R.K. Geloofsgemeenschap. EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D. Vakantie ste jaargang nr.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "R.K. Geloofsgemeenschap. EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D. Vakantie 2015 28 ste jaargang nr."

Transcriptie

1 R.K. Geloofsgemeenschap EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D Vakantie ste jaargang nr. 6 Kerkberichten 4 juli t/m 11 sept. 2015

2 2 Emmaus Pancratius geloofsgemeenschap St. Pancratiuskerk Hofstraat 2, 7041 AD s-heerenberg Bankrelatie St. Pancratius: Rabobank s-heerenberg en ING t.n.v. Par. H. Gabriël, s-heerenberg Algemene rekening Rabobank IBAN: NL48 RABO BIC code: RABONL2U Kerkbijdrage Rabobank IBAN: NL64 RABO BIC code: RABONL2U ING-Bank IBAN: NL32 INGB BIC code: INGBNL2A Secretariaat: Voor vragen en afspraken rond Doop, Huwelijk, Jubileum, gebedsintenties enz. Adres: Hofstraat 4, 7041 AD s-heerenberg Openingstijden: dinsdag en donderdag van u. tot u. E mailadres: emmaus-pancratius@parochiegabriel.nl Website: Website parochie Voor spoedeisende hulp Via dit nummer is tussen u en u één van de pastores bereikbaar om in geval van nood direct hulp te bieden (b.v. voor het Sacrament van de Zieken of de ziekenzegen).

3 3 God in Frankrijk Samenwerken Hoe een bisschop drie ruziënde parochies bewoog tot samenwerken. Een vakantieverhaal van Pieter Oussoren. U mag ons licht gestoord vinden, maar als Theo en ik op vakantie gaan in Zuid-Frankrijk hebben we maar twee zorgen: 1. waar gaan we eten? en 2. waar gaan we naar de kerk? Want behalve goed eten hebben ze in Frankrijk ook zeer voedzame kerkdiensten - niet altijd en overal, maar heel vaak wel, als je de plekjes een beetje weet te vinden. In Collioure kon Jean Pérarneau, type bejaarde visser, in zijn zesminutenpreekjes de tijd stil laten staan: ik dacht altijd dat ze twintig minuten duurden. Maar toen hij op zijn 86e wegens overlijden toch echt moest stoppen, bleek voelbaar hoe groot het priestertekort was geworden in de Franse kerk: elke zomer een andere Poolse, Vietnamese of Congolese gastpriester, en s winters?? Drie stadjes in de Pyreneeën hebben het anders kunnen oplossen. Ik noem ze maar even dorp A, B en C. Tot twintig jaar geleden hadden ze voor hun bloeiende parochies alle drie een fulltime pastoor. Dat was maar goed ook, want de dorpen en hun parochies lagen elkaar niet zo. Men kan dat onchristelijk vinden, maar in mijn vrome geboortestreek is dat niet anders; mensen uit Breukelen vinden die van Kockengen schijnheilige schapenkoppen, zij van Kockengen vinden hun medegelovigen uit Wilnis lichtzinnige bekkensnijders en zo gaat het maar door totdat je weer in Breukelen bent. In de Pyreneeën konden de dorpen A, B en C van de bisschop een jonge priester krijgen, slechts 73 jaar oud, een verse emeritus uit Parijs, als ze samen één parochie zouden vormen, zodat de nieuwe pastoor met één kerkbestuur te maken zou krijgen en hij op zondagmorgen niet op drie plekken tegelijk hoefde te zijn. Alsof de hel losbrak! Sinds het jaar 1000 zijn wij al zelfstandig, zouden we nu...? Mij krijgen ze niet in C, het is al erg genoeg dat we daar begraven worden! De bisschop deed iets opmerkelijks. Dat er ook mensen vóór waren, geloofde hij wel. Maar hij nodigde de felste tegenstanders uit de drie parochies uit om een zondagmiddag bij hem in Perpignan door te brengen. Hij zorgde voor lekker eten en schonk overvloedig van de beste wijn uit zijn kelder. Toen iedereen bijna lam was (ik ben ertegen dat een bisschop dat laat gebeuren, maar ik vind het toch wel mooi dat hij het zo deed), splitste hij hen het volgende plan in de maag. 1. Jullie vormen van nu af het bestuur van een verenigde parochie. 2. De missen in B, in het dal, zijn voortaan altijd op zaterdagavond en zijn zaterdagavondviering voor de hele parochie.

4 4 3. De kerken van A en C, allebei op een heuveltop, worden op zondagmorgen in combinatie gebruikt, voor de hele parochie: de koudste kerk, die van A, in de zomertijd en de kleinste en de warmste, die van C, in de wintertijd. Alleen Kerst en Pasen ook in A. 4. Het parochiale zangkoor rouleert over de drie dorpen. 5. Als jullie ruzie krijgen, moet je weer een middag hier eten en drinken! Er is van alles af te dingen op het hebben van bisschoppen en het doordrukken van oplossingen, maar het lééft in de verenigde parochie van A, B en C, en de koren en muziekgroepen groeien en bloeien er. En het is net of de mensen ook wat geloviger zijn geworden, en daarmee hun pastoors inspireren tot bijbels preken. We blijven rondkijken. Pieter Oussoren het Pastoraal team, de Locatieraad en alle vrijwilligers van de geloofsgemeenschap Emmaus-Pancratius wensen u een hele fijne vakantieperiode toe Kerkfotografie Kerkfotografie brengt kerken in beeld. Uitnodigend en inspirerend. Op de websitesite van kerkfotografie vindt je een overzicht van kerken die tot op dit moment gefotografeerd zijn. Er is niet geselecteerd op denominatie of architectuur. Het gaat om kerken met een oud en/of bijzonder interieur. Dit wordt hier gebundeld in de hoop dat het je helpt als reisgids naar te bezoeken kerken. Of naar de vele voorbeelden van architectuur en stromingen. Samen vormen zij een beeldbank van herinnering, herkenning en misschien zelfs bezinning. Op deze manier blijven de kerken van nu, zichtbaar voor de generaties na ons. Ook als de kerken zelf inmiddels een andere bestemming hebben gekregen of zijn afgebroken. In de maand mei zijn alle interieurs van de kerken in onze Gabriëlparochie gefotografeerd door Diana Nieuwold uit Hoogenveen. Kijk voor de foto s op de website:

5 5 Openingstijden secretariaat tijdens zomervakantie Het secretariaat is tijdens de zomerschoolvakantie in de periode van 13 juli t/m 28 augustus op de dinsdag gesloten en alleen geopend op de donderdagmorgen van uur tot uur. Voor dringende zaken kunt u contact opnemen met een medewerker van de wachttelefoon, te bereiken onder telefoonnummer Wij wensen u een fijne zomertijd toe. Medewerkers secretariaat Emmaus-Pancratiusgeloofsgemeenschap Korte berichten Pastorale stage Per 1 juli is er een einde gekomen aan de pastorale stage van priesterstudent Johan Rutgers. Johan heeft stage gelopen in de hele Gabrielparochie, maar zijn woonadres was de pastorie in s-heerenberg. Tot het einde van de maand juli blijft hij nog op de pastorie wonen. Daarna verhuist hij naar zijn volgende adres. Concert van het Oost Gelders Symfonie orkest Zondag 5 juli om uur geeft het Oost Gelders Symfonie Orkest een concert op de binnen de kasteeltuinmuren van Huis Bergh. Mocht het die dag slecht weer zijn dan heeft het orkest een uitwijkmogelijkheid in de St. Pancratiuskerk. Korenfestival Het jaarlijkse korenfestival tijdens het Mechteld ten Ham weekende is op zondag 23 augustus in de St. Pancratiuskerk. Nadere berichten hierover kunt u tegen die tijd lezen in de huis aan huis bladen.

6 6 Bedevaart naar Kevelaer Per fiets naar Kevelaer op dinsdag 11 augustus Pastoor Jansen wil met een groep pelgrims op dinsdagmiddag 11 augustus per fiets vertrekken naar Kevelaer. De avond brengt U door in Kevelaer en de volgende morgen sluit U zich dan aan bij alle pelgrims die per bus arriveren (zie hieronder). 's Middags na het lof wordt weer huiswaarts gefietst. Opgave en informatie voor deze bedevaart per fiets bij Mimi Hendriksen, tel Graag vroegtijdig opgave zodat we hotelkamers kunnen vastleggen. Per bus naar Kevelaer woensdag 12 augustus De bus vanuit de parochie vertrekt op woensdag 12 augustus voor de jaarlijkse bedevaart naar Kevelaer. Traditiegetrouw zal ook Harmonie de Club uit Didam weer meegaan en voor de muzikale ondersteuning zorgen. De zang tijdens de plechtige Hoogmis en het Marialof in de Basiliek zal worden verzorgd door het St. Pancratiuskoor uit s-heerenberg. Leden van het pastoraal team zullen deze dag in de vieringen voorgaan. 's Middags om 15 uur wordt in het park de grote kruisweg gelopen en voor diegenen die minder goed ter been zijn is er een kleine kruisweg in de Pax Christikapel. Tussendoor is er tijd om persoonlijk de heiligdommen te bezoeken, een souveniertje te kopen of te zorgen voor de inwendige mens. Voor informatie en opgave kunt U zich voor 24 juli a.s. aanmelden bij het secretariaat (adresgegevens staan op pagina 2). De kosten bedragen 17,00 voor volwassenen en 5,00 voor kinderen. Bij opgave wordt u het programma van deze dag overhandigd en medegedeeld waar u kunt opstappen. De bussen verzamelen zich vervolgens op de parkeerplaats bij het Heuveltje in Beek, vanwaar we gezamenlijk op weg gaan naar Kevelaer.

7 7 Dopen en doopvoorbereiding Wanneer zijn de doopvieringen? Met enige regelmaat wordt er in de kerken van onze parochie gedoopt. U kunt nagaan bij secretariaat, wanneer er doopvieringen zijn. De doopvieringen zijn in principe gezamenlijke doopvieringen, wat wil zeggen dat meerdere kinderen tijdens dezelfde viering gedoopt zullen worden. Wanneer er voor een bepaalde plek één kind is aangemeld dan vindt er een samenvoeging plaats met de doopviering elders in onze parochie. Tijdens het eerste doopgesprek worden de precieze plek en tijd afgesproken. Hoe kan ik mijn kind(eren) opgeven? Aanmelding voor de doopviering geschiedt via het secretariaat of de pastoraatsgroep van uw eigen geloofsgemeenschap. Zij weten welke data en hoeveel plekken beschikbaar. We gaan uit van minimaal twee en maximaal vier dopelingen per viering. Voorbereiding Aan de viering gaan twee gesprekken vooraf samen met andere ouders die hun kind laten dopen. Bij de aanmelding zijn de data van de voorbereiding veelal bekend. U krijgt er enkele weken voor de eerste avond nog een uitnodiging voor. De doopwerkgroep bestaande uit vrijwilligers en een van de pastores begeleidt de gesprekken. We praten met elkaar over ouderschap en geloven. Wat betekent dat voor elk van jullie, wat betekent dat voor de kerk? Verder wordt de viering doorgesproken en het boekje voorbereid. De ouders van de dopelingen maken het boekje zelf. Worden er voorwaarden gesteld? We verwachten dat u deelneemt aan de gehele voorbereiding. Bij verhindering op een van de data wordt een afspraak gemaakt voor een nieuwe doopdatum en voorbereidingsavonden. Verder gaan we er vanuit dat u als ouder(s) met uw gezin ingeschreven staat in de parochie en bijdraagt aan de kerkbalans. Wat kost een doop? Er wordt een vergoeding voor de onkosten gevraagd. U krijgt een rekening thuis. Daarnaast zijn er de kosten voor het boekje.

8 8 Al 10 jaar (KJ-)Actief! Jubileumweekend van jongerengroep KJ-Actief In het weekend van 5 en 6 september viert jongerengroep KJ-Actief haar 10-jarig jubileum. Bij alle activiteiten zijn jongeren uit de parochie uitgenodigd. Op zaterdagavond is iedereen uit de parochie van harte welkom bij de aanbidding. KJ-Actief is ontstaan in 2005 nadat een groep jongeren naar de Wereldjongerendagen in Keulen is geweest. Hierna is de groep bij elkaar blijven komen in de pastorie van Nieuw-Dijk, waar we verschillende geloofsthema s behandelen en samen eten. De bijeenkomsten worden begeleidt door pastor Ben Aarsen. Daarnaast hebben groepleden meerdere Wereldjongerendagen in Sydney, Madrid en Rio de Janeiro bezocht. De volgende activiteiten zijn georganiseerd: Datum Tijdstip Activiteiten Zaterdag 5 sept uur Kennismaking en thema behandelen uur Aanbidding Zondag 6 sept uur Heilige Mis Mariakerk (Didam) aansluitend met koffie/thee uur Reünie Wanneer: 5 en 6 september 2015 Waar: Pastorie Nieuw-Dijk Voor wie: jongeren tussen jaar Ben jij een jongere of kent u jongeren tussen de 15 en 30 jaar die geïnteresseerd zijn? Of heb je nog vragen? Laat het ons weten via kj.actief@gmail.com. Wees welkom!

9 9 In de vorige uitgave van ons contactblad heeft u kunnen lezen dat er 61,50% ofwel ,00 van de toezeggingen van ,00 was ontvangen. Ook deze keer is er weer een bijgewerkte thermometer hierop kunt u zien, dat er per begin juni 2015 nu een bedrag ad ,00 (= 66,50% ) gerealiseerd is. We hebben nog 7 maanden te gaan om de resterende 13,930,00 (=33,50%) te voltooien. Dit wil zeggen 2.000,00 per maand. Misschien zijn er nog parochianen onder u die wel een toezegging gedaan hebben, maar nog geen tijd hebben gehad het bedrag over te maken. Dit kan natuurlijk altijd nog. Wij zullen u in de nog uit te brengen contactbladen middels een thermometer op de hoogte houden van de ontwikkeling inzake onze kerkbalans. Werkgroep kerkbalans. De thermometer staat nu op: toegezegd ,00 ontvangen ,00 Werkgroep kerkbalans. Begunstigers Contactblad, bedankt Wij willen de begunstigers van ons Contactblad natuurlijk hartelijk danken voor hun jaarlijkse bijdrage. Hiermee kunnen we bijna alle kosten afdekken van bijvoorbeeld het papier en de kosten van de Risograph dupliceermachine. Het Contactblad wordt 8x per jaar verspreid. Redactie, vormgeving, reproductie en distributie van het contactblad wordt door een grote groep van vrijwilligers volledig belangeloos en in eigen beheer verzorgd.

10 10 Kerkberichten van Emmaus- en Pancratius geloofsgemeenschap Van zaterdag 04 juli t/m vrijdag 11 september. Voortaan elke woensdagavond eucharistieviering om uur. - Viering gaat niet door bij avondwake. - Bij afwezigheid van pastoor Jansen - Wordt elk weekend medegedeeld of er een eucharistieviering op woensdag zal zijn. - Men kan natuurlijk ook op dinsdagmorgen het secretariaat bellen. Deze mededeling staat ook op de website van de geloofsgemeenschap van Emmaus-Pancratius VEERTIENDE ZONDAG DOOR HET JAAR. Za. 04 juli: H. Suitbertus in Stokkum: uur Woord- en Communieviering. Voorganger: past. werkster M. Dijkman. * Zo. 05 juli: H. Oswaldus in Zeddam: uur Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Jansen.* VIJFTIENDE ZONDAG DOOR HET JAAR. Zo. 12 juli: Pancratius: uur Woord- en Communieviering m.m.v. Pancratiuskoor. Voorganger: diaken L. Feijen. * Ons gebed wordt gevraagd voor het welzijn van onze parochie en voor: Mieneke Balduk-v. Kempen; o.o. Bekker-Zweers en o.o. v.d. Bosch-de Krijger; Piet Berendsen; Jan Booms; Bernard te Booij; Jan te Booij als jrgt.; Mimi te Booij- Helmink; Michiel Cillessen; Joep Derksen; Ivana Elting; Richard Evers; Gerrit Gerritsen; Jo Geuijen-Pijnenburg; Hein Jansen; Joep en Doortje Joling-Menting; Wilma Nakken-Gertsen; Hans Nuhaan; Gerrie Raaijman; Hermien Reijers-Körmeling; Cornelia Roelofs-Rambach; Ronald Rosendaal; Annie Rosendaal-Lukassen; Cis Tonk nms. club; Rina Verhoef-Ross; Jetty Visser; Betty te Winkel-v. Bree; Dinie Buiting-v. Dalen bgv. trouwdag; Marja Visser-Meijboom als jrgt.; Jan Willemsen b.g.v. zijn verj.; Jan te Booij; uit dankbaarheid; o.o. Ruikes-Ebbing als jrgt. en voor Theo, Ans en Ingrid; Jolanda Heitkamp-Wensink en voor Wim Arendsen )Lengelse weg). ZESTIENDE ZONDAG DOOR HET JAAR. Za. 18 juli: H. Suitbertus in Stokkum: uur Eucharistieviering. Voorganger: Em. Deken H. Hendriksen. *

11 11 Zo. 19 juli: H. Oswaldus in Zeddam: uur Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Jansen.* ZEVENTIENDE ZONDAG DOOR HET JAAR. Zo. 26 juli: Pancratius: uur Eucharistieviering m.m.v. Pancratiuskoor. Voorganger: Em. Deken H. Hendriksen.* Ons gebed wordt gevraagd voor het welzijn van onze parochie en voor: Piet Berendsen; Jan Booms; Mimi te Booij-Helmink; Michiel Cillessen; Henk Cremer; Joep Derksen nms. Pancr.koor; Richard Evers; Gerrit Gerritsen; Theo Giezenaar; Wilma Nakken-Gertsen; Gerrie Raaijman nms. club; Hermien Reijers- Körmeling; Cornelia Roelofs-Rambach; Annie Rosendaal-Lukassen; Henk Seegers; Jetty Visser; Betty te Winkel-v. Bree; Wim Arendsen )Lengelse weg) en voor Tonnie Winters; ACHTTIENDE ZONDAG DOOR HET JAAR. Za. 01 aug.: H. Suitbertus in Stokkum: uur Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Jansen. * Zo. 02 aug.: H. Oswaldus in Zeddam: uur Eucharistieviering, St. Oswaldusfeest. Voorganger: Em Deken H. van Merm. * NEGENTIENDE ZONDAG DOOR HET JAAR. Zo. 09 aug.: Pancratius: uur Eucharistieviering m.m.v. Pancratiuskoor. Voorganger: pastoor J. Jansen.* Ons gebed wordt gevraagd voor het welzijn van onze parochie en voor: Piet Berendsen; Jan Booms; Bernard te Booij; Mimi te Booij-Helmink; Michiel Cillessen; Henk Cremer; Joep Derksen; Ivana Elting; Richard Evers; Gerrit Gerritsen; Jo Geuijen-Pijnenburg; Theo Giezenaar; Hein Jansen; Joep en Doortje Joling- Menting; Wilma Nakken-Gertsen; Gerrie Raaijman; Hermien Reijers-Körmeling; Cornelia Roelofs-Rambach; Ronald Rosendaal als jrgt.; Annie Rosendaal- Lukassen; Henk Seegers; Rina Verhoef-Ross; Jetty Visser; Betty te Winkel-v. Bree; Tonnie Winters; Jan Willemsen; Huub Steinvoort b.g.v. zijn verj. ; Antoon Spekking als jrgt.; Jolanda Heitkamp-Wensink en voor Wim Arendsen )Lengelse weg). TWINTIGSTE ZONDAG DOOR HET JAAR. Za. 15 aug.: Maria kapel Vethuizen: 19:00 uur Eucharistieviering Voorganger: pastoor J. Jansen Maria ten Hemelopneming

12 12 Zo. 16 aug.: Pancratius: uur Woord- en Communieviering mmv Pancratiuskoor. Voorganger: diaken L. Feijen.* Ons gebed wordt gevraagd voor het welzijn van onze parochie en voor: Mieneke Balduk-v. Kempen b.g.v. haar verj.; o.o. Bekker-Zweers en o.o. v.d. Bosch-de Krijger; Piet Berendsen; Jan Booms; Jan te Booij; Mimi te Booij-Helmink; Joep Derksen; Richard Evers; Wilma Nakken-Gertsen; Gerrie Raaijman; Hermien Reijers-Körmeling; Cornelia Roelofs-Rambach; Annie Rosendaal-Lukassen; Jetty Visser en voor Wim Arendsen )Lengelse weg). EEN-EN-TWINTIGSTE ZONDAG DOOR HET JAAR. Zo. 23 aug: H. Oswaldus in Zeddam: uur Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Jansen.* TWEE-EN-TWINTIGSTE ZONDAG DOOR HET JAAR. Zo. 30 aug: Geen viering. DRIE-EN-TWINTIGSTE ZONDAG DOOR HET JAAR. Zo. 06 sept.: Pancratius: uur Woord- en Communieviering mmv Pancratiuskoor. Voorganger: past. werkster M. Dijkman.* Ons gebed wordt gevraagd voor het welzijn van onze parochie en voor: Mieneke Balduk-v. Kempen; Jan Booms; Bernard te Booij; o.o. Bekker-Zweers en o.o. v.d. Bosch-de Krijger; Piet Berendsen; Mimi te Booij-Helmink; Michiel Cillessen; Henk Cremer; Joep Derksen; Ivana Elting; Richard Evers; Gerrit Gerritsen; Jo Geuijen-Pijnenburg; Wies Giezenaar; Hein Jansen; Joep en Doortje Joling-Menting; Wilma Nakken-Gertsen; Hermien Reijers-Körmeling; Cornelia Roelofs-Rambach; Annie Rosendaal-Lukassen; Cis Tonk nms. club; Rina Verhoef-Ross; Jetty Visser; Betty te Winkel-v. Bree en voor Jan Willemsen als jrgt.; Na de viering is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee. *Voorganger van de viering onder voorbehoud. Ik geloof dat we hier op aarde zijn om te leven, op te groeien en ons best te doen om de wereld een betere plek te maken, waar alle mensen in vrijheid kunnen leven. Ras, nationaliteit of religie mogen geen grond zijn om iemand burgerrechten of privileges te onthouden. Men moet volop in het leven staan, zodat de dood niet meer is dan een nieuw hoofdstuk. Herinneringen aan ons leven, aan ons werk en aan onze daden blijven in anderen voortbestaan Rosa Parks ( ), Amerikaans strijdster voor burgerrechten

13 13 Gedoopt: 10 mei ` Daan ten Brink 10 mei Stef Heuvel 10 mei Floor Baakman Gehuwd: André Berntsen en Tanja Britt-Hazard Overleden: 11 mei Piet Berendsen 80 jaar 13 juni Alie Kupers-Booms 81 jaar Dat zij mogen rusten in de vrede van Christus. De kleur van je leven * * * * * * * * * * * * Tijdens de voorbereiding van een studiemiddag spreken we, zo kleurrijk als we zijn, over de kleur die bij je leven hoort. De kleur waar je jezelf in herkent of graag in zou willen herkennen. Want we leven vanuit een regenboog van religies en geloofsovertuigingen in Nederland. Belangrijk vinden wij daarbij: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst en zorg voor elkaar. Want we leven samen, dus ook in sociaal opzicht. Bij de twee vrijheden van meningsuiting en godsdienst hoort daarom ook zorg voor elkaar. Dit vraagt om keuzen en die kleuren je leven in. De vraag is: Ligt die kleur van je leven vast of is dit in beweging? Daarom vertel ik een oud wijsheidsverhaal, waarvan de herkomst mij onbekend is. Een wijze maakt met zeven leerlingen een ochtendwandeling. De dauw ligt nog over het land. Na enige tijd breekt de zon door. De dauwdruppels schitteren dat het een lieve lust is.

14 14 Bij een grote dauwdruppel staan de wijze en de leerlingen stil. De wijze schaart de leerlingen rondom de druppel zodat de zon erop blijft schijnen en vraagt: Welke kleur heeft de druppel? rood, zegt de 1e, - oranje, zegt de 2e - geel, zegt de 3e, groen zegt de 4e - blauw zegt de 5e,- paars, zegt de 6 e, en de 7e zegt violet. De leerlingen zijn verbaasd over de verschillen. Omdat ze er allemaal zeker van zijn dat ze het goed zien, krijgen ze ruzie. Dan laat de wijze hen enkele keren van plaats verwisselen. En heel langzaam dringt het tot de leerlingen door dat zij, ondanks de verschillen van hun waarnemingen, toch allemaal de waarheid hebben gesproken. De wijze zegt: Hoe je de waarheid ziet, hangt af van de plaats die je in het leven inneemt. Als je plaats verandert door levenservaring en door nieuwe situaties, verandert de kleur van je waarheid. Net zoals jullie zo-even steeds een ander deel van het licht hebben gezien en dat voor de volle waarheid aanzagen. Laat jullie medepelgrims in volle vrijheid hun eigen levensweg bewandelen. Laat ze hun eigen plaats innemen en hun eigen deel van het licht waarnemen. Jullie hebben alle waarheden nodig, want tezamen vormen zij het werkelijke licht, de volle waarheid. Totdat jezelf één van de groten bent geworden en de zeven kleuren in één kunt waarnemen, zul je iedere ontdekking of bij iedere hergeboorte een ander standpunt innemen en de waarheid op een andere manier zien. Wees daarom niet alleen tolerant, want dat is slechts het dulden van een andere mening, maar wees blij dat er andere opvattingen en meningen zijn. Zolang jezelf nog niet het volle licht kunt zien, heb je medemensen nodig om de volle waarheid te leren kennen. In het verhaal worden de 7 kleuren van de regenboog genoemd. Tijdens een dienst heeft een schilder de 7 kleuren van de regenboog op een ronde schijf geschilderd. Als de schijf hard draait, vallen de regenboogkleuren ineen tot wit. Ze vallen weer uit elkaar als schijf langzamer draait. Het echte wit bevat alle 7 kleuren. Daarom is het verrijkend om vanuit de kleur van je eigen leven, open te staan voor andere kleuren. Kleuren van levensovertuiging, van geloof in de moskee en synagoge, bij meditatie en gebed, bij het hindoeïsme en christendom. Ervaar het samenspel ervan met de kleur van uw eigen leven en ervaar de rijkdom. Regenboog groet van Corry Nicolay,

15 15 Wie zijn er jarig De maat van ons leven is zeventig jaar, of, als we heel sterk zijn, tachtig. (Psalm 90, 10) Hier zijn ze dan.. de namen van de 80-plussers van de Emmaus - Pancratiusgeloofsgemeenschap, die in de periode van zaterdag 04 juli t/m vrijdag 11 sept. hun verjaardag hopen te vieren: M. Knoop-Reinders jaar A. Hendriksen-v.d. Kemp. 96 jaar W. Hunting-Meuleman jaar G. Ruks jaar A. Vink-Jonkhans jaar B. Koops jaar T. Jansen-Leeuwerik jaar A. v. Leeuwen-v.d. Slegt.. 93 jaar J. Cornielje-Ruikes jaar G. Giesen-Kumeling jaar J. Reessink-du Plessis jaar J. Rulof jaar H. Giezenaar-Varwijk jaar D. Gerritsen-ter Horst jaar W. v.d. Tuin-Erdhuizen jaar E. Kersten-Bosch jaar J. Gerritsen-Janssen jaar B. Jansen jaar J. Woerde-v.Nooijen Kooij 86 jaar J. v. Westerop-Jansen jaar J. Limbeek jaar I. Thiele-Hartjes jaar J. Mijnen-Hofstad jaar T. du Plessis-v.d Berg jaar T. Ebbing jaar W. Velthausz-Bisseling jaar H. Steinvoort-Hartjes jaar C. Ebbing-Lövering jaar J. v. Rossum jaar W. v. Leeuwen-Bisselink...85 jaar B. Jansen...84 jaar T. Stoffelen...84 jaar H. te Booij-Overbeek...84 jaar J. Orlemans...83 jaar M. v. Westerop-Keurentjes 83 jaar M. Mensink-Derksen...83 jaar H. Ampting...83 jaar T. Medze...83 jaar C. Vermaas-Bisseling...83 jaar B. Heitkamp...82 jaar A. Jansen-Böhmer...82 jaar T. Peters...82 jaar G. Ebbers-Bussing...82 jaar L. de Boer-Dickmann...82 jaar A. Kemperman...82 jaar M. Dijkman-Smits...82 jaar H. v. Oostwaard...81 jaar M. Döring-Seegers...81 jaar W. v. Alst...81 jaar A. Schmitz...81 jaar H. Bosch-Bruning...81 jaar T. Peerdeman-Hakstege...81 jaar G. Huisman...81 jaar A. Berntsen-Kniest...80 jaar E. Wijgman-Driessen...80 jaar W. Varwijk...80 jaar J. Driessen-Küpers...80 jaar A. te Boekhorst-Willemsen 80 jaar T. Seggelinck...80 jaar p.s. Mocht u het niet op prijs stellen uw naam hierbij te vinden, laat het ons dan even weten. (661224).

16 16 Website St. Pancratius: bezoek ook op onze website of scan de QR-code op je mobiel SOS telefonische hulpdienst Sensoor Telefonische hulpdiensten in Gelderland vertrouwelijk - anoniem 24 uur per dag - 7 dagen per week. Altijd tijd voor een gesprek van mens tot mens. Gezamenlijke doopvoorbereiding: Aanmelding via het secretariaat. Zie pagina 2 voor openingstijden, en adresgegevens. Bloemenbusje: (29 april t/m 23 juni) St. Pancratiuskerk: 27,67 Hartelijk dank voor uw giften, groot en klein. Opgave gebedsintenties: Wilt u voor een eucharistieviering of woord- en communieviering een gebedsintentie opgeven voor een overledene of anderszins en wilt u dit vermeld zien in ons contactblad, dan a.u.b. tijdig opgeven. Voor nr. 07 (van 12 sept. t/m. 23 okt.) opgeven voor 01 sept.! Het tarief voor een gebedsintentie bedraagt 8,50

17 17 Begunstigers...natuurlijk bedankt voor uw (financiële) ondersteuning van ons parochieblad Wilt u uw parochie ook (financieel) ondersteunen, door hier uw advertentie regel te plaatsen? Neem dan even contact met ons op (0314) ALMON MONTAGE,...Rodingsveen 144, Voor al uw dakwerk en renovatie An & An,... Molenpoort 21, Dames- en herenmode Harrie ARENDSEN,... Transportweg 23 Doetinchem, Volvo-dealer,... Celciusstraat 7, 6942 RA Zevenaar Harrie ARENDSEN,... Groenloseweg 13a, Ruurlo, auto schade specialist Wim ARENDSEN,... Lengelseweg 62, Automobielbedrijf BERGH BRANDKASTEN,... Goorsestraat 14, brandkastenfabriek en brandvertragende deuren BERGH-OPTIEK,... Zeddamseweg 6, oogmeting, brillen, contactlenzen De BEUK,... Emmerikseweg 7, Instituut voor fysiotherapie de Beuk, B.J. Kruyt BIJENHOF-AK-TECHNIEK,... Goorsestraat 6, rolluiken, zonweringen, bedrijfs-, garage- en brandvertragende deuren BLOEMENSHOP OASE,... Kruisstuk 10-A, BLOKKER HIELTJES,... Molenpoortstraat 31, huishoudelijke artikelen, tuinmeubelen en speelgoed Resto de BONGERD,... de Bongerd 6-8, grill- en snackbar BOOIJ te SCHILDERSBEDRIJF,... Oudste Poortstraat 18, "sterk in vakwerk"! Heinie BOSCH,... Stadsplein 2, Slijterij zoetwaren - kaas BOWLINGCENTRUM,... Stadsplein 5, bowlingcentrum BRUINS ELEKTROTECHNIEK,...Terborgseweg 13, Voor al uw elektro- en telefooninstallaties, antennes en datanetwerken CORNIELJE PRAKTIJK,... Lengelseweg 74, Magnetiseurs, Touch for Health

18 18 Van DILLEN,... Lengelseweg 62-A, meubelen en woninginrichting DOBEY - MEIJER,... Molenpoortstraat 33, Dierenspeciaalzaak D&S WOMEN- MENSWEAR,...Zeddamseweg Mode voor hem en haar SCHILDERSBEDRIJF R. ERDHUIZEN,... Oude Doetinchemseweg 37-A, Schildersbedrijf, glas-verf-behangspeciaalzaak. Frans GERRITSEN,... Zeddamseweg 4, Lengel, Quo Vadis aanhangwagens Hans GERRITSEN,... Zeddamseweg 74-B, uw garagebedrijf GOOSSENS TWEEWIELERS,... Klinkerstraat 22/ Uw adres voor electrische-, sport-en stadsfietsen CAFE en ZALENCENTRUM De GRACHT,... Marktstraat 1, HAARING & HENGEVELT,... Molenpoortstraat 48, makelaardij o.g. b.v. H & M HAARMODE,...Molenstraat 16, kapsalon voor Hem en Haar HEITKAMP,... Oudste Poortstraat 2, hotel-café-restaurant HUBO-FRANKE,... Oude Doetinchemseweg 13, alles voor de "doe het zelver". HULKENBERG B.V.... Ulenpasweg 2, transport- en opslagsystemen INDUSTRIAL PARTS TE BOOY BV.... Goorsestraat 16, JOBMAX UITZENDBURO B.V.,... Stadsplein 7, De betrokkenheid werkt stevig door H.J. De JONG,... Stokkumseweg 18, Goudsmid KATJA-FASSIN B.V.,... Ulenpasweg 8, groothandel.in drop- en suikerwerken KEURSLAGER KLARENAAR,... Marktstraat 5, al een eeuw kwaliteitsslagerij! KUPERS B.V,... Nijverheidsstraat 18, Loodgieters- en Installatiebedrijf SEMPERFLORENS BLOEMSIERKUNST,... Marktstraat 19, HOVENIERSBEDRIJF Th.KUSTER HOTEL BRASSERIE De LANTSCROON,...Molenstraat 12, ook voor uw vergaderingen, recepties, koffietafels enz.

19 19 IJSSALON MACELLAIO... Stadsplein 7, Zelfbereid ijs, gebak, broodjes en bonbons MONTFERLAND UITVAARTVERZORGING, de Koppelpaarden 15, Bertil Vollenberg, LITJES -SNACKBAR,... Oude Doetinchemseweg 5, Cafetaria en Cafe t Olde Veld Henk NIJLAND,... Klinkerstraat 38, "uw tweewielercentrum" AUTOBEDRIJF Jan NIJLAND V.O.F,... Plantsoensingel Zuid.22-A, Verkoop alle merken, onderhoud en reparaties OVERDIJK T.F,... Achter de Kom 26, tandprothetische praktijk MIRANDA SHAPE & WEIGHT... Landweg 15, Proteinedieet,Cavitatie en Bindweefselmassagebehandelingen Mr. A.G.Van der REIJT & Mr. P.REIJENGA,... Min.Veldkampstraat 2a, Netwerk Notarissen ROSENDAAL MAKELAARS BV... Stadsplein Voor taxatie, aan- en verkoop van uw woning De RUITER PUTMAN MEIJER Bouw B.V.,..., SCHILDERSBEDRIJF MARK PETERS, Willem Schuurmanlaan schildersbedrijfmp@hetnet.nl SCHOOT NATUURSTEEN B.V.,... Fabriekstraat 18, Doetinchem, Grafmonumenten en andere natuursteenproducten CAFÉ SCHUURMAN,... Molenstraat 2, café "de SNOR", Partijen voor 100 pers., koffietafels en vergaderingen. FOTOSTUDIO SOMMERS,... Stadsplein 6B, portretten-reportages, pasfoto s en lijsten Hans SPEET,... Rodingsveen 26, ook uw glazenwasser! TANDARTSEN PRAKTIJK... Handelsweg 8, Van der Louw KRAAIJKAMP... Eltenseweg 8, Kraaijkamp belettering en reclame DRUKKERIJ VELTHAUSZ,... Zeddamseweg 24, voor al uw drukwerk! VERKEERSSCHOOL MONTFERLAND,... Willem Schuurmanlaan Guido en Martina Seegers: voor uw autorijlessen WENNEKES-VISHANDEL,... Weteringstraat 1, Geopend:di t/m vr van 10 t/m uur; zaterdags van 10 t/m uur. ALBERT HEIJN-DE BOER,... Winkelcentrum "De Bongerd"16, albert heyn levensmiddelen ZORGCENTRUM "GERTRUDIS",... Marktstraat.10A,

20 20 Pastoraal team Pastoor J. Jansen Hofstraat 4, 7041 AD s-heerenberg Tel.: Pastor B.H. Aarsen Smallestraat HA Didam tel.: Pastoraal werkster mevr. drs. M.D. Dijkman Raadhuisstraat BE Didam tel.: tel.: m.dijkman@parochiegabriel.nl Diaken Th.H.M. Reuling ofs Wilhelminastraat ET Didam tel.: t.reuling@parochiegabriel.nl Het pastoraal team wordt in haar werkzaamheden bijgestaan door: Diaken Leon Feijen (Zeddam) Tevens worden in de parochie op verzoek van de pastoor werkzaamheden verricht door: - emeritus diaken Gerard Hendriksen (Beek) - emeritus pastor Herman Nollen (Stokkum) - emeritus pater Rinke de Vreeze (Braamt) Contactblad Contactblad is een uitgave van de geloofsgemeenschap Emmaus Pancratius te s-heerenberg - Lengel en verschijnt 8 keer per jaar. Redactie, vormgeving, reproductie en verspreiding van het contactblad wordt door een grote groep van vrijwilligers, in eigen beheer verzorgd. Correspondentieadres: Redactie Contactblad Hofstraat 4, 7041 AD, s-heerenberg Aalmoezen zijn stukjes pasmunt die rijken wegschenken van het deel dat ze de armen hebben onthouden.

R.K. Geloofsgemeenschap. EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D. Vredesweek 2015 28 ste jaargang nr.

R.K. Geloofsgemeenschap. EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D. Vredesweek 2015 28 ste jaargang nr. R.K. Geloofsgemeenschap EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D Vredesweek 2015 28 ste jaargang nr. 7 Kerkberichten 12 sept. t/m 23 okt. 2015 2 Emmaus Pancratius geloofsgemeenschap

Nadere informatie

ALLERHEILIGEN/ALLERZIELEN

ALLERHEILIGEN/ALLERZIELEN R.K. Geloofsgemeenschap EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D ALLERHEILIGEN/ALLERZIELEN 28 ste jaargang nr. 8 Kerkberichten 24 OKTOBER T/M 11 DECEMBER 2015 2 Emmaus Pancratius

Nadere informatie

R.K. Geloofsgemeenschap. EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D. Kerstmis 2015 29 ste jaargang nr.

R.K. Geloofsgemeenschap. EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D. Kerstmis 2015 29 ste jaargang nr. R.K. Geloofsgemeenschap EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D Kerstmis 2015 29 ste jaargang nr. 1 Kerkberichten 12 dec. 2015 t/m 29 jan. 2016 2 Emmaus Pancratius geloofsgemeenschap

Nadere informatie

R.K. Geloofsgemeenschap. EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D

R.K. Geloofsgemeenschap. EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D R.K. Geloofsgemeenschap EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D Carnaval 29 ste jaargang nr 2 30 januari t/m 18 maart 2016 2 Emmaus Pancratius geloofsgemeenschap St. Pancratiuskerk

Nadere informatie

R.K. Geloofsgemeenschap. EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D. Veertigdagentijd. 28 ste jaargang nr.

R.K. Geloofsgemeenschap. EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D. Veertigdagentijd. 28 ste jaargang nr. R.K. Geloofsgemeenschap EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D Veertigdagentijd 28 ste jaargang nr. 3 Kerkberichten 21 februari t/m 27 maart 2015 2 Emmaus Pancratius geloofsgemeenschap

Nadere informatie

R.K. Geloofsgemeenschap. EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D. Pinksteren 28 ste jaargang nr.

R.K. Geloofsgemeenschap. EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D. Pinksteren 28 ste jaargang nr. R.K. Geloofsgemeenschap EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D Pinksteren 28 ste jaargang nr. 5 Kerkberichten 9 mei t/m 3 juli 2015 2 Emmaus Pancratius geloofsgemeenschap St. Pancratiuskerk

Nadere informatie

C O N T A C T B L A D

C O N T A C T B L A D Geloofskern EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D Zomer - vakantie 2019 32 e jaargang nr 5 22 juni t/m 23 aug. 2019 Meeneem - exemplaar 2 Geloofskern Emmaus Pancratius St. Pancratiuskerk

Nadere informatie

R.K. Geloofsgemeenschap. EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D. Pasen

R.K. Geloofsgemeenschap. EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D. Pasen R.K. Geloofsgemeenschap EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D Pasen 29 ste jaargang nr. 3 19 maart t/m 29 april 2016 2 Emmaus Pancratius geloofsgemeenschap St. Pancratiuskerk

Nadere informatie

C O N T A C T B L A D. Zondagen na de Epifanie (Verschijning van Christus) Geloofskern. EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel

C O N T A C T B L A D. Zondagen na de Epifanie (Verschijning van Christus) Geloofskern. EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel Geloofskern EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D Zondagen na de Epifanie (Verschijning van Christus) 32 e jaargang nr 2 12 jan. 2019 t/m 22 feb. 2019 Meeneem - exemplaar 2 Geloofskern

Nadere informatie

R.K. Geloofsgemeenschap. EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D. Allerheiligen Allerzielen

R.K. Geloofsgemeenschap. EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D. Allerheiligen Allerzielen R.K. Geloofsgemeenschap EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D Allerheiligen Allerzielen 30 e jaargang nr. 7 21 oktober 2017 t/m 8 december 2017 2 Emmaus Pancratius geloofsgemeenschap

Nadere informatie

R.K. Geloofsgemeenschap. EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D

R.K. Geloofsgemeenschap. EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D R.K. Geloofsgemeenschap EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D CARNAVAL 31 e jaargang nr. 2 27 Januari 2018 t/m 23 maart 2018 2 Emmaus Pancratius geloofsgemeenschap St. Pancratiuskerk

Nadere informatie

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF juli en augustus 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekening Parochiekern Sint Jan:

Nadere informatie

C O N T A C T B L A D

C O N T A C T B L A D Geloofskern EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D Eindelijk vakantie!! Vakantie 31 e jaargang nr 5 30 juni 2018 t/m 31 aug. 2018 Meeneem - exemplaar 2 Geloofskern Emmaus Pancratius

Nadere informatie

C O N T A C T B L A D

C O N T A C T B L A D Geloofskern EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D Oktober - Mariamaand 31 e jaargang nr 6 1 sept. 2018 t/m 19 okt. 2018 Meeneem - exemplaar 2 Geloofskern Emmaus Pancratius St.

Nadere informatie

C O N T A C T B L A D

C O N T A C T B L A D Geloofskern EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D ALLERZIELEN 31 e jaargang nr 7 20 okt. 2018 t/m 7 dec. 2018 Meeneem - exemplaar 2 Geloofskern Emmaus Pancratius St. Pancratiuskerk

Nadere informatie

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Jullie pastoor vd Weide Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Datum Activiteit Aanvang Bijzonderheden 3 November Allerzielen 11:00 uur De liturgische kleur is paars. De paaskaars brandt. Er is een Eucharistieviering.

Nadere informatie

R.K. Geloofsgemeenschap. EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D. Aswoensdag: het kruis op je voorhoofd.

R.K. Geloofsgemeenschap. EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D. Aswoensdag: het kruis op je voorhoofd. R.K. Geloofsgemeenschap EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D Aswoensdag: het kruis op je voorhoofd Aswoensdag 30 e jaargang nr. 2 4 febr. 2017 t/m 7 april 2017 2 Emmaus Pancratius

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016 Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016 In deze aflevering: - H. Hartmaand. - Eftelingactie. - Verwijsspreekuur. - Sop- en zeepplank. - Algemene gegevens. H. Hartmaand. De grote feestdagen als Pasen en

Nadere informatie

VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden.

VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden. VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden. Adventactie. In de voorbereidingsweken op het feest van kerstmis willen de geloofsgemeenschappen

Nadere informatie

VASTE KOP KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Vrijdag 4 november: uur: In de kapel van klooster Nazareth eucharistieviering met de KBO.

VASTE KOP KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Vrijdag 4 november: uur: In de kapel van klooster Nazareth eucharistieviering met de KBO. - VASTE KOP KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Iets dat je zo ontroert verwarmt, verrukt iets waar je zo van glanst zo van opbloeit iets dat je zo verheldert zo bezielt het moet wel iets van God zijn.

Nadere informatie

R.K. Geloofsgemeenschap. EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D. Kerstmis

R.K. Geloofsgemeenschap. EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D. Kerstmis R.K. Geloofsgemeenschap EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D Kerstmis 30 e jaargang nr. 1 10 dec 2016 t/m 3 feb 2017 2 Emmaus Pancratius geloofsgemeenschap St. Pancratiuskerk

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

PROTOCOLLEN januari 2013

PROTOCOLLEN januari 2013 PROTOCOLLEN januari 2013 1 2 Pastoraal Team Vinkeveen, januari 2013 Beste mensen, In de afgelopen jaren hebben wij een aantal afspraken gemaakt over sacramentenbediening en uitvaarten. We hebben ze nog

Nadere informatie

C O N T A C T B L A D

C O N T A C T B L A D Geloofskern EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D OKTOBER MARIAMAAND 32 e jaargang nr 6 24 aug. 2019 t/m 25 okt 2019 Meeneem - exemplaar 2 Geloofskern Emmaus Pancratius St. Pancratiuskerk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF november 2015

NIEUWSBRIEF november 2015 Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF november 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekeningen: - NL93 INGB 0002 5647 72 t.n.v.

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Sassenheim, september 2014. Beste jongere,

Sassenheim, september 2014. Beste jongere, Sassenheim, september 2014 Beste jongere, Als je gedoopt bent en in groep 8 of de brugklas zit, wordt je nu uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende stap in je leven, de voorbereiding op het sacrament

Nadere informatie

C O N T A C T B L A D

C O N T A C T B L A D R.K. Geloofsgemeenschap EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D KERSTMIS 31 e jaargang nr. 1 9 december 2017 t/m 26 januari 2018 2 Emmaus Pancratius geloofsgemeenschap St. Pancratiuskerk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 252 29 juli 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Reactie Nederlandse Bisschoppenconferentie

Nadere informatie

Verjaardagen van kinderen: Specifieke informatie voor ouders en verzorgers: Nieuwsbrief : 1 Datum: 28 augustus 2015

Verjaardagen van kinderen: Specifieke informatie voor ouders en verzorgers: Nieuwsbrief : 1 Datum: 28 augustus 2015 Nieuwsbrief : 1 Datum: 28 augustus 2015 Verjaardagen van kinderen: De komende 14 dagen vieren de volgende leerlingen hun verjaardag. Te beginnen in groep 1/2 B, daar is Tijn binnenkort het feestvarken.

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019 Nieuwsbrief Aflevering 2019-3 Maart 2019 In deze aflevering: - Langzaam maar zeker. - Cakeverkoop: sponsoractie Taizé-reis. - Paasfakkeltocht. - Wat kan de parochie betekenen? - Ter herinnering. - Informatie

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort In de Veertigdagentijd is er iedere zondag kinderkerk. De kinderkerk

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart Wie geen tijd heeft, heeft geen leven

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart Wie geen tijd heeft, heeft geen leven DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 16 Website Zenderen: www.zenderen.nl 9 februari 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 10 februari 2018 17 februari 2018

Nadere informatie

C O N T A C T B L A D

C O N T A C T B L A D Geloofskern EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D Carnaval / Aswoensdag 32 e jaargang nr 3 23 febr. 2019 t/m 12 april 2019 Meeneem - exemplaar 2 Geloofskern Emmaus Pancratius

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr. 13 2 juli t/m 15 juli 2017 MEDEDELINGEN Zomervakantieregeling 2017 gastvrouwen en gastheren in De Pastorie. Van maandag 10 juli tot en met vrijdag

Nadere informatie

Han Brinkhof en Jos Plum

Han Brinkhof en Jos Plum Liturgische agenda Heilig Hart kerk Maarssen 30 Juni 2018 tot 31 Aug 2018 1 juli 2018 13e Zondag door het jaar Koor: Woord- en Communieviering Pastor J. van Os Gemengd koor Han Brinkhof en Jos Plum Misintenties:

Nadere informatie

Uitleg voor kinderen die gevormd willen worden. Voordat je informatie krijgt over het vormsel zelf is het wel handig om te weten wat een symbool is:

Uitleg voor kinderen die gevormd willen worden. Voordat je informatie krijgt over het vormsel zelf is het wel handig om te weten wat een symbool is: Uitleg voor kinderen die gevormd willen worden. Voordat je informatie krijgt over het vormsel zelf is het wel handig om te weten wat een symbool is: Een symbool is iets wat je helpt herinneren of je in

Nadere informatie

Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE. voor de morgendienst op zondag 2 september 2012. in deze dienst zal. Julia Brugge.

Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE. voor de morgendienst op zondag 2 september 2012. in deze dienst zal. Julia Brugge. Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE voor de morgendienst op zondag 2 september 2012 in deze dienst zal Julia Brugge gedoopt worden thema: Zoals klei in de hand van de pottenbakker Voorganger: ds. J.J.

Nadere informatie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie 1 van 8 26-1-2016 11:59 Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over uw ervaringen met de Thomas a Kempisparochie. Ons doel is beter in beeld te krijgen waar

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 22 maart 2015

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 22 maart 2015 Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 22 maart 2015 voorganger: organist: ds Jessa van der Vaart Erik Visser Orde van de dienst. orgelspel Johann Sebastian Bach, Fantasie en fuga in C. luiden

Nadere informatie

2015-2016. Lambertuskerk - Rotterdam. Catechese. Geloofsvorming. Inleidingen. Verdieping

2015-2016. Lambertuskerk - Rotterdam. Catechese. Geloofsvorming. Inleidingen. Verdieping 2015-2016 Lambertuskerk - Rotterdam Catechese Geloofsvorming Inleidingen Verdieping Locatie en contactgegevens Kerk Oostzeedijk beneden 3 (geen brievenbus) Pastorie Hoflaan 121 3062 JE Rotterdam (bezoek-

Nadere informatie

Parochie nodig. Pagina 1

Parochie nodig. Pagina 1 Parochie nodig Katholiek worden Wanneer u als volwassene er over nadenkt om katholiek te worden willen wij u daar graag bij begeleiden. Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden dan kunt u contact

Nadere informatie

november 2015 Adreswijzigingen gaarne doorgeven aan het Parochiesecretariaat

november 2015 Adreswijzigingen gaarne doorgeven aan het Parochiesecretariaat november 2015 Jaargang no. 52 Adreswijzigingen gaarne doorgeven aan het Parochiesecretariaat HEILIGE GEESTKERK EERBEEK Contactblad voor parochianen en belangstellenden PAROCHIE HH FRANCISCUS en CLARA Locatie

Nadere informatie

C O N T A C T B L A D

C O N T A C T B L A D R.K. Geloofsgemeenschap EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D Herdenking Martelaren van s-heerenberg 30 e jaargang nr. 5 1 juli 2017 t/m 1 sept 2017 2 Emmaus Pancratius geloofsgemeenschap

Nadere informatie

C O N T A C T B L A D

C O N T A C T B L A D R.K. Geloofsgemeenschap EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D Pasen 31 e jaargang nr. 3 24 maart 2018 t/m 11 mei 2018 2 Emmaus Pancratius geloofsgemeenschap St. Pancratiuskerk

Nadere informatie

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties Preek Gemeente van Christus, Het staat er een beetje verdwaald in dit hoofdstuk De opmerking dat ook Jezus doopte en leerlingen maakte. Het is een soort zwerfkei, je leest er ook snel overheen. Want daarna

Nadere informatie

Een verkondiger mag er nooit uitzien als iemand die net terug komt van een begrafenis! Dat zegt paus Franciscus in zijn onlangs uitgegeven

Een verkondiger mag er nooit uitzien als iemand die net terug komt van een begrafenis! Dat zegt paus Franciscus in zijn onlangs uitgegeven 2 Een verkondiger mag er nooit uitzien als iemand die net terug komt van een begrafenis! Dat zegt paus Franciscus in zijn onlangs uitgegeven herderlijke brief. Die brief gaat over de vreugde van het evangelie.

Nadere informatie

Schoonmaken kerkgebouw Vrijdag 27 juni wordt de kerk voor ons weer schoongemaakt door Helma Verburg, Ritha Mulder en Marie Louise van Dalen.

Schoonmaken kerkgebouw Vrijdag 27 juni wordt de kerk voor ons weer schoongemaakt door Helma Verburg, Ritha Mulder en Marie Louise van Dalen. NIEUWSBRIEF VAN DE GEREFORMEERDE SIONKERK AMEIDE JAARGANG 3 nr.24 13-06-2014 Zondag 15 juni 2014 10.00 uur Ds. T. Boer uit Brakel 18.00 uur Ds. W. van Herwijnen uit Zwijndrecht Ouderling van dienst v.m.

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

14e Editie - november & december 2017 Activiteitenkalender

14e Editie - november & december 2017 Activiteitenkalender 14e Editie - november & december 2017 Activiteitenkalender Voorwoord De herfst is aangebroken. De bomen verkleuren en laten ons zien hoe mooi zij kunnen zijn met hun rode, gele en bruine bladeren. Het

Nadere informatie

Infootje cursusjaar 2014-2015 nr. 25 week 10

Infootje cursusjaar 2014-2015 nr. 25 week 10 Infootje cursusjaar 2014-2015 nr. 25 week 10 Godsdienstige vorming Het thema van deze week is: Niet mogen meedoen. Soms kun je niet meedoen, soms mag je niet meedoen. Van je bezorgde ouders mag je niet

Nadere informatie

C O N T A C T B L A D

C O N T A C T B L A D Geloofskern EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D KERSTMIS 32 e jaargang nr 17 8 dec. 2018 t/m 11 jan. 2019 Meeneem - exemplaar 2 Geloofskern Emmaus Pancratius St. Pancratiuskerk

Nadere informatie

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade.

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade. Liturgische agenda Heilig Hart kerk Maarssen 5 Mei 2018 tot 29 Juni 2018 6 mei 2018 6e Zondag van Pasen Dopeling: / Doopviering Priester Byzantijnse kerk Byzantijns koor Han Brinkhof en Sander van Maarseveen

Nadere informatie

MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018

MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018 Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018 MEDEDELINGEN Zomervakantieregeling 2018 gastvrouwen en gastheren in De Pastorie. Van maandag 16 juli tot en met

Nadere informatie

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we eerste zondag van Advent. Advent

Nadere informatie

R.K. Parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort

R.K. Parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort R.K. Parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort Geloofsgemeenschap St. Joseph Hooglanderveen-Vathorst Pastorie: van Tuyllstraat 29, 3829 AB Hooglanderveen Secretariaat geopend op vrijdagmorgen 9.00 12.00

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zaterdag 12 januari in de Dagkapel 19.00 uur:

Nadere informatie

Knabbel en Babbeltijd.

Knabbel en Babbeltijd. Knabbel en Babbeltijd. (zorg ervoor dat je deze papieren goed leest, uitprint en meeneemt naar de VBW) Het thema van deze VBW-week is Zeesterren. Het thema is de titel van de week (dus geen kreet of korte

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2012 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

Geloofskern. EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D. Pinksteren

Geloofskern. EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D. Pinksteren Geloofskern EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D Pinksteren 31 e jaargang nr 4 12 mei 2018 t/m 29 juni 2018 2 Geloofskern Emmaus Pancratius St. Pancratiuskerk Hofstraat 2, 7041

Nadere informatie

Voor de dienst: "Laat Het Zien" van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23

Voor de dienst: Laat Het Zien van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23 Voor de dienst: "Laat Het Zien" van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23 1 Een psalm van David. De HEER is mijn herder, het

Nadere informatie

Website Zenderen: KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept september 2017

Website Zenderen:   KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept september 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Website Zenderen: www.zenderen.nl KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept 2017 30 september 2017 49 ste Jaargang nr. 39 22 sept 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt De tien Geboden Of Tien belangrijke regels Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Gezang 119: 1 en 2 De kerk van alle tijden kent slechts één vaste

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

50e JAARGANG NO 25 vrijdag 18 juli 2014

50e JAARGANG NO 25 vrijdag 18 juli 2014 OOS NUUTS PERIODIEK GENHOUTER PAROCHIEBLAD Berichten, mededelingen en advertenties vóór maandagavond 20.00 uur digitaal bezorgen op: redactie@sint-hubertus-genhout.nl Bankrekening: NL17RABO0104906510 o.v.v.

Nadere informatie

Eerste Heilige Communie

Eerste Heilige Communie Eerste Heilige Communie 3 juni 2018 Open Hof Thema: Iedereen telt mee Voor de kinderen Een stapje verder Toen je gedoopt werd, hebben je ouders de eerste stap gezet op de weg van Jezus. Nu je wat groter

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Rijnwaarden

Protestantse Gemeente Rijnwaarden Jaargang 38 Uitgave juni Protestantse Gemeente Rijnwaarden Informatie Protestantse Gemeente van Rijnwaarden Postadres : Markt 15, 6915 AH, Lobith Scriba : Mevr. T. Edink, Dahliastraat 14, 6915 SV, Lobith

Nadere informatie

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Dankdag voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang LB 448,1.3.4 Stil gebed Votum Groet Zingen: Gez 146,1.2 Gebed Lezen: Johannes 6,1-15 Zingen: Ps

Nadere informatie

STILTECENTRUM Dagelijks geopend van uur. Donderdag: uur Uitstelling van het Allerheiligste, Getijdengebed en Rozenkransgebed

STILTECENTRUM Dagelijks geopend van uur. Donderdag: uur Uitstelling van het Allerheiligste, Getijdengebed en Rozenkransgebed KERKBERICHT NR. 27 (JULI 2019) H. JOANNES DE DOOPER TE PIJNACKER PERSONALIA Overledenen 25.05 10.06 18.06 29.06 29.06 Adrianus Leonardus Franciscus Ammerlaan Wilhelmina Maria van Adrichem-Arkesteijn Willebrordus

Nadere informatie

t Preaksteulke 27 juli tot 16 augustus e jaargang nr. 10 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum

t Preaksteulke 27 juli tot 16 augustus e jaargang nr. 10 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum t Preaksteulke 27 juli tot 16 augustus 2019-50 e jaargang nr. 10 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum Openingstijden secretariaat H.H. Simon en Judas Ootmarsum Kerkplein 3 29 29 91 maandag-

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN Na een lange zomer met zon en regen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het is misschien een beetje gek maar onze nieuwsbrief lijkt een beetje op de zomer,

Nadere informatie

Maart e jaargang #3. Van de redactie

Maart e jaargang #3. Van de redactie Van de redactie Op weg naar Pasen is er zoveel te delen dat we nog een vervolg op de vorige nieuwsbrief ontvangt. De inmiddels vaste rubriek uit het domineeslaantje. Uitnodiging avonden over Pasen door

Nadere informatie

Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014. Selfie? Ie-self!

Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014. Selfie? Ie-self! Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014 Selfie? Ie-self! Voorganger: Dhr. G.J. Heinen Muzikale medewerking: koor van Groot Schuylenburg uit

Nadere informatie

Op verhaal komen. Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin. september-december 2015

Op verhaal komen. Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin. september-december 2015 Op verhaal komen Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin september-december 2015 In en rond de kerkjes van Schoorl en Groet gebeurt meer dan je denkt. In dit boekje vind je

Nadere informatie

Nieuwsflits maart 2014

Nieuwsflits maart 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nieuwsflits maart 2014 U of jij bent het vast wel een tegengekomen: een geluksarmbandje, een amulet onder de autospiegel, geluksvoetbalschoen of een geluksshirt. Dingen waarop

Nadere informatie

Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-Dorp NIEUWSBRIEF oktober 2015

Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-Dorp NIEUWSBRIEF oktober 2015 Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-Dorp NIEUWSBRIEF oktober 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekeningen: "- NL93 INGB 0002 5647 72 t.n.v.

Nadere informatie

Agenda. Vrijburg Start gebedsestafette, zie verder in deze kleine Onder Ons. Woord- en communieviering met diaken. Vrijburg Piet Looman

Agenda. Vrijburg Start gebedsestafette, zie verder in deze kleine Onder Ons. Woord- en communieviering met diaken. Vrijburg Piet Looman BOSKOOP 49 E JAARGANG WEEK 37-38 21 SEPT. T/M 4 OKT..2015 Agenda Maandag 21 september Woensdag 23 september Zondag 27 september Maandag 28 september Zaterdag 3 oktober 19.00 uur; viering in de kapel Vrijburg

Nadere informatie

Voor de dienst zingen we:

Voor de dienst zingen we: Voor de dienst zingen we: Looft de Here, alle gij volken, prijst Hem, alle gij natiën, want zijn goedertierenheid is machtig over ons, en des Heren trouw is tot in eeuwigheid. Halleluja (8x) Ben je groot

Nadere informatie

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen GODS GEZIN Studielessen voor 4-7 jarigen 2003 Geschreven door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen Oorspronkelijk bedoeld voor studie in kleine groepen in de Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling

Nadere informatie

9.00 uur: H. Mis, aldaar uur: Aanbidding in de St. Martinuskerk te Breust uur: H. Mis, aldaar

9.00 uur: H. Mis, aldaar uur: Aanbidding in de St. Martinuskerk te Breust uur: H. Mis, aldaar 2018 Ook zijn er door-de-weekse missen in onze kerken: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 10.30 uur H. Mis in de St. Martinuskerk te Breust i.v.m. Bron en Mottenburgh 18.30 uur: aanbidding in de

Nadere informatie

MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een. gezegend 2019

MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een. gezegend 2019 Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari 2019 MEDEDELINGEN De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een gezegend 2019 Trudy, Ingrid, Suson, Sjaak,

Nadere informatie

September 2018 Dag Datum Tijd Kerk Bijzonderheden/ Koor

September 2018 Dag Datum Tijd Kerk Bijzonderheden/ Koor Misrooster September 2018 Februari 2019 September 2018 Zaterdag 1-9 18.00 Br Zondag 2-9 10.30 E Dameskoor Dinsdag 4-9 Woensdag 5-9 09.00 E Donderdag 6-9 09.00 E Vrijdag 7-9 19.00 Br Zaterdag 8-9 18.00

Nadere informatie

21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse

21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse 21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse Votum en groet Ps. 65,1 (U luistert als wij bidden) De lofzang klinkt uit Sions zalen tot U met stil ontzag.

Nadere informatie

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Goede buren Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: Alex Hommel Orgelspel Welkom door ouderling van dienst Jan

Nadere informatie

t Preaksteulke 4 augustus tot 24 augustus e jaargang nr. 11 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum

t Preaksteulke 4 augustus tot 24 augustus e jaargang nr. 11 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum t Preaksteulke 4 augustus tot 24 augustus 2018-49 e jaargang nr. 11 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum Openingstijden secretariaat H.H. Simon en Judas Ootmarsum Kerkplein 3 29 29 91 maandag-

Nadere informatie

R.K. Geloofsgemeenschap. EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D. Pasen

R.K. Geloofsgemeenschap. EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D. Pasen R.K. Geloofsgemeenschap EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D Pasen 30 e jaargang nr. 3 8 apr. 2017 t/m 19 mei 2017 2 Emmaus Pancratius geloofsgemeenschap St. Pancratiuskerk Hofstraat

Nadere informatie

Gehele lied 2x zingen 1. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer.

Gehele lied 2x zingen 1. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. Gehele lied 2x zingen 1. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. 2. We zijn hier bij elkaar om te vieren dat Hij goed is. En wij prijzen en aanbidden

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren.

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren. DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 21 Website Zenderen: www.zenderen.nl 23 maart 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 24 maart 2018 31 maart 2018 Parochie

Nadere informatie

C O N T A C T B L A D

C O N T A C T B L A D Geloofskern EMMAUS - PANCRATIUS s-heerenberg - Lengel C O N T A C T B L A D Pasen en Pinksteren 32 e jaargang nr 4 13 apr. 2019 t/m 21 juni 2019 Meeneem - exemplaar 2 Geloofskern Emmaus Pancratius St.

Nadere informatie

Voorbereiding Heilig Avondmaal

Voorbereiding Heilig Avondmaal Voorbereiding Heilig Avondmaal Delen (bijlage) MAANDAG: voor de jongere kinderen MAANDAG: voor de oudere kinderen Stel je bent in het buitenland op vakantie en je bezoekt daar een kerk. Bij binnenkomst

Nadere informatie

KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Verwachting

KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Verwachting KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE Verwachting In vergelijking met het licht naar waar wij wandelen, is de dag waarin wij leven nog een nacht. Wanneer de Heer Jezus Christus zal komen, met zoveel daglicht,

Nadere informatie

Dopen in Maldegem, Adegem en Kleit.

Dopen in Maldegem, Adegem en Kleit. Dopen in Maldegem, Adegem en Kleit. In de linker kolom zie je hieronder de data, uren en kerken waarop gedoopt wordt. In de rechterkolom zie je dat bij elke doopdatum een voorbereidingsavond hoort. Daar

Nadere informatie

Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het Christendom. Naam:

Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het Christendom. Naam: Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het Christendom Naam: Het Christendom Hallo, dit is de vragenlijst die hoort bij de website over geestelijke stromingen. Je kunt de website vinden

Nadere informatie

KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Gaandeweg vrede.

KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Gaandeweg vrede. KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Gaandeweg vrede. een zal het koninkrijk komen. Op mensenvoeten komt het nabij: eens worden vreemden mijn vrienden In mensenharten bloeit het op: eens zullen grenzen

Nadere informatie

Ouderavond Eerste Communie 2014 Parochie O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen Pey Koningskinderen

Ouderavond Eerste Communie 2014 Parochie O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen Pey Koningskinderen Ouderavond Eerste Communie 2014 Parochie O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen Pey Koningskinderen Opzet van de ouderavond Welkom Moment van bezinning De voorbereiding van de kinderen (school/parochie/thuis) 1.

Nadere informatie

Nieuwsbulletin basisschool De Grienden Maandag 3 november 2014

Nieuwsbulletin basisschool De Grienden Maandag 3 november 2014 Nieuwsbulletin basisschool De Grienden Maandag 3 november 2014 Belangrijke data schooljaar 2014-2015 Maandag 10 november Rapportbespreking Dinsdag 11 november Rapportbespreking Vrijdag 5 december Sinterklaasfeest

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 13 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Zaterdag 2 februari 2013 (57e jaargang, nr. 2)

Zaterdag 2 februari 2013 (57e jaargang, nr. 2) Contactblad van de Protestantse Gemeente te Nigtevecht www.kerknigtevecht.nl Zaterdag 2 februari 2013 (57e jaargang, nr. 2) Zondag 3 februari 10.00 uur Ds. H. Eschbach, Terschuur Collecten : Evangelisch

Nadere informatie