Fotovoltaïsche energie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fotovoltaïsche energie"

Transcriptie

1 Tekst voor zonnepanelen: Fotovoltaïsche energie Technologie In een zonnecel wordt licht rechtstreeks omgezet in elektriciteit. Een zonnecel bestaat uit een dun plaatje met aan de bovenzijde een negatieve lading en aan de onderzijde een positieve lading. Net als bij een accu. Dit plaatje is gemaakt van halfgeleidend materiaal, meestal silicium, dat alleen maar goed geleidt als er licht op valt. De energie van het invallende licht brengt dan een elektrische stroom (gelijkstroom) op gang van dunne metalen vingers op de voorkant van de cel via de elektrische toepassing terug naar de metalen achterkant van de zonnecel. Afhankelijk van het type silicium zal de cel een groter of kleiner aandeel van het zonlicht omzetten in elektriciteit. De stroomspanning wordt getransporteerd van cel naar cel en van module naar module. Via éénzelfde kabel komt deze bij de omvormer toe die gelijkstroom omzet naar wisselstroom. type - rendement - kleur monokristallijn: 12 tot 15% donkergrijs silicium polykristallijn: 11 tot 14% gemarmerd silicium donkerblauw amorf silicium: 5 tot 7% donkergrijsblauw Het vermogen van een PV-systeem wordt uitgedrukt in Wp of kwp (kilowattpiek). Dit is het vermogen dat het PV-systeem levert bij standaardzoninstraling. Het vermogen per m2 van PVpanelen hangt af van het celtype en van de producent. Het varieert tussen 50 W per m2 voor amorf silicium en 170 W per m2 voor monokristallijn silicium zonnecellen met hoog rendement. Een PV-systeem met een vermogen van 1 kwp in polykristallijn silicium zonnecellen heeft een paneeloppervlakte van ongeveer 8 m2 en produceert ongeveer 850 kwh elektriciteit per jaar. Netkoppeling Netgekoppeld systeem De gebruiksklare stroom opgewekt door de zonnepanelen, is verbonden via de omvormer aan de zekeringskast en het openbare net. Dit heeft het grote voordeel dat bij momenten van overschot of de

2 "groene" stroom die op dat moment niet gebruikt wordt, aan het openbare net wordt afgegeven. De op dat moment actieve teller loopt op dat moment achteruit. U bouwt als het ware een tegoed op van stroom. Op momenten van geen of onvoldoende zonlicht produceren de zonnepanelen te weinig. De nodige stroom komt dan van het openbare net en je stroomleverancier. Zo draait de op dat moment actieve teller terug vooruit. Bij het berekenen van de nodige panelen zorg je er voor dat de jaaropbrengst nooit hoger ligt dan je jaarlijkse behoefte. De stroom die je op bepaalde momenten levert als overschot wordt niet terugbetaald. Het is wel van belang om op die manier een reserve op te bouwen voor 's nachts en/of de korte donkere winterdagen. Het juiste systeem voor elke situatie De vereisten voor het installeren van een fotovoltaïsch systeem zijn minimaal. Woningen, flat- of kantoorgebouwen, commerciële, industriële en agrarische gebouwen kunnen voorzien worden. Op elk schaduwvrij dakoppervlak met een goede oriëntatie kan een installatie geplaatst worden. En verder is de toegang tot het openbare net van belang om een juiste en gewenste jaaropbrengst te bekomen. WVR Energietechnieken berekent voor u de juiste dimensionering, montage, oriëntatie en de te verwachten jaaropbrengst. Installatie Oriëntatie. Een vakkundige installatie begint bij de juiste oriëntatie en dakhelling. De tabel van Hespul geeft de rendementen weer (in het West-Europees klimaat) naarmate deze twee bepalende factoren afwijken van de ideale plaatsing. Onze vakkennis is merkbaar aan de manier waarop panelen aan elkaar gekoppeld worden alsook aan de wijze waarop we verbinding maken met de omvormer en met de verdere elektrische installatie in de woning of het gebouw. Uiteraard wordt alles op een verzorgde manier afgewerkt.

3 Producten ZEN fotovoltaïsche zonnepanelen WVR energietechnieken verkoopt en plaatst als ZEN Select Dealer hoogwaardige fotovoltaïsche zonnepanelen van ZEN Renewables. ZEN Power zijn zonnepanelen van Europese makelij en 100% opgebouwd met Europese materialen. Dit betekent ook een Europese garantie en partnerschap. ZEN PowerVolt (zie verder) is een eigen ontwikkeld systeem om zonnepanelen in het dak te integreren. De specifieke montageprofielen en dakgoten zijn van dezeflde kwaliteit en "look" als de ZEN STC zonnecollectoren. M.a.w. een uniek product op de Vlaamse markt. WVR Energietechnieken biedt u steeds gecertificeerde ZEN Renewables modules van diverse categorieën met 25 jaar prestatiegarantie. Het aluminium frame is waterbestendig afgewerkt en voorzien van veiligheidsglas, bestendig tegen alle weersomstandigheden. De duurzame constructie staat garant voor een lange levensduur. Europese kwaliteit en zekerheid. ZEN Renewables zonnepanelen zijn steeds van Europese makelij! Dit maakt dat de geboden garantievoorwaarden ook effectief zijn daar wij uitsluitend met Europese partners handelen. ZEN Renewables modules zijn geschikt voor alle dakmontagesystemen die door ZEN worden aangeboden. Met de bijgeleverde aansluitdoos en aansluitkabels is een eenvoudige en probleemloze elektrische koppeling gewaarborgd. Een ZEN systeem wordt aangeboden met een Fronius omvormer. ZEN Power met POLYkristallijne cellen: standaard 200 Wp vermogen ZEN Power met MONOkristallijne cellen: standaard 220 Wp vermogen Nieuw vanaf 2010: ZEN Power modules met Europese MONOkristallijne cellen BLACK (220 Wp vermogen) in een volledig zwarte uitvoering. Een volledig zwartkleurige PV module: zowel de cellen, als de kunstof achterlaag als het geannodisseerd aluminium frame is in volledig zwarte uitvoering. Speciaal ontworpen voor een bijzonder fraaie installate.

4 ZEN Power ZEN Power 100% Europese PV-module De modules zijn voorzien van mono of polykristallijne siliciumcellen. Het aluminium frame is waterbestendig afgewerkt en voorzien van veiligheidsglas, bestendig tegen alle weersomstandigheden. De duurzame constructie staat garant voor een lange levensduur.

5

6 Uniek ZEN Dakintegratie zonnepanelen (Powervolt) De Vlaming heeft een duidelijke voorkeur voor dakgeïntegreerde zonnepanelen! De ZEN Powervolt biedt dé oplossing voor een dakgeïntegreerd PV-systeem. Een hoogwaardig aluminiumframe bevat 1 tot 5 laminaten. Het systeem wordt op maat van de gebruiker afgestemd. Iedere laminaat is opgebouwd uit hoge rendement mono-kristallijne PV cellen. (6" wafer) ZEN Powervolt is uitermate geschikt in combinatie met de Fronius IG en IG plus omvormer. De meest voorkomende toepassing is een netgekoppeld systeem. ZEN Powervolt garandeert een waterdichte afwerking op ieder hellend dak. Het aluminiumframe en bijpassende gotensets zijn ZEN Renewables producten. Fysieke garantie van 10 jaar en een vermogensgarantie van 25 jaar. (90 % na 10 jaar; 80 % na 25 jaar) Nieuw: nu ook zwarte gotenset, aangepast aan de kleur van het dak. ZEN Powervolt kpoly: state-of-the-art PV systeem 100 % Europees product (cellen, laminaten, Powervoltframe, dakmontage) Hoog rendement: 215 Wpiek vermogen per laminaat. Modulair systeem: horizontale plaatsing: maximaal 3 laminaten; verticale plaatsing: maximaal 5 laminaten. Standaard: zwarte afdeklijsten en basishoofddrager Frame uitvoering gelijk aan de ZEN STC collector. Gotenset wordt afgestemd op de wijze van plaatsing (horizontaal verticaal) Waterdichte afwerking, zeer esthetisch. ZEN Powervolt kmono: state-of-the-art PV-systeem 100 % Europees product (cellen, laminaten, Powervoltframe, dakmontage) Hoog rendement: 220 Wpiek vermogen per laminaat.

7 Modulair systeem: horizontale plaatsing: maximaal 3 laminaten; verticale plaatsing: maximaal 5 laminaten. Standaard: zwarte afdeklijsten en basishoofddrager Frame uitvoering gelijk aan de ZEN STC collector. Gotenset wordt afgestemd op de wijze van plaatsing (horizontaal verticaal) Waterdichte afwerking, zeer esthetisch.

8

9 Omvormer ZEN Renewables bouwt langdurige samenwerking op met topleveranciers en A-merken in modules, omvormer en montagemateriaal. ZEN Renewables bezit het certificaat van service na verkoop betreffende de installatie van Fronius omvormers. Fronius IG en IGplus (Oosentrijkse makelijk) reeksen bieden omvormers die aangepast zijn aan elk vermogen van uw zonlichtinstallatie. Ze combineren modern design met vooruitstrevende technologie. Een duidelijke display geeft u permanent de mogelijkheid om alle installatiewaarden op te volgen. Datalologging en -communicatie zijn optioneel mogelijk door een Plug-and-Play insteekkaart. De Fronius omvormer is geschikt voor iedere PV installatie met ZEN modules. Met de IG plus reeks kunnen omvormers aan elkaar worden gekoppeld; Dit levert perfecte resultaten voor grotere installatieprestaties. WVR Energietechnieken biedt u minimaal een garantie van 5 jaar op deze omvormers aan.

10 Nieuw vanaf april 2010: Fronius TL De Fronius IG TL combineert alle voordelen van een transformatorloos omvormerconcept met de hoge innovatie- en kwaliteitseisen van Fronius. Perfect voor installaties van eengezinswoningen tot commerciële installaties. Altijd goed geïnformeerd. De veelvoudige informatie- en analyse-opties van de Fronius IG TL omvormer zijn zeer eenvoudig te gebruiken. Zo kunnen actuele werkingsgegevens eenvoudig met een USB-stick op de PC worden overgebracht. Andere DATCOM-componenten kunnen door de geïntegreerde Solar Net interface makkelijk worden aangesloten. Comfortabele data-uitwisseling via USB. Dakmontage ZEN Renewables zorgt steeds voor de gepaste montagehulpstukken die de gebruiker zekerheid biedt. Met de keuze tussen modules op een hellend dak of platdak (of zelfs een goed georiënteerde gevel), de juiste oplossing bestaat uit duurzame en eenvoudige materialen.

11 De ZEN SolarConstruct is als universeel systeem voor de montage op een hellend dak ontwikkeld. Door het gebruik van gepatenteerde aluminium basisrails, de Quickstoneverbinder en de telescoop-verbinder is dit systeem op maat en snel monteerbaar. Solarconstruct voldoet aan de strenge vereisten voor de aanvraag van elke bouwvergunning. ZEN Renewables geeft u een garantie van 10 jaar. ZEN SolarFrame werd ontwikkeld voor opstellingen op platte daken. Met de standaardmaten kunnen 10 modules als één installatie worden gemonteerd op een frame met verstelbare hellingshoek. De ZEN modules kunnen op de korte kant alsook dwars worden geïnstalleerd. Het vraagt een korte montagetijd. De aluminium basismaterialen zijn voor duurzame installaties bedoeld en ZEN Renewables geeft dan ook 10 jaar volledige garantie. ook geschikt voor kiezeldaken.

12 Subsidies PV installaties geven een fiscaal voordeel tot euro (maximaal 40% van het factuur van uw erkende installateur komt in aanmerking). De klant kan voortaan de factuur meerdere jaren inbrengen voor een fiscaal voordeel. Ieder jaar wordt dan 40 % voordeel toegekend op een schijf van Maximaal kan dit oplopen tot een totaalfactuur van Dit heeft 4 schijven van Het is dan 4 maal mogelijk om 40% (= ) terug te winnen. Ook het merendeel van de Vlaamse gemeenten geven een premie variërend van 100 tot euro. Surplus zorgt de regeling van groenestroomcertificaten voor een een snelle terugverdientijd. 350 euro per kwh geproduceerde stroom (geteld voor ze naar de zekeringskast gaat) is geldig voor elke situatie in Vlaanderen (woningen, grotere gebouwen, landbouwbedrijven, industrie, openbare instellingen, ) Tenslotte zijn er nog diverse bijkomende maatregelen voor sommige takken van de industrie (bv. landbouwsteun) Uiteraard zal de opbrengst aan stroom ook een besparing betekenen op je energiefactuur. Verdere info over de subsidiemogelijkheden voor zonneboilers in Vlaanderen kan je terugvinden op de website

Fotovoltaïsche zonne-energie. De kracht van het zonlicht is onbeperkt, permanent en grijpbaar. energizing your future

Fotovoltaïsche zonne-energie. De kracht van het zonlicht is onbeperkt, permanent en grijpbaar. energizing your future Fotovoltaïsche zonne-energie De kracht van het zonlicht is onbeperkt, permanent en grijpbaar energizing your future energizing your future Investeer in je eigen energie Denk milieuvriendelijk, handel economisch

Nadere informatie

Infogids zonnepanelen

Infogids zonnepanelen Infogids zonnepanelen Inhoudstabel Wat zijn zonnepanelen?... 1 De werking van zonnepanelen... 2 Waarmee moet u rekening houden?... 2 De kostprijs van zonnepanelen... 3 Financiële steun bij aankoop zonnepanelen...

Nadere informatie

ZONNE-ENERGIE SYSTEMEN

ZONNE-ENERGIE SYSTEMEN ZONNE-ENERGIE SYSTEMEN www.monier.be 49 WAT ZIJN FOTOVOLTAÏSCHE SYSTEMEN? Een fotovoltaïsch systeem of PV-systeem (van het Engelse photovoltaic ) bestaat uit panelen waarin zonnecellen zijn ingebouwd,

Nadere informatie

Welkom. IZEN biedt : HERNIEUWBARE ENERGIE. - Zonthermische systemen - Fotovoltaïsche system - Warmtepomp - Kleine windturbines

Welkom. IZEN biedt : HERNIEUWBARE ENERGIE. - Zonthermische systemen - Fotovoltaïsche system - Warmtepomp - Kleine windturbines Welkom HERNIEUWBARE ENERGIE IZEN biedt iedere consument de beste hernieuwbare energie oplossing met kwaliteitsvolle producten en vanuit een ondernemende organisatie. Offerte op maat Aanbod van technologieën

Nadere informatie

Nefit Zonnestroom. N e f i t h o u d t N e d e r l a n d w a r m. CentroSolar PV-systemen

Nefit Zonnestroom. N e f i t h o u d t N e d e r l a n d w a r m. CentroSolar PV-systemen Nefit Zonnestroom N e f i t h o u d t N e d e r l a n d w a r m CentroSolar PV-systemen Een stroom gratis zonne- Elektriciteit van eigen huis De zon is de meest duurzame energiebron. In Nederland levert

Nadere informatie

ZONNE ENERGIE. Woensdag 4 maart 2015 Oude Leije GERKE DRAAISTRA

ZONNE ENERGIE. Woensdag 4 maart 2015 Oude Leije GERKE DRAAISTRA ZONNE ENERGIE Woensdag 4 maart 2015 Oude Leije GERKE DRAAISTRA Onderwerpen introductie zonne energie in Nederland uitleg werking zonnestroom installaties plaatsing op verschillende daken financiële aspecten

Nadere informatie

IN EEN ZONNIGE TOEKOMST!

IN EEN ZONNIGE TOEKOMST! Installatiebedrijf VAN DEN BERG verwarming ventilatie sanitair zonne-energie INVESTEER IN EEN ZONNIGE TOEKOMST! Even voorstellen Installatiebedrijf van den Berg is sinds 1976 een gevestigde waarde in

Nadere informatie

Zonnepanelen zijn een rendabele investering, zelfs zonder subsidies.

Zonnepanelen zijn een rendabele investering, zelfs zonder subsidies. ZONNE- PANELEN Zonnepanelen zijn een rendabele investering, zelfs zonder subsidies. Terwijl elektriciteit elk duurder wordt, bespaart u op uw energiefactuur! Want de 100 % groene stroom die u zelf opwekt

Nadere informatie

Een compleet zonne-energie pakket, klaar voor installatie

Een compleet zonne-energie pakket, klaar voor installatie Ubbink ZONNE-ENERGIE SYSTEmen Een compleet zonne-energie pakket, klaar voor installatie xxx/xxx/xxx Ubbink zonne-energie systemen Een compleet zonne-energie pakket, klaar voor installatie Gebruik de energie

Nadere informatie

Investeer NU in uw eigen zonnepanelen!

Investeer NU in uw eigen zonnepanelen! Web pagina : www.installatietechniekdwcschoutens.nl E mail : its@brunssum.net Zonne-energie Investeer NU in uw eigen zonnepanelen! Hoe werkt Zonnestroom? Voor het opwekken van zonnestroom heb je nodig:

Nadere informatie

ZONNE - PANELEN INFORMATIE. Bouwbedrijf Bruggink BV Molenweg 11 7055AW Heelweg 0315-242929

ZONNE - PANELEN INFORMATIE. Bouwbedrijf Bruggink BV Molenweg 11 7055AW Heelweg 0315-242929 ZONNE - PANELEN INFORMATIE Bouwbedrijf Bruggink BV Molenweg 11 7055AW Heelweg 0315-242929 www.bruggink-bv.nl Oktober 2012 ZONNE - PANELEN 1. Algemene informatie Inhoud 2. Landelijke subsidieregeling, afkomstig

Nadere informatie

OVERZICHT. Stap 1: Is de woning geschikt? 1.1 Eerst rationeel energiegebruik toepassen. 1.2 Geschikt dakvlak?

OVERZICHT. Stap 1: Is de woning geschikt? 1.1 Eerst rationeel energiegebruik toepassen. 1.2 Geschikt dakvlak? Wie fotovoltaïsche zonne-panelen wil installeren, kan genieten van diverse financiële steunmaatregelen. Voor de praktische installatie zijn ook een aantal stappen nodig: van offerte over bouwvergunning

Nadere informatie

Groene energie maakt het mooie weer!

Groene energie maakt het mooie weer! zonne-energie systemen Groene energie maakt het mooie weer! 2 Monier en jij: een duurzame relatie De zon is overal. Ze geeft ons licht en warmte. Gratis propere energie! In tegenstelling tot de klassieke

Nadere informatie

Nefit Zonnestroom. Nefit houdt Nederland warm. CentroSolar PV-systemen

Nefit Zonnestroom. Nefit houdt Nederland warm. CentroSolar PV-systemen Nefit Zonnestroom Nefit houdt Nederland warm CentroSolar PV-systemen Een stroom gratis zonne- Elektriciteit van eigen huis De zon is de meest duurzame energiebron. In Nederland levert de zon meer dan vijftig

Nadere informatie

d.d Daniel Kool & Wouter van den Heuvel

d.d Daniel Kool & Wouter van den Heuvel d.d. 31-08-2016 Daniel Kool & Wouter van den Heuvel Onafhankelijke rol als intermediair Wij helpen consumenten onafhankelijk en stapsgewijs met duurzaamheid advies en (totaal)oplossingen op weg naar energieneutraal

Nadere informatie

Installatiebedrijf Walraven & Zn. Tel.: 0172-611626 info@walravenenzn.nl Zuidzijde 11 Fax.: 0172-616458 www.walravenenzn.nl 2411 RP Bodegraven

Installatiebedrijf Walraven & Zn. Tel.: 0172-611626 info@walravenenzn.nl Zuidzijde 11 Fax.: 0172-616458 www.walravenenzn.nl 2411 RP Bodegraven Installatiebedrijf Walraven & Zn. Tel.: 0172-611626 info@walravenenzn.nl Zuidzijde 11 Fax.: 0172-616458 www.walravenenzn.nl 2411 RP Bodegraven PV-systemen Groene energie is de laatste jaren aanzienlijk

Nadere informatie

Nefit Zonnestroom. Nefit houdt Nederland warm. Nefit PV-systemen

Nefit Zonnestroom. Nefit houdt Nederland warm. Nefit PV-systemen Nefit Zonnestroom Nefit houdt Nederland warm Nefit PV-systemen Gratis energie van de zon Lagere energierekening, grotere onafhankelijkheid De zon is de meest duurzame energiebron. In Nederland is het potentieel

Nadere informatie

Informatiebrochure. Besparen met zonnepanelen. Quality solar solutions

Informatiebrochure. Besparen met zonnepanelen. Quality solar solutions Informatiebrochure Besparen met zonnepanelen Quality solar solutions Er is steeds meer vraag naar zonnepanelen. Zonnepanelen hebben veel voordelen. Een zonnepanelen-installatie levert duurzame elektrische

Nadere informatie

Nefit Zonnestroom. Nefit houdt Nederland warm. CentroSolar PV-systemen

Nefit Zonnestroom. Nefit houdt Nederland warm. CentroSolar PV-systemen Nefit Zonnestroom Nefit houdt Nederland warm CentroSolar PV-systemen Een stroom gratis zonne-energie Elektriciteit van eigen huis De zon is de meest duurzame energiebron. In Nederland levert de zon meer

Nadere informatie

www.ikwordgroen.nl 045-5690525 info@ikwordgroen.nl Alleen de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs 1

www.ikwordgroen.nl 045-5690525 info@ikwordgroen.nl Alleen de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs 1 045-5690525 info@ikwordgroen.nl Alleen de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs 1 Energie opwekken met kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen voor een duurzamere toekomst Inhoudsopgave Wie zijn wij? 3

Nadere informatie

Directie Harrie Morrenhof, Klaas Jansen & Erdy Jansen

Directie Harrie Morrenhof, Klaas Jansen & Erdy Jansen VOORWOORD Vanaf de start van Morrenhof-Jansen in 1980 staat de klant centraal. Of het nu gaat om 'eenvoudige' cv-installatie voor de particulier of een complexe datainstallatie in een kantoorpand. Al 35

Nadere informatie

Maak optimaal gebruik van uw dak. lnvesteer in zonne-energie met SunPower

Maak optimaal gebruik van uw dak. lnvesteer in zonne-energie met SunPower Maak optimaal gebruik van uw dak lnvesteer in zonne-energie met SunPower Hoe werkt het? Verhoog uw inkomsten met zonne-energie 1 SunPower-zonnepanelen Tot voor enkele jaren was een investering met het

Nadere informatie

Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie

Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie 2 Bosch Solar Bosch: dat klinkt bekend én vertrouwd! Geen wonder, want miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken de producten van Bosch. Dag in, dag

Nadere informatie

www.pletteinstallaties.nl Bosch Solar zonne-energie

www.pletteinstallaties.nl Bosch Solar zonne-energie 1 Bosch Solar zonne-energie 2 Bosch: dat klinkt bekend én vertrouwd! Geen wonder, want miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken de producten van Bosch. Dag in, dag uit. Huishoudelijke apparaten,

Nadere informatie

ZONNEPANELEN & OMVORMERS

ZONNEPANELEN & OMVORMERS DMEGC 275 Wp poly black frame Kenmerken Module efficiency: 16.80% Hoge prestaties bij weinig licht in de ochtenden, avonden en op bewolkte dagen. DMEGC garandeert bij aflevering de aangegeven wattpiek

Nadere informatie

Zonne-energiesystemen. Een compleet zonne-energiepakket, klaar voor installatie

Zonne-energiesystemen. Een compleet zonne-energiepakket, klaar voor installatie Zonne-energiesystemen Een compleet zonne-energiepakket, klaar voor installatie UBBINK ZONNE-ENERGIESYSTEMEN Gebruik de energie van de zon! Zonne-energie is een vorm van duurzame energie. De zon is overal

Nadere informatie

ZONNEPANELEN & OMVORMERS

ZONNEPANELEN & OMVORMERS DMEGC 275 Wp poly black frame Kenmerken Module efficiency: 16.80% Hoge prestaties bij weinig licht in de ochtenden, avonden en op bewolkte dagen. DMEGC garandeert bij aflevering de aangegeven wattpiek

Nadere informatie

ZONNE-ENERGIE IS DE ENERGIE VAN NU ÉN VAN ONZE TOEKOMST!

ZONNE-ENERGIE IS DE ENERGIE VAN NU ÉN VAN ONZE TOEKOMST! ZONNE-ENERGIE IS DE ENERGIE VAN NU ÉN VAN ONZE TOEKOMST! MONTAGE DOOR KOMO GECERTIFICEERD DAKDEKKERS- BEDRIJF ADVISEREN LEVEREN INSTALLEREN ADVISEREN Green Power Systems is uw adviseur, leverancier en

Nadere informatie

3 Elektrische teller. Verhoog uw inkomsten met zonne-energie

3 Elektrische teller. Verhoog uw inkomsten met zonne-energie Waarom zonne-energie? Hoe werkt het? SunPower-zonnepanelen Verhoog uw inkomsten met zonne-energie Tot voor enkele jaren was een investering met het beste rendement nog onverzoenbaar met respect voor het

Nadere informatie

Zonne-energiesystemen. Een compleet zonne-energiepakket, klaar voor installatie

Zonne-energiesystemen. Een compleet zonne-energiepakket, klaar voor installatie Zonne-energiesystemen Een compleet zonne-energiepakket, klaar voor installatie Ubbink zonne-energiesystemen Gebruik de energie van de zon! Zonne-energie is een vorm van duurzame energie. De zon is overal

Nadere informatie

Technische Kennis Dag 2014. Zonne-energie Henk Meijer

Technische Kennis Dag 2014. Zonne-energie Henk Meijer Technische Kennis Dag 2014 Zonne-energie Henk Meijer Zonne-energie Wat gaan we behandelen? Energie van de zon Indirect gebruik zonne-energie Direct gebruik zonne-energie Zonnepanelen en collectoren Passieve

Nadere informatie

Modulair montagesysteem THE SUN ON YOUR SIDE

Modulair montagesysteem THE SUN ON YOUR SIDE Modulair montagesysteem THE SUN ON YOUR SIDE SNELLE, EENVOUDIGE EN VEILIGE MONTAGE 2 Overtuigend Montagesysteem voor Zonnepanelen Bij geen ander bevestigingssysteem voor zonnepanelen zijn de ervaringen

Nadere informatie

De zon als energiebron!

De zon als energiebron! De zon als energiebron! Zelf elektriciteit opwekken met de zon? Door middel van (diverse) subsidie(s) is het zéér rendabel! Met zonnepanelen verlaagt u uw energiekosten. Deze besparing wordt alleen maar

Nadere informatie

I. Vragen en antwoorden over zonnepanelen 1 :

I. Vragen en antwoorden over zonnepanelen 1 : I. Vragen en antwoorden over zonnepanelen 1 : 1. Hoe werken zonnepanelen? 2. Hoe groot is een zonnepaneel, en kan ik kiezen uit verschillende uitvoeringen? 3. Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen? 4.

Nadere informatie

Informatiebrochure. Besparen met zonnepanelen. Quality solar solutions

Informatiebrochure. Besparen met zonnepanelen. Quality solar solutions Informatiebrochure Besparen met zonnepanelen Quality solar solutions Er is steeds meer vraag naar zonnepanelen. Zonnepanelen hebben veel voordelen. Een zonnepaneleninstallatie levert duurzame elektrische

Nadere informatie

Maak de. Juiste keuze. Voor uw SDE+ project

Maak de. Juiste keuze. Voor uw SDE+ project Maak de Juiste keuze Voor uw SDE+ project OVER SDE+ De SDE+ 2014 is een exploitatiesubsidie voor bedrijven, instellingen en non-profit instellingen die willen investeren in duurzame energie, waaronder

Nadere informatie

Zonne-energie goedkoper dan reguliere stroom? Daar worden we opgewekt van! de zonne-energiesystemen van Centrosolar

Zonne-energie goedkoper dan reguliere stroom? Daar worden we opgewekt van! de zonne-energiesystemen van Centrosolar Zonne-energie goedkoper dan reguliere stroom? Daar worden we opgewekt van! de zonne-energiesystemen van Centrosolar Gratis energie van de zon Word uw eigen elektriciteitsleverancier De energie van de zon

Nadere informatie

Zonne-energie gratis en schoon

Zonne-energie gratis en schoon Zonne-energie gratis en schoon Samen gaan we voor duurzaam Genieten van de zon. Buiten in de tuin, in het park of op het strand. De zon geeft ons gratis energie. We kunnen de zon ook op een andere manier

Nadere informatie

MONO-, POLY-, OF DUNNE FILM PANELEN?

MONO-, POLY-, OF DUNNE FILM PANELEN? MONO-, POLY-, OF DUNNE FILM PANELEN? LEER ALLES OVER DE VERSCHILLEN. BNRG Distribution. Paul van Deursen Zonnepanelen zetten (zon)licht om in elektriciteit. Het zonnepaneel is dus een onmisbaar onderdeel

Nadere informatie

Eén zonnepaneel voor elektriciteit en warm water

Eén zonnepaneel voor elektriciteit en warm water Eén zonnepaneel voor elektriciteit en warm water Hybride zonnepaneel DualSun Spring Eén paneel voor elektriciteit en warm water dat 3 keer meer energie uit de zon haalt dan een standaard fotovoltaïsch

Nadere informatie

Innoveren met financiering van zonnepanelen

Innoveren met financiering van zonnepanelen Innoveren met financiering van zonnepanelen Dexia Corporate Jean-Michel Baetslé, Gedelegeerd Bestuurder Inhoud Inleiding Fotovoltaïsche zonne-energie Voor- en nadelen van een fotovoltaïsch systeem Steun

Nadere informatie

ZONNEPANELEN & OMVORMERS

ZONNEPANELEN & OMVORMERS Talesun 270 Wp poly Talesun is één van de grootste fabrikanten van zonnepanelen ter wereld. Bloomberg heeft Talesun zelfs predicaat tier 1 gegeven. Door dit predicaat hoort Talesun tot de tien grootste

Nadere informatie

Zonne-energie een aantrekkelijke investering? 10-mei 2012 John van Dam

Zonne-energie een aantrekkelijke investering? 10-mei 2012 John van Dam 1 Zonne-energie een aantrekkelijke investering? 10-mei 2012 John van Dam Zonneboilers Terugloopsysteem 33 jaar Zonneboilers van klein tot groot 60.000 systemen gerealiseerd in de woningbouw NL Vestigingen

Nadere informatie

ELEGANT. RUBUUST. DUURZAAM.

ELEGANT. RUBUUST. DUURZAAM. ELEGANT. RUBUUST. DUURZAAM. DE NIEUWE GENERATIE ZONNEPANELEN MADE IN GERMANY PERFECTE COMBINATIE: MEER STROOM, HOGERE BETROUWBAARHEID EN MOOIE VORMGEVING. De nieuwe generatie zonnepanelen van Solarwatt

Nadere informatie

Informatieavond Zonnepanelen. Wilko Kistemaker, Peter de Vries, Luc de Vries in samenwerking met: Jacob Smit en Koos Verbart.

Informatieavond Zonnepanelen. Wilko Kistemaker, Peter de Vries, Luc de Vries in samenwerking met: Jacob Smit en Koos Verbart. Informatieavond Zonnepanelen Wilko Kistemaker, Peter de Vries, Luc de Vries in samenwerking met: Jacob Smit en Koos Verbart 3 oktober 2013 Welkom & aanleiding 19:30 Groen Zonnig Hoorn Zonnepanelen: wat

Nadere informatie

Duurzaam Soesterkwartier

Duurzaam Soesterkwartier Duurzaam Soesterkwartier Inhoudsopgave: Zonne-energie overzicht dia 1) Zonnepaneel installatie 2) Opstelling zonnepanelen 3) Opbrengst installatie 4) Opbrengst voor eigen gebruik 5) Panelen onderhouden

Nadere informatie

Energiemanagement Zonnepanelen

Energiemanagement Zonnepanelen Energiemanagement Zonnepanelen Lesdoelen Begrijpen en beschrijven van de werking Berekenen van het vermogen en energie-opbrengst Bepalen van rendementen en COP s Bekend zijn met randvoorwaarden voor goede

Nadere informatie

ZONNEPANELEN VOOR THUIS. de duurzaam winkel. maakt uw woning klaar voor de toekomst

ZONNEPANELEN VOOR THUIS. de duurzaam winkel. maakt uw woning klaar voor de toekomst ZONNEPANELEN VOOR THUIS de duurzaam winkel maakt uw woning klaar voor de toekomst HOE HET WERKT Salderen Monitoring Hoe werkt een zonneinstallatie? Een zonnestroominstallatie (ook wel PV-installatie genoemd,

Nadere informatie

1 Een zonne-installatie van Solarcompany. 3 Soorten zonnepalen. 4 Zonnepanelen van Solarcompany. 5 Zonnepanelen op uw dak?

1 Een zonne-installatie van Solarcompany. 3 Soorten zonnepalen. 4 Zonnepanelen van Solarcompany. 5 Zonnepanelen op uw dak? Inleiding Enkele jaren geleden waren zonnepanelen in Vlaanderen nog een grote uitzondering. Vandaag is dat anders. Heel wat gezinnen en bedrijven genieten ondertussen van de groene stroom die ze zelf op

Nadere informatie

Hernieuwbaar energie-aandeel in Vlaamse nieuwbouwprojecten Ontdek de zonnestroomoplossingen van SMA

Hernieuwbaar energie-aandeel in Vlaamse nieuwbouwprojecten Ontdek de zonnestroomoplossingen van SMA Hernieuwbaar energie-aandeel in Vlaamse nieuwbouwprojecten Ontdek de zonnestroomoplossingen van SMA Verplicht aandeel hernieuwbare energie in nieuwbouw Vanaf 1 januari 2014 moet elke nieuwe woning, kantoor

Nadere informatie

Nuon Zonnepanelen Advies

Nuon Zonnepanelen Advies Home Advies voor Martin van Harten Nuon Zonnepanelen Advies Advies voor Martin van Harten Zonne-energie in 2 stappen: 49% Zon 51% Overig Klik op een systeem en bekijk uw besparing: Systeem A 13 Zonnepanelen

Nadere informatie

OOK ZIN IN ZON??? Woensdag 17 april 2013, dorpshuis Raerd. Programma. Welkom! Wat is zonnestroom? Voorbeelden uit de praktijk

OOK ZIN IN ZON??? Woensdag 17 april 2013, dorpshuis Raerd. Programma. Welkom! Wat is zonnestroom? Voorbeelden uit de praktijk OOK ZIN IN ZON??? Woensdag 17 april 2013, dorpshuis Raerd Programma Welkom! Wat is zonnestroom? Voorbeelden uit de praktijk Thom uit Goënga Dirk uit Gauw De Griene Geaën Zonnepanelen actie pauze Hoe kan

Nadere informatie

Perfectie in design en techniek

Perfectie in design en techniek Perfectie in design en techniek www.solarworld-belgium.com Uw voordelen in een oogopslag esthetiek: harmonische integratie in het dak vermogen: optimale opbrengst dankzij de speciale constructie Flexibiliteit:

Nadere informatie

MORRENHOF JANSEN INSTALLATIEBEDRIJVEN. GEWOON GOED.

MORRENHOF JANSEN INSTALLATIEBEDRIJVEN. GEWOON GOED. MORRENHOF JANSEN INSTALLATIEBEDRIJVEN. GEWOON GOED. Gewoon goed is één van uitgangspunten dat bij ons team van 150 medewerkers hoog in het vaandel staat en past bij onze no-nonsense organisatie. Of het

Nadere informatie

Zonne-energie goedkoper dan reguliere stroom? Daar worden we opgewekt van! DE ZONNE-ENERGIESYSTEMEN VAN CENTROSOLAR

Zonne-energie goedkoper dan reguliere stroom? Daar worden we opgewekt van! DE ZONNE-ENERGIESYSTEMEN VAN CENTROSOLAR Zonne-energie goedkoper dan reguliere stroom? Daar worden we opgewekt van! DE ZONNE-ENERGIESYSTEMEN VAN CENTROSOLAR GRATIS ENERGIE VAN DE ZON Word uw eigen elektriciteitsleverancier De energie van de zon

Nadere informatie

Het voor de gepatenteerde SOLYNDRA Solar module gebruikte materiaal bestaat uit koper-indium-galium-diselenide (CIGS).

Het voor de gepatenteerde SOLYNDRA Solar module gebruikte materiaal bestaat uit koper-indium-galium-diselenide (CIGS). quas lar Een uiterst betrouwbaar systeem De SOLYNDRA Solar module bestaat uit twee coaxiale cilinders. De binnenste cilinder wordt ommanteld door de CIGS-zonnecel die op haar beurt beschermd wordt door

Nadere informatie

Robuust Krachtig Aantrekkelijk Meer zekerheid

Robuust Krachtig Aantrekkelijk Meer zekerheid De nieuwe generatie zonnepanelen van Solarwatt heeft een opbrengst die gegarandeerd 25% boven de industrienorm ligt. Bovendien zijn de panelen van Solarwatt aanzienlijk beter bestand tegen alle belastingen

Nadere informatie

Alles over. zonnestroom systemen AABOSOLAR. Achtseweg-Noord 12C 5651 GG Eindhoven T 024 6782475 F 040 2570055. Info@aabosolar.nl www.aabosolar.

Alles over. zonnestroom systemen AABOSOLAR. Achtseweg-Noord 12C 5651 GG Eindhoven T 024 6782475 F 040 2570055. Info@aabosolar.nl www.aabosolar. Alles over zonnestroom systemen AABOSOLAR Achtseweg-Noord 12C 5651 GG Eindhoven T 024 6782475 F 040 2570055 Info@aabosolar.nl www.aabosolar.nl Hoe werkt een zonnestroominstallatie? De kern van een zonnestroominstallatie

Nadere informatie

Nefit Zonnestroom. PV-systemen Hoogste opbrengst en unieke garanties

Nefit Zonnestroom. PV-systemen Hoogste opbrengst en unieke garanties Nefit Zonnestroom PV-systemen Hoogste opbrengst en unieke garanties Gratis energie van de zon Lagere energierekening, grotere onafhankelijkheid De zon is de meest duurzame energiebron. In Nederland is

Nadere informatie

ecotechnics Samen voor groene energie

ecotechnics Samen voor groene energie ecotechnics Samen voor groene energie Welcome to our house... 10 jaar Wim en Bart, twee schoonbroers, stampten tien jaar geleden Eco Technics uit de Kempense grond. Uit enthousiasme, uit overtuiging en

Nadere informatie

Zonne-energie in 6 stappen

Zonne-energie in 6 stappen Zonne-energie in 6 stappen Bart van den Bosch 10 / 9 / 2014 U bent enthousiast over het idee om zelf zonneenergie op te wekken. En u overweegt om zonnepanelen aan te schaffen voor uw woning. Zeer waarschijnlijk

Nadere informatie

SOLESIA ZONNEDAKEN. Vind uw ideale zonnedakoplossing. de Solesia calculator. Landen - TECHN!K Architectuur & Energie (Merksem)

SOLESIA ZONNEDAKEN. Vind uw ideale zonnedakoplossing. de Solesia calculator. Landen - TECHN!K Architectuur & Energie (Merksem) SOLESIA ZONNEDAKEN Landen - TECHN!K Architectuur & Energie (Merksem) Vind uw ideale zonnedakoplossing via de Solesia calculator SOLESIA BOUWEN MET ZICHT OP EEN ZONNIGE TOEKOMST Wanze Arch. Emile Verhaegen

Nadere informatie

HAAL ELEKTRICITEIT UIT DE ZON! Fotovoltaïsche zonne-energie

HAAL ELEKTRICITEIT UIT DE ZON! Fotovoltaïsche zonne-energie HAAL ELEKTRICITEIT UIT DE ZON! Fotovoltaïsche zonne-energie EEN FOTOVOLTAÏSCHE INSTALLATIE VERDIENT ZICHZELF TERUG! Op momenten dat het systeem meer opwekt dan u zelf verbruikt, draait de elektriciteitsteller

Nadere informatie

Solar Veranda. Overkapping met zonnepanelen Unieke combinatie van comfort en duurzaamheid

Solar Veranda. Overkapping met zonnepanelen Unieke combinatie van comfort en duurzaamheid Solar Veranda Overkapping met zonnepanelen Unieke combinatie van comfort en duurzaamheid Unieke combinatie van comfort en duurzaamheid Pext combineert het beste van twee werelden: de veranda met zonnepanelen!

Nadere informatie

Nu ook zonnepanelen mogelijk op west, oost en noord georiënteerde daken!!!!

Nu ook zonnepanelen mogelijk op west, oost en noord georiënteerde daken!!!! Nu ook zonnepanelen mogelijk op west, oost en noord georiënteerde daken!!!! Tot voor kort was het alleen mogelijk en rendabel om zonnepanelen te monteren op zuid georiënteerde daken. Daken aan de west,

Nadere informatie

Netgekoppelde fotovoltaïsche zonnepanelen op daken van gebouwen in eigendom van ANB

Netgekoppelde fotovoltaïsche zonnepanelen op daken van gebouwen in eigendom van ANB Netgekoppelde fotovoltaïsche zonnepanelen op daken van gebouwen in eigendom van ANB Pagina 1 van 5 Inleiding Op 1/1/2006 besloot Vlaanderen om de decentrale opwekking van groene energie door zonnepanelen

Nadere informatie

YOUR PERSONAL POWERSTATION. Zonne-energie goedkoper dan reguliere stroom? Daar worden we opgewekt van! VAN CENTROSOLAR

YOUR PERSONAL POWERSTATION. Zonne-energie goedkoper dan reguliere stroom? Daar worden we opgewekt van! VAN CENTROSOLAR Zonne-energie goedkoper dan reguliere stroom? Daar worden we opgewekt van! de zonneenergiesystemen VAN CENTROSOLAR Ga vandaag nog het dak op met Centrosolar en bespaar fors met Your Personal Powerstation.

Nadere informatie

PV systemen. PV systemen. Oskomera Solar Power Solutions (OSPS) Wegens de toenemende vraag naar groene energie en CO 2 besparende

PV systemen. PV systemen. Oskomera Solar Power Solutions (OSPS) Wegens de toenemende vraag naar groene energie en CO 2 besparende 2014 Complete maatwerkpakketten Specifiek voor woningbouw Voor alle configuraties Standaard op voorraad Direct geleverd Uitgebreide kennis aanwezig Training mogelijk PV systemen Foto: residentiële systemen

Nadere informatie

Landen - TECHN!K Architectuur & Energie (Merksem) SOLESIA ZONNEDAKEN

Landen - TECHN!K Architectuur & Energie (Merksem) SOLESIA ZONNEDAKEN Landen - TECHN!K Architectuur & Energie (Merksem) SOLESIA ZONNEDAKEN SOLESIA ZONNEDAKEN SOLESIA ZONNEDAKEN, ESTHETISCH ÉN EFFICIËNT Met Solesia zonnepanelen in combinatie met leien biedt Eternit, bij nieuwbouw

Nadere informatie

Landen - TECHN!K Architectuur & Energie (Merksem) SOLESIA ZONNEDAKEN

Landen - TECHN!K Architectuur & Energie (Merksem) SOLESIA ZONNEDAKEN Landen - TECHN!K Architectuur & Energie (Merksem) SOLESIA ZONNEDAKEN SOLESIA, BOUWEN MET ZICHT OP EEN ZONNIGE TOEKOMST Schaffen (Diest) BXL-Architecten - Tom Jonckers (Sterrebeek) Het ziet er goed uit

Nadere informatie

Meestal is er geen bouwvergunning nodig om een zonne-installatie op een dak te plaatsen. Informeer altijd eerst bij uw gemeentebestuur.

Meestal is er geen bouwvergunning nodig om een zonne-installatie op een dak te plaatsen. Informeer altijd eerst bij uw gemeentebestuur. 15 september 2018 Resultaat van uw opzoeking op www.energiesparen.be/zonnekaart De zonnekaart geeft een goede weergave van de zoninstraling op uw dak. De hoeveelheid zoninstraling is heel plaatsgebonden

Nadere informatie

Zonnepanelen steeds rendabel. In een notendop

Zonnepanelen steeds rendabel. In een notendop Zonnepanelen steeds rendabel In een notendop Je wekt zelf elektriciteit op. Daardoor bespaar je jaarlijks heel wat uit op je energiefactuur. Met een investering in zonnepanelen tegen een aanschafprijs

Nadere informatie

Verwarmen van water thuis op basis van zonne-energie.

Verwarmen van water thuis op basis van zonne-energie. Tekst voor zonneboiler: Thermische zonne energie of de Zonneboiler De zonneboiler is hét topproduct uit het gamma van ZEN Renewables. Ontwikkeld vanuit een jarenlange ervaring en directe technische opvolging,

Nadere informatie

Nefit Zonnestroom. PV-systemen Hoogste opbrengst en unieke garanties

Nefit Zonnestroom. PV-systemen Hoogste opbrengst en unieke garanties Nefit Zonnestroom PV-systemen Hoogste opbrengst en unieke garanties Gratis energie van de zon Lagere energierekening, grotere onafhankelijkheid De zon is de meest duurzame energiebron. In Nederland is

Nadere informatie

Leveranciers PV-Systemen

Leveranciers PV-Systemen Leveranciers PV-Systemen Zonnepanelen - Sharp Sharp is begonnen met grootschalige productie van PV in 1963, sindsdien heeft Sharp zich ontwikkeld tot een wereldwijd fabrikant van PV. Sharp is een bekend

Nadere informatie

Zonne-energie een aantrekkelijke investering? KIWA mei 2013 John van Dam

Zonne-energie een aantrekkelijke investering? KIWA mei 2013 John van Dam 1 Zonne-energie een aantrekkelijke investering? KIWA mei 2013 John van Dam Wat is aantrekkelijk? Een goed rendement op je investering. De bank 2%, een zonne-energie systeem >10% Technisch betrouwbaar systeem

Nadere informatie

DE RENDABILITEIT VAN HERNIEUWBARE ENERGIE (HE 03)

DE RENDABILITEIT VAN HERNIEUWBARE ENERGIE (HE 03) DE RENDABILITEIT VAN HERNIEUWBARE ENERGIE (HE 03) 1 HOE BEOORDEEL JE DE RENDABILIEIT VAN EEN INVESTERING? Is het rendabel om in uw woning te investeren in een systeem dat werkt op hernieuwbare energie?

Nadere informatie

ENERGIEPLEIN GROESBEEK HAND-OUT ZONNEPANELEN JUNI 2015

ENERGIEPLEIN GROESBEEK HAND-OUT ZONNEPANELEN JUNI 2015 ENERGIEPLEIN GROESBEEK HAND-OUT ZONNEPANELEN JUNI 2015 TECHNIEK Wat is een zonnepaneel? Een zonnepaneel zet daglicht om in elektriciteit. De opbrengst hiervan is het hoogst op zonnige dagen, maar ook op

Nadere informatie

Harderwijk in de zon

Harderwijk in de zon Harderwijk in de zon Informatieavond zonne-energie Veluwe Duurzaam samen met Gemeente Harderwijk 17 juni 2014 ir. A.D. Hekstra Handicom Solar solar@handicom.nl 0341-412629 Vanavond Zonnestraling -> warmte

Nadere informatie

WEG MET DE METALEN LOOK

WEG MET DE METALEN LOOK NL LG NeON R is een nieuw en krachtig product dat prestaties levert van wereldklasse. De nieuwe celstructuur die is toegepast bevat geen elektroden aan de voorzijde. Het product gaat langer mee en heeft

Nadere informatie

De panelen: De panelen zijn van het merk Solar Frontier.

De panelen: De panelen zijn van het merk Solar Frontier. De panelen: De panelen zijn van het merk Solar Frontier. Solar Frontier was jarenlang een dochteronderneming van Shell, deze fabrikant bestaat sinds 30 jaren. Solar Frontier groeit met rassen schreden,

Nadere informatie

De toekomst is zeker. met Nefit Zonnestroom. Begrippenlijst

De toekomst is zeker. met Nefit Zonnestroom. Begrippenlijst N e f i t h o u d t N e d e r l a n d w a r m De toekomst is zeker met Nefit Zonnestroom Begrippenlijst Autonoom systeem (standalone) - op zichzelf staand systeem bestaand uit zonnepanelen, regelunit en

Nadere informatie

Wat moet de CV installateur met PV PV heeft de toekomst. Door: Richard Ogink

Wat moet de CV installateur met PV PV heeft de toekomst. Door: Richard Ogink Wat moet de CV installateur met PV PV heeft de toekomst Door: Richard Ogink Wat moet de CV installateur met PV Indeling presentatie 1. Zon als duurzame energiebron 2. Wetgeving 3. PV in de praktijk 4.

Nadere informatie

WELKOM. woensdag 27 november 2013 Henk van Campenhout

WELKOM. woensdag 27 november 2013 Henk van Campenhout WELKOM woensdag 27 november 2013 Henk van Campenhout 1 Bespaar op uw lasten, spaar het milieu 2 Wie zijn wij? Doel: Het terugdringen van energie uit fossiele brandstoffen naar nul. EGM Energy Guard & Manufacturing

Nadere informatie

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen Algemene informatie Het initiatief De Groepsaankoop Zonnepanelen Geertruidenberg is een samenwerking tussen de gemeente Geertruidenberg en het Regionaal

Nadere informatie

De Groene Belangenbehartiger

De Groene Belangenbehartiger Inhoudsopgave DGB, De Groene Belangenbehartiger Markt zonnepanelen & toekomst Onderdelen zonnepaneelsysteem Zonnepanelen Omvormers Montagesysteem Installatie Wat kan er misgaan? Vragen? 1 De Groene Belangenbehartiger

Nadere informatie

Robuust Krachtig Aantrekkelijk Meer zekerheid

Robuust Krachtig Aantrekkelijk Meer zekerheid De nieuwe generatie zonnepanelen van Solarwatt heeft een opbrengst die gegarandeerd 25% boven de industrienorm ligt. Bovendien zijn de panelen van Solarwatt aanzienlijk beter bestand tegen alle belastingen

Nadere informatie

IK WIL EEN ZONNE-ENERGIESYSTEEM KOPEN. EN NU? TIPS VOOR DE AANSCHAF VAN EEN PASSEND SYSTEEM

IK WIL EEN ZONNE-ENERGIESYSTEEM KOPEN. EN NU? TIPS VOOR DE AANSCHAF VAN EEN PASSEND SYSTEEM IK WIL EEN ZONNE-ENERGIESYSTEEM KOPEN. EN NU? TIPS VOOR DE AANSCHAF VAN EEN PASSEND SYSTEEM 1 Glas-glas, glas-folie, monokristallijn, polykristallijn, amorfe Een zonne-energiesysteem kopen kan lastig zijn.

Nadere informatie

De zon als energiebron voor bedrijven

De zon als energiebron voor bedrijven De zon als energiebron voor bedrijven Panelen die elektra opwekken worden ook wel zonnepanelen of PV genoemd (Engels: Photo Voltaic). De panelen worden aangesloten op één of meerdere stroomomvormers (inverters)

Nadere informatie

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonne Algemene informatie De groepsaankoop zonne wordt georganiseerd door het Regionaal Energieloket in samenwerking met de gemeente Uithoorn. Via deze actie kunt

Nadere informatie

customersupport@3xl-solarsolutions.com

customersupport@3xl-solarsolutions.com 3XL SolarSolutions - Improves your solar business August 2013-003 PRIJSLIJST SOLAR KITS SALES customersupport@3xl-solarsolutions.com ORDER order@3xl-solarsolutions.com CUSTOMER SUPPORT customersupport@3xl-solarsolutions.com

Nadere informatie

Belangrijke vragen over zonnepanelen

Belangrijke vragen over zonnepanelen Persoonlijk advies? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw situatie? Neem geheel vrijblijvend contact op via mail: info@sygosolar.nl, of bel 0183-565308. Belangrijke vragen over zonnepanelen Met

Nadere informatie

WELKOM. Woensdag 10 december 2014. Presentatie: Leo van der Grinten en Jaap van de Sande Verkoopadviseur: Ralf Leunissen

WELKOM. Woensdag 10 december 2014. Presentatie: Leo van der Grinten en Jaap van de Sande Verkoopadviseur: Ralf Leunissen WELKOM Woensdag 10 december 2014 Presentatie: Leo van der Grinten en Jaap van de Sande Verkoopadviseur: Ralf Leunissen 1 Pebble Green Systems 2 KLNE Europe 3 Thuisvester 4 Oomen 5 Van Poppel 6 Agenda Wie

Nadere informatie

ZONNEPANELENPROJECT WEZEP

ZONNEPANELENPROJECT WEZEP ZONNEPANELENPROJECT WEZEP Wezep krijgt zonnepanelen. MELD U DIRECT AAN VIA: ZONNEPLAN.NL/WEZEP Wij verdienen honderden euro s per jaar aan de zon. EINDELIJK. ZONNEPANELEN IN WEZEP! Deze maand start er

Nadere informatie

Prijslijst zonnepaneelpakketten Q2 Versie 1.0

Prijslijst zonnepaneelpakketten Q2 Versie 1.0 Kant-en-klare zonnepaneelpakketten voor schuine en platte daken Alle aangeboden zonnepaneelpakketten zijn zo samengesteld dat met het gekozen pakket vrijwel iedere opstelling op ieder dak gemaakt kan worden.

Nadere informatie

StratEnergetic Business XL Innovators 01-03-2013

StratEnergetic Business XL Innovators 01-03-2013 Verlaag nu uw energiekosten, verdien morgen aan energie, verkoop overmorgen uw huis met meerwaarde Heden en toekomst: U bent in het bezit van een huis en wilt dat in de toekomst verkopen. Verlaag morgen

Nadere informatie

FAQ zonnepanelen ééngezinswoningen

FAQ zonnepanelen ééngezinswoningen FAQ zonnepanelen ééngezinswoningen Om onze huurders zo goed mogelijk voor te lichten over het zonnepanelenprogramma hebben wij een lijst van veel gestelde vragen opgesteld. Deze lijst is aanvullend op

Nadere informatie

DE NIEUWE GENERATIE ZONNEPANELEN

DE NIEUWE GENERATIE ZONNEPANELEN DE NIEUWE GENERATIE ZONNEPANELEN Glas-Glas Zonnepanelen. HOOGSTE RENDEMENT, LANGSTE LEVENSDUUR. AL MEER DAN 20 JAAR HOOGWAARDIGE ZONNEPANELEN HET VERHAAL ACHTER SOLARWATT SOLARWATT is een leidende speler

Nadere informatie

Informatiebrochure. mei 2016 ZONNEPANELEN. Ontvang vandaag nog gratis 4 offertes! Meer informatie?

Informatiebrochure. mei 2016 ZONNEPANELEN. Ontvang vandaag nog gratis 4 offertes! Meer informatie? Informatiebrochure mei 2016 ZONNEPANELEN Ontvang vandaag nog gratis 4 offertes! INHOUDSOPGAVE Werking zonnepanelen Hoe werken zonnepanelen? Zonnepanelen installatie Zonnepanelen op een plat dak Zonnepanelen

Nadere informatie