Installatie van de Quest vworkspace client onder Windows

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Installatie van de Quest vworkspace client onder Windows"

Transcriptie

1 Avans Werkomgeving Avans Hogeschool biedt vanaf nu een thuiswerk omgeving aan voor medewerkers. In deze omgeving is het mogelijk om de beveiligde groepsschijven (R, S en U schijf) te bereiken en Applicaties te gebruiken in een Windows 7 look-and-feel omgeving. Om deze omgeving te gebruiken moet u de client software installeren van Quest vworkspace. Deze software is voor verschillende platformen beschikbaar zoals Windows, Linux (32 bits), Apple Mac OS X en Apple ios (iphone en ipad). Voor alle devices met Google Android zijn er clients beschikbaar maar deze clients worden nog niet door DIF-ICT ondersteund. Android gaat in de toekomst wel ondersteund worden. Voor alle medewerkers is het verplicht om gebruik te maken van sterke authenticatie. Dit gebeurt doormiddel van een sms naar een GSM nummer. U logt in met een gebruikersnaam en wachtwoord. Daarna krijgt u nog een invulveld waarin u het 4 cijfer code die verzonden is naar uw GSM moet invullen. Om uw GSM nummer te registeren moet u naar de helpdesk balie gaan met uw Avans medewerkers pas, Mobiele telefoon en legitimatie. Er worden geen GSM nummers geregistreerd over de telefoon met de Servicedesk DIF. Installatie van de Quest vworkspace client onder Windows Deze handleiding heeft u gevonden op de iavans pagina bij het tabblad Avans werkplek. Op deze pagina vindt u ook de benodigde software om gebruik te kunnen maken van deze werkomgeving. Klik voor de Windows omgeving op de link Quest vworkspace client voor Windows.

2 U krijgt een melding van uw browser dat het bestand vasclient32t.exe geopend kan worden. Klik op openen en het bestand wordt binnengehaald en opgestart. In Windows Vista, Windows 7, Windows 8 of Windows 10 krijgt u de melding of u zeker weet dat dit programma veranderingen mag aanbrengen aan uw computer. Klik hier op Ja. De installatie wordt opgestart en het volgende scherm verschijnt Klik op OK en ga verder. Klik hierna op Next. U wordt gevraagd om de voorwaarden voor deze software te lezen. Om verder te gaan moet u het bolletje bij i accept the terms in the license agreement aanzetten en op Next klikken.

3 In dit scherm moet u een User Name en Organization invullen. Vul bij User Name uw eigen naam en bij Organization Avans Hogeschool. Het bolletje bij Install this application for: hoeft u niet aan te passen. Klik op next. Hier wordt gevraagd om de locatie aan te geven waar de software geïnstalleerd moet worden. Klik op next.

4 Klik op Next. Het is mogelijk dat u dit scherm krijgt. De installatie geeft aan dat u de Adobe Flash Player plugin niet geïnstalleerd heeft op uw werkstation. Dit is geen probleem en u kunt altijd later nog de Adobe Flash Player installeren als u deze nodig heeft. Klik op Install om verder te gaan.

5 De software wordt nu geïnstalleerd. Na een tijdje krijgt u het volgende scherm De installatie is klaar. Klik op Finish.

6 Installatie van de Quest vworkspace client onder Apple Mac OS X De Quest vworkspace Connector for Mac OS X is beschikbaar op de iavans portaal. Download de software en ga naar je downloads om de dmg te openen (vaak gebeurt dit al automatisch) Het onderstaande venster wordt nu geopend. Sleep nu het vworkspace icoon naar de map Applications (Programma s)

7 Navigeer naar de map Applications (Programma s) en open de vworkspace door met de rechtermuisknop (ctrl+klik) erop te klikken en vervolgens op Open te klikken.

8 Als het onderstaande venster wordt weergegeven, klik je op Open. Wanneer de onderstaande melding verschijnt, klik je op Always Allow ( Sta altijd toe )

9 De Workspace kan nou worden afgesloten door het onderstaande venster te sluiten. De installatie is nu voltooid. Je kunt nu in Safari (of een andere browser) naar gaan om in te loggen op je werkomgeving.

10 Installatie van de Quest vworkspace client onder Apple ios (ipad & iphone) De Quest vworkspace Connector for ios is beschikbaar in de App Store. Op iavans onder het tabblad Werkplek staat een link naar de juiste software. Als je op de ipad of iphone deze link opent wordt de App Store automatisch gelijk opgestart en kun je meteen de Quest vworkspace Connector installeren. Na de installatie moet je de Quest vworkspace software afsluiten en terug gaan naar je browser. Je moet nu naar de studenten of medewerkers omgeving. Na het verschijnen van de Quest vworkspace WebAccess omgeving kun je de Avans Desktop openen. Daarna krijg je de volgende vraag: Klik op Open in vworkspace en de sessie zal opgestart worden.

11 De werkomgeving is nu geopend.

12 Installatie van de Quest vworkspace client onder Android De Quest vworkspace Connector for Android is beschikbaar in de Google Play Store. Op iavans onder het tabblad Werkplek staat een link naar de juiste software. Let Op! U moet ook de Firefox browser installeren in Android. De website voor het banaderen van de Remote Desktop werkomgeving is met Android alleen goed te benaderen met Firefox! Start de Quest vworkspace software niet op. Ga met de Firefox browser naar de iavans website en daarna naar het tabblad werkplek. Klik daarna op Klik hier om naar de Avans Werkomgeving te gaan om de Quest vworkspace WebAccess pagina te openen. Na het verschijnen van de Quest vworkspace WebAccess omgeving moet u in het tabblad Preferences bij Screen Resolution de balk op Full Screen instellen. Vergeet niet om op Save Changes te klikken! Dit is om de sessie beeldvullend te maken op uw Android smartphone/tablet.

13 Na het openen van het Avans Desktop icoontje zal er een Remote Desktop sessie gestart worden.

14 Installatie van de Quest vworkspace client onder Linux De Quest vworkspace Linux client is alleen in een 32 bits versie van bijvoorbeeld Ubuntu eenvoudig te installeren. Ondersteuning voor 64 bits linux platformen kunnen wij helaas niet bieden. Deze stap voor stap handleiding is geschreven voor Ubuntu bits. De Servicedesk van DIF kan geen ondersteuning bieden voor Linux platformen. We bieden alleen deze Ubuntu handleiding aan en kan als voorbeeld worden gebruikt voor bijvoorbeeld Debian. Download de Quest vworkspace voor Linux vanaf de iavans portal. Daarna moet je dit bestand uitklappen met het commando: tar xzvf vworkspaceconnectorforlinux_7.6_avans.tar.gz. Ga in de vworkspaceconnectorforlinux_7.6 directory staan en voer de volgende commando s uit: sudo./prereqgrabber.sh Er worden automatisch packages geïnstalleerd als deze nog niet aanwezig zijn. Kies hier voor Y zodat deze packages geïnstalleerd worden.

15 Kies hier nogmaals voor Y Daarna worden nog meer packages geïnstalleerd. Na de installatie krijg je deze melding dat alles packages zijn geïnstalleerd. Er kunnen ook meldingen verschijnen dat sommige packages niet geïnstalleerd zijn. Deze moet je handmatig oplossen voordat je verder kunt met het installeren van de Quest vworkspace client.

16 Met het commando: sudo dpkg i vworkspaceconnectorforlinux_7.6.dev kun je de installatie starten van de Quest vworkspace client. Als de melding Setting up vworkspace ( ) voorbij gekomen is zonder foutmelding dan is de installatie succesvol geweest.

17 Hoe werkt de Avans Werkomgeving Ga met uw internet browser naar om de iavans portaal te openen. Klik op het tabblad Info en regelen. Klik aan de linkerzijde op Werkplek. Klik op Klik hier om naar de Avans werkomgeving te gaan

18 Er komt hierna een inlogscherm waar u met de Avans credentials in dient te loggen. Dit is een 4-cijferig nummer die via sms op uw GSM binnenkomt. Vul dit nummer in en klik op login.

19 Mocht u weer uw gebruikersnaam en wachtwoord scherm weer krijgen dan staat er altijd een foutmelding bij. Bij de melding SMS Login Failed heeft u het 4 cijfer token niet goed ingevuld. U moet dan de volledige inlogprocedure doorlopen. Als u de melding krijgt: Phone number error dan is uw GSM nummer nog niet bekend. U moet dan met uw legitimatiebewijs bij de helpdesk melden om uw GSM nummer te registreren. Wanner u de inlog procedure goed heeft doorlopen krijgt u het volgende scherm in uw internet browser U krijgt de Avans Werkomgeving te zien als u op Avans Desktop klikt. U kunt de sessie op 2 manieren afsluiten. In het Start Menu en daarna klikken op Log Off of rechtsbovenin in het venster op het kruisje klikken. Uw applicaties kunt u niet zoals bij Windows 7 in het start menu zoeken en dan terugvinden. U moet in het start menu via All Programs of de recent lijst de applicaties aanklikken.

20 Instellings mogelijkheden. In het tabblad Preferences vind u de volgende mogelijkheden. U bevindt zich bij het menu Display. Bij Color Depth kunt u de kleurenmogelijkheden instellen. Om een andere schermresolutie te gebruiken voor de sessie (Dus een groter of kleiner venster) kunt u de balk van screen resolutie aanpassen. Als de balk naar rechts gesleept wordt dan krijgt u de mogelijkheid om het venster groter te maken of om een volledig scherm in te stellen. Let hierbij op de tekst die daaronder staat zoals bijvoorbeeld: 1024 x 768 of FullScreen. Bij een volledig scherm sessie heeft u bovenin in het midden de mogelijkheid om de sessie af te sluiten of te minimaliseren. Bij het menu Local Resources kunt u vinkjes zetten bij devices die gedeeld moeten worden tussen uw lokale computer en de werkomgeving van Avans. Drives: Momenteel is dit niet werkend op de omgeving. Microphone: Gebruik de lokale analoge microfoon voor de Avans Werkomgeving (Dus niet USB geluidsapparatuur. Deze worden niet ondersteund) Clipboard: Deel uw lokale knip en kopieer bewerkingen met de Avans Werkomgeving.

21 Bij het menu Experience kunt u de grafische mogelijkheden aanpassen. De standaard instellingen zoals ze hierboven staan geeft de beste look and feel met Windows 7. Mocht u tegen problemen aankomen door traagheid in gebruik dan kunt u de volgende vinkjes proberen. Performance: Dit is een snel keuze lijst om snel de volgende opties aan te passen op uw internet verbinding. EOP Graphics Acceleration: Met deze optie wordt de hoeveel data tussen de Avans werkomgeving en uw lokale computer verminderd. EOP Flash Redirection: Met deze optie kunt u webpagina s met flash lokaal laten weergeven. Flash filmpjes en interactieve applicaties zullen dan vloeiend afspelen. U heeft hiervoor wel de Flash player lokaal op de computer nodig. Ook zal de Windows omgeving niet meer met Aero Glass weergegeven worden waardoor de desktop omgeving er anders uitziet. EOP Media Player Redirection: Alle media bestanden die via Windows Media Player in de Avans werkomgeving gestart worden kunnen met deze optie lokaal op de computer afgespeeld worden. Hierdoor worden bijvoorbeeld videofilmpjes vloeiend afgespeeld. Dit werkt echter alleen niet in alle applicaties in het bijzonder applicaties die geen gebruik maken van de Windows Media Player. EOP Xtream: Mocht u ver in het buitenland zitten of beschikt u over een trage umts (3g) verbinding dan kunt u deze optie gebruiken om de werkomgeving sneller te laten reageren op muisklikken en toetsaanslagen. EOP Text Echo: Met deze optie kunt u bij hoge vertraging van verbindingen in een lokaal tekstvenster werken zodat u meteen kunt zien wat u typt. Desktop background: Schakel de achtergrond in de Avans Werkomgeving aan of uit

22 Font smoothing: De randen van alle letters in uw Avans Werkomgeving worden vloeiender afgerond met deze optie. Desktop Composition: Schakel Aero Glass aan of uit. Dit is de transparantie die u ziet als uw lokale werkstation draait op Windows Vista of Windows 7. Visual style: Laat de Windows 7 thema zien. Zonder optie ziet u een klassieke Windows omgeving Show contents of window while dragging: Laat de inhoud van vensters zien als u deze binnen de Avans Werkomgeving verplaatst. Menu and window animation: Het minimaliseren en maximaliseren van vensters met of zonder animaties. Persistent bitmap caching: Het lokaal cachen van afbeeldingen die gebruikt worden in de Avans Hogeschool sessie. Reconnect if connection is dropped: Bij problemen met uw internetverbinding zal met deze optie de Quest vworkspace omgeving opnieuw verbinding maken met de Avans Werkomgeving.

23 Bekende problemen Windows USB problemen Als u na de installatie van de Quest vworkspace client problemen heeft met uw USB toetsenbord, USB Muis of andere USB randapparatuur dan moet u rechtsonder met de rechtermuisknop op het volgende icoontje klikken. In het menu wat u dan te zien krijgt ziet u Auto-share staan. Zorg dat deze optie niet aangevinkt staat! Na aanklikken van het icoon Avans Werkplek de melding: Error: Cannot load file <Bestandsnaam>.pit bij het gebruik van Internet Explorer (versie 8 of hoger) Dit is een bekend probleem wat zich voordoet op sommige Windows Vista of Windows 7 installaties. Quest de leverancier van de software heeft de oplossing op de volgende website geplaatst: Follow the steps below to work around this issue and modify the Internet Explorer settings on the client computer: 1. Open Internet Explorer Tools Internet Options Advanced Security. 2. Uncheck the boxes associated to the following options: Check for publishers certificate revocation Check for server certificate revocation 3. Close all Internet Explorer windows before retesting. Bij een aantal gebruikers werkt het helaas dan nog niet. Je kunt nog als laatste optie proberen om alle instellingen van Internet Explorer te verwijderen. Let Op! Hierbij worden ook je internet history en cookies verwijderd! 1. Open Internet Explorer Tools Internet Options Advanced 2. Kies de optie onderaan het scherm: Reset Internet Explorer settings. 3. Daarna de checkbox: "Delete personal settings" aanvinken 4. Daarna moet je de Internet Explorer browser herstarten

24 De browser vraagt of een.pit bestand opgeslagen moet worden. Als u op Avans Desktop klikt en de browser vraagt of een.pit bestand opgeslagen moet worden dan kun je altijd kiezen voor openen. Ook kunt u met een vinkje regelen of deze vraag de volgende keer wel of niet gesteld moet worden. Hier volgen 2 screenshots als u Firefox of Chrome gebruikt. Stel het venster zo in met Firefox Bij Chrome kunt u linksonder klikken op het dropdown menu en daarna Altijd bestanden van dit type openen kiezen. Daarna klik op het bestand en uw sessie wordt deze keer geopend. Deze instelling blijft nu bewaard en de sessie wordt vanaf nu automatisch gestart als u Avans Desktop aanklikt. Linux Op dit moment zijn er nog geen bekende oplossingen bij problemen voor dit platform. De Servicedesk van DIF kan geen ondersteuning bieden op het Linux platform.

25 Er is geen applicatie gekoppeld aan.pit bestanden. Mocht u tijdens het openen van een.pit bestand de vraag krijgen met welke applicatie deze wilt openen dan moet u kiezen voor C:\Program Files\Quest Software\vWorkspace Client\pntsc.exe en anders C:\Program Files (x86)\quest Software\vWorkspace Client\pntsc.exe. Zorg er ook voor dat deze instelling bewaard blijft. In de Folder options van Windows Explorer kun je deze instelling bekijken. Na installatie van update KB werkt de Avans Desktop omgeving niet meer U heeft nog een oude client van Quest vworkspace Connector for Windows geïnstalleerd staan (versie ). Er is inmiddels een nieuwe versie ( ) beschikbaar op iavans. Deze werkt ook in Windows 8 en met de RDP 8 update (KB ) voor Windows 7. Alle venstergrootte instellingen worden niet opgeslagen als de browser wordt afgesloten Alle instellingen voor de Avans Desktop omgeving worden opgeslagen in een cookie. In de meeste browsers is het mogelijk om de cookies niet te bewaren na het afsluiten. Daardoor worden de instellingen zoals bijvoorbeeld venstergrootte niet bewaard. Je kunt de optie in uw browser uitschakelen bij opties -> geschiedenis. Ik probeer op een standaard Avans Windows 7 werkstation de omgeving benaderen. Dit is op dit moment niet mogelijk. Dit wordt in de toekomst opgelost. We willen iedereen verzoeken om deze omgeving uit te proberen op de thuis pc of laptop via WiFi. Contact Heeft u nog meer vragen dan kunt u contact opnemen met de servicedesk: (8888) of servicedesk.dif@avans.nl

Instructie: Thuiswerken / remote werken

Instructie: Thuiswerken / remote werken Instructie: Thuiswerken / remote werken Om vanaf thuis te kunnen werken zijn er wat extra stappen noodzakelijk. Zo dien je bijvoorbeeld naar een bepaalde internet pagina te gaan en éénmalig op iedere pc

Nadere informatie

Handleiding. vworkspace VGGM. Handleiding voor gebruikers.

Handleiding. vworkspace VGGM. Handleiding voor gebruikers. Handleiding Handleiding voor gebruikers vworkspace VGGM www.vggm.nl Versienummer 1.4 Versiedatum 16 juni 2016 Versiebeheer Het beheer van dit document berust bij het team ICT Documenthistorie Versie Datum

Nadere informatie

Voor externe toegang tot de werkplek zijn een aantal zaken vereist: 1. Open Internet Explorer en ga naar de website:

Voor externe toegang tot de werkplek zijn een aantal zaken vereist: 1. Open Internet Explorer en ga naar de website: Index Externe Toegang Windows 7/8/8.1... 2 Externe Toegang Windows 10/10.1... 5 Externe Toegang MAC OS X... 8 Instructie verkrijgen van een Token code...11 Externe Toegang eerste gebruik Windows 7/8/8.1...13

Nadere informatie

Handleiding telewerken Windows7

Handleiding telewerken Windows7 Inleiding Met de door Schiphol Group aangeboden telewerkoplossing op basis van Windows 7 kun je eenvoudig vanuit huis je virtuele werkplek benaderen. De virtuele werkplek staat eigenlijk op Schiphol. Via

Nadere informatie

Handleiding ALGEMENE HANDLEIDING VWORKSPACE. Versie: 1.2. Datum: 10 april 2014. Eigenaar:

Handleiding ALGEMENE HANDLEIDING VWORKSPACE. Versie: 1.2. Datum: 10 april 2014. Eigenaar: Handleiding ALGEMENE HANDLEIDING VWORKSPACE. Versie: 1.2 Datum: 10 april 2014 Eigenaar: I&A 1 Versie Datum Auteur Wijziging 1.0 2-11-2012 Tom Balke 1.1 10-12-2012 Tom Balke Nieuwe versie van vworkspace

Nadere informatie

(Versie 1.4) THUISWERKPLEK INSTELLEN

(Versie 1.4) THUISWERKPLEK INSTELLEN (Versie 1.4) THUISWERKPLEK INSTELLEN Inhoud thuiswerkomgeving... 3 Installeren software op thuiswerkplek(eenmalig)... 5 Verbinding maken met de werkplek vanaf thuis... 9 Verbinding maken met de werkplek

Nadere informatie

Versie 6.4 ( ) Inloggen op de Thuiswerk Portal

Versie 6.4 ( ) Inloggen op de Thuiswerk Portal Versie 6.4 (9-10-2017) Inloggen op de Thuiswerk Portal Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 VPN verbinding maken m.b.v. SSL VPN Agent software installatie op je thuiswerkplek... 4 (Voor inloggen

Nadere informatie

Partners in Accountancy (PIA) Inloggen op het klantenloginsysteem

Partners in Accountancy (PIA) Inloggen op het klantenloginsysteem Partners in Accountancy (PIA) Inloggen op het klantenloginsysteem 1. Systeemvereisten Het vernieuwde klantenloginsysteem (hierna genoemd login portal) maakt gebruik van een kleine applicatie en werkt samen

Nadere informatie

Veel gestelde vragen nieuwe webloginpagina

Veel gestelde vragen nieuwe webloginpagina Veel gestelde vragen nieuwe webloginpagina Op deze pagina treft u een aantal veel gestelde vragen aan over het opstarten van de nieuwe webloginpagina http://weblogin.tudelft.nl: 1. Ik krijg de melding

Nadere informatie

(Versie 1.4) THUISWERKPLEK INSTELLEN

(Versie 1.4) THUISWERKPLEK INSTELLEN (Versie 1.4) THUISWERKPLEK INSTELLEN Inhoud thuiswerkomgeving... 3 Installeren software op thuiswerkplek(eenmalig)... 5 Verbinding maken met de werkplek vanaf thuis... 9 Verbinding maken met de werkplek

Nadere informatie

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 HANDLEIDING VIEW DESKTOP Document: Auteur: Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 Handleiding VIEW Desktop M. Huibers P. de Gooijer Inleiding Het Hoornbeeck College en Van Lodenstein maakt gebruik van VMware View.

Nadere informatie

Handleiding mijnpc.rdgg.nl. Versie

Handleiding mijnpc.rdgg.nl. Versie Handleiding mijnpc.rdgg.nl Versie 1 Inhoudsopgave Thuiswerken aanvraag procedure 3 Installatie software Windows Computer 4 Inloggen via Windows Computer 8 Installatie software Mac 10 Inloggen via Mac 12

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

Versie: 1.0. Datum: 19 november 2012. Eigenaar:

Versie: 1.0. Datum: 19 november 2012. Eigenaar: Handleiding ALGEMENE HANDLEIDING VWORKSPACE. Versie: 1.0 Datum: 19 november 2012 Eigenaar: I&A 1 Versie Datum Auteur Wijziging 1.0 2-11-2012 Tom Balke 1.1 10-12-2012 Tom Balke Nieuwe versie van vworkspace

Nadere informatie

Gelre thuiswerk Portal

Gelre thuiswerk Portal Gelre thuiswerk Portal Remote SSL/VPN toegang Met de software Mozilla Firefox. 1 Inhoud 1. SYSTEEM VEREISTEN ALGEMEEN:... 3 2. VOORBEREIDING REMOTE WERKEN:... 3 3. AAN DE SLAG:... 4 4. FAQ.... 7 2 1. Systeem

Nadere informatie

Inhoud Wat is mobiel werken?... 2 Installeren VPN Client... 3 Laptop... 3 Windows 8... 4 Windows 7... 10 Mac OS X... 16 Linux... 16 Tablet...

Inhoud Wat is mobiel werken?... 2 Installeren VPN Client... 3 Laptop... 3 Windows 8... 4 Windows 7... 10 Mac OS X... 16 Linux... 16 Tablet... 333 Inhoud Wat is mobiel werken?... 2 Installeren VPN Client... 3 Laptop... 3 Windows 8... 4 Windows 7... 10 Mac OS X... 16 Linux... 16 Tablet... 18 ios (ipad)... 18 Android... 21 Windows... 21 Smartphone...

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

Handleiding werkomgeving Apple / Connect College SOML

Handleiding werkomgeving Apple / Connect College SOML Handleiding werkomgeving Apple / Connect College SOML Inhoudsopgave 1 Belangrijke gegevens 3 1.1 Aanmeldgegevens 3 1.2 DigiCampuz (digitale werkplek) 3 2 Aan de slag 4 2.1 Aanmelden op de computer 4 2.2

Nadere informatie

ICT HANDLEIDING TELEWERKEN. Versie 2010

ICT HANDLEIDING TELEWERKEN. Versie 2010 ICT HANDLEIDING TELEWERKEN Versie 2010 Inhoudsopgave 1 TELEWERKEN GEBRUIKEN... 3 1.1 DE YMERE PORTAL... 3 2 SOFTWARE INSTALLEREN... 5 2.1 CITRIX CLIËNT SOFTWARE... 5 3 YPORTAL AANPASSEN NAAR PERSOONLIJKE

Nadere informatie

(Versie 1.5) THUISWERKPLEK INSTELLEN

(Versie 1.5) THUISWERKPLEK INSTELLEN (Versie 1.5) THUISWERKPLEK INSTELLEN Inhoud thuiswerkomgeving... 3 Installeren software op thuiswerkplek(eenmalig)... 5 Verbinding maken met de werkplek vanaf thuis... 9 Verbinding maken met de werkplek

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Gelre thuiswerk Portal

Gelre thuiswerk Portal Gelre thuiswerk Portal Remote SSL/VPN toegang op een Windows 8 & 8.1 systemen 1 Inhoud 1. SYSTEEM VEREISTEN ALGEMEEN:... 3 2. VOORBEREIDING REMOTE WERKEN:... 3 2.1 Windows 8 interfaces:... 4 3. AAN DE

Nadere informatie

Handleiding thuiswerken met VMware Horizon

Handleiding thuiswerken met VMware Horizon Handleiding thuiswerken met VMware Horizon Versie: 1.4 14-10-2014 Inhoud Inhoud... 1 Inleiding... 2 Remote-werken... 2 Benodigdheden... 2 Internetverbinding... 2 Contactgegevens... 2 Starten van Remote

Nadere informatie

Dienst externe toegang

Dienst externe toegang Dienst externe toegang Servicedesk 5-11-2015 Dienst externe toegang.docx Inhoud Inleiding... 2 1. Aanmelden... 3 1.1 Installatie PointSharp... 3 1.2 Activatie PointSharp... 7 1.3 Installatie Citrix Receiver...

Nadere informatie

Om gebruik te kunnen maken van de Citrix omgeving van uw dienst heeft u het volgende nodig:

Om gebruik te kunnen maken van de Citrix omgeving van uw dienst heeft u het volgende nodig: Safeword/Safenet handleiding v3.3 Serviceorganisatie Client Services Datum: 21 oktober 2014 Externe toegang tot de Citrix omgeving van de Rotterdamse Service Organisatie Om gebruik te kunnen maken van

Nadere informatie

Windows XP en IE 7 Windows XP en IE 8

Windows XP en IE 7 Windows XP en IE 8 NIEUWE DIGITALE WERKPLEK INSTRUCTIE THUISWERKEN Windows XP en IE 7 Windows XP en IE 8 Windows 7 en IE 8 Windows 7 en IE9 Gehele of gedeeltelijke overneming of reproductie van de inhoud van dit document,

Nadere informatie

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen Introductie QSIT Owncloud is de hollandse en 100% privacy-veilige variant van Dropbox of Google Drive. Het stelt u in staat om vanaf elk apparaat aan dezelfde bestanden te werken. Omdat wij onze servers

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

Handleiding inloggen in I-Muis via Citrix Receiver.

Handleiding inloggen in I-Muis via Citrix Receiver. Handleiding inloggen in I-Muis via Citrix Receiver. Deze handleiding beschrijft het inloggen in I-Muis voor Apple gebruikers. Belangrijk is dat u uw contract van First-line bij u heeft. Hierop staan de

Nadere informatie

Handleiding thuiswerken met VMware Horizon

Handleiding thuiswerken met VMware Horizon Handleiding thuiswerken met VMware Horizon Versie: 1.5 24-01-2018 Inhoud Inhoud... 1 Inleiding... 2 Remote-werken... 2 Benodigdheden... 2 Internetverbinding... 2 Contactgegevens... 2 Starten van Remote

Nadere informatie

Handleiding mijnpc.rdgg.nl. Versie

Handleiding mijnpc.rdgg.nl. Versie Handleiding mijnpc.rdgg.nl Versie 1 Inhoudsopgave Thuiswerken aanvraag procedure 3 Installatie software Windows Computer 4 Inloggen via Windows Computer 9 Installatie software Mac 12 Inloggen via Mac 14

Nadere informatie

Handleiding: Telewerken op MacOS

Handleiding: Telewerken op MacOS Versie 1.0 Handleiding: Telewerken op MacOS Verbinden en telewerken op de GGD@work desktop middels Citrix Workspace App Auteur(s): Automatisering Inleiding GGD Amsterdam biedt aan al haar medewerkers en

Nadere informatie

THUISWERKEN INSTELLEN VERSIE 1.2

THUISWERKEN INSTELLEN VERSIE 1.2 THUISWERKEN INSTELLEN VERSIE 1.2 Inhoud thuiswerkomgeving... 3 Installeren software op thuiswerkplek(eenmalig)... 5 Verbinding maken met de werkplek vanaf thuis... 9 Verbinding maken met de werkplek via

Nadere informatie

Externe Toegang installeren en gebruiken onder Mac OS X

Externe Toegang installeren en gebruiken onder Mac OS X Externe Toegang installeren en gebruiken onder Mac OS X Deze handleiding beschrijft de inlog en uitlogprocedure voor Externe Toegang. Daarnaast beschrijft het de mogelijkheden binnen de virtuele werkplek

Nadere informatie

Auteur: Chris Twiest Versie: 2.0 HANDLEIDING

Auteur: Chris Twiest Versie: 2.0 HANDLEIDING Auteur: Chris Twiest Versie: 2.0 HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Citrix Installeren Windows... 4 Citrix Installeren Mac OSX... 9 Certificaten Installeren Mac OSX... 15 Inloggen via Windows of

Nadere informatie

Handleiding Inloggen met SSL VPN

Handleiding Inloggen met SSL VPN Handleiding Inloggen met SSL VPN Beveiligd verbinding maken met het bedrijfsnetwerk via de Desktop Portal Versie: 24 april 2012 Handleiding SSL-VPN Pagina 1 van 10 Inleiding SSL VPN is een technologie

Nadere informatie

ICT HANDLEIDING TELEWERKEN. Versie 2010

ICT HANDLEIDING TELEWERKEN. Versie 2010 ICT HANDLEIDING TELEWERKEN Versie 2010 Inhoudsopgave 1 TELEWERKEN GEBRUIKEN...3 1.1 DE YMERE PORTAL...3 2 SOFTWARE INSTALLEREN...5 2.1 CITRIX CLIËNT SOFTWARE...5 3 YPORTAL AANPASSEN NAAR PERSOONLIJKE WENSEN...8

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding versie: 18 maart 2013 Multrix Desktop Portal Toegang tot uw applicaties via het internet Handleiding Multrix Desktop Portal - NED Pagina 1 van 12 Inleiding Dit document biedt u een

Nadere informatie

Plato gebruikershandleiding

Plato gebruikershandleiding Plato gebruikershandleiding Deze handleiding is voor zowel nieuwe installaties van Plato als voor installaties die niet meer werken. Deze handleiding bestaat uit meerdere instructies voor zowel Microsoft

Nadere informatie

1. Wat heb je nodig? Hoe werkt het? Multifactor authenticatie Verbinding maken... 2

1. Wat heb je nodig? Hoe werkt het? Multifactor authenticatie Verbinding maken... 2 Handleiding thuiswerken bij de Gemeente Meppel. Inhoudsopgave 1. Wat heb je nodig?... 2 2. Hoe werkt het?... 2 2.1 Multifactor authenticatie... 2 2.2 Verbinding maken... 2 3. Starten: installatie van ConnectMeppelSetup.exe...

Nadere informatie

Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online

Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online Pagina: 1/ 26 Inhoudsopgave Algemeen...3 Microsoft Windows...4 Instellen Internet Explorer...4 Certificaten installeren:...4 Weergave aanpassen:...6

Nadere informatie

Handleiding: Telewerken op Windows

Handleiding: Telewerken op Windows Versie 1.0 Handleiding: Telewerken op Windows Verbinden en telewerken op de GGD@work desktop middels Citrix Workspace App Auteur(s): Automatisering Inleiding GGD Amsterdam biedt aan al haar medewerkers

Nadere informatie

Handleiding Portaal Altrecht. https://portaal.altrecht.nl

Handleiding Portaal Altrecht. https://portaal.altrecht.nl Handleiding Portaal Altrecht https://portaal.altrecht.nl 1 Wat is het Altrecht het nieuwe portaal? 3 Eerst een Citrix client installeren 3 Aan welke eisen moet mijn computer voldoen om te kunnen telewerken:

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows Vista, Windows 7 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows

Nadere informatie

3. Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in

3. Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in Installeren applicaties 1. Open Safari 2. Ga naar macwerkplek.advo.nl 3. Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in (voornaam.achternaam@domein.nl). 4. Wanneer u op Log on klikt, krijgt u onderstaand

Nadere informatie

Handleiding telewerken GGD Amsterdam

Handleiding telewerken GGD Amsterdam Handleiding telewerken GGD Amsterdam Versie 1.4 Mei 2014 Door Dennis Smith Inhoud 1. Benodigdheden... 3 2. Met een browser... 4 3. Windows Apparaten... 6 4. De Citrix receiver installeren... 6 5. De Citrix

Nadere informatie

Gelre thuiswerk Portal

Gelre thuiswerk Portal Gelre thuiswerk Portal Remote SSL/VPN Wachtwoord wijzigen 1 Inhoud 1. SYSTEEM VEREISTEN ALGEMEEN:... 3 2. VOORBEREIDING REMOTE WERKEN:... 3 3. GELRE WACHTWOORD VERPLICHT WIJZIGEN VIA HET GELRE THUISWERK

Nadere informatie

Handleiding. Certificaat installeren

Handleiding. Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 3 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 3 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

INHOUD 1. Instructie installatie 2X client iphone & ipad... 4. 2. Downloaden app 2x client... 4. 3. Connections... 6

INHOUD 1. Instructie installatie 2X client iphone & ipad... 4. 2. Downloaden app 2x client... 4. 3. Connections... 6 INHOUD 1. Instructie installatie 2X client iphone & ipad... 4 2. Downloaden app 2x client... 4 3. Connections... 6 4. Werkplek Standby connection... 7 a. Een nieuwe connection toevoegen... 7 Alias... 8

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows 8 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows 8... 5 Benodigdheden...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding FSW-terminal server

Gebruikershandleiding FSW-terminal server Gebruikershandleiding FSW-terminal server Uitgegeven door: Helpdesk DIOS Lokatie: 1B01, naast de Servicedesk Faculteit Sociale Wetenschappen Pieter de la Court gebouw Wassenaarseweg 52 2333 AK Leiden Versie:

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

Handleiding Certificaat installeren

Handleiding Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 4 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 5 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

Handleiding gebruik VMware Horizon Client

Handleiding gebruik VMware Horizon Client Handleiding gebruik VMware Horizon Client Wat lees je waar? Aanmelden op de PC... 3 Inrichten van de Digitale Werkplek... 4 Applicaties opstarten... 7 Internet via de Digitale Werkplek... 8 Thuiswerken...

Nadere informatie

Handleiding Installeren Thuiswerkportaal

Handleiding Installeren Thuiswerkportaal Handleiding Installeren Thuiswerkportaal Auteur: Thái Nguyen Afdeling: D-ICT Datum: 01 mrt 2016 Versie: 2.3 1 Inleiding Om de Desktop EZIS via het Thuiswerkportaal te kunnen starten heeft u Externe toegang

Nadere informatie

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote

Nadere informatie

Handleiding voor het inloggen op Terminal Server van GLT-PLUS

Handleiding voor het inloggen op Terminal Server van GLT-PLUS Handleiding voor het inloggen op Terminal Server van GLT-PLUS Voor inloggen vanuit huis, GLT en NAM Geschreven door: Business Information Datum: 4-5-2011 ENOVIA: 01335559-0001 rev D ENOVIA nummer: 01335559-0001

Nadere informatie

Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Medewerkers van OOG en Inschool academie.

Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Medewerkers van OOG en Inschool academie. Handleiding online werken bij OOG Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Doelgroep Medewerkers van OOG en Inschool academie. Voorwaarden Samenvatting Een

Nadere informatie

Drenthe College Desktop. VMware View 6.1.0. Toegang met je Windows Laptop, of -PC.

Drenthe College Desktop. VMware View 6.1.0. Toegang met je Windows Laptop, of -PC. Drenthe College Desktop. VMware View 6.1.0 Toegang met je Windows Laptop, of -PC. Patrick Lubbers d.d. 8-6-2015 1. Inloggen in de DrentheCollege Desktop (VMware View) Ga met je internetbrowser (Internet

Nadere informatie

Internetfilter HTTPS instellen

Internetfilter HTTPS instellen Internetfilter HTTPS instellen Windows Windows Phone Mac / Linux iphone / ipad Android Handleiding Installatie van HTTPS bij het Internetfilter In deze handleiding staat stapsgewijs beschreven hoe het

Nadere informatie

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik.

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Deze handleiding is gemaakt om een privé pc geschikt te maken om op het netwerk van MEE te kunnen werken. Zodra het met de onderstaande stappen

Nadere informatie

Handleiding. Certificaat installeren

Handleiding. Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 4 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 5 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur HANDLEIDING CAMERASYSTEEM Korte inhoud: 1. Java Installeren 2. Software Installeren. 3. Software gebruik 1. Java Installeren: Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur firefox of internet explorer

Nadere informatie

Handleiding Externe Werkplek

Handleiding Externe Werkplek Handleiding Externe Werkplek Datum: 15-02-2018 Auteur(s): Dennis Schouten Versie: 1.2 1 Inleiding Deze handleiding beschrijft het gebruik van de dienst Externe Werkplek. Met de externe werkplek kun je

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Plato3

Gebruikershandleiding Plato3 Gebruikershandleiding Plato3 Versie: 8-12-2011 Pagina 1 van 10 Inloggen op Plato3 Ga in internet explorer naar: https://plato3.minez.nl Type bij Gebruikersnaam de gebruikersnaam van je EZ account Type

Nadere informatie

Werkinstructie thuiswerken voor het installeren van de software en handleiding. Gemeente Beverwijk

Werkinstructie thuiswerken voor het installeren van de software en handleiding. Gemeente Beverwijk Werkinstructie thuiswerken voor het installeren van de software en handleiding Gemeente Beverwijk Inleiding. De infrastructuur van het netwerk van de Gemeente Beverwijk biedt de mogelijkheid tot thuiswerken.

Nadere informatie

Installeren Adobe Flash Player

Installeren Adobe Flash Player Om uw afzetkeuze en celindeling online in te vullen, moet het programma Flash geïnstalleerd zijn op uw computer. Mocht dit nog niet op uw computer staan, dan krijgt u automatisch een foutmelding zodra

Nadere informatie

Handleiding Inloggen met SSL VPN

Handleiding Inloggen met SSL VPN Handleiding Inloggen met SSL VPN Beveiligd verbinding maken met het bedrijfsnetwerk via de CloudPortal Versie: 10 april 2015 Handleiding SSL-VPN Pagina 1 van 11 Inleiding SSL VPN is een technologie die

Nadere informatie

Vasco tokens Handleiding portaal en VPN toegang Windows

Vasco tokens Handleiding portaal en VPN toegang Windows Vasco tokens Handleiding GERRIT@ccess portaal en VPN toegang Windows Auteur: D.L. Nederpel Datum: 03-01-2014 Versie: 1.6 Document: Handleiding toegang tot GERRIT@ccess portaal en VPN via Cisco AnyConnect

Nadere informatie

Handleiding inloggen op

Handleiding inloggen op ` Handleiding inloggen op Handleiding Honderdland 241 2676 LV Maasdijk T: 0174-615415 www.veneco.nl Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1 INLOGGEN OP MYEASYOFFICE... 3 1.1 MICROSOFT WINDOWS

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding . Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Wat is Citrix?... 3 1.2 Voordelen van Citrix... 3 1.3 Wat heeft u nodig om toegang te krijgen... 3 2 Systeemeisen... 4 2.1 Ondersteunde Web browsers...

Nadere informatie

Handleiding Remote Werkplek

Handleiding Remote Werkplek Handleiding Remote Werkplek MS Windows Versie: 1.4 Remote Werkplek Datum: 25-10-2016 Aanmelden op Remote Werkplek Met de Remote Werkplek, kunt u gebruik maken van de meeste applicaties die ook op uw werkplek

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Multrix Cloud Portal

Gebruikershandleiding. Multrix Cloud Portal Gebruikershandleiding versie: 18 maart 2013 Multrix Cloud Portal Toegang tot uw applicaties en gegevens via het internet Handleiding Multrix Cloud Portal - NED Pagina 1 van 11 Inleiding Dit document biedt

Nadere informatie

uziconnect Installatiehandleiding

uziconnect Installatiehandleiding uziconnect Installatiehandleiding VANAD Enovation is een handelsnaam van ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een

Nadere informatie

Inleiding. Wat hebt u nodig

Inleiding. Wat hebt u nodig Inleiding Dit document beschrijft de procedure die u moet volgen voordat u met King Online kunt gaan werken. King Online is gemaakt door Quadrant Software B.V. te Capelle aan den IJssel. King Online is

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

Handleiding. multimediafilter ISA. Windows Windows Phone Mac / Linux iphone / ipad Android

Handleiding. multimediafilter ISA. Windows Windows Phone Mac / Linux iphone / ipad Android Handleiding hét multimediafilter ISA Windows Windows Phone Mac / Linux iphone / ipad Android Installatie van HTTPS bij Multimediafilter ISA In deze handleiding staat stapsgewijs beschreven hoe hét multimediafilter

Nadere informatie

Documentatie. Remote Access Voorziening Etam (RAVE)

Documentatie. Remote Access Voorziening Etam (RAVE) Documentatie Remote Access Voorziening Etam (RAVE) Versie 1.5 Datum: 16 april 2009 1. INLEIDING 3 2. ÉÉNMALIGE INSTALLATIE CITRIX WEB CLIENT 4 3. VERBINDING MAKEN MET HOOFDKANTOOR 9 3.1 Starten RAVE 10

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows XP Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows XP... 5 Benodigdheden...

Nadere informatie

Remote werken 365-connect

Remote werken 365-connect Remote werken 365-connect Danthas BV Kraaiheide 1 9202 PC Drachten T +31(0)512-571166 F +31(0)512-571177 Copyright. Het copyright van dit document berust bij Danthas BV. Niets uit dit document mag worden

Nadere informatie

Ipad gebruiken als extra scherm of buitenscherm met Yachtcontrol navigatie.

Ipad gebruiken als extra scherm of buitenscherm met Yachtcontrol navigatie. Ipad gebruiken als extra scherm of buitenscherm met Yachtcontrol navigatie. Inleiding Met behulp van het programma idisplay van ShapeServices. is het mogelijk om de ipad als extra scherm te gebruiken.

Nadere informatie

Informatica Pagina 1 van 13. Versiedatum 16/06//2014. Te herzien op

Informatica Pagina 1 van 13. Versiedatum 16/06//2014. Te herzien op Informatica Pagina 1 van 13 Citrix - Installatie voor extern gebruik - versie juni 2014.docx Naam van de verantwoordelijke: Handtekening: Versiedatum 16/06//2014 Te herzien op Doelgroep Externe Citrix

Nadere informatie

Hoe kan ik extern werken?

Hoe kan ik extern werken? Hoe kan ik extern werken? Versie: 28-03-2017 Inhoudsopgave Hoe kan ik extern werken?... 3 Verbinden met de werkplek... 3 (OPTIONEEL) Geïnstalleerde versie View Client... 5 Fouten bij inloggen... 8 Tokencode

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor ipad en iphone

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor ipad en iphone Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor ipad en iphone Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop installeren

Nadere informatie

Handleiding: Solis-VPN

Handleiding: Solis-VPN Handleiding: Solis-VPN Dit document beschrijft de installatie en werking van Solis-VPN. Auteurs: Review: ICT Service Centrum T. Janssens Versie: 1.3 Datum: 19-06-2009 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 4 1.1

Nadere informatie

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor ipad of iphone

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor ipad of iphone KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken Voor ipad of iphone Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop installeren

Nadere informatie

HANDLEIDING Externe toegang tot het Vesteda netwerk voor Vesteda medewerkers

HANDLEIDING Externe toegang tot het Vesteda netwerk voor Vesteda medewerkers HANDLEIDING Externe toegang tot het Vesteda netwerk voor Vesteda medewerkers Versie augustus 2009 INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 MINIMALE VEREISTEN... 3 AANMELDEN... 4 De EERSTE KEER aanmelden met een RSA

Nadere informatie

Handleiding FileSecure

Handleiding FileSecure Handleiding FileSecure FileSecure is een programma wat wordt gebruikt om documenten te beveiligen. En om beveiligde documenten te kunnen lezen/bewerken. FileSecure kent drie varianten: 1. Web versie, waarmee

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 augustus 2018 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 augustus 2018 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Remote Access Voorziening Etam (RAVE)

Remote Access Voorziening Etam (RAVE) Remote Access Voorziening Etam (RAVE) Versie 1.6 Datum 2 juli 2009 1. INLEIDING 3 2. INSTALLATIE CITRIX CLIENT 4 3. VERBINDING MAKEN MET HOOFDKANTOOR 7 3.1 Starten RAVE 8 3.2 Taakbalk verbergen 9 3.3 Afsluiten

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER 1. Inleiding Om toegang te krijgen tot het systeem van de Orde van Architecten Vlaamse Raad waarmee u uw digitaal visum kan verkrijgen, dient u te beschikken over een

Nadere informatie