Supply Chain Management. Leergang 2.1. in de AGF keten. Najaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Supply Chain Management. Leergang 2.1. in de AGF keten. Najaar 2011-12"

Transcriptie

1 Supply Chain Management Leergang 2.1 Supply Chain Management in de AGF keten

2 Voorwoord In dit document is een overzicht te vinden van de data en tijden van de Supply Chain Management Leergang 2.1, die najaar zal plaatsvinden. Hierbij zullen de inleiders worden geïntroduceerd die deze leergang zullen leiden. Aanmelden voor de leergang kan op de website

3 Inhoud Voorwoord... 2 Indeling leergang... 4 Introductie van de inleiders: Adrie Beulens... 5 Carlo Bouw... 5 Cok Duivestijn... 5 Johan den Engelse... 5 Henk Folkerts... 6 Tom den Hartog... 6 Danielle Hoekstra... 6 Joanne Keijman... 7 Gerard Lamers... 7 Woody Maijers... 7 Sarina Pielaat... 8 Kees Rijnhout... 8 Harrij Schmeitz... 9 Jacco Vooijs Jack van der Vorst... 10

4 Indeling leergang woensdag 16 november 2011 Inleiders: dag 1 Kennismaking met SCM 2.0 Woody Maijers Opzet training SCM framework Harrij Smeitz FrugICom en SCM & SCIM Joanne Keijman In samenwerking met een retailer diner ECR: efficient replenishment category management plenaire discussie / opdrachten maandag 28 november 2011 Inleiders: dag 2 Verdieping Carlo Bouw Retailer cat mngt / SCM en SCIM Adrie Beulens Supply Chain Info Management & Quality Controlled logistics Danielle Hoekstra diner Cok Duivestijn standaardisatie + verdieping Henk Folkerts plenaire discussie / opdrachten dinsdag 13 december 2011 Inleiders: dag 3 Verdiepen en doen Carlo Bouw GS1 identificatie & barcodes, hoe aanpakken Gerard Lamers Praktijk aanpak SCM Jacco Vooijs diner Jack van der Vorst SCM & Quality Controlled logistics Johan den Engelse Implementeren hoe doe je dat? Themaopdracht Sarina Pielaat Tom den Hartog Woody Maijers maandag 16 januari 2012 Inleiders: dag 4 Generale repetitie Woody Maijers Case Atelier, business case Quality Controlled Logistics Gerard Lamers diner Kees Rijnhout E-business gebruik van standaarden Harrij Smeitz management visie op casepresentatie Wat kan Frugicom betekenen / sluiting Schriftelijke toets via Ketencoaching OP AFSPRAAK Met: sessie 1 probleemanalyse Woody Maijers sessie 2 doelstellingen en aanpak sessie 3 hoe gaat het?

5 Adrie Beulens Prof. ir A.J.M. (Adrie) Beulens, is voorzitter van de leerstoelgroep Toegepaste Informatiekunde aan de Wageningen Universiteit. Trefwoorden: Besturings-, kennis- en informatie-vraagstukken in Agri-food supply chain netwerken, quality controlled logistics. Carlo Bouw Carlo Bouw is Senior Consultant bij Bouwkracht Consultancy. Hij was manager EDI & GS1 DAS bij Laurus Inkoop & Assortimentsmanagement, EDI-coordinator bij Laurus ICT en projectleider detailhandelsautomatisering. Zijn kennisgebied is business consultancy en projectmanagement op gebied van B2B toepassingen zoals EDI en Data Synchronisatie. Hij begeleidt bedrijven met zijn brede kennis over het optimaliseren en integreren van informatiestromen voor B2B-processen in de keten met behulp van standaards. Cok Duivestijn Informatie volgt nog Johan den Engelse Johan is adviseur support desk bij Frug I com. Hij heeft jarenlange ervaring als projectcoördinator van GMO bij de Greenery en is als bedrijfstakdeskundige Akkerbouw & Tuinbouw aan het werk geweest bij ABAB Accountans & Adviseurs.

6 Henk Folkerts Henk Folkerts sinds 1995 adviseur en vanaf 1998 als partner verbonden aan Rijnconsult. Rode draad in zijn werk is samenwerking en vernieuwing. Hij heeft veel ervaring met multi-actor vraagstukken op bedrijfs-, keten- en clusterniveau. Henk is met name actief in de agrifoodsector op het vlak van strategie- en netwerkontwikkeling. Hij werkt vanuit een stevige visie op de mondiale agrifood sector, is een bouwer en gericht op de lange termijn. Zijn adviesstijl wordt gekenmerkt door een initiërende, praktische, resultaat- en mensgerichte aanpak. Tom den Hartog Tom is als voorzitter van Frug I Com erg betrokken bij de ontwikkeling van SCM. Tom heeft na een marketing verantwoordelijkheid bij Unilever, een jarenlange carrière gehad bij supermarkt en groothandels organisaties van AHOLD in binnen en buitenland. Op dit moment is hij verder nog Chairman selection committee at Committee SBIR Reduction of Foodwaste, Commissaris bij Hoogvliet BV, Commissaris bij Olympic Fruit Group en Partner van Q-Point B.V. Daarnaast doet hij ook nog losse opdrachten voor retailers als Metro in Oost Europa. In de afgelopen tijd ook zo n 6 tal opdrachten gedaan voor de PUM in ontwikkelingsgebieden in Oost Europa en Midden Amerika. Danielle Hoekstra Informatie volgt.

7 Joanne Keijman Joanne heeft ruim 15 jaar ervaring in retail met als Groene draad: vers & private label. Na haar werk bij Ahold/C1000 als Assortiments- en formulemanager, Catagorymanager bij The Greenery, Super de Boer en Plus werkt zij nu bij Partner Category & Trade Company. Joanne is sterk in partnerships, analytisch & resultaatgericht. Gerard Lamers Gerard Lamers is standarisatiemanager bij GS1. Daarnaast is hij projectmanager en teamleider van de support desk bij Frug I Com. Woody Maijers Rode draad van de werkzaamheden van Woody Maijers (1963) is het aandragen van oplossingen voor complexe organisatorische vraagstukken waarbij meerdere organisaties, privaat en publiek, betrokken zijn: bijvoorbeeld waardeketens en netwerken in de agro food sector. De basis van de vraagstukken is meestal gekoppeld aan een maatschappelijk gewenste vernieuwing. De aanpak is gebaseerd op co-creatie en coinnovatie. De rol van Woody Maijers is die van coach: het vergroten van de professionaliteit van de direct betrokkenen, mobiliseren van beschikbare kennis, talenten en netwerken. Verbinden is de grootste kracht van Woody Maijers. Verbinden van mensen, organisaties en netwerken maar ook van de ideeën, beschikbare concepten, processen en marktkansen. Door de praktische werkzaamheden als lector aan de Hogeschool Inholland. Daarnaast biedt de basis die is opgebouwd als directeur van stichting Agro Keten Kennis ( en bewaarder van het gedachtegoed van Stichting Ketensnetwerken, Clusters en ICT (KLICT) een voortdurende bron van inspiratie.

8 Sarina Pielaat Adviseur bij GS1. Meer informatie volgt nog. Kees Rijnhout Kees Rijnhout is CEO van het bedrijf Rijnhout Holding B.V., waaronder een aantal vooraanstaande bedrijven in de foodsector vallen. Tevens is hij als adviseur verbonden aan diverse bedrijven in de foodbranche. In het verleden was hij ook als ketenmanager AGF betrokken bij de Taskforce Marktontwikkeling Biologische Landbouw. Kees is naast aandeelhouder o.a. Ambassadeur van Jaguar, een toonaangevende handelsonderneming voor citrus, steenfruit, appels, druiven en kiwi s van over de hele wereld. De focus van Jaguar ligt op zorgzame teeltprocessen, eerlijke inkoop, efficiënte distributie en een gerichte verkoopadvies naar de uiteindelijke afnemersmarkt.

9 Harrij Schmeitz Harrij is een specialist in de agri & food supply chain op het scheidingvlak van (informatie)technologie en business. In 1985 is hij afgestudeerd aan de Hogere Agrarische School van de KNBTB te s-hertogenbosch en is gaan werken in ICT in de landbouw. Hierbij heeft hij gewerkt aan zowel toepassingen voor op het primaire bedrijf (zowel in dierlijk als plantaardig) en voorketens (Integrale Ketenzorg Tomaten (Rijk Zwaan), Milieu Programma Sierteelt (MPS) en Virtual integration of the Poultry Chain (VIP, De Heus Voeders). Twee dagen per week is de inleider werkzaam als coördinator van Frug I Com, Platform voor AGF- keteninformatie. In dit platform werken Frugi Venta (AGF handel en bewerking), Dutch Produce Association (AGFafzetorganisaties), LTO Nederland (AGF Telers), Productschap Tuinbouw en Centraal Bureau voor de Levensmiddelenhandel (CBL), samen de versketen vormend, samen met GS1 om te komen tot een versnelling van het gebruik van digitale informatie in de versketen. Frug I Com is een van de initiatiefnemers van de SCM cursus in vers. Namens de Nederlandse AGF-sector is hij bestuurslid en voorzitter van Communications Comittee IFPS International Federation for Produce Standards, waar gewerkt wordt aan de ontwikkeling en doorvoering van internationale standaarden voor vers producten in voedselveiligheidssystemen en informatiesystemen. Daarnaast werkt hij voor Imtech s Food & Feed Competence Center. In dit kenniscentrum crossdockt Imtech kennis tussen (informatie) technologie en markt en vice-versa.

10 Jacco Vooijs Jacco is manager External affairs en Manager Food Safety and Innovation bij de telercoöperatie FresQ u.a. FresQ is de tweede grootste telersvereniging in Nederland met 79 leden vertegenwoordigd FresQ meer dan 750 hectares onder glas. De aangesloten tellers produceren een breed assortiment van tomaten, paprika, aubergines, komkommers etc. Namens Frug I Com, is Jacco lid van de Food safety committee van de International Federation for Produce Standards. Namens DPA, lid van de voedselveiligheidcommissie Qualiteit und Sicherheit. En lid van het college van experts Food van Stichting Milieu Keur (SMK). Tevens lid van het kwaliteit en milieu commissie van DPA en FrugiVenta. Kernwoorden: Voedselveiligheid, certificering, CSR, relationship management. Jack van der Vorst Jack G.A.J. van der Vorst is professor Logistics Management and Operations Research aan de Wageningen Universiteit. Hij was management consultant in Agribusiness en Food Industry. Zijn focus van het onderzoek is gericht op de ontwikkeling van innovatieve logistieke concepten in de AgriFood Supply Chain Networks. Verder werkt Jack aan de ontwikkeling van Decision Support Models & Tools voor het management.

Leergang SCM 2.1 Supply Chain Management in de AGF keten

Leergang SCM 2.1 Supply Chain Management in de AGF keten Leergang SCM 2.1 Supply Chain Management in de AGF keten Voorjaar 2011 1 Urgentie voor deelname LIDL heeft haast: 1 augustus 2010 moeten alle Europese producten op de GS1 wijze gelabeld zijn op het etiket.

Nadere informatie

DATE ICT & AGROLOGISTIEK. Harrij Schmeitz WINST UIT AGROLOGISTIEK; 16 februari 2009. Platform Agro-Logsitiek. Westlandse Druif

DATE ICT & AGROLOGISTIEK. Harrij Schmeitz WINST UIT AGROLOGISTIEK; 16 februari 2009. Platform Agro-Logsitiek. Westlandse Druif UP WINST UIT AGROLOGISTIEK; DATE ICT & AGROLOGISTIEK Harrij Schmeitz 16 februari 2009 Platform Agro-Logsitiek Westlandse Druif Frug I Com Platform Agro Logistiek 16/2//2009-1 supported by INTERNATIONAL

Nadere informatie

SLIM. RESULTAAT TELT; Ook voor ons

SLIM. RESULTAAT TELT; Ook voor ons SLIM RESULTAAT TELT; Ook voor ons SLIM Waar staan we? AGF Nederland Resultaat 100% 80% 60% Normaal 80-20 regel Informatie In de keten 40% 20% 1 2 Onbewust naar Bewust Onbekwaam naar Bekwaam 20% 40% 60%

Nadere informatie

Leergang SCM 2.0. Door: W. Maijers, De Ketencoach maijers@ketencoach.nl Datum: 1 september 2010 Versie: 2.0 1 9 2010 LEERGANG SCM 2.

Leergang SCM 2.0. Door: W. Maijers, De Ketencoach maijers@ketencoach.nl Datum: 1 september 2010 Versie: 2.0 1 9 2010 LEERGANG SCM 2. Leergang SCM 2.0 Door: W. Maijers, De Ketencoach maijers@ketencoach.nl Datum: 1 september 2010 Versie: 2.0 1 Urgentie voor deelname LIDL heeft haast: 1 augustus 2010 moeten alle Europese producten op de

Nadere informatie

*Als ketenpartners ook lid zijn van het AGF Groothandelsfonds

*Als ketenpartners ook lid zijn van het AGF Groothandelsfonds eten k e nd ei w elf u z t terk s r e V S y l p up iti pos t n e us agem s r Cu man ing n i m e a rn ch nde w o ers u r voo npartn k r twe n kete a a e M De cursus Supply Chain Management helpt ondernemers

Nadere informatie

SSCC, GS1-label, GS1-verzendbericht

SSCC, GS1-label, GS1-verzendbericht Bijeenkomst datakwaliteit - solution providers Informatiebijeenkomst Frugicom SSCC, GS1-label, GS1-verzendbericht Marco van der Lee, branche adviseur levensmiddelen Agenda 1. GS1 Nederland in de levensmiddelenbranche

Nadere informatie

Het is goed mogelijk dat deze aanpak niet aansluit bij de werkwijze of situatie in uw onderneming. Graag maken we voor u een voorstel op maat.

Het is goed mogelijk dat deze aanpak niet aansluit bij de werkwijze of situatie in uw onderneming. Graag maken we voor u een voorstel op maat. coaching Coaching bij informatiemanagement in AGF Informatiemanagement & ICT in de AGF-onderneming zijn een complex probleem waarbij technologie, product- en keten-eigenschappen een belangrijke rol

Nadere informatie

DaVinc 3 i Masterclasses

DaVinc 3 i Masterclasses 1 DaVinc 3 i Masterclasses Virtualisering en internationalisering veranderen de sierteeltsector. Wat kunt u doen om succesvol te blijven? logistiek samenwerken ICT 2 Waarom inschrijven? Met een student

Nadere informatie

Workshop Digitale Supply Chain

Workshop Digitale Supply Chain Workshop Digitale Supply Chain HARRIJ SCHMEITZ Community -Team Member & Managing Director Frug I Com TON BALTISSEN Senior Projectmanager GKC - PPO Workshop 10.15 Ambitie & Vraag Bedrijfsleven 11.00 Antwoord

Nadere informatie

SPREKERS. v Bert Buis - Advisor Florecom Product Identification critical precondition for effective Flowers & Plants Supply Chain

SPREKERS. v Bert Buis - Advisor Florecom Product Identification critical precondition for effective Flowers & Plants Supply Chain organiseert op 1 november het eerste internationale forum over informatiemanagement in de supply chain van bloemen en planten, groenten en fruit en bloembollen. SPREKERS standardization in Horticultural

Nadere informatie

General management and leadership. Vijfdaags programma voor ervaren financiële professionals

General management and leadership. Vijfdaags programma voor ervaren financiële professionals General management and leadership Vijfdaags programma voor ervaren financiële professionals Details Cursusduur 5 dagen Datum en locatie 27, 28, 29, 30 november 2017, 1 december 2017 - Tilburg Tijd 10:30-19:30,

Nadere informatie

Introductie 27/11/2015. Biologische Voeder Grondstoffen Visie 2015-2020. Tom Wiegmans Category manager Organic Feed ingredients.

Introductie 27/11/2015. Biologische Voeder Grondstoffen Visie 2015-2020. Tom Wiegmans Category manager Organic Feed ingredients. 27/11/2015 Biologische Voeder Grondstoffen Visie 2015-2020 Tom Wiegmans Category manager Organic Feed ingredients 26 November 2015 1 Introductie Tom Wiegmans Internationale Agrarische handel gestudeerd

Nadere informatie

Trends binnen identificatie/t&t: RFID

Trends binnen identificatie/t&t: RFID Tracking en Tracing Dromen, Denken, Doen Core Counsellors 28 maart 2008 Papendal Daan te Nuijl Charles Willemsen, Container Centralen Core Counsellors Trends binnen identificatie/t&t: RFID Direct Identificatie

Nadere informatie

KOETSIER EXECUTIVE SEARCH

KOETSIER EXECUTIVE SEARCH FUNCTIEPROFIEL STEGEMAN Oktober 2014 CAMPOFRIO FOOD GROUP ALGEMENE INFORMATIE De basis van het moderne en innovatieve bedrijf Stegeman werd in 1858 gelegd door Johannes Stegeman in Deventer. Zijn slagerij

Nadere informatie

Solution Providers Meeting Ruud Hoosemans Programmamanager Frug I Com

Solution Providers Meeting Ruud Hoosemans Programmamanager Frug I Com Solution Providers Meeting Ruud Hoosemans Programmamanager Frug I Com 16 MEI 2019 HORTIVERSUM ZOETERMEER Johan den Engelse, Radbout Buijs Consultants Frug I Com Programma 1. (14:00 uur) Welkom & Kennismaking

Nadere informatie

1.3. SC Complexity Cfr. Taak PE wisselwerking oorzaken complexiteit & lean-agile

1.3. SC Complexity Cfr. Taak PE wisselwerking oorzaken complexiteit & lean-agile STUDIEMATERIAAL SCM Je beschikt over heel wat studiemateriaal. Even opsommen: - handboek Werken met Supply Chain Management - Toledo: o (les)presentaties o teksten o opdrachten PE Hoe kan je je het best

Nadere informatie

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013 FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING 14 november 2013 Edwin Palsma The Food Agency Specialisten in food marketing Wij verbinden voedingskennis, technologie, marketing en sales om de marktpositie van agro & food

Nadere informatie

DatakwaliTijd 2.0: samen op weg naar goede productinformatie. 30 november 2016

DatakwaliTijd 2.0: samen op weg naar goede productinformatie. 30 november 2016 DatakwaliTijd 2.0: samen op weg naar goede productinformatie 30 november 2016 Wat gaan we don? GS1 - Birgitta de Gruijter over DatakwaliTijd 2.0 Sligro Food Group - Theo Vermeer Harvest House - Tom Bouwman

Nadere informatie

Masterclass. Business Model Canvas gebruiken bij communicatie. Een visueel hulpmiddel om de brug tussen IT en business te slaan

Masterclass. Business Model Canvas gebruiken bij communicatie. Een visueel hulpmiddel om de brug tussen IT en business te slaan Masterclass Business Model Canvas gebruiken bij communicatie Een visueel hulpmiddel om de brug tussen IT en business te slaan De laatste jaren hanteren organisaties steeds vaker het Business Model Canvas

Nadere informatie

Ronald Jansen - Warehouse manager 30 November 2010

Ronald Jansen - Warehouse manager 30 November 2010 Ronald Jansen - Warehouse manager 30 November 2010 Ronald Jansen 25 jaar ervaring in de groente en Fruit als operationele man 20 jaar ervaring in de im-, export van AGF en laatste 3 jaar bij Hispa Voor

Nadere informatie

Idealisme en commercie in relatie tot voedselverspilling: conflict of synergie. AgriFoodTech. 14 December 2016 s-hertogenbosch

Idealisme en commercie in relatie tot voedselverspilling: conflict of synergie. AgriFoodTech. 14 December 2016 s-hertogenbosch Idealisme en commercie in relatie tot voedselverspilling: conflict of synergie AgriFoodTech 14 December 2016 s-hertogenbosch Q-Point B.V. Q-Point is een onafhankelijk adviesbureau voor de agro- en foodsector.

Nadere informatie

WELKOM. Tuinbouw Digitaal. 30 juni 2011 Prod. Tuinbouw Zoetermeer

WELKOM. Tuinbouw Digitaal. 30 juni 2011 Prod. Tuinbouw Zoetermeer WELKOM Tuinbouw Digitaal 30 juni 2011 Prod. Tuinbouw Zoetermeer Tuinbouw Digitaal Opening H. de Boon (Vz. Programmabestuur) 30 juni 2011 Prod. Tuinbouw Zoetermeer Agenda 14.00 opening H. de Boon 14.05

Nadere informatie

Agenda GPC F&V. Frug I Com Stichting Platform AGF Keteninformatie 2012

Agenda GPC F&V. Frug I Com Stichting Platform AGF Keteninformatie 2012 Agenda GPC F&V Wat is GPC? Uitgangspunten AGF-producten Structuur GPC F&V Voordelen GPC F&V Actuele status GPC F&V Globale indeling in klassen Voorbeelden GPC F&V Frug I Com Stichting Platform AGF Keteninformatie

Nadere informatie

Bouwen aan markt- en maatschappij gerichte varkensvleesketens. ir. W. Maijers Stichting Agro Keten Kennis 25 april 2002

Bouwen aan markt- en maatschappij gerichte varkensvleesketens. ir. W. Maijers Stichting Agro Keten Kennis 25 april 2002 Bouwen aan markt- en maatschappij gerichte varkensvleesketens ir. W. Maijers Stichting Agro Keten Kennis 25 april 2002 Verticale coördinatie in agro-food ketens Toeleverende industrie Boer Slachterij

Nadere informatie

ACADEMY NAJAAR HOLLAND ACADEMY KALENDER NAJAAR 2014 INNOVATIVE. Nieuw in 2014: Beïnvloedingsvaardigheden voor. One Day Workshop QRM

ACADEMY NAJAAR HOLLAND ACADEMY KALENDER NAJAAR 2014 INNOVATIVE. Nieuw in 2014: Beïnvloedingsvaardigheden voor. One Day Workshop QRM ACADEMY KALENDER NAJAAR 2014 HOLLAND INNOVATIVE ACADEMY NAJAAR 2014 Nieuw in 2014: RF9: Physics of Failure One Day Workshop QRM Beïnvloedingsvaardigheden voor specialisten ACADEMY NAJAAR 2014 is toonaangevend

Nadere informatie

Persconferentie 18 juni 2013

Persconferentie 18 juni 2013 Programma persconferentie 15.00 uur Welkom door Robert Bouten - PR Fooddrome 15.10 uur Droom en uitgangspunten Fooddrome door PLUS ondernemer Geert Benders 15.30 uur Partnership Fooddrome en PLUS Retail

Nadere informatie

Transformatie naar een slimme, datagedreven tuinbouw

Transformatie naar een slimme, datagedreven tuinbouw Transformatie naar een slimme, datagedreven tuinbouw de rol van onderzoek 19 oktober 2017, prof.dr.ir. Jack van der Vorst, lid concernraad Wageningen University & Research Wereldwijde uitdagingen land-

Nadere informatie

Nieuwe Samenwerkingsvormen: Garantie voor meer kwaliteit?

Nieuwe Samenwerkingsvormen: Garantie voor meer kwaliteit? Wie maakt nu eigenlijk de stad? Nieuwe Samenwerkingsvormen: Garantie voor meer kwaliteit? Prof.dr. Jack A.A. van der Veen Professor of Supply Chain Optimization Universiteit van Amsterdam Woonstaddebat

Nadere informatie

Inbound Logistics in de Fashion branche

Inbound Logistics in de Fashion branche vereniging V Inbound Logistics in de Fashion branche logistiek Internet: www.vlmnet.nl management vlm Community Fashion logistiek M vlm Community Fashion Logistiek (300+) a subgroep of vlm (1000+) 16 juni

Nadere informatie

Typo3 Usergroep bijeenkomst Skillsontwikkeling in Typo3 community. - Luuk Roovers - www.vicus.nl info@vicus.nl

Typo3 Usergroep bijeenkomst Skillsontwikkeling in Typo3 community. - Luuk Roovers - www.vicus.nl info@vicus.nl Typo3 Usergroep bijeenkomst Skillsontwikkeling in Typo3 community - Luuk Roovers - www.vicus.nl info@vicus.nl Agenda Even voorstellen Vicus ebusiness Solutions Geluiden uit de markt Belangrijke verschillen

Nadere informatie

ACADEMY KALENDER 2013 HOLLAND INNOVATIVE

ACADEMY KALENDER 2013 HOLLAND INNOVATIVE ACADEMY KALENDER 2013 HOLLAND INNOVATIVE Academy 2013 ACADEMY 2013 is toonaangevend wanneer het gaat om het begeleiden van organisaties bij Projectmanagement, Product- & Procesontwikkeling en Reliability

Nadere informatie

Legitimatie bij alcoholaankoop

Legitimatie bij alcoholaankoop Legitimatie bij alcoholaankoop EFMI Business School Centraal Bureau Levensmiddelenhandel 11 december 2009 EFMI Business School 1 * Legitimatieregel alcoholaankoop supermarkten gewaardeerd Zijn Nederlandse

Nadere informatie

Freelance Senior Microsoft Dynamics NAV Consultant

Freelance Senior Microsoft Dynamics NAV Consultant Freelance Senior Microsoft Dynamics NAV Consultant 26/01/17 Personalia Gé Baltessen RI Naam: Initialen: Voornaam: Adres: Postcode Woonplaats: Geboortedatum: Telefoonnummer: E-mail: Nationaliteit: Linkedin:

Nadere informatie

SOURCING MANAGER #VACATURE

SOURCING MANAGER #VACATURE #VACATURE Bol.com is de winkel van ons allemaal, die steeds meer transformeert in de speciaalzaak voor iedereen. Iedere shopper journey begint bij bol.com dat is het hoogste doel van de e-tailer. Om dat

Nadere informatie

New New. Food Concepts. o o. Masterclass Executive Program. Observervations Insights Analyses Learnings Applications Challenges Context

New New. Food Concepts. o o. Masterclass Executive Program. Observervations Insights Analyses Learnings Applications Challenges Context o o o Concepting Food Concepts Food Concepts Masterclass Executive Program Observervations Insights Analyses Learnings Applications Challenges Context Concepting Food Concepts Van alle veranderingen binnen

Nadere informatie

DATAGEDREVEN WERKEN BINNEN DE OVERHEID

DATAGEDREVEN WERKEN BINNEN DE OVERHEID Driedaagse leergang: DATAGEDREVEN WERKEN BINNEN DE OVERHEID Vrijdag 5 en 12 april en woensdag 17 april, Den Haag Doelgroep: Beleidsonderzoekers Statistici Data managers Kennismanagers binnen de overheid

Nadere informatie

SBIR Verduurzamen voedselproductie

SBIR Verduurzamen voedselproductie SBIR Verduurzamen voedselproductie Informatiebijeenkomst 16 juli 2014 Alexia Michel, Ministerie EZ Topsector Agri&Food en Tuinbouw&Uitgangmaterialen Achtergrond Initiatief: topsector Agri&Food en ministerie

Nadere informatie

Innoveren maakt het verschil

Innoveren maakt het verschil Innoveren maakt het verschil De logistieke dienstverlener van vandaag bestaat niet meer in 2020! Pascal van Beek Supply chain strategie ontwikkeling & implementatie Business development Customer focussed

Nadere informatie

Masterclass IT Savvy. Impact van trends

Masterclass IT Savvy. Impact van trends Masterclass IT Savvy Impact van trends Regelmatig komen onderzoeksbureaus zoals Gartner en McKinsey met rapporten waarin nieuwe trends worden aangekondigd. Belangrijke vraag, en niet eenvoudig te beantwoorden,

Nadere informatie

Masterclass Value of Information. Waarde creëren voor de business

Masterclass Value of Information. Waarde creëren voor de business Masterclass Value of Information Waarde creëren voor de business Informatie en informatietechnologie maken het verschil bij de ontwikkeling van nieuwe business ideeën. Met informatie kunnen nieuwe innovatieve

Nadere informatie

Praktijkvoorbeelden in

Praktijkvoorbeelden in Praktijkvoorbeelden in de supply chain Davy de Jong Business & Technisch Consultant VAA ICT Consultancy Wie is Foodinsights Ervaren spelers in de agrifoodmarkt met expertise op het gebied van agriketens,

Nadere informatie

Tracking & Tracing in de groenten en fruit

Tracking & Tracing in de groenten en fruit Tracking & Tracing in de groenten en fruit november 2004 Inge Neessen en Irma Schönherr Onderzoek en communicatie Tracking en Tracing AGF branche Aangevraagd door Frugi Venta Gefinancierd door Productschap

Nadere informatie

GS1 Category Management Game Laat je categorie groeien! Amsterdam, januari 2012

GS1 Category Management Game Laat je categorie groeien! Amsterdam, januari 2012 GS1 Category Management Game Laat je categorie groeien! Amsterdam, januari 2012 Waarom wil je de GS1 Category Management Game spelen? Ervaar hoe je door gezamenlijk te werken volgens de Category Management

Nadere informatie

Beleggerspresentatie. Introductie Geschiedenis Producten Klanten Markt Afsluiting

Beleggerspresentatie. Introductie Geschiedenis Producten Klanten Markt Afsluiting Beleggerspresentatie Introductie Geschiedenis Producten Klanten Markt Afsluiting Introductie? Wie zijn wij? Bestuurders André van Rijn Richard Reeskamp Management Team Tomas Straathof Manager Operations

Nadere informatie

DaVinc 3 i. Dutch Agricultural Virtualized International Network with Consolidation, Coordination, Collaboration and Information availability

DaVinc 3 i. Dutch Agricultural Virtualized International Network with Consolidation, Coordination, Collaboration and Information availability DaVinc 3 i Dutch Agricultural Virtualized International Network with Consolidation, Coordination, Collaboration and Information availability Prof dr ir Jack van der Vorst, Wageningen University Kenmerken

Nadere informatie

Introductie LRQA 2003

Introductie LRQA 2003 ! Introductie ! Lloyd s Register Quality Assurance(LRQA) " Onderdeel van de Lloyd s Register group " Wereldwijd marktleider in certificatie " + 1 300 assessors " + 33 000 certificaten " Geaccrediteerd

Nadere informatie

Rondetafelgesprek standaardisatieorganisaties. in de Nederlandse land- en tuinbouw

Rondetafelgesprek standaardisatieorganisaties. in de Nederlandse land- en tuinbouw Rondetafelgesprek standaardisatieorganisaties voor informatiemanagement in de Nederlandse land- en tuinbouw Robbert Robbemond en Cor Verdouw LEI, Wageningen UR robbert.robbemond@wur.nl cor.verdouw@wur.nl

Nadere informatie

GLOBALG.A.P. TOUR 2013 Guy Callebaut GLOBALG.A.P. voorzitter

GLOBALG.A.P. TOUR 2013 Guy Callebaut GLOBALG.A.P. voorzitter GLOBALG.A.P. TOUR 2013 Guy Callebaut GLOBALG.A.P. voorzitter Veiling Hoogstraten België Nederland 20 november 2013 GLOBALG.A.P Secretariat Page 2 FAMILIE FOTO 135.000 gecertificeerde land- en tuinbouwers

Nadere informatie

CONCEPT Beurs met 5 productzones Het event voor digitaal ondernemen

CONCEPT Beurs met 5 productzones Het event voor digitaal ondernemen CONCEPT Beurs met 5 productzones Het event voor digitaal ondernemen Sterke focus op het product & op contacten, dankzij het uniforme, all-in standconcept ONTMOET IN 2 DAGEN JE KLANTEN VAN MORGEN Een aangename

Nadere informatie

DE CIO VAN DE TOEKOMST

DE CIO VAN DE TOEKOMST MIC 2015 DE CIO VAN DE TOEKOMST 30 oktober 2015 Mark van der Velden principal adviseur, interim manager EVEN VOORSTELLEN ONDERWERPEN De complexiteit van ICT in de zorg ICT ontwikkeling in drie stappen

Nadere informatie

CATEGORY LEAD HOME & LIVING

CATEGORY LEAD HOME & LIVING Consulting Exit Digital Category Management #VACATURE CATEGORY LEAD HOME & LIVING Wehkamp is een van Nederlands meest succesvolle online retailers. De missie van het bedrijf is de nummer één zijn in de

Nadere informatie

ISO Crises! What Crises?

ISO Crises! What Crises? 30 maart 2006 ISO Crises! What Crises? kennisteam kwaliteitsmanagement Agenda 13.00 uur opening DB ISO, crises, what crises GB discussie olv DB afronding/conclusies 15.00 uur einde GB 1 Onderwerp KKT-enquête

Nadere informatie

Denk mee over standaardisatie in Smart Industry

Denk mee over standaardisatie in Smart Industry Denk mee over standaardisatie in Smart Industry D U T C H I N D U S T RY F I T F O R T H E F U T U R E www.smartindustry.nl PROFITEER VAN DE KANSEN DIE SMART INDUSTRY UW BEDRIJF BIEDT DENKT U MEE OVER

Nadere informatie

Bionext en Biohuis. Samenwerken in ketenverband. Bavo van den Idsert Directeur Bionext

Bionext en Biohuis. Samenwerken in ketenverband. Bavo van den Idsert Directeur Bionext Bionext en Biohuis Samenwerken in ketenverband Bavo van den Idsert Directeur Bionext Inhoud - Introductie Bionext en samenwerking Biohuis - Visie BioDuurzaam 2012-2020 - BioDuurzaam en EKO Bionext De hele

Nadere informatie

Product Integrity Audit: what s new?

Product Integrity Audit: what s new? Product Integrity Audit: what s new? Waarin verschilt PIA van gangbare voedselveiligheidssystemen? Is de reguliere auditor wel voldoende competent? Lisette Stam: Competence Manager;Trainer;Lead Assessor

Nadere informatie

EEN VAN ONZE EXPERTS

EEN VAN ONZE EXPERTS EEN VAN ONZE EXPERTS For every situation, there is a suitable line from a song Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn

Nadere informatie

KB 3 Ketens en Agrologistiek

KB 3 Ketens en Agrologistiek KB 3 Ketens en Agrologistiek Gé Backus LEI Wageningen UR Opzet presentatie Doel en inhoud Ketens en Agrologistiek Rol van kennis in KB 3: de kennisfontein CASE 1 CASE 2 Emerging Risk Detection System Waardecreatie

Nadere informatie

PARTNER IN GROEI WELKOM WELKOM

PARTNER IN GROEI WELKOM WELKOM PARTNER IN GROEI WELKOM WELKOM 1 Tijn Bresser 42 jaar, getrouwd met Nathalie, geboren in Amstelveen Resultaat gerichte strateeg met pragmatische aanpak Bruggenbouwer met eigen Visie op samenwerking Ruim

Nadere informatie

Transitie naar een duurzame BBE CBBE-docentendag te Wageningen

Transitie naar een duurzame BBE CBBE-docentendag te Wageningen Transitie naar een duurzame BBE CBBE-docentendag te Wageningen De profit-benadering Oene Schriemer (Hogeschool VHL) Wageningen 4 februari 2015 Programma Inleiding Waardeketenanalyse Logistieke vraagstukken

Nadere informatie

Duurzaam produceren, Duurzaam consumeren

Duurzaam produceren, Duurzaam consumeren Agrarisch Platform Zuid-Holland Duurzaam produceren, Duurzaam consumeren Duurzaam produceren. Uitdaging en kans! Politiek Café van het CDAV Zuid-Holland Datum: 17 maart 2010 Locatie: Van: Voor: Kenmerk:

Nadere informatie

Ontschotten in de Supply Chain: Gevolgen voor de Inkoopfunctie

Ontschotten in de Supply Chain: Gevolgen voor de Inkoopfunctie Waardecreatie door Innovatie Ontschotten in de Supply Chain: Gevolgen voor de Inkoopfunctie prof.dr. Jack A.A. van der Veen Professor of Supply Chain Optimization Universiteit van Amsterdam Workshop 1

Nadere informatie

Supply Chain Day 12 april Interface Nederland B.V.

Supply Chain Day 12 april Interface Nederland B.V. Supply Chain Day 12 april 2017 @ Interface Nederland B.V. Over Fabory Toonaangevende Europese distributeur van bevestigingsartikelen en aanverwante artikelen: Sinds 2011 onderdeel van Amerikaanse beursgenoteerde

Nadere informatie

Congres Logistiek Slim verbinden! Tien jaar Lectoraat Logistiek: terug- en vooruitblik

Congres Logistiek Slim verbinden! Tien jaar Lectoraat Logistiek: terug- en vooruitblik Congres Logistiek Slim verbinden! Tien jaar Lectoraat Logistiek: terug- en vooruitblik Stef Weijers, Lector Logistiek en Allianties, HAN 31 januari 2013 Anno 2012 In Logistiek is 15% van de bedrijven wel

Nadere informatie

Vacature stagiair(e) KPMG Sustainability. Duurzaam inkopen/ verantwoord ketenbeheer

Vacature stagiair(e) KPMG Sustainability. Duurzaam inkopen/ verantwoord ketenbeheer Vacature stagiair(e) KPMG Sustainability Duurzaam inkopen/ verantwoord ketenbeheer Over KPMG Sustainability We staan voor de uitdaging om in 2050 9 miljard mensen een menswaardig bestaan te bieden binnen

Nadere informatie

EEN VAN ONZE EXPERTS

EEN VAN ONZE EXPERTS EEN VAN ONZE EXPERTS Live begins at the end of your comfort zone Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn actueel en bieden

Nadere informatie

Parallelle sessie ronde 1: Logistiek voor multichannelling -Logistieke innovaties. Door Victor Ponsioen Districon

Parallelle sessie ronde 1: Logistiek voor multichannelling -Logistieke innovaties. Door Victor Ponsioen Districon Parallelle sessie ronde 1: Logistiek voor multichannelling -Logistieke innovaties Door Victor Ponsioen Districon SUPPLY CHAIN CARGO LOGISTICS FACILITIES Apeldoorn, November 1 st 2013 Agenda 1 Voorstellen

Nadere informatie

De Corporate University als strategisch instrument Symposium DNB Toezichtacademie Amsterdam, 3 juni 2013

De Corporate University als strategisch instrument Symposium DNB Toezichtacademie Amsterdam, 3 juni 2013 De Corporate University als strategisch instrument Symposium DNB Toezichtacademie Amsterdam, 3 juni 2013 Dr. Martijn Rademakers Corporate universities Het aantal organisaties met een corporate university

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lectoraten Integrale voedsel- en productieketens & Duurzame verbindingen in de Greenport

Nieuwsbrief Lectoraten Integrale voedsel- en productieketens & Duurzame verbindingen in de Greenport Nieuws uit de projecten Beperken Voedselverspilling: onderzoek van Piet-Hein le Poole, Justin Verbeek en Eric Benyon Iedereen heeft in de Enzo kunnen lezen dat de drie heren actief zijn rondom het thema

Nadere informatie

Hét internationale knooppunt voor agro / vers / food logistiek FACTS & FIGURES

Hét internationale knooppunt voor agro / vers / food logistiek FACTS & FIGURES Hét internationale knooppunt voor agro / vers / food logistiek FACTS & FIGURES EEN WERELDSPELER In aardappelen, groenten en fruit (AGF) is Nederland wereldwijd een belangrijk handelscentrum als nummer

Nadere informatie

24-06-2015. Vertrouwen in de leveranciersketen. Even voorstellen

24-06-2015. Vertrouwen in de leveranciersketen. Even voorstellen Vertrouwen in de leveranciersketen Competence Ambition Themadag Riskplaza 23-6-2015 Confidence Jacob Schilstra Even voorstellen ISACert Internationale certificatie instelling Gespecialiseerd in foodsector

Nadere informatie

Integrating your online business with your logistics operations. Door: Ed Pieters Algemeen Directeur Cadran André van Rijn Managing Director Diract

Integrating your online business with your logistics operations. Door: Ed Pieters Algemeen Directeur Cadran André van Rijn Managing Director Diract Integrating your online business with your logistics operations Door: Ed Pieters Algemeen Directeur Cadran André van Rijn Managing Director Diract Agenda Introductie Cadran Diract De samenwerking Ontwikkelingen

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Inkoopmanagement & Procurement De cursus Inkoopmanagement & Procurement duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

AGF en verpakkingen. Aad van Dijk Senior Product manager

AGF en verpakkingen. Aad van Dijk Senior Product manager AGF en verpakkingen Aad van Dijk Senior Product manager 30-09-2016 Even kort voorstellen 2 The Greenery Samen met onze telers maken we groente en fruit waardevol Introductie The Greenery Kerncijfers Meer

Nadere informatie

De tuinbouw gaat digitaal!

De tuinbouw gaat digitaal! De tuinbouw gaat digitaal! Informatiemanagement - op het bedrijf - in de keten Henk Zwinkels Community -Team TD Projectleider - Edibulb Informatiemanagement Ontwikkeling bedrijfsprocessen: - mechanisatie

Nadere informatie

Samenwerken aan een gezonde business

Samenwerken aan een gezonde business Samenwerken aan een gezonde business The Greenery 2 Gezonde ideeën The Greenery is een internationaal groente- en fruitbedrijf. We leveren jaarrond een compleet en dagvers assortiment verse groente en

Nadere informatie

ICT & Logistiek 2017 ishare, noodzakelijk voor de succesvolle supply chain van de toekomst. UC Group

ICT & Logistiek 2017 ishare, noodzakelijk voor de succesvolle supply chain van de toekomst. UC Group ICT & Logistiek 2017 ishare, noodzakelijk voor de succesvolle supply chain van de toekomst UC Group Supply chain management als filosofie Hoeveel bedrijven zien supply chain management als onderdeel van

Nadere informatie

Masterclass Metropolitan Food Security - hoe voed je de stad anno 2050

Masterclass Metropolitan Food Security - hoe voed je de stad anno 2050 Masterclass Metropolitan Food Security - hoe voed je de stad anno 2050 Think Global, Act Local! Omschrijving Deze Masterclass is opgezet en georganiseerd vanuit het Lectoraat Duurzame Wereldvoedselvoorziening.

Nadere informatie

CATEGORY LEAD FASHION

CATEGORY LEAD FASHION #VACATURE CATEGORY LEAD FASHION Wehkamp is een van Nederlands meest succesvolle online retailers. De missie van het bedrijf is de nummer één zijn in de hoofden en de harten van gezinnen, door hun leven

Nadere informatie

Open data als basis voor innovatie in de landbouw

Open data als basis voor innovatie in de landbouw Open data als basis voor innovatie in de landbouw Een interview met Geert Hermans Door: Henk van der Bijl en Jan Willem Kruize geert.hermans@zlto.nl, henk.vanderbijl@planet.nl, janwillem.kruize@wur.nl

Nadere informatie

uitnodiging Opening 25 november 2010 14.00 uur

uitnodiging Opening 25 november 2010 14.00 uur uitnodiging Opening 25 november 2010 14.00 uur Opening van Het House of Food Geachte heer, mevrouw, Op 25 november 2010 opent het House of Food, centrum voor de voedingsindustrie in Zaandam, haar deuren.

Nadere informatie

Programma demonstratieweek bioraffinage in de Peel Van maandag 8 t/m vrijdag 12 september

Programma demonstratieweek bioraffinage in de Peel Van maandag 8 t/m vrijdag 12 september Programma demonstratieweek bioraffinage in de Peel Van maandag 8 t/m vrijdag 12 september maandag 8 september: delegaties uit Noord- en Midden Limburg voor programma 13.00 17.00 uur voor programma zie

Nadere informatie

BEPERKEN VAN DERVING. Wat vers is, moet vers blijven

BEPERKEN VAN DERVING. Wat vers is, moet vers blijven BEPERKEN VAN DERVING Wat vers is, moet vers blijven INHOUD Toelichting AKK Wetenswaardigheden Uitdagingen Projectresultaten Support Thema s: Duurzaamheid Biologische afzetketens Voedselkwaliteit en voedselveiligheid

Nadere informatie

CONSULTANT DATA & ANALYTICS

CONSULTANT DATA & ANALYTICS Data Science & Analytics Consulting Exit #VACATURE CONSULTANT DATA & ANALYTICS Wat zijn de best verkochte artikelen? Wat is de slimste combinatie van producten? Welke promoties zijn het meest effectief

Nadere informatie

MASTERCLASS. Haal meer uit uw MVO. communicatie en zelfverklaring. 2 keer eerder met succes uitgevoerd.

MASTERCLASS. Haal meer uit uw MVO. communicatie en zelfverklaring. 2 keer eerder met succes uitgevoerd. MASTERCLASS Haal meer uit uw MVO communicatie en zelfverklaring 2 keer eerder met succes uitgevoerd. DOEL EN AMBITIE Deze masterclass vergroot uw inzichten in de communicatie- en businesskansen van MVO.

Nadere informatie

CRM Award 2007, Martin van Dam, 6 maart 2007. Deli XL CRM

CRM Award 2007, Martin van Dam, 6 maart 2007. Deli XL CRM , Martin van Dam, 6 maart 2007 Deli XL CRM Agenda > Introductie van Deli XL > Marketing en/of CRM > Case CRM Award 2007: Verandermanagement Martin van Dam Pagina 2 Introductie van Deli XL > Foodservice

Nadere informatie

Belangrijke data: Indien papers deadline 24/04/2018 Examen op 08/05/2018 Proclamatie op 22/05/2018. Pagina 1

Belangrijke data: Indien papers deadline 24/04/2018 Examen op 08/05/2018 Proclamatie op 22/05/2018. Pagina 1 2017-2018 Programma (met uitzondering van de laatste les) Onthaal 10u Lesblok 1 deel 1: 10.30 Middagpauze: 12.00 13.00 Lesblok 1 deel 2: 15 min pauze Lesblok 2 deel 1: 14.45 16.15 15 min pauze Lesblok

Nadere informatie

Ontdek onze kennis en kracht in groen onderzoek. Biotechnologie

Ontdek onze kennis en kracht in groen onderzoek. Biotechnologie Ontdek onze kennis en kracht in groen onderzoek Biotechnologie Uw uitdagingen Bent u werkzaam in de siergewas- of groenteveredeling? Dan wilt u tot in het allerkleinste detail uw bestaande producten kunnen

Nadere informatie

De kansen en mogelijkheden voor serious gaming in de logistieke sector. 25 mei 2016

De kansen en mogelijkheden voor serious gaming in de logistieke sector. 25 mei 2016 De kansen en mogelijkheden voor serious gaming in de logistieke sector 25 mei 2016 Agenda Serious gaming lijkt overal op te komen in de logistiek. Een bekend en veel gebruikt voorbeeld van serious gaming

Nadere informatie

ACADEMY VOORJAAR HOLLAND ACADEMY KALENDER VOORJAAR 2015 INNOVATIVE. Nieuw in 2015:

ACADEMY VOORJAAR HOLLAND ACADEMY KALENDER VOORJAAR 2015 INNOVATIVE. Nieuw in 2015: ACADEMY KALENDER VOORJAAR 2015 HOLLAND INNOVATIVE ACADEMY VOORJAAR 2015 Nieuw in 2015: Master Black Belt Six Sigma One Day Workshop TRIZ Alumnidag Reliability ACADEMY VOORJAAR 2015 is toonaangevend wanneer

Nadere informatie

HOLLAND INNOVATIVE. 10 jaar Holland Innovative

HOLLAND INNOVATIVE. 10 jaar Holland Innovative ACADEMY KALENDER VOORJAAR 2016 HOLLAND INNOVATIVE Academy 10 jaar In 10 jaar tijd hebben we méér dan 3.000 deelnemers opgeleid. Volg onze nieuwsbrief, website, social media en vier met ons mee! ACADEMY

Nadere informatie

3-4-2013. Vereniging van gepensioneerden Agrifirm. Onderwerpen. Organisatie Agrifirm Group. Drees Beekman 27 maart 2013

3-4-2013. Vereniging van gepensioneerden Agrifirm. Onderwerpen. Organisatie Agrifirm Group. Drees Beekman 27 maart 2013 Vereniging van gepensioneerden Agrifirm Drees Beekman 27 maart 2013 Onderwerpen Algemeen Logistieke visie Agrifirm Plant Organisatie Agrifirm Group Agrifirm Group Stafafdelingen Agrifirm Innovation Center

Nadere informatie

Food Compass de onafhankelijke residumonitoring van de groenten en fruitsector in Nederland

Food Compass de onafhankelijke residumonitoring van de groenten en fruitsector in Nederland Food Compass de onafhankelijke residumonitoring van de groenten en fruitsector in Nederland Jerre de Blok, Coördinator Food Compass VMT symposium Chemische contaminanten in voeding, 15 september 2015 Inhoud

Nadere informatie

Ontwikkeling tuinbouw Westland. Glastuinbouw Westland. Agri Business Club Westland 27 september 2007

Ontwikkeling tuinbouw Westland. Glastuinbouw Westland. Agri Business Club Westland 27 september 2007 Agri Business Club 27 september 2007 Toelichting op: Ontwikkeling in de AGF-sector vanaf 1990 Ontstaan ABC Doelstelling ABC ABC : Bouwsteen van Greenport Activiteiten ABC Beheer Kengetallen ABC Glastuinbouw

Nadere informatie

Detachering in de financiele dienstverlening Detachering Projecten Advies

Detachering in de financiele dienstverlening Detachering Projecten Advies Detachering in de financiele dienstverlening Detachering Projecten Advies Bancair Verzekeringen Actuarieel Pensioen & Leven Inhoud Talent&Pro 3 Toonaangevende detacheerder 4 Al bijna vijftien jaar een

Nadere informatie