Door de polders naar Brugge

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Door de polders naar Brugge"

Transcriptie

1 Door de polders naar Brugge 44 Zuienkerke - Lissewege Brugge - Meetkerke De polders hebben alles aan de zee te danken. Tot in de vroege middeleeuwen werd dit toenmalige moerassige gebied geregeld door de zee overstroomd. Zo werd er klei afgezet, die zo belangrijk is voor de bodem van de polders. Vanaf de tweede helft van de 11de eeuw werden dijken aangelegd om het land te beschermen tegen de zee: de inpoldering begon. Vandaag zijn het de Polderbesturen die verantwoordelijk zijn voor de waterhuishouding. Het waterniveau in de bodem en de waterloopjes moet in evenwicht gehouden worden om te voldoen aan de verlangens van landbouwers, natuurliefhebbers en hengelaars. Het genieten op deze route beperkt zich niet tot akkers, weiden en waterlopen; bekijk ook eens de hemel. Nergens in Vlaanderen is het zwerk zo mooi als boven de polders. En in Brugge kun je naar hartenlust genieten van geschiedenis, monumenten en terrasjes. De tocht 1 2 7,5 km Op de parking voor de pittoreske Sint-Michielskerk van Zuienkerke vind je wellicht plaats om je klaar te maken voor deze fietstocht. Met de rug naar de kerk ligt de startplaats, knooppunt 18 (1), enkele honderden meters naar links op de Nieuwe Steenweg. De romaanse toren (13de eeuw) van de Sint-Michielskerk overleefde de eeuwen en kreeg in de 17de eeuw een nieuw koor en middenbeuk. Het kerkmeubilair en de kunstwerken dateren hoofdzakelijk uit de 17de eeuw. De naam Zuienkerke duikt voor het eerst op in een document uit 1108 en zou kunnen verwijzen naar een smalle polderweg met een kerk. Vandaag vormt dit weinig bevolkte dorp een gemeente samen met Houtave, Meetkerke en Nieuwmunster. Neem de Blankenbergsedijk Zuid naar rechts, in de richting van knooppunt 27. Nauwelijks enkele trapperslagen volstaan om de dorpskern achter je te laten. Vrijwel onmiddellijk kom je terecht in een landschap waarin weiden en akkers domineren. Even spoedig word je geconfronteerd met de hedendaagse windmolens aan de einder. Je zult ze niet kunnen wegcijferen op dit traject. De oorspronkelijke Blankenbergsedijk dateert uit de beginjaren van de inpoldering en moest overstromingen vanuit het Zwin tegenhouden. Alhoewel de dijk later afgegraven werd, bleef de naam behouden. Als je de drukke Blankenbergsesteenweg kruist, staat links op de hoek de Kramp- en koortskapel. In de Kramp- en koortskapel, beschermd sinds 2004, wordt Onze-Lieve-Vrouw al eeuwen lang aangeroepen tegen deze aandoeningen. Het huidige uitzicht van de kapel is iets meer dan een eeuw oud. Even voorbij t Waaihof herinneren enkele deels vernielde bunkers aan de oorlogsgruwel.

2 Resultaat van eeuwen werk Praktisch AFSTAND 31,5 km. BEWEGWIJZERING Wegwijzers van het fietsnetwerk Brugse Ommeland. VEILIGHEID Behoorlijk veilig traject zolang je op landelijke wegen vertoeft. In de omgeving van drukke verkeersassen en in Brugge moet je goed uitkijken. AARD VAN DE WEG Bijna overal verharde wegen. 5 % verkeersvrij. AANBEVOLEN VERTREKPUNT Knooppunt 18 op de Nieuwe Steenweg in Zuienkerke, aan het kruispunt met de Blankenbergsedijk Noord en de Blankenbergsedijk Zuid. INFORMATIE VVV Zuienkerke, Gemeentehuis, Kerkstraat 17, 8377 Zuienkerke, , 2 Toerisme Brugge, Burg 11, 8000 Brugge, , M toerisme@brugge.be, 2 FIETSENVERHUUR Je kunt geen fietsen huren in de onmiddellijke omgeving. ETEN EN DRINKEN Café Boldershof, Kerkstraat 13, Zuienkerke, Rustig dorpscafé, het enige café overigens in Zuienkerke. Willem van Saeftinghe, held uit km Je bent nog maar net onderweg van knooppunt 27 (2) naar knooppunt 24 of de karakteristieke stompe kerktoren van Lissewege duikt al op. De Onze-Lieve-Vrouwekerk staat er te pronken te midden van witgeschilderde huizen. Het monument op het kerkplein is toegewijd aan de heldhaftige Willem Van Saeftinghe. Het zeer landelijke Lissewege hoort sinds de gemeentefusies bij Brugge. De naam van het dorp duikt op in de 11de eeuw en zou afkomstig kunnen zijn van liswega, de Keltische term voor huis van Liso. Dit polderdorp valt vandaag vooral op door de witgeschilderde huizen in de dorpskern en natuurlijk door de vorm van de toren van de Onze-Lieve-Vrouwekerk. De oorspronkelijke kerk werd in 1275 gebouwd, maar nadat de geuzen die in 1568 in brand hadden gestoken, werd ze in de loop van de 17de eeuw in verschillende fasen gerestaureerd. Zowel kunstwerken als kerkmeubilair dateren hoofdzakelijk uit de 17de en 18de eeuw. Walram Romboudt ( ), een beeldhouwer wiens huis nog in het dorp staat, was verantwoordelijk voor de preekstoel, het doksaal en de orgelkast. Willem Van Saeftinghe, de heldhaftige broeder te paard, die je ongetwijfeld kent van de Guldensporenslag, was afkomstig van de abdij van Ter Doest. Van die cisterciënzerabdij rest enkel nog een imposante tiendschuur uit de 13de eeuw. Bij de schuur staat een hoeve uit de 17de eeuw, thans restaurant.

3 307 Je maakt een ommetje omheen de kerk en voorbij de dorpsbibliotheek ben je alweer volop in het polderlandschap. In de Pontstraat tref je de kapel Ter Doest bij een wegsplitsing, maar je gaat rechtuit, naast een verhoogde dijk en onder een spoorwegbug door. Het windmolenpark lijkt almaar nader te komen en plots sta je aan de wegsplitsing met de Stationsweg, waar je behalve knooppunt 24 ook restaurant Herdershoeve vindt ,5 km Vanaf knooppunt 24 (3) fiets je eerst langs de Stationsweg en vervolgens in de Pathoekeweg, langs de industriezone Herdersbrug met onder meer het windmolenpark van Electrawinds. In het windmolenpark van Electrawinds produceren enkele tientallen reusachtige windmolens voldoende groene elektriciteit om tienduizend gezinnen van energie te voorzien. De meest recente aanwinst in het windmolenpark zijn de zeven Enercon E66 windturbines die sinds 2004 elk 1,8 MW leveren. De wieken ervan halen een toerental van 10 tot 33 toeren per minuut bij windsnelheden tussen 2 en 25 meter/seconde. Met een zucht van opluchting kun je de Kolvestraat kruisen voor een spoorwegbrug in de richting van de Lisseweegse Vaart. Het is hier in Zeveneke bijzonder aangenaam en ongestoord fietsen. Waar het drukker wordt, ben je al in de Sint-Pieterskerklaan en beland je uiteindelijk op de drukke Blankenbergseweg. Na een kort eindje in de drukte ben je aan knooppunt 62 en mag je links via de Karel Ledeganckstraat in de richting van knooppunt 1. Na de Sint-Pietersgroenestraat fiets je prinsheerlijk door het park bij kasteel Ten Poele. Vooraan in het park bij kasteel Ten Poele staat een eclectische belvedère (uitkijktoren) van behoorlijke hoogte, gebouwd rond Naar men vertelt, wilde de kasteelheer er op die manier zeker van zijn dat hij zijn hele domein kon blijven overzien na de aanleg van de spoorweg. In de Vaartstraat wordt het even drukker, maar daarna kun je het rustige traject naast een oude spoorlijn kiezen dat je naar de Krakeleweg brengt. Behoedzaam kruis je de Sint-Pieterskaai naar en over de Krakelebrug, waar je bij knooppunt 1 bent. Hier kun je kiezen: je zet je tocht gewoon verder, ofwel maak je een ommetje naar Brugge. Ga je voor deze tweede optie, fiets dan aan de Krakelebrug rechtdoor in de IJzerlaan. Bij het eerstvolgende grote kruispunt ben je aan de stadsring (Elisabethlaan en Komvest). Het volstaat die te kruisen om naar het stadscentrum te trekken. Door de polders naar Brugge Brugge, een bezoek overwaard Zelfs een uiterst summiere beschrijving van de Brugse monumenten en bezienswaardigheden zou meerdere pagina s van dit boek opslorpen. Als je er de tijd voor hebt, is een bezoek aan de Brugse binnenstad een absolute aanrader. Daarom is deze fietsroute ook relatief kort gehouden. Bij de Dienst Toerisme vind je alle nodige informatie over de stad.

4 Boudewijnkanaal m m 27 Lissewege N312 2 ZUIENKERKE 24 Dudzele N N376 N371 N31 Meetkerke N9 Sint-Pieters Kanaal Gent- Oostende BRUGGE ROUTE REFERENTIEPUNTEN 5% verkeersvrij vertrek 1 Knooppunt 18 (Zuienkerke) SITUERING NOORDZEE Zuienkerke Oostende BRUGGE E40 GENT IJzer 7,5 km 11,5 km 19 km 23,5 km Knooppunt 27 Knooppunt 24 Knooppunt 01 Knooppunt 64 A17 Leie E17 Schelde E40 BRUSSEL E403 FRANKRIJK E429 Nijvel E19 31,5 km AFSTAND

5 Wegwijzer 309 Vertrekpunt: Knooppunt 18 (1) (Zuienkerke) 1 t 2 7,5 km 2 t 3 4 km Knooppunt 27 (2) 3 t 4 7,5 km Knooppunt 24 (3) Knooppunt 62 4 t 5 4,5 km Knooppunt 01 (4) Ommetje naar Brugge Knooppunt 4 Knooppunt 63 Waggelwaterstraat over de brug Steenkaai 5 t 1 8 km Knooppunt 64 (5) Knooppunt 58 Knooppunt 61 Knooppunt 19 Knooppunt 18 (1) (Zuienkerke) 4 5 4,5 km Onmiddellijk na de Krakelebrug en knooppunt 1 (4) vervolg je de fietsroute naar rechts op het jaagpad van het kanaal Gent-Brugge-Oostende, parallel aan de Kolenkaai. De geschiedenis van het kanaal Gent-Brugge-Oostende gaat terug tot de 13de eeuw. Het kanaal ontstond aanvankelijk door de verbinding van de Zuidleie (ook Reie genoemd) en de Grote Kale. Toen het kanaal aangelegd werd, beschikte men niet over de hedendaagse middelen, vandaar het ietwat bochtige karakter ervan. Blijf op het fietspad tot de Scheepsdalebrug, waar je voorzichtig oversteekt naar de Houtkaai. Onder de volgende brug ligt knooppunt 4. Nauwelijks 50 meter verder, eveneens onder een brug, ligt knooppunt 63, vlak bij het Waggelwaterbos. De omgeving ervan is grotendeels industriezone. Tijdens de verkenning van dit traject (november 2005) was de bewegwijzering onvolledig. Op het einde van de Waggelwaterstraat moet je links over de brug die je naar de andere oever en de Steenkaai brengt. Op die Steenkaai, tussen kanaal en polders, wacht knooppunt km In de Kleine Moerstraat vangt het traject van knooppunt 64 (5) naar knooppunt 58 aan. Het drukke gewoel van de stedelijke omgeving ligt weer achter je en je kunt voluit genieten van de vlakke polders en de hemel erboven. De polders in deze regio werden in 1972 samengevoegd tot een grote polder, de Nieuwe Polder van Blankenberge. Deze schaalvergroting was het gevolg van een overheidsbeslissing na de overstromingen van Als je het Moerzwin kruist, ben je alweer op het grondgebied van de gemeente Zuienkerke, meer bepaald in Meetkerke. Knooppunt 58 ligt net voor de kleine Kapellebrug, die je over de Blankenbergse Vaart leidt. Aan knooppunt 61 fiets je

6 in de Brouwerijstraat en naast de Smalle Watergang. Bij een mooi wit en blauw geschilderd Onze-Lieve-Vrouwekapelletje op een staak aan de Draaiboomstraat ben je bij knooppunt 19. Door de Meetkerkestraat en voorbij de geitenboerderij De Zonnegaard bereik je de Nieuwe Steenweg en knooppunt 18 (1) in Zuienkerke, waar je deze verkenning van het polderlandschap aanvatte. Geitenboerderij De Zonnegaard (Meetkerkestraat 16) staat gerangschikt als bioboerderij. Liefhebbers van lekkere biovoeding kunnen er terecht voor zachte kazen, yoghurt, taarten en andere desserts. Misschien best even afspreken voor de openingsuren,

Rondrit naar Groede 94.99 km

Rondrit naar Groede 94.99 km Rondrit naar Groede 94.99 0 2.04 0 Lissewege Het zeer landelijke Lissewege hoort sinds de gemeentefusies bij Brugge. De naam van het dorp duikt op in de 11de eeuw en zou afkomstig kunnen zijn van 'liswega',

Nadere informatie

Spermalieroute. 47 Middelkerke Sint-Pieters-Kapelle Leffinge. De tocht

Spermalieroute. 47 Middelkerke Sint-Pieters-Kapelle Leffinge. De tocht Spermalieroute 47 Middelkerke Sint-Pieters-Kapelle Leffinge Tijdens deze fietstocht doe je het Middelland aan. Die term verwijst niet naar een of ander sprookjesland, maar wel naar de periode waarin het

Nadere informatie

Vlaanderen 6 dagen per trein

Vlaanderen 6 dagen per trein Vlaanderen 6 dagen per trein individuele fietsvakantie vanaf 440 Het Brugse ommeland en de weidse polders Van oost naar west, van noord naar zuid: "In Vlaanderen geraakt ge overal in een ommezien", zoals

Nadere informatie

Over de Kempense Heide

Over de Kempense Heide Over de Kempense Heide Wuustwezel Maria-ter-Heide Brasschaat De eerste vermelding van het woord Kempen (als Campinia) lezen we in de beschrijving van het leven van de heilige Trudo uit 1055. Stephelinus,

Nadere informatie

6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer

6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer Utrecht 6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer Deze route is gebaseerd op de ANWB/VVV toeristenkaart, schaal 1:100.000 Route A: Deze

Nadere informatie

48 Bredene Stalhille Passendale

48 Bredene Stalhille Passendale t Paddegat 48 Bredene Stalhille Passendale Tijdens deze fietsroute is water vaak erg dichtbij. Niet het zeewater, zoals je zou verwachten. De route loopt immers slechts even parallel aan de kust, en dan

Nadere informatie

Zomerzoeken. De ontknoping

Zomerzoeken. De ontknoping 2010 De ontknoping woestijn zwijn 2010 De ontknoping Voor de vijfde keer zorgt Woestijnzwijn voor zomers rijplezier. Honderden deelnemers zochten de voorbije zomers de juiste volgorde van onze foto s.

Nadere informatie

Midden-Delflandroute. Route. 47.1 km

Midden-Delflandroute. Route. 47.1 km Route 6 47.1 km Midden-Delflandroute Midden-Delfland is een mini-groen Hart, dat ingeklemd ligt tussen Den Haag, Rotterdam en Delft. Het is nog steeds verrassend rustig en landelijk in dit mooie polderland.

Nadere informatie

41 Alveringem Pollinkhove Oeren

41 Alveringem Pollinkhove Oeren Aalscholverroute 41 Alveringem Pollinkhove Oeren Het landelijke Alveringem toont zijn charmes op niet minder dan vier fietsroutes. Een ervan, de Aalscholverroute, krijg je vandaag voor de wielen. In het

Nadere informatie

Fietsmidweek Het Brugse Ommeland Maandag 29 juli tot en met vrijdag 2 augustus 2019

Fietsmidweek Het Brugse Ommeland Maandag 29 juli tot en met vrijdag 2 augustus 2019 Fietsmidweek Het Brugse Ommeland Maandag 29 juli tot en met vrijdag 2 augustus 2019 Nagenoeg alle deelnemers waren maandagnamiddag ruim op tijd in het Van der Valk Hotel voor de start van de fietsmidweek.

Nadere informatie

Vind de mooiste fietsroutes op www.route.nl. Fietsroute 121570 Badhoevedorp, Spaarndam en Haarlem

Vind de mooiste fietsroutes op www.route.nl. Fietsroute 121570 Badhoevedorp, Spaarndam en Haarlem Fietsroute 121570 Badhoevedorp, Spaarndam en Haarlem Praktische informatie Dichtstbijzijnde parkeerplaats winkelpolder De Ronde Venen Dichtstbijzijnde parkeerplaats vanaf eindpunt winkelpolder De Ronde

Nadere informatie

De Brugse Reien vanaf de Rozenhoedkaai met het Belfort op de achtergrond

De Brugse Reien vanaf de Rozenhoedkaai met het Belfort op de achtergrond Brugge is scône, 's nuchtens vroeg, Os d'n dauw over de reitjes hangt, En 't toptje van de torren, 't Eèste zunnestroltje vangt, 'n Stroltje die ton ofzakt, ip 't koude vule grysd van torren en van gevels.

Nadere informatie

Over de rit van vandaag

Over de rit van vandaag Over de rit van vandaag Wat is er nu méér rustgevend dan fietsen langs het water. Vandaag doen we dat gedurende vele kilometers! Niet alléén direct langs het water, maar ook op korte afstand ervan: het

Nadere informatie

WEEK-END BRUGGE EN BELGISCHE KUST

WEEK-END BRUGGE EN BELGISCHE KUST WEEK-END BRUGGE EN BELGISCHE KUST Brugge te voet, per boot, met motor, cultuur-historisch en culinair, én de Belgische Kust; dat is wat wij jullie voorstellen. Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus

Nadere informatie

Stel zelf uw fietsroute samen, knooppunt 89 verbindt de vijf routes.

Stel zelf uw fietsroute samen, knooppunt 89 verbindt de vijf routes. FusieFietsFun vijf verrassende fietsroutes voor jong en oud in uw nieuwe gemeente Stel zelf uw fietsroute samen, knooppunt verbindt de vijf routes. Startpunt knooppunt De Pietendriesmolen: de oudste houten

Nadere informatie

Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade

Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade WETENSWAARDIGHEDEN Startpunt: Museumplein. Hier kunt u uw auto parkeren. Duur: 45 tot 70 minuten. Heuvelachtig Niet geschikt voor mensen die moeilijk

Nadere informatie

Rustig kuieren in de omgeving van de Brugse agglomeratie

Rustig kuieren in de omgeving van de Brugse agglomeratie VER-ASSEBROEK Rustig kuieren in de omgeving van de Brugse agglomeratie Deze wandeling in de omgeving van de Brugse agglomeratie heeft je heel wat rust te bieden. Je vertrekt in Ver-Assebroek voor een tocht

Nadere informatie

De natuurroute. Sien en Amélie

De natuurroute. Sien en Amélie De natuurroute Bij deze fietsroute beginnen we bij het prachtige minnewater en eindigen bij het t zwin. Je passeert er langs verschillende parken en bezienswaardigheden. We beginnen bij knooppunt 5, dicht

Nadere informatie

Vanuit Gedinne. (fietser) wandelaar) Beschrijving. 0 min Vertrek aan het station : verlaat het station en volg de richting Gedinne-centre.

Vanuit Gedinne. (fietser) wandelaar) Beschrijving. 0 min Vertrek aan het station : verlaat het station en volg de richting Gedinne-centre. Vanuit Gedinne Voor fietsers en sportieve wandelaars. U kan Gedinne bereiken vanuit Beauraing met de trein of met de bus. De gevolgde wegen zijn geasfalteerd. U kan deze tocht dus ook per fiets doen. Uitrusting

Nadere informatie

(fietsvertrekpunten Booischot/Begijnendijk op zaterdag 30 april 2016) 10:30 uur Fitness-, Sport- en Ontspanningscentrum Prisma (Booischot)

(fietsvertrekpunten Booischot/Begijnendijk op zaterdag 30 april 2016) 10:30 uur Fitness-, Sport- en Ontspanningscentrum Prisma (Booischot) Bedevaart Scherpenheuvel 2016, een initiatief van VV Carep vzw (fietsvertrekpunten Booischot/Begijnendijk op zaterdag 30 april 2016) 10:30 uur Fitness-, Sport- en Ontspanningscentrum Prisma (Booischot)

Nadere informatie

NOORDZEE SYMPOSIUM 2007

NOORDZEE SYMPOSIUM 2007 NOORDZEE SYMPOSIUM 2007 Holocene ingressie van de zee Willy Wintein geograaf Inhoud Holocene ingressie van de zee en de gevolgen voor de morfologie van het landschap in de oostelijke Vlaamse kustvlakte

Nadere informatie

ROUTE-PREVIEW. Van Delft naar Delfshaven. 41 km. Lekker uitwaaien achter de duinen!

ROUTE-PREVIEW. Van Delft naar Delfshaven. 41 km. Lekker uitwaaien achter de duinen! Lekker uitwaaien achter de duinen! Van Delft naar Delfshaven 41 km Editie 2019 Welkom tussen Delft en Delfshaven De naam verraadt het al: ooit hoorde Delfshaven bij Delft. In 1389 werd begonnen met het

Nadere informatie

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten ZOMER 2015 www.fietsersbond.be/kontich Tips en afspraken Met deze fotozoektocht leidt Fietsersbond vzw afdeling Kontich je deze zomer (tot 20 september) naar

Nadere informatie

Lüneburger Heide 5 dagen

Lüneburger Heide 5 dagen Lüneburger Heide 5 dagen singlereis hotelfietsreis vanaf 419 De grote heide! Deze fietsvakantie brengt ons naar de Lüneburger Heide, de regio tussen de Hanzesteden Hannover, Bremen en Hamburg. Een prachtig

Nadere informatie

Dag van de Trage Wegen 2015 - Route 2 - Limburgs landschap Tösch route - 13 Km

Dag van de Trage Wegen 2015 - Route 2 - Limburgs landschap Tösch route - 13 Km Dag van de Trage Wegen 2015 - Route 2 - Limburgs landschap Tösch route - 13 Km Het Lemke Bergerkampstraat 18 A 3650 Dilsen-Stokkem - 089/562646 VZW Trage Wegen - www.tragewegen.be www.hetlemke.be www.tragewegen.be

Nadere informatie

Wandeling n 17 : Saint-Rahy : Durbuy Bewegwijzering :

Wandeling n 17 : Saint-Rahy : Durbuy Bewegwijzering : Wandeling n 17 : Saint-Rahy : Durbuy Bewegwijzering : Deze wandeling neemt je mee naar het plateau van Rahiermont. Deze Middeleeuwse plek, rijk aan verhalen, laat zeker een sfeer van spiritisme achter.

Nadere informatie

Wandelen in Elsendorp door alle windstreken

Wandelen in Elsendorp door alle windstreken Wandelen in Elsendorp door alle windstreken Kerkplein Paradijs Kassen Gerele Peel Limbraweg Stichtingseweg Totale route ca. 20 km (blauwe route, wandelen) West route ca. 5 km. (gele route) Noord route

Nadere informatie

Krokusfietstocht de dodendraad leeft. Lengte 10, 20 of 30 kilometer

Krokusfietstocht de dodendraad leeft. Lengte 10, 20 of 30 kilometer Krokusfietstocht de dodendraad leeft Lengte 10, 20 of 30 kilometer In het najaar van 2015 werden door zo n 500 vrijwilligers, scholieren en geocachers 24.000 witte krokusbolletjes geplant langs het voormalige

Nadere informatie

Belgische Noordzeekust 6 dagen

Belgische Noordzeekust 6 dagen Belgische Noordzeekust 6 dagen individuele fietsvakantie vanaf 329 Langs het strand en door de polders Deze zesdaagse fietsreis staat in het teken van cultuur en ontspanning. U maakt kennis met het historische

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 5 Nederland Gelderland Elburg 45.3 (ongeveer 2:39 u.) Fietsroute 182867 1km 2015 Falkplan BV 2 van 5 Nederland Gelderland Elburg 45.3 (ongeveer 2:39 u.) Fietsroute 182867 Falk-VVV fietskaarten, een

Nadere informatie

HERTSBERGE. Rustig kuieren in en rond Lippensgoed-Bulskampveld

HERTSBERGE. Rustig kuieren in en rond Lippensgoed-Bulskampveld HERTSBERGE Rustig kuieren in en rond Lippensgoed-Bulskampveld In Hertsberge lijkt de tijd nog stil te staan. Rust tref je zeker aan in de onmetelijke bossen achter de kerk. Ongemerkt kom je in het Provinciaal

Nadere informatie

Brugse Ommeland. Meet- en Onderzoeksproject Fietsnetwerk Brugse Ommeland 2008

Brugse Ommeland. Meet- en Onderzoeksproject Fietsnetwerk Brugse Ommeland 2008 Brugse Ommeland Meet- en Onderzoeksproject Fietsnetwerk 2008 Inhoud presentatie Doelstellingen onderzoek fietsnetwerk (FNW) Brugse Ommeland Westtoer methodologie Meten van recreatieve fietsers op fietsnetwerken

Nadere informatie

Stad Gent. Groenas 3 Minnemeers-Keizerpark Gent

Stad Gent. Groenas 3 Minnemeers-Keizerpark Gent Groenas 3 Minnemeers-Keizerpark Gent 170 P u b l i e k e R u i m t e 2 0 0 9 praktijkboek tekst: Stadsbestuur Gent Groenas 3 Minnemeers-Keizerpark, Gent Planningsfantasie in vervulling In het Ruimtelijk

Nadere informatie

WANDELFOTOZOEKTOCHT DOORNZELE-KANAALZIJDE

WANDELFOTOZOEKTOCHT DOORNZELE-KANAALZIJDE WANDELFOTOZOEKTOCHT DOORNZELE-KANAALZIJDE De voorbije 2 jaar vormde de Vlaamse Landmaatschappij samen met haar partners een voormalig industrieterrein in Doornzele-Kanaalzijde (Evergem & Gent) om tot een

Nadere informatie

Wandelknooppunt fotozoektocht deel 1: Bulskampveld

Wandelknooppunt fotozoektocht deel 1: Bulskampveld Wandelknooppunt.be fotozoektocht 2017 3 de editie Wandelknooppunt fotozoektocht deel 1: Bulskampveld Wandelnetwerk Bulskampveld (West-Vlaanderen) Startpunt: knooppunt 18, parking Het Aanwijs, Reigerlostraat

Nadere informatie

FOTOZOEKTOCHT De Lork Kemmel De Lork

FOTOZOEKTOCHT De Lork Kemmel De Lork FOTOZOEKTOCHT De Lork Kemmel De Lork (1) (2) (3) (4) Afstand: Duur: Schoeisel: Benodigdheden: Doelgroep: Kostprijs: 5 km 2 uur wandelschoenen schrijfgerief leerlingen lager onderwijs 0,50 Deze fotozoektocht

Nadere informatie

23 oktober 2011 Daguitstap regio Oudenaarde

23 oktober 2011 Daguitstap regio Oudenaarde 23 oktober 2011 Daguitstap regio Oudenaarde Na één jaartje afwezigheid knoopt de VDK Vriendenkring terug aan bij de traditie om haar leden jaarlijks een daguitstap aan te bieden. Onze ondervoorzitter,

Nadere informatie

Wandelend langs de kerken en plaatsen van voormalige kerken van Gorredijk

Wandelend langs de kerken en plaatsen van voormalige kerken van Gorredijk Wandelend langs de kerken en plaatsen van voormalige kerken van Gorredijk Wandelroute van ongeveer een uur en een kwartier. Van de Ontmoetingskerk naar de voormalige Evangelische Gemeente Eben Haëzer Vanuit

Nadere informatie

IJsselmeer sportief, 6 dagen

IJsselmeer sportief, 6 dagen IJsselmeer sportief, 6 dagen individuele fietsreis vanaf 485 Rondje om het IJsselmeer Nederlands meest bijzondere en populaire fietstocht is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer. Eén van de mooiste

Nadere informatie

Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg

Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg Main-Radweg Actief genieten op de fietsroute langs de Main Algemeen: 7 dagen waarvan ook 7 dagen fietsen. Lengte volledige fietstocht: ongeveer 340km Overnachtingen:

Nadere informatie

Wandeling n 26 : La Passerelle Hotton Bewegwijzering :

Wandeling n 26 : La Passerelle Hotton Bewegwijzering : Wandeling n 26 : La Passerelle Hotton Bewegwijzering : Deze rustige en kronkelende wandeling leidt u langs de Ourthe. U ontdekt wellicht ongekende aspecten van deze rivier. De stroom, die het leven van

Nadere informatie

1. FIETSROUTES 1.1. FIETSROUTES IN EN ROND KRUISHOUTEM

1. FIETSROUTES 1.1. FIETSROUTES IN EN ROND KRUISHOUTEM Pagina 1 van 9 1. FIETSROUTES 1.1. FIETSROUTES IN EN ROND KRUISHOUTEM Blinker Fietsroute (31 km) deze fietstocht is een absolute aanrader voor een familiefietstocht aangezien deze route de jonge fietsers

Nadere informatie

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten ZOMER 2015 www.fietsersbond.be/kontich Tips en afspraken Met deze fotozoektocht leidt Fietsersbond vzw afdeling Kontich je deze zomer (tot 20 september) naar

Nadere informatie

Kapellenwandeling Oosterzele-Gijzenzele-Landskouter-Oosterzele: 10 km

Kapellenwandeling Oosterzele-Gijzenzele-Landskouter-Oosterzele: 10 km Kapellenwandeling Oosterzele-Gijzenzele-Landskouter-Oosterzele: 10 km START: Parking IZOO, Dorp Oosterzele Tota Pulchra, vroeger klooster van de Zusters Apostolinnen van Gent, nu kleuter- en lager onderwijs.voorgevel

Nadere informatie

Wees dus stip op tijd op 06u30 aan het voorportaal van de kerk op de markt in Staden.

Wees dus stip op tijd op 06u30 aan het voorportaal van de kerk op de markt in Staden. Welkom! De tocht vertrekt vanuit Staden en gaat over Langemark-Poelkapelle en Bikschote naar de IJzerwake in Steenstraten. Zij beslaat 19,250 km, dit komt neer op iets minder dan vier uur stappen. Als

Nadere informatie

De kerktoren was voor een aantal fotografen meermaals de interessantste plek om het dorp

De kerktoren was voor een aantal fotografen meermaals de interessantste plek om het dorp Lenzen door de luiken De kerktoren was voor een aantal fotografen meermaals de interessantste plek om het dorp vanuit de dichtste hemel te bekijken. Door de hoge luiken fotografeerden ze in de vier windrichtingen.

Nadere informatie

DAMME. Land van kanalen

DAMME. Land van kanalen DAMME Land van kanalen Damme is een klassieker onder de wandelingen. Met haar oude gebouwen heeft het romantische stadje heel wat te bieden. De gebogen bomenrijen langs het water of de uitgestrekte polders

Nadere informatie

Vind de mooiste fietsroutes op Fietsroute Huissen, Bemmel en Doornenburg

Vind de mooiste fietsroutes op  Fietsroute Huissen, Bemmel en Doornenburg Fietsroute 122176 Huissen, Bemmel en Doornenburg Praktische informatie Dichtstbijzijnde parkeerplaats Voerweg 6511 RT Nijmegen Dichtstbijzijnde parkeerplaats vanaf eindpunt Voerweg 6511 RT Nijmegen Dichtstbijzijnde

Nadere informatie

Poekebeekroute. 26 Poeke Kanegem Ruiselede. De tocht

Poekebeekroute. 26 Poeke Kanegem Ruiselede. De tocht Poekebeekroute 26 Poeke Kanegem Ruiselede Je metgezel voor vandaag, de Poekebeek, begeleidt je door een vlak maar afwisselend landschap rond Poeke in Oost-Vlaanderen en Ruiselede in West-Vlaanderen. Alleen

Nadere informatie

Kerken. 1. Sint-Laureins. Sint-Laurentiuskerk

Kerken. 1. Sint-Laureins. Sint-Laurentiuskerk Kerken Het cultureel erfgoed van de gemeente Sint-Laureins wordt weerspiegeld in de vele kerken die onze gemeente rijk is. In elke kerk is er een folder te bekomen met heel wat kunsthistorische informatie.

Nadere informatie

2017 versie 1 ( )

2017 versie 1 ( ) 2017 versie 1 (01-01-2017) WANDELEN DOOR NATIONAAL PARK WEERRIBBEN-WIEDEN Etappe A 12 km * = bezienswaardigheid (meer informatie vindt u achterin) Vertrek Het Doevehuis 0561 47 73 94 1. Met uw rug naar

Nadere informatie

ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT

ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT Een van de mooiste marktpleinen van Brabant ligt in Oirschot. Dit marktplein is beschermd dorpsgezicht en de kastanje- en lindebomen, de gaaf bewaarde oude huizen,

Nadere informatie

Gansrijdersroute. 3 Stabroek Zandvliet Ossendrecht. De tocht

Gansrijdersroute. 3 Stabroek Zandvliet Ossendrecht. De tocht Gansrijdersroute Stabroek Zandvliet Ossendrecht In de polders ten noorden van Antwerpen blijven ze de oude traditie van het gansrijden trouw. Vroeger reden boeren en knechten te paard onder een levende

Nadere informatie

algemene informatie Ook voor de Merelbeekse scholen is er een boeiend erfgoedaanbod!

algemene informatie Ook voor de Merelbeekse scholen is er een boeiend erfgoedaanbod! algemene informatie contact: dienst erfgoed openingsuren: T 09 210 32 92 ma 9-12 u. di 9-12 u. woe 9-12 u. adres: Gemeentehuis Merelbeke do 9-12 u. Hundelgemsesteenweg 353 vrij 9-12 u. 9820 Merelbeke Waarvoor

Nadere informatie

Koornlei 1 ste deel B14

Koornlei 1 ste deel B14 Koornlei 1 ste deel B14 Plan Geerard van 1855 rond de St MIchielskerk Al deze huizen werden onteigend om de sint Michielsparking aan te leggen De bepleisterde lijstgevel werd terug een trapgevel. De pastorij

Nadere informatie

Beleef de natuur en cultuur van Elsloo

Beleef de natuur en cultuur van Elsloo Beleef de natuur en cultuur van Elsloo Start- en eindpunt: parkeerplaats bij kasteel Elsloo Duur van de wandeling: ca 2 uur Lengte: ca 6 km Vanaf de parkeerplaats gaan we in zuidelijke richting naar de

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 6 Nederland Noord-Holland Wijdemeren 47.8 (ongeveer 2:46 u.) Fietsroute 181403 1km 2015 Falkplan BV 2 van 6 Nederland Noord-Holland Wijdemeren 47.8 (ongeveer 2:46 u.) Fietsroute 181403 Falk-VVV fietskaarten,

Nadere informatie

STREEK-GR HAGELAND. Trajectwijzigingen rond Provinciedomein Kessel-Lo KAART Wijziging Wilselsesteenweg

STREEK-GR HAGELAND. Trajectwijzigingen rond Provinciedomein Kessel-Lo KAART Wijziging Wilselsesteenweg STREEK-GR HAGELAND 1. Wijziging Wilselsesteenweg Pad: Streek-GR Hageland Topogids: Streek-GR HAGELAND. Wandelen in Vlaams-Brabant Pagina tekst: p. 25 Pagina kaart: Kaart 1 Referentiepunt: 01>

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge Voetgangers en fietsers Openbaar vervoer Auto Verkeersarme binnenstad Open VLD wil de binnenstad verkeersarmer maken. Nu zijn enkel de Jan Breydelstraat en de Sint-Amandstraat verkeersvrij. Het laden en

Nadere informatie

Vind de mooiste fietsroutes op www.route.nl. Fietsroute 121586 Oostburg, Sluis en Cadzand-Bad

Vind de mooiste fietsroutes op www.route.nl. Fietsroute 121586 Oostburg, Sluis en Cadzand-Bad Fietsroute 121586 Oostburg, Sluis en Cadzand-Bad Praktische informatie Dichtstbijzijnde parkeerplaats maria- en havenpolder Pasdam Sluis Dichtstbijzijnde parkeerplaats vanaf eindpunt maria- en havenpolder

Nadere informatie

29 juni 2019: Landschapsfietstocht Stelling en Crommenije

29 juni 2019: Landschapsfietstocht Stelling en Crommenije 29 juni 2019: Landschapsfietstocht Stelling en Crommenije Met gids Lia Vriend, geograaf en voormalig aardrijkskundelerares Startpunt: Fort bij Krommeniedijk (Fort K ijk) in Uitgeest De zesde excursie van

Nadere informatie

Fotozoektocht. 1 juli 2016 tot 15 augustus 2016 Naar aanleiding van het 30 jarig bestaan van de Zeverenbeekvallei. DEELNEMINGSFORMULIER NAAM :..

Fotozoektocht. 1 juli 2016 tot 15 augustus 2016 Naar aanleiding van het 30 jarig bestaan van de Zeverenbeekvallei. DEELNEMINGSFORMULIER NAAM :.. Fotozoektocht 1 juli 2016 tot 15 augustus 2016 Naar aanleiding van het 30 jarig bestaan van de Zeverenbeekvallei. DEELNEMINGSFORMULIER NAAM :.. ADRES:. EMAIL:.. TEL.:. Zet de genummerde foto s in de juiste

Nadere informatie

3 e SPOOR TUSSEN BRUGGE EN VERTAKKING DUDZELE

3 e SPOOR TUSSEN BRUGGE EN VERTAKKING DUDZELE 3 e SPOOR TUSSEN BRUGGE EN VERTAKKING DUDZELE Brugge 4 oktober 2010 Kristin Berckmans Buurtbewonerscommunicatie Overzicht van de presentatie 1. Film: derde spoor tussen Brugge en vertakking 2. Het ontwerp

Nadere informatie

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen Alternatieve NS-wandelroute dag 2 Er zijn twee redenen om een alternatief te bieden voor deze bekende NS-wandeling. De eerste is dat op dit moment in de uiterwaarden langs de IJssel gewerkt wordt aan het

Nadere informatie

Karinthië: fietsen door het dal van de Drau.

Karinthië: fietsen door het dal van de Drau. Karinthië: fietsen door het dal van de Drau. Algemeen: 9 daagse reis waarvan 7 fietsdagen. Van Italië door Karinthië tot in Slovenië. Lengte: 360km Overnachtingen Dag 1 Wipptalerhof Dag 2 en 3: Sillian

Nadere informatie

FIETSPOCKET BELGISCHE KUST. 10 unieke fietsroutes langs de tofste terrassen

FIETSPOCKET BELGISCHE KUST. 10 unieke fietsroutes langs de tofste terrassen FIETSPOCKET BELGISCHE KUST 10 unieke fietsroutes langs de tofste terrassen INHOUDSTAFEL Eerst even dit doorfietsen.............................. 6 Fietsknooppunten: een woordje uitleg..................

Nadere informatie

Vind de mooiste fietsroutes op Fietsroute Obdam, Krommenie en Uitgeest

Vind de mooiste fietsroutes op  Fietsroute Obdam, Krommenie en Uitgeest Fietsroute 122161 Obdam, Krommenie en Uitgeest Praktische informatie Dichtstbijzijnde parkeerplaats strandweg Strandweg Volendam Dichtstbijzijnde parkeerplaats vanaf eindpunt strandweg Strandweg Volendam

Nadere informatie

Wandeling n 20 : De toeristische weg : Durbuy Bewegwijzering :

Wandeling n 20 : De toeristische weg : Durbuy Bewegwijzering : Wandeling n 20 : De toeristische weg : Durbuy Bewegwijzering : Deze wandeling neemt je mee van Barvaux naar Durbuy langs de kronkelingen van de Ourthe. Deze meanders hebben zich een weg gebaand tussen

Nadere informatie

Vertrek te Felenne, voor avontuurlijke stappers

Vertrek te Felenne, voor avontuurlijke stappers Vertrek te Felenne, voor avontuurlijke stappers Afgelegd parcours Het parcours is zeer gevarieerd, met steile beklimmingen en afdalingen Uitrusting : wandelschoenen, fluorescerend hesje. Respecteer de

Nadere informatie

Wandelen rond Groningen

Wandelen rond Groningen Wandelen rond Groningen Wandeling: Onnen - Noordlaren - Appelbergen Vanuit Onnen door de Onnerpolder naar Nordlaren en door Appelbergen weer terug Omgeving: Afstand: Omschrijving: Auteur(s): Zuid 14,0km

Nadere informatie

Gemeente Niel FIETSZOEKTOCHT Van 30 mei tot 15 september Deelname 3 per formulier te betalen bij afgifte aan balie gemeentehuis

Gemeente Niel FIETSZOEKTOCHT Van 30 mei tot 15 september Deelname 3 per formulier te betalen bij afgifte aan balie gemeentehuis Gemeente Niel FIETSZOEKTOCHT Van 30 mei tot 15 september Deelname 3 per formulier te betalen bij afgifte aan balie gemeentehuis 37 km fietsen in de schaduw van de Rupel Deelnameformulieren af te halen

Nadere informatie

LIEMERS-KNOOPPAD. H = Horeca (koffiehuis/café/restaurant) Beschrijving route 3. (Zevenaar, Groessen, Pannerden, Ooij, Zevenaar) Legenda

LIEMERS-KNOOPPAD. H = Horeca (koffiehuis/café/restaurant) Beschrijving route 3. (Zevenaar, Groessen, Pannerden, Ooij, Zevenaar) Legenda LIEMERS-KNOOPPAD Beschrijving route 3 (Zevenaar, Groessen, Pannerden, Ooij, Zevenaar) Legenda = Markering = Markering: looprichting = Markering: hier niet ingaan H = Horeca (koffiehuis/café/restaurant)

Nadere informatie

TEDEWEST. 1. Fietssnelwegen in netwerk 2. Masterplan Leie-Schelde 3. Fietsfonds

TEDEWEST. 1. Fietssnelwegen in netwerk 2. Masterplan Leie-Schelde 3. Fietsfonds TEDEWEST 1. Fietssnelwegen in netwerk 2. Masterplan Leie-Schelde 3. Fietsfonds 1 Fietssnelwegen in netwerk Fietssnelwegen zijn doorgaande fietsroutes op een kwalitatief hoogwaardige infrastructuur. Ze

Nadere informatie

Exodus Luisterkeiroute

Exodus Luisterkeiroute Exodus Luisterkeiroute Exodus Luisterkeiroute U vertrekt vanaf de Liberation-Luisterkei Gehuld in vlammen en rook bij de entree van het Gedenkpark Begraafplaats Huissen- Via de Doelenstraat, die grotendeels

Nadere informatie

Gemeente Niel FIETSZOEKTOCHT Van 30 mei tot 15 september Deelname 3 per formulier te betalen bij afgifte aan balie gemeentehuis

Gemeente Niel FIETSZOEKTOCHT Van 30 mei tot 15 september Deelname 3 per formulier te betalen bij afgifte aan balie gemeentehuis Gemeente Niel FIETSZOEKTOCHT Van 30 mei tot 15 september Deelname 3 per formulier te betalen bij afgifte aan balie gemeentehuis 37 km fietsen in de schaduw van de Rupel Deelnameformulieren af te halen

Nadere informatie

Omleidingen havenverkeer tussen oktober 2015 augustus 2017

Omleidingen havenverkeer tussen oktober 2015 augustus 2017 Omleidingen havenverkeer tussen oktober 2015 augustus 2017 Versie september 2015 Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is al geruime tijd bezig met werken in het havengebied. De werken kaderen in de aanleg

Nadere informatie

Namur - Beauraing : van de kathedraal naar OLV met het gouden hart via de ravel (fietsweg)

Namur - Beauraing : van de kathedraal naar OLV met het gouden hart via de ravel (fietsweg) Naur - Beauraing : van de kathedraal naar OLV et het gouden hart via de ravel (fietsweg) Naur is het politiek centru van Wallonië, aar ook het centru van een bisdo. Het is de ooiste van de grote steden

Nadere informatie

In_het_Spoor_van_Zwarte_Jean

In_het_Spoor_van_Zwarte_Jean In_het_Spoor_van_Zwarte_Jean Auteur : wandelroutes longueur 13.5km More information on : http://www.wandelroutes.org Étapes Principales Hoeve Oude Voorde te Vossem 1 4.556869 50.838803 meer

Nadere informatie

WANDELZOEKTOCHT - 7 KM

WANDELZOEKTOCHT - 7 KM WANDELZOEKTOCHT - 7 KM In het kader van Zwalm, Dorp van de Ronde organiseert de Sportraad van Zwalm een wandelzoektocht. Iedereen kan gratis deelnemen. Per deelnemer mag er slechts één antwoordblad afgegeven

Nadere informatie

Tirol Oberperfuss 9 dagen

Tirol Oberperfuss 9 dagen Tirol Oberperfuss 9 dagen fietsreis vanaf 729 Fietsen in en rond Tirol Op de pedalen in Tirol betekent fietsen door de lieflijke dalen met zicht op de altijd aanwezige bergen. Wie denkt dat de tochten

Nadere informatie

ARENDPAD 1 en 2 WANDELINGEN ROND S-HEER ARENDSKERKE

ARENDPAD 1 en 2 WANDELINGEN ROND S-HEER ARENDSKERKE Het start- en eindpunt van de wandeling is bij het Heer Arendhuis, Torenring 46 in s-heer Arendskerke, vlak bij de kerk. Er zijn 2 routes, Arendpad 1: 6,8 kilometer en Arendpad 2: 9,3 kilometer. Arendpad

Nadere informatie

Cursusdag 2: Les lokatie. Mola: Puyenbrug 5 9185 Wachtebeke

Cursusdag 2: Les lokatie. Mola: Puyenbrug 5 9185 Wachtebeke Cursusdag 2: Les lokatie. Mola: Puyenbrug 5 9185 Wachtebeke E17: Gent-Antwerpen. Neem afrit 11 Lochristi/Beervelde, en volg de N449 richting Beervelde. Volg de bordjes Puyenbroeck. Kruis de N70 en rij

Nadere informatie

VOORSTELLING TOCHT DEELNEMERS

VOORSTELLING TOCHT DEELNEMERS VOORSTELLING TOCHT De GR 48 of de Sendero de Sierra Morena doorkruist, zoals de meeste GR s in Spanje, meerdere natuurgebieden. De Sierra Morena is een gebergte van 400 km van het oosten tot het westen

Nadere informatie

Gent 25c. Goudstr Beersteeg Oudevest, Katelijnenstr Minnemeers Kongobrug Reke Blekersdijk Nieuwland Godshuishammeken Huidevetterken Ham

Gent 25c. Goudstr Beersteeg Oudevest, Katelijnenstr Minnemeers Kongobrug Reke Blekersdijk Nieuwland Godshuishammeken Huidevetterken Ham Goudstr Beersteeg Oudevest, Katelijnenstr Minnemeers Kongobrug Reke Blekersdijk Nieuwland Godshuishammeken Huidevetterken Ham Gent 25c De Minnemeersbrug lag in het verlengde van de Goudstraat Goudstr /Beersteeg

Nadere informatie

2007 Stichting ReCreatief Fietsen Traject 1 uit Fietsen langs Hunebedden Deze route mag alleen gebruikt worden voor eigen gebruik en op geen enkele

2007 Stichting ReCreatief Fietsen Traject 1 uit Fietsen langs Hunebedden Deze route mag alleen gebruikt worden voor eigen gebruik en op geen enkele 2007 Stichting ReCreatief Fietsen Traject 1 uit Fietsen langs Hunebedden Deze route mag alleen gebruikt worden voor eigen gebruik en op geen enkele andere manier worden vermenigvuldigd of verspreid. traject

Nadere informatie

OVER DE STORM- BAAN NAAR WINKEL

OVER DE STORM- BAAN NAAR WINKEL Wandelnetwerk Noord-Holland OVER DE STORM- BAAN NAAR WINKEL Het fraaie raadhuis van Winkel staat te koop. Onze verslaggever ging een rondje Groetpolder doen en stuitte op ongemaaid, hoog nat gras, een

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

De Donk (Alblasserwaard)

De Donk (Alblasserwaard) 11 De Donk (Alblasserwaard) 12 De Donk (Alblasserwaard) GPS: N 51 53.631 - E 4 47.222 De Donk is een afgelegen plek in de Alblasserwaard, een van de oudste polders in Nederland. De Alblasserwaard is omsloten

Nadere informatie

De Vecht fortenfietsroute

De Vecht fortenfietsroute De Vecht fortenfietsroute Fietsen langs de Bezienswaardigheden Forten Fietsknooppunt Fietsknooppunten op deze route 44 45 49 48 47 47 37 38 39 1 41 42 44 pagina 1 / 5 Omschrijving De Vecht fortenfietsroute

Nadere informatie

OVERIJSSELS VECHTDAL. ROUTE 33 km

OVERIJSSELS VECHTDAL. ROUTE 33 km OVERIJSSELS VECHTDAL ROUTE 33 km Geniet van de schoonheid van het Vechtdal door deze prachtige fietsroute te fietsen. Tijdens de route komt u diverse soorten natuur tegen als bos, heide, uitgestrekte grasweide

Nadere informatie

Rapportage 1Roermondpanel.nl 19 mei 2016

Rapportage 1Roermondpanel.nl 19 mei 2016 Rapportage 1Roermondpanel.nl 19 mei 2016 Bezienswaardigheden... 1 Bezienswaardigheden U raakt in gesprek met een toerist, die op zoek is naar een bezienswaardigheid binnen de gemeente Roermond. Met een

Nadere informatie

Normandië & Seine 7 dagen

Normandië & Seine 7 dagen Normandië & Seine 7 dagen groepsreis hotelfietsreis vanaf 499 Fietsen in Normandië langs de Seine Een verrassende, nieuwe fietsvakantie door Normandië. Een die de kust nóg meer combineert met het karakteristieke

Nadere informatie

GEHEUGENSPOOR In opdracht van de provincie Noord-Holland In samenwerking met Cultuurcompagnie Noord-Holland

GEHEUGENSPOOR In opdracht van de provincie Noord-Holland In samenwerking met Cultuurcompagnie Noord-Holland In opdracht van de provincie Noord-Holland In samenwerking met Cultuurcompagnie Noord-Holland www.pauldekort.nl www.parklaan.nl 2013 Een kunstwerk bij het knooppunt N242 / N241 in samenwerking met PARKLAAN

Nadere informatie

routes Mooie natuur Nationale Parken Makkelijk fietsen via knooppunten NATIONALE PARKEN afstanden tussen 25 en 55 km FIETS LANGS EN DOOR 12

routes Mooie natuur Nationale Parken Makkelijk fietsen via knooppunten NATIONALE PARKEN afstanden tussen 25 en 55 km FIETS LANGS EN DOOR 12 NR. 03 / 2014 fiets routes afstanden tussen 25 en 55 km Makkelijk fietsen via knooppunten FIETS LANGS EN DOOR 12 Nationale Parken 12 NATIONALE PARKEN fietsroutes Mooie natuur Fietsen in Weerribben-Wieden,

Nadere informatie

Luistertocht Burg-Reuland. Wegbeschrijving

Luistertocht Burg-Reuland. Wegbeschrijving Luistertocht Burg-Reuland Burchtlieden uit Reuland, Eifel-gotiek en snelle postkoetsen Wegbeschrijving Start: Tourist Info Reuland-Ouren, Kulturhaus, Dorf 135 in Burg- Reuland (vroeger Dorf 106 a). Parkeermogelijkheden

Nadere informatie

Steun Het Drentse Landschap

Steun Het Drentse Landschap Steun Het Drentse Landschap In Drenthe vind je nog échte stilte en kostbare natuur. Je vindt er plekjes om even weg te dromen, uitzichten om nooit te vergeten en alle ruimte voor stevige wandelingen met

Nadere informatie

ARENDPAD 1 en 2 WANDELINGEN ROND S-HEER ARENDSKERKE

ARENDPAD 1 en 2 WANDELINGEN ROND S-HEER ARENDSKERKE De Meeldijk vormt de grens van s-heer Arendskerke en de Ankeverepolder. Beide polders bevinden zich op een oude kreekrug, die zich van Goes via s-heer Arendskerke richting Lewedorp uitstrekt. 12. Meeldijk

Nadere informatie

HUISSTIJLHANDBOEK BRUGSE OMMELAND

HUISSTIJLHANDBOEK BRUGSE OMMELAND HUISSTIJLHANDBOEK BRUGSE OMMELAND Brugge Antwerpen Gent Brussel Leuven Hasselt BELGIË INLEIDING Het logo van het Brugse Ommeland bestaat dit jaar 10 jaar. Hoog tijd dus voor een restyling. Naar aanleiding

Nadere informatie