Gezocht: ondernemer met visie, vooruitlopend op de trend. Reeds. enkele jaren is biologische eten een. groeimarkt in de retailbranche.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gezocht: ondernemer met visie, vooruitlopend op de trend. Reeds. enkele jaren is biologische eten een. groeimarkt in de retailbranche."

Transcriptie

1 Waarom ff eten FAIR FOOD Verkoop van biologisch geproduceerde producten. Producten zijn vrij van antibiotica en bestrijdingsmiddelen. GROEIMARKT Jaarlijks stijgt de verkoop van biologische producten. In de Horeca blijft deze trend nog achter. ff eten springt hier op in UNIQUE SELLING POINT Kwaliteit, biologisch, fast-service. A-locatie verkooppunten. Beschermd verkoop rayon. Trendy uitstraling. Tegen vastgestelde meerprijzen kan consument zijn menu uitbreiden. Alle FF eten restaurants dienen te voldoen aan EKO keurmerk SOFT FRANCHISE U blijft baas over uw eigen bedrijf. Als franchisemenemer stemt u mee in de te nemen besluiten. Samen staan we sterk. Zo heeft iedere franchisenemer de vrijheid om zijn assortiment aan te passen aan de locale behoefte. Wordt franchisenemer in de groeimarkt die biologisch heet Gezocht: ondernemer met visie, vooruitlopend op de trend. Reeds enkele jaren is biologische eten een groeimarkt in de retailbranche. Supermarkten genererden in 2013 een groei in de verkoop van biologische producten van +13,5. In de horecasector (+1,5% in 2013) blijft echter de groei achter. Samen ff eten begeeft u zich in een groeimarkt die nog ruimte bied voor innovatie. VERRAS DE CONSUMENT EN LAAT HEN GENIETEN VAN EERLIJKE KWALITEIT ETEN. Door het gebruik van attractieve kleuren en de nadruk te leggen op kwaliteit, waar de biologische producten aan bijdragen, leggen wij de basis voor een fast service concept op basis van fixed prices. De prijzen van sandwiches & burgers zijn variabel, maar de consument kan tegen een vaste prijs zijn menu uitbreiden tot een volwaardige lunch. Daarnaast worden frisdranken verkocht op basis van refill. Om zo ook de jonge generatie aan te spreken. Dit alles geserveerd To Go of om ter plekke op te eten in een moderne ambiance. Uiteraard wordt ook B2B niet vergeten door gratis bezorging op de werkvloer.

2 Waarom biologisch GROEIMARKT Voor het 4 e jaar op rij (2013) is een stijging van duurzame producten met een keurmerk zien. Het bedrag dat aan duurzaam voedsel wordt besteed is sinds 2009 verdubbeld. In 2013 gaf de consument 257 miljoen meer uit aan biologische producten, dan ten opzichte van Een stijging van 10,8% naar in totaal 2,5 miljard omzet. De uitgave aan voedsel zonder duurzaamheidkeurmerk laat daarentegen een daling zien van 1,1%. De consument is zich, mede door de vleesschandalen (varkensvlees = paardenvlees), meer bewust van de noodzaak van biologisch voedsel. Het marktaandeel biologische producten bij de supermarkten steeg in 2013 met 13,5%. Bij Horeca en catering was een stijging van 3% te zien. (bron: monitor duurzaam voedsel 2013 in opdracht van Ministerie van Economische Zaken) Zoals blijkt uit de Monitor duurzaam voedsel 2013, uitgevoerd door het Ministerie van Econimische Zaken, is er een duidelijke trend waar te nemen in het aankoopgedrag van de consument. Echter in de Horeca blijft de stijging nog uit. Dit komt niet omdat de consument er geen oren naar heeft, maar onvoldoende bewustzijn van de Horeca-ondernemer, die teveel gefocust is op een lage inkoop, om zo zijn brutowinst te consolideren. Mede gezien het feit dat de consument meer buiten de deur eet ( al dan niet laat bezorgen), blijft een groot potentieel onbenut Door de nadruk te leggen op kwaliteit, voortvloeiend uit de biologische producten, zal de consument zich laten overtuigen. UW PRODUCTEN VERKOPEN ZICHZELF! Het aangaan van samenwerkingsverbanden met locale aanbieders van biologische producten, draagt bij aan de beleving voor de consument, alsook de locale econmie. Door het onderscheidende biologische concept van ff eten, heeft de consument de keuze tussen de traditionele lunchroom, of de kwalitatief betere producten van ff eten. Te weten een kwaliteitsproduct, vrij van pesticiden, anti-biotica, langer en vrijer leven enz. Dit alles bekrachtigd door een EKO keurmerk, waar alle ff eten restaurants aan dienen te voldoen. Om de kwaliteit en uniformiteit te borgen is er een standaard productenpakket ( food en biologisch verpakkings materiaal) dat dient te worden afgenomen bij een door ff eten aangewezen leverancier. De biologische verpakking (incl logo) is biologisch afreekbaar.

3 OPPERTUNITIES TREND BIOLOGISCH VERKOOP RETAIL TEN OPZICHTE VAN HORECA BEWUSTWORDING TOENAME BIOLOGISCHE VERKOOP + ACHTERBLIJVEN HORECA RETAIL HORECA Trend Retail Trend Horeca TRENDY UITSTRALING = FF ETEN Bio-logisch lekkerder Duurzame omzet in Nederland ( x 1 miljoen euro) (bron monitor duurzaam voedsel)

4 VAST ASSORTIMENT Om uniformiteit binnen het franchise concept te waarborgen zijn alle franchisenemers verplicht het hoofdassortiment af te nemen bij dezelfde leverancier. Franchisenemers hebben het recht, als A-lid, om op democratische wijze te wijzigen van leverancier. Bij meerderheid van stemmen, is dit op alle franchisenemers van toepassing. FF eten zal dit besluit respecteren en de besprekingen voeren namens de franchisenemers. VRIJHEID VAN ASSORTIMENT AGF, zuivel- en overige (biologische) producten mag de franchisenemer zelfstandig inkopen. BEDRIJFSKLEDING Alle medewerkers van ff eten dragen een bedrijfsuniform van ff eten. Welke aangeboden wordt door een door ff eten aangewezen leverancier Assortiment en uniformiteit Sandwiches / baguettes / panini s Alle vormen van broden zijn mogelijk. Deze worden door de biologische bakker als halffabricaat aangeleverd en in het restaurant afgebakken. De aromatische geuren dragen bij tot een betere smaakbeleving. Alle sandwiches worden á la minute gemaakt en verkocht tegen een variabele prijs obv. Beleg Burgers Biologische beefburgers en kipfilet zijn de basis burgers in uw assortiment. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om extra luxe burgers af te nemen (bv angus- of wagyuburger). Alle burgers worden ter plekke bereid onder de contactgrill en verkocht tegen variabele prijs obv. Beleg Salads Salads worden gemaakt van dagelijks vers gesneden AGF en á la minute bereid. Het betreft complete maaltijdsalades. De klant kan zelf zijn salade samen stellen, of kiezen voor 1 van de specials. Prijzen zijn vast. Vleeswaren en zuivel Alle vleeswaren worden vers van het mes aangeboden. De vleeswaren liggen in een gekoelde vitrine in het zicht van de klant, wat bijdraagt aan de beleving van biologisch eten. koffie Biologische koffiebonen, vers gemalen en á la minute bereid. Diverse variaties zijn hierbij mogelijk ( cappuccini, café latte, cafe + siroop) en is aan de franchisenemer zelf om in te vullen. Prijzen zijn vast. Smoothies / soda Alle smoothies worden dagelijks vers gemaakt en gepresenteerd in een open ijsvitrine. Frisdrank (cola/sinas/7-up) wordt verkocht op het principe van refill. Men koop een beker en mag zelf (bij)schenken. Dit om grotere aantrekkingskracht bij jongeren te genereren

5 Waarom soft franchise EIGEN BAAS ff eten hecht grote waarde aan het ondernemerschap. Wij willen de stuwende factor zijn, niet het blok aan het been. Jij kent de lokale markt het beste en daar moet jij vrij op in kunnen spelen zonder bemoeienis van hogerhand MEDEZEGGENSCHAP A-locatie trendy uitstraling min.80% Biologische producten min90% biologische verpakking unique selling point EKO keurmerk loyaliteit systeem fair food / fixed prices Minimum eigen vermogen ,- totale investering max zelfstandig lokaal inkoopbeleid personeelsbeleid stemrecht lokaal marketing feedback / rayonmanager ff eten wil graag een commitment voor langere tijd. Wij zijn er niet bij gebaat dat de ondernemer zich beperkt voelt in zijn vrijheid dan wel ondernemerschap. ff eten FF eten restaurants franchisenemer luistert naar de wensen van zijn franchisenemers en zal op basis hiervan een plan van aanpak presenteren tijdens de ledenvergadering, alwaar de ondernemers op basis van meerderheid van stemmen akkoord gaan. Op basis van dit plan zal het managementteam opereren. productbewaking conceptbewaking merknaam bewaking begeleiding ondernemingsplan ed. begeleiding verbouwing/aanneming ondersteuning / begeleiding franchisenemer ondersteuning / begeleiding administratie Marketing (regionaal/nationaal/social media) FF eten franchise & beheer FF eten vereniging stemrecht A-leden Inspraak B-leden (werknemers) Training & begeleiding franchisenemer Training en begeleiding werknemer soft franchise

6 Vereisten franchise EIGEN VERMOGEN Om in aanmerking te komen voor een vestiging, is een minimum eigen vermogen vereist van ,- Het totale investeringsbedrag ligt, afhankelijk van grootte en locatie tussen de ,- en ,- ENTREEVERGOEDING Eenmalig 2.500,- Hiervoor verzorgen wij o.a. bedrijfsplan inclusief financieringplan. FRANCHISE FEE 2% van bruto omzet. RECLAME FEE 1% van bruto omzet. LIDMAATSCHAP VERENIGING Als franchisenemer bent u A-lid van vereniging FF eten. Uw werknemers B-lid. Als A-lid heeft u stemrecht in het te voeren beleid, omtrent reclame / marketing, prijs, product. Daarnaast worden door de vereniging trainingen verzorgt voor A- en B-leden Het aangaan van een franchisecontract brengt niet alleen verplichtingen voor u mee. Wij van ff eten voelen ons verantwoordelijk voor uw succes. Voor ons houdt de ondersteuning niet op bij de financieringsaanvraag. training, cursussen en feedback worden geinitieerd. Gedegen kassasysteem met loyaliteitsysteem Ondersteuning bij loon-, btwadminstratie. lokale en nationale marketing om het merk ff eten te versterken. Cursussen voor personeel en management HACCP controle / Mystery gast Controle EKO keurmerk Maandelijks visite van manager, die luistert naar feedback ondernemer en daar waar nodig aan stuurt Vrijheid om assortiment aan te passen aan lokale markt Een vereiste voor de producten van ff eten is dat minimaal 80% biologisch dient te zijn. Hoewel het aanbod van biologische producenten groot is, is het moeilijk om als zelfstandige een goede inkoopprijs te bedingen. U moet hierbij denken aan zowel food als non-food producten. Wij van ff eten zetten ons dan ook in om, voor het collectief, een scherpe prijs te bewerkstelligen. Wij kijken daarom ook naar en in het buitenland voor eventuele aanbieders. Wij initiëren deze besprekingen.

7 Franchise Contact Na afronding van mijn studie MEAO begon ik in 1991 mijn eerste cafetaria. Na 23 jaar Gezocht ondernemer 2.0 horeca ondernemerschap in de fast service branche, waarvan 14 jaar binnen een W o r d franchise t f r a norganisatie, c h i s eheb n eik m e r 2013 i n ded keuze e g gemaakt roeim r keen t regionale medio omazelf e b iikoheb l o daarbij g i s cgoed h gekeken h e e t naar de mogelijkheden, franchise concept op d tei zetten. trends en oppertunities binnen de horeca sector. Het viel me daarbij op dat binnen de horeca het aandeel biologisch nog relatief klein is. Binnen mijn horeca onderneming kreeg ik veel vraag naar en over biologische producten. Daarop kwam ik met het concept van biologische sandwiches. Hierop voortbordurend en FF eten franchise & beheer franchise@ff-eten.nl gebruikmakend van mijn netwerk van relaties is het concept ontstaan zoals omschreven in dit plan. Met mijn ervaring van de afgelopen 25 jaar, als kleine ondernemer en als franchisenemer heb ik de tools in handen om met een hands on mentaliteit sturing te geven aan deze organisatie. Tonny van den Belt Oprichter en Algemeen directeur FF eten franchise & beheer +31(0) tvdbelt@ff-eten.nl Daar waar ik vast zat aan een hard franchise concept, kies ik voor soft franchise. Juist om u in staat te stellen de keuzes te maken die u relevant vind. Schroom niet indien u vragen heeft. Graag lichten wij onze visie toe in een persoonlijk gesprek. kies een baan waarvan je houdt en je hoeft nooit één dag te werken (wijsheid Confucius China v Chr.)

8

Crostino Gelateria & Café staat voor kwaliteit en service voor een eerlijke prijs.

Crostino Gelateria & Café staat voor kwaliteit en service voor een eerlijke prijs. 1. Algemeen Crostino Gelateria & Café is een onderneming gespecialiseerd in ambachtelijk vers bereid ijs, ondersteund met de verkoop van diverse producten. Deze producten worden verder toegelicht in het

Nadere informatie

www.brazucacoffee.nl

www.brazucacoffee.nl www.brazucacoffee.nl Brazuca Coffee verkoopt niet zomaar koffie, maar koffie die speciaal uit Brazilië wordt geïmporteerd. De bonen worden vervolgens op ambachtelijke wijze in Amsterdam gebrand. Deze bijzondere

Nadere informatie

Natural Delicious. Professionals in uw restaurant. De juiste mensen op de juiste plek

Natural Delicious. Professionals in uw restaurant. De juiste mensen op de juiste plek Natural Delicious Professionals in uw restaurant De juiste mensen op de juiste plek Genieten van vers en ge in een sfeervolle ambia Lekker, vers, natuurlijk en gezond komen samen in Natural Delicious.

Nadere informatie

Rabobank Cijfers & Trends

Rabobank Cijfers & Trends Cafetaria's en kleine eetwarenverstrekkers Cafetaria's en kleine eetwarenverstrekkers behoren tot de spijsverstrekkende bedrijven. Zij richten zich op de bereiding en verkoop van gemaksvoedsel vanuit een

Nadere informatie

Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing!

Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing! Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing! Flavours to go Het flexibele concept voor uw interne catering waar u de smaak van te pakken krijgt! Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing!

Nadere informatie

Duurzaamheid in de melkveehouderij Perspec7ef van de consument en retail

Duurzaamheid in de melkveehouderij Perspec7ef van de consument en retail Duurzaamheid in de melkveehouderij Perspec7ef van de consument en retail 21 november 2013 Marc Jansen Centraal Bureau Levensmiddelenhandel CBL Het CBL is de belangenbehar7ger en spreekbuis van de 4300

Nadere informatie

Cafetaria's en kleine eetwarenverstrekkers

Cafetaria's en kleine eetwarenverstrekkers Cafetaria's en kleine eetwarenverstrekkers Cafetaria's en kleine eetwarenverstrekkers behoren tot de spijsverstrekkende bedrijven. Zij richten zich op de bereiding en verkoop van gemaksvoedsel vanuit een

Nadere informatie

VAN SHOP IN SHOP TOT COMPLETE WINKELFORMULE WWW.LEPERRON.NL

VAN SHOP IN SHOP TOT COMPLETE WINKELFORMULE WWW.LEPERRON.NL VAN SHOP IN SHOP TOT COMPLETE WINKELFORMULE WWW.LEPERRON.NL ONZE FILOSOFIE Verkoop onderscheidende broden en patisserie via een Le Perron Boutique (shop-in-shop). Of het nu gaat om een kleine Italiaanse

Nadere informatie

Diervriendelijke keuzes door consumenten

Diervriendelijke keuzes door consumenten Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Diervriendelijke keuzes door consumenten Monitor Duurzame Dierlijke Producten 2009 Deze brochure is een uitgave van: Rijksoverheid Postbus 00000 2500

Nadere informatie

Jan-Willem Grievink DE NIEUWE STRIJD OM HET MAAGAANDEEL. FoodService Instituut Nederland. Handout Jan-Willem Grievink voorjaar 2017

Jan-Willem Grievink DE NIEUWE STRIJD OM HET MAAGAANDEEL. FoodService Instituut Nederland. Handout Jan-Willem Grievink voorjaar 2017 Blurring food concepts DE NIEUWE STRIJD OM HET MAAGAANDEEL 1 Jan-Willem Grievink Directeur FoodService Instituut Nederland Kerndocent New Food Strategies Nyenrode Founder Masterclass Foodretail Teaching

Nadere informatie

Pagina 2

Pagina 2 www.bestelbijdebron.nl Hoe werkt het... 2019 Over ons BestelbijdeBron.nl is een online Business-to-Business platform waar food en non-food producten verkocht worden direct vanuit de leverancier naar de

Nadere informatie

BEN JIJ EEN ECHTE CHOCO BAAS? WORD JIJ ONZE NIEUWE FRANCHISE ONDERNEMER?

BEN JIJ EEN ECHTE CHOCO BAAS? WORD JIJ ONZE NIEUWE FRANCHISE ONDERNEMER? BEN JIJ EEN ECHTE CHOCO BAAS? WORD JIJ ONZE NIEUWE FRANCHISE ONDERNEMER? WELKOM BIJ CHOCOLATE COMPANY CAFÉ Waar chocolade en genieten voorop staat! In de wereld van Chocolate Company vind je de meest heerlijke

Nadere informatie

D E S U C C E S F O R M U L E

D E S U C C E S F O R M U L E DE SUCCESFORMULE De succesformule Spare Rib Express is in 1992 begonnen in Amsterdam met een maaltijd bezorgformule die moest uitblinken in kwaliteit, service en uitstraling. Door de brede visie op marketing,

Nadere informatie

Koffie en thee. met oog voor duurzaamheid en kwaliteit. Gastvrije zorg food special

Koffie en thee. met oog voor duurzaamheid en kwaliteit. Gastvrije zorg food special Koffie en thee met oog voor duurzaamheid en kwaliteit Kwalitatief hoogwaardige koffie en thee die op een aantrekkelijke manier gepresenteerd worden. Dat is waar zorginstellingen volgens de koffie- en theedeskundigen

Nadere informatie

Nu Wonen, nu ondernemen... Groei mee met de succesformule van Nu Wonen en profiteer van onze naamsbekendheid.

Nu Wonen, nu ondernemen... Groei mee met de succesformule van Nu Wonen en profiteer van onze naamsbekendheid. Nu Wonen, nu ondernemen... Groei mee met de succesformule van Nu Wonen en profiteer van onze naamsbekendheid. Franchiser worden was voor ons een mooie kans om mee te groeien binnen hun organisatie. Voorwoord

Nadere informatie

Presentatie Jan-Willem Grievink FoodService Instituut Nederland en EFMI Business School Maart 2011. Jan-Willem Grievink

Presentatie Jan-Willem Grievink FoodService Instituut Nederland en EFMI Business School Maart 2011. Jan-Willem Grievink concepten 2 Volatiele wereldeconomie Belangrijke maatschappelijke veranderingen Stress in housholds with children 1. 2. Growing to 35% 1-p household 3. Baby boomers 4. New Europeans 3 1 4 Single portions

Nadere informatie

Foodstep Marktontwikkeling

Foodstep Marktontwikkeling Foodstep Marktontwikkeling Onze filosofie Ons doel is mensen en organisaties in food en services stap voor stap te verbeteren door inzicht te geven in de markt en uw marktpositie en de basis te leggen

Nadere informatie

Word jij Bakker Bart?

Word jij Bakker Bart? Word jij Bakker Bart? Welkom bij Bakker Bart Je kent Bakker Bart. Net als tienduizenden andere mensen, die dagelijks bij één van de Bakker Bartwinkels komen voor heerlijk vers brood, zo n beroemde supersaucijs

Nadere informatie

Bestel snel en eenvoudig Online! uw adres voor food & non-food!

Bestel snel en eenvoudig Online! uw adres voor food & non-food! Bestel snel en eenvoudig Online! vanderheidefood.nl uw adres voor food & non-food! Al 35 jaar bezorgen wij dagelijks food en non-food artikelen aan een breed scala aan klanten. Van kinderdagverblijven

Nadere informatie

KOFFIE THEE APPARATUUR

KOFFIE THEE APPARATUUR KOFFIE THEE APPARATUUR Al vier generaties lang voorzien we bij Brandsma horeca, bedrijven en particulieren van koffie, thee en allerhande bijproducten. Met jarenlange passie en kennis bieden we u met onze

Nadere informatie

De belangrijkste aspecten voor een optimale maaltijdbeleving

De belangrijkste aspecten voor een optimale maaltijdbeleving Ziekenhuizen De belangrijkste aspecten voor een optimale maaltijdbeleving Product Omgeving Gedrag WELKOM Wat voor manieren zijn er mogelijk om de kwaliteit binnen de horeca outlets van ziekenhuizen te

Nadere informatie

Deze burger moet heel Nederland proeven!

Deze burger moet heel Nederland proeven! Deze burger moet heel Nederland proeven! Tijdens mijn vakantie naar Amerika in 2010 ben ik in aanraking gekomen met de lekkerste burger ter wereld. Een 100% rundvleesburger (halal) gemaakt met verse groenten

Nadere informatie

Hotels. Rabobank Cijfers & Trends. Trends. Kansen en bedreigingen. Branche-informatie

Hotels. Rabobank Cijfers & Trends. Trends. Kansen en bedreigingen. Branche-informatie Hotels Hotels hebben als hoofdactiviteit het verstrekken van logies. Logiesverstrekkers zonder sterclassificatie (dit loopt van één ster tot vijf sterren) mogen zich geen hotel noemen. Dit geldt bijvoorbeeld

Nadere informatie

Duurzame ketenvorming in de veehouderij

Duurzame ketenvorming in de veehouderij Duurzame ketenvorming in de veehouderij 13-04-2017 Inhoud Terugblik 2060-2010 Opbouw voedselketens Onderlinge verwevenheid Wie geld verdient, en waarom Wereld van de retail Prijsverschillen Kwaliteit vlees

Nadere informatie

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Naam: William Ton (1604410) Docent: Rob van den Idsert Specialisatie: Concept Periode: 2015-D Datum: 27-05-2015 Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Nadere informatie

Sturen op Cijfers. www.hbd.nl. Stef Bus Bus Bedrijfsadvies. 1 Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus

Sturen op Cijfers. www.hbd.nl. Stef Bus Bus Bedrijfsadvies. 1 Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus Sturen op Cijfers 1 Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus Stef Bus Bus Bedrijfsadvies PLANNEN is BESLISSEN is KIEZEN ASSORTIMENT LEVERANCIERS RECLAME EN PROMOTIE WAT ga ik inkopen? (samenstelling)

Nadere informatie

RESTAURANT & LUNCHROOM

RESTAURANT & LUNCHROOM RESTAURANT & LUNCHROOM Je bezit een lunchroom of een restaurant en op het menu staat pizza, omdat je klanten daarom vragen en jij wilt geen omzet mislopen, maar je bent je ook bewust van alle moeite die

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Biologische producten en duurzame keurmerken Wij kochten in 2014 voor iets meer dan 1 miljard euro aan biologische producten. Dat is een groei van 6% ten opzichte van 2013. We worden steeds bewuster en

Nadere informatie

DE BEREN BEZORGRESTAURANTS

DE BEREN BEZORGRESTAURANTS Franchisen bij DE BEREN BEZORGRESTAURANTS WWW.BEREN.NL DE BEREN BEZORGRESTAURANTS Bij De Beren bezorgrestaurants bestel je gemakkelijk de lekkerste saté, spare ribs en andere gerechten, welke voor een

Nadere informatie

Verklaring van de symbolen

Verklaring van de symbolen Verklaring van de symbolen lactosevrij UTZ CERTIFIED gecertificeerde koffieboeren verbouwen hun koffie met zorg en aandacht voor mens en milieu. Inter IKEA Systems B.V. 2009 Producten die geschikt zijn

Nadere informatie

KHN PERSCONFERENTIE HORECAVA

KHN PERSCONFERENTIE HORECAVA Cijfers Het gaat al een aantal jaar goed in de horeca. Zowel de omzetten als de volumes nemen in alle bedrijfstypen van de horeca (sinds 2013 ook bij de cafés) toe. Consumenten besteden meer en gaan vaker

Nadere informatie

Shoeby Fashion groeit gestaag STARTERS THEMA. Dé marktplaats voor de samenwerkende ondernemer. www.franchiseplus.nl. losse nummers 6,75

Shoeby Fashion groeit gestaag STARTERS THEMA. Dé marktplaats voor de samenwerkende ondernemer. www.franchiseplus.nl. losse nummers 6,75 www.franchiseplus.nl 16e jaargang nummer 2 april 2008 losse nummers 6,75 Dé marktplaats voor de samenwerkende ondernemer THEMA STARTERS Shoeby Fashion groeit gestaag In dit nummer: Bestaande vestiging

Nadere informatie

De barometer week 26:

De barometer week 26: De barometer week 26: Deze week een uitgebreide nieuwsbrief met halfjaarresultaten, grafieken en een belangwekkend artikel van Dirk Mulder van ING. We hebben de cijfers tot en met week 26 verwerkt en dus

Nadere informatie

Training Social Media optimaal gebruiken

Training Social Media optimaal gebruiken Training Social Media optimaal gebruiken Wat levert deze training voor u op? U heeft de zaak al aardig voor elkaar en als ondernemer bent u op zoek naar een manier om meer omzet te genereren. Door social

Nadere informatie

Horeca Verkoop Kenniskring Binnenvisserij 18 november Jan Pieter vd Klashorst

Horeca Verkoop Kenniskring Binnenvisserij 18 november Jan Pieter vd Klashorst Horeca Verkoop Kenniskring Binnenvisserij 18 november Jan Pieter vd Klashorst De ontwikkeling van het Streek & Smaak Verbond is een project van KBM Alliances. Vooraf Wanneer bent u voor het laatst uit

Nadere informatie

Plezant, ondernemen bij Albert Heijn! 02LAK0222-00_Flyer Franchise_A5.indd 1

Plezant, ondernemen bij Albert Heijn! 02LAK0222-00_Flyer Franchise_A5.indd 1 Plezant, ondernemen bij Albert Heijn! 02LAK0222-00_Flyer Franchise_A5.indd 1 17/10/13 11:10 Albert Heijn, aangename kennismaking! 02LAK0222-00_Flyer Franchise_A5.indd 2 17/10/13 11:11 Plezierig winkelen

Nadere informatie

Trends en ontwikkelingen in de voedselketen

Trends en ontwikkelingen in de voedselketen Trends en ontwikkelingen in de voedselketen Eisen van consumenten, kansen voor ondernemers Dik Goorhuis Economielezing 2 juni 2015: Voedsel voor de economie, kansen voor ondernemers CV Dik Goorhuis 25

Nadere informatie

Hoofdstuk 4 De marktontwikkeling van biologische producten

Hoofdstuk 4 De marktontwikkeling van biologische producten Hoofdstuk 4 De marktontwikkeling van biologische producten Voor dit hoofdstuk zijn de bestedingen gemeten in alle verkoopkanalen: supermarkten, speciaalzaken, out of home, huisverkoop, boerenmarkt en webwinkels.

Nadere informatie

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013 FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING 14 november 2013 Edwin Palsma The Food Agency Specialisten in food marketing Wij verbinden voedingskennis, technologie, marketing en sales om de marktpositie van agro & food

Nadere informatie

Les 1 woordenschat 2F. de markt de uitvinding favoriet waarde hechten aan waar voor je geld krijgen de consumptie de trend de claim

Les 1 woordenschat 2F. de markt de uitvinding favoriet waarde hechten aan waar voor je geld krijgen de consumptie de trend de claim Fris innoveert Woorden van deze les de markt de uitvinding favoriet waarde hechten aan waar voor je geld krijgen de consumptie de trend de claim de omzet innoveren Wat weet je al? Lees het woord. Kun jij

Nadere informatie

vankaastotzvankaastotzvankaastotzvankaasto tzvankaastotzvankaastotzvankaastotzvanka astotzvankaastotzvankaastotzvankaastotzva

vankaastotzvankaastotzvankaastotzvankaasto tzvankaastotzvankaastotzvankaastotzvanka astotzvankaastotzvankaastotzvankaastotzva to tzvankaastotzvankaastotzvankaastotzvanka astotzvankaastotzvankaastotzvankaastotzva nkaastotzvankaastotzvankaastotzvankaastot ZvanKaastotZvanKaastotZvanKaastotZvanKaa s Inhoudsopgave Pagina Inleiding

Nadere informatie

DÉ FORMULE VOOR DE FASTFOODSECTOR Vrijheid in ondernemen en verantwoord snacken, dat wilt u toch ook!

DÉ FORMULE VOOR DE FASTFOODSECTOR Vrijheid in ondernemen en verantwoord snacken, dat wilt u toch ook! DÉ FORMULE VOOR DE FASTFOODSECTOR Vrijheid in ondernemen en verantwoord snacken, dat wilt u toch ook! SNACK CHOICE, VÓÓR DE BRANCHE EN DOOR DE BRANCHE! Bent u ondernemend in de fastfoodsector of zou u

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek < Uw Fitnesscentrum > < Uw Logo >

Klanttevredenheidsonderzoek < Uw Fitnesscentrum > < Uw Logo > Klanttevredenheidsonderzoek < Uw Fitnesscentrum > < Uw Logo > Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 < Uw Fitnesscentrum >... 4 Product... 4 Gewenste Unique Selling Points... 5 Partners... 5 Opbouw

Nadere informatie

Onze Missie voor een Culinair Slow Food Afhaalcentrum in Den Burg Texel. Een concept dat nog ontbrak in het Texelse Food Service landschap.

Onze Missie voor een Culinair Slow Food Afhaalcentrum in Den Burg Texel. Een concept dat nog ontbrak in het Texelse Food Service landschap. 1 Onze Missie voor een Culinair Slow Food Afhaalcentrum in Den Burg Texel Een concept dat nog ontbrak in het Texelse Food Service landschap. Wij willen een sociaal maatschappelijk concept (*) ontwikkelen

Nadere informatie

Versnellers van verduurzaming van ons voedsel. www.smaackmakers.nl

Versnellers van verduurzaming van ons voedsel. www.smaackmakers.nl The food shake up Versnellers van verduurzaming van ons voedsel Versnellers van verduurzaming van ons voedselsysteem & voedselpatroon Op welke manieren werken we hieraan? Communicatie(concepten) onderwijs

Nadere informatie

Daling cafés zet door, maar stagneert

Daling cafés zet door, maar stagneert Cafésector in cijfers Na een zeer forse daling in 2008 en 2009, is het caféaanbod in 2010 slechts met 0,8% gedaald. Absoluut gezien hebben 74 cafés hun deuren gesloten. Dat blijkt uit een analyse van het

Nadere informatie

Emma Coles Be Vitality en Voeding Leeft

Emma Coles Be Vitality en Voeding Leeft Emma Coles Be Vitality en Voeding Leeft Fors deel van Nederland is chronische ziek Fors deel van Nederland is chronische ziek 16,6m 17,5m 32% 5,3m 7m 40% 1,2 miljoen mensen hebben diabetes en per week

Nadere informatie

eel multifunctionele bedrijven verkopen hun

eel multifunctionele bedrijven verkopen hun Vers voedsel Als je tussenhandel kunt voorkomen, blijft er meer voor de boer over. Dat is een argument voor korte ketens. Die vormen ook een antwoord op de toenemende vraag naar vers en ambachtelijke

Nadere informatie

SeasonS. Taste the colour of food

SeasonS. Taste the colour of food SeasonS Taste the colour of food welkom bij SEASONS SeasonS Taste the colour of food 2 3 culinary concept SeasonS zien wij als een multifunctionele ruimte waar verschillende sferen gecreëerd zijn. In de

Nadere informatie

MET GEMAK MEER GASTEN

MET GEMAK MEER GASTEN MET GEMAK MEER GASTEN OVER IAMHORECA.NL Gratis horecanetwerk Online gesloten netwerk, geen leveranciers Leren dankzij delen van kennis en contacten Gratis en snel up-to-date blijven HALLO! VOOR WIE IS

Nadere informatie

HET STARTPUNT VOOR IEDERE LOPER.

HET STARTPUNT VOOR IEDERE LOPER. HET STARTPUNT VOOR IEDERE LOPER. SAMEN VAN START Succesvolle formule Professionele ondersteuning op gebied van marketing, inkoop en retail Onderdeel van Euretco Ervaren hardloop collega s 3 EURETCO IN

Nadere informatie

Wordt deze nieuwe fit20 vestiging van jou?

Wordt deze nieuwe fit20 vestiging van jou? Wordt deze nieuwe fit20 vestiging van jou? Fit20 zoekt franchisenemers voor nieuwe studio s overal in het land. Heb jij voldoende inhoud voor deze uitdaging, lees dan snel verder. fit20 franchise Franchisesamenwerking

Nadere informatie

Opdracht 1. Ideeën liggen voor het oprapen. Nick de Kleijn 0817774. 16-03-2011 Manon van der Sar

Opdracht 1. Ideeën liggen voor het oprapen. Nick de Kleijn 0817774. 16-03-2011 Manon van der Sar Opdracht 1 Ideeën liggen voor het oprapen Nick de Kleijn 0817774 CMD2D Concept Development 16-03-2011 Manon van der Sar Inhoud De Locatiekeuze 3 De 15 foto s 4 De principes 5 Het Concept 9 De Locatiekeuze

Nadere informatie

Bedrijfsformules. Wat wordt er van je verwacht? Bedrijfsformule en de zes P s. Waar gaat deze kaart over?

Bedrijfsformules. Wat wordt er van je verwacht? Bedrijfsformule en de zes P s. Waar gaat deze kaart over? Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over bedrijfsformules. De bedrijfsformule van een horecabedrijf kun je zien als het gezicht en het karakter van het horecabedrijf. Wat wordt er van je verwacht?

Nadere informatie

De kunst van. dagvers... www.sushiq.nl

De kunst van. dagvers... www.sushiq.nl De kunst van dagvers... www.sushiq.nl Sushi-Q staat met het triple Q concept garant voor: 1. Q voor Quick Secuur in bereiding en razendsnel in levering 2. Q voor Quality Bereid met uitsluitend dagverse

Nadere informatie

De marketing van duurzaamheid

De marketing van duurzaamheid 12-03-2012 1 De marketing van duurzaamheid Dr. Karel Jan Alsem 12 maart 2012 12-03-2012 2 Dr. Karel Jan Alsem Univ docent Strategic Marketing, en Branding Auteur van journal papers en boeken Eigenaar Alsem

Nadere informatie

Business Ondernemingsplan opstellen en uitvoeren. Inleiding

Business Ondernemingsplan opstellen en uitvoeren. Inleiding Inleiding Nederland heeft meer ondernemers nodig, zeker nu met de economische crises. Jongeren worden in Nederland vooral opgeleid om te werken voor een baas, maar in werkelijkheid wordt 1 op de 8 jongeren

Nadere informatie

MEERKLEUR! ondersteunt waar uw behoefte ligt! Wij denken met u mee, maar hoe doen we dat?

MEERKLEUR! ondersteunt waar uw behoefte ligt! Wij denken met u mee, maar hoe doen we dat? Zorginstellingen WELKOM MEERKLEUR! weet hoe belangrijk ambiance, gastvrijheid en eten & drinken is. De huidige generatie ouderen, maar ook zeker de toekomstige groep ouderen, willen in de zorginstellingen

Nadere informatie

NDC RE TAIL BUSINESS TO BUSINESS-KRANT EN NDC RETAILCAFÉ VIA N CHANNEL T.B.V. DE RETAILSECTOR IN NOORD-NEDERLAND

NDC RE TAIL BUSINESS TO BUSINESS-KRANT EN NDC RETAILCAFÉ VIA N CHANNEL T.B.V. DE RETAILSECTOR IN NOORD-NEDERLAND NDC RE TAIL BUSINESS TO BUSINESS-KRANT EN NDC RETAILCAFÉ VIA N CHANNEL T.B.V. DE RETAILSECTOR IN NOORD-NEDERLAND 1 INTRODUCTIE Retailers worden op dit moment meer dan ooit gedwongen bestaande business

Nadere informatie

Regionale voedselketens. Koen Nouws Keij 3 juni 2014

Regionale voedselketens. Koen Nouws Keij 3 juni 2014 Regionale voedselketens Koen Nouws Keij 3 juni 2014 Koen Nouws Keij directeur Food Drink Experience en bestuurder stichting Diverzio Regionale voedselketens Kansen en uitdagingen? Wat is de theorie en

Nadere informatie

Drenthe Growers BV Inge de Vries en Peter Bergsma. Ondernemingsplan. Warmoesweg nr. 5

Drenthe Growers BV Inge de Vries en Peter Bergsma. Ondernemingsplan. Warmoesweg nr. 5 1 Drenthe Growers BV Inge de Vries en Peter Bergsma Ondernemingsplan Warmoesweg nr. 5 2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Samenvatting 3. Persoonlijk 4. Technische punten 5. Plan van aanpak 6. Conclusie 3

Nadere informatie

Kaldi franchise Kaldi is een succesvolle en onderscheidende franchiseformule, waar het gebruik van de producten koffie en thee als een lifestyle wordt

Kaldi franchise Kaldi is een succesvolle en onderscheidende franchiseformule, waar het gebruik van de producten koffie en thee als een lifestyle wordt Kaldi Franchise Kaldi franchise Kaldi is een succesvolle en onderscheidende franchiseformule, waar het gebruik van de producten koffie en thee als een lifestyle wordt gepresenteerd. Heb je iets met deze

Nadere informatie

24-5-2013. What s your dream? 23 mei 2013 Ivo van Dijkhuizen

24-5-2013. What s your dream? 23 mei 2013 Ivo van Dijkhuizen What s your dream? 23 mei 2013 Ivo van Dijkhuizen 1 Voorstellen Nexus klankbord Bastiën van Rosendaal Rin vd Molen Raymond Dukers Ivo van Dijkhuizen Marketeer PAKHUIS communicatie Bake Five Boulangerieteam

Nadere informatie

Zuster Evie. Hemelse Hangop. Informatiebrochure voor Zusters

Zuster Evie. Hemelse Hangop. Informatiebrochure voor Zusters Zuster Evie Hemelse Hangop Informatiebrochure voor Zusters he Zuster op else hang m Evie Achtergrond Hangop is uitgelekte yoghurt. Het werd vroeger veel gemaakt als dessert en kent vele variaties in bereiding.

Nadere informatie

Lid worden van de landelijke franchiseformule van Social Boat Club. Waarde[re]creatie. www.socialboatclub.nl

Lid worden van de landelijke franchiseformule van Social Boat Club. Waarde[re]creatie. www.socialboatclub.nl Lid worden van de landelijke franchiseformule van Social Boat Club Waarde[re]creatie www.socialboatclub.nl SOCIAL BOAT CLUB Middels deze folder willen wij u graag informeren over de mogelijkheden van het

Nadere informatie

Branche Slagerijen. Omschrijving. Visie. Trends

Branche Slagerijen. Omschrijving. Visie. Trends Branche Slagerijen Omschrijving De consument is voor zijn aankopen van vlees en vleeswaren in hoge mate aangewezen op de detailhandel. Hoewel de slagerijspeciaalzaak als traditionele aanbieder geldt, vindt

Nadere informatie

Fee- en conditiestelsel. Samenvatting NFV lezing: het feestelsel

Fee- en conditiestelsel. Samenvatting NFV lezing: het feestelsel Fee- en conditiestelsel Samenvatting NFV lezing: het feestelsel Het feestelsel: niets nieuws onder de zon? Veel feestelsels worden in het innovatiestadium van de franchise bedacht en niet aangepast Veranderende

Nadere informatie

MOCB NIEUWE POSITIONERING

MOCB NIEUWE POSITIONERING MOCB NIEUWE POSITIONERING Datum: 16 december 2013 Inleiding Hier volgt het voorstel voor de nieuwe positionering van de opleiding Manager/Ondernemer Café-Bar (MOCB), dat op basis van feedback vanuit de

Nadere informatie

Gebiedscoöperatie Oregional. Gerard Titulaer Stichting Streekgala

Gebiedscoöperatie Oregional. Gerard Titulaer Stichting Streekgala Gerard Titulaer Stichting Streekgala Achtergrond/aanleiding: - Ontwikkelingen in de landbouw, maatschappij, vraag vanuit de markt, ontwikkelingen in de keten - Project Grenzeloos Vermarkten - Gangbare

Nadere informatie

Een duurzame boodschap. Duurzaamheidsbeleid en resultaten over 2013

Een duurzame boodschap. Duurzaamheidsbeleid en resultaten over 2013 Een duurzame boodschap Duurzaamheidsbeleid en resultaten over 2013 Een duurzame koers als familiebedrijf Jumbo is een echt familiebedrijf, dat middenin de samenleving staat. Daar zijn we trots op. Een

Nadere informatie

Change the world shopping

Change the world shopping Change the world shopping V.U./E.R.: Erik Devogelaere, Hoogstraat 35 E, 3360 Bierbeek, België - Belgique Op een plezierige manier de wereld veranderen Kies voor eerlijke kwaliteitsproducten Het hoeft

Nadere informatie

Franchisen bij DE BEREN BEZORGRESTAURANTS

Franchisen bij DE BEREN BEZORGRESTAURANTS Franchisen bij DE BEREN BEZORGRESTAURANTS WWW.BEREN.NL DE BEREN BEZORGRESTAURANTS Bij De Beren bezorgrestaurants bestel je gemakkelijk de lekkerste saté, spare ribs en andere gerechten, welke voor een

Nadere informatie

Ondernemerschap in Nederland

Ondernemerschap in Nederland Ondernemerschap in Nederland Je neemt deel aan het profiel Ondernemerschap. Dit betekent dat je erover denkt om in de toekomst als ondernemer te gaan werken. Dat is anders dan werken in loondienst. Dan

Nadere informatie

Franchise. Holland s No.1 in Housing!

Franchise. Holland s No.1 in Housing! Franchise Holland s No.1 in Housing! Zet uzelf op de kaart! Word makelaar voor Holland s No.1 in Housing! Profiteer van ons uitgebreid portfolio aan woningen en bedrijfspanden. Gezocht: ondernemers met

Nadere informatie

Trends & Rendement. Regio Drenthe KHN BedrijfsAdvies - Christian Severijns Emmen, 17 november 2015

Trends & Rendement. Regio Drenthe KHN BedrijfsAdvies - Christian Severijns Emmen, 17 november 2015 Trends & Rendement Regio Drenthe KHN BedrijfsAdvies - Christian Severijns Emmen, 17 november 2015 Even voorstellen KHN BedrijfsAdvies 2 e lijns-service, leden en niet KHN leden Team van deskundige bedrijfsadviseurs

Nadere informatie

Goedkoper en gewoner

Goedkoper en gewoner TEKST ELSE MEIJER, FERRY PLOEG PRIJSPEILING BIOLOGISCHE PRODUCTEN Goedkoper en gewoner 26 CONSUMENTENGIDS APRIL 2019 Biologische producten waren lange tijd vooral iets voor (milieu)bewuste consumenten

Nadere informatie

Biologische voedingsmiddelen,

Biologische voedingsmiddelen, Indicator 4 februari 2016 U bekijkt op dit moment een archiefversie van deze indicator. De actuele indicatorversie met recentere gegevens kunt u via deze link [1] bekijken. Het marktaandeel van biologische

Nadere informatie

Een pak melk moet meer rendement opleveren! 10-10-2014 Symposium 3D Schets Melkveehouderij

Een pak melk moet meer rendement opleveren! 10-10-2014 Symposium 3D Schets Melkveehouderij 1. Jumbo Hollak 2. Rendement supermarkt 2013 3. Melk in de supermarkt 4. Rendement maken op melk 1. Jumbo Hollak 1993 850 m2 verkoop oppervlakte 35 parkeerplaatsen 40 medewerkers 8000 artikelen 2014 1400

Nadere informatie

Eurest Hét teken van gastvrijheid

Eurest Hét teken van gastvrijheid Eurest Hét teken van gastvrijheid Uw lunch op het werk met de aandacht van thuis A member of Compass Group PLC Eurest Hét teken van gastvrijheid Uw lunch op het werk met de aandacht van thuis Pure professionaliteit,

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 Inhoud Inleiding 6 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 2 Instanties in Nederland 13 Belangrijke instanties voor ondernemers 14 Kamer

Nadere informatie

Een nieuw ketenmodel voor langoustines

Een nieuw ketenmodel voor langoustines Een nieuw ketenmodel voor langoustines Ab Post (GPM Seafoods) en Wim Zaalmink (LEI Wageningen UR) Urk, 6 oktober 2012 Inhoud Economische betekenis langoustine visserij Consumptie van langoustines Keten

Nadere informatie

Informatie brochure eigen baas zonder kopzorgen

Informatie brochure eigen baas zonder kopzorgen Informatie brochure eigen baas zonder kopzorgen Copyright 2007, Mobella Almere. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand

Nadere informatie

Innovatief en toekomstgericht

Innovatief en toekomstgericht Missie Wij zijn de meest trendy en innovatieve Event Cateraar op het gebied van Food & Drinks, waarbij de beste customer service, kwaliteit en beleving onze Core Business is. In onze missie is full service,

Nadere informatie

DE KRACHT VAN HET BETER LEVEN KEURMERK 1-METING

DE KRACHT VAN HET BETER LEVEN KEURMERK 1-METING DE KRACHT VAN HET BETER LEVEN KEURMERK 1-METING Marcel Temminghoff en Niek Damen Presentatie door Monique van Holland Mei 2015, project 18016 1 Resultaten 1.1 Relevantie keurmerk en diervriendelijker 1.2

Nadere informatie

Hoe haal ik meer (rendement) uit de catering? Hayk Simons

Hoe haal ik meer (rendement) uit de catering? Hayk Simons Hoe haal ik meer (rendement) uit de catering? Hayk Simons STELLING Zelf doen of uitbesteden? De Markt Bedrijfscatering 60 % Onderwijs 40 % Institutioneel < 15% Uitbestedinggraad 2004 2005 2006 2007 Bedrijfscatering

Nadere informatie

De Koffie Consultant

De Koffie Consultant De Koffie Consultant Onafhankelijk adviesbureau voor efficiënte en verantwoorde oplossingen binnen organisaties op het gebied van de warme drankenvoorziening. Koffie maak de juiste keus. Bedrijven, instellingen,

Nadere informatie

Opening van het thema op vrijdag 5 november.

Opening van het thema op vrijdag 5 november. Grote Klus Thema : Lekker Fit Als je 5 opdrachten maakt en laat aftekenen, mag je meedoen met een leuke en gezonde activiteit in het restaurant. Als je de grote klus met een groepje maakt, moet je meer

Nadere informatie

Leiden is een typische studentenstad en heeft dus veel kamerbewoners.

Leiden is een typische studentenstad en heeft dus veel kamerbewoners. EC 01. EEN KAMER HUREN IN LEIDEN. Leiden is een typische studentenstad en heeft dus veel kamerbewoners. Vermoedelijk blijft het aanbod van kamers achter bij de vraag, waardoor er gemakkelijk prijsopdrijving

Nadere informatie

WELKOM. Adres: INoffice Woerden. Polanerbaan 13 H. 3447 GN Woerden. Reserveren, aanvragen & informatie: info@inoffice.

WELKOM. Adres: INoffice Woerden. Polanerbaan 13 H. 3447 GN Woerden. Reserveren, aanvragen & informatie: info@inoffice. WELKOM Adres: INoffice Woerden Polanerbaan 13 H 3447 GN Woerden Reserveren, aanvragen & informatie: info@inoffice.nl 0348 48 21 22 Welkom bij INoffice Woerden Ondernemerscentrum INoffice Woerden heeft

Nadere informatie

Biologische voedingsmiddelen,

Biologische voedingsmiddelen, Indicator 19 januari 2017 U bekijkt op dit moment een archiefversie van deze indicator. De actuele indicatorversie met recentere gegevens kunt u via deze link [1] bekijken. Het marktaandeel van biologische

Nadere informatie

Aan de slag met excel

Aan de slag met excel Aan de slag met excel Start een eigen bedrijf in één van de volgende producten: Brommers Computerspelletjes Fietsen Frisdrank Luxe koek Mobiele telefoons Scooters Sportschoenen Sporttassen P R O D U C

Nadere informatie

Bedrijfsuitjes, teambuilding & City Events FRANCHISE 2011

Bedrijfsuitjes, teambuilding & City Events FRANCHISE 2011 Bedrijfsuitjes, teambuilding & City Events FRANCHISE 2011 MISTER ROTTERDAM FRANCHISE 2011 Dit verhaal gaat over: en Lees verder over wie wij zijn, wat we doen, waar we naar toe willen, hoe we dat gaan

Nadere informatie

Atlantis Handelshuis is de groothandel in (H)Eerlijk(e) Waar. Wij vermarkten producten uit de regio met een zo kort mogelijke en transparante

Atlantis Handelshuis is de groothandel in (H)Eerlijk(e) Waar. Wij vermarkten producten uit de regio met een zo kort mogelijke en transparante Atlantis Handelshuis is de groothandel in (H)Eerlijk(e) Waar. Wij vermarkten producten uit de regio met een zo kort mogelijke en transparante (voedsel)keten binnen de regio. Met onze partners laten wij

Nadere informatie

PLUS Klantvriendelijkste supermarkt 2018

PLUS Klantvriendelijkste supermarkt 2018 PLUS Klantvriendelijkste supermarkt 2018 8 november 2018 Eric Leebeek PLUS de Klantvriendelijkste supermarkt! Waar maakt PLUS het verschil: Beschikbaarheid medewerkers Oprecht betrokken Mens en maatschappij

Nadere informatie

INHOUD. 1. El Rio Blanco actueel. 2. El Rio Blanco Franchise. 3. El Rio Blanco en zijn franchisers. 4. El Rio Blanco zoek-optimalisatie van het pand

INHOUD. 1. El Rio Blanco actueel. 2. El Rio Blanco Franchise. 3. El Rio Blanco en zijn franchisers. 4. El Rio Blanco zoek-optimalisatie van het pand FRANCHISE DOSSIER INHOUD 1. El Rio Blanco actueel 1.1. De waarde van El Rio Blanco 2. El Rio Blanco Franchise 2.1. De wereld van mode en accessoires 2.2. Een bedrijf met voordelen, gericht op de hedendaagse

Nadere informatie

De supermarkt in de samenleving, de boer in de keten

De supermarkt in de samenleving, de boer in de keten De supermarkt in de samenleving, de boer in de keten Onderwijsdag PZ 23 november 2010 Marc Jansen Directeur Consumentenzaken en Kwaliteit Centraal Bureau Levensmiddelenhandel Inhoud CBL en de branche Trends

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Ondernemerschap. Nummer 12, december 2012. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Ondernemerschap. Nummer 12, december 2012. Ondernemend Paprika Inhoud Dit is de laatste P8 nieuwsbrief van 2012 en staat ook deze maand weer vol met nieuws. In de nieuwsbrief wordt kort teruggeblikt op de P8 kick-off marketing 2013 die op woensdag 19 december 2012

Nadere informatie

SRA-Horecascan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015

SRA-Horecascan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015 SRA-Horecascan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015 SRA-Horecascan De Horecascan 2014 is 712 x ingevuld. Van de respondenten werkt 1 in de logiesverstrekking, 60% heeft een restaurant en 1 een café. In

Nadere informatie

In Nederland zijn het klimaat en het landschap zeer geschikt voor veeteelt. Logisch dat we veel koeien houden en melkproducten maken.

In Nederland zijn het klimaat en het landschap zeer geschikt voor veeteelt. Logisch dat we veel koeien houden en melkproducten maken. DE ZUIVELSECTOR > Inleiding In Nederland zijn het klimaat en het landschap zeer geschikt voor veeteelt. Logisch dat we veel koeien houden en melkproducten maken. De zuivelsector is belangrijk voor de Nederlandse

Nadere informatie