Voorganger: ds. G.P. den Hollander

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorganger: ds. G.P. den Hollander"

Transcriptie

1 Ter Holten 9de jaargang 10 april 2016 Nummer: 7 Kerkdiensten: Zondag 10 april Voorganger: dhr. J. N. Dijkshoorn 9.30 uur Organist: M. Kok Nijeholtpade Zondag 17 april Voorganger: ds. G.P. den Hollander (Bevestigingsdienst) 9.30 uur Organist: dhr. Grootherder Oldeholtwolde Kindernevendienst: Tieneke en Sippie Zondag 24 april Voorganger: ds. G.P. den Hollander 9.30 uur Organist: dhr. H. v.d Bij Oldeholtpade Er is geen kindernevendienst Opbrengst extra collecte: De opbrengst van de extra collecte van zondag 27 maart in Oldeholtwolde bedroeg: 69,50 Afscheid Geri Groen. Op zondag 17 april zal Geri Groen afzwaaien als ouderling van onze gemeente. Op de eerste Paasdag in 1988 werd ze ouderling en scriba van de toenmalige gemeente Oldeholtwolde-Ter Idzard. Omdat er geen opvolger(s) gevonden konden worden is ze al die tijd op haar post gebleven. De Classis verleende dispensatie aan kleine gemeentes die geen nieuwe ambtsdragers konden vinden. Ze is, bij mijn weten, het langst zittende kerkenraadslid alhier.

2 Het spreekt vanzelf dat we haar dankbaar zijn voor al die jaren van toewijding en zorg voor de kerkelijke gemeenschap! Nu de fusie een feit is, willen we proberen de zittingsperiode van onze kerkenraadsleden wat te normaliseren zodat je niet meer levenslang in de kerkenraad hoeft te zitten. De gedachte dat er nooit een eind aan leek te komen maakte het voor sommigen extra moeilijk om Ja te zeggen op het verzoek de kerkenraad te komen versterken. Dat is te begrijpen. Anderzijds is er altijd in een goede en opbouwende sfeer gewerkt met de andere ambtsdragers. Het is dan ook niet zo erg om even door te gaan. ( als Jonkie in de KR kan ik alleen over de laatste 10 jaar meepraten) Momenteel zijn er nog enkele KR-leden die het stokje, in de toekomst, over willen dragen. We danken de Here God dat onze gemeente de laatste jaren gegroeid is. bescheiden gegroeid zou ik denken maar oudere gemeenteleden, die het weten kunnen, verzekeren ons dat het méér dan bescheiden is. In het laatste kerkblad stond een prachtig artikel van de hand van Richt van Wijk-Schat dat aangeeft hoe het is geweest. We zijn dankbaar voor wat we nu mogen beleven aan gemeenschap en samengeloven. Een normale ambtsperiode is 4 jaar waarbij de ambtsdrager terstond herkiesbaar is. Zodoende kom je tot een periode van 8 jaar. Onder voorwaarden is daar ook nog weer een verlenging mogelijk maar eigenlijk hopen we dat er fris bloed gevonden kan worden als dat nodig is. Zodoende zal de periode dat je ambtsdrager bent weer te overzien zijn en komt er doorstroming waardoor meer mensen hun aandeel kunnen leveren. Gert Florijn zal Gerie opvolgen als ouderling. We zijn blij dat hij zich, op ons verzoek, beschikbaar heeft gesteld om mee te bouwen aan onze gemeente. We verwachten dat we 17 april dus een feestelijke dienst mogen vieren en natuurlijk hopen we dat U er ook bij bent. Graag tot dan Ds. G.P. den Hollander. Jeugdwerk Beste gemeenteleden, Heel hartelijk dank aan alle gemeenteleden die voor ons jeugdgebouwtje spullen hebben gegeven. We hebben niet bij iedereen alles opgehaald er was meer dan we nodig hebben waarvoor onze hartelijke dank. Het is fijn dat we gesteund worden in het jeugdwerk van onze kerk.

3 We zijn als jeugd en jeugdwerkers van onze gemeente samen druk met de voorbereidingen. 16 april inrichten met jeugd van het jeugdgebouwtje aansluitend programma. 22 april Discover 29 april Soos 6 mei Connect 15 mei bent u van harte welkom na de dienst bij ons een kopje koffie of thee te drinken in het Anlopien. Graag vragen wij van u nog wat theedoeken handdoeken vaatdoeken thermoskannen en theelepeltjes en vorkjes. Hartelijke groet van de jeugdwerkers Dringende oproep: We zoeken nog steeds nieuwe leiders voor Connect!! Nog niemand heeft zich aangemeld en het lijkt er dus op dat Connect na dit seizoen gaat stoppen. Mochten er nog mensen zijn die graag met een enthousiaste groep jongeren willen werken, kunnen zich aanmelden bij Louwina Hornstra tel of via de mail: connect-jw@hotmail.com Het loont nog steeds! Bericht van Kerk in Actie Opbrengst postzegel en kaartenactie ,-!! Ook in 2015 zijn er weer dozen vol postzegels en ansicht- en geboortekaarten ingezameld in plaatselijke gemeenten. Vrijwilligers hebben alles vervoerd, uitgezocht en gesorteerd om het materiaal uiteindelijk te kunnen verkopen op beurzen voor verzamelaars en aan handelaren. De totale opbrengst in 2015 is ,-. De opbrengst is het meest waardevol en zichtbaar in levens van mensen die wereldwijd en dichtbij ondersteund worden door het werk van Kerk in Actie en de GZB. Zo kan Li uit China naar school, kan Kwazi uit Afrika aan het werk en kan Itje naailes geven aan vrouwen in Papoea. Namens hen, hartelijk dank! Kijk voor meer informatie over de inzamelingsacties op In onze gemeente kunnen postzegels en /of kaarten in Oldeholtwolde ingeleverd worden! Gemeentereis naar Israël Bij voldoende belangstelling wordt er vanuit de Protestantse Gemeente Lindestreek in het voorjaar van 2017 een gemeentereis naar Israël georganiseerd. Deze reis staat ook open voor mensen uit omliggende gemeenten. Het voorjaar is namelijk de beste tijd om in Israël te reizen. Het is dan niet te warm, de natuur is mooi en de lucht redelijk helder. Een eventuele reis zou dan een 11-daagse

4 rondreis worden. In 11 dagen kun je de belangrijkste plaatsen uit de Bijbel en in het moderne Israël wel bezoeken. Om u een idee te geven (dit is een voorbeeld; een eventuele reis zou er op onderdelen iets anders uit kunnen zien): Maandag: Vlucht Amsterdam-Tel Aviv, transfer naar Arad. Dinsdag: 's Morgens bezoekt u de Herodiaanse burcht Masada, uniek gelegen hoog boven de Dode Zee. Duizend Joodse mannen verdedigden in het jaar 73 de burcht tegen een Romeins legioen van meer dan soldaten. Daarna kunt u gaan drijven in het zoute water van de laagstgelegen zee ter wereld en u maakt ook een wandeling naar de Shulamitwaterval bij Engedi. Via Qumran, de vindplaats van de Dode Zeerollen, rijden we door naar Jeruzalem. Woensdag: Vanaf de Olijfberg, waarvandaan u een schitterend uitzicht heeft over de stad Jeruzalem, wandelt u via Dominus Flevit (Waar de Heer weende) naar de tuin van Getsemané. Via de Leeuwenpoort gaat u de Oude Stad binnen en ziet het bad van Betesda, de St. Annakerk en Litostrotos. U volgt de Via Dolorosa tot aan de Heilig Grafkerk. Donderdag: U gaat op deze dag indien mogelijk eerst naar het Tempelplein met de Rotskoepel en Al Aqsa Moskee. Daarna maakt u de Bar Mitswa-viering bij de Klaagmuur mee. U wandelt door de Joodse Wijk naar de Zionpoort. Als het open is gaat u ook nog naar de Graftuin. Vrijdag: U maakt een rondrit door West Jeruzalem en bekijkt o.a. de Menora voor de Knesset en het gedachtenispark van de Holocaust, Yadvashem. s Middags gaat u naar Betlehem voor een bezoek aan de Geboortekerk. Aan het begin van de avond bezoekt u nogmaals de Klaagmuur om het begin van de Sabbat mee te maken. Zaterdag: Vandaag rijdt u door de Jordaanvallei naar Tiberias. Onderweg bezoekt u het fraaie opgravingsgebied bij Bet-Sean. Iets verder ligt het natuurpark Gan Hashelosha. Ook ziet u deze dag nog de Aankondigingskerk in Nazaret. Het is de grootste kerk van het Midden-Oosten. Zondag: Kerkdienst; verder geen programma. Maandag: U maakt een boottocht op het Meer van Galilea. Daarna gaat u naar de Berg van de Zaligsprekingen, de Kerk van de Broodvermenigvuldiging bij Tabgha en Kafarnaüm. Ook bezoekt u een van de bronnen van de Jordaan en maakt u een mooie tocht over de hoogte van Golan. Dinsdag: Via het noorden van Israël gaat u naar de oude kruisvaardersstad Akko. U ziet hier o.a de kruisvaardersburcht, de karavanserai en de Jazzar-moskee. Daarna gaat u naar het klooster Muhraqa op de berg Karmel. Hiervandaan heeft u een schitterend uitzicht over de vlakte van Jizreël. Ook bezoekt u nog Megiddo, het oude Armageddon. Ten slotte rijdt u verder naar het gezellige Netanya. Woensdag: s Morgens gaat u naar Caesarea, een belangrijke stad voor de Romeinen en kruisvaarders. U ziet hier het prachtige theater en de resten van de oude stad. Ook bezoekt u de bijzondere mediapresentatie. De middag is vrij te besteden.

5 Donderdag: Transfer naar Ben Gurion Airport en terugvlucht naar Amsterdam. Al met al is dit een mooie kennismaking met het land Israël. Mocht de reis doorgaan dan zal ik zelf als reisleider meegaan. Daarnaast is het in Israël voor groepen wettelijk verplicht een gids te nemen. Ter plekke kunnen zij een en ander in het Nederlands vertellen. De reissom is afhankelijk van het aantal deelnemers. Het maakt nogal wat uit of je de kosten voor de bus en gidsen met z n tienen of met z n dertigen moet delen. Verder is Israël geen goedkoop land. Om u een indicatie te geven: de reissom voor bovenstaand programma bij 20 deelnemers zal ongeveer 1900,00 bedragen op basis van een 2- persoonskamer. Dat is inclusief luchthavenbelasting, brandstoftoeslag, lunches, entreegelden, Nederlandssprekende gidsen en fooien. Een eventuele reisverzekering, annuleringsverzekering, 1-persoonskamer toeslag komen daar nog bovenop. Mochten er mensen zijn die belangstelling hebben voor deze reis dan zou ik dat graag willen weten. Als u samen met een goede vriend(in) of familielid mee wilt, is dat geen probleem. Ik vind dat een groep uit minimaal 20 personen moet bestaan om zo de reis betaalbaar te houden. Als er meer personen meegaan dan gaat de reissom per persoon omlaag. Mocht tegen de zomer blijken dat er te weinig belangstelling is dan gaat de reis naar Israël niet door. Uw eventuele belangstelling kunt u aan mij kenbaar maken per acmeesters@hetnet.nl, mondeling of anders telefonisch tel Dit is geen definitieve opgave. U zit er ook niet aan vast, maar voor mij is het een indicatie of ik verder moet gaan met de voorbereiding van een eventuele gemeentereis. Ds. Alco Meesters Om de zondagsbrief up to date te houden zijn we informatie van u nodig. Heeft u nieuws ( verjaardagen, geboorte, overlijden) of bijvoorbeeld een leuk gedicht dan kunt u bellen of mailen met: Telefoon: (Tieneke Bosman) Per de.zondagsbrief@live.nl (Meintje Hoekstra) De informatie voor de volgende zondagsbrief willen we dan graag binnen hebben voor: Donderdag 21 april Bijzondere Fryske theatervoorstelling over oorlog in kerk Jorwert Na Oarlochstriennen, dat gespeeld werd in het Kazemattenmuseum, komt J&M teaterwurk opnieuw met een bijzonder oorlogsverhaal: Skûlje yn Jorwert.

6 Jan Arendz en Marijke Geertsma hebben het boek Nachtboek van een kerkuil van Bas van Gelder bewerkt tot een toneelvoorstelling, die op dezelfde plaats wordt gespeeld als waar het boek van Van Gelder is gesitueerd, namelijk in Jorwert of nog nauwkeuriger: in de kerk van Jorwert. In die kerk zat dominee Van Gelder in de oorlog zelf ondergedoken. Hij was in 1940 met vrouw en drie kinderen naar Jorwert gekomen. In het begin merkten de mensen in Jorwert niet veel van de oorlog, maar raakte dominee Van Gelder betrokken bij het verzet, nadat hij een onderduiker in huis had genomen. Op een bepaald moment moest Van Gelder zelf onderduiken. Hij vond een geschikte plek in zijn eigen kerk. Zo wist hij lang uit handen te blijven van de bezetter. Misschien werd hij overmoedig, want op oudejaarsavond 1944 preekte hij in zijn eigen kerk. Nog diezelfde nacht werd hij opgepakt. Nadat hij drie maanden in de gevangenis in Leeuwarden had gezeten, kwam hij weer vrij en moest hij weer onderduiken. Hij overleefde de oorlog en verhuisde later naar Winterswijk. Na zijn dood werd hij begraven in Jorwert. In de periode dat dominee van Gelder in Jorwert woonde hield hij een dagboek bij. Hij schreef over het Friese platteland in het algemeen en over de inwoners van Jorwert in het bijzonder. Ook beschreef hij zijn worsteling met het geloof, dat door de oorlog voor hem onder druk kwam te staan. Dit dagboek vormde de basis van zijn boek en dus ook van Skûlje yn Jorwert. Het publiek van de voorstelling Skûlje yn Jorwert wordt verwacht in café Het Wapen van Baarderadeel. Na een korte wandeling door Jorwert vindt de voorstelling in de kerk plaats. Die wordt gespeeld door Jan Arendz, Marijke Geertsma en gastacteur Wybe Koldyk. De regie is in handen van Bruun Kuijt. De speelperiode is van 8 april t/m 14 mei 2016 s middags om uur en s avonds om uur. Kijk voor meer informatie op:

Er is geen kindernevendienst. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Er is geen kindernevendienst. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ter Holten 9de jaargang 24 april 2016 Nummer: 8 Kerkdiensten: Zondag 24 april Voorganger: ds. G.P. den Hollander 9.30 uur Organist: H. v. d Bij Oldeholtpade Er is geen kindernevendienst. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Belangrijk: U kunt zich tot uiterlijk 1 januari voor de reis opgeven (dit in verband met de koop van het aantal vliegtuigstoelen)

Belangrijk: U kunt zich tot uiterlijk 1 januari voor de reis opgeven (dit in verband met de koop van het aantal vliegtuigstoelen) Gemeentereis Israël Van DV 3 12 april 2018 zal er een gemeentereis naar Israël plaatsvinden. Deze staat onder leiding van dominee en mevrouw Donken. Op dinsdag 31 oktober vond een eerste bijeenkomst plaats

Nadere informatie

Voorganger: ds. G.P. den Hollander uur Organist: K. Grootherder Nijeholtpade

Voorganger: ds. G.P. den Hollander uur Organist: K. Grootherder Nijeholtpade Ter Holten 11de jaargang 22 april 2018 Nummer: 8 Kerkdiensten: Zondag 22 april Voorganger: ds. G.P. den Hollander 9.30 uur Organist: K. Grootherder Oldeholtpade Kindernevendienst: Tieneke Extra collecte

Nadere informatie

Kindernevendienst: Anneke en Sippie

Kindernevendienst: Anneke en Sippie Ter Holten 9de jaargang 28 februari 2016 Nummer: 4 Kerkdiensten: Zondag 28 februari Voorganger: da. A. Meesters 10.00 uur Organist: M. Kok Oldeholtwolde Kindernevendienst: Marian en Sippie -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Dag 3 Zondag 15 maart 2020 Rustdag in Jeruzalem Dag 4 Maandag 16 maart 2020 Klaagmuur Knesseth Yad Vashem Efratha

Dag 3 Zondag 15 maart 2020 Rustdag in Jeruzalem Dag 4 Maandag 16 maart 2020 Klaagmuur Knesseth Yad Vashem Efratha Dagprogramma gemeenterondreis Israël Speciaal vanuit de Hersteld Hervormde Kerk Veenendaal is deze unieke gemeenterondreis samengesteld die D.V. 13 maart 2020 zal aanvangen. Een prachtige reis waarbij

Nadere informatie

Ontdek het Israël van toen en nu.

Ontdek het Israël van toen en nu. 2 9 / 1 0 0 5 / 11 / 2 0 1 9 8-daagse mannenreis: Stappen in Jeruzalem 2 9 / 1 0 0 5 / 11 / 2 0 1 9 T E L I S R A E LT R AV E L. N L Met elkaar maken we de thema reis: Stappen in Jeruzalem. In de Graftuin

Nadere informatie

Bedevaarten Inspiratiereizen Belevingsreizen WELKOM

Bedevaarten Inspiratiereizen Belevingsreizen WELKOM Bedevaarten Inspiratiereizen Belevingsreizen WELKOM op deze informatiebijeenkomst over uw 8-daagse rondreis door het Heilig Land Bedevaarten Inspiratiereizen Belevingsreizen Programma Welkom Informatie

Nadere informatie

(2 de Advent ) Organist: mevr. M. Kok uur Nevendienst: Tieneke, Hannah en Sippie Oldholtpade

(2 de Advent ) Organist: mevr. M. Kok uur Nevendienst: Tieneke, Hannah en Sippie Oldholtpade 8de jaargang 6 december 2015 Nummer: 20 Kerkdiensten: Zondag 6 december Voorganger: ds. G.P. den Hollander (2 de Advent ) Organist: mevr. M. Kok 10.00 uur Nevendienst: Tieneke, Hannah en Sippie Oldholtpade

Nadere informatie

Dagprogramma gemeentereis Israël Hervormde Gemeente Veen

Dagprogramma gemeentereis Israël Hervormde Gemeente Veen Dagprogramma gemeentereis Israël Hervormde Gemeente Veen In 2019 hoopt de Hervormde Gemeente Veen o.l.v. Nico van Vliet opnieuw een bijzondere reis door het Beloofde Land te maken. We beginnen in het noorden

Nadere informatie

Ter Holten 11de jaargang 11 februari 2018 Nummer: 3 Kerkdiensten: Zondag 11 februari Voorganger: Y. Riemersma- Beintema 10.00 uur Organist: A. Riemersma Nijeholtpade Extra collecte voor het Werelddiaconaat

Nadere informatie

Israëlreis Gemeente Nieuwpoort 27 april t/m 4 mei 2020

Israëlreis Gemeente Nieuwpoort 27 april t/m 4 mei 2020 Israëlreis Gemeente Nieuwpoort 27 april t/m 4 mei 2020 Vertrek april 2020 Dag 1 Maandag 27 april Vertrek van Amsterdam naar Ben Gurion, Israël. Onze Nederlandstalige gids staat op ons te wachten en vanaf

Nadere informatie

Jerusalem Today Reizen maakt Israëlreizen geweldig Confidence in travelling and touring to Israël

Jerusalem Today Reizen maakt Israëlreizen geweldig Confidence in travelling and touring to Israël Reisnr. 2016-09 9 mei 18 mei 2016 10 dagen Reisleider: Dick en Mary Wolbers Gidse: mrs. Danielle Waarom Israël, een fantastisch land Reizen met Today reizen is genieten van het beste van Israël. We verblijven

Nadere informatie

Zondag 9 april( Palmzondag) Voorganger: ds. G.P. den Hollander 9.30 uur Organist: M. Kok

Zondag 9 april( Palmzondag) Voorganger: ds. G.P. den Hollander 9.30 uur Organist: M. Kok Ter Holten 10de jaargang 9 april 2017 Nummer: 8 Kerkdiensten: Zondag 9 april( Palmzondag) Voorganger: ds. G.P. den Hollander 9.30 uur Organist: M. Kok Oldeholtwolde Kindernevendienst: Marian Goede Vrijdag

Nadere informatie

Israël. sing in. zingen met Arjan Breukhoven en Gerwin van der Plaats. exclusieve zang reis. 4 t/m 11 maart zingen op de.

Israël. sing in. zingen met Arjan Breukhoven en Gerwin van der Plaats. exclusieve zang reis. 4 t/m 11 maart zingen op de. exclusieve zang reis 4 t/m 11 maart 2019 sing in zingen op de mooiste locaties excursies naar Bijbelse plaatsen zingen en Gerwin van der Plaats sing in ISRAëL - dit moet je gezien hebben In het voorjaar

Nadere informatie

Israël/Palestina september Programma (dd. januari 2019) Details kunnen nog wijzigen indien dit organisatorisch nodig blijkt.

Israël/Palestina september Programma (dd. januari 2019) Details kunnen nog wijzigen indien dit organisatorisch nodig blijkt. Israël/Palestina 2019 7 16 september 2019 Programma (dd. januari 2019) Details kunnen nog wijzigen indien dit organisatorisch nodig blijkt. Zaterdag 7 september 2019 7.00 uur Iedereen aanwezig op de luchthaven

Nadere informatie

Harel Israel. Harel Israel. Het Discipelenpad

Harel Israel. Harel Israel. Het Discipelenpad Het Discipelenpad Reisschema Data Heenreis: zondag, 12 april 2015 Retour: donderdag, 23 april 2015 Luchtvaartmaatschappij El Al Israel Airlines Vluchten Amsterdam Tel Aviv, 11.15 16.50 uur, vluchtnummer

Nadere informatie

Unieke jubileum. Israël - reis. t.g.v. het 25 jarig bestaan van het DRENTS JEUGD ORKEST

Unieke jubileum. Israël - reis. t.g.v. het 25 jarig bestaan van het DRENTS JEUGD ORKEST Unieke jubileum Israël - reis t.g.v. het 25 jarig bestaan van het DRENTS JEUGD ORKEST In 2006 maakte het Drents Jeugd Orkest een succesvolle tournee naar Israël. Op uitnodiging van de Israëlische ambassadeur

Nadere informatie

10-DAAGSE GROEPSRONDREIS NAAR:

10-DAAGSE GROEPSRONDREIS NAAR: 10-DAAGSE GROEPSRONDREIS NAAR: REISPERIODE: en de Palestijnse gebieden DINSDAG 09 APRIL T/M DONDERDAG 18 APRIL 2013 Israël en de Palestijnse gebieden 10-daagse groepsrondreis Tijdens deze rondreis zullen

Nadere informatie

Inspiratie - reis. de navolging van Christus

Inspiratie - reis. de navolging van Christus Inspiratie - reis de navolging van Christus -in de voetsporen van Jezus- 10 daagse reis van 18 tot 27 oktober 2018 De Moderne Devotie is een kostbaar stuk religieus en cultureel erfgoed van Noord West

Nadere informatie

Israël/Palestina 2015 programma 7 16 september 2015

Israël/Palestina 2015 programma 7 16 september 2015 Israël/Palestina 2015 programma 7 16 september 2015 Maandag 7 september 2015 7.00 uur Iedereen aanwezig op de luchthaven. We spreken af in de vertrekhal, ter hoogte van de Starbucks. Iedereen voorziet

Nadere informatie

10-DAAGSE GROEPSRONDREIS NAAR:

10-DAAGSE GROEPSRONDREIS NAAR: 10-DAAGSE GROEPSRONDREIS NAAR: en de Palestijnse gebieden REISPERIODE: DINSDAG 06 MEI T/M DONDERDAG 15 MEI 2014 Israël en de Palestijnse gebieden 10-daagse groepsrondreis Tijdens deze rondreis zullen we

Nadere informatie

PROGRAMMA VOOR DE REIS NAAR JORDANIË EN ISRAËL IN BIJBELSE VOETSPOREN

PROGRAMMA VOOR DE REIS NAAR JORDANIË EN ISRAËL IN BIJBELSE VOETSPOREN PROGRAMMA VOOR DE REIS NAAR JORDANIË EN ISRAËL IN BIJBELSE VOETSPOREN Bestemming : Jordanië / Israël Reisnummer : 0200H Reisleiding : Ton van van der Wekken en Andries Peterson Vertrekdatum : 24 oktober

Nadere informatie

Jeruzalem. Veertigdagenkalender Een wandeling over de muren van. Een goede wandeling gewenst!

Jeruzalem. Veertigdagenkalender Een wandeling over de muren van. Een goede wandeling gewenst! Veertigdagenkalender 2014 Een wandeling over de muren van Jeruzalem Jezus was op een ezel Jeruzalem binnengekomen. Het leek toen of hij de koning was, maar in de dagen daarna zou hij gevangengenomen worden

Nadere informatie

Israël 2014 31 oktober t/m 9 november

Israël 2014 31 oktober t/m 9 november Uiterlijk aanmelden voor 26 juli Studiereis Persoonlijk Leiderschap Israël 2014 31 oktober t/m 9 november Een inspirerende studiereis Leiderschap gaat over het uitoefenen van invloed. Dat begint bij jezelf.

Nadere informatie

Welkom. Leuven, 28 april 2019

Welkom. Leuven, 28 april 2019 Welkom Leuven, 28 april 2019 Welkom voor dé reis van je leven! Programma deze namiddag Kennismaking Rondleiding in het beloofde land Door de ogen van Raf en Jochen Reisprogramma 2019 Informatie George

Nadere informatie

een unieke 13 daagse Israëlreis

een unieke 13 daagse Israëlreis Burgtours organiseert in samenwerking met de CGO en het Deputaatschap voor Israël een unieke 13 daagse Israëlreis van 25 april tot en met 7 mei. Reisleiding: J.H. Mauritz en J.J. de Jong. Medewerking verlenen

Nadere informatie

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst Welkom in de Sint Jacobskerk Wij wensen u een gezegende kerkdienst Sint Jacobskerk Derde zondag van epifanie Sint Jacobskerk Voorganger Ouderling v dienst Lector: Organist : ds. L. Wüllschleger : mw. Gerdi

Nadere informatie

10.00 uur Organist: Madelon Kok Eeuwigheidszondag m.m.v: de 4Klank. Kindernevendienst: Marian

10.00 uur Organist: Madelon Kok Eeuwigheidszondag m.m.v: de 4Klank. Kindernevendienst: Marian Ter Holten 9de jaargang 20 november 2016 Nummer: 20 Kerkdiensten: Zondag 20 november Voorganger: ds. G.P. den Hollander 10.00 uur Organist: Madelon Kok Oldeholtpade Eeuwigheidszondag m.m.v: de 4Klank.

Nadere informatie

Ontdek Israël. Rondreis door het Bijbelse land Woensdag vrijdag

Ontdek Israël. Rondreis door het Bijbelse land Woensdag vrijdag Ontdek Israël Rondreis door het Bijbelse land Woensdag 19.04.2017 vrijdag 28.04.2017 Tijdens deze rondreis door het Bijbelse land, leert u de vele facetten van dit indrukwekkende land kennen. Het bezoek

Nadere informatie

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend aan barmhartigheid Protestantse Gemeente Nuenen werken Orde van Dienst voor zondag 6 april 2014 Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend Voorganger:

Nadere informatie

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst Welkom in de Wij wensen u een gezegende kerkdienst 1e zondag van de veertigdagentijd Viering Heilig Avondmaal Voorganger Ouderling v dienst Lector Organist Vanmorgen : Ds. Pim Steenbergen : Martin Dekker

Nadere informatie

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst Welkom in de Sint Jacobskerk Wij wensen u een gezegende kerkdienst Sint Jacobskerk 1 e zondag na Epifanie Doop van de Heer Sint Jacobskerk Voorganger Ouderling v dienst Organist Lector : Ds. Pim Steenbergen

Nadere informatie

Voorgoed verbonden met wie en waarom?

Voorgoed verbonden met wie en waarom? Voorgoed verbonden met wie en waarom? Studiereis naar Israël voor predikanten en theologisch geïnteresseerden Voorgoed verbonden. Met die titel legt de brochure van deputaten Kerk en Israël uit waarom

Nadere informatie

IsraËl. Special. - 60 jarig bestaan Israël -

IsraËl. Special. - 60 jarig bestaan Israël - IsraËl Special - 60 jarig bestaan Israël - Bart Repko: IsraËl wordt 60. Op 14 Mei 1948 las David Ben Goerion in Tel Aviv de Onafhankelijkheidsverklaring voor. Veel tijd om een groot volksfeest te vieren

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 3 februari 2019 Kleur: Groen

Zondagsbrief Zondag 3 februari 2019 Kleur: Groen Zondagsbrief Zondag 3 februari 2019 Kleur: Groen Voorgangers: ds. Anke Dekker uit Brielle Ouderling van dienst: Daniëlle Rijksen Organist: Akko de Feijter Koster: Ko Dees Video Wall: Finie Herrebout Crèche:

Nadere informatie

9-daagse rondreis Israël van 30 april t/m 8 mei 2018

9-daagse rondreis Israël van 30 april t/m 8 mei 2018 Zicht op Jeruzalem Via Dolorosa Waterval Ein Gedi 9-daagse rondreis Israël van 30 april t/m 8 mei 2018 Deze mooie rondreis door Israël voert ons naar de bekende Bijbelse plaatsen. We bezoeken onder andere

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 17 juni 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Kees Jan Antuma Diaken: Jan Menno

Nadere informatie

14 DAAGSE ISRAËLREIS 2019

14 DAAGSE ISRAËLREIS 2019 14 DAAGSE ISRAËLREIS 2019 PROGRAMMA 28/10 10/11 + STUDIEDAG VOORAF THEMA: LECH LECHA: GA, VOOR U. Langs deze bergen (in de verte) kwam Abram het Land binnen Vooraf: Studiedag over het thema Lech Lecha,

Nadere informatie

In deze dienst is er een extra collecte voor het Werelddiaconaat.

In deze dienst is er een extra collecte voor het Werelddiaconaat. Ter Holten 10de jaargang 29 januari 2017 Nummer: 3 Kerkdiensten: Zondag 29 januari Voorganger: ds. G.P. den Hollander 10.00 uur Organist: M. Kok Oldeholtpade Kindernevendienst: Marian Na de dienst is er

Nadere informatie

Ontdek het Israël van toen en nu.

Ontdek het Israël van toen en nu. Denkers doeners en genieters 11 / 0 5 2 3 / 0 5 / 2 0 2 0 T E L I S R A E LT R AV E L. N L We zullen een mooie 13 daagse rondreis door Israël gaan maken, waarbij we van de krijtsteenrotsen van Rosh Hanikra

Nadere informatie

Zondagsbrief. Zondag 9 december 2018 Jaargang 14, nr. 10. Schriftlezingen: Mal. 2 : 17 3 : 5 Matth. 3 : 1-12 Vincent Hensen-Oosterdijk

Zondagsbrief. Zondag 9 december 2018 Jaargang 14, nr. 10. Schriftlezingen: Mal. 2 : 17 3 : 5 Matth. 3 : 1-12 Vincent Hensen-Oosterdijk Zondagsbrief Gemeentenieuws uit de Protestantse Gemeente Appingedam Zondag 9 december 2018 Jaargang 14, nr. 10 Nicolaïkerk Tweede zondag van Advent Aanvang dienst: 9.30 uur Voorganger: ds. G.J. Gardenier

Nadere informatie

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK Januari 2019 Maartenskerkgemeente Doorn GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK OREN EN OGEN VAN DE KERK IN DE STRAAT Sonja Bloemers DOOR JOU DOET GOD ZIJN WERK Fred Ekhart GELOVEN DOE JE SAMEN Hester van der

Nadere informatie

3. RSIN of fiscaal nummer: 001005649

3. RSIN of fiscaal nummer: 001005649 1. Formele naam kerkelijke gemeente Protestantse Gemeente te Haarlem De Protestantse Gemeente te Haarlem maakt deel uit van de Protestantse Kerk Nederland. 2. Onderdelen Protestantse Gemeente te Haarlem

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 29 oktober 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. D. Tieleman Groningen Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Tineke

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

Buurten in Termei Ontmoeting & gezelligheid in Open Vensters!

Buurten in Termei Ontmoeting & gezelligheid in Open Vensters! Buurten in Termei Ontmoeting & gezelligheid in Open Vensters! Programma november 2017 Voorwoord In dit boekje vindt u alle activiteiten van de maand november. U bent van harte welkom om hier aan deel te

Nadere informatie

Harel Israel. Westerkerk Veenendaal. Israël & Jordanië

Harel Israel. Westerkerk Veenendaal. Israël & Jordanië Westerkerk Veenendaal Israël & Jordanië Reisschema Data Heenreis: maandag, 25 april 2016 Retour: donderdag, 5 mei 2016 Luchtvaartmaatschappij El Al Israel Airlines* Vluchten Amsterdam Tel Aviv, 11.15 16.50

Nadere informatie

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst Welkom in de Sint Jacobskerk Wij wensen u een gezegende kerkdienst Sint Jacobskerk Derde zondag na Epifanie We vieren vandaag het Heilig Avondmaal Sint Jacobskerk Voorganger Ouderling v dienst Lector Organist

Nadere informatie

Ter Holten. Kerkdiensten: 9.30 uur Organist: H v/d Bij. Er is een extra collecte voor het Missionair werk

Ter Holten. Kerkdiensten: 9.30 uur Organist: H v/d Bij. Er is een extra collecte voor het Missionair werk Ter Holten 11de jaargang 6 mei 2018 Nummer: 9 Kerkdiensten: Zondag 6 mei Voorganger: ds. Hulshof 9.30 uur Organist: H v/d Bij Oldeholtwolde Kindernevendienst: Marian Er is een extra collecte voor het Missionair

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Echteld Liturgie van de Schoenmaatjes-dienst (incl. De Zondagsbrief) 2 e Adventszondag 4 december 2016

Protestantse Gemeente Echteld  Liturgie van de Schoenmaatjes-dienst (incl. De Zondagsbrief) 2 e Adventszondag 4 december 2016 Protestantse Gemeente Echteld www.kerkechteld.nl Liturgie van de Schoenmaatjes-dienst (incl. De Zondagsbrief) 2 e Adventszondag 4 december 2016 Thema: liefde = zegen Voorganger Ds. Wya de Kam - Diepeveen

Nadere informatie

Zo blijven dan geloof, hoop en liefde

Zo blijven dan geloof, hoop en liefde Zo blijven dan geloof, hoop en liefde 1 Kor. 13, vers 13a DUINZICHTKERK zondag 23 november 2014 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds C. van Duinen; ouderling van dienst L. Fijn van Draat;

Nadere informatie

Ontdek het Israël van toen en nu.

Ontdek het Israël van toen en nu. 12 / 0 5 21 / 0 5 / 2 0 2 0 Reis door het Israël van 12 / 0 5 21 / 0 5 / 2 0 2 0 T E L I S R A E LT R AV E L. N L Tijdens deze reis nemen we u mee door de geschiedenis van Israël. Het land van de Bijbel.

Nadere informatie

HET GROTENHUIS TRIMENZO. April en Mei Het Grotenhuis Binnenweg GP Twello. Hallo Allen,

HET GROTENHUIS TRIMENZO. April en Mei Het Grotenhuis Binnenweg GP Twello. Hallo Allen, APRIL en MEI 2019 TRIMENZO HET GROTENHUIS Het Grotenhuis Binnenweg 2 7391 GP Twello Hallo Allen, Voor u ligt weer een veelzijdig programma-overzicht. voor de maanden April en Mei 2019 We hopen dat u allen

Nadere informatie

In de voetsporen van Mozes

In de voetsporen van Mozes In de voetsporen van Mozes Israël & Jordanië 11-daagse rondreis, vertrek D.V. maandag 7 mei 2018 o.l.v. Ds. W.H.T. Moehn Met gemeenteleden naar het Beloofde Land Tijdens deze 10-daagse rondreis door Israël,

Nadere informatie

Alleen in Nisse is nog een zondagsschool, waar ook een paar kinderen uit 's-heer Abtskerke opzitten. We zijn blij dat er nog een zondagsschool is.

Alleen in Nisse is nog een zondagsschool, waar ook een paar kinderen uit 's-heer Abtskerke opzitten. We zijn blij dat er nog een zondagsschool is. BELEIDSPLAN NISSE EN S-HEER ABTSKERKE herziening beleidsplan 6 mei 2014 VOORAF: Dit beleidsplan is vooral een beschrijving van wat we als gemeenten doen en in ieder geval zo willen houden. Dat is niet

Nadere informatie

Israël. Van 31 oktober tot 8 november 2017

Israël. Van 31 oktober tot 8 november 2017 Israël Van 31 oktober tot 8 november 2017 Israël speelt al duizenden jaren een enorme rol in de wereldgeschiedenis. Van Koning David, het beloofde land voor de Joden, de bezetting door de Romeinen en de

Nadere informatie

Gemeenteberaad. 2 juli 2016

Gemeenteberaad. 2 juli 2016 Gemeenteberaad 2 juli 2016 Fijn dat u er allemaal bent! Erwin Landman Josha Veger Remco Nijland Diaken Voorzitter Kerkenraad Ouderling Communicatie Voorzitter beroepingscommissie Wijkcorrespondent-website

Nadere informatie

Jaargang 37 Uitgave juni. Protestantse Gemeente van Rijnwaarden

Jaargang 37 Uitgave juni. Protestantse Gemeente van Rijnwaarden k Jaargang 37 Uitgave juni Protestantse Gemeente van Rijnwaarden Informatie Protestantse Gemeente van Rijnwaarden Postadres : Markt 15, 6915 AH, Lobith Scriba : Mevr. T. Edink, Dahliastraat 14, 6915 SV,

Nadere informatie

Zondagsbrief 7 januari 2018

Zondagsbrief 7 januari 2018 Zondagsbrief 7 januari 2018 Voorganger : ds. John Boogaard Ouderling : Jeroen Nagtegaal Kind vd zondag : Cas Collecten 1 e : Diaconie 2 e : Kerk Denkt u bij de uitgang aan de Zendingsbus? De opbrengst

Nadere informatie

ISRAEL ISRAËL. Weerklank in Jeruzalem! Unieke zang- en orgelreis.

ISRAEL ISRAËL. Weerklank in Jeruzalem! Unieke zang- en orgelreis. ISRAËL Weerklank in Jeruzalem! Unieke zang- en orgelreis. Israël is een bijzonder en veelzijdig vakantieland aan de rand van het Midden-Oosten. Het is het land van woestijnen en besneeuwde bergtoppen,

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Hoek. Zondagsbrief Zondag 5 augustus 2018 Kleur: groen

Protestantse gemeente te Hoek. Zondagsbrief Zondag 5 augustus 2018 Kleur: groen Protestantse gemeente te Hoek Zondagsbrief Zondag 5 augustus 2018 Kleur: groen Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video wall: Crèche: ds. Pieter Overduin uit Hulst Henk Siersema Joke de

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 2 december 2018-1 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Erna Dros Diaken: Jan

Nadere informatie

Welkom in de Menorah 1e kerstdag 2015

Welkom in de Menorah 1e kerstdag 2015 Welkom in de Menorah 1e kerstdag 2015 Voorganger Ouderling v. dienst Organist M.v.v. : Ds. A. H. Boschma : mw. H. Prinsen : dhr. H. Dorsman : Zangroep Menorah o.l.v. N. Boschma Kerstviering in de Menorah

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene Per taxibusje vanuit Genk / Houthalen

Nadere informatie

Maart e jaargang #3. Van de redactie

Maart e jaargang #3. Van de redactie Van de redactie Op weg naar Pasen is er zoveel te delen dat we nog een vervolg op de vorige nieuwsbrief ontvangt. De inmiddels vaste rubriek uit het domineeslaantje. Uitnodiging avonden over Pasen door

Nadere informatie

Met het Shaare Zedek koor naar Israël Gaat u ook mee?

Met het Shaare Zedek koor naar Israël Gaat u ook mee? Met het Shaare Zedek koor naar Israël Gaat u ook mee? D.V. 28 april t/m 7 mei 2020 organiseert het Shaare Zedek Koor een 10-daagse jubileum reis naar het Bijbelse Israël Het belooft een prachtige en unieke

Nadere informatie

Activiteitenprogramma Ontmoeting & gezelligheid in Open Vensters!

Activiteitenprogramma Ontmoeting & gezelligheid in Open Vensters! Activiteitenprogramma Ontmoeting & gezelligheid in Open Vensters! Programma Mei 2019 Voorwoord In dit boekje vindt u alle activiteiten van de maand mei. U bent van harte welkom om hier aan deel te nemen.

Nadere informatie

Kerkbode van de Protestantse gemeente De Hoeksteen

Kerkbode van de Protestantse gemeente De Hoeksteen Afgiftekantoor: 8300 KNOKKE STATION - Erkenningsnummer: P913075 - Verantw. uitgever en afzendadres: ds. A. Eberson, Reigaarsvlietstraat 2, 8300 Knokke-Heist Kerkbode van de Protestantse gemeente De Hoeksteen

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 25 juni 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. In deze dienst zal Erna Dros bevestigd worden als ouderling. We zullen als gemeente afscheid nemen van de vorige ouderling/voorzitter

Nadere informatie

Ontdek het Israël van toen en nu.

Ontdek het Israël van toen en nu. 9 - daagse jongerenreis T E L I S R A E LT R AV E L. N L Israël en de Palestijnse gebieden, een niet alledaagse vakantiebestemming met een turbulente geschiedenis, fantastische natuur en een kleurrijk

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 28 juli 2019 Kleur: Groen

Zondagsbrief Zondag 28 juli 2019 Kleur: Groen Zondagsbrief Zondag 28 juli 2019 Kleur: Groen Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video Wall: dhr. Klaas Bos uit Goes Ada Dieleman Joke de Putter Ko Dees Joris Vasse Aan alle kinderen in

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars

Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars Vierde zondag van Advent Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video Wall: Crèche: ds. Saskia Ketelaar uit Lede, België Elly Tollenaar Joke

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 9 december 2018-2 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Kees-Jan Antuma Diaken:

Nadere informatie

Israelreis 2014 met ds. Willem Smouter

Israelreis 2014 met ds. Willem Smouter Israelreis 2014 met ds. Willem Smouter 31 maart tot 10 april 2014 Apeldoorn, september 2013 Met veel plezier kan ik de opzet bekend maken van de volgende reis. Het was een uitdaging om na 2012 een heel

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron mei Lichtbron-inspiratie

Nieuwsbrief De Lichtbron mei Lichtbron-inspiratie Nieuwsbrief De Lichtbron 11 18 mei 2018 Lichtbron-inspiratie Kliederkerk in de Lier Afgelopen dinsdag was op NPO2 in het programma Met hart en ziel de Kliederkerk in de Lier te zien. http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/434434/met_hart_en_ziel.html

Nadere informatie

9-daagse rondreis Israël van 30 april t/m 8 mei 2018

9-daagse rondreis Israël van 30 april t/m 8 mei 2018 Zicht op Jeruzalem Via Dolorosa Waterval Ein Gedi 9-daagse rondreis Israël van 30 april t/m 8 mei 2018 Deze mooie rondreis door Israël voert ons naar de bekende Bijbelse plaatsen. We bezoeken onder andere

Nadere informatie

Nijkleaster programma. najaar voorjaar Stilte, bezinning, verbinding Stilte, besinning, ferbining

Nijkleaster programma. najaar voorjaar Stilte, bezinning, verbinding Stilte, besinning, ferbining Nijkleaster programma najaar 2013 - voorjaar 2014 Stilte, bezinning, verbinding Stilte, besinning, ferbining nijkleaster programma Nijkleaster heeft als ambitie om een klooster nieuwe stijl te zijn waar

Nadere informatie

10-daagse verdiepingsreis naar Israël van 9 april t/m 18 april 2019

10-daagse verdiepingsreis naar Israël van 9 april t/m 18 april 2019 Jeruzalem Orthodoxe joden lezen Thora Boot op meer 10-daagse verdiepingsreis naar Israël van 9 april t/m 18 april 2019 Het Reformatorisch Dagblad organiseert een boeiende verdiepingsreis naar Israël met

Nadere informatie

Liturgie voor Zondag 25 februari 2018

Liturgie voor Zondag 25 februari 2018 Liturgie voor Zondag 25 februari 2018 Voorganger Organist Lector Ontvangst Ds. W. Nijkamp Jan Zwart Janny de visser Henk van Zanten Orgelspel Woord van welkom Gemeente gaat staan na het aansteken van de

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente Baalder. De laatste nieuwsbrief. Er is geen wolkje aan de lucht. website:

Protestantse wijkgemeente Baalder. De laatste nieuwsbrief. Er is geen wolkje aan de lucht. website: Protestantse wijkgemeente Baalder e-mail: info@pknbaalder.nl twitter: #pknbaalder website:www.pknbaalder.nl De laatste nieuwsbrief De laatste nieuwsbrief van dit seizoen! We naderen al weer het einde van

Nadere informatie

Zondagsbrief en Orde van Dienst zondag 15 september 2019

Zondagsbrief en Orde van Dienst zondag 15 september 2019 Zondagsbrief en Orde van Dienst zondag 15 september 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Zondagsbrief voor zondag 15 september 2019 Medewerkenden Voorganger: Ouderling: Diaken: Collectant:

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 18 juni 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. L. Giethoorn Groningen Ouderling: Dorinda Hijszeler Diaken: Jan

Nadere informatie

DECEMBER 2016 JANUARI 2017 TRIMENZO HET GROTENHUIS

DECEMBER 2016 JANUARI 2017 TRIMENZO HET GROTENHUIS DECEMBER 2016 JANUARI 2017 TRIMENZO HET GROTENHUIS Het Grotenhuis Binnenweg 2 7391 GP Twello TRIMENZO Hallo Allen, Voor u ligt weer een veelzijdig programma-overzicht. voor de maanden December 2016 en

Nadere informatie

(4 de Advent ) Organist: Klaas Grootherder uur Nevendienst: Marian, Marieke en Sippie Oldeholtwolde

(4 de Advent ) Organist: Klaas Grootherder uur Nevendienst: Marian, Marieke en Sippie Oldeholtwolde 8de jaargang 20 december 2015 Nummer: 21 Kerkdiensten: Zondag 20 december (4 de Advent ) Organist: Klaas Grootherder 10.00 uur Nevendienst: Marian, Marieke en Sippie Oldeholtwolde s Middags om 17.00 uur

Nadere informatie

Gebedskalender Juni 2019

Gebedskalender Juni 2019 Gebedskalender Juni 2019 Wij weten immers dat, wanneer ons aardse huis, deze tent afgebroken wordt, wij een gebouw van God hebben, een huis niet met handen gemaakt, maar eeuwig in de hemelen. 2 korinthe

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 12 mei 2019 Kleur: Wit 4 e Zondag van Pasen

Zondagsbrief Zondag 12 mei 2019 Kleur: Wit 4 e Zondag van Pasen Zondagsbrief Zondag 12 mei 2019 Kleur: Wit 4 e Zondag van Pasen Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video Wall: Crèche: ds. Daan Riemens uit Nijkerk Ko Dieleman Joke de Putter Ko Dees Finie

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 2 juli 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: José Groenboom Diaken: Jan Reinder

Nadere informatie

11-DAAGSE GROEPSRONDREIS NAAR:

11-DAAGSE GROEPSRONDREIS NAAR: 11-DAAGSE GROEPSRONDREIS NAAR: REISPERIODE: en de Palestijnse gebieden MAANDAG 09 NOVEMBER T/M DONDERDAG 19 NOVEMBER 2015 Israël en de Palestijnse gebieden 11-daagse groepsrondreis Een bijzondere reis

Nadere informatie

Gemeentereis SIONSKERK

Gemeentereis SIONSKERK Gemeentereis SIONSKERK 10 daagse rondreis Israel van 3 tot 12 april 2018 Van 3 tot en met 12 april 2018 wordt er opnieuw een reis naar Israel georganiseerd. Deze keer reizen we niet alleen noordelijk maar

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 10 september 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Jan Menno

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 6 mei 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Ari Troost Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Marja de Jong Lector:

Nadere informatie

Dubbelmonde. Met vriendelijke groet Ada, Yvonne en Esther

Dubbelmonde. Met vriendelijke groet Ada, Yvonne en Esther 22e Editie - maart & april 2019 Activiteitenkalender Dubbelmonde Voorwoord Zoals u waarschijnlijk heeft gelezen of gehoord is Dordrecht het decor voor The Passion op 18 april. The Passion vertelt het verhaal

Nadere informatie

Daar kun je op verhaal komen

Daar kun je op verhaal komen Daar kun je op verhaal komen Daar kun je op verhaal komen De Protestantse Gemeente De Glind en Achterveld is een bijzondere gemeente, geworteld in Jeugd dorp De Glind. Naar het ideaal van ds. Rudolph is

Nadere informatie

Buurten in Termei Ontmoeting & gezelligheid in Open Vensters!

Buurten in Termei Ontmoeting & gezelligheid in Open Vensters! Buurten in Termei Ontmoeting & gezelligheid in Open Vensters! Programma Oktober en November 2018 Voorwoord In dit boekje vindt u alle activiteiten van de maand oktober en november. U bent van harte welkom

Nadere informatie

Zondag 21 mei Zesde zondag van Pasen. Een dienst van Schrift en Tafel. Voorganger: ds. Willemijn van Dijk-Heij Organist: Patrick Hopper

Zondag 21 mei Zesde zondag van Pasen. Een dienst van Schrift en Tafel. Voorganger: ds. Willemijn van Dijk-Heij Organist: Patrick Hopper Zondag 21 mei 2017 Zesde zondag van Pasen Een dienst van Schrift en Tafel Kees de kort: wijs en dwaas Voorganger: ds. Willemijn van Dijk-Heij Organist: Patrick Hopper Voor het eerst hier in de kerk? Welkom

Nadere informatie

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst Welkom in de Sint Jacobskerk Wij wensen u een gezegende kerkdienst Sint Jacobskerk Voorganger : Ds. Wout Alserda Ouderling v. dienst : Bert Heijstek Organist : Jos Vogel Lector : Katie Schiewold m.m.v.

Nadere informatie