AGF-marktplaats Heldere Handel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AGF-marktplaats Heldere Handel"

Transcriptie

1 AGF-marktplaats Heldere Handel Er is in de media al veel geschreven over de digitale agf-marktplaats Heldere Handel, maar hoe werkt zo'n marktplaats nou in de praktijk? Wat vraagt het van gebruikers, wat kun je ermee en welke voordelen biedt dat? Om dat duidelijk te maken, geven we u graag een helder overzicht van de manier waarop we momenteel handen en voeten geven aan onze digitale markplaats en de toegevoegde waarde die dit oplevert voor aanbieders en afnemers. Toegevoegde waarde voor telers Met informatie over arealen, verwacht aanbod, reëel aanbod en prijsvorming kunnen telers hun verkoopstrategie nog beter afstemmen op de wensen van afnemers. Het maakt immers marktanalyses mogelijk die aangeven hoe producten het doen in de huidige markt en hoe zich dat verhoudt tot andere producten of aanbiedingskenmerken. Zelfs zaken als de invloed van een bepaalde soort verpakking of locatie van aanlevering kunnen geanalyseerd worden. Marketingtechnisch kunnen versproducenten zich extra onderscheiden met ras, sortering, kwaliteit, verpakking, merk en andere bijzondere eigenschappen. Zo kan bijvoorbeeld per sortering worden aangeboden. Producten worden als unieke partij verkocht en telers worden daar op afgerekend. Alle kopers zijn bereikbaar, maar ook te kiezen. Telers die gebruik maken van de digitale agf-marktplaats weten welke prijs hun product oplevert vóór het product de markt in gaat. En niet onbelangrijk, Heldere Handel borgt de betalingszekerheid. Pluspunten voor de handel Aan de andere kant biedt helderehandel.nl kopers op elk gewenst tijdstip alle informatie om gericht in te kopen. Handig samengevat in een computerscherm krijgen handelaren vooraf en achteraf inzicht in de markt. Bijvoorbeeld informatie over arealen, verwacht aanbod, reëel aanbod en prijsvorming. Het systeem biedt de handel maximale productbeschikbaarheid. Zo is het mogelijk product gericht in te kopen passend bij een klantenportfolio en te werken in gesloten ketens zonder daarbij alle sorteringen van de producent te moeten opnemen. Door gericht in te kopen kunnen handelspartijen zich onderscheiden met ras, sortering, kwaliteit, verpakking, merk en andere variabelen. Verder zijn er logistieke voordelen te behalen door bijvoorbeeld op route in te kopen. Tenslotte biedt helderehandel.nl handelaren ook leveringszekerheid. Opzet en werking De functionaliteit van Heldere Handel is volop in ontwikkeling om te komen tot een marktplaatstoepassing die verschillende afzetsystemen kan faciliteren en die dus veel informatie biedt voor producenten en afnemers. Laten we de opzet en werking van de digitale marktplaats puntsgewijs doorlopen om u een zo goed mogelijk beeld te schetsen.

2 Webbased Heldere Handel is bereikbaar via internet. Gebruikers loggen in en komen in hun persoonlijke omgeving. Selectiescherm Alle functionaliteit van Heldere Handel is door de gebruikers beschikbaar in het selectiescherm. Voorbeeld: gebruiker Best of Four

3 Invoer Telersverenigingen bieden het product van hun leden aan via de digitale marktplaats. Dit kan door gebruik te maken van alle programma s die momenteel al in gebruik zijn bij telersverenigingen (tv). Hier gaat dit meestal via een webportal, waar de teler dagelijks op inlogt om zijn prognose en aanvoer in te voeren. Handmatig invoeren door de tv is ook een mogelijkheid. Handmatige invoer van aangeboden partijen. Elke dag voert de teler zijn werkelijk af te leveren kavels in. Aanbod van product geschiedt op basis van unieke partijen (kavel) en bevat informatie over alle partijkenmerken, zoals onder meer: product, sortering, aantal, inhoud, klasse, fust, verpakking, producent, ras, plaats van laden, tijdstip verlaadbaar, et cetera. Aanbod op kavelniveau. Meer productkenmerken zijn toe te voegen of op te nemen in een telersprofiel.

4 Prognose De teler voert eenmalig zijn teeltschema in. Hieruit volgt een technische seizoensprognose met het te verwachten product per sortering per dag. De teler of tv actualiseert deze prognose dagelijks of stelt automatisch in. Het gaat hierbij om de prognose voor morgen en de komende drie dagen. Eenmaal per week wordt drie weken vooruit geactualiseerd. Vervolgens worden cijfers gegenereerd, die de teler controleert en corrigeert. De tv beheert de prognosecijfers en kan de cijfers delen met andere gebruikers (tv s). Zo kan een volledige analyse gemaakt worden van de verwachte aantallen. Profiel Door het aanmaken van een telersprofiel kan de gegevensinvoer per dag vrij eenvoudig blijven. Een telersprofiel bestaat uit de volgende gegevens die eenmalig ingevoerd worden: NAW-gegevens, bedrijfskenmerken (zoals GlobalGap-gegevens, laadmogelijkheden en - tijdstippen, transporteur, verpakkingen, verpakkingsmogelijkheden, sorteermogelijkheden, conditionering/koeling/opslagmogelijkheden, vloeroppervlak/capaciteit opslag), product(en), areaal, ras, soort, teeltplan incl. teeltwisselingen, teelttechniek (bv. hoge draad), jaarprognose (kavels/ dag), weekprognose (kavels/ dag), dagprognose (kavels/ dag), et cetera. Aanbod De tv bepaalt de autorisatie van aanbodgegevens. De aanbodgegevens die telers invoeren zijn volledig bewerkbaar door de tv. Zo kan de tv bepalen waar en welke gegevens gebruikt kunnen worden door anderen. Dit biedt de gelegenheid om ketens gesloten te houden en optimaal te bedienen. Kavels (bv. enkele sorteringen), waar een dag of periode geen afzetmogelijkheid voor bestaat binnen de keten, kunnen openbaar worden aangeboden. Op deze manier kunnen ook aanvullende kavels worden gevonden voor eigen concepten of formules. Systemen De tv bepaalt op welke wijze het aanbod van de telers wordt aangeboden en in welke verhoudingen. Er zijn drie systemen voor het aanbod: 1. Lange termijn aanbod Vanuit de prognose van de teler(s) kan worden ingeschat hoeveel product kan worden verkocht gedurende elke dag van een bepaalde periode. Hierbij is een periode minimaal een week en maximaal een seizoen. Product kan gericht aangeboden worden aan één of meerdere klanten (ketenregie) of openstaand voor iedereen in een opbodsysteem. 2. Dagaanbod. Product wordt op kavelniveau aangeboden in een systeem waarbij de prijs automatisch wordt gevormd met een afslagsysteem. Het aantal transacties in een bepaald tijdsbestek bepaald of de prijs daalt of stijgt. Prijsvorming gebeurt per categorie; dit zijn kavels met dezelfde kenmerken. Blokvorming is niet nodig, maar kan worden ingevuld. 3. Vraagaanbod. Handelshuizen kunnen aangeven aan welk product en leveringscondities zij behoefte hebben. Tv s (telers) kunnen de vraag invullen in een ask & bid-systeem.

5 Opbod en Afslagsysteem In een opbodsysteem wordt een minimumprijs vastgesteld door de aanbieder en een periode waarbinnen er geboden kan worden. De bieder van het laatste, en dus ook hoogste bod, na deze periode is winner en heeft de partij gekocht. Een tegenhanger van het opbodsysteem is een afslagsysteem, waarin de prijs afloop gedurende een vastgestelde periode. Deze periode kan ingesteld worden tussen enkele seconden en meerdere uren. Op termijn reageert de prijs op het koopgedrag van de afnemers. Er kunnen meerdere partijen onder een klok worden gezet; de koper kan bestellen uit het aanbod en zelfs uit favoriete partijen. Logisitiek en verpakking Aangeboden partijen worden verkocht vanaf productielocatie of ieder andere locatie aangegeven door de aanbieder. De afnemer zorgt voor eigen transport of geeft aan waar het product afgeleverd dient te worden (pas op later tijdstip beschikbaar) Na elke koop kan de afnemer aangeven in welke verpakking(en) het product geleverd moet worden binnen de mogelijkheden van de aanbieder.

6 Transparant Tv s bepalen de verhouding tussen lange termijn, dagaanbod en vraagaanbod. Verdere regie wordt bepaald door de business rules. Prognose, aanbod en prijsvorming zijn transparant, maar gegevens zijn te autoriseren. Informatie is achteraf wel voor iedereen beschikbaar; het tijdbestek hiervoor moet nog vastgesteld worden. Dit geeft de mogelijkheid aan alle gebruikers om marktanalyses te maken. Aan de hand van deze analyses kan men aangeboden product beter afstemmen op de markt en vervolgens positie kiezen. Dit is de opstap voor marktgericht produceren. Handel, en daarmee de retail, kunnen gerichter passende producenten en/of producten opnemen. Dit is de opstap voor onder meer het verder ontwikkelen van concepten op de winkelvloer. Processen Business rules worden met de gebruikers vastgesteld. Heldere Handel beheert de business rules en borgt alle processen. Ook marktregulerende processen zijn op te nemen als business rules. Heldere Handel genereert alle benodigde gegevens voor voorraadmanagement, marktanalyse, logistieke processen, administratie, facturering, etc. en stelt deze beschikbaar aan de gebruiker. Aangevoerd product wordt door de betreffende tv met de leden afgerekend; in een later stadium kan dit ook rechtstreeks. Bestaande applicaties bij telers, tv s en afnemers kunnen nog steeds worden benut. Heldere Handel sluit aan bij ERP-pakketten en EDIberichtenverkeer (GS1).

7 Informatie Heldere Handel wil samen met alle ketenpartijen concrete veranderingen in de afzetsituatie van de agf-keten bewerkstelligen. Dergelijke veranderingen zijn alleen te faciliteren met een compleet onafhankelijke organisatie die als facilitator daadwerkelijk de transparantie in de agf-keten terugbrengt. Heldere Handel staat als onafhankelijke stichting open voor alle telersverenigingen en handelspartijen.

Versterkt uw verkooppositie. Coöperatieve Telersvereniging Best of Four u.a.

Versterkt uw verkooppositie. Coöperatieve Telersvereniging Best of Four u.a. Versterkt uw verkooppositie Coöperatieve Telersvereniging Best of Four u.a. Coöperatieve Telersvereniging Best of Four biedt handelshuizen in binnen- en buitenland een breed en kwalitatief assortiment

Nadere informatie

HANDLEIDING TRACK & 1. Track & Trace e-mails bewerken 2. 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5

HANDLEIDING TRACK & 1. Track & Trace e-mails bewerken 2. 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5 HANDLEIDING TRACK & INHOUDSOPGAVE Trigger Based Track & Trace e-mails 1. Track & Trace e-mails bewerken 2 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5 2. Track

Nadere informatie

Plantenhandel kan niet zonder klok?!

Plantenhandel kan niet zonder klok?! Plantenhandel kan niet zonder klok?! Voorbeelden uit de groentesector Michiel van Galen 21 november 2012, Sassenheim Onderwerpen Afname belang veilingklok Ontwikkelingen tuinbouw Rollen van een veiling

Nadere informatie

FloraMondo Inkopen op FloraMondo. Versie 1.2 / Juni 2018

FloraMondo Inkopen op FloraMondo. Versie 1.2 / Juni 2018 FloraMondo Inkopen op FloraMondo Versie 1.2 / Juni 2018 Inkopen op FloraMondo Inkopen op FloraMondo Klokvoorverkoop Via FloraMondo Klokvoorverkoop kunt u tussen 12.00 uur en 05.55 uur kleine aantallen,

Nadere informatie

Beginnen met de Agenda & planning module

Beginnen met de Agenda & planning module Auteur : Reint Endendijk Versie : 1.0 Datum : 22 juni 2010 2 Minimale stappen om te beginnen Introductie Hieronder wordt het minimum aantal stappen om te beginnen met de module Agenda & Planning kort beschreven.

Nadere informatie

Leerpunten. Consumentgericht schapbeheer in gesloten keten. December 2011

Leerpunten. Consumentgericht schapbeheer in gesloten keten. December 2011 Leerpunten Consumentgericht schapbeheer in gesloten keten December 2011 Leren van de trajecten: PT subsidie 2009-2011; Consumentgericht schapbeheer in gesloten keten. Samenwerking met partners Productschap

Nadere informatie

Versiedocumentatie Win 187- win186

Versiedocumentatie Win 187- win186 Versiedocumentatie Win 187- win186 Inhoud Versie 187... 3 Orderverwerking... 3 Linnaeus kenmerken uitgebreid... 3 Standaard partijfoto instelbaar per veiling... 3 Artikelcode op veilingbrief afdrukken

Nadere informatie

Eenvoudig en snel via www.wurth.nl. Würth ONLINE-SHOP

Eenvoudig en snel via www.wurth.nl. Würth ONLINE-SHOP Online bestellen bij würth Eenvoudig en snel via www.wurth.nl Würth ONLINE-SHOP würth scanner Würth online-shop De eenvoudigste en snelste manier van bestellen. De Würth Online-Shop is het complete online

Nadere informatie

Studiebijeenkomst marktgericht fruittelen

Studiebijeenkomst marktgericht fruittelen Studiebijeenkomst marktgericht fruittelen introductie Guido van Veldhoven Getrouwd 4 kinderen Fruitteler in de vennootschap met ouders Hardfruitteler appels peren Hoofdrassen elstar conference Geen heden

Nadere informatie

Handleiding HBO GO V.2

Handleiding HBO GO V.2 Handleiding HBO GO V.2 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 2 Ophalen HBO GO Ipad applicatie in de App Store. 3 Ophalen HBO GO Android Tablet applicatie in de Google Play Store.. 4 HBO GO Registreren en Inloggen..

Nadere informatie

Telersverenigingen in de glastuinbouw

Telersverenigingen in de glastuinbouw Telersverenigingen in de glastuinbouw De kracht van (markt)gerichte samenwerking Gerben Splinter (LEI) René van Paassen (PPO glastuinbouw) Mei 2003 Inleiding Begin jaren negentig zijn de eerste telersverenigingen

Nadere informatie

Handleiding Bestelportaal

Handleiding Bestelportaal Handleiding Bestelportaal ACUTEZORG.QRS.NL Inhoudsopgave Inloggen... 3 Wachtwoord vergeten?3 Registreren?3 Admin of gebruikersaccount3 Uw account... 4 Mijn gegevens4 Wachtwoord wijzigen4 Afleveradressen4

Nadere informatie

Versiedocumentatie Win 190 en 189

Versiedocumentatie Win 190 en 189 Versiedocumentatie Win 190 en 189 Inhoud Versie 190... 2 CRM... 2 Scherm Onderhoud relaties aangepast... 2 Orderverwerking... 3 QR-code op klok brieven... 3 Einddatum partijbeeld koppelen morgen... 4 Bonnenlayout...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding digitale zakelijke parkeervergunning

Gebruikershandleiding digitale zakelijke parkeervergunning E-mail.parkeervergunning@utrecht.nl Telefoon 14 030 www.utrecht.nl/digitaleparkeervergunning VTH - Vergunningen; versie 1.0; juni 2017 Gebruikershandleiding digitale zakelijke parkeervergunning Ondernemers

Nadere informatie

Door op Catalogus te klikken komt u in artikelen terecht, rechtsboven in kun je een nieuw artikel toevoegen.

Door op Catalogus te klikken komt u in artikelen terecht, rechtsboven in kun je een nieuw artikel toevoegen. Door op Catalogus te klikken komt u in artikelen terecht, rechtsboven in kun je een nieuw artikel toevoegen. In dit scherm kunt u uw artikel gegevens invullen. Eigen code is een code die u u product zelf

Nadere informatie

MARKTPLAATS: KOPEN EN VERKOPEN OP INTERNET

MARKTPLAATS: KOPEN EN VERKOPEN OP INTERNET MARKTPLAATS: KOPEN EN VERKOPEN OP INTERNET Kopen via Marktplaats - Zoeken Op Marktplaats is werkelijk alles te koop. Iedere seconde komen er drie nieuwe advertenties bij. Maar hoe vindt u nou waar u naar

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Handleiding MijnWebWinkel - Twinfield vs 1.0

Handleiding MijnWebWinkel - Twinfield vs 1.0 Handleiding MijnWebWinkel - Twinfield vs 1.0 www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van MijnWebWinkel naar Twinfield. Er bestaan twee verschillende koppelingen van

Nadere informatie

Update PlusPort Academy november 2012

Update PlusPort Academy november 2012 Update PlusPort Academy november 2012 In dit document beschrijven we de verbeteringen die zijn doorgevoerd in de update van 8 november 2012. Inhoud 1. Aanpassingen in de trainingsdefinitie... 3 1.1. Zichtbaarheid

Nadere informatie

Marktplaats van de toekomst Tijdens de vorige Algemene Ledenvergadering op 2 juni 2016 presenteerde Lucas Vos de gekozen richting van Het Nieuwe

Marktplaats van de toekomst Tijdens de vorige Algemene Ledenvergadering op 2 juni 2016 presenteerde Lucas Vos de gekozen richting van Het Nieuwe 1 2 3 4 Marktplaats van de toekomst Tijdens de vorige Algemene Ledenvergadering op 2 juni 2016 presenteerde Lucas Vos de gekozen richting van Het Nieuwe Veilen. Deze richting is mede bepaald op basis van

Nadere informatie

Kempische steenweg 293, bus 2 3500 Hasselt Belgium. Euro-Twice N.V. Handleiding: Registratie. van defecte toestellen. www.eurotwice.be ... Versie 1.

Kempische steenweg 293, bus 2 3500 Hasselt Belgium. Euro-Twice N.V. Handleiding: Registratie. van defecte toestellen. www.eurotwice.be ... Versie 1. . Euro-Twice N.V. Kempische steenweg 293, bus 2 3500 Hasselt Belgium Handleiding: Registratie van defecte toestellen op www.eurotwice.be Versie 1.03............................ 0. Inhoud: 1. Inleiding

Nadere informatie

ShopReplenishment. Effectief beheer van uw winkelvoorraad. Ondersteuning van de retailketen als een geïntegreerde supply chain

ShopReplenishment. Effectief beheer van uw winkelvoorraad. Ondersteuning van de retailketen als een geïntegreerde supply chain ShopReplenishment Effectief beheer van uw winkelvoorraad Ondersteuning van de retailketen als een geïntegreerde supply chain ShopReplenishment Efficiënter werken door beter voorraadbeheer Vandaag de dag

Nadere informatie

Wat is nieuw? FS Performance versie 2.9. Algemeen. Dashboard. Licentie informatie. Aantal activiteiten. Finse vertaling. Direct naar vandaag

Wat is nieuw? FS Performance versie 2.9. Algemeen. Dashboard. Licentie informatie. Aantal activiteiten. Finse vertaling. Direct naar vandaag Wat is nieuw? FS Performance versie 2.9 25 november 2016 In dit document staan de wijzigingen vanaf versie 2.5 tot en met versie 2.9. Algemeen Licentie informatie Wanneer vanuit het Documentatie menu gekozen

Nadere informatie

In deze presentatie leggen we de belangrijkste en meest handige tools kort uit.

In deze presentatie leggen we de belangrijkste en meest handige tools kort uit. Algemeen/ intro De club heeft de beschikking over de mobiele app en LISATeam. Beide applicaties verbinden de leden in een team, de teams in de club en alle clubs met elkaar. Coaches kunnen via de app &

Nadere informatie

2thePoint Project Software. Software voor projectmatig produceren

2thePoint Project Software. Software voor projectmatig produceren 2thePoint Project Software Software voor projectmatig produceren 2thePoint Project Software Software voor bedrijven die projectmatig werken 2thePoint software 2thePoint Software heeft een geheel nieuw

Nadere informatie

Marktplaats van de toekomst Tijdens de vorige Algemene Ledenvergadering op 2 juni 2016 presenteerde Lucas Vos de gekozen richting van Het Nieuwe

Marktplaats van de toekomst Tijdens de vorige Algemene Ledenvergadering op 2 juni 2016 presenteerde Lucas Vos de gekozen richting van Het Nieuwe 1 2 3 4 Marktplaats van de toekomst Tijdens de vorige Algemene Ledenvergadering op 2 juni 2016 presenteerde Lucas Vos de gekozen richting van Het Nieuwe Veilen. Deze richting is mede bepaald op basis van

Nadere informatie

Uitgebreide implementatieondersteuning

Uitgebreide implementatieondersteuning Uitgebreide implementatieondersteuning Overstappen op een nieuw leermiddel of een digitaal concept brengt altijd enige onzekerheid met zich mee. Om deze onzekerheid te minimaliseren begeleidt ThiemeMeulenhoff

Nadere informatie

AccountView Go Workflow documenten handleiding

AccountView Go Workflow documenten handleiding AccountView Go Workflow documenten handleiding Workflow AccountView Go Pagina 1 van 12 Inhoud 1 Business Case... 3 1.1 Maandelijkse rapporten... 3 1.1.1 BTW Aangifte... 3 1.1.2 Openstaande posten debiteuren...

Nadere informatie

HANDLEIDING HEUTINK.NL ACCOUNTBEHEER

HANDLEIDING HEUTINK.NL ACCOUNTBEHEER HANDLEIDING HEUTINK.NL ACCOUNTBEHEER Geachte relatie, Bijgaand vindt u de handleiding accountbeheer. In deze handleiding gaan wij dieper in op het beheren van diverse accounts. Daarnaast laten wij u zien

Nadere informatie

Overweegt u een aanvraag gebundeld in te dienen? Neem hierover dan eerst contact op met Klantcontactcentrum op

Overweegt u een aanvraag gebundeld in te dienen? Neem hierover dan eerst contact op met Klantcontactcentrum op Gebundeld aanvragen Binnen de SDE+ 2016 bestaat de mogelijkheid om gebundeld een aanvraag in te dienen voor de windenergie categorieën en voor productie-installaties die deel uitmaken van een hernieuwbaar

Nadere informatie

...analyse van 7 thema's. 04/12/18 Studiedag Digitalisering en Logistiek in de Sierteelt 1

...analyse van 7 thema's. 04/12/18 Studiedag Digitalisering en Logistiek in de Sierteelt 1 ...analyse van 7 thema's 04/12/18 Studiedag Digitalisering en Logistiek in de Sierteelt 1 1. Digitalisering Excel documenten bijhouden van reservaties (leveringsplicht) samenstellen van picklijsten prestaties

Nadere informatie

Handleiding CCV Shop - Twinfield

Handleiding CCV Shop - Twinfield Handleiding CCV Shop - Twinfield www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting BELANGRIJK: Bij het installeren van de koppeling tussen CCV Shop en Twinfield doen wij een aantal aannamen. Deze aannamen betreffen

Nadere informatie

VIVA3.0. Klantenproperties. VIVA 3.0 Klantenproperties

VIVA3.0. Klantenproperties. VIVA 3.0 Klantenproperties Klantenproperties VIVA3.0 VIVA 3.0 Klantenproperties CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl Inhoudsopgave 1. Klantenproperties...

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Modules Online Kostenbeheer Mobiel. Dienstbeschrijving

Modules Online Kostenbeheer Mobiel. Dienstbeschrijving Modules Online Kostenbeheer Mobiel Dienstbeschrijving A ugust us 201 3 1 Overzicht 1.1 Wat is Online Kostenbeheer Mobiel? Online Kostenbeheer Mobiel is een aanvulling op mogelijkheden rondom facturen binnen

Nadere informatie

Handleiding OpenCart - Reeleezee

Handleiding OpenCart - Reeleezee Handleiding OpenCart - Reeleezee www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van OpenCart naar Reeleezee. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in OpenCart automatisch

Nadere informatie

Handleiding Bancontact

Handleiding Bancontact Handleiding Bancontact door Patricia Sturm - van Zijl 8 september 2016 Versie 2.1 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. Bancontact... 4 2.1. Verloop van een Bancontact transactie... 4 2.2. Aanleveren

Nadere informatie

PCC HYGIËNEPROTOCOL RINGROT 2.2 RICHTLIJNEN POOTGOEDTELER

PCC HYGIËNEPROTOCOL RINGROT 2.2 RICHTLIJNEN POOTGOEDTELER Pagina 1 van 10 PCC HYGIËNEPROTOCOL RINGROT 2.2 RICHTLIJNEN POOTGOEDTELER Deze code is opgesteld door de Pootaardappel Contact Commissie (PCC = samenwerkingsverband LTO-NAO). Hoewel deze code met de grootst

Nadere informatie

Direct aan de slag Starthandleiding

Direct aan de slag Starthandleiding Direct aan de slag Starthandleiding www.cmember.nl/support 1 van 29 Jouw vereniging bestaat uit groepen! Binnen cmember gebeurt alles in groepen. Leden vormen een groep, maar ook het bestuur, de deelnemers

Nadere informatie

Kantoren Hierin kunt u instellingen aangaande uw eigen Basecone kantooromgeving

Kantoren Hierin kunt u instellingen aangaande uw eigen Basecone kantooromgeving Basecone Instellingen en Help Instellingen en Help voor super users versie 1.0 oktober 2012 Welkom bij Basecone! Met deze gebruikshandleiding Instellingen en Help voorzien wij u van een overzicht van alle

Nadere informatie

Whitepaper. 5 vraagstukken bij het koppelen van uw webwinkel aan uw boekhoud- of ERP systeem.

Whitepaper. 5 vraagstukken bij het koppelen van uw webwinkel aan uw boekhoud- of ERP systeem. 5 vraagstukken bij het koppelen van uw webwinkel aan uw boekhoud- of ERP systeem. Inhoud Inleiding... 1 Factureren... 1 Klantgegevens... 2 Orderverwerking... 2 Artikelinformatie... 3 Voorraad... 3 Inleiding

Nadere informatie

Mamut Enterprise Abonnementsfacturering

Mamut Enterprise Abonnementsfacturering Mamut Enterprise Abonnementsfacturering Mamut Enterprise Abonnementfacturering is een middel om klanten volgens vaste afspraken en/of abonnementen te factureren. Deze oplossing zit inbegrepen in Mamut

Nadere informatie

Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving)

Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving) Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving) Versie oktober 2005 Peter Boon Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoofdpagina... 4 Inloggen als gast... 6 Inloggen als gebruiker/leerling... 9 Mijn profiel...

Nadere informatie

LISATeam Korte functionele omschrijving Januari 2015 toelichting

LISATeam Korte functionele omschrijving Januari 2015 toelichting Inlog pagina LISATeam Korte functionele omschrijving Januari 2015 toelichting Inlogbox Wachtwoord vergeten? Inloggen met lidnummer en wachtwoord. Dit is hetzelfde lidnummer en wachtwoord dat u gebruikt

Nadere informatie

Registreren Inloggen - Profiel beheren

Registreren Inloggen - Profiel beheren Inhoud: iedereen die gebruik wil maken van Kwaliteitscholen moet inloggen, behalve als iemand alleen een onderzoek invult. Voor bepaalde functionaliteiten (uitzetten vragenlijst, bekijken resultaten, gebruik

Nadere informatie

4&5. Hoofdstuk. Accountbeheer en Autorisatie. Handleiding Marsival.be. Beschrijving van de gebruiksprocessen op Marsival.be.

4&5. Hoofdstuk. Accountbeheer en Autorisatie. Handleiding Marsival.be. Beschrijving van de gebruiksprocessen op Marsival.be. Marsival bvba Beschrijving van de gebruiksprocessen op Marsival.be Hoofdstuk 4&5 Accountbeheer en Autorisatie In dit document staan alle processen beschreven die een gebruiker van de website Marsival.be

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ZorgInfo Verstrekkingen Portaal (VP)

Gebruikershandleiding ZorgInfo Verstrekkingen Portaal (VP) Gebruikershandleiding ZorgInfo Verstrekkingen Portaal (VP) Gebruikershandleiding depothouder 2.0.docx 29-12-14 1 van 16 Inleiding Het ZorgInfo Verstrekkingen Portaal (VP) is een internetapplicatie waarmee

Nadere informatie

Welke NAW-gegevens kunt u via de data export in de uitstroommonitor plaatsen?

Welke NAW-gegevens kunt u via de data export in de uitstroommonitor plaatsen? Handleiding data-export uit magister naar de uitstroommonitor Met behulp van deze handleiding informeren we u over de wijze waarop u gebruik kunt maken van een zogenaamde data-export uit Magister naar

Nadere informatie

HANDLEIDING HEUTINK.NL ACCOUNTBEHEER

HANDLEIDING HEUTINK.NL ACCOUNTBEHEER HANDLEIDING HEUTINK.NL ACCOUNTBEHEER Geachte relatie, Bijgaand vindt u de handleiding accountbeheer. In deze handleiding gaan wij dieper in op het beheren van diverse accounts. Daarnaast kunt u autorisaties

Nadere informatie

Ledenbijeenkomst LTO Noord Glaskracht: Verdienen wij de markt?! Nootdorp, 28 november 2012 Jan Zegwaard

Ledenbijeenkomst LTO Noord Glaskracht: Verdienen wij de markt?! Nootdorp, 28 november 2012 Jan Zegwaard Ledenbijeenkomst LTO Noord Glaskracht: Verdienen wij de markt?! Nootdorp, 28 november 2012 Jan Zegwaard Doel STAP - Missie, ofwel waar staan we voor - Kerndoel Realiseren structureel gezonde rendementspositie

Nadere informatie

REACH- en Administratieverplichtingen voor tankterminals en traders van brandstoffen

REACH- en Administratieverplichtingen voor tankterminals en traders van brandstoffen Postbus 16191 2500 BD Den Haag www.ilent.nl Contactpersonen REACH- en Administratieverplichtingen voor tankterminals en traders van brandstoffen Janine Killaars, Peter Hellema, Chiel Bovenkerk T 0652096892

Nadere informatie

Handleiding Boris Werkverkenner versie 2-9-2015

Handleiding Boris Werkverkenner versie 2-9-2015 Handleiding Boris Werkverkenner versie 2-9-2015 Back office Via de Back office kunnen accounts voor leerlingen (hierna kandidaten) worden aangemaakt en beheert. Via de activeringsmail krijg je toegang

Nadere informatie

Modelleren C Appels. Christian Vleugels Sander Verkerk Richard Both. 2 april 2010. 1 Inleiding 2. 3 Data 3. 4 Aanpak 3

Modelleren C Appels. Christian Vleugels Sander Verkerk Richard Both. 2 april 2010. 1 Inleiding 2. 3 Data 3. 4 Aanpak 3 Modelleren C Appels Christian Vleugels Sander Verkerk Richard Both 2 april 2010 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 2 Probleembeschrijving 2 3 Data 3 4 Aanpak 3 5 Data-analyse 4 5.1 Data-analyse: per product.............................

Nadere informatie

Handleiding voor vaste activa

Handleiding voor vaste activa Handleiding voor vaste activa Deze handleiding gaat over het invoeren en beheren van vaste activa. Handleiding voor vaste activa e-boekhouden.nl Inhoud 1. Wat zijn vaste activa?... 2 2. Nieuwe vaste activa

Nadere informatie

In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 1.86 (september 2012)

In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 1.86 (september 2012) December 2012 Geachte SalonNet gebruiker, In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 1.86 (september 2012) Met welke versie van SalonNet

Nadere informatie

Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten

Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten 2014 Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten Gerben Teeler Staff Support B.V. 14-7-2014 Deze handleiding geeft een complete beschrijving van alle onderdelen inzake het roosteren

Nadere informatie

Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s. http://anbi.federatiecultuur.nl

Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s. http://anbi.federatiecultuur.nl Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s http://anbi.federatiecultuur.nl 1 Inhoud Introductie... 3 Registreren... 4 Organisatie toevoegen... 6 Organisatie wijzigen... 8 Wachtwoord

Nadere informatie

Een klant project in Newbase

Een klant project in Newbase Een klant project in Newbase Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Oktober 2013 versie 1.0 pagina 1 van 20 Inhoudsopgave 1 Algemeen...3

Nadere informatie

Urenverantwoording - instellingen

Urenverantwoording - instellingen Inleiding Dit document geeft een kort overzicht van de te nemen stappen om de Urenverantwoording module in gebruik te kunnen nemen. Let op: Als de Urenverantwoording module geactiveerd is dan worden de

Nadere informatie

Documentatie Handleiding Hunter-CRM Desktop v1.0

Documentatie Handleiding Hunter-CRM Desktop v1.0 Documentatie Handleiding v1.0 1 Voorwoord Hunter-Desktop is een product van Hunter-CRM. Onze CRM software is gemaakt met het oog op gemak. Deze documentatie bevat een overzicht van de meest gebruikte functionaliteiten

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Inloggen:

1. Inleiding. 2. Inloggen: 1. Inleiding Als handelaar heeft u toegang tot uw winkel op het Storesquare platform. In deze handleiding leggen we uit hoe u producten aan uw online shop kan toevoegen. U dient uw artikelen van een correcte

Nadere informatie

Transparantie in Transporttarieven. Informatie brochure 2014. Transparantie en inzicht in uw wegtransport tarieven. Dat bieden wij u!

Transparantie in Transporttarieven. Informatie brochure 2014. Transparantie en inzicht in uw wegtransport tarieven. Dat bieden wij u! Transparantie in Transporttarieven Informatie brochure 2014 Transparantie en inzicht in uw wegtransport tarieven. Dat bieden wij u! 2014 Transport Tender 1 Nederland telt ruim 10.000 vervoersbedrijven.

Nadere informatie

Handleiding IDEAL. door Patricia Sturm 27 september Versie 2.1 Openbaar

Handleiding IDEAL. door Patricia Sturm 27 september Versie 2.1 Openbaar Handleiding IDEAL door Patricia Sturm 27 september 2016 Versie 2.1 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. ideal... 4 2.1. Verloop van een ideal transactie... 4 2.2. Aanleveren van een ideal transactie...

Nadere informatie

PE-ONLINE NIEUWSBERICHT

PE-ONLINE NIEUWSBERICHT PE-ONLINE NIEUWSBERICHT Datum : December 2012 INLEIDING Wanneer u meer informatie wenst over wijzigingen, of nieuwe mogelijkheden wilt bespreken, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met uw projectmanager

Nadere informatie

STP & COMPLIANCE. Doel van deze Whitepaper. Inleiding. Probleemstelling. ELEMENTS VOLMACHT - STP & Compliance 1

STP & COMPLIANCE. Doel van deze Whitepaper. Inleiding. Probleemstelling. ELEMENTS VOLMACHT - STP & Compliance 1 STP & COMPLIANCE Versie 1.0 Inleiding Faster Forward lanceert Elements Volmacht. Een nieuwe generatie volmacht schade software waar de markt eigenlijk al jaren op wacht. De volmacht module is onderdeel

Nadere informatie

Getting Started Guide

Getting Started Guide Getting Started Guide Basecone Instellingen en Help Instellingen en Help voor super users versie 1.0 oktober 2012 Welkom bij Basecone! Met deze gebruikshandleiding Instellingen en Help voorzien wij u van

Nadere informatie

Handleiding invoeren opdracht

Handleiding invoeren opdracht Handleiding invoeren opdracht De opdracht invoer pagina Op de opdracht invoer pagina kunt u zelf transportorders invoeren. 1. In het veld type zending voert u uw keuze in, u kunt kiezen uit de volgende

Nadere informatie

Handleiding Maestro. door Patricia Sturm 29 september Versie 1.1 Openbaar

Handleiding Maestro. door Patricia Sturm 29 september Versie 1.1 Openbaar Handleiding Maestro door Patricia Sturm 29 september 2016 Versie 1.1 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. Maestro... 4 2.1. Verloop van een Maestro betaling... 4 2.1.1. Autorisatie middels 3D Secure...

Nadere informatie

Registreren Inloggen - Profiel beheren

Registreren Inloggen - Profiel beheren Registreren Inloggen - Profiel beheren Inhoud: iedereen die gebruik wil maken van Kwaliteitscholen moet inloggen, behalve als iemand alleen een onderzoek invult. Voor bepaalde functionaliteiten (uitzetten

Nadere informatie

StreamOne POWER. Handleiding. Inhoudsopgave

StreamOne POWER. Handleiding. Inhoudsopgave Handleiding StreamOne StreamOne is de cloudomgeving van Tech Data, waar u als reseller nieuwe cloud producten kunt bestellen en lopende abonnementen van uw klanten kunt beheren. StreamOne is beschikbaar

Nadere informatie

Vaste Prijs Afspraken (VPA)

Vaste Prijs Afspraken (VPA) Vaste Prijs Afspraken (VPA) www.wolterskluwer.be Contents 1 Wat is een VPA?... 3 2 Configuratie... 3 2.1 Hoe activeer je de VPA functionaliteit?... 3 2.2 Hoe maak je een VPA aan?... 3 2.3 Eénmalige configuratie...

Nadere informatie

Handleiding AfterPay. door Patricia Sturm 5 september Versie 2.5 Openbaar

Handleiding AfterPay. door Patricia Sturm 5 september Versie 2.5 Openbaar Handleiding AfterPay door Patricia Sturm 5 september 2016 Versie 2.5 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. AfterPay... 4 2.1. Verloop van een AfterPay transactie... 4 2.2. Aanleveren van een AfterPay

Nadere informatie

Introductie Digitaal Systeem Door: Stichting CDG Datum: Januari 2017

Introductie Digitaal Systeem Door: Stichting CDG Datum: Januari 2017 Introductie Digitaal Systeem Door: Stichting CDG Datum: Januari 2017 Welkom 1. Voor u ligt de handleiding van het digitale systeem van Stichting CDG. Het systeem is ontwikkeld om door digitalisering twee

Nadere informatie

Handleiding Partners van het Inmerce Netwerk

Handleiding Partners van het Inmerce Netwerk Handleiding Partners van het Inmerce Netwerk H1 Aanmelden Inmerce Netwerk Iedereen kan zich gemakkelijk aanmelden binnen het Inmerce Netwerk. Door het aanmeldformulier gemakkelijk in te vullen wordt binnen

Nadere informatie

Handleiding Vaste activa

Handleiding Vaste activa Handleiding Vaste activa 1 Vaste activa In deze handleiding vindt u alles over de vaste activa module in e-boekhouden.nl. 1.1 Wat zijn vaste activa? Vaste activa zijn aankopen die u doet voor uw bedrijf

Nadere informatie

MultiSafepay handleiding

MultiSafepay handleiding MultiSafepay handleiding Compatibiliteit: Pakket Versie Shopmodule Versie Geschikt CS-Cart plugin 1.6.0 CS-Cart 3.0.4 v CS-Cart plugin 1.6.0 CS-Cart 3.0.6 v MultiSafepay Payment plug-in voor CS-Cart http://www.multisafepay.com

Nadere informatie

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Inleiding 2 Eerste keer opstarten 3 Beheren administraties 4 Kopieren rechten 1 6 Beheren groepen 7 Beheren gebruikers 10 Gebruikersrechten

Nadere informatie

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3.

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3. 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 02 08 4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 03

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Goede beurt. Nummer 8, september 2013. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Goede beurt. Nummer 8, september 2013. Ondernemend Paprika Inhoud Inleiding Thijs Jasperse: Goede beurt 1 Winkeldemonstraties in UK een succes! 2 P8 aanwezig tijdens Retail congres DOGK - Düsseldorf 4 P8 aanwezig bij ledenbijeenkomsten 4 49 jaar paprika in Nederland:

Nadere informatie

Handleiding OpenCart - factuursturen.nl

Handleiding OpenCart - factuursturen.nl Handleiding OpenCart - factuursturen.nl www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van OpenCart naar Factuursturen.nl. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in OpenCart

Nadere informatie

Twinfield change list v6.3.0

Twinfield change list v6.3.0 Twinfield change list v6.3.0 Eerste beschikbaarheid: 26 oktober 2011 Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland V6.3.0 2 van 5 Boekhouding Invoer Fout 12586 De datum controle

Nadere informatie

HANDLEIDING Periodieke Facturatie

HANDLEIDING Periodieke Facturatie HANDLEIDING Periodieke Facturatie WINGS Software Snelheid & zekerheid Module WingsPer: Periodieke facturatie 1) Installatie & Activatie Wings Periodieke Facturatie dient te worden beschouwd als een volwaardige

Nadere informatie

ideal op je Webnode website

ideal op je Webnode website ideal op je Webnode website Content Hoe zet je ideal op je Webnode website... 2 Hoe Kun je Sisow instellen zodat je deze op Webnode Kan gebruiken.... 6 Het sturen van een ideal factuur met ebill... 10

Nadere informatie

Alles in één GLOBAL PARCEL SERVICES LOGISTICS

Alles in één GLOBAL PARCEL SERVICES LOGISTICS Stabiliteit in een dynamische wereld AIR & OCEAN AUTOGROUPAGE CHEMICALS GLOBAL PARCEL SERVICES HEALTH CARE LOGISTICS SPECIAL SERVICES WAREHOUSING Alles in één Het belang van goede logistiek staat buiten

Nadere informatie

Samenvatting M&O Marketing & logistiek hoofdstuk 3

Samenvatting M&O Marketing & logistiek hoofdstuk 3 Samenvatting M&O Marketing & logistiek hoofdstuk 3 Samenvatting door Joelle 1347 woorden 24 juni 2018 6,3 3 keer beoordeeld Vak M&O M&O Samenvatting hoofdstuk 3 Logistiek = integrale goederenstroombeheersing

Nadere informatie

HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie

HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie Versie: Technopark 1.0 Datum: 01-12-2014 Inleiding OBD-Personeelsdiensten maakt gebruik van een digitaal urendeclaratie systeem. De flexwerker voert zijn uren aan het einde

Nadere informatie

KETENTRANSPARANTIE IN DE SIERTEELT

KETENTRANSPARANTIE IN DE SIERTEELT KETENTRANSPARANTIE IN DE SIERTEELT Gebruikershandleiding ScanGreen Webportaal Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Het ScanGreen Webportaal... 3 2 User Management... 4 2.1.1 Aanmaken en beheren van gebruikersprofielen...

Nadere informatie

www.carlocksystems.com Voor toegang tot het beveiligde gedeelte voert u uw gebruikersgegevens in:

www.carlocksystems.com Voor toegang tot het beveiligde gedeelte voert u uw gebruikersgegevens in: Handleiding Car Lock Systems In deze handleiding vindt u een overzicht van al onze activiteiten en tevens uitgebreide instructies over alle webfaciliteiten die u aantreft op onze beschermde intranet site:

Nadere informatie

Handleiding CCV Shop - MoneyBird vs 1.0

Handleiding CCV Shop - MoneyBird vs 1.0 Handleiding CCV Shop - MoneyBird vs 1.0 www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van CCV Shop naar MoneyBird. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in CCV Shop automatisch

Nadere informatie

Getting Started. Leer over de Reflex Publieke Boekingsmodule

Getting Started. Leer over de Reflex Publieke Boekingsmodule Getting Started Leer over de Reflex Publieke Boekingsmodule Inhoud Inhoud... 2 Welkom bij Reflex... 3 Doel van dit document... 3 Over dit document... 4 Over Reflex... 5 Enkele kenmerken van Reflex... 5

Nadere informatie

VEILING REGLEMENT. van de S-HERTOGENBOSSCHE FILATELISTENVERENIGING. Pagina 1

VEILING REGLEMENT. van de S-HERTOGENBOSSCHE FILATELISTENVERENIGING. Pagina 1 VEILING REGLEMENT van de S-HERTOGENBOSSCHE FILATELISTENVERENIGING Pagina 1 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk Pagina 1 Regels Inzender 3 2 Bezichtiging Kavels 4 3 Regels Koper 5 4 Wilde Veiling 6 5 Percentages en

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Digimelding voor bronhouders BAG

Gebruikershandleiding Digimelding voor bronhouders BAG Gebruikershandleiding Digimelding voor bronhouders BAG Versie 1.0 Datum 11 mei 2015 Status Definitief Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Waarom Terugmelden?... 3 1.2 Gerede Twijfel... 3 1.3 Digimelding voor afnemers...

Nadere informatie

Het is goed mogelijk dat deze aanpak niet aansluit bij de werkwijze of situatie in uw onderneming. Graag maken we voor u een voorstel op maat.

Het is goed mogelijk dat deze aanpak niet aansluit bij de werkwijze of situatie in uw onderneming. Graag maken we voor u een voorstel op maat. coaching Coaching bij informatiemanagement in AGF Informatiemanagement & ICT in de AGF-onderneming zijn een complex probleem waarbij technologie, product- en keten-eigenschappen een belangrijke rol

Nadere informatie

Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE

Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE Inhoud 1. Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats 4 1.1 Inloggen op het VWE-dienstenplatform 4 1.2 Adverteer direct na de ORAD-melding, op basis van

Nadere informatie

Handleiding: inloggen op Klantportaal

Handleiding: inloggen op Klantportaal Handleiding: inloggen op Klantportaal 2015 Handleiding om uw order te kunnen volgen via onze nieuwe Klantportaal In deze handleiding leren wij u stap voor stap hoe onze Klantportaal werkt en hoe u er gebruik

Nadere informatie

Hyves handleiding voor de Groenteman

Hyves handleiding voor de Groenteman Hyves handleiding voor de Groenteman In deze speciale Hyves handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist Hyves

Nadere informatie

Verplichtingen administratie. Brochure - Verplichtingen administratie

Verplichtingen administratie. Brochure - Verplichtingen administratie Brochure - Verplichtingen administratie Ontwikkeld door: Van der Heijde Automatisering B.V. Registratie van verplichtingen van debiteuren en aan crediteuren Uitgebreide structuur voor autorisatie van verschillende

Nadere informatie

Nieuw modules. Scherm met lijst

Nieuw modules. Scherm met lijst Nieuw modules In de nieuwe modules wordt gebruik gemaakt van een nieuwe vormgeving die beter aansluit bij die van bekende sites. In dit gedeelte worden de verschillende onderdelen in deze vormgeving uitgelegd

Nadere informatie