VERKENNEND ASBESTONDERZOEK VERDACHTE LOCATIES REGIO IJMOND GEMEENTE HEEMSTEDE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERKENNEND ASBESTONDERZOEK VERDACHTE LOCATIES REGIO IJMOND GEMEENTE HEEMSTEDE"

Transcriptie

1 Grondslag BV Project PROJECT VERKENNEND ASBESTONDERZOEK VERDACHTE LOCATIES REGIO IJMOND GEMEENTE HEEMSTEDE opdrachtgever: Milieudienst IJmond Postbus AH Beverwijk contactpersoon: De heren R. Leker en B. Kamerbeek Tel: projectleider: Dhr. R.A.F. Groot Grondslag BV Nijverheidsweg GZ KAMERIK Tel.: Fax: adviseur: Dhr. L.J. Schuil Galileistraat SE HEERHUGOWAARD Tel.: Fax: datum: concept: 11 november 21 definitief: 29 november 21 Oevers VC STEENWIJK Tel.: Fax:

2 Grondslag BV Project INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING EN DOEL 1 2 LOCATIEGEGEVENS EN ONDERZOEKSOPZET 1 3 UITGEVOERD ONDERZOEKSPROGRAMMA 1 4 TOETSINGSKADER ASBEST 2 5 CONCLUSIES EN AANBEVELINGEN 3 BIJLAGEN ID 386 : Havenstraat 65 ID 871 : Jan P. Strijboslaan ID 872 : Wasserij-Annalaan

3 Grondslag BV 1 Project INLEIDING EN DOEL Door de Milieudienst IJmond is aan Grondslag BV opdracht verleend voor het uitvoeren van verkennend onderzoek naar asbest in de bodem, ter plaatse van verdachte locaties binnen het werkgebied van de Milieudienst IJmond. Het project is uitgevoerd in het kader van het Investeringsfonds Stedelijke Vernieuwing (ISV). Dit verkennend onderzoek is een vervolg op een inventarisatie naar de verdachte locaties binnen de gemeenten Beverwijk, Bloemendaal en Bennebroek, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Velsen en Zandvoort. Onderhavige rapportage bevat de resultaten van het verkennend onderzoek dat is uitgevoerd op de verdachte locaties in de gemeente Heemstede. De locaties zijn voortgekomen uit inventarisatie die is uitgevoerd door Terrascan (rapport T , d.d. maart 21). Het doel van het verkennend onderzoek is te bepalen of de bodem ter plaatse van de verdachte locaties verontreinigd is met asbest. 2 LOCATIEGEGEVENS EN ONDERZOEKSOPZET In onderstaande tabel zijn de locaties opgenomen die met de inventarisatie als verdacht zijn aangemerkt. In de tabel is tevens de onderzoeksopzet weergegeven, zoals die in het rapport van de inventarisatie is opgenomen. De onderzoeksopzet is gebaseerd op de NEN 577 waar het bodem betreft en de NEN 5897, waar het een puinverharding betreft of bodem met meer dan 2% puin. Tabel 2.1 Locaties en onderzoeksopzet ID code Locatie Plaats Oppervlakte m 2 Inspectie Boringen Analyses gaten 386 Havenstraat 65 Heemstede Jan P. Strijboslaan Heemstede Wasserij-Annalaan Heemstede UITGEVOERD ONDERZOEKSPROGRAMMA Voorafgaand aan het onderzoek is een veiligheid- en gezondheidsplan opgesteld door de erkend arbeidshygiënist, dhr. H. Hofmeester. Hierin zijn de maatregelen beschreven die genomen moeten worden voor het veilig uitvoeren van het veldwerk. Een de maatregelen is het controleren en zo nodig in stand houden van een minimum bodemvochtgehalte van 1 procent. Het asbestonderzoek is uitgevoerd conform de richtlijnen die zijn opgesteld in protocol 218 van de BRL SIKB 2. Grondslag BV is door KIWA gecertificeerd voor het verrichten van Veldwerk bij milieuhygiënisch bodemonderzoek conform deze BRL 2. Grondslag BV is als opdrachtnemer onafhankelijk van de opdrachtgever. Tussen beide bestaat geen relatie als bedoeld in de BRL SIKB 2. De werkzaamheden in het veld zijn gestart met een maaiveldinspectie. Indien asbestverdacht materiaal op het maaiveld is aangetroffen, is de ligging van de inspectiegaten hier mede op afgestemd. Per gat is 5 liter opgegraven tot een diepte van,3 à,5 meter minus maaiveld (m-mv), afhankelijk van de bodemopbouw. Een aantal gaten is doorgezet met een grondboring voor het onderzoek van de diepere bodem.

4 Grondslag BV 2 Project De opgegraven en opgeboorde grond is in het veld gezeefd over 2 mm. De asbestverdachte fragmenten groter dan 2 mm, de grove fractie, zijn in het veld per gat of boring samengevoegd tot een asbestverzamelmonster (AVM). Van de uitgezeefde grond kleiner dan 2 mm, de fijne fractie, zijn in het veld mengmonsters samengesteld van verschillende gaten (MM FF). Deze mengmonsters hebben een gewicht van circa 1 kg. Verdachte gaten (gaten waarin asbestverdacht materiaal is aangetroffen) zijn met elkaar opgemengd en onverdachte gaten zijn met elkaar opgemengd. De monsters zijn geanalyseerd door een daartoe gecertificeerd laboratorium. Het veldwerk is uitgevoerd in de maanden september/oktober 21, onder leiding van dhr. M.A.A. Smit. In tabel 3.1 zijn de uitgevoerde werkzaamheden weergegeven dit is overeenkomstig met het onderzoeksprogramma. In de bijlagen zijn de werkzaamheden en resultaten per locatie nader beschreven. Tabel 3.1 Uitgevoerde werkzaamheden Oppervlakte ID code Locatie Plaats m 2 Inspectie gaten Boringen Analyses 386 Havenstraat 65 Heemstede Jan P. Strijboslaan Heemstede Wasserij-Annalaan Heemstede TOETSINGSKADER ASBEST Het beleid ten aanzien van asbest in de bodem, grond en puin(granulaat) is geformuleerd in de Beleidsbrief asbest in bodem, grond en puin(granulaat) (TK 3 maart 24, en , nr.15). De in de beleidsbrief aangekondigde interventiewaarde voor asbest in grond is opgenomen in bijlage 1 van de Circulaire Bodemsanering 29. Voor asbest in grond geldt een interventiewaarde van 1 mg/kg ds gewogen. Gewogen betekent dat de toetswaarde op de volgende manier wordt berekend: toetswaarde = gehalte serpentijn (chrysotiel) + 1 x gehalte amfibool (croccidoliet, amosiet, etc) Wanneer de interventiewaarde voor asbest in de bodem wordt overschreden, dient conform de Wet Bodembescherming een uitspraak te worden gedaan over de risico s van de verontreiniging bij het huidige en toekomstige gebruik, op basis van een milieuhygiënisch saneringscriterium. Voor asbest geldt hiervoor het Protocol Asbest, opgenomen in bijlage 3 van de Circulaire Bodemsanering 29. Voor de bepaling van het totale asbestgehalte in de grond worden de resultaten van de visuele inspectie (grove fractie, > 2 cm) en de analyseresultaten van de grondmonsters (fijne fractie, < 2cm) bij elkaar opgeteld. Voor de toetsing is uitgegaan van de rekenmethode en afrondingsregels zoals vermeld in de NEN-577. Voor asbest in grond geldt geen achtergrondwaarde. De interventiewaarde bodemsanering voor asbest ligt op het niveau van verwaarloosbaar risico. Grond met een asbestgehalte lager dan de interventiewaarde cq. hergebruiksnorm kan worden beschouwd als zijnde asbestvrij.

5 Grondslag BV 3 Project CONCLUSIES EN AANBEVELINGEN In de maanden september/oktober 21 is door Grondslag een verkennend asbest-ingrondonderzoek uitgevoerd in de gemeente Heemstede. In onderstaande tabel zijn de resultaten van het onderzoek weergegeven. Tabel 5.1 Resultaten onderzoek ID code Locatie Plaats Conclusie 386 Havenstraat 65 Heemstede Asbest aangetoond onder de norm 871 Jan P. Strijboslaan Heemstede Geen asbest aangetoond 872 Wasserij-Annalaan Heemstede Asbest aangetoond onder de norm Op het perceel ID 386 is geen asbest aangetroffen in een gehalte boven de interventiewaarde. Wel is plaatselijk een gehalte aangetroffen die de interventiewaarde benaderd (AB17). Op basis van dit onderzoek kan ons inziens niet worden uitgesloten dat er plaatselijk sprake is van een ernstige verontreiniging met asbest. Om hieromtrent meer duidelijkheid te krijgen wordt aanbevolen om een naderonderzoek uit te voeren, met name nabij bij inspectiegat AB17. Op het perceel ID 872 is asbest aangetroffen in een gehalte ruimschoots onder de norm. De gevolgde onderzoeksstrategie geeft in voldoende mate de situatie ter plaatse van de onderzoekslocatie weer. Ons inziens is er geen aanleiding tot het uitvoeren van een nader onderzoek. Op het perceel ID 871 is geen asbest aangetoond. De gevolgde onderzoeksstrategie geeft ook hier in voldoende mate de situatie ter plaatse van de onderzoekslocatie weer. Ons inziens is er geen aanleiding tot het uitvoeren van een nader onderzoek. Opgemerkt dient te worden dat het bodemonderzoek volgens een steekproefsgewijze opzet is uitgevoerd. Tevens dient het bodemonderzoek beschouwd te worden als een tijdelijk vastgestelde status van de bodemkwaliteit ter plaatse. Derhalve kan in bepaalde situaties (bijvoorbeeld bij een toekomstige bestemmingswijziging of aanvraag van een bouwvergunning) de geldigheidsduur van het onderzoek beperkt zijn.

6 Grondslag BV ONDERZOEKSRESULTATEN PER LOCATIE

7 Grondslag BV Project ONDERZOEKSRESULTATEN ID 386 Gemeente: Heemstede Plaats: Heemstede Adres: Havenstraat 65 Project grondslag: Project Terrascan: T Rapportagedatum: 11 november 21 Periode van onderzoek: april/november 21 Oppervlakte onderzoekslocatie: 9.9 m 2 Bijlagen bij dit perceel: - boorpuntenkaart - boorprofielen - toetsingstabellen - analysecertificaten opdrachtgever: Milieudienst IJmond Postbus AH Beverwijk Grondslag BV Nijverheidsweg 7 Galileistraat 69 Oevers GZ KAMERIK 174 SE HEERHUGOWAARD 8331 VC STEENWIJK Tel.: Tel.: Tel.: Fax: Fax: Fax:

8 Grondslag BV Project Aanleiding/doel: Historische informatie: Voorgaand onderzoek: Huidig gebruik: Zintuiglijke waarnemingen: Dit perceel is milieukundig onderzocht als onderdeel van het ISVprogramma Dit verkennend onderzoek is een vervolg op een inventarisatie naar de verdachte locaties binnen de gemeenten Beverwijk, Bloemendaal en Bennebroek, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Velsen en Zandvoort. Op de locatie is een asbestcementwarenfabriek aanwezig geweest. Tijdens een terreinbezoek is geen asbestverdacht materiaal waargenomen. Van de onderzoekslocatie is één bodemonderzoek bekend. De asbest status is hierin niet onderzocht. Bedrijventerrein. In het inspectiegat AB17 is asbestverdacht materiaal aangetroffen. In de overige inspectiegaten zijn veelal bijmengingen aan schelpen, sporen teer, beton, baksteen, puin, glas, slakken, asfalt en kolen aangetroffen. De asbestgaten AB1, AB2 en AB3 zijn gestuit op beton. Overzicht verrichte werkzaamheden: Inspectiegaten (à 5 liter) AB1 t/m AB18 Doorgezet als boring AB5, AB8, AB9, AB17 Asbest verdacht materiaal aangetroffen (aantal fragmenten) Asbest in grond (fijne fractie) Analyses AB17 (6) 1 1 Asbest verdacht materiaal (grove fractie) Analyse resultaten: Monstersamenstelling gemeten waarde grove fractie (> 2cm) in mg/kg ds gemeten waarde fijne fractie (< 2cm) in mg/kg ds gewogen toetswaarde # in mg/kg ds serpentijn amfibool serpentijn amfibool AB AB AB AB AB5/AB12/AB15 - -,3 (NH) -,3 AB6/AB7/AB AB9/AB AB17 84,93 -,2 (NH) - 85 AB11/AB13/AB ,6 (NH) - 5,6 AB16/AB ,9 (NH) = niet aangetroffen # gewogen toetswaarde = serpentijn (chrysotiel) + 1 x amfibool (amosiet+crocidoliet+andere asbestsoorten) H = hechtgebonden asbest NH = niet-hechtgebonden asbest ** = het gehalte overschrijdt de interventiewaarde

9 Grondslag BV Project Conclusies: Ter plaatse van Havenstraat 65 te Heemstede is een verkennend bodemonderzoek uitgevoerd naar asbest. Met het onderzoek is geen asbest aangetroffen in een gehalte boven de interventiewaarde. Wel is plaatselijk een gehalte aangetroffen die de interventiewaarde benaderd (AB17). Op basis van dit onderzoek kan ons inziens niet worden uitgesloten dat er plaatselijk sprake is van een ernstige verontreiniging met asbest. Om hieromtrent meer duidelijkheid te krijgen wordt aanbevolen om een naderonderzoek uit te voeren, met name nabij bij inspectiegat AB17.

10 Grondslag BV BOORPUNTENKAART

11

12 Grondslag BV BOORPROFIELEN

13 Boring: AB1 Boring: AB klinker Klinker Zand, matig fijn, sporen schelpen, sporen teer, beige Gestuit beton klinker Klinker Zand, matig fijn, sporen schelpen, sporen teer, beige Gestuit beton Boring: AB3 Boring: AB4-8 klinker Klinker 1-8 klinker Klinker 2 Zand, matig fijn, sporen schelpen, sporen beton, sporen roest, beige 2 Zand, matig fijn, zwak siltig, sterk betonhoudend, beige Gestuit beton 5-5 Boring: AB5 Boring: AB tegel Tegel Zand, matig fijn, zwak humeus, zwak betonhoudend, sporen baksteen, sporen teer, sporen grind, bruinbeige, geroerd Zand, zeer fijn, sterk humeus, donkerbruin klinker Klinker Zand, matig fijn, zwak siltig, sporen schelpen, beige Zand, matig fijn, zwak siltig, zwak humeus, zwak baksteenhoudend, bruinbeige 1-11 Projectnaam: havenstraat 65 Project: getekend volgens NEN 514

14 Boring: AB7 Boring: AB klinker Klinker Zand, matig fijn, zwak siltig, beige Zand, matig fijn, matig humeus, sporen slakken, sporen puin, sporen glas, zwak baksteenhoudend, donkerbruin klinker Klinker Zand, matig fijn, zwak siltig, sporen schelpen, beige Zand, matig fijn, zwak siltig, zwak humeus, sporen baksteen, sporen grind, sporen puin, grijsbeige Zand, matig fijn, zwak siltig, grijs Zand, zeer fijn, sterk humeus, sporen kolen, bruin Boring: AB9 Boring: AB1-8 klinker Klinker -8 klinker Klinker Zand, matig fijn, zwak humeus, sporen aardewerk, sporen grind, sporen puin, bruinbeige, geroerd Zand, zeer fijn, sterk humeus, donkerbruin Zand, matig fijn, zwak siltig, beige Zand, matig fijn, uiterst slakhoudend, grijsbruin Veen, bruin Boring: AB11 Boring: AB tegel Tegel Zand, matig fijn, zwak siltig, beige Zand, zeer fijn, matig humeus, sporen grind, baksteen, bruin klinker Klinker Zand, matig fijn, zwak siltig, sporen baksteen, sporen schelpen, beige Zand, matig fijn, matig humeus, matig puinhoudend, sporen metaal, sporen slakken, zwak grindhoudend, bruin Projectnaam: havenstraat 65 Project: getekend volgens NEN 514

15 Boring: AB13 Boring: AB14-8 klinker Klinker -8 klinker Klinker 5-5 Zand, matig fijn, zwak humeus, zwak siltig, zwak baksteenhoudend, sporen wortels, zwak betonhoudend, beige 5-5 Zand, matig fijn, zwak humeus, zwak siltig, sporen baksteen, sporen puin, sporen planten, sporen schelpen, beige Boring: AB15 Boring: AB klinker Klinker Zand, matig fijn, zwak humeus, zwak siltig, sporen baksteen, sporen puin, sporen asfalt, sporen schelpen, beige groenstrook Zand, zeer fijn, matig humeus, zwak baksteenhoudend, sporen hout, sporen plastic, zwak grindhoudend, bruin Zand, zeer fijn, zwak siltig, beige Boring: AB17 Boring: AB18 15 x avm groenstrook Zand, zeer fijn, matig humeus, sporen wortels, sterk grindhoudend, bruin, 5 st. avm groenstrook Zand, zeer fijn, matig humeus, sporen baksteen, zwak wortelhoudend, sporen grind, bruin Zand, zeer fijn, sterk humeus, zwak kleiïg, sporen grind, sporen baksteen, bruin Projectnaam: havenstraat 65 Project: getekend volgens NEN 514

16 Grondslag BV TOETSINGSTABELLEN

17 Omrekening asbesthoudend materiaal naar asbest in grond / puin per sleuf (mg/kg ds); gehalte aan asbest in de grove fractie (> 2cm) Project , Havenstraat 65 te Heemstede AB12 geinspecteerde oppervlakte (m2) omvang geinspect. opp. (bij 2 cm dikte) (m3) omvang geinspecteerde sleuf / gat,5 (m3) totaal geinspecteerd,5 (m3) soortelijk gewicht grond / puin 16 (kg/m3) droge stof (door laboratorium bepaald) 82,6 (%) totaal geinspecteerd 8, (kg) " 66,8 (kg ds) inspectie-efficiency (i.e.) = 1, (%) materiaal aantal gem. hecht/ soort gewicht gewicht na corr. gehalte soort aangetroffen asbest niet hecht asbest * materiaal asbest i.e. asbest stukjes % (gram) (gram) (gram) (mg/kg ds) asbest cement, plaat 6 12,5 H chrysotiel 44,9 5,61 5,61 84,93 niet aangetroffen,,, niet aangetroffen,,, niet aangetroffen,,, niet aangetroffen,,, niet aangetroffen,,, niet aangetroffen,,, niet aangetroffen,,, niet aangetroffen,,, niet aangetroffen,,, niet aangetroffen,,, niet aangetroffen,,, niet aangetroffen,,, niet aangetroffen,,, niet aangetroffen,,, niet aangetroffen,,, niet aangetroffen,,, niet aangetroffen,,, niet aangetroffen,,, niet aangetroffen,,, niet aangetroffen,,, niet aangetroffen,,, niet aangetroffen,,, niet aangetroffen,,, niet aangetroffen,,, niet aangetroffen,,, niet aangetroffen,,, niet aangetroffen,,, niet aangetroffen,,, niet aangetroffen,,, niet aangetroffen,,, niet aangetroffen,,, TOTALEN: serpentijn * 84,93 amfibool *, gemeten 84,93 * serpentijn = chrysotiel amfibool = amosiet + crocidoliet + andere asbestsoorten bovengrens 221,85 ondergrens 24,94 (versie )

18 Grondslag BV ANALYSECERTIFICATEN

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40 Grondslag BV Project ONDERZOEKSRESULTATEN ID 871 Gemeente: Heemstede Plaats: Heemstede Adres: Jan P. Strijboslaan 5-47 Project grondslag: Project Terrascan: T Rapportagedatum: 11 november 21 Periode van onderzoek: april/november 21 Oppervlakte onderzoekslocatie: 8 m 2 Bijlagen bij dit perceel: - boorpuntenkaart - boorprofielen - analysecertificaten opdrachtgever: Milieudienst IJmond Postbus AH Beverwijk Grondslag BV Nijverheidsweg 7 Galileistraat 69 Oevers GZ KAMERIK 174 SE HEERHUGOWAARD 8331 VC STEENWIJK Tel.: Tel.: Tel.: Fax: Fax: Fax:

41 Grondslag BV Project Aanleiding/doel: Historische informatie: Voorgaand onderzoek: Huidig gebruik: Zintuiglijke waarnemingen: Dit perceel is milieukundig onderzocht als onderdeel van het ISVprogramma Dit verkennend onderzoek is een vervolg op een inventarisatie naar de verdachte locaties binnen de gemeenten Beverwijk, Bloemendaal en Bennebroek, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Velsen en Zandvoort. Op de locatie is bebouwing aanwezig geweest uit de asbest verdachte periode. Gebouwd tussen 196 en 198 gesloopt voor 29. Van de onderzoekslocatie is één bodemonderzoek bekend. De asbest status is hierin niet onderzocht. Wonen. In de inspectiegaten AB1, AB3 en AB5 zijn bijmengingen aan plastic, puin en glas aangetroffen. In de overige gaten zijn geen bijmengingen aangetroffen. Overzicht verrichte werkzaamheden: Inspectiegaten (à 5 liter) Doorgezet als boring Asbest verdacht materiaal aangetroffen (aantal fragmenten) Asbest in grond (fijne fractie) AB1 t/m AB5 AB5-1 - Analyses Asbest verdacht materiaal (grove fractie) Analyse resultaten: Monstersamenstelling gemeten waarde grove fractie (> 2cm) in mg/kg ds gemeten waarde fijne fractie (< 2cm) in mg/kg ds gewogen toetswaarde # in mg/kg ds serpentijn amfibool serpentijn amfibool AB1-AB = niet aangetroffen # gewogen toetswaarde = serpentijn (chrysotiel) + 1 x amfibool (amosiet+crocidoliet+andere asbestsoorten) H = hechtgebonden asbest NH = niet-hechtgebonden asbest ** = het gehalte overschrijdt de interventiewaarde Conclusies: Ter plaatse van de Jan P. Strijboslaan 5-47 te Heemstede is een verkennend bodemonderzoek uitgevoerd naar asbest. In en op de bodem is geen asbest aangetroffen. De gevolgde onderzoeksstrategie geeft in voldoende mate de situatie ter plaatse van de onderzoekslocatie weer. Ons inziens is er geen aanleiding tot het uitvoeren van een nader onderzoek.

42 Grondslag BV BOORPUNTENKAART

43

44 Grondslag BV BOORPROFIELEN

45 Boring: AB1 Boring: AB2 5 A B C tegel Tegel Zand, matig fijn, beige Zand, matig fijn, sporen glas, sporen puin, bruinbeige tegel Tegel Zand, matig fijn, beige Zand, matig fijn, sporen plastic, bruinbeige D Zand, matig fijn, beige -9 1 Zand, matig fijn, matig schelphoudend, grijs -14 Boring: AB3 Boring: AB4-6 tegel Tegel -6 tegel Tegel Zand, matig fijn, sterk wortelhoudend, beige Zand, matig fijn, sporen plastic, sporen puin, beige 5-5 Zand, matig fijn, sporen puin, beige Boring: AB5-6 tegel Tegel Zand, matig fijn, sporen puin, beige 5-5 Projectnaam: jan p strijboslaan Project: getekend volgens NEN 514

46 Grondslag BV ANALYSECERTIFICATEN

47

48

49 Grondslag BV Project ONDERZOEKSRESULTATEN ID 872 Gemeente: Heemstede Plaats: Heemstede Adres: Wasserij-Annalaan Project grondslag: Project Terrascan: T Rapportagedatum: 11 november 21 Periode van onderzoek: april/november 21 Oppervlakte onderzoekslocatie: 8 m 2 Bijlagen bij dit perceel: - boorpuntenkaart - boorprofielen - analysecertificaten opdrachtgever: Milieudienst IJmond Postbus AH Beverwijk Grondslag BV Nijverheidsweg 7 Galileistraat 69 Oevers GZ KAMERIK 174 SE HEERHUGOWAARD 8331 VC STEENWIJK Tel.: Tel.: Tel.: Fax: Fax: Fax:

50 Grondslag BV Project Aanleiding/doel: Historische informatie: Voorgaand onderzoek: Huidig gebruik: Zintuiglijke waarnemingen: Dit perceel is milieukundig onderzocht als onderdeel van het ISVprogramma Dit verkennend onderzoek is een vervolg op een inventarisatie naar de verdachte locaties binnen de gemeenten Beverwijk, Bloemendaal en Bennebroek, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Velsen en Zandvoort. Op de locatie is bebouwing aanwezig geweest uit de asbest verdachte periode. Gebouwd tussen 196 en 198 gesloopt voor 29. Van de onderzoekslocatie is één bodemonderzoek bekend, hierbij is de parameter asbest niet onderzocht. Wonen. In de inspectiegaten AB1, AB3 en AB5 zijn bijmengingen aan baksteen, plastic en puin aangetroffen. Overzicht verrichte werkzaamheden: Inspectiegaten (à 5 liter) Doorgezet als boring (tot 2, m-mv) Asbest verdacht materiaal aangetroffen (aantal fragmenten) Asbest in grond (fijne fractie) AB1 t/m AB5 AB1-1 - Analyses Asbest verdacht materiaal (grove fractie) Analyse resultaten: Monstersamenstelling gemeten waarde grove fractie (> 2cm) in mg/kg ds gemeten waarde fijne fractie (< 2cm) in mg/kg ds gewogen toetswaarde # in mg/kg ds serpentijn amfibool serpentijn amfibool AB1-AB ,9 (NH) - 4, - = niet aangetroffen # gewogen toetswaarde = serpentijn (chrysotiel) + 1 x amfibool (amosiet+crocidoliet+andere asbestsoorten) H = hechtgebonden asbest NH = niet-hechtgebonden asbest ** = het gehalte overschrijdt de interventiewaarde Conclusies: Ter plaatse van het perceel Wasserij-Annalaan te Heemstede is een verkennend bodemonderzoek uitgevoerd naar asbest. In het mengmonster van de inspectiegaten AB1-AB5 is asbest aangetoond in een gehalte ruimschoots onder de norm. De gevolgde onderzoeksstrategie geeft in voldoende mate de situatie ter plaatse van de onderzoekslocatie weer. Ons inziens is er geen aanleiding tot het uitvoeren van een nader onderzoek.

51 Grondslag BV BOORPUNTENKAART

52

53 Grondslag BV BOORPROFIELEN

54 Boring: AB1 Boring: AB tegel Tegel Zand, matig fijn, zwak siltig, zwak baksteenhoudend, zwak grindhoudend, beige, 5l geinspecteerd 5-5 tuin Zand, matig fijn, zwak humeus, sporen puin, sporen plastic, bruinbeige 4 Zand, matig fijn, zwak siltig, sporen grind, sporen schelpen, sporen beton, beige Boring: AB3 Boring: AB4-5 tuin Zand, zeer fijn, matig humeus, bruin Zand, matig fijn, zwak siltig, sporen puin, beige tuin Zand, zeer fijn, matig humeus, sporen schelpen, sporen baksteen, bruin Boring: AB5 tuin Zand, zeer fijn, matig humeus, sporen baksteen, bruin -3 Zand, matig fijn, zwak siltig, beige 5-5 Projectnaam: wasserij-annalaan Project: getekend volgens NEN 514

55 Grondslag BV ANALYSECERTIFICATEN

56

57

BODEMINSPECTIE OP ASBEST aan de Harskamperweg 84 te Harskamp

BODEMINSPECTIE OP ASBEST aan de Harskamperweg 84 te Harskamp BODEMINSPECTIE OP ASBEST aan de Harskamperweg 84 te Harskamp Opdrachtgever : Bart Boon Barneveld BV Adres : Barnseweg 124 Postcode, plaats : 3771 RP Barneveld Contactpersoon : Dhr. H. van Grootheest Telefoonnummer

Nadere informatie

Hierbij doen wij u de resultaten toekomen van het nader bodemonderzoek op het sportpark De Koepel te Vught.

Hierbij doen wij u de resultaten toekomen van het nader bodemonderzoek op het sportpark De Koepel te Vught. Gemeente Vught T.a.v. heer R. Agterdenbos Postbus 10100 5260 GA VUGHT Heeswijk, 15 juni 2009 Behandeld door : BER Onze ref. : 54161/256445.2 Betreft : Nader bodemonderzoek sportpark De Koepel te Vught

Nadere informatie

5, verklaring onafhankelijkheid uitvoering veldwerk, fotobijlage, profielen en legenda, analysecertificaten en tekening

5, verklaring onafhankelijkheid uitvoering veldwerk, fotobijlage, profielen en legenda, analysecertificaten en tekening Bouw- en aannemersbedrijf Ossendrijver BV T.a.v. mevrouw K. Ossendrijver De Stuwdam 14 3815 KM Amersfoort PJ Milieu BV Nijverheidsstraat 21 3861 RJ Nijkerk Telefoon: 33-2458511 E-mail: info@pjmilieu.nl

Nadere informatie

Nader asbestonderzoek in bodem Wolbertsdijk 13 te Wapenveld

Nader asbestonderzoek in bodem Wolbertsdijk 13 te Wapenveld Nader asbestonderzoek in bodem Wolbertsdijk 13 te Wapenveld Projectgegevens Beknopte beschrijving locatie Huidig gebruik terrein : Agrarische bedrijfsvoering Adres : Wolbertsdijk 13 Plaats : Wapenveld

Nadere informatie

VERKENNEND ONDERZOEK ASBEST IN FUNDATIE TPV DE WAGENBERGING AAN DE MIJZIJDE 97 TE KAMERIK

VERKENNEND ONDERZOEK ASBEST IN FUNDATIE TPV DE WAGENBERGING AAN DE MIJZIJDE 97 TE KAMERIK PROJECT 12838 VERKENNEND ONDERZOEK ASBEST IN FUNDATIE TPV DE WAGENBERGING AAN DE MIJZIJDE 97 TE KAMERIK Vestiging Kamerik Nijverheidsweg 7 3471 GZ Kamerik t 348 4213 Vestiging Heerhugowaard Galileistraat

Nadere informatie

INDICATIEVE DEPOTKEURING EN (NADER) ASBESTONDERZOEK TERREIN NUISVEEN 2 TE BORGER

INDICATIEVE DEPOTKEURING EN (NADER) ASBESTONDERZOEK TERREIN NUISVEEN 2 TE BORGER INDICATIEVE DEPOTKEURING EN (NADER) ASBESTONDERZOEK TERREIN NUISVEEN 2 TE BORGER PROVINCIE DRENTHE 9 juli 21 7491722:.2 B232.211.1 INDICATIEVE DEPOTKEURING EN (NADER) ASBESTONDERZOEK TERREIN NUISVEEN 2

Nadere informatie

VERKENNEND EN AANVULLEND BODEMONDERZOEK EN INDICATIEF EN AANVULLEND ASBESTONDERZOEK HUBERTWEG 31 TE AUSTERLITZ

VERKENNEND EN AANVULLEND BODEMONDERZOEK EN INDICATIEF EN AANVULLEND ASBESTONDERZOEK HUBERTWEG 31 TE AUSTERLITZ PROJECT 24648 VERKENNEND EN AANVULLEND BODEMONDERZOEK EN INDICATIEF EN AANVULLEND ASBESTONDERZOEK HUBERTWEG 31 TE AUSTERLITZ Vestiging Kamerik Nijverheidsweg 7 3471 GZ Kamerik t 348 4213 Vestiging Heerhugowaard

Nadere informatie

Nedcool Beheer T.a.v. de heer G. Piels Provinciale weg JH Velddriel. Doetinchem, 7 oktober 2016

Nedcool Beheer T.a.v. de heer G. Piels Provinciale weg JH Velddriel. Doetinchem, 7 oktober 2016 Nedcool Beheer T.a.v. de heer G. Piels Provinciale weg 40 5334 JH Velddriel Doetinchem, 7 oktober 2016 Betreft: addendum op rapportage verkennend bodemonderzoek Status: definitief, versie D1 Project: 1272.001

Nadere informatie

BIJLAGE 1 REGIONALE LIGGING ONDERZOEKSLOCATIE + KADASTRALE GEGEVENS

BIJLAGE 1 REGIONALE LIGGING ONDERZOEKSLOCATIE + KADASTRALE GEGEVENS BIJLAGE 1 REGIONALE LIGGING ONDERZOEKSLOCATIE + KADASTRALE GEGEVENS Uittreksel Kadastrale Kaart Uw referentie: 11347 839 2a 37 641 162 39 Oranjestraat 41 642 2b 643 158 159 45 43 4351a 436 434 1 3 433

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek plangebied t Spieghel, Grontmij, maart 2004

Verkennend bodemonderzoek plangebied t Spieghel, Grontmij, maart 2004 Verkennend bodemonderzoek plangebied t Spieghel, Grontmij, maart 2004 Conclusies Door middel van het uitgevoerde bodemonderzoek is inzicht verkregen in de milieuhygiënische kwaliteit van de bodem ter plaatse

Nadere informatie

Nader bodemonderzoek naar asbest, Julianastraat 12 t/m 16 te Kerkdriel

Nader bodemonderzoek naar asbest, Julianastraat 12 t/m 16 te Kerkdriel VAN VOORDENPARK 16 5301 KP ZALTBOMMEL TEL. 0418 572060 FAX 0418 515722 BANK: RABOBANK REK.NR: 15 34 09 746 K.V.K. TIEL 11028756 WWW.VERHOEVENMILIEU.NL INFO@VERHOEVENMILIEU.NL Woningstichting Maasdriel

Nadere informatie

VERKENNEND BODEMONDERZOEK WESTPOORT TE HEERHUGOWAARD

VERKENNEND BODEMONDERZOEK WESTPOORT TE HEERHUGOWAARD Grondslag BV Project 6.73 PROJECT 6.73 VERKENNEND BODEMONDERZOEK WESTPOORT TE HEERHUGOWAARD opdrachtgever: Gemeente Heerhugowaard Afdeling SRO Postbus 39 7 AJ Heerhugowaard contactpersoon: De heer A.T.M.

Nadere informatie

Bestemmingsplan Brandweerkazerne Halfweg

Bestemmingsplan Brandweerkazerne Halfweg Bestemmingsplan Brandweerkazerne Halfweg Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude BIJLAGEN 9 september 2012 Brandweerkazerne Halfweg Brandweerkazerne Halfweg Inhoudsopgave Bijlagen bij toelichting 3 Index

Nadere informatie

ORIËNTEREND ONDERZOEK PROJECT ZAANSLOOD DEELGEBIED J.J. ALLANSTRAAT , TE WESTZAAN

ORIËNTEREND ONDERZOEK PROJECT ZAANSLOOD DEELGEBIED J.J. ALLANSTRAAT , TE WESTZAAN PROJECT 26886 ORIËNTEREND ONDERZOEK PROJECT ZAANSLOOD DEELGEBIED J.J. ALLANSTRAAT 84-112, 91-117 TE WESTZAAN Vestiging Kamerik Nijverheidsweg 7 3471 GZ Kamerik t 348 4213 Vestiging Heerhugowaard Galileistraat

Nadere informatie

Rapportage bodemonderzoek Molenwal 1 te Oudewater. Soort onderzoek: Bodemonderzoek asbest. Opdrachtgever : HeijWaal V.O.F.

Rapportage bodemonderzoek Molenwal 1 te Oudewater. Soort onderzoek: Bodemonderzoek asbest. Opdrachtgever : HeijWaal V.O.F. Rapportage bodemonderzoek Molenwal 1 te Oudewater Soort onderzoek: Bodemonderzoek asbest Opdrachtgever Naam : HeijWaal V.O.F. Contactpersoon : De heer ing. R. Uijtewaal Correspondentieadres : Postbus 177

Nadere informatie

De analyses en bewerkingen zijn uitgevoerd door een RvA-geaccrediteerd laboratorium.

De analyses en bewerkingen zijn uitgevoerd door een RvA-geaccrediteerd laboratorium. 5 Project 19454 4 CHEMISCHE ANALYSES De analyses en bewerkingen zijn uitgevoerd door een RvAgeaccrediteerd laboratorium. 4.1 Toetsingskader De analyseresultaten zijn getoetst aan de normwaarden uit de

Nadere informatie

6 VERANTWOORDING. Rapport nader bodemonderzoek asbest en lood 10 oktober 2011 Projectnummer 110816 pagina 15 van 16

6 VERANTWOORDING. Rapport nader bodemonderzoek asbest en lood 10 oktober 2011 Projectnummer 110816 pagina 15 van 16 6 VERANTWOORDING Koenders & Partners adviseurs en procesmanagers bv is een onafhankelijk adviesbureau en verklaart hierbij geen financiële of juridische belangen te hebben bij de uitkomst van het uitgevoerde

Nadere informatie

NADER ONDERZOEK ASBEST KAVEL G TE AMSTERDAM

NADER ONDERZOEK ASBEST KAVEL G TE AMSTERDAM PROJECT 26256 NADER ONDERZOEK ASBEST KAVEL G TE AMSTERDAM Vestiging Kamerik Nijverheidsweg 7 3471 GZ Kamerik t 348 4213 Vestiging Heerhugowaard Galileistraat 69 174 SE Heerhugowaard t 72 5729457 Vestiging

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de rapportage van het aanvullend verkennend asbestonderzoek dat is uitgevoerd op de bovengenoemde locatie.

Hierbij ontvangt u de rapportage van het aanvullend verkennend asbestonderzoek dat is uitgevoerd op de bovengenoemde locatie. Gemeente Castricum T.a.v. mevr. H. Goverde Postbus 9 BH Castricum Heerhugowaard, juni 4 project: 6, Albertshoeve vlek A te Castricum betreft: aanvullend verkennend asbestonderzoek Geachte mevrouw Goverde,

Nadere informatie

Nader bodemonderzoek asbest

Nader bodemonderzoek asbest Nader bodemonderzoek asbest Sprokkelenburg te Culemborg Opdrachtgever Explosive Clearance Group Nieuweweg 2 663 BV WIJCHEN Projectnummer Autorisatie 5282 Redactie: paraaf datum status D.J. Westra 4-2-25

Nadere informatie

Het doel van het aanvullend onderzoek is het verkrijgen van aanvullende informatie over de verontreiniging.

Het doel van het aanvullend onderzoek is het verkrijgen van aanvullende informatie over de verontreiniging. Vos & Teeuwissen BV T.a.v. de weledele mevrouw J. van Wanrooij Postbus 259 1270 AG HUIZEN Heeswijk, 24 december 2008 Behandeld door : WGE Onze ref. : 258555.1 Projectnaam : Kuijer Plataanlaan te Baarn

Nadere informatie

Roermond : 24 september 2014 Ons kenmerk : AM Betreft : Analyseresultaten onderzoek asbest in bodem Kerkstraat 42 te Kerkdriel

Roermond : 24 september 2014 Ons kenmerk : AM Betreft : Analyseresultaten onderzoek asbest in bodem Kerkstraat 42 te Kerkdriel postadres: Postbus 115 64 KA Roermond bezoekadres: Zuidhoven 9m 642 PB Roermond telefoon 475 32 - fax 475 32 19 67 - email info@aeres-milieu.nl - internet www.aeres-milieu.nl IBAN NL7 INGB 66 33 8 596

Nadere informatie

VERKENNEND BODEMONDERZOEK ZUIDZIJDE 31 TE ROZENBURG

VERKENNEND BODEMONDERZOEK ZUIDZIJDE 31 TE ROZENBURG Grondslag BV Project 5855 PROJECT 5855 VERKENNEND BODEMONDERZOEK ZUIDZIJDE 31 TE ROZENBURG opdrachtgever: contactpersoon: Gemeente Rozenburg, de heer W.P. van der Spoel bureau VROM Tel.: 0181-488831 Postbus

Nadere informatie

ASBEST-BODEMONDERZOEK SLINGELANDSEWEG 17 GIESSENBURG

ASBEST-BODEMONDERZOEK SLINGELANDSEWEG 17 GIESSENBURG ASBEST-BODEMONDERZOEK SLINGELANDSEWEG 17 GIESSENBURG opdrachtgever dhr Ab van der Ham Grotewaard 41 4221 SL Noordeloos projectnummer 09-2199 versie: 1 datum: 19 november 2010 LINGE MILIEU BV BODEMONDERZOEK

Nadere informatie

Bureau Schmidt T.a.v. de heer R. Schmidt Westersingel CK LEEUWARDEN

Bureau Schmidt T.a.v. de heer R. Schmidt Westersingel CK LEEUWARDEN WMR Rinsumageest B.V. Postbus 5 9104 ZG DAMWÂLD Van Aylvawei 40 9105 KT RINSUMAGEAST Tel. (0511) 42 50 50 Fax (0511) 42 41 84 Internet : www.wmr.nl E-mail : milieu@wmr.nl Bureau Schmidt T.a.v. de heer

Nadere informatie

Bouwbedrijf Swart T.a.v. de heer T. Offringa Grote Hornstweg 19 D 9261 VW EASTERMAR

Bouwbedrijf Swart T.a.v. de heer T. Offringa Grote Hornstweg 19 D 9261 VW EASTERMAR WMR Rinsumageest B.V. Postbus 5 9104 ZG DAMWÂLD Van Aylvawei 40 9105 KT RINSUMAGEAST Tel. (0511) 42 50 50 Fax (0511) 42 41 84 Internet : www.wmr.nl E-mail : milieu@wmr.nl Bouwbedrijf Swart T.a.v. de heer

Nadere informatie

Voorbeeld partijkeuring III

Voorbeeld partijkeuring III Voorbeeld partijkeuring III Partijgegevens Omvang: Kenmerken 2.000 ton asbestverdachte materialen aangetroffen, grofste deel >31,5 mm Monstername en analyses 2x6 grepen, gestratificeerd aselect (diameter

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de briefrapportage van het door Tritium Advies B.V. op de bovengenoemde locatie uitgevoerde verkennend asbestonderzoek.

Hierbij ontvangt u de briefrapportage van het door Tritium Advies B.V. op de bovengenoemde locatie uitgevoerde verkennend asbestonderzoek. Gemeente Eindhoven Afdeling A, Sector Projectmanagement T.a.v. de heer J. Reijnders Postbus 90150 5600 RB EINDHOVEN TRITIUM NUENEN» Gulberg 35 5674 TE Nuenen T. 040.29 51 951 TRITIUM PRINSENBEEK» Groenstraat

Nadere informatie

Nader bodemonderzoek. Amazonedreef 110 te Utrecht

Nader bodemonderzoek. Amazonedreef 110 te Utrecht Nader bodemonderzoek Amazonedreef 110 te Utrecht 18 juni 2009 Kenmerk R002-4641958MLY-agv-V01-NL Verantwoording Titel Amazonedreef 110 te Utrecht Opdrachtgever Witkamp Projectontwikkeling B.V. Projectleider

Nadere informatie

NADER ASBEST IN GROND-/PUINONDERZOEK. Middelaarseweg 2 Hoevelaken Kenmerk: J. Opdrachtgever: Gemeente Nijkerk. Datum rapport: Status:

NADER ASBEST IN GROND-/PUINONDERZOEK. Middelaarseweg 2 Hoevelaken Kenmerk: J. Opdrachtgever: Gemeente Nijkerk. Datum rapport: Status: NADER ASBEST IN GROND-/PUINONDERZOEK Middelaarseweg 2 Hoevelaken Kenmerk: 1243701J Opdrachtgever: Datum rapport: Status: Uitvoering: Projectleider en rapporteur: Gemeente Nijkerk 6 september 2012 Definitief

Nadere informatie

Bijlage 1: Kwaliteitsaspecten van het onderzoek, de toegepaste methoden en strategieën en betrouwbaarheid/ garanties

Bijlage 1: Kwaliteitsaspecten van het onderzoek, de toegepaste methoden en strategieën en betrouwbaarheid/ garanties Bijlage 1: Kwaliteitsaspecten van het onderzoek, de toegepaste methoden en strategieën en betrouwbaarheid/ garanties Kwaliteitsaspecten van het onderzoek, de toegepaste methoden en strategieën en betrouwbaarheid/garanties

Nadere informatie

Bijlage 3 Verkennend grondonderzoek asbest

Bijlage 3 Verkennend grondonderzoek asbest Drachten - Appartementencomplex Nachtegaalstraat Bijlage 3 Verkennend grondonderzoek asbest NL.IMRO.0090.BP2016SNO010-0301 21 Drachten - Appartementencomplex Nachtegaalstraat 22 NL.IMRO.0090.BP2016SNO010-0301

Nadere informatie

Nader bodemonderzoek asbest (fase 2)

Nader bodemonderzoek asbest (fase 2) Nader bodemonderzoek asbest (fase 2) prokkelenburg te Culemborg Opdrachtgever Explosive Clearance Group Nieuweweg 21 663 BV WIJCHEN Projectnummer Autorisatie 1649 Redactie: paraaf datum status D.J. Westra

Nadere informatie

Sporen in Arnhem, actualiserend bodemonderzoek

Sporen in Arnhem, actualiserend bodemonderzoek Sporen in Arnhem, actualiserend bodemonderzoek milieukundig bodemonderzoek Lijncode 58, km 89,8-9,3 Opdrachtgever ProRail Dhr. A.F.A. Verhaaren Auteur Movares Nederland B.V. mw. T.M. van der Sman en L.H.

Nadere informatie

Partijkeuring asbest-in-grond conform Besluit bodemkwaliteit. Zandvoorterweg (Haringbuys) te Aerdenhout. Depots Noord en Zuid. projectnummer 141652

Partijkeuring asbest-in-grond conform Besluit bodemkwaliteit. Zandvoorterweg (Haringbuys) te Aerdenhout. Depots Noord en Zuid. projectnummer 141652 Partijkeuring asbest-in-grond conform Besluit bodemkwaliteit Zandvoorterweg (Haringbuys) te Aerdenhout Depots Noord en Zuid projectnummer 141652 Opdrachtgever: Gemeente Bloemendaal Afdeling Gemeentewerken

Nadere informatie

Asbestbodemonderzoek conform NEN 5707 voor de locaties toekomstige hoeveschuur en parkeerplaats/boomgaard op het adres Slakweg 5 te Maastricht.

Asbestbodemonderzoek conform NEN 5707 voor de locaties toekomstige hoeveschuur en parkeerplaats/boomgaard op het adres Slakweg 5 te Maastricht. Datum: 4 december 213 Projectnummer: 13323.BKK Behandeld door: M.A. Geus E-mail: m.geus@bkk-bodem.nl Afzender: BKK Bodemadvies bv, Postbus 55, 5768 ZH Meijel De heer P.J.J. Baltussen Slakweg 5 6228 NB

Nadere informatie

ORIËNTEREND ONDERZOEK PROJECT ZAANSLOOD DEELGEBIED WEIVER 1-81 EN 2-68 TE WESTZAAN

ORIËNTEREND ONDERZOEK PROJECT ZAANSLOOD DEELGEBIED WEIVER 1-81 EN 2-68 TE WESTZAAN PROJECT 27892 ORIËNTEREND ONDERZOEK PROJECT ZAANSLOOD DEELGEBIED WEIVER 1-81 EN 2-68 TE WESTZAAN Loodcluster L12 Vestiging Kamerik Nijverheidsweg 7 3471 GZ Kamerik t 348 4213 Vestiging Heerhugowaard Galileistraat

Nadere informatie

Rapport Afperkend asbestonderzoek Kerkstraat 57/59 te Riel. Projectnr mei 2011, revisie 00

Rapport Afperkend asbestonderzoek Kerkstraat 57/59 te Riel. Projectnr mei 2011, revisie 00 Rapport Afperkend asbestonderzoek Kerkstraat 57/59 te Riel Projectnr. 239764 mei 211, revisie Inhoud blz. 1 Inleiding...2 2 Achtergrondinformatie...3 2.1 Terreinbeschrijving...3 2.2 Voorgaand asbestonderzoek...3

Nadere informatie

Nader bodemonderzoek asbest

Nader bodemonderzoek asbest Nader bodemonderzoek asbest Locatie Limmelderweg e.o. te Maastricht Gegevens opdrachtgever Gemeente Maastricht Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Contactpersoon: De heer R. Peelen CSO Adviesbureau Sleperweg

Nadere informatie

NADER BODEMONDERZOEK OPPAD 2 TE LOOSDRECHT

NADER BODEMONDERZOEK OPPAD 2 TE LOOSDRECHT PROJECT 19164 NADER BODEMONDERZOEK OPPAD 2 TE LOOSDRECHT Vestiging Kamerik Nijverheidsweg 7 3471 GZ Kamerik t 0348 402103 Vestiging Heerhugowaard Galileistraat 69 1704 SE, Heerhugowaard t 072 5729457 Vestiging

Nadere informatie

Tabellen 1. Analyseresultaten plaatmateriaal 2. Totale gewogen gehalten aan asbest in de bodem

Tabellen 1. Analyseresultaten plaatmateriaal 2. Totale gewogen gehalten aan asbest in de bodem Nader asbestonderzoek rondom watergangen zuidelijk deel plangebied "Bedrijventerrein Leeuwenhoekweg" te Bergschenhoek Projectnr. 261434 4 juni 213, revisie Inhoud blz. 1 Inleiding... 2 2 Achtergrondinformatie...

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek asbest Wissinkbrink & Veldmaat te Haaksbergen

Verkennend bodemonderzoek asbest Wissinkbrink & Veldmaat te Haaksbergen Drienerstate, P.C. Hooftlaan 56 7552 HG Hengelo Postbus 233 7550 AE Hengelo Telefoon 074 249 64 96 Fax 074 242 57 2 hengelo@tebodin.nl www.tebodin.com Opdrachtgever: gemeente Haaksbergen Project: & te

Nadere informatie

Aanvullend bodemonderzoek en asbestonderzoek

Aanvullend bodemonderzoek en asbestonderzoek Aanvullend bodemonderzoek en asbestonderzoek Nieuwbouwlocatie De Pauw te De Rijp Definitief Gemeente Graft-De Rijp Postbus 16 1483 ZG DE RIJP Grontmij Nederland B.V. Alkmaar, 2 mei 211 GM-1257, revisie

Nadere informatie

Nader onderzoek Hildenberg 1 te Appelscha

Nader onderzoek Hildenberg 1 te Appelscha Nader onderzoek Hildenberg 1 te Appelscha Gemeente Ooststellingwerf 26 juni 2012 Rapport 9X4974 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 1 1.1 Aanleiding en doel 1 1.2 Kwaliteitsborging 1 1.3 Leeswijzer 1 2 LOCATIEGEGEVENS

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de resultaten van het asbestonderzoek ter plaatse van de speeltuin aan de Lunet te Deventer.

Hierbij ontvangt u de resultaten van het asbestonderzoek ter plaatse van de speeltuin aan de Lunet te Deventer. Tauw bv Handelskade 11 Postbus 133 7400 AC Deventer T +31 57 06 99 91 1 F +31 57 06 99 66 6 E info.deventer@tauw.nl www.tauw.nl Postbus 133, 7400 AC Deventer Gemeente Deventer t.a.v. mevrouw J.P.C. Meekes

Nadere informatie

VERKENNEND BODEMONDERZOEK PLAN DE KEYSER PERCELEN G946, 930, 931, 996 (-Y1) EN 717 (-Y2) TE MIDDENBEEMSTER

VERKENNEND BODEMONDERZOEK PLAN DE KEYSER PERCELEN G946, 930, 931, 996 (-Y1) EN 717 (-Y2) TE MIDDENBEEMSTER PROJECT 3Y VERKENNEND BODEMONDERZOEK PLAN DE KEYSER PERCELEN G94, 93, 93, 99 (Y) EN 77 (Y2) TE MIDDENBEEMSTER Vestiging Kamerik Nijverheidsweg 7 347 GZ Kamerik t 348 423 Vestiging Heerhugowaard Galileistraat

Nadere informatie

NADER ONDERZOEK NAAR ASBEST IN BODEM L.J. COSTERSTRAAT 1 TE VENLO GEMEENTE VENLO

NADER ONDERZOEK NAAR ASBEST IN BODEM L.J. COSTERSTRAAT 1 TE VENLO GEMEENTE VENLO NADER ONDERZOEK NAAR ASBEST IN BODEM L.J. COSTERSTRAAT 1 TE VENLO GEMEENTE VENLO Nader onderzoek naar asbest in bodem L.J. Costerstraat 1 te Venlo in de gemeente Venlo Opdrachtgever Boroholding bv Herungerweg

Nadere informatie

ORIËNTEREND ONDERZOEK PROJECT ZAANSLOOD DEELGEBIED ZUIDDIJK, SKAGER RAK EN JONGE ARNOLDUSSTRAAT TE ZAANDAM

ORIËNTEREND ONDERZOEK PROJECT ZAANSLOOD DEELGEBIED ZUIDDIJK, SKAGER RAK EN JONGE ARNOLDUSSTRAAT TE ZAANDAM PROJECT 29789 ORIËNTEREND ONDERZOEK PROJECT ZAANSLOOD DEELGEBIED ZUIDDIJK, SKAGER RAK EN JONGE ARNOLDUSSTRAAT TE ZAANDAM Loodcluster L83 Vestiging Kamerik Nijverheidsweg 7 3471 GZ Kamerik t 348 4213 Vestiging

Nadere informatie

HOPMAN en PETERS HOLDING B.V. 13-P-101 / Verkennend asbestonderzoek (NEN 5897 en NEN 5707) Noordeinde 41 te Oostzaan 17 mei

HOPMAN en PETERS HOLDING B.V. 13-P-101 / Verkennend asbestonderzoek (NEN 5897 en NEN 5707) Noordeinde 41 te Oostzaan 17 mei HOPMAN en PETERS HOLDING B.V. 13-P-101 / 13134-2 Verkennend asbestonderzoek (NEN 5897 en NEN 5707) Noordeinde 41 te Oostzaan 17 mei 2013 2 De uitvoering van de analyses wordt verricht door het door de

Nadere informatie

Bodemonderzoek, asbest in bodem

Bodemonderzoek, asbest in bodem Bodemonderzoek, asbest in bodem Conform NEN 5707 Auteur: Dhr. Ing. T.M.W. van Breugel Controle: Dhr. Mr. Ing. O.L.H. Verhagen Veldwerk: Dhr. B. de Koning Opdrachtgever: Transport en Recycling Arno van

Nadere informatie

Nader onderzoek asbest in grond. Zandvoorterweg (Haringsbuys) te Aerdenhout. projectnummer 141654

Nader onderzoek asbest in grond. Zandvoorterweg (Haringsbuys) te Aerdenhout. projectnummer 141654 Nader onderzoek asbest in grond Zandvoorterweg (Haringsbuys) te Aerdenhout projectnummer 141654 Opdrachtgever: Gemeente Bloemendaal Afdeling Gemeentewerken de heer R. Groen Postbus 21 25 AE Overveen Versienummer:

Nadere informatie

Verkennend asbestonderzoek in bodem ter plaatse van: Projectnummer: 130314

Verkennend asbestonderzoek in bodem ter plaatse van: Projectnummer: 130314 Verkennend asbestonderzoek in bodem ter plaatse van: Oude Rijksweg 673 te Rouveen Projectnummer: 130314 Opdrachtgever: Dhr. A. Kin Oude Rijksweg 673 7954 GR ROUVEEN Datum onderzoek: 15 mei 2013 Datum rapport:

Nadere informatie

Asbestonderzoek conform NEN 5707/5897 Locatie: Koningsweg 100 te Hippolytushoef Projectnummer:

Asbestonderzoek conform NEN 5707/5897 Locatie: Koningsweg 100 te Hippolytushoef Projectnummer: Asbestonderzoek conform NEN 577/5897 Locatie: Koningsweg 1 te Hippolytushoef Projectnummer: 512553 Opdrachtgever: Opdrachtnemer/Rapporteur: Auteur: Dhr. P. Warmerdam Koningsweg 1 1777 JP Hippolytushoef

Nadere informatie

Martens Aannemingsbedrijf bv t.a.v. de heer M. Martens Postbus AB Lekkerkerk.

Martens Aannemingsbedrijf bv t.a.v. de heer M. Martens Postbus AB Lekkerkerk. Martens Aannemingsbedrijf bv t.a.v. de heer M. Martens Postbus 2582 294 AB Lekkerkerk E-mail: m.martens@martens-bouw.nl Project: 1796MAR; IPB Baan 2 Rotterdam Betreft: briefrapport indicatief bodemonderzoek

Nadere informatie

25 juni 2009 B01034.233900

25 juni 2009 B01034.233900 25 juni 2009 B01034.233900 1 1.1 In opdracht van Vestaal Vastgoed BV heeft ARCADIS Nederland BV, vestiging Apeldoorn, in mei 2009 een verkennend milieuhygiënisch bodemonderzoek conform NEN 5740 en een

Nadere informatie

NADER ASBEST IN GRONDONDERZOEK. Schoolstraat 42 Nijkerkerveen Kenmerk: J. Opdrachtgever: De Bunte Vastgoed Oost BV te Ede

NADER ASBEST IN GRONDONDERZOEK. Schoolstraat 42 Nijkerkerveen Kenmerk: J. Opdrachtgever: De Bunte Vastgoed Oost BV te Ede NADER ASBEST IN GRONDONDERZOEK Schoolstraat 42 Nijkerkerveen Kenmerk: 1429605J Opdrachtgever: Datum rapport: Status: Uitvoering: Projectleider en rapporteur: De Bunte Vastgoed Oost BV te Ede 18 december

Nadere informatie

De Beemster Compagnie T.a.v. Mevr. N. Hooijer Prins Mauritsstraat 1 1462 JJ Middenbeemster. Heerhugowaard. 1 april 2016. project:

De Beemster Compagnie T.a.v. Mevr. N. Hooijer Prins Mauritsstraat 1 1462 JJ Middenbeemster. Heerhugowaard. 1 april 2016. project: De Beemster Compagnie T.a.v. Mevr. N. Hooijer Prins Mauritsstraat 1 1462 JJ Middenbeemster Heerhugowaard. 1 april 2016 project: betreft: 15563, De Nieuwe Tuinderij, percelen D en G, te Zuidoostbeemster

Nadere informatie

AANVULLEND / NADER BODEM- EN ASBEST IN GRONDONDERZOEK. Park De Waterbron Bergweg / Javalaan Zeist kenmerk PJ Milieu BV: A

AANVULLEND / NADER BODEM- EN ASBEST IN GRONDONDERZOEK. Park De Waterbron Bergweg / Javalaan Zeist kenmerk PJ Milieu BV: A AANVULLEND / NADER BODEM- EN ASBEST IN GRONDONDERZOEK Park De Waterbron Bergweg / Javalaan Zeist kenmerk PJ Milieu BV: 152963A AANVULLEND / NADER BODEM- EN ASBEST IN GRONDONDERZOEK Park De Waterbron Bergweg

Nadere informatie

Nader asbestonderzoek in bodem Hoogriebroekseweg 7

Nader asbestonderzoek in bodem Hoogriebroekseweg 7 Nader asbestonderzoek in bodem Hoogriebroekseweg 7 te Oirlo Opdrachtgever Aeres Milieu Postbus 1015 6040 KA Roermond Hamabest BV Postbus 676 7400 AR Deventer Rostockstraat 12 A T. 0570 63 81 81 F. 0570

Nadere informatie

Verkennend onderzoek asbest in puin

Verkennend onderzoek asbest in puin Verkennend onderzoek asbest in puin Locatie Adres: Postcode, Plaats Van Arckelweg / Catharina Mossellaan Renswoude Opdrachtgever Naam: dhr. M. Wolleswinkel Adres: Barneveldsestraat 34 Postcode, plaats:

Nadere informatie

Nader asbestonderzoek

Nader asbestonderzoek Nader asbestonderzoek Landbouwweggetje bedrijventerrein Enter-Rijssen Asbestonderzoek Witpaard Partners B.V. december 2008 Definitief Nader asbestonderzoek Landbouwweggetje bedrijventerrein Enter-Rijssen

Nadere informatie

Doel Doel van het onderzoek is bepalen of er daadwerkelijk sprake is van asbesthoudende materialen in het opgedroogde slib.

Doel Doel van het onderzoek is bepalen of er daadwerkelijk sprake is van asbesthoudende materialen in het opgedroogde slib. Vrijheidweg 45 1521 RP WORMERVEERR 88 12622 92 info@grsspijkermilieu. nl Landschap Noord-Holland t.a.v. dhr. R. Dam Vogelenzangseweg 31a 2114 BB VOGELENZANG Betreft : Verkennend onderzoek naar asbest in

Nadere informatie

Gemeente Nieuwegein T.a.v. mevrouw D. ten Klooster Afdeling Milieu Postbus AA Nieuwegein. Kamerik, 17 mei 2016

Gemeente Nieuwegein T.a.v. mevrouw D. ten Klooster Afdeling Milieu Postbus AA Nieuwegein. Kamerik, 17 mei 2016 Gemeente Nieuwegein T.a.v. mevrouw D. ten Klooster Afdeling Milieu Postbus 1 3430 AA Nieuwegein Kamerik, 17 mei 2016 project: betreft: 25239, Lotusplantsoen te Nieuwegein resultaten aanvullend onderzoek

Nadere informatie

NADER ONDERZOEK NAAR ASBEST IN BODEM EN PUIN SCHOOLSTRAAT 90 TE HORST GEMEENTE HORST AAN DE MAAS

NADER ONDERZOEK NAAR ASBEST IN BODEM EN PUIN SCHOOLSTRAAT 90 TE HORST GEMEENTE HORST AAN DE MAAS NADER ONDERZOEK NAAR ASBEST IN BODEM EN PUIN SCHOOLSTRAAT 9 TE HORST GEMEENTE HORST AAN DE MAAS Nader onderzoek naar asbest in bodem en puin Schoolstraat 9 te Horst in de gemeente Horst aan de Maas Opdrachtgever

Nadere informatie

Nader bodemonderzoek, nader onderzoek asbest en asbest onderzoek in waterbodem

Nader bodemonderzoek, nader onderzoek asbest en asbest onderzoek in waterbodem Nader bodemonderzoek, nader onderzoek asbest en asbest onderzoek in waterbodem Toekomstig fietspad oostzijde N247 Definitief Provincie Noord-Holland Postbus 25 25 AE Overveen Grontmij Nederland B.V. Alkmaar,

Nadere informatie

VERKENNEND BODEMONDERZOEK MIDDENWEG 14 TE HEERHUGOWAARD

VERKENNEND BODEMONDERZOEK MIDDENWEG 14 TE HEERHUGOWAARD Grondslag BV Project 14441 PROJECT 14441 VERKENNEND BODEMONDERZOEK MIDDENWEG 14 TE HEERHUGOWAARD opdrachtgever: Dhr. P. Barelds Middenweg 16 1703 RC HEERHUGOWAARD BRL 2000 projectleider: De heer ing. R.A.F

Nadere informatie

Nader asbestonderzoek Dubbestraat 1 Nuenen

Nader asbestonderzoek Dubbestraat 1 Nuenen Nader asbestonderzoek Dubbestraat 1 Nuenen projectnummer: 1208/012/TB-01, versie 0 SAMENVATTING In opdracht van de SRE Milieudienst heeft Tritium Advies B.V. een nader asbestonderzoek uitgevoerd op een

Nadere informatie

de heer S.P. Schimmel Postbus 6073 4000 HB Tiel Geachte heer Schimmel,

de heer S.P. Schimmel Postbus 6073 4000 HB Tiel Geachte heer Schimmel, Aan: Dekker grondstoffen BV de heer S.P. Schimmel Postbus 6073 4000 HB Tiel Betreft: Notitie bodemkwaliteit Locatie: Waalbandijk te IJzendoorn Projectnummer: 123561.02 Ons kenmerk: JEGI\123561.02 Behandeld

Nadere informatie

Nader asbestonderzoek in bodem aan de Vellegendijk 2a te Aalten

Nader asbestonderzoek in bodem aan de Vellegendijk 2a te Aalten Nader asbestonderzoek in bodem aan de Vellegendijk 2a te Aalten Opdrachtgever De heer H. Fukkink Vellegendijk 2a 7122 PE Aalten Hamabest BV Postbus 676 7400 AR Deventer Rostockstraat 12 A T. 0570 63 81

Nadere informatie

Boring: A01 04-11-2009 Boring: A02 04-11-2009 0,50 1,00 1,50 A B C D -0,50-1,00 matig humeus, geen olie-water reactie, donkerbruin zwakke olie-water reactie, lichtbruin zwakke olie-water reactie, bruingrijs

Nadere informatie

MILIEUKUNDIG ONDERZOEK ASFALT, HAMERVELDSEWEG TE LEUSDEN

MILIEUKUNDIG ONDERZOEK ASFALT, HAMERVELDSEWEG TE LEUSDEN PROJECT 19481 MILIEUKUNDIG ONDERZOEK ASFALT, HAMERVELDSEWEG TE LEUSDEN Grondslag - WLN Galileistraat 69 1704 SE Heerhugowaard t 072 5729457 www.grondslag.nl met Grondslag vestigingen in : Kamerik ı Heerhugowaard

Nadere informatie

Nader waterbodemonderzoek asbest Woonschepenhaven te Groningen

Nader waterbodemonderzoek asbest Woonschepenhaven te Groningen Nader waterbodemonderzoek asbest Woonschepenhaven te Groningen Gemeente Groningen 29 oktober 2012 Rapportage 9X5553.02 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 1 1.1 Aanleiding en doel 1 1.2 Kwaliteitsborging 1 1.3

Nadere informatie

- A 0 t (. (J )() 13a:t.w54f1.-&,j

- A 0 t (. (J )() 13a:t.w54f1.-&,j Van Speykstraat - A 0 t (. (J )() 13a:t.w54f1.-&,j -~Mf. Gemeente Lisse, afdeling Milieu en Bouwkunde T.a. v. dhr. C. Brouwer Postbus 200 2160 AE Lisse Kamerik, 29 maart 2007 project: 12116 Van Speykstraat

Nadere informatie

NADER ASBEST IN GRONDONDERZOEK Oude Telgterweg 243 en 245 Ermelo kenmerk PJ Milieu BV: J

NADER ASBEST IN GRONDONDERZOEK Oude Telgterweg 243 en 245 Ermelo kenmerk PJ Milieu BV: J NADER ASBEST IN GRONDONDERZOEK Oude Telgterweg 243 en 245 Ermelo kenmerk PJ Milieu BV: 1451103J opdrachtgever: Schreuder Adviseurs te Putten datum rapport: 30 juni 2015 kenmerk: status: 1451103J Definitief

Nadere informatie

ORIËNTEREND ONDERZOEK PROJECT ZAANSLOOD DEELGEBIED WEIVER EN MIDDEL 1-26 TE WESTZAAN

ORIËNTEREND ONDERZOEK PROJECT ZAANSLOOD DEELGEBIED WEIVER EN MIDDEL 1-26 TE WESTZAAN PROJECT 27893 ORIËNTEREND ONDERZOEK PROJECT ZAANSLOOD DEELGEBIED WEIVER 18-157 EN MIDDEL 1-26 TE WESTZAAN Loodcluster L14 Vestiging Kamerik Nijverheidsweg 7 3471 GZ Kamerik t 348 4213 Vestiging Heerhugowaard

Nadere informatie

DHV B.V. Woningstichting Barneveld/Apeldoornsestraat te Voorthuizen bijlage 1 MD-DE

DHV B.V. Woningstichting Barneveld/Apeldoornsestraat te Voorthuizen bijlage 1 MD-DE DHV B.V. BIJLAGE 1 Regionale tekening Woningstichting Barneveld/Apeldoornsestraat te Voorthuizen bijlage 1 MD-DE21259-1 - DHV B.V. BIJLAGE 2 Situatietekening met boringen en peilbuis Woningstichting Barneveld/Apeldoornsestraat

Nadere informatie

Aanvullend onderzoek demping Zahnstraat 19 te Angeren

Aanvullend onderzoek demping Zahnstraat 19 te Angeren Aanvullend onderzoek demping Zahnstraat 19 te Angeren Opdrachtgever: De heer A. Schuring Projectcode: CIW00310 Project: Demping Zahnstraat 19 Angeren Datum: maandag 20 september 2010 Status: Definitief

Nadere informatie

22 oktober 2012 1108D529/DBI/rap2 De heer D.D.C.A. Bijl... : De heer M. Dingemans : Postbus 41 : 3417 ZG Montfoort

22 oktober 2012 1108D529/DBI/rap2 De heer D.D.C.A. Bijl... : De heer M. Dingemans : Postbus 41 : 3417 ZG Montfoort RAPPORT betreffende een asbestonderzoek op de locatie Kop IJsselveld te Montfoort Datum Kenmerk Auteur : : : 22 oktober 2012 1108D529/DBI/rap2 De heer D.D.C.A. Bijl Vrijgave : C. Brouwer bba (projectleider)...

Nadere informatie

A-PDF Merger DEMO : Purchase from www.a-pdf.com to remove the watermark

A-PDF Merger DEMO : Purchase from www.a-pdf.com to remove the watermark A-PDF Merger DEMO : Purchase from www.a-pdf.com to remove the watermark Kwaliteitszorg Econsultancy is lid van de Vereniging Kwaliteitsborging Bodembeheer (VKB). De VKB is een vereniging van bodemadvies-

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bijlagen

Inhoudsopgave. Bijlagen BK Bodem pagina 2 van 16 Inhoudsopgave pagina 1 Inleiding... 3 1.1 Uitgangspunten van het bodemonderzoek... 3 1.2 Indeling van de rapportage... 4 2 Vooronderzoek... 5 2.1 Historische en actuele gegevens

Nadere informatie

Rapport. Nader bodemonderzoek Vennenrode te Goirle. Auteur(s) Opdrachtgever. ing. J.C.M. Lexmond. Woonstichting Leyakkers Postbus AB Rijen

Rapport. Nader bodemonderzoek Vennenrode te Goirle. Auteur(s) Opdrachtgever. ing. J.C.M. Lexmond. Woonstichting Leyakkers Postbus AB Rijen Rapport Nader bodemonderzoek Vennenrode te Goirle projectnr. 183803 revisie 00 maart 2009 Auteur(s) ing. J.C.M. Lexmond Opdrachtgever Woonstichting Leyakkers Postbus 70 5120 AB Rijen datum vrijgave beschrijving

Nadere informatie

VERKENNEND BODEMONDERZOEK RONDOGEBIED TE HOUTEN

VERKENNEND BODEMONDERZOEK RONDOGEBIED TE HOUTEN Grondslag BV Project 58 PROJECT 58 VERKENNEND BODEMONDERZOEK RONDOGEBIED TE HOUTEN DEFINITIEF opdrachtgever: Gemeente Houten Postbus 3 399 DA HOUTEN contactpersoon: De heer E. van Rheenen Tel.: 3-63926

Nadere informatie

Nader onderzoek asbest Fort Willemweg 38-40 (resterende vakken) in de gemeente Maastricht

Nader onderzoek asbest Fort Willemweg 38-40 (resterende vakken) in de gemeente Maastricht Nader onderzoek asbest Fort Willemweg 38-40 (resterende vakken) in de gemeente Maastricht Gemeente Maastricht de heer E. Helgers 22 november 2013 Eindrapport 9X4469-103-100 HAKONINGDHV NEDERLAND B.V. PLANNING

Nadere informatie

INDICATIEF BODEMONDERZOEK N857 NUISVEEN TE BORGER

INDICATIEF BODEMONDERZOEK N857 NUISVEEN TE BORGER INDICATIEF BODEMONDERZOEK N857 NUISVEEN TE BORGER PROVINCIE DRENTHE 9 juli 2010 074910580:0.1 B02032.000046.0100 INDICATIEF BODEMONDERZOEK N857 NUISVEEN TE BORGER Inhoud 1 Inleiding 3 1.1 Inleiding 3 1.2

Nadere informatie

Uitbreiding begraafplaats Hogeweg te Wamel

Uitbreiding begraafplaats Hogeweg te Wamel Uitbreiding begraafplaats Hogeweg te Wamel verkennend bodemonderzoek conform NEN 5740 milieukundig onderzoek SAB te Arnhem mei 2010 definitief Uitbreiding begraafplaats Hogeweg te Wamel verkennend bodemonderzoek

Nadere informatie

1 INLEIDING 2 2 LOCATIEGEGEVENS 3 3 OPZET ONDERZOEK 5 4 UITVOERING ONDERZOEK 6 5 TOETSING EN INTERPRETATIE 9 6 CONCLUSIE 10

1 INLEIDING 2 2 LOCATIEGEGEVENS 3 3 OPZET ONDERZOEK 5 4 UITVOERING ONDERZOEK 6 5 TOETSING EN INTERPRETATIE 9 6 CONCLUSIE 10 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 2 2 LOCATIEGEGEVENS 3 2.1 Beschrijving onderzoekslocatie 3 2.2 Regionale geohydrologische gegevens 4 3 OPZET ONDERZOEK 5 3.1 Vooronderzoek 5 3.2 Onderzoeksstrategie 5 4 UITVOERING

Nadere informatie

VERKENNEND BODEMONDERZOEK NADER ONDERZOEK ASBEST SNEVERT 1A TE SCHAGEN

VERKENNEND BODEMONDERZOEK NADER ONDERZOEK ASBEST SNEVERT 1A TE SCHAGEN PROJECT 22856 VERKENNEND BODEMONDERZOEK NADER ONDERZOEK ASBEST SNEVERT 1A TE SCHAGEN Vestiging Kamerik Nijverheidsweg 7 3471 GZ Kamerik t 348 4213 Vestiging Heerhugowaard Galileistraat 69 174 SE Heerhugowaard

Nadere informatie

NADER ONDERZOEK ASBEST IN BODEM (NEN 5707) KEULSEBAAN 111 T/M 145 (VAN DEN BOSCHSTRAAT) TE ROERMOND GEMEENTE ROERMOND

NADER ONDERZOEK ASBEST IN BODEM (NEN 5707) KEULSEBAAN 111 T/M 145 (VAN DEN BOSCHSTRAAT) TE ROERMOND GEMEENTE ROERMOND NADER ONDERZOEK ASBEST IN BODEM (NEN 5707) KEULSEBAAN 111 T/M 145 (VAN DEN BOSCHSTRAAT) TE ROERMOND GEMEENTE ROERMOND Nader onderzoek asbest in bodem (NEN 5707) Keulsebaan 111 t/m 145 (Van den Boschstraat)

Nadere informatie

: NEN 5740 ONV (onverdacht), NEN 5707 VED-H (Verdachte locatie met diffuse bodembelasting heterogeen verdeeld)

: NEN 5740 ONV (onverdacht), NEN 5707 VED-H (Verdachte locatie met diffuse bodembelasting heterogeen verdeeld) In het kader van de herontwikkeling van de locatie Boerderij Groot Krakhort aan de Bolderikhof 18 te Leusden is eens het volgende bodemonderzoek beoordeeld: Titel : Verkennend Bodemonderzoek en Asbest

Nadere informatie

VERKENNEND, AANVULLEND EN NADER BODEMONDERZOEK DELFTSE HOUT TE DELFT

VERKENNEND, AANVULLEND EN NADER BODEMONDERZOEK DELFTSE HOUT TE DELFT PROJECT 985 VERKENNEND, AANVULLEND EN NADER BODEMONDERZOEK DELFTSE HOUT TE DELFT Vestiging Kamerik Nijverheidsweg 7 47 GZ Kamerik t 48 4 Vestiging Heerhugowaard Galileistraat 69 74 SE Heerhugowaard t 7

Nadere informatie

12 december F695/DBI/rap2 De heer D.D.C.A. Bijl ...

12 december F695/DBI/rap2 De heer D.D.C.A. Bijl ... RAPPORT betreffende een nader asbestonderzoek op de locatie Componistenlaan te Voorhout Datum Kenmerk Auteur : : : 12 december 2013 1309F695/DBI/rap2 De heer D.D.C.A. Bijl Vrijgave : De heer C. Brouwer

Nadere informatie

BIJLAGEN AL-West B.V. Handelskade 39, 7417 DE Deventer, Netherlands Postbus 693, 74 AR Deventer Tel. +31()57 78811, Fax +31()57 78818 e-mail: info@al-west.nl, www.al-west.nl VERHOEVEN MILIEUTECHNIEK

Nadere informatie

Hoe houden we het werkbaar?

Hoe houden we het werkbaar? Hoe houden we het werkbaar? Veranderende eisen aan asbestonderzoek in bodem Arthur de Groof Landelijke Asbest Praktijkdag Van der Valk, Utrecht, 18 mei 2017 Wat ik u wil vertellen wijzigingen aan eisen:

Nadere informatie

MILIEUKUNDIG BODEMONDERZOEK LANGS DE PROVINCIALE WEG N618 BOXTEL - SCHIJNDEL 12 APRIL 2017

MILIEUKUNDIG BODEMONDERZOEK LANGS DE PROVINCIALE WEG N618 BOXTEL - SCHIJNDEL 12 APRIL 2017 MILIEUKUNDIG BODEMONDERZOEK LANGS DE PROVINCIALE WEG N618 BOXTEL - SCHIJNDEL 12 APRIL 2017 Contactpersonen SIMON VAN DEN BOSSE Teamleider Bodem&Ondergrond T +31884261261 M +31627060772 E simon.vandenbosse@arcadis.com

Nadere informatie

Actualiserend historisch onderzoek Park Triangel Waddinxveen

Actualiserend historisch onderzoek Park Triangel Waddinxveen aan t.a.v. kopie van Omgevingsdienst Midden-Holland Mw. P. Wolswijk-de Groot GEM Park Triangel, Dhr. C. van Walsem F. van der Sterre datum 17 december 2014 projectnr. kenmerk onderwerp NC14200300-HO N147/NC14200300

Nadere informatie

Verkennend Milieutechnisch Bodemonderzoek januari 2008 (J In bovengrondmonster X18 voor lood (zware metalen) een overschrijding is aangetoond ten opzichte van de interventiewaarde; Cl In bovengrondmonster

Nadere informatie

Asbest in puin. Gedegen inventarisatie, maar nu verder. Edwin de Baat 4 oktober 2018 Open

Asbest in puin. Gedegen inventarisatie, maar nu verder. Edwin de Baat 4 oktober 2018 Open Asbest in puin Gedegen inventarisatie, maar nu verder. Edwin de Baat Open Wie ben ik Edwin de Baat Senior projectleider en BRL SIKB Coördinator bij Royal HaskoningDHV Vertegenwoordiging in: NEN (Veldwerk

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek Weideveld te Bodegraven

Verkennend bodemonderzoek Weideveld te Bodegraven Verkennend bodemonderzoek Weideveld te Bodegraven 28 maart 2012 Verkennend bodemonderzoek Weideveld te Bodegraven Kenmerk MDMH: RC4-201209504 Kenmerk R001-1207269IAG-kmi-V01-NL Verantwoording Titel Verkennend

Nadere informatie

ORIËNTEREND ONDERZOEK PROJECT ZAANSLOOD DEELGEBIED KERKBUURT EN TE WESTZAAN

ORIËNTEREND ONDERZOEK PROJECT ZAANSLOOD DEELGEBIED KERKBUURT EN TE WESTZAAN PROJECT 27762 ORIËNTEREND ONDERZOEK PROJECT ZAANSLOOD DEELGEBIED KERKBUURT 36-66 EN 41-65 TE WESTZAAN Loodcluster L1 Vestiging Kamerik Nijverheidsweg 7 3471 GZ Kamerik t 348 4213 Vestiging Heerhugowaard

Nadere informatie

VERKENNEND ONDERZOEK ASBEST IN PUIN RINGWEG (ONG.) TE YSSELSTEYN GEMEENTE VENRAY

VERKENNEND ONDERZOEK ASBEST IN PUIN RINGWEG (ONG.) TE YSSELSTEYN GEMEENTE VENRAY VERKENNEND ONDERZOEK ASBEST IN PUIN RINGWEG (ONG.) TE YSSELSTEYN GEMEENTE VENRAY verkennend onderzoek asbest in puin Ringweg (ong.) te Ysselsteyn in de gemeente Venray Opdrachtgever V-Snaar Projecten bv

Nadere informatie