nieuwsbrief oktober Herfstvakantie en een studiedag:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "nieuwsbrief oktober Herfstvakantie en een studiedag:"

Transcriptie

1

2 nieuwsbrief oktober Het is bijna herfstvakantie, dit betekent dat de eerste onderwijsperiode er alweer opzit! Alle kennismakingsgesprekken zijn geweest en ook de Kinderboekenweek is achter de rug. Herfstvakantie en een studiedag: Voor het onderwijs start de herfstvakantie op vrijdagmiddag 21 oktober. We verwachten de kinderen dinsdag 1 november weer terug. Maandag 31 oktober is er namelijk een studiedag mediërend leren voor de medewerkers in het onderwijs. Afscheid Kirsten Na ruim drie jaar als teamleider Zorg & Begeleiding gewerkt te hebben, neem ik afscheid van kindcentrum Theresia. Er is een nieuwe uitdaging op mijn pad gekomen. De komende tijd ga ik ondersteuning bieden op de Wereldwijzer (neven-instromersproject) in Eindhoven. Met gemengde gevoelens kijk ik uit naar deze nieuwe uitdaging. Ik zie er naar uit om weer nieuwe dingen te mogen leren in een ander soort onderwijs, maar het betekent ook afscheid nemen van het kindcentrum. Ik heb hier ruim drie jaar met veel plezier gewerkt, veel geleerd en mooie ervaringen opgedaan. Daarvoor mijn dank. Wie weet komen we elkaar nog eens tegen, dus een vaarwel is niet nodig. TOT ZIENS, Kirsten Tijssens Baby- nieuws! Wij zijn blij u te kunnen vertellen dat onze collega s Marjolein Langeveld en Yolanda Puerto Valverde beiden zijn bevallen van twee gezonde dochters. Op is Tessa geboren, het dochtertje van Marjolein. Op is Yael- Milée geboren, het dochtertje van Yolanda. We wensen hen beiden heel veel geluk!

3 We kregen van de Stichting Kebene, waar we vorig jaar een aantal acties voor gevoerd hebben, de volgende mail: Bij deze wil ik jullie even een update sturen zoals beloofd. Toen de cheque met het mooie bedrag aan ons werd overhandigd hebben wij aangegeven dat we het bedrag met name gingen uitgeven aan ons landbouwproject. Inmiddels hebben we er nieuwe zaden en gewassen van gekocht en willen we het grootste gedeelte gaan gebruiken voor de waterput die op ons stuk land moet komen. Deze is echter nog niet gerealiseerd op zo'n korte termijn, aangezien het land ver van water (zee) verwijderd is en er onderzoek gedaan moet worden naar de mogelijkheden van handmatig aanleggen of machinaal. Uiteraard horen jullie zodra dit ook is gerealiseerd, maar we doen het liever goed dan te overhaast aangezien dit best een investering is! Daarnaast hadden we op het moment van jullie actie net een aantal nieuwe kinderen opgenomen. Deze hebben we voorzien van schooluniformen en benodigdheden. Hier hebben we dus ook een deel van het geld voor gebruikt. We zijn trots dat we als Kindcentrum een steentje hebben kunnen bijdragen aan de ontwikkeling en het welzijn van de kinderen in Kenia.

4 Hulpouders Kerstmis: Voor je het weet is Sinterklaas al weer in het land geweest en begint iedereen na te denken over de kerstdagen. Wij als kerstcommissie zijn er al druk mee bezig. Daarom zijn wij op zoek naar hulpouders. Wij zouden graag geholpen willen worden op dinsdagochtend 6 december met het versieren van de school. Daarnaast zoeken wij nog ouders die het leuk vinden, om te ondersteunen bij de workshops op donderdagochtend 22 december. Mocht je een van deze dagen kunnen, meld je dan aan via de mail bij juf Jacobijn. j.kneppers@kctheresia.nl Ouder klankbord-bijeenkomst: De 1e ouderklankbord-bijeenkomst van dit schooljaar zal plaats vinden op donderdag 3 november 2016 om 8.30 uur in de koffiekamer van de Zeelsterstraat. Alle ouders/verzorgers die kunnen en willen, zijn van harte welkom om tijdens deze bijeenkomst aan te sluiten en mee te denken over verschillende stellingen die het Kindcentrum betreffen. Hierbij gebruiken we stellingen die via de ideeënbus (in de app of in de hal bij de hoofdingang) binnenkomen, die we via de ouder-tevredenheidslijsten binnen krijgen of stellingen die u zelf inbrengt. Graag horen we of u aanwezig zult zijn tijdens de ouderklankbordbijeenkomst op 3 november en of u een stelling in wilt brengen. We hopen op een grote betrokkenheid! KC Kinderraad: We zijn dit schooljaar gestart met de KC Kinderraad. Hierin zitten 8 kinderen uit groep 5 t/m 8, die gekozen zijn door de eigen groep en die alle kinderen vertegenwoordigen. Wim & Fieke hebben de eerste bijeenkomst gehad met deze kinderen. Dit was een leuke bijeenkomst, super om met de kinderen op deze manier te sparren. We zijn uiteraard gestart met kennismaken en kijken naar de mogelijkheden van een kinderraad, er volgen hierna nog 3 bijeenkomsten dit schooljaar.

5 Verslag Mini- cursus Zelfvertrouwen Op donderdag 13 oktober was de eerste bijeenkomst van de mini-cursus Zelfvertrouwen voor ouders met Emiel van Doorn. Er waren acht ouders aanwezig die actief deel hebben genomen aan deze bijeenkomst. Marita en Margreet (Teamleiders) waren hierbij ook aanwezig. Ouders hebben veel informatie gekregen over vertrouwen en zelfvertrouwen. Ze zijn vervolgens met elkaar in gesprek gegaan over ervaringen met hun eigen kinderen. Emiel kon hier mooi bij aansluiten waardoor er zinvolle interacties ontstonden. Ouders hebben een reader met achtergrondinformatie over Zelfvertrouwen en een huiswerkopdracht mee naar huis gekregen. De volgende bijeenkomst is op dinsdag 15 november. Verslag ouderbijeenkomst peuters / kleuters Op dinsdagmiddag 20 september 2016 hebben we de eerste ouderbijeenkomst peuters&kleuters gehad van dit schooljaar. Alle ouders waren welkom en werden ontvangen door de teamleiders zorg & begeleiding. In deze bijeenkomst hebben zij via een PowerPoint informatie gekregen over hoe wij op ons kindcentrum werken met peuters en kleuters. Daarna zijn de ouders de peuter- en kleutergroepen in gegaan. Ouders mochten bij hun eigen kinderen in de groep kijken maar ook in een andere groep. Het was een fijne bijeenkomst met betrokken ouders. De volgende bijeenkomst is donderdagochtend 19 januari, hierbij zijn wederom alle ouders welkom! Ruilservice Opvang Wilt u gebruik maken van de ruilservice? Wanneer u uw kind uiterlijk om 8.30 uur op de opvangdag afmeldt via uw ouderportaal, ontvangt u digitaal uw ruiltegoed. U kunt dit al drie maanden vooraf doorgeven. Hierdoor creëert u ook meer ruilmogelijkheden voor andere ouders en zorgen we samen voor meer flexibiliteit in de ruilservice. Bedankt voor uw medewerking!

6 Financiële ondersteuning Beste allemaal, Naar een sportclub gaan, kleding en schoolspullen kopen. Voor huishoudens met een laag inkomen is het soms niet mogelijk om kinderen alles te geven. Ooit kunnen kinderen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Het is belangrijk dat ieder kind die mogelijkheden wél krijgt. Er zijn verschillende regelingen die hierbij kunnen helpen. Wat is het kind pakket? Het kind pakket is een bundeling van regelingen voor kinderen die geconfronteerd worden met de gevolgen van een laag gezinsinkomen (tot 20% boven de bijstandsnorm). Denk aan materialen voor school of het beoefenen van een sport, maar ook financiële steun voor bijvoorbeeld een lidmaatschap of verjaardag. Voor wie is het kind pakket? Het kind pakket is voor iedereen in Eindhoven tot achttien jaar, die opgroeit in een huishouden met een laag inkomen. Ouders, verzorgers en hulpinstanties kunnen regelingen uit het kind pakket aanvragen. Hoe hoog mag het gezinsinkomen zijn? Bekijk hiervoor de inkomensgrenzen: Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Marianne Uytdehage Coordinator Activiteiten sector Maatschappelijk Vastgoed & Sport m.uytdehage@eindhoven.nl / eindhovensport.nl Bericht van de organisatie van de Sinterklaasintocht in Eindhoven: De Sint komt weer ouderwets met de stoomboot aan op de Kanaaldijk Noord. Op zaterdag 12 november zullen weer vele kinderharten sneller gaan slaan als ze in de verte de boot van Sinterklaas en zijn Pieten over het Eindhovens Kanaal zien aankomen. Zoals elk jaar belooft het weer een heel groot feest te worden. Vanaf uur zijn alle kinderen en natuurlijk hun ouders van harte welkom om aan de Kanaaldijk Noord voor de intocht van de Goedheiligman. En zoals het een goede traditie betaamt, is er een fantastisch programma met Party Piet Pablo

7 samengesteld om de kinderen - en natuurlijk hun ouders - feestelijk in de stemming te brengen tot de Sint en zijn vrienden met hun boot aanmeren. Sinterklaas zal om uur vertrekken richting het 18 Septemberplein waar hij op zijn zetel plaatsneemt om kinderen handjes te schudden en te trakteren. Om een uur of zal Sinterklaas afscheid nemen en na een vermoeiende dag samen met de Pieten rustig naar zijn residentie vertrekken. Het belooft een mooie dag te worden! Met vriendelijke groet, Stichting Sint Nicolaas - Intocht Eindhoven Mirthe van Gulik Belangrijke informatie over krentenbaard en diarree: Er is krentenbaard en er is diarree gesignaleerd op het Kindcentrum, op de locatie Zeelsterstraat. KRENTENBAARD Wat is het? Krentenbaard is een oppervlakkige infectie van de huid, veroorzaakt door bacteriën. Soms verschijnt de infectie op plaatsen die eerder stuk gekrabd zijn zoals bij eczeem of muggenbulten. De infectie zit meestal in het gezicht rond de neus of mond, maar kan zich ook op andere plaatsen voordoen. De verschijnselen zijn: in het begin een blaasje, dat openbarst en waarop een gele korst ontstaat; vervolgens breiden de plekken zich uit, zodat het lijkt alsof het kind een baard van krenten heeft. Hoe krijg je het? Het vocht uit de blaasjes is zeer besmettelijk. Besmetting kan plaatsvinden via de handen. Het kind kan ook zichzelf herinfecteren door aan de plekken te krabben. Kinderen zijn gevoeliger voor deze infectie dan volwassenen omdat hun weerstand nog niet zo goed ontwikkeld is. De besmettelijkheid duurt totdat de blaasjes zijn ingedroogd of tot 48 uur na de start van de behandeling met antibiotica.

8 Wat kun je als beroepskracht of als ouder doen? Extra letten op de handhygiëne. Het kind niet aan de plekken laten krabben. Na huidcontact de handen goed wassen. Het kind een eigen handdoek laten gebruiken. De ouders adviseren om met het kind naar de huisarts te gaan voor behandeling. Huiduitslag moet gemeld worden door het Kindcentrum bij de GGD als er binnen twee weken twee of meer gevallen van dezelfde vorm van huiduitslag in een groep zijn. Wering is niet noodzakelijk. Kinderen met impetigo mogen in principe het kindercentrum bezoeken. In uitzonderingsgevallen kan de GGD adviseren om in een groep waar meerdere kinderen impetigo hebben, of wanneer een kind uitgebreide laesies heeft, de kinderen/ het kind pas toe te laten als de aandoening wordt behandeld met antibiotica of als de blaasjes zijn ingedroogd. Ingedroogde blaasjes zijn niet besmettelijk. De blaasjes afplakken met een pleister is niet wenselijk omdat hierdoor broei kan optreden en de krentenbaard zal uitbreiden. DIARREE Wanneer spreek je van diarree? Diarree is brijachtige of waterdunne ontlasting die vaker dan normaal optreedt. Als vuistregel: meer dan drie keer per dag. Of een kind wel of niet moet worden opgehaald, is niet direct afhankelijk van het aantal keer dat een kind diarree heeft. Een kind met bloederige diarree moet altijd worden opgehaald, omdat dit een teken kan zijn van een ernstige ziekte en de andere kinderen hiertegen beschermd moeten worden. Bij diarree zonder bloed beoordeelt de groepsleiding of het kind kan blijven. Als het kind zich verder goed voelt en de verzorging is praktisch uitvoerbaar dan hoeft het kind niet naar huis. Wel moet er bij diarree extra op de hygiëne worden gelet. En het is belangrijk dat het kind voldoende blijft drinken, vooral bij baby's moet men hier goed opletten. Moet de diarree helemaal over zijn voordat het kind weer op het kindercentrum mag komen? Dat is afhankelijk van de oorzaak van de diarree. In geval van bloederige diarree bepaalt de GGD - afhankelijk van

9 de uitslagen van laboratoriumonderzoek - wanneer een kind weer terug mag komen. In andere gevallen beslist de groepsleiding. Op hoeveel graden moet met diarree bevuild beddengoed worden gewassen? Op 60C of hoger. Waarmee moet ik een met diarree bevuilde vloer schoonmaken? Eerst met wc-papier, papieren handdoekjes of iets dergelijks de ontlasting opruimen. Dan nat schoonmaken met sop, naspoelen met water en drogen. Alleen in geval van bloederige diarree na het schoonmaken nog desinfecteren met alcohol 70%. Bij een beroepskracht op het kindercentrum is een besmetting met Giardia lamblia (darmparasiet) geconstateerd, mag ze wel werken? Zij mag zeker werken, mits ze een heel goede toilethygiëne hanteert. Ze heeft de besmetting mogelijk opgedaan van de kinderen. Kinderen kunnen de parasiet bij zich hebben zonder klachten te hebben. Als ze klachten krijgen, zijn dat meestal klachten van een stinkende brijige ontlasting, meestal vrij snel nadat ze hebben gegeten. Bij voortdurende klachten kan de huisarts een behandeling voorschrijven. Bijlage: in de bijlage vindt u nog een naschools aanbod voor de kinderen van groep 1 t/m 8; Clownerie! Dit aanbod, op 8 woensdagmiddagen, zal na de herfstvakantie starten. De workshop begint om 13 uur, de tijd tussen en 13 uur, vangen wij de kinderen op om een boterham te eten. Wil uw kind ook nog mee doen? Laat dit dan zsm weten via de mail of de app. De eerste les start op woensdag 2 november. Ook voor andere naschoolse activiteiten zijn nog plekjes vrij!

Nieuwsbrief 7 juli 2017

Nieuwsbrief 7 juli 2017 Nieuwsbrief 7 juli 2017 Krentenbaard Klaar-overs Zomervakantieweken: een idee? Judo Bouw Kronstadtbrug & gevolgen voor de school (5) Aanbod Aslan 2017 2018 Belangrijke data Krentenbaard (Impetigo) Er heerst

Nadere informatie

De Kan Z PROTOCOL GEZONDHEIDSRISICO S

De Kan Z PROTOCOL GEZONDHEIDSRISICO S De Kan Z PROTOCOL GEZONDHEIDSRISICO S ALGEMENE REGEL: Als een kind ziek is;last heeft van het ziek zijn of zich niet lekker voelt en het kind het gewone programma van een dag niet aan kan, dan moet een

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Maandopening. Kinderboekenweek 2014

KlimtorenNieuws. Maandopening. Kinderboekenweek 2014 KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 03 30-09-2014 Informatieavond en inloop In dit nummer: Informatieavond

Nadere informatie

LEERKRACHTEN VAN DE ZILVEREN MAAN

LEERKRACHTEN VAN DE ZILVEREN MAAN Kamp Groep 8 Op vrijdag 1 september keerden de leerlingen van groep acht terug van het Texelkamp. Alle negenvijftig leerlingen van de groepen 8a en 8b hebben een fantastische week beleefd. De sfeer in

Nadere informatie

BLI X OPENER. In dit nummer: NIEUWSBRIEF VAN BASISCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE. Jaargang 26 Nummer oktober 2016

BLI X OPENER. In dit nummer: NIEUWSBRIEF VAN BASISCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE. Jaargang 26 Nummer oktober 2016 BLI X OPENER NIEUWSBRIEF VAN BASISCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE Activiteiten Kinderboekenweek In dit nummer: Activiteiten Kinderboekenweek Ook afgelopen week stond nog in het teken van de

Nadere informatie

Kinderdagverblijf. Duckie. Ziektebeleid

Kinderdagverblijf. Duckie. Ziektebeleid Kinderdagverblijf Duckie Ziektebeleid Ziektebeleid Kinderdagverblijf Duckie is niet berekend op de opvang van zieke kinderen. Ziekte is echter een nogal rekbaar begrip. Er ontstaat daardoor voor de ouders

Nadere informatie

Mocht u vragen hebben dan kunt u terecht bij de leidinggevende van uw locatie.

Mocht u vragen hebben dan kunt u terecht bij de leidinggevende van uw locatie. Informatie aan ouders over zieke kinderen Voorwoord Uitgaande van de richtlijnen van de GGD heeft onze organisatie een beleid ontwikkeld dat handvatten geeft bij eventuele ziekte van uw kind(eren). Dit

Nadere informatie

Huisregels zieke kinderen Peuterspeelzaal Tamarinde

Huisregels zieke kinderen Peuterspeelzaal Tamarinde Huisregels zieke kinderen Peuterspeelzaal Tamarinde 2016 2017 Huisregels zieke kinderen Peuterspeelzaal Tamarinde is niet berekend op de opvang van zieke kinderen. Ziekte is echter een nogal rekbaar begrip.

Nadere informatie

INFO Basisschool Onder de Wieken

INFO Basisschool Onder de Wieken INFO Basisschool Onder de Wieken LEERLINGENRAAD ONTWIKKELGESPREKKEN De leerlingenraad is dit schooljaar al twee keer bij elkaar gekomen. Uit elke stamgroep (behalve de kleuters) is een afgevaardigde gekozen.

Nadere informatie

Melding bij de GGD Roodvonk moet bij de GGD gemeld worden als er in dezelfde groep twee of meer gevallen zijn in twee weken.

Melding bij de GGD Roodvonk moet bij de GGD gemeld worden als er in dezelfde groep twee of meer gevallen zijn in twee weken. ROODVONK (SCARLATINA) Roodvonk is een infectieziekte die veroorzaakt wordt door een bacterie. De ziekte duurt tien tot veertien dagen en is goed te behandelen met antibiotica. De bacterie die roodvonk

Nadere informatie

Ziekte Ziekteverschijnselen Incubatietijd Besmettelijk? Wering school * Risicogroepen. Ja, 5 dagen voor tot negen dagen na het begin van de zwelling.

Ziekte Ziekteverschijnselen Incubatietijd Besmettelijk? Wering school * Risicogroepen. Ja, 5 dagen voor tot negen dagen na het begin van de zwelling. Hieronder vindt u een lijst met veel voorkomende kinderziektes op school. Als school hanteren wij de richtlijnen van de GGD. Op de site van de GGD vindt u nog meer informatie over deze kinderziektes en

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrief februari 2017 Nieuwsbrief februari 2017 Wat is er hard gewerkt de afgelopen weken. in veel groepen van het onderwijs hebben de kinderen de M-toetsen van de Cito gemaakt. Voor ons een mooi moment om te bekijken hoe het

Nadere informatie

Informatie betreft een aantal infectieziekten waarbij we het beleid hanteren van het RIVM

Informatie betreft een aantal infectieziekten waarbij we het beleid hanteren van het RIVM Informatie betreft een aantal infectieziekten waarbij we het beleid hanteren van het RIVM HOOFDLUIS Hoofdluizen zijn kleine, grauwe beestjes van twee à drie millimeter lengte. Luizen zitten het liefst

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, Het team van de Arnhorst. Horstnieuws, 7 november Beste ouders/verzorgers,

Met vriendelijke groet, Het team van de Arnhorst. Horstnieuws, 7 november Beste ouders/verzorgers, Horstnieuws, 7 november 2017 Beste ouders/verzorgers, De afgelopen maand hebben we ons naast de gewone schoolse zaken beziggehouden met onder andere de Kinderboekenweek, de week van het respect en afgelopen

Nadere informatie

Beleid van `t Nieuwendammer Kresje bij zieke kinderen.

Beleid van `t Nieuwendammer Kresje bij zieke kinderen. Beleid van `t Nieuwendammer Kresje bij zieke kinderen. Ziek. En dan? Als een kind ziek wordt tijdens zijn crêche dag, wordt er na overleg met de leiding contact gezocht met de ouders. Er zijn dan twee

Nadere informatie

Kinderopvang Tierelier Ziektebeleid/ Informatie infectieziekten

Kinderopvang Tierelier Ziektebeleid/ Informatie infectieziekten In het kort (verder gaan wij uit van de Gezondheidsrisico s in een kindercentrum of peuterspeelzaal van de RIVM /LCVH, in te zien op de groepen) Wij hanteren het ziektebeleid van de GGD. Bij onderstaande

Nadere informatie

ja, tot diarree over is (nee bij toxine) uren tot enkele weken 1 tot 4 dagen van 1 dag vóór tot 6 dagen na het begin van de ziekteverschijnselen

ja, tot diarree over is (nee bij toxine) uren tot enkele weken 1 tot 4 dagen van 1 dag vóór tot 6 dagen na het begin van de ziekteverschijnselen INFECTIEZIEKTESCHEMA VOOR OUDERS Algemeen: een kind dat zich ziek voelt (koorts, hangerig, geen eetlust) behoort thuis te blijven Ziekte Ziekteverschijnselen Incubatietijd Besmettelijk? Wering school Risicogroepen

Nadere informatie

Hulpouders Schoolfruitproject

Hulpouders Schoolfruitproject R.K. BASISSCHOOL OP T HWAGVELD Proost de Beaufortstraat 45 6231 EB MEERSSEN Telefoon 043 3642813 info.hwagveld@innovo.nl Dinsdag 11 april 2017 Beste ouders, Ook dit jaar heeft onze school weer gebruik

Nadere informatie

In dit nummer: Belangrijke data: Miranda van Os. 26 oktober 2017 nummer 4. Beste kinderen, ouders en verzorgers,

In dit nummer: Belangrijke data: Miranda van Os. 26 oktober 2017 nummer 4. Beste kinderen, ouders en verzorgers, 26 oktober 2017 nummer 4 Beste kinderen, ouders en verzorgers, In dit nummer: Voorstellen Amber Huijbers Afsluiting thema griezelen Vertrouwenspersonen Kinderraad Luizen pluizen Lumens Halloweentocht Heesterakker

Nadere informatie

Inleiding. Wat te doen bij zieke kinderen

Inleiding. Wat te doen bij zieke kinderen Inleiding De kinderdagverblijven van Medisch Centrum Haaglanden bieden kinderopvang voor gezonde kinderen. Zieke kinderen vragen andere aandacht en verzorging dan gezonde kinderen. Deze aandacht en verzorging

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 Welkom! Via deze nieuwsbrief ook een warm welkom aan alle ouders/verzorgers van de locatie Van der Muydenstraat. Vanaf heden zullen namelijk beide locaties van ons Kindcentrum;

Nadere informatie

Als uw kind ziek is. Inleiding. Wat te doen bij zieke kinderen

Als uw kind ziek is. Inleiding. Wat te doen bij zieke kinderen Als uw kind ziek is Inleiding Het kinderdagverblijf van Medisch Centrum Haaglanden biedt kinderopvang voor gezonde kinderen. Zieke kinderen vragen andere aandacht en verzorging dan gezonde kinderen. Deze

Nadere informatie

Info /2017. Datum: Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, HOERA DALTONDAG!!

Info /2017. Datum: Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, HOERA DALTONDAG!! Info 1 2016/2017 Datum: 09-09-2016 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Ik heb de start van dit schooljaar als heel goed ervaren. Ik heb de afgelopen week bij het rondlopen op school

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari. Mededelingen van directie

Nieuwsbrief februari. Mededelingen van directie Nieuwsbrief februari Mededelingen van directie Vanaf 29 februari gaat de politie controleren op het fout parkeren in de Carmellitessenstraat. Ondanks eerdere oproepen van ons komt het nog steeds voor dat

Nadere informatie

INFO. Jaargang 24, Nummer 1, Maandag 04 september Eerste schooldag. Woensdag 06 september Donderdag 07 september Directie aanwezig

INFO. Jaargang 24, Nummer 1, Maandag 04 september Eerste schooldag. Woensdag 06 september Donderdag 07 september Directie aanwezig INFO Jaargang 24, Nummer 1, 5-9-2017 Maandag 04 september Eerste schooldag Dinsdag 05 september Woensdag 06 september Donderdag 07 september Directie aanwezig Vrijdag 08 september Maandag 11 september

Nadere informatie

Protocol Besmettelijke ziekten.

Protocol Besmettelijke ziekten. Protocol Besmettelijke ziekten. Overzicht infectie ziekten AIDS (HIV BOF (PAROTITIS EPIDEMICA) BUIKTYFUS (FEBRIS TYPHOIDEA) DIARREE DIFTERIE DYSENTERIE (BACILLAIRE DYSENTERIE, SHIGELLOSE, SHIGELLA-INFECTIE)

Nadere informatie

DE RONDEEL NATUURIJS SCHAATSBAAN IS GEOPEND

DE RONDEEL NATUURIJS SCHAATSBAAN IS GEOPEND NIEUWJAARSWENSEN Op dinsdag 10 januari startten we op school, na een kerstvakantie van ruim 2 weken. De koffie en thee stond klaar en de oudervereniging had een leuke verrassing: voor ieder kind (en ouder)

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord

Inhoudsopgave. Voorwoord Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Voorwoord Juf Eva Hoopman Juf Linda Serious Request groep 6/7B (Leon) Terugblik kerstmarkt Heb jij ook een foto op de kerstmarkt laten maken? Informatieavond groep 7 en 8 Luizenpluizen

Nadere informatie

t nieuwskwartier Jarig!:

t nieuwskwartier Jarig!: t nieuwskwartier Agenda 27 november Start kernconcept Tijd & Ruimte 5 december Sinterklaas op school 6 december Studiedag Wijk West, alle kinderen zijn vrij 8 december Volgende nieuwsbrief Jarig!: 28 november:

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl December 2018 Dat december een drukke maand is weten wij op school ook. Sint is het land nog niet uit of de kerstboom staat alweer in de

Nadere informatie

23 september 2016 Nummer 2

23 september 2016 Nummer 2 23 september 2016 Nummer 2 Inhoud: Even voorstellen Opvoedspecial Krentenbaard Schoolfoto s Kinderboekenweek Vervangingen Even voorstellen Hallo Allemaal! Mijn naam is Bram de Bruijn, ik ben 21 jaar oud

Nadere informatie

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen Communicatie Dit schooljaar zal er wat veranderen met de verschijningsfrequentie van de nieuwsbrief van De Evenaar. Steeds meer groepsgebonden informatie wordt door de leerkrachten via digiduif aan de

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Protocol zieke kinderen en medicijnen Kinderdagverblijf De Kei

Protocol zieke kinderen en medicijnen Kinderdagverblijf De Kei Protocol zieke kinderen en medicijnen Kinderdagverblijf De Kei Als ouder kies je o.a. voor een kinderdagverblijf omdat de opvang voor je kind gegarandeerd is. Een uitzondering is echter een ziek kind.

Nadere informatie

[ T KWEBBELHOLT 6 Jaargang 28 nr.1

[ T KWEBBELHOLT 6 Jaargang 28 nr.1 8 september 2018 [ T KWEBBELHOLT 2018-2019 ] 6 Jaargang 28 nr.1 Afgelopen maandag zijn we begonnen aan het nieuwe schooljaar en we kunnen terugkijken op een geslaagde eerste week. De opening van de Gouden

Nadere informatie

t PLANKIERTJE Schooljaar 2015 2016 Nummer 2 8 september 2015 Wedekindzijde 1-3 2725 PG Zoetermeer telefoon:079-3460047 MEDEDELINGEN DIRECTIE

t PLANKIERTJE Schooljaar 2015 2016 Nummer 2 8 september 2015 Wedekindzijde 1-3 2725 PG Zoetermeer telefoon:079-3460047 MEDEDELINGEN DIRECTIE t PLANKIERTJE Schooljaar 2015 2016 Nummer 2 8 september 2015 Wedekindzijde 1-3 2725 PG Zoetermeer telefoon:079-3460047 KALENDER: Informatieavond 08/09/15 Start Kinderboekenweek 07/10/15 Slot Kinderboekenweek

Nadere informatie

Protocol zieke kinderen en medicijnen

Protocol zieke kinderen en medicijnen Inleiding Protocol zieke kinderen en medicijnen Laatste versie: Februari 2019 Als ouder kies je o.a. voor een kinderdagverblijf, omdat de opvang voor je kind gegarandeerd is. Een uitzondering is echter

Nadere informatie

Jaargang november 2018

Jaargang november 2018 We zijn dit schooljaar begonnen met de verhalen van Mozes en het volk Israël. In deze periode horen we hoe ze aankomen in het beloofde land. Maar in dat land lukt het niet altijd om een gelukkig en goed

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2018-2019 26 november t/m 07 december Agenda: Ma - Groep 1-2 start met het thema: Feest (Sinterklaasfeest) Di - Wo - Actie Happy Kids wordt afgesloten 8 kinderen brengen de dozen naar Manna

Nadere informatie

Tweede nieuwsbrief december Schoolnieuws. Tweede nieuwsbrief december 2016 obs De Hoge Raven

Tweede nieuwsbrief december Schoolnieuws. Tweede nieuwsbrief december 2016 obs De Hoge Raven Tweede nieuwsbrief december 2016 In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws 2016 Kalender Sinterklaas Invallers Wc-actie leerlingenraad Nieuws van de Brede School Presentatieles Brede School Activiteiten Nieuws

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2018

Nieuwsbrief oktober 2018 Beste ouders, verzorgers Nieuwsbrief oktober 2018 Voor u ligt alweer de tweede nieuwsbrief van dit schooljaar. Een mooie kans voor mij om me aan u voor te stellen. Mijn naam is Nicole Roeken, ik ben 42

Nadere informatie

Zieke kinderen Kinderen zijn ziek als: krentenbaard Waterpokken Rode hond Vijfde ziekte

Zieke kinderen Kinderen zijn ziek als: krentenbaard Waterpokken Rode hond Vijfde ziekte Zieke kinderen Kinderen zijn ziek als: hun lichaamstemperatuur boven 39 graden koorts is. ze 1-op-1 aandacht van de pedagogisch medewerker nodig hebben omdat ze niet in hun normale doen zijn. ze een besmettelijke

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen...

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... NIEUWSBRIEF Talenten kleure n kinderen... Belangrijke data: Maandag 13 t/m donderdag 16 februari KANVAS afname Maandag 19 februari Oud papier. Donderdag 22 februari Klassenmail. Beste ouders, Het alweer

Nadere informatie

Kinderziektes van 0-4 jaar

Kinderziektes van 0-4 jaar Kinderziektes van 0-4 jaar Voor het 6 de levensjaar komen de kinderen in aanraking met honderden virussen. De eerste grote confrontatie is bij een gastouder en daar moet je als ouder wel even aan wennen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 6 november nr. 05

Nieuwsbrief. 6 november nr. 05 Nieuwsbrief 6 2014 2014-2015 nr. 05 Beste ouders/ verzorgers, De herfstvakantie is weer achter de rug. De komende periode wordt een drukke, maar gezellige tijd. Binnenkort komen de eerste rapporten en

Nadere informatie

Saenparel INFO

Saenparel INFO Saenparel INFO 11-11-2013-25-11-2013 Agenda: Ma 11-11 Sint Maarten Di 12-11 NIO toets voor groep 8 08.45-11.00 uur Wo 13-11 Gesprekken voorlopig advies groep 8 Do 14-11 Groep 1 2 naar Natuurmuseum Ma 18-11

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), We hebben een hele sportieve periode achter de rug, daar vertellen we u graag meer over! In het Weisterbeek

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2016

Nieuwsbrief april 2016 Mededelingen Nieuwsbrief april 2016 Tijdens het schrijven van deze Nieuwsbrief is het een drukte van belang in het Kindcentrum. In alle groepen worden met ouders en kinderen de ontwikkelgesprekken gevoerd.

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2016

Nieuwsbrief januari 2016 Nieuwsbrief januari 2016 Deze Nieuwsbrief staat boordevol belangrijke mededelingen. Neemt u er notitie van? De maand januari loopt ten einde, goed om even terug te kijken naar de start van 2016. Iedereen

Nadere informatie

NR maart (nr. 15 zal verschijnen op 28 maart 2019)

NR maart (nr. 15 zal verschijnen op 28 maart 2019) NR. 14 14 maart (nr. 15 zal verschijnen op 28 maart 2019) NIEUWS UIT DE GROEPEN 1-2 A & B Maandag hebben we de eerste culturele activiteit gehad van juf Mara over de Valkerij-Vredesboom. We hebben een

Nadere informatie

Diarree. Hoofdluis. Wat is het? Wat is het? Hoe krijg je het? Hoe krijg je ze? Wat kun je als ouder doen? Wat kun je als ouder doen?

Diarree. Hoofdluis. Wat is het? Wat is het? Hoe krijg je het? Hoe krijg je ze? Wat kun je als ouder doen? Wat kun je als ouder doen? Ziek of niet ziek? Diarree Diarree kan veroorzaakt worden door verschillende soorten ziekteverwekkers. Meestal gaat het om virussen, maar ook sommige bacteriën en parasieten kunnen diarree veroorzaken.

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

MAANDINFORMATIE JANUARI 2016

MAANDINFORMATIE JANUARI 2016 MAANDINFORMATIE JANUARI 2016 Fijne feestdagen Een gelukkig en gezond 2016 OBS Het Startblok Burgemeester van Haarenlaan 871 Telefoon: 010-4737889 AGENDA JANUARI Week 02 Ma 04 1 e schooldag nieuwe kalenderjaar

Nadere informatie

Oudernieuws De Klaver juni 2018

Oudernieuws De Klaver juni 2018 Oudernieuws De Klaver juni 2018 P.C. basisschool De Klaver Klaverstraat 44, 3083 VH Rotterdam Postbus 55058, 3008 BE Rotterdam, tel. 010-4818340 Katendrechtse Lagedijk 186, tel. 010-4864666 Roerdomplaan

Nadere informatie

Ziektebeleid gastouderbureau Kindercath

Ziektebeleid gastouderbureau Kindercath Ziektebeleid gastouderbureau Kindercath Gastouderopvang biedt in veel gevallen meer ruimte voor de individuele benadering van een ziek kind. Een ziektegeval moet daarom dan ook per keer worden beoordeeld

Nadere informatie

Informatiebrief Hand-, voet- en mondziekte

Informatiebrief Hand-, voet- en mondziekte Informatiebrief Hand-, voet- en mondziekte Wat is hand-, voet- en mondziekte? Hand-, voet- en mondziekte is een besmettelijke ziekte. Mensen krijgen het door een virus. De ziekte is meestal niet ernstig

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 5 juli Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief 7 5 juli Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief 7 5 juli 2019 Beste ouder(s), verzorger(s), Hulpouders bedankt: Het is lastig om een ieder persoonlijk te bedanken voor alles waarbij u ons het afgelopen jaar hebt geholpen. We lopen dan de

Nadere informatie

Jaargang juli 2016

Jaargang juli 2016 Het thema van Kind op maandag is Mooi! De laatste twee weken van het schooljaar vertellen we gelijkenissen van Jezus over het koninkrijk van de hemel. Ik zie meer (Mattheus 3: 31-32, 44,45-46) Jezus vertelt

Nadere informatie

Algemene informatie week 36

Algemene informatie week 36 Algemene informatie week 36 Wij heten alle peuters, leerlingen, ouders, opa s en oma s heel hartelijk welkom en wensen iedereen een fijn, goed, gezellig, leerzaam jaar toe. Samen maken we er een mooi jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 19 december 2018

Nieuwsbrief 5 19 december 2018 Nieuwsbrief 5 19 december 2018 Beste jongen en meisjes, ouders en leerkrachten, Het jaar 2018 zit er weer bijna op. Nog twee daagjes en dan gaan we genieten van de welverdiende kerstvakantie. Het zal wel

Nadere informatie

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 )

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 ) Hallo Nummer 1 (schooljaar 2018-2019, 2 september 2018 ) Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze Hallo o.a. : Start schooljaar 2018-2019 Ouderavond donderdag 6 september Schoolfotograaf Jaarkalender Inschrijfmiddag

Nadere informatie

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus Peutergids Foxkidz Sint Willibrordus 2018-2019 Welkom op het Kindcentrum St. Willibrordus Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de peutergroep van kindcentrum St. Willibrordus. Voor nieuwe ouders

Nadere informatie

Oudernieuws De Klaver oktober 2018

Oudernieuws De Klaver oktober 2018 Oudernieuws De Klaver oktober 2018 P.C. basisschool De Klaver Klaverstraat 44, 3083 VH Rotterdam Postbus 55058, 3008 BE Rotterdam, tel. 010-4818340 Katendrechtse Lagedijk 186, tel. 010-4864666 Roerdomplaan

Nadere informatie

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 Jubileum en afscheid juffrouw Jannie. Op 21 november is juffrouw Jannie 40 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Dit is natuurlijk een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 22 december Beste ouder(s) en /of verzorger(s),

Nieuwsbrief 22 december Beste ouder(s) en /of verzorger(s), Beste ouder(s) en /of verzorger(s), Hierbij de nieuwsbrief van december. Voor mij de eerste nieuwsbrief van De Regenboog. Op 5 december ben ik op De Regenboog gestart. Voor de kinderen en het team was

Nadere informatie

Ziektebeleid kdv De Huiskamer.

Ziektebeleid kdv De Huiskamer. Ziektebeleid kdv De Huiskamer. Heeft u een ziek kind? Graag horen wij dit van u vóór 09.30 uur. Mocht er sprake zijn van een besmettelijke aandoening of ziekte, wilt u dit dan expliciet vermelden? Alvast

Nadere informatie

ALGEMEEN:

ALGEMEEN: ARTikel is de nieuwsbrief van IKC De Ark. Maart 2017, nr. 36 Kalender belangrijke data: ALGEMEEN: Basisschool: Woensdag 8 maart - Start project. Woensdag 29 maart - Kijkavond project. Vrijdag 14 april

Nadere informatie

Ziekte bij Calimero Kinderopvang

Ziekte bij Calimero Kinderopvang Ziekte bij Calimero Kinderopvang 1. Zieke kinderen Als team hebben we er begrip voor, dat het heel lastig kan zijn als uw kind ziek is en u moet werken. Toch is het noodzakelijk dat een kinderdagverblijf

Nadere informatie

Kinderpostzegels

Kinderpostzegels 1 Nieuwsbrief Nummer 6 23-11-2018 Vanuit de directie Agenda 29-11-2018 Kinderpostzegels Afgelopen week ben ik gebeld door een medewerker van de Kinderpostzegels. Deze mevrouw vertelde vol trots dat de

Nadere informatie

Brede school Blitterswijck Schooljaar 2009-2010 Nr. 1

Brede school Blitterswijck Schooljaar 2009-2010 Nr. 1 Brede school Blitterswijck Schooljaar 2009-2010 Nr. 1-7 september 2009 Blitsgids Start nieuwe schooljaar De vakantie zit er op. Vandaag zijn we weer fris van start gegaan. Hopelijk heeft iedereen er weer

Nadere informatie

HUISREGELS ZIEKE KINDEREN Gastouderopvang

HUISREGELS ZIEKE KINDEREN Gastouderopvang Vakantieprogramma HUISREGELS ZIEKE KINDEREN Gastouderopvang Stichting Kwest Druivenstraat 30 2671 SK Naaldwijk T 0174 670 303 E info@stichtingkwest.nl I www.stichtingkwest.nl @StichtingKwest Voorwoord

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2015 Dit is de feestkrant van 2015. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst. Deze krant is voor iedereen, zowel voor ouders/verzorgers

Nadere informatie

Rapportfolio-gesprekken donderdag 5 juli. Rapportfolio-gesprekken vrijdag 6 juli Nieuwsbrief nr. 40

Rapportfolio-gesprekken donderdag 5 juli. Rapportfolio-gesprekken vrijdag 6 juli Nieuwsbrief nr. 40 nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 29 juni 2018 Agenda Nummer 39 maandag 2 juli Studiedag team alle leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2014

Nieuwsbrief December 2014 Nieuwsbrief December 2014 Groep 5 t/m 8: vrijdag a.s. continurooster tot 14.00 u. Net als andere jaren hebben we natuurlijk komende vrijdag een continurooster. Excuses voor het feit at we een en ander

Nadere informatie

Jaargang: 17 Nr

Jaargang: 17 Nr Jaargang: 17 Nr. 4 21-12-2013 NIEUWSBRIEF van Katholieke Basisschool PIROUETTE Eindredactie: Sergio van Dijk, Rienke van den Berg, Ignace Kloet Technische realisatie: Aster Brouwer, ICT-coördinator. AGENDA

Nadere informatie

goede doelengeld 213.99

goede doelengeld 213.99 goede doelengeld 213.99 e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Nieuwsbrief 4 december schooljaar 2015-2016 AGENDA Woensdag 2 december Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken

Nadere informatie

Brochure Kinderziekten en de Kinderopvang

Brochure Kinderziekten en de Kinderopvang Brochure Kinderziekten en de Kinderopvang Brochure Kinderziekten en kinderopvang Inleiding Bij Kinderopvang Schoonhoven komen kinderen van 6 weken tot 13 jaar. Deze leeftijdsgroep is extra bevattelijk

Nadere informatie

nieuwsbrief pagina 2 Nieuwe schoolshirts Groep 3 en 4 Studiereis Studiedagen

nieuwsbrief pagina 2 Nieuwe schoolshirts Groep 3 en 4 Studiereis Studiedagen 2015 2016 editie November 2015 A.C. onderwijs heeft een nieuwe penningmeester. Met in deze editie onder meer: Penningmeester A.C. Nieuwe schoolshirts Groep 3 4 Studiereis Bus opvang Interim Sint viering

Nadere informatie

Ziektebeleid Petit Petit 2019

Ziektebeleid Petit Petit 2019 Ziektebeleid Petit Petit 2019 N.B. In dit beleidstuk wordt gesproken over ouders. Waar ouders staat kan ook verzorgers gelezen worden. Onder verzorger wordt de ouder en/of wettelijk vertegenwoordiger (bijvoorbeeld

Nadere informatie

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf 12.00 uur vrij Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Donderdag 8 november Schoolontbijt Maandag 13 november Koffie

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij!

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Aqua-Pas Jaargang 26, nummer 6 6 december 2018 Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Op donderdag 10 januari zijn alle leerlingen vrij van school! Er is deze dag een extra studiedag voor het gehele

Nadere informatie

N ieuwsbrief 02 december 2016

N ieuwsbrief 02 december 2016 Kattebelletje Maandag 5 december Sinterklaasviering Kerst-versieren woensdag 7 december vanaf half 9 Maandag 19 december Kerst-inloop. Tussen 18.30-19.30 uur Let op! Donderdag 22 december zijn de kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Moet Je Weten jaargang 27, nummer 2 3 september 2019

Nieuwsbrief Moet Je Weten jaargang 27, nummer 2 3 september 2019 Nieuwsbrief ALGEMEEN Agenda 4 september: 18.30-21.00 uur informatieavond alle groepen 6 september: studiedag team; kinderen vrij 10 september: OR-vergadering 12 september: vergadering kinderraad 17 september:

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

Koppel kort nummer 5 3 november 2016

Koppel kort nummer 5 3 november 2016 Belangrijke data: maandag 7 t/m vrijdag 11 november: 10 minutengesprekken groep 1 t/m 7 op uitnodiging van de leerkracht maandag 7 en dinsdag 8 november: Drempelonderzoek leerlingen groep 8. woensdag 9

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

HUISREGELS ZIEKE KINDEREN

HUISREGELS ZIEKE KINDEREN Vakantieprogramma HUISREGELS ZIEKE KINDEREN Stichting Kwest Druivenstraat 30 2671 SK Naaldwijk T 0174 670 303 E info@stichtingkwest.nl I www.stichtingkwest.nl @StichtingKwest Voorwoord Stichting Kwest

Nadere informatie

Maandag 23 oktober t/m maandag 30 oktober Herfstvakantie Meekijk kanjerles voor ouders in de groep van uw kind

Maandag 23 oktober t/m maandag 30 oktober Herfstvakantie Meekijk kanjerles voor ouders in de groep van uw kind Basisschool De Heliotroop Beemdgrasstraat 12 1313 CM Almere Tel.: 036-7670460 directie@heliotroop.nl www.heliotroop.asg-almere.nl DE HELIOSCOOP Jaargang 8 Nummer 2 2 oktober 2017 Belangrijke data: Donderdag

Nadere informatie

Wipe out voor groep 8 Evenement ter afsluiting van de basisschool door PCBO Meppel.

Wipe out voor groep 8 Evenement ter afsluiting van de basisschool door PCBO Meppel. Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Bso, peuterspeelzaal en kinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl 5 juli 2019 weeknieuws 31 www.pcbs-stadskwartier.nl

Nadere informatie

Paulo Freire NIEUWS brief

Paulo Freire NIEUWS brief Paulo Freire NIEUWS brief 6 januari 2016 schooljaar 2015-2016 Week 1 Nummer 16 NIEUWJAAR Het team wenst alle kinderen en ouders een geweldig 2016 toe. We hopen dat het voor iedereen een gezellig en succesvol

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018 Beste kinderen en ouders, De vakantie zit er weer op. Gelukkig is iedereen weer veilig teruggekeerd en hebben we allemaal kunnen genieten van het fantastische weer. Afgelopen

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

Protocol Ziekte Protocol ziekte Peuteropvang Calimero versie 0 oktober 2016

Protocol Ziekte Protocol ziekte Peuteropvang Calimero versie 0 oktober 2016 Protocol Ziekte Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Zieke Kinderen... 3 2.1 Wat doen we met zieke kinderen?... 3 2.2 Wanneer kunnen kinderen niet meer op de groep blijven?... 3 2.3 Wanneer wordt de huisarts ingeschakeld?...

Nadere informatie

Schooljaar NIEUWSBRIEF Nummer juni 2016

Schooljaar NIEUWSBRIEF Nummer juni 2016 Schoolstraat 32 7694 AX Kloosterhaar tel. 0523-241473 e-mail: directie@cantecleerkloosterhaar.nl Schooljaar 2015-2016 NIEUWSBRIEF Nummer 39. 24 juni 2016 woensdag = gezonddag Formatie Eindelijk is het

Nadere informatie

Protocol zieke kinderen.

Protocol zieke kinderen. Protocol zieke kinderen. Kinderdagverblijf De Kleine Zeester Inhoud. - Inleiding - Ziek of niet ziek? - Kan het kind in de groep blijven? - Wanneer moeten de ouders worden gewaarschuwd? - Wanneer wordt

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 35. Belangrijke data: IPC groep 5-6. Onderwijs op De Windroos:

ICBS De Windroos WEEKINFO 35. Belangrijke data: IPC groep 5-6. Onderwijs op De Windroos: WEEKINFO 35 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 5-6-2017 Tweede Pinksterdag Beste ouders/verzorgers, In deze info: 6-6-2017 Studiedag, leerlingen

Nadere informatie

INFO nr. 19. Maandag, 20 juni De Info verschijnt om de week op maandag. Beste ouders/verzorgers,

INFO nr. 19. Maandag, 20 juni De Info verschijnt om de week op maandag. Beste ouders/verzorgers, INFO nr. 19 Maandag, 20 juni 2016 De Info verschijnt om de week op maandag Beste ouders/verzorgers, Een extra dikke nieuwsbrief dit keer. Met de schoolorganisatie voor 2016-2017, de uitnodiging voor het

Nadere informatie