Hierbij ontvangt u weer een nieuwsbrief uit de Oleanderbuurt. Met de komst van de nieuwe communicatiemedewerker Judith Blenke is

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hierbij ontvangt u weer een nieuwsbrief uit de Oleanderbuurt. Met de komst van de nieuwe communicatiemedewerker Judith Blenke is"

Transcriptie

1 November 2010 Beste mensen, Hierbij ontvangt u weer een nieuwsbrief uit de Oleanderbuurt. Met de komst van de nieuwe communicatiemedewerker Judith Blenke is hier weer nieuw leven in geblazen. En dat is maar goed ook, want er gebeurt bijzonder veel in de Oleanderbuurt. Deze nieuwsbrief is de laatste waar ik als Buurtmanager een bijdrage aan lever. Donderdag 2 december is mijn laatste dag in de Oleanderbuurt en laat ik het grote avontuur met alle mooi ontstane briljantjes achter mij. Met de nieuwe professionals en de positieve en actieve bewoners in de wijk, zal ook de komende jaren hard gewerkt worden om de Oleanderbuurt te laten bloeien! Veel leesplezier met deze nieuwsbrief! Met vriendelijke groet, Eva de Ruiter Buurtmanager Oleanderbuurt

2 Negen Buurtvaders! Buurtvader Mohammed heeft een groep van maar liefst negen vrijwillige Buurtvaders weten te activeren! De Buurtvaders willen zich graag inzetten voor de Oleanderbuurt. Alle Buurtvaders hebben kinderen onder de 16 jaar en willen een betere plek voor alle kinderen die op straat spelen en hangen. Begeleiding van buurtagent Robin van den Boogaardt, de extra toegevoegde buurtagent, neemt de rol op zich om Mohammed te begeleiden. Robin heeft op diverse andere plekken in Rotterdam positieve ervaringen opgedaan met Buurtvaderprojecten. Kennismaking Op woensdagavond 29 september hebben de Buurtvaders kennis gemaakt met verschillende partijen in de buurt zoals de Politie, Xenia, opbouwwerk, Vestia, TOS, jongerenwerk en de assistent van de stadsmarinier. Als dit uw huiskamer was... Een nietsvermoedende vrouw neemt plaats op een bankje op het Oleanderplein. Een ober met een gedekte tafel komt aangesneld en vraagt of ze iets wil drinken. Terwijl de ober ook een koekje aanbiedt, stelt hij de vraag; als dit uw huiskamer was, welk gedrag zou u hier dan graag zien? Op een leuke manier raken ze in gesprek over wenselijk gedrag op het Oleanderplein. Mensen betrekken 'Een vriendelijk gebaar, een handreiking om weer spontaan met elkaar in gesprek te gaan. Op een leuke manier mensen betrekken bij de plek waar ze wonen en het gesprek aan gaan' zegt initiatiefneemster Jeanne van Heeswijk. De obers waren op het plein van woensdag 29 september t/m zaterdag 2 oktober. Over Studio Jeanne Sinds een paar maanden heeft beeldend kunstenaar Jeanne van Heeswijk een kantoor met werkruimte aan het Oleanderplein. Als welkom aan de buurt bedacht ze deze ludieke actie. Met de gesprekken onderzoeken zij de beleving van het Oleanderplein en wat de bewoners van elkaar verlangen. Fotografie: Public Faculty No.2 (Bloemhof, 2010) Jeanne van Heeswijk Fietsdiploma s uitgereikt! De Duizendknopen organiseren verschillende activiteiten in de wijk. Eén van de activiteiten is de Fietsles. Alle vrouwen uit de Oleanderbuurt zijn welkom om te leren fietsen! De dames verzamelen elke week bij buurthuis Arend. Eerst oefenen ze op het binnenplein van het buurthuis. Als de dames goed genoeg zijn, fietsen ze samen naar het Afrikaanderplein. Op dit plein zijn verschillende verkeerssituaties getekend zoals rotondes en zebrapaden. Hier wordt flink geoefend op de verkeersregels zodat ze veilig de straat op kunnen. Fietsdiploma! Op donderdag 4 november ontvingen zes van de twaalf vrouwen hun fietsdiploma! De dames volgden 15 fietslessen, de helft is geslaagd. Om dit te vieren hebben de dames als afsluiting bij Restaurant Lezzet gegeten. De andere zes vrouwen gaan volgend jaar opnieuw op cursus om alsnog het diploma te halen!

3 Nieuwe coördinator huiswerkklas Voor de zomer was de huiswerkklas aan het Oleanderplein een groot succes. Ruim dertig kinderen uit de buurt kwamen dagelijks naar de klas waar ze rustig hun huiswerk konden maken. Sinds de start van het nieuwe schooljaar was een enorme terugloop te zien. Dagelijks kwamen nog maar twee jongeren naar de huiswerkklas! Daarom zijn we op zoek gegaan naar een frisse wind en is een nieuwe coördinator aangesteld. Hakima van de Duizendknopen is de nieuwe coördinator. De wens is om na de herfstvakantie weer op het volume te zitten van voor de zomer. Mag ik me even voorstellen? Sinds 1 september is Judith Blenke (32) als PR & communicatiefunctionaris gestart bij Vestia Rotterdam Feijenoord. Ik ben al langer werkzaam binnen Vestia. Toen deze functie vrij kwam heb ik niet lang na hoeven denken om te solliciteren. Ik heb Vestia Rotterdam Feijenoord altijd gezien als een heel vooruitstrevend woonbedrijf met lef. Daar wilde ik graag bij horen! Energie! Judith gaat zich bezig houden met Oleander Bloeit. Een mooie aanpak waar ik nu al veel positieve energie uithaal. Ik heb al een aantal mensen ontmoet met hart voor hun werk. Dat inspireert mij. Twee nieuwe voetbalteams! In het komend voetbalseizoen '10 - '11 worden twee voetbalteams gevormd met jongeren tussen 13 en 16 jaar. Beide teams worden begeleid door elk twee vrijwillige professionele 'scholarshippers' uit de Oleanderbuurt. Oudere jongeren spelen op deze manier een positieve rol in de buurt en zijn een voorbeeld voor andere jongeren. De scholarships worden gecoached vanuit Stichting Welzijn Feijenoord (SWF) en Sport & Recreatie en kunnen gebruik maken van elkaars deskundigheid. Benodigde materialen worden verzorgd door SWF, de Krajicek Foundation en de sponsoren. Teamspirit! De teams sluiten gedragscontracten voor binnen en buiten het veld af met de deelnemers. Daarnaast maken de deelnemers onderling afspraken voor een hechte teamspirit. De teams zullen volgend jaar regelmatig een training of buurtactiviteit op het Violierplein organiseren. Over Scholarship Sinds 2006 wordt jeugd met behulp van een Scholarship opgeleid tot sportleider. Een Scholarship is een studiebijdrage bedoeld voor jongeren die zich positief hebben ingezet op de Playgrounds. De maximale bijdrage van het Studiefonds is 1.000,- per deelnemer per jaar. De Scholarshippers zetten zich voor 100 uur vrijwillig in op de RKF Playgrounds door in hun stage of buiten de schooltijden les te geven in voetbal, tennis, basketball of andere sporten.

4 Kleur in de wijk! Aan de Oleanderstraat hangen prachtige zelfportretten aan de muur! Ze zijn gemaakt door de meiden van de Oleander Bloeit Meidengroep. Inmiddels wordt er aan gewerkt om de Meidengroep te koppelen aan het meidenwerk van SWF jongerenwerk. De oudere meiden die de groep bij elkaar hield, worden nu ondersteund door de meidenwerker. Wandelen voor de gezelligheid & beweging! Iedere donderdag- en vrijdagochtend wandelen de Duizendknopen twee uur naar verschillende plekken in Rotterdam Zuid. Alle vrouwen uit de Oleanderbuurt zijn welkom. Vrolijke bedoeling! Afgelopen vrijdag liep ik een rondje met ze mee. Elf dames van verschillende afkomst verzamelden zich om 9:00 uur s ochtends bij de Klein Villa. Vandaag lopen we naar het Zuiderpark, zo n drie kilometer lopen. De pas wordt er direct flink ingezet. Ik loop mee voor de gezelligheid, maar beweging is ook goed voor me, zegt één van de dames lachend. We zijn een opvallende verschijning; druk pratende en lachende dames zorgt voor een vrolijke bedoening in de straten. Iedereen kent ons in de wijk. Toen ik vanmorgen bij de bakker was, vroeg hij of we vandaag nog gingen wandelen. Training Duizendknopen De dames van de Duizendknopen volgen sinds een aantal weken een cursus. Ze volgen de cursus Assertiviteit & Samenwerking bestaande uit zes lessen. Tijdens de training leren ze bijvoorbeeld presentatietechnieken, hoe ze positief feedback kunnen geven, doen ze rollenspelen en leren ze effectief te communiceren. Ik leer heel veel tijdens de training. En ik kan dat wat ik leer direct in de praktijk brengen, zegt Huliya lachend.

5 Zomerterrassen succes! OOG organiseerde vier zomerterrassen in de Oleanderbuurt. Tijdens deze zomerterrassen konden bewoners hun wensen, ideeën of tips over de buurt kenbaar maken. 'Tijdens de terrassen hebben we veel buurtbewoners gesproken. Veel opmerkingen gaan over het grofvuil, de veiligheid in de buurt en contacten met buren. Wij gaan met andere partijen in gesprek om tot een oplossing proberen te komen.' aldus dhr. Jatala, bestuurslid van het OOG. Over OOG OOG staat voor Oleander Overleg Groep. OOG bestaat uit bewoners van de Oleanderbuurt en zetten zich in voor het verbeteren van de buurt. Ze helpen bij overlast, organiseren bijeenkomsten voor buurtbewoners en fleuren het straatbeeld. De zomerterrassen vonden plaats op het Oleanderplein, Erikaplein, de Driehoekschool en het wijkgebouw Kamelia. Krachten bundelen! Bij Stichting Welzijn Feijenoord (SWF) zijn twee opvoeddeskundigen die de ouders in de wijk preventieve en laagdrempelige opvoedingsondersteuning bieden. Dit doen ze door het houden van een pedagogisch spreekuur en het geven van voorlichting. SWF Opvoedondersteuning (OOS) biedt kinderen kansen, maken ouders competent met opvoedvaardigheden en halen ouders uit hun isolement. De Duizendknopen hebben ook contacten met de ouders. Er kwam steeds meer het besef dat het tijd werd om de handen ineen te slaan en samenwerking te zoeken! Waardevol! Op 23 september ontmoetten 19 beroepskrachten elkaar in buurthuis Oleander. Ze hebben elkaar geïnformeerd over de taken en activiteiten. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt om gezamenlijk programma s te ontwikkelen en organiseren in de wijk. De bijeenkomst was zeer waardevol! Van groot belang voor ons is om samen met de beroepskrachten de ouders te bereiken die we normaal niet zien met onze activiteiten, zegt Els Koch van SWF. Enthousiaste student! Hedzer (21), student van Hogeschool Ede, bezocht een tijdje geleden de Oleanderbuurt. Tijdens dit werkbezoek werd hij enthousiast over de Oleander Bloeit aanpak. Het intrigeerde me dat er op een andere manier met mensen wordt gewerkt. Wijkgericht werken is een mooie methode om mensen met elkaar te verbinden en veranderingen teweeg te brengen. Stage & Peperklip Hedzer was zelfs zo enthousiast dat hij besloot om tien maanden stage te lopen bij Werken aan de Stad. Hij huurt een woning in de Peperklip van Vestia Rotterdam Feijenoord en laat zich meevoeren in het stedelijke en multiculturele leven dat Rotterdam biedt. De aankomende maanden houdt hij zich onder andere bezig met het Pietenhuis, de Schaaklessen, de Leesclub en het maken van een Wijkanalyse.

6 Filmpjes over de Oleanderbuurt! Op kunt u alle laatste nieuwtjes rondom de Oleanderbuurt lezen. Verder vindt u er allerlei handige informatie en leuke weetjes. En vanaf deze maand zijn er ook filmpjes te zien op deze website! Welke filmpjes? Er zijn inmiddels al zes filmpjes te bekijken. Zo vindt u vier filmpjes 'Onderweg naar de Stadsfloriade 2012'. Ook is er een filmpje te zien over de Opening Kunstklas Villa Zebra. Tot slot kunt u een filmpje bekijken over de uitgebalanceerde lunch bij basisschool obs Bloemhof. Heeft u een filmpje? Als u ook een filmpje heeft over de Oleanderbuurt, stuurt u dan een mail naar

Een voorbeeld voor. De betekenis van de Krajicek Scholarship. Jeroen Vermeulen & Paul Verweel

Een voorbeeld voor. De betekenis van de Krajicek Scholarship. Jeroen Vermeulen & Paul Verweel Een voorbeeld voor jongeren in de wijk De betekenis van de Krajicek Scholarship Jeroen Vermeulen & Paul Verweel Een voorbeeld voor jongeren in de wijk De betekenis van de Krajicek Scholarship Jeroen Vermeulen

Nadere informatie

TechNet Rotterdam Techniek Netwerk Bedrijven-Vakscholen

TechNet Rotterdam Techniek Netwerk Bedrijven-Vakscholen N I E U W S B R I E F J U L I 2 0 1 3 Netwerk opbouwen TechNet Rotterdam: meer technici opleiden: het imago van techniek en de maakindustrie aanpakken: krachten bundelen en samenwerken. 16 april 2013 is

Nadere informatie

1 e halfjaarverslag 2014

1 e halfjaarverslag 2014 1 e halfjaarverslag 2014 Januari - juni 2014 SCw Leiderdorp INHOUDSOPGAVE Pagina 2 1. Inleiding Pagina 3 2. Trends en samenvatting Pagina 6. 3. Kinderwerk Pagina 9. 4. Jongerenwerk 16- Pagina 14. 5. Accommodatie

Nadere informatie

Zorg voor senioren; hoe eerder, hoe beter! Beschrijving van het project Buurtcontactpersonen in Utrecht Binnenstad en Utrecht Noordoost

Zorg voor senioren; hoe eerder, hoe beter! Beschrijving van het project Buurtcontactpersonen in Utrecht Binnenstad en Utrecht Noordoost Zorg voor senioren; hoe eerder, hoe beter! Beschrijving van het project Buurtcontactpersonen in Utrecht Binnenstad en Utrecht Noordoost Stade Advies Utrecht, mei 2008 Lous Brouwer in opdracht van i.s.m.

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f 1 6

N i e u w s b r i e f 1 6 N i e u w s b r i e f 1 6 Deltaweg 109, 2134XS Hoofddorp Tel: 023 561 91 87 e-mail: directie@obsoptimist.nl website: www.obsoptimist.nl Nieuw op school Kyan Abdelaziz is gestart in groep 12a en Mitch de

Nadere informatie

Vrijwillige ouderbijdrage De ouderbijdrage is een vrijwillige, jaarlijkse bijdrage van de ouders aan de school. Met dit geld organiseren en

Vrijwillige ouderbijdrage De ouderbijdrage is een vrijwillige, jaarlijkse bijdrage van de ouders aan de school. Met dit geld organiseren en nieuwsbrief 4 oktober 2014 Agenda 6 oktober dag van de leraar! 9 oktober informatieavond met verschillende workshops 10 oktober studiedag: alle kinderen zijn vrij! 11 t/m 19 oktober herfstvakantie Kijk

Nadere informatie

Opvoedondersteuning op school

Opvoedondersteuning op school Opvoedondersteuning op school chemie tussen ouders, leerkrachten en CJG Interviews Praktijkvoorbeelden Tips Deel samen één koffiepot Laat een methode geen dwingend keurslijf worden. Voor ouders is herkenning

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Schoolkamp groep 8 Volgende week maandag, dinsdag en woensdag gaan de 40 kinderen van groep 8 naar Markelo.

Nadere informatie

Het goede voorbeeld. Leefbare buurten door de inzet van jongeren van de straat. Nanne Boonstra & Ron van Wonderen

Het goede voorbeeld. Leefbare buurten door de inzet van jongeren van de straat. Nanne Boonstra & Ron van Wonderen Het goede voorbeeld Leefbare buurten door de inzet van jongeren van de straat Nanne Boonstra & Ron van Wonderen Juni 2009 2 Verwey- Jonker Instituut Inhoudsopgave Samenvatting 5 1. Inleiding 15 2. De jongeren

Nadere informatie

Doen wat nodig is. Tussen evaluatie Buurtpraktijkteam Mercatorbuurt. Sasha ter Hoeven Nanke Verloo May-Britt Jansen David Laws

Doen wat nodig is. Tussen evaluatie Buurtpraktijkteam Mercatorbuurt. Sasha ter Hoeven Nanke Verloo May-Britt Jansen David Laws Doen wat nodig is Tussen evaluatie Buurtpraktijkteam Mercatorbuurt Sasha ter Hoeven Nanke Verloo May-Britt Jansen David Laws november 2012 1 Aanleiding evaluatie In april 2011 is het buurtpraktijkteam

Nadere informatie

Wijkkrant nummer 12 - september 2014

Wijkkrant nummer 12 - september 2014 Wijkkrant nummer 12 - september 2014 Jumbo Els Boek Meer dan de 7 zekerheden Jumbo Els Boek staat altijd voor je klaar. In de winkel met een uitgebreid assortiment, de laagste prijzen en de beste service,

Nadere informatie

Buurtblad Kruidenbuurt

Buurtblad Kruidenbuurt In dit nummer: Achter de voordeur bij Peel en Sharon van Rouwendaal Terugblik 2014 Handige apps Vrijwilligers gezocht Prikbord Buurtblad Kruidenbuurt Nummer 1 - Februari 2015 Inhoud Voorwoord Activiteitenoverzicht

Nadere informatie

Jaarverslag. Digitaal Trapveld Cybersoek

Jaarverslag. Digitaal Trapveld Cybersoek Jaarverslag 2012 Digitaal Trapveld Cybersoek Stichting Zeeburg Internetplein Maart 2013 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 Doelstellingen... 5 Doelgroepen... 6 Visie... 8 Werkwijze... 9 Succes en betekenis...

Nadere informatie

jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers

jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers DE OUDER CENTRAAL! Dagelijks staat uw zoon of dochter centraal binnen ons werk. Wij zetten ons in voor vorming, onderwijs en behandeling om daarmee

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

DE SUCCESFORMULE: Voor professionals over jongeren. 20 succesformules. Talentontwikkeling x Innovatie x Participatie.

DE SUCCESFORMULE: Voor professionals over jongeren. 20 succesformules. Talentontwikkeling x Innovatie x Participatie. DE SUCCESFORMULE: Talentontwikkeling x Innovatie x Participatie Toekomstbestendig NJR het Bureau is het jongerenadviesbureau voor professionals over jongeren. NJR het Bureau ontwikkelt: ǃ Beleidsadvies

Nadere informatie

GRAAN VOOR VISCH. 1e HELFT 2014 12-18 0-12 18+ JAAR JAAR JAAR

GRAAN VOOR VISCH. 1e HELFT 2014 12-18 0-12 18+ JAAR JAAR JAAR GRAAN VOOR VISCH 1e HELFT 2014 0-12 JAAR 12-18 JAAR JAAR 1 Beste wijkbewoners, In deze folder vindt u een overzicht van de activiteiten georganiseerd door verschillende aanbieders in de wijk. De activiteiten

Nadere informatie

Wandelen. Hoera! Het is weer lente! in de wijk. Oostpolder-De Kooij

Wandelen. Hoera! Het is weer lente! in de wijk. Oostpolder-De Kooij Wijkplatform Oostpolder-De Kooij Nieuwsbrief Jaargang 12, nr. 1 (mei 2015) Hoera! Het is weer lente! U heeft het allang gemerkt. Het is weer langer licht, de vogeltjes fl uiten s ochtends weer, de bloemen

Nadere informatie

Beste ouders, 13 februari 2015

Beste ouders, 13 februari 2015 Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 13 februari 2015 Hierbij ontvangt u van ons de info, de laatste

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2014

Nieuwsbrief November 2014 Nieuwsbrief November 2014 Beste ouders / verzorgers, In deze nieuwsbrief informeren wij u over de volgende onderwerpen: De lat omhoog bij de vakken rekenen, lezen, begrijpend lezen en spelling. Voor uw

Nadere informatie

Iedereen moet kunnen meedoen

Iedereen moet kunnen meedoen Nieuwe wet voor maatschappelijke ondersteuning in uw gemeente Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Inhoud 2 Voorwoord 5 Wat is de Wmo? 5 Waarom is de Wmo belangrijk? 9 Negen taken voor uw

Nadere informatie

Nota Ouders zijn partners Ouderbetrokkenheid en ouderparticipatie in onderwijs

Nota Ouders zijn partners Ouderbetrokkenheid en ouderparticipatie in onderwijs Tussenevaluatie Nota Ouders zijn partners Ouderbetrokkenheid en ouderparticipatie in onderwijs "Betrokkenheid is bereidheid je een beetje in elkaar te verdiepen. Dat is eigenlijk alles" Uitspraak van een

Nadere informatie

Deze maand in *Je Meent Het*

Deze maand in *Je Meent Het* Colofon Deze maand in *Je Meent Het* Kunst kijken in de Meent pag. 7 Tentoonstelling was wederom een groot success Jaarwisseling vuurwerk. pag. 11 De kinderen worden gewaarschuwd.. UED: nieuwkomer in het

Nadere informatie

Uitnodiging. Familiemaand bij Mediant. herfst 2011. In deze uitgave:

Uitnodiging. Familiemaand bij Mediant. herfst 2011. In deze uitgave: herfst 2011 De Mediant FamilieKrant is een speciale uitgave van Mediant Geestelijke Gezondheidszorg en geeft een beeld wat Mediant voor de familie doet. Familiemaand bij Mediant Van 10 oktober (landelijke

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord. Inleding. Bewonersinitiatieven. Uw idee scoort in Noord. Kindvriendelijke wijk. Speelplekken en talentontwikkeling

Inhoudsopgave. Voorwoord. Inleding. Bewonersinitiatieven. Uw idee scoort in Noord. Kindvriendelijke wijk. Speelplekken en talentontwikkeling Voorwoord Inhoudsopgave Inleding 3 Bewonersinitiatieven Uw idee scoort in Noord 4 Kindvriendelijke wijk Speelplekken en talentontwikkeling 6 Groeibriljant het Zwaanshals Een spannend winkelgebied in de

Nadere informatie

Professionals en ondersteuning

Professionals en ondersteuning Professionals en ondersteuning bij mediaopvoeding 1 2013 Nederlands Jeugdinstituut / Stichting Mijn Kind Online Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt door middel van

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Landstede Welzijn Ommen

Jaarverslag 2012. Landstede Welzijn Ommen Jaarverslag 2012 Landstede Welzijn Ommen Voorwoord Ook dit jaar heeft Landstede Welzijn Ommen haar projecten en activiteiten kunnen ontwikkelen en realiseren dankzij de inzet van vele honderden vrijwilligers.

Nadere informatie

' s PORT WWW.CITYTRAINER.NL

' s PORT WWW.CITYTRAINER.NL WWW.CITYTRAINER.NL ' s PORT IIIIIIIIOOIIFJAI lillidlil 't t!uiiiiosci De meeste Citytrainers ken ik persoon lijk! Alswethoudervan Sport kom ik ze namelijk regelmatig tegen.zij zijn voor mij het 'wandelende'

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4 en 5

Aan de ouders van groep 4 en 5 Aan de ouders van groep 4 en 5 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op een

Nadere informatie