Accu's horen bij Klein Chemisch Afval en kunnen aangeboden worden bij het KCA depot. Accu's worden niet opghaald als grofvuil.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Accu's horen bij Klein Chemisch Afval en kunnen aangeboden worden bij het KCA depot. Accu's worden niet opghaald als grofvuil."

Transcriptie

1 Aarde Aarde mag niet worden ingeleverd op de Milieustraat. Dit moet worden ingeleverd bij een particulier vuilverwerkingbedrijf. Let op: deze bedrijven vragen waarschijnlijk om een schoon grond verklaring. Als u geen schoongrond verklaring kunt overhandigen wordt het tarief voor vervuilde grond berekend. Accu's Accu's horen bij Klein Chemisch Afval en kunnen aangeboden worden bij het KCA depot. Accu's worden niet opghaald als grofvuil. Aluminium Aluminium is een metaal en hoort in de metaalcontainer. Bij voorkeur wordt het aluminium vrij gemaakt van overige vervuiling zoals bijvoorbeeld kunststof en textiel. Aluminium kan worden opgehaald als grofvuil. Asbest Asbest mag nooit in de huisvuilcontainers (dus niet in de grijze of groene container) of bij het grof huisvuil worden aangeboden. Dit gevaarlijke materiaal kan -mits op de juiste wijze verpakt- gebracht worden op de Milieustraat. Het asbest dient buiten de Milieustraat te worden ingepakt. Kleine zaken als eterniet plantenbakken mogen worden aangeboden maar moeten ook worden ingepakt. Op de Milieustraat kunt u speciaal verpakkingsmateriaal krijgen om uw asbest in te pakken. Op de Milieustraat is ook documentatie aanwezig met regels voor het aanleveren van asbest. Bedrijfsmatig asbest wordt niet geaccepteerd op de Milieustraat. Asresten van openhaard of barbecue In kleine hoeveelheden mag het in de GFT bak. Grote hoeveelheiden kunt u beter in het restafval deponeren. Kijk goed, voordat u het weggooit, of er geen gloeiende delen meer in het as zitten. Banden Autobanden mogen worden aangeboden op de Milieustraat met een maximum van 5 stuks. De velgen mogen niet meer aan de banden zitten. Fiets- en bromfietsbanden mogen niet bij de autobanden. Deze worden als restafval behandeld of kunnen worden aangeboden bij de fietsenwinkels. Batterijen Batterijen moeten afgevoerd worden als Klein Chemisch Afval. U kunt lege batterijen ook inleveren bij diverse winkels. Beton Beton valt onder de categorie schoon puin. Beton wordt niet opgehaald als grofvuil. En wordt niet geaccepteerd op de Milieustraat. Zie puin afval.

2 Bielzen en geïmpregneerd hout. (c-hout) Tuinbielzen en ander geïmpregneerd houtafval zoals tuinschuttingen kunt u uitsluitend brengen naar de Milieustraat, het hout van deze bielzen is niet geschikt voor hergebruik omdat het met giftige stoffen is behandeld. Bitumen en dakgrind Dakafval en dakgrind worden niet geaccepteerd op de Milieustraat. Zie bouw- & sloopafval. Bladeren Bladeren kunt u in de GFT bak deponeren. Een grote hoeveelheid bladeren kunt u storten in de container tuin- en snoeiafval. Boeken Afgedankte boeken kunt u kwijt in de container voor oud papier. Brandblussers Zie drukhouders. Compost Composteren van GFT-afval is gunstig voor het milieu omdat het anders op de afvalberg of in de verbrandingsoven verdwijnt. Verbranding van gewoon afval in een afvalverbrandingsinstallatie levert energie op, maar dit geldt niet voor het vochtige GFT-afval, dat voor ongeveer 80% uit water bestaat. Als GFT-afval niet meer wordt verbrand, levert de verbranding van het overige afval een hoger energierendement op. Composteren is dus een goede zaak. Daarnaast is verbranden veel duurder dan composteren. Computers Afgedankte computerapparatuur kunt u brengen naar de Milieustraat, u kunt deze ook aanbieden als grofvuil. Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer Dakgrind Zie bitumen en dakgrind. Drukhouders Afgekeurde drukhouders kunt u uitsluitend brengen naar een particulier verwerking bedrijf. Binnen de Gemeente Katwijk zit het bedrijf Jongeneel op de Voorschoterweg in Valkenburg. Let op hier moet voor betaald worden. Eterniet Eterniet zie asbest.

3 Fietsbanden Fietsbanden zie banden. Fietswrakken Afgedankte fietsen kunt u brengen naar de Milieustraat. U kunt fietswrakken ook laten ophalen als grofvuil. Maak hiervoor een afspraak via het callcenter van de Gemeente Katwijk op telefoonnummer Flessen Flessen kunt u kwijt in de glascontainers die op verschillende locaties in de gemeente staan. Ook kunt u uw flessen brengen naar onze Milieustraat. Frituurvet en frituurolie Frituurvet en frituurolie kunt u bij het restafval kwijt. Op de Milieustraat kunt u frituurvet en frituurolie ook inleveren, maar dit is niet verplicht. TIP: Bewaar bij het vullen van de frituurpan de orginele verpakking. Zodra u het vet wilt verversen kunt u de oude verpakking gebruiken om het vet of de olie in te doen. Gasflessen Zie drukhouders. Gasfornuis Een gasfornuis hoort bij wit- en bruingoed. Dit mag gratis aangeleverd worden op de Milieustraat. Een (gas-) fornuis wordt ook opgehaald als grofvuil. Gasontladingslampen TL buizen en spaarlampen kunt u brengen naar het KCA depot op de Milieustraat. Gewone lampen kunt u kwijt bij het restafval, niet in de glascontainer. Gipsplaten en gipsblokken Gipsplaten en gipsblokken kunt u niet brengen naar de Milieustraat. Zie bouw & sloop afval. Glas en spiegels Vlakglas en spiegels kunt u brengen naar de Milieustraat. Vlakglas en spiegels kunnen niet als grofvuil aangeboden worden. Inleveren van vlakglas en spiegels op de Milieustraat is gratis.

4 Gloeilamp Een gloeilamp mag bij het restafval en hoort niet in de glasbak. Grof groen en takken Takken en grof groen afval kunt u naar de Milieustraat brengen. In het voor- en najaar (maart, april, mei, november en december) wordt grof tuinafval en snoeihout (takken) op verzoek gratis opgehaald. Hiervoor kunt u een afspraak maken via Takken mogen maximaal 125 cm lang zijn en moeten worden gebundeld. Daarnaast mag de doorsnee van zowel bomen als takken maximaal twintig centimeter zijn. Potplanten, aarde, zand, tegels schuttingen e.d. worden niet meegenomen. Zand, aarde en tegels kunt u bij een particulier bedrijf inleveren. Deze worden niet op de Milieustraat geaccepteerd. Grofvuil Als uw oude spullen nog goed te gebruiken zijn, kunt u in plaats van de spullen weg te gooien ze ook aanbieden bij een kringloopbedrijf. In Katwijk zijn er verschillende initiatieven, zoals Mannenkoor Jubilate ( ), Stichting help ons helpen ( ). De stichting Hoe Katwijk zamelt bruikbare kleding en textiel in voor Roemenië. Op zaterdag tussen 10:00 en 12:00 uur kunt u uw oude kleding inleveren op de Prins Hendrikkade, op het terrein waar vroeger de Chemische Industrie gevestigd was. Hout Alles wat van hout is kunt u brengen naar de Milieustraat. Is het materiaal geïmpregneerd dan gaat het bij het c-hout in een andere container. Hout is uitstekend bruikbaar in de spaanplaatindustrie. Huishoudelijk afval Huisvuil moet u aanbieden in het inzamelmiddel dat u beschikbaar is gesteld. Dat kan een minicontainer of (ondergrondse) verzamelcontainer zijn. Heeft u een minicontainer, dan mag u geen vuilniszakken of dozen bijplaatsen naast minicontainer. Dat geldt ook voor de gebruikers van de (ondergrondse) verzamelcontainers. Is de verzamelcontainer vol, bel dan met de Gemeente Katwijk op telefoonnummer Heeft u meer afval dan u kwijt kunt in uw minicontainer, vraag dan een extra minicontainer aan. Het team Reiniging van de Gemeente Katwijk kan u hierover informeren. IJzer zie metalen. Injectienaalden Injectienaalden moeten in een speciale verpakking aangeboden worden als Klein Chemisch Afval. Deze verpakking is via de apotheek te verkrijgen. De apotheek neemt ook oude injectienaalden in. Karton Karton, zie papier en karton.

5 Kerstbomen Kerstbomen moeten worden aangeboden via de inzameling kerstbomen. Deze wordt jaarlijks gehouden op diverse locaties binnen de gemeente Katwijk. Rond de jaarwisseling wordt dit in de lokale kranten aangekondigd. Kleding Kleding hoort in de textielbak. Deze staan op verschillende locaties in de gemeente Katwijk. Op de Milieustraat kunt u ook textiel brengen. Let op dat de kleding nog heel en schoon is. Klein Chemisch Afval (KCA) Klein chemisch afval (KCA) bevat stoffen die schadelijk zijn voor gezondheid en milieu. Deze producten mogen dus nooit bij het gewone huisvuil terecht komen. De volgende materialen horen bij het KCA: Huishouden: batterijen, spaarlampen/energiezuinige lampen, Tl-buizen, vloeibare gootsteenontstopper, lampenolie, petroleum, bestrijdingsmiddelen/insecticiden. Medicijnkastje: medicijnen, kwikthermometers, injectienaalden, cosmetica. Doe-het-zelf: verf op water- en op terpetinebasis, lak, beits en houtverduurzamingsmiddelen en bij het verven gebruikte producten. Hobby: fotofixeer, foto-ontwikkelaar, etsvloeistoffen, zoutzuur. Vervoer: accu s, benzine, motorolie, afgewerkte olie en remolie, oliefilters. Batterijen kunt u ook in diverse winkels inleveren. Medicijnen kunt u terugbrengen naar de apotheek. Injectienaalden in een onbreekbare, harde verpakking. Doe waar mogelijk uw KCA in de originele verpakking. Klein Gevaarlijk Afval Chemisch afval van bedrijven heet Klein Gevaarlijk Afval (KGA). Bedrijven kunnen KGA inleveren op de Milieustraat. Hier moet wel voor betaald worden. Koelkast Op de Milieustraat mogen koelkasten gratis aangeboden worden. Eventueel kan de afgedankte koelkast ook als grofvuil opgehaald worden. Koopt u een nieuwe koelkast dan neemt de winkelier meestal de oude koelkast gratis mee. Bedrijfsmatige koelkasten en koelvitrines worden niet aangenomen op het brengstation. Kunststof Op de Milieustraat wordt kunststof niet apart ingezameld. Dit mag wel ingeleverd worden, dit gaat door het grofvuil. Magnetronschaal zie ovenschaal.

6 Matras Een oud matras kan in de restafvalcontainer op de Milieustraat. Metalen Alle metalen zijn goed herbruikbaar in de metaalindustrie. Verwijder zoveel mogelijk alle vervuiling zoals kunststof en textiel. U kunt de materialen brengen naar de Milieustraat. Olie Motorolie van auto's en motoren moet ingeleverd worden als KCA. Plantaardige en dierlijke consumptieolie kan op de Milieustraat gebracht worden. U kunt het ook in de verpakking, goed afgesloten, bij het restafval deponeren. Ovenschaal Een kapotte oven- of magnetronschaal van steen of glas mag in het restafval. Hittebestendig glas heeft een andere samenstelling dan verpakkingsglas waardoor het onbruikbaar is voor hergebruik. Papier en karton Oud papier en karton kunt u deponeren in de papierbakken op de milieuparkjes en op de Milieustraat. Daarnaast verzamelen een aantal verenigingen oud papier. Katwijk: Geen huis aan huis inzameling. Rijnsburg: Iedere donderdag in de even weken wordt papier huis aan huis ingezameld door de stichting Adam Srodon Polen. Valkenburg: Iedere tweede en laatste dinsdag van de maand wordt papier huis aan huis ingezameld door Sociëteit De Peuk. Piepschuim Piepschuim, in vaktermen EPS kunt u brengen naar de Milieustraat. Dit gaat in de restafvalcontainer. Printercartridges Printcartridges en lege tonercartridges kunt u inleveren bij de winkel waar u ze heeft gekocht. U kunt ze ook brengen naar het KCA depot op onze Milieustraat. Puin Puin, zoals brokken beton, dakpannen, stenen en dergelijke, kunt u niet brengen naar de Milieustraat. Puin wordt ook niet opgehaald als grofvuil. Puin moet u bij een particulier bedrijf inleveren. Sanitair Zie puin.

7 Schuttingen Zelf brengen naar de Milieustraat. Oude schuttingen horen in de container voor geïmpregneerd- en tuinhout. Spaarlampen zie gasontladingslampen. Spiegels Zie glas en spiegels. Takken zie grof groen en takken. Tapijt en vloerbedekking Uw oude tapijt kunt u brengen naar de Milieustraat. Kunt u het niet zelf brengen dan kunt u het aanmelden als grofvuil. Het wordt op afspraak bij u opgehaald. Textiel, kleding en schoenen Op diverse plaatsen in uw gemeente vindt u kledingcontainers. Uiteraard is het ook mogelijk om uw kleding te brengen naar onze Milieustraat, ook daar staan kledingcontainers. Schone gordijnen en grote lappen stof mag u ook in de kledingcontainers aanbieden. TL buizen zie gasontladingslampen. Toner Zie printercartridges Verf Ingedroogde verfblikken mogen in het restafval. Restjes verf moet als KCA aangeboden worden. Vloerbedekking Zie tapijt en vloerbedekking. Wit- en bruingoed Afgedankte kleine en grote elektrische- of elektronische huishoudelijke apparaten zoals koel- en vriesapparatuur, vaatwasmachines, centrifuges, droogautomaten, fornuizen, magnetrons, televisies,

8 videoapparatuur, computers, printers, typemachines, kopieermachines etc. kunt u terugbrengen naar de winkelier of gratis afgeven op de Milieustraat. Zand Zand mag niet worden ingeleverd op de Milieustraat. Dit moet worden ingeleverd bij een particulier vuilverwerking bedrijf. Let op deze vragen waarschijnlijk om een schoon grond verklaring. Zeil Dit mag aangeboden worden op de Milieustraat. Dit gaat bij het grof rest afval.

Afval doe je in de goede bak.

Afval doe je in de goede bak. Cliënt Roteb Omschrijving Flyer Afvalwijzer Ordernummer 155.00.015 Datum 12 september 2012 Afval doe je in de goede bak. Dat doe je goed! Afvalwijzer 2012/2013 Huishoudelijk restafval

Nadere informatie

Welk soort afval is dit? En is dit grofvuil?

Welk soort afval is dit? En is dit grofvuil? Welk soort afval is dit? En is dit grofvuil? Grofvuil: Al het grof huishoudelijk afval dat niet in de ondergrondse afvalcontainer, mini/maxi container of vuilniszak past en geen schadelijke stoffen bevat.

Nadere informatie

Afvalbrengstation. Volg de aanwijzingen van het personeel

Afvalbrengstation. Volg de aanwijzingen van het personeel fvalbrengstation Afvalbrengstation Als inwoner van Amstelveen kunt u bij het Afvalbrengstation terecht voor al uw huishoudelijk afval dat gescheiden aangeboden moet worden. A f va l s c h e i d i n g Echt

Nadere informatie

Accu-oplader en adapter Wit- en bruingoed X X. Auto Autosloperij X

Accu-oplader en adapter Wit- en bruingoed X X. Auto Autosloperij X Soort afval / grofvuil Opmerkingen Kan naar gemeentewerf gebracht worden Aarde/Grond Accu KCA Kan door gemeente opgehaald worden Zelf afvoeren naar particuliere afvalinzamelaar Accu-oplader en adapter

Nadere informatie

1 ALGEMEEN Artikel 1. Begripsomschrijvingen HUISHOUDELIJKE AFVALSTOFFEN... 3

1 ALGEMEEN Artikel 1. Begripsomschrijvingen HUISHOUDELIJKE AFVALSTOFFEN... 3 UITVOERINGSBESLUIT AFVALSTOFFEN- VERORDENING concept Auteur Jan ten Klooster Functie medewerker beleidsuitvoering Datum oktober 2016 Inhoudsopgave 1 ALGEMEEN... 3 Artikel 1. Begripsomschrijvingen... 3

Nadere informatie

ASBESTVERWIJDERINGSINSTRUCTIES

ASBESTVERWIJDERINGSINSTRUCTIES Pagina 2 (KCA-logo, vuilnisemmer met kruis, toevoegen) apart: Goed voor het milieu U gebruikt thuis producten die gevaarlijk zijn voor het milieu, tenminste als u ze gewoon weggooit. Dit wordt het klein

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten

Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Aalten. Nr. 31785 28 februari 2017 Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten Burgemeester en wethouders van Aalten; overwegende, dat in

Nadere informatie

Klein Chemisch Afval -> zelf naar milieupark brengen. Geen grofvuilafspraak mogelijk-> zelf naar milieupark. brengen. brengen

Klein Chemisch Afval -> zelf naar milieupark brengen. Geen grofvuilafspraak mogelijk-> zelf naar milieupark. brengen. brengen Welk soort afval is dit? En is dit grofvuil? Grofvuil: Al het grof huishoudelijk afval dat niet in de ondergrondse afvalcontainer, mini/maxi container of vuilniszak past en geen schadelijke stoffen bevat.

Nadere informatie

Grondstof voor een beter milieu

Grondstof voor een beter milieu Afval is Grondstof voor een beter milieu ISO-14001 Haal meer uit afval Gescheiden inzameling De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) zorgt voor het inzamelen van het huishoudelijk afval in Gooi en Vechtstreek.

Nadere informatie

Klein Chemisch Afval -> zelf naar milieupark brengen

Klein Chemisch Afval -> zelf naar milieupark brengen Welk soort afval is dit? En is dit grofvuil? Grofvuil: Al het grof huishoudelijk afval dat niet in de ondergrondse afvalcontainer, mini/maxi container of vuilniszak past en geen schadelijke stoffen bevat.

Nadere informatie

Geheugensteun afval. Afvalscheiden: wat, waar en waarom DIENST WIJKEN

Geheugensteun afval. Afvalscheiden: wat, waar en waarom DIENST WIJKEN Geheugensteun afval Afvalscheiden: wat, waar en waarom DIENST WIJKEN Afvalscheiden: wat, waar en waarom Overal komt afval vrij. In winkels, ziekenhuizen, op scholen en natuurlijk thuis. Dit afval is overal

Nadere informatie

Deelsessie 3 Inzameling en recycling van grof huisvuil

Deelsessie 3 Inzameling en recycling van grof huisvuil Deelsessie 3 Inzameling en recycling van grof huisvuil Rene Huisman (RAD Hoeksche Waard) Kees Lamain(Areareiniging) Meer recycling via de milieustraten Rene Huisman (RAD Hoeksche Waard) MEER RECYCLING

Nadere informatie

Stadsenquête Leiden 2004

Stadsenquête Leiden 2004 Hoofdstuk 16. Milieu Samenvatting Leiden heeft een Milieustraat aan de J.C. Rijpstraat. Vergeleken met voorgaande jaren zijn zowel de bekendheid als het gebruik verder toegenomen. In de Stadsenquête van

Nadere informatie

overzicht grofvuil 1) BRANDBAAR GROFVUIL (wat niet in een restafvalzak kan)

overzicht grofvuil 1) BRANDBAAR GROFVUIL (wat niet in een restafvalzak kan) 1) BRANDBAAR GROFVUIL (wat niet in een restafvalzak kan) VLOERBEKLEDING vloerbekleding vinyl tapijten divers rubber matten linoleum kurktegels KUNSTSTOFFEN plastic en kunststofplaten plastic bakken en

Nadere informatie

DOE MEE! Afval scheiden. Dat scheelt een hoop

DOE MEE! Afval scheiden. Dat scheelt een hoop DOE MEE! Afval scheiden. Dat scheelt een hoop Ook u kunt nog veel kilo s scheiden Veel Amsterdammers scheiden hun afval al. De een wat meer, de ander wat minder. Toch komt er nog steeds veel herbruikbaar

Nadere informatie

Kringloopbedrijf n Roondgaank Nijverheidsstraat 19 17a 7461 AD Rijssen

Kringloopbedrijf n Roondgaank Nijverheidsstraat 19 17a 7461 AD Rijssen Kringloopbedrijf n Roondgaank Nijverheidsstraat 19 17a 7461 AD Rijssen Maatschappelijke functie Inboedelservice Inleveren/ophalen goederen Ruim gevulde winkel Afvalbrengpunt Kringloopbedrijf n Roondgaank

Nadere informatie

Invulling Milieubeleids- en Uitvoeringsregels AFVALSTOFFENVERORDENING WORMERLAND

Invulling Milieubeleids- en Uitvoeringsregels AFVALSTOFFENVERORDENING WORMERLAND GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Wormerland. Nr. 7132 26 januari 2015 Invulling Milieubeleids- en Uitvoeringsregels AFVALSTOFFENVERORDENING WORMERLAND Vastgesteld door burgemeester en wethouders

Nadere informatie

overzicht grofvuil x x x (Luchtbal & Wilrijk) kunststofplaten plastik bakken, dozen x x x (Luchtbal & Wilrijk)

overzicht grofvuil x x x (Luchtbal & Wilrijk) kunststofplaten plastik bakken, dozen x x x (Luchtbal & Wilrijk) 1) BRANDBAAR GROFVUIL (wat niet in een restafvalzak kan) omschrijving ophaling aan huis ophaling aan huis containerpark containerpark containerpark VLOERBEKLEDING overzicht grofvuil vloerbekleding vinyl

Nadere informatie

Stadsenquête Leiden 2003

Stadsenquête Leiden 2003 Hoofdstuk 21. Milieu Samenvatting Zeven op de tien Leidenaren kent de Milieustraat, aan de J.C. de Rijpstraat, een voorziening waar inwoners van Leiden op vertoon van een legitimatie hun grof huishoudelijk

Nadere informatie

Selectief verwijderd en separaat aangeboden asbest; Binnen verpakking lucht en vezeldicht materiaal;

Selectief verwijderd en separaat aangeboden asbest; Binnen verpakking lucht en vezeldicht materiaal; ASBEST Als asbest wordt geaccepteerd: Selectief verwijderd en separaat aangeboden asbest; Asbestcementbuizen; Ingezameld asbest. Voorwaarden: Materiaal van te voren bevochtigen; Dubbel verpakt aanleveren;

Nadere informatie

Klein Chemisch Afval -> zelf naar milieupark brengen

Klein Chemisch Afval -> zelf naar milieupark brengen Welk soort afval is dit? En is dit grofvuil? Grofvuil: Al het grof huishoudelijk afval dat niet in de ondergrondse afvalcontainer, mini/maxi container of vuilniszak past en geen schadelijke stoffen bevat.

Nadere informatie

Zeg ook JA tegen afval scheiden.

Zeg ook JA tegen afval scheiden. Zeg ook JA tegen afval scheiden. Elkaar iets beloven. Voor een betere toekomst. Zonder het onnodig verbruiken en weggooien van grondstoffen. Om dat te kunnen realiseren moeten we met elkaar JA zeggen tegen

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluiten Afvalstoffenverordening gemeente Meppel

Uitvoeringsbesluiten Afvalstoffenverordening gemeente Meppel GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Meppel. Nr. 42105 15 mei 2015 Uitvoeringsbesluiten Afvalstoffenverordening gemeente Meppel Nr. 683152 Artikel 2 lid 1 Het college wijst de volgende inzameldienst

Nadere informatie

Acceptatiebeleid Afvalaanbiedstation Duiven 2016 van de gemeente Duiven 1e wijziging dd augustus 2016

Acceptatiebeleid Afvalaanbiedstation Duiven 2016 van de gemeente Duiven 1e wijziging dd augustus 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Duiven. Nr. 126701 15 september 2016 Acceptatiebeleid Afvalaanbiedstation Duiven 2016 van de gemeente Duiven 1e wijziging dd augustus 2016 Zaaknummer: 15DV02544

Nadere informatie

AFVAL SCHEIDEN? Kijk voor meer info op de achterkant van de kalender!

AFVAL SCHEIDEN? Kijk voor meer info op de achterkant van de kalender! AFVAL SCHEIDEN? Kijk voor meer info op de achterkant van de kalender! 2018 Voor al uw meldingen/vragen inzake onderhoud aan de openbare ruimte of reiniging kunt u bellen met de gemeente: 140299 Of kijk

Nadere informatie

Sorteer mee met de afvalwijzer 2016

Sorteer mee met de afvalwijzer 2016 Sorteer mee met de afvalwijzer 2016 www.sorteermee.nl Hoe kunt u uw afval nóg beter sorteren? Afval wordt gescheiden in de volgende categorieën: glas, papier, karton, gft, klein chemisch afval, PMD, textiel

Nadere informatie

Stadsenquête Leiden 2001

Stadsenquête Leiden 2001 Hoofdstuk 9. Milieu Samenvatting De Milieustraat is een (vrij nieuwe) voorziening waar bewoners zich kunnen ontdoen van hun grof huishoudelijk afval. Ruim twee op de tien Leidenaren heeft hier al eens

Nadere informatie

Sorteergids Sorteer uw afval: t is voor iedereen goed, als u t juist doet.

Sorteergids Sorteer uw afval: t is voor iedereen goed, als u t juist doet. Sorteergids Sorteer uw afval: t is voor iedereen goed, als u t juist doet. Grof Karton Dit sorteren wij in de stad Antwerpen Meer info op: GFT Groente-, Fruiten Tuinafval Plantaardig afval + koffiefilters,

Nadere informatie

Coolsingel 65 3012 AC Rotterdam T (010) 27 59 000 welcome@0-to-9.nl www.0-to-9.nl gevestigd in:

Coolsingel 65 3012 AC Rotterdam T (010) 27 59 000 welcome@0-to-9.nl www.0-to-9.nl gevestigd in: Omschrijving Cliënt Roteb Omschrijving Stadskrant Ordernummer 155.00.021 Datum 17 september 2012 Afval in de juiste bak Dat doe je goed! Binnenkort kunnen we niet meer om afvalscheiden

Nadere informatie

REGELS VOOR AANBIEDEN

REGELS VOOR AANBIEDEN REGELS VOOR AANBIEDEN Om de afvalinzameling goed te laten verlopen, is het belangrijk dat u onderstaande regels voor het aanbieden van de containers goed opvolgt. Containers die niet goed aangeboden zijn,

Nadere informatie

Jaarrapportage. Afvalstoffenrapportage 2013 gemeente Brummen - INT

Jaarrapportage. Afvalstoffenrapportage 2013 gemeente Brummen - INT Jaarrapportage Afvalstoffenrapportage 2013 gemeente Brummen Inhoud 1. Inleiding ------------------------------------------------------------------------------------ 3 2. Afvalstoffenoverzicht ------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN?

VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN? VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN? VERHUIZEN Eindelijk komt het er van het huis op te ruimen en afstand te doen van die oude klok die al jaren ligt te verstoffen op zolder. En wat te denken van de

Nadere informatie

INFORMATIE AFVALSTOFFENINZAMELING 2012 HOF VAN TWENTE

INFORMATIE AFVALSTOFFENINZAMELING 2012 HOF VAN TWENTE INFORMATIE AFVALSTOFFENINZAMELING 2012 HOF VAN TWENTE Informatie of klachten: Container niet geleegd? Bel Twente Milieu 0900-8520111 Andere vragen of klachten? Bel gemeente Hof van Twente 0547 858585 Algemene

Nadere informatie

Acceptatiebeleid Afvalaanbiedstation gemeente Duiven 2017

Acceptatiebeleid Afvalaanbiedstation gemeente Duiven 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Duiven. Nr. 188941 30 december 2016 Acceptatiebeleid Afvalaanbiedstation gemeente Duiven 2017 Gelet op de bepalingen in: Wet Milieubeheer; Activiteitenregeling

Nadere informatie

Verzameluitvoeringsbesluit krachtens de Afvalstoffenverordening gemeente Hoogeveen 2005. gelet op de Afvalstoffenverordening gemeente Hoogeveen 2005:

Verzameluitvoeringsbesluit krachtens de Afvalstoffenverordening gemeente Hoogeveen 2005. gelet op de Afvalstoffenverordening gemeente Hoogeveen 2005: Verzameluitvoeringsbesluit krachtens de Afvalstoffenverordening gemeente Hoogeveen 2005. BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN HOOGEVEEN, gelet op de Afvalstoffenverordening gemeente Hoogeveen 2005: B E S L U

Nadere informatie

93% papier en karton 86% flessen /glas 85% gft (groente/fruit/tuinafval) klein chemisch afval / elektrische apparaten 68% 66% textiel / kleding 55%

93% papier en karton 86% flessen /glas 85% gft (groente/fruit/tuinafval) klein chemisch afval / elektrische apparaten 68% 66% textiel / kleding 55% 1 2 4 papier en karton 93% flessen /glas 86% gft (groente/fruit/tuinafval) 85% klein chemisch afval / elektrische apparaten textiel / kleding 68% 66% grof snoeiafval 55% herbruikbare goederen (kringloop)

Nadere informatie

ontwerp Nadere regels afvalstoffen september 2015

ontwerp Nadere regels afvalstoffen september 2015 ontwerp Nadere regels afvalstoffen 2016 28 september 2015 Het college van Breda; gelet op de bepalingen van de Afvalstoffenverordening Breda 2016; gezien het verslag van de inspraakprocedure; overwegende

Nadere informatie

Sorteerhulp voor gratis afvalscheiding

Sorteerhulp voor gratis afvalscheiding Groente- fruit en tuinafval (GFT) PMD (Plastic- en Metalen verpakkingen en Drankkartons) Alle voedselresten, zoals: fruit- en groenteresten, aardappelschillen, resten van peulvruchten, notenschillen, eierschalen,

Nadere informatie

Afvalstromen. Restafval. Groente-, fruit- en tuinafval

Afvalstromen. Restafval. Groente-, fruit- en tuinafval Afvalstromen Groente-, fruit- en tuinafval Takken In het voorjaar en najaar rijden speciale wagens om takken op te halen. De regels zijn: Takken met touw bundelen (niet met ijzerdraad of plastic). De bundel

Nadere informatie

Geef afval waarde. Samen naar een duurzaam Westvoorne

Geef afval waarde. Samen naar een duurzaam Westvoorne Afvalspecial 2019 1 Wat doen we met ons afval? Het scheiden van afval bespaart ook geld. Elke kilo afval voor de verbrandingsinstallatie, kost de gemeente dit jaar 22 cent. Dat wordt via de afvalstoffenheffing

Nadere informatie

Recyclagepark 2016 Industrieweg 28

Recyclagepark 2016 Industrieweg 28 Recyclagepark 2016 Industrieweg 28 Openingsuren recyclagepark maandag: gesloten dinsdag: 12.00u - 16.00u 17.00u - 19.30u woensdag: 8.15u - 11.45u 12.30u - 16.00u donderdag: gesloten 12.30u - 16.00u vrijdag:

Nadere informatie

Hoofdstuk 23. Afval en milieu

Hoofdstuk 23. Afval en milieu Hoofdstuk 23. Afval en milieu Samenvatting De Milieustraat, aan de J.C. Rijpstraat, is een voorziening waar inwoners van Leiden op vertoon van een legitimatie hun grof huishoudelijk en ander afval kunnen

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Maatstaven en tarieven voor periodiek inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen

Hoofdstuk 1 Maatstaven en tarieven voor periodiek inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen Bijlage verordening afvalstoffenheffing 2017 Tarieventabel Hoofdstuk 1 Maatstaven en tarieven voor periodiek inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen 1. De belasting wordt per perceel berekend naar een

Nadere informatie

PROEF RESTAFVAL INZAMELING

PROEF RESTAFVAL INZAMELING PROEF RESTAFVAL INZAMELING Dragonder-noord start 23 september 2013 In uw wijk start eind september 2013 een proef om meer grondstoffen in te zamelen en minder restafval. In deze brochure leest u meer.

Nadere informatie

Gemeente Voorschoten - Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening gemeente Voorschoten 2014

Gemeente Voorschoten - Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening gemeente Voorschoten 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Voorschoten. Nr. 10313 28 januari 2016 Gemeente Voorschoten - Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening gemeente Voorschoten 2014 Het college van de gemeente

Nadere informatie

AFVALWIJZER. www.saver.nl KALENDER MET INZAMELDAGEN HUISHOUDELIJK AFVAL OP ACHTERZIJDE

AFVALWIJZER. www.saver.nl KALENDER MET INZAMELDAGEN HUISHOUDELIJK AFVAL OP ACHTERZIJDE AFVALWIJZER 2014 www.saver.nl KALENDER MET INZAMELDAGEN HUISHOUDELIJK AFVAL OP ACHTERZIJDE Samen met u willen Saver en de gemeente het papierverbruik verminderen. Dit betekent voor u dat u kunt kiezen

Nadere informatie

Meer doen met minder afval: wat heeft u daarvoor nodig?

Meer doen met minder afval: wat heeft u daarvoor nodig? Meer doen met minder afval: wat heeft u daarvoor nodig? In Nederland, en zeker ook in Het Hogeland, produceren we veel huishoudelijk afval. 200 kilo per persoon per jaar... dat is veel. Een stuk meer dan

Nadere informatie

Bronscheiding grof huishoudelijk afval op milieustraten. Marco Kraakman 13-03-2014

Bronscheiding grof huishoudelijk afval op milieustraten. Marco Kraakman 13-03-2014 Bronscheiding grof huishoudelijk afval op milieustraten Marco Kraakman 13-03-2014 Niet of wel? Niet: Het AB en de regeling zelf Procedures Wie is bevoegd gezag Wel of geen obm / maatwerkvoorschrift etc.

Nadere informatie

Hoofdstuk 1.1 Maatstaven en jaarlijkse tarieven afvalstoffenheffing. Hoofdstuk 1.2 Maatstaven en overige tarieven afvalstoffenheffing

Hoofdstuk 1.1 Maatstaven en jaarlijkse tarieven afvalstoffenheffing. Hoofdstuk 1.2 Maatstaven en overige tarieven afvalstoffenheffing Tarieventabel behorende bij de Verordening afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2015, vastgesteld door de raad van de gemeente Gemert-Bakel bij besluit van 11 december 2014, nr. Algemeen De bedragen

Nadere informatie

inhoud blz. Inleiding 1. De afvalberg 2. Soorten afval 3. Vier belangrijke stappen 4. Voorkomen 5. Opnieuw gebruiken 6. Afval als bran dstof

inhoud blz. Inleiding 1. De afvalberg 2. Soorten afval 3. Vier belangrijke stappen 4. Voorkomen 5. Opnieuw gebruiken 6. Afval als bran dstof Afval inhoud blz. Inleiding 3 1. De afvalberg 4 2. Soorten afval 5 3. Vier belangrijke stappen 7 4. Voorkomen 8 5. Opnieuw gebruiken 9 6. Afval als bran dstof 11 7. Naar de stortplaats 12 8. Filmpjes 14

Nadere informatie

Stadswerken van de gemeente Utrecht is de dienst die belast is met de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen.

Stadswerken van de gemeente Utrecht is de dienst die belast is met de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Utrecht (Utr). Nr. 2951 13 november 2013 Gemeente Utrecht: Verzameluitvoeringsbesluit krachtensafvalstoffenverordening Utrecht 2010 (besluit 8 oktober 2013)

Nadere informatie

I LOVE AFVAL SCHEIDEN! JIJ OOK?

I LOVE AFVAL SCHEIDEN! JIJ OOK? I LOVE AFVAL SCHEIDEN! JIJ OOK? Hoi, ik ben Maarten Milieu. Ik werk voor Cyclus en haal bij jou thuis het afval op. De ene dag leeg ik groene minicontainers met een zijlader. De andere dag zie je me zakken

Nadere informatie

gelet op het bepaalde in de Afvalstoffenverordening van de gemeente Lansingerland 2007;

gelet op het bepaalde in de Afvalstoffenverordening van de gemeente Lansingerland 2007; Gemeente Lansingerland B&W voorstellen d.d. 01/01/2007 n REI ^ ta «ffbsrf & &* H & $*/& 1 S Uit oenngsbeslyiten Afvalstoffenverordening L H S8 tnilll IBRHIIIII 11111IWI ram HUI MM BW0700029 Burgemeester

Nadere informatie

Acceptatiereglement milieustraat gemeente Lisse Voorwaarden van toepassing bij het aanbieden van afvalstoffen op de milieustraat van gemeente Lisse.

Acceptatiereglement milieustraat gemeente Lisse Voorwaarden van toepassing bij het aanbieden van afvalstoffen op de milieustraat van gemeente Lisse. W056342/62209 Bijlage 2 Acceptatiereglement milieustraat gemeente Lisse Voorwaarden van toepassing bij het aanbieden van afvalstoffen op de milieustraat van gemeente Lisse. Artikel 1 Definities In dit

Nadere informatie

gelet op de bepalingen van de Afvalstoffenverordening 2014 van de gemeente Loppersum; UITVOERINGSBESLUIT AFVALSTOFFENVERORDENING 2014.

gelet op de bepalingen van de Afvalstoffenverordening 2014 van de gemeente Loppersum; UITVOERINGSBESLUIT AFVALSTOFFENVERORDENING 2014. Het college van de gemeente Loppersum; overwegende dat het in het belang van een doelmatige verwijdering van huishoudelijke afvalstoffen wenselijk is om nadere regels te stellen omtrent de dagen, tijden,

Nadere informatie

Simpel gezegd, afval is al het afval wat in een huishouden net zoals bij jullie thuis overblijft en wat we dus weggooien.

Simpel gezegd, afval is al het afval wat in een huishouden net zoals bij jullie thuis overblijft en wat we dus weggooien. Spreekbeurt door een scholier 1346 woorden 21 mei 2003 5,8 225 keer beoordeeld Vak Nederlands Ik wil mijn spreekbeurt houden over afval. Er zijn verschillende soorten afval, zoals: - bedrijfsafval - gevaarlijk

Nadere informatie

Verordening afvalstoffenheffing gemeente Valkenburg aan de Geul 2018.

Verordening afvalstoffenheffing gemeente Valkenburg aan de Geul 2018. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Valkenburg aan de Geul Nr. 217530 11 december 2017 Verordening afvalstoffenheffing gemeente Valkenburg aan de Geul 2018. De raad van de gemeente Valkenburg

Nadere informatie

Gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Cranendonck d.d. 3 november 2015

Gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Cranendonck d.d. 3 november 2015 t)7?3 Gewijzigde datum raad DE RAAD VAN DE GEMEENTE CRANENDONCK Gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Cranendonck d.d. 3 november 2015 Gelet op artikel ; 229,

Nadere informatie

Cranendonck. Uitvoeringsbesluit bij de Afvalstoffenverordening 2015. Gemeente Cranendonck

Cranendonck. Uitvoeringsbesluit bij de Afvalstoffenverordening 2015. Gemeente Cranendonck Cranendonck Uitvoeringsbesluit bij de Afvalstoffenverordening 2015 Gemeente Cranendonck Cranendonck Burgemeester en Wethouders van de gemeente Cranendonck, overwegende dat in het belang van een doelmatige

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit afvalstoffenverordening Avri 2017

Uitvoeringsbesluit afvalstoffenverordening Avri 2017 Uitvoeringsbesluit afvalstoffenverordening Avri 2017 Auteur Avri Versie 1 Datum December 2016 Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening Avri 2017 Het dagelijks bestuur van Avri besluit, overwegende dat

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 27821. Nadere regels afvalstoffen Breda 2016

GEMEENTEBLAD. Nr. 27821. Nadere regels afvalstoffen Breda 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Breda. Nr. 27821 9 maart 2016 Nadere regels afvalstoffen Breda 2016 Bekendmaking Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat zij op 1 maart 2016 de

Nadere informatie

Vaststelling Verordening reinigingsheffingen 2015

Vaststelling Verordening reinigingsheffingen 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Wijchen. Nr. 76297 17 december 2014 Vaststelling Verordening reinigingsheffingen 2015 De raad van de gemeente Wijchen; gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr

GEMEENTEBLAD. Nr GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Lochem. Nr. 50344 28 april 2016 Uitvoeringsbesluit Afvalstoffen 2016 van de gemeente Lochem Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem,

Nadere informatie

Omruilactie was een groot succes dankzij u!

Omruilactie was een groot succes dankzij u! December 2011 Omruilactie was een groot succes dankzij u! Op 3 oktober heeft wethouder J. van Hal de nieuwe containers feestelijk uitgereikt aan de familie Krijnen aan de Hertesprong in Etten-Leur. Dat

Nadere informatie

Onderzoek Omgekeerd Inzamelen tweede fase

Onderzoek Omgekeerd Inzamelen tweede fase Onderzoek Omgekeerd Inzamelen tweede fase Duurzaam van Afval naar Grondstof Bewonersonderzoek De vragenlijst bestaat uit verschillende delen. Het eerste deel gaat in op de situatie vóór de proef, het laatste

Nadere informatie

Afvalkalender Zuidplas nu ook digitaal

Afvalkalender Zuidplas nu ook digitaal Afvalkalender Zuidplas nu ook digitaal Digitale afvalkalender Per 1 januari 2016 biedt de gemeente Zuidplas de afvalkalender alleen digitaal aan via www.recyclemanager.nl. Bij deze Recyclemanager - website

Nadere informatie

2017 Voor al uw meldingen/vragen inzake onderhoud aan de openbare ruimte of reiniging kunt u bellen met de gemeente: Of kijk op de website van

2017 Voor al uw meldingen/vragen inzake onderhoud aan de openbare ruimte of reiniging kunt u bellen met de gemeente: Of kijk op de website van 2017 Voor al uw meldingen/vragen inzake onderhoud aan de openbare ruimte of reiniging kunt u bellen met de gemeente: 140299 Of kijk op de website van de gemeente: www.edam-volendam.nl/meldingen Gewijzigde

Nadere informatie

Hoofdstuk 17. Afval en milieu

Hoofdstuk 17. Afval en milieu Hoofdstuk 17. Afval en milieu Samenvatting Leiden heeft een Milieustraat aan de J.C. Rijpstraat. Vergeleken met voorgaande jaren is de bekendheid hiervan verder toegenomen, het gebruik is vergelijkbaar

Nadere informatie

De belasting wordt geheven naar de maatstaven en tarieven, opgenomen in de bij deze verordening behorende tarieventabel.

De belasting wordt geheven naar de maatstaven en tarieven, opgenomen in de bij deze verordening behorende tarieventabel. Verordening Afvalstoffenheffing Leeuwarden 2016 DE RAAD VAN DE GEMEENTE LEEUWARDEN; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 6 oktober 2015; gelet op artikel 15.33 van de Wet milieubeheer;

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing 2018

Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing 2018 Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing 2018 De raad van de gemeente Ede: gelezen het voorstel "Gemeentelijke Belastingverordeningen 2018" van burgemeester en wethouders d.d.

Nadere informatie

Resultaat gescheiden afvalinzameling 2018 In vergelijking tot gemeente Drimmelen

Resultaat gescheiden afvalinzameling 2018 In vergelijking tot gemeente Drimmelen Resultaat gescheiden afvalinzameling 2018 In vergelijking tot 2017 gemeente Doss. no. 18AA507 Tilburg, 19 februari 2018 De AfvalSpiegel Kraaivenstraat 21-15 Postbus 1011 5000 JH Tilburg Tel: 085-771995

Nadere informatie

ACCEPTATIEREGLEMENT CONTAINERS

ACCEPTATIEREGLEMENT CONTAINERS ACCEPTATIEREGLEMENT CONTAINERS BOUW EN SLOOPAFVAL/ GEMENGD Steenachtig Afval afkomstig van bouwen, renoveren en/of slopen van gebouwen met een beperkte hoeveelheid inert materiaal. Steenachtige materiaal

Nadere informatie

VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN?

VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN? VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN? VERHUIZEN Eindelijk komt het er van het huis op te ruimen en afstand te doen van die oude klok die al jaren ligt te verstoffen op zolder. En wat te denken van de

Nadere informatie

Verzameluitvoeringsbesluit krachtens de Afvalstoffenverordening gemeente Coevorden 2005.

Verzameluitvoeringsbesluit krachtens de Afvalstoffenverordening gemeente Coevorden 2005. Verzameluitvoeringsbesluit krachtens de Afvalstoffenverordening gemeente Coevorden 2005. Burgemeester en wethouders van Coevorden, gelet op de Afvalstoffenverordening gemeente Coevorden 2005: B E S L U

Nadere informatie

BIJLAGE 6. Reglement Milieupark Roermond 2017

BIJLAGE 6. Reglement Milieupark Roermond 2017 BIJLAGE 6 Reglement Milieupark Roermond 2017 Februari 2017 Artikel 1 Definities: a. milieupark: brengvoorziening voor het overslaan van gescheiden aangeboden huishoudelijke afvalstoffen gelegen binnen

Nadere informatie

RAADSBESLUIT Verordening afvalstoffenheffing gemeente Asten december 2017

RAADSBESLUIT Verordening afvalstoffenheffing gemeente Asten december 2017 " KJsten RAADSBESLUIT Verordening afvalstoffenheffing gemeente Asten 2018 Zaaknummer 2017036856 Onderwerp: Dagtekening: Agendanummer: Verordening afvalstoffenheffing gemeente Asten 2018 12 december 2017

Nadere informatie

Besluit vast te stellen het Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening gemeente Veenendaal.

Besluit vast te stellen het Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening gemeente Veenendaal. COLLEGEBESLUIT Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veenendaal; Overwegende dat het in het belang van een doelmatige verwijdering van huishoudelijke afvalstoffen wenselijk is nadere

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van afvalstoffenheffing 2017

Verordening op de heffing en invordering van afvalstoffenheffing 2017 RAADSBESLUIT Zaaknummer: AST/2016/21758 Onderwerp: Dagtekening: Agendanummer: Verordening afvalstoffenheffing 2017 13 december 2016 16.12.08 De raad van de gemeente Asten; gezien het voorstel van het college

Nadere informatie

Voor de rest... Doe je best!

Voor de rest... Doe je best! Sorteer ABC Vanaf 20 januari gaan we, samen met u, in De Leeuwerik een andere manier van afvalinzameling testen. Het doel is om meer waardevolle grondstoffen opnieuw te gebruiken en daarmee minder restafval

Nadere informatie

UITVOERINGSBESLUIT AFVALBEHEER 2015 gemeente Bergen NH. Het college van burgemeester en wethouders van Bergen,

UITVOERINGSBESLUIT AFVALBEHEER 2015 gemeente Bergen NH. Het college van burgemeester en wethouders van Bergen, UITVOERINGSBESLUIT AFVALBEHEER 2015 gemeente Bergen NH Het college van burgemeester en wethouders van Bergen, gelet op de bepalingen van de Afvalstoffenverordening 2015; overwegende dat het in het belang

Nadere informatie

Het containerpark let voortaan op uw gewicht.

Het containerpark let voortaan op uw gewicht. Belangrijk bericht voor u, lees dit! nieuw - diftar containerpark gemeente maasmechelen Het containerpark let voortaan op uw gewicht. VANAF 6 MEI 2008 Maasmechelen start met vernieuwd containerpark Het

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van gemeenschappelijke regeling Avri. Nr. 646 28 december 2016 Verordening afvalstoffenheffing Avri 2017 Het algemeen bestuur van Avri besluit, gelet

Nadere informatie

A van afvalabc... waarin? B van afvalabc... waarin?

A van afvalabc... waarin? B van afvalabc... waarin? Afval ABC A van afvalabc... waarin? Aansteker...restafval Aardappelschillen...etensresten Aarde...milieustraat Aardewerk...restafval of milieustraat Accu...milieustraat Accuzuur...milieubox of milieustraat

Nadere informatie

A van afvalabc... waarin? B van afvalabc... waarin? C van afvalabc... waarin?

A van afvalabc... waarin? B van afvalabc... waarin? C van afvalabc... waarin? Afval ABC A van afvalabc... waarin? Aansteker...restafval Aardappelschillen...etensresten Aarde...milieustraat Aardewerk... restafval of milieustraat Accu...milieustraat Accuzuur...milieubox of milieustraat

Nadere informatie

Monitor 2012. Gemeente Amersfoort

Monitor 2012. Gemeente Amersfoort Monitor2012 GemeenteAmersfoort Zwolle,10april2013 Inhoudsopgave 1. INLEIDING...1 DOELSTELLINGEN...1 LEESWIJZER...1 2. INZAMELING GRONDSTOFFEN...2 INZAMELRESULTATEN...2 HERGEBRUIK...2 TRENDANALYSE INZAMELING...3

Nadere informatie

vast te stellen het volgende Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening Bergen 2011

vast te stellen het volgende Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening Bergen 2011 UITVOERINGSBESLUIT AFVALSTOFFENVERORDENING BERGEN 2011 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen, overwegende dat het in het belang van een doelmatige verwijdering van huishoudelijke

Nadere informatie

1 e concept. Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening 2015 Gemeente Stichtse Vecht. Team Ruimtelijke Ontwikkeling 25 juni 2015

1 e concept. Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening 2015 Gemeente Stichtse Vecht. Team Ruimtelijke Ontwikkeling 25 juni 2015 1 e concept Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening 2015 Gemeente Stichtse Vecht Team Ruimtelijke Ontwikkeling 25 juni 2015 opgesteld door beoordeeld door B. Karnebeek L. Ganzevoort INHOUDSOPGAVE SAMENVATTING

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening gemeente Heemskerk 2015

Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening gemeente Heemskerk 2015 Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening gemeente Heemskerk 2015 20 januari 2015 BIVO/2014/30083 *Z01468E55B9* Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen 5 Artikel 1 Begripsomschrijving 5 Artikel

Nadere informatie

Artikel 5 Belastingjaar Met betrekking tot de belasting die per jaar wordt geheven is het belastingjaar gelijk aan het kalenderjaar.

Artikel 5 Belastingjaar Met betrekking tot de belasting die per jaar wordt geheven is het belastingjaar gelijk aan het kalenderjaar. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Aalburg. Nr. 126014 28 december 2015 Verordening afvalstoffenheffing 2016 Vastgesteld door de gemeenteraad op 8 december 2015 Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Wat mag in welke afvalcontainer? Deze folder helpt u bij het scheiden van uw afval en grondstoffen.

Wat mag in welke afvalcontainer? Deze folder helpt u bij het scheiden van uw afval en grondstoffen. Wat mag in welke afvalcontainer? Deze folder helpt u bij het scheiden van uw afval en grondstoffen. Verpakkingen: plastic, blik, sap- en Plastic Plastic tasjes, tassen en broodzakken Pasta- en rijstzakken

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Bekendmaking vaststelling beleid Burgemeester en wethouders van Heemskerk maken bekend het uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening gemeente Heemskerk 2015 vast te stellen. Het nieuwe besluit treedt

Nadere informatie

Tekst Haagse afvalwijzer, behorend bij de huisvuilkalender 2008-2009

Tekst Haagse afvalwijzer, behorend bij de huisvuilkalender 2008-2009 Tekst Haagse afvalwijzer, behorend bij de huisvuilkalender 2008-2009 Ónze stad houden we samen schoon! Den Haag kan schoner. Dat vindt niet alleen de gemeente Den Haag, ook u ziet dat er iets gedaan moet

Nadere informatie

UITVOERINGSBESLUIT AFVALSTOFFENVERORDENING BREDA 2009

UITVOERINGSBESLUIT AFVALSTOFFENVERORDENING BREDA 2009 Uitvoeringsbesluit afvalstoffenverordening 2009 UITVOERINGSBESLUIT AFVALSTOFFENVERORDENING BREDA 2009 officiële titel Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening Breda 2009 citeertitel Uitvoeringsbesluit

Nadere informatie

gelet op de bepalingen van de Afvalstoffenverordening 2017 van de gemeente Rijnwaarden;

gelet op de bepalingen van de Afvalstoffenverordening 2017 van de gemeente Rijnwaarden; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 27733 17 mei 2017 Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening 2017 Het college van Rijnwaarden, Overwegende dat het in het

Nadere informatie

gezien de voorstellen van burgemeester en wethouders van d.d. 03 november 2015;

gezien de voorstellen van burgemeester en wethouders van d.d. 03 november 2015; De raad van de gemeente Ooststellingwerf; Nr. 18 gezien de voorstellen van burgemeester en wethouders van d.d. 03 november 2015; gelet op artikel 15.33 van de Wet milieubeheer; b e s l u i t : vast te

Nadere informatie

Kilogram gescheiden ingezameld per inwoner per jaar Landelijke doelstelling. Resultaat Lingewaard 2011

Kilogram gescheiden ingezameld per inwoner per jaar Landelijke doelstelling. Resultaat Lingewaard 2011 Memo Onderwerp Afvalinzameling: vergelijking Zevenaar- 1 Inleiding Afvalscheiding is belangrijk. Door scheiding aan de bron (in de huishoudens) kunnen afvalcomponenten en fracties worden verkregen die

Nadere informatie

Besluitenlijst bij de Afvalstoffenverordening Gemeente Cranendonck

Besluitenlijst bij de Afvalstoffenverordening Gemeente Cranendonck Besluitenlijst bij de Afvalstoffenverordening 2011 Gemeente Cranendonck 1 2 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Cranendonck, overwegende dat in het belang van een doelmatige verwijdering van huishoudelijke

Nadere informatie

UITVOERINGSBESLUIT AFVALSTOFFENVERORDENING 2014 GEMEENTE GORINCHEM

UITVOERINGSBESLUIT AFVALSTOFFENVERORDENING 2014 GEMEENTE GORINCHEM UITVOERINGSBESLUIT AFVALSTOFFENVERORDENING 2014 GEMEENTE GORINCHEM Het college van Gorinchem, overwegende dat het in het belang van een doelmatige verwijdering van huishoudelijke afvalstoffen wenselijk

Nadere informatie

Verordening afvalstoffenheffing gemeente Asten gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 31 oktober 2017;

Verordening afvalstoffenheffing gemeente Asten gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 31 oktober 2017; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Asten Nr. 227651 21 december 2017 Verordening afvalstoffenheffing gemeente Asten 2018 De raad van de gemeente Asten; gelezen het voorstel van het college

Nadere informatie

De Afvalwijzer. Voorkant

De Afvalwijzer. Voorkant Voorkant De Afvalwijzer Uitgave 2013 De Afvalwijzer Groente-, fruit- en tuinafval (gft) Oud papier en karton Elektrische apparaten en energiezuinige lampen Grof tuinafval en takkenroute Klein Chemisch

Nadere informatie