Laten we stil worden om in Gods aanwezigheid te zijn.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Laten we stil worden om in Gods aanwezigheid te zijn."

Transcriptie

1 Liturgie Stil Moment op vrijdag 23 maart Stilte vooraf. Laten we stil worden om in Gods aanwezigheid te zijn. Inleiding Onvoorwaardelijke liefde is het thema van de stille momenten van dit jaar, met vanavond als thema: Zorg voor de kwetsbare mensen. Aanstaande zondag, de zesde zondag in de veertigdagentijd, wordt Palmarum genoemd. Jezus komt Jeruzalem binnen. De mensen zwaaien met takken en roepen Hosanna. Ze zijn blij dat de koning komt in Jeruzalem. Maar zal het wel zo gaan? Wat verwachten de mensen van deze koning? Psalm 122 staat vandaag centraal: Vrede voor Jeruzalem Symboliek bij de bloemen Het bloemstuk beeldt de zorg voor de kwetsbaren in onze samenleving uit. Liefde was het, onuitputt lijk, liefd en goedheid, eindloos groot, toen de Levensvorst op aarde tot ons heil zijn bloed vergoot. Komt, laat ons zijn liefde prijzen! God geeft vreugd en dankensstof. Eenmaal zingen wij voor eeuwig in de hemel Zijnen lof. Kaarsen aansteken Bemoediging : psalm 146:5-10 Gelukkig wie de God van Jakob tot zijn hulp heeft, Wie zijn hoop vestigt op de Heer zijn God DIE HEMEL EN AARDE GEMAAKT HEEFT, DE ZEE EN AL WAT DAAR LEEFT. Hij die trouw houdt tot in eeuwigheid; recht doet aan de verdrukten Brood geeft aan de hongerigen

2 De Heer bevrijd de gevangenen De Heer opent ogen van blinden De Heer richt de gebogenen op De Heer heeft de rechtvaardigen lief De Heer beschermt de vreemdelingen wezen en weduwen steunt Hij. Maar wie kwaad doet richt Hij te gronde. DE HEER IS KONING TOT IN EEUWIGHEID GOD VAN SION VAN GESLACHT TOT GESLACHT HALLELUJA Zingen: lied 146c: 1 en 3 Alles wat adem heeft love de Here Zinge de lof van Israels God. Zolang ik hier in het licht mag verkeren, Roem ik zijn liefde en prijs mijn lot. Die lijf en ziel geschapen heeft Worde geloofd door al wat leeft Halleluja! Halleluja! Welgelukzalig is ieder te noemen, Die Jacobs God als helper heeft. Wat zou hem schaden, wie zou hem verdoemen, Die dag aan dag met Christus leeft? Wie met de Heer te rade gaat, Die staat Hij bij met raad en daad. Halleluja! Halleluja! Drempelgebed Heer, wij staan hier voor U, met ons geloof en onze twijfel, met onze kracht en onze zwakheid, met onze vreugde en ons verdriet. HEER, BEHOED ONS, KEER ONS NAAR U TOE EN SCHENK ONS DE ADEM VAN UW GEEST. AMEN Psalmengebed: psalm 145: 8-11,1 Genadig en liefdevol is de Heer. Hij blijft geduldig en groot is zijn trouw.

3 Goed is de Heer voor alles en allen, Hij ontfermt zich over heel zijn schepping. Laten al uw schepselen U loven Heer, en uw getrouwen U prijzen. Laten zij getuigen van de luister van uw koningschap, spreken van uw machtige werken. U MIJN GOD EN KONING WIL IK ROEMEN, UW NAAM PRIJZEN TOT IN EEUWIGHEID. AMEN Zingen: psalm 122:1 Hoe sprong mijn hart hoog op in mij, toen men mij zeide : Gord U aan om naar des Heren huis te gaan. Kom ga met ons en doe als wij. Jeruzalem dat ik bemin wij treden uwe poorten in u, Godsstad, mogen wij ontmoeten! Jeruzalem, van ver aanschouwd, wel saamgevoegd en welgebouwd, o schone stede, die wij groeten. Psalmlezing : Psalm 122 Ik was heel blij toen mijn vrienden mij vroegen: Ga je mee naar het huis van de Heer? En nu staan we echt in Jeruzalem, binnen de muren van de stad. Jeruzalem is prachtig gebouwd, met sterke en stevige muren. De stammen van Israel komen er bij elkaar. Zij zijn het volk van de Heer, ze brengen Hem eer. Zo doen ze wat Hij wil. Jeruzalem is de stad van David. Zijn nakomelingen regeren daar, en spreken recht over het volk. Bid om vrede en rust voor Jeruzalem, voor mensen die houden van deze stad. Laat er vrede zijn in de stad, laat er vrede zijn binnen de muren. Ik bid om vrede in de stad, want daar wonen mijn familie en vrienden.

4 Ik bid om geluk voor Jeruzalem want daar staat de tempel, het huis van de Heer onze God. Zingen: lied 558: 1,2,3,4,9. Jezus om uw lijden groot, om uw leven en uw dood, die volbrengen t recht van God Kyrie eleison. Heer om uw zachtmoedigheid, vorst die op een ezel rijdt, en om Sions onwil schreit, Kyrie eleison Om de zalving door een vrouw, vreugdeolie, geur van rouw, teken van wat komen zou, Kyrie eleison Om het brood Heer, dat Gij breekt, om de beker die Gij reikt, om de woorden die Gij spreekt, Kyrie eleison. Om Uw kruis, Heer, bidden wij, om de speerstoot in uw zij, ga aan onze schuld voorbij, Kyrie eleison. Schriftlezing: Marcus 14:1-15. Het was inmiddels twee dagen vóór het Paasfeest en het Feest van de Ongegiste Broden. De leiders van de priesters en de wetgeleerden probeerden een plan te bedenken hoe ze Jezus gevangen konden nemen en doden. Ze zeiden: "We moeten het niet op het feest doen, want anders komen er nog rellen onder het volk." Toen Hij in Betanië bij Simon aan tafel zat (Simon was door Jezus genezen van een besmettelijke huidziekte), kwam er een vrouw naar Hem toe. Ze had een kostbaar kruikje bij zich met dure parfum: echte mirre. Ze brak het kruikje open en goot de mirre over zijn hoofd uit. Sommige mensen werden er boos over dat ze dat deed. Ze zeiden tegen

5 elkaar: "Wat een verspilling! Die mirre had voor meer dan 300 zilverstukken verkocht kunnen worden. Dan hadden ze het geld aan de arme mensen kunnen geven!" En ze deden boos tegen haar. Maar Jezus zei: "Laat haar met rust! Waarom doen jullie boos tegen haar? Ze heeft iets goeds voor Mij gedaan. Want arme mensen zullen er altijd wel bij jullie zijn. Jullie kunnen goed voor hen zijn wanneer jullie maar willen. Maar Mij hebben jullie niet altijd bij je. Ze heeft gedaan wat ze kon: ze heeft nu alvast mijn lichaam gezalfd voor mijn begrafenis. Luister goed! Ik zeg jullie: overal in de hele wereld waar het goede nieuws zal worden verteld, zal ook verteld worden wat zij heeft gedaan." Judas Iskariot, één van de twaalf leerlingen, ging naar de leiders van de priesters. Hij had besloten hen te helpen om Jezus gevangen te nemen. Ze waren erg blij toen ze dat hoorden. Ze beloofden hem ervoor te betalen. En Judas probeerde een goed moment te vinden om Hem aan hen uit te leveren. Op de eerste dag van het Feest van de Ongegiste Broden (dat is de dag waarop de mensen het paaslam slachten) zeiden zijn leerlingen tegen Jezus: "Waar wilt U het paaslam eten? Dan gaan we het klaarmaken." Hij stuurde twee van zijn leerlingen op pad en zei tegen hen: "Ga naar de stad. Daar zullen jullie een man tegenkomen die een kruik water draagt. Volg hem en ga het huis in waar hij naar binnen gaat. Zeg tegen de heer van dat huis: 'De Meester vraagt waar Hij met zijn leerlingen de paasmaaltijd kan eten.' De man zal jullie een grote bovenzaal aanwijzen. Daar is alles wat we nodig hebben. Maak daar de maaltijd voor ons klaar." Stilte Muziek Kleinkoor zingt: Ik wil mij gaan vertroosten(3 coupletten lied 562) Gebeden Goede God, wij bereiden ons voor op de week die gaat komen, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, en Palmzondag. Wij zijn onder de indruk van de grote tegenstellingen. De vrouw die Jezus zo vol overgave liefheeft. De mensen die Hem willen gevangen nemen en verraden. Ook ons eigen hart is vaak zo dubbel. Wij schieten tekort naar U.

6 We danken U voor uw onvoorwaardelijke liefde voor ons. Maak ons open voor die liefde, leer ons de liefde. Zingend bidden wij (3x) : Heer ontferm U Heer, Schepper van hemel en aarde Die ons in de rijkdom van de schepping geeft wat wij nodig hebben, Wij bidden U dat er voldoende geoogst mag worden zodat er voor iedereen genoeg is. En dat we leren delen met hen bij wie de oogst ontbreekt. Zegen het werk van onze handen Dat ons werk mag dienen tot zegen voor alle mensen zodat er voor ons en voor de mensen om ons heen een rechtvaardige maatschappij is, met voldoende voedsel en een veilige plaats voor iedereen. Zingend bidden wij (3x) : Heer ontferm U Wij bidden tot U voor de nood van de wereld. Een wereld, waar de nood zo hoog kan zijn, dat ons het licht haast wordt ontnomen. Een wereld, die soms zo vol haat en geweld is, dat we soms bang zijn dat de liefde niet zal winnen. Wij bidden: Zie om naar Uw wereld. De wereld die U gaf als een prachtige tuin, Maar die wij mensen soms maken tot een dorre vlakte. Help uw mensen om in deze wereld stand te houden. waar de weg naar U steeds moeilijker te vinden lijkt. Zingend bidden wij (3x) : Heer ontferm U Stil gebed Samen bidden we: Onze Vader Zingen: lied 575; 1,4. Jezus leven van ons leven Jezus dood van onze dood. Gij hebt U voor ons gegeven, Gij neemt op U angst en nood. Gij moet sterven aan uw lijden Om ons leven te bevrijden.

7 Duizend, duizendmaal o Heer Zij U daarvoor dank en eer. Alle leed hebt gij geleden, Gij gedragen alle schuld. Als een worm zijt Gij vertreden zonder schuld, om onze schuld, opdat wij door U verheven als verlosten zouden leven. Duizend, duizendmaal o Heer Zij U daarvoor dank en eer. Kleinkoor zingt het avondgebed van Luther (lied 202) Blijf bij ons, want het is avond en de nacht zal komen. Blijf bij ons en bij uw ganse kerk aan de avond van de dag, aan de avond van het leven aan de avond van de wereld. Blijf bij ons met uw genade en goedheid, met uw troost en zegen, met uw woord en sacrament. Blijf bij ons wanneer over ons komt de nacht van beproeving en angst, de nacht van de twijfel en aanvechting, de nacht van de strenge bittere dood. Blijf bij ons in leven en sterven in tijd en eeuwigheid. Amen. Doven van de kaarsen. Collecte De collecte is dit jaar bestemd voor het aanleggen van een nieuw Bezinningspad in ons dorp Den Ham, dat in 2018 geopend zal worden. Het laatste stil moment wordt gehouden op donderdag 29 maart 2018 om uur in de gereformeerde kerk aan de Ommerweg.

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 11 juni 2017 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 146c: 1, 2, 3 en 4 Alles wat adem heeft love de Here, zinge de lof van Isrels God! Zolang ik hier in het licht mag verkeren, roem

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 27 januari 2019 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 8: 1 en 3 Heer onze Heer, hoe heerlijk en verheven 1. Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam op aarde uitgeschrevenmachtige

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april 2019 19.30 uur Witte Donderdag 2019 1 Welkom we gaan staan Stil gebed Openingslied: Psalm 118 vers 1 Bemoediging en Groet Gebed om ontferming Samenzang:

Nadere informatie

Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015

Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015 Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015 Voorbereiding Orgelspel Stilte Orgelspel Welkom en Drempelgebed Zingen: Lied 67, 1 en 3 3 De aarde heeft de vrucht gegeven, die door de hemel werd verwekt, en

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Palmpasen 20 maart 2016 in de Oude Jeroenskerk Thema: Met de stoet mee

Palmpasen 20 maart 2016 in de Oude Jeroenskerk Thema: Met de stoet mee Palmpasen 20 maart 2016 in de Oude Jeroenskerk Thema: Met de stoet mee Openbare Geloofsbelijdenis wordt gedaan door: Michiel Roberti Renée Roberti-Röell Huug Ros Mieke Ros-Leuning de Heilige Doop wordt

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 6 januari 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Epifanie Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr.

Orde van dienst zondag 6 januari 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Epifanie Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Orde van dienst zondag 6 januari 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Epifanie Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Leo Lommers ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 16 juni 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 16 juni 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 16 juni 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. C.H. Bax Hans Bosch Bram Jaspers Aanvangslied:

Nadere informatie

Liturgie Stil Moment vrijdag voorafgaande aan Palmzondag 12 april 2019 Stilte vooraf. Thema: EEN NIEUW BEGIN

Liturgie Stil Moment vrijdag voorafgaande aan Palmzondag 12 april 2019 Stilte vooraf. Thema: EEN NIEUW BEGIN Liturgie Stil Moment vrijdag voorafgaande aan Palmzondag 12 april 2019 Stilte vooraf. Thema: EEN NIEUW BEGIN Inleiding. Palmzondag - De Traditie Palmzondag wordt ook wel Passiezondag genoemd, een verwijzing

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 31 maart 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Zondag Laetare Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr.

Orde van dienst zondag 31 maart 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Zondag Laetare Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Orde van dienst zondag 31 maart 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Zondag Laetare Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Leo Lommers -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Liturgie Stil Moment op vrijdag 9 maart Stilte vooraf. -Laten we stil worden om in Gods aanwezigheid te zijn.- Inleiding

Liturgie Stil Moment op vrijdag 9 maart Stilte vooraf. -Laten we stil worden om in Gods aanwezigheid te zijn.- Inleiding Liturgie Stil Moment op vrijdag 9 maart 2018. Stilte vooraf. -Laten we stil worden om in Gods aanwezigheid te zijn.- Inleiding Als thema voor de Stille Momenten is dit jaar gekozen voor Onvoorwaardelijke

Nadere informatie

Zondag 6 november 2016 Gezamenlijke ZWO-dienst in de Martinikerk Je leven delen met: de vreemdeling?

Zondag 6 november 2016 Gezamenlijke ZWO-dienst in de Martinikerk Je leven delen met: de vreemdeling? Zondag 6 november 2016 Gezamenlijke ZWO-dienst in de Martinikerk Je leven delen met: de vreemdeling? Voorganger: ds. J. Ariesen Voorbereiding en medewerking: leden van de ZWO - groep Orgel: Kees Nottrot

Nadere informatie

refrein - Breng ons samen, één in uw naam. Ieder is welkom hier binnen te gaan. Samen, één door de Geest; verbonden in liefde, die U aan ons geeft.

refrein - Breng ons samen, één in uw naam. Ieder is welkom hier binnen te gaan. Samen, één door de Geest; verbonden in liefde, die U aan ons geeft. Liturgie Gospeldienst Zondag 19 februari 2017 om 19:00 uur Voorganger: ds. Reinoud Koning Muziek & begeleiding: Gospelkoor Spring o.l.v. Remco Hakkert Lector: Fennie van den Broek Koster: Dimri Bruggeman

Nadere informatie

voor zondag 18 maart 2018, om uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek

voor zondag 18 maart 2018, om uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Orde van Dienst voor zondag 18 maart 2018, om 10.00 uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek 5 E ZONDAG 40 DAGEN TIJD MET PROJECT 40 DAGENTIJD KINDERNEVENDIENST Voorganger: ds. Visser, Uelsen Ouderling

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD. orde voor de dienst op witte donderdag, 17 april uur in de Emmaüskerk te Lewenborg

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD. orde voor de dienst op witte donderdag, 17 april uur in de Emmaüskerk te Lewenborg PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de dienst op witte donderdag, 17 april 2014 19. 00 uur in de Emmaüskerk te Lewenborg de kinderen die catechese hebben gevolgd werken mee: Jelle Hoft Jesse Gerrits

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE LEEK-OLDEBERT STILLE WEEK 2018

PROTESTANTSE GEMEENTE LEEK-OLDEBERT STILLE WEEK 2018 PROTESTANTSE GEMEENTE LEEK-OLDEBERT STILLE WEEK 2018 Witte Donderdag kerk op De Dam te Leek WITTE DONDERDAG - 29 MAART 2018 Kerk op De Dam te Leek - 19.30 uur Dit is de avond waarop de Heer de Maaltijd

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST De Kern 26 maart 2017 om uur. 4e zondag in de 40 dagen, zondag Laetare, verheug u... Thema: Meer dan genoeg

ORDE VAN DIENST De Kern 26 maart 2017 om uur. 4e zondag in de 40 dagen, zondag Laetare, verheug u... Thema: Meer dan genoeg ORDE VAN DIENST De Kern 26 maart 2017 om 10.00 uur 4e zondag in de 40 dagen, zondag Laetare, verheug u... Thema: Meer dan genoeg voorganger: ds. Harry Gijsen organist: Peter de Rijke Orgelspel voor de

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Voorganger: Drs. Leen Lievaart Lector: Pepijn Mellink Ambtsdrager: Co Molenaar Orgel: Jan Meurs Voorbereiding: Kerkpadkring Film: Bart-Jan Smit

Voorganger: Drs. Leen Lievaart Lector: Pepijn Mellink Ambtsdrager: Co Molenaar Orgel: Jan Meurs Voorbereiding: Kerkpadkring Film: Bart-Jan Smit WILHELMINAKERK ZANGDIENST 2 februari 2014 Voorganger: Drs. Leen Lievaart Lector: Pepijn Mellink Ambtsdrager: Co Molenaar Orgel: Jan Meurs Voorbereiding: Kerkpadkring Film: Bart-Jan Smit Muziek OM TE BEGINNEN

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE LEEK-OLDEBERT STILLE WEEK 2019

PROTESTANTSE GEMEENTE LEEK-OLDEBERT STILLE WEEK 2019 PROTESTANTSE GEMEENTE LEEK-OLDEBERT STILLE WEEK 2019 KIES DAN HET LEVEN WITTE DONDERDAG 18 april 2019-Nienoordkapel Liturgische Kleur: wit Voorganger: ds. M. van t Hof Wij vieren: - de instelling van het

Nadere informatie

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed Voorhof, 25 augustus 2013 - Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer Orgelspel Welkom en drempelgebed Intochtslied (staande) Tussentijds 3 : 1, 2, 4 en 6 Hier vraagt Hij ons Hem toegewijd te wezen, het

Nadere informatie

Liturgie. Datum 26 maart Lezing Johannes 6: 1-15 Meer dan genoeg

Liturgie. Datum 26 maart Lezing Johannes 6: 1-15 Meer dan genoeg Liturgie Naam van de zondag Vierde zondag van de 40-dagentijd Datum 26 maart 2017 Kerkgebouw Carnisse Haven Lezing Johannes 6: 1-15 Thema Meer dan genoeg - Woord van welkom en mededelingen - Moment van

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 23 februari 2014, zevende zondag na Epifanie Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. C.Th. Benard = = = = = =

Nadere informatie

Liturgie zondag 3 september inbrengdienst

Liturgie zondag 3 september inbrengdienst Liturgie zondag 3 september inbrengdienst Voor de dienst horen we: Welkom in dit huis uit Hemelhoog 707 Zingen voor de dienst: Opwekking 573 Welkom en mededelingen Intochtslied: 146:1, 2 1. Zing, mijn

Nadere informatie

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Stilte vooraf Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Witte donderdag. Nacht van de overlevering, met een dubbelzinnige betekenis. Het is de overlevering (de traditie) van

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST. Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST. Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal Voorganger: ds. Kees Bregman Ouderling: Hilly Vonk Diaken: Adriaan Vonk Organist: Martijn Griffioen Lector:

Nadere informatie

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 thema: Vertel het maar! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de vaders

Nadere informatie

Witte donderdag. Vredevorstkerk, 17 april 2014, uur

Witte donderdag. Vredevorstkerk, 17 april 2014, uur Witte donderdag Vredevorstkerk, 17 april 2014, 14.30 uur Voorganger: drs. Greet Bijl. Organist: Aad Zandbergen. Ouderling: Dieke Fekkes. Diaken: Greet Bakker. Geluid: Geert Tibboel. Koster: Arjan van Rijn.

Nadere informatie

Dankdag. Orde van dienst voor de viering van. 4 november 2012 Vredevorstkerk te Beverwijk

Dankdag. Orde van dienst voor de viering van. 4 november 2012 Vredevorstkerk te Beverwijk Orde van dienst voor de viering van Dankdag 4 november 2012 Vredevorstkerk te Beverwijk Voorganger: Ds. Stephan Kurtzahn Ouderling: Annie v.d. Stel Organist: Kees Brinkman Aangetrokken door Gods Liefde

Nadere informatie

Viering van Schrift en Tafel. 30 augustus 2015 Knoptorenkerk in St. Oedenrode Thema: Komt dat zien!!

Viering van Schrift en Tafel. 30 augustus 2015 Knoptorenkerk in St. Oedenrode Thema: Komt dat zien!! Viering van Schrift en Tafel 30 augustus 2015 Knoptorenkerk in St. Oedenrode Thema: Komt dat zien!! VOORBEREIDING Begroeting en aanvangswoord. Hoe onmisbaar zijn je ogen! Elke dag begint er mee. Je slaat

Nadere informatie

Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 7 november 2018 Dienst: Avonddienst Dankdag Voorganger: ds. D. Dunsbergen Liturgie: Voorzang: Gezang 488 B: 1. 3. 5 Zolang er mensen zijn

Nadere informatie

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 thema: Vertel het maar! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de vaders

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst van zondag 3 juli 2016 in de Westerkerk te Veenendaal

Liturgie voor de ochtenddienst van zondag 3 juli 2016 in de Westerkerk te Veenendaal Liturgie voor de ochtenddienst van zondag 3 juli 2016 in de Westerkerk te Veenendaal Psalm 122 : 1 en 2 (NB) 1.Hoe sprong mijn hart hoog op in mij, toen men mij zeide: "Gord u aan om naar des Heren huis

Nadere informatie

PROTESTANTE KERK SOEST LOC. WILHELMINAKERK 4 DE ZONDAG 40DAGENTIJD 26 MAART 2017

PROTESTANTE KERK SOEST LOC. WILHELMINAKERK 4 DE ZONDAG 40DAGENTIJD 26 MAART 2017 PROTESTANTE KERK SOEST LOC. WILHELMINAKERK 4 DE ZONDAG 40DAGENTIJD 26 MAART 2017 Voorganger : ds. Geertien Morsink - Zeist Ambtsdragers : Co Molenaar, Annemarieke Kuijer Lector : Ronald Gersdorf Organist

Nadere informatie

Orde van dienst voor Goede Vrijdag 30 maart 2018

Orde van dienst voor Goede Vrijdag 30 maart 2018 Orde van dienst voor Goede Vrijdag 30 maart 2018 Voorganger: Menny de Wolf-Boorsma Organist : Jan van Ginkel In deze dienst gedenken wij het lijden en sterven van de Heer en lezen daarvan uit Lucas 22/23.

Nadere informatie

Zondag 21 oktober Zuiderkerk. Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer. Orgelspel. Welkom. Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5

Zondag 21 oktober Zuiderkerk. Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer. Orgelspel. Welkom. Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5 1 Zondag 21 oktober Zuiderkerk Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer Orgelspel Welkom Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5 1 De dag gaat open voor het woord des Heren, zon die wij zoeken, kracht

Nadere informatie

Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum. we vieren het Avondmaal

Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum. we vieren het Avondmaal Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum zondag 26 maart 2017 - vierde zondag van de Veertigdagentijd - we vieren het Avondmaal voorganger: ds. Pieter Goedendorp begeleiding: Jaap Grünbauer lector: Marjon

Nadere informatie

Lezen : Romeinen 8 : 31-39 Tekst : Psalm 103. Psalm 146 : 3, 5 en 8 Opwekking 60 Lied 90 : 3, 4 en 6 Lied 460 : 1, 2 en 3 NLB 103e

Lezen : Romeinen 8 : 31-39 Tekst : Psalm 103. Psalm 146 : 3, 5 en 8 Opwekking 60 Lied 90 : 3, 4 en 6 Lied 460 : 1, 2 en 3 NLB 103e Lezen : Romeinen 8 : 31-39 Tekst : Psalm 103 Psalm 146 : 3, 5 en 8 Opwekking 60 Lied 90 : 3, 4 en 6 Lied 460 : 1, 2 en 3 NLB 103e de kerk winterklaar Betekent.. - deur linksvoor blijft dicht - deur bij

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 9 maart 2014, 1 e zondag in de 40-dagentijd, medewerking van De Lofstem uit Lemele Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Voorganger: ds. Kees Benard Organist:

Nadere informatie

Lezen : Maleachi 1 : 1-5 Romeinen 9 : 1-13 Tekst : Romeinen 9 : 13

Lezen : Maleachi 1 : 1-5 Romeinen 9 : 1-13 Tekst : Romeinen 9 : 13 Lezen : Maleachi 1 : 1-5 Romeinen 9 : 1-13 Tekst : Romeinen 9 : 13 NLB 554 Lied 328 NLB 25d Psalm 63 : 2 en 3 Psalm 146 : 3, 4 en 5 NLB 342 Lied 477 : 1 en 2 Nieuw Liedboek 554: 1, 2, 3 en 4 Intochtslied

Nadere informatie

Viering van de Maaltijd van de Heer. op zondag 24 februari zorgcentrum 'Oldersheem' Thema: Hij is in ons midden

Viering van de Maaltijd van de Heer. op zondag 24 februari zorgcentrum 'Oldersheem' Thema: Hij is in ons midden Viering van de Maaltijd van de Heer op zondag 24 februari 2019 zorgcentrum 'Oldersheem' Thema: Hij is in ons midden Voorganger: ds. Elly Wisselink Organist: dhr. Geert Jan Olyslager Welkom Aanvangslied:

Nadere informatie

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje)

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje) Liturgie voor de kerkdienst op zondag 3 december 2017 (1 e zondag van Advent) In deze dienst wordt het heilig Avondmaal gevierd. Lied van de maand : couplet 1 en 3 van het projectlied. Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Kerkdienst in de Brugkerk te Lemelerveld 18 augustus 2013 om 9.30 uur. Welkom door de ouderling van dienst die ook de kaars van de knd aansteekt

Kerkdienst in de Brugkerk te Lemelerveld 18 augustus 2013 om 9.30 uur. Welkom door de ouderling van dienst die ook de kaars van de knd aansteekt 1 Kerkdienst in de Brugkerk te Lemelerveld 18 augustus 2013 om 9.30 uur OM TE BEGINNEN Welkom door de ouderling van dienst die ook de kaars van de knd aansteekt Aanvangslied (staande): Psalm 107: 1, 4

Nadere informatie

Voorganger: ds. Dick Snijders Ouderling: Anneke Vels-Nanere Organist: Jaap Jansma

Voorganger: ds. Dick Snijders Ouderling: Anneke Vels-Nanere Organist: Jaap Jansma Voorganger: ds. Dick Snijders Ouderling: Anneke Vels-Nanere Organist: Jaap Jansma De paaskaars is gedoofd op Witte Donderdag en brandt niet. Orgelspel O Mensch, bewein dein Sünde groß ( BWV 622 ) - J.S.Bach

Nadere informatie

Stil moment Witte Donderdag 29 maart 2018

Stil moment Witte Donderdag 29 maart 2018 Stil moment Witte Donderdag 29 maart 2018 Uitleg vooraf: Als thema voor de Stille momenten is dit jaar gekozen voor: Onvoorwaardelijke liefde. Het voorbeeld van Christus volgen. Na de voorbereidingstijd

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Schriftlezing: Hebreeën 10 vers 19 t/m 25 Psalm 122 vers 1 en 3 (Nieuwe Berijming) Tien Geboden des Heeren vers 1 Psalm 143 vers 2 en 8 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Galaten 5 Tekst : Galaten 5 : 1 en 13 Psalm 72 : 1, 4 en 7 Psalm 1 : 1 Lied 473 : 1, 2, 3, 4 en 5 Gezang 179a : 1 Lied 435 : 4 en 5 Votum en groet

Nadere informatie

Liederen voor zondag 5 oktober 2014

Liederen voor zondag 5 oktober 2014 Liederen voor zondag 5 oktober 204 Lied 224 God wijst mij een weg als ik zelf geen uitkomst zie. Langs wegen die geen mens bedenkt maakt Hij mij zijn wil bekend. Hij geeft elke dag nieuwe liefde, nieuwe

Nadere informatie

De kaarsen worden aangestoken moment van stilte voor persoonlijke bezinning

De kaarsen worden aangestoken moment van stilte voor persoonlijke bezinning 4 augustus 2019; Immanuëlkerk; ds. Pim Brouwer; Piet George Klootwijk liederen uit Nieuwe Liedboek, tenzij anders aangegeven De kaarsen worden aangestoken moment van stilte voor persoonlijke bezinning

Nadere informatie

U wordt verzocht in het middenvak plaats te nemen. Stilte. Gebed van de witte donderdag

U wordt verzocht in het middenvak plaats te nemen. Stilte. Gebed van de witte donderdag -1- U wordt verzocht in het middenvak plaats te nemen Stilte Welkom en bemoediging V: Onze hulp is de Naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt heeft A: Amen Zingen: psalm 116: 1, 2, 3, 4 2 Toen de

Nadere informatie

Orde van dienst voor Witte Donderdag 29 maart 2018 in de Pelgrimskerk te Zoetermeer

Orde van dienst voor Witte Donderdag 29 maart 2018 in de Pelgrimskerk te Zoetermeer Orde van dienst voor Witte Donderdag 29 maart 2018 in de Pelgrimskerk te Zoetermeer Aanvang: 18.00 uur -1- U wordt verzocht in het middenvak plaats te nemen. Stilte Welkom en bemoediging V: Onze hulp is

Nadere informatie

Thema: Jij telt mee!

Thema: Jij telt mee! Orde van dienst Protestantse gemeente te Wormerveer Zondag 24 februari 2019 Thema: Jij telt mee! Deze dienst is voorbereid samen met de werkgroep diensten met en voor mensen met een verstandelijke beperking

Nadere informatie

19 april uur AA Kramer

19 april uur AA Kramer 19 april 10.00 uur AA Kramer Orde van dienst: Welkom Votum en zegengroet Psalm 98: 1, 3 Wet Psalm 25: 4 Voor de kinderen: Bethesda Sela: Ik zal er zijn. Lezen: Johannes 5: 1-18 Nieuw Liedboek 534 Tekst:

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse Palmzondag 13 april 2014 6 e zondag van de Veertigdagentijd Begin van de Goede Week Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : ds. Bob Wijnbergen : Mia Drenth :

Nadere informatie

(G) EEN PLAATS VOOR HEM

(G) EEN PLAATS VOOR HEM (G) EEN PLAATS VOOR HEM KERST 2016 Welkom Maaltijd (G)een plaats Lied 477 : Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der englen hier

Nadere informatie

Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 94: 1,2,3,4 Heer ik kom tot u

Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 94: 1,2,3,4 Heer ik kom tot u De morgendienst in de Hoeksteen Leek op 16 sep. 2018 Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 94: 1,2,3,4 Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U hoor naar mijn gebed Vergeef mijn zonden nu

Nadere informatie

Zangdienst 9 april 2017 Domkerk uur. Thema: Blijf bij me..

Zangdienst 9 april 2017 Domkerk uur. Thema: Blijf bij me.. Protestantse Kerk Nederland Zangdienst 9 april 2017 Domkerk 19.00 uur Thema: Blijf bij me.. Organist : Wim Loef Voorganger: ds Sijbrand Alblas ORGELSPEL MEDEDELINGEN ZINGEN 62: 1 en 5 1 Mijn ziel is stil

Nadere informatie

Orde van dienst, voor de ochtenddienst op zondag 2 oktober 2016, aanvang: uur.

Orde van dienst, voor de ochtenddienst op zondag 2 oktober 2016, aanvang: uur. Orde van dienst, voor de ochtenddienst op zondag 2 oktober 2016, aanvang: 10.00 uur. Israëlzondag Voorganger: Ouderling van dienst: Koster: Organist: Muzikale medewerking: Ds. G. de Goeijen (Rijssen) Henk

Nadere informatie

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers Liturgie 23 juni 2019 bevestiging ambtsdragers Votum en groet Zingen Hemelhoog 475 God maakt vrij In de naam van de Vader, in de naam van de Zoon, in de naam van de Geest voor Uw troon, zijn wij hier gekomen

Nadere informatie

de geliefde mens bemind verraden Meditatieviering Witte Donderdag Hoevelaken

de geliefde mens bemind verraden Meditatieviering Witte Donderdag Hoevelaken de geliefde mens bemind verraden Meditatieviering Witte Donderdag Hoevelaken OPENING Openingszang Wachtend op wie nr. 1009 Groet Stilte Gebed Lied Altijd aanwezige nr. 1003 Een kruik met olie wordt op

Nadere informatie

VIERING VAN DE MAALTIJD VAN DE HEER

VIERING VAN DE MAALTIJD VAN DE HEER DIENST 24 FEBRUARI 2019 Thema: Geef ons vandaag het brood dat wij nodig hebben VIERING VAN DE MAALTIJD VAN DE HEER M.m.v. de Cantorij o.l.v. Willy Misker Organist/pianist: Willy Misker Groen Groen is de

Nadere informatie

Grote of Sint Nicolaas Kerk Protestantse gemeente Muiden Witte Donderdag 18 april 2019 VOORBEREIDING

Grote of Sint Nicolaas Kerk Protestantse gemeente Muiden Witte Donderdag 18 april 2019 VOORBEREIDING Grote of Sint Nicolaas Kerk Protestantse gemeente Muiden Witte Donderdag 18 april 2019 VOORGANGER: ds. Gerben Hoogterp ORGANIST: Koos Damman KLOKGELUI VOORBEREIDING ORGELSPEL: S. Bach, Schmücke dich, o

Nadere informatie

Orde van dienst voor. Witte Donderdag. 16 april 2014 Gereformeerde Kerk te Zwartebroek

Orde van dienst voor. Witte Donderdag. 16 april 2014 Gereformeerde Kerk te Zwartebroek Orde van dienst voor Witte Donderdag 16 april 2014 Gereformeerde Kerk te Zwartebroek Voorganger: Organist: ds. D.J. de Rooij Frits Top Witte Donderdag Toelichting op de bloemschikking Op deze avond staat

Nadere informatie

pgscheemda e.o. Dit document staat t/m 12-7-'19 17:00 uur online op pgscheemda.nl 1

pgscheemda e.o. Dit document staat t/m 12-7-'19 17:00 uur online op pgscheemda.nl 1 Liturgie eredienst 7 juli 019 De Ontmoeting te Scheemda Voorganger: Ds. A.C. Meesters uit Stegwerda Organist: H. de Vries Welkom en mededelingen Lied 87:1,5 5 Rond het licht dat leven doet groeten wij

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Jesaja 36: 1-5 Jesaja 36: 22-37:4 Jesaja 37: 8-16 Jesaja 37: 33-38 Psalm 145 : 1 en 2 Psalm 145 : 3 Lied 285 : 1 en 2 Lied 285 : 3 en Joh. de Heer

Nadere informatie

Orde van dienst voor Witte Donderdag

Orde van dienst voor Witte Donderdag Orde van dienst voor Witte Donderdag Vredevorstkerk, 24 maart 2016 Aanvang: 14.30 uur Voorganger: drs. Greet Bijl Organist: Aad Zandbergen Ouderling: Dieke Fekkes Sikma Diaken: Mariëtte Lubbers Geluid:

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 3 e zondag van de Veertigdagentijd 23 maart 2014 Jezus en de Samaritaanse vrouw dienst voor jong en oud(-er) ontdek wat je beweegt voorganger: ouderling: diaken: organist

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 7 oktober 2018 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 8: 1, 2 en 3 Heer, onze Heer, hoe heerlijk 1. Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam op aarde uitgeschrevenmachtige

Nadere informatie

Witte Donderdag Viering van het avondmaal. 30 maart 2018 in de Plaskerk te Raalte. Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist: Gerhard van Toly

Witte Donderdag Viering van het avondmaal. 30 maart 2018 in de Plaskerk te Raalte. Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist: Gerhard van Toly Witte Donderdag Viering van het avondmaal 30 maart 2018 in de Plaskerk te Raalte Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist: Gerhard van Toly Na een voorbereiding van 40 dagen begint vanavond het Paasfeest.

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 30 maart 2014, 4 e zondag in de 40-dagentijd - schoolkerkdienst Stad van Vrede

Orde van dienst voor zondag 30 maart 2014, 4 e zondag in de 40-dagentijd - schoolkerkdienst Stad van Vrede Orde van dienst voor zondag 30 maart 2014, 4 e zondag in de 40-dagentijd - schoolkerkdienst Stad van Vrede Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ad Huetink Voorganger:

Nadere informatie

Liturgie voor de gemeenschappelijke avonddienst in de Gereformeerde Kerk, op zondag 26 augustus 2018, aanvang uur.

Liturgie voor de gemeenschappelijke avonddienst in de Gereformeerde Kerk, op zondag 26 augustus 2018, aanvang uur. Liturgie voor de gemeenschappelijke avonddienst in de Gereformeerde Kerk, op zondag 26 augustus 2018, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Zingen: gezang 389: 1, 2 1. Nu is de dag ten einde,

Nadere informatie

Gereformeerd Kerkelijk Centrum De Bron IJsselmuiden. Open handen

Gereformeerd Kerkelijk Centrum De Bron IJsselmuiden. Open handen Gereformeerd Kerkelijk Centrum De Bron IJsselmuiden Open handen STILLE WEEK 2, 3 en 4 april 2015 1 WITTE DONDERDAG Handen die breken en delen Ds. Nelleke Beimers, voorganger Marijke de Vries, lector Gerrit

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Intochtslied: Psalm 146C: 1, 4 en 7 1. Alles wat adem heeft love de Here, zinge de lof van Isrels God! Zolang ik hier in het licht mag verkeren, roem ik zijn liefd' en prijs mijn lot. Die lijf en ziel

Nadere informatie

Thema Stel, je mag één wens doen Pnr ) Markus 10: 51. U luistert naar: een opname van 25 oktober uur in het Open Hof te Kampen.

Thema Stel, je mag één wens doen Pnr ) Markus 10: 51. U luistert naar: een opname van 25 oktober uur in het Open Hof te Kampen. Thema Pnr. 1312 ) Markus 10: 51 Uitgesproken in het Open Hof te Kampen Ouderling van dienst Muzikale begeleiding Erwin Schraa Johan Blok U luistert naar: een opname van 25 oktober 2009 9.00 uur in het

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Orde van Dienst - PKN Woensdrecht, 14 april 2019. Voorganger: ds. Wagenvoorde, Breda Organist: dhr. Karel Smagge PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Dienst van Schrift en Tafel VOOR DE DIENST we bereiden

Nadere informatie

OOSTERLICHTKERK - HUIZEN

OOSTERLICHTKERK - HUIZEN OOSTERLICHTKERK - HUIZEN 12 februari 2017 Orde van dienst doop van Lilly Jacoba Klein Vreugde vinden Welkom door ouderling van dienst Lied 212: 1, 3, 4 en 5 1. Laten wij zingend deze dag beginnen! Geven

Nadere informatie

Zondag 16 oktober Welkom in De Regenboog!

Zondag 16 oktober Welkom in De Regenboog! Zondag 16 oktober 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Peter ten Kleij Ouderling van dienst: Bertus Konijnenbelt Organist: Jan Ebeltjes Lector: Jorieke Poorterman Koster: Pim van der Strate Lied

Nadere informatie

Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal

Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal Votum en groet Zingen Hemelhoog 545 Onze Vader in de hemel Onze Vader in de Hemel heilig is Uw naam Laat Uw Koninkrijk spoedig komen Laat Uw wil worden gedaan

Nadere informatie

18 april Witte Donderdag

18 april Witte Donderdag ORDE VAN DIENST in de Wingerd te Krimpen aan den IJssel Voorganger: ds. Corinne Groenendijk Cantor-organist: Marc Schipperss m.m.v. de cantorij 18 april 2019 Witte Donderdag Ter inleiding: We komen vanavond

Nadere informatie

Ontsteken Tafelkaarsen onder het zingen van: Vlis-singers (samenzang) 64 Psalm 139

Ontsteken Tafelkaarsen onder het zingen van: Vlis-singers (samenzang) 64 Psalm 139 Orde van dienst 19 maart 2017 10.00 uur Protestantse Kerk Heinkenszand Voorganger: dhr Geert de Boo uit Leiden Organist: Danny de Feijter M.m.v: Koorgroep de Vlis-singers Welkom / mededelingen Ontsteken

Nadere informatie

Zondag 13 3 juli 2014 om uur in de Kerk van de Eenheid in Christus te Son

Zondag 13 3 juli 2014 om uur in de Kerk van de Eenheid in Christus te Son Zondag 13 3 juli 2014 om 10.00 uur in de Kerk van de Eenheid in Christus te Son VOORBEREIDING In stilte bereiden wij ons voor Aanvangswoord In de zomer houden we ervan om het anders te doen dan anders.

Nadere informatie

Orgel en fluit Larghetto (uit Sonate 4 in a) G.F. Händel ( )

Orgel en fluit Larghetto (uit Sonate 4 in a) G.F. Händel ( ) ORDE VAN DIENST WITTE DONDERDAG 2019 Witte Donderdag Voorganger: Marleen Schoonderwoerd Organist: Gerrit Christiaan de Gier m.m.v. Adrie Zwijnenburg (sopraan) en Augusta van Lingen (fluit) Orgel en fluit

Nadere informatie

Liturgie avonddienst 8 januari Psalm 144:6 (Nieuwe Berijming) 6.Gelukkig is het volk dat t'allen tijde staat maken mag, o Heer, op uw geleide.

Liturgie avonddienst 8 januari Psalm 144:6 (Nieuwe Berijming) 6.Gelukkig is het volk dat t'allen tijde staat maken mag, o Heer, op uw geleide. Liturgie avonddienst 8 januari 2017 - Psalm 144:6 (Nieuwe Berijming) 6.Gelukkig is het volk dat t'allen tijde staat maken mag, o Heer, op uw geleide. Gelukkig 't volk, waaraan Gij welvaart geeft, het volk

Nadere informatie

Zondagmorgen 30 oktober

Zondagmorgen 30 oktober Zondagmorgen 30 oktober 7 e zondag van de herfst, kleur groen, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Scott Baks Piano: Pieter Blokland Ouderling van dienst: Cees Verhoeff Lector: Nel

Nadere informatie

Liederen voor zondag 3 december 2017

Liederen voor zondag 3 december 2017 Liederen voor zondag 3 december 07 Hemelhoog 94 / Opwekking 64 Al mijn zonden, al mijn zorgen, neem ik mee naar de rivier. Heer, vergeef mij en genees mij. Vader, kom, ontmoet mij hier. Want dit water

Nadere informatie

Organist:Cor van Kooten

Organist:Cor van Kooten Witte Donderdag viering : Handen die voeten wassen Voorganger: Ds. D. van Leeuwen Assink Organist:Cor van Kooten orgelspel begroeting door de ouderling van dienst Lied 276 gemeente blijft zitten v. Onze

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op Hemelvaartsdag 30 mei 2019, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op Hemelvaartsdag 30 mei 2019, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de gezamenlijke dienst op Hemelvaartsdag 30 mei 2019, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. R.D. van Hornsveld Jan Ruiterkamp

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen:

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen: Jaargang 8, nummer 19 Voorganger: ds. Piet Jan Rebel Koor o.l.v. Tanja van Dijk Piano: Myrre van Dijk, David van Dijk Zaterdag 20 april 2019 Paaswake Een nacht vol hoop Binnenkomst in stilte in de donkere

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD. orde voor de dienst op witte donderdag, 13 april uur in de Emmaüskerk te Groningen (Lewenborg)

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD. orde voor de dienst op witte donderdag, 13 april uur in de Emmaüskerk te Groningen (Lewenborg) PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de dienst op witte donderdag, 13 april 2017 19.00 uur in de Emmaüskerk te Groningen (Lewenborg) de kinderen die catechese hebben gevolgd werken mee: Ellemijn

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 27 mei 2018 Zondag van de Drie-eenheid Viering Heilig Avondmaal voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 1 november 2015, themadienst Mag ik dan bij je schuilen? - over vluchtelingen Met muzikale medewerking van koor Reborn o.l.v. Esther van der Heijden Koffie drinken na de dienst

Nadere informatie

Welkom in De Regenboog Protestantse Gemeente Nijverdal. - Vijfde zondag van de 40-dagentijd - zondag 18 maart uur

Welkom in De Regenboog Protestantse Gemeente Nijverdal. - Vijfde zondag van de 40-dagentijd - zondag 18 maart uur Welkom in De Regenboog Protestantse Gemeente Nijverdal - Vijfde zondag van de 40-dagentijd - zondag 18 maart 2018 9.30 uur Thema: Ik heb alles voor je over liturgie voorganger : Ds Wolter Broekema organist

Nadere informatie

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 2 december 2018 Dienst: Middagdienst Voorganger: ds. De Jong uit Doetinchem Welkom en mededelingen Maatwerk in de kerk Zingen: Liedboek Gezang

Nadere informatie

Wat een prachtige dag! Who s the king of the jungle? Samen zingen. Gezang 21 couplet 1 en 7. Gezang 21. Hoera voor God in de gloria!

Wat een prachtige dag! Who s the king of the jungle? Samen zingen. Gezang 21 couplet 1 en 7. Gezang 21. Hoera voor God in de gloria! Who s the king of the jungle? Wat een prachtige dag! Daniël Lohues Samen zingen Laten wij nu samen, laten wij nu samen, zingen, prijzen, loven de Heer. Laat ons dat tezamen doen, zingen, prijzen, loven

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 412: 1 en 3

Wij zingen voor de dienst: Lied 412: 1 en 3 Wij zingen voor de dienst: Lied 412: 1 en 3 Wij zingen als intochtslied: Psalm 98: 1 Stil gebed, bemoediging en groet Wij zingen: Psalm 98: 2 Kyriëgebed Wij zingen: Lied 158a: 1 Gebed 1 e Schriftlezing

Nadere informatie

Goede buren, eerlijk delen

Goede buren, eerlijk delen Kerk- en schooldienst Goede buren, eerlijk delen Zondag 15 november 2015 Dominee:. Simon de Kam Pianist: Timo vd Heuvel M.m.v. kinderen van de Kon. Julianaschool Pianospel Welkom en mededelingen (door

Nadere informatie

Witte Donderdag. Duinzichtkerk, 28 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL

Witte Donderdag. Duinzichtkerk, 28 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Witte Donderdag Duinzichtkerk, 28 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Vandaag beginnen wij de viering van de drie dagen van Pasen. Wij gedenken

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 16 augustus 2015, negende zondag van de zomer

Orde van dienst voor zondag 16 augustus 2015, negende zondag van de zomer Orde van dienst voor zondag 16 augustus 2015, negende zondag van de zomer Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = =

Nadere informatie