De vragen zijn onderverdeeld in drie categorieën: rechtspositie, organisatie en begeleiding.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De vragen zijn onderverdeeld in drie categorieën: rechtspositie, organisatie en begeleiding."

Transcriptie

1 Veelgestelde vragen De vragen zijn onderverdeeld in drie categorieën: rechtspositie, organisatie en begeleiding. Een aantal antwoorden op vragen zijn te vinden op de site van Kindante onder werkwijze vervangers. Rechtspositie: 1. Wat gebeurt er als ik langdurig ziek word? Als de ziekmelding komt tijdens een ingeplande periode dan ga je op het moment dat vervangingsperiode eindigt ziek uit dienst. Kindante meldt dit bij UWV. Hersteld melden doe je bij Lieke. Word je tussen vervangingen door langdurig ziek, dus tijdens een niet ingeplande periode, dan zelf ziek melden bij Lieke en zelf melden bij UWV. 2. Soms wordt de vakantie doorbetaald en soms niet. Hoe zit dat? Dit hangt af van een aantal factoren, zie bijlage 1 en Als ik na drie maanden uitkering nog steeds geen nieuwe vervanging heb, stopt dan ook de uitkering? Dat kan maar of de uitkering stopt, is afhankelijk van je arbeidsverleden dus de lengte van je uitkering is afhankelijk van hoe lang je hebt gewerkt. 4. Er is een drie maanden knip. En dan? De knip duurt exact 93 dagen. In deze periode kun je wel voor een ander schoolbestuur vervangen. Na de 93 dagen kun je weer gewoon voor Kindante werken. De reden van de knip is omdat dit moment Kindante geen nieuwe verplichtingen aan kan gaan. Blijf je langer vervangen zonder knip dan ontstaan er wel verplichtingen. 5. Is er een cao voor vervangers? Vervangers vallen net als personeel in vaste dienst onder de cao-po. Voor de vervangers gelden ook de secundaire arbeidsvoorwaarden. Zie hiervoor de brochure werkwijzer voor vervangers 6. Soms krijg ik een studiedag doorbetaald, soms niet. Hoe zit dat? De school plant de vervanging in. Is het een kortdurende of langdurige vervanging en de studiedag is wel ingepland, dan ben je op studiedag aanwezig. Zo niet, dan zou het kunnen dat de school geen meerwaarde ziet in je aanwezigheid. Je kunt altijd vragen om op basis van vrijwilligheid deel te nemen aan een studiedag. 7. Er is onduidelijkheid over de rechten en plichten van de vervangers. De vervangers hebben dezelfde rechten en plichten als vast personeel wat is geregeld in de cao. Daarnaast heeft elke school ook afspraken zoals bijvoorbeeld verplichte aanwezigheid op school tot bepaalde tijd. Er staan ook aanwijzingen in de werkwijze voor vervangers.

2 8. Waarom krijgt iemand soms betaald tot aan de laatste schooldag, een ander tot 1 augustus en weer iemand anders de hele vakantie? Dit staat helemaal uitgelegd in de bijlage die is toegevoegd. 9. Wanneer mag je een langdurige vervanging invullen? Als er een geschikte match is tussen school en kandidaat kan dit iedereen uit A-team zijn. Wel moet er rekening worden gehouden met verplichtingen aan anderen waardoor die voor moeten gaan of jij het net niet mag invullen: bv. Als de vervanging over de grens van de knipdatum gaat, kan er bersloten worden iemand anders te nemen. 10. Heeft een langdurige vervanging invloed op salarisschaal? Nee, je salarisschaal is alleen afhankelijk van cao. Ben je aangesteld als leraar basisonderwijs dan is dat LA. De trede is afhankelijk van het aantal jaren dat je werkzaam bent. Zie bijlage A2 van de CAO 11. Waarom krijgen pas afgestudeerden voorrang bij lange vervangingen? Zij krijgen géén voorrang bij vervangingen, wel bij tijdelijke aanstellingen omdat de bijkomende loonkosten anders hoger zijn voor Kindante. 12. Waarom wordt niet gewerkt met 0-uren contracten? Dat is veel rustiger dan al die benoemingen. Het is een beleidskeuze van Kindante om niet in dienst te nemen. Ook niet met een 0- urencontract. 13. Wat zijn de regels / afspraken over de duur van de knip? Na één jaar onafgebroken werk is de knip 1 week. Na 3 jaar werk is de knip 93 dagen. Er zijn nieuwe regels in de maak over deze flexwet. 14. Kunnen we uitleg krijgen over rechtspositionele vragen? Als er na beantwoording van al deze vragen en na het lezen van de brochure werkwijze vervangers nog vragen zijn, dan bundelen we die en organiseren een bijeenkomst met een deskundige. 15. Waarom is er een knip? We leven nu in een tijd van arbeidskrapte. Dit is de enige manier om te voorkomen dat Kindante aan nog meer mensen verplichtingen krijgt. 16. Is er info over hoe de scholen met vervangers dienen om te gaan? Vervangers zijn gelijk aan alle andere werknemers. Zij hebben dezelfde rechten en plichten. Dus ook recht op informatie, recht op begeleiding en ondersteuning. Ze vallen onder dezelfde cao. Daarnaast zijn er schoolafspraken zoals een werktijdenregeling. Heb je klachten over de school waar je vervangt, zoek dan contact met de leidinggevende van die school. Is dat om welke reden dan ook niet mogelijk, neem dan contact op met Lieke Kaldenhoven of iemand van de werkgroep.

3 17. Hoe werkt Pay-roll? Als je bij pay-roll bent ondergebracht, ben je formeel niet in dienst van Kindante. Deze constructie wordt soms toegepast om in het belang van de groep waar iemand werkt een periode bv tot de zomervakantie af te kunnen maken als er anders een knip zou zijn vlak voor de zomervakantie. Het is dus vooral bedoeld om het aangaan van verplichtingen uit te stellen. Je kunt via de pay-rollconstructie maximaal een half jaar langer in een langdurige vervanging. Dit is echter wel veel duurder voor de school, zij betalen dan wel 21% BTW over de loonkosten. 18. Telt zwangerschapsverlof mee voor de knip? Ga je met zwangerschapsverlof en sta je op dat moment niet ingepland, dan telt de knip mee. Je dient dit wel te melden bij UWV ivm recht op zwangerschapsverlofuitkering. Ga je met zwangerschapsverlof en sta je op dat moment WEL ingepland dan betaalt Kindante je net zo lang door als bent ingepland. Periode die je betaald krijgt van Kindante telt dan niet mee voor de knip. 19. Hoe ziet de nieuwe flexwet er uit? Deze schrijft voor: maximaal 2 jaar, maximaal 3 contracten en een knip van 6 maanden. Gaat in op Kun je tussentijds minder gaan werken? Ja dat kan. Voor het A-team bestaat echter wel een vereiste qua beschikbaarheid. De school zal ook eisen stellen door bv. Te willen dat er geen 3 personeelsleden voor één groep staan. 21. Als de kwaliteiten in kaart zijn gebracht, wat gebeurt er dan mee? De bevindingen worden besproken met de kandidaat, zodat die er zijn/haar voordeel mee kan doen. Het verslag gaat naar betrokkene, die tekent voor akkoord of gezien (gezien betekent dat je het wel gelezen hebt, maar het met een passage ook na het gesprek niet eens bent. Je voegt dan je eigen zienswijze toe aan het verslag). Domein-Personeel van Kindante krijgt daarna een kopie. 22. Hebben vervangers recht op vakantiedagen? Ja. Normaal is het zo dat als vervangingen over de vakanties heen gaan, je ook de vakantie betaald krijgt. Nu kan het voorkomen dat je steeds een aantal vervangingen hebt die iedere keer eindigen als er vakantie aankomt en dat je na die vakantie weer naar een andere vervanging gaat. Als je full-time zo alle vakanties misloopt, heb je recht op 4 weken vakantieverlof. Bij minder dan full-time is dit naar rato.

4 Organisatievragen. 1. Hoeveel uren moet je maken als vervanger? Je moet je richten naar de afspraken van de school qua werkuren die je aanwezig moet zijn. Binnen Kindante is er een minimale aanwezigheid op school verplicht van 32 uur per week. De meeste scholen hebben echter een aanwezigheidsverplichting van meer dan 32 uur. Globaal kun je stellen dat een werkdag 8,5 uur is (de woensdag is 6 uur). 2. Wanneer krijg ik een normjaartaak? In een normjaartaak staat je takenpakket, gekoppeld aan uren. Dat betreft maximaal 930 uren lessentaak, 563 uren lesgebonden uren (voorbereidingen, contacten, vergaderingen, dossiervorming etc) en 1`66 uur deskundigheidsbevordering. Samen is dat 1659 werkuren voor een full-timer. Part-timers naar rato. Het ligt dus voor de hand dat dit alleen samen met jou wordt ingevuld bij een langdurige vervanging. Alle normjaartaken worden digitaal verwerkt in het programma van Cupella. We berekenen de normjaartaken van één oktober tot één oktober. 3. Moet ik ADV-dagen van vaste leerkrachten wel of niet overnemen? Dat ligt aan de einddatum van de vervanging. Als de school daarin uitdrukt dat de ADVdag niet vervangen hoeft te worden, is de einddatum de dag voor de ADV-dag. 4. Hoe kan ik mijn loonstrook controleren? De loonstrook lezen is ingewikkeld, zeker als je op meerdere scholen hebt vervangen. Er is vaak sprake van een nabetaling van de vorige maand. Dat heeft te maken met de dag waarop de gegevens voor uitbetaling moeten worden verstuurd. Als er veel behoefte is aan uitleg, kan dat worden aangegeven en wordt er een instructie georganiseerd. 5. Kan mijn CV ook in Clooser? Ja, dat kan maar dat kun je niet zelf. Stuur je CV als een bestand in een bijlage naar Lieke. Zij kan je CV wel toevoegen. 6. Komt de terugkoppeling van de evaluatie van de begeleiding van de Stichting of de school? De terugkoppeling wordt verzorgd door degene die je heeft geobserveerd en of begeleid. 7. Kan de opvang van vervangers op de verschillende scholen niet op eenzelfde manier worden geregeld? Alle vervangers hebben er recht op om goed opgevangen te worden. Dat betekent ook dat iemand je zal uitleggen welke taken je dient uit te voeren. Dus ook welke leerstof behandeld wordt. Dit is echter niet op iedere school hetzelfde geregeld. Op sommige scholen ligt op de lessenaar een map met de plattegrond, planning van lesstof en de speciale zorgbehoeften van kinderen. Bij andere scholen word je mondeling ingelicht. Als je niet goed opgevangen wordt, maak dit dan bespreekbaar bij de directeur. Als dat niet kan, meld het dan bij Lieke of werkgroep.

5 8. Kunnen vervangers inlogcodes krijgen van plaza, gynzy, basispoort? Wanneer je een inlogcode krijgt hangt af van je status. Ben je langdurig vervanger op dezelfde school dan kan er een inlogcode voor worden aangemaakt. Je hebt dan ook geheel of gedeeltelijk toegang tot interne schoolgegevens zoals toetsgegevens, dossiers etc. Dat is per school geregeld. Dus daar is geen centrale afspraak over. 9. Hoe zit het met de continuïteit van dezelfde vervangers in één groep? Dit is des schools. Het hangt ook af van de rechtspositie qua verplichtingen aan medewerkers. 10. Worden de beoordelingen ook naar Kindante gestuurd? Ja, naar de afdeling personeel. 11. Kan er een community voor vervangers worden aangemaakt? Nee, dit kan alleen als je toegang hebt tot Plaza, en dat geldt niet voor alle vervangers. 12. Hoe wordt de pilot-groep samengesteld? De vervangers dient heeft een aantal personen geselecteerd op basis van langdurig of net kortdurende vervangingen. De werkgroep heeft verder geselecteerd en onderling personen verdeeld. 13. Kunnen vervangers aan bepaalde scholen worden gekoppeld? De school kan net als de vervanger een voorkeur aangeven. In verband met verplichtingen en het verdelen van vervangers over de scholen (bv. Continuiteit) kan de vervangersdienst hier van afwijken. 14. Hoe word je gekoppeld aan een directeur? In deze pilot zijn 10 vervangers geselecteerd. De directeuren van de werkgroep hebben deze personen onderling verdeeld. Na deze pilot wordt overleg gepleegd met het CvB over de voortgang. 15. Hoe worden de bezoeken gepland? Dit gebeurt in overleg met de vervanger. Je ontvangt hierover bericht. 16. Mogen vervangers ook in loggen op plaza? Dat ligt aan de school waar je vervangt. Het ligt niet voor de hand dat je bij kortdurende vervangingen een inlogcode krijgt. Dit heeft veel te maken met de toegang tot informatie van de school waarover je kunt beschikken met een inlogcode van plaza. Je zult wel om je werk goed te kunnen doen moeten kunnen inloggen op de educatieve software. Veel scholen hebben hier een aparte inlogcode voor. 17. Krijgen vervangers, ook als er maar kort is vervangen een kerstattentie? Dit is des schools. 18. Is er een rangorde binnen het A-team?

6 Nee, het komt wel voor dat directeuren bij het indienen van een verzoek hun voorkeur uitspreken. 19. Waarom is er verschil in mate van inzet? Dit kan te maken hebben met rechtspositionele redenen. Het kan ook liggen aan de voorkeur van een directeur. 20. Mag ik zelf een voorkeur aangeven voor een school of groep? Ja dat mag maar in principe ben je als lid van het A-team inzetbaar voor alle scholen en alle groepen. (zie pag. 6 van werkwijze vervangers) 21. Kunnen we uitleg krijgen over de loonstrook? Ja, als dit een veel voorkomend e vraag is, kan er een bijeenkomst worden geregeld. 22. Kunnen vervangers ook in aanmerking komen voor een vergoeding voor de akte LO? Ja, in principe kan dit wel maar dan zal een school van Kindante hier in moeten wensen te investeren. 23. Kunnen we inzicht krijgen in ons toekomstperpectief? Jullie toekomstperspectief is afhankelijk van de vacatureruimte die er in de toekomst is. De prognoses hiervoor staan in het bestuursformatieplan, dat op te vragen is. 24. Waarom hebben vaste medewerkers eerder rechten op meer uren? Dit heeft met rechtspositie te maken: vaste werknemers die meer willen gaan werken als er vacatureruimte is, gaan voor op vervangers. 25. Personeel in vaste dienst kan allerlei scholing volgen en de onkosten worden vergoed. Kan dit ook voor vervangers? Personeel in vaste dienst kan gebruik maken van het nascholingsbudget van de school. Vervangers vallen onder dezelfde cao. Dus in principe geldt dit ook voor jullie. Er zal dus een school moeten zijn (bv. Waar je veel vervangt) die hierin wil investeren. 26. Kunnen alle namen van vervangers, met adres en telefoonnummer in clooser? Ja dat kan, maar niet iedere vervanger vindt dit wenselijk. 27. Voor een vervanger zou de lesstof en de planning toch beschikbaar moeten zijn? Dat zou zo moeten zijn. Daar zijn op scholen regels voor. Het komt helaas echter toch nog voor dat er te weinig geregeld is voor de vervanger. Als dit zo is, ga dan in gesprek met de directeur en vraag hulp bij leraren van die school. Een goede start is heel belangrijk. Vragen over Coaching en begeleiding.

7 1. Hoeveel beoordelingen heb je nodig om in het A-team te blijven? Dat is niet de bedoeling van deze pilot. Wel dat je zelf een bekwaamheidsdossier kunt opbouwen. 2. Een slechte beoordeling, en dan? We zien het meer als aandachtspunten voor de toekomst. Het kan een start zijn van een persoonlijk ontwikkelingsplan. 3. Wat gebeurt er met de in kaart gebrachte kwaliteiten? Die kun jij gebruiken in je bekwaamheidsdossier, kunnen aanleiding zijn voor een POP en ook wordt het dossier bewaard bij Kindante. Inzage heb je altijd zelf, degene die je begeleidt en de afdeling Personeel van Kindante. 4. Is er controle op scholen op de voorbereiding voor vervangers? We hebben signalen ontvangen dat er op de scholen heel verschillend mee wordt omgegaan. De werkgroep gaat dit bespreken met alle directeuren. 5. We willen zinvol ingezet worden als vervanger, dat gebeurt niet altijd. Ook hier hebben we signalen van ontvangen en zullen het met de directeuren bespreken. 6. Krijg ik feed-back? Uiteraard. Het gaat om jou! 7. Hoe gaan de directeuren ons begeleiden? De kandidaten worden eerst benaderd, krijgen een voorgesprek waar alles wordt uitgelegd en besproken en ook krijgen jullie alle formats. 8. Als je alleen losse vervangingen invult, is begeleiding dan wel reëel? Ja, er zal rekening gehouden worden met deze situatie. 9. Worden de bezoeken aangekondigd? Er wordt met jou precies afgesproken wie, wanneer, waar naar komt kijken. 10. Wat leveren de observaties op? Inzicht in je eigen functioneren en een onafhankelijk beeld van je kwaliteiten hvb/ld

Werkwijze Vervangers Versie: 21-05-2015

Werkwijze Vervangers Versie: 21-05-2015 Werkwijze Vervangers Versie: 21-05-2015 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Betrokkenen... 3 3. Kaders CAO-PO, wetgeving en personeelsbeleid Kindante... 4 4. Categorieën vervangers... 4 5. Poolers en Moederschool...

Nadere informatie

TOELICHTING VOOR MEDEWERKERS. Datum: 9 oktober 2013

TOELICHTING VOOR MEDEWERKERS. Datum: 9 oktober 2013 TOELICHTING VOOR MEDEWERKERS Datum: 9 oktober 2013 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 1.1 Payrolling... 3 1.2 Online- People... 3 2. Rechten en plichten... 4 2.1 Opbouw van je rechten... 4 2.2 Vakantieregeling...

Nadere informatie

Poolwijzer Voor de poolers van SKPO

Poolwijzer Voor de poolers van SKPO Poolwijzer Voor de poolers van SKPO Beste pooler, Graag willen we je van harte welkom heten in de vervangerspool van SKPO. Waarschijnlijk zullen veel SKPO-scholen nieuw voor je zijn. Om je start wat te

Nadere informatie

Hoe werkt het? Mocht je na het lezen van dit boekje toch nog vragen hebben, staan onze medewerkers op de vestiging natuurlijk graag voor je klaar.

Hoe werkt het? Mocht je na het lezen van dit boekje toch nog vragen hebben, staan onze medewerkers op de vestiging natuurlijk graag voor je klaar. WERKWIJZER Hoe werkt het? Welkom bij Flexion Uitzendbureau. In dit boekje behandelen we de meest gestelde vragen die voorkomen wanneer je voor het eerst via ons aan het werk gaat. Mocht je na het lezen

Nadere informatie

TOELICHTING VOOR ONLINE-PEOPLE PAYROLLING

TOELICHTING VOOR ONLINE-PEOPLE PAYROLLING TOELICHTING VOOR ONLINE-PEOPLE PAYROLLING Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1 Payrolling... 2 1.2 Wat is Pay-People?... 2 2. Rechten en plichten... 3 2.1 Opbouw van je rechten... 3 2.2 Vakantieregeling...

Nadere informatie

Ondernemend in personeel. Werkwijzer. voor Branch personeelsmedewerkers. uitzenden l detacheren l werving & selectie l payroll services. www.accord.

Ondernemend in personeel. Werkwijzer. voor Branch personeelsmedewerkers. uitzenden l detacheren l werving & selectie l payroll services. www.accord. Ondernemend in personeel Werkwijzer voor Branch personeelsmedewerkers uitzenden l detacheren l werving & selectie l payroll services Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Welkom bij Accord

Nadere informatie

Werken in de horeca. 12 meest gestelde vragen door werknemers. L1NDA BV www.l1nda.nl

Werken in de horeca. 12 meest gestelde vragen door werknemers. L1NDA BV www.l1nda.nl Werken in de horeca 12 meest gestelde vragen door werknemers INTRODUCTIE Een (bij)baan in de horeca. Sinds april 2014 is er geen horeca CAO, maar wat betekent dat voor jou als werknemer? Je wilt natuurlijk

Nadere informatie

Werk en inkomen primair onderwijs. Tijdelijk werk in het primair onderwijs

Werk en inkomen primair onderwijs. Tijdelijk werk in het primair onderwijs Werk en inkomen primair onderwijs Tijdelijk werk in het primair onderwijs 2 Steeds meer leraren en ondersteunend personeel in het primair onderwijs (po) hebben tijdelijk werk. Zij hebben een tijdelijk

Nadere informatie

Welkom bij Accord Payroll Services 3. Goed voorbereid aan het werk 4. Vakantiegeld, vakantiedagen & kort verzuim 7

Welkom bij Accord Payroll Services 3. Goed voorbereid aan het werk 4. Vakantiegeld, vakantiedagen & kort verzuim 7 www.accord.nl Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Welkom bij Accord Payroll Services 3 Inschrijfprocedure 3 Goed voorbereid aan het werk 4 Uitleg fasensysteem 4 De ABU CAO 5 Urendeclaraties

Nadere informatie

Informatiebrochure invallers

Informatiebrochure invallers Stichting Lek en IJssel Informatiebrochure invallers Pagina 1 van 6 Inhoud Voorwoord... 3 Werkwijze invalpool... 3 CAO... 4 Tijdelijke dienst... 4 Salarisbetaling... 4 Salarisschalen... 4 Doorbetaling

Nadere informatie

Informatie afkomstig van www.abu.nl

Informatie afkomstig van www.abu.nl Als je gaat werken voor een uitzendonderneming zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden en wat je zou moeten weten, zoals bijvoorbeeld: Wat neem je mee naar de inschrijving? Welke wet-

Nadere informatie

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten)

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Basisschoolnet Apeldoorn Inhoudsopgave: Aanmelden (voor ouders) pag. 2 Profiel pag. 9 Groepen pag. 14 Contacten pag. 20 Berichten pag. 23 Foto

Nadere informatie

Handleiding Roostertools -alleen het Roosterprogramma-

Handleiding Roostertools -alleen het Roosterprogramma- Handleiding Roostertools -alleen het Roosterprogramma- 1 Aan de slag met de tool Roosterprogramma Op welke dagen en welke uren werkt een medewerker? Hoeveel tijd hiervan staat deze medewerker voor de klas

Nadere informatie

Wat kies jij? Wegwijzer in het fasemodel

Wat kies jij? Wegwijzer in het fasemodel Wat kies jij Wegwijzer in het fasemodel Van inkomen naar inkomen dit helpt PostNL helpt je op verschillende manieren. Met name via een financiële vergoeding, begeleiding van werk naar werk door Mobility

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF - INVALLEN BIJ PROLOOG Mei 2010

NIEUWSBRIEF - INVALLEN BIJ PROLOOG Mei 2010 NIEUWSBRIEF - INVALLEN BIJ PROLOOG Mei 2010 Inhoud van deze nieuwsbrief: I. ALGEMEEN EN INVALPUNT II. POOL III. INVALLIJST: KORTTIJDELIJKE INVALLERS I. ALGEMEEN EN INVALPUNT Pool en invallijst Proloog

Nadere informatie

11 september 2014. Onderhandelingsakkoord CAO-PO 01-07-2014 tot en met 30-06-2015

11 september 2014. Onderhandelingsakkoord CAO-PO 01-07-2014 tot en met 30-06-2015 11 september 2014 Onderhandelingsakkoord CAO-PO 01-07-2014 tot en met 30-06-2015 Eerste Informatievoorziening en te hanteren procedures: Met dit onderhandelingsakkoord hebben sociale partners beoogd tot

Nadere informatie

In dit document zal de werkwijze met betrekking tot ons registratiesysteem worden uiteengezet.

In dit document zal de werkwijze met betrekking tot ons registratiesysteem worden uiteengezet. Inleiding Rubes Personeeldiensten B.V. maken gebruik van een online uren registratiesysteem. Deze methode van urenverwerking brengt veel voordelen met zich mee ten opzichte van de papieren urenbriefjes.

Nadere informatie

Meest gestelde vragen deeltijd-ww

Meest gestelde vragen deeltijd-ww Meest gestelde vragen deeltijd-ww De vragen zijn als volgt ingedeeld: 1. Gevolgen voor de WW 2. De uitvoering van de regeling 3. Pensioenen 4. Scholing 1. Deeltijd WW rechten en plichten Is er een volledige

Nadere informatie

Werk en inkomen voortgezet onderwijs. Tijdelijk werk in het voortgezet onderwijs

Werk en inkomen voortgezet onderwijs. Tijdelijk werk in het voortgezet onderwijs Werk en inkomen voortgezet onderwijs Tijdelijk werk in het voortgezet onderwijs AOb Tijdelijk werk in het voortgezet onderwijs 2 Steeds meer docenten en ondersteunend personeel in het voortgezet onderwijs

Nadere informatie

dit gaat over mij en mijn vak het is snel en gemakkelijk en je ziet wat je hebt bereikt

dit gaat over mij en mijn vak het is snel en gemakkelijk en je ziet wat je hebt bereikt nieuw in mijn functie, had ik snel en goed overzicht wat er speelde in mijn team ik heb met COSMO in kaart waar ik zelf voor sta we zien een grote groei van de ontwikkelingen in de teams nu hebben we veel

Nadere informatie

Vakantiekrachten, in 5 stappen alles geregeld

Vakantiekrachten, in 5 stappen alles geregeld Vakantiekrachten, in 5 stappen alles geregeld Het inzetten van vakantiekrachten kan een goede oplossing zijn om extra drukte in de zomerperiode op te vangen of om je bezetting op peil te houden als er

Nadere informatie

Werkwijzer. Werkwijzer

Werkwijzer. Werkwijzer 1 Inhoudsopgave 1. Welkom bij Accord 2 2. Persoonlijke gegevens 2 3. De sollicitatieprocedure 2. Urendeclaraties & uitbetaling 3. Vakantiegeld & doorbetaling bij vakantie/kort verzuim 3. Doorbetaling op

Nadere informatie

WERK EN INKOMEN PRIMAIR ONDERWIJS. Tijdelijk werk in het primair onderwijs

WERK EN INKOMEN PRIMAIR ONDERWIJS. Tijdelijk werk in het primair onderwijs WERK EN INKOMEN PRIMAIR ONDERWIJS Tijdelijk werk in het primair onderwijs 2 3 Steeds meer leraren en ondersteunend personeel in het primair onderwijs (po) hebben tijdelijk werk. Zij hebben een tijdelijk

Nadere informatie

Werkwijzer. STC Groep BV

Werkwijzer. STC Groep BV Werkwijzer STC Groep BV Inhoudsopgave 1. Welkom bij STC Groep BV 2. Persoonlijke gegevens 3. De sollicitatieprocedure 4. Urendeclaraties & uitbetaling 5. Vakantiegeld & doorbetalingen bij vakantie / kort

Nadere informatie

Bedrijfsfitness informatie

Bedrijfsfitness informatie IBN stelt bedrijfsfitness ter beschikking aan bijna alle medewerkers. Als u wilt weten of u mee kunt doen aan bedrijfsfitness, volgt u de stappen die hieronder zijn aangegeven: Kan ik meedoen aan bedrijfsfitness?

Nadere informatie

Deze handleiding zal je in een aantal stappen uitleggen hoe je PlanManager kunt gaan gebruiken. De volgende handelingen worden kort behandeld:

Deze handleiding zal je in een aantal stappen uitleggen hoe je PlanManager kunt gaan gebruiken. De volgende handelingen worden kort behandeld: Beste kandidaat, Zoals je misschien van één van je contactpersonen binnen StudentenWerk, CareerNetwork of CN IT al hebt vernomen, hebben wij een online Plantool om jou als kandidaat efficiënt in te plannen!

Nadere informatie

Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS:

Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS: Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS: Inhoudsopgave Gegevens van het talent, de school en het leerbedrijf... 1 Belangrijke regels... 3 Wat wordt er van je verwacht als je stageloopt?... 4 Verslagonderdeel A...

Nadere informatie

Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB

Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB Personeel 31-05-2015 17-06-2015 22-06-2015 3.13 Taakbeleid Personeel/Taakbeleid Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Taakomvangsbeleid 4 3. De taak van de

Nadere informatie

Werken via Attract Uitzendbureau, hoe werkt dat? PERSONEELSGIDS

Werken via Attract Uitzendbureau, hoe werkt dat? PERSONEELSGIDS PERSONEELSGIDS 1. INTRODUCTIE Gefeliciteerd met je nieuwe baan via Attract Uitzendbureau! Werken als uitzendkracht heeft zo zijn voordelen. Je kunt ervaring op doen bij verschillende bedrijven, bijverdienen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2014

Nieuwsbrief Juli 2014 Wet Werk en Zekerheid (WWZ) brengt veranderingen Op 1 januari 2015 is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) van kracht. De wet brengt grote veranderingen voor werkgevers en hun tijdelijke personeelsleden. Zoals

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Werknemers

Handleiding Employ UrenOnline Werknemers Handleiding Employ UrenOnline Werknemers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 9 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Uren invoeren 6 3. Overige functionaliteiten Employ UrenOnline 9 4. Contactgegevens

Nadere informatie

Arbeidsduur en normjaartaak Werktijdfactor en dat wat daarbij komt.

Arbeidsduur en normjaartaak Werktijdfactor en dat wat daarbij komt. Arbeidsduur en normjaartaak Werktijdfactor en dat wat daarbij komt. Definitief maart 2008 1/13 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Normjaartaak...3 3. Hoe ziet de invulling van de normjaartaak van een full-timer

Nadere informatie

Veel gestelde vragen (FAQ s) CAO Primair Onderwijs. 40 urige werkweek

Veel gestelde vragen (FAQ s) CAO Primair Onderwijs. 40 urige werkweek Veel gestelde vragen (FAQ s) CAO Primair Onderwijs 40 urige werkweek Wat houdt de 40 urige werkweek in? Bij wtf 1,000 werkt een medewerker 40 uur per week. De normjaartaak komt te vervallen, maar medewerkers

Nadere informatie

Prokx Payroll Professionals BV. Handleiding Virtuele Vestiging. FlexOnline

Prokx Payroll Professionals BV. Handleiding Virtuele Vestiging. FlexOnline Prokx Payroll Professionals BV Handleiding Virtuele Vestiging FlexOnline Afbeelding 1: Website Prokx Payroll Professionals Prokx Payroll Professionals B.V. Handleinding FlexOnline versie 24092012 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Informatiebrochure medewerkers vervangingspool

Informatiebrochure medewerkers vervangingspool Informatiebrochure medewerkers vervangingspool Pagina 1 van 11 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beleidsplan Stichting Lek en IJssel... 4 Werkwijze vervangingspool... 5 Aanmelden... 5 Verklaring van Goed Gedrag

Nadere informatie

De reiskostenregeling voor de sociale werkvoorziening. Dit zijn de belangrijkste punten

De reiskostenregeling voor de sociale werkvoorziening. Dit zijn de belangrijkste punten De reiskostenregeling voor de sociale werkvoorziening Dit zijn de belangrijkste punten Inleiding Per 1 januari 2010 geldt voor werknemers in de sociale werkvoorziening een nieuwe reiskostenregeling. Deze

Nadere informatie

Handleiding flexmedewerker. Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje

Handleiding flexmedewerker. Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje Handleiding flexmedewerker Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje Inleiding Je bent via ASA aan het werk bij één van onze opdrachtgevers. Daarbij hoort het wekelijks invullen van je werkurenbriefje.

Nadere informatie

Wat is het generatiepact

Wat is het generatiepact Generatiepact Emmen Ben je 60 jaar of ouder? En overweeg je om minder te gaan werken? Dan is het Generatiepact wellicht iets voor jou. Met deze regeling kun je minder uren gaan werken, waarbij de gemeente

Nadere informatie

VERZU IMPROT OCOL Ziekmeldingen Formulier Registratie ziekmeldinggesprek. Contact tijdens ziekte

VERZU IMPROT OCOL Ziekmeldingen  Formulier Registratie ziekmeldinggesprek. Contact tijdens ziekte VERZUIMPROTOCOL Ziekmeldingen De medewerker moet zich voor 9.00 uur telefonisch ziekmelden bij zijn / haar direct leidinggevende. Indien de direct leidinggevende niet aanwezig is, moet de ziekmelding doorgegeven

Nadere informatie

Meest gestelde vragen medewerkers Thebe Huishoudelijke Zorg B.V./ FAQ

Meest gestelde vragen medewerkers Thebe Huishoudelijke Zorg B.V./ FAQ Meest gestelde vragen medewerkers Thebe Huishoudelijke Zorg B.V./ FAQ Versie 19 januari 2015 1. Wat is mijn opzegtermijn? >>Uw opzegtermijn wordt bepaald door het UWV. U ontvangt van UWV hieromtrent, naar

Nadere informatie

Onderwerp Wat wil FNV Wat wil DSV Opmerking

Onderwerp Wat wil FNV Wat wil DSV Opmerking Onderwerp Wat wil FNV Wat wil DSV Opmerking Over onzeker werk onderzoek noodzaak onzeker werk Definitie werknemer Onafhankelijk onderzoek om te bepalen hoeveel flexkrachten bij DSV in vaste dienst kunnen

Nadere informatie

SPELREGELS. Voor de vervangers in de D-pool van het OMC-073.

SPELREGELS. Voor de vervangers in de D-pool van het OMC-073. SPELREGELS Voor de vervangers in de D-pool van het OMC-073. Welkom! Beste vervanger, Van harte welkom bij de D-pool van het OMC-073. In het Onderwijs Mobiliteitscentrum-073 regelen wij als schoolbesturen

Nadere informatie

In 2014 zijn er weer twee studiedagen bij ZieZaZo. Deze zijn als volgt gepland:

In 2014 zijn er weer twee studiedagen bij ZieZaZo. Deze zijn als volgt gepland: INTERNE MEMO betreft: NOTULEN wo 15 jan 2014 kinderdagverblijf ZieZaZo kinderdagcentra ZieZaZo buitenschoolse opvang ZieZaZo van: aan: afwezig: Gwen kdc s regio Utrecht Djoeke, Wendy datum: 15-01-2014

Nadere informatie

Meest gestelde vragen medewerkers Thebe Huishoudelijke Zorg B.V./ FAQ

Meest gestelde vragen medewerkers Thebe Huishoudelijke Zorg B.V./ FAQ Meest gestelde vragen medewerkers Thebe Huishoudelijke Zorg B.V./ FAQ Versie 28 januari 2015 1. Wat is mijn opzegtermijn? >>Uw opzegtermijn wordt bepaald door het UWV. U ontvangt van UWV hieromtrent, naar

Nadere informatie

15 maart /02/19 22/02/19 15/03/19

15 maart /02/19 22/02/19 15/03/19 TITEL VAN HET DOCUMENT: PERSONEELSBELEID: DRIE PROCEDURES VERSIENUMMER: DATUM: INLEIDING/AANLEIDING: 15 maart 2019 In het huidige personeelsbeleid ontbreken drie belangrijke beleidsonderwerpen die de afgelopen

Nadere informatie

Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers (conventioneel)

Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers (conventioneel) Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de verzekering voor Loondoorbetaling

Nadere informatie

Stichting Katholiek Basisonderwijs De Veenplas

Stichting Katholiek Basisonderwijs De Veenplas Stichting Katholiek Basisonderwijs De Veenplas 6.3 Deeltijdbanen Inhoud: blz. 1. Wat is deeltijdarbeid 2 2. Deeltijdarbeidbeleid 2 3. Omvang deeltijdbanen 2 4. Voorwaarden deeltijdarbeid 3 5.1 Schoolorganisatorische

Nadere informatie

Wat is er afgesproken? LOON Waarom komt er pas op 1 januari nog wat extra s bij en niet al per 1 september? WERKDRUK

Wat is er afgesproken? LOON Waarom komt er pas op 1 januari nog wat extra s bij en niet al per 1 september? WERKDRUK Op 30 juni is tussen CNV Onderwijs, de overige bonden en de PO-Raad een akkoord gesloten over een nieuwe cao voor het primair onderwijs. Daarmee komt een eind aan een langdurig traject van onderhandelen

Nadere informatie

De taakomschrijvingen van de verschillende functies/taken binnen een school zijn vastgelegd

De taakomschrijvingen van de verschillende functies/taken binnen een school zijn vastgelegd Taakbeleid Inleiding De huidige basisschool moet op een bedrijfsmatige en professionele manier stilstaan bij de afstemming van de verschillende werkzaamheden van de personeelsleden. Er moet een optimale

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers Uitzend Software Diensten BV UBplusOnline Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers Versie 2.00 april 2013 Inhoudsopgave H1. Welkom bij UBplusOnline 1.1 Wat is UBplusOnline 3 1.2 Contactgegevens

Nadere informatie

SPELREGELS. Voor de vervangers in de D-pool van het OMC-073.

SPELREGELS. Voor de vervangers in de D-pool van het OMC-073. SPELREGELS Voor de vervangers in de D-pool van het OMC-073. Welkom! Beste vervanger, Van harte welkom bij de D-pool van het OMC-073. In het Onderwijs Mobiliteitscentrum-073 regelen wij als schoolbesturen

Nadere informatie

Ken jij de CAO voor de sociale werkvoorziening?

Ken jij de CAO voor de sociale werkvoorziening? Ken jij de CAO voor de sociale werkvoorziening? Dit zijn de belangrijkste punten Bestemd voor werknemers die vallen onder de CAO sociale werkvoorziening Inhoudsopgave Het hoe en waarom van deze folder

Nadere informatie

Vervanging Directie De directeur is ziek. Welke vervangingsmogelijkheden biedt het Vervangingsfonds?

Vervanging Directie De directeur is ziek. Welke vervangingsmogelijkheden biedt het Vervangingsfonds? Algemene Vereniging Schoolleiders In het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs Vervanging in de school In deze notitie vindt u van alles over de vervanging en de spelregels met het vervangingsfonds

Nadere informatie

Werk en inkomen middelbaar beroepsonderwijs. Tijdelijk werk in het middelbaar beroepsonderwijs

Werk en inkomen middelbaar beroepsonderwijs. Tijdelijk werk in het middelbaar beroepsonderwijs Werk en inkomen middelbaar beroepsonderwijs Tijdelijk werk in het middelbaar beroepsonderwijs TIJDELIJK CONTRACT 2 Steeds meer docenten in het mbo hebben tijdelijk werk. Zij hebben een tijdelijk dienstverband

Nadere informatie

Payrolling. Tentoo Collective Freelance & Flex. Aan de slag. Verschillende soorten prijsafspraken. Hoe werkt Tentoo CF&F?

Payrolling. Tentoo Collective Freelance & Flex. Aan de slag. Verschillende soorten prijsafspraken. Hoe werkt Tentoo CF&F? Welkom bij Tentoo Om het werken met Tentoo zo eenvoudig mogelijk te maken, vind je in deze brochure een toelichting op onze dienstverlening, de werkwijze en andere relevante informatie. TENTOO Sinds onze

Nadere informatie

pcou willibrord Informatie over de Flexpool

pcou willibrord Informatie over de Flexpool 25 pcou willibrord Informatie over de Flexpool 5 Wij kunnen het verschil maken voor de leerlingen. Welkom bij Stichting PCOU Voorwoord Elk kind is verschillend. Dat is de uitdaging! Je hebt als flexleerkracht

Nadere informatie

De werkwijze van freek.

De werkwijze van freek. De werkwijze van freek. CF&F Welkom bij freek. Met freek. combineer je de vrijheden van het zelfstandig ondernemerschap met de zekerheid van een dienstverband. Jij bepaalt zelf voor wie je werkt, wanneer

Nadere informatie

1 Hoe zit het juist met TADD? Als je een contract van bepaalde duur hebt, kan dit doorbroken worden voor iemand die TADD is?

1 Hoe zit het juist met TADD? Als je een contract van bepaalde duur hebt, kan dit doorbroken worden voor iemand die TADD is? 1 Hoe zit het juist met TADD? Als je een contract van bepaalde duur hebt, kan dit doorbroken worden voor iemand die TADD is? Eenmaal het schoolbestuur het ambt (opvoeder of administratief medewerker) en

Nadere informatie

Handleiding Invullen Bardiensten 2016

Handleiding Invullen Bardiensten 2016 Inleiding Deze handleiding dient als hulp voor de leden van de Nijkerkse Tennis Club (NTC) bij het zelf invoeren van de bardiensten voor het jaar 2016. Het invoeren wordt online via internet op de website

Nadere informatie

REGLEMENT POOLSCHOOL T.B.V. DE POOLERS

REGLEMENT POOLSCHOOL T.B.V. DE POOLERS REGLEMENT POOLSCHOOL T.B.V. DE POOLERS Vervangingspool De Groeiling schooljaar 2015-2016 Vooraf Binnen De Groeiling werken we met een vervangingspool. De pool is in 2009 gestart vanuit de mogelijkheid

Nadere informatie

Vragen naar aanleiding van de instructie Werkscan 2.0

Vragen naar aanleiding van de instructie Werkscan 2.0 1. Wat is de doorlooptijd voor het doorgeven van de leads? De leads worden doorgezet naar de Werkscandeskundige. Deze krijgt 5 werkdagen de tijd om een offerte op stellen. Na deze periode worden er geen

Nadere informatie

FAQ S ZORGVERVOER. Chauffeurs

FAQ S ZORGVERVOER. Chauffeurs FAQ S ZORGVERVOER Chauffeurs VEELGESTELDE VRAGEN Hier kun je terecht voor al je vragen. De vragen zijn onderverdeeld in de volgende drie categorieën: Opleiding Aan het werk Uitbetaling Het kan natuurlijk

Nadere informatie

Uitgangspunt is dat er jaarlijks een gesprek plaats vindt tussen medewerker en leidinggevende(n).

Uitgangspunt is dat er jaarlijks een gesprek plaats vindt tussen medewerker en leidinggevende(n). Kaderregeling gesprekscyclus PRIMAIR Onderwijs en REC stelling. De CAO PO geeft aan (artikel 9.4) dat de werkgever periodiek met elke werknemer gesprekken dient te voeren over het (toekomstig) functioneren.

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers Uitzend Software Diensten BV UBplusOnline Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers Versie 2.10 augustus 2013 Inhoudsopgave H1. Welkom bij UBplusOnline 1.1 Wat is UBplusOnline 3 1.2 Contactgegevens

Nadere informatie

Ziek zijn en werken in de taxisector. 2 jaar doorbetaald Werken als het kan. En verder?

Ziek zijn en werken in de taxisector. 2 jaar doorbetaald Werken als het kan. En verder? Ziek zijn en werken in de taxisector 2 jaar doorbetaald Werken als het kan En verder? Ziek zijn en werken in de taxisector Arbeidsongeschiktheid betekent dat je niet of maar deels je normale functie uit

Nadere informatie

CP16. ziek- en betermelden

CP16. ziek- en betermelden CP16 ziek- en betermelden Bent u ziek? Kunt u daarom niet werken? Geef het dan door aan uw baas. Dat is normaal in Nederland. Als u wat langer ziek bent, maakt u een afspraak met de bedrijfsarts. Als u

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Youforce

Veelgestelde vragen Youforce Veelgestelde vragen Youforce 1. Inleiding... 2 2. Ondersteuning door en instelling van internet browsers... 3 3. Inloggen/wachtwoord vergeten... 5 4. Handleiding en help... 6 5. Verwerking van en opslaan

Nadere informatie

Allianz Inkomensverzekeringen. Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers (conventioneel)

Allianz Inkomensverzekeringen. Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers (conventioneel) Allianz Inkomensverzekeringen Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers (conventioneel) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie

Nadere informatie

Mijn werkgever heeft te weinig werk

Mijn werkgever heeft te weinig werk uwv.nl werk.nl Mijn werkgever heeft te weinig werk Een WW-uitkering vanwege werktijdverkorting Wilt u meer weten? Deze brochure geeft algemene informatie. Wilt u na het lezen preciezer weten wat voor u

Nadere informatie

Ik ben ziek Wat nu? Informatie over ziekteverzuim en reïntegratie

Ik ben ziek Wat nu? Informatie over ziekteverzuim en reïntegratie Ik ben ziek Wat nu? Informatie over ziekteverzuim en reïntegratie Vooraf In deze brochure lees je wat je bij ziekteverzuim moet doen. Verzuimen is een vervelende situatie, die niemand wil, maar iedereen

Nadere informatie

Scheiden of einde relatie

Scheiden of einde relatie Scheiden of einde relatie Net zo goed als trouwen en gaan samenwonen, heeft ook het einde van een relatie of een scheiding gevolgen voor je pensioen. N.B. Op dit moment ligt de officiële pensioenleeftijd

Nadere informatie

Als ik mijn baan kwijtraak. Voorkom dat u werkloos wordt Hoe komt u weer aan werk? Wat moet u doen voor een WW-uitkering?

Als ik mijn baan kwijtraak. Voorkom dat u werkloos wordt Hoe komt u weer aan werk? Wat moet u doen voor een WW-uitkering? Als ik mijn baan kwijtraak Voorkom dat u werkloos wordt Hoe komt u weer aan werk? Wat moet u doen voor een WW-uitkering? Werk boven uitkering UWV verstrekt tijdelijk inkomen in het kader van wettelijke

Nadere informatie

www.keiinde maatschappij.nl

www.keiinde maatschappij.nl LOGBOEK MAATSCHAPPELIJKE STAGE www.keiinde maatschappij.nl Inleiding Wat is het verschil tussen stagelopen en maatschappelijke stage? Een gewone stage bereidt je voor op een beroep of beroepskeuze. Maatschappelijke

Nadere informatie

Scheiden of einde relatie

Scheiden of einde relatie Scheiden of einde relatie Net zo goed als trouwen en gaan samenwonen, heeft ook het einde van een relatie of een scheiding gevolgen voor je pensioen. Inleiding Het is nooit de bedoeling, maar we weten

Nadere informatie

Regeling bedrijfsfitness

Regeling bedrijfsfitness IBN stelt bedrijfsfitness ter beschikking aan bijna alle medewerkers. Als u wilt weten of u mee kunt doen aan bedrijfsfitness, volgt u de stappen die hieronder zijn aangegeven. Kan ik mee doen aan bedrijfsfitness?

Nadere informatie

Vrijwillige voortzetting binnen dienstverband

Vrijwillige voortzetting binnen dienstverband Aanvraag voor offerte Vrijwillige voortzetting binnen dienstverband Waarom dit formulier? U gaat (tijdelijk) minder werken, minder verdienen of u gaat met onbetaald verlof. Daardoor bouwt u (tijdelijk)

Nadere informatie

DUURZAME INZETBAARHEID

DUURZAME INZETBAARHEID Vraag en Antwoorden over de cao PO 2014 ( bron site AOB) LOON Is er een loonsverhoging? Ja. Na vijf jaar nullijn worden de lonen per 1 september 2014 structureel verhoogd met 1,2 procent. Aanvankelijk

Nadere informatie

Het persoonlijke digitaal personeelsdossier

Het persoonlijke digitaal personeelsdossier Het persoonlijke digitaal personeelsdossier Zoals bekend verzorgt Stichting Concent uit Zwolle de personeels- en salarisadministratie van Stichting Sirius. Stichting Concent is een administratie-/advieskantoor

Nadere informatie

Prokx Payrolling BV. Flexonline

Prokx Payrolling BV. Flexonline Prokx Payrolling BV Handleiding Virtuele Vestiging Flexonline Afbeelding 1: Website Prokx Payrolling 1 Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 1. Inloggen op de Virtuele Vestiging pagina 4 2. Module Plaatsingen

Nadere informatie

Payroll bij Connexie: Wat betekent dit voor jou als werknemer?

Payroll bij Connexie: Wat betekent dit voor jou als werknemer? Payroll bij Connexie: Wat betekent dit voor jou als werknemer? Het bedrijf waar je werkt of gaat werken maakt gebruik van de payrolldiensten van Connexie. Je staat op het punt om een dienstverband aan

Nadere informatie

Het Generatiepact. Inhoudsopgave. 3 Wat is het Generatiepact?

Het Generatiepact. Inhoudsopgave. 3 Wat is het Generatiepact? het Generatiepact Inhoudsopgave 3 Wat is het Generatiepact? 5 Wanneer kan ik meedoen aan het Generatiepact? 6 De 55-jarigenregeling 11 De 60-jarigenregeling 16 De overgang van de 55-jarigenregeling naar

Nadere informatie

5 Wanneer kan ik meedoen aan het Generatiepact? 16 De overgang van de 55-jarigenregeling naar de 60-jarigenregeling

5 Wanneer kan ik meedoen aan het Generatiepact? 16 De overgang van de 55-jarigenregeling naar de 60-jarigenregeling het Generatiepact Inhoudsopgave 3 Wat is het Generatiepact? 5 Wanneer kan ik meedoen aan het Generatiepact? 6 De 55-jarigenregeling 11 De 60-jarigenregeling 16 De overgang van de 55-jarigenregeling naar

Nadere informatie

Formulier functioneringsgesprek en procedure. Vertrouwelijk. Onderdeel A

Formulier functioneringsgesprek en procedure. Vertrouwelijk. Onderdeel A Formulier functioneringsgesprek en procedure Vertrouwelijk Naam personeelslid Functie Naam formele gesprekspartner Functie Datum functioneringsgesprek Datum doelstellingengesprek Onderdeel A Gespreksonderwerpen

Nadere informatie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie Online urenregistratie Versie 1.4 Release 26-07-2013 I Inhoudsopgave Deel I voor werknemers 1 Deel II App 7 voor werknemers 1 1 voor werknemers Met Multicraft Online is het mogelijk om 24 uur per dag online

Nadere informatie

Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling. werknemers (conventioneel)

Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling. werknemers (conventioneel) verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers (conventioneel) Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers (conventioneel) Wat leest u in deze productwijzer?

Nadere informatie

WERK EN INKOMEN MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS. Tijdelijk werk in het middelbaar beroepsonderwijs

WERK EN INKOMEN MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS. Tijdelijk werk in het middelbaar beroepsonderwijs WERK EN INKOMEN MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS Tijdelijk werk in het middelbaar beroepsonderwijs 2 3 Steeds meer docenten in het mbo hebben tijdelijk werk. Zij hebben een tijdelijk dienstverband bij een onderwijsinstelling

Nadere informatie

Een nieuwe baan. Je toekomst uitgestippeld

Een nieuwe baan. Je toekomst uitgestippeld Een nieuwe baan Je toekomst uitgestippeld Inhoud Je nieuwe baan en StiPP 2 Verandert er iets aan mijn pensioen? 4 Niet elke pensioenregeling is hetzelfde 5 Waardeoverdracht naar StiPP 7 Je nieuwe baan

Nadere informatie

Wat zijn belangrijke doelen voor jouw school de komende jaren?

Wat zijn belangrijke doelen voor jouw school de komende jaren? CAO en de St. KOE Wat zijn belangrijke doelen voor jouw school de komende jaren? Wat zijn belangrijke professionele doelen voor jouzelf de komende jaren? Waar zou de St. KOE de komende jaren aan moeten

Nadere informatie

Praktijkinstructie Personeelsadministratie 3 (CSE09.3/CREBO:50178)

Praktijkinstructie Personeelsadministratie 3 (CSE09.3/CREBO:50178) instructie Personeelsadministratie 3 (CSE09.3/CREBO:50178) pi.cse09.3.v3 ECABO, 1 september 2003 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, overgenomen, opgeslagen of

Nadere informatie

Werk en inkomen. Flexwerken in het middelbaar beroepsonderwijs. beroepsonderwijs. middelbaar. Bepaalde of onbepaalde tijd

Werk en inkomen. Flexwerken in het middelbaar beroepsonderwijs. beroepsonderwijs. middelbaar. Bepaalde of onbepaalde tijd Werk en inkomen middelbaar beroepsonderwijs Flexwerken in het middelbaar beroepsonderwijs Steeds meer docenten werken in het mbo met een flexibel contract. Dit heeft gevolgen voor de arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

Tijdelijk personeel Vervanging en Vervangers. De Basis Versie 2.0 februari 2013. V e r v a n g i n g e n V e r v a n g e r s P a g i n a 1 v a n 1 0

Tijdelijk personeel Vervanging en Vervangers. De Basis Versie 2.0 februari 2013. V e r v a n g i n g e n V e r v a n g e r s P a g i n a 1 v a n 1 0 Tijdelijk personeel Vervanging en Vervangers De Basis Versie 2.0 februari 2013 P a g i n a 1 v a n 1 0 INHOUD 1. UITGANGSPUNTEN... 3 2. DOELSTELLINGEN... 3 3. REGELING... 3 3.1, INZET VAN VERVANGERS...

Nadere informatie

Minder personeelskosten? 12 praktische tips

Minder personeelskosten? 12 praktische tips Minder personeelskosten? 12 praktische tips Inleiding Wanneer u met uw bedrijf bezig bent, dan kijkt u vaak naar de toekomst. Welke doelen stellen we? Wat moeten we nog verbeteren? En wat doet de concurrentie?

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Hulpvrager Noordoostpolder.

Veel gestelde vragen Hulpvrager Noordoostpolder. Veel gestelde vragen Hulpvrager Noordoostpolder. Is er gegarandeerd een schoonmaakondersteuner voor mij? Zodra u een aanvraag heeft gedaan, gaat het systeem op zoek naar een schoonmaakondersteuner voor

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Bijlage 9, versie 2, d.d. 10-02-2015

Zorgovereenkomst Bijlage 9, versie 2, d.d. 10-02-2015 Met een zorginstelling Dit is een overeenkomst van opdracht tussen twee partijen: De budgethouder is de opdrachtgever die zorg inkoopt. De zorgverlener is de opdrachtnemer; Zorg La Fleur. 1. De budgethouder

Nadere informatie

1. Wanneer komt een personeelslid in aanmerking voor BAPO?...2. 2. Hoeveel uren BAPO-verlof kan een personeelslid krijgen?...2

1. Wanneer komt een personeelslid in aanmerking voor BAPO?...2. 2. Hoeveel uren BAPO-verlof kan een personeelslid krijgen?...2 BAPO: VEEL GESTELDE VRAGEN. 1. Wanneer komt een personeelslid in aanmerking voor BAPO?...2 2. Hoeveel uren BAPO-verlof kan een personeelslid krijgen?...2 3. Hoe dient een personeelslid, dat gebruik wenst

Nadere informatie

1. Wat is je huidige werksituatie in het onderwijs? 2. Wil je een volgende stap maken in je loopbaan?

1. Wat is je huidige werksituatie in het onderwijs? 2. Wil je een volgende stap maken in je loopbaan? Table. Wat is je huidige werksituatie in het onderwijs? Werkend Werkzoekend 37 63 95, 95, 95, 2. Wil je een volgende stap maken in je loopbaan? Misschien N.v.t. 975 8 464 84 29,2 24,3 43,9 2,5 29,3 24,3

Nadere informatie

Verzuimprotocol: ziekteverlof aanvragen

Verzuimprotocol: ziekteverlof aanvragen Bij verzuim ligt het accent op wat je nog wel kan. Ziek is ziek, maar betekent niet automatisch dat je niet kunt werken. Ziekteverzuim is minder vrijblijvend en vraagt van werkgever en medewerker meer

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Uren, looptijden, uitbetaling en meer

Veelgestelde vragen Uren, looptijden, uitbetaling en meer Veelgestelde vragen Uren, looptijden, uitbetaling en meer Veelgestelde vragen over uren, looptijden, uitbetaling en meer 1. Wat is het verschil tussen contracturen, looptijd en werktijd? Contracturen Het

Nadere informatie

Haagse Wijk- en WoonZorg Flexwerk Dat wérkt!

Haagse Wijk- en WoonZorg Flexwerk Dat wérkt! Haagse Wijk- en WoonZorg Flexwerk Dat wérkt! 1 Flexwerk_brochure-a.indd 1 HWW Zorg Flexwerk Haagse Wijk- en WoonZorg (HWW Zorg) afdeling Flexwerk is opgericht om, waar nodig, binnen HWW Zorg extra handen

Nadere informatie