Phionah is geslaagd! Verslag van het bezoek aan Oeganda

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Phionah is geslaagd! Verslag van het bezoek aan Oeganda"

Transcriptie

1 Bestuurslid Anja Lammers is in februari samen met haar man Jacques op werkbezoek geweest in Oeganda en in deze nieuwsbrief zal zij verslag doen van dit bezoek. Maar we hebben eerst nog even leuk nieuws Phionah is geslaagd! Phionah was een van de twee meisjes die in 2007 een half jaar bij Joanne in huis hebben gewoond toen zij in het kindertehuis in Oeganda werkte. Dit meisje had dus een speciaal plekje in het hart van Joanne. Phionah had destijds nauwelijks onderwijs gehad en gaf de indruk een intellectueel beperkt meisje te zijn. Maar de realiteit was anders: ze bleek veel meer in haar mars te hebben en bovendien gezegend met een grote werklust en een groot doorzettingsvermogen. Twee jaar nadat ze haar certificaat klassenassistent heeft behaald, heeft ze nu haar diploma leerkracht basisonderwijs in ontvangst kunnen nemen. Inmiddels is ze al aan het werk op een basisschool. Wat zou Joanne trots geweest zijn... Verslag van het bezoek aan Oeganda Ook dit jaar hebben wij, Jacques en Anja, vanuit de Joanne Foundation, weer Oeganda bezocht om de activiteiten die daar samen met Apollo opgezet zijn, te versterken en te borgen. Het team van de Joanne Foundation in Oeganda heeft zich uitgebreid. Naast de vertrouwde gezichten van Apollo, Innocent en Jane, zien we daar nu ook die van Kakande en Michael. Deze laatste twee houden zich bezig met het gezondheidsprogramma en Ndegeya. Mensen van goud, zij doen het werk in Oeganda, wij in Nederland en samen kunnen we het verschil maken! Bezoek aan Jovia : het gaat goed met haar, haar levensomstandigheden zijn prima en ze deelt hier in met anderen uit haar omgeving. Jovia weet van aanpakken, haar garden ligt er prachtig bij, ze verbouwt onder meer mais, cassave, zoete aardappelen, bonen, matoke en koffie, deels voor eigen levensonderhoud en deels voor de verkoop van landopbrengsten in haar winkeltje. Ondertussen staan er 6 varkens in een schone stal te kwispelen en te knorren, waarvan er twee geslachtsrijp zijn zodat er kleine varkentjes geproduceerd kunnen worden.

2 Jovia is door de Joanne Foundation financieel op weg geholpen met het realiseren van huisvesting, land met gewassen en met de start voor het houden van varkens. Deze harde werker is nu heel goed in staat om in haar eigen levensomstandigheden te voorzien. Little Stars School is de school waar Miracle en Agape, de kinderen van Jovia, verblijven. Miracle is enorm in de lengte gegroeid, ziet er goed uit. Agape ook, maar het is een boefje. Loopt soms weg, haalt kattenkwaad uit. Apollo bezoekt hem wekelijks, praat met hem en probeert het gedrag bij te sturen. Geeft ook bij leerkrachten aan hoe ze het best met Agape om kunnen gaan. Daarnaast geeft Apollo ook wekelijks onderwijs inhoudelijk advies aan de leerkrachten van de school. De school is destijds bij de bouw van het laatste lokaal door de aannemer bij de neus genomen; door het cement is te veel zand gemengd waardoor nu muren afbrokkelen en bij de betonnen steunpalen is het betondraad al direct zichtbaar. Een levensgevaarlijke situatie is ontstaan, instorting dreigt en de boel wordt soms met wat duct tape bij elkaar gehouden. De Joanne Foundation gaat de school financieel ondersteunen bij de renovatie die start wanneer de kinderen thuis zijn i.v.m. de schoolvakantie eind april. Katumba, de directeur, heeft de Joanne Foundation verzocht om boeken voor begrijpend lezen aan te mogen schaffen voor P1 t/m P4, de onderbouw van de school. Apollo heeft al een berekening gemaakt en we hebben besloten om, per schoolbank waaraan drie kinderen zitten, in ieder geval één boek aan te schaffen. Dan zijn er zo n 80 boeken nodig. Katumba is er blij mee, hij verwacht dat de leesvaardigheid van zijn leerlingen flink zal verbeteren. Het oogzorgprogramma waar Kakande en Michael zich mee bezig houden loopt goed! Iedere donderdagochtend houdt Michael, op een professionele wijze, een inloopspreekuur in Joanne s Library. Hier maken minimaal vijf mensen per ochtend gebruik van. De geleverde brillen zijn prima, een paar brillenpootjes worden bijgesteld. Mensen zijn zo blij dat ze na jaren weer kunnen lezen of handenarbeid weer op kunnen pakken. Alle geleverde brillen worden gedragen, Michael heeft de brildragers geobserveerd in o.a. de kerk, de brillen worden opgezet bij het bijbel lezen! Het gezondheidsprogramma, uitgevoerd door nurse Kakande, kan nu dankzij de sponsors van de Joanne Foundation, medische zorg verlenen aan 70 patiënten. Deze, meestal oude en in armoede levende inwoners van Ndegeya, kunnen kosteloos voor behandeling en medicatie terecht bij Kakande! We hebben ook kennis gemaakt met de Nurse Tutor en tevens docent anatomie van de verpleegkunde opleiding die Michael op kosten van de Joanne Foundation volgt aan de Masaka School of Health Sciences. Hij is vol lof over Michael, ziet hem als een zeer gemotiveerde en betrokken student. Michael zal na het afronden van zijn opleiding Kakande gaan ondersteunen in zijn werkzaamheden als (wijk)verpleegkundige

3 Joanne s Childrens Corner een nieuwe activiteit die het team van de Joanne Foundation op gaat pakken. De ruimte van Joanne s Library, waar Innocent lesgeeft en voorleest en Michael op donderdag z n inloopspreekuur voor oogzorg houdt, gaat op termijn gebruikt worden om kinderen uit Ndegeya met een verstandelijke beperking op te vangen, waarbij de focus ligt op het stimulering van hun ontwikkeling. De eerste lijnen zijn uitgezet; we starten met een opvang van één dag per week, Charity, Diana, Rehema en Yiga gaan in ieder geval deelnemen, het vervoer van Charity, Diana moet geregeld worden (per boda), pampers voor Rehema, Charity en Diana zijn nodig, materialen zijn er voldoende : cdspeler/cassetterecorder, cd-tjes, drumset, 4 dozen krijt en groot tekenpapier, eenvoudige boeken met veel plaatjes en foto s aangeschaft. Muziek- en dans educatie; we hebben een set van 6 drums aangeschaft voor de kinderen die gebruik gaan maken van Joanne s Children Corner (JCC). Daarnaast hebben we contact met Kalungi, een Oegandese muziek- en dansdocent, die op ons verzoek een muziekworkshop heeft gegeven aan 80 kinderen op een zondagmiddag in Ndegeya. Kalungi heeft de toezegging gedaan om regelmatig dansworkshops te komen geven, talentvolle kinderen te selecteren, en hen music en dancing-skills bij te brengen. Hij heeft hier ook ervaring mee opgedaan in een eigen project; jongeren krijgen op deze manier extra bagage mee om in hun levensonderhoud te voorzien. Bezoek aan armste families in Ndegeya; we hebben zes families bezocht die leven op de rand van het bestaansminimum. We hebben hen van een voedselpakket kunnen voorzien, waardoor zij ruim een maand te eten hebben. Het pakket bestaat o.a. uit maismeel, rijst, bonen, brood, thee, vaseline en zeep. Ook de oma van Yiga heeft een voedselpakket gekregen.

4 De levens van Hanifah, Rehema en Rayan zijn totaal veranderd in positieve zin. Rehema is nu goed gevoed en aangesterkt, heeft vrolijke jurkjes aan, heeft een mooi contact met Jane, en ze kan nu lopen. Het volgende doel voor Jane in haar begeleiding van Rehema, is het spreken proberen op gang te brengen. De arts die Rehema met een zekere regelmaat ziet, had dit doel ook aangegeven. Dankzij sponsors hebben we voor Rehema o.a. een stapel kinderboeken met veel plaatjes aan kunnen schaffen. Rayan, het oudere broertje van Rehema, doet het goed op school, hij ziet er goed uit en heeft het er naar z n zin, zo hebben we kunnen constateren toen we hem op z n school een bezoekje brachten. Hanifah reageert goed op de medicatie die zij i.v.m. epilepsie moet gebruiken. Epileptische aanvallen blijven tot nu toe uit, en Hanifah straalt van blijdschap nu ze merkt dat het met haar kinderen goed gaat! Rosemary en Charity (13 jaar) en Diana (7 jaar), maken ondertussen gebruik van het maandelijks voedselprogramma dat door de Joanne Foundation verstrekt wordt. De meisjes zien er goed verzorgd uit, wanneer we hen ontmoeten. Rosemary, de vrouw die de twee verstoten meisjes in huis heeft genomen, doet wat ze kan. Helaas moet ze, wanneer ze van huis is om voor voedsel te zorgen, de meisjes vastbinden omdat ze anders in het dorp ronddwalen en mishandeld worden door mensen die niets moeten hebben van kinderen met een verstandelijke beperking. Rosemary is dan ook erg blij dat de meisjes één dag in de week naar Joanne s Childrens Corner zullen gaan! De Joanne Foundation heeft een waterpomp voor de school voor dove kinderen in Ndegeya kunnen realiseren. We bezoeken de school en gaan samen met de kinderen uit de hoogste klassen naar de waterpomp, waar kinderen en leerkrachten van nu sinds kort, zeer dankbaar gebruik van maken. Ze hoeven nu niet meer einden te sjouwen met zware jerrycans gevuld met water. Bovendien is er een einde gekomen aan de gevaarlijke situatie voor dove kinderen; het lopen langs een weg waar ze de talloze brommers en de auto s niet aan horen komen!

5 Zoals ieder jaar gaan we ook dit keer op bezoek bij de JPaul Mugwanya School, de school waar de kinderen van Apollo en Innocent naar toe gaan, en ook Hannah, Godfrey en Owen. Met alle kinderen gaat het goed! Voor Godfrey, die zijn onderbenen mist, hebben we van een sponsor nieuwe kneepads (een soort knielappen van rubber) gekregen, waar hij zichtbaar blij mee is, en snel mee vooruit komt. Omdat hij op handen en knieën loopt, gebruikt hij de slippers voor zijn handen. Owen, flink gegroeid in de lengte, heeft z n draai ook helemaal gevonden op school. Mét zijn beperking (syndroom van Down) draait hij gewoon mee in het schoolsysteem en maakt vorderingen o.a. in taal en rekenen. De bookbox gevuld met het prentenboek The very hungry caterpillar (de Engelse versie van Rupsje Nooitgenoeg) en de bij het verhaal passende voorwerpen worden enthousiast ontvangen door leerkrachten van de lagere klassen van Ndegeya School en JP Mugwanya School. Een aantal jaren geleden hebben beide scholen via de Joanne Foundation, mee gedaan aan het My Book Buddy project. Beide scholen zijn flink vooruit gegaan qua leerresultaten. De headteachers geven aan dat dit door het dagelijks lezen komt, omdat de kinderen nu zelf over (lees)boeken kunnen beschikken. Dit jaar hebben we voor onderbouwleerkrachten van beide scholen workshops verzorgd over woordenschatdidactiek en het daarna meteen maar in de praktijk toegepast. Dikke pret met Rupsje Nooitgenoeg in Ndegeya! Tenslotte willen wij al onze sponsors en mensen die ons anderszins ondersteunen, heel hartelijk bedanken! Dankzij uw steun kunnen wij, samen met ons team in Ndegeya, het werk in Oeganda voortzetten! Ons team in Oeganda: v.l.n.r. Innocent, Apollo, Michael, Kakande en Jane

6 Website We zijn momenteel hard aan het werk met het bouwen van een nieuwe website en hierdoor kunnen we tijdelijk geen nieuwe berichten plaatsen op de oude website. U hoort van ons wanneer de nieuwe website klaar is. Proeven en fietsen Zin in een mooie fietstocht door de prachtige omgeving van Markelo en onderweg genieten van lekkere hapjes? De Lionsclub Markelo-Lochem mixed organiseert samen met MarkeLokaal op zondag 27 mei een leuke proeven& fietsen tocht. En het mooie is..de opbrengst is voor de Joanne Foundation! Dus..wie fiets er mee? Meer info (en aanmelden) op Samenstelling bestuur Helaas hebben we afscheid moeten nemen van Elske Baron als lid van ons bestuur. Elske heeft sinds begin 2009 samen met de vmbo- leerlingen van Schaersvoorde veel activiteiten opgezet om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor Joanne s kinderen in Oeganda. Toen in 2015 de Joanne Foundation werd opgericht, werd Elske lid van het bestuur. Maar helaas moet zij nu om gezondheidsredenen stoppen met dit werk. Wij zijn haar dankbaar voor haar grote inzet, haar grote enthousiasme en alles wat ze gedaan heeft voor de kansarme mensen in Oeganda. We verwelkomen twee nieuwe leden in ons bestuur: Brecht Hasperhoven en Peter Smit. We zijn erg blij dat zij ons team willen komen versterken en we hopen op een mooie samenwerking. Tot slot Na thuiskomst van Anja en Jacques heeft het bestuur van de Joanne Foundation weer bij elkaar gezeten om alle plannen, ideeën en verzoeken uitvoerig te bespreken en de financiële consequenties op een rijtje te zetten. We hopen ook in de komende tijd op uw steun te mogen rekenen, want samen kunnen we het verschil maken.. Een hartelijke groet van Anja, Brecht, Peter, Arent en Helma. Voor vragen of opmerkingen kunt u altijd contact met ons opnemen: info@joannefoundation.nl Voor meer informatie: of op Facebook : Joanne Foundation Bankrekening: NL95RABO t.n.v. Joanne Foundation te Aalten.

Joanne s Children Corner

Joanne s Children Corner Voor u ligt weer een nieuwsbrief met informatie over de activiteiten van de Joanne Foundation. Er zijn nieuwe ontwikkelingen te melden en mooie dingen gebeurd! Joanne s Children Corner Toch willen we ook

Nadere informatie

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen.

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Het is inmiddels vier maanden geleden dat Arent en Helma op bezoek waren in Oeganda en op de hoogte werden gebracht van de behoeften, de noden en de wensen van de mensen in Ndegeya. Al gauw bleek dat er

Nadere informatie

September Aaltenaren op bezoek bij Apollo

September Aaltenaren op bezoek bij Apollo September 2016 Deze zomer is het tien jaar geleden dat Joanne voor het eerst naar Oeganda ging In 2006 ging ze met een groep jonge Aaltenaren op werkvakantie en ze heeft toen gezien, dat je met betrekkelijk

Nadere informatie

We hebben tijdens dit werkbezoek de volgende zaken besproken en opgepakt:

We hebben tijdens dit werkbezoek de volgende zaken besproken en opgepakt: Ons bestuurslid Anja Lammers is in februari jl. met haar man Jacques op werkbezoek geweest in Oeganda. In deze nieuwsbrief vindt u haar verslag, hier en daar aangevuld met de actuele situatie, want er

Nadere informatie

Beleidsplan Inleiding. Doelstellingen en activiteiten

Beleidsplan Inleiding. Doelstellingen en activiteiten Beleidsplan 2017 Inleiding In dit beleidsplan legt de Joanne Foundation ( de Stichting ) haar beleidsvoornemens voor de periode 2017 neer. Het door de Stichting in deze periode te voeren beleid is afhankelijk

Nadere informatie

Verslag van het bezoek aan Oeganda, Februari 2017

Verslag van het bezoek aan Oeganda, Februari 2017 Verslag van het bezoek aan Oeganda, Februari 2017 Ook dit jaar hebben wij, Jacques en Anja, vanuit de Joanne Foundation, weer Oeganda bezocht om de activiteiten die daar samen met Apollo opgezet zijn,

Nadere informatie

Januari Kerstpakketten

Januari Kerstpakketten Januari 2018 Drie maanden geleden brachten Derk Jan, Christien, Netty en Helma een bezoek aan Oeganda. Er zijn toen mooie plannen gemaakt en er is afgesproken hoe de Joanne Foundation zich in de komende

Nadere informatie

Little Stars Junior Academy

Little Stars Junior Academy September 2015 Het is alweer drie maanden geleden dat we u voor het laatst bijgepraat hebben over de activiteiten van de Joanne Foundation. Degenen die de website regelmatig bekijken of ons volgen op Facebook

Nadere informatie

Nieuwsbrief Joanne s kinderen in Oeganda- Januari 2015

Nieuwsbrief Joanne s kinderen in Oeganda- Januari 2015 Nieuwsbrief Joanne s kinderen in Oeganda- Januari 2015 Toen jullie de vorige nieuwsbrief ontvingen (eind november), was de grote vakantie net begonnen in Oeganda. De kinderen zijn dan twee maanden vrij.

Nadere informatie

Broer van Apollo overleden

Broer van Apollo overleden Voor u ligt weer een nieuwsbrief met informatie over de activiteiten van de Joanne Foundation. Er zijn nieuwe ontwikkelingen te melden en mooie dingen gebeurd! Maar er is ook verdrietig nieuws. Broer van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Joanne s kinderen in Oeganda- Januari 2015

Nieuwsbrief Joanne s kinderen in Oeganda- Januari 2015 Nieuwsbrief Joanne s kinderen in Oeganda- Januari 2015 Toen jullie de vorige nieuwsbrief ontvingen (eind november), was de grote vakantie net begonnen in Oeganda. De kinderen zijn dan twee maanden vrij.

Nadere informatie

My Book Buddy op Ndegeya Church School of Uganda.

My Book Buddy op Ndegeya Church School of Uganda. Op 4 februari j.l. stapte ik, Anja Lammers bestuurslid van Joanne Foundation, op het vliegtuig richting Entebbe in Oeganda. Samen met Jacques, mijn echtgenoot, heb ik drie weken doorgebracht in Masaka

Nadere informatie

Verslag van het bezoek aan Oeganda - Oktober 2016

Verslag van het bezoek aan Oeganda - Oktober 2016 Verslag van het bezoek aan Oeganda - Oktober 2016 In oktober hebben Arent en Helma Noordink weer een bezoek gebracht aan Oeganda. Van 11 tot 21 oktober hebben ze samen met hun vrienden Brecht en Arjen

Nadere informatie

Reisverslag Oeganda 2015

Reisverslag Oeganda 2015 Reisverslag Oeganda 2015 Helma Noordink is van 11 tot 21 oktober weer op bezoek geweest in Oeganda en dit keer was haar reisgenoot Brecht Hasperhoven. Hieronder een verslag van deze reis, met weer heel

Nadere informatie

Juni 2015. Bald auch auf Deutsch!

Juni 2015. Bald auch auf Deutsch! Juni 2015 Het is inmiddels drie maanden geleden dat de activiteiten van Joanne s kinderen in Oeganda opgingen in de nieuwe stichting Joanne Foundation. We kijken met een goed gevoel terug op deze eerste

Nadere informatie

Het klaslokaal is klaar. Nu nog wat inrichten.

Het klaslokaal is klaar. Nu nog wat inrichten. Het klaslokaal is klaar. Nu nog wat inrichten. Er wordt hard gewerkt in de keuken De veranda, een heeeerlijke plek voor een goeie bak koffie! Het kantoor is af en in gebruik. Een trotse directeur! En...

Nadere informatie

December Grote vakantie. Godfrey

December Grote vakantie. Godfrey December 2015 Voor u ligt de laatste nieuwsbrief van dit jaar, weer boordevol nieuwtjes over de kinderen in Oeganda en onze activiteiten aldaar. Verder is er in de laatste tijd op verschillende plaatsen

Nadere informatie

Verslag van bezoek aan Oeganda, Oktober Jovia en haar kinderen Miracle en Agape

Verslag van bezoek aan Oeganda, Oktober Jovia en haar kinderen Miracle en Agape Verslag van bezoek aan Oeganda, Oktober 2014 Arent en Helma Noordink hebben van 11 tot 22 oktober 2014 een bezoek gebracht aan Joanne s kinderen in Oeganda. Dit is hun verslag: Jovia en haar kinderen Miracle

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 41 September 2018

Nieuwsbrief nr. 41 September 2018 Karibuni sana Nieuws uit Kenia Ons bestuurslid Natasja Maas is in augustus een week in Kenia bij Upendo geweest. Hierbij een verslag van haar over hoe het was op Upendo: Autie Natasjaaaaa Karibu!!! Op

Nadere informatie

Nieuws van directie. Agenda

Nieuws van directie. Agenda Agenda 12 december Inloopochtend groep 6 13/14 december Kerstactie: voedselbank 14 december MR overleg 19 december Bord / bestek / beker mee voor kerstdiner 21 december Kerstdiner op school 22 december

Nadere informatie

goede doelengeld 213.99

goede doelengeld 213.99 goede doelengeld 213.99 e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Nieuwsbrief 4 december schooljaar 2015-2016 AGENDA Woensdag 2 december Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken

Nadere informatie

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia.

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Speciale editie December 2015 Nummer: 005 Barbara Foundation The Gambia Een beter leven voor de kinderen in Gambia Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Het is alweer jaren

Nadere informatie

Nieuwsbrief Joanne s kinderen in Oeganda - Maart 2015

Nieuwsbrief Joanne s kinderen in Oeganda - Maart 2015 Nieuwsbrief Joanne s kinderen in Oeganda - Maart 2015 Het is alweer twee maanden geleden dat de vorige nieuwsbrief werd verspreid. Dat betekent niet dat wij hebben stilgezeten integendeel: we hebben heel

Nadere informatie

Verslag bezoek Shaloom Carehouse in Mwanza Maart 2012

Verslag bezoek Shaloom Carehouse in Mwanza Maart 2012 Verslag bezoek Shaloom Carehouse in Mwanza Maart 2012 Via Nairobi vliegen we zoals altijd naar Mwanza. We hebben weer een perfecte aansluiting en zijn daarom al op 23 Maart om 10.00 uur op het vliegveldje

Nadere informatie

21 december 2016 AGENDA WIST U DAT..

21 december 2016 AGENDA WIST U DAT.. 21 december 2016 AGENDA 22 december Kerstviering op school, continurooster tot 14.00 uur. Meer informatie in deze nieuwsbrief 23 december Alle leerlingen s middags vrij. Begin Kerstvakantie 26 december

Nadere informatie

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis DEZE WEEK FELICITEREN WE: Anouk v.d. Meer (woensdag) Alle leerlingen die in de zomervakantie jarig zijn! Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis Nieuws uit de personeelskamer.

Nadere informatie

de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 9 - vrijdag 19 januari 2018

de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 9 - vrijdag 19 januari 2018 de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 9 - vrijdag 19 januari 2018 Beste ouders, De eerste nieuwsbrief van 2018. We zijn al weer twee weken op school en het is opnieuw alsof we

Nadere informatie

Over grenzen voor Ghana

Over grenzen voor Ghana Over grenzen voor Ghana Zo hebben kinderen van een school pennen, potloden, ballonnen en speelgoed ingezameld. Nieuwsbrief maart 2012 Sinds 2001 voer ik in Banko, een dorp in Ghana, samen met de lokale

Nadere informatie

KBS De Schothorst. Nieuwsbrief 2014-2015. Allemaal heel erg bedankt!! Met dank aan de oud papier ophalers..

KBS De Schothorst. Nieuwsbrief 2014-2015. Allemaal heel erg bedankt!! Met dank aan de oud papier ophalers.. Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 9, 30-04-2015 Nieuwsbrief 2014-2015 NB 9, 30-04-2015 In dit nummer: Met dank aan de oud papier ophalers.. Met dank aan oud papier

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2015

Nieuwsbrief December 2015 Nieuwsbrief December 2015 Beste geïnteresseerde, Gulu cung kede kidi adek A water pot cannot stand on its own without a support Een waterkruik kan niet zelfstandig staan zonder ondersteuning. (Luo gezegde)

Nadere informatie

IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen.

IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen. NIEUWSBRIEF / november 2012 IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen. WERVING NIEUWE LEERLINGEN Met

Nadere informatie

Sponsor a Granny Support the Community. Midterm-rapportage 2010

Sponsor a Granny Support the Community. Midterm-rapportage 2010 N I E U W S B R I E F Sponsor a Granny Support the Community Ethiopië Midterm-rapportage 2010 Older people in St. Michael s home engaging in income generating activities. Inleiding Ethiopië is een van

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 39. Belangrijke data: Actie onderwijs. Onderwijs op De Windroos: Verlof vragen

ICBS De Windroos WEEKINFO 39. Belangrijke data: Actie onderwijs. Onderwijs op De Windroos: Verlof vragen WEEKINFO 39 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 30-6-2017 Zomerfeest! Beste ouders/verzorgers, In deze info: Onderwijs op De Windroos: verlof

Nadere informatie

Bezoek van gastgezinnen/ouders aan de kindertehuizen, maart 2015.

Bezoek van gastgezinnen/ouders aan de kindertehuizen, maart 2015. Bezoek van gastgezinnen/ouders aan de kindertehuizen, maart 2015. Na het geslaagde gastouderbezoek in 2013 zijn van 19 tot 22 maart j.l. weer een aantal gastouders/gezinnen naar Hongarije vertrokken om

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Fontein

Nieuwsbrief CBS De Fontein Nieuwsbrief CBS De Fontein M e i 2018 S c h o o l j a a r 2 0 1 7-2 0 1 8 n r. 9 Nieuws van de directie Beste ouders, Inhoud Beste ouders 1 Personeel/schoolzwemmen 2 Groepsverdeling 3 Ouder-koffie-ochtenden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

Nieuwsbrief SOID Cambodja 1 februari 2015

Nieuwsbrief SOID Cambodja 1 februari 2015 Nieuwsbrief SOID Cambodja 1 februari 2015 Bezoek Wim en Gertie Dohmen aan SOID in Cambodja Wij staan op het punt om ons bezoek aan SOID in Cambodja af te ronden en wij willen jullie graag informeren over

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 22-12-2017 Kalenderactiviteiten januari 8 januari Start school 18 januari Vergadering Oudervereniging In deze nieuwsbrief leest u over: Goede gaven Lopen voor Kenia Jeugdburgemeester Cheque

Nadere informatie

22 e jaargang nr juli 2018

22 e jaargang nr juli 2018 22 e jaargang nr.13 13 juli 2018 Beste ouders, verzorgers en belangstellenden van de leerlingen van Het Mozaïek, Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. De eerstvolgende nieuwsbrief

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

Dagelijks melk en brood voor 21 leerlingen uit onze armste families Winterkleding voor 325 kinderen in december/januari

Dagelijks melk en brood voor 21 leerlingen uit onze armste families Winterkleding voor 325 kinderen in december/januari Beste allen, Het afgelopen half jaar heb ik wederom voor S4KI in Varanasi, India mogen werken aan onze doelstellingen. Ik kijk terug op een goede periode vol vooruitgang. Dit is de eerste periode waarin

Nadere informatie

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant Jaargang 10 Nummer 3 21 september 2018 Agenda Ma-di 24-25 sept Vrijdag 28 september Woensdag 3 oktober Vrijdag 5 oktober Woensdag 10 oktober Studiedagen alle leerlingen zijn vrij. Peuterwerk is open. Open

Nadere informatie

Nr. 5 8 januari Agenda. Korte Terugblik. Open morgen nieuwe leerlingen. Groepsnieuws. Geboren

Nr. 5 8 januari Agenda. Korte Terugblik. Open morgen nieuwe leerlingen. Groepsnieuws. Geboren Beste lezers van deze nieuwsbrief Namens het team van de Schimmelpenninck van der Oye wens ik u en jullie een gezegend 2014 toe. Na een heerlijke kerstvakantie zijn wij vanmorgen uitgerust en vol enthousiasme

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 d.d

Nieuwsbrief 8 d.d Belangrijke data Nieuwsbrief 8 d.d. 11-12-2018 Dinsdag 11 december 2018 Nieuwsbrief 8 Donderdag 13 december 2018 Donderdag 20 december 2018 Vrijdag 21 december 2018 Spreekuur JGT 14-15 uur Kerstviering

Nadere informatie

stichting Van Mens tot Mens

stichting Van Mens tot Mens stichting Van Mens tot Mens Datum donderdag 30 mei 2013 Jaargang 7, nummer 1 www.vanmenstotmens.com Giro 2879507 Nistelrode Nieuws vanuit de stichting Om iedereen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen

Nadere informatie

Voor de ouders, Team Weemewereld

Voor de ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 6 Maandag 3 vrijdag 7 oktober Voor de ouders, De internationale Dag van de Leraar (jaarlijks op 5 oktober) valt in de nationale onderwijsweek en is een initiatief, bedoeld om alle ruim 350.000

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij!

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij! NIEUWSBRIEF Agenda Basisschool Sint Liborius December 4 december (middag vrij!) Sinterklaasviering 7 december 19.30 uur Werkgroep Andere Tijden 9 december 19.30 uur VO Voorlichtingsavond groep 8 11 december

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije 2015 5 e jaargang nummer 3

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije 2015 5 e jaargang nummer 3 Bij deze weer een nieuwe nieuwsbrief. Eens per kwartaal proberen wij u met een nieuwsbrief op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen. We wensen u veel leesplezier. Vanuit Hongarije Kledingbeurs Vlak

Nadere informatie

BESTE OUDERS EN KINDEREN! OK GESPREKKEN NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2017

BESTE OUDERS EN KINDEREN! OK GESPREKKEN NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2017 NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2017 BESTE OUDERS EN KINDEREN! We staan weer aan het begin van een nieuw schooljaar. We hopen dat jullie een heerlijke vakantie hebben gehad en weer helemaal uitgerust zijn. Er staat

Nadere informatie

Namaste! Beste donateurs en belangstellenden,

Namaste! Beste donateurs en belangstellenden, Namaste! Beste donateurs en belangstellenden, Wij zijn verheugd dat we na het verschijnen van onze eerste nieuwsbrief jullie kunnen vertellen dat we mooie activiteiten hebben kunnen uitvoeren. Daarnaast

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nummer 5, februari 2013

Nieuwsbrief Nummer 5, februari 2013 Nieuwsbrief Nummer 5, februari 2013 Agenda: Februari: 8: Rapport mee / Carnaval 12,14: Oudergesprekken 15: Vrije middag en start voorjaarsvakantie 27: Hoofdluiscontrole Maart: 6: Studiedag (kinderen vrij)

Nadere informatie

Weekbrief 11 mei 2015

Weekbrief 11 mei 2015 Weekbrief 11 mei 2015 Algemene mededelingen Hoofdluiscontrole Maandag 11 mei worden alle kinderen gecontroleerd op hoofdluis. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen? Alvast bedankt.

Nadere informatie

Jaarverslag april 2010 juni 2011. Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling

Jaarverslag april 2010 juni 2011. Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Jaarverslag april 2010 juni 2011 Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 2 Doelstelling stichting Jyambere... 5 3 Visie van de stichting Jyambere... 5 4 Werkwijze

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2016

Nieuwsbrief September 2016 Nieuwsbrief September 2016 Beste ouders en gastouders, De vakantie is voor de meesten al weer voorbij maar hopelijk kunnen we nog even genieten van wat mooie dagen. Voor jullie hier de september nieuwsbrief.

Nadere informatie

Stichting Kans op Toekomst bestaat 10 jaar!

Stichting Kans op Toekomst bestaat 10 jaar! NIEUWSBRIEF, april 2018, nummer 11 Met deze nieuwsbrief wil Stichting Kans op Toekomst u op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen. Ook afgelopen jaar heeft u een welkome bijdrage geleverd aan

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: DE GESCHIEDENIS - DE GESCHIEDENIS VAN DE STAD - DE GESCHIEDENIS VAN DE STICHTING HOOFDSTUK 2: WAT IS HET DOEL - SENSIS

HOOFDSTUK 1: DE GESCHIEDENIS - DE GESCHIEDENIS VAN DE STAD - DE GESCHIEDENIS VAN DE STICHTING HOOFDSTUK 2: WAT IS HET DOEL - SENSIS 1 HOOFDSTUK 1: DE GESCHIEDENIS - DE GESCHIEDENIS VAN DE STAD - DE GESCHIEDENIS VAN DE STICHTING HOOFDSTUK 2: WAT IS HET DOEL - SENSIS HOOFDSTUK 3: WAT HEEFT DE STICHTING BEREIKT HOOFDSTUK 4: ONS STNDPUNT

Nadere informatie

Berichtje van de leerlingenraad. Kersttruiendag BERICHT VAN DE KERSTCOMMISSIE

Berichtje van de leerlingenraad. Kersttruiendag BERICHT VAN DE KERSTCOMMISSIE Jaargang 17 Nummer 15, 05-12-2018 Nieuws van Sint De Sint en zijn Pieten hebben een bezoek gebracht aan onze school. In een mooie oude auto arriveerde hij op het grote schoolplein. Daar werd hij enthousiast

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Tweemaster

Nieuwsbrief De Tweemaster Nieuwsbrief De Tweemaster Schoener 120 jaargang 41 nummer 8 2991JN Barendrecht tel./fax: 0180-616144 Directeur: Marja Faber e-mail:info@obs-detweemaster.nl www.obs-de-tweemaster.nl Belangrijke data 16

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Sparrow

Jaarverslag Stichting Sparrow Jaarverslag 2015 Stichting Sparrow Beste Lezer, Voor u ligt het jaarverslag van stichting Sparrow 2015. We hebben ook dit jaar weer hulp mogen geven aan mensen die zonder deze hulp geen zicht hadden op

Nadere informatie

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief Chitimba Foundation Nieuwsbrief No: 9 September 2014 Van een bestuurslid: Hier onze negende nieuwsbrief alweer van de Chitimba Foundation. Het gaat goed met de Chitimba Foundation. Ook dit keer hebben

Nadere informatie

Pietengym groep 1 tot en met groep 4

Pietengym groep 1 tot en met groep 4 Pietengym groep 1 tot en met groep 4 Afgelopen donderdag hadden de groepen 1 tot en met 4 pietengym. Alle kinderen zagen er prachtig uit in hun mooie pietenpak. Er waren zelfs kinderen als piet geschminkt.

Nadere informatie

Nr. 3 november

Nr. 3 november Woord vooraf Woord vooraf In de maand december wordt er heel wat teruggeblikt op het afgelopen jaar. Als wij dat doen, dan vallen de mooie resultaten op waarover ik al eerder schreef: leerlingen die opstromen

Nadere informatie

25 april mei 2015

25 april mei 2015 Deze nieuwsbrief is bedoeld voor de vaste donateurs en belangstellenden van Stichting Kumari en verschijnt twee maal per jaar. Reacties kunt u sturen naar het correspondentieadres. 13de jaargang mei 2015

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014. Afscheid juf Audrey. Verplaatsen leerlingen. Sinterklaasviering 5 december

Nieuwsbrief nr. 6. 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014. Afscheid juf Audrey. Verplaatsen leerlingen. Sinterklaasviering 5 december Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 6 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014 Afscheid juf

Nadere informatie

Stichting The Flame Foundation. Jaarrekening 2012

Stichting The Flame Foundation. Jaarrekening 2012 Stichting The Flame Foundation Jaarrekening 2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Jaarverslag... 2 Balans per 31 december 2012... 4 Staat van baten en lasten over 2012... 5 Toelichting behorende tot de

Nadere informatie

Nieuwsbrief zomer 2015, Stichting Onderwijs voor India. Leer alsof je voor eeuwig zou leven Leef alsof je morgen zou sterven Mahatma Gandhi

Nieuwsbrief zomer 2015, Stichting Onderwijs voor India. Leer alsof je voor eeuwig zou leven Leef alsof je morgen zou sterven Mahatma Gandhi Nieuwsbrief zomer 2015, Stichting Onderwijs voor India In deze nieuwsbrief: Korte inleiding: Over zonnepanelen en afgestudeerden! Foto s Uitnodiging voor donateur bijeenkomst 27 september Kort Nieuws:

Nadere informatie

nieuwsbrief Opvang: Gevonden Schilderwerk dagopvang en peutergroep Het team van Kindcentrum het wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017!

nieuwsbrief Opvang: Gevonden Schilderwerk dagopvang en peutergroep Het team van Kindcentrum het wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017! 2016 2017 editie januari 2017 Het team van Kindcentrum het P@rk wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017! Met in deze editie onder meer: OPVANG : Gevonden Schilderwerk ONDERWIJS: Contactmiddagen/avonden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2017

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2017 NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2017 De vakanties zitten erop, de scholen zijn weer begonnen, het werk hervat. Tijd om weer eens terug te kijken op wat er dankzij uw hulp in Muona gebeurd is het afgelopen jaar. In

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron 2017

Nieuwsbrief De Lichtbron 2017 Nieuwsbrief De Lichtbron 2017 van 3 tot 10 Lichtbron-inspiratie Op zondag 22 oktober was de tweede Kliederkerk Wateringen in de Pieter van der Plasschool. Samen met de andere kerken in Wateringen organiseerden

Nadere informatie

Namens alle kleuters willen wij de ouders die hierbij hebben geholpen bedanken!

Namens alle kleuters willen wij de ouders die hierbij hebben geholpen bedanken! De Bem JAARGANG 4 2013-2014 19 mei 2014 22 NME project in de groepen 1 en 2 Afgelopen week hebben alle kleuters een les gevolgd van het NME-centrum (natuur en milieu educatie). Voor de kleuters heeft NME

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 Schooljaar

Nieuwsbrief 12 Schooljaar Nieuwsbrief 12 Schooljaar 2016-2017 Belangrijke data: 23 mei Groepen Mercurius en Mars gaan op excursie naar de kinderboerderij. 25 mei: Hemelvaart 26 mei: vrij 2 juni: Studiedag (Kinderen vrij) 5 juni:

Nadere informatie

Jarig Op vrijdag 29 september is Nova uit de onderbouw jarig. Alvast gefeliciteerd en we wensen je een fijne dag! Uit de groepen

Jarig Op vrijdag 29 september is Nova uit de onderbouw jarig. Alvast gefeliciteerd en we wensen je een fijne dag! Uit de groepen Weekbrief CBS De Til 25 september t/m 1 oktober 2017 Week 39 Waarin een kleine school groot kan zijn! til@vcpong.nl www.cbsdetil.nl Vanuit de directie Wat was het gezellig gisteren tijdens het zomerfeest!

Nadere informatie

Jaarplan Stichting Thomas. Contactgegevens:

Jaarplan Stichting Thomas. Contactgegevens: Jaarplan 2017 Stichting Thomas Contactgegevens: Stichting Thomas Terrahof 13, 5044 RM Tilburg T: 06 1230 1226 E: info.stichting.thomas@gmail.com W: www.stichting-thomas.nl KvK nummer: 41189730 RSIN: 009740235

Nadere informatie

HET BUKEJOURNAAL schooljaar 2019/2020 nummer 18 Vrijdag 30 augustus 2019

HET BUKEJOURNAAL schooljaar 2019/2020 nummer 18 Vrijdag 30 augustus 2019 HET BUKEJOURNAAL schooljaar 2019/2020 nummer 18 Vrijdag 30 augustus 2019 Olmenstraat 1, 4731 BC, Oudenbosch T: 0165 313240 E: info@bukehof.nl Beste ouders, Vandaag ontvangt u het Bukejournaal nummer 18.

Nadere informatie

Inleiding op de dienst - waar gaat het vandaag over?

Inleiding op de dienst - waar gaat het vandaag over? Teksten schoolkerkdienst 15 oktober 2017 Thema: Is dat Eerlijk? - over werken en waardering, delen en dankbaarheid Bijbelgedeelte: Matteüs 20 : 1-16 - de werkers in de wijngaard Inleiding op de dienst

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Bijlage: Kennismaken met sport en cultuur Nieuwsbrief december Kleutergroepen: In een eerdere nieuwsbrief van dit jaar hebben we al aangegeven dat er in onze groep 1 erg veel leerlingen komen. Na intern

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2015

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2015 NIEUWSBRIEF DECEMBER 2015 Geachte donateurs en belangstellenden, In de schaduw van het wereldnieuws over de enorme hoeveelheden mensen die lijden als gevolg van (oorlogs)geweld zijn er heel veel kinderen/jonge

Nadere informatie

Datum: vrijdag 12 mei 2017 Schoolweek: 31

Datum: vrijdag 12 mei 2017 Schoolweek: 31 Datum: vrijdag 12 mei 2017 Schoolweek: 31 Verkeersbrigadiers Voor komend schooljaar zijn we op zoek naar verkeersbrigadier die de huidige komen versterken. Er gaan ons 6 vaste vrijwilligers verlaten en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 26 september 2017 Nr. 5

Nieuwsbrief Dinsdag 26 september 2017 Nr. 5 Nieuwsbrief Dinsdag 26 september 2017 Nr. 5 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Elke dinsdag om 8.15 uur is er Ouderkamer. Woensdag 27 september 18.30 uur MR-vergadering

Nadere informatie

t Talent Nieuwsbrief december 2018 Groep 7/8 naar Biënnale in Veghel Kleuters aan de slag op het Elde College Groep 5-6 op de schaats

t Talent Nieuwsbrief december 2018 Groep 7/8 naar Biënnale in Veghel Kleuters aan de slag op het Elde College Groep 5-6 op de schaats t Talent december 2018 Nieuwsbrief Groep 7/8 naar Biënnale in Veghel Kleuters aan de slag op het Elde College Groep 5-6 op de schaats Voorwoord Beste Ouder(s)/verzorger(s), 2018 Zit er al weer bijna op.

Nadere informatie

REDEMPTION CHILDREN S HOME

REDEMPTION CHILDREN S HOME REDEMPTION CHILDREN S HOME JAARVERSLAG 2015 P.O. Box DM 4, Damongo, Tel: (+233) 024 4726 732 Email: abrahamsaaka@gmail.com, redemptionchildren@gmail.com 1 Jaarverslag 2015 Redemption Children s Home 2015

Nadere informatie

TOV! Nieuwsbrief april/mei. Geplande evenementen. Belangrijke mededeling

TOV! Nieuwsbrief april/mei. Geplande evenementen. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief april/mei TOV! Plein 16C 4001LJ Tiel www.toveten.nl T: 06 549 363 50 info@toveten.nl wendy@toveten.nl Spreuken 22:2 Rijke en arme mensen zijn gelijk, want de Heer heeft ze allemaal gemaakt.

Nadere informatie

't Bölsterke. Algemene informatie. Beste Ouders van De Bolster, staat het al in jullie agenda?

't Bölsterke. Algemene informatie. Beste Ouders van De Bolster, staat het al in jullie agenda? 't Bölsterke Basisschool de Bolster Keelkampstraat 66 6361 XG Nuth Postbus 22051 6360 AB Nuth tel. 045-5650101 e-mail: info.bolster@innovo.nl Algemene informatie 4 01mrt 2019 190301 volgnummer 25 0volgnummer

Nadere informatie

Sponsorloop 2014. Beste ouders en verzorgers Huizen, februari 2014

Sponsorloop 2014. Beste ouders en verzorgers Huizen, februari 2014 Onderwerp: Vastenactie en sponsorloop Sponsorloop 2014 Vastenactie Yojana en Simavi, 19 maart 2014 16.00-18.00 uur Hoofdgebouw Beste jongens en meisjes Beste ouders en verzorgers Huizen, februari 2014

Nadere informatie

ONDERWIJS IN EEN CRISISSITUATIE. Update november 2018 LIBANON

ONDERWIJS IN EEN CRISISSITUATIE. Update november 2018 LIBANON ONDERWIJS IN EEN CRISISSITUATIE Update november 2018 LIBANON EDUCATIE IN CRISISSITUATIE, LIBANON Om de kinderen die het meest getroffen zijn door de Syrische crisis een kansrijke toekomst te geven is in

Nadere informatie

Sizani jaarverslag 2012

Sizani jaarverslag 2012 Sizani jaarverslag 2012 Het jaar 2012 begon voor het Sizani skills programme, goed. Meer dan 55 jonge vrouwen hadden zich ingeschreven voor alle cursussen. Onvoorstelbaar dat binnen zo n korte tijdbestek

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2018 Auteur: Wendy Verkerk- Klein 1 Inhoud Voorwoord... 3 2 De organisatie... 4 3 De verschillende projecten in 2018... 5 3.1 Verhuizing naar Binnenmolenstraat 8...

Nadere informatie

De Achtbaan. Nieuwsbrief Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda

De Achtbaan. Nieuwsbrief Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda Nieuwsbrief 7 2018-2019 Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u de 7-de nieuwsbrief van dit schooljaar!

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, We hebben kunnen genieten van de Paasdagen. Vorige week hebben alle kinderen genoten van het voorjaarsontbijt op donderdag 29 maart. Wat een mooi versierde dozen kwamen er in

Nadere informatie

Kinderpostzegels

Kinderpostzegels 1 Nieuwsbrief Nummer 6 23-11-2018 Vanuit de directie Agenda 29-11-2018 Kinderpostzegels Afgelopen week ben ik gebeld door een medewerker van de Kinderpostzegels. Deze mevrouw vertelde vol trots dat de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NUMMER januari 2018

NIEUWSBRIEF. NUMMER januari 2018 NIEUWSBRIEF NUMMER 10 19 januari 2018 In deze Nieuwsbrief: Godsdienstige vorming Ouderavond Schoonmaakmoment Agenda Hoofdluis Nationale Voorleesdagen 2018 Startgroep Facebook pagina KJS Daarna Kerst is

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief april 2015 april 2015 Reisverslag Bert & Steven Beste mensen, Het is alweer bijna 8 weken geleden dat wij zijn teruggekomen uit Kenia. Even heen en weer. Een weekje, meer tijd konden we niet vrij krijgen. Beiden

Nadere informatie

Stichting Kidz Active

Stichting Kidz Active Stichting Kidz Active Werkterrein voor vrijwilligers Vrijwillig Wereldwijd. Initiatiefnemers zijn Yvonne van Aalten-Hermans en haar dochter Patricia van Aalten. Nadat Patricia vrijwilligerswerk gedaan

Nadere informatie

Wikveld App; tijd voor een persoonlijke update!

Wikveld App; tijd voor een persoonlijke update! Voor de kalender: 21 mei 2 e Pinksterdag; vrij 22 mei Studiedag: vrij 25 mei Sportdag groep 4 t/m 8 30 mei Sportdag groep 1 t/m 3 7 juni Ouderfeest 13 juni Schoolreis groep 1/2 14 juni Schoolreis groep

Nadere informatie

Ouderbetrokkenheid. It takes a village to raise a child. Agenda. Extra Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger,

Ouderbetrokkenheid. It takes a village to raise a child. Agenda. Extra Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, It takes a village to raise a child Agenda 3 juli Wenmiddag alle leerlingen 27 aug. Eerste schooldag 10 sept. Startgesprekken 13 sept. Startgesprekken Ouderbetrokkenheid Beste ouder/verzorger, In deze

Nadere informatie

nummer 17 7 mei 2018

nummer 17 7 mei 2018 nummer 17 7 mei 2018 Beste ouders, Vandaag is mijn eerste werkdag als directeur van Het Molenveld. Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken mij kort aan u voor te stellen. Mijn naam is Minke Westra,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste ouders/ verzorgers. Herfstvakantie

Nieuwsbrief. Beste ouders/ verzorgers. Herfstvakantie Nieuwsbrief Beste ouders/ verzorgers De afgelopen periode is voor de school heel intens geweest. Wij hebben op een mooie manier afscheid genomen van Rini Aarts-Jongbloed. We hebben uw steun erg gewaardeerd

Nadere informatie

Saenparel INFO 10-03-2014-24-03-2014

Saenparel INFO 10-03-2014-24-03-2014 Saenparel INFO 10-03-2014-24-03-2014 Agenda: Do 13-03 Excursie groep 6,7,8, Rioolzuivering (op de fiets!!) Ma 17-03 VVE Thuis 9.00 uur Wo 19-03 Verkiezingen in de school Ma 24-03 VVE Thuis 9.00 uur Wo

Nadere informatie