Medezeggenschapsraad Het Kwadrant

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Medezeggenschapsraad Het Kwadrant"

Transcriptie

1 Notulen 22 september 2014 MR personeel + directie + ouders + leerlingen Agenda 1. Opening en welkom heten van de nieuwe ouders 2. Uitleg: wat is nu de MR? 3. Notulen vorige vergadering 4. Ingekomen stukken 5. Mededelingen door FEJ Ter informatie: 6. Start schooljaar, ervaring vanuit de ouders september MR-overleg - Verzoek tot advies: Verzoek tot instemming: 8. School ondersteuningsprofielen Vaste agendapunten: 9. GMR 10. Veiligheid en welzijn leerlingen 11. Leerlingenraad 12. W.v.t.t.k. 13. Afsluiting

2 Notulen vergadering 1. Opening en welkom heten van de nieuwe ouders Speciaal welkom aan alle nieuwe leden van de ouder geleding. Felicitatie aan K, hij is vandaag 15 jaar geworden. Lijst van afkortingen wordt doorgestuurd aan alle nieuwe leden. 2. Uitleg: wat is nu de MR (door Egbert en Jos)? Start met voorstelronde. Uitleg zittingsperiode van 3 jaar. Verdeling van de zittingsjaren over de nieuwe ouders. Voor 2 jaar is aangesteld(invulling vervanging van M L): P v/d M Voor 3 jaar is aangesteld(invulling vacature K H): E van C Voor 3 jaar is aangesteld (vacature inruil leerlingenraad): W H K gaat zorgen voor een aanvulling vanuit de leerlingenraad. K is tevens voorzitter van de leerlingenraad op Het Kwadrant. Dagelijks bestuur: FEJ (voorzitter), JAE en MEJ Secretariaat: JAE en MEJ MR-P 6 personen/docenten MR-D 6 personen/docenten + directie (bevoegdheid ligt bij de Centrale Directie) MR-O 6 personen/docenten + ouders (4) + leerlingen (2) + directie (2) Uitleg data, eerdere mailing komt niet overeen met de nu uitgedeelde. Zijn er 2 uitgehaald en enkele aangepast vanwege ongunstige data, waardoor er nu 8 vergaderingen over zijn gebleven. Laatste vergadering is de afsluiting van het schooljaar. Vast tijdstip is 18.30u altijd op Het Kwadrant in de docentenkamer. Alle overleg momenten die plaats vinden binnen Weert betreffende de MR, worden teruggekoppeld richting de MR-O. Belangrijk hierin de geheimhouding van alle betrokken personen. Dit geldt voor alles dat besproken wordt tijdens de MR vergaderingen. De GMR is de boven schoolse MR voor alle scholen van LVO. MR reglement: hierin wordt alles uitgelegd over de regels en bevoegdheden van een MR. Onder andere: instemmingen, advisering en initiatief bevoegdheid. Regel 21 t/m 24 zijn de belangrijkste reglementen. Iedereen zit in de MR zonder last en ruggenspraak. Aandachtspunt: Op de site van Het Kwadrant moeten de gegevens van de betrokkenen aangepast worden. Hier zijn ook de notulen van de MR-O te vinden. De MR-O vergaderingen zijn openbaar. Meer informatie over de MR is te vinden op: Voor iedereen wordt een nieuw zakboekje van de WMS besteld, we wachten hiervoor wel op de nieuwe versie.

3 Belangrijke stukken voor de MR zijn: - Begroting - Formatie - Lessentabellen - Jaarplanning en vakantieregeling - Schoolplan - Inspectierapporten - Scholingsplan - Etc. 3. Notulen vorige vergadering Opmerking: hoe zit het met de 5 vrije dagen van de leerlingen. Dit is de inruil van de 7 weken naar 6 weken grote vakantie. Daarom zijn er 3 extra dagen tijdens de meivakantie en de dag na Hemelvaart is een vrije dag. 1 dag moet nog toegepast worden. Vanwege de centrale examens is de week van Hemelvaart niet helemaal vrij, zoals de basisscholen dit wel hebben. Jaarrooster in kleur volgende vergadering uitdelen! Splitsingsnorm heeft te maken met de begroting. Wij hebben als Kwadrant gekozen voor kleine klassen. Voortgangsrapportage 3 stromenbeleid: heeft te maken het de op- en afstroom op de 3 scholen binnen Weert. Waar de leerling binnen komt binnen Weert, willen we ervoor zorgen dat waar de leerling binnen komt het onderwijs af wordt gemaakt. Terechte opmerking: op stroom wordt dus niet gestimuleerd i.p.v. waar je in je latere werkleven wel naar toe wil werken. Op stroom is wel degelijk mogelijk zodra je aan de criteria voldoet. Af stroom wordt zoveel mogelijk beperkt. Nieuw dit jaar is het herstelprogramma. Dit stuk doorsturen naar de oudergeleding, zodat ze zich hierop kunnen inlezen. Op kan je alles terugvinden van de prestaties etc. van een school, landelijk weergegeven. Notulen zijn goedgekeurd, dank aan DOJ voor het notuleren. 4. Ingekomen stukken - Verplichte vrije dagen van de OOP (MR-P aangelegenheid) - School ondersteuningsprofiel 5. Mededelingen door FEJ - COA (centraal orgaan opvang asielzoekers), hier zitten een heleboel kinderen bij. Het Kwadrant is hiervoor benaderd om hier onderwijs aan te geven. Dit vindt plaats op de Kazerne te Budel. Dit moet helemaal opgezet gaan worden er is hier nog helemaal niets. Dit gaat namens Het Kwadrant MOH coördineren, samen met de docenten Joost Leenders en Zaid. Hiervoor worden niet de vaste medewerkers van Het Kwadrant aangetrokken, maar er wordt extern personeel gezocht. Zorg: hoe en door wie worden de functies van MOH overgenomen, taakbelasting? - Wat er nu allemaal gebeurt met het COA, kan dit zomaar? Moet hier geen toestemming vanuit de MR voor worden gegeven? FEJ gaat dit uitzoeken. MOH uitnodigen om een voorlichting hierover te komen geven. - Hoe zit het met de uren van OOP, op wie zijn begroting druk dit, de versleuteling willen wij graag weten. 6 oktober tijdens de MR-D uitleg vragen en toelichting vragen.

4 Ter informatie: 6. Start schooljaar, ervaring vanuit de ouders - Kinderen gaan enthousiast naar school, komen met enthousiaste verhalen terug. - Gemakkelijke start, alles gaat vanzelfsprekend. - Boeken verdeling was niet helemaal goed verlopen, dit kwam door een personeelswisseling tijdens de vakantie. - Tafels in de kantine vormen een probleem, te weinig tafels. (opgenomen door leerlingenraad) - Overgang vanuit Budel en vanuit andere scholen is lastiger, enkele leerling komt binnen en mist dan de informatie vanuit leerjaar 1. Dit probleem zit vooral in de klassenindeling en informatie over stage. Vergader- en aandachtspunten 7 oktober MR-D: - Vanuit de docenten komt de opmerking over het rooster en het toezichtrooster. (opgenomen door leerlingenraad) Toezicht buiten en binnen tijdens de pauzes moet opgepakt worden, er is nog geen toezichtrooster. Dit zorgt voor onrust! Johan oppert om het OOP meer in te zetten voor het toezicht. - Schoolregels ontbreken in het weekrapport. - Individuele roosters van Pro en te laat weten wie je coach is bij Pro. - Ga niet uit van vanzelfsprekendheid bij nieuwe docenten, begeleidt ze beter. - Teamleider- en managementstructuur is onduidelijk. - Vierkantrooster zorgt voor veel rumoer tijdens het schoolverlaten aan het einde van de dag. - Tafels in de kantine - Invulling reflectieweek Aantal van bovenstaande punten is ook genoemd door de leerlingenraad en wordt morgen 23/9 besproken met de directie. Vraag vanuit FEJ: is er genoeg informatie vooraf geweest? - Eerste dag, mag iets duidelijker, waar moet iemand zich melden. De brief was hierin niet duidelijk genoeg september MR-overleg LVO overleg, toekomst MR en Weert van 19.00u t/m 21.00u op Het Kwadrant. Tevens uitnodiging voor de ouders van de MR voor deze voorlichting en bijeenkomst. De overleg structuur die hier wordt voorgesteld wordt niet ondersteund door de WMS (wet medezeggenschaps structuur). De bevoegdheid ligt bij de GMR of de CeDi, niet bij tussenraden of dergelijke. De relevantie voor de ouders is minimaal, ze hebben alle eerdere overleg momenten gemist. Dinsdag 7 oktober is het MR etentje op Het Kwadrant, voor alle MR en van Weert. Ouders worden hier ook voor uitgenodigd, zodat iedereen weet wie wie is en wat iedereen doet. Ongeveer van 18.00u t/m 21.00u - Verzoek tot advies: Verzoek tot instemming: 8. School ondersteuningsprofielen Uiterste reactie datum is verschoven van 15 oktober naar 31 oktober. Het samenwerkingsverband is gebaseerd op de mogelijkheden van scholen. Wat kunnen de desbetreffende scholen bieden, daarvoor zijn de school ondersteuningsprofielen gemaakt. Ouders kunnen hierin zien wat voor zorg ouders vanuit de school kunnen verwachten. Lees de uitgedeelde stukken goed door en ben hier kritisch op.

5 7 oktober is er om 16.00u (locatie volgt) de mogelijkheid om een voorlichting bij te wonen en problematieken/vragen aan te geven. De vragen en/of opmerkingen mogen natuurlijk ook altijd per mail doorgegeven worden. Vaste agendapunten: 9. GMR - Kay neemt zitting binnen de GMR als leerling geleding vanuit Het Kwadrant. - Rond stromen er veel mensen uit, hierdoor ontstaan er te kort vakken. LVO heeft daarom de club van 100 opgesteld. Daarom zijn/worden er 100 mensen aangenomen om de komende 4 jaar ingewerkt te worden en aan projecten te gaan werken. Er zijn er van de 100 maar 36 aangenomen. Er waren vanuit de scholen 67 projecten voor deze mensen aangevraagd. Daarom zijn er 30 personen meer vanuit de scholen benoemd. - Egbert wil een vacatie aanvragen voor de ouders en leerlingen voor de betrokkenheid bij de MR. 10. Veiligheid en welzijn leerlingen Zie start schooljaar punt 6, aandachtspunten en bespreekpunten 7 oktober MR-D. 11. Leerlingenraad Wervingscampagne start deze week en veel punten genoemd bij punt 6. Ook zal de leerlingenraad vertegenwoordigd zijn tijdens de opendag. 12. W.v.t.t.k. JAE gaat aan de slag met de werkmiddag voor 4 november in samenwerking met de bond. Leerlingenvervoer met de auto, de bestuurder van de auto is de wettelijke aansprakelijke. (max 3 personen meenemen in de auto). Op het moment dat de leerling uit de auto stapt, blijf je als bestuurder aansprakelijk. Wat moet hier nu mee gebeuren? Voor de gymlessen/wozoco/singel/stage etc. zijn er 10 fietsen aangeschaft als vervoer voor de leerlingen. Er is op dit moment onduidelijkheid over de verwachtingen van de ouderraad en de docenten op Het Kwadrant betreft de reflectieweek. Opnemen tijdens de MR-D van 7 oktober. 13. Afsluiting Dank voor de inzet en aanwezigheid. Mailadressen van het secretariaat: e.jacobs@lvo-weert.nl j.schevers@lvo-weert.nl Volgende MR-O vergadering vindt plaats op 27 oktober. Instemming: MR-P -> voorstel verplichte verlofdagen OOP

Medezeggenschapsraad Het Kwadrant MR personeel + directie + ouders + leerlingen

Medezeggenschapsraad Het Kwadrant MR personeel + directie + ouders + leerlingen Notulen MRO 30 maart 2015 Afwezig: Laurens Verheijden, Johan Winters, Erwin van Cruchten en Layla Smeets. 1. Opening 2. Notulen vorige vergadering Onderwijsprijs hebben we helaas niet gewonnen, maar het

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Het Kwadrant

Medezeggenschapsraad Het Kwadrant Notulen maandag 24 november 2014 1. Opening Speciaal welkom aan Layla, zij sluit aan als nieuwe leerling vanuit de leerlingenraad. 2. Notulen vorige vergadering 27 oktober 2014 Notulen zijn goedgekeurd.

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Het Kwadrant MR personeel + directie + ouders + leerlingen

Medezeggenschapsraad Het Kwadrant MR personeel + directie + ouders + leerlingen 20 april 2015 Afwezig: Jos Feijen, Joyce Douven en Erwin van Cruchten 1. Opening Welkom aan ieder, Jos moet zich afmelden voor de vergadering. 2. Notulen vorige vergadering Goedgekeurd. 3. Ingekomen stukken

Nadere informatie

1. De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. Wederom een grote opkomst, we zijn compleet!

1. De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. Wederom een grote opkomst, we zijn compleet! Notulen ouderraad 3 maart Aanwezig: Jos Palmen, Angelique Stroek, Evelien Saes, Marjo van Gog, Monique Ramaekers, Anja Nooijen, Laurens Verheijen, Esther Heesakkers, Erwin van Cruchten, Marianne Niëns,

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Datum: 16-Juni-2015 Tijd: 20:00 22:30 Onderwerp: MR Vergadering obs De Vuurtoren Locatie West Aanwezig: Naam Aanwezig Afwezig

Nadere informatie

Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660

Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660 Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660 Notulen vergadering MR 9 september 2015 Aanwezig namens de ouders: Idema, Carola Nieborg ( voorzitter), Esther Oudes Aanwezig namens de leerkrachten:

Nadere informatie

Werkplan. Medezeggenschapsraad

Werkplan. Medezeggenschapsraad Werkplan Medezeggenschapsraad 2017-2018 Inhoudsopgave Inleiding 1. 1. Missie en visie 2. 2. Doelstellingen 3. 3. Samenstelling en werkwijze 4. 4. Communicatie 6. 5. Jaarplanning 7. 6. Aandachtspunten voor

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Notulen

Medezeggenschapsraad Notulen Medezeggenschapsraad Notulen Notulen MR-vergadering dd: 21 juni 2012 Notulen MR-vergadering Aanwezig: Edwin Drosten, Bianca Lammers, Mark Damming, Kees Pels, Marije Bruning Paschal Vliegen, Tatjana Kiezebrink,

Nadere informatie

Concept notulen ouderraad vergadering dinsdag 29 september 2015

Concept notulen ouderraad vergadering dinsdag 29 september 2015 Concept notulen ouderraad vergadering dinsdag 29 september 2015 Aanwezig Annemarie Lukassen, Jan Mueters, Jos Palmen, Esma Salmi, Marjo van Gog, Judith Seuren, Erwin van Cruchten, Laurens Verheijden, Monique

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek. Versie september Woord vooraf/inleiding

ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek. Versie september Woord vooraf/inleiding ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek Versie september 2016 Woord vooraf/inleiding Voor u ligt het activiteitenplan van de MR van kindcentrum Sterrenbeek waarin de MR aangeeft wie zij is, wat zij

Nadere informatie

Artikel 19 Jaarverslag

Artikel 19 Jaarverslag Artikel 19 Jaarverslag De medezeggenschapsraad stelt jaarlijks een verslag van zijn werkzaamheden in het afgelopen jaar vast en zendt dit verslag ter kennisneming aan de schoolleiding, het personeel en

Nadere informatie

- datum etentje is definitief 4 juni. We komen om 18:30 samen in Orloff aan de Kade.

- datum etentje is definitief 4 juni. We komen om 18:30 samen in Orloff aan de Kade. Notulen MR-vergadering Datum: 16 mei 2018 Voorzitter: Notulist/actielijst: Aanvang: 18.30 uur Locatie: Pallaesstraat Aanwezig: van Anraad, Marjan Rinsma, Nicole Maarse (vanaf 19:00) (ouders), Joëlle Rennen,

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 1 7 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke inbreng

Nadere informatie

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering.

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20180305 Datum : 18-03-05 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Leon Rokker, Urminde van Holland,

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Activiteitenplan 2016-2017 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Activiteitenplan MR De Waai 2016-2017 1 ACTIVITEITENPLAN MR De Waai 2016-2017 Woord vooraf In dit activiteitenplan

Nadere informatie

D E P A L S T E R

D E P A L S T E R D E P A L S T E R 2014-2015 Jaarverslag 2014-2015 Samenstelling raad en taakverdeling Leden: Oudergeleding: Arno Loermans: PR taken Houvast Ivo van der Laan: secretaris, begroting Mark Heck: arbo zaken,

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering op

Notulen MR-vergadering op Notulen -vergadering op 20-9-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. 2. Mededelingen en ingekomen stukken Schoolgids Examenreglement ter instemming ter instemming

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 15 september 2014 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, André Huxkens, Jolanda Colnot, Veronique Schreurs, Josine Neuhof,

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad

Jaarverslag medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Willibrordus 2016-2017 1 1. Inleiding Zoals vastgesteld in artikel 19 van het MR-reglement, maakt de MR jaarlijks een verslag van de werkzaamheden. Het verslag

Nadere informatie

Notulen MR 1 datum 18 september 2018

Notulen MR 1 datum 18 september 2018 Notulen MR 1 datum 18 september 2018 Plaats Aanvang Afsluiting Aanwezig Afwezig Kbs De Werft 19.30 uur Nr Agendapunten Tijd Verantwoordelijke Verslag Besluiten 01 Opening en vaststellen agenda secretaris

Nadere informatie

Notulen MR - vergadering, maandag 18 juni 2012 ( locatie Olympiaweg ) de heer J. Bakker, de heer F. van Dam, de heer A. Huizer, de heer G.

Notulen MR - vergadering, maandag 18 juni 2012 ( locatie Olympiaweg ) de heer J. Bakker, de heer F. van Dam, de heer A. Huizer, de heer G. Notulen MR - vergadering, maandag 18 juni 2012 ( locatie Olympiaweg ) Aanwezig: mevr. J. van Brussel, mevr. J. Hagenaars de heer J. Bakker, de heer F. van Dam, de heer A. Huizer, de heer G. Millekamp,

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella 1/8 Inhoudsopgave Algemeen 3 1 Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 2 Regelingen en beleidsplannen 4 3 Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.30 uur NOTULEN MR -VERGADERING Aanwezig: 9-7-2015 Evelien de Klerk, Melanie van Benthem, Liesbeth

Nadere informatie

Het galabal is goed verlopen. Jammer was wel dat die avond samenviel met Van Horne Pop.

Het galabal is goed verlopen. Jammer was wel dat die avond samenviel met Van Horne Pop. MR 8 11/04/2016 Afwezig: Robert Brauer, Marc Chong 1. Opening en Mededelingen Ouders: Er wordt gekeken naar de communicatie richting ouders vanuit de ouderraad. Dit moet duidelijker. 2. Ingekomen en uitgaande

Nadere informatie

Notulen GMR overleg. Ter vergadering uitgedeeld: Actievoerder

Notulen GMR overleg. Ter vergadering uitgedeeld: Actievoerder Notulen GMR overleg Plaats Marum Datum Maandag 31 maart 2015 Tijd: Aanwezig: Afwezig m.k.: Notulist: 19.30 21.30 uur Deniece, Gerrit, Maarten, Corjan, Erik, Greet, Miranda, Martine, Alje, Evelien, Pieter

Nadere informatie

Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool. te Amsterdam

Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool. te Amsterdam Jaarverslag 2015-2016 van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool te Amsterdam 1 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Wat doet de medezeggenschapsraad? 3. Leden van de medezeggenschapsraad van onze school

Nadere informatie

Jaarverslag MR MBS Schooljaar

Jaarverslag MR MBS Schooljaar Jaarverslag MR MBS Schooljaar 2015-2016 MBS Eindhoven Juli 2016 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van de MR over het schooljaar 2015-2016. Dit document geeft inzicht in de bespreekpunten en besluiten

Nadere informatie

1. De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. Een speciaal welkom voor Tanja van Duuren van het CJG

1. De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. Een speciaal welkom voor Tanja van Duuren van het CJG Notulen ouderraad 17 november Aanwezig: Jos Palmen, Marjo van Gog, Monique Ramaekers, Anja Nooijen, Esther Heesakkers, Erwin van Cruchten, Monique Heijnsdijk, Marlie Schroën, Annemarie Lukassen, Patrick

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 18 mei 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha, Ellen en Marielle. Afwezig: --- Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 31 mei 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

Handboek MR (MedezeggenschapsRaad) Schooljaar

Handboek MR (MedezeggenschapsRaad) Schooljaar Handboek MR (MedezeggenschapsRaad) Schooljaar 2018 2019 RK Basisschool De Wilgenhoek Pastoor Velthuijsestraat 4 2651 GR Berkel en Rodenrijs Telefoon: 010-5112696 Mail: mr@wilgenhoek.nl Leden MR schooljaar

Nadere informatie

Notulen van de vergadering

Notulen van de vergadering Notulen van de vergadering 26-06-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 21.45 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Diana met kennisgeving Aanwezig: Jürgen Kroot namens OV Notulen: Diana: 17-10 / 26-6 Leona: 16-1

Nadere informatie

Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool. te Amsterdam

Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool. te Amsterdam Jaarverslag 2014-2015 van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool te Amsterdam 1 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Wat doet de medezeggenschapsraad? 3. Leden van de medezeggenschapsraad van onze school

Nadere informatie

Werkplan Medezeggenschapsraad

Werkplan Medezeggenschapsraad Werkplan Medezeggenschapsraad De Cirkel ZML Stalkaarsen 17B 4205 PG Gorinchem 0183-649445 oudersmr.cirkel@stichting-logos.nl www.decirkelzml.nl Schooljaar 2017-2018 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Missie

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark 2015-2016 Basisschool De Ark De Dintel 2 5463 NR Veghel tel. 0413-319680 e-mail: ark@skipov.nl e-mail mr: mrar@skipov.nl www.arkskipov.nl

Nadere informatie

MR & Directie: (19:30 20:30 uur)

MR & Directie: (19:30 20:30 uur) NOTULEN MR OVERLEG Datum: 19 mei 2014 Plaats: Personeelskamer Het Spectrum Tijd: 19.30 21.30 uur Uitgenodigd: C. Houkes (Voorzitter), R. Kat (secretaris), E. Godthelp, J. Keemink, N. Lagerwerf, S. van

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad (MR) CBS De Poort

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad (MR) CBS De Poort Activiteitenplan 2016-2017 Medezeggenschapsraad (MR) CBS De Poort Inhoud Inleiding... 3 1. Uitgangspunten en doelen medezeggenschapsraad... 4 1.1. Uitgangspunten... 4 1.2. Doelen 2016-2017... 4 2. Samenstelling

Nadere informatie

Vergadering M.R. Woensdag 1 juli 2015

Vergadering M.R. Woensdag 1 juli 2015 Vergadering M.R. Woensdag 1 juli 2015 Aanwezig: Adrie de Meijer, Edwin Mathijssen, Geert Steenhof, Hèlen Herijgers, Kirsten van Engelen, Maaike Mayer, Kees Frijters, Marieke Koreman Afwezig: Mandy vd Ree,

Nadere informatie

Notulen. 19 november 2018 om 17:30 uur op de Madame Curiestraat 25, Terneuzen

Notulen. 19 november 2018 om 17:30 uur op de Madame Curiestraat 25, Terneuzen Notulen 19 november 2018 om 17:30 uur op de Madame Curiestraat 25, Terneuzen 17.30 interne vergadering mr-leden (met broodjes) 1. Opening en welkom 2. Evt. aanvulling van de interne agenda: Vergaderstijl

Nadere informatie

VASTGESTELD DOOR DE KINDCENTRUMRAAD OP 16 november 2015

VASTGESTELD DOOR DE KINDCENTRUMRAAD OP 16 november 2015 KCR Kindcentrum THERESIA Kw Huishoudelijk Reglement KCR Kindcentrum Theresia Eindhoven gevormd door MR en LO (bijlage bij Reglement KCR voor SKPO scholen) VASTGESTELD DOOR DE KINDCENTRUMRAAD OP 16 november

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Liduinaschool Breda Jaarverslag 2013-2014

Medezeggenschapsraad Liduinaschool Breda Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad Liduinaschool Breda Jaarverslag 2013-2014 Breda, juni 2014 Inleiding Dit jaarverslag is van de medezeggenschapsraad (MR) van de Liduinaschool in Breda, over het schooljaar 2013-2014.

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014. van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke. Jaarverslag Pagina 1

Jaarverslag 2013-2014. van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke. Jaarverslag Pagina 1 Jaarverslag 2013-2014 van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke Jaarverslag Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Wat doet de MR 4 3. Leden van de Medezeggenschapsraad in 2013 2014 6 4.

Nadere informatie

Jaarplan MR 2015-2016

Jaarplan MR 2015-2016 Christelijke Basisschool 'De Kraanvogel' Medezeggenschapsraad mr@dekraanvogel.nl Inleiding Jaarplan MR 2015-2016 Voor u ligt het jaarplan van de Medezeggenschapsraad (MR) CB 'De Kraanvogel'. Het jaarplan

Nadere informatie

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is.

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is. Notulen van de vergadering 09-10-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 22.00 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Aanwezig: Jörgen Kroot op uitnodiging Notulen: Diana: 18-12 Leona: 12-03 Will: 07-05 Joris: 09-10

Nadere informatie

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud Jaarplan MR OBS Gieten 2014-2015 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Visie... 2 3. Missie... 2 4. Verkiezingen... 4 5. Overleg... 4 6. Taakverdeling... 5 7. Communicatie... 5 8. Activiteitenplanning 2014-2015...

Nadere informatie

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ]

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ] MR Blinkertschool Soort vergadering MR. Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 13-03-2014 Tijd: 19.30 21.30u Notulist: Anneke Aanwezig:, Lisanne, Anneke Meerkerkstraat 20 6843 MH Arnhem Telefoon 06-53957807

Nadere informatie

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld Oudergeleding Gina de Maat Daniëlle v.d. Wege voorzitter Marty Meijer Personeelsgeleding Annemiek Stallaart (notulist) Esmeralda de Kind Herma Reijenga

Nadere informatie

Jaarverslag MR

Jaarverslag MR Jaarverslag MR 2017-2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Samenstelling en werkwijze MR 2.1 Wat doet de MR? 2.2 Visie en missie 2.3 Samenstelling 2.4 Werkwijze 3. Verantwoording schooljaar 2017-2018 3.1 vrijwillige

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen. Notulen MR vergadering 2 november 2015 Aanwezig: Sanne, Michiel, Annet, Folkert en Marielle. Afwezig: Natascha en Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 15-11-2015 1. Welkom: Michiel heet

Nadere informatie

Opmerkingen Notulen Acties

Opmerkingen Notulen Acties Agenda: 130217 Opmerkingen Notulen Acties Notulen: Wilmy Aanwezig: Dianne, Martine, Patricia, Helma, Wilmy 1.Opening van de vergadering 2. Ingekomen stukken Kompas voor het leven InfoMR (3x) Landelijke

Nadere informatie

Basisschool LeerRijk Notulen

Basisschool LeerRijk Notulen Basisschool LeerRijk Notulen 04.07.2017 MR Basisschool Leerrijk Ger Vranken Paula Verstappen Ans Schatorje Chantal Janssen Esther Smits Monique Debeij Anke Biesmans Directie Voorzitter: Chantal Janssen

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 13 januari 2015

Notulen MR vergadering 13 januari 2015 Notulen MR vergadering 13 januari 2015 Aanwezig: Afwezig: Leon Dijkstra, Mariska Enneking (verslag), Marc Menon (GMRO), Erik Rammeloo (voorzitter), Sylvia Reinold (directie a.i.),, Aafke Straat, Astrid

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012 Algemeen De Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is een in de Wet Medezeggenschap (hierna: WMS) op scholen voorgeschreven orgaan, welke uit

Nadere informatie

Activiteitenplan MR basisschool de Hoeven Activiteitenplan MR Basisschool de Hoeven

Activiteitenplan MR basisschool de Hoeven Activiteitenplan MR Basisschool de Hoeven Activiteitenplan MR Basisschool de Hoeven 2015-2016 1 Beste lezer, Voor u ligt het activiteitenplan van de MR van basisschool de Hoeven. Dit activiteitenplan heeft betrekking op het schooljaar 2015-2016.

Nadere informatie

Vergadering nummer 02 Datum 26 oktober 15 Locatie teamkamer Tuinlanden Tijd 20:00 22:30

Vergadering nummer 02 Datum 26 oktober 15 Locatie teamkamer Tuinlanden Tijd 20:00 22:30 R.K. basisschool De Twaalfruiter Doyennéperenlaan 1 3452 EC Vleuten 030 666 80 52 / 06-25 03 14 88 Notulen MR-vergadering Vergadering nummer 02 Datum 26 oktober 15 Locatie teamkamer Tuinlanden Tijd 20:00

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad. basisschool t Getij

Jaarverslag medezeggenschapsraad. basisschool t Getij Jaarverslag 2014-2015 medezeggenschapsraad basisschool t Getij 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Wat doet de medezeggenschapsraad? 3. Leden van de medezeggenschapsraad van t Getij 4. Activiteiten van de

Nadere informatie

Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015. OBS Da Vinci

Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015. OBS Da Vinci Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015 OBS Da Vinci Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 4 3. Regelingen en beleidsplannen... 5 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden...

Nadere informatie

notulen MR Vergadering VMBO Sint Maartens College en VMBO Porta Mosana College: Vergadering op: 22 november 2018

notulen MR Vergadering VMBO Sint Maartens College en VMBO Porta Mosana College: Vergadering op: 22 november 2018 notulen MR Vergadering VMBO Sint Maartens College en VMBO Porta Mosana College: Vergadering op: 22 november 2018 Tijdstip: 19:00 19:45 uur Locatie: Noormannensingel Aanwezig: Bert Heijnens, Enno Soeren,

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad

Jaarplan Medezeggenschapsraad Jaarplan 2012 2013 Medezeggenschapsraad Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Samenstelling MR 4 3. Functies en taken 4 4. Bevoegdheden MR 5 5. Werkwijze 5 6. Vergaderdata 2012 2013 5 7. Vaste Agenda

Nadere informatie

Agendapunt Omschrijving Actie Door: 1. Opening Vergadering opent om Notulen vorige Geen opmerkingen over de notulen.

Agendapunt Omschrijving Actie Door: 1. Opening Vergadering opent om Notulen vorige Geen opmerkingen over de notulen. MR VCT Notulen 11 oktober 2016 Overleg: Aanwezig: Afwezig mk Notulen MR Vergadering Annette Matthee (voorzitter), Paul v. Haaren (lid), Mattanja Zonnenberg (secretar Rob Spanjaart (lid, GMR lid en secretaris),

Nadere informatie

Het Spectrum Nesselande. MR Jaarplan

Het Spectrum Nesselande. MR Jaarplan Het Spectrum Nesselande MR Jaarplan 2015-2016 N. Lagerwerf 9/14/2015 Contents 1. Algemeen... 2 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 2 3. Activiteiten ten behoeve regelingen en beleidsplannen... 3 4.

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Jaarverslag 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Waai schooljaar 2014-2015 De MR Voorwoord Dit jaarverslag geeft een samenvatting

Nadere informatie

Jaarverslag MR de Phoenix

Jaarverslag MR de Phoenix Jaarverslag MR de Phoenix 2014-2015 September 2015 Voorwoord In dit jaarverslag wordt een overzicht gegeven van de werkzaamheden van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool de Phoenix in het schooljaar

Nadere informatie

Desiree, Agnes, Bernadette, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk

Desiree, Agnes, Bernadette, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 FEBRUARI PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Desiree, Agnes, Bernadette,, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

1 Inleiding... 2 2 Taakstelling... 2 3 Samenstelling en taken... 3 4 Onderwerpen... 3. 4.1 Cyclische onderwerpen... 3

1 Inleiding... 2 2 Taakstelling... 2 3 Samenstelling en taken... 3 4 Onderwerpen... 3. 4.1 Cyclische onderwerpen... 3 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Taakstelling... 2 3 Samenstelling en taken... 3 4 Onderwerpen... 3 4.1 Cyclische onderwerpen... 3 4.2 Specifieke onderwerpen en activiteiten 2015-2016... 4 4.3 Ingebrachte onderwerpen...

Nadere informatie

NOTULEN MR vergadering 18 november 2014 Locatie: MFR Aanvang: 19.00 uur

NOTULEN MR vergadering 18 november 2014 Locatie: MFR Aanvang: 19.00 uur NOTULEN MR vergadering 18 november 2014 Locatie: MFR Aanvang: 19.00 uur Aanwezig: Maartje Oudbier, Maria Ramselaar, Sarah Reintjes, Pamela Hoogenveen, Babette Hofstede, Merel van Galen, Emmeline Bijlsma,

Nadere informatie

1. Welkom en opening Het informatieblad MR krijgen Anneke en Suzan nog te lezen. Staan interessante artikelen in.

1. Welkom en opening Het informatieblad MR krijgen Anneke en Suzan nog te lezen. Staan interessante artikelen in. Medezeggenschapsraad Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid Overleg Medezeggenschapsraad Titus Brandsma Datum en tijd Donderdag 31 oktober 2013 Plaats Basisschool Titus Brandsma Deelnemers

Nadere informatie

Jaarplan MR. St-Gregorius College Utrecht

Jaarplan MR. St-Gregorius College Utrecht Jaarplan MR St-Gregorius College Utrecht Schooljaar 2017-2018 1 1. Inleiding 2. Samenstelling en werkwijze 3. Missie en visie MR (MR) 4. Algemene doelen schooljaar 2017 2018 5. Functies en werkverdeling

Nadere informatie

Jaarverslag MR Guido de Brès Status september 2016: definitief

Jaarverslag MR Guido de Brès Status september 2016: definitief Jaarverslag MR Guido de Brès 2015-2016 Status september 2016: definitief Inhoudsopgave Inhoud Voorwoord... 3 1. Algemeen... 4 1.1. Samenstelling MR en datum van indiensttreding... 4 1.2. Taakverdeling...

Nadere informatie

Organisatie Contactgegevens: De missie van onze MR:

Organisatie Contactgegevens:    De missie van onze MR: 1 Organisatie: De medezeggenschap is geregeld conform de Wet Medezeggenschap Onderwijs (WMO) en de van kracht zijnde medezeggenschapsreglementen. Op schoolniveau is er een medezeggenschapsraad (MR), op

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. Basisschool STERREBOS & Openbare school SCHOOLJAAR

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. Basisschool STERREBOS & Openbare school SCHOOLJAAR JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool STERREBOS & Openbare school de TELESCOOP SCHOOLJAAR 2017-2018 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Visie en doel... 3 2.1 Algemeen... 3 2.2 Waarom is medezeggenschap

Nadere informatie

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud. Peter, Wim, Steffi, Koen en Michiel.

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud. Peter, Wim, Steffi, Koen en Michiel. Vergadering M.R. 11-09-2018 MR met directeur Aanwezig: Maud. Peter, Wim, Steffi, Koen en Michiel. 20.00 uur 22.00 uur (P&P) 1 Opening vergadering Peter opent de vergadering. Steffie stelt zich kort voor

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DA VINCI COLLEGE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DA VINCI COLLEGE HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DA VINCI COLLEGE vestiging Kagerstraat 7 - Leiden DEFINITIES Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement verstaat onder: wet de Wet medezeggenschap onderwijs (Stb. 1992, 663);

Nadere informatie

De MR is ook een klankbord namens de ouders. Zo wordt zij door de directie en het team gehoord bij onderwerpen die ouders direct aangaan.

De MR is ook een klankbord namens de ouders. Zo wordt zij door de directie en het team gehoord bij onderwerpen die ouders direct aangaan. Jaarverslag PCBS t Noorderlicht Goes 2015-2016 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van protestants-christelijke basisschool t Noorderlicht te Goes voor het schooljaar

Nadere informatie

Dit jaarplan bevat een overzicht van onderwerpen, die de GMR in het schooljaar 2019/2019 wil behandelen.

Dit jaarplan bevat een overzicht van onderwerpen, die de GMR in het schooljaar 2019/2019 wil behandelen. Inleiding Voor u ligt het jaarplan van de GMR van Stichting Allure, het bevoegd gezag van de openbare scholen voor basisonderwijs in de gemeenten: Medemblik (cluster A), Koggeland (cluster B) en Opmeer

Nadere informatie

Notulen MR Montessorischool Jan Vermeer Delft 15 december locatie RAAM

Notulen MR Montessorischool Jan Vermeer Delft 15 december locatie RAAM Notulen MR Montessorischool Jan Vermeer Delft 15 december 2016 - locatie RAAM Voorbereidende vergadering (niet openbaar), 19:30 20:00 uur 0.1 Notulist: Jasper 0.2 Pilot werkdruk, reactie MR-Personeelsgeleding

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschap Raad (MR) DE BRON

Activiteitenplan Medezeggenschap Raad (MR) DE BRON Activiteitenplan Medezeggenschap Raad (MR) DE BRON 2018-2019 De Medezeggenschap Raad wordt verder genoemd MR. Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Missie en visie MR 3. Doelen schooljaar 2018-2019 4. Functies

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs NOTULEN MR -VERGADERING 16-04-2015 Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 21:00 uur Aanwezig: Evelien de Klerk, Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

Activiteitenplan MR Basisschool De Poolster 2015/2016

Activiteitenplan MR Basisschool De Poolster 2015/2016 Activiteitenplan MR Basisschool De Poolster 2015/2016 Activiteitenplan MR basisschool De Poolster 2015/2016 A. Onze doelen Wij als MR willen alle informatie die we krijgen van directie en GMR bespreken

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Datum: 18 september 2013 1. Welkom Aanwezig zijn Carola, Hanneke, Ronald,,, Anke, Suzanne en Tiny. Suzanne zal per 1 mei Tiny opvolgen in de MR en wil zich graag ook in deze taak

Nadere informatie

- MR-actueel nr. 3, maart 2014 - MR magazine nr. 2 maart 2014 - MR magazine nr. 3 mei 2014 - Info MR nr.1 maart 2014

- MR-actueel nr. 3, maart 2014 - MR magazine nr. 2 maart 2014 - MR magazine nr. 3 mei 2014 - Info MR nr.1 maart 2014 Plaats: ombs ZieZo Tijd: 19.30 21.30 uur, Datum: woensdag 21-5-2014 Uitgenodigd: leden MR, directeur Afmelding: Jan Provily Notulist: Anja 1. Vaststellen agenda 2. Post / mededelingen 5 minuten 3. Notulen

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2015/2016

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2015/2016 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2015/2016 Pagina 1 van 8 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2008-2009 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DREEFSCHOOL

JAARVERSLAG 2008-2009 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DREEFSCHOOL JAARVERSLAG 2008-2009 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DREEFSCHOOL INLEIDING In dit verslag wordt een overzicht gegeven van de onderwerpen waarmee de Medezeggenschapsraad (MR) van de Dreefschool zich schooljaar 2008-2009

Nadere informatie

Jaarplan 2014 / 2015 Medezeggenschapsraad OBS Harlekijn Versie: 1.0

Jaarplan 2014 / 2015 Medezeggenschapsraad OBS Harlekijn Versie: 1.0 Jaarplan 2014 / 2015 Medezeggenschapsraad OBS Harlekijn Versie: 1.0 1 0. Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Visie en uitgangspunten... 4 Visie... 4 Bevoegdheden... 4 3. Kalender... 5 4. Samenstelling +

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark 2017-2018 Basisschool De Ark De Dintel 2 5463 NR Veghel tel. 0413-319680 e-mail: ark@skipov.nl e-mail mr: mrar@skipov.nl www.arkskipov.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief. December Adventvieringen Sinterklaas. middag: Pietenmiddag

Nieuwsbrief. December Adventvieringen Sinterklaas. middag: Pietenmiddag In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief December 2017 Voor op de kalender Adventvieringen Sinterklaas Kerstfeest Pietenmiddag Volle laatjes Twenteranddictee Nieuwe MR-leden gezocht Voor op de kalender zaterdag

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Datum: 11-06-2018 Tijd: 19.30 Aanvang 21.30 Sluiting Aanwezig Oudergeleding: Ralph, Monique Personeelsgeleding: Marije, Annemieke,(MR Antonius)Irma (MR Zeearend) Directie: Danielle

Nadere informatie

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken.

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20171115 Datum : 15-11-17 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Daniëlle Groothedde, Leon Rokker,

Nadere informatie

Aanwezig: Madelon Allemekinders, Roos Claassen, Marieke Ensing, Susanne Hörburger, Sacha Omlo en Tineke Kerdijk

Aanwezig: Madelon Allemekinders, Roos Claassen, Marieke Ensing, Susanne Hörburger, Sacha Omlo en Tineke Kerdijk R.K. Basisschool Sint Antonius Middenstraat 27a 9611 KE Sappemeer Notulen MR vergadering 1 december 2015, 19.45 uur Aanwezig: Madelon Allemekinders, Roos Claassen, Marieke Ensing, Susanne Hörburger, Sacha

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 13 april 2010

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 13 april 2010 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAADVERGADERING 13 april 2010 Aanwezig Rol Ingrid Nauta Y Team Joost Stekelenburg N Team Edward Kleinjan Y Secretaris Michel v.d. Meulen Y Ouder Anja Brugman Y Ouder Wim Boog Y

Nadere informatie

Jaarverslag Basisschool de Oranjerie

Jaarverslag Basisschool de Oranjerie Jaarverslag Basisschool de Oranjerie Medezeggenschapsraad basisschool de Oranjerie Jaarverslag schooljaar 2016-2017 1 Inhoud Jaarverslag Basisschool de Oranjerie... 1 Medezeggenschapsraad basisschool de

Nadere informatie

Datum: 3 oktober 2016 Aanwezig: Maike Verhoeven (vz), Joost Klerks, Karin v.d. Griendt, Patricia de Folter en Yvonne Wertenbroek

Datum: 3 oktober 2016 Aanwezig: Maike Verhoeven (vz), Joost Klerks, Karin v.d. Griendt, Patricia de Folter en Yvonne Wertenbroek Notulen MR De Vijfhoeven 20161003 Notulen MR De Vijfhoeven Datum: 3 oktober 2016 Aanwezig: Verhoeven (vz), Joost Klerks, Karin v.d. Griendt, Patricia de Folter en Yvonne Wertenbroek ACTIE Einddatum 1 Opening

Nadere informatie

WERKPLAN 2014-2015. Van de Medezeggenschapsraad van. De Lindenlommer

WERKPLAN 2014-2015. Van de Medezeggenschapsraad van. De Lindenlommer WERKPLAN 2014-2015 Van de Medezeggenschapsraad van De Lindenlommer Versie 2014 definitief Werkplan MR Lindenlommer Inhoudsopgave: 1. Missie... 2 1.1. Visie... 2 1.2. Doelen... 2 2. Taak... 2 3. Werkwijze...

Nadere informatie

Jaarplan MR. St-Gregorius College Utrecht

Jaarplan MR. St-Gregorius College Utrecht Jaarplan MR St-Gregorius College Utrecht Schooljaar 2016-2017 1 1. Inleiding 2. Samenstelling en werkwijze 3. Missie en visie MR (MR) 4. Doelen schooljaar 2016 2017 5. Functies en werkverdeling binnen

Nadere informatie

Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: Aanvangstijd: uur Leef!, Bogaardslaan 81, Ugchelen Lid SWV-MT aanwezig: Anja

Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: Aanvangstijd: uur Leef!, Bogaardslaan 81, Ugchelen Lid SWV-MT aanwezig: Anja Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: 05-09-2017 Aanvangstijd: 19.30 uur Locatie: Leef!, Bogaardslaan 81, Ugchelen Lid SWV-MT aanwezig: Anja OPR leden aanwezig: Jitske, René, Arco, Emma, Miranda, Mathijs,

Nadere informatie

Opening De voorzitter opent de vergadering om 19:00 en heet iedereen welkom. In verband met de hoeveelheid stukken is er een aangepaste agenda.

Opening De voorzitter opent de vergadering om 19:00 en heet iedereen welkom. In verband met de hoeveelheid stukken is er een aangepaste agenda. Verslag deelraad Datum : 7 november 2018 Plaats : docentenkamer BNC Tijd : 19.00 uur-21.30 uur Aanwezig : Wilma, Louise, Sandra, Jaap, Ymke-Fleur, Merlijn, Monique, Barbara (verslag) Afwezig : - Cc : Raymond

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Datum: 16 november 2011 Tijd: 20:00 22:00 uur Locatie: docentenkamer Aanwezig: Directie: Teamgeleding: Marije Wildschut Hans van Heusden, Evelien Jongeling,

Nadere informatie