Jaarboek groep ½ a Schooljaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarboek groep ½ a Schooljaar 2013-2014"

Transcriptie

1 Jaarboek groep ½ a Schooljaar

2 Schooljaar van groep ½ A Het was weer een mooi jaar in groep ½ A. Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag met juf Rina en op vrijdag met juf Sylvia. We hebben hard gewerkt, lekker gespeeld en veel gezongen. We hebben met leuke thema s gewerkt, zoals onze klas, waar we heel veel lessen hebben gedaan uit de Vreedzame School en de regels weer aan bod kwamen, zodat we elkaar goed konden leren kennen. Daarna kwam het thema Sport en Spel wat aansloot bij het thema van de kinderboekenweek. Verschillende buitenspelen kwamen aan bod, zoals knikkeren en bellen blazen, hoepel, enz. Ook de gezelschapsspelletjes hebben we in de groep gedaan. Na de herfstvakantie hebben we gewerkt met de thema s herfst, Sint Maarten en natuurlijk mocht de Sint ook niet ontbreken. We sloten het jaar af met kerstmis met vele mooie kleine gezamenlijke vieringen en een gezellige kerstmarkt. De opbrengst van deze markt was voor de stichting KiKa. In januari zijn we gestart met het thema Winter uit de methode Schatkist en hebben we veel voorgelezen in het kader van de voorlees tiendaagse. In maart gingen we van start met hele groene vingers, dit was namelijk ons schoolthema. De klas stond vol met zaadjes en plantjes en onze mooie schooltuin is daaruit voortgekomen. Natuurlijk sloot het thema van Pasen Nieuw Leven hier mooi op aan. Zo kwam het paasverhaal ook weer mooi tot leven en hebben we een bezoek gebracht aan de kerk. De koningsspelen en de sportochtend met meester Sebastiaan waren een groot succes. Vanuit de opleiding van onze stagiair Tom gingen we verder met het thema De Bakker. Ook in deze weken is er volop getoetst voor de rapporten. Het schoolreisje ging dit jaar naar Artis, waar de kinderen hele verhalen over kunnen vertellen. Hier wat reacties van de kleuters: Eef: Toen ik op het schoolreisje was, zag ik twee dinosauriërs, waar ik op ging klimmen. Fien: Ik vond de giraffen het leukst. Anna: In de dierentuin was een donkere grot, daar ging ik in en toen zag ik een waterval. Sil: De leeuwen vond ik leuk! Max: Ik vond het leuk dat ik de muis mocht laten lopen op het touw! Amalia: Ik was bij de vlindertuin geweest. Ilias: Ik vond in Artis de toekan mooi en de rode papegaai met de gekleurde veren en binnen in Artis vond ik het ook heel mooi en bij de slangen zag ik een python. Bram: De waterval die buiten was gaf spetters. Als laatste nog wat algemene leuke reacties uit onze groep, letterlijk geschreven zoals de kinderen het benoemd hebben: Dave: Vroeger had ik jaren met Joshua getekend, dat vond ik echt vet leuk! Joshua: Ik vond het lief van Julian dat ik met de puzzel mocht die hij ook wilde maken. Amber: Ik heb het hele jaar met Eef gespeeld. Ramses: Ik vond het leuk dat we Sinterklaasje hebben gespeeld op het landje

3 Selena: Ik ging met Dave Tom en Jerry spelen en ik was moeder muis en Dave was kleine Nibbel. Stijn: Ik ging vaak met Mees op het landje buiten scheppen. Pip: Klimmen op het klimrek met Senna vond ik het leukste. Mees: Ik vond het leukst bowlen met Stijn op de sportochtend van meester Sebastiaan. Luca: In de bouwhoek spelen met de dieren vind ik het leukst. Senna: Ik vond het leuk dat ik met Pip in de zandbak ging spelen. Fay: Ik vond het zielig dat mijn hond dood ging. Carmen: Ik vond het zo leuk met Fay in de huishoek. Julian: Ik vind de huishoek leuk en het sporten, zwemles en voetbal. Tim: Ik speel graag in de huishoek vader en moedertje en dan ben ik vader! Kortom: het was een heel gezellig, leerzaam, sportief, groen en vooral een schooljaar waar we met heel veel plezier op terugkijken! Als laatste bedanken wij alle ouders die hun steentje hebben bijgedragen (om in de termen van de Vreedzame School te blijven), vooral onze klassenouder Gemma, die er altijd voor gezorgd heeft dat alles op rolletjes liep. Ook heeft zij heeft samen met Anouk het jaarboek van dit schooljaar gemaakt, wat natuurlijk weer een enorme klus was! Het resultaat mag er zijn: bedankt namens ons en alle ouders! Wij wensen de leerlingen die naar groep 3 en 2-3 gaan heel veel succes en vooral ook veel plezier. Komen jullie nog wel af en toe een knuffel brengen? Ook wil juf Rina juf Sylvia hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking! Dankzij haar hebben de kleuters veel muzikale activiteiten extra mogen beleven. Rest ons nog jullie allemaal een zonovergoten vakantie te wensen. Dikke knuffel en lieve groet van juf Rina en juf Sylvia.

4 Deze foto s zijn gemaakt op de eerste schooldag van het schooljaar

5 Een dag in de klas bij 1-2a Als we binnen komen geven we juf een hand. Ben je binnen? Dan draai je je sleutelhanger om. We beginnen in de kring. Welke dag is het vandaag? met een puzzel Dan spelen en werken we. In de huishoek Staat het stoplicht op rood? Dan mag je juf niet storen. met de klei of een knutselwerkje. Wij eten en drinken in de kring. Op de gang zijn wij heel stil! Wij lunchen aan tafel. We spelen en werken nog een keer, we gaan naar buiten of we gymmen. Dag juf! Tot morgen!

6 Kinderboekenweek 2013 Klaar voor de start!

7 Ja, wij zijn klaar voor de start. Kom maar op met alle boeken en mooie verhalen. Om te beginnen mogen wij dansen in de speelzaal met juf Rowana. Wat een feest. Juf Rowana heeft een super leuke dans op het liedje van de Kinderboekenweek Klaar voor de start! van Kinderen voor Kinderen. We mogen oefenen en leren allemaal nieuwe bewegingen die echt bij sporten horen. Aan het einde van de dansles mogen we nog de standbeeldendans doen. Wie is het mooiste standbeeld? Wie kan er echt zo stil staan als een standbeeld? Wie kan gelijk stilstaan als de muziek stopt? Wow, dit is echt spannend! Om twaalf uur hebben we de dans met de hele school nog laten zien aan onze ouders.

8 Sint Maarten bij juf Helma Prachtig! Alle kinderen werkten in een andere klas aan hun lampion! Wat een mooie resultaten!

9 De Binnenmeer krijgt. groene vingers!!! Er wordt een start gemaakt met de aanleg van de schooltuintjes.

10

11 Carnaval

12

13 Sint op de Binnenmeer Terwijl een aanwakkerende storm over het schoolplein raasde stonden om half negen alle leerlingen blij, verwachtingsvol en lichtelijk gespannen te wachten op de komst van de Sint en zijn Pieten. De kelen werden schor gezongen en de stemming zat er goed in! Even over half negen arriveerde de Sint op het schoolplein in het gezelschap van twee Pieten. Bij de begroeting bleek dat er nog twee Pieten misten. De bakpieten Nono en Nicolo hadden de boot gemist en probeerden daarna op alle mogelijke manieren weer bij Sinterklaas in de buurt te komen. Ze reisden met een roeiboot, liftend, met de trein en op de fiets richting Nederland. Het laatste stukje, richting de Binnenmeer, reisden ze in een huifkar achter een trekker. Tien minuutjes na de Sint arriveerden ook Nono en Nicolo op het schoolplein. Dat ging maar net goed, want de Pieten moesten flink bukken. De huifkar ging maar net onder de grote kastanjeboom bij de ingang van het plein door. Opgewonden deelden de Pieten hun avonturen met de leerlingen, die natuurlijk al aardig op de hoogte waren van hun avontuurlijke reis. Omdat de Pieten onderweg verschillende ansichtkaarten hadden gestuurd, wisten de leerlingen al heel veel! Het werd een prachtige dag!

14 Zou er iets in onze schoen zitten? Dank u Sinterklaasje!!!!

15 Kerst 2013 De donderdag begon met een sfeervolle afsluitende Advent viering in de kerk. Onder grote belangstelling van vaders, moeder, opa s en oma s kwamen de leerlingen in processie met een kaarsje de kerk binnen. De kaarsjes kregen allemaal een plekje op het altaar en vormden een zee van licht! Er werd gezongen, er werden wensen uitgesproken, groep 1-2c voerde een schattige Engelendans op en Babet Bakkum zong op indrukwekkende wijze All I want for Christmas. Het was een mooie en stemmige viering een mooi begin van een lange dag.

16 s Avonds was het op de kerstmarkt een drukte van belang. Er waren momenten dat je in de gangen en de klassen over de hoofden kon lopen! Wat een belangstelling! De zelfgemaakte kerstspulletjes, de heerlijke hapjes, alles vond gretig aftrek! Het was een enorme sfeervolle happening en iedereen genoot met volle teugen! De leerlingen, de leerkrachten en ouders weten waar ze zo hard voor gewerkt hebben wat een succes!

17 Juf Rina is jarig!

18 Pasen Donderdag 17 april stond natuurlijk de hele dag in het teken van Pasen. In alle groepen is uitgebreid in allerlei vormen aandacht besteed aan het altijd weer indrukwekkende Paasverhaal. Verder was er tijd voor paasknutseltjes en spelletjes. De door ouders verzorgde Paaslunch was een hoogtepunt! Wat waren er heerlijke koude en warme gerechtjes bereid de leerlingen hebben in een fantastisch saamhorige sfeer genoten van al het lekkers. Het was een mooie en sfeervolle dag!

19

20 Artis Op 19 mei gaat de hele school op schoolreisje naar Artis. Het was prachtig weer en alle kinderen hebben enorm genoten. Met de bus naar Amsterdam! Spannend!!!! Dag papa en mama! Tot vanmiddag!

21 Voor alle kinderen was het een geweldige dag! Gezellig, warm, spannend, leuk en vermoeiend! (Helemaal als je nog maar net op school zit )

22 Interviews Selena Als we naar huis moeten zegt Juf Rina; pak je 10-uurtje, 12- uurtje, jassen, tassen, onderbroeken en bikini s, dat vind ik zó grappig! Mijn vriendjes zijn Gwen, Dave, Stijn en Eef. Ik vind de huishoek het leukst. Pesten en slaan, daar houd ik niet van. Ik wil later ballerina worden. En mijn wens is dat ik op zwemles en gym mag. Dave Het allerleukste vind ik het om te spelen met Selena, want dat is mijn vriendin en we gaan ook met elkaar trouwen. Ik vind het niet zo leuk als ik écht iets moet van juf. Het allergekste wat juf Rina ooit heeft gedaan is dat ze een masker op had met de carnaval. Mijn allergrootste wens is dat ik later een moestuin en een rotstuin heb en ik wil een dierentuin bouwen als ik groot ben. Amber Juf haalt altijd 1 kaarsje weg als er iemand jarig is en dan roepen wij heel hard NEE! Dat is grappig! Amalia, Selena en Eef zijn mijn vriendinnen. Op school vind ik alles leuk behalve de bouwhoek. Als ik later groot ben word ik moeder, nagelstyliste en kapper.

23 Carmen Ik vind kusjes en knuffels van juf Rina het leukst, want die is heel lief. Mijn vriendjes zijn Bram, Fay, Eef en Amalia. Ik vind de huishoek leuk, kleuren en achter de computer vind ik leuk. Ik vind slaan en schoppen niet leuk. Als ik later groot ben wil ik een zwarte bril. Stijn Ik vind het heel leuk om juf Rina te knuffelen. Als er iemand jarig is die 5 jaar wordt, doet ze 4 kaarsjes, dat vind ik zo grappig! Mijn vriendjes zijn Mees, Pip, Senna en Eef. Ik vind de bouwhoek leuk en de huishoek, werkjes maken en grote puzzels én helpende hand zijn. Mijn grootste wens is dat ik een superheld wordt. Ik vind helemaal niks stom op school. Als ik later groot ben, wil ik allemaal mensen in de kerk uitnodigen, want dan ga ik met iemand trouwen. Jack Halverwege het schooljaar is Jack verhuisd naar Grootebroek. Hij heeft het op zijn nieuwe school erg naar zijn zin!

24 Tim Juf is soms verdrietig als kinderen stout doen. Ik speel graag met Senna, Eef, Selena en Mees. In de huishoek is het leuk. Knutselen en tekenen is niet leuk. Als ik groot ben word ik astronaut en dan ga ik met een raket naar de maan. Sil Ik moest lachen om juf toen we fruitbomen gingen planten. Ze ging alles voorzeggen. Ik speel graag met Rick en Anna. Vooral de bouwhoek vind ik leuk. Het is niet leuk dat we op school steeds onze jas aan moeten doen. Juf zegt steeds jas aan, jas aan, jas aan. Als ik groot ben word ik brandweerman. Fay Juf is lief want ze helpt ons! Soms zegt juf dat ze geen chocola lust maar dan maakt ze een grapje want ze heeft chocoladebillen! Bram, Carmen en Ramses zijn mijn vriendjes. Ik speel graag met ze in de huishoek. Ik vind het niet leuk als kinderen tegen mij aanbotsen. Als ik later groot ben word ik een prinses in een groot kasteel en ga ik trouwen met Bram!

25 Ilias Ik wil graag een kuif en geen krullen. Soms laat juf gekke filmpjes zien over een bij die een boer laat! Mees, Stijn, Max en Joshua zijn mijn vrienden. In de bouwhoek spelen is erg leuk maar op de computer wil ik niet! Ik zou wel elke dag ijsjes willen eten en als ik later groot ben wil ik zagen. Fien Ik vind het leuk op school. Juf Rina doet heel grappig en ze is heel lief. Ik geef haar wel een keer een kaart omdat ik haar zo lief vind. Anna en Eef zijn mijn vriendinnen, eigenlijk alle meisjes. Ik vind knutselen het allerleukst om te doen. Later wil ik een prinses worden in een roze jurk. Mees Juf Silvia doet af en toe zo grappig, dan moet iedereen heel hard lachen. Mijn vriendjes zijn Eef, Selena, Stijn en Ileas. Ik vind het leuk om te bouwen in de bouwhoek, kunstdingen te maken op school én ook thuis. Ik vind kleuren niet zo leuk. Als ik later groot ben wil ik bouwvakker worden.

26 Senna Juf zegt altijd als we naar huis gaan dat we onze onderbroek en bh moeten pakken! Dat is echt grappig! Pip is mijn vriendin en Dave geeft vaak kusjes. Ik vind het leuk om helpende hand te zijn en niet zo leuk als juf boos is. Ik wens dat Torre altijd lief blijft en dat ik naar de dierentuin mag. Ramses Ik vind juf Rina heel lief en een beetje een gekkie. Rick en Bram zijn mijn vriendjes. Ik vind kralen rijgen en buiten spelen het leukst. Ik vind de huishoek niet zo leuk, want dan moet ik mijn schoenen uit en die gaan zo lastig weer aan. Ik wil later als ik groot ben heel graag een huis bouwen. Rick Op school is alles leuk behalve prinsesje spelen. Juf zegt wel eens dat ik te hard brul en als je een laatste waarschuwing krijgt moet je op de nadenkstoel. Dat is ook niet leuk. Ik speel graag met Ramses, Bram en Joshua. Als ik later groot ben wil ik een dino worden en stratenmaker en voetbalkeeper.

27 Joshua Ik vind het leuk dat we met juf Rina vaak buiten spelen. Ik doe soms stout en dan wordt juf boos, dat vind ik niet zo leuk. Ik vind vechten eigenlijk niet leuk. Mijn vriendjes zijn Dave, Max, Julian, Rick en Ramses. Ik vind de gymzaal het allerleukst. Ik vind knutselen niet leuk, want dan krijg je lijm op je handen. Later wil ik treinmachinist worden. Bram Juf is lief want ze maakt vaak grapjes en ze houdt erg van vlinders. Ik speel graag met Ramses in de bouwhoek. Knutselen is niet zo leuk. Als ik later groot ben wil ik naar Turkije. Amalia Als de kinderen druk zijn zegt juf iets geks en dan moeten alle kinderen lachen! Als we niet goed opruimen wordt juf boos. Amber en Eef zijn mijn vriendinnen. Knippen en plakken vind ik erg leuk, op de computer spelen niet. Ik wil dat mijn visje goudje weer levend wordt en als ik een grote mevrouw ben wil ik koken.

28 Julian Mijn vriendjes zijn Max, Joshua en Stijn. Ik vind het heel erg leuk om buiten te spelen. Later wil ik stratenmaker worden. Max Juf Rina doet altijd 1 kaarsje teveel als er iemand jarig is, dat vind ik grappig. Mijn vriendjes zijn Joshua, Julian, Mees en Stijn. Ik vind het het allerleukste om achter buiten te spelen. Ik vind puzzelen niet zo leuk, de grote zijn heel lastig. Ik wil later Bob de Bouwer worden. Eef Met een verjaardag doet juf een kaarsje te weinig op het bord. Dat is echt leuk! Ik hou van tekenen en spelen in de huishoek. De bouwhoek vind ik niet leuk. Ik speel graag met Fien, Amber, Amalia, Mees en Stijn. Later wordt ik eenhoorn want dat is mijn lievelingsdier. En als ik groot ben wil ik paardrijden.

29 Anna Ik vind de bouwhoek, tekenen en buiten spelen het leukst. Ik vind het niet zo leuk om mijn beker op strak te zetten, dat moet ik van mama. Mijn vriendjes zijn Sil, Fien en Eef. Ik vind het leuk om een tekening voor juf te maken. Later wil ik naar opa toe gaan, want die mis ik heel erg en daar ben ik verdrietig om. Pip Op school vind ik het leuk omdat Senna altijd grapjes maakt. Selena en Eef zijn ook mijn vriendinnen. Op school is alles leuk behalve de bouwhoek, dat vind ik voor jongens. Ik wil later heel lang naar de kermis. En nog later wordt ik dierenverzorgster of juf. Luca Ik speel graag met Tim. En mijn vriendinnetje is Fay. Ik vind gym het leukst en later wil ik voetballer of automonteur worden. Ik moet altijd erg lachen als ik gekieteld wordt.

30 Feestelijke afscheidsdag voor meester Jan en juf Mirjam. Juf Sylvia en juf Greet gaan ergens anders werken en nemen dus ook afscheid.

31

32 Dag school, dag juf! Tot volgend jaar! Fijne vakantie voor iedereen!

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken.

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken. Hoera! Wat leuk dat je bij ons naar school mag. Je wilt vast graag weten wat we allemaal gaan doen. Daarom staat dit boekje op de website van school. Hier staan heel veel belangrijke dingen die handig

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 4a. Dit nieuwe schooljaar wil iedereen veel leren. Daarom zijn we ook hard aan het werk met lezen, taal en rekenen.

Nieuwsbrief groep 4a. Dit nieuwe schooljaar wil iedereen veel leren. Daarom zijn we ook hard aan het werk met lezen, taal en rekenen. Nieuwsbrief groep 4a Een nieuw schooljaar Na de vakantie is iedereen van groep 4a met veel zin en inzet begonnen aan het nieuwe schooljaar. Springend en klimmend gingen we de school in! We hebben een nieuw

Nadere informatie

Voor het eerst naar de Pater van der Geldschool

Voor het eerst naar de Pater van der Geldschool Voor het eerst naar de Pater van der Geldschool s Morgens word je naar school gebracht door papa, mama, opa of oma. Het wachten op de speelplaats Het binnenkomen Om 5 voor half 9 gaat de zoemer; de juffen

Nadere informatie

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer.

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer. FEESTWEEK 2017 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 10 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. Een week vol leuke activiteiten om het schooljaar op

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

HORIZONTAAL.

HORIZONTAAL. KERSTMIS DECEMBER 2018 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

Delft,

Delft, www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl Delft, 30-09-2016 Inhoud Zomerfeest op zaterdag 17 september... 1 Belangrijk nieuws uit de kleutergroepen... 2 De Vindplaats... 3 Maandsluiting...

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS Mechelen-Wahlwiller R.K. Basisschool Mechelen - Wahlwiller

Nadere informatie

Decembermail. Pepernoten bakken

Decembermail. Pepernoten bakken Decembermail Pepernoten bakken Wat rook het heerlijk in de school! Kinderen van groep 1 en 2 hebben de eerste week van december pepernoten gebakken. In kleine groepjes onder leiding van een ouder hebben

Nadere informatie

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij.

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij. De dagindeling in groep 1 en 2 De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00 uur Vrijdagmiddag vrij 10 minuten

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Disselboom

Nieuwsbrief de Disselboom VERJAARDAGEN De komende periode zijn jarig: Sven (gr 7), Julius (gr 2), Lisa (gr 8), Saar (gr 5), Cis (gr 5), Colin (gr 1), Pleun (gr 2), Hamzah (gr 2), Ward (gr 2), Celeste (gr 5), Lucas (gr 6), Sepp

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 25

t Informantje schooljaar week 25 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 25

Nadere informatie

Sterrennieuws. Nummer 4 14 oktober Agenda

Sterrennieuws. Nummer 4 14 oktober Agenda Sterrennieuws Nummer 4 14 oktober 2016 Agenda Datum Zat 15-10 t/m zon 23-10 Herfstvakantie 14 en 15 november Studiedagen: alle leerlingen vrij In de week van 21 november Oudergesprekken groep 1 t/m 7 Nieuws

Nadere informatie

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis DEZE WEEK FELICITEREN WE: Anouk v.d. Meer (woensdag) Alle leerlingen die in de zomervakantie jarig zijn! Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis Nieuws uit de personeelskamer.

Nadere informatie

EEN REIS DOOR HET SCHOOLJAAR 2014-2015 VAN GROEP 1/2

EEN REIS DOOR HET SCHOOLJAAR 2014-2015 VAN GROEP 1/2 EEN REIS DOOR HET SCHOOLJAAR 2014-2015 VAN GROEP 1/2 DAG 1 VAN HET SCHOOLJAAR, IEDEREEN MOEST EVEN OP DE FOTO.. WE HEBBEN HET AFGELOPEN SCHOOLJAAR VEEL THEMA S BEHANDELD: Thema familie Thema feest Thema

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com 2009-2010 Nummer 5 Juf Lassche 292787/ juf Veenstra 038 4600725 henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com Bijbelverhalen en liedjes week 47 en 48: Maandag: klein klein kindje Dinsdag: Mozes wordt

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS A gene Wienberg R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. St. Aloysiusschool

NIEUWSBRIEF. St. Aloysiusschool St. Aloysiusschool Boskamp 19 8121CW Olst Tel: 0570-561564 E-mail: aloysius@mijnplein.nl LEEF LEER LACH NIEUWSBRIEF Januari 2016 Sinterklaas opent de Bieb op school en leent het eerste boek op de St. Aloysiusschool.

Nadere informatie

Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6

Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6 Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6 Groep 6 heeft gisteren een kerstoptreden gegeven in het bejaardenhuis de 10 gemeenten. Al weken hebben we hiervoor geoefend.

Nadere informatie

Klassennieuws van groep 1/2 C

Klassennieuws van groep 1/2 C Klassennieuws van groep 1/2 C Koninklijke week In de week van 22 april t/m 27 april kleurde de Vlieberg Koninklijk rood, wit en blauw. Deze week stond geheel in het teken van de inhuldiging van Koning

Nadere informatie

Vossenjacht KinderBoekenWeek

Vossenjacht KinderBoekenWeek Vossenjacht Kinderboekenweek Vandaag hadden we de afsluitende vossenjacht voor de KBW Kinder Boeken- Week. Gelukkig hebben we de afgelopen week nog een groot aantal aanmeldingen van ouders gehad die deze

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Maandbericht. Coördinator van het oud papier is Gerhard Bos (0621267668). Op www.obs-de-meent.nl kunt u een handleiding vinden voor het inzamelen.

Maandbericht. Coördinator van het oud papier is Gerhard Bos (0621267668). Op www.obs-de-meent.nl kunt u een handleiding vinden voor het inzamelen. www.obs-de-meent.nl Maandbericht Agenda jaargang 6 vrijdag 3 juli 2015 11 juli Oud papier 8 aug. Oud papier 17 aug. Eerste schooldag OUD PAPIER-ouders juli augustus : Wouter en Jasper Bos Merel Alberts

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 26

t Informantje schooljaar week 26 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 26

Nadere informatie

17 sept nr. BELANGRIJKE DATA. Week van de oudervertelmomenten. Ma 10 t/m vr. 12 okt. Kamp groep 8. Ma. 15 t/m vr. 19 okt. Herfstvakantie OP TIJD

17 sept nr. BELANGRIJKE DATA. Week van de oudervertelmomenten. Ma 10 t/m vr. 12 okt. Kamp groep 8. Ma. 15 t/m vr. 19 okt. Herfstvakantie OP TIJD 17 sept. 2018 nr. BELANGRIJKE DATA Ma. 17 sep. Week van de oudervertelmomenten Wo. 3 okt. Start kinderboekenweek Ma 10 t/m vr. 12 okt. Kamp groep 8 Vrij. 12 okt. Zwanenmeer Ma. 15 t/m vr. 19 okt. Herfstvakantie

Nadere informatie

hallo welkom op Een dag in onze kleutergroep

hallo welkom op Een dag in onze kleutergroep hallo welkom op Een dag in onze kleutergroep Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons op school, De Petteflet. Jouw juffen zijn juf Jolanda en juf Anja of juf Nicole en juf Alcesta. Dit boekje

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS De Driesprong Oude Baan 36 6286 BE Wahlwiller - Nijswiller

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. 1 ingang ligt aan

Nadere informatie

U bent op de pagina van groep 1/2 Giraffen van de Walstraschool. Hier kunt u lezen waar de kleuters hoe het komende half jaar

U bent op de pagina van groep 1/2 Giraffen van de Walstraschool. Hier kunt u lezen waar de kleuters hoe het komende half jaar U bent op de pagina van groep 1/2 Giraffen van de Walstraschool. Hier kunt u lezen waar de kleuters hoe het komende half jaar (tot januari 2015) eruit zal zien. Per jaar behandelen we 4 thema s van Schatkist.

Nadere informatie

Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep!

Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep! Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep! Op maandag dinsdag en woensdag hebben wij Juf Margareth en op donderdag en vrijdag, Juf Sjan. Op dinsdag is Juf Sjan er ook voor de groepen 5. Zij

Nadere informatie

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes Weeknieuws week 41 Peutercollege weetjes o De locaties hebben weer nieuwe ouder- kindkisten ontvangen. Zo heeft t Kasteeltje de kist van het thema regen en het Kwetternest heeft nu de kist van Wat heb

Nadere informatie

Op school zijn we met de laatste weken bezig. We zitten volop in de toetsen en dit vraagt ook weer het nodige van de kinderen.

Op school zijn we met de laatste weken bezig. We zitten volop in de toetsen en dit vraagt ook weer het nodige van de kinderen. Juli 2016 Algemeen: In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo Nieuwsbrief teken en Lyme Folder Teken en Lyme Mededelingen directie. Beste ouders/verzorgers, Op school zijn we met de laatste weken bezig. We

Nadere informatie

Aan alle ouders, Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Rapportgesprekken. Voorstelling voor groep 1 tot en met 4. Nieuw zand in de zandbakken

Aan alle ouders, Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Rapportgesprekken. Voorstelling voor groep 1 tot en met 4. Nieuw zand in de zandbakken 2 4 Nieuwsbrief 39 Maandag 26 vrijdag 30 juni Aan alle ouders, Nog één keer een herinnering, komende dinsdag, 27 juni, doen we als school mee aan de (korte) staking. We beginnen die dag een uur later!

Nadere informatie

Het team van kbs Kievitsloop wenst u een heel gelukkig, liefdevol en gezond We gaan er met zijn allen weer een mooi jaar van maken.

Het team van kbs Kievitsloop wenst u een heel gelukkig, liefdevol en gezond We gaan er met zijn allen weer een mooi jaar van maken. Het team van kbs Kievitsloop wenst u een heel gelukkig, liefdevol en gezond 2019. We gaan er met zijn allen weer een mooi jaar van maken. Kerst op school Op donderdag 20 december hebben we met alle leerlingen

Nadere informatie

Welkom op de Pionier

Welkom op de Pionier Welkom op de Pionier Wat lees je allemaal in dit boekje? 1. Wat is de Pionier voor een school? 2. Op school zijn verschillende klassen. 3. Zo gaat het op de Pionier. 4. Hoe ziet een schooldag er op onze

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Van harte welkom op Aurora! In dit boekje kunt u lezen hoe het er aan toe gaat op onze school Aurora. Veel leesplezier gewenst! Naar school gaan: De kinderen mogen

Nadere informatie

(Het volgende Praatpaaltje verschijnt op )

(Het volgende Praatpaaltje verschijnt op ) (Het volgende Praatpaaltje verschijnt op 28-01-2019) GOED GEDAAN! In les 8 van Goed gedaan staat het onderwerp Wat voel ik? centraal. De kinderen leren hun eigen emoties herkennen en benoemen. Er wordt

Nadere informatie

7 oktober 2016 nummer 3

7 oktober 2016 nummer 3 7 oktober 2016 nummer 3 AGENDA vrij 14 okt. voorleeswedstrijd groep 7 en 8 ma 17 okt. juf Nellie vrij ma 17 okt. juf Tamara studieverlof, juf Linda groep 8 di 18 okt. ouderraad vergadering vrij 21 okt.

Nadere informatie

BESTE OUDERS EN VERZORGERS,

BESTE OUDERS EN VERZORGERS, Nieuwsbrief 15 BESTE OUDERS EN VERZORGERS, Het is zover: de zomervakantie staat voor de deur! Een moment om terug te kijken en te denken aan alle mooie herinneringen van het afgelopen jaar. Voor mijzelf

Nadere informatie

December In deze nieuwsbrief: Reggio onderwijs groep 6. Rots & water groep 1-2B. Terugblik Sinterklaasviering. Actie Serious request

December In deze nieuwsbrief: Reggio onderwijs groep 6. Rots & water groep 1-2B. Terugblik Sinterklaasviering. Actie Serious request In deze nieuwsbrief: Reggio onderwijs groep 6 Rots & water groep 1-2B Terugblik Sinterklaasviering Actie Serious request Kerstviering Dit thema kwamen de kinderen van groep 6 een viertal keer in het kookatelier.

Nadere informatie

Lustrum-flits jaar. juni De Vlashof DE LUSTRUM-FEESTWEEK. Wist je dat... 2e Pinksterdag: school gesloten! Studiedag: alle leerlingen vrij!

Lustrum-flits jaar. juni De Vlashof DE LUSTRUM-FEESTWEEK. Wist je dat... 2e Pinksterdag: school gesloten! Studiedag: alle leerlingen vrij! DE LUSTRUM-FEESTWEEK Lustrum-flits 2 juni 2019 De Vlashof 50 jaar Alle dagen op een rij: Maandag 10 juni 2019 2e Pinksterdag: school gesloten! Dinsdag 11 juni 2019 Studiedag: alle leerlingen vrij! Woensdag

Nadere informatie

2013-2014. groepsnieuws oktober 2013

2013-2014. groepsnieuws oktober 2013 2013-2014 groepsnieuws oktober 2013 We zijn vanaf de zomervakantie tot de herfstvakantie goed bezig geweest met zijn allen. We hebben veel aan de Vreedzame School gedaan. Samen afspraken gemaakt over hoe

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

Belangrijke data in sept./okt. 2015

Belangrijke data in sept./okt. 2015 21 sept.2015 nr. 2 Gevonden voorwerpen Belangrijke data in sept./okt. 2015 In de hal van de school staat een rek met gevonden kleding en een krat met gevonden spullen. Aan het eind van de week gaan we

Nadere informatie

Workshop BSO Rakker-Pret.

Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop-programma Toneel Vissen Boskunstwerk Kerstmobiel Experimenten uitvoeren Kleien Overzicht workshops Kalender 2013 Weerkalender Poppenkastpop sint of Piet Bootjes wedstrijd

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep leraar Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie 1. Inleiding

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar Informatie groep ½ Schooljaar 2017-2018 Even voorstellen Hallo, ik ben Joyce van den Berg Ik werk op maandag en dinsdag in groep ½. Hallo, ik ben Elise Stap Ik werk op woensdag t/m vrijdag in groep ½.

Nadere informatie

Weekmail obs Hagen 12 april Paaslunch

Weekmail obs Hagen 12 april Paaslunch Weekmail obs Hagen 12 april 2019 Paaslunch Op donderdag 18 april vindt er een paaslunch plaats op school. De heerlijke lunch vindt in buffetvorm plaats, dit wordt allemaal geregeld door de OR!! De kinderen

Nadere informatie

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad!

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad! Het Josephientje! Jaargang 12 nr. 10 juni 2017 AGENDA 4 juli MR vergadering 5 juli ouderbedankochtend 6 juli Rapportgesprekken groep 1 t/m 7 10 juli Stoeltjes passen. Nieuwe kinderen zijn welkom! 12 juli

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4,van de Boerderijklas

Nieuwsbrief 4,van de Boerderijklas Nieuwsbrief 4,van de Boerderijklas Herfst, herfst wat heb je te koop Duizend kilo bladeren op een hoop Zakken vol met wind, jij mijn kind K weet niet of jij dat aardig vindt. Zie je de kastanjes aan de

Nadere informatie

Oudergesprekken Deze week vinden de oudergesprekken voor de groepen 3 t/m 7 plaats.

Oudergesprekken Deze week vinden de oudergesprekken voor de groepen 3 t/m 7 plaats. 24 juni 2019 24 en 27 juni Oudergesprekken groep 3 t/m 7 26 juni Stapje Verder 2 juli Afscheidsavond/musical groep 8 3 juli Uitzwaaien groep 8 5 juli Laatste schooldag. Leerlingen vrij om 12.10 / 12.25

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis

Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis De Bron De eerste week zit erop! Een beetje spannend was het wel: een nieuw gebouw, vier trappen op, een nieuw lokaal en voor sommige kleuters ook nieuwe kinderen

Nadere informatie

Groep 4. Schrijven Ik kan heel netjes schrijven. Raadsel Wat is het lievelingsdrankje van een krokodil? Croco cola Odette

Groep 4. Schrijven Ik kan heel netjes schrijven. Raadsel Wat is het lievelingsdrankje van een krokodil? Croco cola Odette Groep 4 School Dit is de Maria-Bernadette school. Mijn lievelingsvak is spelen en werken. We hebben Kapla, een bouwhoek, computer en een toneelstukje bedenken. Dat doe ik vaak en tekenen en knutselen.

Nadere informatie

welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan bm maarssen telefoon: fax:

welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan bm maarssen telefoon: fax: welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan 2 3601 bm maarssen telefoon: 0346-562120 fax: 0346-554851 e-mail: directie@kbspionier.nl www.kbspionier.nl 4Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons

Nadere informatie

Branding Babbels schooljaar nummer 4

Branding Babbels schooljaar nummer 4 Branding Babbels schooljaar 2016-2017 nummer 4 Beste ouders, verzorgers, De feestmaand is begonnen. Maandag zullen we met elkaar genieten van de komst van Sinterklaas, de adventvieringen beginnen dinsdag

Nadere informatie

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht.

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht. Een dag bij de kleuters op De Bangert (bijlage bij de schoolgids) De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00

Nadere informatie

OUDERRAAD BASISSCHOOL TITUS BRANDSMA. Activiteitenverslag schooljaar Kinderboekenweek. Sinterklaas

OUDERRAAD BASISSCHOOL TITUS BRANDSMA. Activiteitenverslag schooljaar Kinderboekenweek. Sinterklaas OUDERRAAD BASISSCHOOL TITUS BRANDSMA Activiteitenverslag schooljaar 2017-2018 Samen met het team heeft de ouderraad de volgende activiteiten georganiseerd. Kinderboekenweek Het thema van deze Kinderboekenweek

Nadere informatie

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 6 blz. 1 Door welke poort moet je gaan

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s),

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 5 nr. 4 1 december 2017 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie Actie KiKA Nieuws van de MR Juf Vera 40 jaar in het

Nadere informatie

Van de directie. Nieuwsbrief 5: 20 december In dit nummer:

Van de directie. Nieuwsbrief 5: 20 december In dit nummer: Nieuwsbrief 5: 20 december 2018 Van de directie De laatste adventkaars is op school aangestoken: het is Kerstmis op Het Tangram. Tijdens de verschillende kerstvieringen hebben de groepen 6 de kerstmusical

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool!

Welkom op de St. Willibrordschool! Welkom op de St. Willibrordschool! Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Derde trimester 089/

Derde trimester 089/ Derde trimester De schoolborden worden voor de laatste keer afgeveegd. Alles wordt stilaan van de muren gehaald waardoor de klassen er kaal uit zien. De schoolpoort wordt weldra gesloten We kijken terug

Nadere informatie

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6 Agenda 22 mei t/m 2 juni Cito toetsweek 24 mei 25 / 26 mei 30 mei 30 mei 31 mei 31 mei 1 juni 1 juni 2 juni 2 juni 5 t/m 11 juni 12 juni 12 juni 13 juni 14 juni 12 t/m 16 juni 23 juni Mama verwendag kleuters

Nadere informatie

Naar de basisschool. Naar de peutergroep..

Naar de basisschool. Naar de peutergroep.. Naar de basisschool. Annika is in sept 4 jaar geworden en zit nu in groep C bij Juf Ingrid en Juf Heidy Ze heeft voor ons een prachtige tekening gemaakt die op de voorkant van de peuterkrant een speciaal

Nadere informatie

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandpunt: Ik ben uniek Mos: lichtje uit voor je de deur sluit! Activiteitenkalender kleuters - Donderdag 1 december: - Juf Els en juf Lise: Thema:

Nadere informatie

Ik vind het heel leuk in groep 4. We rekenen en we doen taal. Zo leuk allemaal. Ik hoop dat ik nog veel leer. Julia

Ik vind het heel leuk in groep 4. We rekenen en we doen taal. Zo leuk allemaal. Ik hoop dat ik nog veel leer. Julia We hebben de afgelopen tijd weer veel leuke activiteiten in de klas gedaan. In november was er een gezellige opa en oma middag. Het is leuk om te zien dat de opa s en oma s en de kinderen samen genieten

Nadere informatie

26 nov nr. BELANGRIJKE DATA in November en December. Kerst avondactiviteit Groep 1 t/m 8 om u uit Kerstvakantie

26 nov nr. BELANGRIJKE DATA in November en December. Kerst avondactiviteit Groep 1 t/m 8 om u uit Kerstvakantie 26 nov. 2018 nr. BELANGRIJKE DATA in November en December Wo. 5 dec. Do. 21 dec. Vr. 22 dec. Ma 24 dec t/m vr. 4 jan. Sinterklaasviering Kerst avondactiviteit Groep 1 t/m 8 om 11.45 u uit Kerstvakantie

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

Nieuws uit groep 1/ 2 d.

Nieuws uit groep 1/ 2 d. Nieuws uit groep 1/ 2 d. Dit schooljaar begonnen we met 15 oudste kleuters en 9 jongste kleuters. In september kwamen Jake en Indy erbij. Ons eerste thema van schatkist was Erop uit: het verhaal van Kleine

Nadere informatie

Koningin Beatrixschool

Koningin Beatrixschool Nieuwsbrief 38 3-7-2015 Koningin Beatrixschool De Vissersingel 1, 7942EA Meppel www.beatrixschoolmeppel.nl T: 0522-251716 Geachte ouder(s) verzorger(s) Wat een mooi jaar hebben we achter de rug! In deze

Nadere informatie

WILGENTAALTJE 14 7 december 2018

WILGENTAALTJE 14 7 december 2018 WILGENTAALTJE 14 7 december 2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), Deze week stond in het teken van Sinterklaas. We hadden er samen met de leerlingen naar toe geleefd. En eindelijk was het dan zover. Woensdagochtend

Nadere informatie

DATUM: 8 april 2016 GLOBE EDITIE: 15. De Globe IN DIT NUMMER:

DATUM: 8 april 2016 GLOBE EDITIE: 15. De Globe IN DIT NUMMER: Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

31 augustus 2015 (nr 1)

31 augustus 2015 (nr 1) 31 augustus 2015 (nr 1) 7km van Martenshoek De 11e editie van de 7km van Martenshoek zit er weer aan te komen. De datum is zondag 27 september 2015. De inschrijving is on-line. Er is ook een Ouder-Kindloop.

Nadere informatie

Inhoud. Van Juf Marian: Vanuit het team: Kalender: Activiteiten in de buurt: Van Juf Marian. Beste ouders en lieve kinderen,

Inhoud. Van Juf Marian: Vanuit het team: Kalender: Activiteiten in de buurt: Van Juf Marian. Beste ouders en lieve kinderen, 8-12-2017 Inhoud Van Juf Marian: Vanuit het team: Kalender: Activiteiten in de buurt: Van Juf Marian Beste ouders en lieve kinderen, Woensdag 29 november 2017, de dag van mijn afscheid na 42 jaar werken

Nadere informatie

schooljaar nieuwsbrief nr

schooljaar nieuwsbrief nr Open ochtend We zijn blij dat weer veel mensen onze school hebben gevonden en een kijkje kwamen nemen. Ook de voorlichtingsavond is goed bezocht. Het is belangrijk dat leerlingen op tijd worden aangemeld,

Nadere informatie

Intro Geachte ouders/ verzorgers, Trefwoord Week 2 en 3 (9 t/m 20 januari): Een goed begin

Intro Geachte ouders/ verzorgers, Trefwoord Week 2 en 3 (9 t/m 20 januari): Een goed begin Intro Geachte ouders/ verzorgers, Wij kijken terug op een goed 2016, waarin we goede onderwijsresultaten hebben behaald met de kinderen en een veilige school zijn geweest voor leerlingen, teamleden en

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 1/2C

Nieuwsbrief groep 1/2C Nieuwsbrief groep 1/2C Beste ouders, Voor u ligt de nieuwsbrief van groep 1/2C voor de komende periode. Wij wensen u veel plezier met lezen. Met vriendelijke groet, Eline van Ee Simone Dreierink Wat gaan

Nadere informatie

Houtmarktbericht december 2013 1

Houtmarktbericht december 2013 1 Terwijl de afgelopen tijd de storm buiten raasde en de hagelstenen vielen is het in onze school lekker warm en behaaglijk en zijn we volop aan het werk over ons thema Feesten. Hoewel het 5 decemberfeest

Nadere informatie

september 2015 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

september 2015 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag september 2015 Start schooljaar 2015- Het nieuwe schooljaar start op maandag 31 augustus. Na een welverdiende vakantie heet ons team de kinderen weer enthousiast welkom. Het kernteam drinkt een bakje koffie

Nadere informatie

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek ASJEMENOU Foto s U kunt foto s van de opening van de Kinderboekenweek, het voorlezen door groep 8 bij de kleuters en de 1e opa en oma middag, vinden op onze website in het album Kinderboekenweek. Kinderboekenweek

Nadere informatie

extra >> maandkalender

extra >> maandkalender NIEUWSBRIEF 02 11 2016 extra Beste ouders Heeft iedereen een fijne herfstvakantie gehad? Wij kijken terug op een mooie periode voor de herfstvakantie; de kinderboekenweek met de afsluiting waarbij vele

Nadere informatie

Nog 1 week. De beer is los! - herhaling. MR nieuws TSO

Nog 1 week. De beer is los! - herhaling. MR nieuws TSO Nog 1 week en dan zit het schooljaar er weer op! We nemen afscheid van groep 8 en kijken terug op een mooi en leerzaam jaar. Inmiddels kijken we ook al weer vooruit naar het nieuwe schooljaar. In de afgelopen

Nadere informatie

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer bij ons komen kijken. Dit boekje gaat over onze school, dan weet

Nadere informatie

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school Vrijdag 11 november 2016 Weekbrief Activiteitenoverzicht 16 november Kinderraad (2 leerlingen groep 7/8) 23 en 29 november Oudergesprekken 5 december Sinterklaas Aanwezigheid directie / Meerschools Intern

Nadere informatie

Beste ouders, Team Weemewereld

Beste ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 21 Beste ouders, maandag 12 vrijdag 16 februari Afgelopen woensdag is er een begin gemaakt met de waterafvoer van het schoolplein. Een aantal vrijwillige ouders hebben een gaten gemaakt in

Nadere informatie

Week 14 4 april Agenda

Week 14 4 april Agenda Schoolplein Wat is er hard gewerkt aan het plein, onder supervisie van onze conciërge meester Ruud. Vandaag zijn de mannen bezig om het plein weer netjes te maken en de waterroute wordt gegraven. Felicitaties

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 3 juli 2018 no. 451 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 3 juli 2018 no. 451 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 3 juli 2018 no. 451 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Personele zaken: - We nemen afscheid van onze onderwijsassistent juf Joyce. Ze was elke dinsdag op school

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

Groep 1/2b. Wat een zomer!!!

Groep 1/2b. Wat een zomer!!! Groep 1/2b Hallo allemaal, hier weer wat nieuwtjes van onze groep. Er zitten nu 24 kinderen bij ons in de klas. Na de zomervakantie zagen we weer nieuwe gezichten. Welkom Faye, Bram, Jeremy, Chloë en Daan.

Nadere informatie

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Op de agenda 09-11-2015 16-11-2015 26-11-2015 inleveren Studiedag Dalton. Alle kinderen zijn vrij Deze week muurschildering

Nadere informatie

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel Nieuwsbrief 7 24 november 2016 Aan alle ouders / verzorgers, De inhoud van deze Nieuwsbrief Ouderpanel Maandviering groep 6 Power-training Sinterklaas Schoentje zetten Voorleesavondje Read Shop Sinterklaas

Nadere informatie

Naam: Welkom op De Leer!

Naam: Welkom op De Leer! Naam: Welkom op De Leer! Basisschool De Leer St. Michielsstraat 6 7255 AP Hengelo 0575-46 17 15 Welkom! Hallo, Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer komen

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie