Als ik tegen jou zou zeggen, kan je een rode vogel zien? zou je dat dan voor mij kunnen visualiseren?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Als ik tegen jou zou zeggen, kan je een rode vogel zien? zou je dat dan voor mij kunnen visualiseren?"

Transcriptie

1 INDUCTIE Als ik tegen jou zou zeggen, kan je een rode vogel zien? zou je dat dan voor mij kunnen visualiseren? Kan je een gele bloem zien? Kan je een blauwe auto zien? Kan je een hond en een kat zien? Kan je een groene boom met heel veel blaadjes en de wind die door de blaadjes waait zien? Dit is het deel van de geest waarmee we vandaag zullen gaan werken. Dit is het deel van de geest die alle beelden en herinneringen heeft. Dit is het deel van de geest die s nachts tijdens je slaapt actief is want dit is het deel dat alle afbeeldingen en symbolen heeft die we in onze dromen gebruiken. Dus dit is het deel van de geest waar we vandaag mee zullen gaan werken. Dus voor de tijd dat we dit nu vandaag gaan doen hebben we even geen zorgen en problemen Daar is later tijd genoeg voor, later zullen ze er altijd nog zijn. Dus alleen voor de tijd dat we dit nu doen hoef je je even geen zorgen te maken. Geniet maar van hoe het voelt om je even geen zorgen te maken. En van hoe het voelt om de ontspanning door je lichaam heen te voelen gaan. En als de ontspanning steeds verder door je lichaam trekt, stromen de spanningen steeds meer uit je lichaam, stromen de spanningen steeds meer uit je lichaam Laat ze maar gaan, laat ze maar gaan. We hebben ze niet meer nodig, we hebben ze niet meer nodig. Dus geniet maar van het gevoel wat dat geeft om even nergens aan te hoeven denken. En geniet van het gevoel van de totale ontspanning die door je lichaam trekt.

2 Dit is een luxe die maar weinig mensen zichzelf toestaan, om even wat tijd uit hun drukke levens te nemen, om even te ontspannen, om even nergens aan te denken. Dus neem er zoveel mogelijk gebruik van en geniet van de ervaring. En vergeet niet dat als je wakker word je jezelf heerlijk zult voelen. Net alsof je een heerlijk dutje hebt gedaan, heerlijk hebt geslapen, zal je jezelf heerlijk uitgerust en verfrist voelen. Altijd wanneer je zo n soort ervaring zult hebben zal het altijd een erg prettige ervaring zijn. Vergeet ook niet dat alle geluiden die je misschien hoort, in de kamer of ergens buiten de kamer, dit gewoon natuurlijke achtergrond geluiden zullen zijn. Ze zullen je niet storen op wat voor manier dan ook. Als je wel iets hoort dan zal het langzaam wegtrekken naar de achtergrond. Dit is heel goed. Nu wil ik graag dat je jezelf een prachtige piramide van wit licht voorstelt. Een prachtig verschijnsel om te zien. Het glinstert, het fonkelt en het schittert. Nu wil ik dat je deze piramide van wit licht mentaal om jezelf heen plaatst, zodat je lichaam er helemaal in omsloten valt, ook de onderkant van je lichaam. Nu ben je volledig ingesloten in de prachtige piramide van wit licht. Dit is je bescherming. Het witte licht is een heel krachtig middel. Het kan je tegen alles beschermen. Het zal de gehele tijd dat we dit doen om je lichaam heen blijven. Niets kan je mentaal of fysiek schaden Je bent beschermt je bent veilig. Je weet het en je voelt het. Dit is goed, dit is heel goed.

3 Nu zou ik je willen vragen om je jezelf de mooiste plek in de wereld voor te stellen. Wat jij beschouwd als de aller mooiste plek in de wereld. Daar waar geen zorgen en problemen zijn. Het kan een bos zijn, een strand, een meertje of ergens waar je op vakantie bent geweest. Iets wat jij als prachtig en rustgevend beschouwd. Kan je zo n plek vinden? Vertel me daar is over? (beschrijving) Hoe ziet het er uit? Kan je ook iets horen? Hoor je het water? Hoe ruikt het daar? Hoe voelt het aan? Zijn er ook dieren in de buurt? Het is een erg mooie plek of niet? Er zijn geen zorgen in zo n soort plek, erg stil en erg rustgevend. Een plek waar er geen problemen en zorgen zijn, gewoon heel erg rustgevend. Kan je de lucht zien van waar je nu bent? Kijk is omhoog om te kijken of je ook zo n hele grote donzige wolk kunt vinden. Ik ga je wat vragen wat misschien een beetje gek klinkt. Ik wil graag dat je omhoog zweeft naar de wolk en er op gaat zitten. Vertel me is hoe dat voelt om op die wolk te zitten. En je hoeft je geen zorgen te maken het zal je gewicht met gemak kunnen dragen, net als magie.

4 Hoe zou het voelen om op zo n wolk te zitten? (beschrijving) Sommige mensen vinden dat het net als katoen of veren voelt Het zal je gewicht kunnen houden net als magie. Het is er comfortabel of niet? Ga maar op je rug liggen en laat het je gehele gewicht absorberen. Als je wilt kan je de wolk zelfs helemaal om je heen wikkelen net als een warme wollen deken. Het is zo n mooie, comfortabele en veilige plek. Het is alsof je helemaal geen gewicht hebt. En het is zelfs alsof je helemaal geen lichaam hebt als je 1-word met deze prachtige, zachte, comfortabele en veilige wolk. En deze wolk zweeft door de lucht. Met jou dragend erop. Drijvend en zwevend zwevend en drijvend veilig en beschermd. En deze wolk zweeft over het land, over de valleien en over de bergen en zelfs over de oceaan als je dat wilt. Altijd jou mee dragend zacht en comfortabel. Drijvend en zwevend zwevend en drijvend. Over het land, over de vallei, beschermd en veilig.

5 Deze wolk is ook net als magie want Niet alleen kan het jou over het land en de valleien dragen. Het kan je ook terug, terug, terug in de tijd en ruimte dragen Ik vraag de wolk je terug, terug, terug in tijd en ruimte te dragen, naar een andere tijd, andere plek waar er informatie is die we graag zouden vinden om jou op de aller beste manier te helpen. De wolk beweegt en draagt je terug, terug, terug We zijn op zoek naar de meest geschikte tijd en plek om te onderzoeken en te stoppen. De meest geschikte tijd en plek om te stoppen, te kijken en te onderzoeken. Nu is de wolk aan het vertragen, het stopt op de meest geschikte tijd en plek. Nu dat de wolk op de meest geschikte tijd en plek gestopt is, wil ik dat je van de wolk af zweeft terug naar beneden, naar, naar de oppervlakte. Het zal niks onverwachts zijn, gewoon net als een blaadje uit de boom die voorzichtig naar de oppervlakte daalt. Zodra je beneden bent wil ik graag dat je mij vertelt wat het eerste is wat je daar ziet. Of wat de eerste indrukken zijn als je benden op de oppervlakte bent. Kom je al van de wolk af? Wat zie je daar beneden je? Wat is je eerste indruk?

6 PROCEDURE SIMPEL VORIG LEVEN WAAR BEN JE, HOE ZIE JE ERUIT? Snel vragen stellen anders in linker hersenhelft. Herhaal de antwoorden. Beschrijf is waar je staat, wat zie je om je heen? Als het onduidelijk / mistig is dan: Het zal voor je ophelderen zodra je erover spreekt. Kijk is naar je voeten, wat draag je aan je voeten? Wat voor kleren heb je aan? Kan je mij vertellen wat voor kleren je aan hebt? Hoe voelt je lichaam aan? Mannelijk of vrouwelijk? Jong of oud? Voelt je lichaam gezond aan? Heb je ook juwelen om? Of draag je iets bij je? Of iets op je lichaam? WAAR JE WOONT Nu wil ik graag dat je naar de plek waar je woont heen gaat en mij de buitenkant er van omschrijft. Hoe ziet het er uit? Denk je dat je daar thuis hoort? Laten we nu naar binnen gaan, hoe ziet de binnenkant eruit? Laten we nu naar het tijdstip gaan dat je een maaltijd eet. Wat ben je aan het eten? Wie is er nog meer bij je? BEROEP WAT JE IN JE LEVEN DOET Wat doe je in het merendeel van je tijd? Wat doe je in het leven? Je kan jezelf het zien doen. Vind je het leuk wat je doet? BELANGRIJKE DAG Ik wil nu dat je de scène die we hebben bekeken verlaat en naar een belangrijke dag in je leven gaat. Laten we nu deze scène verlaten en voorwaarts naar een belangrijke dag gaan. Een dag die jij belangrijk vind en wanneer er een belangrijk iets gebeurt. Wat gebeurt er? Wat kan je zien? Totaal ongeveer 3 belangrijke dagen.

7 DOOD - STERF PROCES LAATSTE DAG Als alles zwart word = dood. Kan je terug gaan naar de laatste scène die je hebt gezien. Wat gebeurt er? Ik wil nu dat je vooruit gaat naar de laatste dag van je leven. Je kan het allemaal waarnemen als een observeerder. Je hoeft het niet te ervaren. We zijn vooruit gegaan naar de laatste dag van dit leven wat we aan het bekijken zijn. Wat gebeurt er? Wat kan je zien? Indien te zwaar fysiek ongemak therapie toepassen. Emoties eerst toe laten. Belangrijk! Je zult geen fysieke sensaties hebben. Je kan er wel over praten. = indien fysieke sensaties. Je zult geen fysieke ongemakken van deze scène ervaren. Je kan er objectief over praten. Laten we teruggaan naar voordat dit gebeurt is om te zien hoe het gekomen is. Jij bent daar nu. Wat gebeurt er? Wat zie je? SPIRTSIDE Wat gebeurt is, is al gebeurt en je bent nu aan de andere kant er van. Vanaf deze positie kan je het gehele leven terug kijken vanuit een ander perspectief. Elk leven heeft zo zijn lessen. Als je terugkijkt op dit leven wat heb je er van geleerd? Wat denk je dat het doel was van dat leven? Waren er ook mensen in dat leven die je in je huidige leven ook kent? NOG EEN LEVEN Ik wil je vragen om weg te drijven van deze scène. Deze persoon zijn eigen pad te laten vervolgen en hem / haar te verlaten. Nu kan je voor of achteruit gaan naar een andere geschikte tijd en plek. Wat gebeurt er? Etc. etc. Maximaal 3 levens indien korte levens.

8 ONDERBEWUSTE HOGER ZELF Ik wil dat alle persoonlijkheden en bewustzijnsvormen van.. terugtrekken en volledig integreren in het lichaam, daar waar ze thuis horen in het verleden. Mag ik met zijn/haar onderbewuste/hoger-zelf spreken? Heb ik toestemming om met hoger-zelf te spreken? Ik respecteer de kracht van het onderbewuste/hoger-zelf, want ik weet dat het voor. Hem/haar lichaam zorgt. En dat het dat heel goed doet. Ik weet ook dat het onderbewuste alle archieven heeft van alles wat.. ooit mee gemaakt heeft. In dit leven en in alle andere levens die hij/zij ooit geleefd heeft. Daarom respecteer ik het onderbewuste altijd en vraag ik altijd voor toestemming om ermee te mogen praten en om vragen te stellen. Heb ik toestemming om vragen te stellen? Ik weet dat het onderbewuste ons vandaag heel veel verschillende levens had kunnen laten zien. Je hebt voor dit leven gekozen. Waarom heb je voor dit leven gekozen? Vraag naar de ongemakken die.. ervaart. Geen pijn!! Verslavingen? Gewoon het hoger-zelf vragen voor de oplossing. Laatste vraag onderbewuste: Verder wou ik nog vragen of het onderbewuste/hoger-zelf nog suggesties of wat te vragen?

9 UITBRENGEN BRINGING OUT Nu vraag ik het onderbewuste met heel veel liefde om zich terug te trekken daar waar het hoort. Ook bedank ik het onderbewuste voor de informatie die het gegeven heeft. Ik weet dat.. het heel erg zal waarderen. Ook wil ik met veel respect en liefde dat alle entiteiten van de vorige levens waarmee we gesproken hebben zich terug trekken in het verleden daar waar ze horen. Ik bedank ook hun voor alle informatie die ze ons gegeven hebben. En vergeet niet dat de dingen die we bekeken hebben uit het verleden komen en in het verleden horen ze thuis en in het verleden zullen wij ze laten. We hebben ze alleen uit een nieuwsgierigheid om van te leren naar voren gebracht. Om informatie te verkrijgen waar we in het huidige leven van kunnen leren. Op deze manier zijn ze waardevol en belangrijk. Maar als. later naar de opname luistert, zal het hem/haar op geen enkele manier mentaal of fysiek storen. Dit is heel belangrijk. Het zal haar niet mentaal of fysiek storen op geen enkele manier. Nu wil ik nogmaals dat alle persoonlijkheden en bewustzijnsvormen van. Zich terugtreken en volledig integreren in het lichaam. Nu is.. hem/haar volledige persoonlijkheid en bewustzijn terug geïntegreerd in het lichaam en heeft daarmee alle voorgaande persoonlijkheden en bewustzijnsvormen vervangen. Nu wil ik dat omhoog, omhoog, omhoog gaat door tijd en ruimte. Jezelf terug oriënterend op de huidige dag en tijd. Het is vandaag je ligt op bed in dit gebouw en je hebt net een erg interessante ervaring gehad. Ik wil dat je niet vergeet dat het huidige leven dat je nu aan het leven bent het belangrijkste leven van allemaal is, want dit is degene waar je op gefocussed bent in de huidige tijd. Elke informatie die we kunnen vinden is waardevol, maar het zal je niet kunnen storen op wat voor manier dan ook, mentaal of fysiek. Ook niet wanneer je het probeert te begrijpen en het een plek probeert te geven. Dat is heel erg belangrijk. Het zal je op geen enkele manier kunnen storen.

10 Nu op dit moment ga ik tot 10 tellen. En bij de 10 e tel bij je klaar wakker en zul je je heerlijk voelen. Heerlijk door je hele lichaam net alsof je een heerlijk dutje hebt gedaan, heerlijk hebt geslapen. Je zal je echt heerlijk uitgerust en verfrist voelen. Elke keer als je zo iets doet zal je je heerlijk voelen alom. Volg me nu maar als we tot 10 gaan tellen en je je klaar wakker en heerlijk zult voelen. 1,2, je ademhaling gaat wat sneller, je bloed begint sneller te circuleren en je begint een beetje wakker te worden nu. 3,4, je word je bewust van je fysieke lichaam. Heel erg bewust van je fysieke lichaam. Je kan je armen en benen bewegen, en je spieren beginnen weer te werken, en je bloed begint weer te stromen. Want het is vermoeiend om steeds in zo n positie te liggen. Alles begint te bewegen want je bent je heel erg bewust van je fysieke lichaam, en je begint wakker te worden nu. 5,6, je word je bewust van de geluiden in de ruimte. De geluiden buiten de ruimte. Heel erg bewust van je fysieke omgeving. Je oriënteert je terug in deze tijd en plek. En je begint wakker te worden nu. 7,8, je word heel aardig wakker nu, heel aardig, heel aardig. 9,10 klaar wakker. Klaar wakker. Met een heerlijk gevoel alom.

Ik ga je wat vertellen, je hoeft alleen maar te volgen wat ik zeg, mijn stem is nu het enige wat voor jou belangrijk is om te volgen.

Ik ga je wat vertellen, je hoeft alleen maar te volgen wat ik zeg, mijn stem is nu het enige wat voor jou belangrijk is om te volgen. Oefening 1: Nodig: 2 personen en een boom of een huisdier: Zoek een plek op bij een boom of in de buurt bij je paard of ander huisdier waar je even niet gestoord wordt en veilig even je ogen dicht kunt

Nadere informatie

7 HEERLIJKE ONTSPANNINGSOEFENINGEN

7 HEERLIJKE ONTSPANNINGSOEFENINGEN 7 HEERLIJKE ONTSPANNINGSOEFENINGEN VOOR THUIS OF OP JE WERK Kom tot rust met deze eenvoudige ontspanningsoefeningen Door te ontspannen krijgt je lichaam de mogelijkheid om zich te herstellen van de dagelijkse

Nadere informatie

Bonus Rapport : Lichaam en geest in balans

Bonus Rapport : Lichaam en geest in balans Bonus Rapport : Lichaam en geest in balans Lichaam en geest weer in bala ans Wil je echt ontspannen, plof dan niet op de bank maar ontspan actief! Katjaa Callens Denk aub eventjes aan het milieu voor je

Nadere informatie

en doe dit steeds maar weer opnieuw, elke keer als je opmerkt dat je aandacht afdwaalt van je ademhaling 1min

en doe dit steeds maar weer opnieuw, elke keer als je opmerkt dat je aandacht afdwaalt van je ademhaling 1min Zitmeditatie 45min Je begint nu enige tijd te zitten in milde en open aandacht 5 Je oefent in wakkerheid, in aanwezig zijn, zonder iets te moeten 4 Je oefent in niet-doen 4 Neem als het kan een vaste plek

Nadere informatie

MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN

MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

MODULE #7 CORE PURPOSE

MODULE #7 CORE PURPOSE MODULE #7 CORE PURPOSE Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je de

Nadere informatie

Sa Ta Na Ma Snatam Kaur Feeling Good Today Nr. 7

Sa Ta Na Ma Snatam Kaur Feeling Good Today Nr. 7 Deel 2: Themalessen Les 1 De dierentuin We gaan een bezoekje brengen aan de dierentuin. Daar kun je dieren van over de hele wereld bekijken. Daarom is het net een wereldreis. In de dierentuin zijn heel

Nadere informatie

7 Mini SPA-Momentjes

7 Mini SPA-Momentjes 7 Mini SPA-Momentjes Momentje 1 Lichtdouche Momentje 1 Lichtdouche Sluit je ogen en focus even op je ademhaling om in het hier & nu aan te komen. Stel je dan voor dat je onder een waterval van licht staat.

Nadere informatie

Wandel-coaching: Ervaar de effecten

Wandel-coaching: Ervaar de effecten Wandel-coaching: Ervaar de effecten Hilde Backus Wandelcoach/Psycholoog Alle rechten voorbehouden. Het copyright van de opdrachten berust bij Hilde Backus van Het Coach Bureau. De informatie mag uitsluitend

Nadere informatie

YOGA LIFESTYLE. verbinding met jezelf. Whatever comes. Let it come. Whatever stays. Let it stay. Whatever goes. Let it go

YOGA LIFESTYLE. verbinding met jezelf. Whatever comes. Let it come. Whatever stays. Let it stay. Whatever goes. Let it go YOGA LIFESTYLE FEBRUARI 2017 YOGA & MEDITATIE Geef jezelf de aandacht en de liefde die je verdient! Maak verbinding met jezelf Ga mee op reis in dit avontuur van zelfontwikkeling en persoonlijke groei!

Nadere informatie

Rana, het regenboogkind. Esther Bohte-de Wilde

Rana, het regenboogkind. Esther Bohte-de Wilde Rana, het regenboogkind Esther Bohte-de Wilde Eerste druk, september 2016 ISBN 978 90 824214 2 2 NUR 728 Tekst: juli 2016 Esther Bohte-de Wilde Illustraties: juli 2016 Esther Bohte-de Wilde Uitgeverij:

Nadere informatie

Handout Stiltewandeling 6 april 2019

Handout Stiltewandeling 6 april 2019 Handout Stiltewandeling 6 april 2019 Wanneer je samen wandelt, is het heerlijk om samen te praten en van gedachten te wisselen. Dat is heel waardevol. Het is ook een waardevolle ervaring om af te spreken

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Ga zitten of liggen zodat je je hand op je buik kan leggen, ter hoogte van je navel.

Ga zitten of liggen zodat je je hand op je buik kan leggen, ter hoogte van je navel. DE TECHNIEKEN) Alle technieken doe je zittend of liggend. Liefst waar het stil of rustig is, of waar je je voor je gevoel even kunt terugtrekken uit gesprekken. Wanneer je je ogen kunt sluiten werkt het

Nadere informatie

Dit systeem is jouw onderbewustzijn

Dit systeem is jouw onderbewustzijn Besturingssysteem op de achtergrond Dagelijks open je het bureaublad op je pc of tabloid. Je start je mail en internet en ondertussen open je een game. Je mag er dagelijks op vertrouwen dat je pc doet

Nadere informatie

Johan van Caeneghem. Het Schemerhuis

Johan van Caeneghem. Het Schemerhuis Johan van Caeneghem Het Schemerhuis 4 Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen De nieuwe weg Hé, kijk daar eens, zegt Jay. Wat is dat?, vraagt Johanna. Dat is een weg, zegt Jay. Dat kan niet, zegt Johanna.

Nadere informatie

Het vergroten van draagkracht na confrontatie met een harta andoening

Het vergroten van draagkracht na confrontatie met een harta andoening Het vergroten van draagkracht na confrontatie met een harta andoening Draaglast en draagkracht Als door de confrontatie met ziekte de balans tussen draaglast en draagkracht wordt verstoord, moet gezocht

Nadere informatie

1 De tweede kleur is het 3de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht van InnerTreasure

1 De tweede kleur is het 3de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht van InnerTreasure 1 De tweede kleur is het 3de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht van De Regenboogschattenjacht Een magische zomer vol geluk Auteur: Eveline van Dongen Copyright: Eveline van Dongen InnerTreasure

Nadere informatie

7-12 jaar Scharrelavontuur. 7-12 jaar Scharrelavontuur

7-12 jaar Scharrelavontuur. 7-12 jaar Scharrelavontuur Geluiden Wees 1 minuut helemaal stil. Luister naar de geluiden om je heen. Hoeveel geluiden heb je gehoord? Welke geluiden heb je herkend? Je eigen geur maken Verzamel verschillende soorten blaadjes, mos,

Nadere informatie

IK LEEF VRIJ WERKBOEK DOOR: MATHIJS BOS & YASMINE LHASSANI. IN OPDRACHT VAN VASEF NEDERLAND

IK LEEF VRIJ WERKBOEK DOOR: MATHIJS BOS & YASMINE LHASSANI. IN OPDRACHT VAN VASEF NEDERLAND IK LEEF VRIJ WERKBOEK DOOR: MATHIJS BOS & YASMINE LHASSANI IN OPDRACHT VAN VASEF NEDERLAND www.vasef.nl INTRODUCTIE Beste VASEF Vriend(in), Wat fijn dat je getuige bent van een mooie reis naar jouw versie

Nadere informatie

Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden Tevreden met weinig Tevreden met wat je hebt 14

Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden Tevreden met weinig Tevreden met wat je hebt 14 Inhoud Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden 10 3. Tevreden met weinig 12 4. Tevreden met wat je hebt 14 Angst 5. Angst voor mensen 16 6. Angst voor God

Nadere informatie

Liefde is vrij van zichzelf, om te leven voor de ander.

Liefde is vrij van zichzelf, om te leven voor de ander. Liefde is vrij van zichzelf, om te leven voor de ander. HHKalender DEF_2 ct.indd 1 Romantiek in een liefdesbrief 01-06-15 21:37 ROMANTIEK in een liefdesbrief Schrijf een liefdesbrief aan je geliefde. Verwerk

Nadere informatie

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT?

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT? Inleiding Gevoelens: we hebben ze allemaal. Maar soms is het lastig te weten hoe je je nu écht voelt. Je bent blij, maar ook zenuwachtig. Of je weet niet of je boos of verdrietig bent. Of je snapt niet

Nadere informatie

De Twaalf Tekenen van Jouw Ontwakende Goddelijkheid

De Twaalf Tekenen van Jouw Ontwakende Goddelijkheid De Twaalf Tekenen van Jouw Ontwakende Goddelijkheid Tobias gechanneld door Geoffrey Hoppe www.crimsoncircle.com Inspiring Consciousness De Twaalf Tekenen van Jouw Ontwakende Goddelijkheid Tobias gechanneld

Nadere informatie

41 tips Van Jezelf Houden

41 tips Van Jezelf Houden Marian Palsgraaf 41 tips Van Jezelf Houden Gewoon omdat jij het waard bent Hallo mooie JIJ, Leuk dat je je hebt ingeschreven voor de 21 dagen cursus Van Jezelf Houden. Wat zal het mooi zijn: een wereld

Nadere informatie

Oefeningen terwijl u staat. UMC Utrecht oefengids

Oefeningen terwijl u staat. UMC Utrecht oefengids Oefeningen terwijl u staat UMC Utrecht oefengids UMC Utrecht oefengids Blijf in beweging tijdens uw opname Iedereen weet wel dat bewegen gezond is. Je wordt er sterker van en je voelt je er beter door.

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

Het simpele zesstappenplan voor meditatie zonder poeha

Het simpele zesstappenplan voor meditatie zonder poeha Het simpele zesstappenplan voor meditatie zonder poeha Oké, dus je bent lekker gaan zitten. En nu? Om te mediteren hoef je eigenlijk alleen maar deze zes stappen te volgen: 1. Richt je aandacht op één

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Beste Lezer. Voor u ligt de bundel met als thema afscheid, de dood, rouwverwerking. Het heeft mij jaren gekost om deze bundel vorm te geven.

Beste Lezer. Voor u ligt de bundel met als thema afscheid, de dood, rouwverwerking. Het heeft mij jaren gekost om deze bundel vorm te geven. Beste Lezer Voor u ligt de bundel met als thema afscheid, de dood, rouwverwerking Het heeft mij jaren gekost om deze bundel vorm te geven. De flarden waren er al heel lang, maar ik kreeg het niet voor

Nadere informatie

Bezoeker: Het is een dagelijkse ervaring dat de wereld plotseling verschijnt als we wakker worden. Waar komt die vandaan?

Bezoeker: Het is een dagelijkse ervaring dat de wereld plotseling verschijnt als we wakker worden. Waar komt die vandaan? 1 Het gevoel Ik ben (7 mei 1970) Bezoeker: Het is een dagelijkse ervaring dat de wereld plotseling verschijnt als we wakker worden. Waar komt die vandaan? Shri Nisargadatta Maharaj: Voordat er iets verschijnt,

Nadere informatie

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN INHOUD 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN 7 Verdriet uit je hart en verdriet om je zorgen 11 De belangrijkste relatie is die met jezelf 14 In dankbaarheid ligt geluk

Nadere informatie

HEMELS HUWELIJK KALENDER 52 X WIJ TIJD VOOR ELKAAR. Willem en Marian de Vink

HEMELS HUWELIJK KALENDER 52 X WIJ TIJD VOOR ELKAAR. Willem en Marian de Vink HEMELS HUWELIJK KALENDER 52 X WIJ SAMEN TIJD VOOR ELKAAR Willem en Marian de Vink Liefde is vrij van zichzelf, om te leven voor de ander. Romantiek in een liefdesbrief ROMANTIEK in een liefdesbrief Schrijf

Nadere informatie

Magie voor het verkopen van je huis Leer hoe je in korte tijd je huis kunt verkopen en ook nog voor een gunstige prijs. Desirée

Magie voor het verkopen van je huis Leer hoe je in korte tijd je huis kunt verkopen en ook nog voor een gunstige prijs. Desirée Life Coach Désirée Snelling Berg Magie voor het verkopen van je huis Leer hoe je in korte tijd je huis kunt verkopen en ook nog voor een gunstige prijs. Desirée 2011 Magie voor het verkopen van je huis

Nadere informatie

Leren omgaan met gedachten, gevoelens, emoties en pijn

Leren omgaan met gedachten, gevoelens, emoties en pijn Leren omgaan met gedachten, gevoelens, emoties en pijn Toespraak van Jiun roshi op de eerste dag van een vijfdaagse zen-retraite, geredigeerd en enigszins ingekort door Myoko Sint Het is vandaag de eerste

Nadere informatie

YOGA LIFESTYLE. verbinding met jezelf. 'Yoga is the journey of the self, to the self, through the self.

YOGA LIFESTYLE. verbinding met jezelf. 'Yoga is the journey of the self, to the self, through the self. YOGA LIFESTYLE F E B R U A R I 2 0 1 7 YOGA & MEDITATIE Geef jezelf de aandacht en de liefde die je verdient! Maak verbinding met jezelf 'Yoga is the journey of the self, to the self, through the self.

Nadere informatie

Overzicht Afsluitende aandachtsoefeningen (deze staan als MP3 bestand op de website

Overzicht Afsluitende aandachtsoefeningen (deze staan als MP3 bestand op de website Overzicht Afsluitende aandachtsoefeningen (deze staan als MP3 bestand op de website www.act-online.nl) Afsluitende aandachtoefening bij bijeenkomst 1: De start (Hoofdstuk 2) Afsluitende aandachtoefening

Nadere informatie

Wekelijkse Work Out!

Wekelijkse Work Out! Wekelijkse Work Out! Maandag - Conditie Wandeling Dinsdag - Driehoek Push Up Woensdag - Squat Donderdag - De Curl - Up Vrijdag - Boksen Zaterdag - Dips Zondag -Conditie Jumps INTRO Deze work out oefeningen

Nadere informatie

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Veilig Thuis Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Een stukje uitleg Dat je samen met papa/mama, of een andere persoon in dit boekje gaat werken is niet zo maar. Dat komt omdat

Nadere informatie

[IN 3 STAPPEN JE EX TERUG.]

[IN 3 STAPPEN JE EX TERUG.] 2011 Life Coach Désirée Snelling Berg Desirée [IN 3 STAPPEN JE EX TERUG.] Leer de technieken om met behulp van je onderbewuste en het universum je ex weer terug te krijgen. Inleiding Het is geen geheim

Nadere informatie

Op pad met. kabouter Wouter en kabouter Lilly. Ik heb ook een dochter. Zij heet Lilly en woont in hetzelfde bos.

Op pad met. kabouter Wouter en kabouter Lilly. Ik heb ook een dochter. Zij heet Lilly en woont in hetzelfde bos. Op pad met kabouter Wouter en kabouter Lilly. Dag kaboutertjes! Ik ben kabouter Wouter. Ik ben 250 jaar. Oud hé? Maar ik kan nog veel ouder worden! Ik heb ook een dochter. Zij heet Lilly en woont in hetzelfde

Nadere informatie

WERKBOEK DE OVERVLOED CHALLENGE 8 DANKBARE DAGEN GEPASSIONEERD ONDERNEMER TRANSPERSONAL LIFE & BUSINESS COACH

WERKBOEK DE OVERVLOED CHALLENGE 8 DANKBARE DAGEN GEPASSIONEERD ONDERNEMER TRANSPERSONAL LIFE & BUSINESS COACH WERKBOEK DE GEPASSIONEERD ONDERNEMER TRANSPERSONAL LIFE & BUSINESS COACH 1 Hartelijk welkom bij De Overvloed Challenge. Ik nodig je uit om alle opdrachten in dit werkboek te maken. Maak aantekeningen en

Nadere informatie

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG ALS EEN HOND DREIGT OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDEN DIE DREIGEN. JE KUNT

Nadere informatie

Inhoud. Een nacht 7. Voetstappen 27. Strijder in de schaduw 51

Inhoud. Een nacht 7. Voetstappen 27. Strijder in de schaduw 51 Inhoud Een nacht 7 Voetstappen 27 Strijder in de schaduw 51 5 Een nacht 6 Een plek om te slapen Ik ben gevlucht uit mijn land. Daardoor heb ik geen thuis meer. De wind neemt me mee. Soms hierheen, soms

Nadere informatie

Sedatie met lachgas bij kinderen

Sedatie met lachgas bij kinderen Sedatie met lachgas bij kinderen Binnenkort ondergaat uw kind een behandeling waarbij hij of zij met lachgas in een lichte slaap gebracht wordt. Dit wordt sedatie genoemd. In deze folder leest u meer over

Nadere informatie

molenaarsles Opdracht 1 Welkom in één van de Schatkamers van de wereld. In deze lessen leer je meer over de molens van Kinderdijk. Wat gebeurt daar?

molenaarsles Opdracht 1 Welkom in één van de Schatkamers van de wereld. In deze lessen leer je meer over de molens van Kinderdijk. Wat gebeurt daar? Naam: Klas: Datum: Welkom in één van de Schatkamers van de wereld. In deze lessen leer je meer over de molens van Kinderdijk. Wat gebeurt daar? Rik is 16 jaar en woont in een van de molens van Kinderdijk.

Nadere informatie

2012 Editie v1.0 EquestrianMassage.nl F.S.A. Tuinhof. Oefeningen voor een gezond lichaam en geest

2012 Editie v1.0 EquestrianMassage.nl F.S.A. Tuinhof. Oefeningen voor een gezond lichaam en geest 2012 Editie v1.0 EquestrianMassage.nl F.S.A. Tuinhof Oefeningen voor een gezond lichaam en geest De Soldaat Dit is de eerste van de vier warming up oefeningen waarbij het doel is de hartslag te verhogen

Nadere informatie

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Veilig Thuis Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod 2 Een stukje uitleg Dat je samen met papa/mama, of een andere persoon in dit boekje gaat werken is niet zo maar. Dat komt omdat

Nadere informatie

Oefengids Oefeningen terwijl u staat.

Oefengids Oefeningen terwijl u staat. Oefengids Oefeningen terwijl u staat www.nwz.nl Inhoud Blijf in beweging tijdens uw opname 3 De oefeningen 4 Bewegen op uw eigen niveau 11 Uw vragen 11 2 Blijf in beweging tijdens uw opname Iedereen weet

Nadere informatie

LES 8. Toen Jezus dorst kreeg. Sabbat

LES 8. Toen Jezus dorst kreeg. Sabbat Toen Jezus dorst kreeg Sabbat Doe Lees Johannes 4. 54 Had je ooit geen water meer om te drinken? Of heb je ooit hele erge dorst gehad? Dit verhaal gaat over hele erge dorst hebben. Water willen drinken.

Nadere informatie

ZWAAR, LICHT. Je kan honderden voorbeelden geven van wat gewicht is, maar je herinnert je er maar één.

ZWAAR, LICHT. Je kan honderden voorbeelden geven van wat gewicht is, maar je herinnert je er maar één. ZWAAR, LICHT Je kan honderden voorbeelden geven van wat gewicht is, maar je herinnert je er maar één. Wanneer je honderdtwintig kilo weegt omdat je tegen iemand op wilde lopen die tegen je zegt: je kan

Nadere informatie

5 tips om te ontspannen

5 tips om te ontspannen 5 tips om te ontspannen Yin in Yang Sommige foto s zijn gevonden op internet. Meen je rechten te hebben op een daarvan neem dan contact op met Yin in Yang. Het belang van ontspannen Ontspannen is een van

Nadere informatie

Signaleringslijst voor leerlingen met autisme!

Signaleringslijst voor leerlingen met autisme! Signaleringslijst voor leerlingen met autisme! Wennen en je begrepen voelen op je nieuwe school. De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is voor iedereen even wennen. Zeker als je

Nadere informatie

- Waarschuwing- dit is een pittige les!

- Waarschuwing- dit is een pittige les! - Waarschuwing- dit is een pittige les! Herken je de volgende situatie: Je vraagt aan je partner (heb je deze niet denk dan even terug aan de tijd dat je deze wel had) of hij de vuilniszak wilt buiten

Nadere informatie

5 senses strategy BTC guide to more focus

5 senses strategy BTC guide to more focus 5 senses strategy BTC guide to more focus Veel professionals maken de fout geen onderscheid te maken in fysieke rust en mentale rust. Ze nemen vooral rust door even te stoppen met hun acties. Maar als

Nadere informatie

4-7 jaar Scharrelavontuur. 4-7 jaar Scharrelavontuur. Sterke geuren. Aardegeuren. Pluk een blaadje van een plantje.

4-7 jaar Scharrelavontuur. 4-7 jaar Scharrelavontuur. Sterke geuren. Aardegeuren. Pluk een blaadje van een plantje. Sterke geuren Pluk een blaadje van een plantje. Wrijf erover met je vingers, en verkreukel het blaadje een beetje. Ruik nu eens. Laat elkaar je blaadje ruiken. Waar ruikt het naar? Aardegeuren Ga op de

Nadere informatie

helpt rust & harmonie terugkeren in de opvoeding

helpt rust & harmonie terugkeren in de opvoeding Regenboogtrap 1 De Regenboogtrap 2 De Leer ontspannen en bij jezelf te zijn! Regenboogtrap 3 De Geschreven en ingesproken door Sabrina van Dijk Copyright 2014 Gevoelig Kind, Loosdrecht www.gevoeligkind.nl

Nadere informatie

Week 4: voelend schrijven met je hogere zelf en je gidsen. WEEK 4 Voelend schrijven met je hogere zelf en je gidsen

Week 4: voelend schrijven met je hogere zelf en je gidsen. WEEK 4 Voelend schrijven met je hogere zelf en je gidsen WEEK 4 Voelend schrijven met je hogere zelf en je gidsen Het klinkt als iets onmogelijks Schrij Schrijven met je hogere zelf en je gidsen, klinkt als iets onmogelijks. Misschien ook omdat, hoe zeer je

Nadere informatie

Stap 3 De adem als anker

Stap 3 De adem als anker Stap 3 De adem als anker De verdeelde geest naar één punt brengen De adembeweging is vergelijkbaar met de beweging van de oceaan: je voelt in- en uitademing als eb en vloed, contractie en extensie, opname

Nadere informatie

IEDER MENS IS HEEL WORKSHOP IN HET KADER VAN DE VOORJAARSWORKSHOPS VGCT, ZWOLLE, 2019 JACQUELINE A-TJAK

IEDER MENS IS HEEL WORKSHOP IN HET KADER VAN DE VOORJAARSWORKSHOPS VGCT, ZWOLLE, 2019 JACQUELINE A-TJAK IEDER MENS IS HEEL WORKSHOP IN HET KADER VAN DE VOORJAARSWORKSHOPS VGCT, ZWOLLE, 2019 JACQUELINE A-TJAK ALS JE NIET HEEL BENT, BEN JE GEBROKEN? KAPOT GEMAAKT? ZIEK? GESTOORD? GEK? HOLISTISCH GEDRAG EN

Nadere informatie

Charles den Tex VERDWIJNING

Charles den Tex VERDWIJNING Charles den Tex VERDWIJNING 3 Klikketik-tik-tik Het is halftwaalf s ochtends. Marja vouwt een hemd. En kijkt om zich heen. Even staat ze op haar tenen. Zo kan ze over de kledingrekken kijken. Die rekken

Nadere informatie

Mijn tuin. Janni Meedendorp. Meditaties voor kinderen. 2013 Uitgeverij ACT on Virtues

Mijn tuin. Janni Meedendorp. Meditaties voor kinderen. 2013 Uitgeverij ACT on Virtues Mijn tuin Meditaties voor kinderen Janni Meedendorp 2013 Uitgeverij ACT on Virtues Na een intensieve yogales vindt Noah het heerlijk om op zijn matje te liggen. De spieren in zijn lichaam ontspannen zich,

Nadere informatie

Oefeningen terwijl u zit. UMC Utrecht oefengids

Oefeningen terwijl u zit. UMC Utrecht oefengids Oefeningen terwijl u zit UMC Utrecht oefengids UMC Utrecht oefengids Blijf in beweging tijdens uw opname Iedereen weet wel dat bewegen gezond is. Je wordt er sterker van en je voelt je er beter door.

Nadere informatie

5,4. Spreekbeurt door L woorden 14 oktober keer beoordeeld. Nederlands DROMEN. Spreekbeurt

5,4. Spreekbeurt door L woorden 14 oktober keer beoordeeld. Nederlands DROMEN. Spreekbeurt Spreekbeurt door L. 1178 woorden 14 oktober 2012 5,4 13 keer beoordeeld Vak Methode Nederlands Op niveau DROMEN Spreekbeurt Ik hou mijn spreekbeurt over dromen omdat het me een interessant en leuk onderwerp

Nadere informatie

Inleiding. OMGANGSKUNDE OEFENINGEN Isa Goossens

Inleiding. OMGANGSKUNDE OEFENINGEN Isa Goossens Inleiding Omgangskunde draait om contact maken. Met deze oefeningen hoop ik dat u echt contact kan maken met leerlingen. We willen allemaal gezien en gehoord worden. We zijn allemaal mensen en iedereen

Nadere informatie

7. Als je klaar bent met kauwen slik je de rozijn door. Merk het verlangen op om de rozijn door te slikken. Welke bewegingen maakt je mond?

7. Als je klaar bent met kauwen slik je de rozijn door. Merk het verlangen op om de rozijn door te slikken. Welke bewegingen maakt je mond? DE BEGINNERSGEEST OEFENING Heart Body & Mind WWW.PUREHBM.COM Tijd voor een eerste oefening! Deze oefening helpt je je aandacht in het hier en nu te brengen door al je zintuigen en bewuste aandacht te gebruiken.

Nadere informatie

Avondsluiting Relaxatie

Avondsluiting Relaxatie Avondsluiting Relaxatie Auteur: Pieter Dejaeger Geschikte leeftijd: Alle Duur activiteit: 20 minuten Terrein: Rustig zaaltje, zonder lawaai! Benodigde begeleiders: Min 2 (Eén lezer en iemand die tussen

Nadere informatie

Visualisatie oefeningen, de kracht van verbeelding

Visualisatie oefeningen, de kracht van verbeelding Visualisatie oefeningen, de kracht van verbeelding In de voorgaande mails heb je kunnen lezen over de kracht van je onderbewustzijn en hoe je jouw onderbewustzijn voor je kan laten werken. Je weet inmiddels

Nadere informatie

januari 2014 vanaf 7 jaar Wie o wie? tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

januari 2014 vanaf 7 jaar Wie o wie? tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof januari 2014 vanaf 7 jaar Wie o wie? tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Wie o wie? 1 Wie zou de hond naar buiten laten? Hij zit treurig voor de ruit. Wie zou de hond naar buiten laten? Wie laat

Nadere informatie

mindfulness workshop

mindfulness workshop mindfulness workshop 1 mindfulness workshop Deze workshop wordt gegeven om een indruk te krijgen wat mindfulness inhoudt. Ook kan worden gekeken in welke training de workshop als onderdeel kan worden ingezet,

Nadere informatie

E-BOOK. Krachtschema. Wil jij fitter en sterker worden? DOE MEE. Voor 1 dag

E-BOOK. Krachtschema. Wil jij fitter en sterker worden? DOE MEE. Voor 1 dag E-BOOK Wil jij fitter en sterker worden? DOE MEE Krachtschema Voor 1 dag Hi, super leuk dat je mijn E-book hebt aangevraagd! Wil jij graag fitter en sterker worden? Met dit krachtschema voor 1 dag help

Nadere informatie

Rekoefeningen voor de Gehandicapte schutter

Rekoefeningen voor de Gehandicapte schutter Rekoefeningen voor de Gehandicapte schutter Rekken is een essentieel onderdeel van een evenwichtig trainingsprogramma. Het dagelijks uitvoeren van rekoefeningen kan de flexibiliteit en gezonde gewrichten

Nadere informatie

openend woord kruisteken Dag kinderen, samen zijn we al bijna 2 maanden op stap. Om op stap te trekken doen we best de juiste schoenen aan.

openend woord kruisteken Dag kinderen, samen zijn we al bijna 2 maanden op stap. Om op stap te trekken doen we best de juiste schoenen aan. Pagina1 Wat nooit verloren gaat, is de herinnering aan een school die tijd en ruimte maakt voor emoties en relaties. Waar kinderen, jongeren en volwassenen leren leven en leren werken aan kwaliteit van

Nadere informatie

Annemiek de Crom Communicatie 1

Annemiek de Crom Communicatie   1 Annemiek de Crom Communicatie www.annemiekdecrom.nl 1 Ontspanningsoefeningen Het lijkt zo eenvoudig, ontspannen, maar waarom is het dan zo moeilijk? Mensen geven bijna altijd tijdgebrek als oorzaak aan.

Nadere informatie

Volgens Fiep. Joyce Roodnat. volgensfiep_9sept.indd :07

Volgens Fiep. Joyce Roodnat. volgensfiep_9sept.indd :07 Volgens Fiep 100 jaar geleden werd ze geboren. Fiep Westendorp. De beste illustrator die Nederland ooit heeft gekend. Fiep legde vast hoe zij Nederland zag en tot op de dag van vandaag is Nederland dat

Nadere informatie

De paradijsvogelcoach, wie is dat?

De paradijsvogelcoach, wie is dat? De paradijsvogelcoach, wie is dat? Inmiddels al een aantal jaren geleden voelde ik me vaak gespannen en onrustig, op zoek naar mezelf. Ik had een goed leven: een gezin, een goede baan en genoeg geld om

Nadere informatie

Afgewezen en erbij horen

Afgewezen en erbij horen Les 4 Afgewezen en erbij horen Inhoud In deze les leren de leerlingen het begrip afgewezen worden en je minderwaardig voelen. Ook leren ze het begrip erbij horen en het gevoel er niet bij te horen door

Nadere informatie

Ik mis je in alle kleuren

Ik mis je in alle kleuren Ik mis je in alle kleuren Ik mis je in alle kleuren Met gedichten van Margreet Jansen en illustraties van Angelique Bosman Voor... een lotgenotengroep van de Stichting Jonge Helden Ik schrijf je vandaag

Nadere informatie

Paulo op bezoek in de klas

Paulo op bezoek in de klas Kunst voor peuters en kleuters Dit materiaal is bestemd voor leerkrachten van groep 0, 1 en 2. Met de informatie en lessuggesties kunt in de klas aan de slag met beeldende kunst. Het kijken naar en praten

Nadere informatie

Les 3: en toen ging het mis. Het begin

Les 3: en toen ging het mis. Het begin Les 3: en toen ging het mis Het begin Les 3: en toen ging het mis. Dit verhaal kun je lezen in Genesis 3 Heerlijk, wat is het hier toch heerlijk! Eva voelt de zonnestralen op haar blote armen. Ze loopt

Nadere informatie

sedatie met lachgas bij kinderen

sedatie met lachgas bij kinderen patiënteninformatie sedatie met lachgas bij kinderen Binnenkort ondergaat uw kind een behandeling en wordt met lachgas in een lichte slaap gebracht. Wat is lachgas en hoe werkt het? Hoe bereidt uw kind

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Waarom dit boek? 7. 1 De ik-fabriek, wat is dat? Lichaamsseintjes Je lichaam is net een fabriek 17

Waarom dit boek? 7. 1 De ik-fabriek, wat is dat? Lichaamsseintjes Je lichaam is net een fabriek 17 Inhoud Waarom dit boek? 7 1 De ik-fabriek, wat is dat? 10 2 Lichaamsseintjes 14 3 Je lichaam is net een fabriek 17 4 De ik-fabriek, hoe ziet die eruit? 18 4.1 De eerste verdieping: voelen 20 4.2 De tweede

Nadere informatie

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen.

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen. Dino en het ei Bibliografie: Demyttenaere, B. (2004). Dino en het ei. Antwerpen: Standaard. Thema: niet alles is steeds wat het lijkt, illusies Korte inhoud: Elke nacht staat er een groot wit ei tussen

Nadere informatie

KIJK! KLEUTERS. Vind je de natuur mooi? Kijk je in de verte of zoek je een mooie bloem of tak dichtbij?

KIJK! KLEUTERS. Vind je de natuur mooi? Kijk je in de verte of zoek je een mooie bloem of tak dichtbij? KIJK! KLEUTERS Mooi gekiekt eventueel ipad van klas Vind je de natuur mooi? Kijk je in de verte of zoek je een mooie bloem of tak dichtbij? Neem eventueel een foto met de ipad van iets dat jullie mooi

Nadere informatie

MESSEN IN HENNEN. David Harrower. Vertaling Tom Kleijn ********** PERSONEN:

MESSEN IN HENNEN. David Harrower. Vertaling Tom Kleijn ********** PERSONEN: david harrower - messen in hennen David Harrower MESSEN IN HENNEN Vertaling Tom Kleijn ********** PERSONEN:, een landarbeidster PONY, een ploeger GILBERT HORN, een molenaar ********** David Harrower 1995,

Nadere informatie

De wakkere wekker. Benodigdheden: - Een luid tikkende wekker

De wakkere wekker. Benodigdheden: - Een luid tikkende wekker Activiteiten voor drie- tot vierjarigen De dag wordt wakker! De wakkere wekker - Een luid tikkende wekker We luisteren naar het getik en het gerinkel van een oude wekker. De kinderen spelen een levensgrote

Nadere informatie

Als de liefde niet bestond

Als de liefde niet bestond 16 Toon Hermans werkblad 1 Luister naar het lied. Geef aan welke van de onderstaande woorden in het lied voorkomen. rivieren scholieren strand zand niets niks ergens nergens gaan slaan gauw snel schijnen

Nadere informatie

In balans door. centreren

In balans door. centreren In balans door centreren Centreren Om je lichaam en geest op een lijn te brengen is centreren een belangrijke vaardigheid. In eerste instantie is centreren je aandacht naar je een punt 3 tot 5 centimeter

Nadere informatie

Lesdoelen: Werkvormen: Benodigdheden: Prentenboeken: Les 10: Hoe zeg ik nee. Lesoverzicht. Basis

Lesdoelen: Werkvormen: Benodigdheden: Prentenboeken: Les 10: Hoe zeg ik nee. Lesoverzicht. Basis Les 10: Hoe zeg ik nee Lesoverzicht Lesdoelen: Kinderen weten het verschil tussen prettige en onprettige situaties en kunnen deze herkennen. Kinderen weten dat ze onprettige aanrakingen mogen weigeren.

Nadere informatie

De stervensfase. Beter voor elkaar

De stervensfase. Beter voor elkaar De stervensfase Beter voor elkaar Met deze folder willen wij u informeren over eventuele lichamelijke en geestelijke veranderingen die op kunnen treden aan het einde van het leven. Na een kort of een lang

Nadere informatie

Waar gaan we het over hebben?

Waar gaan we het over hebben? Waar gaan we het over hebben? Onderwerp: Wat gebeurt er met je als je een leuk meisje of jongen tegenkomt? Je vindt de ander leuk en misschien word je wel verliefd. Eerst wil je heel vaak bij hem of haar

Nadere informatie

Liefdesgedichten schrijven

Liefdesgedichten schrijven Schrijf zelf een liefdesgedicht! Deze les hoort bij het boek Wil jij met mij? met gedichten van Rian Visser en tekeningen van Annet Schaap. Het boek is verkrijgbaar als e-boek in de ibooks Store en als

Nadere informatie

Affirmaties, welke passen bij mij?

Affirmaties, welke passen bij mij? Affirmaties, welke passen bij mij? Veel mensen maken gebruik van affirmaties, om hun gevoel, zelfbeeld en gedachten positief te beïnvloeden. Regelmatig hoor ik van cliënten, dat hoe vaak ze ook affirmeren,

Nadere informatie

Dit doe je zelf tegen stress. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Dit doe je zelf tegen stress. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Dit doe je zelf tegen stress Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Pak stress op tijd aan 4 - Herken eerst wanneer stress ongezond wordt - Tips

Nadere informatie

Naam van gedichtenalbum : De eerste 30

Naam van gedichtenalbum : De eerste 30 Naam van gedichtenalbum : De eerste 30 Kinderen De Roos, een mooie school. Niet te stil of te druk. Kleine kindjes lopen door de gang, ik zie ze stampen en ze zeggen van alles door elkaar. Maar ze kunnen

Nadere informatie

Oefeningen terwijl u ligt. UMC Utrecht oefengids

Oefeningen terwijl u ligt. UMC Utrecht oefengids Oefeningen terwijl u ligt UMC Utrecht oefengids UMC Utrecht oefengids Blijf in beweging tijdens uw opname Iedereen weet wel dat bewegen gezond is. Je wordt er sterker van en je voelt je er beter door.

Nadere informatie