GEBRUIKSOVEREENKOMST. Tussen enerzijds het Stadsbestuur van Kortrijk en anderzijds. (naam van de Kortrijkse jeugdvereniging):

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEBRUIKSOVEREENKOMST. Tussen enerzijds het Stadsbestuur van Kortrijk en anderzijds. (naam van de Kortrijkse jeugdvereniging):"

Transcriptie

1 GEBRUIKSOVEREENKOMST Tussen enerzijds het Stadsbestuur van Kortrijk en anderzijds. (naam van de Kortrijkse jeugdvereniging): 1. Partij enerzijds, zijnde het Stadsbestuur van Kortrijk, alhier vertegenwoordigd door het college van burgemeester en schepenen voor wie optreden de heren Stefaan Declerck en Geert Hillaert, respectievelijk burgemeester en stadssecretaris, handelende in hun gezegde hoedanigheid, in toepassing van artikel 182 van het gemeentedecreet; 2. Partij anderzijds, zijnde.. (naam van de Kortrijkse jeugdvereniging), gevestigd te., alhier vertegenwoordigd door (naam van ondertekenaar(s)) die optreedt/optreden in de functie van (functie), en niet ten persoonlijke titel; WORDT HET VOLGENDE OVEREENGEKOMEN: Artikel 1 Partij enerzijds geeft in gebruik aan partij anderzijds, die aanvaardt,.. (voorwerp van de gebruiksovereenkomst), gelegen te., zoals aangeduid op het plan in bijlage. Artikel 2 Voorbeschreven lokalen worden door partij enerzijds per loutere gedoogzaamheid in gebruik gegeven aan partij anderzijds, zonder dat er sprake kan zijn van eigendomsoverdracht, verpachting of verhuring. Deze ingebruikgeving wordt afgesloten voor onbepaalde duur. Beide partijen hebben evenwel het recht om te allen tijde een einde te maken aan het gebruik, bij middel van een gewoon schrijven mits een opzegperiode van drie maanden en zonder dat dit enig recht op schadevergoeding kan doen ontstaan in hoofde van de andere partij. Artikel 3 Er wordt geen gebruiksvergoeding, noch kosten voor het normaal energieverbruik (*) aangerekend. Partij anderzijds verbindt zich ertoe bij de ondertekening van huidig contract de naam van de energieverantwoordelijke van de accommodatie door te geven, het is aangewezen dat deze persoon tevens sleutelverantwoordelijke is. De energieverantwoordelijke bezorgt eerste dag van iedere maand de tellerstanden energie (elektriciteit, water, gas en/of stookolie) aan de verantwoordelijke van jeugdinfrastructuur van het stedelijk team Jeugd. (*) Een normaal verbruik is een gemiddelde van 12 maanden rekening houdende met de graaddagen en oppervlakte van het lokaal met een marge van 5 %.

2 Het normaal energieverbruik (N.E.) wordt berekend aan de hand van de 6 jaarlijkse gebouwenscan die een jeugdvereniging, samen met de gebiedsverantwoordelijke van de jeugddienst, invult. Voor verenigingen die in stadsgebouwen of in gebouwen gehuurd door de stad Kortrijk zijn gehuisvest, zal op het einde van het jaar, de meerkost van het energieverbruik gefactureerd worden. Indien een vereniging minder gebruikt, dan het voorziene N.E., wordt dit plus 20 % van het N.E. opgenomen in het persoonlijke energiefonds van de vereniging. Dit fonds kan de jeugdvereniging gebruiken voor diverse investeringen ifv duurzaam beheer van hun lokaal. Voorwaarden: Indien een jeugdvereniging niet beschikt over de energiegegevens van de afgelopen drie jaar zal de Stad Kortrijk aan de hand van de technische gegevens van het lokaal het normaal energieverbruik vaststellen. Wanneer meerdere verenigingen gebruik van één gebouw met een gemeenschappelijke teller zal het op het einde van ieder werkjaar het energiefonds verdeeld worden op basis van het gemiddeld aantal uren bezetting per week. Opvragen budgetten energiefonds: Het beheer van het energiefonds van elke jeugdvereniging gebeurt door de verantwoordelijke jeugdinfrastructuur van het Team Jeugd van de Stad Kortrijk. De onroerende voorheffing en eventueel andere belastingen met betrekking tot de ingebruikgegeven lokalen zijn volledig ten laste van partij enerzijds. Artikel 4 De ingebruikgeving geschiedt met als exclusief doel de lokalen te gebruiken in het kader van jeugdwerk, erkend door de Stad Kortrijk. Jeugdwerk wordt gedefinieerd als groepsgerichte, sociaal-culturele initiatieven met de jeugd in de vrije tijd, onder educatieve begeleiding en georganiseerd door hetzij particuliere jeugdverenigingen, hetzij door lokale openbare besturen. Artikel 5 Partij anderzijds verbindt er zich toe om de in gebruik gegeven ruimte te onderhouden als een goed huisvader. De ruimte zal dus in elk geval in een permanente verzorgde en propere toestand gehouden worden. Het onderhoud binnen de lokalen is dan ook volledig ten laste van partij anderzijds, het betreft ondermeer: - Schoonmaak gebouw - Opname tellerstanden energie (elektriciteit, water, gas en/of stookolie) aan de verantwoordelijke van jeugdinfrastructuur van het stedelijk team Jeugd. - Optimaal instellen regeling verwarming volgens de voorschriften van de directie Facility van de Stad Kortrijk - Naleven exploitatievoorschriften brandveiligheid en I.D.P.B. - (niet-limitatieve opsomming). Bij de ontruiming dient de ruimte volledig opgekuist te worden. Partij enerzijds zal instaan voor het preventief onderhoud, het betreft hierover ondermeer: - afsluiten jaarlijkse preventief onderhoudscontract verwarming en reinigen schoorsteen - afsluiten jaarlijks preventief onderhoudscontract branddetectie/gasdetectie indien aanwezig.

3 - De noodzakelijke keuringen door een extern keuringsorganisme - (niet-limitatieve opsomming). Artikel 6 Specifieke bepalingen mbt de infrastructuur, afhankelijk van lokaal tot lokaal Artikel 7 Partij anderzijds mag geen enkele verandering, verbouwing of aanpassing doen, noch gelijk welk ander werk verrichten (zoals uitbreiding of wijziging van elektriciteit), zonder de geschreven en voorafgaandelijke toelating van partij enerzijds. Er dient daartoe contact opgenomen te worden met de verantwoordelijke van jeugdinfrastructuur van het stedelijk team Jeugd. Alle veranderingen tot verbetering, alsook alle verbouwingen, al of niet toegelaten door partij enerzijds, zullen van rechtswege aan partij enerzijds verworven blijven, zonder vergoeding voor partij anderzijds. Veranderingen aangebracht zonder de voorafgaandelijke toestemming van partij enerzijds; kan partij enerzijds laten verwijderen op kosten van partij anderzijds. Artikel 8 Partij anderzijds verbindt er zich toe om alle eventuele beschadigingen aan de accommodaties, zowel door eigen toedoen als door derden, onmiddellijk aan partij enerzijds te melden. Partij anderzijds neemt er akte van en stemt er mee in dat zij niet gerechtigd is om zelf over te gaan tot herstel van de schade; dit dient steeds te gebeuren via partij enerzijds. Partij anderzijds verbindt er zich in dit verband toe om de nodige voorzorgen te nemen om elke mogelijke schade aan de betreffende lokalen te voorkomen. Artikel 9 Partij anderzijds stemt er mede in dat gedurende de gebruiksperiode alle schadegevallen, welke hun oorzaak vinden in de gebruikte lokalen of het gebruik dat ervan gemaakt wordt, exclusief ten hare (van partij anderzijds) laste zijn. Partij enerzijds wordt dan ook ontslagen van alle aansprakelijkheid of medeaansprakelijkheid gedurende deze periode. Partij anderzijds verbindt er zich in dit verband toe om alle nodige verzekeringscontracten te sluiten en hiervan afschrift voor te leggen aan partij enerzijds binnen de veertien dagen volgend op de datum van ondertekening van onderhavig contract. In het bijzonder dient een verzekering burgerlijke en contractuele aansprakelijkheid afgesloten te worden door partij anderzijds. Voor wat betreft het gebouw werd in de brandpolis van partij enerzijds de clausule afstand van verhaal opgenomen ten voordele van de niet-commerciële gebruikers. Voor wat de inboedel betreft oordeelt partij anderzijds zelf of zij het al dan niet nuttig acht om een brandverzekering af te sluiten.

4 Artikel 10 Partij anderzijds neemt er akte van en stemt er uitdrukkelijk mee in dat overnachtingen en fuiven enkel kunnen plaatsvinden wanneer de lokalen hiervoor uitgerust en gecontroleerd zijn. Artikel 11 Partij anderzijds neemt er akte van dat ze het thans toegestane gebruiksrecht niet kan overdragen aan derden. Partij anderzijds heeft wel het recht om occassioneel de betreffende lokalen voor korte duur gratis te laten gebruiken door andere erkende jeugdverenigingen van de Stad Kortrijk. Artikel 12 Partij anderzijds verbindt er zich uitdrukkelijk toe om alle nodige en nuttige voorzorgen te nemen ten einde te voorkomen dat het gebruik van voormelde lokalen overlast/burenhinder medebrengt. Artikel 13 Partij enerzijds of haar aangestelden hebben steeds toegang tot het in gebruik gegeven lokaal om het te bezichtigen. Artikel 14 Partij anderzijds verbindt er zich toe bij de ondertekening van huidig overeenkomst de naam van de sleutelverantwoordelijke door te geven. Partij anderzijds verbindt er zich tevens toe om, bij wijziging van deze verantwoordelijke, dit onmiddellijk door te geven aan de verantwoordelijke van jeugdinfrastructuur van het stedelijk team Jeugd. Er wordt door partij enerzijds. sleutel ter beschikking gesteld. Partij anderzijds verbindt er zich in dit verband toe om slechts een sleutel bij te laten maken indien dit strikt noodzakelijk is voor de werking. Bij de beëindiging van de gebruiksovereenkomst dienen alle sleutels terug overhandigd te worden aan partij enerzijds, met inbegrip van deze sleutels die partij anderzijds in voorkomend geval op haar kosten heeft laten bijmaken. Artikel 15 In geval van ernstige tekortkomingen door partij anderzijds waaraan niet tegemoetgekomen wordt, ondanks herhaaldelijke aannamingen door partij enerzijds, kan de overeenkomst met onmiddellijke ingang beëindigd worden door partij enerzijds. In geval deze ernstige tekortkomingen gepaard gaan met schade, zal door partij anderzijds een schadevergoeding verschuldigd zijn aan partij enerzijds. Artikel 16 Partij anderzijds verbindt er zich toe om een exemplaar van deze gebruiksovereenkomst op een zichtbare plaats uit te hangen in de voorbeschreven lokalen. Artikel 17 Deze gebruiksovereenkomst geldt tussen de Stad Kortrijk en (naam van de jeugdvereniging), ongeacht of de vertegenwoordiger van deze vereniging die de overeenkomst onderschreven heeft nog lid is of niet.

5 Opgemaakt te Kortrijk, in twee exemplaren, op Partij anderzijds, Namens Partij enerzijds, Namens het Stadsbestuur Kortrijk, De Stadssecretaris De Burgemeester,. G. HILLAERT S. DE CLERCK

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING Dit model houdt geenszins een vrijstelling in van de verplichting om een deskundige te raadplegen om, indien nodig, de regels per geval

Nadere informatie

BEZETTING TER BEDE. Het Autonoom Gemeentebedrijf Begijnendijk, met zetel te Kerkplein 5, 3130 Begijnendijk,

BEZETTING TER BEDE. Het Autonoom Gemeentebedrijf Begijnendijk, met zetel te Kerkplein 5, 3130 Begijnendijk, BEZETTING TER BEDE TUSSEN De gemeente Begijnendijk, met zetel te Kerkplein 5, 3130 Begijnendijk, vertegenwoordigd door het College van Burgemeester en Schepenen, voor wie optreden, de dhr Bert Ceulemans,

Nadere informatie

Overeenkomst voor het gebruik van lokalen van de Bockstael wijkantenne door een vereniging CAR/18/164

Overeenkomst voor het gebruik van lokalen van de Bockstael wijkantenne door een vereniging CAR/18/164 Overeenkomst voor het gebruik van lokalen van de Bockstael wijkantenne door een vereniging CAR/18/164 TUSSEN De Stad Brussel, hier vertegenwoordigd door haar College van Burgemeester en Schepenen in wiens

Nadere informatie

Huurovereenkomst woonhuis/appartement

Huurovereenkomst woonhuis/appartement Huurovereenkomst woonhuis/appartement Tussen de ondergetekenden : Hierna genoemd "de verhuurder"; en Hierna genoemd "de huurder"; is het volgende overeengekomen : De verhuurder verklaart te verhuren aan

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST KANTOOR. Tussen 1. De heer en/of mevrouw (naam, voornaam, adres)... hierna de verhuurder genoemd

HUUROVEREENKOMST KANTOOR. Tussen 1. De heer en/of mevrouw (naam, voornaam, adres)... hierna de verhuurder genoemd HUUROVEREENKOMST KANTOOR Tussen 1. De heer en/of mevrouw (naam, voornaam, adres)... hierna de verhuurder genoemd en 2. De heer en/of mevrouw (naam, voornaam, adres, ondernemingsnummer en eventueel RPR)

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 4 december 2013 Besluit nummer: 2013_GR_01260 Onderwerp: Sluiten van een huurovereenkomst voor het onroerend goed gelegen te Sint-Amandsberg, Groot

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 05-09-2014 1 Afstemmen op gebruik gemeentelijke zalen 23-05-2017 Artikel 1 Toepassingsgebied Dit is vanaf de datum van bekendmaking van toepassing

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGE DIENSTVERLENING

OVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGE DIENSTVERLENING OVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGE DIENSTVERLENING TUSSEN: wonende te handel drijvende onder de naam en ingeschreven in de KBO met nummer. De vennootschap.. en ingeschreven in de KBO met nummer. vertegenwoordigd

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Gesloten tussen: Knooppunt vzw, Met maatschappelijke zetel te 2140 Borgerhout, Te Boelaerlei 37, KBO 0818.484.416 Hier rechtsgeldig vertegenwoordigd door [naam], [functie] Hierna:

Nadere informatie

reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur

reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur Ste tedelijk reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur Art. 1: Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde kredieten in de stadsbegroting en overeenkomstig

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST VOOR EEN STUDENTENVERBLIJF

HUUROVEREENKOMST VOOR EEN STUDENTENVERBLIJF HUUROVEREENKOMST VOOR EEN STUDENTENVERBLIJF LET OP: Deze modelhuurovereenkomst voldoet niet aan de vereisten van de wet van 20 februari 1991 betreffende de huurovereenkomsten voor woningen die dienst doen

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 Artikel 1 Toepassingsgebied Dit is van toepassing op volgende lokalen: - algemene cafetaria met bar en terras - gelijkvloers - polyvalente zaal

Nadere informatie

Verblijfsovereenkomst Voor een assistentiewoning/flat voor personen met een handicap

Verblijfsovereenkomst Voor een assistentiewoning/flat voor personen met een handicap Verblijfsovereenkomst Voor een assistentiewoning/flat voor personen met een handicap Deze overeenkomst is geen huurovereenkomst en valt als dusdanig niet onder de toepassing van de huurwetgeving maar wel

Nadere informatie

Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, gewijzigd bij de bijzondere wet van 8 augustus 1988;

Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, gewijzigd bij de bijzondere wet van 8 augustus 1988; Collegebesluit nr. 03/321 17 juli 2003 Besluit houdende het huren tot aan de aankoop van het pand in de Philippe de Champagnestraat voor de huisvesting van het Huis van het Nederlands Het College, Gelet

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST VOLGENS HET GEMEEN RECHT

HUUROVEREENKOMST VOLGENS HET GEMEEN RECHT HUUROVEREENKOMST VOLGENS HET GEMEEN RECHT Tussen: gsm:.. rijksregisternummer... hierna "verhuurder" genoemd, en: gsm:.. rijksregisternummer... gsm:.. rijksregisternummer... hierna "huurder(s)" genoemd,

Nadere informatie

MODEL VAN OVEREENKOMST TUSSEN DE APOTHEKER TITULARIS (VERANTWOORDELIJKE VOOR DE VERWERKING) EN DE VZW FARMAFLUX (VERWERKER)

MODEL VAN OVEREENKOMST TUSSEN DE APOTHEKER TITULARIS (VERANTWOORDELIJKE VOOR DE VERWERKING) EN DE VZW FARMAFLUX (VERWERKER) FARMAFlux Archimedesstraat 11 1000 Brussel KBO 0536.680.412 MODEL VAN OVEREENKOMST TUSSEN DE APOTHEKER TITULARIS (VERANTWOORDELIJKE VOOR DE VERWERKING) EN DE VZW FARMAFLUX (VERWERKER) Tussen apotheker

Nadere informatie

Een verzekering objectieve aansprakelijkheid brand en ontploffing indien de voor het publiek toegankelijke ruimte minstens 50 m² bedraagt

Een verzekering objectieve aansprakelijkheid brand en ontploffing indien de voor het publiek toegankelijke ruimte minstens 50 m² bedraagt Lastenkohier: PREAMBULE Artikel 1. De Raadskelder is een historisch gebouw dat zich situeert onder het Stadhuis. Het is een unieke locatie in de kern van de stad. De stad Kortrijk wenst de uitbating van

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST TUSSEN GEMEENTE MERKSPLAS EN HET AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF SPORTCENTRUM T HOFEIND

DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST TUSSEN GEMEENTE MERKSPLAS EN HET AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF SPORTCENTRUM T HOFEIND DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST TUSSEN GEMEENTE MERKSPLAS EN HET AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF SPORTCENTRUM T HOFEIND TUSSEN: GEMEENTE MERKSPLAS, vertegenwoordigd door het college van burgemeester en schepenen,

Nadere informatie

Beschut Wonen Noord-Limburg V.Z.W.

Beschut Wonen Noord-Limburg V.Z.W. woensdag 20 juli 2016 VERBLIJFSOVEREENKOMST Tussen : 1. De V.Z.W. Beschut Wonen Noord-Limburg, Burgemeester Laenenstraat 7 bus 25 3900 Overpelt, hier vertegenwoordigd door Fons Plas (ondergetekende), in

Nadere informatie

Verhuurreglement Koninginnepark

Verhuurreglement Koninginnepark Verhuurreglement Koninginnepark Artikel 1 Verhuur Koninginnepark De gemeente Maasmechelen is eigenaar van het Koninginnepark (hierna het park ) met bijhorende kiosk gelegen te Eisden-Maasmechelen, Koninginnelaan,

Nadere informatie

Gemeentebestuur Wortegem-Petegem

Gemeentebestuur Wortegem-Petegem Reglement op het gebruik van: de polyvalente zaal met kitchenette en aanpalend terras in de gemeentelijke sporthal Beschrijving van de infrastructuur Art.1. Dit reglement is van toepassing op het gebruik

Nadere informatie

Reglement Renteloze lening jeugdlokalen Goedgekeurd op de gemeenteraad van 19 december 2011

Reglement Renteloze lening jeugdlokalen Goedgekeurd op de gemeenteraad van 19 december 2011 Reglement Renteloze lening jeugdlokalen Goedgekeurd op de gemeenteraad van 19 december 2011 Gemeente Laakdal Kerkstraat 21 2430 Laakdal info@laakdal.be www.laakdal.be Jeugddienst Laakdal Kerkstraat 21

Nadere informatie

PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING Dienst Rechtstreeks Toegankelijke Hulp

PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING Dienst Rechtstreeks Toegankelijke Hulp Vrij Orthopedagogisch Centrum DE ROZENKRANS vzw Albert I-laan 54 8670 OOSTDUINKERKE Tel.: 058 / 52.12.52 Fax : 058 / 52.27.91 E-mail : info@vocderozenkrans.be PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING

Nadere informatie

VOORBEELD OVEREENKOMST VAN TERBESCHIKKINGSTELLING

VOORBEELD OVEREENKOMST VAN TERBESCHIKKINGSTELLING CONFEDERATIE VAN IMMOBILIENBEROEPEN VLAANDEREN Document opgesteld door het Vlaams Studie- en Kenniscentrum Vastgoed en Wonen vzw. Huidig document betreft een voorbeeld ter duiding van bepaalde passages

Nadere informatie

HANDELSHUUROVEREENKOMST KORTE DUUR POP-UP IN HET VLAAMSE GEWEST

HANDELSHUUROVEREENKOMST KORTE DUUR POP-UP IN HET VLAAMSE GEWEST HANDELSHUUROVEREENKOMST KORTE DUUR POP-UP IN HET VLAAMSE GEWEST Tussen: hierna "verhuurder" genoemd, en: hierna "huurder(s)" genoemd, Die verklaren zich hoofdelijk en ondeelbaar borg te stellen voor alle

Nadere informatie

BIJLAGE. Tussen de ondergetekenden:

BIJLAGE. Tussen de ondergetekenden: BIJLAGE Bijlage nr. 1 Huurovereenkomst Tussen de ondergetekenden: de vzw t Stad-huis, vertegenwoordigd door Mark Touchant, voorzitter, en Luc Roose, penningmeester, met maatschappelijke zettel te 1000

Nadere informatie

Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf

Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf Goedgekeurd op 27 juni 2012 door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Hervastgesteld op 26 februari 2013 door de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

MODEL VAN OVEREENKOMST TUSSEN DE APOTHEKER TITULARIS (VERANTWOORDELIJKE VOOR DE VERWERKING) EN DE VZW FARMAFLUX (VERWERKER)

MODEL VAN OVEREENKOMST TUSSEN DE APOTHEKER TITULARIS (VERANTWOORDELIJKE VOOR DE VERWERKING) EN DE VZW FARMAFLUX (VERWERKER) FARMAFlux Archimedesstraat 11 1000 Brussel KBO 0536.680.412 MODEL VAN OVEREENKOMST TUSSEN DE APOTHEKER TITULARIS (VERANTWOORDELIJKE VOOR DE VERWERKING) EN DE VZW FARMAFLUX (VERWERKER) Overeenkomst verwerker

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Algemene bepaling

Hoofdstuk 1: Algemene bepaling MODEL VAN OVEREENKOMST BIJLAGE 2 Tussen: de Provincie Oost-Vlaanderen, met zetel in het Provinciehuis, Gouvernementstraat 1, 9000 Gent, vertegenwoordigd door de deputatie, voor wie optreden de heer (voornaam

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST VOOR STUDENTENKAMER. De verhuurder (volledige identiteit van de verhuurder(s)) of rechtspersoon:... Naam en voornaam : Wonende te:

HUUROVEREENKOMST VOOR STUDENTENKAMER. De verhuurder (volledige identiteit van de verhuurder(s)) of rechtspersoon:... Naam en voornaam : Wonende te: HUUROVEREENKOMST VOOR STUDENTENKAMER Tussen: De verhuurder (volledige identiteit van de verhuurder(s)) of rechtspersoon:... En: De huurder: Naam en voornaam : Wonende te: Tel: Gsm:. E-mail: Geboorteplaats

Nadere informatie

OVEREENKOMST TER BESCHIKKING STELLEN VAN EEN LOCATIE VOOR EEN FOTO- OF FILMOPNAME

OVEREENKOMST TER BESCHIKKING STELLEN VAN EEN LOCATIE VOOR EEN FOTO- OF FILMOPNAME OVEREENKOMST TER BESCHIKKING STELLEN VAN EEN LOCATIE VOOR EEN FOTO- OF FILMOPNAME TUSSEN: (1) Studio Scott, vertegenwoordigd door Debbie Debrauwer, Efie De Grande en Eveline Vanassche met hoofdkantoor

Nadere informatie

HANDELSHUUROVEREENKOMST

HANDELSHUUROVEREENKOMST HANDELSHUUROVEREENKOMST Tussen de ondergetekenden : 1..... (naam, voornaam, adres/handelsbenaming, maatschappelijke zetel) Hier vertegenwoordigd door... (naam, voornaam) en Hierna genoemd de verhuurder

Nadere informatie

CONTRACT De tweede genoemde verbindt zich ertoe om de opdrachten met alle vereiste zorg en ijver uit te voeren

CONTRACT De tweede genoemde verbindt zich ertoe om de opdrachten met alle vereiste zorg en ijver uit te voeren CONTRACT TUSSEN DE ONDERGETEKENDEN : 1 hierna genoemd «EERSTGENOEMDE» EN 2... hierna genoemd «TWEEDE GENOEMDE» ARTIKEL 1 : VOORWERP 1.1. De eerstgenoemde vertrouwt aan de tweede genoemde transport opdrachten

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 2 december 2015 Besluit nummer: 2015_GR_01010 Onderwerp: Sluiten van een overeenkomst met betrekking tot het beschikbaar stellen van het gebouw Kuipke,

Nadere informatie

LICENTIEVOORWAARDEN & EIGENDOMSRECHT MOBIFACT

LICENTIEVOORWAARDEN & EIGENDOMSRECHT MOBIFACT LICENTIEVOORWAARDEN & EIGENDOMSRECHT MOBIFACT 1. Aanvaarding en toepasselijkheid van deze voorwaarden Door het gebruik van de diensten van CRYSTAL IT BVBA (hierna CRYSTAL IT ) en het ter beschikking gestelde

Nadere informatie

B E H E E R E N O N T W I K K E L I N G

B E H E E R E N O N T W I K K E L I N G B E H E E R E N O N T W I K K E L I N G A AN G E T E K E N D V E R Z E N D E N GEMEENTE VELSEN DUDOKPLEIN 1 1971 EN IJMUIDEN TEL. : 0255-567200 FAX : 0255-567760 INTERNET: WWW.VELSEN.NL Stichting Solidariteitsgebouw

Nadere informatie

HANDELSHUUROVEREENKOMST

HANDELSHUUROVEREENKOMST HANDELSHUUROVEREENKOMST Tussen 1. De heer en mevrouw Koenraad Vervaecke Katrien Vandepitte, Samenwonende te 8370 Blankenberge, Kerkstraat 380, hierna genoemd verhuurders en 2. Naam venootschap., ondernemingsnummer:

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST VERENIGINGEN ZILVERBERG

HUUROVEREENKOMST VERENIGINGEN ZILVERBERG HUUROVEREENKOMST VERENIGINGEN ZILVERBERG TUSSEN ONDERGETEKENDEN: 1. VZW De Zilverlink met zetel te ZILVERMOLENSTRAAT 14, 8800 ROESELARE hierna vernoemd de VERHUURDER En 2. hierna vernoemd de HUURDER IS

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 16 september 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00650 Onderwerp: Sluiten van een bijakte aan de huurovereenkomst d.d. 25/09/2006 voor het stadseigendom

Nadere informatie

Voorbeeld huurcontract/gebruiksovereenkomst repetitieruimte

Voorbeeld huurcontract/gebruiksovereenkomst repetitieruimte Voorbeeld huurcontract/gebruiksovereenkomst repetitieruimte Tussen verhuurder, Naam: Adres: Telefoon: E-mail: Website: Vertegenwoordigd door: en de meerderjarige huurder, Je kan geen contract afsluiten

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT MET BETREKKING TOT HET BESCHIKBAAR STELLEN VAN STADSZALEN.

RETRIBUTIEREGLEMENT MET BETREKKING TOT HET BESCHIKBAAR STELLEN VAN STADSZALEN. RETRIBUTIEREGLEMENT MET BETREKKING TOT HET BESCHIKBAAR STELLEN VAN STADSZALEN. Goedgekeurd door de gemeenteraad op 20 december 2017 (treedt in werking op 1 januari 2018) Bekendgemaakt op 21 december 2017

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN TIJDELIJKE BEZETTING (BEZETTING TER BEDE)

OVEREENKOMST VAN TIJDELIJKE BEZETTING (BEZETTING TER BEDE) OVEREENKOMST VAN TIJDELIJKE BEZETTING (BEZETTING TER BEDE) Tussen de vzw Samenlevingsopbouw Antwerpen stad, en hierna genoemd de bezetter Deze overeenkomst regelt de tijdelijke bezetting van een woning

Nadere informatie

Algemene voorwaarden verhuur gemeentelijke sport- en sociaal-culturele accommodaties

Algemene voorwaarden verhuur gemeentelijke sport- en sociaal-culturele accommodaties Artikel 1. Definities Accommodatie: Huurder: Incidentele huur: Verhuurder: Huurovereenkomst: Verhuurrooster: Het gehuurde: Partijen: een sport- of sociaal-culturele accommodatie waarop deze voorwaarden

Nadere informatie

gebruiksovereenkomst

gebruiksovereenkomst VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-07-07-2015 01-09-2015 1 Aanpassing van de dagprijzen aan de index 24-11-2015 Tussen het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn van Maldegem, Lazarusbron

Nadere informatie

GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN BINNENSPORTACCOMMODATIES BEVERWIJK

GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN BINNENSPORTACCOMMODATIES BEVERWIJK GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN BINNENSPORTACCOMMODATIES BEVERWIJK STICHTING SPORTACCOMMODATIES BEVERWIJK INHOUDSOPGAVE 1. gebruikersovereenkomst 2. gebruikersvoorschriften 3. algemeen 4. aansprakelijkheid 5. sleutelregeling

Nadere informatie

Reglement rentearme leningen

Reglement rentearme leningen Reglement rentearme leningen Reglement van Stad Zottegem voor het toekennen van rentearme leningen voor jeugdwerkinfrastructuur bij erkende plaatselijke jeugdwerkinitiatieven en erkende sportverenigingen

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR HET RIJDEND PERSONEEL INGEZET IN DE ONDERNEMINGEN DIE ONGEREGELDE DIENSTEN UITBATEN

ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR HET RIJDEND PERSONEEL INGEZET IN DE ONDERNEMINGEN DIE ONGEREGELDE DIENSTEN UITBATEN ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR HET RIJDEND PERSONEEL INGEZET IN DE ONDERNEMINGEN DIE ONGEREGELDE DIENSTEN UITBATEN TUSSEN De onderneming waarvan de sociale zetel gelegen is te........, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Tussen : 1. Voice Master BVBA, met maatschappelijke zetel te 2910 Essen, Burgemeester Kenisstraat 1, alhier vertegenwoordigd door Mevrouw B. Thewissen, zaakvoerder. hiernagenoemd

Nadere informatie

Minderbroedersstaat 9b Tel. 016/ OVEREENKOMST. De partijen

Minderbroedersstaat 9b Tel. 016/ OVEREENKOMST. De partijen OVEREENKOMST De partijen Enerzijds De v.z.w. Woonzorgnet Dijleland die het dagverzorgingscentrum Hertog van Brabant beheert, hier vertegenwoordigd door Mevr. G. Robberechts, en hierna de v.z.w." genoemd

Nadere informatie

CO-PRODUCTIE-OVEREENKOMST PODIUMKUNSTEN Model artistieke samenwerking

CO-PRODUCTIE-OVEREENKOMST PODIUMKUNSTEN Model artistieke samenwerking CO-PRODUCTIE-OVEREENKOMST PODIUMKUNSTEN Model artistieke samenwerking De ondergetekenden: 1 (naam en rechtsvorm) woonplaats: OF waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te ingeschreven in de Kruispuntbank

Nadere informatie

Atelier - Bruikleenovereenkomst

Atelier - Bruikleenovereenkomst pagina1/4 Atelier - Bruikleenovereenkomst Tussen: De ingebruikgever Stichting Magdalena, gevestigd te Hilversum, vertegenwoordigd door Naam: Adres: Koninginnenweg 12 Plaats: Hilversum en De Bruiklener:

Nadere informatie

Opnameovereenkomst dagverzorgingscentrum Hanswijk

Opnameovereenkomst dagverzorgingscentrum Hanswijk Opnameovereenkomst dagverzorgingscentrum Hanswijk Deze opnameovereenkomst wordt afgesloten tussen: Enerzijds Zorgbedrijf Rivierenland, Wilsonstraat 28a, 2860 Sint-Katelijne-Waver, dat het dagverzorgingscentrum

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST. Tussen

HUUROVEREENKOMST. Tussen HUUROVEREENKOMST Tussen Linda Dillen Koel Rent Steenovenstraat 56 2040 Antwerpen Berendrecht BTW: BE015.980.306 GSM: 0468 288 296 Email: info@koelrent.be Hierna de verhuurder genoemd, En Naam: Adres: Gemeente:

Nadere informatie

Model huurovereenkomst. schoolbestuur/eigenaar en kinderopvangorganisatie

Model huurovereenkomst. schoolbestuur/eigenaar en kinderopvangorganisatie Model huurovereenkomst schoolbestuur/eigenaar en kinderopvangorganisatie HUUROVEREENKOMST Partijen (naam schoolbestuur), gevestigd te (naam gemeente), bevoegd gezag van de (naam school) ten deze vertegenwoordigd

Nadere informatie

BIJLAGE. OVEREENKOMST n CAR/14/061

BIJLAGE. OVEREENKOMST n CAR/14/061 BIJLAGE Bijlage nr. 1 OVEREENKOMST n CAR/14/061 Gebruik van de gevel van het gebouw gelegen aan de Lokvogelstraat 3 te 1020 Brussel voor de uitvoering van een muurschildering «Jommeke» in het kader van

Nadere informatie

Gebruiksvoorwaarden en Instructies voor de binnensportaccommodaties. Buurtzaken

Gebruiksvoorwaarden en Instructies voor de binnensportaccommodaties. Buurtzaken Gebruiksvoorwaarden en Instructies voor de binnensportaccommodaties Buurtzaken Inhoudsopgave Gebruikersovereenkomst 1 Gebruikersvoorschriften 2 Klachten en meldingen 4 Algemeen 5 Aansprakelijkheid 6 Huisregels

Nadere informatie

Dhr., Mevr... Adres... Gemeente... Tel... nr. identiteitskaart... Vertegenwoordig(st)er voor de vereniging...

Dhr., Mevr... Adres... Gemeente... Tel... nr. identiteitskaart... Vertegenwoordig(st)er voor de vereniging... HUUROVEREENKOMST EN REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE BIJ HET GEBRUIK VAN DE ZAAL HET GILDENHUIS. 1. Identiteit van de huurder*. Dhr., Mevr.... Adres... Gemeente... Tel.... nr. identiteitskaart... Vertegenwoordig(st)er

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst

Samenwerkingsovereenkomst Samenwerkingsovereenkomst TUSSEN : De "Intercommunale Maatschappij voor Ruimtelijke Ordening, Economische Expansie en Reconversie van het Gewest Kortrijk", genoemd "INTERCOMMUNALE LEIEDAL", publiekrechtelijk

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement & tariefreglement wijkhuis Zevenbergen

Huishoudelijk reglement & tariefreglement wijkhuis Zevenbergen Huishoudelijk reglement & tariefreglement wijkhuis Zevenbergen Wijkhuis Zevenbergen, gelegen te Peter Benoîtlaan 6, 2500 Lier Iedereen die het wijkhuis Zevenbergen betreedt, wordt geacht dit reglement

Nadere informatie

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan.

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan. Gebruiksreglement gemeenschapscentrum Neerpelt Artikel 1.- Het college van burgemeester en schepenen geeft opdracht aan het beheersorgaan van het gemeenschapscentrum (GC) om het GC te verhuren met voorrang

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Tussen : 1. Voice Master BVBA, met maatschappelijke zetel te 2910 Essen, Burgemeester Kenisstraat 1, alhier vertegenwoordigd door Mevrouw B. Thewissen, zaakvoerder. hiernagenoemd

Nadere informatie

OVEREENKOMST TUSSEN ADVOCAAT EN CLIËNT TUSSEN: ... Verder genoemd de advocaat EN: ... Verder genoemd de cliënt WORDT OVEREENGEKOMEN HETGEEN VOLGT:

OVEREENKOMST TUSSEN ADVOCAAT EN CLIËNT TUSSEN: ... Verder genoemd de advocaat EN: ... Verder genoemd de cliënt WORDT OVEREENGEKOMEN HETGEEN VOLGT: OVEREENKOMST TUSSEN ADVOCAAT EN CLIËNT TUSSEN: Verder genoemd de advocaat EN: Verder genoemd de cliënt WORDT OVEREENGEKOMEN HETGEEN VOLGT: Art. 1. Voorwerp van de dienstverlening en opdracht van de advocaat

Nadere informatie

ONDERHOUDSCONTRACT. Tussen: PROVINCIE VLAAMS-BRABANT, Provincieplein 1, 3010 Leuven hieronder genoemd de gebruiker,

ONDERHOUDSCONTRACT. Tussen: PROVINCIE VLAAMS-BRABANT, Provincieplein 1, 3010 Leuven hieronder genoemd de gebruiker, ONDERHOUDSCONTRACT Tussen: PROVINCIE VLAAMS-BRABANT, Provincieplein 1, 3010 Leuven hieronder genoemd de gebruiker, En Naam van de contractant, adres vertegenwoordigd door Voornaam NAAM, functie hieronder

Nadere informatie

MODEL HUURCONTRACT VOOR EEN APPARTEMENT

MODEL HUURCONTRACT VOOR EEN APPARTEMENT MODEL HUURCONTRACT VOOR EEN APPARTEMENT Tussen de ondergetekenden 1. de Heer... en Mevrouw... wonende te... verder "de verhuurder" genoemd - en 2. de Heer... en Mevrouw... wonende te... verder "de huurder"

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR BEPAALDE DUUR (ARBEIDER / BEDIENDE )

ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR BEPAALDE DUUR (ARBEIDER / BEDIENDE ) ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR BEPAALDE DUUR (ARBEIDER / BEDIENDE ) Tussen Mevrouw/Meneer... optredend als gevolmachtigde van de werkgever... straat... nr.... post nr.... plaats... en Mevrouw/Meneer...... straat...

Nadere informatie

2. Deze samenwerkingsovereenkomst kadert binnen de bepalingen van het Gemeentedecreet.

2. Deze samenwerkingsovereenkomst kadert binnen de bepalingen van het Gemeentedecreet. Tussen de ondergetekenden: De stad Maaseik, vertegenwoordigd door de gemeenteraad, voor wie optreden Burgemeester en Secretaris, handelend in toepassing van artikel 182 van het Gemeentedecreet en verder

Nadere informatie

Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent

Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 september 2006 en 21 december 2010 Bekendgemaakt op 28 september 2006 en

Nadere informatie

Gebruiksvoorwaarden ontmoetingscentrum Ermenrike Kieldrecht

Gebruiksvoorwaarden ontmoetingscentrum Ermenrike Kieldrecht Gemeente Beveren Gebruiksvoorwaarden ontmoetingscentrum Ermenrike Kieldrecht geldig vanaf 1 januari 2014 GEBRUIKSREGLEMENT POLYVALENTE ZAAL ART. 1: Het gemeentebestuur stelt volgende lokalen in het ontmoetingscentrum

Nadere informatie

Reglement inzake het gebruik van de Jeugdlokalen Tieltstraat

Reglement inzake het gebruik van de Jeugdlokalen Tieltstraat Reglement inzake het gebruik van de Jeugdlokalen Tieltstraat Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Het gemeentebestuur van Ruiselede stelt met het oog op de ondersteuning van het particulier jeugdwerk

Nadere informatie

Opname - overeenkomst

Opname - overeenkomst Opname - overeenkomst Dagverzorgingscentrum Gasthuisstraat 2 1730 Asse 02/452.80.67 Secretaris: Nicole De Reuse Voorzitter: Micheline De Mol 1 Identificatiegegevens Tussen de ondergetekenden: Enerzijds:

Nadere informatie

Ter beschikkingstellingsvoorwaarden Veranda!

Ter beschikkingstellingsvoorwaarden Veranda! De Wijmenier Ledezijdestraat 74 9340 Impe (Lede) BTW-BE 0848.291.526 Ter beschikkingstellingsvoorwaarden Veranda! Astrid Bauters, uitbaatster van het gebouwencomplex De Wijmenier, Ledezijdestraat 74 te

Nadere informatie

1. Begrippen: In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

1. Begrippen: In deze voorwaarden wordt verstaan onder: HUUR-EN GEBRUIKSVOORWAARDEN JEUGDHUIS PIUS X ANNEX SPORTHAL, 1. Begrippen: In deze voorwaarden wordt verstaan onder: a. de stichting de Stichting Jeugdbelangen Liempde; b. de beheerder de door de stichting

Nadere informatie

Tussen enerzijds de N.V. DE BRUG, vertegenwoordigd door hierna genoemd de N.V., en anderzijds DHR. en/of MEVR..

Tussen enerzijds de N.V. DE BRUG, vertegenwoordigd door hierna genoemd de N.V., en anderzijds DHR. en/of MEVR.. SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST BIJ OPNAME IN EEN SERVICEFLAT Tussen enerzijds de N.V. DE BRUG, vertegenwoordigd door hierna genoemd de N.V., en anderzijds DHR. en/of MEVR.... hierna de BEWONER genoemd, ofwel

Nadere informatie

Huurovereenkomst zelfstandige woonruimte

Huurovereenkomst zelfstandige woonruimte Huurovereenkomst zelfstandige woonruimte Verhuurder, huurder en het gehuurde Verhuurder Naam; -- Adres; -- Postcode & woonplaats; -- Telefoonnummer; -- Bankrekeningnummer; -- Mail; -- Huurder Naam; --

Nadere informatie

De verhuurder verhuurt aan de huurder, die aanvaardt, het onroerend goed gelegen te Z bestaande uit :

De verhuurder verhuurt aan de huurder, die aanvaardt, het onroerend goed gelegen te Z bestaande uit : HANDELSHUUROVEREENKOMST ============================= Tussen de ondergetekenden enerzijds : X hierna de "verhuurder" genoemd; en anderzijds : Y hierna de "huurder" genoemd; wordt overeengekomen als volgt

Nadere informatie

Reglement jeugduitleendienst

Reglement jeugduitleendienst Reglement jeugduitleendienst AFDELING 1 : ALGEMENE BEPALINGEN ART. 1 : RECHTHEBBENDEN. Door het Stadsbestuur van Sint-Truiden worden via de Stedelijke Uitleendienst materialen ter beschikking gesteld van

Nadere informatie

QUICK-SCAN HUUR- EN GEBRUIKSOVEREENKOMST GEBRUIK SCHOOLSPORTACCOMMODATIES DOOR DERDEN

QUICK-SCAN HUUR- EN GEBRUIKSOVEREENKOMST GEBRUIK SCHOOLSPORTACCOMMODATIES DOOR DERDEN Korte samenvatting QUICK-SCAN HUUR- EN GEBRUIKSOVEREENKOMST GEBRUIK SCHOOLSPORTACCOMMODATIES DOOR DERDEN In dit document geven we een overzicht van alle elementen die in een goede overeenkomst tussen de

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK

GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 september 2006, 21 december 2010, 14 december 2015 Bekendgemaakt op 28 september 2006, 23

Nadere informatie

ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009)

ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009) ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009) Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Wat Binnen de perken van

Nadere informatie

Licentieovereenkomst. Gevarenanalyse grondstoffen

Licentieovereenkomst. Gevarenanalyse grondstoffen Licentieovereenkomst Gevarenanalyse grondstoffen 26/11/2013 Licentieovereenkomst TUSSEN: Bemefa vzw, Gasthuisstraat 31, 1000 Brussel Hier vertegenwoordigd door de heer Yvan Dejaegher, directeur-generaal

Nadere informatie

I. In deze voorwaarden en bepalingen wordt verstaan onder:

I. In deze voorwaarden en bepalingen wordt verstaan onder: Voorwaarden m.b.t. het gebruik van de gemeentelijke Binnensportaccommodaties. I. In deze voorwaarden en bepalingen wordt verstaan onder: contractant gebruiker : de natuurlijke persoon of rechtspersoon

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement & tariefreglement DORPSHUIS DE JUTTENEER

Huishoudelijk reglement & tariefreglement DORPSHUIS DE JUTTENEER Uit in Lier Verhuur infrastructuur & sport Eeuwfeestlaan 183-2500 LIER tel. 03 480 52 51 verhuurinfrastructuur@lier.be www.uitinlier.be Huishoudelijk reglement & tariefreglement DORPSHUIS DE JUTTENEER

Nadere informatie

CONCESSIEOVEREENKOMST BETREFFENDE HET THEATERGEBOUW GELEGEN AAN DE VARKENSMARKT 15-17, TE 1000 BRUSSEL TUSSEN

CONCESSIEOVEREENKOMST BETREFFENDE HET THEATERGEBOUW GELEGEN AAN DE VARKENSMARKT 15-17, TE 1000 BRUSSEL TUSSEN CONCESSIEOVEREENKOMST BETREFFENDE HET THEATERGEBOUW GELEGEN AAN DE VARKENSMARKT 15-17, TE 1000 BRUSSEL TUSSEN Enerzijds, de Vlaamse Gemeenschapscommissie, vertegenwoordigd door het College, waarvoor hier

Nadere informatie

HANDELSHUUROVEREENKOMST

HANDELSHUUROVEREENKOMST HANDELSHUUROVEREENKOMST TUSSEN: wonende te handel drijvende onder de naam De vennootschap.. vertegenwoordigd door - de Verhuurder EN: handel drijvende onder de naam De vennootschap... vertegenwoordigd

Nadere informatie

Licentievoorwaarden. Werkingssfeer:

Licentievoorwaarden. Werkingssfeer: Licentievoorwaarden Werkingssfeer: Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle - al dan niet in deze licentievoorwaarden omschreven - aanbiedingen, werkzaamheden en alle andere transacties door natuurlijke

Nadere informatie

DIENSTENCHEQUES ARBEIDSOVEREENKOMST - ONBEPAALDE DUUR VOOR ARBEIDERS. onderneming erkend onder n in verband met de dienstencheques

DIENSTENCHEQUES ARBEIDSOVEREENKOMST - ONBEPAALDE DUUR VOOR ARBEIDERS. onderneming erkend onder n in verband met de dienstencheques DIENSTENCHEQUES ARBEIDSOVEREENKOMST - ONBEPAALDE DUUR VOOR ARBEIDERS Tussen: onderneming erkend onder n in verband met de dienstencheques hieronder genoemd de werkgever en Nationaliteit: Werkvergunning:

Nadere informatie

Het gebruiksreglement voor gebouwen, zalen en lokalen van de stad

Het gebruiksreglement voor gebouwen, zalen en lokalen van de stad Gebruiksreglement voor gebouwen, zalen en lokalen van de stad Geraardsbergen. GR 17.12.2013 De raad in openbare zitting, Gelet op het gebruiksreglement voor gebouwen, zalen en lokale van de stad Geraardsbergen,

Nadere informatie

Vrijblijvende objectinformatie Burgemeester Sweenslaan 19 te Leidschendam

Vrijblijvende objectinformatie Burgemeester Sweenslaan 19 te Leidschendam Vrijblijvende objectinformatie Burgemeester Sweenslaan 19 te Leidschendam Te koop vrijstaande winkelruimte van ca. 160 m² Pagina 1 van 10 Algemene informatie Te koop Burgemeester Sweenslaan 19 te Leidschendam

Nadere informatie

«GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE GEBOUWEN»

«GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE GEBOUWEN» «GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE GEBOUWEN» Artikel 1 Principe en Definities Het College van Burgemeester en Schepenen mag, onder de voorwaarden van dit reglement en

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 12 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00904 Onderwerp: Sluiten van een bijakte tot verlenging en uitbreiding van een huurovereenkomst betreffende

Nadere informatie

OVEREENKOMST DIENSTVERLENING

OVEREENKOMST DIENSTVERLENING p. 1 Tussen de ondergetekenden : OVEREENKOMST DIENSTVERLENING 1. De vennootschap / vereniging... (naam en rechtsvorm), met maatschappelijke zetel te... (plaats), met ondernemingsnummer... (nummer en RPR),

Nadere informatie

verhuurreglement infrastructuur

verhuurreglement infrastructuur ALGEMENE VOORWAARDEN 1. Het stadsbestuur van Izegem geeft aan de verschillende diensten de opdracht om de beschikbare infrastructuur te verhuren en het volgens de voorwaarden opgenomen in dit reglement,

Nadere informatie

EXCLUSIEVE VERKOOPOPDRACHT

EXCLUSIEVE VERKOOPOPDRACHT EXCLUSIEVE VERKOOPOPDRACHT GESLOTEN BUITEN DE ONDERNEMING, MET STILZWIJGENDE VERLENGING Buiten verkoopruimten gesloten overeenkomst : iedere overeenkomst tussen de vastgoedmakelaar en de opdrachtgever

Nadere informatie

AANHANGSEL BIJ DE BEDRIJFSHUUR. Voorstel voor een aanhangsel van het type leegstaande verdiepingen

AANHANGSEL BIJ DE BEDRIJFSHUUR. Voorstel voor een aanhangsel van het type leegstaande verdiepingen AANHANGSEL BIJ DE BEDRIJFSHUUR Voorstel voor een aanhangsel van het type leegstaande verdiepingen April 2014 Ontwikkeld in opdracht van de Directie Huisvesting Brussel Stedelijke Ontwikkeling Staatssecretaris

Nadere informatie

VERBLIJFSOVEREENKOMST

VERBLIJFSOVEREENKOMST vzw Emmaüs Beschut Wonen en Psychiatrische Thuiszorg De Sprong Bethaniënlei 87 2980 ZOERSEL tel. 03 385 45 06 fax 03 385 45 07 beschutwonen.zoersel@emmaus.be www.bwdesprong.be VERBLIJFSOVEREENKOMST Tussen:

Nadere informatie

Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014

Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014 Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014 Algemene voorwaarden: 1. Domein Diesterweg, Acacialaan z/n, 2920 Kalmthout wordt ter beschikking

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Vervroegde beëindiging van de huurovereenkomst betreffende het pand gelegen te Gent, Forelstraat 37 - Goedkeuring

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Vervroegde beëindiging van de huurovereenkomst betreffende het pand gelegen te Gent, Forelstraat 37 - Goedkeuring gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 mei 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00458 Onderwerp: Vervroegde beëindiging van de huurovereenkomst betreffende het pand gelegen te Gent, Forelstraat 37 -

Nadere informatie

Gebruiksovereenkomst HYDROMEDAH (versie 1)

Gebruiksovereenkomst HYDROMEDAH (versie 1) Gebruiksovereenkomst HYDROMEDAH (versie 1) DE ONDERGETEKENDEN: enerzijds 1. De partijen bij de Samenwerkingsovereenkomst ten behoeve van het beheer en ontwikkeling van het hydrologisch modelinstrumentarium

Nadere informatie

VERBINTENIS TOT COMPENSERENDE BEBOSSING

VERBINTENIS TOT COMPENSERENDE BEBOSSING VERBINTENIS TOT COMPENSERENDE BEBOSSING 1. Ondertekenende partijen Tussen enerzijds : Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel, Rijnkaai 37, 2000 Antwerpen Vertegenwoordigd door: De heer Jan Van Rensbergen,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - BESLUIT

GEMEENTERAAD - BESLUIT GEMEENTERAAD - BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 23 november 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00927 Onderwerp: Sluiten van een addendum nr. 1 aan de overeenkomst van terbeschikkingstelling d.d. 02/07/2015

Nadere informatie