CHIRO VOSSELAAR INFOBROCHURE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CHIRO VOSSELAAR INFOBROCHURE"

Transcriptie

1 CHIRO VOSSELAAR INFOBROCHURE

2

3 Algemene voorstelling Chiro, waar staan we voor? Chiro is meer dan de wekelijkse zondagnamiddag, voor ons is het een manier van leven. We vatten onze chirodroom samen in drie waarden: gaarne zien, rechtvaardigheid en innerlijkheid. Ieder van ons verdient het om graag gezien te worden. Pas als je graag gezien wordt, kan je jouw talenten en mogelijkheden ontplooien. Deze kansen willen wij je in de chiro zeker bieden! Met de waarde innerlijkheid gaan we in tegen oppervlakkig leven en overdreven consumeren. We maken bewuste en doordachte keuzes en durven nadenken over wat ons ten diepste beweegt om aan chiro te doen. Dat stilstaan maakt ons weerbaar en sterk om onze dromen concreet te maken. We komen op voor een rechtvaardige samenleving waar aan iedereen eerlijke kansen worden geboden. Zolang dit niet kan en er mensen uitgesloten worden, komen we als chiro op voor diegenen die uit de boot dreigen te vallen. Hoe willen we dit realiseren? Op een speelse en actieve manier zoeken wij samen met kinderen en jongeren hoe we kunnen samenleven. Hiervoor hebben we geen gewichtige woorden nodig, we beleven het elke week in ontelbare kleine details die van een gewone spelnamiddag een echte chirozondag maken. Liever dan erover te praten, laten we kinderen en jongeren ervaren wat Chiro betekent. We geven het intuïtieve een belangrijke plaats.

4 Een plaatselijke chiro, zoals de onze, is meer dan een optelsom van de verschillende afdelingen en de leidingsploeg. Plaatselijke chirogroepen vormen een gemeenschap waar klein en groot hun plaats in kunnen vinden. We werken meestal leeftijdsgericht maar kiezen uitdrukkelijk voor groepsmomenten waar we verantwoordelijkheid dragen ten opzichte van elkaar. Ieder kind of iedere jongere heeft eigen mogelijkheden, eigen sterke en zwakke kanten. We vinden het belangrijk dat ieder deze mogelijkheden kan benutten. Sterker nog, we spreken kinderen en jongeren net op die mogelijkheden aan. We zorgen ervoor dat iedereen mee verantwoordelijkheid opneemt voor het samenleven. Dat opnemen van verantwoordelijkheid betekent niet voor elke afdeling hetzelfde. We zien hier een evolutie: van jongsaf aan betrekken we onze leden bij het chirogebeuren, gaandeweg wordt dit meer uitgebouwd. Als chiro proberen we zelf ook te participeren aan de samenleving rondom ons. We nemen deel aan het parochie- en buurtleven, we willen mee vorm geven aan de samenleving. Het is belangrijk om de stem van kinderen en jongeren te laten horen en onze verantwoordelijkheid op te nemen, ook buiten de chiro. Het hoogtepunt van het jaar is zeker het bivak tijdens de grote vakantie. Zo n kamp vraagt een intense voorbereiding van de leidingsploeg, maar ook voor de verschillende afdelingen. Er wordt 10 dagen samen geleefd, gewerkt, gelachen, gebabbeld, op- en afgebouwd, ruzie gemaakt en ook weer bijgelegd. De chirobivakken vormen een mini-maatschappijtje die in samenspraak en met respect voor de omgeving aan hun chirodroom bouwen. (Een Chirokamp kost zo n 12,5 per dag)

5 Enkele praktische zaken ivm chiro Vosselaar Chiro Sint-Jozef Vosselaar is een gemengde chiro voor kinderen vanaf 6 jaar. Elke zondag is er activiteit van 14 u tot 17 u. In onze chiro zijn er 5 verschillende afdelingen: speelclubs (6-9 jaar), rakwi s (9-12 jaar), tito s (12-14 jaar), keti s (14-16 jaar) en aspi s (16-17 jaar). Het lidgeld bedraagt 20 euro, dit kan je betalen op een zondag namiddag of via de rekeningnummer Dit bedrag omvat voornamelijk de verzekering van uw kind. Elke zondag heeft het kind de mogelijk een Cola, Fanta of Sprite aan te kopen tegen 0,5 euro. Ze mogen zelf ook hun eigen drank meebrengen. Eten op de chiro is echter niet toegestaan. Dit doen we om jaloezie tussen de kinderen te vermijden, bv. als de een iets heeft en de andere niets. Omdat we de chiro graag allemaal samen willen afsluiten, willen we graag aan alle ouders vragen aan de poort te blijven wachten. Zo kunnen we in alle rust een toffe chiro-namiddag afsluiten.

6 Verzekering Samenkomen met kinderen en jongeren houdt onvermijdelijk risico s in. Enthousiast spelen, op tocht gaan en jezelf amuseren in je groep zijn zaken die een goede verzekering meer dan noodzakelijk maken. Maar niet alles is te verzekeren! Dikwijls worden verantwoordelijkheden onterecht doorgeschoven naar de leiding van de chiro. Niet alles wat in de chiro gebeurt, moet sowieso door de verzekering van de chiro worden betaald. Voor zaken waar ouders normaal aansprakelijk gesteld worden, zal gewoonlijk dezelfde verantwoordelijkheid gelden, al gebeurden de zaken in chiroverband. Hieronder vatten we de zaken kort samen. Wil je meer weten, bekijk dan onze verzekeringspolis. ( Waarvoor is men in de chiro verzekerd? 1. De Burgerlijke Aansprakelijkheid Iemand begaat een fout, met lichamelijke of stoffelijke schade als gevolg. Wanneer je kind schade berokkende aan een derde (= andere kinderen van de Chiro of personen of materialen vreemd aan de groep), dan valt dit niet ten laste van de Chiropolis, maar wel van je eigen familiale verzekering. Dat is bij wet geregeld in 1992 en concreet gemaakt door een overeenkomst tussen de verzekeringsmaatschappijen. Bij materiële schade moet je altijd zelf een vrijstelling betalen van ongeveer 200 euro. Als je geen familiale polis hebt, zal de Chiroverzekering de schade betalen op dezelfde manier als de familiale polis, dus ook met de vrijstelling voor materiële schade van 200 euro die je zelf moet betalen.

7 De leiding is verzekerd voor de Burgerlijke Aansprakelijkheid in geval van toezicht- en organisatiefouten. Wanneer er in de Chiro een ongeval gebeurt en je vindt dat dit te wijten is aan een toezichts- of organisatiefout, dan kun je de leiding burgerlijk aansprakelijk stellen via je eigen rechtsbijstandsverzekering van de familiale polis (dus de familiale van het slachtoffer). 2. Ongevallenverzekering Het gaat hier over gewond raken door een plotse gebeurtenis. Bij een ongeval stuurt de leiding binnen de 8 dagen een ongevalsaangifte én een medisch attest naar LDB, de verzekeringsmakelaar van Chiro. Als ouder ontvang je dan een brief met een dossiernummer. Nadat je alle kosten voor dokters, apothekers, kliniek, enz., betaald hebt, ga je naar jouw mutualiteit. Die betaalt haar aandeel terug en levert een formulier af waarop de bijdrage vermeld staat die je zelf betaald hebt. Stuur dat naar Ic verzekeringen, Kempische Steenweg 404, 3500 Hasselt, met vermelding van je dossiernummer en je eigen rekeningnummer. Let op: een ziekte tijdens een bivak is geen ongeval en valt onder de gewone terugbetalingen via de mutualiteit. Schade aan een bril is enkel verzekerd als dat gepaard gaat met lichamelijk letsel. 3. Overlijden en blijvende invaliditeit Ook in deze gevallen voorziet de Chiroverzekering een vergoeding. Voor alle details hierover raadpleeg je best de polis.

8 4. Materiële schade Persoonlijke bezittingen van je kind (kleren, rugzak, fiets, enzovoort) zijn niet verzekerd door de Chiropolis. Als je je auto gebruikt voor de Chiro, is dat op eigen verantwoordelijkheid. De schade berokkend aan een derde is ten laste van je eigen autoverzekering. Eigen schade door eigen fout is volledig voor jou. Daarom vragen we uitdrukkelijk je auto nooit door anderen te laten besturen.

9 Attesten allerlei U heeft er misschien al over gehoord. Als uw kind lid is bij de chiro, kan je dit lidgeld terugvorderen op een aantal manieren. Hieronder worden de meest voorkomende manieren kort voorgesteld. Voor meer informatie kan je altijd bij de instanties terecht. 1. Attest CM: Voor het lidmaatschap van een jeugdbeweging en/of de deelname aan een vakantiekamp geeft de CM een tegemoetkoming van 15 euro per jaar. Deze tegemoetkoming is voor kinderen en jongeren tot 25 jaar. Een attest kan je downloaden van de CM site of bij uw CM kantoor gaan halen. Als u dit meegeeft met uw kind naar de chiro, wordt dit ingevuld terugbezorgd. 2. Attesten ziekenfonds: Ook bij andere ziekenfondsen kan je een attest voor kampen verkrijgen. Je kan hiervoor best uw ziekenfonds raadplegen. 3. Fiscale attesten: Ouders kunnen kampen en weekends inbrengen in de belastingen. Deze attesten worden automatisch door ons opgemaakt en tijdig aan u bezorgd. Dit wil zeggen dat na een deelname aan kamp/weekend een attest wordt opgemaakt dat u bij de belastingen kan steken. Dit geldt voor kinderen tot 12 jaar. Dit wil zeggen dat dit attest telt tot op de dag dat uw kind twaalf wordt. Is uw kind al twaalf jaar op kamp of weekend, kan er geen attest opgemaakt worden.

10 Chirokledij Ma, mag ik een uniform hebben? Het is een vraag die je zoon of dochter al stelde of die binnenkort komen zal. Waarom dragen chiromensen eigen kledij? Waarom allemaal gelijk? Hoeveel kost dat? Waar kan je zo n ding kopen? Zijn de kleren eerlijk gefabriceerd? Enkele vragen waarop wij graag antwoorden. Onze bewegingskledij is een uitdrukking van onderlinge verbondenheid. Waar je ons ook tegenkomt op straat, tijdens jouw vakantie ergens in de Kempen of in de Ardennen, je kan ons aan onze kledij herkennen. Blauwe hemden, beige broekjes, broekrokjes of rokken, rode T-shirts, het zijn symbolen van diezelfde chirofamilie. Ons samenkomen in die kledij verwijst naar die grote groep, naar dezelfde idealen en dromen voor onze wereld. Dat ons speelse uniform - eigenlijk spreken we liever over chirokledij - ook uitdrukking is van een vorm van gelijkwaardigheid spreekt voor zich. Dezelfde outfit zegt: geen onderscheid in rang of stand, geen uiterlijke tegenstellingen meer. Zelfs het vroegere onderscheid meisje-jongen, waarbij iedere sekse een eigen uniform met eigen kleuren had, werd opgegeven. Een volledig assortiment, sweater, broek of rok, hemd, T-shirt kost afhankelijk van de maat ± 90 euro voor de kleinsten, ± 110 euro voor de grootsten. Daar naast is er ook randkledij die niet bij de bewegingskledij hoort. Bv. en regenjasje met reflecterende veiligheidsstrips enz. Bij chiro Vosselaar wordt er verwacht van de drie oudste groepen (tito, keti en aspi), dat zij een volledig uniform dragen. Hiermee wordt bedoeld een chiro T-shirt, een beige broek of rok en een blauw chiro-hemd. Van de jongste twee groepen (speelclub en rakwi) verwachten we, dat ze enkel een chiro T-

11 shirt dragen. Hiermee willen we er rekening mee houden dat zij op een leeftijd zitten waarin ze nog veel groeien en zo meerdere uniformen zouden verslijten in hun jongere chirocarrière. Je kan de chiro-uniformen aankopen in de Banier. Een gepersonaliseerd Chiro-Vosselaar T-shirt kan je aankopen tegen 7 euro. Er zijn ook Chiro-Vosselaar truien te bestellen bij de leiding. De kostprijs van een Chiro-Vosselaar trui is 25 euro. Voor de meisjes hebben we ook een Chiro-Vosselaar topje. Dit topje kan ook besteld worden bij de leiding en kost 7,5 euro. Breng het geld gewoon mee naar de eerst volgende activiteit, iemand van de leiding zal je dan helpen met het zoeken naar de juiste maat voor het kind. Chiro laat de chirokledij produceren door bedrijven die een eerlijke prijs aan de arbeiders betalen. Aan de werkgever werd gevraagd een protocol te ondertekenen waarbij ze verklaren de sociale rechten van de werknemers te eerbiedigen. Zowel bij het ontwerp, de keuze van de materialen als bij de productie van de chirokledij wordt er voor kwaliteit gekozen. Wekelijks gedragen chirokledij moet tegen een stootje kunnen.

12 Verhuur legertent U heeft het misschien al gezien. We hebben met onze chiro een splinternieuwe legertent aangekocht. Dit omdat we onze oudste groepen de kans willen geven op een unieke ervaring: 10 dagen overnachten in een tent. Omdat dit een grote investering was, hebben we besloten om onze tent ook te verhuren om zo een deel van de kosten terug te verdienen. Dus als jij een fantastisch tuinfeest wil geven, maar je wil daarbij toch een gezellig dak boven je hoofd, aarzel dan niet om naar onze legertent te vragen. Ideaal voor communie- of lentefeest of gewoon een gezellige barbecue. Ook verenigingen die de tent willen gebruiken om op kamp te gaan kunnen bij ons terecht. Let wel, zorg dat je tuin groot genoeg is want de tent is maar liefst 6 meter bij 16 meter. De tent biedt daarmee ruimte voor 32 slaapplaatsen of tot wel 100 staanplaatsen. Doordat je zelf kan kiezen of je de zijkanten aanbrengt of niet is deze tent ideaal, zelfs bij twijfelachtig weer. De zijwanden zijn iets hoger dan een traditionele legertent, waardoor je ook aan de zijkant goed rechtop kunt staan.

13 Prijs: Wij zijn geen commerciële organisatie en zijn ook niet van plan om winst te maken met de verhuur. Wij hanteren daarom een huurprijs van 150 euro voor een heel weekend (van vrijdag tot maandag) voor verenigingen en particulieren. 250 euro voor een hele week en 350 euro voor 10 dagen. Indien je niet weet hoe je zulke tent moet opstellen, kan je steeds een beroep doen op onze keti s en aspi s. Voor 75 euro komen zij samen met een deel van de leiding de tent rechtzetten. Deze opbrengst gaat grotendeels in hun spaarpot, zodat ze al eens een speciale activiteit kunnen doen. Voor leden van Chiro Vosselaar kunnen we uiteraard wat meer en voor hen valt er over de prijs te onderhandelen. ;)

14 Chiro USB-stick Vanaf dit jaar hebben we ook een nieuwe primeur: De enige echt Chiro Vosselaar USB Stick. Wat krijg je als je deze stick koopt? - Een USB stick van 8Gb - Alles foto s van het chiro jaar (Een schitterend attribuut om mee te stoefen bij je vrienden en collega s) Wat moet dat kosten? Wij vragen de ronde prijs van 10 euro voor deze geweldige USB-stick. EN!!! Deze kan je jaar na jaar hergebruiken om de nieuwe foto s op te laten zetten! Wil jij ook zo een USB-stick bestellen? Vraag er dan even naar bij een van onze leid(st)ers. Zij zullen je met plezier verder helpen.

15 Speelclubs In deze groep vinden we onze jongste telgen. De kinderen in deze groep zijn tussen 6 en 9 jaar of bevinden zich in het eerste, tweede of derde leerjaar. De leiding van deze groep zijn dit jaar: Dries, Ian, Rani, Sem en Yannick. Hun afdelingsfiguurtje is Rupsje Ribbel. Hallo ik ben Rani Claessen, ik ben 18 jaar en ik begin aan mijn 3de jaar als leidster. Ik ben afkomstig uit Vorselaar maar ik woon nu in Vosselaar. Dit is ondertussen al mijn 14de jaar in De Chiro van Vosselaar (en ik ben er trots op)! Verder ben ik afgestudeerd als kok / receptioniste aan VTI-Spijker te Hoogstraten en vanaf dit jaar ga ik naar de Thomas More hogeschool te Vorselaar om leerkracht Engels/ Geschiedenis te studeren. Mijn hobby's zijn uiteraard CHIRO, wandelen met mijn hond Zappa & schaatsen. Ik ben tevens ook een grote fan van de Formule 1 ( GO Lewis Hamilton!). Zo dat was het wel een beetje en vergeet niet: Als je't mij vraagt CHIRO! Mijn naam is Ian Claessen, ik ben 17 jaar en afkomstig uit Vorselaar. Nu woon ik in Vosselaar. Mijn hobby's zijn CHIRO & gamen. Ik heb eerst zeven jaar als lid in de Chiro doorgebracht en nu ben ik helemaal klaar voor het leiderschap! Verder zit ik op school in SO- Zenit te Turnhout en studeer ik multimedia. Well that's all folks!

16 Hallo, ik ben Yannick. Sinds jaar en dag heb ik op zondag mijn vaste afspraak op de chiro, maar sinds dit jaar ga ik een level omhoog. M.a.w., van lid naar leiding Buiten de chiro ben ik een gamer en spendeer ik dus wel enige uren op de PS3 of de laptop. In de toekomst wil ik heel graag reizen. Italië en Portugal staan alvast aangestipt op mijn lijst. Goedendag beste chiroleden! Mijn naam is Sem Van Eyck en ik ben 17 jaar geworden in januari. Na jaren als lid zal dit mijn eerste jaar als leider wordt. Ik zit al in de chiro sinds ik nog maar een klein jongentje was van 6 jaar oud. Sindsdien heb ik (zoals volgens mij iedereen in de chiro) de chirokriebels, waar ik het meeste last van krijg rond de periode van begin augustus. Ik studeer aan de stedelijke handelsschool van Turnhout waar ik de richting Toerisme volg in het 6de jaar. Ik zou graag Geschiedenis gaan verder studeren. Naast chiro-lid-leider ben ik ook nog eens een turner. Dit doe ik zelf 2 keer in de week en ik geef ook nog 1 keer in de week les. Ook heb ik 7 jaar muziekschool en 6 jaar gitaarles gevolgd. Ik kijk uit naar dit jaar, zeker als speelclubleider!

17 Dag lieve chiro ers. Mijn naam is Dries Versmissen en ik ben geboren op 9 augustus in het jaar Ik ben ondertussen 17 jaar oud geworden en sta voor een grote uitdaging! Mijn eerste jaar als chiroleider gaat van start. Ik zit vanaf het 1 ste middelbaar in de chiro en in de jaren daarvoor (een vorig leven laten we het noemen), was ik lid van de scouts. Buiten de chiro houdt ik me voornamelijk bezig met muziek want ik zit nu in mijn laatste jaar in de richting muziek op het Heilig Graf. De instrumenten die ik bespeel zijn piano en saxofoon. Van sport deed ik turnen en trampoline samen met Sem. Maar daar ben ik spijtig genoeg mee moeten stoppen vanwege een knieblessure. Ik kijk uit naar de eerste dag van het nieuwe jaar, zodat ik samen met de speelclubs geweldig van start kan gaan!!

18 Rakwi s Sjoepap. In deze groep vinden we onze jongeren van 9 jaar tot 12 jaar of in andere termen de kinderen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar. De leidingsgroep bestaat uit Joke, Nissy en Kevin. Hun afdelingsfiguurtje is Seg moete nu wa wete, Joke wordt leiding Mo wie is da? Eerst de algemeenheden: 17 jaar, brunette, blauwe ogen, 7 jaar loopbaan in de chiro, 6 de jaar Mens-Wetenschappen en altijd goed gezind, behalve als ik niet goed gezind ben Ik ga proberen er samen met de groep een heel tof chirojaar van te maken en ik weet zeker: dat wordt top! Buiten de chiro speel ik nog toneel bij teyater basaal en probeer ik toch iets of wat conditie te hebben door te gaan fitnessen. Maar als je het mij vraagt CHIROO! ;D Hallo allemaal, ik ben Nissy. Op 10 november 1996 ben ik geboren in India. Exact één jaar later zijn mijn adoptieouders mij komen halen. Sinds dat moment woon ik in Vosselaar. Toen ik in het tweede leerjaar zat heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de Chiro. Dit beviel mij heel erg! En ben er ook dus nooit meer mee gestopt. Na 10 jaar lid start ik dit jaar met mijn 1ste jaar als leiding! Naast de Chiro ga ik ook nog naar school. Dit jaar ga ik mijn laatste jaar schoonheidsverzorging doen. Dus binnen x-aantal jaren kan je

19 me vinden in mijn salon. En om mij wat fit te houden ga ik elke week dansen & zo veel mogelijk lopen. We gaan er samen een Chirojaar van maken om nooit meer te vergeten!! Aloha, ik ben Kevin Moons. Op 14 februari 1989, kortweg Valentijn 89, zag ik voor het eerst het licht. Van mijn 24 levensjaren op aarde bevind ik me al 16 jaar tussen het scheve chirovolk. Maar ik ben het lang nog niet beu dus doe ik er nog minstens een 17e jaartje bij. Dit wordt ondertussen mijn achtste jaar als leiding. Dit jaar ben ik trouwens ook gepromoveerd van assistentgroepsleiding tot groepsleider. Na mijn middelbare carrière op het College, ben ik in 2011 afgestudeerd als industrieel ingenieur elektromechanica. Ik ben nu ne werkende mens en elke weekdag rij ik s morgens met de auto naar ASML, waar ik als mechanical development engineer meewerk om machines te ontwerpen die gebruikt worden bij het maken van computerchips. Als ik s avonds thuis kom ben ik niet alleen bezig met Chiro. Ik maak sinds enkele jaren ook deel uit van de Vosselaarse Jeugdraad. Verder kon je me ook geregeld terugvinden in de sporthal waar ik 15 jaar volleybalde. Dit jaar heb ik de volleybal echter tijdelijk vaarwel gezegd omdat ik samen met mijn vriendin* ook aan een eigen (t)huisje ga bouwen. * voor diegenen die het nog niet wisten: De groepsleidster van de scouts

20 Tito s Bij de tito s zitten onze jonge pubertjes. Hiermee bedoelen we de jongeren van jaar of zij die in het 1 ste en 2 de middelbaar ziten. Zij worden dit jaar begeleid door Samme en Toon. Hun afdelings-figuurtjes zijn Flamm en Spetter. Halloo ik ben Samme en dit is mijn 3 jaar als leiding. Ik kom uit Vosselaar maar woon nu in Beerse. Mijn mama heeft mij op 15 februari 1994 op de wereld gezet dus ben ik al 19 jaar oud (bijna 20). Dit jaar ga ik naar de hogeschool sociaal werk volgen. Dat is voor mij een grote uitdaging In mijn vrije tijd zit ik heel graag in de Lindekes (voila, gratis reclame) en doe ik ook graag bij mensen hun haar. Voila dat was het zo een beetje. Dit jaar wordt een topjaar!! Hey, ik ben Toon. Op de dertigste dag van de eerste maand van het jaar 1996, zo rond een uur of elf was de aarde weer een chiro'er rijker.ik woon in vosselaar waar ik ondertussen al 11 jaar elke zondag naar de Chiro kom. Ik deed dit 11 jaar met veel plezier en ik ben er dan ook klaar voor de volgende generatie chiro'ers te amuseren. Ik ga nu naar mijn laatste jaar wiskunde wetenschappen in het Sint-Pieters instituut. Mijn hobby's zijn Chiro, Chiro en nog eens Chiro!!

21 Keti s & Aspi s De Keti s en Aspi s zullen vooral activiteiten samendoen. Hun leid(st)ers zijn dit jaar Anne-Sophie en Hans. De aspi s zijn een groepje apart. Zij worden klaargestoomd door de leiding om het volgende jaar zelf leiding te worden. De leeftijd bij de aspi s kan variëren. Ze hebben de leeftijd van 17 of 18 jaar en bevinden zich in het 5 e en 6 e middlbaar. Hun afdelingsfiguur is Freek de egel. Bij de keti s bevinden zich onze oudste pubers. Dit zijn de jongeren van 14 tot 16 jaar, of de jongeren van het 3 de en 4 de middelbaar. Hun afdelingsfiguurtjes zijn Boo en Bie de bevers. Heeey iedereen, ik ben Anne-Sophie en op 26 juli 1993 zag ik voor het eerst het daglicht. Ik begin nu aan mijn 3e jaar leiding en dit jaar zal ik elke week paraat staan om samen met de KA's er een gezellige chiro-namiddag van te maken. Naast de chiro dans ik al 12 jaar lang bij Dance Desire, wat één van mijn grootste hobby's is. Lachen en plezier maken staan bij mij voorop, maar er moet natuurlijk ook gedacht worden aan mijn studies. Ik studeer Orthopedagogie te Antwerpen in de hoop dat ik later een goede opvoeder-begeleider zal worden. Als laatste wil ik ook nog even zeggen dat ik enorm uitkijk naar dit nieuwe CHIROjaar!! :D

22 Wie ben ik? Wat doe ik? En waarom doe ik dat? Wel, ik kan je vertellen dat mijn ouders me 24 jaar geleden tot Hans gedoopt hebben. Eveneens kan ik je meedelen dat ik een chiro liefhebber in hart, nieren en andere lichaamsdelen ben. Buiten het hele chiro gebeuren vind ik af en toe nog de tijd om mensen te entertainen op trouw- en verjaardagsfeesten (als DJ). Daarnaast besteed ik mijn vrije tijd graag aan knutselprojecten allerhande (zolang ik mijn fantasie maar de vrije loop kan laten gaan). Dit jaar ga ik samen met Anne- Sophie de (grote) uitdaging aan de KETI s an ASPI s te entertainen (en te temmen ;) ).

23 Belangrijke datums van het chirojaar Familiebarbecue begin chirojaar: 8 september 2013 Eerste zondagactiviteit: OVERGANG 15 september 2013 Leidingsweekend (geen chiro) oktober 2013 Christus Koning 17 november 2013 Sinterklaasfeest 24 november 2013 Kerstfeestje 23 december Koningen met chiro 5 januari 2014 Kerstboomverbranding 11 januari 2014 Spaghettidag 9 februari 2014 Ledenweekend maart 2014 Individuele daguitstap 27 april 2014 Algemene daguitstap 29 juni 2014 Kamp 1 t/m 10 augustus 2014 Op volgende zondagen is het helaas geen chiro 20 oktober 27 oktober 22 december december maart april april april juni 2013 Afhankelijk van de examens van de leiding zou het kunnen dat er in januari en juni nog enkele zondagen wegvallen Indien de datums zouden wijzigen, wordt u hiervan tijdig verwittigd.

24

25 Contactgegeven leidingsploeg Groepsleiding: Kevin Moons Hoortverten 71 Tel.: Vosselaar GSM: Samme Eelen Cardinaal Kardijnlaan Beerse GSM: Speelclubs: Rani Claessen Grootheidestraat Vosselaar GSM Sem Van Eyck Hofeinde Vosselaar GSM Dries Versmissen Jan de Wittestraat 2350 Vosselaar GSM Ian Claessen Grootheidestraat Vosselaar GSM Yannick Van Dijck Heieinde Vosselaar Rakwi s: Kevin Moons Hoortverten 71 Tel.: Vosselaar GSM: Nissy Vermeulen Bgr. Stroobantlaan Vosselaar GSM: Joke Van Elsen Boekweitstraat Vosselaar GSM: Tito s: Sam Eelen Cardinaal Kardijnlaan Beerse GSM: Toon Suls Fazantenlaan Vosselaar GSM: Keti s & Aspi s: Anne-Sophie Dedeyne Tichelarijstraat 60/ Turnhout GSM: Hans Claessens Vlimmerseweg Vlimmeren GSM:

26

27

28

CHIRO VOSSELAAR INFOBROCHURE

CHIRO VOSSELAAR INFOBROCHURE CHIRO VOSSELAAR INFOBROCHURE 2014 2015 Algemene voorstelling Chiro, waar staan we voor? Chiro is meer dan de wekelijkse zondagnamiddag, voor ons is het een manier van leven. We vatten onze chirodroom

Nadere informatie

Infobrief Pallieters. Wie is de leiding? De zondag

Infobrief Pallieters. Wie is de leiding? De zondag Infobrief Pallieters Wie is de leiding? De leiding van de Pallieters is een 5-koppig team dat op zondag steeds paraat staat voor uw Pallieterke. Wij zijn ook het aanspreekpunt voor al uw vragen: zondag

Nadere informatie

Elke zondagmiddag, tenzij anders meegedeeld in de agenda (Het Pimpernelleke, door de leiding of op onze site http://www.chiropimpernel.

Elke zondagmiddag, tenzij anders meegedeeld in de agenda (Het Pimpernelleke, door de leiding of op onze site http://www.chiropimpernel. Deze folder is bedoeld om je te laten kennismaken met de chirowerking, zowel met onze chiro als met het gewest en chiro nationaal. Ook vind je in deze folder wat meer uitleg over de verzekering en over

Nadere informatie

CHIRO KRISTAL. Stabroek. infobrochure.

CHIRO KRISTAL. Stabroek. infobrochure. CHIRO KRISTAL Stabroek infobrochure www.chirokristal.be Beste ouders, De start van het CHIROjaar vinden we het juiste moment om een infofolder uit te brengen. Wij, de leiding, vinden het belangrijk dat

Nadere informatie

CHIRO WINGENE STELT VOOR: Jomeetje. Nieuwsbrief voor leden en ouders van Chiro Jokwy-Mekwy

CHIRO WINGENE STELT VOOR: Jomeetje. Nieuwsbrief voor leden en ouders van Chiro Jokwy-Mekwy CHIRO WINGENE STELT VOOR: Jomeetje Nieuwsbrief voor leden en ouders van Chiro Jokwy-Mekwy Dit jomeetje is voor: België-Belgique P.B. 8750 Wingene 3/8910 Verschijnt tweemaandelijks; 18de jaargang 2014-2015

Nadere informatie

WELKOM IN DE CHIRO! EEN KLEINE GIDS VOOR OUDERS VAN NIEUWE LEDEN. CONTACT Chirojeugd Vlaanderen Kipdorp Antwerpen. Meer info? Check chiro.be.

WELKOM IN DE CHIRO! EEN KLEINE GIDS VOOR OUDERS VAN NIEUWE LEDEN. CONTACT Chirojeugd Vlaanderen Kipdorp Antwerpen. Meer info? Check chiro.be. CONTACT Chirojeugd Vlaanderen Kipdorp 30 2000 Antwerpen Meer info? Check chiro.be. WELKOM IN DE CHIRO! EEN KLEINE GIDS VOOR OUDERS VAN NIEUWE LEDEN 4 WELKOM IN DE CHIRO! WELKOM IN DE CHIRO! 5 Een plek

Nadere informatie

Beste ouders en leden,

Beste ouders en leden, t Patotterke Beste ouders en leden, Hier is dan ons laatste patotterke van het jaar. Je kan hier weer alle info in terug vinden die je nodig hebt. Indien je nog vragen hebt over iets dan kan je ons zeker

Nadere informatie

Beste ouders, liefste kindjes.

Beste ouders, liefste kindjes. Beste ouders, liefste kindjes. Jullie denken er blijkbaar aan om lid te worden van Chiro Ganshoren, maar zitten nog met een aantal vragen. Uiteraard kunnen jullie hiervoor steeds terecht bij de leidingsploeg,

Nadere informatie

4 mei. Jarigen van de maand mei

4 mei. Jarigen van de maand mei Temporterke mei Groepsnieuws: Heeft u een vraag? Dat kan altijd! Stuur een e-mail naar groepsleiding@chirotempo.be (Deze mail komt terecht bij Shauni&Wonne) of spreek op zondag iemand van de leidingsploeg

Nadere informatie

Chiro Hekeko 2013-2014

Chiro Hekeko 2013-2014 Chiro Hekeko 2013-2014 Praktische informatie www.chirohekeko.be info@chirohekeko.be www.facebook.com/chirohekeko Chiro Hekeko Overwinningstraat 96 3010 Kessel-Lo Welkom! Beste Chirovrienden en ouders,

Nadere informatie

Chiro Budingen 2011 2012

Chiro Budingen 2011 2012 Chiro Budingen 2011 2012 Beste vrienden, Het geweldig jaar is weer begonnen, zeker na zo een spetterende startdag. De kriebels zijn waarschijnlijk boven gekomen. Om jou verder te helpen, in dit geweldig

Nadere informatie

Chiro Hekeko 2015-2016

Chiro Hekeko 2015-2016 Chiro Hekeko 2015-2016 Praktische informatie www.chirohekeko.be info@chirohekeko.be www.facebook.com/chirohekeko Chiro Hekeko Overwinningstraat 96 3010 Kessel-Lo Welkom! Beste Chirovrienden en ouders,

Nadere informatie

CHIRO JEUGDDROOM. KratSKE

CHIRO JEUGDDROOM. KratSKE CHIRO JEUGDDROOM KratSKE INFORMATIE INSCHRIJVING EN LIDGELD De eerste zondag van een nieuw lid noteren we alle nodige contactinformatie. Enkele weken later komt de leiding eventjes langs om het lidgeld

Nadere informatie

PLAY-LIST WAAROM LEIDING WORDEN

PLAY-LIST WAAROM LEIDING WORDEN PLAY-LIST WAAROM LEIDING WORDEN Onderwerp(en): Doelgroep: Duur: Preleidingsvorming Aspi s en andere leden die leiding worden 5 minuten per vraag + 5 minuten per opdracht + nabespreking Contactpersoon:

Nadere informatie

Gekrabbeld. We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe. grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we

Gekrabbeld. We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe. grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we ! 2 Gekrabbeld Hallo chirowieten en ouders We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we mochten weer tal van nieuwe leden verwelkomen. Hopelijk

Nadere informatie

Meisjeschiro Okapi Kortessem

Meisjeschiro Okapi Kortessem Meisjeschiro Okapi Kortessem Infobrochure 2015-2016 Wat? Elke zondag, van 14u00 tot 17u00, staat er een enthousiaste leidingsploeg klaar die met de leden allerlei leuke activiteiten doet: bosspelen, knutselen,

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Sikamberke. Januari 2013

Sikamberke. Januari 2013 Sikamberke Januari 2013 Wij wensen alle leden, ouders, leiders en Chirosympathisanten een spetterend 2013! We gaan weer voor een jaar vol Chiroplezier! We geven er samen een lap op! Karen De Waele Hoofdleidster

Nadere informatie

Aantal enquêtes 70 60 50 40 30 20 10 0 Gemaakt Teruggekregen 2

Aantal enquêtes 70 60 50 40 30 20 10 0 Gemaakt Teruggekregen 2 Chiro Liezele Aantal enquêtes 7 3 1 Gemaakt Teruggekregen Enquête Chiro Liezele 3 Aantal leden 9 8 7 3 1 Wie vult de enquête in? 3 1 1 Mama Papa Samen Prijs lidgeld 3 3 1 1 Te duur Goed Te weinig Blanco

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

Chiromeisjes Westmeerbeek Mgr Raeymaekersstraat 19 2235 WESTMEERBEEK INFOBROCHURE

Chiromeisjes Westmeerbeek Mgr Raeymaekersstraat 19 2235 WESTMEERBEEK  INFOBROCHURE Chiromeisjes Westmeerbeek Mgr Raeymaekersstraat 19 2235 WESTMEERBEEK www.chiro-westmeerbeek.be INFOBROCHURE GOEIEDAG! Mag ik bij de Chiro? Is mijn chiropull gestreken? Wie staat in leiding bij mijn zoon/dochter?

Nadere informatie

OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP:

OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP: Evenementenblaadje Het is de maand mei, dat betekent dat we gaan kunnen aftellen naar het kamp! Maar eerst nog twee maanden boordevol plezier. En mei belooft een feestmaand te worden! Wat we gaan doen

Nadere informatie

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd ProJOP jeugdwerk VPKB 40 Days stilstaan in de 40 dagentijd Hey! Voor je ligt 40 Days. De veertigdagentijd is de periode waarin we uitkijken naar Pasen, het feest van Jezus opstanding. Onderweg lezen we

Nadere informatie

Beste ouders. Indien u toch nog met vragen zit, kan u contact opnemen via groepsploeg@gmail.com. Beste ouders

Beste ouders. Indien u toch nog met vragen zit, kan u contact opnemen via groepsploeg@gmail.com. Beste ouders Agenda: 6-8/11: Leidingsweekend Tak van dienst: 24/10: Verkenners 31/10: JIN Het Schilderhofke Jaargang: 2015-2016 Redactie: Eline Debrock Mail: groepsleiding@schilderhof.be Website: www.schilderhof.be

Nadere informatie

Welkom. Data. Opendeurweekend jongenschiro

Welkom. Data. Opendeurweekend jongenschiro Het Informatiefke Welkom Beste chirovrienden, Na een lange vakantie met veel goed weer en een supertof kamp is jammer genoeg het schooljaar terug begonnen. Maar niet getreurd, want dat betekent natuurlijk

Nadere informatie

't Patotterke Info- en programmaboekje van Chiro Coloma; verschijnt 3x per jaar trimester

't Patotterke Info- en programmaboekje van Chiro Coloma; verschijnt 3x per jaar trimester 't Patotterke Info- en programmaboekje van Chiro Coloma; verschijnt 3x per jaar trimester 3 2016-2017 Check zeker onze facebookpagina en website voor nieuwtjes Beste ouders en leden, Dit is het laatste

Nadere informatie

Hey Allerliefste speelclubbertjes! Zoals jullie al hebben gemerkt is het enkel Shana dat deze maand leiding gaat geven aan jullie wilde bende!

Hey Allerliefste speelclubbertjes! Zoals jullie al hebben gemerkt is het enkel Shana dat deze maand leiding gaat geven aan jullie wilde bende! SIKAMBERKE Hey Allerliefste speelclubbertjes! Zoals jullie al hebben gemerkt is het enkel Shana dat deze maand leiding gaat geven aan jullie wilde bende! Maar geen zorgen binnen een paar weken zijn we

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

1. Voorwoord. Hey beste ouders en leden,

1. Voorwoord. Hey beste ouders en leden, Algemeen informatieboekje 2016-2017 1. Voorwoord Hey beste ouders en leden, Welkom in het nieuwe werkingsjaar dat, zoals elk jaar, vol zit met geweldige Chirozondagen, maar er zijn ook nog anderen dingen

Nadere informatie

Temporterke februari. de computer uitschakelen en naar de Chiro gaan!

Temporterke februari. de computer uitschakelen en naar de Chiro gaan! Temporterke februari de computer uitschakelen en naar de Chiro gaan! Groepsnieuws: Heeft u een vraag? Dat kan altijd! Stuur een e-mail naar groepsleiding@chirotempo.be (Deze mail komt terecht bij Shauni&Wonne)

Nadere informatie

FEBRUARI 2016. Chiro-uren. Reservekledij

FEBRUARI 2016. Chiro-uren. Reservekledij FEBRUARI 2016 Chiro-uren Speelclub: 14u tot 17u Rakkers: 14u tot 17u Toppers: 14u tot 18.30u Kerels: 14u tot 18.30u Aspiranten: 14u tot 19u Reservekledij Het is aangeraden om elke zondag reservekledij

Nadere informatie

9 maart Jeugddag!

9 maart Jeugddag! TEMPORTERKE MAART! 9 maart 2014 - Jeugddag! Op 9 maart is het jeuggdag! Jeugddag? Wat is dat? Wel: dat leggen we even uit.. J Vorig schooljaar kwam er op de Jeugdraad van Ekeren het idee om eens een activiteit

Nadere informatie

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd 53 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd heeft. P Ik begin steeds beter te begrijpen dat het heel bijzonder is dat ik een kind van God, mijn

Nadere informatie

OKTOBER 2015. Chiro-uren. Reservekledij

OKTOBER 2015. Chiro-uren. Reservekledij OKTOBER 2015 Chiro-uren Speelclub: 14u tot 18u Rakkers: 14u tot 18u Toppers: 14u tot 18.30u Kerels: 14u tot 18.30u Aspiranten: 14u tot 19u Reservekledij Het is aangeraden om elke zondag reservekledij mee

Nadere informatie

Groepspraatje. Beste leden, ouders en symphatisanten

Groepspraatje. Beste leden, ouders en symphatisanten Groepspraatje Beste leden, ouders en symphatisanten Eerst en vooral wilt heel de leidingsploeg van Mooibos- Lievens U een fantastsich en spetterend 2012 wensen en dat u goed gevierd heeft. Ik kan u al

Nadere informatie

Chiro Hekeko

Chiro Hekeko Chiro Hekeko 2018-2019 Praktische informatie www.chirohekeko.be info@chirohekeko.be www.facebook.com/chirohekeko Overwinningstraat 96 3010 Kessel-Lo Welkom! Beste Chirovrienden en ouders, Dit boekje verzamelt

Nadere informatie

Programmaboekje September Oktober November

Programmaboekje September Oktober November Programmaboekje September Oktober November Algemene informatie Chiro is van 14u30 tot 17u30. Tijdens zomeruur is het voor Keti en Aspi van 14u30 tot 18u00. Wij hopen alle leden minstens éénmaal per maand

Nadere informatie

CHIRO SLORATOKELS

CHIRO SLORATOKELS CHIRO SLORATOKELS 2017-2018 www.sloratokels.be AFDELINGEN Omdat meer volk altijd beter is, besloten we enkele jaren terug de jongste groepen samen te gooien. Op deze manier krijgen we grotere groepen,

Nadere informatie

MAANDLIJST. Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI

MAANDLIJST. Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI MAANDLIJST Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI Algemene informatie vrij! Ons kamp zal dit jaar doorgaan in Aarschot van 2 tot 11 augustus dus hou deze data zeker Heb je nog geen sjaaltje, t-shirt

Nadere informatie

-

- -Www.chirozuienkerke.be- 20 2 19 Met dank aan onze sponsors Lieve Chirowietjes en ouders Alweer een nieuw Chirojaar voor de deur. En wat voor een jaar! We kunnen ook dit jaar gebruik maken van onze prachtige

Nadere informatie

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!!

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!! Liefste leden en ouders, Een nieuw scoutsjaar staat weer voor de deur. Wellicht is er enorm genoten van een verlof met temperatuurstijgingen en -dalingen, maar de leden hebben vooral genoten van het fantastische

Nadere informatie

CHIRO SINT-BARTEL GERAARSBERGEN HEET JE VAN HARTE WELKOM!

CHIRO SINT-BARTEL GERAARSBERGEN HEET JE VAN HARTE WELKOM! Verhaal- CHIRO SINT-BARTEL GERAARSBERGEN HEET JE VAN HARTE WELKOM! Onze chiro bestaat uit twee groepen: de meisjes- en de jongenschiro We willen jullie graag dit boekje aanbieden. Het is een gelegenheid

Nadere informatie

STAAT ER WEER! Infoboekje

STAAT ER WEER! Infoboekje STAAT ER WEER! Infoboekje 2013 2014 WELKOM Na een spetterend kamp maakt de leiding zich klaar voor alweer een nieuw KLJ-jaar vol plezier, fun en leuke activiteiten. In dit boekje vinden jullie alle informatie

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste ouders, leden en sympathisanten, De maand februari was een groot succes want begin februari hadden we nog een deeltje van het fantastische techniekenweekend.

Nadere informatie

Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be

Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be Hallo beste KLJ ers, Het tweede deel van ons KLJ-jaar is al een tijdje van start gegaan, de koudste periode van de winter is voorbij en de

Nadere informatie

Deze handreiking is van:

Deze handreiking is van: 9 lessen over het volgen van Jezus Deze handreiking is van: Deze cursus is geschreven Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen. Ten behoeve van de kinderstudiegroepen voor de bovenbouw Gebruikte

Nadere informatie

24e jaargang, uitgave 3; VU Lodewijk en Lotte

24e jaargang, uitgave 3; VU Lodewijk en Lotte Liefste leden Welkom in het allerlaatste chiraske, ongelooflijk hoe snel het chirojaar gaat. Dit is waarschijnlijk te danken aan de zotte, leuke, onvergetelijke momenten en zoals het spreekwoord luidt

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Chiro As-Niel 2014-2015 Boekje 1

Chiro As-Niel 2014-2015 Boekje 1 Chiro As-Niel 2014-2015 Boekje 1 Inleiding: Dit jaar zal er weer een bonte avond zijn. Deze zal doorgaan op zaterdag 18 april 2015. In de toekomst zal er om het jaar een bonte avond plaatsvinden en het

Nadere informatie

Inleiding. Inleefdag. Actie melk. Juni = examenmaand

Inleiding. Inleefdag. Actie melk. Juni = examenmaand MEI - JUNI Inleiding Jammer, maar helaas.. We zijn aan het laatste boekje van het jaar. Wel volgt er binnenkort nog een superzalig kampboekje met alle informative die jullie nodig hebben om op kamp te

Nadere informatie

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven.

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. Beginsituatie: De lln doen als inleiding op het project rond geloven en de kerkwandeling, een filosofisch gesprek. Er komen verschillende

Nadere informatie

Startjoleitje

Startjoleitje Startjoleitje 2015-2016 1 Inhoudstafel Voorblad 1 Inhoudstafel 2 Voorwoordje 3 agenda 3 Jaarthema 4 Verzekering 5 Website 6 Uniform 6 Banier 6 Speelclub 7 Kwiks 8 Rakkers 9 Tippers 10 Toppers 11 Tiptiens

Nadere informatie

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten,

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten, Groepspraatje Dag ouders en sympathisanten, Het scoutsjaar is nu wel echt begonnen, november is al de derde maand. Dit wil zeggen dan de leiding helemaal gerodeerd is, zowat alle leden ingeschreven zijn,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

Een zalig kerstfeest & een gelukkig nieuwjaar

Een zalig kerstfeest & een gelukkig nieuwjaar Een zalig kerstfeest & een gelukkig nieuwjaar Beste ouders, liefste leden en leiding, In dit briefje willen wij jullie vooral een voorspoedig, aangenaam, gelukkig, vrolijk en bovenal een met leuke Chiro-activiteiten

Nadere informatie

Lidgeld. Dus bijvoorbeeld:

Lidgeld. Dus bijvoorbeeld: Krabbels Nov/Dec Lidgeld Hoeveel kost het om je kind een fantastisch jaar bij de chiro te laten beleven? Je betaalt 30 om je kind in te schrijven, maar vanaf het 2de kind betaal je nog maar 25 (dus het

Nadere informatie

De Kierewieter. Editie 1

De Kierewieter. Editie 1 De Kierewieter Editie 1 Beste Kierewieters, Wat is het toch fijn om weer naar school te kunnen gaan: Oude vriendjes terug zien, van alles bij leren en goede puntjes behalen. Alhoewel het niet altijd zo

Nadere informatie

Als je t mij vraagt: CHIRO

Als je t mij vraagt: CHIRO Als je t mij vraagt: CHIRO Chirojeugd-Vlaanderen vzw Kipdorp 30 2000 Antwerpen [ Tel.] 03-231 07 95 [ Fax ] 03-232 51 62 [ E-mail ] info@chiro.be [ Site ] www.chiro.be GOEIEDAG Mag ik bij de Chiro? Is

Nadere informatie

Sikamberke September 2010

Sikamberke September 2010 Sikamberke September 2010 Hoofdleider Beste ouders en leden, Het Bivak is ondertussen al eventjes achter de rug, wat wil zeggen dat we met frisse moed en veel energie zijn begonnen aan een nieuw Chirojaar!

Nadere informatie

Weer of geen weer, de scouts gaat er steeds voor!!

Weer of geen weer, de scouts gaat er steeds voor!! Dag liefste scoutsvrienden! De maand februari gaat gepaard met enkele typische weerspreuken. We sommen ze graag even op: Al is de sprokkel nog zo fel, ze heeft vijf schone dagen wel. Is februari nat en

Nadere informatie

Goedendag! Ik, ik ben. Ben jij? En jij? Jij bent! nee. één. twee. drie. vier. vijf. zes. zeven. acht. negen. tien. Gaat het? Het gaat goed.

Goedendag! Ik, ik ben. Ben jij? En jij? Jij bent! nee. één. twee. drie. vier. vijf. zes. zeven. acht. negen. tien. Gaat het? Het gaat goed. Vocabulaire En Action 5 : Nederlans naar Frans Unité 1 Goedendag! Ik ben Ik, ik ben ja Ben jij? En jij? Jij bent! nee één twee drie vier vijf zes zeven acht negen tien Unité 2 Gaat het? Het gaat goed.

Nadere informatie

Info gekrabbeld. Uniform. Belangrijke data. Verjaardagen. Overzicht speelclub. Overzicht rakwi. Overzicht tito. Overzicht keti.

Info gekrabbeld. Uniform. Belangrijke data. Verjaardagen. Overzicht speelclub. Overzicht rakwi. Overzicht tito. Overzicht keti. Info gekrabbeld Uniform Belangrijke data Verjaardagen Overzicht speelclub Overzicht rakwi Overzicht tito Overzicht keti Overzicht aspi Groepsweekend Spaghetti- avond GEKRABBELD Hallo Chirowieten en ouders,

Nadere informatie

Stelt voor: 6 e jaargang Driejaarlijkse uitgave april 2014

Stelt voor: 6 e jaargang Driejaarlijkse uitgave april 2014 Stelt voor: 6 e jaargang Driejaarlijkse uitgave april 2014 Check ook nog regelmatig onze site voor extra informatie! Zondag 23 maart Geen chiro (leidingsweekend) Zondag 20 april Geen chiro Vrijdag 25 april

Nadere informatie

www.chiroganshoren.be Beste ouders en ketten Het nieuwe chirojaar gaat bijna weer van start. Dat betekent dat er de komende acht maanden weer wekelijks een nieuwe activiteit voor de ketten klaarstaat.

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

Inhoudstafel. Flupke april

Inhoudstafel. Flupke april FLUPKE APRIL Inhoudstafel De leiding van de maand: Thomas, Wouter Chirowinkel De Banier Tweede hands chirokledij vraag en aanbod Programma kristallekes Programma speelclub Speelclubweekend Programma rakwi

Nadere informatie

Maandlijst December Januari

Maandlijst December Januari Maandlijst December Januari Jaarthema 2013-2014 Algemene informatie - Zoals in de infobundel staat, zal de maandlijst enkel nog via onze site verkrijgbaar zijn (www.kljstrijtem.be). Moest dit een probleem

Nadere informatie

-Www.chirozuienkerke.be20

-Www.chirozuienkerke.be20 -Www.chirozuienkerke.be20 2 19 Met dank aan onze sponsors Lieve Chirowietjes en ouders Alweer een nieuw Chirojaar voor de deur. En wat voor een jaar! We starten met de opening van onze gloednieuwe Chalet.

Nadere informatie

300 AANDEEL 2011/020304-10/022

300 AANDEEL 2011/020304-10/022 startbedrag 300 AANDEEL 2011/020304-10/021 300 Je merkt dat er twee ribbels zijn die naar de Chiro moeten komen van hun ouders. Zij houden hun jas de hele dag aan en vragen voortdurend of het nog geen

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Informatie voor de ondernemer Nabestaandenverzekering Collectief voor zelfstandig ondernemers

Informatie voor de ondernemer Nabestaandenverzekering Collectief voor zelfstandig ondernemers collectieve NABESTAANDENVERZEKERING Informatie voor de ondernemer Nabestaandenverzekering Collectief voor zelfstandig ondernemers Uitkering(en) voor uw achterblijvende partner Nabestaandenverzekering Collectief

Nadere informatie

EEN FEESTJE ORGANISEREN

EEN FEESTJE ORGANISEREN EEN FEESTJE ORGANISEREN De cursus is bijna afgelopen. Je wil met de hele klas een feestje organiseren. Jullie bereiden in groep het feestje voor en schrijven een uitnodiging. Wat moet je doen? Dit is groepswerk.

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste leden, ouders, sympathisanten De eerst maand van het jaar is weeral voorbijgevlogen, januari was weer een topmaand weer enkele extra leden voor de jongste

Nadere informatie

Dit boekje is van:..

Dit boekje is van:.. Ik en mijn plan Dit boekje is van:.. Hallo, Jij bent cliënt bij SOVAK. Je hebt bij SOVAK een persoonlijk begeleider. Samen maak je afspraken over wat jij zelf doet en wat SOVAK doet. Die afspraken staan

Nadere informatie

CHIRO JEUGDDROOM. KratSKE

CHIRO JEUGDDROOM. KratSKE CHIRO JEUGDDROOM KratSKE INLEIDING 1001 nachten 1001, *Arabische nachten 1001, te gekke zotte chironachten dit jaar trekt Chiro Jeugddroom erop uit! We vliegen met z n allen naar het betoverende Agrabaah!

Nadere informatie

2015-2016. Voor meer info check www.chirosplinter.be!

2015-2016. Voor meer info check www.chirosplinter.be! 2015-2016 Voor meer info check www.chirosplinter.be! 1 Welkom in de Chiro! We heten je van harte welkom in Chiro Splinter! Reeds 60 jaar komen wij s zondags wekelijks bijeen en dat zal dit chirojaar niet

Nadere informatie

Welkom. Beste chirovrienden,

Welkom. Beste chirovrienden, Het Informatiefke Welkom Beste chirovrienden, Binnenkort is het weer zover. De zondag waar je al een heel jaar naar uitkijkt. Zeker de oudere afdelingen weten al waarover we het hebben, binnenkort is het

Nadere informatie

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af.

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af. Intro Met de docent Wat ga je doen in dit hoofdstuk? 1 Herhalen: je gaat herhalen wat je hebt geleerd in hoofdstuk 7, 8 en 9. 2 Toepassen: je gaat wat je hebt geleerd gebruiken in een situatie over werk.

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Lesbrief 30. Herhaling thema. Wat leert u in deze les? De woorden uit les 27, 28 en 29. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van:

Nadere informatie

NOVEMBER 2015. Winteruur. Beste ouders,

NOVEMBER 2015. Winteruur. Beste ouders, NOVEMBER 2015 Winteruur Beste ouders, Vanaf 8 november gaat ook bij de chiro het winteruur in. Dit wil zeggen dat de speelclub en de rakkers maar tot 5 uur chiro hebben. Voor alle andere groepen blijven

Nadere informatie

meest geweldige beslissing de basis van je hele business speels avontuur

meest geweldige beslissing de basis van je hele business speels avontuur Proficiat! Dit is de meest geweldige beslissing die je kon nemen om jouw business te doen uitgroeien van een zaadje (lees: passie) naar een tuin vol bloemen (lees : fulltime inkomen). Echt waar. Dit wordt

Nadere informatie

t Fikske Bonte dagen 2018 Chiro Rafiki doorheen de jaren 28 april 19u30 29 april - Tongerlo

t Fikske Bonte dagen 2018 Chiro Rafiki doorheen de jaren 28 april 19u30 29 april - Tongerlo t Fikske Bonte dagen 2018 Chiro Rafiki doorheen de jaren 28 april 19u30 29 april - 14u @PZ Tongerlo Inhoud Þ Bonte dagen Þ Een terugblik Þ Algemene info Þ Recreatie Þ Agenda Bonte dagen Bijna is het weer

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

Ik weet dat mijn gegevens anoniem zullen worden toegevoegd aan een databestand dat voor wetenschappelijke doeleinden gebruikt wordt.

Ik weet dat mijn gegevens anoniem zullen worden toegevoegd aan een databestand dat voor wetenschappelijke doeleinden gebruikt wordt. Hallo, Door deze vragenlijst in te vullen help je mee aan een onderzoek naar het leefklimaat op jouw groep. Hierbij gaat het om wat jij vindt van de ondersteuning van de medewerkers, de sfeer en wat je

Nadere informatie

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober Belangrijke data: 20 september: OVERGANG September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2015 De zomervakantie is weer bijna voorbij, september staat voor

Nadere informatie

Enthousiast september

Enthousiast september Enthousiast september Dag Chiromeisjes, Chirojongens en ouders, We hopen dat jullie allemaal genoten hebben van de startdag? We zijn nu helemaal klaar om er allemaal samen een fantastisch Chirojaar van

Nadere informatie

Praktisch: Beste ouders,

Praktisch: Beste ouders, Beste ouders, Om een idee te hebben hoe jullie over onze chirowerking denken, zouden we jullie willen vragen even deze enquête anoniem in te vullen. Op deze manier hopen we alle chiro-ouders te bereiken,

Nadere informatie

Niet veel mensen krijgen deze ziekte en sommige volwassenen hebben er vaak nog nooit van gehoord of weten er weinig vanaf.

Niet veel mensen krijgen deze ziekte en sommige volwassenen hebben er vaak nog nooit van gehoord of weten er weinig vanaf. Je leest waarschijnlijk dit boekje omdat je mama of papa of iemand anders speciaal in je familie Amyotrofische Lateraal Sclerose heeft. Het is een lang woord en het wordt vaak afgekort tot ALS. Niet veel

Nadere informatie

ADMIBUNDEL SOM- FONDS

ADMIBUNDEL SOM- FONDS ADMIBUNDEL SOM- FONDS Kan niet iedereen het lidgeld betalen? Lig je wakker van de kostprijs van kampen of activiteiten? Bereiken jullie voornamelijk blanke middenklasse en maakt dat je zorgen? Wat met

Nadere informatie

BenBenieuwd nr Pagina 1

BenBenieuwd nr Pagina 1 BenBenieuwd nr 1 2016-2017 Pagina 1 Inhoud VOORWOORD... 3 BRIEF AAN DE OUDERS... 4 KALENDER... 7 Leidingsweekend 1 23, 24 & 25 september 2016... 7 Christus Koning 20 oktober 2016... 7 Fakkeltocht 29 oktober

Nadere informatie

Maandlijst februari maart

Maandlijst februari maart Maandlijst februari maart Mededeling Beste ouders en leden Helaas moeten wij jullie meedelen dat wij de beslissing namen enkele personen uit de leidingsploeg te zetten. Dit wegens het niet naleven van

Nadere informatie

Ben ik verplicht om naar school te gaan? Kan de school mij als straf naar huis sturen? Kunnen we op school een leerlingenraad opstarten?

Ben ik verplicht om naar school te gaan? Kan de school mij als straf naar huis sturen? Kunnen we op school een leerlingenraad opstarten? Ben ik verplicht om naar school te gaan? Kan de school mij als straf naar huis sturen? Kunnen we op school een leerlingenraad opstarten? Zit je met een vraag over school? Of wil je weten wat je rechten

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

t Gymwaasken WOORDJE VAN Hallo allemaal,

t Gymwaasken WOORDJE VAN Hallo allemaal, t Gymwaasken WOORDJE VAN Hallo allemaal, Wie nu een kijkje gaat nemen in één van onze lessen, krijgt een heel ander beeld dan tijdens de rest van het jaar. Het is namelijk de laatste week voor onze turnshow.

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING. December

Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING. December Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING December Xaverius-St.Rita A21/46G December 2014 Dag beste ouders, leden en sympathisanten, Eerst en vooral willen wij

Nadere informatie

Infoboekje 2013-2014. Chiro Tel Aviv Scheldewindeke Sportstraat 2, 9860 Scheldewindeke. info@chirotelaviv.be

Infoboekje 2013-2014. Chiro Tel Aviv Scheldewindeke Sportstraat 2, 9860 Scheldewindeke. info@chirotelaviv.be - 1 - Infoboekje 2013-2014 Chiro Tel Aviv Scheldewindeke Sportstraat 2, 9860 Scheldewindeke info@chirotelaviv.be - 2 - www.chirotelaviv.be - 3 - Wie kan aansluiten? Alle meisjes vanaf het eerste leerjaar.

Nadere informatie