NR 01 Opstellen individueel LOB-traject

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NR 01 Opstellen individueel LOB-traject"

Transcriptie

1 NR 01 Opstellen individueel LOB-traject Deelname Verplicht Doel en verantwoording Je moet per leerjaar een planning maken van je LOB-activiteiten. het is de bedoeling dat je uit de verzameling LOB-wijzers een aantal activiteiten kiest. Een aantal activiteiten is verplicht, een aantal kan je zelf kiezen. Je kunt de LOB activiteiten verdelen in: Oriëntatie Verkennen Verdiepen Knoop doorhakken In het vierde jaar moet je voornamelijk bezig zijn met activiteiten uit de oriëntatiefase. In de vijfde of zesde ben je waarschijnlijk bezig met activiteiten uit de verdiepingsfase. Wijze van uitvoering Wijze van verslaglegging Wijze van controle Tijdstip van inleveren Je zoekt op de lijst van LOB-activiteiten een aantal zaken die je aanspreken. De door jou gekozen activiteiten schrijf je op je individuele LOBtrajectformulier. Bewaar je LOB-traject formulier samen met de afgetekende verslagformulieren ( te vinden achter bijna elke activiteit) in je LOB-dossier. Maak een kopie van je individuele trajectformulier en lever deze in bij je mentor. Precieze tijdstip van inlevering krijg je te horen tijdens de startles LOB.

2 NR. 02 Bezoek aan de studiebeurs in Utrecht Deelname Niet verplicht. Alleen op vrijdag 10 oktober vanaf 1 e - pauze!! Deze opdracht is alleen voor HAVO4, VWO 4 NB: de studiebeurs is ook te bezoeken op zaterdag 11 okt. Studielast Doel en verantwoording 3 Slu, éénmalig. Groene strook verplicht! Bij voorregistratie via schoolweb.nl krijg je een euro korting op de toegangsprijs. Op de studiebeurs in Utrecht presenteren zich jaarlijks bijna alle vervolgopleidingen in Nederland en een groot aantal uit het buitenland. Je kunt je daar dus behoorlijk oriënteren. Het nadeel is wel dat de informatie die je krijgt erg oppervlakkig blijft. Wijze van uitvoering Van tevoren bestudeer je het WIO-magazine (september nummer), of dezelfde gegevens op internet: www. schoolweb.nl. Hierin staan alle stands vermeld die aanwezig zullen zijn. Dit magazine kan bij de decaan worden afgehaald. Noteer van tevoren op welke vragen je antwoord wilt en wat het bezoek je opgeleverd heeft (verslagformulier). Wijze van verslaglegging Wijze van controle Tijdstip van inleveren Vul voor het bezoek aan de studie beurs het verslagformulier in. Laat het verslagformulier aftekenen door je decaan. Bewaar het verslagformulier in je LOB-dossier Uiterlijk 2 weken na het bezoek laten aftekenen bij je decaan.

3 Opdracht: Bezoek aan de Studie Beurs in Utrecht Klas: Welke vragen ga je in ieder geval stellen? Wat heeft het bezoek je opgeleverd?

4 NR. 03 Bezoek aan een open dag/meeloopdag Deelname verplicht Doel en verantwoording Door een open dag kun je persoonlijk kennismaken met een universiteit of hogeschool, tevens kun je informatie verzamelen over de opleidingen die je daar kunt volgen. Wijze van uitvoering Je moet zelf in de gaten houden wanneer er een Open dag is op een school. In de brochure open dagen /voorlichtingsactiviteiten die aan het begin van het schooljaar is uitgedeeld staan alle open dagen op een rijtje. Op de informatieborden bij de kamers van de decanen worden ook open dagen aangegeven. Een andere bron waarop de open dagen worden aangegeven is het internet, Bedenk van tevoren op welke vragen je antwoord wil hebben. Schrijf deze vragen op het verslagformulier. Een aantal voorbeeldvragen: Wat zijn de toelatingseisen? Is er een loting? Wanneer moet ik een specialisatie of afstudeerrichting kiezen? Welke vormen van les worden er gegeven? Bevat de studie een of meer stages? In welk jaar? Hoe lang duurt zo n stage? Welke beroepen staan na deze opleiding voor mij open? Wijze van verslaglegging Wijze van controle Tijdstip van inleveren Vul het verslagformulier in en bewaar het in de digitale LOBdossier. Mail het verslagformulier naar je mentor. Uiterlijk 2 weken na het bezoek.

5 Verslagformulier: Bezoek aan een open dag Klas: Datum open dag: Instelling: Opleiding: Vooraf Welke vragen ga je in ieder geval stellen? Naderhand Wat heeft het bezoek je opgeleverd?

6 NR. 04 Gesprekken met je mentor en of decaan Deelname Verplicht Doel en verantwoording De bedoeling van een gesprek is dat je antwoord vindt op vragen met betrekking tot de keuze van vervolgopleiding of toekomstig beroep. Wijze van uitvoering Wijze van verslaglegging Wijze van controle Tijdstip van inleveren Het kan voorkomen dat je het moeilijk vindt om een geschikte vervolgopleiding te vinden. Een gesprek met je mentor of decaan of het maken van een interessetest kan je misschien weer een beetje op weg helpen. Maak een afspraak met je mentor of decaan en vul het verslagformulier in. Bedenk van tevoren goed wat je wil weten. Beantwoord de vragen op het verslagformulier. Bewaar het formulier digitaal in je LOB-dossier. Mail het formulier naar je mentor. Uiterlijk 2 weken na het mentorgesprek.

7

8 Verslagformulier: Gesprek met decaan Klas: Datum gesprek: Wat was de aanleiding om een afspraak te maken met je decaan? Op welke vragen wilde je antwoord hebben? Welke nieuwe zaken heb je gehoord? Wat heeft het gesprek je opgeleverd?

9 Verslagformulier: Gesprek met mentor Klas: Datum gesprek: Wat was de aanleiding om een afspraak te maken met je mentor? Op welke vragen wilde je antwoord hebben? Welke nieuwe zaken heb je gehoord? Wat heeft het gesprek je opgeleverd?

10 NR. 10 Bezoek regionale studievoorlichting Deelname verplicht voor HAVO-4 en VWO-4: donderdagmiddag 12 maart 2009 op het Marnix College. Doel en verantwoording De decanen uit de regio Ede/Wageningen/Veenendaal organiseren ieder jaar een opleidingen- en beroepenvoorlichting. Vertegenwoordigers van mbo s /hogescholen/universiteiten uit het hele land geven dan voorlichting over de studies. Er zijn 4 ronden van steeds 30 minuten. Deelnemers krijgen vooraf een informatieboekje. Wijze van uitvoering Tijdens het bezoek aan deze regiovoorlichting kun je kennis opdoen en materiaal verzamelen van verschillende opleidingen en beroepen. Er wordt door voorlichters aan kleine groepen voorgelicht en er is een informatiemarkt. Beantwoord na het bezoek de volgende vragen op het verslagformulier: 1. Welke voorlichting heb je bijgewoond? 2. Wat heeft de voorlichting jou opgeleverd? 3. Van welke opleidingen op de informatiemarkt heb je informatie meegenomen? 4. Wat heeft het in zijn totaliteit voor jou opgeleverd? Wijze van verslaglegging Wijze van controle Beantwoord bovenstaande vragen op het verslagformulier. Bewaar het formulier digitaal in je LOB-dossier. Mail het formulier naar je mentor. Tijdstip van inleveren Uiterlijk 2 weken na de regiovoorlichting.

11 Verslagformulier: Bezoek regionale voorlichting. klas: Welke voorlichtingen heb je bezocht? Welk niveau? MBO HBO WO 1. Welke voorlichting heb je bijgewoond? 2. Wat heeft de voorlichting jou opgeleverd? 3. Van welke opleidingen op de informatiemarkt heb je informatie meegenomen? 4. Wat heeft het in zijn totaliteit voor jou opgeleverd?

12 NR. 11 VWO- dag/ Thema-ochtend Deelname verplicht voor 4-VWO Doel en verantwoording Doel van de dag is een eerste kennismaking met het universitair onderwijs. Tijdens deze dag ga je zelf aan de slag met verschillende onderwerpen. Hierdoor maak je kennis met het universitaire onderwijs. Wijze van uitvoering Door een VWO - dag of themadag maak je kennis met het universitaire onderwijs. Meestal kun je kiezen uit een aantal thema s. Je kan dan verschillende werk- en hoorcolleges volgen. De themaochtend zal plaatsvinden op de Radboud universiteit op vrijdagochtend 17 april Meer informatie ontvang je tegen die tijd van je mentor en decaan. Beantwoord de volgende vragen: 1. Wat was het thema? 2. Wat was voor jou het doel om er heen te gaan? 3. Hoe zag het programma eruit? Denk bijvoorbeeld aan werkhoorcolleges, enz. 4. Wat vond je leuk en wat vond je minder leuk? 5. Wat heeft het je opgeleverd? Wijze van verslaglegging Wijze van controle Beantwoord bovenstaande vragen op het verslagformulier. Bewaar het verslagformulier in je digitale LOB-dossier. Mail het formulier naar je mentor. Tijdstip van inleveren Uiterlijk 2 weken na de VWO-thema dag.

13 Verslagformulier: VWO-dag/ Themadag Klas: Datum: Instelling: 1. Wat was het thema? 2. Wat was voor jou het doel om er heen te gaan? 3. Hoe zag het programma eruit? Denk bijvoorbeeld aan werk- hoorcolleges, enz. 4. Wat vond je leuk en wat vond je minder leuk? 5. Wat heeft het je opgeleverd?

14

Jouw toekomst. Havo 5

Jouw toekomst. Havo 5 Jouw toekomst. Havo 5 2011-2012 LOB havo 5 Havo 5 Fase 4 = Beslissen: Deze fase ga je in als je in Havo 5 zit. Je stelt nu je definitieve top 2 vast. Je gaat nog een keer naar de beroepenavond, je organiseert

Nadere informatie

T O E K O M S T V A K 5 VWO

T O E K O M S T V A K 5 VWO T O E K O M S T V A K 5 VWO In het jaarprogramma voor de vijfde klas kom je een geheel nieuw vak tegen. Dit vak noem je het toekomstvak. Het woord zegt het al: je gaat je bezighouden met je toekomst. Veel

Nadere informatie

WELKOM. INFORMATIEAVOND 5 havo LOB

WELKOM. INFORMATIEAVOND 5 havo LOB WELKOM INFORMATIEAVOND 5 havo 2013-2014 LOB Inhoud goed kiezen is belangrijk! LOB in H5 Ouders en Studiekeuze Interessetesten Waar vind je de informatie? Open dagen en meeloopdagen Knoop doorhakken Aanmelden:

Nadere informatie

Programma LOB in klas 5 VWO

Programma LOB in klas 5 VWO Programma LOB in klas 5 VWO Nu het eindexamen al bijna in zicht komt, wordt het tijd om aan je vervolgopleiding te gaan denken. Wat wil je gaan doen? Wil je een universitaire opleiding volgen of liever

Nadere informatie

Annelies Hak decaan HAVO

Annelies Hak decaan HAVO Voorlichting HAVO klas 5 schooljaar 2014-2015 Annelies Hak decaan HAVO hak@hetlyceumvos.nl Studie is geen last minute vakantie Wat kan ik na de HAVO doen? Studeren HBO, MBO Werken Uitstel van studie eventueel

Nadere informatie

LOB in Havo 5 2015/2016

LOB in Havo 5 2015/2016 LOB in Havo 5 2015/2016 Na havo-5 hbo 4 jaar (evt. gevolgd door wo) Ad (Associate degree) 2 jaar vwo 2 jaar (instromen in ath-5) positief advies school noodzakelijk mbo 3 à 4 jaar van hbo naar universiteit

Nadere informatie

Sectorwerkstuk. Theoretische Leerweg. Klas 4 TL/M 2015-2016

Sectorwerkstuk. Theoretische Leerweg. Klas 4 TL/M 2015-2016 Sectorwerkstuk Theoretische Leerweg Klas 4 TL/M 2015-2016 Naam leerling Naam mentor/begeleider Inleiding Met het maken van dit sectorwerkstuk oefen je vaardigheden die je als leerling van het VMBO nodig

Nadere informatie

Wat wil ik na het Pax Christi College gaan doen??

Wat wil ik na het Pax Christi College gaan doen?? Wat wil ik na het Pax Christi College gaan doen?? Decaan F. Kerkhof september 2015 Het keuzeproces : hoe zit dat in elkaar? Havo 4 en vwo 5 oriënteren door middel van: - www.studiekeuze123.nl - www.startstuderen.nl

Nadere informatie

Programma LOB in klas 6 VWO

Programma LOB in klas 6 VWO Programma LOB in klas 6 VWO Naast je eindexamen moet je dit jaar ook een keus maken wat je na het behalen van je examen gaat doen. Je bent in voorafgaande jaren al begonnen met oriënteren op de studiebeurs

Nadere informatie

KEUZEBEGELEIDING ZEER BELANGRIJK KEUZE NU BEPAALT DE TOEKOMST 35-50% KIEST VERKEERD OP TIJD (= NU) BEGINNEN EN NIET UITSTELLEN!

KEUZEBEGELEIDING ZEER BELANGRIJK KEUZE NU BEPAALT DE TOEKOMST 35-50% KIEST VERKEERD OP TIJD (= NU) BEGINNEN EN NIET UITSTELLEN! SEPTEMBER 2015 KEUZEBEGELEIDING ZEER BELANGRIJK KEUZE NU BEPAALT DE TOEKOMST 35-50% KIEST VERKEERD OP TIJD (= NU) BEGINNEN EN NIET UITSTELLEN! OPLEIDING KIEZEN Orienteren Verkennen Verdiepen Knopen doorhakken

Nadere informatie

Annelies Hak decaan HAVO

Annelies Hak decaan HAVO Voorlichting HAVO klas 5 schooljaar 2015-2016 Annelies Hak decaan HAVO hak@hetlyceumvos.nl Studie is geen last minute vakantie Wat kan ik na de HAVO doen? Studeren HBO, MBO Werken Uitstel van studie eventueel

Nadere informatie

LOOPBAANORIËNTATIE. Informatieboekje. havo/vwo

LOOPBAANORIËNTATIE. Informatieboekje. havo/vwo LOOPBAANORIËNTATIE Informatieboekje havo/vwo Inleiding Voor je ligt het informatieboekje voor het vak loopbaan oriëntatie. Doel van dit vak is om elke leerling voor te bereiden op het maken van een goede

Nadere informatie

LOOPBAANORIËNTATIE. Informatieboekje. havo/vwo

LOOPBAANORIËNTATIE. Informatieboekje. havo/vwo LOOPBAANORIËNTATIE Informatieboekje havo/vwo 1 Inleiding Voor je ligt het informatieboekje voor het vak loopbaan oriëntatie. Doel van dit vak is om elke leerling voor te bereiden op het maken van een goede

Nadere informatie

Voorlichting Decanaat, 5 havo Schooljaar

Voorlichting Decanaat, 5 havo Schooljaar Voorlichting Decanaat, 5 havo Schooljaar 2017 2018 Voorlichting havo 5 Je diploma.. en dan? Het hoger onderwijs Aanmelden studie en studiefinanciering Hoe verloopt studiekeuzeproces en welke stap ga ik

Nadere informatie

Zoek het uit! Opdrachten. Studiekeuze123.nl

Zoek het uit! Opdrachten. Studiekeuze123.nl Zoek het uit! Opdrachten Studiekeuze123.nl Wat denk je zelf? Het maken van een studiekeuze is niet gemakkelijk. Er zijn zoveel mogelijkheden, maar welke studie past goed bij jou? Misschien weet je al jaren

Nadere informatie

PTA loopbaanoriëntatie en -begeleiding HAVO cohort

PTA loopbaanoriëntatie en -begeleiding HAVO cohort PTA loopbaanoriëntatie en -begeleiding HAVO cohort 2015-2017 =handelingsdeel D in minuten, tenzij anders vermeld (slu = studielast = klok) 40 HAVO-4 schooljaar 2015-2016 Diverse activiteiten: o.a. bezoek

Nadere informatie

Informatie- en opdrachtenboekje Voor vierdejaars VMBO- en HAVO-leerlingen. Waarom zou jij mee willen doen aan Kiezen op Maat?

Informatie- en opdrachtenboekje Voor vierdejaars VMBO- en HAVO-leerlingen. Waarom zou jij mee willen doen aan Kiezen op Maat? Informatie- en opdrachtenboekje Voor vierdejaars VMBO- en HAVO-leerlingen Waarom zou jij mee willen doen aan Kiezen op Maat? Kiezen voor een vervolgopleiding aan het mbo (middelbaar beroepsonderwijs) kan

Nadere informatie

T O E K O M S T V A K 4 HAVO

T O E K O M S T V A K 4 HAVO T O E K O M S T V A K 4 HAVO In het jaarprogramma voor de vierde klas kom je een geheel nieuw vak tegen. Dit vak noem je het toekomstvak. Het woord zegt het al: je gaat je bezighouden met je toekomst.

Nadere informatie

Annelies Hak decaan HAVO

Annelies Hak decaan HAVO Voorlichting HAVO klas 5 schooljaar 2017-2018 Annelies Hak decaan HAVO hak@hetlyceumvos.nl Studie is geen last minute vakantie Wat kan ik na de HAVO doen? Studeren HBO, MBO Werken Uitstel van studie

Nadere informatie

Informatieavond 4-VMBO 13 oktober 2015

Informatieavond 4-VMBO 13 oktober 2015 Informatieavond 4-VMBO 13 oktober 2015 Inhoud 1. Waarom decanaat? 2. MBO in Nederland 3. SBO op Curaçao 4. Havo-4 (Vespucci en lokaal) 5. Hoe maak je de keuze? 6 Studie- en Beroepenbeurs WTC Waarom decanaat?

Nadere informatie

OUDERAVOND ATHENEUM 5

OUDERAVOND ATHENEUM 5 OUDERAVOND ATHENEUM 5 WELKOM! mentoren Marlinda van Rooijen Tanja Duson Joop van de Wege Niels Dekker schoolleider-directielid Vivi Tervoort decaan Martijn Burger 2 PROGRAMMA 19:45 welkom 19:50 informatie

Nadere informatie

KEUZEBEGELEIDING ZEER BELANGRIJK KEUZE NU BEPAALT DE TOEKOMST 35-50% KIEST VERKEERD OP TIJD (= NU) BEGINNEN EN NIET UITSTELLEN!

KEUZEBEGELEIDING ZEER BELANGRIJK KEUZE NU BEPAALT DE TOEKOMST 35-50% KIEST VERKEERD OP TIJD (= NU) BEGINNEN EN NIET UITSTELLEN! SEPTEMBER 2017 KEUZEBEGELEIDING ZEER BELANGRIJK KEUZE NU BEPAALT DE TOEKOMST 35-50% KIEST VERKEERD OP TIJD (= NU) BEGINNEN EN NIET UITSTELLEN! OPLEIDING KIEZEN Orienteren Verkennen Verdiepen Knopen doorhakken

Nadere informatie

LoopbaanOriëntatie en Begeleiding 5 (T)VWO

LoopbaanOriëntatie en Begeleiding 5 (T)VWO LoopbaanOriëntatie en Begeleiding 5 (T)VWO Nu jullie je weer een paar weekjes warmgedraaid hebben op school wordt het tijd om ook de LOB-draad weer op te pakken. LOB staat nog steeds voor LoopbaanOriëntatie

Nadere informatie

ouderavond Atheneum 6 2

ouderavond Atheneum 6 2 het programma van vanavond 19:30 kennismaken met de mentor 20:30 studiekeuze en dan? 21:15 einde ouderavond Atheneum 6 2 traject studiekeuze A3 en A4 oriënteren ( wat kan er allemaal? ) A5 verkennen (

Nadere informatie

5 havo, op naar een definitieve keuze!

5 havo, op naar een definitieve keuze! 5 havo, op naar een definitieve keuze! Ouder Leerling Mentor Decaan Begeleiding bij het kiezen Mentor coacht het proces : Hoe gaat het met je studiekeuze? Welke opendagen en meeloopdagen heb je bezocht?

Nadere informatie

VERPLICHT DEEL IK WEET HET NIET. Contact met de decaan Beroepen-interessetest Verschillende activiteiten. Aanvullende opdrachten?

VERPLICHT DEEL IK WEET HET NIET. Contact met de decaan Beroepen-interessetest Verschillende activiteiten. Aanvullende opdrachten? LOB V4 2012 / 2013 Hoe moet je kiezen In vmbo4 moet je een keuze maken voor je vervolgopleiding. In leerjaar 4 moet je de keus gaan maken; wat wil jij gaan doen wanneer je het vmbo-diploma hebt? Voor ieder

Nadere informatie

LOOPBAANORIËNTATIE. Informatieboekje. havo/vwo

LOOPBAANORIËNTATIE. Informatieboekje. havo/vwo LOOPBAANORIËNTATIE Informatieboekje havo/vwo Inleiding Voor je ligt het informatieboekje voor het vak loopbaan oriëntatie. Doel van dit vak is om elke leerling voor te bereiden op het maken van een goede

Nadere informatie

DeDecaan.net. uw decanaat online STUDIEKEUZEDAGEN

DeDecaan.net. uw decanaat online STUDIEKEUZEDAGEN STUDIEKEUZEDAGEN is met 600 aangesloten schoollocaties het grootste online netwerk voor keuzebegeleiding. Ruim 2.000 decanen, 11.000 mentoren, 260.000 leerlingen in het voortgezet onderwijs en hun ouders/verzorgers

Nadere informatie

WELKOM. INFORMATIEAVOND 4 havo LOB

WELKOM. INFORMATIEAVOND 4 havo LOB WELKOM INFORMATIEAVOND 4 havo 2013-2014 LOB Inhoud Het belang van LOB Ouders en Studiekeuze LOB in H4 Hoe ga je in gesprek met je kind? Interessetesten Kernkwaliteiten Waar vind je de informatie? Goed

Nadere informatie

Na het examen havo / atheneum 2015/2016

Na het examen havo / atheneum 2015/2016 Na het examen havo / atheneum 2015/2016 Decanen Havo: Atheneum-5/6: Anita Schutte Marja Bos HO = Hoger Onderwijs HBO Hoger BeroepsOnderwijs WO Wetenschappelijk (universitair, academisch) Onderwijs Na havo-5

Nadere informatie

Informatieavond 4 havo. 6 september 2016

Informatieavond 4 havo. 6 september 2016 Informatieavond 4 havo 6 september 2016 Programma Onderwijs en organisatie (I. Wassink, teamleider havobovenbouw) Studie- en beroepskeuze (C. de Lange, decaan) Zeilwerkweek (C. de Lange, decaan) Kennismaking

Nadere informatie

Voorlichtingsavond! 5 HAVO.! Vriendelijk verzoek: graag alle beschikbare stoelen gebruiken

Voorlichtingsavond! 5 HAVO.! Vriendelijk verzoek: graag alle beschikbare stoelen gebruiken Voorlichtingsavond 5 HAVO Vriendelijk verzoek: graag alle beschikbare stoelen gebruiken Programma - Even voorstellen - Algemeen havo 5 - loopbaanoriëntatie Algemeen - Schoolexamens - Programma van toetsing

Nadere informatie

Na het examen havo / atheneum

Na het examen havo / atheneum Na het examen havo / atheneum Decanen Havo: A.A.J. Schutte Atheneum: M.G.W. Bos HO = Hoger Onderwijs HBO Hoger BeroepsOnderwijs WO Wetenschappelijk (universitair, academisch) Onderwijs Na havo-5 hbo 4

Nadere informatie

naam : klas : 3.. mentor :

naam : klas : 3.. mentor : naam : klas : 3.. mentor : Opdrachten bij bezoek Onderwijsbeurs 30 september 2011 De opdrachten in dit boekje vormen een verplicht onderdeel van het doorstroomportfolio dat je dit jaar moet gaan opbouwen.

Nadere informatie

Voorlichtingsavond 5 HAVO

Voorlichtingsavond 5 HAVO Voorlichtingsavond 5 HAVO Programma - Even voorstellen - Algemeen havo 5 - loopbaanoriëntatie Even voorstellen Decaan: dhr. van de Poel Leerlingcoördinator: dhr. Franssen H5A: dhr. Schipper H5B: dhr. Swan

Nadere informatie

NU en LATER PROFIELWERKSTUK KLAS 4 NAAM: klas:4_

NU en LATER PROFIELWERKSTUK KLAS 4 NAAM: klas:4_ NU en LATER PROFIELWERKSTUK KLAS 4 NAAM: klas:4_ Inhoud Week 37: Tijdens het mentoruur opdracht 1 beroepentest...2 Week 38: Tijdens het mentoruur verwerkingsopdracht beroepentest. 3 Week 46: Voorlichtingsavond

Nadere informatie

Ouderavond havo 4 18 september september 2016

Ouderavond havo 4 18 september september 2016 Ouderavond havo 4 18 september 2017 12 september 2016 PROGRAMMA 19.30 uur 19.50 uur 20.15 uur 20.30 uur Welkom en inleiding Ria Rövekamp De Tweede Fase en LOB Jan Koekkoek Werkweek Berlijn Carin Wagenaar

Nadere informatie

Atheneum 4. J. Landman teamleider. Jan Mulder A4c Jeroen Dam A4d. Theo Andre A4a. Gert van Lochem A4b

Atheneum 4. J. Landman teamleider. Jan Mulder A4c Jeroen Dam A4d. Theo Andre A4a. Gert van Lochem A4b Ouderavond klas 4 Hartelijk welkom Atheneum 4 J. Landman teamleider Theo Andre A4a Gert van Lochem A4b Jan Mulder A4c Jeroen Dam A4d Havo 4 Teamleider J.D. de Groot Maarten Jansen H4a Marleen Vaes H4b

Nadere informatie

Diploma gehaald? Wat nu?

Diploma gehaald? Wat nu? Loopbaanoriëntatie (LOB) Diploma gehaald? Wat nu? EINDEXAMENKLASSEN 5 HAVO EN 6 VWO. September 2014 Beste leerling, Het komende jaar zijn jullie niet alleen druk bezig met je eindexamen. Jullie zullen

Nadere informatie

Na het examen havo / atheneum 2016/2017

Na het examen havo / atheneum 2016/2017 Na het examen havo / atheneum 2016/2017 Decanen Havo: Atheneum-5/6: Anita Schutte Marja Bos HO = Hoger Onderwijs HBO Hoger BeroepsOnderwijs WO Wetenschappelijk (universitair, academisch) Onderwijs Na havo-5

Nadere informatie

Ik. k.an niet kiezen.'',, '--...\. 0

Ik. k.an niet kiezen.'',, '--...\. 0 111 -- Ik. k.an niet kiezen??? WelZ J" zor9.'',, '--...\. 0 -- 0 HELP! Ik kan niet kiezen! Moet je binnenkort een keuze maken voor een vervolgopleiding? Vind je het lastig om deze keuze te maken? Dat kunnen

Nadere informatie

Ouderavond 4 (t)vwo 17 september 2015. Welkom

Ouderavond 4 (t)vwo 17 september 2015. Welkom Ouderavond 4 (t)vwo 17 september 2015 Welkom Programma 19.30 of 20.30 TEAMLEIDER ANNELIES MOERS 19.50 of 20.50 DECAAN JULES STORKEN 20.15 of 21.15 EINDE Functies 4 (t)vwo MENTOR - Eerste aanspreekpunt

Nadere informatie

PTA loopbaanoriëntatie en -begeleiding HAVO cohort

PTA loopbaanoriëntatie en -begeleiding HAVO cohort PTA loopbaanoriëntatie en -begeleiding HAVO cohort 2014-2016 =handelingsdeel D in minuten, tenzij anders vermeld (slu = studielast = klok) 40 HAVO-4 schooljaar 2014-2015 Diverse activiteiten: bezoek aan

Nadere informatie

Introductie LOB Decaan 5 havo & 6 vwo. Pak alvast je telefoon

Introductie LOB Decaan 5 havo & 6 vwo. Pak alvast je telefoon Introductie LOB Decaan 5 havo & 6 vwo Pak alvast je telefoon Decaan Mandy Stokkers In principe aanwezig op ma, di, wo en do m.stokkers@marianum.nl Kamer 513 Decaan Waarvoor kun je bij een decaan terecht?

Nadere informatie

Algemene informatie. Beste aanstaande student,

Algemene informatie. Beste aanstaande student, Algemene informatie Beste aanstaande student, Ter voorbereiding op het gesprek vragen we je een korte enquête in te vullen. Met het invullen bevestig je tegelijk je komst naar het kennismakingsgesprek,

Nadere informatie

Verslagformulier Oriëntatie op Vervolgonderwijs

Verslagformulier Oriëntatie op Vervolgonderwijs 1 Decanensite DeDecaan.net Heb je problemen ondervonden bij de aanmelding? Noem twee voordelen voor jou, die het gebruik van de site kan hebben. Zoek de opleiding Verloskunde op - Is dit een HBO opleiding

Nadere informatie

LOB in atheneum-5. LoopbaanOriëntatie en LoopbaanBegeleiding. studiekeuze. Marja Bos, decaan atheneum-5/6

LOB in atheneum-5. LoopbaanOriëntatie en LoopbaanBegeleiding. studiekeuze. Marja Bos, decaan atheneum-5/6 LOB in atheneum-5 LoopbaanOriëntatie en LoopbaanBegeleiding studiekeuze Marja Bos, decaan atheneum-5/6 HO = Hoger Onderwijs HBO Hoger BeroepsOnderwijs WO Wetenschappelijk (universitair, academisch) Onderwijs

Nadere informatie

De avond begint om en zal bestaan uit 3 voorlichtingsronden van elk 40 minuten.

De avond begint om en zal bestaan uit 3 voorlichtingsronden van elk 40 minuten. Datum : 5 oktober 2018 Onderwerp : Voorlichtingsavond vervolgstudies Geachte ouder(s)/verzorger(s), Beste leerlingen, Via deze brief nodigen we jullie van harte uit voor een voorlichtingsavond over vervolgstudies

Nadere informatie

KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3

KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3 KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3 2014-2015 Belangrijke data i.v.m. profielkeuze schooljaar 2014 2015 9 dec. Ouderavond 10 dec. Mentoravond 26-30 jan. Elke derde klas gaat één dag op keuzedag 2 feb

Nadere informatie

Zoek het uit! Studiekeuze123

Zoek het uit! Studiekeuze123 Zoek het uit! Opdrachten Studiekeuze123 Naam: Klas: Wat denk je zelf? Het maken van een studiekeuze is belangrijk, maar kan best lastig zijn. Er zijn ruim 1.700 bacheloropleidingen waaruit je kunt kiezen

Nadere informatie

Informatieavond 4 havo 25 september 2017

Informatieavond 4 havo 25 september 2017 Informatieavond 4 havo 25 september 2017 programma onderwijs en organisatie (Igor Wassink, teamleider havobovenbouw) studie- en beroepskeuze (Clemens de Lange, decaan) kennismaking met mentoren 4 havo

Nadere informatie

voorlichtingsavond 5 havo en 6 vwo 18 oktober 2018 WELKOM!

voorlichtingsavond 5 havo en 6 vwo 18 oktober 2018 WELKOM! voorlichtingsavond 5 havo en 6 vwo 18 oktober 2018 WELKOM! Eindexamenjaar Eindexamen Planning schooljaar Profielwerkstuk Eisen Studievoorlichting Studiekeuzeprogramma Studiemogelijkheden Financiën I. Decanenwebsite

Nadere informatie

Inleiding. Keuzes in:

Inleiding. Keuzes in: Keuzes in: 5 Inleiding Tijdens de ouderavond heb ik u uitgelegd hoe de keuzebegeleiding in klas 3 plaats vindt. In dit artikel zet ik de belangrijkste punten nog even op een rij. Mocht u na het lezen ervan

Nadere informatie

Informatieavond klas 3 MAVO. Profiel & Vakkenpakket Keuze

Informatieavond klas 3 MAVO. Profiel & Vakkenpakket Keuze Informatieavond klas 3 MAVO Profiel & Vakkenpakket Keuze Programma: Welkom Algemene informatie door decaan Informatie ronde BGV Einde 19.30 uur 19.35 uur 20.15 uur 21.00 uur Welkom! Mentoren : Dhr. M.

Nadere informatie

Doorlopende leerlijn LOB op het vwo. klas Keuzemoment: Doelstellingen: Loopbaan Competenties: 1 * Twee talen kiezen uit. 1.

Doorlopende leerlijn LOB op het vwo. klas Keuzemoment: Doelstellingen: Loopbaan Competenties: 1 * Twee talen kiezen uit. 1. Doorlopende leerlijn LOB op het vwo klas Keuzemoment: Doelstellingen: Loopbaan Competenties: 1 * Twee talen kiezen uit 1. Signaal Kwaliteitenreflectie Frans, Duits en Spaans oppakken Motievenreflectie

Nadere informatie

OUDERAVOND 5 HAVO. 14 september 2015

OUDERAVOND 5 HAVO. 14 september 2015 DECANAAT OUDERAVOND 5 HAVO 14 september 2015 Even voorstellen. De decaan W. Bardoul Je studententijd = méér dan studeren alleen! Je feest met je jaarclubje, sport fanatiek in de avonduren, vult vakken

Nadere informatie

Na het examen havo / atheneum

Na het examen havo / atheneum Na het examen havo / atheneum Decanen Havo: A.A.J. Schutte Atheneum: M.G.W. Bos HO = Hoger Onderwijs HBO Hoger BeroepsOnderwijs WO Wetenschappelijk (universitair, academisch) Onderwijs Na havo-5 hbo 4

Nadere informatie

KEUZEBEGELEIDING KLAS 3

KEUZEBEGELEIDING KLAS 3 KEUZEBEGELEIDING KLAS 3 2013-2014 Afdelingsleiders Decanen dhr. drs. G.C. Zijlstra (vwo) en dhr. R de Boef (havo) mw. E. de Neef en mw. drs. A.C.R.I. Govaarts Mentoren 3A mw. E.A.M. van Veen 3GA dhr.

Nadere informatie

OUDERAVOND ATHENEUM 6 DEZE PRESENTATIE IS BINNENKORT TE VINDEN OP DE WEBSITE VAN DE SCHOOL

OUDERAVOND ATHENEUM 6 DEZE PRESENTATIE IS BINNENKORT TE VINDEN OP DE WEBSITE VAN DE SCHOOL OUDERAVOND ATHENEUM 6 DEZE PRESENTATIE IS BINNENKORT TE VINDEN OP DE WEBSITE VAN DE SCHOOL WELKOM! mentoren Nicolette Kroeze Willem Strooper Joop van de Wege Martijn Burger schoolleider-directielid Vivi

Nadere informatie

Beroepenwerkstuk 3 havo / 3 vwo 2015-2016

Beroepenwerkstuk 3 havo / 3 vwo 2015-2016 Beroepenwerkstuk 3 havo / 3 vwo 2015-2016 INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Opdracht 4 Stappenplan 4 Logboek 8 Overzicht van taken 9 Langetermijnplanning 10 Overzicht informatiebronnen profielkeuze 13 2 INLEIDING

Nadere informatie

LOB-dossier. Leerjaar 4

LOB-dossier. Leerjaar 4 LOB-dossier Leerjaar 4 2014 2015 Inhoudsopgave Deel 1: De instructie 3 1.1 Inleiding 3 1.2 De LOB-module 4 1.2.1 Een vak zonder leraar 4 1.2.2 De eisen 4 1.2.3 De verslaggeving 4 1.2.4 De controle 4 1.2.5

Nadere informatie

OUDERAVOND ATHENEUM 6

OUDERAVOND ATHENEUM 6 OUDERAVOND ATHENEUM 6 WELKOM! mentoren Nicolette Kroeze Willem Strooper Koen Dudink Martijn Burger schoolleider-directielid Vivi Tervoort decaan Martijn Burger 2 PROGRAMMA studieoriëntatie en studiekeuze

Nadere informatie

Nieuwsbrief decanaat 10 mavo 2015-2016 nr. 1, sept. 2015

Nieuwsbrief decanaat 10 mavo 2015-2016 nr. 1, sept. 2015 Nieuwsbrief decanaat 10 mavo 2015-2016 nr. 1, sept. 2015 Inhoud: voorlichting over de keuzetrajecten in 10 mavo A Keuzetraject MBO opleiding 1. Het vak LOB 2. Het keuzetraject in data 3. Portfolio LOB

Nadere informatie

Ouderavond havo 5. Welkom. 2 september 2015

Ouderavond havo 5. Welkom. 2 september 2015 Ouderavond havo 5 Welkom 2 september 2015 Programma 19.30-19.45 uur Welkom en inleiding Ria Rövekamp 19.45-20.15 uur Informatie door decaan Jan Koekkoek 20.15-20.30 uur Examentraining Lyceo Rens Muskee

Nadere informatie

Informatieavond (T)VWO

Informatieavond (T)VWO Informatieavond (T)VWO 5 2017-2018 Even voorstellen Gert Poppe: conrector (t)vwo 3-6 Ruud Maarschalk: Decaan Mentoren: Gerrit de Bruijn, Friso Holtkamp, Gerhard Meinen, Albert Rigter, Tinie Schipper, Vera

Nadere informatie

Beroepenwerkstuk 3 havo / 3 vwo

Beroepenwerkstuk 3 havo / 3 vwo Beroepenwerkstuk 3 havo / 3 vwo 2016-2017 INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Opdracht 4 Stappenplan 4 Logboek 8 Overzicht van taken 9 Planning 10 Informatiebronnen profielkeuze 13 2 INLEIDING In de tweede fase

Nadere informatie

ouderavond Atheneum 6

ouderavond Atheneum 6 ouderavond Atheneum 6 het programma van vanavond 19:30 kennismaken met de mentor 20:30 studiekeuze en dan? 21:15 einde deze presentatie is te downloaden op de schoolwebsite 2 traject studiekeuze A3 en

Nadere informatie

HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES!

HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES! HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES! Schooljaar 2012-2013 Lesbrief bij Kies! mbo-gids 2013-2014 voor Twente BL/KL versie Naam:.... Klas: Mentor:.... Onderwerp: LOB Lesbrief bij KIES - Pagina 1 van 13 Beste

Nadere informatie

Informatieavond (t)vwo

Informatieavond (t)vwo Informatieavond (t)vwo 5 2018-2019 Even voorstellen Gert Poppe: conrector (t)vwo Ruud Maarschalk: Decaan Mentoren: Karin Bennink, Gerrit de Bruijn, Friso Holtkamp, Gerhard Meinen, Albert Rigter, Vera Ummels

Nadere informatie

Ouderavond havo 5. Welkom. 19 september 2018

Ouderavond havo 5. Welkom. 19 september 2018 Ouderavond havo 5 Welkom 19 september 2018 19.30 uur Welkom en inleiding Ria Rövekamp 19.45 uur Informatie door decaan Jan Koekkoek 20.15 uur Examentraining Lyceo Rens Muskee 20.30 uur Kennismaking mentoren

Nadere informatie

Oriëntatiefases en zoekmogelijkheden

Oriëntatiefases en zoekmogelijkheden Inzoomen op: Oriëntatiefases en zoekmogelijkheden Hoger onderwijs in beweging Opleidingen en eisen Inschrijvingsprocedure Drie categoriën / drie stadia van oriëntatie Open dagen (algemene oriëntatie)

Nadere informatie

Informatieavond (T)VWO

Informatieavond (T)VWO Informatieavond (T)VWO 5 2016-2017 Even voorstellen Gert Poppe: conrector (t)vwo 3-6 Ruud Maarschalk: Decaan Mentoren: Karin Bennink, Gerrit de Bruijn, Monique van Hasselt, Friso Holtkamp, Albert Rigter,

Nadere informatie

HAVO 5 & VWO 6 Examenjaar Decanaat: Marion Bosma Havo: 26 september 2017 Vwo: 28 september 2017

HAVO 5 & VWO 6 Examenjaar Decanaat: Marion Bosma Havo: 26 september 2017 Vwo: 28 september 2017 HAVO 5 & VWO 6 Examenjaar 2017-2018 Decanaat: Marion Bosma Havo: 26 september 2017 Vwo: 28 september 2017 Kiezen is een proces 1. Oriënteren Welke belangstelling/interesse? 2. Verkennen Bezoek Open dag,

Nadere informatie

Ouderavond havo-5. Hartelijk welkom op de ouderavond van havo september 2017

Ouderavond havo-5. Hartelijk welkom op de ouderavond van havo september 2017 Ouderavond havo-5 Hartelijk welkom op de ouderavond van havo-5 12 september 2017 Even voorstellen De mentoren: klas 5A: Linda Oortman klas 5B: Marina Minderman Directeur: Leonie Drabbe Decaan: Marian Lagraauw

Nadere informatie

Havo 5 Vwo 6. Welkom

Havo 5 Vwo 6. Welkom Havo 5 Vwo 6 Welkom Voorstellen Dhr. Legierse Teamleider Havo Dhr. Akaouche Dhr. Eggen Dhr. Van Tilburg Mentoren Havo Dhr. Bentlage Teamleider Vwo Mevr. Beverwijk Mentor Vwo Mevr. Driever Decaan Voorstellen

Nadere informatie

Kies voor jezelf! Welke studie past bij jou? Hulp nodig bij het kiezen? Check ons filmpje!

Kies voor jezelf! Welke studie past bij jou? Hulp nodig bij het kiezen? Check ons filmpje! Kies voor jezelf! Welke studie past bij jou? Hulp nodig bij het kiezen? Check ons filmpje! Aan de slag! Het maken van een goede studiekeuze is belangrijk en kan best lastig zijn. Er zijn immers ruim 1750

Nadere informatie

Scholieren eisen tijd en begeleiding voor hun loopbaan

Scholieren eisen tijd en begeleiding voor hun loopbaan Scholieren eisen tijd en begeleiding voor hun loopbaan Scholieren hebben behoefte aan LOB Uit het onderzoek blijkt dat scholieren behoefte hebben aan meer LOB. Dat begint in leerjaar één. In de laatste

Nadere informatie

Studeren aan het hbo. W i n d e s h e i m z e t k e n n i s i n w e r k i n g

Studeren aan het hbo. W i n d e s h e i m z e t k e n n i s i n w e r k i n g Studeren aan het hbo Inhoud van de presentatie Kenmerken van het hbo Verschil tussen havo en hbo Verschil hbo en universiteit Opbouw van een hbo-opleiding Studieresultaten en begeleiding Toelating en aanmelding

Nadere informatie

instructie- en opdrachten boekje voor VMBO en MBO Samenwerkende scholen VMBO en MBO regio Nijmegen

instructie- en opdrachten boekje voor VMBO en MBO Samenwerkende scholen VMBO en MBO regio Nijmegen Instructie- 2018 en 2019 Kiezen op Maat opdrachten instructie- en opdrachten boekje voor VMBO en MBO Samenwerkende scholen VMBO en MBO regio Nijmegen Waarom zou jij mee willen doen aan Kiezen op Maat?

Nadere informatie

voorlichtingsavond 5 havo en 6 vwo 9 oktober 2014 WELKOM!

voorlichtingsavond 5 havo en 6 vwo 9 oktober 2014 WELKOM! voorlichtingsavond 5 havo en 6 vwo 9 oktober 2014 WELKOM! Eindexamenjaar Eindexamen Planning schooljaar Profielwerkstuk Eisen Studievoorlichting Studiekeuzeprogramma Studiemogelijkheden Financiën I. Decanenwebsite

Nadere informatie

Pleysier College Westerbeek, decanaat en uitstroom

Pleysier College Westerbeek, decanaat en uitstroom Pleysier College Westerbeek, decanaat en uitstroom Beste leerlingen, Na het Pleysier College Westerbeek naar het MBO, HBO of universiteit? Of liever werken en leren tegelijk? Misschien wil je ICT er worden

Nadere informatie

En Profil 4 HAVO 2015-2016. Informatie over de Tweede Fase en de profielkeuze.

En Profil 4 HAVO 2015-2016. Informatie over de Tweede Fase en de profielkeuze. En Profil 4 HAVO 2015-2016 Informatie over de Tweede Fase en de profielkeuze. INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 DE TWEEDE FASE... 3 2.1 HET KIEZEN VAN EEN PROFIEL... 3 2.2 DE KEUZEPROCEDURE... 4 2.3 DE

Nadere informatie

Ouder. 5 havo, op naar een definitieve keuze! Begeleiding bij het kiezen

Ouder. 5 havo, op naar een definitieve keuze! Begeleiding bij het kiezen 5 havo, op naar een definitieve keuze! Ouder Leerling Mentor Decaan Begeleiding bij het kiezen Mentor coacht het proces : Hoe gaat het met je studiekeuze? Welke opendagen en meeloopdagen heb je bezocht?

Nadere informatie

Je diploma.. en dan??

Je diploma.. en dan?? Je diploma.. en dan?? Dan begint de studententijd, de mooiste tijd van je leven!! geen PTA s, profielwerkstukken, absentieregistratie in magister meer meer vrijheid en zelf je tijd indelen beschikken over

Nadere informatie

Ouderavond 3 Mavo De start als bovenbouwleerling met het vizier op het examen!

Ouderavond 3 Mavo De start als bovenbouwleerling met het vizier op het examen! Ouderavond 3 Mavo De start als bovenbouwleerling met het vizier op het examen! Programma: 1. LOB, Stage (MAS en BO) & MBO+ Spreker: dhr. Nevels 2. Mavo+ Spreker: dhr. Mulder 3. Decanaat Spreker: dhr. Cornet

Nadere informatie

Informatieavond 5 Havo. 3 + 4 oktober 2011. Begeleidingsteam 5 havo. 5 havo niet geslaagd. 5 havo geslaagd VWO OP EHL

Informatieavond 5 Havo. 3 + 4 oktober 2011. Begeleidingsteam 5 havo. 5 havo niet geslaagd. 5 havo geslaagd VWO OP EHL Begeleidingsteam 5 havo Informatieavond 5 Havo 3 + 4 oktober 2011 Mentoren Decanen: Mw. M. van Aken Dhr. M. Brevé Teamleiders: Dhr. H.Voorend (5Ha t/m e) Mw. M.Salden (5Hf t/m k) Kiezen Aanmelden Financieren

Nadere informatie

DECANAAT OUDERAVOND 5 VWO. 12 september 2017

DECANAAT OUDERAVOND 5 VWO. 12 september 2017 DECANAAT OUDERAVOND 5 VWO 12 september 2017 Even voorstellen. Decaan havo - vwo Wilfred Bardoul De keuzebegeleiding 3 ATH: Keuze profiel 4 ATH: Eerste kennismaking met universiteit 5 ATH: Vooral oriënteren

Nadere informatie

Beursanalyse Onderwijsbeurs West-Nederland 2010

Beursanalyse Onderwijsbeurs West-Nederland 2010 Beursanalyse Onderwijsbeurs West-Nederland 2010 Bezoekersanalyse Hierbij de evaluatie van de vijfde editie van de Onderwijsbeurs West-Nederland 2010. Uit de enquêtes van voorgaande jaren is gebleken dat

Nadere informatie

LOB op het Bonaventuracollege Mariënpoelstraat.

LOB op het Bonaventuracollege Mariënpoelstraat. LOB op het Bonaventuracollege Mariënpoelstraat. Ik weet al wat ik word mezelf! Ouders zien vaak iets bijzonders in hun kinderen. Ze hebben gelijk, de mogelijkheden zijn onbeperkt. Waar staat LOB voor in

Nadere informatie

Voorlichtingsavond H5. 29 augustus 2017

Voorlichtingsavond H5. 29 augustus 2017 Voorlichtingsavond H5 29 augustus 2017 LOB H3 oriënteren Keuzebegeleidingslessen (Qompas) Profielkeuzedag H4 verkennen en verdiepen Qompas HBO-scholenmarkt Beroepenmarkt Amphion Open dagen/ meeloopdagen

Nadere informatie

Een bezoek aan een Open Dag van het MBO

Een bezoek aan een Open Dag van het MBO Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB) Leerjaar 3 BBL, KBL en GL/TL (Mavo) In verband met de keuze voor een passende en geschikte MBO-vervolgopleiding na deze school, is het belangrijk om je alvast zo

Nadere informatie

Loopbaanoriëntatie & - begeleiding (LOB)

Loopbaanoriëntatie & - begeleiding (LOB) Informatieboekje Loopbaanoriëntatie & - begeleiding (LOB) Naam:.. Klas:. VWO 2015-2016 0 Inhoudsopgave Inleiding: het decanaat blz. 2 Hoofdstuk 1: Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) in de tweede fase

Nadere informatie

LOOPBAANORIËNTATIE. Informatieboekje. havo/vwo

LOOPBAANORIËNTATIE. Informatieboekje. havo/vwo LOOPBAANORIËNTATIE Informatieboekje havo/vwo Inleiding Voor je ligt het informatieboekje voor het vak loopbaan oriëntatie. Doel van dit vak is om elke leerling voor te bereiden op het maken van een goede

Nadere informatie

AANMELDEN VOOR HET MBO: HOE DOE JE DAT?

AANMELDEN VOOR HET MBO: HOE DOE JE DAT? Lesbrief Maxim Taylor Aanmelden voor het mbo AANMELDEN VOOR HET MBO: HOE DOE JE DAT? Het vierde jaar van het vmbo is een belangrijk jaar. Je doet examen en je maakt de keuze voor een vervolgopleiding.

Nadere informatie

CP9. In gesprek over de toekomst

CP9. In gesprek over de toekomst CP9 In gesprek over de toekomst Na het voortgezet onderwijs kiest uw kind welk vak hij wil gaan leren en welke opleiding hij wil gaan volgen. Hij maakt een beroepskeuze. Een decaan of studiebegeleider

Nadere informatie

VWO bovenbouw RSG TROMP MEESTERS. Klas 4 Schooljaar

VWO bovenbouw RSG TROMP MEESTERS. Klas 4 Schooljaar VWO bovenbouw RSG TROMP MEESTERS Klas 4 Schooljaar 2018-2019 2 V.W.O. Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs Leidt op voor de universiteit vraag Wat wij van een VWO-er verwachten Is nieuwsgierig Heeft

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen uit het derde leerjaar tvwo

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen uit het derde leerjaar tvwo Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen uit het derde leerjaar tvwo Alphen aan den Rijn, december 2009 Kenmerk: SBR0915c Betreft: keuze profiel Geachte ouder(s)/verzorger(s), Uw zoon/dochter is

Nadere informatie

Zwartewaterallee 10. 8031 DX Zwolle. T 038 454 69 44. info@cibap.nl. Kiezen?

Zwartewaterallee 10. 8031 DX Zwolle. T 038 454 69 44. info@cibap.nl. Kiezen? Zwartewaterallee 10. 8031 DX Zwolle. T 038 454 69 44. info@cibap.nl Kiezen? Kiezen is een werkwoord Vanavond Wat is er te kiezen? Wat is van belang bij het maken van de keuze? Aanmelding Open dagen Havo

Nadere informatie