Supply Chain Management. Leergang 2.1. in de AGF keten. Najaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Supply Chain Management. Leergang 2.1. in de AGF keten. Najaar 2011-12"

Transcriptie

1 Supply Chain Management Leergang 2.1 Supply Chain Management in de AGF keten

2 Voorwoord In dit document is een overzicht te vinden van de data en tijden van de Supply Chain Management Leergang 2.1, die najaar zal plaatsvinden. Hierbij zullen de inleiders worden geïntroduceerd die deze leergang zullen leiden. Aanmelden voor de leergang kan op de website

3 Inhoud Voorwoord... 2 Indeling leergang... 4 Introductie van de inleiders: Adrie Beulens... 5 Carlo Bouw... 5 Cok Duivestijn... 5 Johan den Engelse... 5 Henk Folkerts... 6 Tom den Hartog... 6 Danielle Hoekstra... 6 Joanne Keijman... 7 Gerard Lamers... 7 Woody Maijers... 7 Sarina Pielaat... 8 Kees Rijnhout... 8 Harrij Schmeitz... 9 Jacco Vooijs Jack van der Vorst... 10

4 Indeling leergang woensdag 16 november 2011 Inleiders: dag 1 Kennismaking met SCM 2.0 Woody Maijers Opzet training SCM framework Harrij Smeitz FrugICom en SCM & SCIM Joanne Keijman In samenwerking met een retailer diner ECR: efficient replenishment category management plenaire discussie / opdrachten maandag 28 november 2011 Inleiders: dag 2 Verdieping Carlo Bouw Retailer cat mngt / SCM en SCIM Adrie Beulens Supply Chain Info Management & Quality Controlled logistics Danielle Hoekstra diner Cok Duivestijn standaardisatie + verdieping Henk Folkerts plenaire discussie / opdrachten dinsdag 13 december 2011 Inleiders: dag 3 Verdiepen en doen Carlo Bouw GS1 identificatie & barcodes, hoe aanpakken Gerard Lamers Praktijk aanpak SCM Jacco Vooijs diner Jack van der Vorst SCM & Quality Controlled logistics Johan den Engelse Implementeren hoe doe je dat? Themaopdracht Sarina Pielaat Tom den Hartog Woody Maijers maandag 16 januari 2012 Inleiders: dag 4 Generale repetitie Woody Maijers Case Atelier, business case Quality Controlled Logistics Gerard Lamers diner Kees Rijnhout E-business gebruik van standaarden Harrij Smeitz management visie op casepresentatie Wat kan Frugicom betekenen / sluiting Schriftelijke toets via Ketencoaching OP AFSPRAAK Met: sessie 1 probleemanalyse Woody Maijers sessie 2 doelstellingen en aanpak sessie 3 hoe gaat het?

5 Adrie Beulens Prof. ir A.J.M. (Adrie) Beulens, is voorzitter van de leerstoelgroep Toegepaste Informatiekunde aan de Wageningen Universiteit. Trefwoorden: Besturings-, kennis- en informatie-vraagstukken in Agri-food supply chain netwerken, quality controlled logistics. Carlo Bouw Carlo Bouw is Senior Consultant bij Bouwkracht Consultancy. Hij was manager EDI & GS1 DAS bij Laurus Inkoop & Assortimentsmanagement, EDI-coordinator bij Laurus ICT en projectleider detailhandelsautomatisering. Zijn kennisgebied is business consultancy en projectmanagement op gebied van B2B toepassingen zoals EDI en Data Synchronisatie. Hij begeleidt bedrijven met zijn brede kennis over het optimaliseren en integreren van informatiestromen voor B2B-processen in de keten met behulp van standaards. Cok Duivestijn Informatie volgt nog Johan den Engelse Johan is adviseur support desk bij Frug I com. Hij heeft jarenlange ervaring als projectcoördinator van GMO bij de Greenery en is als bedrijfstakdeskundige Akkerbouw & Tuinbouw aan het werk geweest bij ABAB Accountans & Adviseurs.

6 Henk Folkerts Henk Folkerts sinds 1995 adviseur en vanaf 1998 als partner verbonden aan Rijnconsult. Rode draad in zijn werk is samenwerking en vernieuwing. Hij heeft veel ervaring met multi-actor vraagstukken op bedrijfs-, keten- en clusterniveau. Henk is met name actief in de agrifoodsector op het vlak van strategie- en netwerkontwikkeling. Hij werkt vanuit een stevige visie op de mondiale agrifood sector, is een bouwer en gericht op de lange termijn. Zijn adviesstijl wordt gekenmerkt door een initiërende, praktische, resultaat- en mensgerichte aanpak. Tom den Hartog Tom is als voorzitter van Frug I Com erg betrokken bij de ontwikkeling van SCM. Tom heeft na een marketing verantwoordelijkheid bij Unilever, een jarenlange carrière gehad bij supermarkt en groothandels organisaties van AHOLD in binnen en buitenland. Op dit moment is hij verder nog Chairman selection committee at Committee SBIR Reduction of Foodwaste, Commissaris bij Hoogvliet BV, Commissaris bij Olympic Fruit Group en Partner van Q-Point B.V. Daarnaast doet hij ook nog losse opdrachten voor retailers als Metro in Oost Europa. In de afgelopen tijd ook zo n 6 tal opdrachten gedaan voor de PUM in ontwikkelingsgebieden in Oost Europa en Midden Amerika. Danielle Hoekstra Informatie volgt.

7 Joanne Keijman Joanne heeft ruim 15 jaar ervaring in retail met als Groene draad: vers & private label. Na haar werk bij Ahold/C1000 als Assortiments- en formulemanager, Catagorymanager bij The Greenery, Super de Boer en Plus werkt zij nu bij Partner Category & Trade Company. Joanne is sterk in partnerships, analytisch & resultaatgericht. Gerard Lamers Gerard Lamers is standarisatiemanager bij GS1. Daarnaast is hij projectmanager en teamleider van de support desk bij Frug I Com. Woody Maijers Rode draad van de werkzaamheden van Woody Maijers (1963) is het aandragen van oplossingen voor complexe organisatorische vraagstukken waarbij meerdere organisaties, privaat en publiek, betrokken zijn: bijvoorbeeld waardeketens en netwerken in de agro food sector. De basis van de vraagstukken is meestal gekoppeld aan een maatschappelijk gewenste vernieuwing. De aanpak is gebaseerd op co-creatie en coinnovatie. De rol van Woody Maijers is die van coach: het vergroten van de professionaliteit van de direct betrokkenen, mobiliseren van beschikbare kennis, talenten en netwerken. Verbinden is de grootste kracht van Woody Maijers. Verbinden van mensen, organisaties en netwerken maar ook van de ideeën, beschikbare concepten, processen en marktkansen. Door de praktische werkzaamheden als lector aan de Hogeschool Inholland. Daarnaast biedt de basis die is opgebouwd als directeur van stichting Agro Keten Kennis (www.akk.nl) en bewaarder van het gedachtegoed van Stichting Ketensnetwerken, Clusters en ICT (KLICT) een voortdurende bron van inspiratie.

8 Sarina Pielaat Adviseur bij GS1. Meer informatie volgt nog. Kees Rijnhout Kees Rijnhout is CEO van het bedrijf Rijnhout Holding B.V., waaronder een aantal vooraanstaande bedrijven in de foodsector vallen. Tevens is hij als adviseur verbonden aan diverse bedrijven in de foodbranche. In het verleden was hij ook als ketenmanager AGF betrokken bij de Taskforce Marktontwikkeling Biologische Landbouw. Kees is naast aandeelhouder o.a. Ambassadeur van Jaguar, een toonaangevende handelsonderneming voor citrus, steenfruit, appels, druiven en kiwi s van over de hele wereld. De focus van Jaguar ligt op zorgzame teeltprocessen, eerlijke inkoop, efficiënte distributie en een gerichte verkoopadvies naar de uiteindelijke afnemersmarkt.

9 Harrij Schmeitz Harrij is een specialist in de agri & food supply chain op het scheidingvlak van (informatie)technologie en business. In 1985 is hij afgestudeerd aan de Hogere Agrarische School van de KNBTB te s-hertogenbosch en is gaan werken in ICT in de landbouw. Hierbij heeft hij gewerkt aan zowel toepassingen voor op het primaire bedrijf (zowel in dierlijk als plantaardig) en voorketens (Integrale Ketenzorg Tomaten (Rijk Zwaan), Milieu Programma Sierteelt (MPS) en Virtual integration of the Poultry Chain (VIP, De Heus Voeders). Twee dagen per week is de inleider werkzaam als coördinator van Frug I Com, Platform voor AGF- keteninformatie. In dit platform werken Frugi Venta (AGF handel en bewerking), Dutch Produce Association (AGFafzetorganisaties), LTO Nederland (AGF Telers), Productschap Tuinbouw en Centraal Bureau voor de Levensmiddelenhandel (CBL), samen de versketen vormend, samen met GS1 om te komen tot een versnelling van het gebruik van digitale informatie in de versketen. Frug I Com is een van de initiatiefnemers van de SCM cursus in vers. Namens de Nederlandse AGF-sector is hij bestuurslid en voorzitter van Communications Comittee IFPS International Federation for Produce Standards, waar gewerkt wordt aan de ontwikkeling en doorvoering van internationale standaarden voor vers producten in voedselveiligheidssystemen en informatiesystemen. Daarnaast werkt hij voor Imtech s Food & Feed Competence Center. In dit kenniscentrum crossdockt Imtech kennis tussen (informatie) technologie en markt en vice-versa.

10 Jacco Vooijs Jacco is manager External affairs en Manager Food Safety and Innovation bij de telercoöperatie FresQ u.a. FresQ is de tweede grootste telersvereniging in Nederland met 79 leden vertegenwoordigd FresQ meer dan 750 hectares onder glas. De aangesloten tellers produceren een breed assortiment van tomaten, paprika, aubergines, komkommers etc. Namens Frug I Com, is Jacco lid van de Food safety committee van de International Federation for Produce Standards. Namens DPA, lid van de voedselveiligheidcommissie Qualiteit und Sicherheit. En lid van het college van experts Food van Stichting Milieu Keur (SMK). Tevens lid van het kwaliteit en milieu commissie van DPA en FrugiVenta. Kernwoorden: Voedselveiligheid, certificering, CSR, relationship management. Jack van der Vorst Jack G.A.J. van der Vorst is professor Logistics Management and Operations Research aan de Wageningen Universiteit. Hij was management consultant in Agribusiness en Food Industry. Zijn focus van het onderzoek is gericht op de ontwikkeling van innovatieve logistieke concepten in de AgriFood Supply Chain Networks. Verder werkt Jack aan de ontwikkeling van Decision Support Models & Tools voor het management.

Strategische verkenning Onderwijs en Tuinbouw Digitaal

Strategische verkenning Onderwijs en Tuinbouw Digitaal Strategische verkenning Onderwijs en Tuinbouw Digitaal Investeren in digitale competenties: noodzaak of bijzaak? Februari 2011 Versie 3.0 Marjan van der Wel Qwesties, Onderzoek&Advies in leerprocessen

Nadere informatie

Business Intelligence in de Sierteeltsector

Business Intelligence in de Sierteeltsector Business Intelligence in de Sierteeltsector Analyse, generieke aanpak en praktijk voorbeeld Adrie J.M. Beulens (*) Jacqueline M. Bloemhof-Ruwaard (*) Joost C.M.A. Snels (**) Maart 2010 (*) Wageningen UR,

Nadere informatie

Archer, Phil Beukers, Joost

Archer, Phil Beukers, Joost SPrekers biografieën Archer, Phil Phil Archer ging werken voor het W3C nadat hij daar vele jaren een van hun lidorganisaties had vertegenwoordigd. Hij was voorzitter van een denktank voor de ontwikkeling

Nadere informatie

Master. of marketing Specialisatie Digital Strategy aan The Hague Executive Campus. in samenwerking met:

Master. of marketing Specialisatie Digital Strategy aan The Hague Executive Campus. in samenwerking met: Master of marketing Specialisatie Digital Strategy aan The Hague Executive Campus in samenwerking met: The Hague Executive Campus The Hague Executive Campus is een kennisexpertisecentrum dat opleidingen

Nadere informatie

MASTERCLASS ENTERPRISE ARCHITECTUUR

MASTERCLASS ENTERPRISE ARCHITECTUUR MASTERCLASS ENTERPRISE ARCHITECTUUR PRAKTISCHE MASTERCLASS OVER ALLE RELEVANTE EN ACTUELE ASPECTEN IN ENTERPRISE ARCHITECTUUR LEADERSHIP, ENTREPRENEURSHIP, STEWARDSHIP NYENRODE. A REWARD FOR LIFE INLEIDING

Nadere informatie

DCTF Congres 2 oktober 2013 te Ede. Synergie in klinisch onderzoek 1 jaar DCTF MasterPlan

DCTF Congres 2 oktober 2013 te Ede. Synergie in klinisch onderzoek 1 jaar DCTF MasterPlan DCTF Congres 2 oktober 2013 te Ede Synergie in klinisch onderzoek 1 jaar DCTF MasterPlan Welkom! DCTF op weg naar een MasterPiece! Wat is er gebeurd nadat het MasterPlan op het DCTF congres van 2012 is

Nadere informatie

Hogeschool VHL Jaarverslag 2012

Hogeschool VHL Jaarverslag 2012 Hogeschool VHL Jaarverslag 2012 www.vanhall-larenstein.nl Jaarverslag 2012 Stichting Van Hall Larenstein Inhoudsopgave Voorwoord Raad van Toezicht VHL Voorwoord College van Bestuur VHL 1. Van Hall Larenstein

Nadere informatie

Adviesrapport Accreditatie HBO bachelor opleiding. Business Management voltijd. Hogeschool Utrecht

Adviesrapport Accreditatie HBO bachelor opleiding. Business Management voltijd. Hogeschool Utrecht Adviesrapport Accreditatie HBO bachelor opleiding Business Management voltijd Hogeschool Utrecht Scheveningseweg 46 2517 KV Den Haag T (070) 30 66 800 F (070) 30 66 870 I www.hobeon.nl E info@hobeon.nl

Nadere informatie

Data: 29,30,31 okt. en 9 nov. 2012 Crown Plaza Schiphol- en Amsterdam. Vertaal de nieuwste IT ontwikkelingen naar uw IT en business strategie

Data: 29,30,31 okt. en 9 nov. 2012 Crown Plaza Schiphol- en Amsterdam. Vertaal de nieuwste IT ontwikkelingen naar uw IT en business strategie IT MANAGEMENT Inclusief live praktijkcase op Schiphol! Inclusief uw eigen ipad 3 met digitaal lesmateriaal! Data: 29,30,31 okt. en 9 nov. 2012 Crown Plaza Schiphol- en Amsterdam 4-daagse opleiding senior

Nadere informatie

Glastuinbouw als één bedrijf

Glastuinbouw als één bedrijf Glastuinbouw als één bedrijf Operationele modellen voor optimalisering van een vraaggestuurde glastuinbouw Dit rapport is in opdracht van SIGN opgesteld door: Leon Op de Beek, Zuivere Speeltijd Opdrachtgevers

Nadere informatie

BI & IM SYMPOSIUM 2013. Sessie overzicht

BI & IM SYMPOSIUM 2013. Sessie overzicht BI & IM SYMPOSIUM 2013 Sessie overzicht Maandag 9.40 uur 10.10 uur Podium 1 Tim Jennings Chief Analyst and Research Fellow Ovum Data-driven industry transformation Data is the powerful change agent for

Nadere informatie

MBA- en managementopleidingen. dé Action Learning business school. www.bsn.eu

MBA- en managementopleidingen. dé Action Learning business school. www.bsn.eu MBA- en managementopleidingen dé Action Learning business school www.bsn.eu dé action learning business school Inhoud 3 Welkom bij dé Action Learning business school 4 Waarom Business School Nederland?

Nadere informatie

HEAO Bedrijfsinformatica (Hanzehoge School Groningen, diploma 1987)

HEAO Bedrijfsinformatica (Hanzehoge School Groningen, diploma 1987) Personalia Naam Jaap W. Kooij Geboortedatum 28 februari 1963 Adres Meindert Hobbemastraat 17, 2102 BH Heemstede Telefoon +31 (0)6 51 522 588 E-mail jaap@kooij.org Website www.kooij.org Nationaliteit Nederlandse

Nadere informatie

Course Strategic Health Management

Course Strategic Health Management Course Strategic Health Management Become a Master of Health Management InHealth Orteliuslaan 1-27 3528 InHealth BA Utrecht Orteliuslaan 1-27 3528 T 0343 BA Utrecht 59 49 63 E info@inhealth.nl T 0343 59

Nadere informatie

Duurzaamheidsverslag 2011 DHV

Duurzaamheidsverslag 2011 DHV Advies- en ingenieursbureau dhv.nl Duurzaamheidsverslag 2011 DHV Altijd een oplossing verder 2 Duurzaamheidsverslag 2011 DUURZAAMHEIDSVERSLAG 2011 DHV Duurzaamheidsverslag 2011 3 Leeswijzer Dit duurzaamheidsverslag

Nadere informatie

TECHNISCH MANAGEMENT & PERSONAL SKILLS cursussen januari - juni 2015

TECHNISCH MANAGEMENT & PERSONAL SKILLS cursussen januari - juni 2015 TECHNISCH MANAGEMENT & PERSONAL SKILLS cursussen januari - juni 2015 KENNIS VERBREDEN EN VERDIEPEN www.pao.tudelft.nl Verbeter uw concurrentiepositie met onze technisch management en personal skills cursussen!

Nadere informatie

Business Plan. Automotive Centre of Expertise (ACE)

Business Plan. Automotive Centre of Expertise (ACE) Business Plan 8 december 2010 Rev. 4.1 Automotive Centre of Expertise (ACE) High Tech Mobility Executive Summary De Hogescholen HAN, Fontys en het Nederlandse Automotive bedrijfsleven dienen een aanvraag

Nadere informatie

InDUsTrIaL marketing & sales 2010 Innovation agenda for the upturn

InDUsTrIaL marketing & sales 2010 Innovation agenda for the upturn PRAK TIJKCONGRES 29 JUNI 2010 HIGH TECH CAMPUS EINDHOVEN INDUSTRY ONLY InDUsTrIaL marketing & sales 2010 Innovation agenda for the upturn 12 PRAKTIJKVERHALEN uit de marketing, sales en nieuwe product-

Nadere informatie

Speciale editie Portfolio Active Professionals

Speciale editie Portfolio Active Professionals M A G A Z I N E Speciale editie Portfolio Active Professionals AFVAL & MILIEU DETACHERING ICT CRM PERFORMANCE MANAGEMENT TEST CONSULTANCY V o o r w o o r d Active Professionals is sinds de oprichting in

Nadere informatie

DPA TRAINEESHIP DIGITAL STRATEGY TALENT DEVELOPMENT PROGRAM. in samenwerking met:

DPA TRAINEESHIP DIGITAL STRATEGY TALENT DEVELOPMENT PROGRAM. in samenwerking met: DPA TRAINEESHIP DIGITAL STRATEGY TALENT DEVELOPMENT PROGRAM in samenwerking met: DPA TRAINEESHIP DIGITAL STRATEGY TALENT DEVELOPMENT PROGRAM INHOUDSOPGAVE Onze digitale wereld Arbeidsmarkt analyse Voorwoord..........................................

Nadere informatie

JAARPLAN. Werken naar resultaat

JAARPLAN. Werken naar resultaat JAARPLAN 2009 Werken naar resultaat 2 Jaarplan 2009 Inhoudsopgave VOORWOORD... 5 MARKT EN INNOVATIE... 7 Thema s: 1. Energie... 8 2. Arbeid... 9 3. Voeding, Gezondheid en Welbevinden... 10 4. Plantgezondheid...

Nadere informatie

Productmanagement. Het effectief managen van bestaande en nieuwe producten. Collegereeks. 3 maart t/m 21 april 2009 - Nyenrode Business Universiteit

Productmanagement. Het effectief managen van bestaande en nieuwe producten. Collegereeks. 3 maart t/m 21 april 2009 - Nyenrode Business Universiteit Collegereeks Productmanagement Het effectief managen van bestaande en nieuwe producten Prof. dr Henry Robben Jos Burgers Hilde Roothart Gijs van Wulfen Roland van Kralingen Kris Brees Emiel Schiphorst

Nadere informatie

Lectoraat Ideale Haven 2012

Lectoraat Ideale Haven 2012 Jaarbeeld 2011 Lectoraat Ideale Haven 2012 Colofon Titel Jaarverslag Lectoraat Ideale Haven 2012 Tekst & Redactie Brigitte van Tienen, Jamilla Post, Wietske Willemse Vormgeving boek Brigitte van Tienen

Nadere informatie

TOP. Talent Ontwikkeling Plan

TOP. Talent Ontwikkeling Plan TOP Talent Ontwikkeling Plan Student: Studentnummer: 2033839 Opleiding: Advanced Business Creation Coach: Koen Demouge Inleverdatum: 18-2-2012 1 Inhoudsopgave pagina 1. Wie ben ik 3 1.1 Curriculum Vitae

Nadere informatie

Bundelen doe je zo! Een concreet logistiek stappenplan voor ondernemingen die lading willen bundelen in de Agrosector

Bundelen doe je zo! Een concreet logistiek stappenplan voor ondernemingen die lading willen bundelen in de Agrosector Bundelen doe je zo! Een concreet logistiek stappenplan voor ondernemingen die lading willen bundelen in de Agrosector Auteurs: Buck Consultants International, Marcel Michon (hoofdauteur) Agrotechnology

Nadere informatie

the best CRM Bachelor Customer Relationship Management HBO Bedrijfskunde met speciale aandacht voor CRM

the best CRM Bachelor Customer Relationship Management HBO Bedrijfskunde met speciale aandacht voor CRM The Best CRM biedt in samenwerking met Hogeschool SDO een functiegerichte leergang met een specifieke aandacht voor Customer Relationship Management. Door ontwikkeling van competenties bij eigen medewerkers

Nadere informatie

ORDINA JAARVERSLAG 2011

ORDINA JAARVERSLAG 2011 ORDINA JAARVERSLAG 2011 Inhoud Bericht van de voorzitter 3 Over Ordina Wie zijn wij? 5 Wat doen wij? Ons businessmodel 6 Consulting 7 Professional Services & Projecten 8 Business Solutions 9 België/Luxemburg

Nadere informatie

> De kracht van eenvoud

> De kracht van eenvoud > Factsheet itsuitsfashion // Over ons Als partner van Microsoft begeleidt Total Concept Group bedrijven die actief zijn in de fashion retail-, private label- en groothandelssector bij de automatisering

Nadere informatie

Microsoft Dynamics CRM Brancheoplossing ICT-bedrijven

Microsoft Dynamics CRM Brancheoplossing ICT-bedrijven ...slimme up-sell en cross-sell......integratie met Microsoft software......tijd- en geldbesparingen......weten wat klant doet... Microsoft Dynamics CRM Brancheoplossing ICT-bedrijven BusinessBase en Microsoft

Nadere informatie