MODULE 1 MAPPING EN CLASSIFICATIE. Pix & Evi Privacy Solutions tel: +31 (0)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MODULE 1 MAPPING EN CLASSIFICATIE. Pix & Evi Privacy Solutions tel: +31 (0)"

Transcriptie

1 MODULE 1 MAPPING EN CLASSIFICATIE Pix & Evi Privacy Solutions info@pix-evi.com tel: +31 (0)

2 De modules bevatten actiepunten en beleidsvragen. De actiepunten zijn opdrachten voor het projectteam en de antwoorden op de beleidsvragen moeten worden opgeschreven in het model privacy policy document. In deze module gaan we door de verplichtingen van de eerste acht vragen van de Nul (0) meting heen en maken we een begin aan een privacy policy. De privacy policy is een levend document dat met enige regelmaat gecontroleerd en eventueel aangepast moet worden, bijvoorbeeld omdat processen geautomatiseerd worden, nieuwe technische of organisatorische maatregelen worden getroffen of omdat nieuwe producten/diensten nieuwe privacy uitdagingen creëren en daardoor nieuwe oplossingen nodig hebben. In de komende stappen besteden we aandacht aan: De personen van wie de organisatie gegevens verwerkt De bronnen Doelen en grondslag Gegevens en dataminimalisatie Juistheid Dataclassificatie Retentieschema Pix & Evi Privacy Solutions tel: +31 (0)

3 STAP 1. PERSONEN Als eerste gaan we kijken naar van wie persoonsgegevens worden verzameld. Het is belangrijk om te weten van wie je gegevens hebt, bijvoorbeeld om te controleren of je de gegevens nog nodig hebt, of de gegevens correct zijn en om er voor te zorgen dat de personen van wie je gegevens verwerkt hun rechten uit kunnen oefenen. ACTIEPUNT Maak in de model privacy policy een overzicht van alle personen ( betrokkenen ) van wie je gegevens verzamelt. We helpen je alvast een eindje op weg. Denk in ieder geval aan: Categorie: Klanten Categorie: Collega s Categorie: Overig Nieuwe klanten Sollicitanten Leveranciers Klanten Collega s Bezoekers kantoor Ex-klanten Oud-collega s Bezoekers website Eigenaar: Eigenaar: Eigenaar: Sales HR IT/Facilitair Welke afdeling ontvangt de gegevens als eerste of doet het meest met de gegevens? Deze afdeling zou je als eigenaar van die categorie gegevens kunnen aanmerken. Pix & Evi Privacy Solutions info@pix-evi.com tel: +31 (0)

4 START JE MINDMAP HIER Pix & Evi Privacy Solutions Ananasstraat SN Den Haag tel: +31 (0) BELEID Omschrijf in de privacy policy van wie jullie persoonsgegevens verzamelen. STAP 2. BRONNEN Weten jullie hoe de persoonsgegevens van al deze betrokkenen voor het eerst bij jullie binnenkomen? Dit kan bijvoorbeeld zijn door het invullen van een formulier, een overeenkomst, een aanmelding voor een nieuwsbrief of een sollicitatie via de mail. De plek waar jullie voor de eerste keer nieuwe gegevens ontvangen van een betrokkene noemen we een bron. ACTIEPUNT 1. Print op A3 formaat de onderstaande mindmap voor iedere betrokkene die jullie in stap 1 hebben bedacht uit. Kortom, negen verschillende betrokkenen betekent negen printjes van de mindmap. 2. Maak met de projectgroep per betrokkene een mindmap van alle bronnen waar vanuit jullie gegevens van deze betrokkene krijgen. 3. Maak een afspraak met verschillende mensen binnen de organisatie die met de gegevens van de verschillende betrokkene werken en controleer samen of alle bronnen in de mindmap staan. Pix & Evi Privacy Solutions info@pix-evi.com tel: +31 (0)

5 STAP 3. DOELEN EN GRONDSLAG Persoonsgegevens mogen alleen verwerkt worden voor een duidelijk omschreven doel. Dit noemen we doelbinding. Het doel legt aan de betrokkenen uit waarom jullie hun gegevens willen gebruiken. De betrokkenen moeten voordat hun gegevens worden verwerkt geïnformeerd worden over het doel, zodat ze zelf kunnen bepalen of ze willen dat hun gegevens daarvoor gebruikt worden. De gegevens die voor een bepaald doel worden verzameld mogen niet voor een ander doel gebruikt worden, tenzij de nieuwe verwerking (met nieuw doel) verenigbaar is met het oude doel. Zonder doelbinding zouden betrokkenen het risico lopen dat hun gegevens stiekem ook voor andere doelen worden gebruikt, zonder dat ze daarvan op de hoogte zijn en zonder dat ze kunnen bepalen of ze willen dat hun gegevens voor een ander doel worden gebruikt. ACTIEPUNT Vul de bronnen aan met de doelen waarom jullie de gegevens van de betrokkene nodig hebben. Hierin leg je uit waarom je de gegevens nodig hebt. Bijvoorbeeld, om de arbeidsovereenkomst uit te kunnen voeren, of om de overeenkomst met de klant uit te kunnen voeren. Voor het gemak hebben we hieronder alvast een aantal standaard doelen op een rij gezet. Er kunnen nog veel meer doelen zijn, maar dit geeft alvast wat houvast. Aangaan van overeenkomst Uitvoer van een overeenkomst Marketing (bijvoorbeeld opstellen van aanbiedingen, de voorbereiding van offertes) Pix & Evi Privacy Solutions tel: +31 (0)

6 Bewijs van aangegane verplichtingen Aanpassen overeenkomst (bijvoorbeeld voor diensten en producten of verhuizingen) Opstellen van managementinformatie Crediteuren- en debiteurencontrole en accountantscontrole Behandelen van geschillen, vragen en klachten. Verrichten van (terug)betalingen Sollicitaties (aangaan arbeidsovereenkomst) Uitvoer van een arbeidsovereenkomst Uitvoer personeelsbeleid waaronder de salarisadministratie en de behandeling van geschillen. Activiteiten in het kader van pensioenvoorziening. Verwerkingen voor het opstellen van HR managementinformatie. Het voldoen aan wettelijke verplichtingen Voldoen aan (overige) in- en externe regelingen. Beheersactiviteiten (gebruik en controle): documentbeheer, netwerksystemen, computersystemen, communicatieapparatuur en toegangsregistratie. Versturen nieuwsbrief Analyses Productontwikkeling Beveiliging pand Om rechtmatig persoonsgegevens te verwerken, moet dit gebeuren op basis van een juridische grondslag. Er zijn zes gronden, namelijk: Toestemming Uitvoer van een overeenkomst Wettelijke verplichting Vitaal belang Uitvoer openbaar gezag (algemeen belang) Belangenafweging Pix & Evi Privacy Solutions tel: +31 (0)

7 BELEID Omschrijf in de privacy policy per categorie betrokkenen waarom jullie de persoonsgegevens gebruiken (de doelen) en op basis van welke grondslag jullie dit doen. STAP 4. GEGEVENS EN DATAMINIMALISATIE Het is belangrijk om in kaart te brengen welke gegevens er per doel worden verzameld, bijvoorbeeld om te bepalen of de organisatie niet te veel gegevens verzamelt en om gemakkelijker te voldoen aan het recht op inzage of dataportabiliteit. ACTIEPUNT Vul de bronnen in de mindmaps aan met alle gegevens die jullie per bron van de betrokkene ontvangen. Het is de bedoeling dat een organisatie niet meer gegevens van een betrokkene vraagt dan noodzakelijk is. Dit noemen we dataminimalisatie. ACTIEPUNT Ga met de projectgroep per bron na of de doelen die in kaart gebracht zijn eventueel ook met minder gegevens behaald kunnen worden. Als bepaalde doelen met minder gegevens behaald kunnen worden, dan mogen de gegevens die niet (meer) nodig zijn ook niet meer gebruikt worden. Pix & Evi Privacy Solutions tel: +31 (0)

8 BELEID Hoe zorgen jullie er binnen de organisatie voor dat er niet meer gegevens worden verwerkt dan nodig is? Als er toch te veel gegevens zijn verzameld, hoe gaan jullie om met de gegevens die eigenlijk niet nodig zijn? Hier zal per categorie betrokkene een proces voor nodig zijn en een stuk bewustwording in de organisatie. Het is belangrijk dat dit proces regelmatig wordt gecontroleerd. Omschrijf in de privacy policy hoe de organisatie ervoor zorgt dat: er niet meer gegevens worden verwerkt dan noodzakelijk is; wat er met gegevens wordt gedaan die niet (meer) nodig zijn; de bewustwording voor dataminimalisatie wordt vergroot; en wie en hoe dit gecontroleerd wordt. Pix & Evi Privacy Solutions tel: +31 (0)

9 STAP 5. JUISTHEID Volgens de AVG moeten de gegevens die we van mensen verzamelen kloppen. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat er brieven met gevoelige gegevens naar een oud adres gaan en door de nieuwe bewoner per ongeluk worden ingezien. BELEID Hoe zorgen jullie ervoor dat de gegevens die jullie verzamelen (blijven) kloppen? Beschrijf in de privacy policy hoe jullie (per categorie betrokkene) regelmatig controleren dat de gegevens nog kloppen. STAP 6. DATACLASSIFICATIE Maken jullie onderscheid tussen verschillende soorten persoonsgegevens? Vanuit de wet zijn er twee soorten: Gewone persoonsgegevens en bijzondere persoonsgegevens. Vanuit de praktijk is er ook een derde categorie, namelijk gevoelige persoonsgegevens. Voor ieder type persoonsgegeven moeten passende maatregelen genomen worden, bijvoorbeeld voor de beveiliging. Hoe gevoeliger de gegevens, hoe meer beschermingsmaatregelen. Daarom is het van belang om in de verschillende type gegevens te classificeren. ACTIEPUNT Voor het gemak hebben we een standaard classificatie toegevoegd. Vul dit overzicht met de projectgroep aan. Pix & Evi Privacy Solutions tel: +31 (0)

10 C1 Persoonsgegevens Naam Straatnaam en huisnummer Postcode Woonplaats Telefoonnummer adres IP-adres Klantnummer Geboortedatum C2 Gevoelige persoonsgegevens Bankrekeningnummer Betalingsachterstanden Betalingsgeschiedenis Beoordelingen Gegevens over kinderen en overige kwetsbare groepen Locatiegegevens Surfgedrag C3 Bijzondere persoonsgegevens Ras (Etnische afkomst) Politieke opvatting Religieuze of levensbeschouwelijke overtuiging Lidmaatschap vakbond Genetische gegevens Biometrische gegevens Medische gegevens Seksueel gedrag en/of seksuele voorkeur Pix & Evi Privacy Solutions tel: +31 (0)

11 Het gebruik van bijzondere persoonsgegevens is verboden, tenzij er een wettelijke basis voor is. Bijzondere persoonsgegevens mogen alleen worden verwerkt als: De betrokkene uitdrukkelijk toestemming heeft gegeven; Dat noodzakelijk is op het gebied van het arbeids-, socialezekerheids- of socialebeschermingsrecht; Noodzakelijk is ter bescherming van de vitale belangen van de betrokkene; De verwerking wordt verricht door een stichting, een vereniging of een andere instantie zonder winstoogmerk die op politiek, levensbeschouwelijk, godsdienstig of vakbondsgebied actief is; alleen voor 1. de activiteiten van de instantie, 2. als er passende technische en organisatorische maatregelen getroffen worden en 3. de verwerking uitsluitend betrekking heeft op de leden, de voormalige leden van de instantie of op personen die regelmatig contact met haar onderhouden, en 4. de persoonsgegevens niet zonder de toestemming van de betrokkenen buiten die instantie worden verstrekt. De betrokkene de gegevens zelf al duidelijk openbaar heeft gemaakt; Als de verwerking noodzakelijk is voor het vaststellen, het uitoefenen of het verdedigen van een recht in een gerechtelijke procedure; Noodzakelijk is om redenen van zwaarwegend algemeen belang; Noodzakelijk is binnen de geneeskunde / gezondheidszorg of sociale diensten; Noodzakelijk is om redenen van algemeen belang op het gebied van de volksgezondheid; zoals bescherming tegen ernstige grensoverschrijdende gevaren voor de gezondheid of het waarborgen van hoge normen inzake kwaliteit en veiligheid van de gezondheidszorg en van geneesmiddelen of medische hulpmiddelen. Noodzakelijk is voor archivering in het algemeen belang, wetenschappelijk of historisch onderzoek of statistische doeleinden Pix & Evi Privacy Solutions info@pix-evi.com tel: +31 (0)

12 Ook persoonsgegevens over strafrechtelijke veroordelingen en strafbare feiten mogen niet zomaar worden verzameld. Deze gegevens mogen alleen worden verwerkt onder toezicht van de overheid of, indien toegestaan, op basis van een wettelijke bepaling. Omvattende registers van strafrechtelijke veroordelingen mogen alleen worden bijgehouden onder toezicht van de overheid. BELEID Gebruiken jullie bijzondere persoonsgegevens? Omschrijf in de privacy policy per categorie betrokkene wat de wettelijke basis voor het gebruik is en voor welk doel jullie de bijzondere gegevens gebruiken. STAP 7. RETENTIESCHEMA Persoonsgegevens mogen niet langer worden opgeslagen dan noodzakelijk is voor het doel waarvoor ze gebruikt worden. Er is dus een zogenaamde opslagbeperking. De organisatie moet per afdeling die met persoonsgegevens werkt een overzicht hebben waarin aangegeven wordt hoe lang gegevens worden bewaard. ACTIEPUNT Laat iedere afdeling die persoonsgegevens verwerkt een eigen retentieschema maken. Voor het gemak hebben we hieronder een voorbeeld geplaatst van een retentieschema. Pix & Evi Privacy Solutions tel: +31 (0)

13 BELEID Hoe zorgen jullie ervoor dat de gegevens ook echt na de opslagtermijn verwijderd worden? Beschrijf in de privacy policy hoe het retentieschema werkt en hoe jullie controleren dat de gegevens na de opslagtermijn verwijderd worden. Jullie zijn nu klaar met de inhoudelijke stappen van module 1. Mapping en Classificatie. Bekijk de aanpassingen die jullie in de privacy policy hebben gemaakt en bepaal of er nog aanvullingen of aanpassingen nodig zijn. Pix & Evi Privacy Solutions tel: +31 (0)

14 Bestand: Persoonsgegevens? Type gegevens? Bewaartermijn? Hoe opgeslagen? Waar opgeslagen? Eigenaar? Voorbeelden Zijn het gegevens C1,2 of 3 Standaard is Digitaal of op In een kast die direct of indirect gegevens. 7 jaar. Indien papier of in een tot een natuurlijk Zet op een je afwijkt, geef applicatie? persoon te herleiden rijtje welke daar een reden Staat de zijn? gegevens voor. applicatie in in het de Cloud of op document een computer staan. in huis? Log gegevens toegangspasjes werknemers Camerabeelden Curriculum Vitaes Arbeidsovereenkomsten Sharepoint Kopie paspoort Salarisstroken Gegevens leveranciers Log gegevens website Pix & Evi Privacy Solutions info@pix-evi.com tel: +31 (0)

MODULE 2 TOESTEMMING. Pix & Evi Privacy Solutions tel: +31 (0)

MODULE 2 TOESTEMMING. Pix & Evi Privacy Solutions   tel: +31 (0) MODULE 2 TOESTEMMING Pix & Evi Privacy Solutions E-mail: info@pix-evi.com tel: +31 (0) 6 207 917 55 www.pix-evi.nl -1- In deze module behandelen we vraag 9 tot en met 13 van de Nul (0) meting. Hierin staat

Nadere informatie

Algemene verordening gegevensbescherming

Algemene verordening gegevensbescherming 17 november 2018 Nancy Putman NGTV-kring Noord- en Oost Nederland Algemene verordening gegevensbescherming Even voorstellen Myriapodo Privacy is niet hetzelfde als privacywetgeving Privacy is recht op

Nadere informatie

Gebruikt u mijn gegevens ook als u die van iemand anders hebt gekregen?

Gebruikt u mijn gegevens ook als u die van iemand anders hebt gekregen? Privacy Statement Wat kunt u hier lezen? Dit Privacy Statement geeft informatie over hoe wij met uw gegevens omgaan als u gebruik maakt van onze producten en diensten en websites. Het is verstandig de

Nadere informatie

Stap 1: Inventarisatie persoonsgegevens

Stap 1: Inventarisatie persoonsgegevens Stap 1: Inventarisatie persoonsgegevens Persoonsgegevens zijn alle gegevens die herleiden naar een bepaald persoon (dus niet naar een organisatie, vereniging of bedrijf, maar een daadwerkelijk persoon),

Nadere informatie

Privacyverklaring Mantelzorgmakelaar van het Noorden

Privacyverklaring Mantelzorgmakelaar van het Noorden Privacyverklaring Mantelzorgmakelaar van het Noorden Mantelzorgmakelaar wil je met deze verklaring informeren over haar beleid rondom de verwerking van persoonsgegevens. In de verklaring kun je lezen wat

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING BVBA ADVOCAAT A. BELLENS PAARDSKUIL 4 BUS B 3600 GENK. BE (btw en ondernemingsnummer)

PRIVACYVERKLARING BVBA ADVOCAAT A. BELLENS PAARDSKUIL 4 BUS B 3600 GENK. BE (btw en ondernemingsnummer) PRIVACYVERKLARING BVBA ADVOCAAT A. BELLENS PAARDSKUIL 4 BUS B 3600 GENK BE 0812.187.631 (btw en ondernemingsnummer) BVBA ADVOCAAT A. BELLENS hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING BVBA ADVOCATENKANTOOR BERT PARTOENS (COMMERCIËLE BENAMING PARTOENS VAN HAUTE ADVOCATEN)

PRIVACYVERKLARING BVBA ADVOCATENKANTOOR BERT PARTOENS (COMMERCIËLE BENAMING PARTOENS VAN HAUTE ADVOCATEN) PRIVACYVERKLARING BVBA ADVOCATENKANTOOR BERT PARTOENS (COMMERCIËLE BENAMING PARTOENS VAN HAUTE ADVOCATEN) VLASMARKT 4 BERGSTRAAT 9 3700 TONGEREN 3700 BILZEN BTW nummer en ondernemingsnummer: 0827.918.160

Nadere informatie

Van Boendalestraat 7, 2000 Antwerpen Tel:

Van Boendalestraat 7, 2000 Antwerpen Tel: LONELY ALIEN BVBA Privacyverklaring LONELY ALIEN BVBA KBO 0500.679.455 * Dit document mag slechts gelden als een voorbeeldmodel voor een privacyverklaring. In afwezigheid van nationaalrechtelijke initiatieven,

Nadere informatie

ANTWOORDBLAD: TRAINING PERSOONSGEGEVENS

ANTWOORDBLAD: TRAINING PERSOONSGEGEVENS ANTWOORDBLAD: TRAINING PERSOONSGEGEVENS ANTWOORDBLAD: TRAINING PERSOONSGEGEVENS Hieronder vind je de antwoorden op de veertien opdrachten van de training Persoonsgegevens. Controleer of je de goede antwoorden

Nadere informatie

PRIVACY Inleiding. De Verordening in vogelvlucht. Kennismaking. Bescherming grondrecht

PRIVACY Inleiding. De Verordening in vogelvlucht. Kennismaking. Bescherming grondrecht PRIVACY Inleiding Kennismaking: wie zijn wij, jullie en wat doen we? De AVG in vogelvlucht Het Privacy Framework Vragen uit de praktijk ALGEMENE VERORDENING GEGEGEVENSBESCHERMING Bob van der Kamp 1 2 Kennismaking

Nadere informatie

Privacy reglement. Pagina 1 van 7

Privacy reglement. Pagina 1 van 7 Privacy reglement Pagina 1 van 7 Privacyreglement Woningbedrijf Velsen Mei 2018 Inleiding Stichting Woningbedrijf Velsen is op basis van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) verplicht (vertrokken)

Nadere informatie

Persoonsgegevens in de zorg 2019 (AVG)

Persoonsgegevens in de zorg 2019 (AVG) Persoonsgegevens in de zorg 2019 (AVG) Inhoud Wat zijn persoonsgegevens? o Voorbeelden van persoonsgegevens o Bescherming van persoonsgegevens Bewaren van persoonsgegevens o Vernietiging of archiveren

Nadere informatie

Belangrijke begrippen. Persoonsgegevens Verwerking Verwerkingsverantwoordelijke Verwerker Betrokkene

Belangrijke begrippen. Persoonsgegevens Verwerking Verwerkingsverantwoordelijke Verwerker Betrokkene Belangrijke begrippen Persoonsgegevens Verwerking Verwerkingsverantwoordelijke Verwerker Betrokkene Grondslagen voor gegevensverwerking 1. Toestemming 2. Noodzakelijk voor uitvoering overeenkomst 3. Noodzakelijk

Nadere informatie

FACTSHEET VERWERKINGSREGISTER

FACTSHEET VERWERKINGSREGISTER Inleiding Vanaf 25 mei 2018 moeten alle organisaties die persoonsgegevens verwerken voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG / GDPR (EN)). Deze verordening brengt een aantal grote veranderingen

Nadere informatie

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).. en het onderwijs Pascalle van Eerden Julius Duijts 1 3 Algemeen De AVG wordt van kracht op 25 mei 2018 Van toepassing op verwerking van persoonsgegevens

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING. JuriZorg

PRIVACYVERKLARING. JuriZorg PRIVACYVERKLARING JuriZorg JuriZorg Goudsesingel 2 3011KA Rotterdam Tel: 010 87 001 87 info@jurizorg.nl JuriZorg is gespecialiseerd in de juridische ondersteuning van instellingen, ondernemers en bedrijven.

Nadere informatie

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Algemene Verordening Gegevensbescherming Algemene Verordening Gegevensbescherming Inwerkingtreding 25 mei 2018 en is van toepassing De veranderingen Ruimere rechten voor individuen met grotere verplichtingen voor de organisatie Verantwoordingsplicht

Nadere informatie

3. Bezoek website U kunt onze website bezoeken zonder dat er persoonsgegevens aan ons worden doorgegeven.

3. Bezoek website U kunt onze website bezoeken zonder dat er persoonsgegevens aan ons worden doorgegeven. Privacyverklaring 1. Algemeen Van Leeuwen Personeel B.V. is actief op het gebied van arbeid en arbeidsbemiddeling en verwerkt in dat kader persoonsgegevens. In deze privacyverklaring leggen wij uit welke

Nadere informatie

Privacybeleid versie d.d

Privacybeleid versie d.d Privacybeleid versie d.d. 13-06-2018 Inleiding Stichting Sportservice Noord-Brabant (nader te noemen: SSNB) hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In dit Privacybeleid willen we

Nadere informatie

MGH Privacy verklaring

MGH Privacy verklaring Pag1/5 Uw privacy is belangrijk voor ons. We willen uw persoonsgegevens op een wettelijke, correcte en transparante manier verwerken. In deze privacyverklaring leggen we uit welke persoonsgegevens we van

Nadere informatie

08/12/1992 Wet tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens

08/12/1992 Wet tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens verwerking van Art. 6 1. De verwerking van waaruit de raciale of etnische afkomst, de politieke opvattingen, de godsdienstige of levensbeschouwelijke overtuiging of het lidmaatschap van een vakvereniging

Nadere informatie

Hengelsport Federatie Midden Nederland Frank Bosman

Hengelsport Federatie Midden Nederland Frank Bosman Hengelsport Federatie Midden Nederland Frank Bosman 07-11-2018 Wat betekend dit voor verenigingen Op 25 mei 2018 is de AVG in werking getreden. AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) is een Nederlandse

Nadere informatie

Contactgegevens: April Snow Kortenhoefsedijk LZ Kortenhoef

Contactgegevens: April Snow Kortenhoefsedijk LZ Kortenhoef April Snow, gevestigd aan Kortenhoefsedijk 159 1241 LZ Kortenhoef, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Contactgegevens: April Snow Kortenhoefsedijk

Nadere informatie

AVG- VERKLARING. door Rico Magsino

AVG- VERKLARING. door Rico Magsino AVG- VERKLARING door Rico Magsino Voscomtronics 21-03-2018 Inhoudsopgave Gewone persoonsgegevens 3 Bijzondere persoonsgegevens 4 Strafrechtelijke persoonsgegevens 4 Toestemming 4 Noodzakelijk voor de uitvoering

Nadere informatie

De Vooruitgang is als stichting de juridische verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens.

De Vooruitgang is als stichting de juridische verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens. De Vooruitgang verwerkt uw persoonsgegevens zorgvuldig, veilig en vertrouwd. Wij vinden het belangrijk dat u, vertrouwen heeft in onze organisatie. Daarom doen we er graag alles aan om uw privacy te beschermen.

Nadere informatie

Privacybeleid/-verklaring Maranathakerk

Privacybeleid/-verklaring Maranathakerk Privacybeleid/-verklaring Maranathakerk Gereformeerde Kerk (Vrijgemaakt) Spakenburg-Zuid Datum: januari 2019 Over dit privacybeleid Voor de Gereformeerde Kerk (Vrijgemaakt) Spakenburg-Zuid (hierna te noemen:

Nadere informatie

Bijlage Sollicitant. C&A Vestiging: C&A Buying Comm.V

Bijlage Sollicitant. C&A Vestiging: C&A Buying Comm.V Bijlage Sollicitant C&A Vestiging: C&A Buying Comm.V Inhoud 1 Algemene bepalingen... 3 2 Gegevenscategorieën en rechtsgrond... 3 3 Bronnen van persoonsgegevens... 5 4 Geautomatiseerde besluitvorming...

Nadere informatie

Privacybeleid Vidomes

Privacybeleid Vidomes Privacybeleid Vidomes 1. Inleiding Vidomes is als stichting de juridische verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens. Vidomes verwerkt uw persoonsgegevens zorgvuldig, veilig en

Nadere informatie

Hieronder treft u een overzicht aan van alle onderwerpen die in dit Privacystatement zijn geregeld.

Hieronder treft u een overzicht aan van alle onderwerpen die in dit Privacystatement zijn geregeld. Privacystatement City Jobs BV U deelt allerlei persoonsgegevens met ons. Als u zelf met ons contact opneemt of als wij contact met u opnemen in het kader van onze dienstverlening. Wij gaan zorgvuldig om

Nadere informatie

Formulier melding datalek

Formulier melding datalek Formulier melding datalek Voor het melden van een datalek vult u onderstaand formulier in. Na invulling kunt u dit formulier als PDF opslaan en als bijlage digitaal zenden naar: PG@hogeraad.nl Of sturen

Nadere informatie

Privacywetgeving. 8 februari 2018 / Emiel de Joode BTN ledenbijeenkomst / Marta Stephanian

Privacywetgeving. 8 februari 2018 / Emiel de Joode BTN ledenbijeenkomst / Marta Stephanian Privacywetgeving 8 februari 2018 / Emiel de Joode BTN ledenbijeenkomst / Marta Stephanian Belangrijke begrippen Persoonsgegevens Verwerking Verwerkingsverantwoordelijke Verwerker Betrokkene Grondslagen

Nadere informatie

Renovaid verstuurt nieuwsbrieven om u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen bij Renovaid en de markt waarin zij opereert.

Renovaid verstuurt nieuwsbrieven om u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen bij Renovaid en de markt waarin zij opereert. Privacy Verklaring Renovaid B.V. Renovaid B.V. (hierna: Renovaid) houdt zich bezig met de ontwikkeling en applicatie van preventieve, curatieve en duurzame houtreparatie- en houtrenovatiesystemen voor

Nadere informatie

De AVG, wat moet ik ermee?

De AVG, wat moet ik ermee? De AVG, wat moet ik ermee? Algemene Verordening Gegevensbescherming Mark Putting en Rob Simons april 2018 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Wat gaan we doen? Wat zijn persoonsgegevens?; Wat is verwerking van

Nadere informatie

Privacyverklaring voor de gemeentelijke website

Privacyverklaring voor de gemeentelijke website Realisatie Handreiking Privacyverklaring voor de gemeentelijke website Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 De stappen van een privacyverklaring...4 2.1 Verwerkt u persoonsgegevens?...4 2.2 Bijzondere en/of

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING 1. WERKINGSSFEER

PRIVACYVERKLARING 1. WERKINGSSFEER PRIVACYVERKLARING 1. WERKINGSSFEER Met deze privacyverklaring legt Geldservice Nederland B.V. ('GSN') uit op welke wijze GSN met uw persoonsgegevens omgaat die zij ontvangt. Deze privacyverklaring is van

Nadere informatie

Privacyverklaring WormerWonen

Privacyverklaring WormerWonen 1 Privacyverklaring WormerWonen Datum: 24 mei 2018, versie 1.0 1. Inleiding WormerWonen verwerkt uw persoonsgegevens zorgvuldig, veilig en vertrouwd. Wij vinden het belangrijk dat u, vertrouwen heeft in

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING. 1. Onderneming:

PRIVACYVERKLARING. 1. Onderneming: PRIVACYVERKLARING 1. Onderneming: Ferrulex Advocaten (feitelijke vereniging), gevestigd te 2300 TURNHOUT (België), Steenweg op Zevendonk 60 met als ondernemingsnummer 0643.989.829. (hierna verder het Kantoor

Nadere informatie

Wij verwerken persoonsgegevens als verwerkingsverantwoordelijke.

Wij verwerken persoonsgegevens als verwerkingsverantwoordelijke. Privacyverklaring Vanaf 25 mei 2018 wordt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wpb) vervangen door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit is een Europese wetgeving die voor de aangesloten

Nadere informatie

Privacyverklaring voor sollicitanten

Privacyverklaring voor sollicitanten Privacyverklaring voor sollicitanten 1. Introductie 2. (Categorie(en) van) persoonsgegevens, doeleinden en wettelijke grondslagen 3. Bijzondere Persoonsgegevens en Persoonsgegevens van personen jonger

Nadere informatie

Privacyverklaring Clean Result

Privacyverklaring Clean Result Privacyverklaring Clean Result Dit is de privacyverklaring van Clean Result V.O.F(Clean Result). Clean Result vindt het belangrijk dat u weet welke persoonsgegevens wij verzamelen en hoe wij die gebruiken.

Nadere informatie

Boels Zanders. De kracht Jean-Luc van ambitie. 24 mei Privacy op de werkvloer. Anouk Cordang en

Boels Zanders. De kracht Jean-Luc van ambitie. 24 mei Privacy op de werkvloer. Anouk Cordang en Boels Zanders Privacy op de werkvloer Anouk Cordang en De kracht Jean-Luc van ambitie Coenegracht 24 mei 2018 Onderwerpen I. Wetgeving II. AVG III. Datalekken IV. Vragen Privacy compliance Wetgeving Wet

Nadere informatie

VERSIE /02/2019 PRIVACY POLICY EN COOKIEBELEID ADVOCATENKANTOOR AN HUYSMANS BVBA

VERSIE /02/2019 PRIVACY POLICY EN COOKIEBELEID ADVOCATENKANTOOR AN HUYSMANS BVBA VERSIE 0.1 02/02/2019 PRIVACY POLICY EN COOKIEBELEID ADVOCATENKANTOOR AN HUYSMANS BVBA PRIVACY POLICY EN COOKIEBELEID ONZE MISSIE Advocatenkantoor An Huysmans bvba vindt jouw privacy zeer belangrijk, daarom

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING WEBSITE GEMEENTEBESTUUR EN OCMW HERZELE

PRIVACYVERKLARING WEBSITE GEMEENTEBESTUUR EN OCMW HERZELE PRIVACYVERKLARING WEBSITE GEMEENTEBESTUUR EN OCMW HERZELE 1. Algemeen Gemeentebestuur en OCMW Herzele hechten veel belang aan jouw privacy. Daarom leggen wij in deze privacyverklaring uit welke persoonsgegevens

Nadere informatie

Hoe word ik Privacy-proof? 16 JANUARI 2017

Hoe word ik Privacy-proof? 16 JANUARI 2017 Hoe word ik Privacy-proof? 16 JANUARI 2017 Programma: 1. Inleiding 2. In 10-stappen grip op gegevensbescherming 3. Ondersteuning Adfiz 4. Special: Technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING TESAMEN COMMERCIELE BENAMING SINTAX ADVOCATEN

PRIVACYVERKLARING TESAMEN COMMERCIELE BENAMING SINTAX ADVOCATEN 1. BVBA ADVOCAAT A. BELLENS PAARDSKUIL 4 BUS B 3600 GENK PRIVACYVERKLARING BE 0812.187.631 (btw en ondernemingsnummer) 2. ADVOCATENKANTOOR M. ISENBAERT BV- BVBA BE 0897.426.182 (btw en ondernemingsnummer)

Nadere informatie

General Data Protection Regulation (GDPR)

General Data Protection Regulation (GDPR) 1 General Data Protection Regulation (GDPR) A l g e m e n e v e r o De AVG is in werking r d e n i n g g e g e v e n s bgetreden e s c h e r m i n g ( AV G ) U dacht AVG proof te zijn? 25 m ei 2018 29

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT Springkussenverhuur Nederland

PRIVACYREGLEMENT Springkussenverhuur Nederland PRIVACYREGLEMENT Springkussenverhuur Nederland Naam: Springkussenverhuur Nederland Adres: Sydneystraat 140-142 Telefoonnummer: 010 303 1302 E-mail: info@springkussenverhuur-nederland.nl Artikel 1. Algemeen

Nadere informatie

ISYTEC BV Privacybeleid Versie

ISYTEC BV Privacybeleid Versie ISYTEC BV Privacybeleid Versie 21-5-2018 Isytec BV Privacy beleid 1 van 6 Inhoud Isytec BV... 3 Privacy en veiligheid... 3 De Algemene Verordening Gegevensbescherming... 3 Uitgangspunten 3 Rechtmatigheid,

Nadere informatie

- Administratieve doeleinde; - Communicatie over de opdracht; - Het uitvoering geven aan of het uitgeven van een opdracht.

- Administratieve doeleinde; - Communicatie over de opdracht; - Het uitvoering geven aan of het uitgeven van een opdracht. Privacy Policy VerhuisService - Voorschoten BV hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan

Nadere informatie

Goedgekeurd op 23 april Beleid inzake gegevensbescherming en privacy

Goedgekeurd op 23 april Beleid inzake gegevensbescherming en privacy Inleiding Solvay erkent en ondersteunt de privacybelangen van iedereen en eerbiedigt deze belangen wanneer zij persoonsgegevens verzamelt en verwerkt. Solvay eerbiedigt met name de privacy van haar klanten,

Nadere informatie

Privacyverklaring De Fotovakvrouw

Privacyverklaring De Fotovakvrouw Privacyverklaring De Fotovakvrouw Ik ga zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens, want jouw privacy is belangrijk. In deze privacyverklaring leg ik je precies uit welke persoonsgegevens ik verzamel, wat

Nadere informatie

Privacyverklaring Februari 2019

Privacyverklaring Februari 2019 Privacyverklaring Februari 2019 Privacyverklaring WoonGoed 2-Duizend februari 2019 1 Inleiding WoonGoed 2-Duizend neemt de privacy van haar huurders heel serieus. Daarom doen we er alles aan uw privacy

Nadere informatie

PRIVACYBELEID BESCHERMING VAN PERSOONSGEGEVENS

PRIVACYBELEID BESCHERMING VAN PERSOONSGEGEVENS PRIVACYBELEID BESCHERMING VAN PERSOONSGEGEVENS VERSIE 201810 - Ons beleid kan steeds herzien worden omwille van wetswijzigingen of andere factoren. WETGEVING De Algemene Verordening Gegevensbescherming

Nadere informatie

Privacyverklaring Woonvizier

Privacyverklaring Woonvizier Privacyverklaring Woonvizier Woonvizier Middelmeede 40 4921 BZ Made Telefoon (0162) 67 98 00 info@woonvizier.net www.woonvizier.net Versie 1.0 09-04-2019 Inhoud Inleiding... 1 Opbouw privacyverklaring...

Nadere informatie

Actualiteiten loonheffingen

Actualiteiten loonheffingen Actualiteiten loonheffingen Dik van Leeuwerden Actualiteiten loonheffingen Private aanvulling WW en WGA (PAWW) Reparatie 3 e WW-jaar Privacy voor de salarisadministratie Basisbegrippen GDPR/AVG 1 Private

Nadere informatie

5. Hieronder vindt u een overzicht van de standaard persoonsgegevens die wij (gebeurlijk) verwerken:

5. Hieronder vindt u een overzicht van de standaard persoonsgegevens die wij (gebeurlijk) verwerken: PRIVACYVERKLARING 1. Onderneming: CVBA STORME, LEROY, VAN PARYS Advocatenassociatie, gevestigd te 9000 Gent (België), aan de Coupure 5, met als ondernemingsnummer 0448.333.010 (rechtspersonenregister Gent

Nadere informatie

Plan 5 6-11 7 - 41-43 76-78

Plan 5 6-11 7 - 41-43 76-78 Plan Gegevens mag het? Rechtmatig verkregen gegevens grondslagen voor rechtmatige verwerking: Ondubbelzinnige toestemming, noodzakelijk voor uitvoeren overeenkomst, wettelijke plicht, bescherming vitale

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING 1. INLEIDING

PRIVACYVERKLARING 1. INLEIDING PRIVACYVERKLARING 1. INLEIDING De Jonge Specialist ( DJS ) is een individuele ledenvereniging voor artsen in opleiding, werkzaam in een ziekenhuis of soortgelijke instelling, anios en arts-onderzoekers.

Nadere informatie

Privacyverklaring Stichting Burcht Wedde

Privacyverklaring Stichting Burcht Wedde Privacyverklaring Stichting Burcht Wedde De Stichting Burcht Wedde hecht er groot belang aan alle werkzaamheden uit te voeren conform de AVG. Persoonlijke gegevens worden met zorg behandeld en beveiligd.

Nadere informatie

Privacy Beleid. Toerclub Steenderen vraagt en verwerkt geen bijzondere persoonsgegevens, zoals:

Privacy Beleid. Toerclub Steenderen vraagt en verwerkt geen bijzondere persoonsgegevens, zoals: Privacy Beleid Toerclub Steenderen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In dit Privacy Beleidsdocument willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met

Nadere informatie

Privacyverklaring van Vergadering van gelovigen De Ontmoeting Apeldoorn

Privacyverklaring van Vergadering van gelovigen De Ontmoeting Apeldoorn Pagina 1 van 10 Privacyverklaring van Vergadering van gelovigen De Ontmoeting Apeldoorn Datum: december 2018 Versie: 1.0 Pagina 2 van 10 I. ALGEMEEN Over deze privacyverklaring Voor De Ontmoeting is de

Nadere informatie

Privacyverklaring. Advocatenkantoor Claase verwerkt de hierna genoemde persoonsgegevens uitsluitend voor de hierna te noemen doeleinden:

Privacyverklaring. Advocatenkantoor Claase verwerkt de hierna genoemde persoonsgegevens uitsluitend voor de hierna te noemen doeleinden: Privacyverklaring Algemeen Advocatenkantoor Claase respecteert uw persoonsgegevens en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die aan ons wordt verstrekt of anderszins verkrijgen vertrouwelijk

Nadere informatie

Chodsky Pes Club Nederland

Chodsky Pes Club Nederland Chodsky Pes Club Nederland Inleiding Chodsky Pes Club Nederland hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In dit privacy statement willen wij u een heldere en transparante informatie

Nadere informatie

Privacyreglement. Stichting Rapucation Postbus NL Amsterdam

Privacyreglement. Stichting Rapucation Postbus NL Amsterdam Stichting Rapucation Postbus 15989 1001 NL Amsterdam www.rapucation.eu info@rapucation.eu 088-3777700 Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming

Nadere informatie

HANDREIKING: PRIVACYVERKLARING VOOR DE GEMEENTELIJKE WEBSITE

HANDREIKING: PRIVACYVERKLARING VOOR DE GEMEENTELIJKE WEBSITE HANDREIKING: PRIVACYVERKLARING VOOR DE GEMEENTELIJKE WEBSITE Versie 1.00 3 juli 2017 Wanneer burgers op zoek zijn naar informatie over hoe de gemeente met privacy omgaat gaan ze meestal naar de privacyverklaring

Nadere informatie

25 mei a.s. een nieuwe privacyverordening. Privacyrecht & de AVG mei Rob Tijdink

25 mei a.s. een nieuwe privacyverordening. Privacyrecht & de AVG mei Rob Tijdink Privacyrecht & de AVG 2 mei 2018 Rob Tijdink Koningstraat 27-2 T + 31 88 322 6000 info@daanlegal.nl 6811 DG Arnhem F + 31 88 322 6001 www.daanlegal.nl 25 mei a.s. een nieuwe privacyverordening Bron: Financieele

Nadere informatie

PRIVACY VERKLARING. 1. Verwerkingsverantwoordelijke. 2. Verplichtingen van de HA

PRIVACY VERKLARING. 1. Verwerkingsverantwoordelijke. 2. Verplichtingen van de HA PRIVACY VERKLARING Deze privacy verklaring is opgesteld volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en is van toepassing op alle persoonsgegevens en alle verwerkingen van persoonsgegevens

Nadere informatie

In dit reglement geeft ADMINISTRATIEF & LOGISTIEK SERVICEBUREAU ADR aan op welke wijze het omgaat met privacy en persoonsgegevens.

In dit reglement geeft ADMINISTRATIEF & LOGISTIEK SERVICEBUREAU ADR aan op welke wijze het omgaat met privacy en persoonsgegevens. Bedrijf: ADMINISTRATIEF & LOGISTIEK SERVICEBUREAU ADR Nieuwe Kerkstraat 59b, 4421 JZ Kapelle Inschrijving Kamer van Koophandel onder nummer 55836518. E-mail: adr@zeelandnet.nl Privacyreglement In dit reglement

Nadere informatie

Privacyverklaring Coöperatieve Vereeniging PITH-Solutions U.A.

Privacyverklaring Coöperatieve Vereeniging PITH-Solutions U.A. Privacyverklaring Coöperatieve Vereeniging PITH-Solutions U.A. In deze privacyverklaring leggen wij u uit welke persoonsgegevens PITH-Solutions verzamelt en gebruikt en waarom we dit doen. Wilt u deze

Nadere informatie

Privacyverklaring. m.i.v. mei 2018

Privacyverklaring. m.i.v. mei 2018 Privacyverklaring m.i.v. mei 2018 Inleiding Pluspunt acht een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonsgegevens worden dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Gegevens zijn veilig

Nadere informatie

Kortom: WoonCadans vindt privacy belangrijk. We leggen in ons privacystatement uit hoe we met (bijzondere) persoonsgegevens omgaan.

Kortom: WoonCadans vindt privacy belangrijk. We leggen in ons privacystatement uit hoe we met (bijzondere) persoonsgegevens omgaan. Privacystatement AVG WoonCadans zet zich in om de persoonlijke levenssfeer en privacy van onze cliënten, medewerkers en andere bij de zorg betrokken mensen te beschermen. Dit privacystatement is bedoeld

Nadere informatie

Privacyverklaring De Haan Facilitaire dienstengroep

Privacyverklaring De Haan Facilitaire dienstengroep Privacyverklaring De Haan Facilitaire dienstengroep 1 september 2018 Waarom heeft De Haan deze privacyverklaring? In deze privacyverklaring leggen wij zo helder mogelijk uit welke persoonsgegevens wij

Nadere informatie

MODULE 8 DATALEKKEN, AP EN FG. Pix & Evi Privacy Solutions tel: +31 (0)

MODULE 8 DATALEKKEN, AP EN FG. Pix & Evi Privacy Solutions   tel: +31 (0) MODULE 8 DATALEKKEN, AP EN FG Pix & Evi Privacy Solutions E-mail: info@pix-evi.com tel: +31 (0) 6 207 917 55 www.pix-evi.nl -1- In deze module behandelen we de vragen 34 t/m 36 en 38 t/m 40 van de Nul

Nadere informatie

De GDPR in 10 stappen

De GDPR in 10 stappen De GDPR in 10 stappen Stap 1- Breng in kaart welke gegevens u verwerkt toestemming. Elke inbreuk zal vervolgd worden. 1 De GDPR in 10 Stappen Stap 1 Breng in kaart welke gegevens u verwerkt Inleiding Elke

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING MR. W.B.M. VONDENHOFF ADVOCAAT

PRIVACYVERKLARING MR. W.B.M. VONDENHOFF ADVOCAAT PRIVACYVERKLARING MR. W.B.M. VONDENHOFF ADVOCAAT De verwerkingsverantwoordelijke Deze privacyverklaring is van toepassing op alle diensten die namens mr. W.B.M. Vondenhoff Advocaat worden uitgevoerd. Mr.

Nadere informatie

Privacyverklaring. Algemeen. Verwerkingsverantwoordelijke en communicatie

Privacyverklaring. Algemeen. Verwerkingsverantwoordelijke en communicatie Privacyverklaring Algemeen BIJ Advocaten respecteert uw persoonsgegevens en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die aan ons wordt verstrekt of anderszins verkrijgen vertrouwelijk wordt behandeld.

Nadere informatie

Privacyverklaring Vrijzinnig OntmoetingsCentrum

Privacyverklaring Vrijzinnig OntmoetingsCentrum Privacyverklaring Het (VOC) hecht veel belang aan uw privacy. In deze privacyverklaring geven wij u op een duidelijke en transparante manier informatie over welke persoonsgegevens het VOC verzamelt, bewaart

Nadere informatie

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Voorstellen Zaankanters voor Elkaar i.o.v. gemeente Zaanstad - Grootste aanbod vrijwilligers - Vacatures vrijwilligerswerk - Particuliere vraag en aanbod

Nadere informatie

Privacy Reglement St. Zorgcentrum Oranjehof

Privacy Reglement St. Zorgcentrum Oranjehof Privacy Reglement St. Zorgcentrum Oranjehof Dit is het Privacy Statement van St. Zorgcentrum Oranjehof. Om u goed van dienst te zijn en om ons werk zo efficiënt en effectief mogelijk uit te voeren, verwerkt

Nadere informatie

Privacy statement Salut. Mei 2018

Privacy statement Salut. Mei 2018 Privacy statement Salut Mei 2018 2 Inhoudsopgave Privacy statement Salut 3 Waarom heeft Salut een Privacy Statement? 3 Wat zijn persoonsgegevens? 3 Waarop is dit Privacy Statement van toepassing? 3 Van

Nadere informatie

PROTOCOL. Vereniging van Gepensioneerden van de eenheid Den Haag

PROTOCOL. Vereniging van Gepensioneerden van de eenheid Den Haag PROTOCOL Algemene verordening gegevensbescherming Vereniging van Gepensioneerden van de eenheid Den Haag protocol Avg VGHP v1.0.11-05 1. Inleiding en begripsbepalingen Binnen de Vereniging van Gepensioneerden

Nadere informatie

Privacy Protocol. Naar aanleiding van. Algemene Verordening Gegevensbescherming. Ten behoeve van

Privacy Protocol. Naar aanleiding van. Algemene Verordening Gegevensbescherming. Ten behoeve van Privacy Protocol Naar aanleiding van Algemene Verordening Gegevensbescherming Ten behoeve van Van Hulst ongediertebestrijding KvK: 08149712 1. Protocol eigenaren Dit protocol heeft betrekking op van Hulst

Nadere informatie

Privacyverklaring Tabor

Privacyverklaring Tabor Privacyverklaring Tabor Vzw Tabor is een transsectoraal netwerk van meer dan 60 organisaties in de sectoren welzijn, gezondheid en onderwijs. Wij streven naar een kwaliteitsvolle ondersteuning op maat

Nadere informatie

De AVG en de gevolgen voor de uitvoeringspraktijk

De AVG en de gevolgen voor de uitvoeringspraktijk De AVG en de gevolgen voor de uitvoeringspraktijk mr. J.K. (Jennifer) Lanser Van den Bosch & Partners 9 oktober 2018 Per 25 mei 2018 de AVG Algemene verordening gegevensbescherming General Data Protection

Nadere informatie

Privacy beleid. Podotherapie Stap Pijlkruidhof BK Nuenen tel:

Privacy beleid. Podotherapie Stap Pijlkruidhof BK Nuenen tel: Podotherapie Stap Pijlkruidhof 2 5672 BK Nuenen tel: KVK nummer: 70814988 t.n.v. D.L.M. Hoebink 1. Algemeen De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is de nieuwe wet ter bescherming van privacy

Nadere informatie

Privacyverklaring UW Wat zijn persoonsgegevens? Van wie verwerkt UW persoonsgegevens?... 2

Privacyverklaring UW Wat zijn persoonsgegevens? Van wie verwerkt UW persoonsgegevens?... 2 Privacyverklaring UW Inhoud Privacyverklaring UW... 1 1. Wat zijn persoonsgegevens?... 1 2. Van wie verwerkt UW persoonsgegevens?... 2 3. Waarom verwerkt UW persoonsgegevens?... 2 4. Verwerkt UW ook bijzondere

Nadere informatie

Privacy Verklaring. Verwerkingsverantwoordelijke en communicatie

Privacy Verklaring. Verwerkingsverantwoordelijke en communicatie Privacy Verklaring Excellent v.o.f. respecteert uw persoonsgegevens en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die aan ons wordt verstrekt of die wij anderszins verkrijgen, vertrouwelijk wordt

Nadere informatie

Privacy statement TellApe

Privacy statement TellApe Privacy statement TellApe In het Privacy statement van TellApe zal op elk aspect met betrekking tot processen en persoonsgegevens uitgebreid de volgende punten worden beschreven: 1. 2. 3. Bewaartermijnen

Nadere informatie

Privacyreglement. WerkPro privacyreglement pagina: 1 van 5 Versiedatum: Eigenaar: Bedrijfsjurist

Privacyreglement. WerkPro privacyreglement pagina: 1 van 5 Versiedatum: Eigenaar: Bedrijfsjurist Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een herkenbaar persoon; verwerking van persoonsgegevens:

Nadere informatie

Wettelijke kaders voor de omgang met gegevens

Wettelijke kaders voor de omgang met gegevens PRIVACY BELEID SPTV Namens SPTV wordt veel gewerkt met persoonsgegevens van (ex-) medewerkers. De persoonsgegevens worden voornamelijk verzameld voor het goed uitvoeren van de pensioenregelingen. De (ex-)

Nadere informatie

Deze checklist helpt je zorgvuldig en volgens de wetgeving te werken met de persoonsgegevens van o.a. medewerkers en studenten 1.

Deze checklist helpt je zorgvuldig en volgens de wetgeving te werken met de persoonsgegevens van o.a. medewerkers en studenten 1. Privacy-checklist Deze checklist helpt je zorgvuldig en volgens de wetgeving te werken met de persoonsgegevens van o.a. medewerkers en studenten 1. Wil je gebruiken maken of maak je reeds gebruik van persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacy Policy. Stichting golfbaan Landgoed Bergvliet

Privacy Policy. Stichting golfbaan Landgoed Bergvliet Privacy Policy Stichting golfbaan Landgoed Bergvliet Stichting Golfbaan Landgoed Bergvliet hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING WFHC SPIRE

PRIVACYVERKLARING WFHC SPIRE Page 1 of 6 PRIVACYVERKLARING WFHC SPIRE Versie 15 mei 2018 Deze verklaring is toegevoegd aan het web-inschrijfformulier. Onderwerp In deze Privacyverklaring informeert de vereniging WFHC Spire hoe zij

Nadere informatie

Subprivacyverklaring studenten

Subprivacyverklaring studenten studenten studenten TOEPASSINGSBEREIK Deze subprivacyverklaring moet gelezen worden in samenhang met de algemene privacyverklaring van de Radboud Universiteit en is van toepassing op de verwerking van

Nadere informatie

PRIVACY STATEMENT PCV GROUP (V1.0: 1 juni 2018)

PRIVACY STATEMENT PCV GROUP (V1.0: 1 juni 2018) PRIVACY STATEMENT PCV GROUP (V1.0: 1 juni 2018) Disclaimer De voorwaarden van deze disclaimer zijn van toepassing op onze websites www.pcvgroup.com en www.werkenbijpcvgroup.nl Door deze websites te bezoeken

Nadere informatie

Privacystatement BCL Gielen B.V.

Privacystatement BCL Gielen B.V. Privacystatement BCL Gielen B.V. U deelt allerlei persoonsgegevens met ons. Als u zelf met ons contact opneemt of als wij contact met u opnemen in het kader van onze dienstverlening. Wij gaan zorgvuldig

Nadere informatie

Privacyverklaring sollicitanten en werknemers Modderkolk

Privacyverklaring sollicitanten en werknemers Modderkolk Privacyverklaring sollicitanten en werknemers Modderkolk Modderkolk Projects & Maintenance B.V. (hierna: Modderkolk of wij of we) verwerkt persoonsgegevens van sollicitanten en werknemers ten behoeve van

Nadere informatie

Deze privacyverklaring heeft betrekking op de verwerking van persoonsgegevens van:

Deze privacyverklaring heeft betrekking op de verwerking van persoonsgegevens van: Privacyverklaring Voorwoord Binnen SMO-Traverse (Traverse) worden diverse persoonsgegevens van cliënten verzameld en vastgelegd in het (elektronische) cliëntendossier. Deze gegevens zijn nodig om goede

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Wat zijn persoonsgegevens? 3. Bent u verplicht om persoonsgegevens te verstrekken? 4. Gegevens verzamelen bij anderen?

1. Inleiding. 2. Wat zijn persoonsgegevens? 3. Bent u verplicht om persoonsgegevens te verstrekken? 4. Gegevens verzamelen bij anderen? PRIVACYVERKLARING 1. Inleiding Woningstichting Domus is als stichting de juridische verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens. Wij verwerken uw persoonsgegevens zorgvuldig, veilig

Nadere informatie