Principeakkoord cao Apollo Vredestein BV

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Principeakkoord cao Apollo Vredestein BV"

Transcriptie

1 Principeakkoord cao Apollo Vredestein BV Op dinsdag 5 september hebben Apollo Vredestein, FNV en CNV Vakmensen overeenstemming bereikt over een nieuwe cao. De inhoud van deze cao luidt als volgt: Looptijd en inkomen De cao/miho wordt afgesproken voor de duur van 12 maanden, van 1 april 2017 tot en met 31 maart Gedurende de looptijd van de cao worden de salarisschalen verhoogd: - Per 1 april 2017 met 2% (met terugwerkende kracht). Optioneel: langere looptijd* De cao/miho wordt afgesproken voor de duur van 24 maanden, van 1 april 2017 tot en met 31 maart Gedurende de looptijd van de cao worden de salarisschalen verhoogd: - Per 1 april 2017 met 2% (met terugwerkende kracht). - Per 1 april 2018 met 2,3%. *De werkgever heeft bovenstaande optie aangeboden. De minimum vakantietoeslag wordt automatisch verhoogd met de loonstijging(en). Generatieregeling AVBV wil de duurzame inzetbaarheid van oudere medewerkers bevorderen door middel van een generatieregeling. Door de verhoging van de AOW-leeftijd wordt het voor medewerkers steeds belangrijker om ook op hogere leeftijd in goede gezondheid en gemotiveerd te kunnen blijven werken. De regeling maakt het voor oudere medewerkers mogelijk om op vrijwillige basis, onder voorwaarden, minder te gaan werken met behoud van een groot deel van het loon en volledige pensioenopbouw. Om dit te kunnen doen ontvangen zij van de werkgever een financiële compensatie en zetten medewerkers zelf een aantal arbeidsvoorwaarden in. Bij de generatieregeling zijn onderstaande uitgangspunten van toepassing. De regeling is van toepassing op medewerkers waarvoor geldt dat zij: - meer dan 5 dienstjaren hebben; - maximaal 10 jaar voorafgaande aan de AOW-leeftijd starten met de deelname aan de regeling. Financiële contouren van de regeling - Feitelijke arbeidsduur: 80% - Bruto salaris: 90% - Pensioenopbouw: 100%

2 Om deze regeling mogelijk te maken zal AVBV aan de medewerkers de volgende arbeidsvoorwaarden aanvullend toekennen: 1. De seniorendagen die in het kader van deze vorm van generatiebewust doorwerken worden ingezet zullen door AVBV tegen 100% gewaardeerd worden (normaal is het 75%). 2. AVBV zal het aantal benodigde verlofdagen voor deze medewerkers aanvullen met maximaal 10 dagen op jaarbasis voor medewerkers in de 5-ploegendienst (pro rata bij afwijkende ploegendiensten) en 11,5 dagen op jaarbasis voor medewerkers in de dagdienst. De medewerkers zullen zelf de volgende arbeidsvoorwaarden inzetten: 1. Seniorendagen. 2. Bovenwettelijke vakantiedagen (en ADV indien van toepassing). Voorbeeld 1: medewerker in de 5-ploegendienst 80% werken: hiervoor moet je inzetten: - bovenwettelijke verlofdagen (8) - seniorendagen (8) - extra verlofdagen namens de werkgever (10) Resteert werkweek van 27 uur (= 80%) 90% salaris: dit is gebaseerd op 30,2 uur (100% = 33,6 uur) 100% pensioenopbouw: werkgevers- en werknemersbijdrage blijven op 100%. Voorbeeld 2: medewerker in de dagdienst 80% werken: hiervoor moet je inzetten: - bovenwettelijke verlofdagen (6,5) - seniorendagen (8) - ADV dagen (14,5) - extra verlofdagen namens de werkgever (11,5) Resteert werkweek van 30 uur (= 80%) 90% salaris: dit is gebaseerd op 33,75 uur (100% = 37,5 uur) 100% pensioenopbouw: werkgevers- en werknemersbijdrage blijven op 100%. Voor medewerkers in de ploegendienst gelden de volgende aanvullende voorwaarden: - Er worden hele diensten uitgeroosterd. - Het gewijzigde rooster moet planbaar zijn voor de productie. - Uitgeroosterde vrije dagen zullen roteren over ochtend-, middag- en nachtdienst. Voor medewerkers in de dagdienst geldt dat het gewijzigde rooster planbaar moet zijn.

3 Overige zaken - Deze regeling gaat in per 1 januari De regeling is basis van vrijwillige deelname. Medewerkers die belangstelling hebben deel te nemen aan de regeling zullen door AVBV voldoende worden voorgelicht met betrekking tot hun persoonlijke financiële situatie. - De regeling wordt na een kalenderjaar geëvalueerd en besproken. De resultaten van deze evaluatie zullen worden ingebracht in het eerst volgende cao-overleg na de evaluatie. Pensioen na 2018 Cao-partijen gaan met elkaar in overleg over het tot stand brengen van een nieuwe pensioenregeling, omdat naar verwachting per 1 januari 2019 de huidige pensioentoezegging niet langer zal kunnen worden gefinancierd uit de overeengekomen premie. ADV Medewerkers in de MiHo-cao, die in dienst treden na 1 januari 2018, zullen in afwijking van cao bijlage 4, standaard 4 ADV-dagen op jaarbasis ontvangen (bij een fulltime dienstverband). Deze 4 dagen kunnen collectief worden vastgesteld. De overige 12 ADV-dagen zullen standaard worden uitbetaald. Eventuele aankoop van extra dagen conform de cao blijft mogelijk. Studie opdrachten Studie: individueel opleidingsbudget De werkgroep individueel opleidingsbudget heeft een advies uitgebracht aan de cao-partijen. Om dit advies goed te kunnen beoordelen en juiste afwegingen te kunnen maken heeft AVBV aangegeven de resterende cao-periode daar de tijd voor te willen nemen. Dit betekent dat partijen voorafgaand aan de afloop van de cao met elkaar in overleg zullen treden over de conclusies van het advies en hoe hiermee verder te gaa n. Vervolg studie: wendbaarheid en flexibiliteit Onderstaande tekst wordt toegevoegd aan de bestaande tekst van de cao (artikel 27 lid 11). Met het vergroten van haar interne flexibiliteit doelt AVBV op het vergroten, lees verbreden, van de inzetbaarheid van haar medewerkers (kwalitatieve flexibiliteit) en op het snel kunnen uitbreiden of terugbrengen van haar productiecapaciteit (kwantitatieve flexibiliteit). De omvang van de noodzaak voor interne flexibiliteit wordt ingegeven door met name twee factoren: 1. De groei van het aandeel OE in de totale productie evenals de eisen van OE-klanten. 2. Fluctuaties van de vraag naar producten in de vervangingsmarkt.

4 Cao-partijen hebben vastgesteld dat de werkgroep - en haar studieresultaten - niet op de juiste manier zijn afgerond en spraken af dit alsnog binnen de looptijd van de huidige cao te doen: - De huidige studieresultaten worden geactualiseerd, waar nodig verder uitgewerkt, voorzien van extra alternatieven en vervolgens teruggekoppeld aan de stuurgroep. - De terugkoppeling aan de stuurgroep bestaat uit 2 tot 3 concrete alternatieven die worden voorgesteld en zowel de kwalitatieve als kwantitatieve flexibiliteit vergroten. - Om tot de verschillende alternatieven te kunnen komen moet binnen de werkgroep aandacht zijn voor inbreng van medewerkers uit de productieorganisatie. - De samenstelling van de paritaire werkgroep kan worden aangepast op voorwaarde dat de continuïteit van het verrichte werk gewaarborgd blijft. - De eindrapportage aan de stuurgroep vindt voor 1 januari 2018 plaats. - Tussen 1 januari 2018 en 1 maart 2018 worden de 3 voorgestelde alternatieven aan de productieorganisatie voorgelegd teneinde draagvlak te vinden. De uiteindelijk gekozen oplossing geniet het meeste draagvlak in de organisatie. - Cao-partijen zullen, voor zover nodig, het gekozen alternatief met het meeste draagvlak in de organisatie bespreken tijdens de eerstvolgende cao-onderhandeling. Vervolg studie: toeslag bezwaarlijke arbeidsomstandigheden De werkgroep toeslag bezwaarlijke omstandigheden (TBW) wordt gevraagd de werkzaamheden te hervatten zodra hiervoor voldoende capaciteit bij de werkgever beschikbaar is. Studiegroep MiHo en cao Gedurende de afgelopen jaren constateert AVBV een sterk veranderende behoefte bij nieuwe MiHomedewerkers voor wat betreft wensen rondom arbeidsvoorwaarden. Deze zijn steeds moeilijker in te passen in de cao waarin afwijkingen op de gemaakte afspraken niet mogelijk zijn. Als gevolg hiervan kunnen aantrekkelijke kandidaten niet worden aangenomen en boet AVBV in als competitieve werkgever. Het doel van de werkgroep is om te onderzoeken: 1. Welk type arbeidsvoorwaarden zouden moeten gelden voor deze groepen; 2. Welke groepen hiervoor logischer wijze in de scope zouden moeten zijn denk hierbij aan locaties, MiHo-niveaus, functionele vakgebieden; 3. Op welke wijze overleg over arbeidsvoorwaarden voor deze groepen zou kunnen worden ingericht. De werkgroep zal bestaan uit drie vertegenwoordigers van de werkgever, één OR-lid en twee afgevaardigden van de bonden (FNV en CNV). De werkgroep zal eerst een gemeenschappelijk gedeelde opdrachtformulering uitwerken en rapporteren aan een stuurgroep (cao-partijen). Rapportage vindt plaats voor het einde van het kalenderjaar 2017.

5 Diversen Internationaal vakbondswerk AVBV stelt voor de looptijd van de cao aan iedere betrokken vakbond bij de cao een bedrag van ( totaal) beschikbaar voor het internationaal vakbondswerk gericht op de verbetering van de arbeidsomstandigheden in ontwikkelingslanden. Projecten worden door de vakbonden en AVBV gezamenlijk bepaald. Werkgeversbijdrageregeling Gedurende de looptijd van de cao wordt de werkgeversbijdrageregeling voortgezet. Participatiewet Gedurende de looptijd van de cao gaat AVBV verder met het uitvoering geven aan de participatiewetgeving. Werkervaringsplaatsen AVBV is bereid opnieuw te investeren in 10 werkervaringsplaatsen (WEP) en hiermee maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Bij het uitvoeren van de werkzaamheden op deze ervaringsplaatsen staat de combinatie leren en werken centraal en is het opdoen van werkervaring van groot belang. Zo nodig is AVBV bereid ondersteuning te geven door opleidingen aan te bieden. Werkdruk onderzoek AVBV gaat een werkdruk onderzoek laten uitvoeren door een onafhankelijke partij. AVBV zal de Ondernemingsraad hierbij betrekken. Voorbereidingen hiervoor worden gepland eind Zodat het onderzoek in het eerste kwartaal van 2018 uitgevoerd kan worden. In een periodiek overleg tussen cao - partijen worden de resultaten van het werkdruk onderzoek geagendeerd. Vakbondscontributie Gedurende de looptijd van de cao wordt de vakbondscontributie onder het fiscale forfait van de werkkostenregeling gebracht. Protocol afspraak 3 e WW jaar en WGA Cao-partijen spreken af dat de duur en de opbouw van de WW en de loongerelateerde WGA worden gerepareerd conform de afspraken die hierover in het Sociaal Akkoord van april 2013 zijn gemaakt. Zodra de Stichting van de Arbeid de stukken genoemd in de brief van 10 mei 2017 heeft gepubliceerd zullen caopartijen overleg voeren om inhoudelijk afspraken te maken over een private aanvullende WW- en WGAverzekering waarmee de huidige hoogte en duur van de wettelijke WW- en WGA loongerelateerde uitkering worden gehandhaafd. De looptijd van de afspraak bedraagt 5 jaar. De afspraak wordt in een aparte verzamel-cao vastgelegd. Aangezien de individuele medewerker de kosten van deze regeling betaalt vindt AVBV het belangrijk dat, alvorens definitief invulling wordt gegeven aan bovenstaande afspraak, alle medewerkers gezamenlijk worden geïnformeerd over de inhoud en consequenties van deze afspraak.

6 Cao-tekst Daar waar de cao-tekst niet meer in lijn is met vigerende wetgeving (bijvoorbeeld wet aanpassing arbeidsduur) wordt de cao-tekst geactualiseerd. Enschede, 5 september 2017 Jeroen Wilbers Lex Makkinje Gerard van Dijk Unit Head Enschede Bestuurder FNV Bestuurder CNV Vakmensen

Principeakkoord CAO Pipelife Nederland B.V.

Principeakkoord CAO Pipelife Nederland B.V. Principeakkoord CAO Pipelife Nederland B.V. Op 6 oktober 2017 hebben Pipelife Nederland B.V., FNV en CNV Vakmensen een principeakkoord bereikt over een nieuwe CAO voor Pipelife Nederland B.V. met de volgende

Nadere informatie

ONDERHANDELINGRESULTAAT

ONDERHANDELINGRESULTAAT ONDERHANDELINGRESULTAAT Rotterdam, 19 januari 2015 De onderhandelingsdelegatie van Coca-Cola Enterprises Nederland (CCE-NL) heeft na enkele onderhandelingsrondes met Vakorganisaties FNV, CNV Vakmensen

Nadere informatie

Uiterst voorstel CAO PARENCO juni 2017

Uiterst voorstel CAO PARENCO juni 2017 Uiterst voorstel CAO PARENCO 2017-2019 13 juni 2017 Na drie intensieve onderhandelingsrondes over een nieuwe CAO hebben wij op 13 juni jl. een uiterst voorstel gedaan aan vakorganisaties om te komen tot

Nadere informatie

CAO PARENCO november 2017

CAO PARENCO november 2017 CAO PARENCO 2017-2019 1 november 2017 Voorgesteld is het volgende: 1. Looptijd De cao heeft een looptijd van 24 maanden te weten van 1 april 2017 tot en met 31 maart 2019. 2. Inkomen Gedurende de looptijd

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat cao IFF

Onderhandelingsresultaat cao IFF Onderhandelingsresultaat cao IFF 2018-2020 Tilburg, 4 oktober 2018 Op 4 oktober 2018 heeft de werkgeversdelegatie van IFF tijdens de 4 de overlegronde met de bestuurders van de vakorganisaties FNV Procesindustrie

Nadere informatie

Principeakkoord CAO 2015-2017 voor de bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven 1

Principeakkoord CAO 2015-2017 voor de bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven 1 Principeakkoord CAO 2015-2017 voor de bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven 1 PRINCIPEAKKOORD CAO 2015-2017 VOOR DE BITUMINEUZE EN KUNSTSTOF DAKBEDEKKINGSBEDRIJVEN Partijen bij de CAO voor de

Nadere informatie

Regional Jet Center B.V., gevestigd en kantoorhoudende op de luchthaven Schiphol, gemeente Haarlemmermeer: hierna te noemen RJC

Regional Jet Center B.V., gevestigd en kantoorhoudende op de luchthaven Schiphol, gemeente Haarlemmermeer: hierna te noemen RJC Principe akkoord voor afspraken omtrent duurzame inzetbaarheid Regional Jet Center B.V., gevestigd en kantoorhoudende op de luchthaven Schiphol, gemeente Haarlemmermeer: hierna te noemen RJC en De Unie,

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat

Onderhandelingsresultaat Onderhandelingsresultaat Cao-partijen hebben op 8 juni 2017 een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao voor de betonproductenindustrie. Looptijd (Artikel 25 cao) 1) Een looptijd van 1 april

Nadere informatie

Akkoord. 16 december 2014. Bart van Bolhuis. Akkoord. Cao voor PostNL. definitief. Auteur Tel. Rapport. Versie

Akkoord. 16 december 2014. Bart van Bolhuis. Akkoord. Cao voor PostNL. definitief. Auteur Tel. Rapport. Versie 16 december 2014 Auteur Tel Bart van Bolhuis Rapport Versie Akkoord definitief Inhoudsopgave 1 Pensioen 3 1.1 Opbouwpercentage 3 1.2 Nabestaandenpensioen 3 1.3 Eigen bijdrage in de pensioenpremie 4 2 Looptijd

Nadere informatie

Principeakkoord VOB FNV Publiek Belang CNV Connectief

Principeakkoord VOB FNV Publiek Belang CNV Connectief Centraal Overleg Arbeidsvoorwaarden Openbare Bibliotheken Principeakkoord VOB FNV Publiek Belang CNV Connectief Ondergetekenden, partijen bij de Cao Openbare Bibliotheken, te weten: a) Vereniging van Openbare

Nadere informatie

CAO. collectieve arbeidsovereenkomst voor de bereide verf- en drukinktindustrie 1 oktober 2018 t/m 30 september 2019

CAO. collectieve arbeidsovereenkomst voor de bereide verf- en drukinktindustrie 1 oktober 2018 t/m 30 september 2019 CAO collectieve arbeidsovereenkomst voor de bereide verf- en drukinktindustrie 1 oktober 2018 t/m 30 september 2019 Bijlage bij de collectieve arbeidsovereenkomst voor de bereide verf- en drukinkt industrie,

Nadere informatie

Over de regeling. Nu deelnemen of later? salaris en 100% van uw pensioenopbouw

Over de regeling. Nu deelnemen of later? salaris en 100% van uw pensioenopbouw Over de regeling Wat houdt de regeling precies in? Waarom zou ik deelnemen? Wie betaalt mijn extra salaris en pensioenopbouw? Ik houd minder vrije dagen over, hoe zit dat? Nu deelnemen of later? Mag ik

Nadere informatie

Eindbod FME voor de CAO s in de Metalektro op 29 april 2015

Eindbod FME voor de CAO s in de Metalektro op 29 april 2015 Eindbod FME voor de CAO s in de Metalektro op 29 april 2015 De voorstellen die aanleiding geven tot wijzigingen in de CAO in de Metalektro gelden automatisch voor de CAO Hoger Personeel in de Metalektro

Nadere informatie

Eindbod CAO PARENCO maart 2016

Eindbod CAO PARENCO maart 2016 Eindbod CAO PARENCO 2016 18 maart 2016 Na een groot aantal onderhandelingsrondes over een nieuwe CAO hebben partijen op 18 maart jl. een ultieme poging gedaan om te komen tot een nieuwe cao. Parenco heeft

Nadere informatie

EINDBOD CAO HEINEKEN GROUP t/m /8

EINDBOD CAO HEINEKEN GROUP t/m /8 EINDBOD CAO HEINEKEN GROUP 01-01-2018 t/m 31-12-2019 1/8 Definities - HEINEKEN Group: Heineken Group B.V. - HEINEKEN Nederland: Heineken Nederlands Beheer B.V. - Partijen: HEINEKEN Group, FNV, CNV Vakmensen,

Nadere informatie

PRINCIPE AKKOORD PROTOCOL CAO

PRINCIPE AKKOORD PROTOCOL CAO PRINCIPE AKKOORD 13 maart 2014 PROTOCOL CAO Tata Steel IJmuiden BV en de aangesloten bedrijven te IJmuiden, gezamenlijk vormend de Sociale Eenheid IJmuiden (verder te noemen Tata Steel) en FNV Bondgenoten,

Nadere informatie

Uw werknemer kan vanaf zijn of haar 60 e jaar 80% gaan werken. Hij/zij behoudt 90% van het salaris en 100% van de pensioenopbouw

Uw werknemer kan vanaf zijn of haar 60 e jaar 80% gaan werken. Hij/zij behoudt 90% van het salaris en 100% van de pensioenopbouw Over de regeling Wat houdt de regeling precies in? Waarom deelnemen? Wie betaalt de regeling? Klopt het dat de bovenwettelijke vakantieuren vervallen als mijn medewerker meedoet met de vitaliteitsregeling?

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO 2013-2014 ABBOTT HEALTHCARE PRODUCTS B.V.

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO 2013-2014 ABBOTT HEALTHCARE PRODUCTS B.V. 1 ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO 2013-2014 ABBOTT HEALTHCARE PRODUCTS B.V. Looptijd Looptijd van de CAO: 24 maanden, van 1 januari 2013 t/m 31 december 2014. Salarissen Verhoging van de salarissen te verdelen

Nadere informatie

Principeakkoord Grafimedia cao

Principeakkoord Grafimedia cao Principeakkoord Grafimedia cao Werkgevers- en werknemersorganisaties hebben op 17 november 2015 overeenstemming bereikt over het navolgende principeakkoord voor de nieuwe Grafimedia cao. GEMODERNISEERDE

Nadere informatie

Onderhandelingsakkoord Crown Van Gelder cao 2018

Onderhandelingsakkoord Crown Van Gelder cao 2018 Onderhandelingsakkoord Crown Van Gelder cao 2018 Na meerdere gesprekken zijn Crown Van Gelder, FNV Procesindustrie en CNV Vakmensen (hierna: partijen) tot het volgende onderhandelingsakkoord gekomen. Het

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO-OVERLEG SOLIDPACK B.V.

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO-OVERLEG SOLIDPACK B.V. ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO-OVERLEG SOLIDPACK B.V. Op 19 juni 2015 hebben de directie en de vakorganisaties FNV Procesindustrie en CNV Vakmensen overleg gevoerd om te komen tot een nieuwe cao voor Solidpack.

Nadere informatie

Plan Individueel keuze budget Boven CAO. Sept 2019 Kemira Rotterdam

Plan Individueel keuze budget Boven CAO. Sept 2019 Kemira Rotterdam Plan Individueel keuze budget Boven CAO Sept 2019 Kemira Rotterdam Agenda Inleiding Aanleiding Kemira Pilot en definitieve inrichting Vraag & Antwoord Hoe nu verder? Inleiding Proces tot nu toe Voorstel

Nadere informatie

Akkoord CAO Afval & Milieu 2007-2009 (definitief)

Akkoord CAO Afval & Milieu 2007-2009 (definitief) Akkoord CAO Afval & Milieu 2007-2009 (definitief) Partijen betrokken bij de CAO Afval & Milieu hebben op 31 oktober 2007 een akkoord bereikt over de CAO voor de periode van 1 mei 2007 tot en met 1 juni

Nadere informatie

Dinsdag 23 juni zijn wij als werkgevers en vakbonden bij elkaar gekomen en zijn wij tot een principe akkoord gekomen.

Dinsdag 23 juni zijn wij als werkgevers en vakbonden bij elkaar gekomen en zijn wij tot een principe akkoord gekomen. Hardenberg 26 juni 2015 Aan: dhr. R. Vos (FNV) en dhr. G. van Dijk (CNV Vakmensen) Geachte heren Vos en Van Dijk, Dinsdag 23 juni zijn wij als werkgevers en vakbonden bij elkaar gekomen en zijn wij tot

Nadere informatie

CAO ZOETWAREN. ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de Zoetwarenindustrie Looptijd 1 januari 2014 tot en met 31 december 2014

CAO ZOETWAREN. ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de Zoetwarenindustrie Looptijd 1 januari 2014 tot en met 31 december 2014 ZOETWAREN CAO ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de Zoetwarenindustrie Looptijd 1 januari 2014 tot en met 31 december 2014 1 4001517_VBZ ADDendum CAO.indd 1 19-08-14 13:32 2 4001517_VBZ

Nadere informatie

ONDERHANDELAARSRESULTAAT CAO VOOR HET OMROEPPERSONEEL januari 2018

ONDERHANDELAARSRESULTAAT CAO VOOR HET OMROEPPERSONEEL januari 2018 ONDERHANDELAARSRESULTAAT CAO VOOR HET OMROEPPERSONEEL 2017-2018 22 januari 2018 De ondergetekenden, optredend namens: Omroepwerkgevers: 1. Stichting Nederlandse Publieke Omroep, hierna de NPO, gevestigd

Nadere informatie

Een onderhandelingsresultaat passend bij onze nieuwe realiteit! Afgesproken door cao partijen op 24 april 2014

Een onderhandelingsresultaat passend bij onze nieuwe realiteit! Afgesproken door cao partijen op 24 april 2014 Een onderhandelingsresultaat passend bij onze nieuwe realiteit! Afgesproken door cao partijen op 24 april 2014-1 - Een nieuw onderhandelingsresultaat Op donderdag 24 april hebben vakbonden en Carglass

Nadere informatie

Voorstellen cao Houthandel. Uitwerking Sociaal Akkoord

Voorstellen cao Houthandel. Uitwerking Sociaal Akkoord Voorstellen cao Houthandel Uitwerking Sociaal Akkoord In 2013 hebben werkgevers en werknemers op centraal niveau afspraken gemaakt in het Sociaal Akkoord. De koepelorganisatie waarvan de VVNH lid is (NVG/VNO),

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat cao Groothandel Bloemen en Planten

Onderhandelingsresultaat cao Groothandel Bloemen en Planten Onderhandelingsresultaat cao Groothandel Bloemen en Planten 2017-2019 De Vereniging voor de Groothandel Bloemen en Planten (VGB) heeft op 15 februari 2017 met FNV en CNV Vakmensen een onderhandelingsresultaat

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO APM Terminals Rotterdam, 1 januari 2018 tot en met 31 december 2019

Onderhandelingsresultaat CAO APM Terminals Rotterdam, 1 januari 2018 tot en met 31 december 2019 1 Voorbehoud vakorganisaties: 1. De vakorganisaties hebben aangegeven overleg te willen voeren met de aandeelhouder van APMTR over een zekerheidstelling voor de schadeloosstelling bij mogelijk ontslag

Nadere informatie

CAO EN APO VOOR DE WERKNEMERS IN DE SIGARENINDUSTRIE VANAF 1 JULI JANUARI 2016 TOT 1 JANUARI 2018

CAO EN APO VOOR DE WERKNEMERS IN DE SIGARENINDUSTRIE VANAF 1 JULI JANUARI 2016 TOT 1 JANUARI 2018 NOTA VAN WIJZIGINGEN NOTA VAN WIJZIGINGEN CAO EN APO VOOR DE WERKNEMERS IN DE SIGARENINDUSTRIE VANAF 1 JULI 2015 1 JANUARI 2016 TOT 1 JANUARI 2018 Doorgehaalde tekst is verwijderde tekst Cursieve en blauwe

Nadere informatie

Principe akkoord CAO BV Deli-HTL Tabak Maatschappij

Principe akkoord CAO BV Deli-HTL Tabak Maatschappij Principe akkoord CAO BV Deli-HTL Tabak Maatschappij De directie van BV Deli-HTL Tabak Maatschappij heeft een principe-akkoord over een nieuwe CAO met FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen bereikt, met daarin

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO RENOLIT Nederland B.V.

Onderhandelingsresultaat CAO RENOLIT Nederland B.V. Onderhandelingsresultaat CAO RENOLIT Nederland B.V. Op 20 april 2018 hebben RENOLIT Nederland, FNV en CNV Vakmensen onderstaand onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe CAO voor RENOLIT Nederland.

Nadere informatie

De Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie, gevestigd te Bussum

De Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie, gevestigd te Bussum PRINCIPEAKKOORD Cao voor de Timmerindustrie 1 april 2018 tot en met 31 maart 2019 Tussen de ondergetekenden: De Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie, gevestigd te Bussum en FNV, gevestigd

Nadere informatie

Eindbod cao verf- en drukinktindustrie

Eindbod cao verf- en drukinktindustrie Eindbod cao verf- en drukinktindustrie Groep Sociale partners Datum 2 april 2019 Contact VVVF, Jaitske Feenstra, 06 250 433 84 De VVVF legt hieronder haar eindbod voor aan de vakorganisaties, dat bestaat

Nadere informatie

Cerexagri cao 2015 en pensioenregeling

Cerexagri cao 2015 en pensioenregeling Cerexagri cao 2015 en pensioenregeling In het overleg over de cao 2015 kwam als eerste het probleem over de pensioenregeling op tafel. Het verzekeringscontract loopt op 31 december af en moet dan weer

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 Cao Parenco. Met deze nieuwsbrief nodigen wij jullie nogmaals uit voor de ledenvergaderingen op:

Nieuwsbrief 10 Cao Parenco. Met deze nieuwsbrief nodigen wij jullie nogmaals uit voor de ledenvergaderingen op: GV Vakmensen ms / Procesindustrie Nieuwsbrief 10 Cao Parenco Met deze nieuwsbrief nodigen wij jullie nogmaals uit voor de ledenvergaderingen op: donderdag 21 september, om 20:00 en om 22:15 uur, bij Rehoboth

Nadere informatie

Addendum op de collectieve arbeidsovereenkomst UWV. Looptijd 1 augustus 2016 tot en met 31 december 2018

Addendum op de collectieve arbeidsovereenkomst UWV. Looptijd 1 augustus 2016 tot en met 31 december 2018 Addendum op de collectieve arbeidsovereenkomst UWV Looptijd 1 augustus 2016 tot en met 31 december 2018 Overwegingen Vanuit de wens stappen te zetten naar een toekomstbestendige pensioenregeling hebben

Nadere informatie

Aan Medewerkers CBR Datum April 2018

Aan Medewerkers CBR Datum April 2018 Aan Medewerkers CBR Datum April 2018 Van Directie CBR en bestuurders De Unie, FNV en Het Gilde Betreft Akkoord CAO In de onderhandeling op 10 april jongstleden zijn wij, de directie CBR en de vakorganisaties

Nadere informatie

VITALITEITSREGELING INFORMATIE. Een praktische gids voor het vaststellen van het vitaliteitsloon

VITALITEITSREGELING INFORMATIE. Een praktische gids voor het vaststellen van het vitaliteitsloon VITALITEITSREGELING INFORMATIE Een praktische gids voor het vaststellen van het vitaliteitsloon 2 INHOUDSOPGAVE Inleiding 4 Wat is de vitaliteitsregeling? 6 Waarom een vitaliteitsregeling? 6 Aanpassing

Nadere informatie

CONCEPT 01 juni 2017 Generieke LVO-regeling. 1. Inleiding. 2. Begripsbepalingen

CONCEPT 01 juni 2017 Generieke LVO-regeling. 1. Inleiding. 2. Begripsbepalingen CONCEPT 01 juni 2017 Generieke LVO-regeling 1. Inleiding Met het oog op de forse daling van het leerlingaantal de komende jaren zal ook het personeelsbestand van LVO moeten inkrimpen. Daarnaast is het

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat Cao voor de Zorgverzekeraars

Onderhandelingsresultaat Cao voor de Zorgverzekeraars Onderhandelingsresultaat VAN Tom Drewes KENMERK N-19-1128 Donderdag 19 september 2019 is een onderhandelingsresultaat bereikt over de Cao voor de Zorgverzekeraars 2019-2020. DATUM 19 september 2019 Het

Nadere informatie

Flexibele arbeidsvoorwaarden door middel van een Individueel Keuze Budget (IKB) 2 april 2019

Flexibele arbeidsvoorwaarden door middel van een Individueel Keuze Budget (IKB) 2 april 2019 Flexibele arbeidsvoorwaarden door middel van een Individueel Keuze Budget (IKB) 2 april 2019 Inhoud Waarom? Voor wie? Status IKB Pilot en definitieve inrichting Inhoud IKB Inhoud Pilot Vragen Hoe nu verder?

Nadere informatie

CONCEPT AKKOORD UITZENDVOORWAARDEN BUITENLAND 2013

CONCEPT AKKOORD UITZENDVOORWAARDEN BUITENLAND 2013 CONCEPT AKKOORD UITZENDVOORWAARDEN BUITENLAND 2013 Partijen enerzijds Baggermaatschappij Boskalis bv en Van Oord Personeels bv en anderzijds FNV Waterbouw en CNV Vakmensen, Sector Waterbouw zijn het volgende

Nadere informatie

1. Looptijd: De nieuwe CAO krijgt een looptijd van 3 jaar, te weten van 1 januari 2016 tot 1 januari 2019.

1. Looptijd: De nieuwe CAO krijgt een looptijd van 3 jaar, te weten van 1 januari 2016 tot 1 januari 2019. Onderhandelingsresultaat CAO voor het buitendienst- en laboratoriumpersoneel SGS Nederland Business Line : Oil, Gas & Chemical Services van het overleg d.d. 22 juni 2016 Het overleg heeft plaatsgevonden

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat cao-overleg 2016

Onderhandelingsresultaat cao-overleg 2016 Onderhandelingsresultaat cao-overleg 2016 Op dinsdag 28 juni 2016 en maandag 11 juli 2016 is er tussen de directie van Katwijk Chemie BV en de vakorganisaties CNV Vakmensen en FNV overleg gevoerd over

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de Cao umc

Vragen en antwoorden over de Cao umc Vragen en antwoorden over de Cao umc 2018-2020 8 november Op 5 november is een cao akkoord bereikt tussen de NFU en de vier vakbonden voor overheidspersoneel. Dit wordt uitgewerkt in een nieuwe Cao umc

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over het Generatiepact Metalektro

Vragen en antwoorden over het Generatiepact Metalektro 1. ALGEMEEN 1.1 Wat is het Generatiepact? Cao-partijen hebben voor de looptijd van de cao een pilot Generatiepact afgesproken. Dit Generatiepact zorgt ervoor dat werknemers vanaf een bepaalde leeftijd

Nadere informatie

AkzoNobel en vakbonden bereiken op de valreep een principe-akkoord

AkzoNobel en vakbonden bereiken op de valreep een principe-akkoord Datum: 17 november 2014 Ons kenmerk: CvL/wvs/ 00027386 AkzoNobel en vakbonden bereiken op de valreep een principe-akkoord 1. Looptijd De cao heeft een looptijd van 1 juli 2014 tot en met 30 juni 2015.

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST DIERENPARK EMMEN 1 JANUARI DECEMBER 2013

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST DIERENPARK EMMEN 1 JANUARI DECEMBER 2013 COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST DIERENPARK EMMEN 1 JANUARI 2011 31 DECEMBER 2013 1 De ondergetekenden: Werkgever: Dierenpark Emmen Hoofdstraat 18 7811 EP Emmen als partij ter ene zijde en Werknemerspartijen:

Nadere informatie

Mevrouw, mijne heren, Hierbij stellen wij u in kennis van onze visie op en onze voorstellen voor de komende CAO-onderhandelingen.

Mevrouw, mijne heren, Hierbij stellen wij u in kennis van onze visie op en onze voorstellen voor de komende CAO-onderhandelingen. Postbus 241 2260 AE Leidschendam T 070 4440 680 F 070 4440 684 E info@vvvf.nl W www.vvvf.nl FNV Bondgenoten t.a.v. mevr. C. J. Th. Boonstra CNV Vakmensen t.a.v. de heer R.A.J. van Riezen Vakvond De Unie

Nadere informatie

VITALITEITSREGELING INFORMATIE. Een praktische gids over de vitaliteitsregeling

VITALITEITSREGELING INFORMATIE. Een praktische gids over de vitaliteitsregeling VITALITEITSREGELING INFORMATIE Een praktische gids over de vitaliteitsregeling INHOUDSOPGAVE Inleiding 4 Wat is de vitaliteitsregeling? 5 Waarom een vitaliteitsregeling? 6 Aanpassing arbeidsduur 6 Aanpassing

Nadere informatie

1. LOOPTIJD De overeengekomen CAO kent een looptijd van 1 maart 2015 tot en met 30 april 2017.

1. LOOPTIJD De overeengekomen CAO kent een looptijd van 1 maart 2015 tot en met 30 april 2017. CAO Metaalbewerkingsbedrijf 1. LOOPTIJD De overeengekomen CAO kent een looptijd van 1 maart 2015 tot en met 30 april 2017. 2. INKOMEN 2.1 Per 1 december 2015 worden de feitelijke lonen met 1,75% en per

Nadere informatie

14. Onderzoek jong voor oud

14. Onderzoek jong voor oud Zoals afgelopen dinsdag 10 oktober besproken, ontvangen jullie hierbij ons nieuwe uitgewerkte voorstel Jong voor Oud, inclusief de achterliggende aannames en uitgangspunten. Ik hecht er waarde aan te vermelden

Nadere informatie

1. De looptijd van de nieuwe cao is van 1 januari 2014 tot 1 april 2016. De cao was toch (stilzwijgend) verlengd tot en met 31 december 2014?

1. De looptijd van de nieuwe cao is van 1 januari 2014 tot 1 april 2016. De cao was toch (stilzwijgend) verlengd tot en met 31 december 2014? Meest gestelde vragen cao-akkoord W&MD Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de cao-teksten en de implementatie van de gemaakte afspraken. In dit document een bundeling van de meest gestelde cao-vragen

Nadere informatie

De ondergetekenden, Nederlands Loodswezen B.V., gevestigd te Rotterdam noemen werkgever, deelgemeente. Hoek van Holland, hierna te

De ondergetekenden, Nederlands Loodswezen B.V., gevestigd te Rotterdam noemen werkgever, deelgemeente. Hoek van Holland, hierna te - per - deelgemeente De ondergetekenden, Nederlands Loodswezen B.V., gevestigd te Rotterdam noemen werkgever, Hoek van Holland, hierna te partij ter ene zijde, en ABVAKABO FNV CNV Publieke Zaak Vakbond

Nadere informatie

Principe akkoord CAO AkzoNobel Nederland

Principe akkoord CAO AkzoNobel Nederland Akzo Nobel Nederland B.V. Directie Principe akkoord CAO AkzoNobel Nederland 2014-2015 14 november 2014 De directie van Akzo Nobel Nederland B.V. heeft in overleg met de vakorganisaties op 14 november een

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat

Onderhandelingsresultaat Onderhandelingsresultaat Onderhandelingsresultaat CAO overleg Tijdens het CAO overleg van donderdag 26 juni is een onderhandelingsresultaat bereikt met de vakbonden. Dit resultaat wordtvoorgelegd aan de

Nadere informatie

Onderhandelaarsresultaat Cao-Onderzoekinstellingen 2017

Onderhandelaarsresultaat Cao-Onderzoekinstellingen 2017 Onderhandelaarsresultaat Cao-Onderzoekinstellingen 2017 De WVOI namens de onderzoekinstellingen en AC/FBZ, CNV Overheid, FNV Overheid en VAWO/CMHF, namens werknemersorganisaties, hierna te noemen partijen,

Nadere informatie

Looptijd De al verlopen cao wordt met 3 jaar verlengd en loopt van 1 juli 2013 tot en met 30 juni 2016.

Looptijd De al verlopen cao wordt met 3 jaar verlengd en loopt van 1 juli 2013 tot en met 30 juni 2016. Bunnik, 15 december 2014 Op 5 december jl. heeft de werkgeversonderhandelingsdelegatie van de werkgeversvereniging Agrarische Bedrijfsverzorgingsdiensten (WAB) een finaal, integraal en samenhangend eindbod

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven

Onderhandelingsresultaat CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven Onderhandelingsresultaat CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven 2019-2020 1 Onderhandelingsresultaat CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven 2019 2020 Partijen

Nadere informatie

Principe-akkoord ING CAO

Principe-akkoord ING CAO Principe-akkoord ING CAO 2007 2008 1 ING enerzijds en de vakorganisaties FNV Bondgenoten, De Unie, CNV Dienstenbond en de BBV anderzijds hebben een principe-akkoord bereikt met betrekking tot de ING CAO

Nadere informatie

Onderhandelingsakkoord CAO CAOP 2014-2015. (looptijd: 1-7-2014 t/m 31-12-2015)

Onderhandelingsakkoord CAO CAOP 2014-2015. (looptijd: 1-7-2014 t/m 31-12-2015) Onderhandelingsakkoord CAO CAOP 2014-2015 (looptijd: 1-7-2014 t/m 31-12-2015) Datum: 18 september 2014 Ondergetekenden, partijen bij de CAO CAOP, te weten: 1.) Stichting CAOP, gevestigd te Den Haag als

Nadere informatie

PROTOCOL CAO VOOR HET PERSONEEL VAN STAF EN SERVICES VAN ALBERT HEIJN BV EN KONINKLIJKE AHOLD NV

PROTOCOL CAO VOOR HET PERSONEEL VAN STAF EN SERVICES VAN ALBERT HEIJN BV EN KONINKLIJKE AHOLD NV Conceptversie 26102005 PROTOCOL CAO VOOR HET PERSONEEL VAN STAF EN SERVICES VAN ALBERT HEIJN BV EN KONINKLIJKE AHOLD NV 2004-2007 Partijen, 1. Albert Heijn BV en Koninklijke Ahold NV, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven

Onderhandelingsresultaat CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven Onderhandelingsresultaat CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven 2019-2020 1 Onderhandelingsresultaat CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven 2019 2020 Partijen

Nadere informatie

Veel gestelde vragen en antwoorden over het Generatiepact Woondiensten

Veel gestelde vragen en antwoorden over het Generatiepact Woondiensten Veel gestelde vragen en antwoorden over het Generatiepact Woondiensten In de CAO Woondiensten 2017-2018 zijn afspraken gemaakt over de invoering van het Generatiepact Woondiensten: corporatiemedewerkers

Nadere informatie

ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor werkgevers en werknemers in de Groothandel in Textielgoederen en aanverwante artikelen

ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor werkgevers en werknemers in de Groothandel in Textielgoederen en aanverwante artikelen ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor werkgevers en werknemers in de Groothandel in Textielgoederen en aanverwante artikelen 1 oktober 14 tot en met 31 maart Tussen partijen bij de CAO

Nadere informatie

CNV Vakmensen, FNV Transport & Logistiek, en DHL Express hebben op 13 juni een principeakkoord bereikt voor een nieuwe Cao.

CNV Vakmensen, FNV Transport & Logistiek, en DHL Express hebben op 13 juni een principeakkoord bereikt voor een nieuwe Cao. Vakmensen CNV Vakmensen, FNV Transport & Logistiek, en DHL Express hebben op 13 juni een principeakkoord bereikt voor een nieuwe Cao. Hieronder tref je per punt verdere uitleg over dit akkoord. 1. Werkingssfeer

Nadere informatie

Arbeidsvoorwaarden Apotheekpersoneel 2015

Arbeidsvoorwaarden Apotheekpersoneel 2015 Circulaire Arbeidsvoorwaarden Apotheekpersoneel 2015 Aan Datum Alle openbare apotheken Alexanderstraat 11 2514 JL Den Haag Postbus 30460 2500 GL Den Haag T 070 37 37 373 F 070 31 06 530 I www.knmp.nl 1/6

Nadere informatie

Principe-akkoord CAO-HNB. 1 januari 2011 tot en met 31 december 2012

Principe-akkoord CAO-HNB. 1 januari 2011 tot en met 31 december 2012 Principe-akkoord CAO-HNB 1 januari 2011 tot en met 31 december 2012 Bunnik, 9 juni 2011 Onderwerp Pagina 1. Looptijd 3 2. Inkomensontwikkeling 3 3. Duurzame sociale verhoudingen en duurzame inzetbaarheid

Nadere informatie

PRINCIPE AKKOORD CAO CÊLAVITA

PRINCIPE AKKOORD CAO CÊLAVITA PRINCIPE AKKOORD CAO CÊLAVITA Op 4 november 2014 hebben CêlaVíta en de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en de RMU Werknemers overeenstemming bereikt over een nieuwe cao met de volgende wijzigingen.

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat cao Netwerkbedrijven (NWb)

Onderhandelingsresultaat cao Netwerkbedrijven (NWb) Onderhandelingsresultaat cao Netwerkbedrijven (NWb) 2018-2021 De werkgeversvereniging WENB en de vakorganisaties FNV Publiek Belang en CNV Publieke Diensten hebben op 28 november 2018 een onderhandelingsresultaat

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO European Bulk Services (E.B.S.) B.V. 6 januari 2014

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO European Bulk Services (E.B.S.) B.V. 6 januari 2014 EBS, FNV Havens en CNV Vakmensen hebben op 6 januari 2015 een onderhandelingsresultaat bereikt voor de cao EBS 2015-2019. 1. Looptijd De looptijd van de caois5jaar, t.w. van 1 januari 2015 tot en met 31december2019.

Nadere informatie

1. Looptijd Wij stellen voor een nieuwe cao overeen te komen met als looptijd /

1. Looptijd Wij stellen voor een nieuwe cao overeen te komen met als looptijd / Postadres Postbus 9208, 3506 GE Utrecht Jumbo Supermarkten B.V. t.a.v. mevrouw G. Kuiper Postbus 8 5460 AA VEGHEL Handel T 0900 9690 (lokaal tarief) F 030 6 30 000 www.fnvbondgenoten.nl Datum Doorkiesnummer..november

Nadere informatie

Onderwerp : Eindbod Referentie : Pre/Snp Archiefcode : Bestemd voor

Onderwerp : Eindbod Referentie : Pre/Snp Archiefcode : Bestemd voor MEMO Personeel & Organisatie Onderwerp : Eindbod Referentie : Pre/Snp Archiefcode : Bestemd voor : Bestuurders vakorganisaties CNV Vakmensen Dhr. A. Baselmans De Unie Dhr. M. Vallebella FNV Mevr. J. Grimbergen

Nadere informatie

Werkgevers Technische Groothandel t.a.v. de heer W. van Meurs Postbus EC Den Haag. Utrecht, 4 april 2019

Werkgevers Technische Groothandel t.a.v. de heer W. van Meurs Postbus EC Den Haag. Utrecht, 4 april 2019 Werkgevers Technische Groothandel t.a.v. de heer W. van Meurs Postbus 92146 2508 EC Den Haag Utrecht, 4 april 2019 Betreft: Voorstellen FNV Handel cao Technische Groothandel Geachte heer Van Meurs, beste

Nadere informatie

Enquêteformulier cao Meubel

Enquêteformulier cao Meubel 1 Naam: Adres: Postcode / woonplaats: E-mailadres: Telefoonnummer: Lidmaatschapsnummer: Jouw gegevens: 2 Meubelindustrie Interieurbouw In welke sector werk je? 3 Minimaal aantal vinkjes: 1 Bij welk bedrijf

Nadere informatie

De bedrijfstak Metaal en Techniek kent circa 27.500 werkgevers en 295.000 werknemers. HET CARROSSERIEBEDRIJF DE GOUD- EN ZILVERNIJVERHEID

De bedrijfstak Metaal en Techniek kent circa 27.500 werkgevers en 295.000 werknemers. HET CARROSSERIEBEDRIJF DE GOUD- EN ZILVERNIJVERHEID De werkgevers- en werknemersorganisaties samenwerkend in de Stichting Vakraad Metaal en Techniek, hebben een akkoord bereikt met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden CAO s ingaande 1 maart 2015. De bedrijfstak

Nadere informatie

Nieuwsbrief Regional Jet Center Martinair Aanpassing Rooster en Duurzame Inzetbaarheid

Nieuwsbrief Regional Jet Center Martinair Aanpassing Rooster en Duurzame Inzetbaarheid Nieuwsbrief Regional Jet Center Martinair Aanpassing Rooster en Duurzame Inzetbaarheid De afgelopen weken hebben de bonden en het RJC meerdere informatiesessies gehouden over de afspraken die De Unie en

Nadere informatie

Principe-akkoord CAO Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf

Principe-akkoord CAO Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf Principe-akkoord CAO Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf 2018-2020 De werkgever- en werknemersorganisaties samenwerkend in de Bedrijfsraad voor het Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf(MvT)

Nadere informatie

CAO UITVAARTBRANCHE Onderhandelingsresultaat afspraken d.d. 11 maart 2016

CAO UITVAARTBRANCHE Onderhandelingsresultaat afspraken d.d. 11 maart 2016 CAO UITVAARTBRANCHE 2016-2018 Onderhandelingsresultaat afspraken d.d. 11 maart 2016 INLEIDING Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen, NARDUS, Werkgeversvereniging Nederlandse

Nadere informatie

Richtlijn werk en mantelzorg

Richtlijn werk en mantelzorg Raad voor overleg in de Grafimedia-branche (ROGB) Richtlijn werk en mantelzorg bij Grafimedia cao 2015-2018 1 december 2016 Richtlijn werk en mantelzorg Inleiding Medewerkers met mantelzorgtaken kunnen

Nadere informatie

Generatiebeleid Ziekenhuizen

Generatiebeleid Ziekenhuizen Generatiebeleid Ziekenhuizen StAZ Medezeggenschapsdag PFZW HR Advies Chris-Jan van Leeuwen Santiz Vanessa Wissink 23 november 2017 Programma 1. Aftrap: werken aan generatiebeleid in de organisatie 2. De

Nadere informatie

Presentatie met uitleg per slide

Presentatie met uitleg per slide Presentatie met uitleg per slide 1 Terug- en vooruitblik In het principe cao-akkoord van december 2012 hebben we afspraken gemaakt over de noodzaak van een nieuwe en toekomstbestendige pensioenregeling

Nadere informatie

Partijen komen een looptijd overeen van 36 maanden, te weten: 1 januari 2018 tot 1 januari 2021.

Partijen komen een looptijd overeen van 36 maanden, te weten: 1 januari 2018 tot 1 januari 2021. Arbeidsvoorwaardenakkoord cao RDW 2018-2020 (concept dd 11 juli 2018) 1. Looptijd Partijen komen een looptijd overeen van 36 maanden, te weten: 1 januari 2018 tot 1 januari 2021. 2. Loonparagraaf Met ingang

Nadere informatie

Collectieve Arbeidsovereenkomst De Heus Per 1 januari 2018 tot en met 31 december 2022

Collectieve Arbeidsovereenkomst De Heus Per 1 januari 2018 tot en met 31 december 2022 Collectieve Arbeidsovereenkomst De Heus Per 1 januari 2018 tot en met 31 december 2022 De Heus Cao De Heus 1 januari 2018 Pag. 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Definities en algemene afspraken 3 Hoofdstuk 2

Nadere informatie

PRINCIPEAKKOORD CAO APOTHEKEN

PRINCIPEAKKOORD CAO APOTHEKEN PRINCIPEAKKOORD CAO APOTHEKEN 2006-2007 Op onderhandelaarsniveau is op 9 januari 2007 tussen KNMP, FNV Bondgenoten en CNV Publieke Zaak overeenstemming bereikt over een principeakkoord betreffende een

Nadere informatie

I. Op grond van de gevoerde onderhandelingen over de cao-voorstellen van zowel werkgever als vakbonden, komt UWV tot het volgende resultaat:

I. Op grond van de gevoerde onderhandelingen over de cao-voorstellen van zowel werkgever als vakbonden, komt UWV tot het volgende resultaat: Eindbod van UWV voor nieuwe cao I. Op grond van de gevoerde onderhandelingen over de cao-voorstellen van zowel werkgever als vakbonden, komt UWV tot het volgende resultaat: 1. Looptijd UWV stelt een looptijd

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO 2014-2016

Onderhandelingsresultaat CAO 2014-2016 Onderhandelingsresultaat CAO 2014-2016 Op 19 november 2014hebben de Directie van de GD en de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe

Nadere informatie

Principeakkoord. Cao voor postbezorgers. 11 april Bart van Bolhuis. Principeakkoord. Cao voor postbezorgers. definitief. Auteur Tel.

Principeakkoord. Cao voor postbezorgers. 11 april Bart van Bolhuis. Principeakkoord. Cao voor postbezorgers. definitief. Auteur Tel. 11 april 2013 Auteur Tel Bart van Bolhuis Rapport Versie definitief Inhoudsopgave 1 Pensioen 3 2 3 2.1 Looptijd 3 2.2 Salarisaanpassing 3 2.3 Werktijd 4 2.4 Gewerkte uren en looptijden 4 2.5 Vakantie 4

Nadere informatie

In deze brochure vindt u een uitleg van de belangrijkste bepalingen van de cao Groothandel in Bloemen en Planten.

In deze brochure vindt u een uitleg van de belangrijkste bepalingen van de cao Groothandel in Bloemen en Planten. MIJN CAO In deze brochure vindt u een uitleg van de belangrijkste bepalingen van de cao Groothandel in Bloemen en Planten. In dit hoofdstuk Mijn Cao wordt uitgelegd wanneer de cao van toepassing is en

Nadere informatie

afs raken Loopbaan- en financiële coach

afs raken Loopbaan- en financiële coach Deflnie Akkoord cao Sweco 208-209. Looptijd De looptijd voor deze cao is van januari 208 tot en met 3 december 209. Overzicht cao afspraken met toelichting. Cultuur en Leiderschap 0 afs raken - - - ----

Nadere informatie

De salarisschalen worden met ingang van 1 juli 2013 verhoogd met 2%. De minimum vakantie-uitkering wordt met hetzelfde percentage verhoogd.

De salarisschalen worden met ingang van 1 juli 2013 verhoogd met 2%. De minimum vakantie-uitkering wordt met hetzelfde percentage verhoogd. Eindbod cao SCA Hygiene Products Suameer BV Tijdens het cao-overleg voor de nieuwe cao voor SCA Hygiene Products Suameer BV op 7 november jl. is door de directie het volgende eindbod uitgebracht. Looptijd:

Nadere informatie

EINDBOD HEINEKEN (UITKOMSTEN VAN HET OVERLEG TUSSEN HEINEKEN EN DE VAKORGANISATIES)

EINDBOD HEINEKEN (UITKOMSTEN VAN HET OVERLEG TUSSEN HEINEKEN EN DE VAKORGANISATIES) EINDBOD HEINEKEN (UITKOMSTEN VAN HET OVERLEG TUSSEN HEINEKEN EN DE VAKORGANISATIES) 5 december 2014 Onderwerp 1. Looptijd en inkomensontwikkeling... 3 2. Pensioen... 4 3. Maatwerkroosters en CAO... 6 4.

Nadere informatie

CONCEPT Onderhandelingsresultaat Grafimedia cao

CONCEPT Onderhandelingsresultaat Grafimedia cao CONCEPT Onderhandelingsresultaat Grafimedia cao Werkgevers- en werknemersorganisaties hebben op 3 december 2018 overeenstemming bereikt over het navolgende onderhandelingsresultaat voor de nieuwe Grafimedia

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSRESULTAAT voor het verlengen van de cao s Coffee and Tea en DE Diensten van Koninklijke Douwe Egberts B.V.

ONDERHANDELINGSRESULTAAT voor het verlengen van de cao s Coffee and Tea en DE Diensten van Koninklijke Douwe Egberts B.V. ONDERHANDELINGSRESULTAAT voor het verlengen van de cao s Coffee and Tea en DE Diensten van Koninklijke Douwe Egberts B.V. Op 24 november 2018 heeft de onderhandelingsdelegatie van Koninklijke Douwe Egberts

Nadere informatie

Principeakkoord Cao Apothekers in dienstverband 29 november 2016

Principeakkoord Cao Apothekers in dienstverband 29 november 2016 Principeakkoord Cao Apothekers in dienstverband 29 november 2016 De LAD (Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband) en de VZA (de Vereniging van Zelfstandige Apothekers), verder te noemen cao-partijen,

Nadere informatie

Verwachte bijdragepercentages van het brutoloon

Verwachte bijdragepercentages van het brutoloon Dit heeft mogelijk financiële gevolgen. Om dit op te vangen is de PAWW ontwikkeld. Dit is de private uitkering die ingaat na afloop van je wettelijke WW- of loongerelateerde WGA. Met de PAWW komt de duur

Nadere informatie

OVERGANGSREGELING NIEUWE BPW LEDEN OP GROND VAN ARTIKEL 2 LID 3 CAO DIERENARTSPRAKTIJKEN.

OVERGANGSREGELING NIEUWE BPW LEDEN OP GROND VAN ARTIKEL 2 LID 3 CAO DIERENARTSPRAKTIJKEN. HANDLEIDING OVERGANGSREGELING NIEUWE BPW LEDEN OP GROND VAN ARTIKEL 2 LID 3 CAO DIERENARTSPRAKTIJKEN. LOGO S bpw cnv publieke zaak vedias abvakabo FNV datum: maart 2010 Handleiding overgangsregeling voor

Nadere informatie

CONCEPT ONDERHANDELAARSAKKOORD CAO KRAAMZORG. Bo Geboortezorg, gevestigd te Utrecht, vertegenwoordigd door mw. P.M.L.M.

CONCEPT ONDERHANDELAARSAKKOORD CAO KRAAMZORG. Bo Geboortezorg, gevestigd te Utrecht, vertegenwoordigd door mw. P.M.L.M. CONCEPT ONDERHANDELAARSAKKOORD CAO KRAAMZORG PARTIJEN: Bo Geboortezorg, gevestigd te Utrecht, vertegenwoordigd door mw. P.M.L.M. van Driel MBA en FNV Zorg & Welzijn, gevestigd te Zoetermeer vertegenwoordigd

Nadere informatie