Stichting AZIZ (Asielzoekers Zichtbaar In Zorgen)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting AZIZ (Asielzoekers Zichtbaar In Zorgen)"

Transcriptie

1 Jaarverslag stichting AZIZ 2013

2 Stichting AZIZ (Asielzoekers Zichtbaar In Zorgen) Waarom stichting AZIZ? De stichting Aziz is vorig jaar, in december 2012, opgericht. De aanleiding daarvoor was dat we in ons vrijwilligerswerk met asielzoekers in Apeldoorn, steeds meer mensen tegenkwamen die niet (meer) terecht konden bij bestaande organisaties als o.a. Vluchtelingenwerk Nederland en Kerk en Vluchteling. De drie AZC locaties in Apeldoorn sloten Missie Asielzoekers, die tussen wal en schip vallen, recht doen, respect te tonen en gastvrijheid te verlenen zijn kernwaarden voor ons om zo de ander te dienen in navolging van Christus. Zo willen we ons kleine steentje bij dragen aan het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid. Jezus was zelf ook vluchteling. Hij moest als klein kind samen met zijn ouders vluchten naar Egypte als gevolg van de op handen zijn kindermoord in Bethlehem. (Matth 2: 13-15) Op volwassen leeftijd zei Jezus zelf dat hij nog minder had dan de vogels die nog een nestje hadden.hij had niets waar hij zijn hoofd op kon leggen.(matth 8: 20). Doelgroep Het gaat om asielzoekers die afgewezen zijn, maar eigenlijk wel echte vluchtelingen waren. Zij hadden geen opvang meer en belandden in de illegaliteit. Het gaat zowel om politieke vluchtelingen als mensen die vanwege hun geloof niet meer terug kunnen naar land van herkomst. Naast de oorspronkelijke doelgroep, illegalen die nog wel perspectief op asiel hadden ( Moslim die door contact met christenen tot geloof waren gekomen) zijn er in de loop van 2013 vier andere groepen asielzoekers bij gekomen. In de eerste plaats mensen die uitgeprocedeerd zijn en echt nergens meer naar toe kunnen. Het betreft de zgn 1F mensen uit Afghanistan, die hier geen verblijfsvergunning krijgen, maar op grond van artikel 3 EVRM ook niet door de Nederlandse regering terug gestuurd kunnen worden naar Afghanistan. In de praktijk belandden deze mensen in een niemandsland. In de tweede plaats mensen die een der mate complexe situatie hebben dat het voor advocaten en vluchtelingeninstanties te tijdrovend is om hen daarin op tijd daadwerkelijk bij te staan. De stichting AZIZ heeft dit opgepakt en veel tijdrovend voorwerk voor advocaten verricht zodat de asielaanvraag toch met succes afgerond kon worden. In de derde plaats mensen die afgewezen zijn, echt niet terug konden naar land van herkomst maar alternatieve wegen vonden om hier hun asiel te verwerven, bijvoorbeeld door studie. Tenslotte asielzoekers die wel een verblijfsvergunning gekregen hebben, maar door heel specifieke omstandigheden de overstap naar het Nederlandse systeem niet goed kunnen maken.

3 Toen ik een verblijfsvergunning kreeg, moest ik als minderjarige bij mijn ouders gaan wonen. Die zouden mijn zorgverzekering moeten betalen, waardoor ik mijn astmamedicijnen kon slikken. Echter, omdat zij dat niet konden, was er voor mij geen zorgverzekering en geen medicijnen. Gemeentelijke instellingen wezen mij de deur; ook zij konden mij niet helpen. Ik moest maar gaan werken. Maar omdat ik geen geld voor medicijnen had kon ik niet goed meer ademen en ook niet werken en geen geld verdienen. Gelukkig heeft de stichting AZIZ de eerste 2 maanden van mijn zorgverzekering betaalt zodat ik direct weer medicatie kreeg. Daardoor kon ik weer op adem komen en naast mijn taalles gaan werken. Inmiddels ben ik bezig met het terugbetalen van mijn lening. Als stichting Aziz er niet was geweest, had ik nu een groot probleem gehad.

4 Concrete hulp 1. het actief helpen bij het samenstellen van een goed gedocumenteerd dossier en het voorbereiden van gesprekken met de IND 2. het mee helpen zoeken van huisvesting zodat men niet op straat hoeft te leven 3. gelden zoeken voor levensonderhoud 4. voor jongeren tot 30 jaar scholing regelen voor mensen die buiten het mandaat van de UAF vallen zodat ze hun wachttijd zo goed en zinvol mogelijk kunnen besteden Partners Structureel wordt samengewerkt met de ICF in Apeldoorn, de Gereformeerde Gemeente in Apeldoorn, stichting GAVE en met onderwijsinstellingen in en rond Apeldoorn. Incidenteel wordt per persoon samengewerkt met de desbetreffende advocaat en personen en instanties in Nederland en het land van herkomst. Dat is in ieder geval weer anders. Elk dossier is daarin uniek. Resultaat in 2013 Stichting AZIZ is een kleine, maar gezegende stichting, die in 2013 in totaal 15 asielzoekers effectief heeft kunnen helpen: - Negen asielzoekersjongeren hebben een verblijfsvergunning gekregen - Negen jongeren hebben scholing gekregen - Voor zeven personen is onderdak geregeld Overheadkosten: nul Omdat we een jonge stichting zijn met aanvankelijk weinig geld, is al het werk Pro DEO gedaan. Alle onkosten qua reizen, kopiëren, telefoon etc. zijn niet in rekening gebracht bij de stichting AZIZ. Donateurs In 2013 hebben we via ons eigen netwerk 14 donateurs gevonden die ons werk wilden ondersteunen. Omdat we zelf niet in rekening hebben gebracht is al het besteedde geld direct ten dienste van de asielzoekers gekomen. ANBI Voor 2013 hadden we een ANBI status ontvangen.

5 Ik ben al 14 jaar in Nederland en heb nog steeds geen verblijfsvergunning. Na 14 jaar procederen in Nederland mag het asielzoekerscentrum mij niet meer opvangen. Ik moet dus noodgedwongen op straat leven. Omdat ik ten tijde van de communistisch georiënteerde Afghaanse regering in de jaren 80 van de vorige eeuw voor een overheidsinstantie heb gewerkt, is mijn leven in Afghanistan niet veilig. In Nederland krijg ik echter geen verblijfsvergunning toegewezen, omdat ik onder de zo genoemde 1F-regeling val. Dat houdt in dat ik oorlogsmisdaden zou hebben gepleegd. In Nederland geldt dat iedereen die onder de toenmalige regering een bepaalde functie heeft gehad, automatisch schuldig wordt geacht aan oorlogsmisdaden. Al mijn bewijzen dat ik dat niet gedaan heb, worden door de IND niet serieus bekeken. De Nederlandse Rechtbank heeft gelukkig gezegd dat men mij niet mag terugsturen naar Afghanistan op grond van art 3 EVRM. Van de IND moet ik dan maar in een ander land asielaanvragen, buiten Europa. Ik heb dat al jaren gedaan. Ik heb 34 landen aangeschreven maar tot nu toe heeft geen enkel land mijn verzoek serieus genomen. De meeste landen reageren niet eens. Waar moet ik nu heen? Nederland wil mij niet. Uitgezet worden naar Afghanistan gebeurt niet. Andere landen reageren ook niet? Mijn hoop is op God dat hij de inspanning van velen, o.a. een collectief van 50 burgemeesters, zegent om 1F-ers een eerlijke behandeling te geven. Al die 14 jaar heb ik bij de COA vrijwilligerswerk gedaan. Als illegaal mag ik nu niet werken en zelfs geen vrijwilligerswerk meer doen. In afwachting van wat de politiek gaat doen met ons als 1F-ers mag ik tijdelijk bij christenen wonen. Geld heb ik niet. Ik hoop dat de stichting AZIZ de mogelijkheden krijgt mij financieel te gaan ondersteunen en in mijn levensonderhoud te voorzien. Dat betekent bijvoorbeeld geld voor tandpasta, douchecrème, mobiel en reiskosten.

6 Toekomst Omdat de maatregelen t.a.v. asielzoekers verstrakt gaan worden verwachten wij dat er meer mensen tussen wal en schip zullen vallen. Omdat ook de regelgeving t.a.v. scholing strenger gaat worden verwachten we dat het scholing vinden voor deze asielzoekers moeilijker zal gaan. Wij gaan wel op zoek naar uitbreiding van onze donateurs. We gaan niet actief op zoek naar asielzoekers zichtbaar in zorgen. Als ze op onze weg komen (vaak via via) willen we ze graag helpen voor zover onze financiële mogelijkheden en menskracht dat toestaan. Bestuur Stichting AZIZ, 2014 AZIZ De stichting heeft zijn oprichting te danken aan een jonge Afghaan met de naam Aziz. Deze jongen wordt in Afghanistan met de dood bedreigd, omdat hij samengewerkt heeft met een buitenlandse organisatie en als gevolg van een familievete door een warlord was ontvoerd. Omdat hij in Nederland helaas geen bescherming heeft gekregen via een verblijfsvergunning, probeert hij nu, op advies van zijn advocaat zijn veiligheid te verwerven via een studievisum. De UAF (organisatie voor vluchtelingenstudenten) heeft hem nl. wel als vluchteling erkend en betaalt studie en reiskosten. De stichting AZIZ zorgt voor huisvesting, omdat Aziz als buitenlandse student niet mag lenen en uiterst beperkt mag werken. Zo is Aziz momenteel bezig een veilig plekje te verwerven via studie. Hij is nu 2 e jaars student ICT aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Zelf zegt hij: Stichting AZIZ heeft eigenlijk mijn leven gered. Ik ben dankbaar dat ze mensen, die nergens anders terecht kunnen proberen te helpen, mits er natuurlijk geld is. Ik vind het heel bijzonder en ontroerend dat ze mijn naam Aziz, wat schatje betekent, als naam voor de stichting hebben gekozen met het oog op ook hulp aan anderen. AZIZ: Asielzoekers Zichtbaar In Zorgen.

7 Vreugde bij het behalen van een certificaat voor Nederlandse taal Stichting AZIZ Stichting AZIZ Telefoon : Postadres: Heliosstraat 93, 7321 EE Apeldoorn IBAN : NL98INGB KvK : RSIN : ANBI

8

Dit is geen asielzoeker, dit is een mens.

Dit is geen asielzoeker, dit is een mens. Dit is geen asielzoeker, dit is een mens. JAARVERSLAG STICHTING AZIZ 2014 Tussen wal en schip geraakt Dat is geen asielzoeker, dat is een mens Loesje Tussen wal en schip geraakt Inhoudsopgave Inleiding:

Nadere informatie

SNP. Afwikkeling Noodopvang 2011 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012

SNP. Afwikkeling Noodopvang 2011 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012 Met deze Nieuwsbrief informeren we al onze sponsors en belangstellenden over de actuele stand van zaken van de. In onze vorige nieuwsbrief moesten we melden dat het financieel

Nadere informatie

Azielzoekers Zichtbaar In Zorgen

Azielzoekers Zichtbaar In Zorgen Jaarverslag 2017 Stichting AZIZ Azielzoekers Zichtbaar In Zorgen Asielzoekers Integratie workshops Bestuurszaken Bestuurszaken Jaarverslag 2017 - stichting AZIZ pag. 1 2017: een jaar van hoogtepunten en

Nadere informatie

Het onderzoek van de IND richt zich op de vraag of de asielzoeker inderdaad gegronde(serieuze) redenen heeft.

Het onderzoek van de IND richt zich op de vraag of de asielzoeker inderdaad gegronde(serieuze) redenen heeft. Sociale kaart en sociale zekerheid Samenvatting door Sharon.D 20-10-16 Lesstof samengevat uit 24Boost.nl H5 Asielzoekers Asielzoekers/vluchtelingen zijn vreemdelingen die toelating tot ons land vragen

Nadere informatie

Jaarverslag stichting AZIZ. Volgens bijbels perspectief gelden voor een gastland de volgende regels ten aanzien van vluchtelingen:

Jaarverslag stichting AZIZ. Volgens bijbels perspectief gelden voor een gastland de volgende regels ten aanzien van vluchtelingen: Stichting AZIZ Asielprocedures Integratie Gastlessen Bestuurszaken Volgens bijbels perspectief gelden voor een gastland de volgende regels ten aanzien van vluchtelingen: financieel zelfbehoud gaat voor

Nadere informatie

B. Geef aan om welke soort vluchtelingen het gaat: 1) Zij zijn een bedreiging voor de macht van politieke leiders en worden daarom gestraft.

B. Geef aan om welke soort vluchtelingen het gaat: 1) Zij zijn een bedreiging voor de macht van politieke leiders en worden daarom gestraft. Vluchtelingen Inleiding: De afgelopen weken was de zeventienjarige Angolese asielzoeker Mauro Manuel veel in het nieuws. Als negenjarig jongetje werd hij door zijn ouders in 2002 naar Europa gestuurd.

Nadere informatie

ONBEKENDE BESTEMMING IS VERTROKKEN?

ONBEKENDE BESTEMMING IS VERTROKKEN? Tekst van de toespraak van Jan de Wit (SP-Tweede Kamerlid)over het Royaal Gebaar in het Verzetsmuseum te Amsterdam tijdens de Vluchtelingendag op 20 juni 2005. Het Verzetsmuseum was een toepasselijke locatie,

Nadere informatie

Wat is het verschil tussen een vreemdeling, vluchteling, asielzoeker en statushouder?

Wat is het verschil tussen een vreemdeling, vluchteling, asielzoeker en statushouder? Veelgestelde vragen vluchtelingenopvang en statushouders in Lopikerwaardgemeenten Vraag en antwoordlijst over de vluchtelingenopvang en statushouders in de gemeenten Oudewater, Lopik, Woerden, IJsselstein

Nadere informatie

Bovenstaande video over de asielprocedure is naast alle talen op deze website ook beschikbaar in het Armeens, Chinees en Russisch.

Bovenstaande video over de asielprocedure is naast alle talen op deze website ook beschikbaar in het Armeens, Chinees en Russisch. Asielprocedure [ Asielprocedure ] Als vluchteling kun je in Nederland bescherming krijgen. Daarvoor moet je asiel aanvragen. Tijdens de asielprocedure (in het Nederlands: asielprocedure) onderzoekt de

Nadere informatie

Geen verblijfsvergunning. Wat nu? Samenwerken aan een nieuw begin

Geen verblijfsvergunning. Wat nu? Samenwerken aan een nieuw begin Geen verblijfsvergunning. Wat nu? Samenwerken aan een nieuw begin Samenwerken aan een nieuw begin U heeft geen asiel- of een andere verblijfsvergunning om in Nederland te mogen blijven. Wat gaat er nu

Nadere informatie

Rapport. Datum: 24 april 2001 Rapportnummer: 2001/110

Rapport. Datum: 24 april 2001 Rapportnummer: 2001/110 Rapport Datum: 24 april 2001 Rapportnummer: 2001/110 2 Klacht Verzoeker, een Afghaanse asielzoeker, klaagt over de lange duur van de behandeling door de Immigratie- en Naturalisatiedienst van het Ministerie

Nadere informatie

Feiten en cijfers. Nieuwegein

Feiten en cijfers. Nieuwegein Feiten en cijfers Nieuwegein Stand van zaken Gemeente heeft een aanbod gedaan aan het COA Er is nog geen reactie van het COA Als reactie COA positief is, volgt overleg over nadere uitwerking Wij willen

Nadere informatie

Toelichting op het voorstel

Toelichting op het voorstel Besluit De huidige DATO-regeling (Dakloze Asielzoekers; Tijdelijke Opvang) uit te breiden voor de duur van maximaal 2 jaar met als doel tijdelijke opvang te bieden aan: - Zwolse asielzoekers die geen recht

Nadere informatie

Voor U de nieuwe AMAL. AMAL is de nieuwsbrief voor donateurs, betrokkenen en geïnteresseerde van Vluchteling Onder Dak Wageningen

Voor U de nieuwe AMAL. AMAL is de nieuwsbrief voor donateurs, betrokkenen en geïnteresseerde van Vluchteling Onder Dak Wageningen Voor U de nieuwe AMAL. AMAL is de nieuwsbrief voor donateurs, betrokkenen en geïnteresseerde van Vluchteling Onder Dak Wageningen Middels deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen

Nadere informatie

Praktische opdracht Maatschappijleer Asielbeleid

Praktische opdracht Maatschappijleer Asielbeleid Praktische opdracht Maatschappijleer Asielbeleid Praktische-opdracht door een scholier 2035 woorden 28 januari 2002 7,1 133 keer beoordeeld Vak Maatschappijleer Analyse-schema Asielbeleid Wat is het probleem?

Nadere informatie

Vluchtelingen en statushouders in Lopikerwaardgemeenten

Vluchtelingen en statushouders in Lopikerwaardgemeenten Vragen en antwoordenlijst over de opvang van vluchtelingen en statushouders in de gemeenten Oudewater, Lopik, Woerden, IJsselstein en Montfoort (Lopikerwaardgemeenten) 17 maart 2016 Wonen Er zijn momenteel

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG VKC > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Schedeldoekshaven 100 2511 EX Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den

Nadere informatie

Voordat jouw asielprocedure begint

Voordat jouw asielprocedure begint Voordat jouw asielprocedure begint Waarom krijg je deze folder? Je wilt asiel aanvragen in Nederland. Asiel betekent: bescherming in een ander land voor mensen die in hun eigen land niet veilig zijn en

Nadere informatie

2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen

2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen Liturgie Emmen, 13 september 2015 (buitendienst) Thema: samen onderweg (startzondag) 1. Votum 2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen 3. Zingen: Sela: breng

Nadere informatie

1) Gered worden is net zo gemakkelijk als een cadeau krijgen (Johannes 1:12)

1) Gered worden is net zo gemakkelijk als een cadeau krijgen (Johannes 1:12) Les 8 - Redding In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Heel veel mensen hebben er geen behoefte aan zich door Jezus te laten redden. Daarvoor hebben ze allerlei redenen. Bijvoorbeeld:

Nadere informatie

De procedure in het aanmeldcentrum

De procedure in het aanmeldcentrum De procedure in het aanmeldcentrum Een vluchteling die niet veilig is in eigen land en in Nederland asiel wil aanvragen, moet zich aanmelden bij een aanmeldentrum van de IND. Daar vindt de eerste registratie

Nadere informatie

40-dagendagboek. Discipelen van Jezus. Leren leven in de kracht van Jezus. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie

40-dagendagboek. Discipelen van Jezus. Leren leven in de kracht van Jezus. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie 40-dagendagboek Discipelen van Jezus Leren leven in de kracht van Jezus Kees de Vlieger Een Kerygma studie Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048 E-mail:

Nadere informatie

Materiële hulp voor kinderen die illegaal verblijven

Materiële hulp voor kinderen die illegaal verblijven Versie nr: 1 Laatste wijziging: 12-06-2007 1) Waartoe dient deze fiche? 2) Waartoe dient deze fiche? 3) Wat verstaan we onder materiële hulp aan kinderen die illegaal in België verblijven? 4) Wat omvat

Nadere informatie

Aantal asielaanvragen

Aantal asielaanvragen Wist u dat... 60 miljoen mensen wereldwijd op de vlucht zijn 95% in eigen regio blijft 4 miljoen hiervan zijn Syriërs 3,5 miljoen van deze Syriërs in Jordanië, Turkije en Libanon verblijven T/m juli 2015

Nadere informatie

Voorbereidende les MBO

Voorbereidende les MBO Voorbereidende les MBO Voorbereiding bezoek Humanity House Het is belangrijk om voorafgaand aan het bezoek de voorbereidende les te geven. In deze les sta je samen met de leerlingen stil bij themaʼs die

Nadere informatie

Leven in veiligheid. Artikel 1, Vluchtelingenverdrag van Genève, 1951

Leven in veiligheid. Artikel 1, Vluchtelingenverdrag van Genève, 1951 Leven in veiligheid Niemand laat zonder reden zijn familie, vrienden en bezittingen achter. Vluchtelingen kunnen niet anders. De situatie in hun eigen land is te gevaarlijk om er te blijven. Ze vluchten

Nadere informatie

Spreekbeurt door een scholier 1994 woorden 24 november keer beoordeeld. Nederlands. Waarom heb ik voor dit onderwerp gekozen?

Spreekbeurt door een scholier 1994 woorden 24 november keer beoordeeld. Nederlands. Waarom heb ik voor dit onderwerp gekozen? Spreekbeurt door een scholier 1994 woorden 24 november 2002 6 113 keer beoordeeld Vak Nederlands Waarom heb ik voor dit onderwerp gekozen? Het leek me ook wel een interessant onderwerp omdat het een onderwerp

Nadere informatie

Directoraat-Generaal voor Internationale Aangelegenheden en Vreemdelingenzaken

Directoraat-Generaal voor Internationale Aangelegenheden en Vreemdelingenzaken Ministerie van Justitie Directoraat-Generaal voor Internationale Aangelegenheden en Vreemdelingenzaken Postadres: Postbus 20301, 2500 EH Den Haag Vereniging Vluchtelingenwerk Nederland t.a.v. de algemeen

Nadere informatie

Uitleg workshops landelijke trainingsdag 7 februari

Uitleg workshops landelijke trainingsdag 7 februari Uitleg workshops landelijke trainingsdag 7 februari Op weg met een vluchteling Stichting Gave (klik met muis op onderstaande workshoptitels om naar de uitleg te gaan) Hoe praat je over het geloof? Discipelschap

Nadere informatie

6 juni 2015. Onderzoek: Aanpak vluchtelingenproblematiek

6 juni 2015. Onderzoek: Aanpak vluchtelingenproblematiek 6 juni 2015 Onderzoek: Aanpak vluchtelingenproblematiek Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 45.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online

Nadere informatie

Help vluchtelingen op weg in uw regio

Help vluchtelingen op weg in uw regio Help vluchtelingen op weg in uw regio foto: Goedele Monnens Regio Oost Nederland Vluchten doe je niet zomaar Christina vluchtte twintig jaar geleden uit Rwanda vanwege een burgeroorlog die haar broers

Nadere informatie

Asielzoekers in Nederland

Asielzoekers in Nederland Asielzoekers in Nederland Hanneke Schuurman 5 6 Asielzoekers in Nederland Hanneke Schuurman Uitgeverij Heijink, Hardenberg 7 Auteur: Hanneke Schuurman ISBN: 9789463184496 Coverontwerp: Bertina Schuurman

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2015 2016 19 637 Vreemdelingenbeleid Nr. 2195 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der

Nadere informatie

Centrum voor Migratierecht. De asielprocedure in Nederland

Centrum voor Migratierecht. De asielprocedure in Nederland Centrum voor Migratierecht De asielprocedure in Nederland Begrippen Migrant: iemand die voor langere tijd naar een ander land verhuist Asielzoeker: iemand die een aanvraag om bescherming heeft ingediend

Nadere informatie

Vraag 1: Kent u de berichtgeving over het stijgende aantal asielaanvragen van Kosovaren in Nederland? 1)

Vraag 1: Kent u de berichtgeving over het stijgende aantal asielaanvragen van Kosovaren in Nederland? 1) Datum 26 augustus 2015 Onderwer p Antwoorden Kamervragen over het stijgende aantal asielaanvragen van Kosovaren in Nederland Directoraat-Generaal Vreemdelingenzaken Directie Migratiebeleid Asiel, Opvang

Nadere informatie

DANIËL EN DE LEEUWENKUIL

DANIËL EN DE LEEUWENKUIL Bijbel voor Kinderen presenteert DANIËL EN DE LEEUWENKUIL Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Jonathan Hay Aangepast door: Mary-Anne S. Vertaald door: Erna van Barneveld Geproduceerd door:

Nadere informatie

Vluchtelingen en statushouders in Lopikerwaardgemeenten

Vluchtelingen en statushouders in Lopikerwaardgemeenten Vragen en antwoordenlijst over de opvang van vluchtelingen en statushouders in de gemeenten Oudewater, Lopik, Woerden, IJsselstein en Montfoort (Lopikerwaardgemeenten) Wonen Er zijn momenteel veel landen

Nadere informatie

Factsheet Voor alle kinderen. Jeugdwet en minderjarige vreemdelingen

Factsheet Voor alle kinderen. Jeugdwet en minderjarige vreemdelingen JStelselwijziging Jeugd Factsheet Voor alle kinderen Jeugdwet en minderjarige vreemdelingen Jeugdwet en minderjarige vreemdelingen 1 Inleiding Alle kinderen in Nederland hebben recht op de zorg, hulp,

Nadere informatie

Resultaten vragenlijst extra opvang vluchtelingen in de gemeente Wierden (extra informatieronde BFMO)

Resultaten vragenlijst extra opvang vluchtelingen in de gemeente Wierden (extra informatieronde BFMO) Resultaten vragenlijst extra opvang vluchtelingen in de gemeente Wierden (extra informatieronde BFMO) 18 november 2015 Inleiding Op 18 november 2015 konden inwoners van de gemeente Wierden hun mening geven

Nadere informatie

Eerst even wat moeilijke woorden uitleggen:

Eerst even wat moeilijke woorden uitleggen: Eerst even wat moeilijke woorden uitleggen: IND = Interalisatie en NaturalisatieDienst Alle mensen die in Nederland willen komen wonen moeten hiernaartoe. Bij de IND werken mensen die beslissen of iemand

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 VluchtelingenWerk WOBB, Locatie Geertruidenberg

Jaarverslag 2015 VluchtelingenWerk WOBB, Locatie Geertruidenberg Introductie Vluchtelingenwerk West- en Oost-Brabant en Bommelerwaard (WOBB) locatie Geertruidenberg, zet zich in voor vluchtelingen die gehuisvest worden in onze gemeente. Door maatschappelijke begeleiding

Nadere informatie

Huisvesting vergunninghouders in Nijmegen

Huisvesting vergunninghouders in Nijmegen Uitleg vergunninghouders / statushouders Huisvesting vergunninghouders in Nijmegen Het is elke dag in het nieuws, de grote vluchtelingenstroom richting Europa. Mensen uit Afrika of het Midden Oosten vragen

Nadere informatie

Beleidsplan stichting Waarder helpt Roemenië 2014 t/m 2017 BELEIDSPLAN. 2014 t/m 2017 Hulpverlening aan Roemenië. Stichting Waarder Helpt Roemenië

Beleidsplan stichting Waarder helpt Roemenië 2014 t/m 2017 BELEIDSPLAN. 2014 t/m 2017 Hulpverlening aan Roemenië. Stichting Waarder Helpt Roemenië BELEIDSPLAN 2014 t/m 2017 Hulpverlening aan Roemenië Inhoud: 1. Inleiding 1.1 Wat is Stichting Waarder helpt Roemenië? 1.2 De Visie 1.3 De Missie 2. Bestuur en taken 2.1 Het bestuur 2.2 De werkzaamheden

Nadere informatie

Rapport. Datum: 7 juli 2005 Rapportnummer: 2005/192

Rapport. Datum: 7 juli 2005 Rapportnummer: 2005/192 Rapport Datum: 7 juli 2005 Rapportnummer: 2005/192 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat de minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie haar klacht van 16 april 2004 over de lange duur van de behandeling

Nadere informatie

Inleiding Asielzoekers

Inleiding Asielzoekers Zingen: Psalm 146: 7 Asielzoekers, wie zijn dat? + Vraag aan jullie + Definitie + Asielzoekers in Nederland + Asielzoekers in de Bijbel - Oude Testament - Nieuwe Testament + Voor jou persoonlijk Inleiding

Nadere informatie

Datum 1 juni 2012 Betreft Het bericht dat Afghanistan wil dat Nederland onderzoek gaat doen naar oorlogsmisdadigers

Datum 1 juni 2012 Betreft Het bericht dat Afghanistan wil dat Nederland onderzoek gaat doen naar oorlogsmisdadigers > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Directie Migratiebeleid Afdeling Asiel, Opvang en Terugkeer Postbus 20011

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Noodfonds Vluchtelingenwerkgroep Utrechtse Heuvelrug

Jaarverslag Stichting Noodfonds Vluchtelingenwerkgroep Utrechtse Heuvelrug Jaarverslag 2017 Stichting Noodfonds Vluchtelingenwerkgroep Utrechtse Heuvelrug Inhoud Jaarverslag Stichting Noodfonds VWUH 2017... 3 Doelstelling van het Noodfonds Schenkingen en leningen Financiën Bijlage

Nadere informatie

Centrum voor Migratierecht. De asielprocedure in Nederland

Centrum voor Migratierecht. De asielprocedure in Nederland Centrum voor Migratierecht De asielprocedure in Nederland Begrippen Migrant: iemand die voor langere tijd naar een ander land verhuist (ongeacht reden verhuizing) Asielzoeker: iemand die een verzoek om

Nadere informatie

Azielzoekers Zichtbaar In Zorgen

Azielzoekers Zichtbaar In Zorgen Jaarverslag 2016 Stichting AZIZ Azielzoekers Zichtbaar In Zorgen Hoofdpijndossiers Goede samenwerking met DT&V Syrische vluchtelingen in de noodopvang Integratie statushouders Bestuurszaken Lezingen en

Nadere informatie

Stichting Vesta Jaarverslag 2015

Stichting Vesta Jaarverslag 2015 Stichting Vesta Jaarverslag 2015 s-hertogenbosch www.stichtingvesta.nl info@stichtingvesta.nl IBAN NL41TRIO0254615473 KvK 54080630 ANBI 851151000 Inleiding Uit de boot gevallen lijkt het thema voor vluchtelingen

Nadere informatie

Factsheet huisvesting statushouders

Factsheet huisvesting statushouders Factsheet huisvesting statushouders Aanleiding Eind vorig jaar stonden ruim 11.000 statushouders in AZC's (AsielZoekersCentra) op de wachtlijst voor een woning in een gemeente. Daar komen dit jaar nog

Nadere informatie

Waarom krijgt u deze brochure?

Waarom krijgt u deze brochure? Uw asielaanvraag Informatie over de Algemene Asielprocedure Waarom krijgt u deze brochure? U wilt asiel aanvragen in Nederland. Asiel betekent: bescherming in een ander land voor mensen die in hun eigen

Nadere informatie

4. De bijgaande brief aan de Raad vast te stellen.

4. De bijgaande brief aan de Raad vast te stellen. Openbaar Onderwerp Budgetsubsidie Vluchtelingenwerk Oost Nederland 2014 Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Dit voorstel regelt de subsidieverlening

Nadere informatie

PAKISTAANSE MAALTIJD

PAKISTAANSE MAALTIJD ZWO - Commissie PROTESTANTSE GEMEENTE BARENDRECHT PAKISTAANSE MAALTIJD Ontmoet Pakistaanse leden Urdu-gemeente (Foto: Internet) Wanneer: 24 juni 2016 Locatie: Focus Beroepsacademie, Dierensteinweg 4 Ontvangst:

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Versie 1.0 Status Definitief 1 November 2011 Pagina 1

Inhoudsopgave. Versie 1.0 Status Definitief 1 November 2011 Pagina 1 Inhoudsopgave Introductie... 2 Missie en visie... 3 Doelstellingen 2010-2015... 4 Fondswerving... 5 Financieel beleid beheerskosten... 6 Verhouding tot ondersteuningscommissies... 7 Versie 1.0 Status Definitief

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting VLUCHTELINGENORGANISATIE MAI MI BATH

JAARVERSLAG Stichting VLUCHTELINGENORGANISATIE MAI MI BATH Vluchtelingenorganisatie JAARVERSLAG 2017 Stichting VLUCHTELINGENORGANISATIE MAI MI BATH Maart 2018 INHOUDSOPGAVE ALGEMEEN 3-4 HULPVERLENING 4-6 FINANCIEN 6 SLOTWOORD VAN HET BESTUUR 7 vluchtelingenorganisatie

Nadere informatie

A-avond Vluchtelingen. Aanpak asielzoekers en vergunninghouders Eindhoven

A-avond Vluchtelingen. Aanpak asielzoekers en vergunninghouders Eindhoven A-avond Vluchtelingen Aanpak asielzoekers en vergunninghouders Eindhoven Inhoud (Inter)nationaal beeld: Cijfers asielinstroom Asielproces Bestuursakkoord Eindhoven & de regio: Asielopvang (inclusief aanpak

Nadere informatie

STICHTING HUIS VAN LIEFDE BELEIDSPLAN

STICHTING HUIS VAN LIEFDE BELEIDSPLAN STICHTING HUIS VAN LIEFDE BELEIDSPLAN 2018-2020 1. Inleiding 1.1 Algemeen 1.2 Gegevens Stichting 2. Kernwaarden en identiteit 3. Beleid 3.1 Huisvesting 3.2 Levensonderhoud 3.3 Aandacht en ondersteuning

Nadere informatie

HC zd. 42 nr. 31. dia 1

HC zd. 42 nr. 31. dia 1 HC zd. 42 nr. 31 weinig mensen zullen zeggen dat ze leven voor het geld geld maakt niet gelukkig toch zeggen we er graag achteraan: wel handig als je het hebt want waar leef ik voor? een christen mag zeggen:

Nadere informatie

Door onze keuze is er een breuk tussen God en mens.

Door onze keuze is er een breuk tussen God en mens. Probleem: breuk tussen en mens Door onze keuze is er een breuk tussen en mens. maakte de mens omdat Hij een vriend wilde. Hij wilde aanhoudend contact met de mens. Hij gaf de mens een verrassend mooi leven.

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over het azc Rotterdam

Veelgestelde vragen over het azc Rotterdam Veelgestelde vragen over het azc Rotterdam Er komt tijdelijk een asielzoekerscentrum (azc) aan de Edo Bergsmaweg in IJsselmonde/Beverwaard. In het asielzoekerscentrum komen maximaal 600 mensen wonen voor

Nadere informatie

Genieten van het echte leven

Genieten van het echte leven Genesis 3: 19 Tot de dag van je dood zul je zwetend het land bewerken om te kunnen leven. 1 De Hamvraag Mag ik genieten en wat is dan eigenlijk genieten? Het leven is toch vooral lol maken! X Het moet

Nadere informatie

Werkstuk Aardrijkskunde Asielzoekers en vluchtelingen

Werkstuk Aardrijkskunde Asielzoekers en vluchtelingen Werkstuk Aardrijkskunde Asielzoekers en vlucht Werkstuk door een scholier 2346 woorden 10 december 2002 6,7 229 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Inleiding In dit werkstuk ga ik onderzoeken: Welke asielzoekers

Nadere informatie

Aan de Minister voor Ontwikkelingssamenwerking de heer drs. A.G. Koenders. Aan de Staatssecretaris van Justitie mevrouw mr. N.

Aan de Minister voor Ontwikkelingssamenwerking de heer drs. A.G. Koenders. Aan de Staatssecretaris van Justitie mevrouw mr. N. Aan de Minister voor Ontwikkelingssamenwerking de heer drs. A.G. Koenders en Aan de Staatssecretaris van Justitie mevrouw mr. N. Albayrak Utrecht, 19 november 2007 Betreft: terugkeer van uitgeprocedeerde

Nadere informatie

Kinderen zonder papieren

Kinderen zonder papieren VPM VPM Kinderen zonder papieren Je ziet het bijna elke dag op de tv of in de krant: beelden van landen in oorlog, mensen in armoede. Op zoek naar een betere plaats om te leven, slaan ze op de vlucht.

Nadere informatie

Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009. Begin schooljaar Boekentassenwijding

Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009. Begin schooljaar Boekentassenwijding Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009 Begin schooljaar Boekentassenwijding alle kinderen mogen hun boekentas meebrengen kinderen met boekentas in de intredeprocessie ze zetten die vooraan in de kerk

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting VLUCHTELINGENORGANISATIE MAI MI BATH

JAARVERSLAG Stichting VLUCHTELINGENORGANISATIE MAI MI BATH Vluchtelingenorganisatie JAARVERSLAG 2014 Stichting VLUCHTELINGENORGANISATIE MAI MI BATH Januari 2015 INHOUDSOPGAVE ALGEMEEN 3-4 HULPVERLENING 5-6 FINANCIEN 6 SLOTWOORD VAN HET BESTUUR 7 Stichting vluchtelingenorganisatie

Nadere informatie

Dit is het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. Dit vindt de ChristenUnie belangrijk voor Nederland. Lees maar!

Dit is het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. Dit vindt de ChristenUnie belangrijk voor Nederland. Lees maar! Over een paar weken kiest Nederland een nieuwe regering. Op 12 september Jij kunt ook kiezen. Stemmen noemen we dat. Als je stemt, kies je voor de politieke partij die jij het beste vindt. Jij kunt straks

Nadere informatie

LEVITICUS 23:40. etrog en lulav

LEVITICUS 23:40. etrog en lulav DE LOOFHUT HET LOOFHUTTENFEEST Wijst op het Koninkrijk van God Belangrijk feest in het leven en onderwijs van Jezus Centraal in het feest: de (loof)hut (sukkot); een tijdelijke verblijfsplaats Kern: Het

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over opvang van vluchtelingen in Oss

Veel gestelde vragen over opvang van vluchtelingen in Oss Veel gestelde vragen over opvang van vluchtelingen in Oss Juni 2016 ALGEMEEN Wat is het verschil tussen vluchtelingen en vergunninghouders? - Vluchtelingen zijn sinds kort in Nederland en weten niet of

Nadere informatie

JAAROVERZICHT STICHTING VRIENDEN VAN VLUCHTELINGENWERK RIJSWIJK, NOODFONDS 2010 2011

JAAROVERZICHT STICHTING VRIENDEN VAN VLUCHTELINGENWERK RIJSWIJK, NOODFONDS 2010 2011 JAAROVERZICHT STICHTING VRIENDEN VAN VLUCHTELINGENWERK RIJSWIJK, NOODFONDS 2010 2011 Inleiding VluchtelingenWerk Rijswijk beheert al sinds jaren een Noodfonds, gevoed door donateurs (particulieren, bedrijven

Nadere informatie

Praat de migrant het land uit

Praat de migrant het land uit Praat de migrant het land uit - de Volkskrant - Blendle https://blendle.corn/i/de-vo1ksbant praat-de-rni-ant-het-land-uit/bn1... We zeggen het maar even voor de zekerheid: printen is alleen toegestaan

Nadere informatie

Zondag 12 april 2015 is er om 15 uur een aangepaste gezinsdienst in de Opstandingskerk te Terneuzen. Voorganger: de heer G.A. Slabbekoorn uit Goes

Zondag 12 april 2015 is er om 15 uur een aangepaste gezinsdienst in de Opstandingskerk te Terneuzen. Voorganger: de heer G.A. Slabbekoorn uit Goes LITURGISCHE WERKGROEP VOOR AANGEPASTE GEZINSDIENSTEN Corr. Adr.: Mevr. J. Pelle - Tel. 0115-694737 e-mail: japelle@zeelandnet.nl Dhr. A. Scheele - Tel. 0115-563188 e-mail: ascheele@hetnet.nl THEMA: Zondag

Nadere informatie

Rapport. Datum: 18 september 2003 Rapportnummer: 2003/319

Rapport. Datum: 18 september 2003 Rapportnummer: 2003/319 Rapport Datum: 18 september 2003 Rapportnummer: 2003/319 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND): - niet tijdig heeft gereageerd op haar brief van 22 oktober

Nadere informatie

Algemene gegevens Strategie Visie en missie Doelstelling Actueel beleidsplan

Algemene gegevens Strategie Visie en missie Doelstelling Actueel beleidsplan Algemene gegevens Stichting Fiat Lux is gerangschikt als Algemeen Nut Beogende Instelling onder RSIN 807328649. Kamer van Koophandel: 33299616 Sector: Maatschappelijke en Sociale doelen Contactgegevens:

Nadere informatie

Er zijn drie manieren waarop men de toekomst probeert te voorspellen.

Er zijn drie manieren waarop men de toekomst probeert te voorspellen. Een waarmerk De meeste mensen zijn benieuwd naar wat de toekomst zal brengen.vooral in spannende en angstige tijden, zoals onze tijd, is er veel vraag naar wat er staat te gebeuren. Er zijn drie manieren

Nadere informatie

Januari 2016 WELKOM IN 2016

Januari 2016 WELKOM IN 2016 Januari 2016 WELKOM IN 2016 Lieve vrienden, welkom in 2016. Een nieuwe mogelijkheid Christus te verkondigen en een nieuw jaar dichter bij de wederkomst van onze Heiland. We hopen dat u een gezegend Kerstfeest

Nadere informatie

Ik wil van deze gelegenheid graag gebruik maken om u mee te nemen met een worsteling die niet alleen de DT&V raakt, maar de hele vreemdelingenketen;

Ik wil van deze gelegenheid graag gebruik maken om u mee te nemen met een worsteling die niet alleen de DT&V raakt, maar de hele vreemdelingenketen; Ik wil van deze gelegenheid graag gebruik maken om u mee te nemen met een worsteling die niet alleen de DT&V raakt, maar de hele vreemdelingenketen; die van draagvlak en beeldvorming. De afgelopen jaren

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting I AM

Beleidsplan Stichting I AM Beleidsplan 2017-2019 Stichting I AM Beleidsplan Stichting I AM 24-02-2018 Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1 Algemene inleiding... 3 1.2 Termijn van het beleidsplan.... 3 2. Visie... 4 2.1 onze

Nadere informatie

(BIJNA) UITGEPROCEDEERDE ASIELZOEKERS EEN SPANNINGSVELD TUSSEN HET LANDELIJK ASIELBELEID & DE LOKALE PRAKTIJK

(BIJNA) UITGEPROCEDEERDE ASIELZOEKERS EEN SPANNINGSVELD TUSSEN HET LANDELIJK ASIELBELEID & DE LOKALE PRAKTIJK Fractie Amersfoort (BIJNA) UITGEPROCEDEERDE ASIELZOEKERS EEN SPANNINGSVELD TUSSEN HET LANDELIJK ASIELBELEID & DE LOKALE PRAKTIJK Rapport op basis van het afstudeeronderzoek door Timo Geurts & Haithm Al

Nadere informatie

De vereenvoudigde asielprocedure

De vereenvoudigde asielprocedure De vereenvoudigde asielprocedure U komt uit een veilig land of u hebt al internationale bescherming in een andere lidstaat van de Europese Unie Waarom krijgt u deze publicatie? U wilt asiel aanvragen in

Nadere informatie

Waarom krijgt u deze folder?

Waarom krijgt u deze folder? Uw asielaanvraag Informatie over de Algemene Asielprocedure Waarom krijgt u deze folder? U wilt asiel aanvragen in Nederland. Asiel betekent: bescherming in een ander land voor mensen die in hun eigen

Nadere informatie

Vluchtelingen(asielzoekers) overspoelen ons land, en zetten eigen leven daarbij op het spel.

Vluchtelingen(asielzoekers) overspoelen ons land, en zetten eigen leven daarbij op het spel. Vluchtelingen(asielzoekers) overspoelen ons land, en zetten eigen leven daarbij op het spel. Het kon niet uitblijven dat er reuring ontstaat over de komst van duizenden asielzoekers (vluchtelingen) die

Nadere informatie

EXTRA NIEUWSBRIEF OM U ONZE ZORGEN TE VERTELLEN. LEES HOE U ONS KUNT

EXTRA NIEUWSBRIEF OM U ONZE ZORGEN TE VERTELLEN. LEES HOE U ONS KUNT "SPECIAL" Nieuwsbrief van de Stichting Op`t Stee. Jaargang 2 nummer 3. November 2012 EXTRA NIEUWSBRIEF OM U ONZE ZORGEN TE VERTELLEN. LEES HOE U ONS KUNT HELPEN... Adopteer een asielzoeker.. Als Nederlanders

Nadere informatie

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen Zondag 52 Zondag 52 gaat over de zesde bede. Leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid, in der eeuwigheid. Amen. Lees de tekst

Nadere informatie

Maria, de moeder van Jezus

Maria, de moeder van Jezus Maria, de moeder van Jezus Kerstoverdenking Rotary 2014 1. Maria in de kerkgeschiedenis 2. Maria in de Bijbel 3. Boodschap 1. Wees gegroet Wees gegroet Maria, vol van genade. De Heer is met u. Gij zijt

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2011 2012 29 344 Terugkeerbeleid Nr. 85 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR IMMIGRATIE, INTEGRATIE EN ASIEL Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2012 2013 19 637 Vreemdelingenbeleid Nr. 1630 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN VEILIGHEID EN JUSTITIE Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2014 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Achtergrondinformatie ten behoeve van de dialoog vluchtelingenproblematiek

Achtergrondinformatie ten behoeve van de dialoog vluchtelingenproblematiek Onderwerp: Achtergrondinformatie ten behoeve van de dialoog vluchtelingenproblematiek Aan de gemeenteraad, Inleiding De situatie rondom vluchtelingen is ernstig en zorgelijk. Al maanden lezen en horen

Nadere informatie

dichterbij jongeren in Zwolle

dichterbij jongeren in Zwolle dichterbij jongeren in Zwolle teamleider ronald welmers in oktober 2009 stonden we met vijf vrijwilligers, een pannakooi en een voetbal in Park de hogenkamp. geen tiener die kwam de eerste drie maanden,

Nadere informatie

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen 19.00 uur LAAT HET FEEST ZIJN IN DE HUIZEN (Opw. 533) Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht

Nadere informatie

Uitleg voor kinderen die gevormd willen worden. Voordat je informatie krijgt over het vormsel zelf is het wel handig om te weten wat een symbool is:

Uitleg voor kinderen die gevormd willen worden. Voordat je informatie krijgt over het vormsel zelf is het wel handig om te weten wat een symbool is: Uitleg voor kinderen die gevormd willen worden. Voordat je informatie krijgt over het vormsel zelf is het wel handig om te weten wat een symbool is: Een symbool is iets wat je helpt herinneren of je in

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Strategisch Meerjarenplan

Strategisch Meerjarenplan Strategisch Meerjarenplan 2019-2022 samenvatting Strategisch Meerjarenplan 2019-2022 samenvatting ASKV / Steunpunt Vluchtelingen Samenvatting Strategisch Plan 2019-2022 De missie Ieder mens heeft dezelfde

Nadere informatie

Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DISCIPLE MENTOR

Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DISCIPLE MENTOR Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DEEL 4 DISCIPLE MENTOR In Gen 1, 2 en 3 lezen we direct hoe God denkt over de mens. Hij laat zien wie we zijn, waar we voor gemaakt zijn en wat onze bestemming in het

Nadere informatie

Kennisgeving Tweede of volgende asielaanvraag

Kennisgeving Tweede of volgende asielaanvraag Kennisgeving Tweede of volgende asielaanvraag Met dit formulier (m35-o) kunt u de IND laten weten dat u opnieuw een aanvraag voor een verblijfsvergunning asiel voor bepaalde tijd wilt indienen. Voor wie

Nadere informatie

Veel gestelde vragen en antwoorden

Veel gestelde vragen en antwoorden Veel gestelde vragen en antwoorden Waarom wil het COA het voormalige asielzoekerscentrum s- Gravendeel heropenen? Het COA heeft te maken met een enorme toestroom van asielzoekers, een toename van het aantal

Nadere informatie