Cliëntenraad Elkerliek Ziekenhuis. Jaarverslag 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Cliëntenraad Elkerliek Ziekenhuis. Jaarverslag 2014"

Transcriptie

1 Cliëntenraad Elkerliek Ziekenhuis Jaarverslag 2014

2

3 Inleiding Het is een goed gebruik om jaarlijks openbaar verslag te doen van de werkzaamheden van de Cliëntenraad. Dat is ook in ons huishoudelijk reglement vastgelegd. Aldus kunnen patiënten/ cliënten van het Elkerliek Ziekenhuis en natuurlijk ook andere belangstellenden, kennis nemen van hetgeen de Cliëntenraad in het verslagjaar heeft beziggehouden. Dat gebeurt veelal via de publicatie op de internetsite van het Elkerliek ziekenhuis, maar ook is het jaarverslag in beperkte mate op papier in het huis beschikbaar. Jammer van dergelijke verslagen is dat ze vaak als mosterd na de maaltijd worden beschouwd en daarom slecht gelezen. Dat is een van de redenen waarom we ook maandelijks een vorm van verantwoording afleggen. In onze rubriek Actueel, eveneens te vinden op de Elkerliekwebsite (zie onder over ons ) geven we al sinds mei 2012 iedere maand een impressie van onze bezigheden, zodat onze achterban, in principe alle mensen in het verzorgingsgebied van het ziekenhuis, optimaal geïnformeerd wordt. Waarom is er eigenlijk een Cliëntenraad? De Cliëntenraad is er om de belangen van de cliënten/ patiënten van het Elkerliek Ziekenhuis te behartigen. Dat gebeurt op basis van de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ).

4 Wat doet een Cliëntenraad? De Cliëntenraad ziet erop toe dat de cliënten de zorg die zij krijgen positief waarderen en dat de geboden zorg aansluit bij wat de cliënten van het ziekenhuis mogen verwachten. De Raad neemt waar nodig actie door de Raad van Bestuur te adviseren over het te voeren beleid. In de hiervoor al genoemde WMCZ staat uitvoerig omschreven op welke gebieden de Cliëntenraad adviesrecht en soms verzwaard adviesrecht heeft. Dat verzwaard advies, waarvan dan ook niet gemakkelijk kan worden afgeweken, geldt vooral als de patiëntenbelangen direct in het geding zijn. Hoe werkt een Cliëntenraad? Onder meer door deelname aan werkgroepen en commissies binnen het ziekenhuis en door verschillende eigen activiteiten volgt de Cliëntenraad de ontwikkelingen binnen het Elkerliek ziekenhuis. Hij vergadert maandelijks over actuele onderwerpen. Vaak komen medewerkers op bezoek om een toelichting te geven op vernieuwingen en daarover van gedachten te wisselen. Een vertegenwoordiger van de Raad van Bestuur is elke vergadering aanwezig om (beleids)ontwikkelingen toe te lichten, actualiteiten te delen en vragen te beantwoorden. Twee keer per jaar organiseert de Raad een middagsessie om bepaalde onderwerpen uit te diepen en zijn eigen functioneren te evalueren. Waar mogelijk bezoeken leden van de Cliëntenraad ook nuttige en informatieve bijeenkomsten binnen en buiten het ziekenhuis, om op de hoogte te blijven en belangstelling en betrokkenheid te tonen. Verder neemt de Raad kennis van enquêtes en andere vormen van patiënttevredenheidsonderzoek.

5 Al met al levert dit een behoorlijke hoeveelheid werk op voor de zeven leden van de Cliëntenraad. Zij doen dit werk als vrijwilliger en worden geselecteerd op basis van hun betrokkenheid bij het Elkerliek ziekenhuis en de competenties die nodig zijn om in teamverband de adviesfunctie richting Raad van Bestuur te kunnen vervullen. Ze ontvangen een vacatievergoeding. Wat was van belang in 2014? Het afgelopen jaar was de Cliëntenraad goeddeels op volle sterkte. In februari en november namen we afscheid van respectievelijk de dames Nigar Pekbey en Cissy Houweling, die zeven en acht jaar deel uitmaakten van de Raad. Na een zorgvuldige selectieprocedure zijn eind 2014 twee nieuwe leden toegetreden, mevrouw Corry Bombeeck en de heer Harry Hofmans. Bij het terugblikken naar 2014 valt niet te ontkomen aan een opsomming van gebeurtenissen en activiteiten. Om dat enigszins overzichtelijk en leesbaar te houden is niet naar volledigheid gestreefd. Uiteraard zijn de leden van de Raad door het jaar heen betrokken geweest bij diverse commissies, werk- en stuurgroepen binnen het ziekenhuis. Zeer vermeldenswaard daarbij is de vertegenwoordiging van twee leden bij het project Integrale Geboortezorg. Een omvangrijk regionaal project, gericht op verbetering van de geboortezorg en de daarbij samenwerkende disciplines. Het kost veel tijd, maar is een mooi voorbeeld van hoe men de participatie van cliëntvertegenwoordigers waardeert.

6 Andere activiteiten in dit verband zijn de deelname aan de Commissie Kwaliteit en Veiligheid en de veiligheidsrondes die periodiek worden gehouden, de betrokkenheid bij het Platform Ethiek, bij de stuurgroep Seniorvriendelijk Ziekenhuis en de participatie in de Commissie Patiëntgerichtheid. Deze laatste commissie is inmiddels opgeheven; deels omdat de patiëntgerichtheid ziekenhuisbreed en structureel hoog in het vaandel staat en deels omdat er effectievere manieren zijn om daaraan aandacht te geven. In het verslagjaar zijn voor het eerst de resultaten van de vernieuwde patiëntenraadpleging, de zogeheten CQI (Consumer Quality Index), beoordeeld. Ook dat is een structurele activiteit voor een drietal leden van de Cliëntenraad die, als daar aanleiding voor is, voorstellen doen voor het uitbrengen van ongevraagde adviezen aan de Raad van Bestuur. In deze eerste CQI-resultaten kwam het Elkerliek ziekenhuis tot goede scores. Er is regelmatig contact met vertegenwoordigers van de OR en de VAR (Verpleegkundige Advies Raad). De Raad was betrokken bij de redactie van het nieuwe ELK magazine en bezocht een tweetal maatschappen: de maatschap Interne Geneeskunde en Orthopedie. Het Elkerliek Ziekenhuis werd in 2014 weer genomineerd voor de titel Meest Gastvrije Ziekenhuis van Nederland en eindigde op een eervolle vierde plaats. Uiteraard was ook de Cliëntenraad betrokken bij de audit én aanwezig bij de prijsuitreiking.

7 Zijn eigen jaarprijs reikte de Cliëntenraad op 12 mei uit aan de afdeling Geriatrie voor haar initiatief om de ideeën van Fred Lee, bekend van zijn boek Als Disney de baas was in uw ziekenhuis in te bedden in de jaargesprekken. Daardoor bleek de bejegening richting patiënten en mantelzorgers verbeterd en het plezier in het werk verhoogd. Met recht dus een win-win situatie. In het verslagjaar werd ook de aftrap verricht voor het project EPD. De keuze voor de softwareleverancier is gemaakt en het ziekenhuis maakt zich op voor de introductie van het Elektronisch Patiënten Dossier in november De Cliëntenraad wordt op de hoogte gehouden van de voortgang en bewaakt uiteraard de aandacht voor privacy- en toegangsaspecten. Ook dit jaar nam de Cliëntenraad deel aan een themamiddag samen met de leden van de Cliëntenraden van het St. Anna Ziekenhuis, het Màxima Medisch Centrum en het Catharina Ziekenhuis. Het veranderende zorglandschap was het thema. Vertegenwoordigers van CZ en VGZ gaven een presentatie over hun wijze van (selectieve) zorginkoop. De voorzitters van de vier Cliëntenraden in de regio hebben meermalen per jaar contact om gemeenschappelijke vragen en overige gespreksonderwerpen te bespreken. Andere externe contacten waren een ontmoeting met de Cliëntenraad van de Centrale Huisartsen Post over de spoedeisende hulp en met een vertegenwoordiging van de Cliëntenraad van het Jeroen Bosch Ziekenhuis over (doorlopende) bezoektijden.

8 In de verslagperiode zijn enkele formele adviezen uitgebracht. In het kader van de integrale bekostiging is de verhouding tussen het ziekenhuis en de vrij gevestigde specialisten ingrijpend gewijzigd. Over de samenwerkingsovereenkomst is door de Cliëntenraad positief geadviseerd. Een ander positief advies ging uit over de benoeming van een nieuw lid van de Raad van Bestuur, ter vervanging van de heer Wolse. Een ongevraagd advies werd uitgebracht naar aanleiding van opmerkingen uit patiëntenenquêtes over onderdelen van de schoonmaak in het ziekenhuis. Daaraan is door de manager Facilitair Bedrijf uitgebreid aandacht geschonken. De Raad heeft verder aan de werkgroep Klantbeloften laten weten dat hij weinig tot geen toegevoegde waarde ziet in de tot dusverre geformuleerde specifieke klantbeloften. Deze zullen, zo is inmiddels bekend geworden, vooralsnog niet worden gebruikt. Zoals in het begin van deze paragraaf aangegeven, is dit geen limitatieve opsomming van alle activiteiten van de Cliëntenraad. Hopelijk geeft deze wel een goede indruk van de vele activiteiten die de Cliëntenraad van het Elkerliek ziekenhuis heeft ondernomen om het belang van zijn cliënten optimaal te kunnen behartigen. Door deze actieve opstelling en de ziekenhuisbrede acceptatie van de rol en positie van de Raad, is het uitbrengen van formele adviezen vermoedelijk minder noodzakelijk. Dit neemt niet weg dat de Cliëntenraad zijn taak en functie uiterst serieus neemt. Om het patiëntenbelang optimaal te dienen en een bijdrage te leveren aan een excellent functionerend Elkerliek ziekenhuis, zal de Cliëntenraad de gang van zaken van het ziekenhuis constructief-kritisch blijven volgen.

9 De samenstelling van de Cliëntenraad is als volgt: v.l.n.r.: mw. I. Mulders (ambtelijk secretaris), dhr. T. Witlox, mw. M. Jonkers, mw. V. van Leuken, mw. C. Bombeeck, dhr. H. Hofmans, dhr. H. Groenen (voorzitter). Dhr. F. van Keulen.

10 Een woord van dank De Cliëntenraad heeft grote waardering voor de deskundigheid, de inzet en het enthousiasme van alle medewerkers van het Elkerliek ziekenhuis die hij in het afgelopen jaar bij de uitvoering van zijn taken heeft kunnen betrekken. Zeker waar de Raad kritische kanttekeningen plaatste was de reactie passend en adequaat. Ook mag niet onvermeld blijven dat de Raad van Bestuur van het Elkerliek ziekenhuis door zijn constructieve houding en het beschikbaar stellen van budget en facilitaire ondersteuning een optimaal functioneren van de Cliëntenraad zeer bevordert.

Cliëntenraad Elkerliek ziekenhuis. Jaarverslag 2015

Cliëntenraad Elkerliek ziekenhuis. Jaarverslag 2015 Cliëntenraad Elkerliek ziekenhuis Jaarverslag 2015 Het is een goed gebruik om jaarlijks openbaar verslag te doen van de werkzaamheden van de Cliëntenraad. Dat is ook in ons huishoudelijk reglement vastgelegd.

Nadere informatie

Cliëntenraad Elkerliek Ziekenhuis. Jaarverslag 2013

Cliëntenraad Elkerliek Ziekenhuis. Jaarverslag 2013 Cliëntenraad Elkerliek Ziekenhuis Jaarverslag 2013 Anders dan voorheen presenteren wij u een compact verslag van onze activiteiten in het afgelopen jaar. Via onze rubriek Actueel op de website van het

Nadere informatie

Cliëntenraad. Elkerliek ziekenhuis

Cliëntenraad. Elkerliek ziekenhuis Cliëntenraad Elkerliek ziekenhuis Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Elkerliek ziekenhuis Jaarverslag 2016 Zoals ieder jaar publiceert de Cliëntenraad van het Elkerliek ziekenhuis een beknopt verslag van zijn

Nadere informatie

Bijdragen aan een nog beter Elkerliek. Cliëntenraad. Elkerliek ziekenhuis

Bijdragen aan een nog beter Elkerliek. Cliëntenraad. Elkerliek ziekenhuis Bijdragen aan een nog beter Elkerliek Cliëntenraad Elkerliek ziekenhuis Jaarverslag 2017 Cliëntenraad: medezeggenschap namens patiënten De Cliëntenraad behartigt de belangen van alle patiënten van het

Nadere informatie

Werkplan Cliëntenraad Elkerliek Ziekenhuis

Werkplan Cliëntenraad Elkerliek Ziekenhuis Werkplan 2013 2015 Cliëntenraad Elkerliek Ziekenhuis Helmond, oktober 2012 (herziening februari 2015-2) Inhoudsopgave Voorwoord.... 3 Missie en visie.. 4 Doelstelling.... 4 Werkwijze.. 4 Belangrijkste

Nadere informatie

WERKPLAN van de CLIËNTENRAAD van het ELKERLIEK ZIEKENHUIS

WERKPLAN van de CLIËNTENRAAD van het ELKERLIEK ZIEKENHUIS WERKPLAN 2016-2018 van de CLIËNTENRAAD van het ELKERLIEK ZIEKENHUIS ROL VAN DE CLIËNTENRAAD De Cliëntenraad, die een brugfunctie vervult tussen de cliënten en de ziekenhuisorganisatie, baseert zich op

Nadere informatie

WERKPLAN van de Cliëntenraad Elkerliek Ziekenhuis

WERKPLAN van de Cliëntenraad Elkerliek Ziekenhuis WERKPLAN 2019 2021 van de Cliëntenraad Elkerliek Ziekenhuis Visie/ missie De Cliëntenraad behartigt de belangen van alle patiënten van het Elkerliek ziekenhuis. De Cliëntenraad doet dit door er op toe

Nadere informatie

Jaarverslag. Cliëntenraad

Jaarverslag. Cliëntenraad Jaarverslag 2017 Cliëntenraad Cliëntenraad Ommelander Ziekenhuis Groningen Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 3 2. Algemene informatie over de Cliëntenraad 3 3. Samenstelling en functieverdeling Cliëntenraad

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad Elkerliek ziekenhuis

Jaarverslag Cliëntenraad Elkerliek ziekenhuis Jaarverslag 2012 Cliëntenraad Elkerliek ziekenhuis Helmond, mei 2013 Inhoudsopgave 1 Inleiding pagina 3 2 Algemeen pagina 4 3 Participatie binnen commissies en werkgroepen pagina 5 4 Activiteiten in 2012

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Doesburg

Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Doesburg Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Doesburg St. Elisabeth De Hessegracht Attent Zorg Thuis 1. Inleiding De instelling van cliëntenraden vloeit voort uit de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz).

Nadere informatie

Inleiding. Cliënten. Cliëntenraad Lievensberg ziekenhuis

Inleiding. Cliënten. Cliëntenraad Lievensberg ziekenhuis Cliëntenraad Inleiding Om de kwaliteit van zorg mede te bewaken is op 1 juni 1996 de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen in werking gesteld. Deze wet verplicht elke zorginstelling een Cliëntenraad

Nadere informatie

C liëntenraad Waterlandziekenhuis

C liëntenraad Waterlandziekenhuis C liëntenraad Waterlandziekenhuis Jaarverslag 2013 lnhoud 1. Voon voord...,... 2. Samenstelling Cliëntenraad in 2013... 3. Visie Cliëntenraad... 4. Bevoegdheden van de Cliëntenraad... 5. Werkwijze van

Nadere informatie

Cliëntenraad. Jaarverslag 2017

Cliëntenraad. Jaarverslag 2017 Cliëntenraad Jaarverslag 2017 Hunneveldweg 12 6903 ZN Zevenaar T 088-044 1999 Postadres : Postbus 12 6900 GA ZEVENAAR Internet www.liemerije.nl Mailadres clientenraad@liemerije.nl 1 Inleiding In dit jaarverslag

Nadere informatie

Werkplan Cliëntenraad Elkerliek Ziekenhuis

Werkplan Cliëntenraad Elkerliek Ziekenhuis Werkplan 2013 2015 Cliëntenraad Elkerliek Ziekenhuis Helmond, oktober 2012 (aangepast oktober 2014) Inhoudsopgave Voorwoord.. 3 Missie en visie... 3 Doelstelling. 4 Belangrijkste thema s 2013. 4 Aandachtspunten

Nadere informatie

CLIËNTENRAAD. Beleidsplan. Cliëntenraad Martini Ziekenhuis Periode De cliënt als partner

CLIËNTENRAAD. Beleidsplan. Cliëntenraad Martini Ziekenhuis Periode De cliënt als partner Beleidsplan Cliëntenraad Martini Ziekenhuis Periode 2012 2016 De cliënt als partner 1 Inleiding De cliënt als partner In de afgelopen beleidsperiode heeft er in het Martini Ziekenhuis een verandering van

Nadere informatie

Cliëntenraad IJsselland Ziekenhuis. jaarplan 2015

Cliëntenraad IJsselland Ziekenhuis. jaarplan 2015 Cliëntenraad IJsselland Ziekenhuis jaarplan 2015 Missie Cliëntenraad De Cliëntenraad heeft als doelstelling: de patiënt centraal Zij heeft deze doelstelling vertaald in de missie: Om de beleving en het

Nadere informatie

Cliëntenraad Zuyderland Medisch Centrum. Uw mening telt!

Cliëntenraad Zuyderland Medisch Centrum. Uw mening telt! Cliëntenraad Zuyderland Medisch Centrum Uw mening telt! Inleiding De mening van cliënten en bezoekers is belangrijk voor het Zuyderland Medisch Centrum. Sinds 30 september 1998 heeft het ziekenhuis dan

Nadere informatie

Cliëntenraad IJsselland Ziekenhuis. jaarplan 2018

Cliëntenraad IJsselland Ziekenhuis. jaarplan 2018 Cliëntenraad IJsselland Ziekenhuis jaarplan 2018 Missie Cliëntenraad De Cliëntenraad heeft als doelstelling: de patiënt centraal Zij heeft deze doelstelling vertaald in de missie: Om de beleving en het

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad

Jaarverslag Cliëntenraad Jaarverslag 2015 Cliëntenraad Inhoudsopgave 1. Voorwoord door de voorzitter 3 2. Samenstelling Cliëntenraad 2015 4 3. Visie Cliëntenraad 5 4. Doelstelling Cliëntenraad 6 5. Werkwijze/Bevoegdheden 6 6.

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 CLIENTENRAAD ZIEKENHUIS AMSTELLAND

JAARVERSLAG 2012 CLIENTENRAAD ZIEKENHUIS AMSTELLAND JAARVERSLAG 2012 CLIENTENRAAD ZIEKENHUIS AMSTELLAND Amstelveen, 10 september 2013 Voorwoord De cliëntenraad van Ziekenhuis Amstelland doet hierbij verslag van haar activiteiten over het jaar 2012. De cliëntenraad

Nadere informatie

De cliëntenraad bestaat uit cliënten en is er voor cliënten.

De cliëntenraad bestaat uit cliënten en is er voor cliënten. Beste cliënten, In deze folder leggen we uit wat medezeggenschap is, wat de cliëntenraad (CR) doet, hoe wij werken en wie wij zijn. De cliëntenraad bestaat uit cliënten en is er voor cliënten. 2 Wat doen

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad Organisatie Cliëntenraad. Doel. Werkwijze

Jaarverslag Cliëntenraad Organisatie Cliëntenraad. Doel. Werkwijze Jaarverslag Cliëntenraad 2015 Gemeenschappelijke belangenbehartiging van de patiënten van Revalidatie Friesland stond centraal in 2015. Dit heeft de Cliëntenraad o.a. ingevuld door een aantal gevraagde

Nadere informatie

Meerjarenwerkplan Cliëntenraad. Ziekenhuis Gelderse Vallei. Voor de jaren

Meerjarenwerkplan Cliëntenraad. Ziekenhuis Gelderse Vallei. Voor de jaren Meerjarenwerkplan Cliëntenraad Ziekenhuis Gelderse Vallei Voor de jaren 2014-2017 April 2014 1.1.1 Inleiding De Cliëntenraad Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) is een onafhankelijk orgaan, waarin vrijwilligers

Nadere informatie

Belangenbehartiging. voor u C L I Ë NTE N R A A D

Belangenbehartiging. voor u C L I Ë NTE N R A A D Belangenbehartiging voor u C L I Ë NTE N R A A D Cliëntenraad Als u ouder wordt en u krijgt te maken met beperkingen, wilt u het liefste in uw eigen woning en omgeving blijven. Helaas is dat niet voor

Nadere informatie

Voorwoord. Aan het einde van 2017 ontstaan er twee vacatures in de raad. In het nieuwe jaar 2018 hopen we weer op volle sterkte door te kunnen gaan.

Voorwoord. Aan het einde van 2017 ontstaan er twee vacatures in de raad. In het nieuwe jaar 2018 hopen we weer op volle sterkte door te kunnen gaan. Jaarplan Cliëntenraad 2018 Voorwoord Goede kwaliteit van zorg, met de patiënt te midden van iedere vraagstelling, is voor elke Cliëntenraad van grote waarde. Om die reden heeft het Bestuursteam van Isala

Nadere informatie

CLIENTENRAAD HORNERHEIDE JAARPLAN 2018

CLIENTENRAAD HORNERHEIDE JAARPLAN 2018 CLIENTENRAAD HORNERHEIDE JAARPLAN 2018 Horn, november 2017 Inleiding De cliëntenraad heeft tot taak om binnen het kader van de doelstellingen van de organisatie de gemeenschappelijke belangen van de cliënten

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 CLIËNTENRAAD STICHTING ZORGGROEP AMSTERDAM OOST

JAARVERSLAG 2015 CLIËNTENRAAD STICHTING ZORGGROEP AMSTERDAM OOST JAARVERSLAG 2015 CLIËNTENRAAD STICHTING ZORGGROEP AMSTERDAM OOST Augustus 2016 INHOUDSOPGAVE Inleiding 2 Taak 2 Leden 2 Mutaties 2 Samenstelling Cliëntenraad 3 Resultaten 3 Contact met de achterban Adviezen

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad 2016

Jaarverslag Cliëntenraad 2016 Jaarverslag Cliëntenraad 2016 In de gezondheidszorg is het belangrijk dat cliënten meedenken, meepraten en meebeslissen. Niet alleen over de keuzes van behandeling en zorg, maar ook over de algemene ontwikkelingen

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 CCR. JAARVERSLAG 2018 Centrale Cliëntenraad

Jaarverslag 2018 CCR. JAARVERSLAG 2018 Centrale Cliëntenraad JAARVERSLAG 2018 Centrale Cliëntenraad Februari 2019 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Samenstelling Centrale Cliëntenraad 3. Reguliere overleggen van de Centrale Cliëntenraad 4. Overige overleggen 5. Scholing/presentaties

Nadere informatie

MC Groep. Jaarverslag Cliëntenraad 2017

MC Groep. Jaarverslag Cliëntenraad 2017 Jaarverslag Cliëntenraad 2017 Inleiding. Met genoegen bieden wij u het jaarverslag 2017 van de Cliëntenraad van de MC IJsselmeerziekenhuizen B.V. aan. De Cliëntenraad is actief binnen de locaties MC Zuiderzee,

Nadere informatie

JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD 2015

JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD 2015 JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD 2015 0 DE CLIËNTENRAAD VAN HET RODE KRUIS ZIEKENHUIS TE BEVERWIJK BIEDT U HIERBIJ HET JAARVERSLAG OVER 2015 AAN. Inhoud Inhoud... 1 1. Voorwoord... 2 2. Doelstelling... 3 3. Samenstelling

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad. Extramurale Zorg De Friese Wouden 2010

Jaarverslag Cliëntenraad. Extramurale Zorg De Friese Wouden 2010 Jaarverslag Cliëntenraad Extramurale Zorg De Friese Wouden 2010 INHOUDSOPGAVE BLZ. Voorwoord 3 Algemene informatie over de Cliëntenraad 4 Samenstelling van de Cliëntenraad 5 Behandelde adviesaanvragen

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Revalidatiecentrum Roessingh

Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Revalidatiecentrum Roessingh Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Revalidatiecentrum Roessingh Februari 2017 Cliëntenraad In maart 1999 is in Revalidatiecentrum Roessingh een Cliëntenraad (CRR) ingesteld door de Raad van Bestuur op grond

Nadere informatie

De Cliëntenraad van het Gemini Ziekenhuis

De Cliëntenraad van het Gemini Ziekenhuis De Cliëntenraad van het Gemini Ziekenhuis 1 De Cliëntenraad Sinds in 1996 de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ) effectief werd, heeft elk Nederlands ziekenhuis de verplichting een Cliëntenraad

Nadere informatie

J A A R V E R S L A G. Cliëntenraad

J A A R V E R S L A G. Cliëntenraad J A A R V E R S L A G Cliëntenraad 201 VOORWOORD Het behartigen van de belangen van de patiënten/cliënten van het ziekenhuis had in 201 de volle aandacht van de Cliëntenraad (CR). Vaak was dit lastig vanwege

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Centrale Cliëntenraad Kalorama

Jaarverslag 2016 Centrale Cliëntenraad Kalorama Jaarverslag 2016 Centrale Cliëntenraad Kalorama Inhoudsopgave 1. Voorwoord pag. 3 2. Samenstelling Centrale Cliëntenraad pag. 4 3. Bevoegdheden van de cliëntenraad pag. 5 4. Activiteiten 4.1 Vergaderingen

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad 2018

Jaarverslag Cliëntenraad 2018 Jaarverslag Cliëntenraad 2018 Gemeenschappelijke belangenbehartiging van de patiënten van Revalidatie Friesland stond centraal in 2018. Dit heeft de cliëntenraad ingevuld door adviezen te geven aan de

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad GGz Centraal Veluwe & Veluwe Vallei

Jaarverslag Cliëntenraad GGz Centraal Veluwe & Veluwe Vallei Jaarverslag 2018 Cliëntenraad GGz Centraal Veluwe & Veluwe Vallei Vastgesteld April 2019 Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Veluwe & Veluwe Vallei 1. Inleiding Vanuit de WMCZ (Wet Medezeggenschap Cliënten Zorg)

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 Cliëntenraad Reinier de Graaf

JAARVERSLAG 2014 Cliëntenraad Reinier de Graaf JAARVERSLAG 2014 Cliëntenraad Reinier de Graaf Inleiding Met dit jaarverslag beschrijft de Cliëntenraad (CR) van het Reinier de Graaf Ziekenhuis de activiteiten in 2014. De missie van de CR is een bijdrage

Nadere informatie

Centrale Cliëntenraad. Jaarverslag 2018

Centrale Cliëntenraad. Jaarverslag 2018 Centrale Cliëntenraad Jaarverslag 2018 vastgesteld in de CCR vergadering d.d. 19 maart 2019 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina 2 1. Inleiding pagina 3 2. Werkzaamheden centrale cliëntenraad pagina 3 a.

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Wendhorst 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Wendhorst 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen... pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen pag 4 Adviezen.. pag

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie de Speulbrink 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6

Cliëntenraad Viattence locatie de Speulbrink 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties. pag 3 Vergaderingen. pag 3 Jaarvergadering.. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad pag 3 Scholing Cliëntenraad. pag 4 Onderwerpen

Nadere informatie

Cliëntenraad Woonzorgcentrum Veldspaat

Cliëntenraad Woonzorgcentrum Veldspaat Cliëntenraad Woonzorgcentrum Veldspaat Cliëntenraad De Cliëntenraad behartigt de gemeenschappelijke belangen van alle cliënten van de Veldspaat en streeft naar een optimale zorg en dienstverlening voor

Nadere informatie

Even voorstellen: de cliëntenraad. Tevreden patiënten... daar doen we alles voor!

Even voorstellen: de cliëntenraad. Tevreden patiënten... daar doen we alles voor! Even voorstellen: de cliëntenraad Tevreden patiënten... daar doen we alles voor! Wat doet de Cliëntenraad (CR) van het St.Jans Gasthuis Weert voor u? De CR behartigt de gemeenschappelijk belangen van cliënten

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Wezep 2 februari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Wezep 2 februari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen... pag 4 Adviezen... pag

Nadere informatie

Cliëntenraad Reinier de Graaf JAARVERSLAG 2013

Cliëntenraad Reinier de Graaf JAARVERSLAG 2013 Cliëntenraad Reinier de Graaf JAARVERSLAG 2013 Versie: 1 juli 2014 Inleiding Het jaarverslag van de Cliëntenraad van het Reinier de Graaf ziekenhuis wordt hierbij voor de eerste keer als publicatie aan

Nadere informatie

JAARVERSLAG Verpleeghuis De Lichtenberg Utrechtseweg 293, 3818 EH Amersfoort Tel.

JAARVERSLAG Verpleeghuis De Lichtenberg Utrechtseweg 293, 3818 EH Amersfoort Tel. Verpleeghuis De Lichtenberg Utrechtseweg 293, 3818 EH Amersfoort ClientenraadVerpleeghuisDeLichtenberg@beweging3.nl Tel. 033-4692585 JAARVERSLAG 2015 Locatiecliëntenraad Verpleeghuis De Lichtenberg Beweging

Nadere informatie

Wet tot wijziging van de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen Reactie van LOC Zeggenschap in zorg 12 november 2016

Wet tot wijziging van de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen Reactie van LOC Zeggenschap in zorg 12 november 2016 Wet tot wijziging van de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen Reactie van LOC Zeggenschap in zorg 12 november 2016 In dit document vindt u de reactie van LOC Zeggenschap in zorg op het wetsontwerp

Nadere informatie

Jaarverslag 2011. Cliëntenraad Elkerliek ziekenhuis

Jaarverslag 2011. Cliëntenraad Elkerliek ziekenhuis Jaarverslag 2011 Cliëntenraad Elkerliek ziekenhuis Helmond, juli 2012 Inhoudsopgave 1 Inleiding pagina 3 2 Algemeen pagina 4 3 Structurele participatie binnen commissies en werkgroepen pagina 5 4 Activiteiten

Nadere informatie

( ) Roland Meijden van der b rbs Verordening Wmo-platform Giessenlanden.doc Page 1

( ) Roland Meijden van der b rbs Verordening Wmo-platform Giessenlanden.doc Page 1 (3-9-2008) Roland Meijden van der - 2008-63 b rbs Verordening Wmo-platform Giessenlanden.doc Page 1 Onderwerp: Verordening Wmo-platform Giessenlanden De raad van de gemeente Giessenlanden, overwegende

Nadere informatie

CLIËNTENRAAD MEEDENKEN EN MEEPRATEN OVER OPTIMALE KWALITEIT VAN ZORG- EN DIENSTVERLENING

CLIËNTENRAAD MEEDENKEN EN MEEPRATEN OVER OPTIMALE KWALITEIT VAN ZORG- EN DIENSTVERLENING CLIËNTENRAAD MEEDENKEN EN MEEPRATEN OVER OPTIMALE KWALITEIT VAN ZORG- EN DIENSTVERLENING Belangenbehartiging De Cliëntenraad van Franciscus Gasthuis & Vlietland behartigt de belangen van alle cliënten

Nadere informatie

Verordening Sociale Adviesraad Waalwijk 2016

Verordening Sociale Adviesraad Waalwijk 2016 De raad van de gemeente Waalwijk; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 22 maart 2016; Gelet op de Gemeentewet, artikel 149 en gelet op de cliënten- en burgerparticipatie

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad Huisartsenposten Oost-Brabant (HAP OB)

Jaarverslag Cliëntenraad Huisartsenposten Oost-Brabant (HAP OB) Jaarverslag 2015 Cliëntenraad Huisartsenposten Oost-Brabant (HAP OB) Inhoud Voorwoord... 2 De Huisartsenpost... 3 Bevoegdheden Cliëntenraad... 3 Taken Cliëntenraad... 4 Samenstelling Cliëntenraad... 4

Nadere informatie

Een aantal opvallende punten uit het wetsvoorstel Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz)

Een aantal opvallende punten uit het wetsvoorstel Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz) Een aantal opvallende punten uit het wetsvoorstel Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz) Waar geldt de wet? De wet geldt in: - de langdurige zorg (Wlz), - de zorg via de Zorgverzekeringswet

Nadere informatie

Centrale Cliëntenraad 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5

Centrale Cliëntenraad 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Samenstelling Centrale Cliëntenraad.. pag 3 Vergaderingen. pag 3 Scholing. pag 3 Wat doet de Centrale Cliëntenraad?. pag 3 Inspanningen van de Centrale Cliëntenraad.

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 CLIËNTENRAAD

JAARVERSLAG 2012 CLIËNTENRAAD JAARVERSLAG 2012 CLIËNTENRAAD Jaarverslag Cliëntenraad De Pieter Raat Stichting 2012 1 Jaarverslag Cliëntenraad De Pieter Raat Stichting 2012 2 INHOUDSOPGAVE Inleiding 5 Doelstelling 6 Samenstelling van

Nadere informatie

Centrale Cliëntenraad maart 2018 Jaarverslag 2017 Pagina 1 van 5

Centrale Cliëntenraad maart 2018 Jaarverslag 2017 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2017 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Samenstelling Centrale Cliëntenraad.. pag 3 Vergaderingen. pag 3 Scholing. pag 3 Wat doet de Centrale Cliëntenraad?. pag 3 Inspanningen van de Centrale Cliëntenraad.

Nadere informatie

Inleiding pag. 3. Samenstelling pag. 3. Overlegvergadering pag. 4. Communicatie pag. 4. Reglementen/documenten CR pag. 5

Inleiding pag. 3. Samenstelling pag. 3. Overlegvergadering pag. 4. Communicatie pag. 4. Reglementen/documenten CR pag. 5 JAARVERSLAG 2018 INHOUDSOPGAVE Inleiding pag. 3 Samenstelling pag. 3 Overlegvergadering pag. 4 Communicatie pag. 4 Reglementen/documenten CR pag. 5 Bevoegdheden 1. Recht om voorstellen te doen 2. Adviesrecht

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 CLIENTENRAAD

JAARVERSLAG 2013 CLIENTENRAAD JAARVERSLAG 2013 CLIENTENRAAD Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen Jaarverslag Cliëntenraad Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis 2013 1 Vooraf Dit jaarverslag betreft het jaar 2013. Het is vastgesteld in

Nadere informatie

VERORDENING ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN

VERORDENING ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN VERORDENING ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN De raad van de gemeente... overwegende dat er een verordening adviesraad sociaal domein moet komen, gelet op artikel 47 van de Participatiewet, artikel 2.1.3 derde

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad. mca.nl

Jaarverslag Cliëntenraad. mca.nl Jaarverslag 2014 Cliëntenraad mca.nl Jaarverslag 2014 Cliëntenraad Andries Verburgt, Henk Bouma, Jeanie Koop, Menno de Jong, Corine Boersma. Niet afgebeeld: Corrie Konijn Terugblik van de voorzitter De

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Rheden

Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Rheden Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Rheden Rhederhof De Boomgaard Kastanjehof Attent Zorg Thuis 1. Inleiding De instelling van cliëntenraden vloeit voort uit de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen

Nadere informatie

Cliëntenraad Sint-Annaland, oktober 2015

Cliëntenraad Sint-Annaland, oktober 2015 Cliëntenraad Sint-Annaland, oktober 2015 Inhoud Waarom een Cliëntenraad?... 3 Wat doet de Cliëntenraad?... 4 Wie zijn de leden?... 5 Rechten en plichten... 6 Frequentie van overleg... 7 Wat te doen bij

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad Stichting Onder Een Dak 2012

Jaarverslag Cliëntenraad Stichting Onder Een Dak 2012 Jaarverslag Cliëntenraad Stichting Onder Een Dak 2012 2 Voorwoord De cliëntenraad heeft zich het afgelopen jaar volop ingezet voor de cliënten van de Stichting u kunt meer over onze werkzaamheden lezen

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Vrijwilligersraad Stichting Surplus 1.0

Samenwerkingsovereenkomst Vrijwilligersraad Stichting Surplus 1.0 1 Samenwerkingsovereenkomst Vrijwilligersraad Stichting Surplus 1.0 Preambule Vrijwillig medewerkers in zorg en welzijn verrichten onbetaald en vrijwillig werkzaamheden in georganiseerd verband. Zij doen

Nadere informatie

Cliëntenraad. Specialistisch Centrum Ouderenzorg (SCO) JAARVERSLAG 2016

Cliëntenraad. Specialistisch Centrum Ouderenzorg (SCO) JAARVERSLAG 2016 Cliëntenraad Specialistisch Centrum Ouderenzorg (SCO) JAARVERSLAG 2016 Cliëntenraad Jaarverslag 2016 1 Inhoud Cliëntenraad (CR)... 3 De taak van de cliëntenraad... 3 Bevoegdheden... 3 Samenstelling cliëntenraad...

Nadere informatie

Jaarverslag. Cliëntenraad

Jaarverslag. Cliëntenraad Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Cliëntenraad Ommelander Ziekenhuis Groningen 1. Voorwoord Voor u ligt het verslag van de werkzaamheden van de Cliëntenraad over het jaar 2016 in het Ommelander Ziekenhuis

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad

Jaarverslag Cliëntenraad Jaarverslag 2016 Cliëntenraad 1 Inhoud 2 Voorwoord 3 Werkwijze 3 Samenstelling 4 Adviezen 2016 5 Overige aandachtspunten 5 Vooruitblik 2017 6 2 Jaarverslag Cliëntenraad Meander Medisch Centrum 2016 De

Nadere informatie

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAP CLIENTEN EN VERWANTEN ZOZIJN

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAP CLIENTEN EN VERWANTEN ZOZIJN JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAP CLIENTEN EN VERWANTEN ZOZIJN Voor de Raad van Toezicht Zozijn Periode juni 2017 mei 2018 Inhoudsopgave Medezeggenschap bij Zozijn... 3 Centrale cliëntenraad (CCR) en centrale

Nadere informatie

de Zorg Specialist De cliëntenraad 2016 Het jaarverslag van de cliëntenraad

de Zorg Specialist De cliëntenraad 2016 Het jaarverslag van de cliëntenraad de Zorg Specialist De cliëntenraad 2016 Het jaarverslag van de cliëntenraad Marja Tiebie/kwaliteitsmanager 13-2-2017 Inhoudsgave 1. Inleiding... 2 2. Aantal leden... 2 3. Financiële ondersteuning... 3

Nadere informatie

Instellingsbesluit Patiëntenraad Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL)

Instellingsbesluit Patiëntenraad Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) Instellingsbesluit Patiëntenraad Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) Vastgesteld door de Raad van Bestuur op 09-03-2004, Herziene versie vastgesteld op 14 november

Nadere informatie

e. Raad van Commissarissen: toezichthoudend orgaan van de zorgaanbieder f. cliëntenraad: de door en voor de zorgaanbieder ingestelde cliëntenraad.

e. Raad van Commissarissen: toezichthoudend orgaan van de zorgaanbieder f. cliëntenraad: de door en voor de zorgaanbieder ingestelde cliëntenraad. SAMENWERKINGSOVEREENKOMST ZORGAANBIEDER EN CLIENTENRAAD MEDITTA Artikel I Begripsbepalingen In deze samenwerkingsovereenkomst wordt verstaan onder: a. Wmcz: Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie de Klaarbeek 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6

Cliëntenraad Viattence locatie de Klaarbeek 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave... pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen pag 3 Jaarvergadering. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad.. pag 3 Scholing Cliëntenraad. pag 4 Onderwerpen..

Nadere informatie

vast te stellen de Verordening Burgertafel Sociaal Domein Zeewolde 2017.

vast te stellen de Verordening Burgertafel Sociaal Domein Zeewolde 2017. Documentnummer V206 De raad van de gemeente Zeewolde, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. ; gehoord de commissie Onderwijs en Welzijn d.d. 17 mei 2017; gelet op artikel 147 en 150

Nadere informatie

Medezeggenschap nieuwe stijl / herziening Wmcz. Jasper Boele directeur LSR

Medezeggenschap nieuwe stijl / herziening Wmcz. Jasper Boele directeur LSR Medezeggenschap nieuwe stijl / herziening Wmcz Jasper Boele directeur LSR Opbouw lezing Blok1. Ontwikkelingen in de Medezeggenschap Blok 2. Toelichting op de herziene Wmcz Blok 3. Medezeggenschap nieuwe

Nadere informatie

St. Anna Ziekenhuis. Geldrop. Jaarverslag Cliëntenraad

St. Anna Ziekenhuis. Geldrop. Jaarverslag Cliëntenraad St. Anna Ziekenhuis Geldrop Jaarverslag Cliëntenraad 2014 Januari 2015 1 INHOUDSOPGAVE I. INLEIDING pagina 3 II. DE CLIENTENRAAD AAN HET WERK pagina 4 1. DE SAMENSTELLING pagina 4 2. DE VERGADERINGEN pagina

Nadere informatie

Conclusies Facit CQ- index kwaliteit verpleging, verzorging en thuiszorg bij Stichting Sint Anna (Wonen met Zorg)

Conclusies Facit CQ- index kwaliteit verpleging, verzorging en thuiszorg bij Stichting Sint Anna (Wonen met Zorg) Conclusies Facit CQ- index kwaliteit verpleging, verzorging en thuiszorg bij Stichting Sint Anna (Wonen met Zorg) Bewonerstevredenheidsonderzoek, oktober 2014 2.1 Inleiding De conclusies hieronder zijn

Nadere informatie

CLIENTENADVIESRAAD UMCG, Centrum voor Revalidatie Locatie Beatrixoord. Jaarverslag 2016

CLIENTENADVIESRAAD UMCG, Centrum voor Revalidatie Locatie Beatrixoord. Jaarverslag 2016 CLIENTENADVIESRAAD UMCG, Centrum voor Revalidatie Locatie Beatrixoord Jaarverslag 2016 Inleiding jaarverslag CAR 2016 Met dit jaarverslag wil de Cliëntenadviesraad (CAR) van het Centrum voor Revalidatie

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad 2015

Jaarverslag Cliëntenraad 2015 Jaarverslag Cliëntenraad 2015 1. De Cliëntenraad De Cliëntenraad is een onafhankelijk en zelfstandig orgaan dat de belangen van de cliënten binnen het ziekenhuis zo goed mogelijk behartigt. Daarom bestaat

Nadere informatie

PATIENTENRAAD MAASSTAD ZIEKENHUIS MEERJARENPLAN

PATIENTENRAAD MAASSTAD ZIEKENHUIS MEERJARENPLAN PATIENTENRAAD MAASSTAD ZIEKENHUIS MEERJARENPLAN 2017-2021 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord p.3 2. Samenstelling p.4 3. Doelstelling p.5 4. Werkwijze patiëntenraad p.6 5. Programma prioriteiten 2017-2021 p.7

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad De Friese Wouden Extramuraal en De Friese Wouden Huishoudelijke Hulp

Jaarverslag Cliëntenraad De Friese Wouden Extramuraal en De Friese Wouden Huishoudelijke Hulp Jaarverslag 2012 Cliëntenraad De Friese Wouden Extramuraal en De Friese Wouden Huishoudelijke Hulp JAARVERSLAG 2012 VAN DE CLIËNTENRAAD EXTRAMURALE ZORG EN DE FRIESE WOUDEN HUISHOUDELIJKE HULP Cliëntenraad

Nadere informatie

Jaarplan Cliëntenraad VieCuri Medisch Centrum voor Noord-Limburg. Pagina 1 van 10

Jaarplan Cliëntenraad VieCuri Medisch Centrum voor Noord-Limburg. Pagina 1 van 10 Jaarplan 2018 Cliëntenraad VieCuri Medisch Centrum voor Noord-Limburg Pagina 1 van 10 Voorwoord Voor u ligt het jaarplan 2018 van onze Cliëntenraad. In dit jaarplan zijn beleid, visie en werkwijze van

Nadere informatie

Beleid dialoog met belanghebbenden

Beleid dialoog met belanghebbenden Pagina 1 van 5 Beleid dialoog met belanghebbenden Maart 2017 Lelie zorggroep is zich als bewust van het belang van het voeren dialoog met toezichthouders, financiers, medezeggenschapsorganen en samenwerkingspartners.

Nadere informatie

WZH beleid dialoog met belanghebbenden

WZH beleid dialoog met belanghebbenden WZH beleid dialoog met belanghebbenden Status document Versie 1.0 Ingangsdatum 01 juli 2015 Evaluatiedatum 30 juni 2017 Auteur Verantwoordelijk Bestuurssecretaris Bestuurder Locatie exemplaren Website:

Nadere informatie

Cliëntenraad RAZ Jaarverslag Medezeggenschap 2.0. Voor partnerschap in wonen, service, welzijn en zorg

Cliëntenraad RAZ Jaarverslag Medezeggenschap 2.0. Voor partnerschap in wonen, service, welzijn en zorg Cliëntenraad RAZ Jaarverslag 2017 Medezeggenschap 2.0 Voor partnerschap in wonen, service, welzijn en zorg Inhoud Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. UITGANGSPUNTEN VOOR DE CLIËNTENRAAD... 4 2.1 MISSIE/VISIE...

Nadere informatie

In het kort de taken en werkwijze van de cliëntenraad. In de statuten staan deze uitgebreid beschreven.

In het kort de taken en werkwijze van de cliëntenraad. In de statuten staan deze uitgebreid beschreven. In het kort de taken en werkwijze van de cliëntenraad. In de statuten staan deze uitgebreid beschreven. Doel De Wilde Haan. Aantal leden : Behartigen van de belangen van de cliënten van Stichting Buurderij

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad

Jaarverslag Cliëntenraad Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Inhoudsopgave Inleiding 3 Algemene informatie Cliëntenraad 4 Terugblik op 2016 5 Adviezen Cliëntenraad in 2016 8 Vooruitblik naar 2017 10 2 Inleiding Het jaar 2016 heeft zich

Nadere informatie

Reglement Cliëntenraad BovenIJ ziekenhuis

Reglement Cliëntenraad BovenIJ ziekenhuis Reglement Cliëntenraad BovenIJ ziekenhuis Artikel 1 Begripsbepalingen 1. In dit reglement wordt verstaan onder: a. Ziekenhuis: het BovenIJ ziekenhuis te Amsterdam b. De Cliëntenraad: de Cliëntenraad van

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad. Stichting IJsselmeerziekenhuizen

Jaarverslag Cliëntenraad. Stichting IJsselmeerziekenhuizen Jaarverslag 2013 Cliëntenraad Stichting IJsselmeerziekenhuizen Onderdeel van de MC Groep Inhoud Voorwoord... 3 Contact... 3 Samenstelling Cliëntenraad gedurende 2013... 4 Toelichting samenstelling Cliëntenraad...

Nadere informatie

Cliëntenraad van Tergooi

Cliëntenraad van Tergooi Jaarplan 2017-2018 Tergooi door de Bril van de Cliënt Missie en taakopvatting De cliëntenraad Tergooi (CR) is een onafhankelijk orgaan bestaande uit 7 leden, vrijwilligers wonend in de regio van Tergooi.

Nadere informatie

Cliëntenraad RAZ Jaarverslag 2014. Medezeggenschap 2.0 Van Medezeggenschap naar Partnerschap

Cliëntenraad RAZ Jaarverslag 2014. Medezeggenschap 2.0 Van Medezeggenschap naar Partnerschap Cliëntenraad RAZ Jaarverslag 2014 Medezeggenschap 2.0 Van Medezeggenschap naar Partnerschap Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. BELEIDSPLAN VOOR DE CLIËNTENRAAD... 4 2.1 MISSIE/VISIE... 4 2.2 VAN MEDEZEGGENSCHAP

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Doelstelling CIHN

1. Inleiding. 2. Doelstelling CIHN WERKPLAN 2014-2017 1. Inleiding De Cliëntenraad is het orgaan dat zich inzet om de belangen van de patiënt van de CIHN te behartigen. Langzamerhand groeit de raad steeds meer in die rol. Vooral als je

Nadere informatie

Reglement Cliëntenraad Prizorgo

Reglement Cliëntenraad Prizorgo Reglement Cliëntenraad Prizorgo 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Instelling: Prizorgo. een natuurlijk persoon aan wie door Prizorgo begeleiding, b. Cliënt: behandeling, zorg-

Nadere informatie

JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD 2017

JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD 2017 JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD 2017 Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Cliëntenraad van het Reinier de Graaf Ziekenhuis zijn activiteiten in 2017. De Cliëntenraad is een onafhankelijk medezeggenschapsorgaan

Nadere informatie

&Wijkverpleging Soest-Baarn. Cliëntenraad Mariënburg Soest Stichting Beweging 3.0. Jaarverslag 2017 en voorbeschouwing 2018

&Wijkverpleging Soest-Baarn. Cliëntenraad Mariënburg Soest Stichting Beweging 3.0. Jaarverslag 2017 en voorbeschouwing 2018 Cliëntenraad Mariënburg Soest Stichting Beweging 3.0 Jaarverslag 2017 en voorbeschouwing 2018 Soest, 15 februari 2018 1 Algemeen Het jaar 2017 kende voor de Cliëntenraad van Mariënburg veel veranderingen.

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Heerde maart 2019 Jaarverslag 2018 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Heerde maart 2019 Jaarverslag 2018 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2018 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen... pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen pag 4 Centrale Cliëntenraad

Nadere informatie

VERORDENING CLIËNTENPARTICIPATIE SOCIALE WERKVOORZIENING CRANENDONCK, NEDERWEERT EN WEERT

VERORDENING CLIËNTENPARTICIPATIE SOCIALE WERKVOORZIENING CRANENDONCK, NEDERWEERT EN WEERT VERORDENING CLIËNTENPARTICIPATIE SOCIALE WERKVOORZIENING CRANENDONCK, NEDERWEERT EN WEERT De raad van de gemeente Nederweert; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Nederweert nr 2008-45,

Nadere informatie

1.5 Reglement cliëntenraad

1.5 Reglement cliëntenraad 1.5 Reglement cliëntenraad Versiedatum: 11-02-2019 Pagina 1 van 4 Inleiding In de ontwikkelingsfase van Stichting Ela is er een duidelijke visie geformuleerd. Onze cliënten hebben in het verleden weinig

Nadere informatie

Voor u ligt het verslag van de werkzaamheden van de Cliëntenraad over het jaar 2015 in het Ommelander Ziekenhuis.

Voor u ligt het verslag van de werkzaamheden van de Cliëntenraad over het jaar 2015 in het Ommelander Ziekenhuis. Jaarverslag 2015 (maart, 2016) 2 1. Voorwoord Voor u ligt het verslag van de werkzaamheden van de Cliëntenraad over het jaar 2015 in het Ommelander Ziekenhuis. 2. Algemene informatie over de Cliëntenraad

Nadere informatie

JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD THUISZORG GROOT GELRE 2015

JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD THUISZORG GROOT GELRE 2015 JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD THUISZORG GROOT GELRE 2015 1 Cliëntenraad Thuiszorg Groot Gelre Wichard van Pontlaan 139 6824 GH Arnhem Inhoudsopgave BLZ. Voorwoord 3 Algemene informatie over de cliëntenraad

Nadere informatie