Geventileerd aluminium gevelsysteem ALINEL TYPE A

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "00.00.01 Geventileerd aluminium gevelsysteem ALINEL TYPE A"

Transcriptie

1 Geventileerd aluminium gevelsysteem ALINEL TYPE A 1. Gevelbekleding: Profiel a. Algemeen De gevelbekleding is een systeemoplossing die bestaat uit een set van hoofd- en hulpprofielen die onderling gekoppeld worden en samen een geheel vormen. Een draagstructuur in alu of hout met het bevestigingsmateriaal en de profielen vormt het geventileerd gevelsysteem. Optioneel kan daartoe eveneens isolatie en een waterkeringsfolie aan worden toegevoegd. De isolatie al dan niet gecombineerd met dampopen / regenwaterdichte folie dient te worden geplaatst volgens de richtlijnen van de fabrikant. b. Systeem De hoofdprofielen bestaan uit een 3-tands (totaalzicht: 180mm) en een 2-tands profiel (totaalzicht: 150mm) die met een haaksysteem gekoppeld worden. Het haaksysteem laat een getrapte (+2mm/- 2mm) verstelling toe die een flexibele breedte mogelijk maakt gelijk aan de breedte van het te bekleden gevelvlak. Tenslotte is er een 1-tands profiel dat een speling geeft van +5mm/-5mm. Dit profiel kan op meerdere plaatsen worden toegepast: combinatie hoekprofiel en combinatie startprofiel. c. Hoofdprofiel (ANL-A-100) De gevelbekleding bestaat uit geëxtrudeerde aluminiumprofielen met een breedte van mm. Het profiel heeft een maximale extrusielengte van 6.000mm. De vorm van het profiel is een afgehoekte golvende textuur waardoor zich verticale lijnen vormen. De spatie is telkens 30mm. De profielen worden aaneengeschakeld met een haaksysteem waardoor een naadloze verbinding ontstaat. De schakeling tussen de profielen onderling is steeds verticaal. Het gewicht van het basisprofiel op de gevel bedraagt niet meer dan 9kg/m². d. Eigenschappen Legering 6060 T66 EN Norm EN e. Hulpprofielen De hoofdprofielen worden aangevuld met hulpprofielen die worden gekozen in funktie van het te bekleden oppervlak. In concreto gaat het over: start- en stopprofielen, binnen- en buitenhoekprofielen, en een clips- en afdekkap combinatie. Kwaliteit is overeenkomstig het hoofdprofiel. Toepassing van de hulpprofielen laat toe het geheel onzichtbaar te bevestigen.

2 2. Draagstructuur: a. Algemeen: De profielen dienen te worden opgehangen aan een draagstructuur. Deze kan uit verschillende materialen bestaan, zoals onderstaand beschreven. b. Houten draagstructuur: i. Principe: Het betreft een enkelvoudig regelwerk van houten stijlen in geïmpregneerd (procedé A 2.1/volgens NBN EN 351) Noords grenen of Europees grenen (minimale houtkwaliteit C18), waarachter harde isolatieplaten geplaatst zijn. Zaagsneden en bewerkte delen zullen op de werf worden nabehandeld. Het regelwerk is opgevat als een horizontaal gepositioneerd latwerk. De bevestigingsmiddelen zijn van voldoende lengte zoals voorgeschreven door de fabrikant. Zij worden met voldoende regelmaat vastgezet, overeenkomstig de aard van de ondergrond. (hetzij minimaal om de 100 / cm). Het geheel wordt zuiver en waterpas gemonteerd. ii. Afmetingen en tussenafstanden: (ofwel) De te voorziene secties en onderlinge tussen afstanden van de stijlen, alsook het aantal bevestigingsmiddelen worden gekozen overeenkomstig het gewicht en modulering van de bekledingselementen, de karakteristieken van de achtergelegen draagstructuur en volgens aanduiding op de principeplannen. De in de gevel aanwezige openingen (deuren / ramen / poorten) kunnen ook bepalend zijn om een afwijkende draagconstructie te voorzien teneinde het geheel voldoende en stabiel te kunnen bevestigen. (ofwel) Volgende secties en tussenafstanden dienen te worden gerespecteerd sectie van het horizontale latwerk : minimum 89x35 / mm Horizontale tussenafstanden (h.o.h.) : 100 / 120 / cm Voorziene gevelisolatie : harde platen PUR / PIR / Bevestigingsmiddelen: mechanisch (afstandsmontageschroeven en pluggen) c. Aluminium draagstructuur: i. Principe: Deze bestaat uit een anker en een L-profiel. Het anker heeft een L-vorm, waarbij de achterzijde tegen de vast wand wordt aangeschroefd. De hoogte van de rugzijde bedraagt 135mm. De spouw die ontstaat tussen de gevelbekleding en de achterliggende wand is variabel. De hoek van het anker is versterkt om doorbuiging te voorkomen. Het anker heeft een geponste lip aan het uiteinde waardoor het tussenliggende L-profiel kan vastgehouden worden ten behoeve van de positionering. Aan het uiteinde bevinden zich eveneens voorgeboorde sleufgaten van 18mm waarop het tussenliggende L- profiel kan vastgeschroefd worden. Het tussenliggend L-profiel is geëxtrudeerd onder een hoek van 90. Het profiel heeft een sectie van 60x40mm en een dikte van 2mm.

3 ii. Aantal: Het aantal en de plaats worden bepaald door de fabrikant rekening houdende met een maximale doorbuiging van 1/200 van de overspanning bij een maximale windlast. 3. Oppervlakte behandeling Het oppervlak van profielen dient na voorbehandeling vrij te zijn van grafietresten en corrosiehuid. Overeenkomstig de specificaties in het bijzonder bestek zullen de profielen afgewerkt worden met een van onderstaande oppervlaktebehandelingen : (ofwel)anodisatie De voorbehandeling en bescherming van de profielen volgens het zwavelzuurgelijkstroomproces beantwoordt aan STS en NBN EN Aluminium en aluminiumlegeringen - Anodiseren - Deel 1-15 ( ). De anodisatiewijze gebeurt overeenkomstig het bijzonder bestek volgens wijze AO - Ongepolijst met anodische behandeling (gesatineerd). De meest gangbare anodisatiekwaliteiten zijn : EN AW 1050A en EN AW Na de respectievelijke voorbehandeling en vóór de anodische oxidatie worden de profielen ontvet en gebeitst. De oxidelaag is volkomen dicht (poreusvrij) en bedekt gans het oppervlak van de stukken. De oxidelaag moet volkomen waterdicht gemaakt worden door colmateren in een kokend waterbad. De anodisatieprocedure wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van de systeemleverancier die zo een volledige waarborg biedt op de kwaliteit van de afgewerkte profielen (aluminium, thermische onderbreking en oppervlaktebehandeling). De firma die de anodisatie uitvoert dient het kwaliteitslabel QUALANOD te bezitten, toekenning en blijvende controle gebeuren door de EWAA (European Wrought Aluminium Association). De kwaliteitscontrole gebeurt door proeven volgens de procedure voorzien in het label. De vereiste dikte van de oxidelaag beantwoordt aan STS en bedraagt minimaal : - Klasse 2 stadsatmosfeer 20 micronmeter - Klasse 3 maritieme of industriële atmosfeer 25 micronmeter Kleurkeuze : natuurkleurig / champagne / brons / zwart geanodiseerd

4 (ofwel)coatings De laklagen zijn slagvast en mogen niet afspringen bij mechanische bewerkingen (boren, zagen, frezen, ponsen, ). De voorbehandeling gebeurt volgens de eisen van Qualicoat of G.S.B. (Gutegemeinschaft fur Stuckbewschichtung), De oppervlaktebehandeling gebeurt conform de richtlijnen van de Aluminium Painters Association (APA) en is voorzien van het QUALICOAT-label, toekenning en controle gebeuren door de EWAA (European Wrought Aluminium Association). In overeenstemming met de ligging en/of het bijzonder bestek beantwoordt het poedercoatingsysteem aan klasse 2 (normale belasting / stadsatmosfeer) door een polyester of polyurethaan poedercoating bestemd voor buitentoepassing (laagdikte minimum 60 µm - bij normale belasting). klasse 3 (agressieve belasting / maritieme of industriële atmosfeer, eis van beproeving met de zure (ph=3) zoutsproeitest) hetzij door het industrieel aanbrengen van een pre-anodisatielaag, afgewerkt met een polyester of polyurethaan coating (laagdikte minimum 60 µm), hetzij door een tweelaags aangebrachte polyester- of polyurethaan poedercoating (laagdikte minimum 100 µm). Overeenkomstig het Qualicoat-label geldt voor alle systemen dat de laklaag in het directe zichtvlak vrij moet zijn van storende effecten zoals ruwheid, rimpels, uitzakkingen, overmatige sinaasappelhuid, insluitingen, kraters, stof, blaasjes, verbrande plekken, matte vlekken, krasjes en dergelijke, welke bij daglicht met het blote oog, loodrecht op het oppervlak gezien, op een afstand van 3 meter als storend kunnen worden waargenomen. Kleurkeuze : standaard RAL poedercode. (ofwel)blinkend (glansgraad +/- 70%) (ofwel)mat (glansgraad +/- 30%) (ofwel)structuurlak (ofwel)laagdikte 60 µm (ofwel)laagdikte 100 µm (2-laags)

5 4. Uitvoering De uitvoering geschiedt door, door de fabrikant zelf of door haar erkende plaatsers. a. (ofwel)plaatsing op aluminium draagstructuur: De ankers worden geplaatst op de, volgens de fabrikant, aangegeven plaatsen tegen de vaste wand. Het geheel is 3-assig regelbaar. Tussen de vaste wand en de ankers wordt een kunststof hulpstuk aangebracht om koudebruggen te vermijden. De spouw wordt desgevallend opgevuld met isolatie volgens de gevraagde voorschriften inzake te bereiken U-waardes. Daarbovenop wordt een damp-open regenscherm aangebracht volgens de specificaties van de fabrikant. Ter hoogte van de ankers, waar het dampscherm onderbroken wordt, wordt lokaal verzegeld via EPDM of andere daartoe voorziene producten, toegepast volgens de instructies van de fabrikant. Daarna worden de L-profielen vastgezet op de ankers. Tenslotte worden de hoofdprofielen vastgeschroefd op de L-profielen. De overgangen (hoeken, ramen, dak, verdiepingen) worden conform de richtlijnen van de fabrikant en met de nodige hulpprofielen uitgevoerd. (ofwel)plaatsing op houten draagstructuur: Alvorens het aanbrengen van de houten onderconstructie, wordt de gevel met een hard type isolerende plaat zonder onderbrekingen en volgens de richtlijnen voor goed gedetailleerde bouwknopen volledig geïsoleerd. De thermische isolatie van de buitenmuur zal uitgevoerd worden door middel van harde platen, met een volumegewicht in de kern van ± 30 kg/m³ met een brandreactie A1 volgens KB 19/12/1997 en een Euroclass D s2 d0 volgens EN Ter bevordering van de winddichtheid wordt aanbevolen de naden af te plakken met een daartoe bestemde tape van de fabrikant van de isolatieplaten. De tape wordt aangebracht op een droge, propere ondergrond en wordt over zijn volledige lengte goed aangedrukt. Bij open voegen in de buitengevelbekleding wordt over de ganse oppervlakte een dampopen, waterdichte en UV-bestendige folie aangebracht tegen de geplaatste isolatie, overeenkomstig artikel onderdak - folies / kunststof /. Bevestiging van houten onderconstructie van het geventileerde gevelsysteem geschiedt door middel van gevelschroeven en gevelpluggen, afgestemd op het type ondergrond. De gevelschroeven worden aangebracht doorheen de isolatie in de draagstructuur. Het aantal regelschroeven, onderlinge afstand en secties van de draagstructuur gebeurt volgens de voorschriften van de fabrikant. De verluchte spouw tussen de achterzijde van de houten kepers en de voorzijde van de isolatie bedraagt minimaal 20 mm teneinde ventilatie en regeling van de kepers te kunnen verzekeren. De gevelschroeven voor bevestiging van het gevelsysteem zijn ontworpen voor toepassing in vrijdragende gevelstructuren en hebben een stamdikte van nominaal 6,5 mm. De gevelschroeven dienen ter hoogte van de doorgang met de isolatie afgekleefd te worden met winddichte tape, teneinde een volledig gesloten isolatiewand te bekomen.

6 De gevelschroeven zijn voorzien van een speciale corrosie-werende zink/nikkel coating met corrosiewerende eigenschappen volgens een zoutsproeitest van 700 uur. Het type gevelplug en verankeringsdiepte worden bepaald in functie van de ondergrond volgens belastingstabellen van de producent. De gevelpluggen zijn gemaakt van halogeenvrij Polyamide (PA6), bestand tegen veroudering en spanningsrelaxatie. Het boren van de gaten dient uitgevoerd te worden met een boor afgestemd op het type ondergrond. De boorvoorschriften van de producent van de pluggen dienen strikt gevolgd te worden. De gevelschroeven worden toegepast als een 2-fasenbevestiging. In de eerste fase (positioneringsfase) wordt met horizontaal (solitair) geplaatste gevelschroeven de onderconstructie uitgelijnd tot in het gewenste vlak. In de tweede fase (stabilisatiefase) worden als functie van ondergrond, uitkraging en massa van het gevelsysteem, bij de solitaire gevelschroeven schuine gevelschroeven bijgeplaatst onder een hoek van 30 graden naar boven. Het aantal solitaire en schuine schroeven wordt bepaald volgens de belastingstabellen van de producent. De solitaire- en schuine gevelschroeven vormen tezamen vakwerkconstructies. Na de tweede fase heeft de constructie haar eindsterkte en stabiliteit bereikt. b. Plaatsing hoofdprofielen: Er wordt steeds gestart met ofwel een startprofiel, een binnenhoek of een buitenhoekcombinatie. Het einde wordt steeds bepaald door een combinatie van ofwel eindprofielen, binnenhoek of buitenhoek. De afstand tussen start- en eindprofiel dient te worden ingevuld met de basisprofielen, eventueel gecombineerd met tussenliggende start/stop combinatie. Het is de projectontwerper welke deze tussenafstand invult gebruik makende van de flexibele tussenafstand van 27.5 / 30 / 32mm per profielkoppeling. Het systeem is zo ontworpen dat alle afmetingen kunnen ingevuld worden mits de nodige combinaties uitgewerkt worden. Het ALINEL systeem stelt voor de plaatsing een aantal rubber hulpstukken ter beschikking welke de tussenafstand bepalen. Het spreekt voor zich dat het waterpas plaatsen (uitlijnen) van de start- en stopprofielen op begin en einde een bijzonder belangrijk aandachtspunt is. Het systeem is zo ontworpen dat in uitzonderlijke gevallen combinaties met maatwerk kunnen verwezenlijkt worden. Het zaagwerk wordt met de nodige zorg uitgevoerd, zonder de coating van het zichtvlak te beschadigen. Zichtbare randen blijven onbehandeld / worden bijgekleurd in kleur van het zichtvlak. Waar verschillende metalen of andere materialen samenkomen moet het optreden van mogelijke (elektro-)chemische beschadiging worden voorkomen. Overeenkomstig STS 36 worden alle stalen voorwerpen en structuren die in aanraking komen met het aluminium gevelbekleding gemetalliseerd (klasse Zn80) ofwel gegalvaniseerd (EN ISO EN ISO 1461). Contact met niet-magnetisch roestvrij staal, bv. 18/8 geeft geen problemen.

7 5. Ventilatie Tussen de achterzijde van de plaat en het isolatiemateriaal dient voor een doorlopende ventilatie een ruimte van minimum 2 cm te worden voorzien. Er wordt toegezien op de nodige ventilatieopeningen en een zorgvuldige afwerking ter hoogte van alle hoeken en randen. Per lopende meter plaat moet zowel aan boven- als onderzijde minimaal 20 cm² aan ventilatieopeningen aanwezig zijn per lopende meter plaat, voor gebouwhoogten tot 8m, hetzij 50 cm² voor gebouwhoogten van meer dan 8 m. Een stevig en corrosiebestendig muggengaas moet de toegang van ongedierte tot de ventilatieruimte verhinderen. 6. Schadeherstelling Ingeval van schade aan één of meerdere profielen, kunnen deze steeds verwijderd worden. Wat de hoofdprofielen betreft kan men het betreffende profiel of profielen verwijderen door de reeks los te maken tot op het punt waar het profiel of de profielen zich bevinden. Wanneer het grotere oppervlakte betreft laat het systeem toe om, volgens een zelf gekozen interval, een clipsprofiel te plaatsen dat na plaatsing kan verwijderd worden. Op deze manier laat het systeem toe om herstellingen door te voeren zonder de volledige gevel te verwijderen. De hoekprofielen kunnen steeds individueel verwijderd worden. Het is de projectverantwoordelijke welke bepaald waar en in welke frequentie dergelijke onzichtbare onderbrekingen worden toegepast. Het spreekt voor zich dat deze ook duidelijk op plan moeten zijn aangegeven teneinde er op latere termijn gebruik te kunnen van maken. 7. Intellectuele eigendom Het systeem maakt voorwerp uit van een octrooiaanvraag.

Geventileerd aluminium gevelsysteem ALINEL TYPE A

Geventileerd aluminium gevelsysteem ALINEL TYPE A 00.00.01 Geventileerd aluminium gevelsysteem ALINEL TYPE A 1. Gevelbekleding: Profiel a. Algemeen De gevelbekleding is een systeemoplossing die bestaat uit een set van hoofd- en hulpprofielen, een draagstructuur

Nadere informatie

a. Profielenoverzicht

a. Profielenoverzicht II. GEVELBEKLEDING a. Profielenoverzicht BELFACE Belface is de merknaam voor een uiterst kwalitatief gevelconcept. Deze voorgehangen, verluchte façade combineert een milieuvriendelijk karakter met een

Nadere informatie

PLAATSINGS- INSTRUCTIES DURASID GEVELBEKLEDING

PLAATSINGS- INSTRUCTIES DURASID GEVELBEKLEDING 01/2013 v1 1/6 Algemeen Durasid is een compleet gevelbekledingssysteem geschikt voor nieuwbouw en renovatie: ideaal voor toepassingen in woningbouw, chaletbouw, industriebouw, De gevelpanelen kunnen gebruikt

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. TOEPASSING 2. ISOLATIE. 3. BEVESTIGINGEN 3.1. Keuze gevelschroef 4. HOUTEN DRAAGSTRUCTUUR 5. AFWERKINGSMOGELIJKHEDEN

INHOUDSOPGAVE 1. TOEPASSING 2. ISOLATIE. 3. BEVESTIGINGEN 3.1. Keuze gevelschroef 4. HOUTEN DRAAGSTRUCTUUR 5. AFWERKINGSMOGELIJKHEDEN INHOUDSOPGAVE 1. TOEPASSING 2. ISOLATIE 2.1. POWERWALL - Keymark certified 3. BEVESTIGINGEN 3.1. Keuze gevelschroef 3.2. Type plug 4. HOUTEN DRAAGSTRUCTUUR 5. AFWERKINGSMOGELIJKHEDEN 6. PLAATSINGSVOORSCHRIFTEN

Nadere informatie

PLAATSINGSINSTRUCTIES

PLAATSINGSINSTRUCTIES 1/8 Algemeen Durasid is een compleet gevelbekledingssysteem geschikt voor nieuwbouw en renovatie: ideaal voor toepassingen in woningbouw, chaletbouw, industriebouw De gevelpanelen kunnen gebruikt worden

Nadere informatie

WALL HORIZONTALE PLAATSING. 3.1.1. Montage van het systeem 3.1.2. Onderstructuur 3.1.3. Uitzettingsregels 3.1.4. Afwerking

WALL HORIZONTALE PLAATSING. 3.1.1. Montage van het systeem 3.1.2. Onderstructuur 3.1.3. Uitzettingsregels 3.1.4. Afwerking PLAATSING HORIZONTALE PLAATSING 3.1.1. Montage van het systeem 3.1.2. Onderstructuur 3.1.3. Uitzettingsregels 3.1.4. Afwerking 23/03/2011 3.1. Horizontale plaatsing 3.1.1. Montage van het systeem: Stap

Nadere informatie

Werkvoorbereiding 5.1

Werkvoorbereiding 5.1 5.1 Werkvoorbereiding Bepaal kleur en model van de Keralit dakrandpanelen Advies: werk met twee man, dan kunt u samen klikken en stellen Zie principe details voor wel/geen overstek van de dakrand, alsook

Nadere informatie

Sidings Vezelcement. Februari 2014. Voor prijzen en info: www.franktreuren.nl

Sidings Vezelcement. Februari 2014. Voor prijzen en info: www.franktreuren.nl Treuren BV Sidings Vezelcement Februari 2014 Frank Voor prijzen en info: www.franktreuren.nl 1. Algemene informatie 2. Kleuren Sidings Vezelcement 3. Verwerking 3.1. H.o.h. afstand regelwerk 3.2. Bevestiging

Nadere informatie

Montagevoorschrift Facafix gevelmontagesysteem

Montagevoorschrift Facafix gevelmontagesysteem Montagevoorschrift Facafix gevelmontagesysteem Versie 1 Montagevoorschrift Borgh Facafix Gevelmontagesysteem SE&O - Versie 1.0, januari 2015 Index Algemeen 3 Toepassingen 3 Voorwaarden 4 Booradvies 4 A.

Nadere informatie

Instructies voor het perfecte eindresultaat

Instructies voor het perfecte eindresultaat GEVELBEKLEDING EN DAKRANDEN Instructies voor het perfecte eindresultaat Een product van: 4/205 Inhoudsopgave Algemene informatie 3 Eigenschappen 3 Verpakking en opslag 4 Bewerking 4 Ventilatie, regelwerk,

Nadere informatie

Instructies voor het perfecte eindresultaat. editie 1, jaargang 2013 GEVELBEKLEDING EN DAKRANDEN

Instructies voor het perfecte eindresultaat. editie 1, jaargang 2013 GEVELBEKLEDING EN DAKRANDEN Instructies voor het perfecte eindresultaat editie, jaargang 203 GEVELBEKLEDING EN DAKRANDEN Inhoudsopgave Algemene informatie 3 Eigenschappen 3 Verpakking en opslag 4 Bewerking 4 Ventilatie, regelwerk,

Nadere informatie

00.00.00 Gevelbekleding uit polyvinylchloride (PVC) Deceuninck BELFACE of DEEPLAS of MURVINYL

00.00.00 Gevelbekleding uit polyvinylchloride (PVC) Deceuninck BELFACE of DEEPLAS of MURVINYL dossier... - dd.... 1 00.00.00 Gevelbekleding uit polyvinylchloride (PVC) Deceuninck BELFACE of DEEPLAS of MURVINYL volgnr. 1 00.00.00A BELFACE Gevelbekleding uit gerecycleerd PVC-hardschuim met toplaag

Nadere informatie

NOVEX. Technische gegevens. onderdakplaten

NOVEX. Technische gegevens. onderdakplaten Technische gegevens NOVEX onderdakplaten SVK nv - Aerschotstraat 114 - B-9100 Sint-Niklaas T +32 (0)3 760 49 00 - F +32 (0)3 777 47 84 info@svk.be - www.svk.be NOVEX ONDERDAKPLATEN technische gegevens

Nadere informatie

16. Staalstructuur en beplating

16. Staalstructuur en beplating 16. Staalstructuur en beplating 16.1. Staalstructuur Volgens de bepalingen van Aquafin bestek voor het uitvoeren van betonconstructies in rioolwaterzuiveringsinfrastructuur Hoofdstuk IV.7 16.2. Gevelbekleding

Nadere informatie

Verwerkings- en Montage voorschriften NONIGNIS / IGNIS

Verwerkings- en Montage voorschriften NONIGNIS / IGNIS Verwerkings- en Montage voorschriften NONIGNIS / IGNIS Gevelbekleding NONIGNIS / IGNIS van massief hout. NONIGNIS kan worden toegepast in de gevel, kozijnborstweringen en voor houten bergingen, schuttingen,

Nadere informatie

Sidings Vezelcement. Frank Treuren BV. Voor prijzen en info: Onderhoudsarm. Minimale uitzetting. Diepe houtnerfstructuur

Sidings Vezelcement. Frank Treuren BV. Voor prijzen en info:   Onderhoudsarm. Minimale uitzetting. Diepe houtnerfstructuur Sidings Vezelcement Onderhoudsarm Minimale uitzetting Diepe houtnerfstructuur Frank Treuren BV Voor prijzen en info: Meerkerk T 0183-351889 Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 3 2. Kleuren Sidings Vezelcement

Nadere informatie

aluminium gevelbekleding op maat.

aluminium gevelbekleding op maat. 1 aluminium gevelbekleding op maat. 2 3 Geef je gebouw een moderne toets Mato staat voor een aluminium gevelbekleding, opgebouwd uit een eenvoudig kliksysteem met verticale of horizontale profielen. Het

Nadere informatie

Ventilatie oplossingen

Ventilatie oplossingen Ventilatie oplossingen Hillegersbergsche Gevelproducten is constant op zoek naar verbeteringen in de bouw, met name als het om de gevel gaat! Gezien het feit dat er bij vliesgevels nog steeds veel problemen

Nadere informatie

Innotec Lijmvoorschriften voor Steni gevelplaten

Innotec Lijmvoorschriften voor Steni gevelplaten Innotec Lijmvoorschriften voor Steni gevelplaten Alle Steni gevelplaten kunnen duurzaam verlijmd worden met het Innotec lijmsysteem d.m.v. volgende lijmproducten: Innotec Adheseal Project (kokers 290 ml

Nadere informatie

ZONWERING ICARUS SUNCLIPS LOGGIA

ZONWERING ICARUS SUNCLIPS LOGGIA ICARUS SUNCLIPS LOGGIA INHOUD Leveringsprogramma zonwering... pag. 1 Overzicht STORAX ICARUS lamellen...pag. 2-3 Uitvoeringen STORAX ICARUS... pag. 4-5 STORAX ICARUS Quickfix... pag. 6-7 STORAX ICARUS

Nadere informatie

Werkvoorbereiding 4.1

Werkvoorbereiding 4.1 4.1 Werkvoorbereiding Bepaal kleur en model van de Keralit gevelpanelen. NB: Bij houtdecoren is per pakket een repeterend patroon aanwezig. Dit kan hinderlijk zijn bij grotere oppervlakten. Zorg er daarom

Nadere informatie

TOEPASSINGSRICHTLIJN Duripanel steunplaat voor sierpleister op isolatie

TOEPASSINGSRICHTLIJN Duripanel steunplaat voor sierpleister op isolatie 1. Algemeen Deze toepassingsrichtlijnen zijn specifiek bedoeld voor de bevestiging van Siniat Duripanel platen als steunplaat voor thermische gevelisolatie met een variabele decoratieve afwerking, op een

Nadere informatie

VERWERKINGS- VOORSCHRIFTEN

VERWERKINGS- VOORSCHRIFTEN WALL LB VERWERKINGS- VOORSCHRIFTEN PRINCIPE WALL LB 1. SAFE-R WALL LB 2. Binnenspouwblad 3. Isolatieplug 4. Draagstructuur van gevelbekleding 5. Geventileerde spouw 6. Gevelbekleding DE GEISOLEERDE GEVENTILEERDE

Nadere informatie

BEVESTIGING PM04. Deze documentatie maakt onderdeel uit van het

BEVESTIGING PM04. Deze documentatie maakt onderdeel uit van het BEVESTIGING PM04 Deze documentatie maakt onderdeel uit van het Technisch magazine Massief NT - TMA01-012015 BEVESTIGINGSSYSTEMEN BEVESTIGINGSSYSTEMEN Er zijn diverse bevestigingssystemen verkrijgbaar voor

Nadere informatie

Zorgeloos wonen. Colorpanel gevelpanelen zijn vervaardigd uit kwalitatief. hoogwaardige kunststoffen en door de natuurgetrouwe houtstructuur

Zorgeloos wonen. Colorpanel gevelpanelen zijn vervaardigd uit kwalitatief. hoogwaardige kunststoffen en door de natuurgetrouwe houtstructuur d u u r z a m e g e v e l p a n e l e n Kleur: Creme Zorgeloos wonen Colorpanel is een duurzame en onderhoudsarme gevelbekleding. Colorpanel gevelpanelen zijn vervaardigd uit kwalitatief hoogwaardige kunststoffen

Nadere informatie

DuPont Tyvek Soft. Eigenschap Methode Eenheid Nominale waarde

DuPont Tyvek Soft. Eigenschap Methode Eenheid Nominale waarde DuPont Tyvek Soft Soepel onderdakscherm met een gewicht van 60 g/m2 bestaande uit niet-geweven polyethyleenvezels met een hoge dichtheid. Door zijn samenstelling is het scherm zeer dampdoorlatend met een

Nadere informatie

4. HOUTEN DRAAGSTRUCTUUR 5. AFWERKINGSMOGELIJKHEDEN

4. HOUTEN DRAAGSTRUCTUUR 5. AFWERKINGSMOGELIJKHEDEN INHOUDSOPGAVE 1. TOEPASSING 2. ISOLATIE 2.1. POWERWALL - Keymark certified 3. BEVESTIGINGEN 3.1. Keuze gevelschroef 3.2. Type plug 4. HOUTEN DRAAGSTRUCTUUR 5. AFWERKINGSMOGELIJKHEDEN 6. PLAATSINGSVOORSCHRIFTEN

Nadere informatie

Om splinterige boorgaten te voorkomen moet er onder de HPL-plaat, hardhout of multiplex worden gelegd. In het algemeen wordt een

Om splinterige boorgaten te voorkomen moet er onder de HPL-plaat, hardhout of multiplex worden gelegd. In het algemeen wordt een Owokern HPL Technische informatie. Boren Om splinterige boorgaten te voorkomen moet er onder de HPL-plaat, hardhout of multiplex worden gelegd. In het algemeen wordt een spiraalboor (HSS) gebruikt om te

Nadere informatie

Produktgroep. Waterslagen. Hoekbeschermers Voor meer informatie bel of 5

Produktgroep. Waterslagen. Hoekbeschermers Voor meer informatie bel of   5 Slijtstrippen / Hoekbeschermers Voor meer informatie bel 0575-51 94 31 of www.morgo.nl 5 Softline Waterslag Profielen Een verdere ontwikkeling van onze reeds lang bestaande serie waterslagen met een aantal

Nadere informatie

Instructies voor het perfecte eindresultaat. editie 1, jaargang 2013 GEVELBEKLEDING EN DAKRANDEN

Instructies voor het perfecte eindresultaat. editie 1, jaargang 2013 GEVELBEKLEDING EN DAKRANDEN Instructies voor het perfecte eindresultaat editie 1, jaargang 2013 GEVELBEKLEDING EN DAKRANDEN Inhoudsopgave Algemene informatie 3 Eigenschappen 3 Verpakking en opslag 4 Bewerking 4, regelwerk, isolatie

Nadere informatie

3.3 Kimfixatie. 3.3.1 Kimfixatie Algemeen

3.3 Kimfixatie. 3.3.1 Kimfixatie Algemeen 3.3 Kimfixatie 3.3.1 Kimfixatie Algemeen De EPDM folie moet mechanisch bevestigd worden op iedere plaats waar de folie onderbroken wordt of een hoekverandering ondergaat die groter is dan 15% zoals bij

Nadere informatie

Instructies voor het perfecte eindresultaat

Instructies voor het perfecte eindresultaat GEVELBEKLEDING EN DAKRANDEN Instructies voor het perfecte eindresultaat Een product van: 3/05 Inhoudsopgave Algemene informatie 3 Eigenschappen 3 Verpakking en opslag 4 Bewerking 4 Ventilatie, regelwerk,

Nadere informatie

Facafix gevelmontagesysteem

Facafix gevelmontagesysteem Facafix gevelmontagesysteem Borgh Facafix gevelmontagesysteem Het Borgh Facafix gevelmontagesyteem is ontwikkeld voor het aanbrengen van een zelfdragende houten draagstructuur na plaatsing van een ononderbroken

Nadere informatie

Fermacork FC. www.matgreen.eu

Fermacork FC. www.matgreen.eu Augustus 0 FC Bouwplaat met verdunde randen, samengesteld uit een gipsplaat (80%), gerecycleerde cellulosevezels (0%) en een geëxpandeerde kurkplaat. Inleiding De lancering van de Fermacell-plaat met kurk

Nadere informatie

Instructies voor het perfecte eindresultaat

Instructies voor het perfecte eindresultaat GEVELBEKLEDING EN DAKRANDEN Instructies voor het perfecte eindresultaat Een product van: 4/05 Inhoudsopgave Algemene informatie 3 Eigenschappen 3 Verpakking en opslag 4 Bewerking 4 Ventilatie, regelwerk,

Nadere informatie

Tonality: zonneweringen en jaloezieën TOEPASSINGSRICHTLIJNEN

Tonality: zonneweringen en jaloezieën TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1 Algemeen Deze toepassingsrichtlijnen zijn specifiek bedoeld voor de bevestiging van TONALITY lamellen, baguetten en squares als zonnewering of jaloezieën op aluminium bevestigingsprofielen dewelke bevestigd

Nadere informatie

Buitengevelisolatieconcept TOEPASSINGSRICHTLIJNEN

Buitengevelisolatieconcept TOEPASSINGSRICHTLIJNEN Geventileerde geïsoleerde voorzetgevel 1 Algemeen Buitengevelisolatieconcept Deze toepassingsrichtlijnen zijn specifiek bedoeld voor de plaatsing van een geventileerde en geïsoleerde houten draagstructuur,

Nadere informatie

MILEXX VOLSCHUIM PROFIELEN

MILEXX VOLSCHUIM PROFIELEN MILEXX VOLSCHUIM PROFIELEN Onderhoudsarme gevels, dakkapellen, dakranden en overstekken Een product van: 999.1600.26 Volschuim dubbel rabat, rabat en sponningdeel Het programma Milexx volschuim profielen

Nadere informatie

MILEXX VOLSCHUIM PROFIELEN

MILEXX VOLSCHUIM PROFIELEN MILEXX VOLSCHUIM PROFIELEN Onderhoudsarme gevels, dakkapellen, dakranden en overstekken Een product van: 3/15 Kleuren rabat/sponningdeel Volschuim dubbel rabat, rabat en sponningdeel Het programma is gemaakt

Nadere informatie

Toepassingsrichtlijnen Bluclad GEVELSTEUNPLAAT voor sierpleister

Toepassingsrichtlijnen Bluclad GEVELSTEUNPLAAT voor sierpleister Toepassingsrichtlijnen Bluclad GEVELSTEUNPLAAT voor sierpleister 1. Algemeen Deze toepassingsrichtlijnen zijn specifiek bedoeld voor de bevestiging van RET bouwplaten als steunplaat voor sierpleister op

Nadere informatie

4. Gevelbekleding 1 de 15

4. Gevelbekleding 1 de 15 4. Gevelbekleding 1 de 15 BASISPRINCIPES VOOR DE CONSTRUCTIE VAN GEVELS IN KOPER Fysische gegevens 1.0 De bescherming tegen de weersomstandigheden 2.0 De vochtigheid 3.0 De warmte Bepaling van de verschillende

Nadere informatie

DESIGN- EN MONTAGE INSTRUCTIES versie lynes

DESIGN- EN MONTAGE INSTRUCTIES versie lynes DESIGN- EN INSTRUCTIES versie 1.07.2018 lynes Deze design-en installatiehandleiding heeft als doel een duidelijk overzicht weer te geven van alle relevante informatie en montagedetails. Een handige tool

Nadere informatie

Isolatie. Mei K12 Frameplaat VERWERKINGSVOORSCHRIFTEN VER WERKINGS VOOR SCHRIFTEN.NL

Isolatie. Mei K12 Frameplaat VERWERKINGSVOORSCHRIFTEN VER WERKINGS VOOR SCHRIFTEN.NL Isolatie Mei 2018 K12 Frameplaat VERWERKINGSVOORSCHRIFTEN VER WERKINGS VOOR SCHRIFTEN.NL Transport De Kingspan Kooltherm isolatieplaten dienen droog te worden getransporteerd. Opslag De Kingspan Kooltherm

Nadere informatie

massief kunststof plaat

massief kunststof plaat VERWERKINGSMETHODEN In deze paragraaf wordt aandacht besteed aan de eisen van het stijl- en regelwerk. Tevens zijn de uitgangspunten voor de verwerkingsmethoden (zichtbare- en blinde bevestiging) opgenomen.

Nadere informatie

Isotherme panelen. Industriedeuren

Isotherme panelen. Industriedeuren Isotherme panelen Industriedeuren -1 Toebehoren en opties INUSTRIEPANELEN FRIGOPANEEL TYPE F e F-panelen zijn uiterst geschikt voor gekoelde magazijnen, koelcellen, vriestunnels, cleanrooms enz. Pg. -3

Nadere informatie

Aluminium gevelbekleding op maat.

Aluminium gevelbekleding op maat. 1 Aluminium gevelbekleding op maat. 2 Een gevel in aluminium past perfect in de hedendaagse architectuur met het veranderlijke reliëf en moderne uitstraling. 3 Geef je gebouw een moderne toets. Mato staat

Nadere informatie

Het Powerroof. systeem voor hellende daken. De ultieme garantie op efficiënte isolatie.

Het Powerroof. systeem voor hellende daken. De ultieme garantie op efficiënte isolatie. Het Powerroof systeem voor hellende daken. De ultieme garantie op efficiënte isolatie. De energieprijzen swingen de pan uit. Energiebesparend (ver)bouwen is dan ook rendabeler dan ooit. Met Powerroof,

Nadere informatie

gevelbekledingspanelen - dakrandpanelen

gevelbekledingspanelen - dakrandpanelen 10 JAAR *GARANTIE* Fraaie en duurzame bekleding voor gevels die u nooit meer hoeft te schilderen HPL volkern www.milyt.nl gevelbekledingspanelen - dakrandpanelen Duurzaam en veelzijdig toepasbaar Milyt

Nadere informatie

technische informatie

technische informatie Index Bevestigingsafstanden Rekenvoorbeelden: Tabellen met bevestigingsafstanden Details Gevel Rondom dak Detaillering technische informatie België in het Nederlands Release december 0 : PM Zorg dat u

Nadere informatie

Inleiding. Isolatie. Spouwvulling Binnenisolatie. Buitenisolatie. Dakisolatie Bouwknopen

Inleiding. Isolatie. Spouwvulling Binnenisolatie. Buitenisolatie. Dakisolatie Bouwknopen (her)opbouw van een buitenspouwblad Buitengevelisolatie Herselt Antwerpen, V Driessensstraat Van miniem tot ingrijpend: constructief Van miniem tot ingrijpend: Constructief Visueel Sleephelling Wienerberger

Nadere informatie

TYPE C (wand) PERFORATIE Std 7.7%. Type C16d 5/23/23. Chanfrein 12mm. Maatwerk mogelijk op aanvraag.

TYPE C (wand) PERFORATIE Std 7.7%. Type C16d 5/23/23. Chanfrein 12mm. Maatwerk mogelijk op aanvraag. TYPE C (wand) DIKTE +-18mm GEWICHT 10kg/m 2 MATERIAALOPBOUW MX-kern 18mm Akoestisch dempend glasvlies. STD. AFMETINGEN 3040 x 1280mm PERFORATIE Std 7.7%. Type C16d 5/23/23. Chanfrein 12mm. Maatwerk mogelijk

Nadere informatie

kunststof gevelbekledingspanelen

kunststof gevelbekledingspanelen editie 2, jaargang 20 2 JAAR *GARANTIE* www.eurotexx.nl kunststof gevelbekledingspanelen potdeksel Uiterst geschikt voor bouw en renovatie van houtskeletbouw dubbel rabat deel Gevelbekledingspanelen Eurotexx

Nadere informatie

DUURZAME GELUIDSWANDEN. GELUIDSABSORBERENDE EN -ISOLERENDE AKOESTISCHE CASSETTES A4/B3 (DLα 12 db/dlr 33 db)

DUURZAME GELUIDSWANDEN. GELUIDSABSORBERENDE EN -ISOLERENDE AKOESTISCHE CASSETTES A4/B3 (DLα 12 db/dlr 33 db) TECHNISCHE FICHE: GELUIDSABSORBERENDE EN -ISOLERENDE AKOESTISCHE CASSETTES A4/B3 (DLα 12 db/dlr 33 db) CODES P9503 : L = 0.00 3.00 m P9331 : L = 3.01 4.00 m (intern versterkt) P9332 : L = 4.01 5.00 m (intern

Nadere informatie

TOEPASSINGSRICHTLIJN Duripanel steunplaat voor sierpleister op isolatie

TOEPASSINGSRICHTLIJN Duripanel steunplaat voor sierpleister op isolatie 1. Algemeen Deze toepassingsrichtlijnen zijn specifiek bedoeld voor de bevestiging van Siniat Duripanel platen als steunplaat voor thermische gevelisolatie met een variabele decoratieve afwerking, op een

Nadere informatie

BEVESTIGING PM05. Deze documentatie maakt onderdeel uit van het

BEVESTIGING PM05. Deze documentatie maakt onderdeel uit van het BEVESTIGING PM05 Deze documentatie maakt onderdeel uit van het Technisch magazine Massief NT - TMA01-012015 BEVESTIGINGSSYSTEMEN BEVESTIGINGSSYSTEMEN Er zijn diverse bevestigingssystemen verkrijgbaar voor

Nadere informatie

S XL. Verwerkingsvoorschriften dakrandopstand. IsoniQ MURA S XL i.c.m. gestucte buitengevel. Legenda

S XL. Verwerkingsvoorschriften dakrandopstand. IsoniQ MURA S XL i.c.m. gestucte buitengevel. Legenda Verwerkingsvoorschriften dakrandopstand IsoniQ MURA S XL i.c.m. gestucte buitengevel. Algemeen De elementen dienen conform de verwerkingsvoorschriften van IsoniQ opgeslagen, verwerkt en aangebracht te

Nadere informatie

C. Buitenbekleding. a. Profielenoverzicht Dakranden I. DAKGOOTBEKLEDING DEEPLAS

C. Buitenbekleding. a. Profielenoverzicht Dakranden I. DAKGOOTBEKLEDING DEEPLAS Z C. Buitenbekleding I. DAKGOOTBEKLEDING a. Profielenoverzicht Dakranden DEEPLAS Deeplas is de verzamelnaam voor een uitgebreid gamma hardschuim bekledingsprofielen die een waaier van toepassingen mogelijk

Nadere informatie

Holz Plus. Houten ramen beschermen tegen weer en wind. Profielsysteem voor houten ramen

Holz Plus. Houten ramen beschermen tegen weer en wind. Profielsysteem voor houten ramen Profielsysteem voor houten ramen Houten ramen beschermen tegen weer en wind Volledige bescherming tegen weer en wind Gemakkelijke, snelle clipsmontage Passend voor houten ramen volgens DIN 68 121 Individuele

Nadere informatie

Instructies voor het perfecte eindresultaat

Instructies voor het perfecte eindresultaat GEVELBEKLEDING EN DAKRANDEN Instructies voor het perfecte eindresultaat Een product van: 999.600.0 Inhoudsopgave Algemene informatie 3 Eigenschappen 3 Verpakking en opslag 4 Bewerking 4 Algemene informatie

Nadere informatie

Klik op www.debedijking.nl of www.badhoevese.nl om onze site te bezoeken.

Klik op www.debedijking.nl of www.badhoevese.nl om onze site te bezoeken. Rubbercover EPDM Rubbercover: bewezen prestaties Het Firestone rubbercover membraan is gemaakt van synthetisch rubber, EPDM genoemd. Het Rubbercover Systeem is afgeleid van de hoogwaardige Firestone EPDM

Nadere informatie

1 PRODUCTBESCHRIJVING SAMENSTELLING GAMMA 3 2 EIGENSCHAPPEN MECHANISCHE EN FYSISCHE EIGENSCHAPPEN 3 3 TRANSPORT EN OPSLAG 3

1 PRODUCTBESCHRIJVING SAMENSTELLING GAMMA 3 2 EIGENSCHAPPEN MECHANISCHE EN FYSISCHE EIGENSCHAPPEN 3 3 TRANSPORT EN OPSLAG 3 NOVEX ONDERDAKPLATEN technische gegevens INHOUDSTAFEL 1 PRODUCTBESCHRIJVING 3 1.1 SAMENSTELLING 3 1.2 GAMMA 3 2 EIGENSCHAPPEN 3 2.1 MECHANISCHE EN FYSISCHE EIGENSCHAPPEN 3 3 TRANSPORT EN OPSLAG 3 4 BEWERKING

Nadere informatie

technische informatie

technische informatie Index Bevestigingsafstanden Rekenvoorbeelden: Tabellen met bevestigingsafstanden Details Gevel Rondom dak Detaillering technische informatie België in het Nederlands Release januari 0 : PM Zorg dat u altijd

Nadere informatie

TYPE M (wand) MATERIAALOPBOUW MDF-kern 2 x 9mm Tweezijdig hoogwaardige HPL afwerking (EN438) van Abet Laminati Akoestisch dempend glasvlies.

TYPE M (wand) MATERIAALOPBOUW MDF-kern 2 x 9mm Tweezijdig hoogwaardige HPL afwerking (EN438) van Abet Laminati Akoestisch dempend glasvlies. TYPE M (wand) DIKTE +-20mm GEWICHT 11kg/m 2 MATERIAALOPBOUW MDF-kern 2 x 9mm Tweezijdig hoogwaardige HPL afwerking (EN438) van Abet Laminati Akoestisch dempend glasvlies. STD. AFMETINGEN 3020 x 1270mm

Nadere informatie

VMZ Overlappingsprofiel

VMZ Overlappingsprofiel gevel Plaatsingsgids voor verluchte voorzetgevels met standaardprofielen in zink van VMZINC dieptes en tinten Het werd ontwikkeld om de plaatsing van zinken gevels te vereenvoudigen, maar ook om een uitgebreid

Nadere informatie

PRODUCTBLADEN 2.2.1 GT GEVENTILEERDE SYSTEMEN 2.2.1.1 OP HOUTEN STIJL- EN OF REGELWERK 1.2.1 2.2 DETAILLERINGEN

PRODUCTBLADEN 2.2.1 GT GEVENTILEERDE SYSTEMEN 2.2.1.1 OP HOUTEN STIJL- EN OF REGELWERK 1.2.1 2.2 DETAILLERINGEN 1.2.1 2.2 DETAILLERINGEN PRODUCTBLADEN 2.2.1 GT GEVENTILEERDE SYSTEMEN 2.2.1.1 OP HOUTEN STIJL- EN OF REGELWERK blad 1 uit 6 Open gevel en dichte gevel Bij de verticale toepassing van Rockpanel gevelbekleding

Nadere informatie

Rockwool Soundmaxx akoestisch isolatiesysteem

Rockwool Soundmaxx akoestisch isolatiesysteem Rockwool Soundmaxx akoestisch isolatiesysteem Productomschrijving Rockwool Soundmaxx is een uniek en eenvoudig te monteren akoestisch isolatiesysteem, bestaande uit duurzaam isolatiemateriaal van Rockwool,

Nadere informatie

AANBESTEDINGSTEKST INBOUWSCREENS

AANBESTEDINGSTEKST INBOUWSCREENS AANBESTEDINGSTEKST INBOUWSCREENS PHAZSCREEN INBOUW TYPE 85N - 85NZ en 110N 110NZ (om in te bouwen in een voorziene ruimte boven het raam) 1. Steunen Verzinkt stalen zijconzoles met overgeplooide rand om

Nadere informatie

LEG- EN MANIPULATIE INSTRUCTIES ALGEMEEN

LEG- EN MANIPULATIE INSTRUCTIES ALGEMEEN ALGEMEEN De houtvezel platen moeten vlak gestapeld worden op een pallet of op een voldoende aantal dwarsbalken en moeten beschermd worden tegen elk direct contact met water en permanente vochtigheid. De

Nadere informatie

POAL MONTAGERICHTLIJNEN. 1. Controle van de levering. 2. Uitpakken en sorteren. 3. Bewerken van de panelen

POAL MONTAGERICHTLIJNEN. 1. Controle van de levering. 2. Uitpakken en sorteren. 3. Bewerken van de panelen POAL Voorafgaande opmerking: Onderstaande informatie is afkomstig van bronnen die wij als betrouwbaar beschouwen. We kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor de juistheid of volledigheid ervan.

Nadere informatie

TYPE B (wand) Geplaatst op houten kader dikte 70mm gevuld met 50mm Rockfit 431 adapt 40kg/m 3.

TYPE B (wand) Geplaatst op houten kader dikte 70mm gevuld met 50mm Rockfit 431 adapt 40kg/m 3. TYPE B (wand) Type 16/16/5 DIKTE +-18mm GEWICHT 12kg/m 2 MATERIAALOPBOUW MDF-kern 16m 2-zijdig hoogwaardige HPL afwerking (EN 438) van Abet Laminati Akoestisch dempend glasvlies STD. AFMETINGEN 3040 x

Nadere informatie

technische informatie

technische informatie Index technische informatie Bevestigingsafstanden Mechanische bevestiging panelen op houten achterconstructie Mechanische bevestiging boeideel op houten achterconstructie Horizontale toepassingen Details

Nadere informatie

VMZ 200 Overlappingspaneel / Montagerichtlijnen

VMZ 200 Overlappingspaneel / Montagerichtlijnen Fax: 010-4627935 info@hgpro.nl Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Quick start instructies - samenvatting 3 Standaard en compleet 4 ZincPro afwerkingsprofielen 5 Harmonieuze wisselwerking 6 Voorbereiding bouwproject

Nadere informatie

technische informatie

technische informatie Index technische informatie Bevestigingsafstanden Mechanische bevestiging panelen op houten achterconstructie Mechanische bevestiging boeideel op houten achterconstructie Horizontale toepassingen Details

Nadere informatie

Verwerkingsvoorschriften Okoume:

Verwerkingsvoorschriften Okoume: Verwerkingsvoorschriften Okoume: Supergarant is een hoge kwaliteit Europese productie van okoumé multiplex. Alle Supergarant-uitvoeringen zijn geschikt voor buitentoepassing. Toepassingen zijn o.a. verwerking

Nadere informatie

B+K Waterslagen. Voor een perfecte aansluiting onder ieder kozijn

B+K Waterslagen. Voor een perfecte aansluiting onder ieder kozijn Voor een perfecte aansluiting onder ieder kozijn BK- Waterslagen zijn aluminium waterslagen die in ieder bouwkundig ontwerp passen. Leverbaar met een zichtzijde van 25mm en 40mm, heeft u altijd een esthetisch

Nadere informatie

Voor de toepassing van : Isomar Eurokoumé multiplex Isogarant 20 jaar Eurokoumé multiplex Isoprime Eurokoumé multiplex Isopaint 20 jaar Eurokoumé

Voor de toepassing van : Isomar Eurokoumé multiplex Isogarant 20 jaar Eurokoumé multiplex Isoprime Eurokoumé multiplex Isopaint 20 jaar Eurokoumé Hl Voor de toepassing van : Isomar Eurokoumé multiplex Isogarant 20 jaar Eurokoumé multiplex Isoprime Eurokoumé multiplex Isopaint 20 jaar Eurokoumé multiplex INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 - Opslag pag. 3

Nadere informatie

TECHNISCHE FICHE: A3/B3 A3/B3 (DLα 8 db/dlr 33 db)

TECHNISCHE FICHE: A3/B3 A3/B3 (DLα 8 db/dlr 33 db) TECHNISCHE FICHE: A3/B3 A3/B3 (DLα 8 db/dlr 33 db) GELUIDSABSORBERENDE EN -ISOLERENDE AKOESTISCHE CASSETTES P9507 : L = 0.00 3.00m P9371 : L = 3.01 4.00m (intern versterkt) P9372 : L = 4.01 5.00m (intern

Nadere informatie

TRIDEX: lastenboeken

TRIDEX: lastenboeken TRIDEX: lastenboeken Algemeen 1. voor verkleving met koudlijm 1-laags 2. voor verkleving met koudlijm met onderlaag 3. voor renovatie op oude bitumineuze dakdichting 4. voor plaatsing met ballast 5. voor

Nadere informatie

BDA Agrément BAW /01/A

BDA Agrément BAW /01/A Nummer BAW 13-021//A Datum 23.08.30 Projectnummer 12-B-0249/4 Geldigheid Zie www.bda.nl Product BDA ADVIES BDA Agrément BAW 13-021//A EUROAL waterslagen en lekdorpels Categorie Gevels Betreft Beoordeling

Nadere informatie

Productblad ROCKPANEL Ply

Productblad ROCKPANEL Ply Productblad ROCKPANEL Ply 1 Productbeschrijving ROCKPANEL Ply plaatmateriaal met primerlaag bestaat uit samengeperste minerale wol met een thermohardende kunsthars. De eind (kleur)laag kan op de bouwplaats

Nadere informatie

Montagevoorschrift Facafix gevelmontagesysteem

Montagevoorschrift Facafix gevelmontagesysteem Montagevoorschrift Facafix gevelmontagesysteem Versie 4 excl. Montagevoorschrift Borgh Facafix Gevelmontagesysteem SE&O - Versie 4 excl. Index Algemeen 3 Toepassingen 3 Voorwaarden 4 Booradvies 4 A. Plaatsen

Nadere informatie

Karakteriseer je eigen uitstraling

Karakteriseer je eigen uitstraling Karakteriseer je eigen uitstraling Een product van: 999.1600.02 Zo wordt wonen echt genieten Karakteriseer het gevelbeeld door een egale of robuuste uitstraling met Kerrafront Trend volschuim gevelbekleding.

Nadere informatie

FIRE PROOF PANELS PAROC. Built-on façade oplossingen. Profielplaat, Cassettes, Hout, Glas, Keramische tegels, Steen

FIRE PROOF PANELS PAROC. Built-on façade oplossingen. Profielplaat, Cassettes, Hout, Glas, Keramische tegels, Steen FIRE PROOF PANELS PAROC Built-on façade oplossingen Profielplaat, Cassettes, Hout, Glas, Keramische tegels, Steen Paroc Built on Ned april 2015 PAROC BUILT-ONTM FAÇADE OPLOSSINGEN COMBINEER PAROC PANELEN

Nadere informatie

Bij montage dient men rekening te houden met 3 belangrijke randvoorwaarden:

Bij montage dient men rekening te houden met 3 belangrijke randvoorwaarden: Opslag en transport Om beschadiging, vervorming en vervuiling van de gevelbekleding te voorkomen dient men bij transport en de opslag zorgvuldig te werk te gaan. De delen dienen schoon, droog en vlak getransporteerd

Nadere informatie

GEVELBEKLEDING EN DAKRANDEN. Instructies voor het perfecte eindresultaat

GEVELBEKLEDING EN DAKRANDEN. Instructies voor het perfecte eindresultaat GEVELBEKLEDING EN DAKRANDEN Instructies voor het perfecte eindresultaat 3/205 Inhoudsopgave Algemene informatie 3 Eigenschappen 3 Verpakking en opslag 4 Bewerking 4, regelwerk, isolatie en afwerking 5

Nadere informatie

Canexel. Frank Treuren BV. gevelbekleding. Natuurlijk ogende houtstructuur Eenvoudige montage Weerbestendig Onderhoudsarm Lange levensduur

Canexel. Frank Treuren BV. gevelbekleding. Natuurlijk ogende houtstructuur Eenvoudige montage Weerbestendig Onderhoudsarm Lange levensduur Frank Treuren BV Canexel gevelbekleding Natuurlijk ogende houtstructuur Eenvoudige montage Weerbestendig Onderhoudsarm Lange levensduur Voor prijzen en info: www.franktreuren.nl Canexel gevelbekleding

Nadere informatie

De plantaardige optie - Isover Flora

De plantaardige optie - Isover Flora De plantaardige optie - Isover Flora Hennepwol, een kwalitatieve isolatie De thermische isolatie van daken en verticale binnenwanden: Florapan plus Isover florapan plus is samengesteld uit hennep- en katoenvezels

Nadere informatie

RENO CLICK UNIVISION Renovatieplaten Na-isolatie van binnenuit

RENO CLICK UNIVISION Renovatieplaten Na-isolatie van binnenuit RENO CLICK UNIVISION Renovatieplaten Na-isolatie van binnenuit DIVISION INSULATION www.unilininsulation.nl Renovatieplaten, na-isolatie van binnenuit Bovenplaat houtspaanplaat (watervast verlijmd) - 3

Nadere informatie

Powerroof dakisolatie, door de natuur geïnspireerd.

Powerroof dakisolatie, door de natuur geïnspireerd. Powerroof dakisolatie, door de natuur geïnspireerd. Stap 1: De inspiratiebron... Stap 2: Het denkwerk... Het resultaat: Powerroof, de isolatie voor hellende daken stevig en vormvast 1 2 ongevoelig voor

Nadere informatie

Aluminium onderdorpels

Aluminium onderdorpels Aluminium onderdorpels LUVEMA ALUMINIUM ONDERDORPELS Een mooi resultaat, makkelijk gemonteerd! Voor deuren, hefschuifdeuren, ramen en combinaties. ies. Luvema aluminium onderdorpels bieden een mooie én

Nadere informatie

BESTEK. Ten behoeve van: INTALTHERM 77. Datum: 16 oktober 2015

BESTEK. Ten behoeve van: INTALTHERM 77. Datum: 16 oktober 2015 BESTEK Ten behoeve van: Datum: 16 oktober 2015 Dit bestek is opgesteld met de STABU-systematiek, uitgave: 2014-II onder licentienummer: ------------------ INHOUDSOPGAVE ------------------ INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Potdekselplaten. Dé plaat voor een mooie gevel! Frank Treuren BV. Voor prijzen en info:www.franktreuren.nl

Potdekselplaten. Dé plaat voor een mooie gevel! Frank Treuren BV. Voor prijzen en info:www.franktreuren.nl Potdekselplaten Frank Treuren BV Dé plaat voor een mooie gevel! Voor prijzen en info:www.franktreuren.nl Technische gegevens *de staalkerndikte van de potdekselplaat met standaard HPS plastisol coating

Nadere informatie

argenta opening doors

argenta opening doors Deurroosters Deurroosters voor verschillende toepassingen Inleiding In samenwerking met Renson Ventilation, dé specialist in natuurlijke ventilatie stelt Argent Alu, de specialist in oplossingen voor om

Nadere informatie

Profort. Algemene informatie. Het professionele gevelbekledingssysteem. massief kunststof paneel. Eenvoudige & snelle montage.

Profort. Algemene informatie. Het professionele gevelbekledingssysteem. massief kunststof paneel. Eenvoudige & snelle montage. Profort Het professionele gevelbekledingssysteem Algemene informatie Eenvoudige & snelle montage Onderhoudsarm Kunststof gevelbekleding Brandklasse 2 Duurzaam Kleurecht 10 jaar garantie Milieuvriendelijk

Nadere informatie

Beschrijving. Draagstructuur De draagstructuur wordt gerealiseerd met profielen van geëxtrudeerd aluminium AlMgSi 0,5 F 22.

Beschrijving. Draagstructuur De draagstructuur wordt gerealiseerd met profielen van geëxtrudeerd aluminium AlMgSi 0,5 F 22. Beschrijving Veranda WICSUN Het verandasysteem WICSUN van WICONA is een aluminium profielsysteem met thermische onderbreking voor de constructie van rechthoekige en piramidale verandadaken. Draagstructuur

Nadere informatie

RECTICEL INSULATION BOUW EUROWALL

RECTICEL INSULATION BOUW EUROWALL BOUW EUROWALL Hard polyurethaanschuim, bekleed met een gasdicht meerlagen complex van kraft papier en metaalfolies waarvan één zijde reflecterend en één zijde matgrijs. De reflecterende zijde moet naar

Nadere informatie

MULTITEXX GEVELBEKLEDING

MULTITEXX GEVELBEKLEDING MULTITEXX Modern sponningdeel met verfijnde V-groef Een product van: 999.1600.06 MULTITEXX Een moderne uitstraling met Multitexx gevelbekleding Multitexx gevelbekleding kenmerkt zich door een unieke oppervlakte

Nadere informatie

Bouwplaten GEVELSTEUNPLAAT VOOR SIERPLEISTER TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1

Bouwplaten GEVELSTEUNPLAAT VOOR SIERPLEISTER TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1 Bouwplaten GEVELSTEUNPLAAT VOOR SIERPLEISTER TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1 1. ALGEMEEN Deze toepassingsrichtlijnen zijn specifiek bedoeld voor de bevestiging van ETERNIT bouwplaten als steunplaat voor sierpleister

Nadere informatie

Inhoudstafel. Functie Beschrijving Materiaalkeuze Voordelen Gebruik Berekening + ontwerp Speciale spouwhaken Foto s projecten PLAKABETON

Inhoudstafel. Functie Beschrijving Materiaalkeuze Voordelen Gebruik Berekening + ontwerp Speciale spouwhaken Foto s projecten PLAKABETON Inhoudstafel Functie Beschrijving Materiaalkeuze Voordelen Gebruik Berekening + ontwerp Speciale spouwhaken Foto s projecten PLAKABETON Functie Opvanging van gevelmetselwerk boven raam- en deuropeningen

Nadere informatie