stadsverlichting

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "www.schreder.com stadsverlichting"

Transcriptie

1 stadsverlichting

2 Leuven

3 LICHT IS EEN FANTASTISCH HULPMIDDEL... HET STELT ONS IN STAAT OM TE IDENTIFICEREN, TE GELEIDEN, TE ORIËNTEREN, TE BENADRUKKEN, TE BEVESTIGEN, TE BEGRIJPEN, TE OMKADEREN, ZEKERHEID TE GEVEN... TE VERLICHTEN. Een stad. Een verlichting. De stad Leuven is trots op haar verleden en haar patrimonium. Behalve de beroemde universiteit telt deze stad nog diverse andere prachtige gebouwen die werden opgetrokken in één van de vele architectuurstijlen: gotisch, romaans, barok of neoklassiek. Het was dan ook duidelijk dat deze stad een nachtelijk imago verdient dat de schoonheid van haar patrimonium en de unieke sfeer van haar straten en pleinen benadrukt. Dankzij de verlichting kan een ruimte afgebakend worden, kunnen de contouren van een gebouw duidelijk weergegeven worden, kunnen wijken beveiligd worden en kunnen grote evenementen georganiseerd worden die voor gezelligheid in de stad zorgen. Schréder heeft samen met de stad Leuven voor een verlichting gezorgd die de stad de mogelijkheid biedt om haar toeristische, culturele of patrimoniale identiteit te bevestigen en in de verf te zetten. Hierna volgt een kort overzicht van de verlichting die gekozen werd voor deze historische stad.

4 Hoe is het nachtelijk beeld van Leuven geëvolueerd? Leuven had hoofdzakelijk een functioneel en banaal nachtelijk imago. Tien jaar geleden voerde de stad een mobiliteitsplan in waarmee men het stadscentrum nieuw leven wou inblazen. Er werden meer voetgangerszones gecreëerd en specifieke voorstellen gedaan voor de verlichting van deze specifieke zones, en ook voor pleinen, parken, plantsoenen, opmerkelijke gebouwen en grote verkeersaders. Deze verlichtingsprojecten hebben de veiligheid bevorderd alsook de identiteit en het toeristische imago van de stad verstevigd door het aanwezige patrimonium in de verf te zetten en het s nachts een aangename, sfeervolle en gemoedelijke dimensie te geven. Renilde D Haese, de landschapsarchitecte van de stad Leuven, vertelt ons over het nachtelijk imago van deze stad. Heeft u de sites ingedeeld in functie van de soorten verlichtingstoestellen en lichtbronnen? We hebben prioriteit gegeven aan wit licht. We wensten verlichtingstoestellen met wit licht voor alle voetgangerszones en fietspaden, en voor de toeristische sites. Vervolgens hebben we de te verlichten zones geanalyseerd om een indeling te kunnen maken in functie van hun aard (kruispunt, plein, brug,...), het type gebouw (stijl, architecturaal belang,...) en de kenmerken ervan (handelsgevels, hoogte van het gebouw,...). Zo konden we het verlichtingstoestel kiezen waarvan het design het best bij de omgeving paste. Een voorbeeld: de Oude Markt is een druk bezocht plein met heel wat bomen. De installatie van masten zou voor nog meer obstakels zorgen en op esthetisch vlak geen enkele meerwaarde geboden hebben. De stad heeft dan ook besloten om daar te werken met schijnwerpers (Neos) voorzien van een asymmetrische reflector, en grondschijnwerpers met LED (Noctis) op de trappen om de ruimte af te bakenen en een aangename sfeer te creëren. Op basis van welke criteria heeft u de verlichtingstoestellen geselecteerd? De kwaliteit en het design van de verlichtingstoestellen waren twee doorslaggevende factoren. Technisch gezien wilde de stad verlichtingstoestellen plaatsen die uitstekende fotometrische eigenschappen en een optimaal rendement bieden, en die gemakkelijk te onderhouden zijn. Daarnaast wilden wij onze pleinen en straten ook nieuw leven inblazen. Met andere woorden, de verlichtingstoestellen hebben niet enkel een veiligheidsfunctie, maar staan ook in voor de ruimtelijke ordening door overdag elegant te zijn en s nachts een sfeer te creëren zodat de mensen zin krijgen om buiten te komen en hun eigen stad te ontdekken. Schréder beschikt over een ruim gamma verlichtingstoestellen en masten met een weldoordacht design. Ook de steun die het Schréder team biedt, is een belangrijke factor. Dit team is bijzonder flexibel en luistert naar de wensen van de klant vooraleer het voorstellen doet. Verder merk ik ook dat het team en de onderneming die belast is met de installatie van de verlichtingstoestellen, uitstekend samenwerken.

5

6

7

8 Waarom is er gekozen voor een nieuwe toeristische bewegwijzering? De stad Leuven besteedt heel wat aandacht aan de manier waarop bezoekers en toeristen ontvangen worden in de stad. De toeristische bewegwijzering, die bestaat uit naambordjes op de gebouwen of op een sokkel, geeft duidelijke informatie over de respectievelijke sites. De bezoekers en toeristen worden uitgenodigd om een culturele wandelroute te volgen. Deze route brengt de bezoeker van de ene wijk naar de andere en van de ene site naar de andere, zodat hij de culturele rijkdom en het mooie patrimonium van de stad ontdekt. De toeristische bewegwijzering is een essentieel communicatiemiddel in het kader van een evenwichtige stadsplanning. ALFONS VERDYCK Wij hadden een ontmoeting met Alfons Verdyck, directeur Communicatie en Toerisme van de stad Leuven, die ons vertelt over het nieuwe toeristische bewegwijzeringsysteem in de stad. Hoe werkt deze bewegwijzering? De toeristische bewegwijzering baseert zich op een concept dat voorgesteld werd door Urbis (de gespecialiseerde afdeling voor stadsmeubilair van Schréder in België). Er zijn vijf verschillende formaten: - signalisatiemasten met richtingspijltjes - informatieborden met het stadsplan - bordjes op een sokkel aan de rand van de site met uitleg over de belangrijkste gebouwen in vier talen - bordjes bevestigd aan de ingang van de gebouwen met een korte uitleg - verkeersborden die twee mogelijkheden in het culturele traject aangeven Verder hebben we nauw met Urbis samengewerkt om te bepalen waar al deze toeristische wegwijzers geplaatst moesten worden. Hoe heeft u het design van de diverse borden vastgelegd? Komt de stijl overeen met de algemene stadsplanning? Het belangrijkste criterium was de duidelijkheid, maar het spreekt voor zich dat de bewegwijzering ook binnen het historische kader van de stad moest passen. Op esthetisch vlak hebben we gekozen voor een evenwichtige grafische vormgeving die de bezoekers gemakkelijk kunnen herkennen en begrijpen. Bovendien past de bewegwijzering ook perfect bij de architectuur van de stad. De sokkels beantwoorden aan de criteria op het gebied van stevigheid en efficiëntie Leuven is immers een stad met studenten! en zijn conform alle normen.

9

10 Hoe belangrijk vindt u een kwalitatieve en weldoordachte verlichting voor een stad? De laatste jaren is verlichting uitgegroeid tot één van de essentiële aspecten in de stadsontwikkeling. Het verlichten van gebouwen en ruimten vanuit alle hoeken, in verschillende kleuren en intensiteiten heeft vaak geleid tot een chaotisch nachtelijk beeld van de stedelijke omgeving. Tegenwoordig wordt hierover veel meer nagedacht: de technologische vooruitgang bij de lampen en de grotere fotometrische precisie van de verlichtingstoestellen leveren prachtige resultaten op. De verlichting versterkt niet alleen de ruimtelijke continuïteit van de stedelijke ruimte, maar draagt ook essentieel bij tot de levenskwaliteit in de stad. Manuel de Solà-Morales, een stedenbouwkundige architect met internationale faam, en het architectuurbureau Atelier 33 hebben met de stad Leuven samengewerkt voor de verlichting van het volledig heraangelegde Martelarenplein. Manuel de Solà-Morales heeft ons verteld over zijn ideeën voor dit project. Welke parameters heeft u gekozen voor het verlichtingsproject van het Martelarenplein? Wij hebben een verlichtingsconcept bedacht waarbij de plaatsing van de zuilen, de vierkante vorm van dit plein benadrukt. Zowel overdag als s nachts zorgt dit concept voor een specifieke omkadering ; een geometrische afbakening van de stedelijke ruimte. Hoe heeft u de types verlichtingstoestellen en lichtbronnen gekozen? Ik wou een verlichtingstoestel waarvan de lichtstroom de blik geleidt, de perspectiefeffecten versterkt en een bepaalde achtergrond creëert. Verlichtingstoestellen die de nachtelijke ruimte creëren. Schréder heeft een prototype bestudeerd dat zich baseerde op mijn voorstel, maar aangepast werd zodat met alle technische parameters rekening werd gehouden. Zo is de Nemo ontstaan. 6m 28m EGEM = 18 lux 8m 7,50m LGEM = 4 cd/m 2 Saphir 150W Tussenruimte 15m Nemo 35W Tussenruimte 5m 52m EGEM = 18 lux 5m

11 De deelname van Schréder aan de herinrichting van de stad Leuven heeft zich vertaald in de levering van stedelijke en andere verlichtingstoestellen, alsook van een nieuw toeristisch bewegwijzeringsysteem. Leuven, een stad met een rijk erfgoed In enkele jaren tijd heeft deze stad, die gekenmerkt wordt door haar diversiteit aan architectuurstijlen, een nieuw nachtelijk imago gekregen dankzij een technologisch geavanceerde verlichting die de schoonheid en diversiteit van haar patrimonium in de verf zet. De schijnwerpers van Schréder combineren efficiëntie met mechanische stevigheid en leveren alle gewenste soorten lichtverdeling. CORUS De Corus (IP 66) neemt weinig plaats in en kan discreet geïntegreerd worden in het architecturale kader: deze twee factoren hebben ertoe bijgedragen dat dit model geselecteerd werd voor de verlichting van het stadhuis. TERRA Het Terra-gamma biedt een erg hoge dichtheidsgraad (IP 67) en twee modellen grondschijnwerpers voor lampen tot 150 W. Deze schijnwerper is uitermate goed bestand tegen een druk voetgangersverkeer. De ideale keuze dus voor de Sint-Pieterskerk op de Grote Markt die druk bezocht wordt door zowel toeristen als bewoners. FOCAL Compacte schijnwerper met heel veel mogelijkheden op het gebied van lichtverdeling en piekintensiteiten die kunnen variëren tussen 300 en cd/klm. Om precies het gewenste lichteffect te bereiken, heeft men voor de verlichting van het bovenste deel van de voorgevel van de stadsschouwburg gekozen voor de Focal met een blauwe filter.

12 Leuven, een moderne stad Leuven heeft zich altijd geroemd op haar bloeiende handel: zo zijn er heel wat verschillende winkels en markten, talrijke wetenschappelijke en industriële zones, evenals een bijzonder dicht wegen- en spoorwegennet. Tegenwoordig is de hoofdstad van Vlaams-Brabant uitgegroeid tot een dienstverlenende stad met een moderne infrastructuur die resoluut voor de toekomst kiest. SCALA Het verlichtingstoestel Scala (Sealsafe IP 66), dat beschikbaar is in twee formaten, biedt verschillende optische mogelijkheden en kan gebruikt worden met elk type lichtbron tot 400 W. Voor de locaties waar de commerciële activiteit overheerst, werd gekozen voor wit licht. Bij axiale ophanging aan kabel en voorzien van metaaljodidelampen van 70 W garandeert de Scala een uitstekende verlichting en kleurenweergave. SAFFIER De Saffier is een openbaar verlichtingstoestel dat verkrijgbaar is in drie formaten voor lampen tot 600 W en biedt een vernieuwende fotometrie dankzij de facettenreflector en de verstelbare positionering van de lamp. De Saffier omvat het Sealsafe -procédé dat garant staat voor een erg duurzame dichtheid en het Easilok -systeem dat ervoor zorgt dat de lamp vlot bereikbaar is en het onderhoud in alle veiligheid kan gebeuren. De Saffier staat synoniem voor meer veiligheid, minder energiekosten en een vlot onderhoud, en kon de stad Leuven dan ook snel bekoren als het perfecte verlichtingstoestel voor de hoofdstraten die naar het station leiden. AT-T5 De AT-T5 is een ultracompact verlichtingstoestel met een hoge dichtheidsgraad (IP 66 Sealsafe ) voor T5-fluorescentielampen. Om het openbaar vervoer nog aantrekkelijker te maken en te vermijden dat de wagen zou binnendringen in het stadscentrum, werd het station van Leuven volledig heringericht. De perrons kregen een bijzonder aangename verlichting met wit licht door de AT-T5 te integreren in de wachthuisjes.

13 Leuven, een groene stad Leuven telt heel wat groenzones. De uitgestrekte parken en domeinen in de buitenwijken van de stad zijn het ideale kader om zich te ontspannen. Het park De Bruul dat in de jaren vijftig werd aangelegd, werd recentelijk gerenoveerd en voorzien van een zowel functionele als sportieve verlichting. BASIX Dit verlichtingstoestel dat door het bureau NERO ontworpen werd, is vervaardigd in gegalvaniseerd staal, waardoor het een sobere en minimalistische uitstraling heeft. De L-vorm van dit verlichtingstoestel dat in het park ingezet wordt voor de verlichting van de paden, bakent het wandeltraject duidelijk af. NEMO Het verlichtingstoestel Nemo verlicht de omgeving van het park en de speelpleinen. Dit model beschikt over een Sealsafe IP 66 dichtheidsgraad die garant staat voor interne reinheid en een duurzame stabiliteit van de fotometrische eigenschappen. Dit verlichtingstoestel is verkrijgbaar voor symmetrische of asymmetrische verlichting. NEOS Het gamma van de Neos-schijnwerpers die in drie formaten beschikbaar zijn, garandeert een perfecte lichtbeheersing voor een groot aantal toepassingen. De Neos 3 is voorzien van een optiek 1709 met een metaaljodidelamp van 250 W voor de verlichting van een sportterrein.

14 Leuven, een culturele en toeristische stad In Leuven staat de oudste universiteit van België. Sinds de oprichting zes eeuwen geleden mocht deze universiteit al heel wat vermaarde studenten ontvangen die hun stempel wisten te drukken op het intellectuele leven in Europa. Muziekfestivals en diverse voorstellingen in het historische stadscentrum, musea, kunsttentoonstellingen, markten, restaurants, architecturale pareltjes,... Leuven heeft als culturele en toeristische stad heel wat te bieden. THYLIA μr De Thylia μr (micro-reflector)-combinaties verlichten het Ladeuzeplein, waar zich de universiteitsbibliotheek bevindt. Het ultrakleine verlichtingstoestel en de zuivere en compacte esthetiek van de Thylia zorgen ervoor dat dit geheel letterlijk opgaat in de architecturale omgeving van dit plein. Het plein zelf wordt verlicht met de reflector 1754 μr (transversale lichtverdeling), terwijl voor de voetgangerszone een optiek 1659 μr (overlangse lichtverdeling) werd gekozen. De twee optieken zijn uitgerust met metaaljodidelampen met keramische brander die een aangenaam wit licht verspreiden en een optimale kleurenweergave garanderen. Tussenruimte: 17,7 m 8 m 1659 μr 1754 μr 1754 μr 1659 μr 8 m 6 m 3 m 5,5 m 86,0 m 5,5 m 3 m LGEM = 2 cd/m 2 EGEM = 18 Lux EGEM = 15 Lux

thylia LAMPEN REFLECTOREN KENMERKEN VERLICHTINGSTOESTEL LICHTVERDELINGen CREATIEVE VRIJHEID MET WIT LICHT

thylia LAMPEN REFLECTOREN KENMERKEN VERLICHTINGSTOESTEL LICHTVERDELINGen CREATIEVE VRIJHEID MET WIT LICHT LAMPEN REFLECTOREN Design: Michel Tortel Reflectoren 1659 µr 1754 µr Metaaljodidelamp met 150 W 150 W keramische brander Cosmopolis-lamp 140 W 140 W Maximale vermogens KENMERKEN VERLICHTINGSTOESTEL LICHTVERDELINGen

Nadere informatie

ya / scala / ma ea cit

ya / scala / ma ea cit citea / maya / scala citea / maya / scala KENMERKEN VERLICHTINGSTOESTELLEN Dichtheid optisch blok: IP 66 Sealsafe (*) Dichtheid voorschakelapparatuurruimte: IP 44 (*) Schokweerstand: - glas IK 08 (**)

Nadere informatie

neos Isolatieklasse: I of II (*) Gewicht (leeg): - Neos 1 1,8 kg - Neos 2 5,0 kg - Neos 3 8,0 kg

neos Isolatieklasse: I of II (*) Gewicht (leeg): - Neos 1 1,8 kg - Neos 2 5,0 kg - Neos 3 8,0 kg neos+tekton neos LAMPEN REFLECTOREN KENMERKEN verlichtingstoestellen Dichtheid optisch blok: IP 66 (*) Schokweerstand (glas): IK 08 (**) Luchtweerstand (CxS): - Enkele steun / Neos 2 0,13 m 2 - Dubbele

Nadere informatie

fluorescentielampen om tegemoet te komen aan de Schokweerstand:

fluorescentielampen om tegemoet te komen aan de Schokweerstand: BESCHRIJVING Het gamma integreerbare schijnwerpers Bloco wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid in modellen, fotometrische lichtverdelingen en lichtbronnen. Rechthoekig, cirkelvormig of vierkantig:

Nadere informatie

KENMERKEN SCHIJNWERPERS VOORDELEN OPTIES BESCHRIJVING AFMETINGEN BEVESTIGINGEN. terra. Reflectoren 1659 1782 1872. natriumdamplamp. keramische brander

KENMERKEN SCHIJNWERPERS VOORDELEN OPTIES BESCHRIJVING AFMETINGEN BEVESTIGINGEN. terra. Reflectoren 1659 1782 1872. natriumdamplamp. keramische brander LAMPen Reflectoren KENMERKEN SCHIJNWERPERS Dichtheid: IP 67 (*) Schokweerstand (glas): - IK 10 (**) - IK 10 (**) - Roma IK 07 (**) Statische belastingsweerstand: - 4000 kg (*) - 3000 kg (*) Torsiesterkte:

Nadere informatie

27757 BORD-BR-2003-03-NE03. licht in de stad. Website: www.schreder.com

27757 BORD-BR-2003-03-NE03. licht in de stad. Website: www.schreder.com 27757 BORD-BR-2003-03-NE03 licht in de stad Website: www.schreder.com DE STAD, HET LICHT bordeaux Laten we beginnen met de definitie van een lichtplan. Waarvoor dient het? Welke toegevoegde waarde heeft

Nadere informatie

kenmerken verlichtingstoestellen

kenmerken verlichtingstoestellen falco+ando falco LAMPen Reflectoren Design: Michel Tortel kenmerken verlichtingstoestellen Dichtheid optisch blok: IP 66 Sealsafe (*) Dichtheid voorschakelapparatuurruimte: IP 66 (*) Schokweerstand: IK

Nadere informatie

3,5-5 m LEDOPLOSSING MET LAAG AG ENERGIEVERBRUIK VOOR RESIDENTIËLE ZONES. Muursteun. Rechte paal. Voetplaat. kio led

3,5-5 m LEDOPLOSSING MET LAAG AG ENERGIEVERBRUIK VOOR RESIDENTIËLE ZONES. Muursteun. Rechte paal. Voetplaat. kio led kio led inoa kio led 3,5-5 m LEDOPLOSSING MET LAAG AG ENERGIEVERBRUIK VOOR RESIDENTIËLE ZONES Muursteun De combinatie Kio LED + Consis werd ontworpen door Grandesign en valt op door zijn zuiverheid en

Nadere informatie

LED: een wereldprimeur

LED: een wereldprimeur Split VOOR HET EERST GAAN LED S DE UITDAGING AAN OM EEN STADSVERLICHTING TE CREËREN DIE FOTOMETRISCHE EIGENSCHAPPEN COMBINEERT MET VISUEEL COMFORT! LED: een wereldprimeur E gem = 32 lux Globale uniformiteit

Nadere informatie

neos OMSCHRIJVING KENMERKEN SCHIJNWERPERS BEVESTIGINGEN VOORDELEN OPTIES

neos OMSCHRIJVING KENMERKEN SCHIJNWERPERS BEVESTIGINGEN VOORDELEN OPTIES neos 1 2 3 neos OMSCHRIJVING μr KENMERKEN SCHIJNWERPERS Ontwerp: Michel Tortel Dichtheidsgraad: IP 66 (*) Schokweerstand (glas): IK 08 (**) Luchtweerstand (CxS): - Neos 1 0,08 m 2 - Neos 2 0,13 m 2 - Neos

Nadere informatie

albany LAMPEN REFLECTOREN KENMERKEN VERLICHTINGSTOESTELLEN LICHTVERDELINGen EEN POLYVALENTE BESTSELLER

albany LAMPEN REFLECTOREN KENMERKEN VERLICHTINGSTOESTELLEN LICHTVERDELINGen EEN POLYVALENTE BESTSELLER 1 +cayado LAMPEN REFLECTOREN KENMERKEN VERLICHTINGSTOESTELLEN Dichtheid optisch blok: IP 66 Sealsafe (*) Dichtheid voorschakelapparatuurruimte: IP 44 (Mini: IP 54) (*) Schokweerstand (PC): IK 08 (**) Luchtweerstand

Nadere informatie

KENMERKEN VERLICHTINGSTOESTELlen. LICHTVERDELINGen. beschrijving OPTIES AFMETINGEN. onyx. Reflectoren 1419 Hogedruk

KENMERKEN VERLICHTINGSTOESTELlen. LICHTVERDELINGen. beschrijving OPTIES AFMETINGEN. onyx. Reflectoren 1419 Hogedruk LAMPen Reflectoren Reflectoren 1419 Hogedruk 250 W natriumdamplamp Metaaljodidelamp met 250 W keramische brander Maximale vermogens KENMERKEN VERLICHTINGSTOESTELlen Dichtheid optisch blok: IP 66 Sealsafe

Nadere informatie

kenmerken verlichtingstoestellen

kenmerken verlichtingstoestellen +flo LAMPen Reflectoren Design: Michel Tortel kenmerken verlichtingstoestellen Dichtheid optisch blok: IP 66 Sealsafe (*) Dichtheid voorschakelapparatuurruimte: IP 66 (*) Luchtweerstand (CxS): - Furyo

Nadere informatie

LAMPEN REFLECTOREN. KENMERKEN VERLICHTINGSTOESTELlen. LICHTVERDELINGen COMPACT. LICHT. ELEGANT. hestia. Modellen Mini Midi. Reflector 1914 minir

LAMPEN REFLECTOREN. KENMERKEN VERLICHTINGSTOESTELlen. LICHTVERDELINGen COMPACT. LICHT. ELEGANT. hestia. Modellen Mini Midi. Reflector 1914 minir hestia+condor hestia Design: Elizabeth de Portzamparc KENMERKEN VERLICHTINGSTOESTELlen LAMPEN REFLECTOREN Modellen Mini Midi Reflectoren 1914 minir 1627 Hogedruk natriumdamplamp - 250 W Metaaljodidelamp

Nadere informatie

LAMP Reflectoren. aresa. Modellen Aresa 2 Aresa 3 Reflectoren Compact 36 W 80 W fluorescentielamp

LAMP Reflectoren. aresa. Modellen Aresa 2 Aresa 3 Reflectoren Compact 36 W 80 W fluorescentielamp LAMP Reflectoren Design: Alain Baré Modellen Aresa 2 Aresa 3 Reflectoren 2089 2102 Compact 36 W 80 W fluorescentielamp Maximale vermogens kenmerken verlichtingstoestellen LICHTVERDELINGen Dichtheid optisch

Nadere informatie

Schréder, partner van steden en gemeenten. Nijvel Grote Markt

Schréder, partner van steden en gemeenten. Nijvel Grote Markt Schréder, partner van steden en gemeenten Nijvel Grote Markt Een realisatie van Schréder waarbij een gezellig plein hand in hand gaat met energiebesparingen De Grote Markt van Nijvel in de spotlights De

Nadere informatie

saturnus 3s LAMPEN REFLECTOR KENMERKEN VERLICHTINGSTOESTEL LICHTVERDELING TECHNOLOGISCHE BOL Hal f r o n d e l i c h t k a p Reflector 1627 Hogedruk

saturnus 3s LAMPEN REFLECTOR KENMERKEN VERLICHTINGSTOESTEL LICHTVERDELING TECHNOLOGISCHE BOL Hal f r o n d e l i c h t k a p Reflector 1627 Hogedruk saturnus 3s+iota 15 /165 saturnus 3s KENMERKEN VERLICHTINGSTOESTEL LAMPEN REFLECTOR Reflector 1627 Hogedruk 150 W natriumdamplamp Metaaljodidelamp met 150 W keramische brander Cosmopolis-lamp 140 W Compact

Nadere informatie

CALLA LED INDIRECTE LED VERLICHTINGSOPLOSSING VOOR EEN GEZELLIGE SFEER KENMERKEN OPTIES AFMETINGEN - BEVESTIGING VOORDELEN

CALLA LED INDIRECTE LED VERLICHTINGSOPLOSSING VOOR EEN GEZELLIGE SFEER KENMERKEN OPTIES AFMETINGEN - BEVESTIGING VOORDELEN calla led CALLA LED KENMERKEN Dichtheid: IP 66 (*) Schokweerstand (glas): IK 07 (**) Luchtweerstand: 0.34m 2 Nominale spanning: Isolatieklasse: II (*) Gewicht: Materiaal (behuizing): Kleur: Installatiehoogte:

Nadere informatie

de verlichting van de toekomst furyo

de verlichting van de toekomst furyo de verlichting van de toekomst furyo juist verlichten ONS MOTTO IS AL JARENLANG "JUIST VERLICHTEN". TWEE WOORDEN DIE HEEL ONZE FILOSOFIE UITDRUKKEN. OM JUIST TE VRELICHTEN MOETEN WE ECHTER DE VERSCHILLENDE

Nadere informatie

Ambiance verlichting J Linea 140 & 200. Linea 140 & 200

Ambiance verlichting J Linea 140 & 200. Linea 140 & 200 Linea 140 & 200 De discreet vormgegeven Linea 140 en 200 lichtmasten zijn minimalistische lichtoplossingen die moeiteloos integreren in alle stedelijke gebieden. Deze technische -en esthetische lichtmasten

Nadere informatie

LAMPen Reflector. altra. Modellen Altra 2 Altra 3 Reflector Lagedruk 55 W 66 W (*) natriumdamplamp Compact 36 W 80 W fluorescentielamp

LAMPen Reflector. altra. Modellen Altra 2 Altra 3 Reflector Lagedruk 55 W 66 W (*) natriumdamplamp Compact 36 W 80 W fluorescentielamp LAMPen Reflector kenmerken verlichtingstoestellen Dichtheid optisch blok: IP 65 (*) (IP 66 in optie) (*) Luchtweerstand (CxS): - Altra 2 0,044 m 2 - Altra 3 0,050 m 2 Schokweerstand (PC/PMMA): IK 08 (**)

Nadere informatie

bora LICHTBRONNEN KENMERKEN VERLICHTINGSTOESTELlen LICHTVERDELINGen FAMILIE VAN LICHTZUILEN

bora LICHTBRONNEN KENMERKEN VERLICHTINGSTOESTELlen LICHTVERDELINGen FAMILIE VAN LICHTZUILEN bora bora LICHTBRONNEN Design: Michel Tortel High power LEDs Aantal per verlichtingstoestel 8-32 Kleurtemperatuur 4500 K (neutraal wit) Op grond van de snelle ontwikkelingen in de LED-Technologie kunnen

Nadere informatie

duurzame verlichting claro 1

duurzame verlichting claro 1 duurzame verlichting claro 1 De Led Generatie... Voor Schréder is ze innovatief, intelligent en verantwoordelijk. Wij hebben een compleet gamma van ledarmaturen voor alle sectoren ontwikkeld: weg- en stadsverlichting,

Nadere informatie

aresa BESCHRIJVING KENMERKEN VERLICHTINGSTOESTEL OPTIES VOORDELEN

aresa BESCHRIJVING KENMERKEN VERLICHTINGSTOESTEL OPTIES VOORDELEN aresa B Ontwerp: Alain Baré KENMERKEN VERLICHTINGSTOESTEL Dichtheidsgraad optiek: IP 65 (*) Luchtweerstand (CxS): - Aresa 2: 0,018 m² - Aresa 3: 0,021 m² Schokweerstand: IK 08 (**) Nominale spanning: 230

Nadere informatie

PARIJS, EN ER WAS LICHT...

PARIJS, EN ER WAS LICHT... Parijs PARIJS WORDT OOK WEL EENS DE LICHTSTAD GENOEMD. EN DAT IS ZE ZEKER. WANT HIER IS IN DE 17 DE EEUW DE OPENBARE VERLICHTING ONTSTAAN. BOVENDIEN WAS PARIJS IN DE EEUW VAN DE VERLICHTING DE BELANGRIJKSTE

Nadere informatie

MY 1 MY 2 VOORDELEN BESCHRIJVING KENMERKEN

MY 1 MY 2 VOORDELEN BESCHRIJVING KENMERKEN MY 1 MY 2 VOORDELEN Waterdichte verlichtingstoestellen (IP 67) Grootte kan worden aangepast aan de gebruikte lamp Talrijke bevestigingswijzen MY 1: aluminium en polycarbonaat: degelijkheid MY 2: aluminium

Nadere informatie

ED g ErLichtin ral L DuurzAmE v Ast

ED g ErLichtin ral L DuurzAmE v Ast Astral LED Duurzame verlichting astral led Kenmerken - verlichtingstoestel Zeer efficiënte modulaire ledverlichting voor besloten ruimtes Dichtheidsgraad optisch blok: IP 66 (*) Dichtheidsgraad voorschakelapparatuur:

Nadere informatie

4-6m EEN LICHTE EN ELEGANTE LED OPLOSSING VOOR IN DE STAD. B e v e s t igingspl a at (o p a a n v r a ag) isla led

4-6m EEN LICHTE EN ELEGANTE LED OPLOSSING VOOR IN DE STAD. B e v e s t igingspl a at (o p a a n v r a ag) isla led isla led isla led 4-6m EEN LICHTE EN ELEGANTE LED OPLOSSING VOOR IN DE STAD R ech t e mast Het Isla LED armatuur op een cilindrisch conische, gegalvaniseerde stalen mast wordt gekenmerkt door haar lichtheid

Nadere informatie

rocca Lichtbronnen kenmerken schijnwerpers

rocca Lichtbronnen kenmerken schijnwerpers rocca rocca Lichtbronnen kenmerken schijnwerpers Dichtheid: IP 67 (*) Schokweerstand (glas): IK 10 (**) Nominale spanning: Isolatieklasse: II (*) 230 V AC Gewicht (totaal): Midi - met kit 7,15 kg Maxi

Nadere informatie

image LAMPEN REFLECTOREN KENMERKEN VERLICHTINGSTOESTEL LICHTVERDELINGen EEN HEDENDAAGSE KLASSIEKER VERSCHILLENDE BEVESTIGINGEN

image LAMPEN REFLECTOREN KENMERKEN VERLICHTINGSTOESTEL LICHTVERDELINGen EEN HEDENDAAGSE KLASSIEKER VERSCHILLENDE BEVESTIGINGEN +sola LAMPEN REFLECTOREN Reflectoren 1289 1552 1627 Hogedruk natriumdamplamp 400 W (*) 250 W - Cosmopolis-lamp - - 140 W Maximale vermogens (*) Niet integreerbare voorschakelapparatuur KENMERKEN VERLICHTINGSTOESTEL

Nadere informatie

DE HERENIGDE STAD. SCHADUW EN LICHT.

DE HERENIGDE STAD. SCHADUW EN LICHT. Berlijn De Brandenburger Tor, hét symbool van Berlijn, Duitsland en de hereniging, is een absolute must voor elke toerist. Dit monument wordt verlicht door de CORUS-schijnwerpers van Schréder. MODULLUM-verlichtingstoestellen

Nadere informatie

Efficiëntie en veelzijdigheid voor gebiedsverlichting

Efficiëntie en veelzijdigheid voor gebiedsverlichting GEBIED INDU FLOOD Efficiëntie en veelzijdigheid voor gebiedsverlichting Met meerdere combinaties van lumenpakketten en lichtverdelingen is de INDU FLOOD het ideale hulpmiddel voor het bieden van een efficiënte

Nadere informatie

AMPERA DE LEDOPLOSSING VOOR EEN OPTIMALE INVESTERING EFFICIËNT VEELZIJDIG DUURZAAM

AMPERA DE LEDOPLOSSING VOOR EEN OPTIMALE INVESTERING EFFICIËNT VEELZIJDIG DUURZAAM AMPERA DE LEDOPLOSSING VOOR EEN OPTIMALE INVESTERING Kwalitatief design EFFICIËNT VEELZIJDIG DUURZAAM AMPERA DE EVIDENTE KEUZE VOOR WEG- EN STADSVERLICHTING MET LED De meerwaarde van elke component evalueren.

Nadere informatie

Stedenbouwkundige reactie

Stedenbouwkundige reactie Stedenbouwkundige reactie 1. Stedenbouwkundige visie Stationsgebied Buitenpost Naast het voornemen voor de bouw van een passerelle over het spoor, is er ook een plan gemaakt voor de totale invulling van

Nadere informatie

Een stad van contrasten, een stad van licht

Een stad van contrasten, een stad van licht Porto Casa da Música PORTO IS EEN STAD WAAR HET ARTISTIEKE ERFGOED MET EXCENTRIEKE HEDENDAAGSE ARCHITECTUUR GECOMBINEERD WORDT. DE VERLICHTING GEEFT DEZE STEDELIJKE STRUCTUURMIX DUURZAAMHEID EN EEN EIGEN

Nadere informatie

Linea 161 Création. Ambiance verlichting J Linea 161 Création

Linea 161 Création. Ambiance verlichting J Linea 161 Création Linea 161 Création De Linea 161 Création is tegelijkertijd een technische- en grafische lichtmast. Met een lasersnijtechniek is er materiaal uit de pilaar weggesneden en is zo een unieke, originele en

Nadere informatie

1. IMAGINE IT 4 MAGAZINES SMART POCKETS 2. MAGAZINE RAIL SMART POCKET RAIL 14

1. IMAGINE IT 4 MAGAZINES SMART POCKETS 2. MAGAZINE RAIL SMART POCKET RAIL 14 WWW.ARTITEQ.COM 1. IMAGINE IT 4 MAGAZINES SMART POCKETS 2. MAGAZINE RAIL 12 3. SMART POCKET RAIL 14 LAAT JE INSPIREREN. ERVAAR HET GEMAK. ZIE WAT HET DOET. Als het gaat om presentatiesystemen heb je vaak

Nadere informatie

Linea 161. Ambiance verlichting J Linea 161

Linea 161. Ambiance verlichting J Linea 161 Linea 161 Helderheid, flexibiliteit en geavanceerde techniek zijn de kernwoorden van de Linea 161 serie. De egale lijnen, de modulaire samenstelling, de verschillende hoogten en uitvoeringen, de diversiteit

Nadere informatie

4 I MAGAZINE VAN DE SCHRÉDER GROEP

4 I MAGAZINE VAN DE SCHRÉDER GROEP WENEN, EEN TRADITIE IN VERLICHTING 4 I MAGAZINE VAN DE SCHRÉDER GROEP Het bovenste gedeelte van de buitengevel van het kasteel Schönbrunn wordt door Terra-schijnwerpers, voorzien van metaaljodidelampen

Nadere informatie

13. Openbaar groendomein

13. Openbaar groendomein 13. Openbaar groendomein 13.1. Beleids- en beheerscontext informatieve basis Volgende regelgeving is toepassing voor deze ruimtecategorie : Vlarem II, hoofdstuk 6.3. Dit betekent dat er, behoudens voor

Nadere informatie

1. IMAGINE IT 4 MAGAZINES SMART POCKETS 2. MAGAZINE RAIL SMART POCKET RAIL 14

1. IMAGINE IT 4 MAGAZINES SMART POCKETS 2. MAGAZINE RAIL SMART POCKET RAIL 14 WWW.ARTITEQ.COM 1. IMAGINE IT 4 MAGAZINES SMART POCKETS 2. MAGAZINE RAIL 12 3. SMART POCKET RAIL 14 LAAT JE INSPIREREN. ERVAAR HET GEMAK. ZIE WAT HET DOET. Als het gaat om presentatiesystemen heb je vaak

Nadere informatie

LED ARMATUUR MET LAAG VERBRUIK VOOR WOONWIJKEN

LED ARMATUUR MET LAAG VERBRUIK VOOR WOONWIJKEN kio led kio led 3,5-5m LED ARMATUUR MET LAAG VERBRUIK VOOR WOONWIJKEN G e v e l s t e u n De door Grandesign ontworpen combinatie Kio LED + Consis valt op door de soberheid van haar eenvoudige, vloeiende

Nadere informatie

Metronomis LED een spel van licht en schaduw

Metronomis LED een spel van licht en schaduw Lighting Metronomis LED een spel van licht en schaduw Metronomis LED BDS670 Metronomis LED is de eerste reeks paaltoparmaturen ter wereld die een palet van lichteffecten biedt waarmee aan projecten een

Nadere informatie

liniled Handrail IK10 A I S I 316 UV RESISTANT RoHS IP40/IP65 CLEANING AGENTS RESISTANT FROST RESISTANT

liniled Handrail IK10 A I S I 316 UV RESISTANT RoHS IP40/IP65 CLEANING AGENTS RESISTANT FROST RESISTANT liniled Handrail RoHS IP40/IP65 IK10 A I S I 316 UV RESISTANT CLEANING AGENTS RESISTANT FROST RESISTANT liniled Handrail. Europese kwaliteit & productie. 3 liniled Handrail Duurzaam, luxe & slim ontwerp

Nadere informatie

Ocean LED. J Energie-efficiëntie J Energiebesparing J Verlaging van de CO 2

Ocean LED. J Energie-efficiëntie J Energiebesparing J Verlaging van de CO 2 Ocean LED, met REVOLED -technologie, zet een nieuwe standaard voor openbare verlichting. Dit decoratieve armatuur, met perfecte continuïteit in haar vormgeving, is ontworpen voor een lichtpunthoogte van

Nadere informatie

informatie voorzieningen

informatie voorzieningen informatie voorzieningen mmcité Stad Stedelijke openbare ruimtes zijn fascinerend. Hier ontmoeten mensen hun geschiedenis. Wij zijn verheugd dat ons design op zoiets interessants en belangrijks als stedelijke

Nadere informatie

GROHE in de KEuKEn. Keuken Sail Cube 3 Flair 4 Touch Cosmopolitan 5 Feel 6 Wave Cosmopolitan 7 Wave 8 Get 9 Start 10 Costa Trend 11

GROHE in de KEuKEn. Keuken Sail Cube 3 Flair 4 Touch Cosmopolitan 5 Feel 6 Wave Cosmopolitan 7 Wave 8 Get 9 Start 10 Costa Trend 11 grohe in de Keuken Gegarandeed jarenlange kwaliteit grohe.nl in de KEuKEn Onze bekroonde keukenmengkranen, ontworpen met jouw behoeften in gedachten, zijn gemaakt van de beste materialen en zijn voorzien

Nadere informatie

ALUMINIUM POORTEN MEESTERLIJK MAATWERK

ALUMINIUM POORTEN MEESTERLIJK MAATWERK ALUMINIUM POORTEN MEESTERLIJK MAATWERK NIET ZOMAAR EEN ALUMINIUM POORT Onze aluminium tuinpoorten worden gemonteerd met een gepatenteerd procedé waarbij de profielen mechanisch verankerd worden in verstek,

Nadere informatie

Openbare verlichting en verkeersveiligheid Compromis tussen zichtbaarheid, prestaties en het verwijderen van obstakels langs de weg

Openbare verlichting en verkeersveiligheid Compromis tussen zichtbaarheid, prestaties en het verwijderen van obstakels langs de weg Openbare verlichting en verkeersveiligheid Compromis tussen zichtbaarheid, prestaties en het verwijderen van obstakels langs de weg Ing J. Stommen ir N. Leroy 11/09/2013 Direction des Equipements Electromécaniques

Nadere informatie

CREATIEF EN GELUIDSABSORBEREND

CREATIEF EN GELUIDSABSORBEREND PRIM 2 Prim Prim 3 PRIM Prim, van het woord prime, is een muzikaal interval tussen twee tonen, waarbij de prime de eerste zuivere toon is. Het woord komt van het Latijnse woord primus, dat eerste betekent.

Nadere informatie

liniled Handrail liniled Handrail. Europese kwaliteit & productie. LED strips Hoogwaardig, flexibel & energiezuinig

liniled Handrail liniled Handrail. Europese kwaliteit & productie. LED strips Hoogwaardig, flexibel & energiezuinig liniled Handrail liniled Handrail liniled Handrail. Europese kwaliteit & productie. De liniled Handrail is het resultaat van een OEM project op maat. Het doel was een veilige omgeving te creëren met behulp

Nadere informatie

HAPILED AMBIANCE COMBINEREN MET ENERGIEVERBRUIK

HAPILED AMBIANCE COMBINEREN MET ENERGIEVERBRUIK HAPILED AMBIANCE COMBINEREN MET ENERGIEVERBRUIK Het verlichten van parken, pleinen en woonwijken vereist een specifieke benadering ten opzichte van het verlichten van wegen. Het creëren van sfeer speelt

Nadere informatie

3.5-5m 1.15M ALURA LED + DESCOBERTAS HOUTEN MASTEN. B e v e s t igingspl a at (o p a anvr a ag) alura led

3.5-5m 1.15M ALURA LED + DESCOBERTAS HOUTEN MASTEN. B e v e s t igingspl a at (o p a anvr a ag) alura led alura led alura led 3.5-5m ALURA LED + DESCOBERTAS HOUTEN MASTEN De Descobertas is een range van masten met een houten afwerking. Zowel een ronde als vierkante versie is mogelijk in combinatie met de Alura

Nadere informatie

Bedrijventerrein Meerpaal. Ruimte en kwaliteit aan de rand van Houten. Bedrijfsvestiging in de gemeente Houten

Bedrijventerrein Meerpaal. Ruimte en kwaliteit aan de rand van Houten. Bedrijfsvestiging in de gemeente Houten Bedrijventerrein Meerpaal Ruimte en kwaliteit aan de rand van Houten Bedrijfsvestiging in de gemeente Houten Kwaliteiten Meerpaal Directe aansluiting op A27 Goede infrastructuur op het terrein Hoogwaardige

Nadere informatie

piano Lichtbronnen kenmerken Verlichtingstoestellen Piano Maxi

piano Lichtbronnen kenmerken Verlichtingstoestellen Piano Maxi piano piano Piano Mini Lichtbronnen Piano Midi Piano Maxi Design: Michel Tortel High power LEDs Gehandhaafde lichtstroom bij ta = 25 c 60.000 uur - bij L90 (*) (Mini) Gehandhaafde lichtstroom bij ta =

Nadere informatie

Bijlage 6b: Aanvraagformulier gebruik voorzieningen voor evenementenbanieren en locatieoverzicht

Bijlage 6b: Aanvraagformulier gebruik voorzieningen voor evenementenbanieren en locatieoverzicht Bijlage 6b: Aanvraagformulier gebruik voorzieningen voor evenementenbanieren en locatieoverzicht Naam evenement: Website: Naam organisatie: Contactpersoon: Functie: Adres: Telefoon: Bank / gironummer:

Nadere informatie

piano DUURZAME VERLICHTING

piano DUURZAME VERLICHTING piano DUURZAME VERLICHTING piano Design : Michel Tortel KENMERKEN VERLICHTINGSTOESTEL Dichtheidsgraad optisch blok: IP 66 LEDSafe Dichtheidsgraad elektronisch blok: IP 66 (*) Schokweerstand (glas): IK

Nadere informatie

Ninoofsepoort. Diagnose en territoriale uitdagingen. November 2016

Ninoofsepoort. Diagnose en territoriale uitdagingen. November 2016 Ninoofsepoort Diagnose en territoriale uitdagingen November 2016 SITUATIE EN STEDELIJKE MORFOLOGIE Strategisch gelegen: op het grondgebied van 3 gemeenten, tussen 2 stations, in de 5 hoeken van de Vijfhoek,

Nadere informatie

afzetpalen en hekwerken

afzetpalen en hekwerken afzetpalen en hekwerken mmcité Stad Stedelijke openbare ruimtes zijn fascinerend. Hier ontmoeten mensen hun geschiedenis. Wij zijn verheugd dat ons design op zoiets interessants en belangrijks als stedelijke

Nadere informatie

Oefening 2: Lichtplan

Oefening 2: Lichtplan EERSTE JAAR BACHELOR IN DE MAKELAARDIJ Oefening 2: Lichtplan LAMBRECHTS GWENDOLIEN STEDELIJKE ONTWIKKELING EN WOONBELEID LECTOR: JANSSENS DIETER ACADEMIEJAAR 2014-2015 Gent is absoluut een pionier in Vlaanderen,

Nadere informatie

HET NIEUWE HAVENBLOK ALMELO

HET NIEUWE HAVENBLOK ALMELO HET NIEUWE HAVENBLOK ALMELO WELKOM IN HET NIEUWE HART VAN ALMELO! Sinds enige tijd werkt de stad Almelo aan een ambitieuze transformatie van de westelijke binnenstad. Met het doortrekken van het Overijssels

Nadere informatie

neos led ROAD & URBAN

neos led ROAD & URBAN neos led 1 2 3 ROAD & URBAN neos led 4-12m E n k e l e u i t h o u d e r ( k l e i n m o d e l) N e o s 1-2-3 ARMATUREN COMBINEREN ESTHETIEK EN EFFICIËNTIE E n k e l e u i t h o u d e r ( g r o ot m o

Nadere informatie

Ontwerpteam voor de herbestemming van de Heilig Hartkerk en het Heilig-Hartplein in Sint- Amandsberg is gekend

Ontwerpteam voor de herbestemming van de Heilig Hartkerk en het Heilig-Hartplein in Sint- Amandsberg is gekend Ontwerpteam voor de herbestemming van de Heilig Hartkerk en het Heilig-Hartplein in Sint- Amandsberg is gekend Eind vorig jaar ging sogent - het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf - op zoek naar een ontwerpteam

Nadere informatie

RIO DE JANEIRO: DE NIEUWE LICHTSTAD

RIO DE JANEIRO: DE NIEUWE LICHTSTAD Rio de Janeiro RIO DE JANEIRO, EEN STAD DIE AAN HET DROMEN ZET. SCHRÉDER HEEFT HAAR STEENTJE BIJGEDRAGEN OM DIE DROOM ZICHTBAAR TE MAKEN, NA ZONSONDERGANG. RIO DE JANEIRO: DE NIEUWE LICHTSTAD We nodigen

Nadere informatie

Verlichting en mobiliteit: Schréder, partner van de stad

Verlichting en mobiliteit: Schréder, partner van de stad Verlichting en mobiliteit: Schréder, partner van de stad Het mobiliteitsvraagstuk in steden oplossen is één van de belangrijkste uitdagingen van de 21 ste eeuw. Om de mobiliteit te verbeteren moeten de

Nadere informatie

Comfortabel wonen in het centrum

Comfortabel wonen in het centrum Comfortabel wonen in het centrum Urban link bouwt uw dromen uit! Door onze jarenlange ervaring in projectontwikkeling weten wij wat u als koper wil. Als het nu om een investering gaat of een eigen woning

Nadere informatie

IN 2012, BODART & GONAY VERANDERT VAN NAAM EN WORDT...

IN 2012, BODART & GONAY VERANDERT VAN NAAM EN WORDT... IN 2012, BODART & GONAY VERANDERT VAN NAAM EN WORDT... Een nieuwe naam, een nieuw logo Voor Bodart & Gonay wordt 2012 een jaar vol uitdagingen. De Luikse onderneming, die al meer dan 50 jaar de onbetwiste

Nadere informatie

VOORUITGANG STADSPLEIN & VERLICHTING. Gemaakt door DunnettCraven en Har Hollands voor Unibail - Rodamco en Gemeente Amstelveen

VOORUITGANG STADSPLEIN & VERLICHTING. Gemaakt door DunnettCraven en Har Hollands voor Unibail - Rodamco en Gemeente Amstelveen VOORUITGANG STADSPLEIN & VERLICHTING Gemaakt door DunnettCraven en Har Hollands voor Unibail - Rodamco en Gemeente Amstelveen Oktober 2015 DOELEN Actieve randen ontwikkelen Het plein een menselijke maat

Nadere informatie

Gent in de spotlights

Gent in de spotlights Gent in de spotlights Het Gentse Lichtplan Meneer Janssens D. Jolien Vanderper MAK 1E2 Gent in de spotlights Het Gentse lichtplan Als de avond valt, branden er ontelbare lichten in de stad Gent. Een goede

Nadere informatie

Comfort en efficiëntie voor buitenverlichting

Comfort en efficiëntie voor buitenverlichting GEBIED INDU WALL PACK Comfort en efficiëntie voor buitenverlichting De INDU WALL PACK is verkrijgbaar in twee formaten en presteert beter dan alle conventionele downlight armaturen door het verstrekken

Nadere informatie

Signalisatie in de openbare ruimte

Signalisatie in de openbare ruimte Signalisatie in de openbare ruimte Wie is URBIS? Wij zijn een departement gespecialiseerd in de ontwikkeling en de realisatie van specifieke projecten voor de openbare ruimte. Met 30 jaar ervaring, ondersteunt

Nadere informatie

Thuiskomen in Kortrijk

Thuiskomen in Kortrijk Thuiskomen in Kortrijk Residentie St-Georges 7 IEUWBOUWAPPARTEMETE Residentie St-Georges, gezellig en fijn De moderne, speelse look en de gedetailleerde afwerking zijn een lust voor het oog. Dankzij de

Nadere informatie

Richt uw huis in met licht

Richt uw huis in met licht PHILIPS InStyle Hanglamp Matrix chroom Led Richt uw huis in met licht Beleef de onbewuste elegantie van deze smaakvolle hanglamp. Het zwarte glas en de afwerking in chroom brengen een vleugje luxe in elke

Nadere informatie

Staal & Aluminium. Cortenstaal

Staal & Aluminium. Cortenstaal Staal & Aluminium Cortenstaal INFRASIGNA heeft een ruim programma van afbakeningspalen in gegalvaniseerd staal en aluminium. Nieuw in het assortiment zijn de afbakeningspalen vervaardigd uit Cortenstaal.

Nadere informatie

tiltled KENMERKEN - SCHIJNWERPER

tiltled KENMERKEN - SCHIJNWERPER KENMERKEN - SCHIJNWERPER BESCHRIJVING Dichtheidsgraad verlichtingstoestel: IP 67 (*) Schokweerstand: IK 10 (**) (lichtkap in polycarbonaat) Isolatieklasse: II (*) Nominale spanning: 230 V 50 Hz geïntegreerde

Nadere informatie

Duurzaam. klimaat- comfort IN ELKE RUIMTE NL1

Duurzaam. klimaat- comfort IN ELKE RUIMTE NL1 Duurzaam klimaat- comfort IN ELKE RUIMTE NL1 1 Interalu klimaatplafonds hebben 90% minder hydraulische koppelingen dan concurrerende systemen. In de actieve zones bevinden zich geen koppelingen of flexibels.

Nadere informatie

Zwolle ontmoet. Een kunstroute als plek voor ontmoeting. Ontmoeting met. de persoonlijke karakter van Zwolle en haar binnenstad vol

Zwolle ontmoet. Een kunstroute als plek voor ontmoeting. Ontmoeting met. de persoonlijke karakter van Zwolle en haar binnenstad vol ONTMOET WOLLE Een kunstroute als plek voor ontmoeting. Ontmoeting met de persoonlijke karakter van Zwolle en haar binnenstad vol geschiedenis en cultuur. Zwolle kent jaarlijks vele bezoekers, ieder met

Nadere informatie

Kardó. Eindeloos licht combineren

Kardó. Eindeloos licht combineren Kardó Eindeloos licht combineren CONCEPT Design: eer architectural design, België 2 - Kardó Kardó is een verlichtingssysteem dat toelaat de architectuur doorheen uw gebouw te volgen. Het strakke basisprofiel

Nadere informatie

Richt uw huis in met licht

Richt uw huis in met licht PHILIPS myliving Hanglamp Cypress chroom Led Richt uw huis in met licht Deze elegante Philips hanglamp is compact en perfect gevormd. Het tijdloze ontwerp van chroom en glas schittert als een diamant in

Nadere informatie

Element LED lichtzuil. Element SYSTEM + DOOR INDALJ Element LED lichtzuil

Element LED lichtzuil. Element SYSTEM + DOOR INDALJ Element LED lichtzuil De is een karakteristiek onderdeel van het concept Element SYSTEM+. Deze lichtzuil kan voor verscheidene doeleinden worden gebruikt: verlichting van voetgangerszones en -paden, lichtmarkering, het creëren

Nadere informatie

fietsparkeren

fietsparkeren fietsparkeren mmcité Stad Stedelijke openbare ruimtes zijn fascinerend. Hier ontmoeten mensen hun geschiedenis. Wij zijn verheugd dat ons design op zoiets interessants en belangrijks als stedelijke gebieden

Nadere informatie

OMSCHRIJVING KENMERKEN - VERLICHTINGSTOESTEL VOORDELEN OPTIES AFMETINGEN - BEVESTIGINGEN. nano led

OMSCHRIJVING KENMERKEN - VERLICHTINGSTOESTEL VOORDELEN OPTIES AFMETINGEN - BEVESTIGINGEN. nano led nano led nano led KENMERKEN - VERLICHTINGSTOESTEL Dichtheid: IP 66 (*) Schokweerstand: IK 08 (**) Nominale spanning: 230V - 50Hz Isolatieklasse: II (*) Gewicht (leeg): 2,7kg (*) volgens IEC - EN 60598

Nadere informatie

kiosken www.mmcite.com

kiosken www.mmcite.com kiosken mmcité Stad Stedelijke openbare ruimtes zijn fascinerend. Hier ontmoeten mensen hun geschiedenis. Wij zijn verheugd dat ons design op zoiets interessants en belangrijks als stedelijke gebieden

Nadere informatie

Ambiance verlichting J Thema T2. Thema T2

Ambiance verlichting J Thema T2. Thema T2 Thema T2 Thema T2 is een compacte ronde armatuur met talrijke installatiemogelijkheden: sets met een speciale bracket voor bevestiging van één of twee armaturen, op een V-vormige paaltopbracket (in een

Nadere informatie

UNIEKE CENTRALE LOCATIE VARIËREND VAN 45 TOT 78m 2 INCLUSIEF PARKEREN. HOOGSTRAAT, ROOSENDAAL - NIEUWBOUW APPARTEMENTEN VANAF v.o.n.

UNIEKE CENTRALE LOCATIE VARIËREND VAN 45 TOT 78m 2 INCLUSIEF PARKEREN. HOOGSTRAAT, ROOSENDAAL - NIEUWBOUW APPARTEMENTEN VANAF v.o.n. UNIEKE CENTRALE LOCATIE VARIËREND VAN 45 TOT 78m 2 INCLUSIEF ARKEREN HOOGSTRAAT, ROOSENDAAL - NIEUWBOUW AARTEMENTEN VANAF 120.000 v.o.n. Rob van der Linden 06-51065914 Hélène Verrest 06-31970795 NS-STATION

Nadere informatie

Beschrijving en uitgangspunten voor het welstandsbeleid

Beschrijving en uitgangspunten voor het welstandsbeleid 4.10 RECLAMES Beschrijving en uitgangspunten voor het welstandsbeleid Reclame is een publieke aanprijzing van een bedrijf, een product of een dienst. Reclames op borden, lichtreclames en spandoeken of

Nadere informatie

Verlichting en decoratie

Verlichting en decoratie A d d e n d u m I C a t a l o g u s 2 0 1 1 Convergence programma Verlichting en decoratie ontmoeten elkaar CONVERGENCE PROGRAMMA Verlichting en decoratie ontmoeten elkaar I N H O U D S O P G A V E Wanden

Nadere informatie

MULTIFUNCTIONELE LICHTZUIL

MULTIFUNCTIONELE LICHTZUIL modullum modullum MULTIFUNCTIONELE LICHTZUIL SFEERVERLICHTING ARCHITECTURALE VERLICHTING De ModulLum range biedt een multifunctioneel verlichtingssysteem voor de creativiteit van architecten en stedenbouwkundigen.

Nadere informatie

Trapleuningen en trapleuninghouders

Trapleuningen en trapleuninghouders Trapleuningen en trapleuninghouders Van alle tijden Door de jaren heen is de rol van trapleuningen en trapleuninghouders sterk veranderd. Was de trapleuning gisteren nog een puur functioneel houvast,

Nadere informatie

G-1. Drieslaan 10 B-8560 Moorsele Tel. +32 (0) Fax +32 (0)

G-1. Drieslaan 10 B-8560 Moorsele Tel. +32 (0) Fax +32 (0) Modulaire rekken Staanders en liggers in geanodiseerd aluminium Legborden in polyethyleen kunststof Eenvoudige montage Vlot reinigbaar HACCP en NF-conform Inzetbaar van -30 tot +75 C 100-120 kg/niveau,

Nadere informatie

Richt uw huis in met licht

Richt uw huis in met licht PHILIPS InStyle Wandlamp Matrix aluminium Led Richt uw huis in met licht Beleef de onbewuste elegantie van deze smaakvolle wandlamp. Het zwarte glas en de afwerking in mat chroom brengen een vleugje luxe

Nadere informatie

Ambiance verlichting J Thema T1. Thema T1

Ambiance verlichting J Thema T1. Thema T1 Thema T1 De Thema T1 is een tijdloos armatuur die uitermate geschikt is voor de verlichting van stedelijke gebieden. Dankzij haar opvallende ontwerp versterkt Thema T1 niet alleen s nachts, maar ook overdag

Nadere informatie

CitySoul gen2 een veelzijdige identiteit

CitySoul gen2 een veelzijdige identiteit Lighting CitySoul gen2 een veelzijdige identiteit CitySoul poles and brackets CitySoul gen2 is een van de meest veelzijdige en inspirerende families stedelijke straatverlichting die Philips tot nu toe

Nadere informatie

Stad Mechelen. Communiceren via digitale zuilen in de binnenstad

Stad Mechelen. Communiceren via digitale zuilen in de binnenstad KU Leuven Departement Architectuur 2 december 2014 Studiedag Schermen in de Publieke Ruimte Stad Mechelen Communiceren via digitale zuilen in de binnenstad 02/12/2013 Digitale zuilen in de binnenstad Citydressing

Nadere informatie

ETER-COLOR. Woestijnkleuren

ETER-COLOR. Woestijnkleuren Woestijnkleuren TV A33-Constructor-Essa 2 TV A33-Constructor-Essa Een authentiek effect Gevelbekleding met uitstraling De Sahara, de Gobi, de Kalahari, de Negev Uitgestrekte zand- en rotswoestijnen, die

Nadere informatie

Masterplan OV Parameters technische fiche

Masterplan OV Parameters technische fiche Masterplan OV Parameters technische fiche Inplanting Plaats waar de lichtmast of het verlichtingstoestel komt te staan in de openbare ruimte. Verschillende van onderstaande mogelijkheden zijn al dan niet

Nadere informatie

T r a p p e n i n u w st i j l

T r a p p e n i n u w st i j l Trappen in uw stijl Trappenfabriek Hoograven is de grootste LIVING trappen fabrikant van Nederland en ontwerpt, ontwikkelt en produceert al meer dan 80 jaar standaard- en maatwerktrappen voor iedereen,

Nadere informatie

HET DOLEZ-PROJECT: BETON IN FUNCTIE VAN HEDENDAAGSE ARCHITECTUUR

HET DOLEZ-PROJECT: BETON IN FUNCTIE VAN HEDENDAAGSE ARCHITECTUUR Blik op beton HET DOLEZ-PROJECT: BETON IN FUNCTIE VAN HEDENDAAGSE ARCHITECTUUR Het Dolez-project van B612 Associates, gelegen in Ukkel, is een voorbeeld van een knap staaltje hedendaagse architectuur die

Nadere informatie

Besparen in stijl 17229/30/16

Besparen in stijl 17229/30/16 PHILIPS EcoMoods Wandlamp Vijver zwart Besparen in stijl De ware schoonheid van deze charmante zwarte wandlamp komt 's avonds pas echt tot zijn recht. De energiezuinige lamp, gemaakt van duurzaam materiaal,

Nadere informatie

Alpaco TM Cabines, kasten en banken

Alpaco TM Cabines, kasten en banken Alpaco TM Cabines, kasten en banken UW ALOMVATTENDE OPLOSSING VOOR CABINES, KASTEN EN BANKEN Materiaal Onze collecties worden vervaardigd van 13 mm dik High Pressure Laminate (HPL). Dit is een anti-microbieel,

Nadere informatie