Onderbouw. Bianca van Rossum. Gymnasium 4. Nikki Bloemen. Florian Tiggeloven

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderbouw. Bianca van Rossum. Gymnasium 4. bpvanrossum@hotmail.nl. Nikki Bloemen. nikki.bl@hotmail.com. Florian Tiggeloven"

Transcriptie

1 4 +PLUSSER Naam Klas adres Onderbouw Bianca van Rossum Gymnasium 4 bpvanrossum@hotmail.nl Nikki Bloemen nikki.bl@hotmail.com Florian Tiggeloven Floriantiggeloven@hotmail.com Geef bijles in / en aan (klassen) Frans en Latijn: Wiskunde: Geschiedenis en wiskunde: Klas 1 en 2 Profiel Hallo! Ik ben Bianca van Rossum en zit nu in 4 gymnasium. Ik wil graag bijles geven in Latijn en Frans omdat ik deze vakken heel erg leuk vind en ze me makkelijk afgaan. Mocht je problemen hebben met Latijn en/of Frans dan wil ik je heel graag helpen om het onder de knie te krijgen en de stof te verduidelijken. Zeker bij Latijn is het fijn als je het goed doorhebt omdat Latijn (of Grieks) eigenlijk je toegang tot het gymnasium is. Ik denk jou op een prettige en ontspannen manier te kunnen helpen; samen komen we er vast wel uit! Hallo, Ik ben Nikki Bloemen en zit nu in 5 VWO met het profiel N&G met wiskunde A en natuurkunde. Wiskunde gaat mij vanaf het 1 ste leerjaar al erg gemakkelijk af en ben in staat het vak goed uit te leggen. Ik vind het leuk om kinderen te helpen zodat ze het aan het eind van het jaar goed snappen en met een mooi cijfer afsluiten. Vind je geschiedenis moeilijk en misschien zelfs saai? Ik kan je helpen en je de leuke kant van geschiedenis laten zien. Later ga ik namelijk een bachelor geschiedenis studeren. Ik zit nu in de 5 e klas

2 vwo met wiskunde-b en veel wiskundestof van de 1 e en 2 e klas is in m n brein opgeslagen. Ik had eerst ook veel moeite met wiskunde begrijpen maar wat bijles hielp me op het niveau dat ik nu heb. :) Kees Szabó kees.szabo@icloud.com Arjen Drijfhout arjendrijfhout@hotmail.com Floor Willemse florinewillemse@gmail.com Wiskunde klas 1 en 2 Wiskunde: Wiskunde: Ik zit in en heb Wiskunde-B waar ik best goed in ben. Ik weet uit eigen ervaring dat je aan het begin van de middelbare school moeite kan hebben met wiskunde, hierdoor kan je in de hogere klassen vastlopen. Daarom wil ik je graag helpen met je wiskunde zodat je een goede basis hebt voor de rest van de middelbare school. Ik zit in 5VWO en ik doe Natuur en Techniek. Ik heb nu twee soorten wiskunde en ik haal er altijd goede cijfers voor. Ik ben ook in staat om jou de stof uit te leggen zodat je het hopelijk ook beter begrijpt. Kan jij nu al niet meer je ogen open houden tijdens wiskunde of wordt je nu al duizelig van al die cijfers? Dan kan ik jou daar mee helpen! Ik zit dit jaar in VWO 5 en volg de vakken Wiskunde B en Wiskunde D. Wiskunde is mijn lievelingsvak, maar Wiskunde is niet voor iedereen het hoogte punt van de week. Daar gaan we naartoe werken. Ik sta klaar om samen met jou wiskunde een stuk leuker te maken!

3 Joséphine Kiewiet de Jonge 5 VWO kiewietjoseph@hotmail.com Tika Kroon 5 HAVO tikasara@hotmail.com Roos Söentken 4 HAVO roosrosacatosoentken@hotmail. com Wiskunde: klas 1 en 2 Frans: klas 1 t/m 3 Spaans: Klas 2 Engels: Klas 1 tm 3 Ik heb een combinatie van het profiel Natuur en Techniek en Natuur en Gezondheid gekozen. Ik ben zelf tweetalig opgevoed (Frans en Nederlands), waardoor Frans mij gemakkelijk afgaat. Wiskunde is één van mijn beste en leukste vakken. Het lijkt mij heel leuk om je te helpen en om er samen voor te zorgen dat je het vak beter onder de knie krijgt. Ik hoor graag van je! Ik zit in havo 5 zit en doe de kunststroom. Doordat Spaans mijn moedertaal is heb ik vorig jaar mijn eindexamen kunnen doen waarvoor ik met vlag en wimpel geslaagd was. Ik zou graag mee willen helpen aan het verbeteren van je uitspraak. Dag allemaal, Ik ben Roos Söentken uit Havo 4. Ik zou het leuk vinden om jou bijles te geven in Engels omdat ik erg geïnteresseerd bent in de taal en dit mij ook altijd erg makkelijk is afgegaan. Ik vind het leuk om dit vak aan mensen uit te leggen, zowel Grammatica als tekstverklaring. Later zou ik graag een leraren opleiding doen en dit is een mooie oefening. Dus vind jij Engels moeilijk en zou je graag verbetering in je Engels toetsen zien, zou ik jou graag helpen. Groetjes en hopelijk tot snel!

4 Valentijn van Amstel Natuurkunde/Na Sk: ik doe een N&T profiel. ik vind natuurkunde erg interessant en leuk om bijles in te geven. ik snap het goed en kan het goed uitleggen. Onderbouw en bovenbouw Marit Ridder Diploma VWO 2015 Frans: Aardrijkskunde: Geschiedenis: Ik studeer Franse taal en cultuur in Utrecht, hierdoor kan ik goed grammatica uitleggen en helpen bij uitspraak. Want op school spreek ik de hele dag Frans. Helpen met de juiste leerstrategie te vinden, vind ik ook leuk! Marrit Buruma Diploma VWO 2015 Wiskunde : Klas 1 t/m 3 Economie Klas 4 Ik vind wiskunde en economie leuk vakken en kan het op een makkelijke en logische manier aan (onderbouw)leerlin gen uitleggen. Lonike Faes Diploma VWO 2015 lonikefaes@gmail.com Luca Ligter Gymnasium 6 lucaligter@gmail.com Economie, scheikunde, biologie, wiskunde (B), aardrijkskund e: Klas 1 t/m 6 scheikunde: Vorig jaar heb ik mijn diploma gehaald met het profiel N&G met economie en geschiedenis. Ik kan deze vakken goed uitleggen en ik vind het leuk om leerlingen te helpen met deze vakken. Ik ben Luca, ik zit op het moment in Gymnasium 6, en doe natuur en techniek met biologie. Vorig jaar merkte ik dat sommige mensen niet genoeg hadden aan de uitleg van de les, en dat dit invloed had op hun cijfers. Ik wil me daarom graag

5 Esmée Grim Latijn, wiskunde, Nederlands beschikbaar stellen om bijles te geven aan mensen die moeite hebben met vakken, en wil ze helpen om weer bij te komen bij de les. Ik kan hulp geven bij sommen, en uitleg geven over onderwerpen die je niet snapt. Ik zit in VWO6 met profiel E&M. Voor deze vakken haal ik goede cijfers, dus ik kan je er heel goed mee helpen. Het lijkt me super leuk om samen tot een goed eind cijfer te komen! Esther Schelvis Gymnasium 6 esther.schelvis@hotmail.nl Dico Karssiens Gymnasium 6 dico.karssiens@gmail.com Nederlands, Frans, Spaans, Latijn, Engels: Wiskunde B, natuurkunde, informatica, Engels: Scheikunde, economie: Klas 2 t/m 4 Hoi, ik ben Esther en ik zit nu in 6 gymnasium met het profiel E&M! Ik vind talen erg leuk en ben er ook goed in. Als je moeite hebt met een van deze vakken, wil ik je graag helpen en hopelijk zorgen we er dan samen voor dat je een goed cijfer haalt! Hoi, ik ben Dico. Ik zit nu in V6 en ik kom uit Weesp. Als je moeite hebt met Wiskunde, Scheikunde, Economie, Engels of Informatica, ben je bij mij aan het juiste adres. Ik geef je graag bijles in een of meer van deze vakken tijdens mijn tussenuren als dit uitkomt, of na schooltijd. Als je geïnteresseerd bent om van mij bijles te krijgen, stuur dan een en dan kijken we wel op welke tijden dit uitkomt!

6 Tijmen van der Schaaff Elvis Avdo Geslaagd Voor HAVO Roos Verbruggen HAVO 5 roosemarije@gmail.com Wiskunde en Nederlands Klas 1 en 2 Frans en Spaans: Klas 1 t/m 6 Geschiedenis: Maatschappijlee r: H4 MAW: H5 (H4 vanaf periode 3) Hallo allemaal, Ik ben Tijmen van der Schaaff ik zit in klas V6 en ben 16 jaar. Ik weet dat het leren van sommige vakken soms tot problemen kan leiden. Ik zou graag bijles willen geven aan 1e en 2e klassers omdat ik die waarschijnlijk goed kan helpen bij hun problemen. Ik zou graag Nederlands en Wiskunde bijles geven omdat ik daar zelf nooit veel moeite bij had in de onderbouw. Ik hoop dat ik jullie in de toekomst kan helpen! Als je bijles nodig hebt voor Frans of Spaans dan ben je bij mij aan het goede adres : Na de HAVO te hebben afgerond met mooie cijfers voor Frans en Spaans, heb ik mijn propedeuse gehaald voor de opleiding leraar Frans. Tegenwoordig zit ik op de Universiteit van Utrecht en studeer er Franse taal & cultuur. Met deze kennis ben ik ervan overtuigd dat ik jou kan helpen het cijfer voor het vak Frans of Spaans omhoog te halen. Hallo ik ben Roos Verbruggen uit H5. Ik ben 17 jaar oud en ik wil graag bijles geven in de vakken maatschappijleer, MAW en Geschiedenis. Ik begrijp zelf dat het soms moeilijk is verbanden te leggen en ik wil je graag helpen om hier beter in te worden. Zodat jij straks een beter cijfer haalt!

7 Ruben Linssen Gymnasium 5 linssen.ruben@gmail.com Kimberley Snijders kim.snijders@gmail.com Benthe Schuurman benthe.schuurman@hotmail.co m Bram van der Pijl Gymnasium 5 bramvanderpijl@gmail.com wiskunde (B), scheikunde: Klas 3 en 4 Economie en M&O: H4,H5 en V5 Wiskunde (A): Wiskunde (B), natuurkunde, scheikunde: Ik ben Ruben Linssen en volg de profielen 'natuur en techniek' en 'natuur en gezondheid'. Ik vind het erg leuk om mensen te helpen als ze problemen hebben met een vak of iets niet snappen. Mijn vrienden zijn vaak erg tevreden als ik ze dingen heb uitgelegd. Ik ben Kimberley Snijders, ben 18 jaar oud en zit in de 6e klas van het VWO. Ik zit sinds de 1e klas op het ATC en ben begonnen op de Havo. Nadat ik in het schooljaar mijn Havo diploma heb gehaald, heb ik besloten om verder te gaan op het VWO. Ik vind het erg leuk om bijles te geven en andere leerlingen te helpen. Ik ben Benthe Schuurman en 17 jaar. Vind jij wiskunde erg lastig? Probeer je van alles, maar kom je er alsnog niet uit? Ik zou je graag willen helpen, en samen werken aan mooie cijfers! Ik zelf zit nu in 5 Vwo met het profiel N&G. Hoi, ik ben Bram van der Pijl. Ik zit in Gymnasium 5 en volg het profiel Natuur&Techniek. De vakken wiskunde, natuurkunde en scheikunde gaan mij zeer gemakkelijk af en ik wil jou graag helpen zodat het jou ook gemakkelijk afgaat. Nu help ik ook al vaak mijn vrienden en volgens hun doe ik dat prima. Ik hoop dat wij samen kunnen werken naar een beter cijfer.

8 Ilaria Viola Gymnasium 5 ilavio@gmail.com Juri Sampieri Bjornsson Gymnasium 5 j.sampieribjornsson@gmail.co m Lotte Hendriks lotte.a.hendriks@kpnmail.nl Engels, Frans, Wiskunde (A): Spaans: Klas 1 t/m 6 scheikunde, wiskunde (B): Scheikunde Klas 3 t/m 5 hoihoi! Ik ben Ilaria, 17 jaar, en ik zit in mijn laatste jaar gymnasium. Aangezien ik van thuis uit Italiaans spreek heb ik een voorsprong met Spaans en Frans, dit zijn dan ook vakken die me goed liggen. Ook heb ik vorig jaar in 2 vakken al vervroegd eindexamen gedaan, namelijk Engels en Spaans. Ik denk dan ook dat ik je daar (hopelijk) goed mee zou kunnen helpen! Verder vind ik wiskunde een heel leuk vak waarin ik je kan helpen de (vaak simpele) logica weer te snappen. Ik zou je heel graag willen helpen als je moeite hebt met één (of meer) van deze vakken! Hallo, ik ben Juri. Ik zit in de 5 de met het profiel Natuur en Techniek. scheikunde en wiskunde gaan mij goed af, maar ik weet ook dat het moeilijke vakken zijn die veel energie kosten. Het hebben van iemand die het goed kan uitleggen helpt ontzettend. Ik denk dat ik je daarmee kan helpen. Zoek je scheikunde bijles? Dan ben je bij mij aan het goede adres! Ik ben Lotte en ik zit in de 6 de klas van het VWO met het profiel N&T. Scheikunde vind ik een interessant vak. Graag zou ik je willen helpen om scheikunde beter te begrijpen!

9 Maarten du Pree Havo 5 maarten.dupree@live.nl Aldo van den Nieuwendijk aldovandennieuwendijk@hotma il.com M&O Havo 4 en 5 Frans, Engels, Biologie: Ik wil graag bijles geven in het vak M&O omdat ik M&O een interessant vak vind en het mij goed afgaat. Dus mocht je problemen hebben met M&O dan kan ik je helpen. Laat me van tevoren weten welk hoofdstuk je wilt bespreken en dan zorg ik ervoor dat we de bijles effectief besteden Hallo, ik ben Aldo van den Nieuwendijk en ik zit in VWO5 en doe de profielen Natuur & Techniek en Natuur & Gezondheid. Ik vind biologie, frans en engels leuke vakken waar ik goede cijfers voor haal en ik hoop je bij deze vakken te kunnen helpen door goede uitleg en tips te geven.

Onderbouw. Profiel. Geef bijles in / en aan (klassen) 4 +PLUSSER Naam Klas e-mailadres

Onderbouw. Profiel. Geef bijles in / en aan (klassen) 4 +PLUSSER Naam Klas e-mailadres 4 +PLUSSER Naam Klas e-mailadres Onderbouw Bianca van Rossum Gymnasium 4 bpvanrossum@hotmail.nl Nikki Bloemen nikki.bl@hotmail.com Florian Tiggeloven Floriantiggeloven@hotmail.com Geef bijles in / en aan

Nadere informatie

Geef bijles in / en aan (klassen) Onderbouw. Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde, Engels. Klas 1 t/m 3. Nederlands, Frans, Spaans, Engels, Geschiedenis:

Geef bijles in / en aan (klassen) Onderbouw. Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde, Engels. Klas 1 t/m 3. Nederlands, Frans, Spaans, Engels, Geschiedenis: Naam 4 +PLUSSER Klas e-mailadres Onderbouw Geef bijles in / en aan (klassen) Profiel Arthur van der Weiden Geslaagd voor HAVO 2011-2012 arthurweiden1@gmail.com Lalaine Faber lalainelf@gmail.com Wiskunde,

Nadere informatie

Onderbouw. Profiel. Geef bijles in / en aan (klassen) 4 +PLUSSER Naam Klas adres

Onderbouw. Profiel. Geef bijles in / en aan (klassen) 4 +PLUSSER Naam Klas  adres 4 +PLUSSER Naam Klas e-mailadres Bianca van Rossum Gymnasium 5 Onderbouw bpvanrossum@hotmail.nl Kees Szabó VWO 6 kees.szabo@icloud.com Roos Söentken 5 HAVO roosrosacatosoentken@hotmail.com Geef bijles

Nadere informatie

Onderbouw. Profiel. Geef bijles in / en aan (klassen) 4 +PLUSSER Naam Klas adres

Onderbouw. Profiel. Geef bijles in / en aan (klassen) 4 +PLUSSER Naam Klas  adres 4 +PLUSSER Naam Klas e-mailadres Bianca van Rossum Gymnasium 5 Onderbouw bpvanrossum@hotmail.nl Kees Szabó VWO 6 kees.szabo@icloud.com Roos Söentken 5 HAVO roosrosacatosoentken@hotmail.com Geef bijles

Nadere informatie

Engels. Klas 1 en 2. Nederlands, Frans, Spaans, Engels, Geschiedenis: klas 1 t/m 3. Engels, Spaans en wiskunde: klas 1 t/m 3. Duits.

Engels. Klas 1 en 2. Nederlands, Frans, Spaans, Engels, Geschiedenis: klas 1 t/m 3. Engels, Spaans en wiskunde: klas 1 t/m 3. Duits. Naam 4 +PLUSSER Klas e-mailadres Onderbouw Geef bijles in / en aan (klassen) Profiel Maartje Schaapherder maartje_pink@live.nl Digna de Bruin digna_tineke@hotmail.com Robbin Hegeman robbinschool@gmail.com

Nadere informatie

Onderbouw. Profiel. Geef bijles in / en aan (klassen) 4 +PLUSSER Naam Klas adres

Onderbouw. Profiel. Geef bijles in / en aan (klassen) 4 +PLUSSER Naam Klas  adres 4 +PLUSSER Naam Klas e-mailadres Onderbouw Bianca van Rossum Gymnasium 5 bpvanrossum@hotmail.nl Kees Szabó VWO 6 kees.szabo@icloud.com Mark Kruisdijk mark.kruisdijk@gmail.com Geef bijles in / en aan (klassen)

Nadere informatie

4+plus-lijst Schooljaar september 2017

4+plus-lijst Schooljaar september 2017 4 +PLUSSER Naam Klas Emailadres Onderbouw Bianca van Rossum bpvanrossum@hotmail.nl Wessel Dekker 5 Gymnasium wesselkdekker@gmail.com Geeft bijles in en aan (klassen) Frans en Latijn en Grieks Wiskunde

Nadere informatie

4+plus-lijst Schooljaar oktober 2017

4+plus-lijst Schooljaar oktober 2017 4 +PLUSSER Naam Klas Emailadres Onderbouw Bianca van Rossum bpvanrossum@hotmail.nl Wessel Dekker 5 Gymnasium wesselkdekker@gmail.com Geeft bijles in en aan (klassen) Frans en Latijn en Grieks Wiskunde

Nadere informatie

4+plus-lijst Schooljaar oktober 2017

4+plus-lijst Schooljaar oktober 2017 4 +PLUSSER Naam Klas Emailadres Onderbouw Bianca van Rossum 6 Gymnasium bpvanrossum@hotmail.nl Wessel Dekker 5 Gymnasium wesselkdekker@gmail.com Geeft bijles in en aan (klassen) Frans en Latijn en Grieks

Nadere informatie

4+plus-lijst Schooljaar november 2017

4+plus-lijst Schooljaar november 2017 4 +PLUSSER Naam Klas Emailadres Onderbouw Bianca van Rossum 6 Gymnasium bpvanrossum@hotmail.nl Wessel Dekker 5 Gymnasium wesselkdekker@gmail.com Geeft bijles in en aan (klassen) Frans en Latijn en Grieks

Nadere informatie

Profielkeuze-test (PKT)

Profielkeuze-test (PKT) Profielkeuze-test (PKT) Anoniem 2014 TalentFocus Inleiding Het kiezen van een profiel is voor veel leerlingen lastig. Want als je nog niet precies weet wat je later wilt studeren is het moeilijk om op

Nadere informatie

Vragenlijst voor Begeleiders

Vragenlijst voor Begeleiders Competentie Vakinhoud Overzicht vakken Vragenlijst voor Begeleiders Alfa Cijfer Sterk Zwak Nederlands Engels Duits Frans Grieks Latijn Beta Cijfer Sterk Zwak Wiskunde Natuurkunde Scheikunde Biologie Gamma

Nadere informatie

Competentie Vakinhoud

Competentie Vakinhoud Competentie Vakinhoud Overzicht vakken Alfa Cijfer Sterk Zwak Nederlands Engels Duits Frans Grieks Latijn Beta Cijfer Sterk Zwak Wiskunde Natuurkunde Scheikunde Biologie Gamma Cijfer Sterk Zwak Aardrijkskunde

Nadere informatie

Vragenlijst voor leerlingen

Vragenlijst voor leerlingen Competentie Vakinhoud Vragenlijst voor leerlingen Zet in het onderstaande overzicht je gemiddelde cijfer voor elk vak. Daarnaast kun je opschrijven waar je sterk en zwak in bent. Overzicht vakken Alfa

Nadere informatie

Competentie Vakinhoud

Competentie Vakinhoud Competentie Vakinhoud Overzicht vakken Alfa Cijfer Sterk Zwak Nederlands Engels Duits Frans Grieks Latijn Beta Cijfer Sterk Zwak Wiskunde Natuurkunde Scheikunde Biologie Gamma Cijfer Sterk Zwak Aardrijkskunde

Nadere informatie

Profielkeuze 2014-2015. M. van den Bremer, decaan bovenbouw havo/vwo

Profielkeuze 2014-2015. M. van den Bremer, decaan bovenbouw havo/vwo Profielkeuze 2014-2015 M. van den Bremer, decaan bovenbouw havo/vwo Inrichting tweede fase 4 havo 4 vwo 5 havo 5 vwo 6 vwo Opbouw vakkenpakket havo en vwo algemeen deel profieldeel vrij deel Het algemene

Nadere informatie

Decentrale selectie Criminologie Aanmeldformulier

Decentrale selectie Criminologie Aanmeldformulier Decentrale selectie Criminologie Aanmeldformulier A Persoonlijke gegevens voorletters voornaam geboortedatum achternaam geslacht 0 man 0 vrouw e-mailadres telefoonnummer(s) studentnummer Aantal bijlagen:

Nadere informatie

Thema Kinderen en school

Thema Kinderen en school http://www.edusom.nl Thema Kinderen en school Lesbrief 20. Het adviesgesprek. Wat leert u in deze les? Advies vragen. / woorden die hetzelfde betekenen. Advies geven. / woorden die hetzelfde betekenen.

Nadere informatie

Profielkeuze in VWO 3. Gonnie Zegers Decaan Havo/VWO 3, 4, 5 en 6

Profielkeuze in VWO 3. Gonnie Zegers Decaan Havo/VWO 3, 4, 5 en 6 Profielkeuze in VWO 3 Gonnie Zegers Decaan Havo/VWO 3, 4, 5 en 6 gzegers@donboscocollege.com De profielen Cultuur en Maatschappij (C&M) Economie en Maatschappij (E&M) Natuur en Gezondheid (N&G) Natuur

Nadere informatie

Van mavo-4 naar havo-4. 2014-2015 R. Schouten sectordirecteur havo

Van mavo-4 naar havo-4. 2014-2015 R. Schouten sectordirecteur havo Van mavo-4 naar havo-4 2014-2015 R. Schouten sectordirecteur havo Wat we vandaag bespreken: - Waarom naar havo-4? - Toelatingseisen en aanmelding - Profielen en vakken - Aansluiting sectoren - Vragen?

Nadere informatie

1 Rapporten en. bevorderingsnormen. Schooljaar Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1

1 Rapporten en. bevorderingsnormen. Schooljaar Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1 1 Rapporten en bevorderingsnormen Schooljaar 2016-2017 Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Rapportage 3 Bevorderingsnormen 3 2 ONDERBOUW Klas 1 4 Klas 1: naar mavo 2 (vanuit

Nadere informatie

KIESWIJZER 2015. Laar & Berg STROOMKEUZE VWO EN MYP PROFIELKEUZE HAVO PROFIELKEUZE VWO

KIESWIJZER 2015. Laar & Berg STROOMKEUZE VWO EN MYP PROFIELKEUZE HAVO PROFIELKEUZE VWO KIESWIJZER 2015 Laar & Berg STROOMKEUZE VWO EN MYP PROFIELKEUZE HAVO PROFIELKEUZE VWO INHOUD INLEIDING... 3 STROOMKEUZE V3 EN T3... 4 PROFIELKEUZE HAVO... 5 Maatschappijprofielen in havo 4 en 5... 6 Natuurprofielen

Nadere informatie

Profielkeuze in Havo 3. Gonnie Zegers Decaan Havo/VWO 3, 4, 5 en 6

Profielkeuze in Havo 3. Gonnie Zegers Decaan Havo/VWO 3, 4, 5 en 6 Profielkeuze in Havo 3 Gonnie Zegers Decaan Havo/VWO 3, 4, 5 en 6 gzegers@donboscocollege.com De profielen Cultuur en Maatschappij (C&M) Economie en Maatschappij (E&M) Natuur en Gezondheid (N&G) Natuur

Nadere informatie

OP WEG NAAR HET EINDEXAMEN

OP WEG NAAR HET EINDEXAMEN Oktober 2015 INFORMATIEBOEKJE KLAS 3 TL OP WEG NAAR HET EINDEXAMEN VMBO 3 TL Inhoudsopgave 1. Inleiding... blz. 2 2. Welke keuzes moet ik als derdeklasser maken?... blz. 3 3. Wanneer ga ik over van klas

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

Ouderavond Profielkeuze 3 VWO

Ouderavond Profielkeuze 3 VWO Ouderavond Profielkeuze 3 VWO Donderdag 12 november 2015 Schooljaar 2015-2016 Informatie over Belang van juiste profiel Keuzebegeleiding Profielen Dominicuscollege.dedecaan.net Belang van juiste profiel

Nadere informatie

Tweede fase. profielkeuze

Tweede fase. profielkeuze Tweede fase en profielkeuze Studiehuis Activerend onderwijs rol van de leerling: verantwoordelijkheid zelfstandigheid rol docent: van instructeur naar begeleider. Werkwijzers VWO Studielast: 1600 klokuren

Nadere informatie

Profielkeuze 3 VWO. 6 december 2017

Profielkeuze 3 VWO. 6 december 2017 Profielkeuze 3 VWO 6 december 2017 Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) Doel: Op zoek gaan naar het meest geschikte profiel toekomst Hulpmiddelen: Opdrachtenboek Profielkiezer Advies van de mentor,

Nadere informatie

a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht...

a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht... a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht... de uitdaging... Hallo, ik ben Hanna. Dit jaar ben ik begonnen aan QUEST. QUEST past prima bij mij. Dat denk ik zelf, dat denken mijn ouders

Nadere informatie

Ouderavond. 5 Havo en 6 Vwo WELKOM

Ouderavond. 5 Havo en 6 Vwo WELKOM Ouderavond 5 Havo en 6 Vwo WELKOM COMMUNICATIE Leerlingmentor Decanen Kerngroepleiders, examensecretaris Havo: dhr. Goossens Vwo: dhr. Geboers HET LAATSTE JAAR * EXAMENS - nu gaat het erom, studie op no.1

Nadere informatie

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was.

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. Benjamin Plant student Aardrijkskunde Ik weet wat ik wil Het leukste moment van mijn stage is wanneer leerlingen mij uit zichzelf aanspreken

Nadere informatie

Informatieavond over de profielkeuze in de 3 e klas

Informatieavond over de profielkeuze in de 3 e klas Informatieavond over de profielkeuze in de 3 e klas 24 november 2015 26-06-14 1 Na vanavond begrijpt en weet U: Wat profielen zijn. Welke profielen er op het Cosmicus College zijn. Hoe een profiel gekozen

Nadere informatie

Informatieavond Klas 3 Welkom

Informatieavond Klas 3 Welkom Informatieavond Klas 3 Welkom Programma opening het 3 vwo team uw kind op 3 vwo communicatie LOB: Profielkeuzeproces in 3 vwo Pauze (kopje koffie in het dolninarium) kennismaking met de mentor Leerlingen

Nadere informatie

Profielkeuze Vwo 3. Het doel is: Op basis van reële zelfkennis, een gedegen keuze maken!

Profielkeuze Vwo 3. Het doel is: Op basis van reële zelfkennis, een gedegen keuze maken! Profielkeuze Vwo 3 Profielkeuze in het algemeen Dit jaar maakt uw dochter/zoon een belangrijke keuze in haar/zijn schoolloopbaan. Er moet een profiel gekozen worden: vakken waarin uw kind eindexamen gaat

Nadere informatie

Profielkeuze Tweede Fase

Profielkeuze Tweede Fase Profielkeuze Tweede Fase 3e leerjaar havo/vwo 3 december 2015 Even voorstellen Loek Zoon - afdeling havo/vwo leerjaar 1 t/m 3 (ter vervanging van decaan) Maud Knook - afdeling havo/vwo leerjaar 4 t/m 6

Nadere informatie

Profielkeuze. 3 vwo. degoudsewaarden.nl

Profielkeuze. 3 vwo. degoudsewaarden.nl Profielkeuze 3 vwo Profielkeuze - Profielen - De totstandkoming van de profielkeuze - Tijdpad Profielen Vier profielen CULTUUR en MAATSCHAPPIJ ECONOMIE en MAATSCHAPPIJ NATUUR en GEZONDHEID NATUUR en TECHNIEK

Nadere informatie

KIESWIJZER LAAR & BERG Stroomkeuze vwo en MYP Profielkeuze havo Profielkeuze vwo

KIESWIJZER LAAR & BERG Stroomkeuze vwo en MYP Profielkeuze havo Profielkeuze vwo KIESWIJZER LAAR & BERG 2016-2017 Stroomkeuze vwo en MYP Profielkeuze havo Profielkeuze vwo Inhoud Inleiding... 3 Stroomkeuze vwo 3 en MYP 3... 4 Profielkeuze havo... 5 Maatschappijprofielen in havo 4 en

Nadere informatie

Bevorderingsrichtlijnen

Bevorderingsrichtlijnen Bevorderingsrichtlijnen 2018-2019 Algemeen klas 1, klas 2 en Mavo 1. Als tekort geldt: 5 = 1 tekort, 4 = 2 tekorten 2. Een rapportcijfer lager dan 4 is niet toegestaan. 3. Om zonder meer bevorderd te kunnen

Nadere informatie

Kiezen voor de toekomst!

Kiezen voor de toekomst! Kiezen voor de toekomst! 2 e fase HAVO januari 2017 1 Profielen Cultuur & Maatschappij Economie & Maatschappij Natuur & Gezondheid Natuur & Techniek januari 2017 2 Opbouw van een profiel gemeenschappelijk

Nadere informatie

1 Rapporten en. bevorderingsnormen. Schooljaar Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1

1 Rapporten en. bevorderingsnormen. Schooljaar Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1 1 Rapporten en bevorderingsnormen Schooljaar 2018-2019 Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Rapportage 3 Bevorderingsnormen 3 2 ONDERBOUW Klas 1 4 Klas 1: naar mavo 2 (vanuit

Nadere informatie

Locatie Fedde Schurer Je doet ertoe!

Locatie Fedde Schurer Je doet ertoe! HAVO/ VWO Locatie Fedde Schurer Je doet ertoe! VAN ONDER - NAAR BOVENBOUW Wie binnen Openbare Scholengroep Sevenwolden overgaat van het tweede leerjaar basisvorming naar het derde leerjaar havo of vwo,

Nadere informatie

De studielast is voor de tweede fase vwo in totaal 4800 uur (drie maal 1600), voor het havo 3200 uur (twee maal 1600). Dit is als volgt verdeeld:

De studielast is voor de tweede fase vwo in totaal 4800 uur (drie maal 1600), voor het havo 3200 uur (twee maal 1600). Dit is als volgt verdeeld: (oud, maar hier en daar nuttig) Studielasttabellen Studielast is een nieuw begrip in de bovenbouw van havo en vwo. Het staat voor de gemiddelde tijd die de gemiddelde leerling aan schoolwerk besteedt.

Nadere informatie

Profielkeuze voorlichting

Profielkeuze voorlichting Profielkeuze voorlichting 31-10-2013 Presentatie : M. Speetjens (Coördinator in-uitstroom/decaan) Presentatie van de 4 profielen in het regulier onderwijs Profielen op Helder Aansluiting op het hbo, universiteit

Nadere informatie

Profielkeuzevoorlichting 3 atheneum + 3 gymnasium 3 december 2015

Profielkeuzevoorlichting 3 atheneum + 3 gymnasium 3 december 2015 Profielkeuzevoorlichting 3 atheneum + 3 gymnasium 3 december 2015 Het profiel I II Het gemeenschappelijk deel Profielvakken III Keuzevakken in het vrije deel De samenstelling van het vakkenpakket. I: Het

Nadere informatie

Profielkeuze 3 (t) VWO. 22 november 2018

Profielkeuze 3 (t) VWO. 22 november 2018 Profielkeuze 3 (t) VWO 22 november 2018 Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) Doel: Op zoek gaan naar het meest geschikte profiel toekomst Hulpmiddelen: Keuzebegeleidingsmethode: Profielkiezer Digitaal

Nadere informatie

Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019

Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019 Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019 Beste bovenbouw-leerlingen, Hieronder vindt je het toetsrooster van de afdelingen VMBO-TL, HAVO en VWO voor alle toetsweken van dit schooljaar. Met behulp hiervan

Nadere informatie

Tweede Fase Profielkeuze VWO 4

Tweede Fase Profielkeuze VWO 4 Tweede Fase Profielkeuze VWO 4 Click to edit Master subtitle style www.atchilversum.nl 6 maart 2018 De 4 profielen Natuurstroom ECU-stroom Natuur & techniek Natuur & gezondheid Economie & maatschappij

Nadere informatie

Cluster 1 Cluster 2 Cluster 3

Cluster 1 Cluster 2 Cluster 3 Algemeen: De cijfers van alle vakken worden meegenomen in de overgangsbepaling; De cijfers worden op hele getallen afgerond; Bij het vak rekenen wordt een 5 óf lager meegeteld als een 5; Indien een leerling

Nadere informatie

Bevorderingsrichtlijnen

Bevorderingsrichtlijnen Bevorderingsrichtlijnen 2017-2018 Algemeen klas 1, klas 2 en Mavo 1. Als tekort geldt: 5 = 1 tekort, 4 = 2 tekorten 2. Een rapportcijfer lager dan 4 is niet toegestaan. 3. Om zonder meer bevorderd te kunnen

Nadere informatie

Profielkeuze 3 vwo 2013-14

Profielkeuze 3 vwo 2013-14 Profielkeuze 3 vwo 2013-14 2 stromen, 4 profielen N-stroom M-stroom Natuur & Techniek (N&T) Natuur & Gezondheid (N&G) Economie & Maatschappij (E&M) Cultuur & Maatschappij (C&M) Roosterlijnen 4 VWO 2014-2015

Nadere informatie

Na vmbo-t 4 naar havo 4

Na vmbo-t 4 naar havo 4 Na vmbo-t 4 naar havo 4 decaan vmbo-t: Kitty Bijenhof (bye@hermannwesselinkcollege.nl) teamleider havo 123 en vervangend teamleider havo bovenbouw : Yvette Thorn (tho@hermannwesselinkcollege.nl) Emmie

Nadere informatie

25 Januari 2016 PROFIELKEUZE INFORMATIEAVOND

25 Januari 2016 PROFIELKEUZE INFORMATIEAVOND 25 Januari 2016 PROFIELKEUZE INFORMATIEAVOND Kiezen is een kunst De profielkeuze (en later de opleidingskeuze) is geen eenmalige beslissing maar een proces. Vragen: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik?

Nadere informatie

INFORMATIE VMBO BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL

INFORMATIE VMBO BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL INFORMATIE VMBO 2014 BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL Eigenlijk houd ik niet zo van leren, maar meer van doen. Daarom doe ik ook kader. Dan heb je wat minder leerstof en wat meer praktijk.

Nadere informatie

Januari 2015 INFORMATIEBOEKJE KLAS 2 OP WEG NAAR KLAS 3 VMBO 2 TH

Januari 2015 INFORMATIEBOEKJE KLAS 2 OP WEG NAAR KLAS 3 VMBO 2 TH Januari 2015 INFORMATIEBOEKJE KLAS 2 OP WEG NAAR KLAS 3 VMBO 2 TH Inhoudsopgave 1. Inleiding... blz. 1 2. Hoeveel jaar heb je nog voor de boeg op de SGL?... blz. 2 3. Het schooladvies... blz. 3 4. Revisie...

Nadere informatie

Van mavo-4 naar havo R. Schouten sectordirecteur havo

Van mavo-4 naar havo R. Schouten sectordirecteur havo Van mavo-4 naar havo-4 2018-2019 R. Schouten sectordirecteur havo Programma Wat we vandaag bespreken: - Waarom naar havo-4? - Toelatingseisen en aanmelding - Profielen en vakken - Aansluiting sectoren

Nadere informatie

DUS BEWAAR ELK KATERN GOED!

DUS BEWAAR ELK KATERN GOED! Voorwoord Hallo leerlingen van het VWO, Voor je ligt het eerste katern van jouw dossier voor Loopbaan Oriëntatie op studie en Beroep (LOB). Het dossier bestaat uit vier katernen. Aan het begin van elk

Nadere informatie

Profiel- en vakkenkeuze leerjaar 3

Profiel- en vakkenkeuze leerjaar 3 Profiel- en vakkenkeuze leerjaar 3 2 e oudercontactavond 3 e klassen 2 december 2015 Wat is gedaan keuzebegeleidingslessen zijn grotendeels afgerond opdrachten DeDecaan.net zijn gemaakt zelfportret is

Nadere informatie

Stap je toekomst in... Informatie voor de leerlingen. Compleet onderwijs voor vmbo-t havo vwo

Stap je toekomst in... Informatie voor de leerlingen. Compleet onderwijs voor vmbo-t havo vwo Stap je toekomst in... Informatie voor de leerlingen Compleet onderwijs voor vmbo-t havo vwo Op zoek Je zoekt een nieuwe school, want op de basisschool ben je (bijna) klaar. De basisschool was wel erg

Nadere informatie

Kiezen voor de toekomst!

Kiezen voor de toekomst! Kiezen voor de toekomst! 2 e fase HAVO januari 2018 1 Profielen Cultuur & Maatschappij Economie & Maatschappij Natuur & Gezondheid Natuur & Techniek januari 2018 2 Opbouw van een profiel gemeenschappelijk

Nadere informatie

Deze presentatie kunt u terug vinden op onze site

Deze presentatie kunt u terug vinden op onze site Deze presentatie kunt u terug vinden op onze site Roel Gaj Algemeen Overstap vmbo - havo Bovenbouw havo Profielen Andere vakken Toelatingsvoorwaarden Procedure Jullie zijn zeer welkom!!!! havo 1300 ll

Nadere informatie

3 Hoogbegaafdheid op school

3 Hoogbegaafdheid op school 3 Hoogbegaafdheid op school Ik laat op school zien wat ik kan ja soms nee Ik vind de lessen op school interessant meestal soms nooit Veel hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zien wat ze kunnen. Dit

Nadere informatie

Sector of profiel Leerlingen in de bovenbouw van mavo, havo en vwo gaan lessen volgen in een sector (mavo) of profiel (havo & vwo).

Sector of profiel Leerlingen in de bovenbouw van mavo, havo en vwo gaan lessen volgen in een sector (mavo) of profiel (havo & vwo). Sector- en profielkeuze 2016-2017 Versie : 2.0 Datum : 11 januari 2016 Sector of profiel Leerlingen in de bovenbouw van mavo, havo en vwo gaan lessen volgen in een sector (mavo) of profiel (havo & vwo).

Nadere informatie

Ouderavond. 1. LOB op het Dr. Mollercollege. 2. Profielkeuze. 3. Vervolgopleiding. 4. Begeleiding. 5. Belangrijke data

Ouderavond. 1. LOB op het Dr. Mollercollege. 2. Profielkeuze. 3. Vervolgopleiding. 4. Begeleiding. 5. Belangrijke data PROFIELKEUZE VWO 3 Ouderavond 1. LOB op het Dr. Mollercollege 2. Profielkeuze 3. Vervolgopleiding 4. Begeleiding 5. Belangrijke data LOB op het Dr. Mollercollege Loopbaan Oriëntatie & -Begeleiding Decanaat

Nadere informatie

KIESWIJZER LAAR & BERG

KIESWIJZER LAAR & BERG KIESWIJZER LAAR & BERG 2018-2019 Versie: 9 april 2018 Stroomkeuze MYP Profielkeuze havo Profielkeuze vwo Laar & Berg - 2 - Kieswijzer 2018-2019 Inhoud Inleiding... 4 Profielkeuze havo... 5 Maatschappijprofielen

Nadere informatie

Profielkeuze / vakkenkeuze

Profielkeuze / vakkenkeuze OUDERAVOND 3 VWO Profielkeuze / vakkenkeuze Structuur onderwijs Tweede fase Welke keuzes moeten worden gemaakt? Hoe maken leerlingen keuzes? Globaal tijdpad Wat te doen bij zittenblijven? Uitleg site Nederlands

Nadere informatie

Wat te kiezen? De tweede fase Welke profielen en vakken zijn er?

Wat te kiezen? De tweede fase Welke profielen en vakken zijn er? Wat te kiezen? De tweede fase Welke profielen en vakken zijn er? De tweede fase Het 4 e leerjaar tm eindexamen havo of vwo Een brede algemene ontwikkeling Samenhang tussen de schoolvakken Klassen in wisselende

Nadere informatie

Kiezen voor de toekomst!

Kiezen voor de toekomst! Kiezen voor de toekomst! 2 e fase HAVO januari 2015 1 Profielen Cultuur & Maatschappij Economie & Maatschappij Natuur & Gezondheid Natuur & Techniek januari 2015 2 Opbouw van een profiel gemeenschappelijk

Nadere informatie

Nu alleen nog even een profiel kiezen

Nu alleen nog even een profiel kiezen Nu alleen nog even een profiel kiezen CM EM NG NT Welkom op de voorlichtingsavond 3 VWO Programma 19.00u 19.30u: uitleg over het profielkeuzeproces 19.35u 21.10u: vakkenvoorlichting van bovenbouwvakken,

Nadere informatie

Doorstromen naar 4 havo met een mavodiploma

Doorstromen naar 4 havo met een mavodiploma Doorstromen naar 4 havo met een mavodiploma Een leerling kan de keuze maken om na het behalen van het mavodiploma door te stromen naar 4 havo op het Picasso Lyceum. De overstap naar het havo is echter

Nadere informatie

OVERGANGSNORMEN OP- en DOORSTROOMREGELING 2014-2015

OVERGANGSNORMEN OP- en DOORSTROOMREGELING 2014-2015 OVERGANGSNORMEN OP- en DOORSTROOMREGELING 2014-2015 Voorwoord Voor u ligt het document Overgangsnormen en op- en doorstroomregeling 2014-2015. De Johan de Witt Scholengroep is een school waar het behalen

Nadere informatie

KOM NAAR DE OPEN DAG! 30 januari 2015. Johan van. Oldenbarnevelt. Gymnasium

KOM NAAR DE OPEN DAG! 30 januari 2015. Johan van. Oldenbarnevelt. Gymnasium KOM NAAR DE OPEN DAG! 30 januari 2015 Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium EEN GYMNASIUM? Het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt, het JvO, is een zelfstandig gymnasium. Dat is een school waar alle

Nadere informatie

Beleid Bevorderingsnormen afdeling VWO leerjaar 1 tm 6. Bevorderingsnormen leerjaar 1 afdeling VWO, locatie Van Heeckerenlaan

Beleid Bevorderingsnormen afdeling VWO leerjaar 1 tm 6. Bevorderingsnormen leerjaar 1 afdeling VWO, locatie Van Heeckerenlaan leerjaar 1 afdeling VWO, locatie Van Heeckerenlaan Hieronder wordt beschreven wanneer een leerling wordt toegelaten tot een hoger leerjaar, of mag/moet overstappen naar een andere afdeling. 2. Vakken Hieronder

Nadere informatie

Profielkeuzevoorlichting

Profielkeuzevoorlichting Profielkeuzevoorlichting 3 atheneum + 3 gymnasium 7 december 2016 Het profiel Het gemeenschappelijk deel Profielvakken Keuzevakken in het vrije deel Hulpmiddelen Profielkiezer (keuzebegeleidingsmethode)

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond van havo naar mavo XL

Welkom. Informatieavond van havo naar mavo XL Welkom Informatieavond van havo naar mavo XL Loopbaan Oriëntatie Begeleiding Leerjaar 2 Qompas PSO: Praktische Sector Oriëntatie Snuffelstage LOB Leerjaar 3 Loopbaan Oriëntatie Begeleiding Onderwijsbeurs

Nadere informatie

De eindverantwoordelijkheid voor de beslissing over de bevordering ligt in handen van de schoolleiding van de desbetreffende afdeling.

De eindverantwoordelijkheid voor de beslissing over de bevordering ligt in handen van de schoolleiding van de desbetreffende afdeling. BEVORDERINGSREGELING 2016 2017 Deze bevorderingsregeling bestaat uit een algemeen gedeelte waarna de verschillende bevorderingsnormen volgen. In het algemene gedeelte wordt een aantal zaken genoemd dat

Nadere informatie

Profielkeuzevoorlichting 3 Havo 3 december 2015

Profielkeuzevoorlichting 3 Havo 3 december 2015 Profielkeuzevoorlichting 3 Havo 3 december 2015 Het profiel I II Het gemeenschappelijk deel Profielvakken III Keuzevakken in het vrije deel De inrichting van de profielen 1 Het gemeenschappelijk deel Nederlands

Nadere informatie

Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019

Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019 Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019 Beste bovenbouw-leerlingen, Hieronder vindt je het toetsrooster van de afdelingen VMBO-TL, HAVO en VWO voor alle toetsweken van dit schooljaar. Met behulp hiervan

Nadere informatie

Lessentabellen brugklassen

Lessentabellen brugklassen Lessentabellen brugklassen vmbo-k/g/t vmbo-k/g/t Nederlands 2 2 4 4 Engels 2 2 3 3 Duits 2 wiskunde 2 2 4 4 rekenen 1 1 1 1 nask1 1 2 biologie 1 2 geschiedenis 2 1 aardrijkskunde 2 1 creatief (muziek,

Nadere informatie

Welkom. MAVO 2.0 Overstap van leerjaar 2 naar leerjaar 3 3 april 2012

Welkom. MAVO 2.0 Overstap van leerjaar 2 naar leerjaar 3 3 april 2012 Welkom MAVO 2.0 Overstap van leerjaar 2 naar leerjaar 3 3 april 2012 MAVO 2.0 Onze doelstellingen De leerling gaat met plezier naar school. De leerling ontwikkelt zich binnen de eigen mogelijkheden. De

Nadere informatie

BEVORDERINGSNORMEN

BEVORDERINGSNORMEN BEVORDERINGSNORMEN 2015 2016 1 Bevorderingsnormen 2015-2016 Inleiding Dit boekje is bedoeld voor ouders, verzorgers en leerlingen van het Einstein Lyceum. Het beschrijft de gang van zaken rond de bevordering.

Nadere informatie

LESSENTABELLEN ONDERBOUW

LESSENTABELLEN ONDERBOUW LESSENTABELLEN ONDERBOUW TL-Havo-VWO 2014-2015 Vakken Leerjaar 1 Leerjaar 2 Nederlands 4 3 Frans 3 3 Duits 3 Engels 3 3 Geschiedenis 2 2 Aardrijkskunde 2 2 Wiskunde 4 3 Rekenen 0,5 0,5 Natuur- en scheikunde

Nadere informatie

Vragenlijst: Wat vind jij van je

Vragenlijst: Wat vind jij van je Deze vragenlijst is bedacht door leerlingen. Met deze vragenlijst kunnen leerlingen er zelf achter kunnen komen wat andere leerlingen van hun school vinden. De volgende onderwerpen komen langs: Sfeer op

Nadere informatie

Voorlichting vwo 3 Dinsdag 26 februari 2019

Voorlichting vwo 3 Dinsdag 26 februari 2019 Voorlichting vwo 3 Dinsdag 26 februari 2019 Welke profielen zijn er? Je kunt kiezen tussen de vier profielen: Cultuur en Maatschappij (CM) Economie en Maatschappij (EM) Natuur en Gezondheid (NG) Natuur

Nadere informatie

4-12-2015. Bedoeling infoavond. Welkom INFORMATIEAVOND 3 HAVO de Tweede Fase. Historische achtergronden. Tweede fase. Veranderingen door invoering

4-12-2015. Bedoeling infoavond. Welkom INFORMATIEAVOND 3 HAVO de Tweede Fase. Historische achtergronden. Tweede fase. Veranderingen door invoering Bedoeling infoavond Na afloop heeft u een beter beeld van: Welkom INFORMATIEAVOND 3 HAVO de Tweede Fase de Tweede Fase als onderwijssysteem het keuzeproces van uw zoon/dochter Tweede fase Voortgezet Onderwijs

Nadere informatie

Van Mavo-4 naar Havo-4

Van Mavo-4 naar Havo-4 Van Mavo-4 naar Havo-4 Doorstromen naar HAVO-4 met een Mavodiploma. Een leerling kan er voor kiezen om na het behalen van het Mavodiploma door te stromen naar Havoo-4 op het Hoeksch Lyceum. De overstap

Nadere informatie

Welkom. Fons Heuvelmans & Bas Reuvers decanen tel.:0495-431030 f.heuvelmans@lvo-weert.nl b.reuvers@lvo-weert.nl

Welkom. Fons Heuvelmans & Bas Reuvers decanen tel.:0495-431030 f.heuvelmans@lvo-weert.nl b.reuvers@lvo-weert.nl Welkom Fons Heuvelmans & Bas Reuvers decanen tel.:0495-431030 f.heuvelmans@lvo-weert.nl b.reuvers@lvo-weert.nl Vanavond. Wat is een geschikt profiel voor mijn zoon of dochter? Welke keuzemogelijkheden

Nadere informatie

Lessentabellen schooljaar

Lessentabellen schooljaar Lessentabellen schooljaar 2017-2018 2017-2018 1 1 1 1 1 2 2 2 2 2 vmbo-bk / mavo mavo/ havo havo/ vwo gymn ath. vmbo bbl+kbl mavo havo ath. gymn. (vmbo th+gem) Nederlands 4 4 4 3 3 3 3 3 3 3 Latijn 2 2

Nadere informatie

OUDERAVOND DINSDAG 17 NOVEMBER 2015

OUDERAVOND DINSDAG 17 NOVEMBER 2015 OUDERAVOND DINSDAG 17 NOVEMBER 2015 2 OUDERAVOND 3 (T)VWO 2015-16 Dinsdag 17 november 2015 Op deze speciale ouderavond voor de leerlingen van klas 3 tvwo en 3 vwo krijgt u informatie over de inrichting

Nadere informatie

Ben jij volgend jaar een havo 4 leerling? januari

Ben jij volgend jaar een havo 4 leerling? januari Ben jij volgend jaar een havo 4 leerling? januari 2019 1 Welkom Dhr. S.van Boxtel Dhr. R.van Haaren Mevr. M.Molenschot Dhr. B.Bogaers Conrector LJC 4 havo Decaan havo Decaan havo 2 3 Wat houdt een overstap

Nadere informatie

Kiezen voor de toekomst! 2e fase havo

Kiezen voor de toekomst! 2e fase havo Kiezen voor de toekomst! 2e fase havo januari 2014 1 Veranderingen voor leerlingen Meer huiswerk minder toetsen Toetsen over grote(re) stof eenheden Grotere school Verdieping Examen vanaf klas 4 Zelfstandigheid

Nadere informatie

De beste basis voor je toekomst

De beste basis voor je toekomst Visser t Hooft Lyceum Leiderdorp KANSRIJK EN UITDAGEND De beste basis voor je toekomst i 11gymnasium 11atheneum 11havo vhl.nl 11mavo (vmbo-t) Muzenlaan 155 q Op de open avond vond ik de school meteen leuk

Nadere informatie

Welkom op de ouderavond over de profielkeuze. Klas 3 havo/vwo 21 januari 2016

Welkom op de ouderavond over de profielkeuze. Klas 3 havo/vwo 21 januari 2016 Welkom op de ouderavond over de profielkeuze Klas 3 havo/vwo 21 januari 2016 Mw. T. Heesterbeek Dhr. B. Stapel Mw. M. van der Heide Mw. E. Rademakers Mw. J. Schoemaker Mw. J. Pennings Mw. S. Ramaekers

Nadere informatie

voorlichtingsavond 3v

voorlichtingsavond 3v 20.30 Opening 20.35 1. korte toelichting op het studiehuis 2. korte toelichting op het LOB en de 2 e fase 21.20 Vragen 21.30 Einde Tweede Fase Toelichting op het studiehuis Studiehuis 2 e Fase Studiehuis

Nadere informatie

Overgangsnormen

Overgangsnormen Overgangsnormen 2016 2017 UITGANGSPUNTEN VOOR ALLE LEERJAREN Op de CSB worden drie niveaus aangeboden: Vwo-niveau (bovenbouw), Havo-niveau en Mavo-niveau. De leerlingen zijn zoveel mogelijk op hun niveau

Nadere informatie

Vragenlijst leerlingen nameting

Vragenlijst leerlingen nameting Bijlage C Vragenlijsten Vragenlijst voor leerlingen Vragenlijst leerlingen nameting Dit schooljaar doe jij mee aan de pilot havo Carrousel. Je bent bij een aantal organisaties op Carrouselbezoek geweest

Nadere informatie

PROFIELKEUZE havo (presentatie van de voorlichtingsavond)

PROFIELKEUZE havo (presentatie van de voorlichtingsavond) PROFIELKEUZE 2017 3 havo (presentatie van de voorlichtingsavond) Nu nog even een profiel kiezen In welke vakken ga je examen doen? Profielkeuze is een proces Leerling + ouders + school Tijdspad profielkeuze

Nadere informatie

Voorlichting. Tweede. Fase

Voorlichting. Tweede. Fase Voorlichting Tweede Fase 3(tweetalig) havo OUDERAVOND 2018-19 15 november 2018 Inleiding Op deze speciale ouderavond voor de leerlingen van klas 3 HAVO en 3 TTO Havo krijgt u informatie over de inrichting

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de U-Talent Academie

Veel gestelde vragen over de U-Talent Academie Veel gestelde vragen over de U-Talent Academie Veel leerlingen die overwegen om deel te nemen aan de U-Talent Academie hebben vragen over het programma, de selectie, de zwaarte van het programma. In dit

Nadere informatie

18.00 uur Welkom 18.05 uur Algemene informatie 18.45 uur Vragen 19.30 uur Afsluiting

18.00 uur Welkom 18.05 uur Algemene informatie 18.45 uur Vragen 19.30 uur Afsluiting 18.00 uur Welkom 18.05 uur Algemene informatie 18.45 uur Vragen 19.30 uur Afsluiting 15, 21 en 22 januari: 10-min. gesprekken Eerste week van maart: keuzecarousel nieuwe vakken 13 maart: inleveren voorlopige

Nadere informatie

Onderdeel A PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2017/2018. Onderdeel 1: algemeen gedeelte Onderdeel 2: PTA per vak*

Onderdeel A PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2017/2018. Onderdeel 1: algemeen gedeelte Onderdeel 2: PTA per vak* Eamendossier Onderdeel A PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2017/2018 Onderdeel 1: algemeen gedeelte Onderdeel 2: PTA per vak* * Onderdeel 2 van dit PTA wordt per 1 oktober apart gepubliceerd op de website

Nadere informatie