A. Kies een restaurant bij jou in de buurt en noteer om welk restaurant het gaat. Vul de segmentatiecriteria in voor dit restaurant.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "A. Kies een restaurant bij jou in de buurt en noteer om welk restaurant het gaat. Vul de segmentatiecriteria in voor dit restaurant."

Transcriptie

1 Opdracht 1 A. Kies een restaurant bij jou in de buurt en noteer om welk restaurant het gaat. Vul de segmentatiecriteria in voor dit restaurant. Het galgenwiel. Demografisch: Mannen en vrouwen tussen de 28 en 45 jaar. wonen samen met gezin of partner. Geografisch: Rondom Waalwijk, een straal van 15 km. Economisch: Modaal tot hoog inkomen, komen van een middel tot hoge klasse. Doen vaak kantoorwerk. Cultureel: Niet van toepassing. Psychografisch: Zakelijke mensen die vaak familiegericht zijn. Houden van gezellige plekken en uiteten. Koopmotieven: Willen graag eten van goede kwaliteit voor een redelijke prijs. B. Voeg een Google-maps foto toe en omcirkel in de afbeelding uit welk geografisch gebied de klanten zullen komen.

2 C. Bestudeer onderstaande afbeelding over Fixodent en beschrijf de segmentatiecriteria voor Fixodent kleefpasta. Demografisch: Mannen en vrouwen tussen de 70 en 90 jaar. Geografisch: Uit heel Nederland. Economisch: Leven van hun pensioengeld of eventuele verzekeringen. Cultureel: Niet van toepassing. Psychografisch: Gaan niet vaak weg, wonen in een verzorgingshuis. Krijgen vaak bezoek. Doen mee aan plaatselijke evenementen met de andere bewoners. Koopmotieven: Willen een goede tandpasta voor hun kunstgebit die voor een schoon kunstgebit zorgt. D. Wat is de verbinding tussen het segmentatiecriterium Koopmotieven en de USP s van een product? De USP s zijn vaak de reden waarom de consument een product koopt. Dus is de USP het koopmotief van de consument. E. Wat is het gevaar voor bedrijven als ze zich te veel gaan richten op de kopersgroep in plaats van de doelgroep? Als er teveel op de kopersgroep wordt gericht kan een bedrijf het verkeerde imago creëren, waardoor de kopersgroep alleen maar kleiner wordt. Het kan zelfs dat het product dan juist helemaal niet aan slaat en dus heel slecht in de verkoop doet. F. Als je moet kiezen: welke van de segmentatiecriteria zou voor Marketing vaak het meeste van belang zijn? De psychografische. Als een marketeer de normen en waarden van de doelgroep weet, is het makkelijk om hier een imago bij te bedenken. Met een goed imago zal het product ook beter verkocht worden. G. Koopt een consument meer op basis van gevoel of verstand? Consumenten kopen vaak meer op gevoel. Ze zijn gevoelig voor nieuwe dingen en de laatste trends. Dit betekent dat de marketing constant in beweging moet blijven, omdat de trends erg vaak vernieuwen. H. Waarop baseert een kledingwinkel welk assortiment zij verkoopt? Het assortiment van een kledingwinkel wordt gebaseerd op de laatste trends in de mode. Dit is om klanten te behouden of aan te trekken. Het assortiment veranderd dus ook vaak omdat de trends in de mode erg dynamisch zijn. Opdracht 2

3 A. Geef aan welke argumenten in het artikel aangeven wat het probleem van het product / bedrijf is. Opdracht 3 A. Geef per bron aan: - Tot welke omgevingsfactor hoort de bron? - Wat is de conclusie uit de bron? - Welke invloed heeft de gevonden conclusie op jouw bedrijf? Bron 1: Deze bron behoort tot de Economische factor. Het is te zien dat de verkoop flink daalt van de totale markt. Het heeft een negatieve ontwikkeling door de grote daling. Bron 2: Behoort tot de Technologische invloed, door het ontwikkelen van nieuwe functies. Er wordt een nieuwe console uitgebracht die niet alleen maar voor gaming dient, maar ook meer focused op entertainment. Dit zal een positieve invloed hebben op het bedrijf omdat het iets nieuws heeft, waardoor veel consumenten geïnteresseerd zullen raken. Bron 3: Behoort tot de Sociaal culturele invloed. YouTube en Facebook zijn de meest gebruikte social media platforms. Er is niet veel groei geweest in Facebook, toch heeft dit een positieve invloed op het bedrijf, omdat Facebook nog even populair is. Bron 4: Behoort tot de Demografische invloed. Het aantal jongeren in de bevolking is gegroeid. Dit heeft een positieve invloed op het bedrijf, want jongeren zijn vaak nog veel bezig met gamen en zullen hier dan ook producten van willen kopen.

4 B. Kies een willekeurige stad. Noteer deze en zoek op welke (bouw)plannen de gemeente heeft met deze stad. Ik ben op zoek gegaan naar de bouwplannen van Tilburg, ik heb hier een aantal plannen van kunnen vinden. (Bouwplannen, 2016) C. Geef per letter van de DESTEP, 2 onderwerpen aan die jij zou uitzoeken voor je tandartsenpraktijk. Demografische invloed: Is er een groei of een daling in de bevolking in de omgeving? Zijn er veranderingen in de gezinssituaties? Economische invloed: Wat is het gemiddelde inkomen van de bevolking? Wat geeft de bevolking gemiddeld uit per maand? Sociaal Culturele invloed: Hoe groot is het deel van de bevolking dat naar de tandarts gaat? Hoe vaak gaat de bevolking gemiddeld naar de tandarts? Technologische invloed: Wat zijn de technologische trends in de praktijken? Ecologische invloed: De ecologische invloed is niet van toepassing. Politiek juridische invloed: Is het mogelijk voor een eventuele uitbreiding? D. Ga op zoek via Statline op of het aantal mannen tussen de 40 en 65 jaar toe of afgenomen is in 2016 ten opzichte van 2015 in de gemeente waar jij woont.

5 F. Zoek een branche op en zet een screenshot van de kansen en bedreigingen in het verslag. G. Zet de omzetgegevens van deze branche in je verslag en bepaal of het een kans of bedreiging is voor de branche. Opdracht 5 A. Leg uit wat de A/B/C structuur inhoudt van een enquête. Deel A zijn de basisgegevens van de persoon / doelgroep. Deel B zijn algemene vragen over het onderwerp. En deel C zijn specifieke vragen van het onderwerp. B. Bedenk antwoordcategorieën voor de volgende vragen: 1. Hoe vaak ga je op stap in Den Bosch? O Nooit O 1x per maand O 1x per week O Minder dan 1x per maand O 2x per maand O Meer dan 1x per week 2. Wat vind je van het uiterlijk van deze winkel? Lelijk Mooi 3. Hoe belangrijk zijn de onderstaande aspecten voor een bioscoop? 1 = Slecht 4 = Goed Aangeboden films Aangeboden eten / drinken

6 Klantvriendelijkheid In hoeverre vind je de onderstaande filmgenres interessant? Erg interessant Niet interessant C. Verbeter de onderstaande vragen: 1. Wat vind je van de tijdsduur en locatie van dit evenement? 2. Denk je ook niet dat de smaak van dit product uitstekend is? 3. Hoe vaak en waar ga je regelmatig op stap? 1. Wat vindt u van de volgende onderwerpen van dit evenement? 1 = Slecht 4 = Goed A. Tijdsduur B. Locatie Wat vindt u van de smaak van dit product? Lekker O O O O Vies 3. Hoe vaak gaat u op stap? O Nooit O 1x per maand O 1x per week O Minder dan 1x per maand O 2x per maand O Meer dan 1x per week Waar gaat u op stap? O Den Bosch O Eindhoven O Anders, namelijk.. O Tilburg O Breda D. Op de volgende pagina staat een voorbeeldenquête. Haal de fouten uit de enquête en verbeter deze. 1. Wat is uw leeftijd? O 0 20 jaar O jaar O jaar O 61 jaar en ouder 2. Wat is uw geslacht? O Man O Vrouw 3. Hoe vaak gaat u sporten? O Nooit O 1x per week O 3 tot 4 keer per week O Minder dan 1x per week O 2x per week O Dagelijks 4. Welke sport beoefent u?

7 O Voetbal O Hockey O Fitness O O Tennis O Zwemmen O O Anders, namelijk 5. Vindt u dat er genoeg sportfaciliteiten zijn voor uw sport? Genoeg Niet genoeg 6. Vindt u dat er genoeg sportfaciliteiten zijn voor andere sporten? Genoeg Niet genoeg 7. Wat vindt u van de sportvoorziening voor bejaarden? Zeer goed Zeer slecht 8. Vindt u dat het zwembad geschikt is voor kinderen? Zeer geschikt Zeer ongeschikt 9. Hoe vaak gaat u gebruik maken van het squashcentrum? O Nooit O 1x per week O 3 tot 4 keer per week O Minder dan 1x per week O 2x per week O Dagelijks 10. Heeft de bevolking van Groenstad voldoende informatie gekregen over dit plan? Voldoende Onvoldoende Opdracht 6

8 1. Wat is uw geslacht? O Man O Vrouw 2. Wat is uw leeftijd? O 0 18 jaar O 26 tot 35 jaar O 46 jaar of ouder O jaar O 36 tot 45 jaar 3. In welke provincie woont u? O Noord-Brabant O Limburg O Zeeland O Friesland O Noord-Holland O Zuid-Holland O Utrecht O Flevoland O Overijsel O Groningen O Drenthe 4. Van welk social media platform maakt u gebruik? O Facebook O Twitter O Snapchat O Instagram O Mail O Geen O Anders, namelijk.. 5. Bent u ooit in het bezit geweest van een HTC-smartphone? O Ja O Nee 6. Van welk merk smartphone maakt u nu gebruik? O Samsung O HTC O Huawei O Anders, namelijk.. O Apple O LG O Sony 7. Welke aspecten vindt u belangrijk aan een smartphone? 1 = niet belangrijk 4 = zeer belangrijk Prijs Kwaliteit Camera Software Functies Hoeveel bent u bereid om te betalen voor een toestel? O O O O Meer dan 700 O O O

Opdracht 1. A: Kies een restaurant bij jou in de buurt en noteer om welk restaurant het gaat. vul de segmentatiecriteria in voor dit restaurant.

Opdracht 1. A: Kies een restaurant bij jou in de buurt en noteer om welk restaurant het gaat. vul de segmentatiecriteria in voor dit restaurant. Workshop Marketing Level 1: Onderzoeksopzet 4p s, formuleren probleemstelling +informatiebehoefte Opdracht 1. A: Kies een restaurant bij jou in de buurt en noteer om welk restaurant het gaat. vul de segmentatiecriteria

Nadere informatie

Heeft u op dit moment kinderen die op zwemles zitten? Bent u een man of een vrouw? In welk jaar bent u geboren?

Heeft u op dit moment kinderen die op zwemles zitten? Bent u een man of een vrouw? In welk jaar bent u geboren? Zwemles is een oer Hollands product. Nergens ter wereld gaan zoveel kinderen op zwemles. Het kan ook niet anders in zo'n waterrijk land. In Nederland worden jaarlijks zo'n 300.000 zwemdiploma's uitgereikt.

Nadere informatie

Onderzoek: Privacy, belangrijk of niet? Publicatiedatum: 17 oktober 2016

Onderzoek: Privacy, belangrijk of niet? Publicatiedatum: 17 oktober 2016 Onderzoek: Privacy, belangrijk of niet? Publicatiedatum: 17 oktober 2016 Over dit onderzoek JijVandaag, onderdeel van EenVandaag, bestaat uit 5.000 jongeren van 12 tot en met 24 jaar. Aan dit online onderzoek,

Nadere informatie

Hoofdstuk 4 De marketing- omgeving

Hoofdstuk 4 De marketing- omgeving Hoofdstuk 4 De marketing- omgeving Marketingomgeving Deel 1 Deel 2 Markten Deel 3 Deel 4 Deel 5 Deel 6 Deel 7 Deel 8 Deel 9 Principes van marketing - Hoofdstuk 4 2 Leerdoelen 1. Aangeven welke krachten

Nadere informatie

Opdrachten Social Media. Periode 1 deel 1

Opdrachten Social Media. Periode 1 deel 1 Opdrachten Social Media Periode 1 deel 1 Opdracht 1 Je werkt in tweetallen Kijk eerst welk profiel het beste bij jou past en werk alleen de opdracht voor dat profiel uit. Houd er rekening mee dat je later

Nadere informatie

Graydon Kwartaalmonitor

Graydon Kwartaalmonitor Graydon Kwartaal monitor 1 Voorwoord Inhoud In de eerste week van het nieuwe jaar maakte Graydon al bekend dat een laagterecord kent wat betreft het aantal faillissementen. Het aantal bedrijven dat failliet

Nadere informatie

Hoofdstuk 10 Google Positie google

Hoofdstuk 10 Google Positie google Hoofdstuk 10 Google 10.1 Positie google Touch of Body staat voor rebels, gewaagd en stijlvol. Dit zijn de kenmerken van Touch of Body en die zijn erg van belang. Ze zijn van belang voor de rangrode in

Nadere informatie

Maak ruimte om te leven

Maak ruimte om te leven Maak ruimte om te leven De visie van IKEA is: "een beter dagelijks leven creëren voor zo veel mogelijk mensen" Dit betekent dat IKEA over de hele wereld woonoplossingen biedt voor een betaalbare prijs.

Nadere informatie

Graydon Kwartaalmonitor. Kwartaal

Graydon Kwartaalmonitor. Kwartaal Graydon kwartaal monitor Kwartaal 1 1 Inhoud Inleiding 3 Persbericht 4 Per branche Overzicht Q3 216, Q4 216 en Q1 6 Starters per branche 7 Faillissementen per branche 8 Opheffingen per branche 9 Netto-groei

Nadere informatie

Vakantiegedrag. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van jou verwacht? Factoren die van invloed zijn op vakantiegedrag. Wat is vakantiegedrag?

Vakantiegedrag. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van jou verwacht? Factoren die van invloed zijn op vakantiegedrag. Wat is vakantiegedrag? Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over vakantiegedrag van mensen. Het maakt je duidelijk waarom mensen met vakantie gaan en hoe de keuze voor een vakantie tot stand komt. Wat wordt er van jou

Nadere informatie

(* *) (* WAARDEN GEVEN AAN VARIABELEN DIE NODIG ZIJN BIJ BEREKENEN DYNAMIEK LTV (GEBEURT IN MODEL) *) (* *)

(* *) (* WAARDEN GEVEN AAN VARIABELEN DIE NODIG ZIJN BIJ BEREKENEN DYNAMIEK LTV (GEBEURT IN MODEL) *) (* *) (* *) (* WAARDEN GEVEN AAN VARIABELEN DIE NODIG ZIJN BIJ BEREKENEN DYNAMIEK LTV (GEBEURT IN MODEL) *) (* *) (* BEDRIJVENTERREINEN *) (* OPGEVEN OF MUTATIE VOOR LTV VOOR EEN BEPAALD JAAR BEKEND IS *) SAMPLE

Nadere informatie

DEEL 1 ACHTERGROND MARKTONDERZOEK BEZOEKERSPROFIEL

DEEL 1 ACHTERGROND MARKTONDERZOEK BEZOEKERSPROFIEL BEURSRAPPORT VOORJAARSEDITIE 2014 ACHTERGROND Op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 maart 2014 heeft de 9e editie van de beurs Eigen Huis (Ver)Bouwen + Inrichten plaats gevonden in de Jaarbeurs in Utrecht.

Nadere informatie

Marketingtheorie. Opdracht 1

Marketingtheorie. Opdracht 1 Marketingtheorie Opdracht 1 A. Kies een restaurant bij jou in de buurt en noteer om welk restaurant het gaat. Vul de segmentatiecritera in voor dit restaurant. Restaurant Liverdonk Demografisch: Mannen

Nadere informatie

Woningen. Prijzen en transacties. Provincie / Steden. Marktgegevens en prognoses. Transactieprijzen koopwoningen in mediaan 2016

Woningen. Prijzen en transacties. Provincie / Steden. Marktgegevens en prognoses. Transactieprijzen koopwoningen in mediaan 2016 Woningen 2017 Provincie / Steden Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties Aantal inwoners 2016 Aantal woningen 2016 Woningvoorraad/ huishoudens/inwoners 2020 2025 Koopwoningen Aantal verkochte

Nadere informatie

Marktonderzoek Instagram pagina. Remke Petersen Medewerker marketing en communicatie

Marktonderzoek Instagram pagina. Remke Petersen Medewerker marketing en communicatie Marktonderzoek Instagram pagina Remke Petersen Medewerker marketing en communicatie 1. Waarom een marktonderzoek? 2. Mijn onderzoeksvraag 3. Enquête 4. Concurrentieanalyse 5. SWOT-Analyse 6. Conclusie

Nadere informatie

Graydon Kwartaalmonitor Q3 2018

Graydon Kwartaalmonitor Q3 2018 Graydon Kwartaal monitor 1 Voorwoord Inhoud De economie zit duidelijk in de lift. Na eerdere positieve berichten over de groeiende omvang van het Nederlandse bedrijfsleven, blijkt ook uit deze Graydon

Nadere informatie

Eerste helft 2018 & Q Graydon kwartaal monitor

Eerste helft 2018 & Q Graydon kwartaal monitor Eerste helft & Q2 Graydon kwartaal monitor Eerste helft & Q2 1 Eerste helft & Q2 Inhoud Inleiding 3 Persbericht 4 Faillissementen per branche 23 Opheffingen per branche 24 Netto-groei per branche 25 Overzicht

Nadere informatie

Social Media, de basis

Social Media, de basis Social Media, de basis Social media Er is een speciale training rondom Social Media ontwikkeld die je kunt downloaden op www.digitaal-vaardig.nl. In dit werkblad maak je kennis met de basisprincipes van

Nadere informatie

Rijksmonumenten - nabijheid

Rijksmonumenten - nabijheid De Erfgoedmonitor Home > Indicatoren > Rijksmonumenten - nabijheid Rijksmonumenten - nabijheid Publicatiedatum: 18 januari 2018 Rijksmonumenten zijn in Nederland, met uitzondering van Flevoland, bijna

Nadere informatie

Eerste helft 2017 & Q Graydon kwartaal monitor

Eerste helft 2017 & Q Graydon kwartaal monitor Eerste helft & Q2 Graydon kwartaal monitor Eerste helft & Q2 1 Eerste helft & Q2 Inhoud Inleiding 3 Persbericht 4 Overzicht eerste helft 6 Algemeen overzicht 7 Per branche Overzicht eerste helft 216 en

Nadere informatie

A place to store. Anjly Chand Mahamed Hassan. Marketing 2B Project periode 1 07/10/2016. A. Lagrouw

A place to store. Anjly Chand Mahamed Hassan. Marketing 2B Project periode 1 07/10/2016. A. Lagrouw 1 A place to store Anjly Chand Mahamed Hassan Marketing 2B Project periode 1 07/10/2016 A. Lagrouw 2 Voorwoord De aanleiding van dit rapport is de opening van een nieuwe ijssalon in s-hertogenbosch. Wanneer

Nadere informatie

Extra kosten AWBZ instelling

Extra kosten AWBZ instelling pagina 1 van 6 Extra kosten AWBZ instelling Als u of uw familielid in een instelling woont waar zorg geleverd wordt, kan het zijn dat er een eigen bijdrage gevraagd wordt voor extra zorg of activiteiten

Nadere informatie

Onderzoek Ondernemers 2017

Onderzoek Ondernemers 2017 Onderzoek Ondernemers 2017 Onderzoeksrapport autogebruik van ondernemers 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding 3 Gegevens respondenten 4 Resultaten 5 1. De ondernemer 5 2. De auto en het autogebruik

Nadere informatie

Enquête Oostvaardersplassen. Inhoudsopgave. 1 Algemeen...1

Enquête Oostvaardersplassen. Inhoudsopgave. 1 Algemeen...1 Inhoudsopgave 1...1 2 Vragenlijst...2 1 Wat is uw geslacht?...2 2 Wat is uw leeftijd?...3 3 In welke provincie woont u?...4 4 Wat ziet u als oplossing voor de overpopulatie in de Oostvaardersplassen?...5

Nadere informatie

Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties. Prijs per m² GBO in mediaan 2017

Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties. Prijs per m² GBO in mediaan 2017 Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties woningen woningen. Provincie Drenthe Assen 67.700 31.400 Woningvoorraad 32.900 33.700 33.700 Tussenwoning 448 16,7 166.000

Nadere informatie

Waar liggen je kansen online?

Waar liggen je kansen online? Waar liggen je kansen online? Onderzoek het, kijk naar je doelgroep De essentie van een goede online strategie is het aanbieden en creëren van relevante informatie en die informatie op het juiste moment

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bron: brabant.databank.nl donderdag 16 februari

Inhoudsopgave. Bron: brabant.databank.nl donderdag 16 februari Inhoudsopgave 1: Ontwikkeling van de bevolking 2: Prognoses ontwikkeling bevolking 3: Leeftijdsopbouw Noord-Brabant 4: Demografische druk 5: Bevolking naar leeftijd en geslacht 6: Ontwikkeling aantal huishoudens

Nadere informatie

Workshop Marketing Theorie Hoofdfase Leerjaar 2, Periode 1, Cohort 2015 Uitstroomprofiel: marketing

Workshop Marketing Theorie Hoofdfase Leerjaar 2, Periode 1, Cohort 2015 Uitstroomprofiel: marketing Workshop Marketing Theorie Hoofdfase Leerjaar 2, Periode 1, Cohort 2015 Uitstroomprofiel: marketing - 1 - Studiewijzer Marketingtheorie hoofdfase LJ2 Onderwerp Marketingtheorie Leerjaar 2 Hoofdfase Cohort

Nadere informatie

Lesbrief: Zorg verlenen in een woonvorm Thema: Wat is er?

Lesbrief: Zorg verlenen in een woonvorm Thema: Wat is er? Lesbrief: Zorg verlenen in een woonvorm Thema: Wat is er? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Mensen die niet zelfstandig kunnen wonen verblijven in een woonvorm.

Nadere informatie

Onderzoek onder verpleeghuisbewoners: De miljoenen van Van Rijn

Onderzoek onder verpleeghuisbewoners: De miljoenen van Van Rijn Onderzoek onder verpleeghuisbewoners: De miljoenen van Van Rijn Staatssecretaris Van Rijn heeft voor de komende jaren landelijk miljoenen euro s vrijgemaakt om het leven in verpleeghuizen aangenamer te

Nadere informatie

Graydon Kwartaalmonitor. incl Kwartaal 4

Graydon Kwartaalmonitor. incl Kwartaal 4 Graydon kwartaal monitor incl Kwartaal 4 1 Inhoud Inleiding 3 Persbericht 4 Per branche Overzicht Q2, Q3 en Q4 6 Starters per branche 7 Opheffingen per branche 8 Faillissementen per branche 9 Netto-Groei

Nadere informatie

MARKETINGKAARTEN. InnoValor, Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten

MARKETINGKAARTEN. InnoValor, Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten MARKETINGKAARTEN Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten Marketingkaarten De Marketingkaarten helpen je te bepalen wat nodig is om jouw bedrijf zo goed mogelijk in beeld te brengen bij je klanten.

Nadere informatie

SAMENVATTING RAPPORT VAN HET KWALITEITSONDERZOEK NAAR MATE VAN KLANTTEVREDENHEID OVER DIENSTVERLENING VAN ADVOCATEN

SAMENVATTING RAPPORT VAN HET KWALITEITSONDERZOEK NAAR MATE VAN KLANTTEVREDENHEID OVER DIENSTVERLENING VAN ADVOCATEN SAMENVATTING RAPPORT VAN HET KWALITEITSONDERZOEK NAAR MATE VAN KLANTTEVREDENHEID OVER DIENSTVERLENING VAN ADVOCATEN 1. ALGEMEEN 1.1 INHOUD Onderwerp Pagina 1. ALGEMEEN 1.1 Inhoud 1 1.2 Het onderzoek en

Nadere informatie

SPONSOR BROCHURE 2019

SPONSOR BROCHURE 2019 SPONSOR BROCHURE 2019 Historische achtergrond In 2013 werd de 10 van Noordwijk geïntroduceerd als opvolger van de populaire LiptonIce Run die Noordwijk ooit rijk was. Dat het hardloopevenement in een behoefte

Nadere informatie

Basisscholen in krimpgebieden in schooljaar 2017/2018

Basisscholen in krimpgebieden in schooljaar 2017/2018 Basisscholen in krimpgebieden in 2017/2018 In welke provincies sluiten de meeste basisscholen? Aan het begin van 2017/2018 zijn in Groningen, Zeeland, Limburg en Flevoland rond 2% van de basisscholen gesloten

Nadere informatie

Social media, de basis

Social media, de basis Social media, de basis Social media Er is een speciale training rondom social media ontwikkeld die je kunt downloaden op www.digivaardigindezorg.nl. In dit werkblad maak je kennis met de basisprincipes

Nadere informatie

NIMA B EXAMEN MARKETINGCOMMUNICATIE EXAMENMODULE B1 24 JANUARI 2017 EXAMEN NIMA B MARKETINGCOMMUNICATIE ONDERDEEL 2

NIMA B EXAMEN MARKETINGCOMMUNICATIE EXAMENMODULE B1 24 JANUARI 2017 EXAMEN NIMA B MARKETINGCOMMUNICATIE ONDERDEEL 2 EXAMEN NIMA B MARKETINGCOMMUNICATIE ONDERDEEL 2 ANTWOORDINDICATIES EN CORRECTORENINSTRUCTIE 24 JANUARI 2017 1 Vragen bij de case Einde van het klassieke warenhuis (totaal 90 punten) Vraag 7 (20 punten)

Nadere informatie

Een reclamespot, ook commercial genoemd, is een promotionele boodschap op radio of televisie, of in de bioscoop.

Een reclamespot, ook commercial genoemd, is een promotionele boodschap op radio of televisie, of in de bioscoop. Een reclamespot, ook commercial genoemd, is een promotionele boodschap op radio of televisie, of in de bioscoop. Holland Goreng: het beste van Azië en Holland samen Onderstaande commercial is gemaakt op

Nadere informatie

Opdrachten Social Media voor het MBO

Opdrachten Social Media voor het MBO Hoofdstuk 9 CASUS Adverteren via Facebook Introductie Naast de gewone berichten die we publiceren op Facebook is het mogelijk extra aandacht te vragen door te adverteren. Het doel van deze opdracht is

Nadere informatie

Kracht van regiomerken onderzoek 2013 Provincie Flevoland. Den Haag, december 2013

Kracht van regiomerken onderzoek 2013 Provincie Flevoland. Den Haag, december 2013 Kracht van regiomerken onderzoek 2013 Provincie Flevoland Den Haag, december 2013 Aanleiding onderzoek regiobranding gaat tegenwoordig verder dan alleen promotie ontwikkeling van toeristisch merk inzicht

Nadere informatie

Graydon Kwartaalmonitor Q3 2017

Graydon Kwartaalmonitor Q3 2017 Graydon kwartaal monitor 1 Inhoud Inleiding 3 Persbericht 4 Per branche Overzicht t.o.v. voorgaande kwartalen 6 Starters per branche 7 Faillissementen per branche 8 Opheffingen per branche 9 Netto-groei

Nadere informatie

VERTROUWEN IN MEDIA IN NEDERLAND. September 2017

VERTROUWEN IN MEDIA IN NEDERLAND. September 2017 VERTROUWEN IN MEDIA IN NEDERLAND September 2017 INTRODUCTIE Het vertrouwen in overheden, bedrijfsleven, media en NGO s daalt wereldwijd (bron: Edelman Trust barometer), eigenlijk al sinds de recessie in

Nadere informatie

Leenonderzoek Verbouwingen De cijfers 2016 vs 2015

Leenonderzoek Verbouwingen De cijfers 2016 vs 2015 Leenonderzoek Verbouwingen De cijfers 2016 vs 2015 Geldshop, onafhankelijk adviseur en bemiddelaar in consumptief krediet, heeft een grootschalig onderzoek gedaan naar leningaanvragen voor het leendoel

Nadere informatie

Factsheet persbericht. Aanbod stageplaatsen groeit

Factsheet persbericht. Aanbod stageplaatsen groeit Factsheet persbericht Aanbod stageplaatsen groeit Inleiding Stageperiode Een stageperiode is voor veel studenten de meest leerzame periode van de schoolcarrière. Maar hoe moeilijk is het in deze tijd om

Nadere informatie

De intermediair voor verantwoord lenen. Leef met je hart, leen met verstand.

De intermediair voor verantwoord lenen. Leef met je hart, leen met verstand. De intermediair voor verantwoord lenen. Leef met je hart, leen met verstand. Nationaal Leenonderzoek Analyse van tienduizenden lening aanvragen in 2015 Onlangs is door Geldshop een grootschalig onderzoek

Nadere informatie

Smartphones in Nederland Status, ontwikkeling, de toekomst

Smartphones in Nederland Status, ontwikkeling, de toekomst Smartphones in Nederland Status, ontwikkeling, de toekomst Android Experience - 24 Maart 2010 Ed Achterberg Telecompaper Copyright Telecompaper 2003-2010. All rights reserved. Reproduction or redistribution

Nadere informatie

UITGEVERIJ. buro70.nl. crossmediaal. activiteiten

UITGEVERIJ. buro70.nl. crossmediaal. activiteiten OVER ONS buro70.nl De uitgeverij - handelend onder de naam BURO70 / Uitgeverij Neuféglise - werd opgericht in september 2006. Het eerste nummer van Hap&Tap Magazine verscheen begin december dat jaar. Nog

Nadere informatie

Werkloosheid gedaald

Werkloosheid gedaald Persbericht PB13-079 19 december 09.30 uur Werkloosheid gedaald Werkloze beroepsbevolking in november met 21 duizend afgenomen Aantal lopende WW-uitkeringen met 11 duizend gestegen Toename aantal WW-uitkeringen

Nadere informatie

Stijging werkloosheid vlakt af door terugtrekken jongeren

Stijging werkloosheid vlakt af door terugtrekken jongeren Persbericht PB14-033 15 mei 9:30 uur Stijging werkloosheid vlakt af door terugtrekken jongeren - Werkloosheid in april licht gestegen - Arbeidsdeelname afgenomen bij jongeren - Aantal WW-uitkeringen in

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

C. Social Media Beleid in enkele stappen

C. Social Media Beleid in enkele stappen C. Social Media Beleid in enkele stappen 1. Stel doelen op! Je bent nu klaar met het instellen van Facebook en Twitter. Om jezelf een duidelijk beeld te stellen van wat je wilt bereiken met je Social Media

Nadere informatie

WEBSHOP. Geld verdienen met een online winkel

WEBSHOP. Geld verdienen met een online winkel WEBSHOP Geld verdienen met een online winkel Agenda 1. Online kansen 2. Waarom u en waarom nu? 3. Webwinkel starten 4. Aan de slag! 2 Online kansen 3 Online kansen Online consumentenbestedingen in miljarden

Nadere informatie

Sociale media in Nederland Door: Newcom Research & Consultancy

Sociale media in Nederland Door: Newcom Research & Consultancy Sociale media in Nederland Door: Newcom Research & Consultancy Sociale media hebben in onze samenleving een belangrijke rol verworven. Het gebruik van sociale media is groot en dynamisch. Voor de vierde

Nadere informatie

BiebPanel Doelgroeponderzoek Jongeren jaar Vragenlijst definitief

BiebPanel Doelgroeponderzoek Jongeren jaar Vragenlijst definitief initief Achtergrond Leuk dat je aan dit onderzoek deelneemt. Voordat we van start gaan willen we je eerst enkele achtergrondvragen stellen. S1. Ben jij man of vrouw? Man Vrouw S2. Wat is je leeftijd? jaar

Nadere informatie

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT!

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! 6 Social Media tips voor de ondernemer. Dat Social Media een belangrijk marketingcommunicatie instrument is, is duidelijk. Hoe begin ik echter aan zo n

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. mijn vrije tijd

Inhoud. Mijn leven. mijn vrije tijd Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Hobby... 4 Hoofdstuk 2 Contact... 6 Hoofdstuk 3 Lezen... 8 Hoofdstuk 4 Kijken... 10 Hoofdstuk 5 Spelen... 12 Hoofdstuk 6 Samen in een huis... 14 Hoofdstuk 7 Op bezoek...

Nadere informatie

Factsheet persbericht

Factsheet persbericht Factsheet persbericht Nut vakbonden onbekend bij jongeren 30 november 2011 Inleiding Van oktober 2011 tot november 2011 hield Zoekbijbaan.nl het Nationale Bijbanen Onderzoek. Aan het onderzoek deden 2464

Nadere informatie

Social Media whitepaper

Social Media whitepaper Social Media Social Media whitepaper 1. Inleiding 3 2. Social Media Platforms 4 3. Contentstrategie 6 4. Planning 7 5. Adverteren 8 6. Tools 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid

Nadere informatie

VERKIEZINGSKRANT woensdag 20 maart 2019

VERKIEZINGSKRANT woensdag 20 maart 2019 VERKIEZINGSKRANT woensdag 20 maart 2019 GRONINGEN FRIESLAND DRENTHE NOORD-HOLLAND FLEVOLAND OVERIJSSEL ZUID-HOLLAND UTRECHT GELDERLAND NOORD-BRABANT ZEELAND LIMBURG PROVINCIALE STATENVERKIEZINGEN WATERSCHAPSVERKIEZINGEN

Nadere informatie

zeer onbelangrijk 2,9% 21 zeer belangrijk 39,3% Hoe belangrijk vindt u het dat het 's nachts buiten de bebouwde kom donker is?

zeer onbelangrijk 2,9% 21 zeer belangrijk 39,3% Hoe belangrijk vindt u het dat het 's nachts buiten de bebouwde kom donker is? Lichthinderpeiling 1. Hoe belangrijk vindt u het dat het 's nachts in uw directe woonomgeving donker is? (De directe woonomgeving is het gebied binnen een afstand van ongeveer 4 km van uw woning.) onbelangrijk

Nadere informatie

Persbericht. Werkloosheid daalt

Persbericht. Werkloosheid daalt Persbericht PB14-041 19 juni 09.30 uur Werkloosheid daalt - Werkloosheid is in mei gedaald - Beroepsbevolking krimpt minder snel - Aantal WW-uitkeringen in mei opnieuw afgenomen - Toename WW-uitkeringen

Nadere informatie

Nederlandse vakantiegangers en (dag)recreanten Onderzoek naar hun wensen en voorkeuren

Nederlandse vakantiegangers en (dag)recreanten Onderzoek naar hun wensen en voorkeuren Nederlandse vakantiegangers en (dag)recreanten Onderzoek naar hun wensen en voorkeuren Geel, groen, rood of..? Doelgroepen kiezen en kleur bekennen! Het belang van inzicht in leefstijlen Wie van deze mannen

Nadere informatie

Alles weten over. Twitter? Bekijk onze website met de Qr-code!

Alles weten over. Twitter?  Bekijk onze website met de Qr-code! Alles weten over Twitter? Bekijk onze website met de Qr-code! www.communicatiedatbenjij.weebly.com Twitter De snelste en makkelijkste manier om dichtbij hetgeen te blijven waar jij om geeft. Als er in

Nadere informatie

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Forse toename werkloosheid in maart Lichte stijging aantal WW-uitkeringen

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Forse toename werkloosheid in maart Lichte stijging aantal WW-uitkeringen Centraal Bureau voor de Statistiek Persbericht PB13-026 18 april 9.30 uur Werkloosheid gestegen naar ruim 8 procent Forse toename werkloosheid in maart Lichte stijging aantal WW-uitkeringen De voor seizoeninvloeden

Nadere informatie

Graydon Kwartaalmonitor Q1 2018

Graydon Kwartaalmonitor Q1 2018 Graydon Kwartaal monitor 1 Voorwoord Inhoud Als u ooit een bedrijf heeft gestart, dan is de kans het grootst dat u dat in het eerste kwartaal van het jaar heeft gedaan. Veel ondernemers starten traditiegetrouw

Nadere informatie

1. Noem twee andere projecten dan het Designer Outlet Center die goed zijn voor de economie van Roermond. 2. Ga naar

1. Noem twee andere projecten dan het Designer Outlet Center die goed zijn voor de economie van Roermond. 2. Ga naar Roermond is in de 20 ste eeuw had veel werkloosheid en een zwakke economie. Dat betekend dat er veel mensen geen werk hadden. Ook was er weinig geld voor groei en ontwikkeling. 1. Noem twee andere projecten

Nadere informatie

In deze Mastertraining gaan we dieper in op de opgeslagen doelgroep.

In deze Mastertraining gaan we dieper in op de opgeslagen doelgroep. Hi ondernemer, Welkom bij je eenmalige Mastertraining! In deze mail laten wij jou weten wat de laatste ontwikkelingen zijn in Facebookland. Elke maandag versturen wij een Masterplan mail naar onze zilver

Nadere informatie

Onderzoek. het gebruik van internet en social media in Nederland. Opgesteld door:

Onderzoek. het gebruik van internet en social media in Nederland. Opgesteld door: Onderzoek het gebruik van internet en social media in Nederland Opgesteld door: Thomas van Manen, Marketingfacts @ThomasvanManen 29 juni 2017 Het actieve gebruik van Facebook loopt terug, Nederlanders

Nadere informatie

MARKETINGPLAN. Etiënne Deguelle A.CML01D

MARKETINGPLAN. Etiënne Deguelle A.CML01D MARKETINGPLAN Etiënne Deguelle A.CML01D Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Missie... 1 Visie... 1 Omschrijving doelen... 3 SWOT analyse... 4 Destep analyse... 5 Marketinginstrumenten... 4 Confrontatie matrix...

Nadere informatie

Afstand tot de arbeidsmarkt? De mobiliteitscoach helpt! Het beste uit jezelf

Afstand tot de arbeidsmarkt? De mobiliteitscoach helpt! Het beste uit jezelf Afstand tot de arbeidsmarkt? De mobiliteitscoach helpt! BEGELEIDING WERKBIJ EN NAAR Het beste uit jezelf Werken met Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt BEGELEIDING WERKBIJ EN NAAR Je wilt graag

Nadere informatie

Werkloosheid gedaald, maar minder mensen aan het werk

Werkloosheid gedaald, maar minder mensen aan het werk Persbericht PB14-024 17 april 09.30 uur Werkloosheid gedaald, maar minder mensen aan het werk - Meer mensen trokken zich terug van de arbeidsmarkt - Werkloosheid bij vrouwen toegenomen - Aantal WW-uitkeringen

Nadere informatie

SPORTUITGAVEN ONDERZOEK

SPORTUITGAVEN ONDERZOEK SPORTUITGAVEN ONDERZOEK Inleiding In de maand oktober heeft het NIBUD in samenwerking met de GPD-bladen en RTL-nieuws een onderzoek gedaan naar de sportuitgaven van consumenten. Het onderzoek is gedaan

Nadere informatie

DEEL 1 ACHTERGROND MARKTONDERZOEK BEZOEKERSPROFIEL

DEEL 1 ACHTERGROND MARKTONDERZOEK BEZOEKERSPROFIEL BEURSRAPPORT VOORJAARSEDITIE 2015 ACHTERGROND Vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 maart 2015 heeft de 11de editie van de Beurs Eigen Huis plaatsgevonden in de Jaarbeurs Utrecht. De bezoekers waren positief,

Nadere informatie

Hoe help jij jouw doelgroep om de keuze te maken voor jou?

Hoe help jij jouw doelgroep om de keuze te maken voor jou? Hoe help jij jouw doelgroep om de keuze te maken voor jou? INHOUD! Introductie! Begrijp je doelgroep! Onderscheiden ten opzichte van de concurrentie! Jouw verhaal INTRODUCTIE Storen of helpen? INTRODUCTIE

Nadere informatie

Graydon Kwartaalmonitor

Graydon Kwartaalmonitor Graydon kwartaal monitor 1 Voorwoord Inhoud Aan het begin van dit jaar maakte Graydon al bekend dat we hebben kunnen afsluiten met het laagste aantal faillissementen sinds 2. Dit goede nieuws vertaalt

Nadere informatie

Netwerken en Relaties

Netwerken en Relaties , Lesboek 12 Op de pensionstallen en maneges zijn we zuinig op de ruiters die we hebben. We houden contact met ze via de website, nieuwsbrieven en Facebook, Instagram, Snapchat of Twitter. Smmige stallen

Nadere informatie

Graydon Kwartaalmonitor. incl Kwartaal 4

Graydon Kwartaalmonitor. incl Kwartaal 4 Graydon kwartaal monitor incl Kwartaal 4 1 Inhoud Inleiding 3 Persbericht 4 Per branche Overzicht Q2, Q3 en Q4 8 Starters per branche 9 Opheffingen per branche 1 Faillissementen per branche 11 Netto-Groei

Nadere informatie

Whitepaper 10 Online Marketing Insights Voor Notarissen

Whitepaper 10 Online Marketing Insights Voor Notarissen Whitepaper 10 Online Marketing Insights Voor Notarissen Beste lezer, ONLINE MARKETING VOOR NOTARISSEN Bij Bambuu huur je een topmarketeer voor een aantal uur per week. Iemand met verstand van zaken, die

Nadere informatie

Social media. by Gazeuse

Social media. by Gazeuse Social media by Gazeuse Wat is social media? Verzamelnaam voor alle internet-toepassingen om informatie met elkaar te delen Het betreft informatie in de vorm van: tekst (nieuws, artikelen) geluid (podcasts,

Nadere informatie

Figuur 1: Ontwikkeling aantal leerlingen Figuur 2: Prognose aantal leerlingen (index: 2011 = 100) (index: 2016 = 100)

Figuur 1: Ontwikkeling aantal leerlingen Figuur 2: Prognose aantal leerlingen (index: 2011 = 100) (index: 2016 = 100) Het aantal leerlingen in het basisonderwijs is tussen 2011 en 2015 gedaald. In de provincie Limburg nam het aantal leerlingen in deze periode het sterkst af. In het voortgezet onderwijs is het aantal leerlingen

Nadere informatie

Nationaal Leenonderzoek Analyse van tienduizenden leningaanvragen

Nationaal Leenonderzoek Analyse van tienduizenden leningaanvragen Nationaal Leenonderzoek Analyse van tienduizenden leningaanvragen Geldshop, intermediair in consumptieve leningen, heeft uitgebreid onderzoek naar leningaanvragen uit en in Nederland uitgevoerd. In totaal

Nadere informatie

1. Luisteren. 2. Luisteren

1. Luisteren. 2. Luisteren 1. Luisteren Lees eerst de zinnen 1 t/m 5. 1. Maria komt uit het zuiden van Brazilië. 2. Maria heeft twee zussen en een broer. 3. De vriendin van Maria heet Jaap. 4. Den Haag ligt in de provincie Zuid-Holland.

Nadere informatie

Waarom hebben rijkere mensen minder kinderen?

Waarom hebben rijkere mensen minder kinderen? Waarom hebben rijkere mensen minder kinderen? Voordat je aan de opdrachten begint is het de bedoeling dat je eerst het filmpje bekijkt over Acatsya uit Kirgizië (bron 1). Kirgizië is een land in Centraal-Azië.

Nadere informatie

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS Intro Lobke Elbers @lobkeelbers lobke@travelnext.nl Community manager Content schrijver Online marketing Blogger Kansenzoeker Samenwerker Gastdocent NHTV Nijmegen www.travelnext.nl

Nadere informatie

Verhuiswensen ouderen komen moeilijk uit

Verhuiswensen ouderen komen moeilijk uit Verhuiswensen ouderen komen moeilijk uit mei 2018, Leo Prins en Paul de Vries - Ouderen verhuizen zeer weinig. Van alle senioren in een koopwoning wil 6,6 procent verhuizen, maar dat lukt maar 2,3 procent.

Nadere informatie

Enquête 'De Nieuwe Wildernis' van de Oostvaardersplassen. Inhoudsopgave. 1 Algemeen...1

Enquête 'De Nieuwe Wildernis' van de Oostvaardersplassen. Inhoudsopgave. 1 Algemeen...1 Inhoudsopgave 1...1 2 Vragenlijst...2 1 Wat zie je als oplossing voor de sterfte van de grote grazers tijdens de winter?...2 2 Wat moet er gebeuren op de lange termijn?...3 3 Hoeveel hectare denk je dat

Nadere informatie

Werkloosheid gedaald

Werkloosheid gedaald Persbericht PB013-72 21 november 9.30 uur Werkloosheid gedaald - In oktober 11 duizend werklozen minder - Aantal lopende WW-uitkeringen met 8 duizend toegenomen De voor seizoeninvloeden gecorrigeerde werkloosheid

Nadere informatie

Nibud kostgeld onderzoek ouders

Nibud kostgeld onderzoek ouders Nibud kostgeld onderzoek ouders Enquête onderzoek kostgeld september 2016 Geachte heer, mevrouw, Voor u een enquête met 25 vragen. Het beantwoorden van deze vragen zal maximaal 5 minuten van uw tijd in

Nadere informatie

Lesbrief: Klanten winnen, een spel? Thema: Waar ga ik heen?

Lesbrief: Klanten winnen, een spel? Thema: Waar ga ik heen? Lesbrief: Klanten winnen, een spel? Thema: Waar ga ik heen? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Een winkel is erg afhankelijk van haar klanten. Wanneer je geen

Nadere informatie

Centraal Bureau voor de Statistiek

Centraal Bureau voor de Statistiek Centraal Bureau voor de Statistiek Persbericht PB10-049 22 juli 9.30 uur Werkloosheid licht gedaald Werkloosheid in met 5 duizend afgenomen In afgelopen maanden vooral daling werkloosheid onder mannen

Nadere informatie

Marketing de kracht van communicatie & verleiding

Marketing de kracht van communicatie & verleiding Marketing de kracht van communicatie & verleiding 1 ding vooraf De zelfstandigheid van de student in het bedenken, schrijven en uitvoeren van een communicatieplan vergroten. Wie van jullie - Zit op: -

Nadere informatie

Inwonertal Brabant groeit met ruim 9000

Inwonertal Brabant groeit met ruim 9000 Inwonertal Brabant groeit met ruim 9 s-hertogenbosch, 7 maart 212 - In 211 is de Brabantse bevolking met 9.3 mensen toegenomen. Daarmee ligt de bevolkingsgroei vrijwel op hetzelfde niveau als de laatste

Nadere informatie

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines.

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines. Samenvatting In deze whitepaper wordt de vraag beantwoord: Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken in zoekmachines?. Om hier achter te komen wordt eerst achtergrond informatie gegeven over hoe zoekmachines

Nadere informatie

Bijlagen hoofdstuk 2 Demografie en ruimtegebruik Carola Simon

Bijlagen hoofdstuk 2 Demografie en ruimtegebruik Carola Simon Thuis op het platteland. De leefsituatie van platteland en stad vergeleken. Anja Steenbekkers, Carola Simon, Vic Veldheer (red.). Den Haag: Sociaal en Cultureel Planbureau, januari 2006 Bijlagen hoofdstuk

Nadere informatie

Q1 Hoe bent u momenteel voor zorg verzekerd?

Q1 Hoe bent u momenteel voor zorg verzekerd? Q1 Hoe bent u momenteel voor zorg verzekerd? Beantwoord: 7.030 Overgeslagen: 0 Alleen een basisverzeke... Een basisverzeke... Een basisverzeke... Anders, namelijk Alleen een basisverzekering Een basisverzekering

Nadere informatie

Bekendheid en bereikbaarheid van boerderijwinkels

Bekendheid en bereikbaarheid van boerderijwinkels Bekendheid en bereikbaarheid van boerderijwinkels Resultaten, conclusie en aanbevelingen obv interviews april 2017 onderzoek in opdracht van Onderzoeksopzet Twee verschillende groepen geïnterviewd: Vaste

Nadere informatie

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Werkloosheid daalt voor de zesde maand op rij. Lichte daling aantal werkzoekenden

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Werkloosheid daalt voor de zesde maand op rij. Lichte daling aantal werkzoekenden Centraal Bureau voor de Statistiek Persbericht PB10-059 16 september 2010 9.30 uur Werkloosheid daalt voor de zesde maand op rij www.cbs.nl Vanaf maart gemiddeld 6 duizend werklozen per maand minder Minder

Nadere informatie

Waarom Marketing?

Waarom  Marketing? Waarom E-Mail Marketing? Actieve gebruikers wereldwijd: E-mail 2,9 miljard Facebook 2 miljard YouTube 1,5 miljard WhatsApp 1,3 miljard Facebook Messenger 1,3 miljard Instagram 800 miljoen LinkedIn 467

Nadere informatie

Hoofdstuk 9 Marktsegmentatie en positionering

Hoofdstuk 9 Marktsegmentatie en positionering Hoofdstuk 9 Marktsegmentatie en positionering MARKTSEGMENTATIE EN POSITIONERING Deel 1 Deel 2 Deel 3 Kernstrategie Deel 4 Deel 5 Deel 6 Deel 7 Deel 8 Deel 9 Leerdoelen 1. Aangeven wat de vier belangrijke

Nadere informatie

Het ondernemingsplan

Het ondernemingsplan Meesterproef Dienstverlening & Commercie Meesterproef D&C - Ondernemingsplan Het ondernemingsplan Pleincollege Nuenen Schooljaar 2015/2016 1 Inhoud 1. Korte inleiding... 3 2. Het ondernemingsplan... 4

Nadere informatie