailserver. Vandaaruit wordt de verder verstuurd naar de internetprovider van de persoon aan wie u de mail heeft geadresseerd. Hetzelfde gebeurt andersom. Om iemand een te kunnen sturen, moet de geadresseerde dus ook een adres hebben. Het maakt niet uit waar die persoon woont. Een naar Australië verzenden gaat net zo snel als een verzenden binnen Nederland. Aan het verzenden van een bericht zijn geen directe kosten verbonden, behalve uw abonnement bij uw internetprovider. Er is geen limiet aan het aantal berichten dat u mag versturen of ontvangen. Windows Vista heeft een eenvoudig programma, Windows Mail, waarmee u snel en eenvoudig elektronische briefjes kunt versturen en ontvangen. Dat programma leert u in dit hoofdstuk gebruiken. U zult ervaren hoe gemakkelijk is: u hoeft geen postzegels meer te kopen en niet meer naar de brievenbus te lopen. In dit hoofdstuk leert u het volgende: openen van Windows Mail; een bericht maken; verzenden, ontvangen, openen en beantwoorden. Let op! Om dit hoofdstuk door te kunnen werken moet u beschikken over een eigen adres met bijbehorende gebruikersnaam en wachtwoord. Ook moet dat adres en de bijbehorende gegevens ingesteld zijn in Windows Mail. Beschikt u nog niet over een adres, neem dan contact op met uw internetaanbieder. Is uw adres nog niet ingesteld in Windows Mail? Lees dan eerst Bijlage B Een extra account instellen achterin dit boek door. Daar wordt beschreven hoe u een tweede adres instelt in Windows Mail. De procedure voor het instellen van een eerste adres is hetzelfde.

2 14 Basisboek Windows Mail en Agenda 1.1 Openen van Windows Mail Bij Windows Vista wordt een programma meegeleverd waarmee u elektronische post kunt ontvangen en versturen. Het heet Windows Mail. Het programma Windows Mail opent u als volgt: Windows Mail ziet onmiddellijk of u in verbinding bent met internet (online werken). Als u geen verbinding heeft met internet (offline werken), ziet u een klein venster zoals hieronder. Het kan zijn dat u offline wilt werken om zo de tijd te beperken dat u online bent. Dat zal het geval zijn als u een internetverbinding heeft via de gewone telefoonlijn waarbij u de telefoontikken apart moet betalen. Als u nog geen verbinding wilt maken: Als u wel verbinding wilt maken, gebruik dan de knop.

3 Hoofdstuk 1 Uw elektronische post 15 Als u Windows Mail voor het eerst gebruikt en u bent online, ziet u in de meeste gevallen een venster zoals hieronder: Typ uw gebruikersnaam Typ uw wachtwoord De gebruikersnaam en het wachtwoord heeft u van uw internetprovider gekregen. Hierna ziet u het beginvenster van Windows Mail: Aan de linkerkant ziet u de Mappenlijst: Aan de rechterkant ziet u de Berichtenlijst: In het Voorbeeldvenster kunt u de inhoud van een geselecteerd bericht lezen: Let op! In het Voorbeeldvenster opent u het bericht nog niet In het Voorbeeldvenster leest u het bericht, maar u opent het nog niet. Later in dit hoofdstuk leert u een bericht te openen. Als u de eerste gebruiker van Windows Mail bent, ziet u een Welkom bij Windows Mail-bericht in de Berichtenlijst en het Voorbeeldvenster. HELP! Voor het bericht staat Afhankelijk van de instellingen op uw computer kan de gesloten envelop na korte tijd veranderen in een open envelop. Dat maakt niets uit. U kunt gewoon verder lezen. HELP! Mijn venster ziet er heel anders uit Als iemand anders het programma al eens gebruikt heeft, kan het venster er anders uit zien. Dat maakt niets uit. U kunt gewoon verder lezen.

4 16 Basisboek Windows Mail en Agenda 1.2 Het adres Als oefening gaat u een berichtje naar uzelf sturen. Op deze manier kunt u zien hoe u verstuurt. Bovendien heeft dit het voordeel dat u dit bericht meteen teruggestuurd krijgt en zo kunt zien hoe u ontvangt. U maakt als volgt een nieuw bericht: Linksboven in het venster: Nu ziet u het venster Nieuw bericht bovenop het programmavenster: In dit venster kunt u een nieuw bericht maken. Het bericht krijgt allereerst een adres, het adres. Elk adres bestaat uit een aantal woorden met ergens halverwege het bekende Een adres ziet er zo uit: uwnaam@aanbieder.nl Voor het staat de naam van de persoon of de afdeling. staat meestal de naam van de internetprovider of het bedrijf van wie u het adres heeft gekregen. Let op! adressen mogen geen spaties bevatten Daarom worden namen of woorden soms gescheiden door een punt. Deze punten zijn heel belangrijk. Als u zo n punt weglaat, komt het bericht nooit aan. Een postbode begrijpt wel wat de afzender bedoelt als een adres niet helemaal klopt, een computer niet.

5 Hoofdstuk 1 Uw elektronische post 17 Voorbeelden van geldige namen van adressen zijn: jan@hetweb.nl jan99@hetweb.nl jan.de.wit@hetweb.nl info@visualsteps.nl 1.3 Een bericht maken De beste test om te zien of uw elektronische post werkt, is door een bericht naar uzelf te sturen. Typ naast uw eigen adres Ieder bericht krijgt ook een onderwerp: Klik in het vak naast Typ: test Let op! Vermeld altijd een duidelijk onderwerp in uw bericht. Berichten zonder onderwerp of met verdachte onderwerpen worden soms automatisch verwijderd door spamfilters van uzelf of van een internetprovider. Het onderwerp ziet u ook in de balk bovenaan uw bericht: Tip Meerdere adressen toevoegen Een kan naar meerdere adressen worden gestuurd. Als u een naar meer dan één persoon wilt sturen, moet u een puntkomma (;) of komma tussen de adressen zetten.

6 18 Basisboek Windows Mail en Agenda Klik in het witte tekstvak Hier kunt u het berichtje typen: Typ: Dit is een eerste als test. Hieronder staan de belangrijkste toetsen voor het bewerken en verbeteren van tekst. Tip De toetsen voor het typen van tekst Verwijderen van het teken links van de cursor. Verwijderen van het teken rechts van de cursor. + Hoofdletters typen. Een nieuwe alinea beginnen. De cursor omhoog, naar links, naar rechts en naar beneden verplaatsen in de tekst. Cursor in één sprong naar het begin van de regel verplaatsen. Cursor in één sprong naar het einde van de regel verplaatsen. Tip Wilt u meer weten over tekstopmaak? Wilt u meer weten over het typen en opmaken van tekst? In hoofdstuk 3 De opmaak van uw leert u hoe u tekst opmaakt of andere achtergronden kiest in Windows Mail.

7 Hoofdstuk 1 Uw elektronische post Prioriteiten instellen Berichten worden standaard verzonden met de prioriteit Normaal. U kunt een bericht ook een hogere of lagere prioriteit geven. Het bericht wordt dan niet sneller of langzamer verzonden, maar krijgt een markering waardoor de ontvanger kan zien hoe belangrijk een bericht is. U stelt dat als volgt in: Klik naast op U ziet de ingestelde prioriteit: 1.5 De verzenden Als het bericht klaar is, kunt u het laten verzenden:

8 20 Basisboek Windows Mail en Agenda Als u offline werkt, wordt u erop geattendeerd dat het bericht eerst in het Postvak UIT wordt geplaatst: Tip Mail niet direct verzenden? Ook als u online bent kunt u de mail eerst in het Postvak UIT laten plaatsen. Daarmee voorkomt u dat uw bericht per ongeluk wordt verzonden als het nog niet klaar is. Meer hierover leest u in hoofdstuk 6 Windows Mail instellen. HELP! Geen venstertjes Ziet u het bovenstaande venstertje over Postvak UIT niet? Dan beschikt u waarschijnlijk over een breedbandverbinding, zoals kabel of ADSL. Dit betekent dat Windows Mail anders is ingesteld en dat uw meteen wordt verstuurd. Als dat het geval is kunt u de volgende twee paragrafen overslaan. 1.6 Het Postvak UIT Als u offline werkt, worden alle berichten eerst in het Postvak UIT verzameld. Pas als u verbinding maakt met internet wordt uw bericht verstuurd. Zo kunt u eerst al uw berichten schrijven en deze in één keer versturen. U ziet weer het venster van Windows Mail. In het Postvak UIT zit één bericht :

9 Hoofdstuk 1 Uw elektronische post 21 U ziet uw bericht: De ingestelde hoge prioriteit wordt aangegeven met : 1.7 Handmatig verzenden en ontvangen Nu kunt u uw bericht handmatig versturen. Het programma zal, indien nodig, verbinding maken met internet en het bericht verzenden. Deze manier van verzenden en ontvangen is vooral nuttig als u een internetverbinding via de gewone telefoonlijn gebruikt. Heeft u breedbandverbinding (ADSL of kabel) en is uw bericht toch in het Postvak UIT gekomen? Dan heeft u al verbinding en hoeft u zelf geen verbinding te maken Voordat u probeert verbinding te maken, controleert u of uw modem startklaar is. Controleer of uw modem is verbonden met het telefoonnet Heeft u een extern modem? Zet het modem aan Heeft u een intern modem? Dan hoeft u niets te doen Als u offline aan het werk bent, zal Windows Mail dat melden. U ziet dit venster: Om een berichtje te kunnen versturen moet u online gaan werken:

10 22 Basisboek Windows Mail en Agenda Als u een inbelverbinding gebruikt om verbinding te maken met internet, ziet u het venster Inbelverbinding. Dat ziet er in de meeste gevallen zo uit: Als uw gebruikersnaam en wachtwoord niet in het venster worden weergegeven: Typ uw gebruikersnaam en wachtwoord Als u uw gebruikersnaam en wachtwoord wilt opslaan: Klik een vinkje bij Klik een rondje bij Nu hoeft u deze twee de volgende keer niet meer zelf te typen. Er wordt nu verbinding gemaakt met uw internetaanbieder. Vervolgens wordt uw bericht verzonden. Automatisch wordt gecontroleerd of er op de mailserver van de internetprovider voor uw adres is binnengekomen. Als dat het geval is, wordt die op uw computer binnengehaald.

11 Hoofdstuk 1 Uw elektronische post 23 HELP! Ik zie die vensters niet Ziet u deze vensters niet op uw scherm? Dan heeft Windows Mail andere instellingen op uw computer. Uw programma maakt in dat geval automatisch verbinding met internet zodra u op de knop klikt. Lees gewoon verder Het verloop van dit proces kunt u volgen in dit venster: Uw testberichtje is, als alles goed is gegaan, per omgaande naar u toegestuurd. Het zit dan in het Postvak IN. 1.8 Een bericht lezen Alle berichten die u ontvangt, worden in een aparte map met de naam Postvak IN verzameld. Rechts ziet u uw eigen bericht: Ook hier ziet u bericht. voor het U ziet uw eigen berichtje in het Voorbeeldvenster: Let op! Als meerdere berichten zijn ontvangen, moet u eerst op uw bericht klikken om het in het Voorbeeldvenster te kunnen lezen.

12 24 Basisboek Windows Mail en Agenda HELP! Ik heb geen Ziet u in Postvak IN geen bericht? Dan is het bericht nog niet ontvangen. Wacht een paar minuten en probeer het dan nog een keer: In de Berichtenlijst ziet u de staan. De afzender en het onderwerp worden vermeld. Ook het tijdstip van ontvangen staat erbij. HELP! verandert in Afhankelijk van de instellingen op uw computer kan de gesloten envelop na korte tijd veranderen in een open envelop. Dit geeft aan dat u het bericht heeft bekeken. U kunt gewoon verder lezen. Door één keer op het bericht te klikken verschijnt het in het Voorbeeldvenster. In het Voorbeeldvenster kunt u de tekst wel lezen, maar worden afbeeldingen of andere onderdelen van het bericht soms nog niet getoond. Om het bericht te openen gaat u als volgt te werk: Let op! Door een bericht te openen loopt u een groter risico op virussen en ongewenste mail (spam). Open een bericht daarom alleen als u aan de afzender, het onderwerp en in het Voorbeeldvenster heeft gezien dat het betrouwbaar is. Dubbelklik op uw bericht Tip Lukt het dubbelklikken niet? Dan kunt u ook het volgende trucje gebruiken: Klik één keer op het bericht Druk vervolgens op Tip Een beter beeld U kunt een het beste lezen als u het venster maximaliseert: In de rechterbovenhoek:

13 Hoofdstuk 1 Uw elektronische post 25 Door het te openen is een bericht beter te lezen, vooral als het wat langer is en er afbeeldingen in staan. Daarna kunt u het venster weer sluiten: 1.9 Het Voorbeeldvenster Hoewel het Voorbeeldvenster handig is om berichten snel te bekijken, houdt het ook een klein risico in. Sommige virussen worden ook al actief tijdens het bekijken in het Voorbeeldvenster. Voor uw eigen veiligheid kunt u er voor kiezen het Voorbeeldvenster uit te schakelen. Dit doet u als volgt: Klik het vinkje weg bij Het vinkje verdwijnt :

14 26 Basisboek Windows Mail en Agenda Het Voorbeeldvenster wordt niet meer getoond: Om een bericht te bekijken moet u het nu eerst openen. U zet het venster op dezelfde manier weer aan: Klik voor op Het vinkje verschijnt weer :

15 Hoofdstuk 1 Uw elektronische post De mappen Windows Mail heeft een uitgebreid systeem van mappen om uw berichten te ordenen. Naast het Postvak IN en het Postvak UIT zijn er nog drie andere mappen: Verzonden items: Windows Mail bewaart alle berichten die u verstuurd heeft in een aparte map. Verwijderde items: Verstuurde en ontvangen berichten kunt u ook verwijderen uit deze mappen. Verwijderde berichten worden in de map Verwijderde items bewaard. Concepten: Tenslotte is er een map voor berichten die nog niet af zijn. Die komen in de map Concepten. De map bevat kopieën van de s die u heeft verstuurd. Hierin staat ook het bericht dat u net naar uzelf heeft verstuurd: In deze map zit inderdaad uw eerste bericht: Als test kunt u dit bericht nu verwijderen berichten verwijderen De mappen Postvak IN en Verzonden items zijn voor veel gebruikers een handig archief. In deze mappen staat al uw correspondentie netjes bij elkaar en kunt u gemakkelijk berichten terugvinden. U kunt een groot aantal berichten bewaren in deze mappen. In de praktijk zal u regelmatig alle overbodige berichten moeten verwijderen zodat u nette mappen overhoudt. het bericht Het bericht is nu lichtblauw als teken dat het is geselecteerd: U geeft Windows Mail nu opdracht het bericht te verwijderen:

16 28 Basisboek Windows Mail en Agenda De map nu leeg: is Een bericht dat u op deze manier verwijdert, is niet voorgoed verdwenen. Windows Mail bewaart alle berichten die u heeft verwijderd in de map Verwijderde items. Dit is een extra beveiliging. Zo kunt u berichten die u per ongeluk heeft verwijderd, altijd weer terugplaatsen. In de volgende stappen leert u hoe u een definitief verwijdert: U ziet nu uw testmail: U kunt een bericht in de map Verwijderde items op dezelfde manier verwijderen als u net heeft gedaan, dus eerst het bericht selecteren en daarna op klikken. Omdat deze map vaak gebruikt wordt als een soort prullenbak voor verwijderacties, is er een speciale optie beschikbaar. Die gaat u gebruiken. Als u alle weggegooide berichten definitief wilt verwijderen, kunt u de map in één keer leegmaken. Dat doet u als volgt: Windows Mail vraagt voor de zekerheid nog een bevestiging:

17 Hoofdstuk 1 Uw elektronische post 29 De hele map is nu leeg. De is definitief verwijderd: Tip Als u een bericht per ongeluk heeft verwijderd, kunt u het in de map Verwijderde items als volgt terugzetten: het bericht voor de map waarin het bericht moet komen

1. Uw elektronische post

1. Uw elektronische post 13 1. Uw elektronische post Een van de handigste toepassingen van internet is de elektronische post: e-mail. Bij e-mail gebruikt u geen pen, papier, envelop of postzegel. U typt uw e-mailberichtje op de

Nadere informatie

1. E-mail, uw elektronische post

1. E-mail, uw elektronische post 9 1. E-mail, uw elektronische post Een van de meest gebruikte toepassingen van internet is elektronische post: de e-mail. Als u een abonnement heeft op internet, krijgt u vanzelf een zogenaamd e-mailadres.

Nadere informatie

1. , uw elektronische post

1.  , uw elektronische post 13 1. E-mail, uw elektronische post Een van de meestgebruikte toepassingen van internet is de elektronische post: e-mail. Als u een abonnement heeft op internet via een internetaanbieder (provider), krijgt

Nadere informatie

4. E-mail sorteren en ordenen

4. E-mail sorteren en ordenen 65 4. E-mail sorteren en ordenen Windows Live Mail heeft een uitgebreid systeem van mappen om e-mailberichten te ordenen. Sommige berichten worden automatisch in bepaalde mappen geplaatst. U kunt ook zelf

Nadere informatie

doen 7 Windows Live Mail

doen 7 Windows Live Mail doen 7 Windows Live Mail E-mail betekent electronic mail, elektronische post. U gaat berichten verzenden en ontvangen. Daar hebt u een e-mailprogramma voor nodig en een e-mailadres. In deze les werkt u

Nadere informatie

17. Windows Live Essentials (2)

17. Windows Live Essentials (2) 17. Windows Live Essentials (2) 17.1 Windows Live Mail Om Windows Live Mail te openen klik je de knop "Starten" in de taakbalk. Kies je "Alle programma's". Klik de map "Windows Live" en kies "Windows Live

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Werken met Windows Live Mail

Studio Visual Steps. Werken met Windows Live Mail Studio Visual Steps Werken met Windows Live Mail Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2013 Visual Steps B.V. Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: juli 2013 Alle

Nadere informatie

EN MET OUTLOOK AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN

EN MET OUTLOOK AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN E-MAILEN MET OUTLOOK E-MAILEN MET OUTLOOK Op www.seniorenweb.nl vind je tips en tricks over het werken met Outlook. Op http://www.gratiscursus.be/outlook_2010/ staat een gratis cursus Outlook. Beide zijn

Nadere informatie

Het maakt in adressen niet uit of je hoofdletters gebruikt of niet. Maar er mogen geen spaties in zitten.

Het maakt in  adressen niet uit of je hoofdletters gebruikt of niet. Maar er mogen geen spaties in zitten. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Wat is e-mail E-mail is Elektronische post. Een bericht dat we op een computer typen, kan via internet verstuurd worden. Het verzenden van e-mail kost weinig tijd. Een e-mailbericht

Nadere informatie

E-mailen met Outlook Express.

E-mailen met Outlook Express. Jos Blankwater E-mailen met Outlook Express. E-mail, elektronische post, is een van de meest gebruikte onderdelen van Internet. E-mail biedt u veel voordelen boven de traditionele postzending en zelfs

Nadere informatie

E-MAILEN MET DE MAIL APP IN WINDOWS 8

E-MAILEN MET DE MAIL APP IN WINDOWS 8 E-MAILEN MET DE MAIL APP IN WINDOWS 8 Mei 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl E-mailen met de mail

Nadere informatie

Microsoft Outlook 365

Microsoft Outlook 365 Microsoft Outlook 365 Een e-mail versturen met Outlook Inleiding Outlook is het e-mailprogramma van Microsoft. Naast e-mail kun je binnen Outlook je agenda beheren en een takenlijst maken. In deze module

Nadere informatie

1. E-mail, uw elektronische post

1. E-mail, uw elektronische post 13 1. E-mail, uw elektronische post Een van de meestgebruikte toepassingen van internet is de elektronische post: e-mail. Als u een abonnement heeft op internet via een internetaanbieder (provider), krijgt

Nadere informatie

1. Starten op het World Wide Web

1. Starten op het World Wide Web 13 1. Starten op het World Wide Web Het internet bestaat uit duizenden computers die allemaal met elkaar verbonden zijn door middel van kabels, het telefoonnet of televisiekabelnet en satellietverbindingen.

Nadere informatie

Handleiding. Kliksafe Webmail

Handleiding. Kliksafe Webmail Handleiding Kliksafe Webmail Inhoudsopgave 1. Introductie Nieuwe Web mail 2 1.1. Gebruikmaken van de webmail 2 1.2. Mappenweergave 3 1.3. Nieuwe mail opstellen en verzenden 4 1.4. Bijlagen toevoegen aan

Nadere informatie

WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST

WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST Naam Nr Klas Datum Met E-mail of elektronische post kan je berichten verzenden naar en ontvangen van andere computersystemen die aangesloten zijn op het Internet. De berichten

Nadere informatie

Instructieblad aanmelden

Instructieblad aanmelden 5.0 E-mail aanmelden E-mail registreren en aanmelden Met een e-mailadres kun je post versturen en ontvangen met je computer. Je hebt daarvoor je eigen e-mailadres nodig en een e-mailadres van de persoon

Nadere informatie

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL RDS (Remote Desktop Services) Inloggen Surf naar https://mail.hvzfluvia.be/owa Druk op enter Dit scherm verschijnt: Vul in het vak domein\gebruiker je log-in gegevens in. Dit

Nadere informatie

1. Starten op het World Wide Web

1. Starten op het World Wide Web 21 1. Starten op het World Wide Web Het internet bestaat uit duizenden computers die allemaal met elkaar verbonden zijn door middel van kabels, het telefoonnet of televisiekabelnet en satellietverbindingen.

Nadere informatie

Les 7 Doen: Windows Live Mail

Les 7 Doen: Windows Live Mail Wegwijs in Windows 7 Les 7 Doen: Windows Live Mail Vervangende les voor Windows Live Mail versie 2011 Hannie van Osnabrugge bussum 2011 Deze vervangende les voor Windows Live Mail versie 2011 hoort bij

Nadere informatie

Microsoft Outlook Meer functies binnen Outlook

Microsoft Outlook Meer functies binnen Outlook Microsoft Outlook 2010 Meer functies binnen Outlook Inleiding Outlook is het e-mailprogramma van Microsoft. Naast e-mail kun je binnen Outlook je agenda beheren en een takenlijst maken. In deze module

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

Het maakt in adressen niet uit of je hoofdletters gebruikt of niet. Maar er mogen geen spaties in zitten.

Het maakt in  adressen niet uit of je hoofdletters gebruikt of niet. Maar er mogen geen spaties in zitten. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Wat is e-mail E-mail is Elektronische post. Een bericht dat we op een computer typen, kan via internet verstuurd worden. Het verzenden van e-mail kost weinig tijd. Een e-mailbericht

Nadere informatie

1. Surfen over het internet

1. Surfen over het internet 10 Starten met internet en e-mail met Windows Vista 1. Surfen over het internet Het internet bestaat uit duizenden computers die allemaal met elkaar verbonden zijn. Het World Wide Web is één van de leukste

Nadere informatie

E-MAILEN MET DE MAIL APP IN WINDOWS 8.1

E-MAILEN MET DE MAIL APP IN WINDOWS 8.1 E-MAILEN MET DE MAIL APP IN WINDOWS 8.1 November 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl E-mailen met

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

1. Starten op het World Wide Web

1. Starten op het World Wide Web 13 1. Starten op het World Wide Web Het internet bestaat uit duizenden computers die allemaal met elkaar verbonden zijn door middel van kabels, het telefoonnet of televisiekabelnet en satellietverbindingen.

Nadere informatie

Je eerste mailtjes met een computer

Je eerste mailtjes met een computer Je eerste mailtjes met een computer Het e-mailadres Om te e-mailen hebben jij en jouw correspondent een e-mailadres nodig. Een e-mailadres bestaat steeds uit 2 delen gescheiden door een o Wat vóór @ staat

Nadere informatie

INHOUD CENTRUM BASISEDUCATIE KEMPEN 2

INHOUD CENTRUM BASISEDUCATIE KEMPEN 2 E-mail outlook.com INHOUD 1. Inleiding... 3 2. Een e-mailadres aanmaken... 5 3. een e-mail lezen... 8 4. een e-mail verzenden... 9 5. een e-mail beantwoorden... 10 6. Een bijlage... 11 6.1 een bijlage

Nadere informatie

INLEIDING E-MAIL Deel 2

INLEIDING E-MAIL Deel 2 INLEIDING E-MAIL Deel 2 Inhoud van dit deel: Inkomende post lezen Nieuw bericht maken en Spelling controle Beantwoorden en doorsturen Opmaak van berichten Opslaan en verwijderen Ongewenste mail (SPAM),

Nadere informatie

Webmail met Windows Live Hotmail

Webmail met Windows Live Hotmail 1 Webmail met Windows Live Hotmail Webmail is een handige mogelijkheid om waar ook ter wereld uw e-mail te kunnen ophalen en versturen. U heeft daarvoor een webmailadres nodig en een computer die verbonden

Nadere informatie

Les 7. De app E-mail (de app heet nu Mail) Tip. Pagina 208-210. 1 De tweede afbeelding, het scherm van de app Mail, ziet er iets anders uit:

Les 7. De app E-mail (de app heet nu Mail) Tip. Pagina 208-210. 1 De tweede afbeelding, het scherm van de app Mail, ziet er iets anders uit: Les 7 De app E-mail (de app heet nu Mail) Pagina 208-210 1 De tweede afbeelding, het scherm van de app Mail, ziet er iets anders uit: 3 Typ uw eigen e-mailadres in het vak achter (niet: onder) Aan. De

Nadere informatie

Extra les Werken met Windows Live Mail 2012

Extra les Werken met Windows Live Mail 2012 Wegwijs in Windows 8 Extra les Werken met Windows Live Mail 2012 Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij c o u t i n h o c bussum 2013 Deze extra les over het werken met Windows Live Mail 2012 hoort bij

Nadere informatie

Daxis mail instellen in Outlook.com

Daxis mail instellen in Outlook.com Daxis mail instellen in Outlook.com POP Elke e-mailservice die geschikt is voor POP kun je aan Outlook.com toevoegen. Een POP-account wordt om de 30 minuten gecontroleerd op nieuwe berichten. Per keer

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Handleiding AndoMail met Zarafa

Handleiding AndoMail met Zarafa Handleiding AndoMail met Zarafa Inhoud AndoLan - Zarafa Webmail (e-mail)...3 1 Webmail met AndoMail...3 1.2 Nieuwe e-mail versturen...4 1.3 Een bijlage toevoegen...6 2 Een e-mailadres opzoeken / adresboek...7

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

EXCHANGE 2010 WEBCLIENT

EXCHANGE 2010 WEBCLIENT EXCHANGE 2010 WEBCLIENT Datum: 09-03-11 1 1. Documentbeheer Datum Auteur Versie Wijziging 20-04-2005 Ruud Coppens 2.0 Definitief 12-11-2010 Ramon Rottier 3.0 Definitief 09-03-2011 Ramon Rottier 3.1 Definitief

Nadere informatie

Wegwijs in de wereld van internet

Wegwijs in de wereld van internet Wegwijs in de wereld van internet Werkbladen les 5 voor Windows Vista (Windows Mail) Hannie van Osnabrugge Vijfde, herziene druk bussum 2010 Deze werkbladen horen bij Wegwijs in de wereld van internet

Nadere informatie

www.meestermichael.nl Gebruik van:

www.meestermichael.nl Gebruik van: Gebruik van: Aanmelden bij Gmail 1. Ga naar www.google.nl 2. Klik daar op Gmail: 3. Klik vervolgens op Aanmelden voor Gmail: 4. Let op: staat de taal op Nederlands? 5. In het volgende venster moet van

Nadere informatie

Mappen en bestanden. In dit hoofdstuk leert u het volgende:

Mappen en bestanden. In dit hoofdstuk leert u het volgende: Mappen en bestanden 1 Mappen en bestanden Een bestand is een verzamelnaam voor teksten, tekeningen of programma s. Alles wat op de vaste schijf van uw computer staat, is een bestand. Op een vaste schijf

Nadere informatie

2. maken en versturen

2.  maken en versturen 55 2. E-mail maken en versturen In dit hoofdstuk leer je e-mail berichten versturen en ontvangen met Outlook. Hierbij wordt niet alleen aandacht besteed aan de basishandelingen. Outlook biedt namelijk

Nadere informatie

Mywebshop Email configuratie. Versie 1.0 Februari 2010. Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden

Mywebshop Email configuratie. Versie 1.0 Februari 2010. Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden Mywebshop Email configuratie Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden Deze handleiding mag gebruikt worden om met behulp van de mywebshop.net infrastructuur een webwinkel/website te bouwen.

Nadere informatie

Gedragscode gebruik e-mailadressen Badminton Nederland

Gedragscode gebruik e-mailadressen Badminton Nederland Gedragscode gebruik e-mailadressen Badminton Nederland Algemeen Badminton Nederland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de door verenigingen verzonden mailberichten. Het is niet toegestaan dreigende,

Nadere informatie

WINDOWS LIVE HOTMAIL. Windows Live Hotmail. 2012 Computertraining voor 50-plussers

WINDOWS LIVE HOTMAIL. Windows Live Hotmail. 2012 Computertraining voor 50-plussers WINDOWS LIVE HOTMAIL 2012 Computertraining voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl Windows Live Hotmail C O M P U T E R T

Nadere informatie

Webmail met Windows Live Hotmail

Webmail met Windows Live Hotmail Wegwijs in internet Webmail met Windows Live Hotmail Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij coutinho c bussum 2011 Deze handleiding Webmail met Windows Live Hotmail hoort bij Wegwijs in internet van

Nadere informatie

Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express

Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express Windows XP en zijn voorgangers hadden als eigen E-mailprogramma Outlook Express. Hoe zit het met Vista? Windows Vista heeft een gewijzigde versie van

Nadere informatie

Instructie. SimPC Webmail. Algemene versie 1.1. Ga verder naar bladzijde 2

Instructie. SimPC Webmail. Algemene versie 1.1. Ga verder naar bladzijde 2 Instructie SimPC Webmail Algemene versie 1.1 Ga verder naar bladzijde 2 Stap 1 Algemeen overzicht van de webmail Eenmaal ingelogd, is het scherm van SimPC webmail verdeeld in verschillende onderdelen die

Nadere informatie

EN MET OUTLOOK AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN

EN MET OUTLOOK AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN E-MAILEN MET OUTLOOK Emailen met Outlook Op www.seniorenweb.nl vind je tips en trics over het werken met Outlook. Op http://www.gratiscursus.be/outlook_2010/ staat een gratis cursus Outlook. Beiden zijn

Nadere informatie

Configuratie Outlook 2000

Configuratie Outlook 2000 Configuratie Outlook 2000 Deze gedetailleerde handleiding zal u helpen om: 4 uw nieuwe Euphony-e-mailadres toegangelijk te maken via Outlook (blz. 1 8) 4 uw bestaande e-mailadres(sen) in Outlook toegankelijk

Nadere informatie

8.13 Windows Hulp op afstand

8.13 Windows Hulp op afstand 1 8.13 Windows Hulp op afstand Misschien heeft u een probleem dat u zelf niet kunt oplossen, maar is één van uw (klein)kinderen of kennissen erg handig met computers. Dan kunt u natuurlijk telefonisch

Nadere informatie

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 Status: Productie Versie: v02.00 Publicatie datum: 9-12-2015

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Uitlegdocument Schoudercom. Hierin vindt u alle standaard informatie voor het mailen van documenten.

Uitlegdocument Schoudercom. Hierin vindt u alle standaard informatie voor het mailen van documenten. Uitlegdocument Schoudercom. Hierin vindt u alle standaard informatie voor het mailen van documenten. Inhoud Hoofdstuk 1: Berichten versturen.... 2 1.1 Toelichting... 2 1.1 Hoe werkt berichten versturen?...

Nadere informatie

Van WLM naar outlook.com

Van WLM naar outlook.com Toevoegen nieuw account binnen je (bestaande) outlook.com Zie hiertoe dit artikel op de site van seniorweb-leek We gaan er van uit dat je reeds een Microsoft-account (e-mailadres met @outlook.com, @hotmail.xx,

Nadere informatie

Gmail: verzenden, beantwoorden, bijlagen en afdrukken

Gmail: verzenden, beantwoorden, bijlagen en afdrukken Ziet Gmail er bij u anders uit dan zoals hier weergegeven? U lost dit op door over te schakelen op de nieuwe stijl! Gmail: verzenden, beantwoorden, bijlagen en afdrukken Uw postvak IN Meld u aan bij Gmail.

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 Pagina 1 van 27 Inhoud Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 1. Beheerpagina... 3 2. Invoeren of aanpassen van gegevens op de website... 4 2.1 Inloggen... 4 2.2 Help... 4 3. Hoofdmenu... 5 4.

Nadere informatie

1. een e-mailadres aanmaken

1. een e-mailadres aanmaken e-mailen met Windows Live Hotmail 1. een e-mailadres aanmaken We gaan nu zelf een e-mail adres aanmaken. Dit moet je maar één keer doen. Daarna kan je altijd met datzelfde adres werken. We kiezen voor

Nadere informatie

Studio Visual Steps. E-mail in Outook Gebruik Outlook effectief en bespaar tijd!

Studio Visual Steps. E-mail in Outook Gebruik Outlook effectief en bespaar tijd! Studio Visual Steps E-mail in Outook Gebruik Outlook effectief en bespaar tijd! Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2015 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum:

Nadere informatie

WEB-DIRECT INTERNETDIENSTEN NIEUWKUIJK. Webmail. roundcube. M.F. Meesters WEB-Direct Internetdiensten 2-5-2012

WEB-DIRECT INTERNETDIENSTEN NIEUWKUIJK. Webmail. roundcube. M.F. Meesters WEB-Direct Internetdiensten 2-5-2012 WEB-DIRECT INTERNETDIENSTEN NIEUWKUIJK Webmail roundcube M.F. Meesters WEB-Direct Internetdiensten 2-5-2012 De klanten van WEB-Direct Internetdiensten hebben de beschikking over Webmail, een ideale oplossing

Nadere informatie

In deze handleiding worden de basisfuncties van Roundcube besproken.

In deze handleiding worden de basisfuncties van Roundcube besproken. Handleiding Roundcube Alle hostingklanten van zowel Kyzoe.be als Wphostr.eu hebben de beschikking over webmail, de ideale oplossing om e-mail ook tijdens thuiswerken of vakantie te kunnen lezen en beantwoorden.

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

Handleiding instellen account in Microsoft Outlook 2010

Handleiding instellen  account in Microsoft Outlook 2010 Handleiding instellen e-mailaccount in Microsoft Outlook 2010 Deze handleiding beschrijft de stappen die u dient te nemen om uw e-mailaccount in te stellen in uw Microsoft Outlook 2010. Inhoud E-mailaccount

Nadere informatie

Handleiding webmail. Handleiding webmail Versie 2.1 Auteur : E.Mouws

Handleiding webmail. Handleiding webmail Versie 2.1 Auteur : E.Mouws 14-09-2017 Versie 2.1 Auteur : E.Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Wat is webmail?... 3 Hoe gebruikt u webmail?... 3 Hoe veilig is webmail?... 3 Kunt u uw eigen adresboek gebruiken bij webmail?... 3 Inloggen...

Nadere informatie

E-MAILEN MET OUTLOOK.COM

E-MAILEN MET OUTLOOK.COM E-MAILEN MET OUTLOOK.COM 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl C O M P U T E R T R A I N I N G V

Nadere informatie

Stap 1: csv-bestand opslaan U slaat het adresboek van Windows Live Mail als volgt op in een csvbestand:

Stap 1: csv-bestand opslaan U slaat het adresboek van Windows Live Mail als volgt op in een csvbestand: Van Windows Live Mail ( WLM ) overstappen naar Thunderbird: Om gegevens vanuit WLM te gebruiken maak je eerst een z.g.n. CSV bestand aan. Dat is het adressenbestand. Een csv-bestand is een tabel waarin

Nadere informatie

EN MET OUTLOOK.COM

EN MET OUTLOOK.COM E-MAILEN MET OUTLOOK.COM 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl C O M P U T E R T R A I N I N G V

Nadere informatie

Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker

Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker 1 Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker In april 2018 is er een update verschenen van Windows 10. In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste verschillen. Sommige

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2016

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2016 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2016 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2016 Status: Productie Versie: v01.00 Publicatie datum: 28-11-2017

Nadere informatie

1. Starten op het World Wide Web

1. Starten op het World Wide Web 21 1. Starten op het World Wide Web Het internet bestaat uit duizenden computers die allemaal met elkaar verbonden zijn door middel van kabels, het telefoonnet of televisiekabelnet en satellietverbindingen.

Nadere informatie

Handleiding Roundcube

Handleiding Roundcube Handleiding Roundcube Alle hostingklanten van Beijes Webpublishing hebben de beschikking over webmail, de ideale oplossing om e-mail ook tijdens thuiswerken of vakantie te kunnen lezen en beantwoorden.

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

1. Starten op het World Wide Web

1. Starten op het World Wide Web 21 1. Starten op het World Wide Web Het internet bestaat uit duizenden computers die allemaal met elkaar verbonden zijn door middel van kabels, het telefoonnet of televisiekabelnet en satellietverbindingen.

Nadere informatie

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 Status: Productie Versie: v02.00 Publicatie datum: 14-8-2015

Nadere informatie

Symbol for Windows Document Maker E-mail

Symbol for Windows Document Maker E-mail Handicom Symbol for Windows Document Maker E-mail (Versie 2.3) Handicom, 2005, Nederland Inhoud Inleiding... 2 1. Voordat u kunt e-mailen... 3 1.1 Instellingen... 3 1.2 Adresboek... 5 1.3 E-mailknoppen

Nadere informatie

WINDOWS LIVE MAIL ESSENTIALS

WINDOWS LIVE MAIL ESSENTIALS WINDOWS LIVE MAIL ESSENTIALS 2012 Computertraining voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl Windows Live Mail Essentials C

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 Status: Productie Versie: v03.00 Publicatie datum: 21-4-2017

Nadere informatie

Zo een post heet niet meer een brief, maar een mail. Vanaf nu gebruiken we enkel nog het woord mail.

Zo een post heet niet meer een brief, maar een mail. Vanaf nu gebruiken we enkel nog het woord mail. Windows Live Mail Het hierboven genoemde programma staat op je computer, je PC (Personal Computer), en het is bedoeld om post, mail in het Engels, mee te versturen en/of te ontvangen. Zo een post heet

Nadere informatie

Opleiding: Webmail outlook 2007

Opleiding: Webmail outlook 2007 Opleiding: Webmail outlook 2007 1. Inloggen Via de website: 1. http://webmail.hostedexchange.be of via 2. http://www.mpcterbank.be/personeel e-mailadres = voornaam.achternaam@mpcterbank.be wachtwoord:

Nadere informatie

Erratum Android 6 en ios 10

Erratum Android 6 en ios 10 1 Erratum Android 6 en ios 10 Als u een tablet heeft met Android 6 of een ipad met ios 10 leest u in dit PDFbestand hoe u bepaalde stappen op uw tablet of ipad kunt doorlopen. Heeft u een specifieke vraag,

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Zorgmail in PodoFile

Zorgmail in PodoFile Zorgmail in PodoFile Handleiding bij de extra module Zorgmail-aansluiting -kortweg aangeduid als extra module Zorgmail - (vanaf PodoFile versie 4.5.4) 1 INHOUD 2 Wat is Zorgmail?... 3 3 Wat heeft een pedicure

Nadere informatie

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u:

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u: 7 Windows Defender Veel internetgebruikers downloaden wel eens een gratis programma van internet. Vaak realiseren zij zich niet dat sommige programma s onderdelen bevatten die informatie over de gebruikers

Nadere informatie

Handleiding. Handleiding

Handleiding. Handleiding Handleiding webmail Handleiding webmail Inhoudsopgave Introductie nieuwe webmail 2 1.1. Gebruik van webmail 2 1.2. Mappenweergave 3 1.3. Nieuwe e-mail opstellen en verzenden. 4 1.4. Opties voor opstellen

Nadere informatie

Office-bestanden en OneDrive

Office-bestanden en OneDrive 1 Office-bestanden en OneDrive Werken in de cloud betekent dat u uw bestanden niet meer op uw eigen computer bewerkt en bewaart, maar in een voor u gereserveerde opslagruimte op internet. Het voordeel

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

Inhoudsopgave Visual Steps B.V.

Inhoudsopgave Visual Steps B.V. Inhoudsopgave Voorwoord...13 Introductie Visual Steps...14 Wat heeft u nodig?...15 Hoe werkt u met dit boek?...17 De volgorde van lezen...18 De cd-rom bij dit boek...18 De schermafbeeldingen...18 Toets

Nadere informatie

GMAIL. Gmail. 2012 Computertraining voor 50-plussers

GMAIL. Gmail. 2012 Computertraining voor 50-plussers GMAIL 2012 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl C O M P U T E R T R A I N I N G V O O R 5 0 -

Nadere informatie

OUTLOOK 2013. Computertraining voor 50-plussers

OUTLOOK 2013. Computertraining voor 50-plussers OUTLOOK 2013 Mei 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl Niets uit deze uitgaven mag worden gekopieerd

Nadere informatie

Handleiding web mail

Handleiding web mail Handleiding web mail Handleiding web mail 5-12-14 Versie 1.2 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Het maken, versturen, verplaatsen en zoeken van een E-mail.... 5 Nieuw bericht/vergaderverzoek... 5 Het verwijderen

Nadere informatie

Schoolmail. Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig.

Schoolmail. Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig. Schoolmail Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig. Wil je meer uitleg of hulp bij het instellen van de juiste

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007 Status: Productie Versie: v02.00 Publicatie datum: 14-8-2015

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007 Status: Productie Versie: v03.00 Publicatie datum: 21-4-2017

Nadere informatie

Hulp bij een aantal uit te voeren opdrachten Outlook Express (of Windows Mail)

Hulp bij een aantal uit te voeren opdrachten Outlook Express (of Windows Mail) Hulp bij een aantal uit te voeren opdrachten Outlook Express (of Windows Mail) outlook Express starten en afsluiten welke versie een bericht verzenden, ontvangen, openen en afdrukken een bericht beantwoorden

Nadere informatie

Denit handleiding Instellen van uw e- mailaccount in Thunderbird

Denit handleiding Instellen van uw e- mailaccount in Thunderbird Denit handleiding Instellen van uw e- mailaccount in Thunderbird Deze handleiding beschrijft de stappen die u dient te nemen om een IMAP account in te stellen in Thunderbird voor Windows (7). Deze schermafbeeldingen

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie