Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "03 12 2015-3 1 01 2016"

Transcriptie

1 EXPO AUTOWORLD MUSEUM BRUSSELS PERSDOSSIER De jaren van de vorige eeuw vormden zonder enige twijfel de gouden periode van de Italiaanse auto-industrie. Constructeurs zoals Alfa Romeo, Fiat, Lancia, Ferrari, Maserati en later Lamborghini probeerden elkaar qua technologische vindingrijkheid voortdurend de loef af te steken, waardoor er steeds krachtiger auto s uit de fabrieken werden gerold. Maar ook designers en carrosseriespecialisten zoals Pininfarina, Bertone, Gandini, Giugiaro, Zagato, Spada, Touring Superleggera konden nauwelijks de orders volgen die niet alleen uit eigen land, maar ook van ver buiten de nationale grenzen afkomstig waren. De Italiaanse creaties verwierven vanaf dat moment een ongeëvenaard prestige overal ter wereld. Ook nu nog fascineren sportauto s uit Italië. Deze voertuigen zijn tegenwoordig niet alleen synoniem van passie, elegantie en dolce vita, maar ook van extremen en hartstochtelijk leven. De vierde grote eindejaarstentoonstelling van Autoworld staat dan ook helemaal in het teken van la bella macchina italiana, vertegenwoordigd door merken van gisteren en van vandaag - Lamborghini, Ferrari, Maserati, Alfa Romeo, Lancia, Fiat Veel van de modellen die u binnenkort in het museum kunt bewonderen, werden speciaal voor dit evenement bij privéverzamelaars en internationale musea geleend. In een scenografie die de unieke sfeer van een piazza en de steegjes van een typische Italiaanse stad tot leven roepen, kunnen de must see -exemplaren van de Italiaanse auto-industrie van dichtbij worden bewonderd. Bezoekers zullen er onder meer oog in oog komen te staan met een van de zeldzame Disco Volantes uit 1952 (naast de huidige Disco Volante by Touring Superleggera), een Lamborghini Miura, een 350 GT Touring, een Maserati Ghibli en nog een hele reeks andere Italiaanse modellen. Er zullen ook enkele moderne supercars worden tentoongesteld, zoals de Lamborghini Veneno en de LaFerrari! Wie Italië zegt, denkt meteen levenslust en farniente. Op de piazza zal de bezoeker tijdens zijn wandeltocht even kunnen uitblazen aan een wijnbar/café en intussen genieten van een vleugje Italiaanse warmte terwijl buiten Koning Winter heerst.

2 het decor De warme sfeer van een Italiaanse stad Haar piazza en haar wijnbar Haar straatjes en haar lanen afgezoomd door bogengangen En op straat, in wat een georganiseerde chaos lijkt, unieke auto s, elegante carrosserieën met een uitzonderlijk design, extreme bolides en supercars om bij weg te dromen De centrale piazza Hier klopt het hart van de tentoonstelling Een plein zoals iedere Italiaanse stad, klein of groot, er één heeft. Met zijn arcades waar de terrassen van een café of een wijnbar zijn ingericht; de steegjes waar verliefde paren met hun Vespa s komen uitgereden. En vooral een plein waar in een vrolijke chaos buitengewone voertuigen naast de stadsautootjes van Giovanni met de pet geparkeerd staan. Het plein is groot genoeg om ook twee uitzonderlijke auto s in te spotlights te plaasten : de Alfa Romeo Disco Volante van 1952, waarvan er slechts vier exemplaren werden gebouwd (waaronder het voertuig dat het automuseum van Turijn zo vriendelijk was om ons uit te lenen), en de huidige Disco Volante by Touring Superleggera. Ook de Lamborghini Miura van 1967 die door Gandini werd ontworpen, en door Bertone werd aangekleed, krijgt een speciale plaats. Midden op de bruisende piazza, tussen de Ferrari 275 GTS Pininfarina, die ooit toebehoorde aan de actrice Raquel Welch, de Fiat V8 Zagato (1952), de Bizzarrini 5300 GT Strada (1964) die door Giugiaro werd ontworpen, de De Tomaso Mangusta Bertone (van de jaren 60), de Iso Rivolta Grifo Giugiaro (1963), de Lancia B24 Spyder Pininfarina, die in 1956 op het autosalon van Brussel aan het publiek werd voorgesteld, en zoveel andere schoonheden op wielen (in totaal zullen meer dan 20 auto s op de piazza te bewonderen zijn), zullen ook enkele onmisbare populaire stadsautootjes worden opgesteld die in de jaren leven brachten in de Italiaanse straten: een Fiat Cinquecento Giardiniera, een Vespa driewieler, een Multipla taxi, een Autobianchina Cabrio Wedden dat het vaak druk zal zijn op het terras van de wijnbar? Van daaruit zullen de bezoekers immers een uniek zicht hebben op al dat moois

3 Concorso d eleganza De fabulous fifties vormden een bron van inspiratie voor de grootste Italiaanse designers zoals Bertone, Vignale, Ghia, Touring en Pininfarina. En ook nu nog behoren de concours d élégance, zoals die van de Villa d Este tot de drukst bijgewoonde in Europa. In deze zone van de tentoonstelling zullen zes van de meest uitzonderlijke carrosserieën een plaats krijgen. Bezoekers zullen er onder meer kunnen kennismaken met o.m. de unieke Fiat 8V (Otto Vu) Factory Car en de Alfa Romeo Coupé Pininfarina 6C 2600 Competizione Italië doet niet alleen denken aan prachtige carrosserievormen, maar ook aan races, snelheid, extreme motoren, wedstrijden Twee evenementen die tot op de dag van vandaag een naam als een klok hebben, zijn de Mille Miglia, de bekende race waarbij de bolides werden losgelaten over kleine weggetjes tussen Brescia en Rome, en de Targa Florio, een ongelooflijk zware wedstrijd waarbij auto s en coureurs bijzonder zwaar op de proef werden gesteld op de bergweggetjes van Sicilië Tijdens de tentoonstelling zullen een aantal mythische modellen, zoals de Ferrari 250 SWB te zien zijn tegen een achtergrond waarop de bezoekers bepaalde etappes van die beroemde wedstrijden zullen kunnen volgen. Showroom Het Italiaanse design van de jaren 50/ 60 heeft intussen plaats moeten maken voor de hedendaagse supercars, maar deze hoeven op geen enkel vlak onder te doen voor hun voorgangers. Wie daaraan nog zou twijfelen, moet de recente de bijzonder exclusieve Lamborghini Veneno waarvan alleen de naam al laat vermoeden welke agressieve krachtpakket er onder de motorkap schuilt en waarvan er in 2013 slechts drie exemplaren werden gebouwd, of de LaFerrari, de jongste supercar van Ferrari met zijn unieke technische kenmerken en de opvolger van de Enzo, maar eens van dichtbij bekijken. Die twee hedendaagse exclusieve modellen zullen samen met een aantal even unieke exemplaren in de marge van de piazza in een hedendaagse showroom worden tentoongesteld.

4 De Lambo - legende Alleen al met hun embleem met de stier maken de Lamborghini s duidelijk dat ze van extreme oplossingen houden! Deze auto s fascineren dan ook niet alleen op het circuit of op de weg, maar ook op de tentoonstelling. Lamborghini ondersteunt als titelsponsor het evenement Italian Car Passion, la bella macchina. Het merk kreeg daarom een vooraanstaande plaats in de zone op het einde van de Blue Boulevard, op de benedenverdieping van Autoworld. Daar zijn uitsluitend modellen van het merk opgesteld de gedroomde gelegenheid om (opnieuw) de uitzonderlijke modellen te ontdekken die de legende van Lamborghini hebben helpen opbouwen, vanaf de eerste jaren van het merk (1964) tot vandaag: de Gallardo Spider, de Super Trofeo, de Murcialago Versace, de Aventador en de Huracan. het Terras / de wijnbar Ieder Italiaans openbaar plein telt er minstens één: een terras in de schaduw, waar u kan genieten van een Italiaanse koffie of een lekker streekwijntje. Ook op de piazza van de tentoonstelling Italian Car Passion kon dit stukje cultureel erfgoed niet ontbreken: op het terras kunnen de bezoekers even ontsnappen aan het grijze weer dat buiten heerst. Deze ruimte zal s avonds ook beschikbaar zijn voor privérecepties. De shop van de tentoonstelling Naast het terras werd een shop ingericht, propvol voorwerpen die te maken hebben met Italiaanse auto s en die door onze partners worden voorgesteld. U zult er ook de catalogus van de tentoonstelling kunnen aanschaffen, waar ieder tentoongesteld model wordt besproken (FR/NL/EN voor een prijs van 20 en 25). Andere hebbedingen zijn de unieke polo die werd ontworpen in samenwerking met de Collezione Automobili Lamborghini, een speciale oplage van de affiche, dvd s, maquettes en modelauto s, waaronder een rode Lambo Miura limited edition in de kleuren van de tentoonstelling en nog heel wat andere geschenken die u ongetwijfeld op ideeën zullen brengen voor de eindejaarsfeesten.

5 Souvenirfoto Voordat hij het museum verlaat, zal iedere bezoeker zich nog kunnen laten vereeuwigen in een Italiaans decor, compleet met Italiaanse achtergrond en een typisch voertuig. De foto kan onmiddellijk worden afgedrukt ( 2/formaat 10x15cm en 4/formaat 15x20cm) of naar het favoriete sociale netwerk van de bezoeker worden verstuurd. Na de vorige grote tentoonstellingen Bugatti 100 ( ), Belgian Racing Legends ( ) en vooral Ferdinand Porsche, from electric to electric ( ), waarvoor Autoworld meer dan bezoekers over de vloer kreeg, belooft de tentoonstelling Italian Car Passion, la bella macchina deze winter het niet te missen evenement te worden in Autoworld.

6 Autoworld, een levend museum dat voortdurend in beweging is Het automuseum Autoworld werd 30 jaar geleden in de zuidhal van de Jubelparkpaleizen van Brussel ondergebracht, een prestigieus gebouwencomplex dat in 1880 werd gebouwd om de 50e verjaardag van de stichting van het koninkrijk België te vieren. Van 1902 tot 1936 werden hier de eerste autosalons van België georganiseerd. Het grootste deel van het 250-tal auto s en motorfietsen die in Autoworld worden tentoongesteld, zijn afkomstig uit de collectie van Ghislain Mahy (die in totaal meer dan voertuigen bezit). Zij bieden een blik op de meest opvallende hoofdstukken van de autogeschiedenis in het kader van een luchtige scenografie, waardoor het publiek tot vlakbij de tentoongestelde voertuigen kan komen. Hier en daar vestigen themazones de aandacht op een specifiek aspect van die geschiedenis (Belgium at Autoworld, Sport & Competition) of zijn voertuigen met dezelfde bestemming samengebracht (openbare diensten, brandweerwagens, ambulances, groene voertuigen, auto s die ooit aan de koninklijke familie toebehoorden enz.). Op de eerste verdieping kan de bezoeker de evolutie van het autodesign volgen en kan hij de meest emblematische modellen van de jaren 60, 70 en 80 van dichtbij bewonderen. Belgium at Autoworld Op geen enkele andere plaats in de wereld werden zoveel Belgische automodellen samengebracht als in Autoworld. De prestigieuze autoproductie in dit land telde ooit meer dan 200 merken, waaronder Minerva, FN, Excelsior, Fondu, Vivinius en Imperia. De zone Belgium at Autoworld is uitsluitend aan deze merken gewijd. Daar komen ons nationale autopatrimonium en de talrijke Belgische voertuigen uit de collectie helemaal tot hun recht. In de zone wordt ook hulde gebracht aan de Belgische knowhow op dit vlak een knowhow die ontstond op het einde van de 19e eeuw in een van de pionierslanden van de autogeschiedenis. Belgium at Autoworld vertelt aan de hand van een twintigtal tentoongestelde voertuigen en heel uitgebreid illustratiemateriaal de geschiedenis van de auto in België. Dankzij de rijkelijk geïllustreerde modules worden talrijke facetten belicht: de oorsprong, de uitvinders, de industriëlen, de ingenieurs, de kunstenaars, de designers, de circuits, de coureurs, de raceteams, Sport & Competition Op de eerste verdieping van het museum worden in een grote ruimte de belangrijkste fasen van de geschiedenis van de autosport (rally s en races) sinds 1906 weergegeven. Ruim twintig wedstrijdauto s kregen er een plaats in een originele en dynamische setting compleet met kombochten, een startopstelling, oude rennerskwartieren, een Michel Vaillant-ruimte, en propvol fotodocumenten, filmbeelden van lang vervlogen tijden en informatieschermen.

7 Praktische informatie Autoworld Museum Brussels Esplanade van het Jubelpark 11, 1000 Brussel (metro Merode) Openingsuren Iedere dag van 3 december 2015 tot 31 januari 2016 (ook op maandag, op 25 december en op 1 januari) van u tot u (zaterdag en zondag: van u tot u) Tarieven (*) Volwassenen : 13 Groepen (15 personen en meer na reservatie) / Studenten / Senioren / Invaliden : 10 Kinderen van 6 tot 12 jaar : 7 / Kinderen < 6 jaar : gratis Tickets kunnen ook online worden besteld (*) met een ticket voor de tentoonstelling krijgt u ook toegang tot de permanente collectie van het museum Informatie voor bezoekers : / Tel. : Website : Facebook Pagina die volledig aan de tentoonstelling gewijd is met een online wedstrijd waarmee u gratis toegangstickets kunt winnen Twitter : #Italiancarpassion@autoworld Instagram : Autoworld_Brussels Persdienst Autoworld : Patricia Raes - GSM : Tel. : mail : press@italiancarpassion.be - press@autoworld.be Persfoto s kunnen worden gedownload van : De film kan worden gedownload van :

MORE THAN A MUSEUM LARGEST COLLECTION OF BELGIAN BRANDS AND CARS

MORE THAN A MUSEUM LARGEST COLLECTION OF BELGIAN BRANDS AND CARS 1986 365 65000 9 1880 Opening Autoworld Days open yearly Fans on Facebook Dedicated zones Construction of the building 20 8 16000 50 Dedicated staff Love Bugs Parades 155 events yearly m 2 available in

Nadere informatie

VAN 15 DECEMBER 2017 TOT 28 JANUARI 2018

VAN 15 DECEMBER 2017 TOT 28 JANUARI 2018 PERS- DOSSIER AUTOWORLD PRESENTEERT VAN 15 DECEMBER 2017 TOT 28 JANUARI 2018 Na Bugatti 100 (2008), Belgian Racing Legends (2011), Ferdinand Porsche, from electric to electric (2013) en Italian Car Passion,

Nadere informatie

Verzamelde oude en nieuwe verhalen / verslagen van Regio West. door Gerard Neijts Vierde jaargang Nr. 11

Verzamelde oude en nieuwe verhalen / verslagen van Regio West. door Gerard Neijts Vierde jaargang Nr. 11 Verzamelde oude en nieuwe verhalen / verslagen van Regio West door Gerard Neijts Vierde jaargang Nr. 11 Geslaagd debuut van Rotterdam Auto Salon Tekst en Foto s: Pim van der Veer Toen bekend werd dat de

Nadere informatie

IN HET LAATSTE WEEKEINDE VAN AUGUSTUS

IN HET LAATSTE WEEKEINDE VAN AUGUSTUS 75 JAAR in autoraces ZANDVOORT BELEEF HET TIJDENS DE HISTORIC GRAND PRIX III III IN HET LAATSTE WEEKEINDE VAN AUGUSTUS draaien het circuit van Zandvoort en de Historische Auto Ren Club wederom drie dagen

Nadere informatie

Brussel - Opening op 11 december 2015

Brussel - Opening op 11 december 2015 Brussel - Opening op 11 december 2015 2 ADAM is een museum en een kunstcentrum [5.000 m²] is gewijd aan de kunst en het design van de XX e eeuw en nu bevindt zich vlakbij het Atomium [Trade Mart / Heizelvlakte]

Nadere informatie

DS WEEK IN PARIJS VIERING VAN 60 JAAR HISTORIE

DS WEEK IN PARIJS VIERING VAN 60 JAAR HISTORIE DS WEEK IN PARIJS VIERING VAN 60 JAAR HISTORIE Als onderdeel van de DS WEEK, die van 19 tot en met 24 mei plaatsvindt in Parijs, bereidt DS een groot evenement voor ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan

Nadere informatie

Leonardo da Vinci, de uitvindingen van een Genie. Het genie in Da Vinci. Andere facetten van een genie

Leonardo da Vinci, de uitvindingen van een Genie. Het genie in Da Vinci. Andere facetten van een genie Leonardo da Vinci, de uitvindingen van een Genie Ter gelegenheid van de 500ste verjaardag van de dood van Leonardo da Vinci, wordt een uitzonderlijke tentoonstelling over deze Renaissance-genie gepresenteerd

Nadere informatie

40 ste verjaardag van Ferrari Club Belgio Zaterdag 9 en zondag 10 juni 2012

40 ste verjaardag van Ferrari Club Belgio Zaterdag 9 en zondag 10 juni 2012 40 ste verjaardag van Ferrari Club Belgio Zaterdag 9 en zondag 10 juni 2012 De leden van de Raad van Bestuur hebben het grote genoegen U uit te nodigen om samen met hen de 40 ste verjaardag van de Ferrari

Nadere informatie

Verzamelde verhalen en verslagen van Regio West. door Gerard Neijts. Zesde jaargang Nr. 2

Verzamelde verhalen en verslagen van Regio West. door Gerard Neijts. Zesde jaargang Nr. 2 Verzamelde verhalen en verslagen van Regio West door Gerard Neijts Zesde jaargang Nr. 2 MG B en MG C GT 6 cil. van Nico Tuk, en MG B GT V8 van Dick Weeda Leo Roosenburg; alweer 2x een eerste prijs Pagina

Nadere informatie

Train World. Een uitstalraam voor de spoorwegen van gisteren, vandaag en morgen

Train World. Een uitstalraam voor de spoorwegen van gisteren, vandaag en morgen Train World Een uitstalraam voor de spoorwegen van gisteren, vandaag en morgen Een uniek uitstalraam Train World, het toekomstige museum, wordt een uitstalraam van het verleden, het heden en de toekomst

Nadere informatie

BELVUE MUSEUM. Jongeren eerst!

BELVUE MUSEUM. Jongeren eerst! BELVUE MUSEUM Jongeren eerst! HET BELvue Beheerd door de Koning Boudewijnstichting Geopend in 2005 als centrum voor democratie en geschiedenis Belangrijkste doelgroep: jongeren 2 Democratische waarden

Nadere informatie

wandeling met aperitiefje & drie degustatiehapjes

wandeling met aperitiefje & drie degustatiehapjes wandeling met aperitiefje & drie degustatiehapjes Over de rug van de galgenberg, wijk Lindeman. Organisatie V.Z.W. Toerisme Heusden Zolder i.s.m. Ontmoetingscentrum La Baracca, Lindeman, ACLI Vlaanderen

Nadere informatie

SAVE THE DATE MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017

SAVE THE DATE MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017 SAVE THE DATE 18-19 MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017 WWW.DESIGNMARKET.BE PRESS CONTACT JULIE TOBY Product Manager +32 (0)2 349 35 53 julie@best.be -- THIERRY BELENGER General Manager

Nadere informatie

INTERcLASSICS. MAASTRICHT 19 Business LOunGes. 10 / 11 / 12 / 13 january 2019

INTERcLASSICS. MAASTRICHT 19 Business LOunGes. 10 / 11 / 12 / 13 january 2019 INTERcLASSICS MAASTRICHT 19 Business LOunGes 10 / 11 / 12 / 13 january 2019 Trakteer uw relaties op een unieke belevenis tijdens InterClassics Maastricht InterClassics Maastricht, al meer dan 25 jaar dé

Nadere informatie

classic Wheels Jaak De Koninck VAN 01/06/2012 TOT EN MET 24/06/2012 TELKENS VRIJDAG, ZATERDAG EN ZONDAG VAN 14 TOT 18 U expo met schilderijen

classic Wheels Jaak De Koninck VAN 01/06/2012 TOT EN MET 24/06/2012 TELKENS VRIJDAG, ZATERDAG EN ZONDAG VAN 14 TOT 18 U expo met schilderijen HANGAR311 classic wheels: 01/06-24/06/2012 / 43 classic Wheels expo met Jaak De Koninck schilderijen VAN 01/06/2012 TOT EN MET 24/06/2012 TELKENS VRIJDAG, ZATERDAG EN ZONDAG VAN 14 TOT 18 U 44 / HANGAR311

Nadere informatie

e profondità Blitz und grundlichkeit

e profondità Blitz und grundlichkeit LAMBORGHINI Blitz und grundlichkeit Scusi e profondità Jeff Keustermans Lange tijd vond ik dat rollend materiaal uit Duitsland moest komen. Deutsche Grundlichkeit über alles. Engelse en zeker Italiaanse

Nadere informatie

alles voor een elfje vijftig jaar 911

alles voor een elfje vijftig jaar 911 106 TEKST Albert Jan Swart m.m.v. Ceesjan Siersma BEELD Martin Dijkstra 107 alles voor een elfje Hoewel er alleen al afgelopen jaar 304 nieuwe elfjes op Nederlands kenteken werden gezet, en het exclusieve

Nadere informatie

PERSBERICHT. R-M: een DS3 gespoten in het exclusieve R-M kleur Brilliant Red

PERSBERICHT. R-M: een DS3 gespoten in het exclusieve R-M kleur Brilliant Red PERSBERICHT R-M Autolakken September 2014 R-M: een DS3 gespoten in het exclusieve R-M kleur Brilliant Red De kracht van kleuren: sterke kleuren = een teken van originaliteit De kleur Brilliant Red van

Nadere informatie

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST INTRO No furniture so charming as books, verkondigde de Engelse schrijver Sydney Smith twee eeuwen geleden. Boeken hebben we in de Koninklijke Bibliotheek

Nadere informatie

THE BRUSSELS DESIGN MARKET

THE BRUSSELS DESIGN MARKET PERSBERICHT BRUSSELS DESIGN MARKET www.designmarket.be Zaterdag 23 april et zondag 24 april 2016 THE BRUSSELS DESIGN MARKET THE LARGEST VINTAGE DESIGN MARKET IN EUROPE Brussels Design Market werd 10 jaar

Nadere informatie

Jules De Bruycker te gast bij Frank Brangwyn

Jules De Bruycker te gast bij Frank Brangwyn persinfo TENTOONSTELLING 11/10/ 13 > 12/01/ 14 Arentshuis, Dijver 16 I B- 8000 Brugge Jules De Bruycker liet zich in zijn etsen met sterke lichtcontrasten inspireren door het werk van Frank Brangwyn. Deze

Nadere informatie

De geschiedenis van de Belgische auto is een nostalgisch verhaal, met een groots verleden maar met een erg ongelukkig einde.

De geschiedenis van de Belgische auto is een nostalgisch verhaal, met een groots verleden maar met een erg ongelukkig einde. M I N E R V A M U S E U M M I N E R V A M U S E U M Minerva kan terecht het meest prestigieuze Belgische automerk genoemd worden. De opkomst, gloriedagen en ondergang spreken tot de verbeelding. Nu meer

Nadere informatie

ZOUTE CONCOURS D'ELEGANCE by Degroof Petercam

ZOUTE CONCOURS D'ELEGANCE by Degroof Petercam ZOUTE CONCOURS D'ELEGANCE by Degroof Petercam 12-13 OKTOBER 2019 Volg ons op sociale media #zoutegrandprix Registreer uw wagen online www.zoutegrandprix.be Pure klasse in een uniek kader Op 12 en 13 oktober

Nadere informatie

the world of wereldmuseum art galleries vanaf 28 juni 2013

the world of wereldmuseum art galleries vanaf 28 juni 2013 the world of vanaf 28 juni 2013 wereldmuseum De makers van Samurai confronteren u nu met de ELDMUSEUM angstaanjagende bewakers van de boeddhistische filosofie, geflankeerd door de woeste helden van Street

Nadere informatie

MIRACOLI. Opens doors which remain closed for others

MIRACOLI. Opens doors which remain closed for others MIRACOLI Opens doors which remain closed for others WAT HEEFT MIRACOLI U TE BIEDEN Verlangt u naar een onvergetelijk verblijf in Italië? MIRacoli helpt u graag bij het samenstellen van uw ideale reis,

Nadere informatie

Snapshot 8: In harmonie. Fotograaf Titus Simoens op stap met Brugse muziekkorpsen

Snapshot 8: In harmonie. Fotograaf Titus Simoens op stap met Brugse muziekkorpsen persdossier Snapshot 8: In harmonie. Fotograaf Titus Simoens op stap met Brugse muziekkorpsen p. 2 Tentoonstelling Snapshot 8: In harmonie. Fotograaf Titus Simoens op stap met Brugse muziekkorpsen Wat?

Nadere informatie

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST INTRO Bijna zeven miljoen boeken, miljarden pagina s, honderden miljarden woorden, beelden en ideeën. Eeuwen van onderzoek en werk om ze te begrijpen,

Nadere informatie

Toen de dieren nog praatten. markt-café-marché. Gratis. Gratis. Spel en bezoek.

Toen de dieren nog praatten. markt-café-marché. Gratis. Gratis.  Spel en bezoek. http://www.brusselbazaar.be/ Toen de dieren nog praatten Spel en bezoek. Voor wie: 3 jaar 1/9/2007-31/12/2017 Extra info: Hallepoort Zuidlaan 150 http://www.kmkg-mrah.be/nl/hallepoort markt-café-marché

Nadere informatie

Jubelparkmuseum. Jubelparkmuseum. Het Jubelparkmuseum is een museum: - voor kunst - voor geschiedenis - voor archeologie

Jubelparkmuseum. Jubelparkmuseum. Het Jubelparkmuseum is een museum: - voor kunst - voor geschiedenis - voor archeologie Jubelparkmuseum Het Jubelparkmuseum is in Brussel. Het Jubelparkmuseum heet zo omdat het in het Jubelpark ligt. Het Jubelparkmuseum is een van de grootste musea van België. Het is een oud museum. Leopold

Nadere informatie

programma 2013 >< 2014 educatief aanbod

programma 2013 >< 2014 educatief aanbod programma 2013 >< 2014 educatief aanbod Rondleidingen, ateliers, stages, voordrachten, familie-activiteiten... Hoe maak je van een museumbezoek een inspirerende ervaring? Het antwoord vind je bij Educateam!

Nadere informatie

PERSBERICHT DE KERAMISCHE KUNST VAN HENRYK LULA HORTAMUSEUM, BRUSSEL (SINT-GILLIS) VAN 31 MAART TOT 4 JUNI 2017

PERSBERICHT DE KERAMISCHE KUNST VAN HENRYK LULA HORTAMUSEUM, BRUSSEL (SINT-GILLIS) VAN 31 MAART TOT 4 JUNI 2017 PERSBERICHT DE KERAMISCHE KUNST VAN HENRYK LULA HORTAMUSEUM, BRUSSEL (SINT-GILLIS) VAN 31 MAART TOT 4 JUNI 2017 Horta Museum Amerikaansestraat, 27 B-1060 Saint-Gillis België www.hortamuseum.be +32.2.543.04.90

Nadere informatie

GT Weekend zaterdag 25 april - zondag 26 april 2015

GT Weekend zaterdag 25 april - zondag 26 april 2015 GT Weekend zaterdag 25 april - zondag 26 april 2015 TWEE DAGEN RIJDEN DOOR DE VALLEI VAN DE LORELEI. GT Weekend Twee dagen rijden door de Rijn Vallei voor moderne sportauto s en klassieke auto s. De Rijn

Nadere informatie

AUTOWORLD BRUSSELS 19 OKTOBER :00-18:00. Brochure

AUTOWORLD BRUSSELS 19 OKTOBER :00-18:00. Brochure AUTOWORLD BRUSSELS 19 OKTOBER 2017 10:00-18:00 Brochure www.erfgoedexpo.be ERFGOED EXPO DÉ VAKBEURS OP HET GEBIED VAN MUSEA, ERFGOED EN RESTAURATIE ERFGOED EXPO wordt hét ontmoetingspunt voor professionals

Nadere informatie

Jaargang 19 - EXTRA EDITIE AUTOSALON 2017 V.U. Publi Schepkens bvba - Tel./Fax (011)

Jaargang 19 - EXTRA EDITIE AUTOSALON 2017 V.U. Publi Schepkens bvba - Tel./Fax (011) EXTRA EXTRA Jaargang 19 - EXTRA EDITIE AUTOSALON 2017 V.U. Publi Schepkens bvba - Tel./Fax (011) 5..4..3..2..1..0.. info@lommelscontact.be www.lommelscontact.be U heeft het autosalon ook dicht bij u thuis!

Nadere informatie

Het WelzijnsPalet Amandelhof brengt u deze zomervakantie in Italiaanse sferen.

Het WelzijnsPalet Amandelhof brengt u deze zomervakantie in Italiaanse sferen. Vakantie in eigen huis! Het Amandelhof brengt u deze zomervakantie in Italiaanse sferen. Veel Nederlanders kennen Italië als vakantieland. Italië staat vooral bekend om de rijke cultuur en geschiedenis,

Nadere informatie

Eerste Giulietta. Was Alfa Romeo in 1950 met de 1900 begonnen ( )

Eerste Giulietta. Was Alfa Romeo in 1950 met de 1900 begonnen ( ) Eerste Giulietta (1954-1965) De Sprint was de eerste Giulietta-variant die te koop was. Hij was door Bertone gebouwd om de investeerders in Alfa Romeo tevreden te stellen. Was Alfa Romeo in 1950 met de

Nadere informatie

Pool Positie! Plaats uw bedrijf in. www.spa-francorchamps.be

Pool Positie! Plaats uw bedrijf in. www.spa-francorchamps.be Plaats uw bedrijf in Pool Positie! Verras uw klanten Een adembenemend uitzicht Een prachtig kader Zalen tot 600m² groot Waarom naar het Circuit van Spa-Francorchamps komen, als het niet voor de unieke

Nadere informatie

Reisprogramma. Vrienden Rijksmuseum Twenthe. Brussel oktober 2019

Reisprogramma. Vrienden Rijksmuseum Twenthe. Brussel oktober 2019 Reisprogramma Brussel 11-13 oktober 2019 Brussel is de hoofdstad van België en wordt tevens vaak als de hoofdstad van Europa gezien. Deze rol heeft Brussel te danken aan het feit dat het het bestuurlijk

Nadere informatie

ELEGANTIE- WEDSTRIJD VILLAGE CLUBS UITNODIGING & GRATIS DEELNAME VIP-ONTHAAL! ZONDAG 2 OKTOBER 2011

ELEGANTIE- WEDSTRIJD VILLAGE CLUBS UITNODIGING & GRATIS DEELNAME VIP-ONTHAAL! ZONDAG 2 OKTOBER 2011 ELEGANTIE- WEDSTRIJD VILLAGE CLUBS UITNODIGING & GRATIS DEELNAME VIP-ONTHAAL! ZONDAG 2 OKTOBER 2011 Geachte mevrouw, geachte heer, Wij hebben het genoegen u uit te nodigen voor een uitzonderlijke dag die

Nadere informatie

KRUMB, DE ALLEREERSTE SOCIALE SMARTPHONE APPLICATIE DIE JE VERTELT WAT ER OM JE HEEN LEEFT.

KRUMB, DE ALLEREERSTE SOCIALE SMARTPHONE APPLICATIE DIE JE VERTELT WAT ER OM JE HEEN LEEFT. KRUMB, DE ALLEREERSTE SOCIALE SMARTPHONE APPLICATIE DIE JE VERTELT WAT ER OM JE HEEN LEEFT. De vele metro-kunstwerken van de MIVB bekijken terwijl je in de Brusselse straten rondloopt; nu al het toekomstige

Nadere informatie

Snapshot 9: Kantje boord. Kant vroeger en nu door de lens van Karin Borghouts

Snapshot 9: Kantje boord. Kant vroeger en nu door de lens van Karin Borghouts persdossier Snapshot 9: Kantje boord. Kant vroeger en nu door de lens van Karin Borghouts p. 2 Tentoonstelling Snapshot 9: Kantje boord. Kant vroeger en nu door de lens van Karin Borghouts Korte inhoud

Nadere informatie

Petrolhead.be. het magazine voor automobiel plezier. nummer 70 15 februari 2015

Petrolhead.be. het magazine voor automobiel plezier. nummer 70 15 februari 2015 Petrolhead.be het magazine voor automobiel plezier nummer 70 15 februari 2015 plus Mercedes 4Matic Hyundai i20 Mazda 2 Peugeot 308 gt summer MaratHon renault Kadjar land rover Morgen vergelijkende test

Nadere informatie

DVD Pack collector [1]

DVD Pack collector [1] Uw kosten naar omlaag, uw marge naar omhoog. 40 thema's 3.769 foto's van A4+/A3-formaat U vindt al deze titels in de Pack Collector (1) 40 CD's op één DVD Duizenden professionele beelden binnen handbereik,

Nadere informatie

organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018

organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018 organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018 Treed in de voetsporen van Leonardo da Vinci en Georgio Armani. Ga genieten van een hedendaagse

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MAART 2019 RÉTROTRAIN SAINT-GHISLAIN. De TSP-boetiek en Rétrotrain zijn open op de eerste zaterdag en de derde dinsdag van de maand

NIEUWSBRIEF MAART 2019 RÉTROTRAIN SAINT-GHISLAIN. De TSP-boetiek en Rétrotrain zijn open op de eerste zaterdag en de derde dinsdag van de maand NIEUWSBRIEF MAART 2019 RÉTROTRAIN SAINT-GHISLAIN De TSP-boetiek en Rétrotrain zijn open op de eerste zaterdag en de derde dinsdag van de maand VOLGENDE OPENINGEN : - zaterdag 2 maart van 9 tot 12u - dinsdag

Nadere informatie

NIEUWE TOPSTUKKEN UIT HET BRUGSE PRENTENKABINET

NIEUWE TOPSTUKKEN UIT HET BRUGSE PRENTENKABINET museabrugge.be MUSEA BRUGGE PERSDOSSIER indrukwekkend NIEUWE TOPSTUKKEN UIT HET BRUGSE PRENTENKABINET OUDE MEESTERS ARENTSHUIS MODERNE GRAFIEK GROENINGEMUSEUM 31.10.2015-14.02.2016 SELECTIE 1 05.03.2016-19.06.2016

Nadere informatie

PRESS CONTACT ONLINE

PRESS CONTACT ONLINE PERSBERICHT PRESS CONTACT JULIE TOBY Project Manager +32 (0)2 349 35 53 Julie@best.be -- THIERRY BELENGER General Manager +32 (0)475 98 40 38 Thierry.belenger@me.com ONLINE WWW.DESIGNMARKET.BE BRUSSELS

Nadere informatie

14-18 Brussel tijdens de Duitse bezetting. Presentatie van de tentoonstelling

14-18 Brussel tijdens de Duitse bezetting. Presentatie van de tentoonstelling 14-18 Brussel tijdens de Duitse bezetting Presentatie van de tentoonstelling 21.08.2014 03.05.2015 Museum van de Stad Brussel www.museumvandestadbrussel.be De reservisten op 29 juli BRUSSEL TIJDENS DE

Nadere informatie

34 GBC GREAT BRITISH CARS

34 GBC GREAT BRITISH CARS 34 GBC GREAT BRITISH CARS ASTON MARTIN RAPIDE NEWTIMER ASTON MARTIN RAPIDE VIERDEURS BRITISH CRAFTMANSHAFT Met de Rapide doet Aston Martin een geslaagde poging om de gevestigde orde binnen de vierdeurs

Nadere informatie

BMW Group Nederland Public Relations

BMW Group Nederland Public Relations 12 mei 2016 Concorso d Eleganza Villa d Este 2016. Concorso d Eleganza Villa d Este 2016. Ultieme combinatie van traditie en toekomstvisie. Rijswijk. Classic en Grand Hotel Villa d Este presenteren met

Nadere informatie

Waar verleden en heden elkaar ontmoeten

Waar verleden en heden elkaar ontmoeten Waar verleden en heden elkaar ontmoeten Introductie Graafs Museum Het Graafs Museum is gevestigd in de Hampoort, de laatste overgebleven stadspoort van de vestingstad Grave. Een locatie die mede het verhaal

Nadere informatie

PERSDOSSIER MARCH TOUR & TAXIS - BRUSSELS

PERSDOSSIER MARCH TOUR & TAXIS - BRUSSELS TOUR & TAXIS - BRUSSELS 10-11 MARCH 2018 PERSDOSSIER WWW.DESIGNMARKET.BE PRESS CONTACT JULIE TOBY Project Manager +32 (0)2 349 35 53 Julie@best.be -- THIERRY BELENGER General Manager +32 (0)475 98 40 38

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

U bent van harte welkom in onze tent tijdens de trainingen of op de wedstrijddag. De koffie (van Cafema) staat klaar!

U bent van harte welkom in onze tent tijdens de trainingen of op de wedstrijddag. De koffie (van Cafema) staat klaar! Nieuwsbrief 2015 nummer 5 juli 2015 Beste raceliefhebbers, Hierbij ontvangt u alweer de 5 e nieuwsbrief van het North Racing Kart Team Powered by Pitparts. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte

Nadere informatie

NIEUWE SECTORINDELING VOOR MAISON&OBJET PARIS

NIEUWE SECTORINDELING VOOR MAISON&OBJET PARIS Persbericht, juni 2015 NIEUWE SECTORINDELING VOOR MAISON&OBJET PARIS De aankomende editie van de Parijse Maison&Objet vindt plaats van 4 t/m 8 september 2015. Nauwgezet volgt de organisatie van de Maison&Objet

Nadere informatie

Agriturismo La Torriola Italië Umbrië Todi

Agriturismo La Torriola Italië Umbrië Todi Agriturismo La Torriola Italië Umbrië Todi 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Agriturismo La Torriola - (Italië Umbrië Todi) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 0583 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Genua Fantastische luxe villa in Ligurië BESCHRIJVING

Nadere informatie

De 17de eeuw door de ogen van Jacques Callot Een selectie uit het Prentenkabinet van het Groeningemuseum

De 17de eeuw door de ogen van Jacques Callot Een selectie uit het Prentenkabinet van het Groeningemuseum persinfo De 17de eeuw door de ogen van Jacques Callot Een selectie uit het Prentenkabinet van het Groeningemuseum p. 2 De 17 de eeuw door de ogen van Jacques Callot. Een selectie uit het Prentenkabinet

Nadere informatie

Lancering winter-bob-campagne: een beetje BOB bestaat niet De bekendste bestuurder van België viert zijn 20 ste verjaardag

Lancering winter-bob-campagne: een beetje BOB bestaat niet De bekendste bestuurder van België viert zijn 20 ste verjaardag PERSBERICHT 25 november 2015 Lancering winter-bob-campagne: een beetje BOB bestaat niet De bekendste bestuurder van België viert zijn 20 ste verjaardag De gewesten, de Belgische Brouwers en Assuralia lanceerden

Nadere informatie

Opening van de retrospectieve tentoonstelling Constantin Meunier

Opening van de retrospectieve tentoonstelling Constantin Meunier Persbericht 9 september 2014 Opening van de retrospectieve tentoonstelling Constantin Meunier Op 20 september 2014 opent, in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, de retrospectieve tentoonstelling

Nadere informatie

_ q Schaalmodellen 2007

_ q Schaalmodellen 2007 Schaalmodellen 2007 Een kwestie van tijd? Een kwestie van persoonlijkheid! Er zijn dingen in het leven waarbij het geen rol speelt hoe jong of oud, hoe groot of klein iemand is... er zijn dingen die je

Nadere informatie

S P A C L A S S I C. Dix Mille Tours du Castellet

S P A C L A S S I C. Dix Mille Tours du Castellet S P A C L A S S I C Voor de 9e keer vindt op het favoriete circuit van vele topcoureurs de Spa Classic plaats. De combinatie van strakke bochten, stijgingen en dalingen in het parcours maakt van dit circuit

Nadere informatie

Sneak preview Museum Het Grachtenhuis

Sneak preview Museum Het Grachtenhuis Luister naar het verhaal van onze grachten Sneak preview Museum Het Grachtenhuis Museum Het Grachtenhuis De Amsterdamse grachten maken de stad. Hier wordt al eeuwen geld verdiend, kunst gemaakt, feest

Nadere informatie

museabrugge.be MUSEA BRUGGE PERSDOSSIER PASSÉ COMPOSÉ HET ONTSTAAN VAN DE GRUUTHUSECOLLECTIE

museabrugge.be MUSEA BRUGGE PERSDOSSIER PASSÉ COMPOSÉ HET ONTSTAAN VAN DE GRUUTHUSECOLLECTIE museabrugge.be MUSEA BRUGGE PERSDOSSIER PASSÉ COMPOSÉ HET ONTSTAAN VAN DE GRUUTHUSECOLLECTIE Gezellemuseum, Rolweg 64, 8000 Brugge Tentoonstelling van 6 juni 2015 tot 3 januari 2016 Passé composé. Het

Nadere informatie

Villa Serenella & Villa Limonaia Italië Toscane Cortona

Villa Serenella & Villa Limonaia Italië Toscane Cortona Villa Serenella & Villa Limonaia Italië Toscane Cortona 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Villa Serenella & Villa Limonaia - (Italië Toscane Cortona) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

2017: Dit is nieuw in Kroatië!

2017: Dit is nieuw in Kroatië! 2017: Dit is nieuw in Kroatië! Amsterdam, 24 februari 2017 De eerste voorzichtige lentezon komt te voorschijn en dus is een nieuw vakantieseizoen op komst. 2017 brengt ook voor Kroatië tal van nieuwigheden!

Nadere informatie

32 porsche scene live

32 porsche scene live 32 porschescenelive porsche classic beutler porsche Zeldzame Porschevariant Mark Wegh van Porsche Centrum Gelderland is gek van bijzondere auto s, met name van speciaal gefabriceerde modellen die op basis

Nadere informatie

Hybride auto s zitten in de lift. Vandaar dat wij u er graag aan herinneren dat 113 jaar geleden in Wenen een

Hybride auto s zitten in de lift. Vandaar dat wij u er graag aan herinneren dat 113 jaar geleden in Wenen een Autoworld Brussels Expo van 6 december 2013 tot 19 januari 2014 Hybride auto s zitten in de lift. Vandaar dat wij u er graag aan herinneren dat 113 jaar geleden in Wenen een jongeman zijn eerste elektrische,

Nadere informatie

Hello sunshine! Reizen langs de Amafi -kust betekent de hee dag buiten zijn. Capri

Hello sunshine! Reizen langs de Amafi -kust betekent de hee dag buiten zijn. Capri Dit soort romantische terrassen kom je overal tegen. Dit is het terras van La Caffeteria op de Piazza del Martiri in Napels. Rechts het strand van beachclub Bagno di Tiberio op Capri. Hello sunshine! Reizen

Nadere informatie

U bent van harte welkom in onze tent tijdens de trainingen of op de wedstrijddag. De koffie (van Cafema) staat klaar!

U bent van harte welkom in onze tent tijdens de trainingen of op de wedstrijddag. De koffie (van Cafema) staat klaar! Nieuwsbrief 2015 nummer 6 september 2015 Beste raceliefhebbers, Hierbij ontvangt u alweer de 6 e nieuwsbrief van het North Racing Kart Team Powered by Pitparts. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de

Nadere informatie

Hier een overzicht van auto's waar deze accu in voor kan komen.

Hier een overzicht van auto's waar deze accu in voor kan komen. Accu type nummer: 54464 Hier een overzicht van auto's waar deze accu in voor kan komen. Dit geeft GEEN garantie dat dat bij u ook is controleer daarom altijd zorgvuldig. Merk Model Motor type Bouwjaar

Nadere informatie

Piaggio Ape. icoon van Italiaans design

Piaggio Ape. icoon van Italiaans design VAN EN DOOR ECHTE APE-FANS! 25 APRIL 2016 Piaggio Ape icoon van Italiaans design Ape voor hem! De Ape, daar droom ik van, ook al ben ik een heteroman! Ape Calessino Het geeft een sfeer van een zonnige

Nadere informatie

Vredes Rally Een gentlemens rally in samenwerking met UNICEF en de Gemeente Den Haag

Vredes Rally Een gentlemens rally in samenwerking met UNICEF en de Gemeente Den Haag Vredes Rally Een gentlemens rally in samenwerking met UNICEF en de Gemeente Den Haag maandag 21 september 2015 Vredes Rally een rally voor de vrede voor klassieke en moderne sport auto s Een rally door

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 5. Beste lezer,

Nieuwsbrief 5 5. Beste lezer, Erfgoedcel Mijn-Erfgoed E.Coppéelaan 87 3600 Genk Nieuwsbrief 5 5 Beste lezer, In het najaar start de Erfgoedcel met een groot en bijzonder project over memorabele wedstrijden in de Mijnstreek: Victorie.

Nadere informatie

Ook jij kan waanzinnig snel surfen via 4G. Snel mee met

Ook jij kan waanzinnig snel surfen via 4G. Snel mee met Ook jij kan waanzinnig snel surfen via 4G Snel mee met Wat heb je nodig voor 4G? 1 3 4Gnetwerk 4Ggsm Het nieuwe 4G-netwerk van Mobistar biedt je de beste snelheid en een netwerk dat in meer dan 270 steden

Nadere informatie

Uitleendossier Expo Human Migration

Uitleendossier Expo Human Migration Uitleendossier Expo Human Migration GoodPlanet Belgium Sinds 1997 inspireert GoodPlanet Belgium jong en oud om een duurzame samenleving te realiseren, door positieve acties te ondernemen en expertise te

Nadere informatie

Attracties. Pass Het Memoriaal Het Memoriaal

Attracties. Pass Het Memoriaal Het Memoriaal Attracties Het Memoriaal 1815 Het Memoriaal Aan de voet van de Heuvel met de Leeuw vindt u het ondergrondse Memoriaal 1815. Hier beleeft u één van de meest bewogen tijden van onze Geschiedenis, alsof u

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Spyker Over Spyker Mijn spreekbeurt gaat over Spyker. Al een aantal jaren ben ik fan van de formule 1. Dat weten jullie wel. Nu is er een Nederlands autobedrijf dat vanaf 2007 ook gaat meedoen in de formule

Nadere informatie

KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT

KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT Wetenschappelijke instelling van de Franse Gemeenschap van België Programma voor groepen 2014 Rondleidingen permanente collecties «De schatten van Mariemont»: de pronkstukken

Nadere informatie

De Gentlemen Drivers Businessclub1

De Gentlemen Drivers Businessclub1 programma 20191 De Gentlemen Drivers Businessclub1 de geur van benzine en de smaak van champagne Ondernemers en auto s Gentlemen drivers start your engines! Capital Cars + Connect is de plek waar business

Nadere informatie

programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families

programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families Rondleidingen, ateliers, stages, voordrachten, familie-activiteiten... Hoe maak je van een museumbezoek een inspirerende ervaring?

Nadere informatie

Meer dan 60 levensechte, geanimeerde dino s veroveren Paleis 2 vanaf 20 mei

Meer dan 60 levensechte, geanimeerde dino s veroveren Paleis 2 vanaf 20 mei VIP PERSUITNODIGING - AVANT PREMIERE Dé zomerexpo voor de hele familie! De grootste dino expo ooit komt naar Brussel! EXPO DINO WORLD Meer dan 60 levensechte, geanimeerde dino s veroveren Paleis 2 vanaf

Nadere informatie

Samenvatting leerlijn Cultureel Erfgoed Thema Utopie Kijk voor meer informatie op of neem contact op met uw cultuurcoach.

Samenvatting leerlijn Cultureel Erfgoed Thema Utopie Kijk voor meer informatie op   of neem contact op met uw cultuurcoach. Groep 1-2 Project: Dromen s nachts gaat dromen vanzelf, maar met een klein beetje moeite lukt het ook overdag! Je kunt naar het verleden reizen of naar de toekomst flitsen. Alles is mogelijk. In de eerste

Nadere informatie

Wie wat waar... SPA FRANCOR-

Wie wat waar... SPA FRANCOR- RACING EVENTS TRACKDAYS RACING COURSES SPONSOR EVENTS Wie wat waar... Wie zijn we? PGmotorsport komt voort uit de activiteiten van Paul Geeris Porsche Service en verzorgt in deze vorm alle aspecten rondom

Nadere informatie

Verloren gewaand schilderij van Manet teruggevonden

Verloren gewaand schilderij van Manet teruggevonden AiA Art News-service Verloren gewaand schilderij van Manet teruggevonden Kunstvondst De Franse schilder Manet bewonderde Frans Hals en kopieerde in 1872 in Haarlem diens Regentessen. Dat lang verloren

Nadere informatie

Autosalon van Geneve 2011

Autosalon van Geneve 2011 Autosalon van Geneve 2011 Komt dat zien! Autoshow Heeft u de nieuwe Toyota Yaris al gezien? En de Prius+? Of de Ford B-Max? En wat te denken van de Lancia Ypsilon en Delta? Volkswagen lonkt met de Golf

Nadere informatie

Maak samen met Kobe een museum Docentenhandleiding Groep 1 t/m 3

Maak samen met Kobe een museum Docentenhandleiding Groep 1 t/m 3 Docentenhandleiding Groep 1 t/m 3 1 Utrecht, 2016 Beste docent, Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te nemen aan het programma. In deze docentenhandleiding

Nadere informatie

REDENEN OM EEN WERELDERFGOED STAD TE BEZOEKEN

REDENEN OM EEN WERELDERFGOED STAD TE BEZOEKEN REDENEN OM EEN WERELDERFGOED STAD TE BEZOEKEN FEITEN EN CIJFERS Hoofdstad van het district Porto, stad die door UNESCO sinds 1996 als werelderfgoed erkend is Ligging:: zuidwesten van Europa, aan de Atlantische

Nadere informatie

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI H.A.N.G. PLEKKEN Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI Binnenkort ga je met je klas op bezoek bij het Nederlands Architectuur instituut (NAi). Daar zal je het programma H.A.N.G. plekken volgen.

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. Bezoekcijfers. Totaal aantal bezoeken 2014. Van Gogh Museum 1.608.849 De Mesdag Collectie 8.076 Bibliotheek en Documentatie 371

JAARVERSLAG 2014. Bezoekcijfers. Totaal aantal bezoeken 2014. Van Gogh Museum 1.608.849 De Mesdag Collectie 8.076 Bibliotheek en Documentatie 371 1 Bezoekcijfers Totaal aantal bezoeken 2014 Van Gogh Museum 1.608.849 De Mesdag Collectie 8.076 Bibliotheek en Documentatie 371 2 De bezoekers Met een top aantal bezoekers, een spectaculair vormgegeven

Nadere informatie

Wij zorgen voor het decor, de ervaring creëert u zelf...

Wij zorgen voor het decor, de ervaring creëert u zelf... Wij zorgen voor het decor, de ervaring creëert u zelf... IN DE NATUUR Kamperen in de Dordogne: dat staat garant voor vakanties in de natuur met het gezin. Hier kunt u genieten van de kleine maar charmante

Nadere informatie

FAST & FURIOUS LIVE KOMT NAAR BELGIË

FAST & FURIOUS LIVE KOMT NAAR BELGIË ALLEREERSTE WERELDWIJDE ARENA TOUR FAST & FURIOUS LIVE KOMT NAAR BELGIË 27 & 28 JANUARI IN SPORTPALEIS ANTWERPEN Brussel, 22 september 2017 Universal Brand Development, Fast Live Productions en Live Nation

Nadere informatie

Wij brengen de ruiters tot bij u!

Wij brengen de ruiters tot bij u! Wij brengen de ruiters tot bij u! wie zijn we Eindelijk een unieke kalender met een overzicht van de must see Belgian EVENTS in dressuur! Ontdek via dressuurevent.be meer over clinics, veilingen, wedstrijden,

Nadere informatie

SCHATTEN VAN VRIENDEN. 60 JAAR AANWINSTEN

SCHATTEN VAN VRIENDEN. 60 JAAR AANWINSTEN MUSEA BRUGGE SCHATTEN VAN VRIENDEN. 60 JAAR AANWINSTEN SCHATTEN VAN VRIENDEN. 60 JAAR AANWINSTEN VAN 22 SEPTEMBER 18 TOT 27 JANUARI 19 / COLLECTIEPRESENTATIE / ARENTSHUIS INTRO Dit jaar is het zestig jaar

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 0635 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Milaan INDRUKWEKKEND KASTEEL BIJ MILAAN TE KOOP BESCHRIJVING

Nadere informatie

Zevende jaargang Nr. 5

Zevende jaargang Nr. 5 Zevende jaargang Nr. 5 Door Gerard Neijts Pagina 2 Pagina 2 Museumreiss 3-8 mei 2015 Deze museumreis was de meest recente in de ree eks museumreizen van Jan Mol, Dik Boosman en Pim van der Veer, die begon

Nadere informatie

Beste leerkracht van groep 6,

Beste leerkracht van groep 6, Beste leerkracht van groep 6, Binnenkort brengt u met uw klas, in het kader van Cultuurmenu, een bezoek aan museum Beelden aan Zee. Om uw bezoek aan het museum zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden sturen

Nadere informatie

PROGRAMMA MUSEUM OP MAAT

PROGRAMMA MUSEUM OP MAAT PROGRAMMA MUSEUM OP MAAT 2018-2019 Voor maatschappelijk kwetsbare personen en mensen met een mentale of een fysiek- motorische beperking Voor de blinde en slechtziende bezoeker Voor doven, slechthorenden

Nadere informatie

Huizen. Extra bergzolder. Perfect afgewerkt. Dakterras op het zuiden. Drie Slaapkamers. Ligging nabij snelwegen. Leenderweg 292 A, 5644 AE Eindhoven

Huizen. Extra bergzolder. Perfect afgewerkt. Dakterras op het zuiden. Drie Slaapkamers. Ligging nabij snelwegen. Leenderweg 292 A, 5644 AE Eindhoven Huizen vanhendriks Leenderweg 292 A, 5644 AE Eindhoven Perfect afgewerkt Dakterras op het zuiden Drie Slaapkamers Extra bergzolder Ligging nabij snelwegen H51 H51 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie