DayGuide. DayGuide foto-app Handleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DayGuide. DayGuide foto-app Handleiding"

Transcriptie

1 DayGuide foto-app Handleiding DayGuide Foto-app Handleiding Ontwikkelaar: CREAGY AG DayGuide is medegefinancierd door AAL Joint Programme en de volgende landelijke autoriteiten en Research & Development programma s in Oostenrijk, België, Zwitserland en Nederland.

2 DayGuide foto-app Handleiding Technische details document: Titel DayGuide foto-app Handleiding Versie Versie 1.0 NL Status Concept Work Package WP2 Ontwikkelaar CREAGY AG, Ivan Rigamonti Major Reviewers.. Lijst met keywords Verspreiding beperkt DayGuide is medegefinancierd door AAL Joint Programme en de volgende landelijke autoriteiten en Research & Development programma s in Oostenrijk, België, Zwitserland en Nederland.

3 DayGuide foto-app Handleiding Logboek aanpassingen Versie Datum Status Auteur Omschrijving V Concept Ivan Rigamonti (CRE) Eerste versie DayGuide is medegefinancierd door AAL Joint Programme en de volgende landelijke autoriteiten en Research & Development programma s in Oostenrijk, België, Zwitserland en Nederland.

4 DayGuide foto-app Handleiding Redactie Document Geredigeerde Datum Opmerkingen, Redacteur Nieuwe versie Correcties Status V1.0 DayGuide is medegefinancierd door AAL Joint Programme en de volgende landelijke autoriteiten en Research & Development programma s in Oostenrijk, België, Zwitserland en Nederland.

5 Documentbeschrijving In dit document worden de belangrijkste eigenschappen beschreven van de DG Foto-app voor familie en vrienden van oudere gebruikers van de DG App. De DG App voor ouderen wordt in een aparte handleiding beschreven. Dit document is bedoeld als bijlage. Er kunnen grote verschillen zijn tussen de verschillende app-versies.

6 Inhoud 1 Definities en afkortingen Inleiding... Fehler! Textmarke nicht definiert. 3 Installatie Uitnodiging... Fehler! Textmarke nicht definiert Mail CREAGY Ontvang berichten op de Android Smartphone Accepteer uitnodiging en download de app Toegangscode... Fehler! Textmarke nicht definiert. 4 Verbinden met de DG App Scan de QR code Stappen op de tablet van de gebruiker Stappen op de smartphone met de DG Foto-app Ontvang de toegangscode als bijlage in de mail Stappen op de tablet van de gebruiker Stappen op de smartphone met de DG Foto-app Neem foto s... Fehler! Textmarke nicht definiert. 6 Kies foto s op de Android smartphone Deel foto s uit andere apps... Fehler! Textmarke nicht definiert. 8 Ontvang meldingen van nieuwe foto s... Fehler! Textmarke nicht definiert. 9 Lijst van schermafbeeldingen... Fehler! Textmarke nicht definiert.

7 1 Definities en afkortingen Afkorting DG PwD, pwd MCI DG App DG Foto-app Omschrijving DayGuide Person with dementia Milde cognitieve stoornis DayGuide App te gebruiken door de oudere met dementie (PwD) DayGuide Foto-app te gebruiken door familie en vrienden van de oudere met dementie

8 2 Inleiding De DG App voor ouderen heeft een foto-functie waarin een album met vooraf geselecteerde landschaps- en natuurfoto s wordt weergegeven. Figuur 1: DG App voor ouderen met foto-functie In de foto-functie kan ingesteld worden hoe snel de foto s elkaar opvolgen.

9 Na verloop van tijd worden de standaardfoto s wellicht saai. Zou het dan niet leuk zijn om uw naaste een mooie foto te kunnen sturen van een familielid of dierbare? De DG Foto-app is bedoeld voor familieleden en vrienden van oudere gebruikers van de DG App. Met de DG Foto-app kunnen foto s naar de DG App van de persoon die u verzorgt gestuurd worden. U kunt foto s nemen, kiezen uit bestaande foto s op uw apparaat en zelfs foto s delen uit andere apps, zoals WhatsApp. De foto s kunnen met een begeleidend bericht naar de DG App van uw naaste gestuurd worden. Op het apparaat van de gebruiker zal een melding verschijnen bestaande uit het bericht en een miniatuur van de foto. Door op Ok te drukken wordt de foto toegevoegd aan een fotoalbum op de DG App. Kortom, uw naaste hoeft alleen maar te wachten tot er foto s binnenkomen en op ok te drukken om de foto s in het album te zetten.

10 Figuur 2: Een foto naar de DayGuide App van uw naaste sturen

11 In deze handleiding staat Hoe u de DG Foto-app kunt installeren Hoe u de DG Foto-app met de DG App van uw naaste kunt verbinden Hoe u foto s kunt nemen Hoe u foto s kunt kiezen Hoe u foto s kunt delen vanuit WhatsApp Hoe u ze naar de DG App van uw naaste kunt sturen Let op: De DG Foto-app werkt alleen op Android smartphones.

12 3 Installatie Er zijn twee zaken nodig om de DG Foto-app te kunnen gebruiken: Een uitnodiging om de DG Foto-app te downloaden en installeren Een toegangscode om de DG Foto-app met de DG App van uw naaste te verbinden 3.1 Uitnodiging De DG Foto-app is niet openbaar beschikbaar in Google Play. De app is alleen beschikbaar voor leden van een zogenaamde besloten bèta-gebruikersgroep. Om lid te worden van deze besloten gebruikersgroep, moet de Google-account van de Android smartphone van de gebruiker toegevoegd worden aan de groep. Meestal is er per Android Smartphone één Google-account ingesteld om van Google Play gebruik te kunnen maken. Als u meer dan één Google-account hebt is het slim om alle Google-accounts aan te melden voor de besloten gebruikersgroep.

13 3.1.1 Stuur een naar CREAGY Stuur een naar de CREAGY developer account met de volgende gegevens: Onderwerp: DayGuide Photo App Download Request Tekst: de adressen van Google-accounts op de Android smartphone Voorbeeld: Onderwerp: DayGuide Photo App Download Request Tekst o john.doe@gmail.com o john.doe2@gmail.com

14 3.1.2 Ontvang berichten op de Android Smartphone CREAGY zal de ontvangen adressen aan de besloten bèta-gebruikersgroep toevoegen en naar elk van de opgegeven adressen een uitnodiging sturen. Open de link in de uitnodiging op de Android smartphone waarop de DG Fotoapp geïnstalleerd wordt. Figuur 3: Link in uitnodiging om te openen op Android Smartphone

15 3.1.3 Accepteer de uitnodiging en download de app Op het scherm verschijnt een welkomstboodschap en instructies over deelname aan de proef, en hoe de proef weer te verlaten als lid van de besloten gebruikersgroep. Na bevestiging van deelname aan de proef verschijnt er een Google Play link om de app te downloaden en installeren. Het kan tot een halve dag duren voordat de DG Foto-app zichtbaar is in Google Play. Download/installeer de app.

16 3.2 Toegangscode Na het installeren van de app kan de gebruiker de DG Foto-app openen, maar het enige scherm dat nu nog zichtbaar is, is het VERBINDINGS-scherm van de app. Om privacy en informatieveiligheid te garanderen moet de app verbonden worden met de DG App van uw naaste. U kunt nu lezen hoe u de DG Foto-app met de DG App van uw naaste kunt verbinden. Figuur 4: Scherm als u de app voor de eerste keer opent

17 4 Verbind met de DG App Er zijn twee manieren om de DG Foto-app met de DG App van uw naaste te verbinden: Scan de QR-code uit de DG App van uw naaste Ontvang de toegangscode per in een bijlage

18 4.1 Scan de QR-code De DG Foto-app kan de QR-code scannen die in het hoofdmenu van de DG App staat. Dat betekent dat de gebruiker van de DG Foto-app toegang moet hebben tot de tablet met de DG App van de oudere gebruiker. Als dit niet het geval is, kan alleen van de tweede optie gebruik worden gemaakt (toegangscode als e- mailbijlage). Doorloop de volgende stappen om de QR-code te scannen Stappen op de tablet van uw naaste Open de DG App. Als de DG App op de volledig scherm-modus staat is het zogenaamde hamburgermenu-icoon linksboven niet zichtbaar. Raak in dit geval op een willekeurige plek het scherm aan om de volledig scherm-modus te verlaten. Nu moet het hamburgermenu-icoon linksboven in het scherm zichtbaar zijn. Open het hoofdmenu door op het hamburgermenu-icoon linksboven in het scherm te drukken. De QR-code wordt linksboven getoond zodra uw naaste is ingelogd. Figuur 5: QR-code in de DG App van de oudere gebruiker

19

20 4.1.2 Stappen op de smartphone met de DG Foto-app Open de DG Foto-app. Druk op VERBINDEN in het VERBIND-scherm. De camera van de smartphone wordt geactiveerd om de QR-code te kunnen scannen. Houd de lens van de camera boven de QR-code. Als alles goed is gegaan verschijnen nu de naam en achternaam van uw naaste op het scherm. Voer de naam van de afzender in. De naam van de afzender zal getoond worden in de meldingen van de DG App van uw naaste. The DG Foto-app is nu veilig verbonden met de DG App.

21 Figuur 6: De QR-code scannen

22 Figuur 7: U heeft verbinding

23 Figuur 8: Voer de naam van de afzender in en druk op OPSLAAN

24 4.2 Ontvang de toegangscode als bijlage Doorloop de volgende stappen om de toegangscode per te ontvangen Stappen op de tablet van uw naaste Open de DG App. Als de DG App op de volledig scherm-modus staat is het hamburger-menuicoon linksboven niet zichtbaar. Raak in dit geval op een willekeurige plek het scherm aan om de volledig scherm-modus te verlaten. Open het hoofdmenu door op het hamburgermenu-icoon linksboven te drukken. Druk op de laatste regel in het menu Verstuur QR-code. Als er een lijst met beschikbare apps wordt getoond, kiest u uw app om door te gaan. Er wordt een bericht gegenereerd met de toegangscode in een bijlage. Voer een adres in dat op de smartphone met de DG Foto-app gebruikt wordt. Druk op VERSTUUR. Figuur 9: Menu op de DG App om de QR-code te versturen

25 4.2.2 Stappen op de smartphone met de DG Foto-app Open de ontvangen met de toegangscode in de bijlage. Druk op de bijlage met de toegangscode om deze te openen. Als er een lijst met beschikbare apps verschijnt, kiest u de DG Foto-app om de bijlage te openen. Als alles goed is gegaan verschijnen nu de naam en achternaam van uw naaste in de DG Foto-app. Voer de naam van de afzender in. De naam van de afzender zal getoond worden in de meldingen van de DG App. The DG Foto-app is nu veilig verbonden met de DG App.

26 Figuur 10: Toegangscode per mail verzonden

27 Figuur 11: Open de bijlage in de DG Foto-app

28 Figuur 12: U heeft verbinding

29 Figuur 13: Voer een naam in en druk op OPSLAAN

30 Foto s nemen Nu er verbinding is zijn de twee tabbladen onder in het scherm (Camera en Galerij) geactiveerd. Om een foto te nemen opent u het tabblad Camera. Druk daarna op MAAK FOTO. Figuur 14: Druk op MAAK FOTO

31 Druk op OK en ga met de genomen foto terug naar de DG Foto-app. Voer eventueel een boodschap in en druk op VERSTUUR. De foto wordt nu naar de DG App van uw naaste verstuurd. Figuur 15: Voer een boodschap in en druk op VERSTUUR

32 5 Kies foto s op de Android smartphone Nu er verbinding is zijn de twee tabbladen onder in het scherm (Camera en Galerij) geactiveerd. Om een bestaande foto te kiezen op de smartphone opent u het tabblad Galerij en drukt u op de SELECTEER EEN FOTO-knop. Figuur 16: Kies een bestaande foto

33 U selecteert nu de gewenste foto s op de manier die u gewend bent op de Android smartphone. Als u een foto geselecteerd hebt keert u met de geselecteerde foto terug naar de DG Foto-app. Voer eventueel een bericht in en druk op VERSTUUR. De foto wordt nu verstuurd naar de DG App van uw naaste. Figuur 17: Voer eventueel een bericht in en druk op VERSTUUR

34 6 Deel foto s uit andere apps Vanuit alle apps op Android smartphones met de mogelijkheid om foto s (bv. jpg en png bestanden) te delen met andere apps kunt u foto s delen met de DG Foto-app. Open de app met de foto en kies de foto die u wilt delen. Figuur 18: Deel een foto uit WhatsApp

35 Kies de DG Foto-app om de foto te delen. Figuur 19: Deel een foto met DG Foto-app

36 Voer eventueel een bericht in en druk op VERSTUUR. De foto wordt nu verstuurd naar de DG App van uw naaste. Figuur 20: Verstuur de gedeelde foto

37 7 Meldingen van nieuwe foto s ontvangen Uw naaste ontvangt automatisch nieuwe foto s in de DG App. Nieuwe foto ontvangen De melding toont een miniatuur van de foto en een bericht van de afzender. Door op OK te drukken zal de foto getoond worden in het fotoalbum.

38 Figuur 21: Nieuwe foto in het fotoalbum Zodra er ten minste één persoonlijke foto is ontvangen stopt de DG App met het vertonen van standaardfoto s uit de app. In de handleiding voor de DG App wordt uitgelegd hoe gebruikers kunnen wisselen tussen verschillende fotoalbums.

39 8 Afbeeldingen Figuur 1: DG App van de gebruiker met foto-functie... 8 Figuur 2: Een foto naar de DayGuide App van uw naaste sturen Figuur 3: Link in de uitnodiging om te openen op de Android Smartphone Figuur 4: Scherm als u voor het eerst opstart Figuur 5: QR-code in de DG App van de ouder Figuur 6: De QR-code scannen Figuur 7: U heeft verbinding Figuur 8: Voer de naam van de afzender in en druk op OPSLAAN Figuur 9: Menu op DG App om de QR-code te versturen Figuur 10: Toegangscode verzonden per Figuur 11: Open de bijlage in de DG Foto-app Figuur 12: U heeft verbinding Figuur 13: Voer een naam in en druk op OPSLAAN Figuur 14: Druk op MAAK FOTO Figuur 15: voer een bericht in en druk op VERSTUUR Figuur 16: selecteer een bestaande foto Figuur 17: Voer eventueel een bericht in en druk op VERSTUUR... 33

40 Figuur 18: Een foto delen uit WhatsApp Figuur 19: Deel een foto met de DG Foto-app Figuur 20: Verstuur de gedeelde foto Figuur 21: Nieuwe foto ontvangen Figuur 22: Nieuwe foto in het fotoalbum... 38

DayGuide DayGuide App handleiding

DayGuide DayGuide App handleiding DayGuide App handleiding DayGuide App Handleiding Ontwikkelaar: CREAGY AG DayGuide is medegefinancierd door AAL Joint Programme en de volgende landelijke autoriteiten en Research & Development programma

Nadere informatie

HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG

HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen 4 Wachtwoord vergeten 4 Wachtwoord wijzigen 5 Uw persoonlijke gegevens 7 Gegevens kind aanpassen 7 Groepsinformatie 8 Uitleg

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Tropaz app

Gebruikershandleiding Tropaz app Gebruikershandleiding Tropaz app 1 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Installatie van Tropaz app... 3 2.1 Installatie op Android telefoon en tablet... 3 2.2 Installatie op iphone/ ipad... 3 3 Activatie van

Nadere informatie

HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders

HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders www.chainels.com info@chainels.com Molengraaffsingel 12 2629JD Delft 015-3642667 Het platform Chainels De Chainels App 1. Inloggen 1.1 Waar kan ik

Nadere informatie

Handleiding Installatie Mobiele Token

Handleiding Installatie Mobiele Token Handleiding Installatie Mobiele Token Versie: 1.1 Datum: 31-12-2014 Inhoud Uitleg... 3 Installatie Digipass for Mobile ES App... 4 Installatie op een Apple apparaat... 4 Installatie op een Android apparaat...

Nadere informatie

Zmodo Zsight Android handleiding

Zmodo Zsight Android handleiding Zmodo Zsight Android handleiding -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 Inhoudsopgave 1. Software installatie...3 1.1

Nadere informatie

Handleiding two factor authentication Hr & salaris online

Handleiding two factor authentication Hr & salaris online Handleiding two factor authentication Hr & salaris online Inhoudsopgave 1. Uitleg Two factor authentication 2 2. Android apparaat 3 3. ios apparaat 8 4. Reset Authenticator app 12 2 1 Uitleg Two factor

Nadere informatie

HANDLEIDING Bedrijven \\ B2B community builders

HANDLEIDING Bedrijven \\ B2B community builders HANDLEIDING Bedrijven \\ B2B community builders www.chainels.com info@chainels.com Molengraaffsingel 12 2629JD Delft 015-3642667 Het platform Chainels De Chainels App 1. Inloggen 1.1 Waar kan ik inloggen?

Nadere informatie

3. Een scherm met persoonlijke gegevens verschijnt. Vul de gegevens aan en druk vervolgens op Bevestigen.

3. Een scherm met persoonlijke gegevens verschijnt. Vul de gegevens aan en druk vervolgens op Bevestigen. HANDLEIDING MYWELLNESS Aanmaken MyWellness account 1. Geef uw e-mail adres door aan uw instructeur of stuur e-mail naar info@bewegingscentrumdrachten.nl 2. U ontvangt een activatie e-mail van Bewegingscentrum

Nadere informatie

Mobiele App voor VERSA alarmsystemen Versa_control_qs_nl 07/16. Configuratie handleiding

Mobiele App voor VERSA alarmsystemen Versa_control_qs_nl 07/16. Configuratie handleiding VERSA CONTROL Mobiele App voor VERSA alarmsystemen Versa_control_qs_nl 07/16 Configuratie handleiding Het VERSA, VERSA IP en VERSA Plus alarmsysteem kan ook worden bediend vanaf een mobiel apparaat (Smartphone

Nadere informatie

We Work Safe APP. Handleiding Basisgebruikers. Professor E.M. Meijerslaan 3, 1183 AV Amstelveen +31 (0) ZPA-INS

We Work Safe APP. Handleiding Basisgebruikers. Professor E.M. Meijerslaan 3, 1183 AV Amstelveen +31 (0) ZPA-INS We Work Safe APP Handleiding Basisgebruikers Deze handleiding is bedoeld voor alle basisgebruikers van de We Work Safe app van ZuidPlus. Voor teamleiders (bijvoorbeeld uitvoerders) is een andere handleiding

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten

Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten 1/13 Groene Hart Diagnostisch Centrum (GHDC) Bleulandweg 3 2803 HG Gouda Telefoon: 0182-570237 E-mail: zelfmeten@ghdc.nl www.trombosedienstgouda.nl

Nadere informatie

HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie juni 2015

HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie juni 2015 HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie juni 2015 Inhoud 1 Waarom schouwen? 2 De App downloaden 3 Inloggen en opstarten 4 De schouwroutes 5 Een locatie beoordelen 6 Resultaten bekijken Extra informatie Ter

Nadere informatie

Peridos. Registreren voor Zorgportaal. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.0

Peridos. Registreren voor Zorgportaal. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.0 Peridos Registreren voor Zorgportaal Plaats: Utrecht Datum: 22-02-2019 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.0 Status: Definitief Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Wijzigingsbeheer 3 1. Inleiding 4 1.1

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

Het gebruik van EZcloud van UNV i.c.m. UNV netwerkrecorders Verkorte handleiding

Het gebruik van EZcloud van UNV i.c.m. UNV netwerkrecorders Verkorte handleiding Het gebruik van EZcloud van UNV i.c.m. UNV netwerkrecorders Verkorte handleiding 1. Account aanmaken Download en installeer de EZview app voor ios (Apple iphone) of Android gebaseerde smartphones. (PS.

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Handleiding. NDFF-invoer. voor alle NDFF-portalen en Telmee

Handleiding. NDFF-invoer. voor alle NDFF-portalen en Telmee Handleiding NDFF-invoer voor alle NDFF-portalen en Telmee Auteur: Serviceteam NDFF Versie oktober 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Vereisten voor het gebruik... 2 3. Installatie... 2 4. Voor u gaat

Nadere informatie

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Handleiding Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android Auteur SIMgroep Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Inhoudsopgave HANDLEIDING... 1 INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 2. RAADDIGITAAL INSTALLEREN...

Nadere informatie

Handleiding webportaal SchoolDataBeheer

Handleiding webportaal SchoolDataBeheer Handleiding webportaal SchoolDataBeheer Gezaghebbende ouders/verzorgers, leerlingen en eventueel hulpverleners kunnen online toegang krijgen tot vrijwel alle gegevens die wij van uw kind bijhouden. Op

Nadere informatie

Handleiding DB Alerts app

Handleiding DB Alerts app Handleiding DB Alerts app 3 mei 2019 DB Alerts De DB Alerts app is vernieuwd en aan de nieuwe eisen en veranderingen aangepast. Je kunt de App installeren via de Google Play Store / Apple App Store op

Nadere informatie

5.2 Gewerkte diensten wijzigen Medewerkers Mobiele iphone & Android app Nieuwsberichten bekijken en reactie plaatsen...

5.2 Gewerkte diensten wijzigen Medewerkers Mobiele iphone & Android app Nieuwsberichten bekijken en reactie plaatsen... Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl) en HorecaSysteem (www.horecasysteem.nl). Mocht u vragen hebben

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum Versienummer 2.0

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum Versienummer 2.0 Handleiding Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android Auteur SIMgroep Datum 30-09-2014 Versienummer 2.0 Inhoudsopgave Handleiding 1 Inhoudsopgave 2 1. Inleiding 3 2. RaadDigitaal installeren 4 2.1.

Nadere informatie

Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0)

Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0) Internet Control Station Kijk regelmatig op www.klikaanklikuit.nl voor updates Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0) ICS-1000 Het grootste gemak in draadloos schakelen. Eenvoudig uit te breiden

Nadere informatie

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies maart 2019

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies maart 2019 Troubleshooting Stap-voor-stap instructies maart 2019 Copyright 2018. NCS Pearson, Inc. of haar filiaal/filialen. Alle rechten voorbehouden. Q-interactive is een handelsmerk in de VS en/of andere landen

Nadere informatie

iphone app - Timesheet

iphone app - Timesheet iphone app - Timesheet Timesheet - iphone app Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger

Nadere informatie

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 3 Loonstroken inzien 5 4 Verlof 6 5 Verlofoverzicht afdeling / bedrijf 8 6 Verjaardagen 9 7 Declaraties en mutaties

Nadere informatie

Handleiding app Sportlinked

Handleiding app Sportlinked Handleiding app Sportlinked Inhoud App installeren en downloaden... 2 Account aanmaken... 2 Menu... 5 Persoonlijke instellingen... 6 Team(s) als favoriet instellen... 6 Privacy instellingen aanpassen...

Nadere informatie

Handleiding account instellen in Outlook 2016

Handleiding  account instellen in Outlook 2016 Handleiding E-mailaccount instellen in Outlook 2016 Deze handleiding beschrijft de stappen die u dient te nemen om een e-mailaccount in te stellen in Outlook 2016. In deze handleiding dient u de opties

Nadere informatie

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens iphone app - Users Users - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger en is uitgevoerd

Nadere informatie

Handleiding beginnen met de Calculus VIP app. Voor zorgverleners. Datum Juli 2017 Calculus Software

Handleiding beginnen met de Calculus VIP app. Voor zorgverleners. Datum Juli 2017 Calculus Software Handleiding beginnen met de Calculus VIP app Voor zorgverleners Datum Juli 2017 Auteur Calculus Software Inhoudsopgave Waarom de Calculus VIP app?... 3 Gemakkelijk... 3 Veilig... 3 Technische voorwaarden

Nadere informatie

e-sign app voor Android Handleiding voor installatie en gebruik

e-sign app voor Android Handleiding voor installatie en gebruik Handleiding voor installatie en gebruik Inhoud e-sign app installeren en registreren van uw gebruikersprofiel... 3 Opdrachten selecteren en autoriseren... 10 Overige instellingen en opties... 17 2 e-sign

Nadere informatie

Peridos. Registreren voor Zorgportaal. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.3

Peridos. Registreren voor Zorgportaal. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.3 Peridos Registreren voor Zorgportaal Plaats: Utrecht Datum: 22-05-2019 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.3 Status: Definitief Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Wijzigingsbeheer 3 1. Inleiding 4 1.1

Nadere informatie

HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP

HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 Inloggen... 4 2. Startscherm... 5 2.1 Apparaat menu... 5 2.2 Mijn menu... 6 3. Video weergave scherm... 8 3.1 Live video weergave...

Nadere informatie

Handleiding VIP Webportaal

Handleiding VIP Webportaal Handleiding VIP Webportaal Voor patiënten Datum Augustus 2018 Auteur Calculus Software 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Starten met het VIP Webportaal... 4 Stap 1: Installeer en activeer de app Calculus

Nadere informatie

Voordat je thuis in Vetware kan moet je dus één keer de toegang voorbereiden op de Universiteit Utrecht!

Voordat je thuis in Vetware kan moet je dus één keer de toegang voorbereiden op de Universiteit Utrecht! Directie ITS Information and Technology Services HANDLEIDING Thuiswerken met Vetware Deze handleiding beschrijft hoe je vanuit huis toegang kunt krijgen tot Vetware. Het is verdeeld in twee delen; de voorbereiding

Nadere informatie

Handleiding webportaal SchoolDataBeheer

Handleiding webportaal SchoolDataBeheer Handleiding webportaal SchoolDataBeheer Gezaghebbende ouders/verzorgers, leerlingen en eventueel hulpverleners kunnen online toegang krijgen tot vrijwel alle gegevens die wij van uw kind bijhouden. Op

Nadere informatie

SCHOUWEN MET DE BURGERSCHOUW APP HANDLEIDING VOOR BEWONERS

SCHOUWEN MET DE BURGERSCHOUW APP HANDLEIDING VOOR BEWONERS SCHOUWEN MET DE BURGERSCHOUW APP HANDLEIDING VOOR BEWONERS VERSIE SEPTEMBER 2014 INHOUD 1) De App installeren op uw tablet/smartphone 2) Inloggen en opstarten 3) De schouwroutes 4) Een locatie beoordelen

Nadere informatie

PRODUCTINFORMATIE Handleiding Burgerschouw app 2017

PRODUCTINFORMATIE Handleiding Burgerschouw app 2017 Handleiding Burgerschouw app 2017 1.1 De Burgerschouw App voor de burger. 1.1.1 De app toevoegen aan uw tablet Ga naar uw App Store, Google Play of Windows Phone Store en zoek op Burgerschouw. U ziet het

Nadere informatie

B-OnLine HRM Gebruikersinstructie ESS werkgever

B-OnLine HRM Gebruikersinstructie ESS werkgever B-OnLine HRM Gebruikersinstructie ESS werkgever Voorwoord Beste relatie, Bedankt voor uw keuze om met B-OnLine HRM aan de slag te gaan. Het eerste gedeelte van deze handleiding bevat de instructies gericht

Nadere informatie

Nedap healthcare Een mobiele app aan het medewerkeraccount koppelen

Nedap healthcare Een mobiele app aan het medewerkeraccount koppelen Dit artikel geeft uitleg hoe de Nedap apps (zoals de Nedap Ons app, Dossier app en Toegangscode app) gekoppeld kunnen worden aan het account van de medewerker. De apps kunnen op twee manieren gekoppeld

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

Handleiding. Measure App. Versienummer:1.4

Handleiding. Measure App. Versienummer:1.4 Handleiding Measure App Versienummer:1.4 Datum: 14-12-2015 Voorwoord Hartelijk dank voor de aanschaf van de Measure App. M App zal u en uw collega s in staat stellen om begeleid in te meten of na te meten.

Nadere informatie

Gebruikersinstructie installatie BNG Bank Digipass App

Gebruikersinstructie installatie BNG Bank Digipass App Gebruikersinstructie installatie BNG Bank Digipass App Inleiding BNG Bank biedt vanaf begin september 2018 de Digipass App aan voor de besturingssystemen ios en Android. Deze app biedt dezelfde functionaliteit

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Tropaz app voor zelfmeters

Gebruikershandleiding. Tropaz app voor zelfmeters Gebruikershandleiding Tropaz app voor zelfmeters Contactgegevens: Certe Trombosedienst Leeuwarden Telefoon: (058) 286 79 30 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 4 2. Installatie van de Tropaz app... 4 2.1 Installatie

Nadere informatie

handleiding Sparen met de scan r app

handleiding Sparen met de scan r app handleiding Sparen met de scan r app De app downloaden Inloggen De Scan r app kan gedownload worden vanuit de App Store Na het downloaden van de app, komt u voor Apple smartphones en vanuit de Google Play

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies augustus 2018

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies augustus 2018 Troubleshooting Stap-voor-stap instructies augustus 2018 Copyright 2018. NCS Pearson, Inc. of haar filiaal/filialen. Alle rechten voorbehouden. Q-interactive is een handelsmerk in de VS en/of andere landen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Tropaz app voor reguliere gebruikers

Gebruikershandleiding Tropaz app voor reguliere gebruikers Gebruikershandleiding Tropaz app voor reguliere gebruikers 1 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Installatie van Tropaz app... 3 2.1 Installatie op Android telefoon en tablet... 3 2.2 Installatie op iphone/

Nadere informatie

Handleiding Select Online

Handleiding Select Online Handleiding Select Online Versie: 1.6.1 Versiedatum: 16-06-2014 1. Inleiding Select Online is een website waarmee via het internet uren kunnen worden geadministreerd, documenten kunnen worden ondertekend

Nadere informatie

iphone app - Rapporten

iphone app - Rapporten iphone app - Rapporten Rapporten - iphone App Net2 AN1114-NL Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie

Nadere informatie

Registreren Inloggen - Profiel beheren

Registreren Inloggen - Profiel beheren Inhoud: iedereen die gebruik wil maken van Kwaliteitscholen moet inloggen, behalve als iemand alleen een onderzoek invult. Voor bepaalde functionaliteiten (uitzetten vragenlijst, bekijken resultaten, gebruik

Nadere informatie

FOTO S MAKEN MET JE TELEFOON OF TABLET

FOTO S MAKEN MET JE TELEFOON OF TABLET FOTO S MAKEN MET JE TELEFOON OF TABLET FOTO S MAKEN MET JE TELEFOON OF TABLET Met dit werkblad oefen je met het maken van foto s met je telefoon of tablet. Opdracht 1 Camera Welk icoon staat er op jouw

Nadere informatie

Handleiding beginnen met de Calculus VIP app. Voor zorgverleners. Datum Januari 2017 Calculus Software

Handleiding beginnen met de Calculus VIP app. Voor zorgverleners. Datum Januari 2017 Calculus Software Handleiding beginnen met de Calculus VIP app Voor zorgverleners Datum Januari 2017 Auteur Calculus Software Inhoudsopgave Waarom de Calculus VIP app?... 3 Gemakkelijk... 3 Veilig... 3 Technische voorwaarden

Nadere informatie

Registreren Inloggen - Profiel beheren

Registreren Inloggen - Profiel beheren Registreren Inloggen - Profiel beheren Inhoud: iedereen die gebruik wil maken van Kwaliteitscholen moet inloggen, behalve als iemand alleen een onderzoek invult. Voor bepaalde functionaliteiten (uitzetten

Nadere informatie

Handleiding Inloggen in SIRO

Handleiding Inloggen in SIRO Handleiding Inloggen in SIRO Binnenkort wordt de inlogprocedure van SIRO gewijzigd. Dit betekent dat u voortaan bij het inloggen een extra authenticatiestap moet uitvoeren via Google Authenticator. Zo

Nadere informatie

Gebruik van VELO-PASS bij de fietshandelaar

Gebruik van VELO-PASS bij de fietshandelaar Gebruik van VELO-PASS bij de fietshandelaar Handleiding van de mobopro app Met mobopro stelt Autodialog NV een tool ter beschikking aan de Belgische fietsvakhandel onder de vorm van een mobiele app voor

Nadere informatie

HANDLEIDING 180 CAMERA

HANDLEIDING 180 CAMERA HANDLEIDING 180 CAMERA Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Smart Home Beveiliging app... 4 1.1 Installatie... 4 2. Installatie 180 Camera... 5 2.1 Gebruik... 7 2 Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop! In

Nadere informatie

Securitas Alarm App Klantmanual

Securitas Alarm App Klantmanual Securitas Alarm App Klantmanual Auteur : Securitas Versie : 1.0 Datum : 03-07-2015 Inhoud Inleiding...2 1. Registratie...3 2. Functionaliteit...6 2.1 Status...7 2.2 Alarm...8 2.3 Schakeltijd... 10 2.4

Nadere informatie

Handleiding x handleiding. Versie /1/2018

Handleiding x handleiding. Versie /1/2018 Handleiding Email+ 2.x handleiding Versie 00.04 9/1/2018 9/1/2018 Inhoud Inhoud 1. Over dit document... 1 2. Installatie Email+ 2.x... 2 3.... 9 3.1. E-mail... 9 3.2. Instellingen... 12 3.3. Contacten...

Nadere informatie

Inloggen op het Portal

Inloggen op het Portal Inloggen op het Portal Voordat de roosters bekeken kunnen worden op het Zermelo Portal moet eerst worden ingelogd zodat het portal weet wie je bent. Het Zermelo Portal is ontwikkeld voor gebruik op computers

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Hoe gebruiken? Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 2. NAAR UW KLANTENZONE GAAN... 4 3. CONSULTATIE VAN UW GEGEVENS... 6 3.1. MIJN ALGEMENE

Nadere informatie

Uitrol van MobiDM op Android Versie 4.6

Uitrol van MobiDM op Android Versie 4.6 Uitrol van MobiDM op Android Versie 4.6 Deze Quick Guide beschrijft het uitrollen van een Android apparaat in MobiDM. Version: x.x Pagina 1 Index 1. WELKOM IN MOBIDM... 2 1.1. UITROLLEN IN DE PORTAL...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Tropaz app

Gebruikershandleiding Tropaz app Gebruikershandleiding Tropaz app Groene Hart Diagnostisch Centrum (GHDC) Bleulandweg 3 2803 HG Gouda Telefoon: 0182-570237 info@ghdc.nl https://tropaz.trombosedienstgouda.nl Inhoudsopgave 1 Algemeen...

Nadere informatie

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten.

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten. Versie 1.0 23.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over

Nadere informatie

HANDLEIDING SMART LED SLIMME VERLICHTING

HANDLEIDING SMART LED SLIMME VERLICHTING HANDLEIDING SMART LED SLIMME VERLICHTING Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Smart Home Beveiliging app... 4 1.1 Installatie... 4 2. Installatie... 5 4. Gebruik... 6 Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop!

Nadere informatie

Handleiding ProActive app. Installatie en account koppelen

Handleiding ProActive app. Installatie en account koppelen Handleiding ProActive app Installatie en account koppelen Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Installatie voor Android 3 3. Installatie voor ios 4 4. Eerste keer inloggen en uw account koppelen 4 4.1. Toegangscode...5

Nadere informatie

Handleiding Select Online. Versie: 1.6.1

Handleiding Select Online. Versie: 1.6.1 Handleiding Select Online Versie: 1.6.1 Versiedatum: 10-06-2014 Inleiding Select is een website waarmee via het internet uren kunnen worden geadministreerd, documenten kunnen worden ondertekend en loonstroken

Nadere informatie

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Versie 21 april 2017 Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden als het gaat om het delen van bestanden en foto s met anderen, waarbij

Nadere informatie

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 3 Loonstroken inzien 5 4 Verlof 6 5 Verlofoverzicht afdeling / bedrijf 8 6 Verjaardagen 9 7 Declaraties en mutaties

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

JOEP. Handleiding - hulpverlener

JOEP. Handleiding - hulpverlener JOEP. Handleiding - hulpverlener Versie 1.0 Oktober 2016 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Tropaz

Gebruikershandleiding Tropaz Gebruikershandleiding Tropaz Zorginstellingen November, 2018 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 4 2.1 2.1 De eerste keer aanmelden... 4 2.2 Aanmeldscherm... 5 2.3 2.3 Wachtwoord vergeten of

Nadere informatie

MyBroker op ipad Installatie handleiding

MyBroker op ipad Installatie handleiding MyBroker op ipad Installatie handleiding Inhoudstafel 1. DE VEREISTEN... 3 2. MYBROKER IN 5 STAPPEN... 4 2.1. STAP 1 IPAD... 4 2.2. STAP 2 VERBINDING... 4 2.3. STAP 3 KLANTENZONE... 4 2.4. STAP 4 - DOWNLOAD

Nadere informatie

MobiDM App Handleiding voor Android

MobiDM App Handleiding voor Android MobiDM App Handleiding voor Android Deze handleiding beschrijft de installatie en gebruik van de MobiDM App voor Android. Version: x.x Pagina 1 Index 1. WELKOM IN MOBIDM... 2 1.1. INTRODUCTIE TOT DE INSTALLATIE...

Nadere informatie

Handleiding inloggen met tweestapsverificatie

Handleiding inloggen met tweestapsverificatie Handleiding inloggen met tweestapsverificatie Inhoud Tweestapsverificatie... 2 Voorbereiding... 2 1 De eerste keer inloggen met tweestapsverificatie... 3 2 Code opvragen per e-mail... 6 3 Code opvragen

Nadere informatie

Handleiding. Ouderportaal. Kindcentrum De Scharmhof. Kindcentrum De Scharmhof, Scharmbarg 1, 9407 EA Assen

Handleiding. Ouderportaal. Kindcentrum De Scharmhof. Kindcentrum De Scharmhof, Scharmbarg 1, 9407 EA Assen Handleiding Ouderportaal Kindcentrum De Scharmhof Kindcentrum De Scharmhof, Scharmbarg 1, 9407 EA Assen T: 0592-343800 email: directie.scharmhof@cogdrenthe.nl www.scharmhof.nl Inhoudsopgave Inleiding...

Nadere informatie

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College ICT t eam VOB O Office 365 - Installatie instructies Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College Handleiding Office 365 Activeren En Installeren.pdf ICT-team - Martijn de Vries

Nadere informatie

Kies vervolgens Media invoegen.

Kies vervolgens Media invoegen. Hoe plaats ik nieuwe media foto s, video s en documenten? Het is de bedoeling dat via de website veel foto s en video s met de parochie worden gedeeld, om zo mensen te verbinden en verbonden te houden.

Nadere informatie

Handleiding. Registratie en installatie Kliksafe Mobi. Handleiding

Handleiding. Registratie en installatie Kliksafe Mobi. Handleiding Handleiding Registratie en installatie Kliksafe Mobi Handleiding Registratie en installatie Kliksafe Mobi Inhoudsopgave 1. Registratie 2 2. Kliksafe Mobi installeren 3 3. Kliksafe Mobi configureren 5 4.

Nadere informatie

Installatie app. voor Android en IOS

Installatie app. voor Android en IOS Installatie app voor Android en IOS Installatie van de gdmss Lite / idmss Lite app Android: Ga naar Google Play Zoek naar gdmss. Kies dan voor gdmss Lite, deze is gratis en biedt genoeg functies voor de

Nadere informatie

4.5 Een IP camera toevoegen

4.5 Een IP camera toevoegen 4.5 Een IP camera toevoegen 4.5.1 De IP camera gebruiksklaar maken 1 Draai de antenne vast op de IP camera. 2 Sluit de adapterkabel aan op de IP camera. Steek hierna de stekker van de IP camera in het

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Tropaz voor reguliere patiënten

Gebruikershandleiding. Tropaz voor reguliere patiënten Gebruikershandleiding Tropaz voor reguliere patiënten Contactgegevens: Trombosedienst Result Laboratorium Adres: Stationspark 450 3364 DA Sliedrecht Telefoon: (078) 654 50 50 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen...

Nadere informatie

DWF Handleiding voor Teams

DWF Handleiding voor Teams Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

Hoe log ik in op het patiëntenportaal met mijn DigiD?

Hoe log ik in op het patiëntenportaal met mijn DigiD? Patiëntenportaal Mijn Reinier de Graaf Patiënteninformatie Hoe log ik in op het patiëntenportaal met mijn DigiD? In deze handleiding leest u hoe u kunt inloggen op het patiëntenportaal Mijn Reinier de

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolfolio OUDER

HANDLEIDING scoolfolio OUDER HANDLEIDING Inleiding Hoofdmenu pagina 3 Het portfolio pagina 5 Mappen aanmaken pagina 6 Bestanden toevoegen aan het portfolio pagina 7 Een foto bestand bekijken pagina 9 Een niet-foto bestand bekijken

Nadere informatie

Handleiding voor deze handleiding

Handleiding voor deze handleiding Handleiding voor deze handleiding Met dit document kunt u voor uw medewerkers een eigen handleiding maken van UBplusOnline; het online platform voor UBplus. U dient zelf een aantal aanpassingen te maken

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Tropaz app

Gebruikershandleiding Tropaz app Gebruikershandleiding Tropaz app 1 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Installatie van Tropaz app... 3 2.1 Installatie op Android telefoon en tablet... 3 2.2 Installatie op iphone/ ipad... 3 3 Activatie van

Nadere informatie

Aan de slag. Deze snelgids is voor de ClickToPhone software versie 83 of hoger.

Aan de slag. Deze snelgids is voor de ClickToPhone software versie 83 of hoger. Aan de slag Deze snelgids omschrijft hoe de ClickToPhone software moet worden geïnstalleerd, de Bluetooth hardware met de telefoon moet worden gekoppeld en hoe een gebruikersniveau moet worden gekozen.

Nadere informatie

Klik met de rechtermuisknop in het scherm, er komen nu menu opties tevoorschijn. Ga naar hoofdmenu en daarna naar Systeem Algemeen

Klik met de rechtermuisknop in het scherm, er komen nu menu opties tevoorschijn. Ga naar hoofdmenu en daarna naar Systeem Algemeen Snel start gids NVR Start de NVR op en verbind de NVR en de IP-camera s met internet en stroom. Tijd en algemene gegevens instellen hoofdmenu en daarna naar Systeem Algemeen Tijdzone: Kies de juiste tijdzone

Nadere informatie

Starten met bettermarks. Registreren en activeren

Starten met bettermarks. Registreren en activeren Starten met bettermarks Voordat u uw docentenaccount in bettermarks wiskunde en/of rekenen kunt gebruiken, moet u eenmalig een aantal stappen doorlopen. Indien u enkel gaat werken met bettermarks rekenen

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Bibliotheek.nl september 2015 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lezen via de app... 3 2. Een e-book lenen om te

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie