Uitgebreide Toelichting op de Flowchart Bachelor & Master Eindprojecten.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitgebreide Toelichting op de Flowchart Bachelor & Master Eindprojecten."

Transcriptie

1 Uitgebreide Toelichting op de Flowchart Bachelor & Master Eindprojecten. 1. Oriënteren (Blackboard/websites/studiegids/ rondleiding/etc.) Het is van groot belang dat het onderwerp van het eindproject zorgvuldig gekozen wordt, omdat zowel de duur als de impact van grote omvang is. In het geval van een Master Eind Project gaat het zelfs over 7 tot 9 maanden fulltime werkzaam zijn binnen één en de zelfde sectie. Een gedegen oriëntatie bij meerdere secties wordt dus met klem aangeraden. Probeer op z n minst met twee verschillende secties een verkennend gesprek te voeren over de mogelijkheden bij die sectie een project te doen. Er zijn verschillende informatiebronnen beschikbaar: Internet: de sites van de secties. Er staat een helder overzicht van alle departementen en hun secties op het Eindprojecten Blackboard. Of zie (via afdelingen of departments ). Studiegidsen: in de studiegids van de opleiding is vaak een stuk opgenomen over de secties. Ook staan daarin de contactgegevens genoemd. Prikborden in de gangen: De meeste secties hebben informatieborden hangen in de gangen. Hierop worden dikwijls ook de beschikbare projecten genoemd en het geeft een goed beeld van het lopende onderzoek van de groep. Even binnenlopen bij het secretariaat voor vragen is natuurlijk ook altijd een optie. Rondleidingen: Met enige regelmaat organiseren de studieverenigingen presentaties van of rondleidingen langs de secties. / / De VvtP heeft ook een boekje uitgebracht over de TN-secties. Deze is bij hun balie te verkrijgen. 2. Voeren van verkennende gesprekken bij meerdere secties Wanneer er enigszins een idee gevormd is over het soort project en het onderzoeksveld, kunnen er afspraken gemaakt worden met de secties voor een oriënterend gesprek met een van de wetenschappelijk medewerkers. Contactgegevens van de secties staan in de studiegids of op de TNW-website. 2a. Aanmoedigen student zich breed te oriënteren De docenten worden verzocht de studenten te stimuleren zich bij meerdere secties te laten informeren en de studenten te voorzien van suggesties welke groepen er qua onderzoeksgebieden aansluiten op de interesse van de student. 3. Opvragen behaalde vakkenlijst bij Servicepunt TNW (TN-gebouw) De begeleidende docent dient op de hoogte te zijn van de kennis en vaardigheden die de student reeds bezit. Hiervoor is de behaalde vakkenlijst in het leven geroepen. Dit is een overzicht van alle vakken die de student behaald heeft, maar dan zonder de cijfers er bij te vermelden. In feite een cijferlijst zonder cijfers dus. Je kunt de behaalde vakkenlijst opvragen bij het servicepunt van TNW in het TN-gebouw op de begane grond, bij de hoofdingang. De lijsten zijn zowel in het Engels als het Nederlands verkrijgbaar.

2 4. Tonen vakkenlijst en invullen aanmeldformulier (te downloaden van Blackboard) Voordat het Eindproject gestart wordt, dient de student samen met de begeleidend docent het aanmeldformulier in te vullen. Dit aanmeldformulier is te vinden op de eindprojecten administratie blackboard. Tevens dient de behaalde vakkenlijst aan de docent te worden voorgelegd. De docent bekijkt de vakkenlijst en bepaalt of de voorkennis aansluit bij en voldoende is voor het beoogde project. Bij akkoord tekent de docent de vakkenlijst en het aanmeldformulier af. Samen met de student wordt het aanmeldformulier compleet ingevuld. Wanneer niet alle leden van de beoordelingscommissie aan het begin van het project bekend zijn, is dit geen probleem. De namen kunnen later alsnog worden doorgegeven (per Vanzelfsprekend mogen wijzigingen in de beoordelingscommissie ook altijd nog (per mail) worden doorgegeven. De docent geeft ook aan of de student een pasfoto moet inleveren bij het sectie-secretariaat. Tevens worden er eventueel kopieën gemaakt ten behoeve van de sectieadministratie. 7. Inleveren ondertekende vakkenlijst en aanmeldformulier bij: Eindproject Administratie - O&S TNW Lorentzweg 1, kamer A 216 De afgetekende vakkenlijst en aanmeldformulier dienen te worden ingeleverd bij het onderwijs secretariaat van TNW. TN-gebouw (Lorentzweg 1) Kamer 216. De formulieren kunnen natuurlijk ook in de brievenbus naast de deur gedeponeerd worden als er niemand aanwezig is. De formulieren kunnen ook opgestuurd worden per post : Postbus 5046, 2600 GA Delft. Bij de Eindprojecten Administratie worden de op het aanmeldformulier ingevulde gegevens in een systeem opgeslagen. Hiermee wordt geregistreerd welke studenten welk project doen bij welke sectie en in welke tijdsduur. De vakkenlijsten worden gearchiveerd. 9a. Bewaken voortgang

3 Tijdens het project zorgen docent en student samen dat de voortgang gewaarborgd blijft. Met name bij projecten die zich ten dele buiten de onderzoeksgroep afspelen, is regelmatig contact tussen de TNW-begeleiders en studenten belangrijk. Bij problemen kan de studieadviseur geraadpleegd worden door zowel de student als de docent. 9b. Op de hoogte houden verantwoordelijk docent van voortgang project Tijdens het project zorgen docent en student samen dat de voortgang gewaarborgd blijft. Met name bij projecten die zich ten dele buiten de onderzoeksgroep afspelen, is regelmatig contact met de TNW-begeleiders belangrijk. Bij problemen kan de studieadviseur geraadpleegd worden door zowel de student als de docent. Voor een BEP moet een beoordelingscommissie bestaan uit twee personen: Beiden vast wetenschappelijk personeel (docenten). Deze twee docenten mogen uit dezelfde sectie komen. Sommige afdelingen/secties kiezen ervoor om de commissie uit te breiden. Dit is vanzelfsprekend prima, maar de minimumeis ligt op twee vast wetenschappelijk personeel. Voor een MEP moet een beoordelingscommissie bestaan uit drie personen: Naast de sectie waar het onderzoek plaatsvindt, dient er nog een tweede sectie te worden betrokken bij de beoordeling. De derde beoordelaar dient dus uit een andere sectie te komen. Één van de drie beoordelaars in de commissie dient hoogleraar te zijn (prof). Alle commissieleden dienen vast wetenschappelijk personeel (docenten) te zijn. Bij alle beoordelingscommissies geldt dat : Niet vast wetenschappelijk personeel zoals de PhD s of PostDoc s uit de groep in eerste instantie niet kunnen optreden als beoordelaar. Gezien het feit dat de dagelijkse begeleiding wel vaak in hun handen ligt, is hun feedback bij de beoordeling natuurlijk wel degelijk van belang. Voor niet-vast-wetenschappelijk personeel zoals collega s van een andere faculteit cq universiteit, wetenschappelijke instituten of zelfs van bedrijven, geldt dat in eerste instantie niet als examinator voor onze opleidingen kunnen optreden en dus niet kunnen deelnemen als examinator in de beoordelingscommissie. Echter: De Examencommissie kan op verzoek deskundigen van buiten de instelling aanwijzen als bevoegd examinator. Afwijkingen op de gestelde minimumeisen kunnen tevens worden voorgelegd aan de Examencommissie. Voor eindprojecten die zich afspelen binnen het P&E-lab van de faculteit 3ME is er (door de Examencommissie TNW) afgesproken dat er in de beoordelingscommissie tenminste één vast wetenschappelijk staflid van de faculteit TNW moet plaatsnemen. Dat betekent dus bij de BEP : 1 3ME er en 1 TNW er (beiden vast WP) en bij de MEP : 2 3ME ers en 1 TNW er met daarbij de aanvullende eis dat er tenminste een hoogleraar in de commissie moet zitten.

4 11. Doorgeven namen commissieleden aan de Eindproject Administratie van O&S TNW Mochten er op het aanmeldformulier nog niet alle leden van de beoordelingscommissie zijn vermeld, omdat de samenstelling toen nog niet bekend was, dan dient dit uiterlijk één maand voor de voorziene einddatum aan doorgegeven te worden. Alhoewel het de verantwoordelijkheid is voor de student om de namen van de beoordelaars door te geven, is het de verantwoordelijkheid voor de eerstverantwoordelijk docent om de commissie samen te stellen. Wijzigingen kunnen vanzelfsprekend ook via dit adres doorgeven worden. Mocht er om welke reden dan ook, uitloop plaatsvinden met het project en zijn daardoor nog niet alle leden van de beoordelingscommissie bekend zijn, stuur dan ook even een mailtje. Anders komt er (onterecht) een reminder vanuit de Eindprojecten Administratie zie het volgende punt. Eén maand voor de voorziene einddatum (de einddatum die is ingevuld op het aanmeldformulier) wordt door de Eindproject Administratie gecheckt of alle leden van de beoordelingscommissie bekend zijn. Wanneer dit niet het geval is, stuurt de Eindproject Administratie nog even een mailtje aan de student. Alhoewel het de verantwoordelijkheid is voor de student om de namen van de beoordelaars door te geven, is het de verantwoordelijkheid voor de eerstverantwoordelijk docent om de commissie samen te stellen. Het kan natuurlijk voorkomen dat het project enigszins uitloopt en dat daardoor de commissie nog niet compleet is. Dit soort uitloop dient dus ook even aan de Eindproject Administratie gemeld te worden, zodat er geen zinloze mailtjes verstuurd worden. Wanneer blijkt dat de voorziene projecttermijn overschreden wordt (ter beoordeling aan de opleidingsdirecteur) kan de opleidingsdirecteur contact opnemen met docent en/of student over de stand van zaken van het eindproject. 13. Insturen rapport naar leden beoordelingscommissie twee weken voor presentatie De docenten die plaatsnemen in de beoordelingscommissie hebben natuurlijk voldoende tijd nodig om zich voor te kunnen bereiden op de eindpresentatie. Lever het definitieve verslag daarom ruim twee weken van te voren bij hen in. Vanzelfsprekend kan deze termijn in overleg tussen de beoordelaars en de student gewijzigd worden.

5 14. Organiseren presentatie in samenwerking met sectie-secretariaat Wanneer het rapport af is en is ingestuurd naar de beoordelaars, zal de student in samenwerking met het sectiesecretariaat een ruimte reserveren voor de presentatie, met eventueel apparatuur zoals een beamer. Voor het prikken van een datum zal er vanzelfsprekend rekening gehouden moeten worden met de agenda s van de verschillende beoordelaars. Daarom is het aan te raden hier vroeg mee te beginnen! De student dient ook niet te vergeten de beoordelaars en anderen geïnteresseerden tijdig op de hoogte te stellen van de datum en ruimte van de eindpresentatie. Alle sectiesecretariaten zijn in het bezit van beoordelingsformulieren. Hierop wordt de beoordeling van de commissie genoteerd met enige toelichting. Dit formulier geldt als cijferbriefje en moet dus door de docent bij de Eindproject Administratie ingeleverd worden. Het formulier dient dus niet rechtstreeks te worden verzonden naar de cijferadministratie (SSC O&S Jaffalaan), want hier zal het cijfer dan niet verwerkt worden. De Eindproject Administratie van TNW (Lorentzweg 1 kamer A 216) zal voor de verwerking van het cijfer zorgdragen. Wanneer de beoordeling is vastgesteld, zorgt de docent voor de inlevering hiervan (zie punt 15a). De student is zelf verantwoordelijk voor het inleveren van het verslag bij de Eindproject Administratie. Dit inleveren mag digitaal (en dus per op eindprojecten-tnw@tudelft.nl) maar vanzelfsprekend ook hard copy wanneer student en/of docent dit prefereren. De verslagen worden op een centrale beveiligde schijf opgeslagen of in een afgesloten kast in een afgesloten ruimte. Documenten zijn absoluut veilig en alleen ter inzage aan de Visitatiecommissie, die voorafgaand een geheimhoudingsverklaring ondertekenen. Tevens krijgt de student een uitnodiging per mail om een enquête in te vullen over het project. Deze enquête is anoniem en de gegevens worden gebruikt om dit deel van de opleiding in de toekomst nog verder te verbeteren. Het invullen duurt slechts enkele minuten en de opleiding is de student erg dankbaar voor de te nemen moeite!

6 16. Doorsturen cijfer naar de cijferadministratie wanneer aan alle verplichtingen voldaan is Opslaan verslagen in een beveiligde omgeving Wanneer het verslag (digitaal) is ingeleverd en de enquête is ingevuld wordt het cijfer doorgestuurd naar de cijferadministratie. Wanneer er spoed vereist is vanwege een diploma-uitreiking kan hier natuurlijk van afgeweken worden.

Bachelorproject Wiskunde (9 ects)

Bachelorproject Wiskunde (9 ects) Bachelorproject Wiskunde (9 ects) Inleiding Deze handleiding structureert en uniformeert de gang van zaken rond het bachelorproject Wiskunde, zowel voor docenten als studenten. Bij deze handleiding behoren

Nadere informatie

HANDLEIDING BACHELOR EINDPROJECT

HANDLEIDING BACHELOR EINDPROJECT 2015-11-26 vrije Universiteit Amsterdam Faculteit Exacte Wetenschappen Medische Natuurwetenschappen HANDLEIDING BACHELOR EINDPROJECT Inleiding Deze handleiding bevat informatie over de gang van zaken rond

Nadere informatie

: Afstudeerproject BSc KI : Bachelor Kunstmatige Intelligentie Studiejaar, Semester, Periode : semester 2, periode 5 en 6

: Afstudeerproject BSc KI : Bachelor Kunstmatige Intelligentie Studiejaar, Semester, Periode : semester 2, periode 5 en 6 Studiewijzer BACHELOR OPLEIDING KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE Vak : Afstudeerproject BSc KI Opleiding : Bachelor Kunstmatige Intelligentie Studiejaar, Semester, Periode : 2015-2016 semester 2, periode 5 en

Nadere informatie

FACULTEIT DER NATUURWETENSCHAPPEN, WISKUNDE EN INFORMATICA UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM

FACULTEIT DER NATUURWETENSCHAPPEN, WISKUNDE EN INFORMATICA UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM FACULTEIT DER NATUURWETENSCHAPPEN, WISKUNDE EN INFORMATICA UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM Procedure aanvraag Bachelordiploma voor de Bacheloropleidingen: EDUCATION SERVICE CENTRE SERVICEDESK - Biologie, -

Nadere informatie

HANDLEIDING beoordelaars HAG Erasmus MC Desiderius School, september 2013

HANDLEIDING beoordelaars HAG Erasmus MC Desiderius School, september 2013 HANDLEIDING beoordelaars HAG Erasmus MC Desiderius School, september 2013 http://my.epass.eu Deze handleiding is geschreven voor huisartsen die coassistenten beoordelen. 1. Introductie epass epass (elektronisch

Nadere informatie

Handleiding Scriptie Blok 1/3 Master Film- en Televisiewetenschap Universiteit Utrecht

Handleiding Scriptie Blok 1/3 Master Film- en Televisiewetenschap Universiteit Utrecht Handleiding Scriptie Blok 1/3 Master Film- en Televisiewetenschap Universiteit Utrecht Inleiding Een masterscriptie is een academisch werkstuk waarin verslag wordt gedaan van een wetenschappelijk onderzoek

Nadere informatie

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Faculteit Educatie Instituut voor Leraar en School

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Faculteit Educatie Instituut voor Leraar en School Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Faculteit Educatie Instituut voor Leraar en School Feedforward en beoordeling Afstudeeronderzoek eindfase studiejaar 2014-2015 VT-DT Feedforwardformulier afstudeeronderzoek:

Nadere informatie

HANDLEIDING EPASS beoordelaars / examinatoren Erasmus MC Onderwijsbeleid en -advies, maart 2018

HANDLEIDING EPASS beoordelaars / examinatoren Erasmus MC Onderwijsbeleid en -advies, maart 2018 HANDLEIDING EPASS beoordelaars / examinatoren Erasmus MC Onderwijsbeleid en -advies, maart 2018 1. Introductie EPASS EPASS (Elektronisch Portfolio Assessment Support System) is ontwikkeld door de Universiteit

Nadere informatie

Keuzeonderwijs Master Jaar 1 & 2. Dr. M.A.F.M. Gerrits, coördinator / examinator Dr. T.W. van Haeften, coördinator

Keuzeonderwijs Master Jaar 1 & 2. Dr. M.A.F.M. Gerrits, coördinator / examinator Dr. T.W. van Haeften, coördinator Keuzeonderwijs Master Jaar 1 & 2 Dr. M.A.F.M. Gerrits, coördinator / examinator Dr. T.W. van Haeften, coördinator Keuzeonderwijs Bachelor jaar 2 bredere oriëntatie verdieping kerncurriculum blokonderwijs

Nadere informatie

EPASS HANDLEIDING beoordelaars Inwendige geneeskunde Erasmus MC Desiderius School, november 2014

EPASS HANDLEIDING beoordelaars Inwendige geneeskunde Erasmus MC Desiderius School, november 2014 EPASS HANDLEIDING beoordelaars Inwendige geneeskunde Erasmus MC Desiderius School, november 2014 Deze handleiding is geschreven voor beoordelaars en examinatoren, die deel- en eindbeoordelingen invullen

Nadere informatie

BEOORDELINGSFORMULIER STAGES BACHELOR NIVEAU 3

BEOORDELINGSFORMULIER STAGES BACHELOR NIVEAU 3 Faculteit Geesteswetenschappen BEOORDELINGSFORMULIER STAGES BACHELOR NIVEAU 3 Onderstaand formulier betreft de beoordeling van het stageverslag en het onderzoeksverslag. Deze wordt door de begeleidende

Nadere informatie

Wetenschappelijke stage in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis (SLAZ) voor geneeskunde studenten van het VUmc

Wetenschappelijke stage in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis (SLAZ) voor geneeskunde studenten van het VUmc Wetenschappelijke stage in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis (SLAZ) voor geneeskunde studenten van het VUmc Inleiding De wetenschappelijke stage duurt 14 weken en vindt bij voorkeur plaats in het derde

Nadere informatie

g r a d u a t e s c h o o l UNIVERSITEIT VOOR HUMANISTIEK

g r a d u a t e s c h o o l UNIVERSITEIT VOOR HUMANISTIEK g r a d u a t e s c h o o l UNIVERSITEIT VOOR HUMANISTIEK De Graduate School van de Universiteit voor Humanistiek (UvH) biedt een vierjarige promotieopleiding, die uitmondt in een wetenschappelijk proefschrift

Nadere informatie

STAPPENPLAN PROMOTIE

STAPPENPLAN PROMOTIE STAPPENPLAN PROMOTIE Faculteit der Letteren Universiteit Leiden Versie februari 2008 Hieronder wordt een overzicht gegeven van de stappen in de formele procedure die wordt afgesloten door de openbare verdediging

Nadere informatie

Bureau Onderwijszaken TNW Opleiding Scheikundige Technologie

Bureau Onderwijszaken TNW Opleiding Scheikundige Technologie Versie januari 2018 Bureau Onderwijszaken TNW Opleiding Scheikundige Technologie Formulier voor: - Aanvraag van goedkeuring van de Beoordelingscommissie, de inhoud BSc-opdracht en het vakkenpakket - Overeenkomst

Nadere informatie

Handleiding aanmelding vakkenpakket masterdiploma aanvraag voor studenten

Handleiding aanmelding vakkenpakket masterdiploma aanvraag voor studenten Handleiding aanmelding vakkenpakket masterdiploma aanvraag voor studenten Versie: 5.3 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Intekenen door student... 4 Variant / Specialisatie... 6 Aanpassen

Nadere informatie

Aanvraag tot toelating tot pre-master Psychologie 2015-2016 Faculteit der Gedrags- en Maatschappij Wetenschappen, Rijksuniversiteit Groningen

Aanvraag tot toelating tot pre-master Psychologie 2015-2016 Faculteit der Gedrags- en Maatschappij Wetenschappen, Rijksuniversiteit Groningen Aanvraag tot toelating tot pre-master Psychologie 2015-2016 Faculteit der Gedrags- en Maatschappij Wetenschappen, Rijksuniversiteit Groningen Deze formulieren s.v.p. opsturen naar: Toelatingscommissie

Nadere informatie

Onderwijspresentatie Jaar 2 Werktuigbouwkunde

Onderwijspresentatie Jaar 2 Werktuigbouwkunde Onderwijspresentatie Jaar 2 Werktuigbouwkunde 4 oktober 2016 12.45u-13.45u Tanja Krijgh Suzanne Jacobs 6 september 2016 Agenda Deel 1: plv. Opleidingsdirecteur -Werktuigbouwkunde programma -Studie en studeren

Nadere informatie

Stagehandleiding. bedoeld voor studenten en docenten bachelor- en masteropleiding Rechtsgeleerdheid, Ondernemingsrecht en Fiscaal Recht

Stagehandleiding. bedoeld voor studenten en docenten bachelor- en masteropleiding Rechtsgeleerdheid, Ondernemingsrecht en Fiscaal Recht Stagehandleiding bedoeld voor studenten en docenten bachelor- en masteropleiding Rechtsgeleerdheid, Ondernemingsrecht en Fiscaal Recht herziene druk mei 2013 1 1. Gang van zaken rond de stage Een stage

Nadere informatie

Informatie PROFIELWERKSTUK VWO schooljaar 2015-2016

Informatie PROFIELWERKSTUK VWO schooljaar 2015-2016 Informatie PROFIELWERKSTUK VWO schooljaar 2015-2016 Beste leerling van 5 VWO, In je eindexamenjaar moet je een profielwerkstuk (kortweg pws) maken. Het pws is de afsluiting van een kennis- en vaardigheidsproces.

Nadere informatie

Vraagt het examen aan voor de Opleiding. Met specialisatie.. Faculteit der Geesteswetenschappen. Studentnummer. Naam + voorletters

Vraagt het examen aan voor de Opleiding. Met specialisatie.. Faculteit der Geesteswetenschappen. Studentnummer. Naam + voorletters Faculteit der Geesteswetenschappen Afstudeerformulier Master 1. Studenten die het masterdiploma wensen te ontvangen, dienen een afstudeerformulier in te leveren bij de onderwijsadministratie van de opleiding.

Nadere informatie

Zaaknummer : 2014/153

Zaaknummer : 2014/153 Zaaknummer : 2014/153 Rechter(s) : mr. Olivier Datum uitspraak : 10 december 2014 Partijen : Appellant en CBE Erasmus Universiteit Rotterdam Trefwoorden : Begeleiding, (tussentijdse) beoordeling, evenredigheidsbeginsel,

Nadere informatie

Inventarisatie opbouw en toetsing master jaar 3

Inventarisatie opbouw en toetsing master jaar 3 Inventarisatie opbouw en toetsing master jaar 3 Inleiding In het laatste jaar van de opleiding staan de semi-arts stage/oudste co-schap en de wetenschappelijke stage op het programma. Tijdens de semi-arts

Nadere informatie

Deze formulieren s.v.p. opsturen naar: Toelatingscommissie Psychologie t.a.v. mw. A.I. Emmen Grote Kruisstraat 2/1 9712 TS GRONINGEN

Deze formulieren s.v.p. opsturen naar: Toelatingscommissie Psychologie t.a.v. mw. A.I. Emmen Grote Kruisstraat 2/1 9712 TS GRONINGEN Aanvraag tot toelating tot Master Opleiding Psychologie 2015-2016 (voor studenten met een bachelor Psychologie Nederlandse Universiteit, niet bestemd voor studenten van de RUG) Deze formulieren s.v.p.

Nadere informatie

Faculteit Geesteswetenschappen BASISGEGEVENS STAGE. onvoldoende voldoende. goed. goed. Eindoordeel (cijfer): Toelichting: ONDERTEKENING STAGEDOCENT

Faculteit Geesteswetenschappen BASISGEGEVENS STAGE. onvoldoende voldoende. goed. goed. Eindoordeel (cijfer): Toelichting: ONDERTEKENING STAGEDOCENT Faculteit Geesteswetenschappen FEEDBACK & BEOORDELINGSFORMULIER ONDERWIJSSTAGES (BA & MA) De beoordeling van de onderwijsstages op Bachelor 3 en masterniveau bestaat uit twee onderdelen: het functioneren

Nadere informatie

U I T S P R A A K

U I T S P R A A K U I T S P R A A K 1 6-0 3 5 Rapenburg 70 Postbus 9500 2300 RA Leiden T 071 527 81 18 van het van de Universiteit Leiden inzake het beroep van [naam], appellante tegen de examencommissie Pedagogische Wetenschappen,

Nadere informatie

BACHELOREINDWERKSTUK KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE

BACHELOREINDWERKSTUK KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE BACHELOREINDWERKSTUK KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE INLEIDING 2 1. HET BACHELOREINDWERKSTUK KI 3 2. PROCEDURES 4 2.1. AANMELDINGSPROCEDURE 4 2.2. PROCEDURE BIJ AFRONDING 5 2.3. GESCHILLEN 5 3. BEGELEIDING EN

Nadere informatie

Handleiding Scriptiedossier voor studenten

Handleiding Scriptiedossier voor studenten Handleiding Scriptiedossier voor studenten Introductie Bij het schrijven van uw scriptie dient u gebruik te maken van het Scriptiedossier. Dit is een web-gebaseerde applicatie (te vinden via http://lawstudy.maastrichtuniversity.nl/apd)

Nadere informatie

U I T S P R A A K

U I T S P R A A K U I T S P R A A K 1 4 3 0 2 van (de voorzitter van) het van de Universiteit Leiden inzake het beroep en het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening van [naam] appellant tegen de Examencommissie

Nadere informatie

BEOORDELINGSFORMULIER

BEOORDELINGSFORMULIER Faculteit Geesteswetenschappen Versie maart 2015 BEOORDELINGSFORMULIER MASTER SCRIPTIES Eerste en tweede beoordelaar vullen het beoordelingsformulier onafhankelijk van elkaar in. Het eindcijfer wordt in

Nadere informatie

Kenmerk: BOZ IO/ex/ Huishoudelijk reglement

Kenmerk: BOZ IO/ex/ Huishoudelijk reglement Kenmerk: BOZ IO/ex/15.0076 30 06 2015 Huishoudelijk reglement examencommissie IO/IDE Artikel 1 Algemene bepalingen Overeenkomstig het faculteitsreglement (CTW, artikel 11) is de examencommissie Industrieel

Nadere informatie

Dossier Informatieblad praktijkopleider: voorbereiden en beoordelen proeve van bekwaamheid, niveau 2 en 3

Dossier Informatieblad praktijkopleider: voorbereiden en beoordelen proeve van bekwaamheid, niveau 2 en 3 Dossier 2012-2013 Informatieblad praktijkopleider: voorbereiden en beoordelen proeve van bekwaamheid, niveau 2 en 3 Examinering hout & meubelopleidingen Aan het eind van de opleiding moet een kandidaat

Nadere informatie

Aanmelding Taal- en Schakelcursus Inholland. Wat stuurt u naar ons op?

Aanmelding Taal- en Schakelcursus Inholland. Wat stuurt u naar ons op? Aanmelding Taal- en Schakelcursus Inholland Wat stuurt u naar ons op? Uw aanmelding is compleet als u de volgende documenten opstuurt: 1. het aanmeldformulier, volledig en duidelijk ingevuld Probeer alles

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VRIJSTELLING

AANVRAAGFORMULIER VRIJSTELLING AANVRAAGFORMULIER VRIJSTELLING Lees voor het invullen van het formulier eerst de toelichting en de procedurebeschrijving. Deze zijn te vinden aan de onderzijde van het document. Het onjuist invullen van

Nadere informatie

Aanvraag tot voorwaardelijke toelating tot Master Opleiding Psychologie (schakelprogramma Psychologie)

Aanvraag tot voorwaardelijke toelating tot Master Opleiding Psychologie (schakelprogramma Psychologie) Aanvraag tot voorwaardelijke toelating tot Master Opleiding Psychologie (schakelprogramma Psychologie) Deze formulieren s.v.p. opsturen naar: Toelatingscommissie Psychologie t.a.v. mw A.I. Emmen Grote

Nadere informatie

Privacybeleid. Studievereniging PAP mei Zoals vastgesteld op de Kandidaatsbestuur voorstel ALV, 13 juni 2018

Privacybeleid. Studievereniging PAP mei Zoals vastgesteld op de Kandidaatsbestuur voorstel ALV, 13 juni 2018 Privacybeleid Studievereniging PAP mei 2018 Zoals vastgesteld op de Kandidaatsbestuur voorstel ALV, 13 juni 2018 Opgesteld door: het 16e bestuur 2017-2018 Inhoudsopgave 1. Algemene bepalingen 3 2. Persoonsgegevens

Nadere informatie

> Wat vind ik leuk? > Waar ben ik goed in? > Wat wil ik worden als ik later groot ben?

> Wat vind ik leuk? > Waar ben ik goed in? > Wat wil ik worden als ik later groot ben? 1. BACHELOR OPLEIDING KIEZEN Profiel: interesse en ambitie keuze al jong gemaakt > Wat vind ik leuk? > Waar ben ik goed in? > Wat wil ik worden als ik later groot ben? > school, rapporten > naaste omgeving:

Nadere informatie

Hoofdlijnen van beleid management onderzoeksdata Universiteit voor Humanistiek

Hoofdlijnen van beleid management onderzoeksdata Universiteit voor Humanistiek 1 november 2016 Hoofdlijnen van beleid management onderzoeksdata Universiteit voor Humanistiek Preambule In deze notitie wordt op hoofdlijnen vastgelegd hoe onderzoeksdata moet worden beheerd. Het is van

Nadere informatie

Multi source feedback voor de aios

Multi source feedback voor de aios Multi source feedback voor de aios Multi source feedback voor de aios Voor artsen in opleiding tot specialist (aios) is het belangrijk dat zij kennis van het specialisme verwerven, specialistische vaardigheden

Nadere informatie

Geacht bestuur, Mochten er nog vragen zijn dan kunnen jullie het SSA bestuur en specifiek de penningmeester altijd benaderen. Veel succes!

Geacht bestuur, Mochten er nog vragen zijn dan kunnen jullie het SSA bestuur en specifiek de penningmeester altijd benaderen. Veel succes! Geacht bestuur, Voor jullie ligt het nieuwe document voor het profileringsfonds van het bestuursjaar 2014-2015. In dit document zijn alle criteria, de puntentelling en de indeling van de map opgenomen.

Nadere informatie

Handleiding Coördinator

Handleiding Coördinator Handleiding Coördinator 03-12-2009 Versie 1.1 http://www.scriptiedossier.nl/doc/scriptiedossier-handleiding-coordinator.pdf 1. Inleiding... 1 2. Inloggen... 1 3. Duur van de sessie... 2 4. opties submenu...

Nadere informatie

Schulden aanpakken stap voor stap

Schulden aanpakken stap voor stap Rotterdam.nl telefoon 14 010 Schulden aanpakken stap voor stap Ik pak mijn schulden aan 2 Kredietbank Rotterdam Kijk vooruit Schulden oplossen is hard werken. Door steeds een stap te zetten komt u vooruit.

Nadere informatie

Privacyverklaring. Inhoud

Privacyverklaring. Inhoud Inhoud De Interieurstylist heeft jouw privacy hoog in het vaandel staan. Er wordt veel zorg en aandacht besteed aan het veilig opslaan en gebruiken van je gegevens. 00. Inleiding... 3 01. De Interieurstylist...

Nadere informatie

Afstudeerformulier bachelor

Afstudeerformulier bachelor Faculteit der Geesteswetenschappen Afstudeerformulier bachelor 1. Studenten die het bachelordiploma wensen te ontvangen, dienen een afstudeerformulier in te leveren bij de onderwijsadministratie van de

Nadere informatie

Met uw kind(eren) naar het UMCG Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM)

Met uw kind(eren) naar het UMCG Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM) Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM) Met uw kind(eren) naar het UMCG Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM) Informatie voor nieuwe patiënten kindertandheelkunde 1 Met uw kind(eren)

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Honours Program Bachelor 3mE

Uitvoeringsregeling Honours Program Bachelor 3mE Uitvoeringsregeling Honours Program Bachelor 3mE Datum: 22 maart 2013 Honourscommissie 3mE: Prof. Thijs J.H. Vlugt (facultaire projectleider) Dr. Erik Offerman Dr. Gabriëlle Tuijthof Ir. Robert Hekkenberg

Nadere informatie

1.4 Bij een bezwaarschriftprocedure is het niet mogelijk om kosten voor een eventueel nieuw geboekt examen vergoed te krijgen.

1.4 Bij een bezwaarschriftprocedure is het niet mogelijk om kosten voor een eventueel nieuw geboekt examen vergoed te krijgen. REGLEMENT BEZWAAR EN BEROEP A. Bezwaarprocedure Artikel 1 - Indiening en inhoud bezwaarschrift 1.1 Uiterlijk binnen acht weken na de examendatum, kan een niet-geslaagde kandidaat, die het niet eens is

Nadere informatie

Handleiding. Bachelor eindwerk. Civiele Techniek

Handleiding. Bachelor eindwerk. Civiele Techniek Handleiding Bachelor eindwerk Versie : juli 2007 Inhoudsopgave Inleiding Opzet van het eindwerk Voorstudie Conceptvorming/modelvorming/analyse Organisatie van het eindwerk Toelating Aanmelding Aangeboden

Nadere informatie

U I T S P R A A K

U I T S P R A A K U I T S P R A A K 1 5 1 6 3 van het College van beroep van de Universiteit Leiden inzake het beroep van [naam], appellant tegen de Examencommissie van de opleiding Bestuurskunde, verweerder 1. Ontstaan

Nadere informatie

Reglement Bachelorscriptie Geschiedenis Vastgesteld op 1-9-2015, verbeterd en goedgekeurd door de examencommissie op 10-9- 2015

Reglement Bachelorscriptie Geschiedenis Vastgesteld op 1-9-2015, verbeterd en goedgekeurd door de examencommissie op 10-9- 2015 Faculteit der Geesteswetenschappen Afdeling Geschiedenis, Europese studies en Religiewetenschappen Spuistraat 134 1012 VB Amsterdam Datum 10-9-2015 Contactpersoon J.J.B.Turpijn@uva.nl Bijlagen Beoordelingsformulier

Nadere informatie

U I T S P R A A K

U I T S P R A A K U I T S P R A A K 14-2 6 8 van het College van beroep voor de examens van de Universiteit Leiden inzake het beroep van [naam], appellant tegen de deelexamencommissie bachelor- en masteropleiding Criminologie,

Nadere informatie

BACHELOROPLEIDING WERKTUIGBOUWKUNDE TECHNISCHE UNIVERSITEIT DELFT

BACHELOROPLEIDING WERKTUIGBOUWKUNDE TECHNISCHE UNIVERSITEIT DELFT UITVOERINGSREGELING 2016 2017 BACHELOROPLEIDING WERKTUIGBOUWKUNDE TECHNISCHE UNIVERSITEIT DELFT UITVOERINGSREGELING BACHELOR WERKTUIGBOUWKUNDE 2016 2017 1 INHOUDSOPGAVE Artikel 1 Samenstelling Bachelor

Nadere informatie

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Faculteit Educatie Instituut voor Leraar en School

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Faculteit Educatie Instituut voor Leraar en School Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Faculteit Educatie Instituut voor Leraar en School Feedforward en beoordeling Afstudeeronderzoek eindfase studiejaar 2014-2015 VT-DT Feedforwardformulier afstudeeronderzoek:

Nadere informatie

Onderzoek naar een zelfhulpcursus voor het vergroten van zelfcompassie en welbevinden. Informatie voor deelnemers

Onderzoek naar een zelfhulpcursus voor het vergroten van zelfcompassie en welbevinden. Informatie voor deelnemers Onderzoek naar een zelfhulpcursus voor het vergroten van zelfcompassie en welbevinden Informatie voor deelnemers Geachte heer, mevrouw, Enschede, september 2015 Wij vragen u vriendelijk om mee te doen

Nadere informatie

U kunt leraar worden?!

U kunt leraar worden?! Interfacultair Centrum voor Lerarenopleiding, Onderwijsontwikkeling en Nascholing Afdeling Hoger Onderwijs Afdeling Voortgezet Onderwijs Bestuursbureau/HRM U kunt leraar worden?! Universiteit Leiden. Universiteit

Nadere informatie

2. Samenstelling en dagelijkse gang van zaken van de examencommissie

2. Samenstelling en dagelijkse gang van zaken van de examencommissie Regels en Richtlijnen van de examencommissies van de Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Radboud Universiteit Nijmegen 2017-2018 Algemeen gedeelte 1. Reikwijdte Deze Regels en

Nadere informatie

Procedures bij de opleiding Tropische Gezondheidszorg per 1 januari 2011.

Procedures bij de opleiding Tropische Gezondheidszorg per 1 januari 2011. Procedures bij de opleiding Tropische Gezondheidszorg per 1 januari 2011. Artsen die de tropenopleiding willen volgen, kunnen zich hiervoor het gehele jaar schriftelijk opgeven bij the secretariaat van

Nadere informatie

Informatie voor deelnemers aan het onderzoek naar een zelfhulpcursus voor uw veerkracht en welbevinden

Informatie voor deelnemers aan het onderzoek naar een zelfhulpcursus voor uw veerkracht en welbevinden Informatie voor deelnemers aan het onderzoek naar een zelfhulpcursus voor uw veerkracht en welbevinden Bent u gemotiveerd om het plezier in uw leven en uw persoonlijke ontwikkeling een impuls te geven?

Nadere informatie

U I T S P R A A K 1 3 1 0 0

U I T S P R A A K 1 3 1 0 0 U I T S P R A A K 1 3 1 0 0 van het College van beroep voor de examens van de Universiteit Leiden inzake het beroep van [naam appellant], appellant tegen de Examencommissie Master Political Sciences, verweerder

Nadere informatie

Excellentietraject TUA

Excellentietraject TUA Excellentietraject TUA 1. Visie op excellentie De TUA ziet het als haar missie om naast het opleiden van predikanten en theologen ook haar kennis te verbreden en te delen. Zij doet dat door middel van

Nadere informatie

BPV werkboek. Technicus elektrotechnische industriële installaties en systemen niveau 4 BBL Crebonummer: BPV-werkboek 25262/versie sept.

BPV werkboek. Technicus elektrotechnische industriële installaties en systemen niveau 4 BBL Crebonummer: BPV-werkboek 25262/versie sept. BPV werkboek Technicus elektrotechnische industriële installaties en systemen niveau 4 BBL Crebonummer: 25262 Naam student: BPV-werkboek 25262/versie sept. 16 1 Inhoudsopgave 1 Algemeen...3 1.1 Begin en

Nadere informatie

Het profielwerkstuk (092018)

Het profielwerkstuk (092018) Het profielwerkstuk 1. Het profielwerkstuk (havo) 1.1 Het profielwerkstuk 1.2 De vorm van het profielwerkstuk 1.3 Proces, product en presentatie 1.4 Beoordeling 1.5 Eisen en beoordelingscriteria 1.6 Presentatie

Nadere informatie

Artikel 2.4 Vergaderfrequentie examencommissie De examencommissie vergadert <tenminste twee keer per jaar>

Artikel 2.4 Vergaderfrequentie examencommissie De examencommissie vergadert <tenminste twee keer per jaar> Model Regels en Richtlijnen examencommissie (zoals bedoeld in artikel 7.12b, derde lid, van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) Dit model kan niet los worden gezien van de Model

Nadere informatie

Praktijkopdracht. Instructie student. Kwalificerend. Ondernemer horeca/bakkerij Meewerkend horeca ondernemer. Uitstroom : Meewerkend horeca ondernemer

Praktijkopdracht. Instructie student. Kwalificerend. Ondernemer horeca/bakkerij Meewerkend horeca ondernemer. Uitstroom : Meewerkend horeca ondernemer Praktijkopdracht Kwalificerend Instructie student Ondernemer horeca/bakkerij Meewerkend horeca ondernemer Uitstroom : Meewerkend horeca ondernemer Niveau : 4 Crebonr. : 25185 Kerntaak : B1-K2 Dossier :

Nadere informatie

Subsidievoorwaarden studiereizen disputen en studieverenigingen

Subsidievoorwaarden studiereizen disputen en studieverenigingen Subsidievoorwaarden studiereizen disputen en studieverenigingen Juni 2016 Door studieverenigingen en disputen van Erasmus School of Law (verder: ESL) worden jaarlijks studiereizen georganiseerd. Een studiereis

Nadere informatie

Bent u tevreden? Of juist niet?

Bent u tevreden? Of juist niet? Bent u tevreden? Of juist niet? Trivire zet zich in voor goede dienstverlening aan iedere klant. Wij horen graag wat u van ons vindt. Als we een compliment verdienen, maar óók als er iets misgaat. Want

Nadere informatie

SOOB-ESF Toelichting werkwijze

SOOB-ESF Toelichting werkwijze SOOB-ESF Toelichting werkwijze Voor werkgevers 2010 Tip: bewaar dit exemplaar bij uw administratie Inhoudsopgave 1. Inleiding pag. 3 2. Belangrijkste kenmerken pag. 4 3. Stappenplan ESF-subsidie pag. 5

Nadere informatie

Privacybeleid Scouting Ridder Fulco te Maarn-Maarsbergen d.d. 20 april 2018

Privacybeleid Scouting Ridder Fulco te Maarn-Maarsbergen d.d. 20 april 2018 Privacybeleid Scouting Ridder Fulco te Maarn-Maarsbergen d.d. 20 april 2018 Dit privacybeleid is gebaseerd op het landelijke privacybeleid van Scouting Nederland, welke is te vinden op https://ww.scouting.nl/privacy.

Nadere informatie

Privacy beleid Stichting de Vlinderfabriek mei 2018

Privacy beleid Stichting de Vlinderfabriek mei 2018 Privacy beleid Stichting de Vlinderfabriek mei 2018 Inleiding De Vlinderfabriek hecht grote waarde aan de bescherming van de persoonsgegevens van haar leden, partners en andere relaties. Persoonlijke gegevens

Nadere informatie

Leerlingboekje Colegio Arubano. Profielwerkstuk VWO. Cursus 2011 2012. Naam leerling:... Klas:... Vak:... Naam begeleider:...

Leerlingboekje Colegio Arubano. Profielwerkstuk VWO. Cursus 2011 2012. Naam leerling:... Klas:... Vak:... Naam begeleider:... Leerlingboekje Colegio Arubano Profielwerkstuk VWO Cursus 2011 2012 Naam leerling:... Klas:... Vak:... Naam begeleider:... Leerlingboekje PWS 2011-2012 Inhoudsopgave 1 I. Inleiding: het profielwerkstuk

Nadere informatie

Centrum voor Thuisbeademing Maastricht

Centrum voor Thuisbeademing Maastricht Cursus Zorgvaardigheden Centrum voor Thuisbeademing Maastricht Cursusinformatie Inhoud van de scholing Voorbereidingsopdracht Programma van de scholing Thuistoets Praktijkleeropdrachten Certificaat Verrijkingsliteratuur

Nadere informatie

Toelichting op de resultaten van de korte enquête (quick scan) René Alberts juni 2011

Toelichting op de resultaten van de korte enquête (quick scan) René Alberts juni 2011 Toelichting op de resultaten van de korte enquête (quick scan) René Alberts juni 2011 Inleiding In deze toelichting wordt eerst een kopie van de korte enquête getoond zodat helder is welke vragen aan de

Nadere informatie

Onze contactgegevens Van Paridon Golfreizen Pasteurstraat NG Hengelo Mevrouw A. van Paridon

Onze contactgegevens Van Paridon Golfreizen Pasteurstraat NG Hengelo Mevrouw A. van Paridon Privacyverklaring Van Paridon Golfreizen Deze verklaring geeft informatie over hoe onze organisatie omgaat met persoonsgegevens die in het kader van de activiteiten van onze organisatie worden verwerkt.

Nadere informatie

Dit reglement is een extract uit de Onderwijs- en Examenregeling van NOVI Hogeschool.

Dit reglement is een extract uit de Onderwijs- en Examenregeling van NOVI Hogeschool. EXAMENREGLEMENT Dit reglement is een extract uit de Onderwijs- en Examenregeling van NOVI Hogeschool. Art 5.1 Toetsing binnen de opleiding 1. Een tentamen ter afsluiting van een onderwijseenheid bestaat

Nadere informatie

Stappenplan Hoe schrijf ik me in voor een opleiding aan de HAN?

Stappenplan Hoe schrijf ik me in voor een opleiding aan de HAN? Stappenplan Hoe schrijf ik me in voor een opleiding aan de HAN? Wil je je aanmelden voor een opleiding bij de HAN? Meld je dan aan via Studielink. Studielink is de online inschrijfapplicatie voor het Nederlandse

Nadere informatie

Onderwijsregeling VI Keuzeonderwijs Bacheloropleiding Geneeskunde Curius+

Onderwijsregeling VI Keuzeonderwijs Bacheloropleiding Geneeskunde Curius+ Onderwijsregeling VI Keuzeonderwijs Bacheloropleiding Geneeskunde Curius+ juli 2014 ingangsdatum 1 september 2014 Algemeen Het verplichte keuzeonderwijs beslaat 10 ec in studiejaar 2 (keuzevakken) en 10

Nadere informatie

Privacyverklaring ThePerfectWedding

Privacyverklaring ThePerfectWedding Privacyverklaring ThePerfectWedding Voor ons van ThePerfectWedding, onderdeel van WebLab.nl B.V., is een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. De persoonlijke gegevens waar wij de beschikking

Nadere informatie

HANDLEIDING EPASS beoordelaars / examinatoren Erasmus MC Desiderius School, december 2015

HANDLEIDING EPASS beoordelaars / examinatoren Erasmus MC Desiderius School, december 2015 HANDLEIDING EPASS beoordelaars / examinatoren Erasmus MC Desiderius School, december 2015 Deze handleiding is geschreven voor: - beoordelaars (deelbeoordelingen invullen en valideren) - examinatoren (eindbeoordelingen

Nadere informatie

Inhoudsopgave : PARAGRAAF 4 EXAMEN 6 Artikel 4 Iudicium 6

Inhoudsopgave : PARAGRAAF 4 EXAMEN 6 Artikel 4 Iudicium 6 Regels en Richtlijnen voor de Bacheloropleiding Gezondheidswetenschappen 2015-2016 voor studenten die zijn gestart per 1 september 2015, zoals bedoeld in artikel 7.12b van de Wet op het Hoger Onderwijs

Nadere informatie

Scriptieprijs Reglement. De prijs

Scriptieprijs Reglement. De prijs Scriptieprijs 2017 Reglement De prijs 1. De Nederlandse Vereniging voor Europees Recht (NVER) looft een prijs uit van EUR 500 (vijfhonderd euro) aan de auteur van de scriptie die als beste is beoordeeld.

Nadere informatie

Non satis scire WP 4 Pilot opzet peer feedback. Aanleiding

Non satis scire WP 4 Pilot opzet peer feedback. Aanleiding Non satis scire WP 4 Pilot opzet peer feedback Aanleiding De lerarenopleiding van de Rijksuniversiteit Groningen werkt mee aan het SURF-project Nonsatis scire. In het kader van dit project wordt een pilot

Nadere informatie

Draaiboek voor opvolging van een lopende permanente vorming

Draaiboek voor opvolging van een lopende permanente vorming Draaiboek voor opvolging van een lopende permanente vorming CPV 2011-2012-005 Dit document kan je gebruiken als draaiboek om het ganse verloop van je permanente vorming op te volgen en in goede banen te

Nadere informatie

Invulinstructie Aanmelding feitelijk leider pensioenen. Een toelichting bij het aanmelden van een feitelijk leider voor pensioenen

Invulinstructie Aanmelding feitelijk leider pensioenen. Een toelichting bij het aanmelden van een feitelijk leider voor pensioenen Een toelichting bij het aanmelden van een feitelijk leider voor pensioenen Inhoudsopgave Vooraf 3 1 Navigeren in het formulier 4 2 Gegevens aanvrager 5 2.1 Wat moet u hier invullen? 5 3 Betrokkenen aanmelden

Nadere informatie

Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO)

Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) FWO - MPN-Projectsubsidie ACHTERGROND De MPN-Projectsubsidie is een financiële ondersteuning bij lopende en/of nieuwe experimentele onderzoeken naar MPN in de volle breedte. Dit geldt voor (maar is niet

Nadere informatie

INFOSESSIE MINOR BUITENLAND. Maandag 22 oktober 2012 13.30-15.00 uur Benno Premselahuis, Lokaal 03B01

INFOSESSIE MINOR BUITENLAND. Maandag 22 oktober 2012 13.30-15.00 uur Benno Premselahuis, Lokaal 03B01 INFOSESSIE MINOR BUITENLAND Maandag 22 oktober 2012 13.30-15.00 uur Benno Premselahuis, Lokaal 03B01 PROGRAMMA 13.30 13.45 uur Inleiding + korte kennismaking 13.45 14.30 uur Erasmus beursaanvraag Sjoerd

Nadere informatie

SOOB-ESF Toelichting werkwijze

SOOB-ESF Toelichting werkwijze SOOB-ESF Toelichting werkwijze Voor werkgevers Tip: bewaar dit exemplaar bij uw administratie 1. Inleiding Werk en meer mogelijk maken voor iedereen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Belangrijkste kenmerken

Nadere informatie

Handleiding Funda Certificatensysteem

Handleiding Funda Certificatensysteem Handleiding Funda Certificatensysteem Inhoudsopgave 1. Toegang tot de website... 3 2. Inloggen... 4 3. Uw wachtwoord wijzigen/wachtwoord vergeten... 5 4. Uw contactgegevens wijzigen... 6 5. Een advertentie

Nadere informatie

Taakomschrijvingen en procedures omtrent inleveren, beoordelen en archiveren afstudeeronderzoek

Taakomschrijvingen en procedures omtrent inleveren, beoordelen en archiveren afstudeeronderzoek Taakomschrijvingen en procedures omtrent inleveren, beoordelen en archiveren afstudeeronderzoek Opgesteld 4 oktober 2013 Besproken in het MT-ILS 9 oktober 2013 Versie 20 november 13 Ter bespreking in DB

Nadere informatie

Frequently Asked Questions: Digitale Systemen

Frequently Asked Questions: Digitale Systemen 1 Frequently Asked Questions: Digitale Systemen Studentenportaal Waar vind ik mijn RU-email?... 2 Kan ik direct inloggen in mijn RU-email?... 3 Hoe stuur ik mijn RU-email door naar mijn privé-emailadres?...

Nadere informatie

Protocol Werkplekleren Student ESoE. Masteropleiding Science Education and Communication (SEC)

Protocol Werkplekleren Student ESoE. Masteropleiding Science Education and Communication (SEC) Protocol Werkplekleren Student ESoE Masteropleiding Science Education and Communication (SEC) Versie nov. 2009 Protocol Werkplekleren Master SEC Inleiding Om het werkplekleren zo soepel mogelijk te laten

Nadere informatie

Events met Registratieservice Handleiding

Events met Registratieservice Handleiding Events met Registratieservice Handleiding Wilt u veel mensen tegelijkertijd bereiken? Dan biedt Event Call van KPN een uitkomst. Via de telefoon, eventueel ondersteund met communicatie via internet of

Nadere informatie

Enquête informatievoorziening minoren en keuzeruimte

Enquête informatievoorziening minoren en keuzeruimte Enquête informatievoorziening minoren en keuzeruimte Verspreid onder informatiekunde bachelorstudenten, Mei 2010 31 respondenten Alle data is te vinden in het volgende bestand: https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0ahd6mpsqz7q1dhhur3zwauvztjzrt0dyvudvaupadve

Nadere informatie

Ik heb een stageplaats gevonden wat nu? Zie volgende pagina van de handleiding.

Ik heb een stageplaats gevonden wat nu? Zie volgende pagina van de handleiding. Ik zoek een stageplaats, praktische handleiding van de Studenten Loopbaan Service Geesteswetenschappen 1 tot ½ jaar van te voren: bezoek stagevoorlichting (zie agenda Loopbaan Service), lees de regeling

Nadere informatie

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN!

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Naam: Klas: Handboek maatschappelijke stage Heerbeeck college Best Schooljaar 2018-2019 MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Sociaal MaS Samenwerken Extra Handen Vrijwillig Inzet Competenties Bijdrage

Nadere informatie