Naslag voor de security issues uit de game

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Naslag voor de security issues uit de game"

Transcriptie

1 Naslag voor de security issues uit de game Issue Advies Denk goed na waar je gevoelige informatie neerzet. Bij voorkeur op de beheerde netwerkomgeving van de instelling: die is beveiligd en wordt automatisch gebackupt. Back-up Bij opslag op eigen apparatuur is de beveiliging je eigen verantwoordelijkheid. Gevoelige informatie hoort zeker niet op een gratis clouddienst. Een (private of hybride) community site is een mogelijke oplossing. Mobiele media als USB-sticks en externe harddisks zijn niet per definitie veilig voor onbevoegde toegang. Als Robert gevoelige informatie wil opslaan en er niet steeds over wil nadenken wat hij opslaat, dan is het slim als hij encryptiesoftware gebruikt die bij dat soort apparaten vaak wordt meegeleverd. Om de mogelijke gevoeligheid van informatie te bepalen is deze in te delen in een aantal groepen: Publiek (de etalage), intern binnen de hele instelling, alleen toegankelijk voor een afdeling/groep/project en strikt vertrouwelijk. Classificeren gegevens Denk bij de laatste categorie aan examenvragen, salarisgegevens, correspondentie over aanstelling of ontslag en gegevens uit de verzuimregistratie. Bijzondere persoonsgegevens, zoals kopieën van identiteitsbewijzen, gegevens over etniciteit, religie en dergelijke mogen alleen voor specifieke doelen en onder strenge beveiligingsvoorwaarden worden verzameld. Daarvoor is doorgaans toestemming van het College Bescherming Persoonsgegevens nodig.

2 Wees alert op mails met valse virusscanners: dit is geen echte waarschuwing maar malware. Het programma doet zich voor als een virusscanner maar is eigenlijk zelf een virus. Het is noodzakelijk om altijd, bij voorkeur automatisch, de belangrijkste software en besturingssysteem te updaten van computers die je zelf beheert. Systemen die door de ICT-afdeling beheerd worden zullen dat in de regel automatisch doen. De zogenaamde virusscanner En het is verstandig om niet op vreemde meldingen van onbekende software in te gaan. Bel bij twijfel de helpdesk. Bij het weggaan van de werkplek is het riskant om je scherm of eigen mobiele apparaten (tablets, smartphones etc.) open te laten liggen zonder screensaver en wachtwoord. Iemand kan de PC gebruiken om informatie te lezen die niet voor hem/haar is bedoeld, iets publiceren, ergens op abonneren, gevoelige informatie kopiëren en andere dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Het gaat overigens niet alleen om digitale informatie: afgedrukte gegevens kunnen net zo vertrouwelijk of gevoelig zijn! Gevoelige informatie op de werkplek werkplek Een wachtwoord opschrijven en ophangen is hetzelfde als een sleutel onder de mat! Het laten slingeren van persoonlijke spullen is ook geen visitekaartje voor de afdeling. De meeste gratis online tools en web-apps zijn niet geschikt voor gevoelige data. Het is bijvoorbeeld niet bekend waar de gegevens terechtkomen, wie de eigenaar van die gegevens is en wat die er mee zal gaan doen. Bovendien, bij beëindiging van de online dienst gaan de gegevens misschien verloren. Gratis online enquêtetools gebruiken Gratis betekent vaak later toch betalen. Of de inkomsten komen uit advertenties en dergelijke en dan is de gebruiker zelf het product. Vraag je af waarom een dienst gratis is: de leverancier moet er immers toch van bestaan?

3 Gebruikersnaam en wachtwoord zijn strikt persoonlijk. Elke medewerker is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen account. Afgeven is dus niet aan de orde: niet persoonlijk, niet via mail en niet via de telefoon. Inloggegevens delen Inloggegevens telefonisch doorgeven Mail van vertrouwde instantie Melden kwetsbaarheden Onbekende in beperkt toegankelijke ruimte Er zijn misschien uitzonderlijke situaties, zoals bij het overlijden van een collega. In zo n geval is er doorgaans een protocol waarin expliciet de voorwaarden zijn vastgelegd. Het is raadzaam nooit zomaar inloggegevens te delen met iemand. Het is verstandig om even door te vragen, bijvoorbeeld vragen wie zijn leidinggevende is. Als het echt een collega is kan je dit melden bij de leidinggevende. Als je niet zeker weet of je een mail vertrouwt, kun je het beste de afzender verifiëren via een ander medium. Je kunt dat doen door de website van de afzender op internet te zoeken (dus niet via de link in de mail!) en contact op te nemen, eventueel telefonisch of via het mailadres op de website zelf. Het is belangrijk dat mogelijke kwetsbaarheden of bedreigingen direct gemeld worden. Dat kan binnen het eigen organisatieonderdeel of bij de Security Officer of de instellings-cert (CSIRT). Zones in gebouwen waarvoor sleutels of pasjes nodig zijn, zijn per definitie niet openbaar toegankelijk. Aanspreken of melden is beter dan aannemen dat het wel goed zal zijn. Als er dingen gebeuren met je accounts die je zelf niet hebt gedaan, betekent dit dat je digitale identiteit in handen van anderen is. Vaak komt dat via opgelopen besmettingen. Kwaadwillenden hebben waarschijnlijk meer afgevangen dan alleen je facebook wachtwoord. Onwenselijke post, account gehackt Het is dus verstandig om alle accounts die hij gebruikt te voorzien van een nieuw wachtwoord. Ook kan hij het beste zijn computers en/of laptops grondig laten controleren.

4 Voordat je een pc weggeeft moet je ervoor zorgen dat deze volledig geschoond is. Formatteren is niet genoeg, dan is nog veel informatie te herstellen. Oude computer wegdoen Met een eraser-programma wordt alle data onbruikbaar. Minder duurzaam maar wel effectief: met een hamer de harde schijf vernietigen. Persoonsgegevens zijn alle gegevens die te herleiden zijn tot een natuurlijke persoon. Aan de beveiliging en het werken met persoonsgegevens zijn strenge wettelijke eisen gesteld. Persoonsgegevens Verwerken van deze gegevens is pas toegestaan als aan alle eisen voldaan is. Zo moeten bijvoorbeeld passende beveiligingsmaatregelen zijn getroffen. De Functionaris Gegevensbescherming van de instelling moet daarom vooraf op de hoogte gesteld zijn van voorgenomen verwerking van persoonsgegevens. Phishing Phishing is er in vele soorten en maten, soms verpakt in bedrieglijk echt lijkende spam (met een aantrekkelijke link). Soms staat je eigen naam in de aanhef. De mails zijn schijnbaar afkomstig van de helpdesk, het service center van KPN, de bank, de belastingdienst enz. Deze instellingen zullen echter NOOIT via mail om accountgegevens vragen. Incidenteel vindt het vissen naar informatie telefonisch plaats. Phishing en andere termen Het is verstandig om enigszins bekend te raken met kwetsbaarheden en veilige werkwijzen om zo je eigen identiteit en gegevens te beschermen.

5 Hoe langer en meer variatie in tekens hoe beter. Je kunt bijvoorbeeld de eerste letters gebruiken uit een wachtzin, een songtekst of een spreekwoord. Je kunt dit combineren met een teken en een zinvol getal verzinnen. Of ze verzint een ander ludiek systeem. Van belang is dat het wachtwoord eenvoudig te onthouden is zodat je het niet hoeft op te schrijven. Er zijn ook digitale kluisjes of sleutelhangers die je kunt gebruiken om wachtwoorden in op te slaan (bijvoorbeeld KeePass, LastPass). Sterk wachtwoord Zorg dat je wachtwoord overal uniek is en dat er geen logisch algoritme is toegepast. Houd je inloggegevens voor de informatievoorziening op het werk liever gescheiden van je privégegevens. Tentamenfraude Toegangsrechten Als de buitenwereld niet meer kan vertrouwen op de waarde van behaalde studieresultaten en diploma s, is dat schadelijk voor de reputatie van de instelling en van de personen die op legitieme wijze een diploma hebben verkregen. Uiteindelijk kan de financiële schade in de miljoenen lopen. Bij het krijgen van een nieuwe functie is het belangrijk dat speciale rechten en bevoegdheden worden ingetrokken. Je moet hier zelf ook alert op zijn en actie ondernemen om zijn rechten te laten aanpassen. Het hebben van onnodige rechten kan je op enig moment ook in de problemen brengen. Het is belangrijk om systeem en applicaties up-to-date te houden. Kwaadwillenden gebruiken kwetsbaarheden om bijvoorbeeld een virus te installeren, of een keylogger (daarmee kan men op afstand gebruikersnaam, wachtwoord en bankgegevens meelezen) of andere kwaadaardige software. Updates Er worden voortdurend beveiligingsupdates uitgebracht, die de systemen automatisch kunnen installeren. Maar dat moet dan wel ingeschakeld zijn. (Er zijn tools die daarbij kunnen helpen: denk aan ).

6 Usb-stick Een gevonden usb-stick moet je nooit zonder meer in een computer doen. Het is immers niet je eigendom. Bovendien kan de stick een virus bevatten. Als het op je werk gebeurt (of in ieder geval in de buurt), kun je de stick het beste naar een balie voor gevonden voorwerpen of helpdesk brengen. Daar kunnen ze dit verder afhandelen. De veiligste manier om buiten de deur te werken is natuurlijk om geen gevoelige informatie te gebruiken in een publieke omgeving. Als je dat dan toch doet, moet je ervoor zorgen, dat je in ieder geval werkt met een beveiligde laptop en via een beveiligd wifi met VPN. Veilig werken buiten de deur Als je gebruik maakt van wifi en geen wachtwoord hoeft in te vullen, dan is de verbinding niet beveiligd. Iemand anders kan dan meekijken of het verkeer onderscheppen. Als je wel een wachtwoord moet invullen, dan moet je nagaan of je wachtwoord en accountgegevens versleuteld over de lijn gaan. Controleer ook altijd of het wifi netwerk echt van de betreffende instelling is. Er worden soms folders verspreid van wifi netwerken met een wachtwoord en dan lijkt het alsof het van de organisatie is waar je op dat moment bent.

Hoe om te gaan met gevaren van internet.

Hoe om te gaan met gevaren van internet. Hoe om te gaan met gevaren van internet. Ben te Kulve 26-10-2017 https://www.alertonline.nl/ https://veiliginternetten.nl/ http://www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/boefproof Maak je computer schoon Dat

Nadere informatie

Wees veilig & beveiligd

Wees veilig & beveiligd Wees veilig & beveiligd Veilig internetten 10 VUISTREGELS 1 Installeer een antivirusprogramma op je computer, tablet en mobiele telefoon Schakel automatische updates en firewall in Scan maandelijks je

Nadere informatie

Op reis naar het buitenland. Veiligheidsrisico s onderweg

Op reis naar het buitenland. Veiligheidsrisico s onderweg Op reis naar het buitenland Veiligheidsrisico s onderweg 1 Binnenkort gaat u voor uw werk naar het buitenland. Zakelijke reizen naar het buitenland brengen spionagerisico s met zich mee. Ditzelfde geldt

Nadere informatie

Privacy staat voorop!

Privacy staat voorop! Presentatie AVG Algemene Verordening Gegevensbescherming & veilig werken Privacy staat voorop! Persoonsgegevens komen in vele vormen binnen de organisatie voor Privacy gaat iedereen wat aan (Privacy Zeker)

Nadere informatie

Herkennen van phishing-mails, cryptolockers en hoaxen. Bart Denys Karel Titeca 12 juni 2018

Herkennen van phishing-mails, cryptolockers en hoaxen. Bart Denys Karel Titeca 12 juni 2018 Herkennen van phishing-mails, cryptolockers en hoaxen Bart Denys Karel Titeca 12 juni 2018 Wie zijn wij Karel Titeca Verantwoordelijke Communicatie, Servicepunt & Opleiding bij ICTS Géén security-expert

Nadere informatie

Whitepaper: Online merkbeveiliging. Stationsplein EX Hilversum +31 (0)

Whitepaper: Online merkbeveiliging. Stationsplein EX Hilversum +31 (0) Whitepaper: Online merkbeveiliging Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 531 1115 Bescherm je merk- en klantgegevens online Merkbescherming online doe je door jouw merk, productnamen en daarnaast

Nadere informatie

GEDRAGSCODE DIGITALE MEDIA WOONSTAD ROTTERDAM

GEDRAGSCODE DIGITALE MEDIA WOONSTAD ROTTERDAM GEDRAGSCODE DIGITALE MEDIA WOONSTAD ROTTERDAM 30-07-2018 1 INHOUD Inleiding 3 1 Gedragsregels 4 2 Naleving van de code 6 2 INLEIDING Wat zijn digitale media? Onder digitale media verstaat Woonstad Rotterdam

Nadere informatie

In dit soort s wordt gevraagd naar inloggegevens, SOFI-nummers en/of creditcardgegevens.

In dit soort  s wordt gevraagd naar inloggegevens, SOFI-nummers en/of creditcardgegevens. Product omschrijving Veilig internetten Phishing Wat is phishing en wat doet het? Phishing is erop gericht gegevens te achterhalen door gebruik te maken van mails, websites of zelf een telefoontje, dat

Nadere informatie

geheimen van online zelfverdediging

geheimen van online zelfverdediging geheimen van online zelfverdediging DR. Marc INHOUD Laat je niet belazeren! ➊ Houd uw beveiligingscodes geheim. ➋ Zorg ervoor dat uw bankpas nooit door een ander gebruikt wordt. ➌ Zorg voor een goede beveiliging

Nadere informatie

Computerveiligheid. Welkom

Computerveiligheid. Welkom Computerveiligheid Welkom 14 november 2013 1 Planning 19:15 Ontvangst 19:30 Lezing computer veiligheid 20:30 Het beantwoorden van vragen 21:30 Afsluiting 2 Onderwerpen Virussen Updates Wachtwoorden Spam

Nadere informatie

Deze negen tips besparen je een hoop ellende

Deze negen tips besparen je een hoop ellende Contact: Lieke Maalderink 020 670 22 32 Maart 2015 Hoe voorkom je phishing en andere veel voorkomende vormen van betaalfraude? Phishing is een vorm van internetfraude waarbij fraudeurs op verschillende

Nadere informatie

Aan het eind van alle lesbrieven ben je digiveilig en mediawijs: je weet dan hoe je veilig moet omgaan met je computer en het internet.

Aan het eind van alle lesbrieven ben je digiveilig en mediawijs: je weet dan hoe je veilig moet omgaan met je computer en het internet. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Lesbrief 1 Inleiding Digiveilig en Mediawijs Aan het eind van alle lesbrieven ben je digiveilig en mediawijs: je weet dan hoe je veilig moet omgaan met je computer en het internet.

Nadere informatie

Gebruik tweefactorauthenticatie

Gebruik tweefactorauthenticatie Gebruik tweefactorauthenticatie Overweeg een wachtwoordmanager, simpele wachtwoorden zijn onveilig Factsheet FS-2015-02 versie 1.0 24 maart 2015 Accounts worden beveiligd door middel van een gebruikersnaam

Nadere informatie

Internetcafé Mei - Veilig PC Gebruik

Internetcafé Mei - Veilig PC Gebruik Spam/Nepmail Internetcafé Mei - Veilig PC Gebruik Gevaren Spyware Cookies Hacking Identiteitsroof Virus Diefstal Phishing Overmacht 100% Veilig PC Gebruik? Definities Virus - Computerprogramma wat zichzelf

Nadere informatie

THUIS VEILIG INTERNETTEN WWW.ICTKEURMERK.NL

THUIS VEILIG INTERNETTEN WWW.ICTKEURMERK.NL THUIS VEILIG INTERNETTEN WWW.ICTKEURMERK.NL INLEIDING INHOUD Internet is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Sinds de introductie ervan is er dan ook veel veranderd en de mogelijkheden worden

Nadere informatie

TRAINING: VEILIGHEID AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: VEILIGHEID

TRAINING: VEILIGHEID AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: VEILIGHEID TRAINING: VEILIGHEID TRAINING VEILIGHEID Bij deze training hoort de Factsheet Veiligheid. Lees deze eerst en gebruik deze bij de training. In de training over Veiligheid leer je hoe je veiliger om kunt

Nadere informatie

INFORMATIEBEVEILIGING VOOR WEBWINKELS

INFORMATIEBEVEILIGING VOOR WEBWINKELS INFORMATIEBEVEILIGING VOOR WEBWINKELS HANDIGE CHECKLISTS In deze whitepaper bieden we u tips en checklists die kunnen bijdragen aan een optimale beveiliging van zowel uw eigen data als die van uw klanten.

Nadere informatie

Bewustwording en awareness TIPS EN HANDVATTEN OM HET RISICO OP EEN DATALEK TE VERKLEINEN

Bewustwording en awareness TIPS EN HANDVATTEN OM HET RISICO OP EEN DATALEK TE VERKLEINEN Bewustwording en awareness TIPS EN HANDVATTEN OM HET RISICO OP EEN DATALEK TE VERKLEINEN Helaas, 100% beveiliging bestaat niet. Kwetsbaarheden veranderen dagelijks en hackers zitten niet stil. Een datalek

Nadere informatie

1. Uw tablet beveiligen

1. Uw tablet beveiligen 11 1. Uw tablet beveiligen Het risico op virussen of andere schadelijke software (malware genoemd) is bekend van pc s. Minder bekend is dat u ook op een tablet met malware geconfronteerd kan worden als

Nadere informatie

Bewustwording van phishing Benodigde tijd voor voltooiing: 3-5 minuten (ongeveer)

Bewustwording van phishing Benodigde tijd voor voltooiing: 3-5 minuten (ongeveer) Bewustwording van phishing Benodigde tijd voor voltooiing: 3-5 minuten (ongeveer) Information Security and Risk Management (ISRM) McKesson Europe AG Wat is phishing Phishing is wanneer mensen proberen

Nadere informatie

Informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging Informatiebeveiliging Praktische adviezen voor informatiebeveiliging waarmee je gelijk aan de slag kunt. Digitaal, maar ook op de werkvloer, thuis of op locatie bij een klant. Uitgave mei 2018 Totaal ontzorgd

Nadere informatie

Welkom. Veiligheid en Samenleving Q4 2014

Welkom. Veiligheid en Samenleving Q4 2014 Welkom Veiligheid en Samenleving Q4 2014 Veiligheid en samenleving Voel jij je veilig online? Is je computer beveiligd? Is je antivirussoftware wel up-to-date? Wat is echt een goed wachtwoord? Herken een

Nadere informatie

Databeveiligingsmaatregelen voor verenigingen

Databeveiligingsmaatregelen voor verenigingen Databeveiligingsmaatregelen voor verenigingen Fysieke toegang... 2 Toegangsrechten/autorisatie... 2 Netwerkbeveiliging... 2 Verenigingswifi-netwerk... 2 Beheer van IT-middelen... 2 Toegang tot IT... 3

Nadere informatie

Checklist cybersecurity. Voorkom dat uw bedrijf de aandacht trekt van een cybercrimineel en check hoe u uw bedrijf online het beste beveiligt.

Checklist cybersecurity. Voorkom dat uw bedrijf de aandacht trekt van een cybercrimineel en check hoe u uw bedrijf online het beste beveiligt. Checklist cybersecurity Voorkom dat uw bedrijf de aandacht trekt van een cybercrimineel en check hoe u uw bedrijf online het beste beveiligt. Maak cybercrime belangrijk en bespreekbaar Zet cybersecurity

Nadere informatie

Meer informatie over de werking van govroam en deelnemende organisaties binnen Nederland kun je vinden via deze hyperlink:

Meer informatie over de werking van govroam en deelnemende organisaties binnen Nederland kun je vinden via deze hyperlink: Privacynotice govroam Stichting govroam Versie: 1.0 In deze privacynotice kun je lezen hoe wij als Stichting govroam omgaan met je persoonsgegevens in het kader van je gebruik van de govroam dienst. +

Nadere informatie

DATAVEILIGHEID VOOR BELASTINGADVIES- EN ACCOUNTANTSKANTOREN

DATAVEILIGHEID VOOR BELASTINGADVIES- EN ACCOUNTANTSKANTOREN SNEL EN TO THE POINT INZICHT DATAVEILIGHEID VOOR BELASTINGADVIES- EN ACCOUNTANTSKANTOREN FISCAALTOTAAL Als medewerker van belastingadvies- of accountantskantoor werkt u met veel privacygevoelige gegevens

Nadere informatie

Impact van de meldplicht datalekken

Impact van de meldplicht datalekken Impact van de meldplicht datalekken Vanaf 1 januari 2016 wordt het wettelijk verplicht om datalekken te melden. Zowel grootschalige inbraak als ieder kwijtraken, diefstal of onbevoegd gebruik van persoonsgegevens

Nadere informatie

8.4 TIPS VOOR WACHTWOORDEN. . Gebruik een sterk wachtwoord dat. . Gebruik wachtwoordsoftware

8.4 TIPS VOOR WACHTWOORDEN. . Gebruik een sterk wachtwoord dat. . Gebruik wachtwoordsoftware 8.4 TIPS VOOR WACHTWOORDEN Wachtwoorden beschermen zo ongeveer uw hele privéleven, van uw Windows- of Mac-account, mailbox, onlinenetwerk tot uw bankrekening en wifiverbinding. Het is dus van groot belang

Nadere informatie

Installatie Remote Backup

Installatie Remote Backup Juni 2015 Versie 1.2 Auteur : E.C.A. Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave BusinessConnect Remote Backup... 3 Kenmerken... 3 Beperkingen... 3 Gebruik op meerdere systemen... 3 Systeemeisen... 4 Support... 4 Installatie...

Nadere informatie

wat te doen wat niet te doen valkuilen wat moet u rapporteren hoe blijft u overtuigend

wat te doen wat niet te doen valkuilen wat moet u rapporteren hoe blijft u overtuigend wat te doen wat niet te doen valkuilen wat moet u rapporteren hoe blijft u overtuigend 1. Laat u niet misleiden door het weggeven van vertrouwelijke informatie Reageer nooit op e-mails of telefoontjes

Nadere informatie

Bijlage 2: Communicatie beveiligingsincidenten

Bijlage 2: Communicatie beveiligingsincidenten Bijlage 2: Communicatie beveiligingsincidenten Veel beveiligingsincidenten zijn in te delen in één van onderstaande vijf categorieën. Openbaarmaking van niet-openbare informatie Het expres of onbedoeld

Nadere informatie

Algemene verordening gegevensbescherming Giovanni Timmermans

Algemene verordening gegevensbescherming Giovanni Timmermans Privacyverklaring AVG Algemene verordening gegevensbescherming Giovanni Timmermans Inhoudsopgave 1. Identiteit van de onderneming 3 2. Contactgegevens 3 3. Inventarisatie persoonsgegevens 3 Gewone persoonsgegevens

Nadere informatie

Gedragsregels. Correct omgaan met informatie over patiënten en medewerkers en eigendommen van het Maasstad Ziekenhuis

Gedragsregels. Correct omgaan met informatie over patiënten en medewerkers en eigendommen van het Maasstad Ziekenhuis Correct omgaan met informatie over patiënten en medewerkers en eigendommen van het Maasstad Ziekenhuis. Maasstad Ziekenhuis 1 Hoe gaan we om met informatie over patiënten en medewerkers, en met eigendommen

Nadere informatie

Meer informatie over de werking van govroam en deelnemende organisaties binnen Nederland kun je vinden via deze hyperlink:

Meer informatie over de werking van govroam en deelnemende organisaties binnen Nederland kun je vinden via deze hyperlink: Privacynotice govroam organisaties Versie 1.0 In deze privacynotice kun je lezen hoe wij als [NAAM ORGANISATIE] omgaan met je persoonsgegevens in het kader van je gebruik van de govroam dienst. + govroam

Nadere informatie

Veilig beheer van wachtwoorden. Karel Titeca Bart Denys 22 mei 2018

Veilig beheer van wachtwoorden. Karel Titeca Bart Denys 22 mei 2018 Veilig beheer van wachtwoorden Karel Titeca Bart Denys 22 mei 2018 Wie zijn wij Karel Titeca Verantwoordelijke Communicatie, Servicepunt & Opleiding bij ICTS Géén security-expert Wel vaak bezig met creëren

Nadere informatie

AdviesburoPurmerend BV begrijpt dat AVG-wetgeving continu van toepassing is en dat wij de gegevens regelmatig moeten controleren en updaten.

AdviesburoPurmerend BV begrijpt dat AVG-wetgeving continu van toepassing is en dat wij de gegevens regelmatig moeten controleren en updaten. AVG Verklaring Hierbij verklaart AdviesburoPurmerend BV dat de inspanningen zijn verricht zoals die voortvloeien uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In de hierna volgende verklaring

Nadere informatie

Veilig online SNEL EN MAKKELIJK

Veilig online SNEL EN MAKKELIJK Veilig online SNEL EN MAKKELIJK 2 Veilig online Veilig online Sparen en beleggen waar en wanneer het u uitkomt Gemak, snelheid en op elk gewenst moment inzage in uw rekeningen; online sparen en beleggen

Nadere informatie

0.1 Opzet Marijn van Schoote 4 januari 2016

0.1 Opzet Marijn van Schoote 4 januari 2016 Vragenlijst Cyber ISPS Versie Revisiebeschrijving Auteur Datum 0.1 Opzet Marijn van Schoote 4 januari 2016 0.99 Finale concept versie Marijn van Schoote 11 februari 2016 Doelstelling: De doelstelling van

Nadere informatie

Privacy cliënt en supporter

Privacy cliënt en supporter Privacy cliënt en supporter Uw toestemming Door u aan te melden in het systeem en het vinkje voor akkoord te zetten, gaat u akkoord met de manier waarop het Jeugd- en gezinsteam uw gegevens verwerkt zoals

Nadere informatie

Je leest op dit moment de privacyverklaring van Landgoed De Wielewaal.

Je leest op dit moment de privacyverklaring van Landgoed De Wielewaal. 00 Inleiding In deze privacyverklaring lees je alles over de manier waarop jouw persoonsgegevens worden verzameld en hoe daarmee omgegaan wordt. Zo wordt uitgelegd waar jouw gegevens opgeslagen liggen

Nadere informatie

Privacy in de eerstelijnspraktijk Checklist & tips

Privacy in de eerstelijnspraktijk Checklist & tips www.zorgvoorprivacy.nl info@zorgvoorprivacy.nl Privacy in de eerstelijnspraktijk Checklist & tips Zorg om privacy Het werk als zorgaanbieder verandert snel. Door automatisering en digitalisering kunnen

Nadere informatie

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit Microsoft Office 365 voor bedrijven Remcoh legt uit Beter samenwerken, ook onderweg Starten met Office 365 is starten met het nieuwe werken. Met Office 365 heeft u namelijk de mogelijkheid om altijd en

Nadere informatie

Je bent zichtbaarder dan je denkt Een programma over cyber security awareness. Informatie voor medewerkers

Je bent zichtbaarder dan je denkt Een programma over cyber security awareness. Informatie voor medewerkers Je bent zichtbaarder dan je denkt Een programma over cyber security awareness Informatie voor medewerkers Je bent zichtbaarder dan je denkt Informatie voor medewerkers 2 Inleiding Iedereen maakt steeds

Nadere informatie

Bewustwording Ransomware Virussen

Bewustwording Ransomware Virussen L'Unité, het Franse woord voor eenheid, oftewel 'Eenheid in Automatisering' sinds 1991... Virussen L Unité Groep Nijverheidsweg 18 info@lunite.nl 035 75 11 900 1271 EA Huizen www.lunite.nl Inleiding Gezien

Nadere informatie

Kenmerken Nomadesk Software

Kenmerken Nomadesk Software Kenmerken Nomadesk Software DATABEVEILIGING Versleutelde lokale schijf Nomadesk creëert een veilige virtuele omgeving, een Vault, op uw lokale harde schijf. Alle mappen en bestanden opgeslagen op de Vault

Nadere informatie

Uw praktijk en de Wet Bescherming Persoonsgegevens

Uw praktijk en de Wet Bescherming Persoonsgegevens Uw praktijk en de Wet Bescherming Persoonsgegevens FootFit Software 2016 1 1 INHOUD 2 Inleiding... 3 3 De Wet Bescherming Persoonsgegevens... 4 4 Meldplicht verwerking persoonsgegevens... 4 5 Beveiligingsmaatregelen...

Nadere informatie

Privacyverklaring Bendic International

Privacyverklaring Bendic International Privacyverklaring Bendic International Nijverheidsweg 2 NL-7471 EV Goor +31-547-274680 info@bendic.nl 1 INLEIDING In deze privacyverklaring leggen wij uit hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens: welke

Nadere informatie

mydesktop Anywhere Deze mydesktop Anyhwere oplossing biedt een aantal voordelen:

mydesktop Anywhere Deze mydesktop Anyhwere oplossing biedt een aantal voordelen: mydesktop Anywhere Binnen A-Hak bestaat er de mogelijkheid om te werken op een online virtuele werkplek, dit noemen wij de mydesktop Anyhwere. Deze werkplek bieden wij aan vanuit de A-Hak Private Cloud.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Elektronische Diensten C 03.2.30

Algemene Voorwaarden Elektronische Diensten C 03.2.30 Algemene Voorwaarden Elektronische Diensten C 03.2.30 Inleiding Voor u ziet u de algemene voorwaarden voor het gebruik van elektronische diensten bij Delta Lloyd Bank. Deze voorwaarden hebben wij zo duidelijk

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst Openworx

Verwerkersovereenkomst Openworx Verwerkersovereenkomst Openworx Partijen Openworx, gevestigd te Weert en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 14129365, hierna te noemen: Verwerker ; En De klant met wie de Hoofdovereenkomst

Nadere informatie

ONLINE PRIVACY & Met 28 onlineinstructievideo s VEILIGHEID VINCENT VAN AMERONGEN

ONLINE PRIVACY & Met 28 onlineinstructievideo s VEILIGHEID VINCENT VAN AMERONGEN ONLINE PRIVACY & VEILIGHEID Met 28 onlineinstructievideo s VINCENT VAN AMERONGEN VINCENT VAN AMERONGEN INHOUD Inleiding 7 1 Privacy 9 1.1 Privacy? Lekker belangrijk! 10 1.2 De wereld na Snowden 11 1.3

Nadere informatie

1 Ransomware Preventie Slachtoffer van ransomware?... 8

1 Ransomware Preventie Slachtoffer van ransomware?... 8 Inhoud 1 Ransomware... 3 Introductie... 3 Ransomware: een stijgende dreiging... 4 Wat is het losgeld dat gevraagd wordt bij ransomware?... 4 Hoe wordt een informaticasysteem geïnfecteerd... 5 Hoe gebeurt

Nadere informatie

Bent u een onderneming 1.0 of 2.0? Doe de test en ontdek uw resultaten!

Bent u een onderneming 1.0 of 2.0? Doe de test en ontdek uw resultaten! Bent u een onderneming 1.0 of 2.0? Doe de test en ontdek uw resultaten! Om u te helpen bij het bepalen van de mate van maturiteit van uw onderneming voor cyberbeveiliging, vindt u hier een vragenlijst

Nadere informatie

ANTWOORDBLAD: TRAINING VEILIGHEID

ANTWOORDBLAD: TRAINING VEILIGHEID ANTWOORDBLAD: TRAINING VEILIGHEID ANTWOORDBLAD TRAINING VEILIGHEID Hieronder worden de antwoorden gegeven op de elf opdrachten van de training Veiligheid. Controleer hier of je de goede antwoorden hebt

Nadere informatie

Formulier voor het melden van een datalek

Formulier voor het melden van een datalek Formulier voor het melden van een datalek Dit formulier kan u gebruiken wanneer er vermoedens zijn van een datalek bij HER Opleidingen bv. Deze vragenlijst is te vinden als bijlage te op www.her-opleidingen.nl/avg

Nadere informatie

VEBON-NOVB Privacy Awareness Protocol

VEBON-NOVB Privacy Awareness Protocol VEBON-NOVB Privacy Awareness Protocol VEBON-NOVB april 2018 Alle rechten voorbehouden. Alle auteursrechten en databankrechten ten aanzien van deze uitgave worden uitdrukkelijk voorbehouden. Deze rechten

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Basis Digiveiligheid, H5 SAMENVATTING HOOFDSTUK 5

INSTRUCT Samenvatting Basis Digiveiligheid, H5 SAMENVATTING HOOFDSTUK 5 SAMENVATTING HOOFDSTUK 5 Lesbrief 12 Toezicht Filtersoftware Filtersoftware kan ervoor zorgen dat je niet naar bepaalde websites kunt surfen of dat je niet kunt zoeken naar bepaalde zoekwoorden. Dat kan

Nadere informatie

INTRODUCTIE

INTRODUCTIE Cyber Crime INTRODUCTIE CYBER CRIME Met Cybercrime of internetcriminaliteit worden alle vormen van criminaliteit bedoeld waarbij het gebruik van internet een hoofdrol speelt. Internetcriminaliteit is

Nadere informatie

Is een merk van: CashWijzer B.V

Is een merk van: CashWijzer B.V Is een merk van: CashWijzer B.V. - 1 - Cashwijzer Algemeen Privacy statement Dit is het Privacy Statement van Cashwijzer B.V. Wij zijn verantwoordelijk voor het verwerken van persoonsgegevens van onze

Nadere informatie

PRIVACY BELEID. Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;

PRIVACY BELEID. Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt; PRIVACY BELEID JoyRo hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy beleid willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Wij

Nadere informatie

Inhoud. Dus u denkt dat internetbankieren veilig is? Informatiebeveiliging Cryptografie Internetbankieren. 26 september 2009 Harald Vranken

Inhoud. Dus u denkt dat internetbankieren veilig is? Informatiebeveiliging Cryptografie Internetbankieren. 26 september 2009 Harald Vranken Dus u denkt dat internetbankieren veilig is? 26 september 2009 Harald Vranken Inhoud Informatiebeveiliging 2 Informatiebeveiliging Introductie Informatie betekenisvolle gegevens waardevol (privacy, bedrijfsinformatie)

Nadere informatie

Deze privacy policy is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens van gebruikers van de websites en apps van McDiver.

Deze privacy policy is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens van gebruikers van de websites en apps van McDiver. Privacy Policy Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden niet ongevraagd met derden gedeeld en je kunt zelf beslissen welke gegevens je wel of juist niet online wilt delen. Benieuwd naar alle

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014

Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014 Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Installatie procedure vanuit de installatie-email 4 2.2 Installatie procedure

Nadere informatie

Welkom. Veiligheid en Samenleving Q4 2014 door André van Brussel

Welkom. Veiligheid en Samenleving Q4 2014 door André van Brussel Welkom Veiligheid en Samenleving Q4 2014 door André van Brussel Veiligheid en samenleving Voel jij je veilig online? Is je computer beveiligd? Is je antivirussoftware wel up-to-date? Wat is echt een goed

Nadere informatie

Veilig internetbankieren. Wil Veugelers 15 november 2018

Veilig internetbankieren. Wil Veugelers 15 november 2018 Veilig internetbankieren Wil Veugelers 15 november 2018 Programma Veilig internetbankieren Wat doet de bank Wat kunt u zelf doen Valse e-mails Wat is phishing Herkennen van valse e-mails Veilig software

Nadere informatie

Privacyverklaring Wefabric

Privacyverklaring Wefabric Privacyverklaring Wefabric Wefabric Wefabric, gevestigd aan Iepenlaan 7 8603CE Sneek, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Contactgegevens:

Nadere informatie

Digitale Veiligheid Presentatie: Naam

Digitale Veiligheid Presentatie: Naam Digitale Veiligheid Presentatie: Naam 1 Agenda Cybercrime; wat is dat? Digitale gevaren Beveiliging Wachtwoordbeheerders en Antiviruspakketten Bescherming Privacy Informatieve sites en Vragen? 2 Cybercrime

Nadere informatie

Privacybeleid Proposall - Versie 19 september 2016

Privacybeleid Proposall - Versie 19 september 2016 Privacybeleid Proposall - Versie 19 september 2016 1. Algemeen Dit privacybeleid beschrijft het beleid van Proposall met betrekking tot het verzamelen, gebruiken, opslaan, delen en beschermen van uw persoonsgegevens

Nadere informatie

Protocol meldplicht datalekken

Protocol meldplicht datalekken Protocol meldplicht datalekken Dehlia Kracht B.V. Protocol meldplicht datalekken aan de Functionaris voor de Gegevensbescherming G r o e n e s t r a a t 2 9 4, 6 5 3 1 J C N i j m e g e n Inhoudsopgave

Nadere informatie

lyondellbasell.com Cyber Safety

lyondellbasell.com Cyber Safety Cyber Safety Hoe kwetsbaar is jouw Online Identity? Delen van de aanbevolen software en oplossingen, in deze presentatie, zijn ter informatie en kunnen alleen worden geinstalleerd op je persoonlijke computer

Nadere informatie

ANTWOORDBLAD VEILIGHEID

ANTWOORDBLAD VEILIGHEID ANTWOORDBLAD VEILIGHEID ANTWOORDBLAD VEILIGHEID Deze lesmodule bestaat uit een Informatieblad, Opdrachtblad en Antwoordblad. Lees eerst het Informatieblad en maak daarna de opdrachten van het Opdrachtblad.

Nadere informatie

Hoe veilig is uw data? Oscar Vermaas Hoffmann bedrijfsrecherche B.V.

Hoe veilig is uw data? Oscar Vermaas Hoffmann bedrijfsrecherche B.V. Hoe veilig is uw data? Oscar Vermaas Hoffmann bedrijfsrecherche B.V. Agenda Wat is Cybercrime Casus: Valse factuur Informatie verwerven Casus: Inloopactie Delen van informatie Awareness Tips Wat ziet de

Nadere informatie

Elektronische Diensten

Elektronische Diensten Elektronische Diensten Algemene Voorwaarden Inleiding voorwaarden elektronische diensten Voor u ziet u de algemene voorwaarden voor het gebruik van elektronische diensten bij OHRA. Deze voorwaarden hebben

Nadere informatie

BESPROKEN onderwerpen

BESPROKEN onderwerpen BESPROKEN onderwerpen Wat is er zoal besproken in de afgelopen maanden aan onderwerpen? Kijk op: http://www.bblthk.nl/ - speciaal voor Senioren of rechtstreeks op http://themapresentaties.webklik.nl PCBEHEER

Nadere informatie

Privacyverklaring, cookiebeleid & disclaimer

Privacyverklaring, cookiebeleid & disclaimer Privacyverklaring, cookiebeleid & disclaimer Londenaar.nl is een onafhankelijke website, beheerd door particulieren en is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens. We vinden jouw privacy

Nadere informatie

Protocol Datalekken en beveiligingsincidenten LUCAS ONDERWIJS

Protocol Datalekken en beveiligingsincidenten LUCAS ONDERWIJS Protocol Datalekken en beveiligingsincidenten LUCAS ONDERWIJS Datum: 14-5-2018 Geactualiseerd en met instemming van de GMR (datum) door het CvB vastgesteld (datum) Inhoud Aanleiding... 3 Kader... 3 Afwegingen...

Nadere informatie

Privacyverklaring Fosfaatrecht.nu

Privacyverklaring Fosfaatrecht.nu Privacyverklaring Fosfaatrecht.nu Fosfaatrecht.nu, gevestigd aan Tjûkermarwei 6c 8521 NA Sint Nicolaasga, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Nadere informatie

Mobiele gegevensdragers. Een operationeel product op basis van de Baseline Informatiebeveiliging Rijksdienst (BIR)

Mobiele gegevensdragers. Een operationeel product op basis van de Baseline Informatiebeveiliging Rijksdienst (BIR) Mobiele gegevensdragers Een operationeel product op basis van de Baseline Informatiebeveiliging Rijksdienst (BIR) Colofon Onderhavig operationeel product, behorende bij de Baseline Informatiebeveiliging

Nadere informatie

Computerbegeleiding. Veilig(er) computergebruik C/Kees Sidler november, 2006 Versie: 2.0

Computerbegeleiding. Veilig(er) computergebruik C/Kees Sidler november, 2006 Versie: 2.0 Computerbegeleiding Veilig(er) computergebruik C/Kees Sidler november, 2006 Versie: 2.0 Onderwerpen Wie of wat vergalt ons computerplezier Hoe merk je dat er iets mis is Hoe kunnen we ons wapenen Algemene

Nadere informatie

Informatiebeveiliging... Wat kun je er zelf aan doen? Mark Dresen 27 September 2018

Informatiebeveiliging... Wat kun je er zelf aan doen? Mark Dresen 27 September 2018 Informatiebeveiliging... Wat kun je er zelf aan doen? Mark Dresen 27 September 2018 Wat is informatiebeveiliging? Doel om de continuïteit van de informatie(voorziening) te waarborgen én De gevolgen van

Nadere informatie

Betekenis woord phishing

Betekenis woord phishing Phishing 1 Betekenis woord phishing Het woord 'phishing' is een samentrekking van de eerste letters van 'password harvesting', oftewel wachtwoorden oogsten, en 'fishing', wat vissen betekent. Het heeft

Nadere informatie

Altijd en overal in de cloud. Al uw data en applicaties vanaf elk device bereikbaar voor uw medewerkers

Altijd en overal in de cloud. Al uw data en applicaties vanaf elk device bereikbaar voor uw medewerkers Altijd en overal in de cloud Al uw data en applicaties vanaf elk device bereikbaar voor uw medewerkers Zorgeloos in de cloud De wereld verandert voortdurend en ook ons werkmodel bevindt zich in een fase

Nadere informatie

Arrix Automatisering Heideanjer 2 9202 PG DRACHTEN Tel. (0512) 54 32 21 www.arrix.nl

Arrix Automatisering Heideanjer 2 9202 PG DRACHTEN Tel. (0512) 54 32 21 www.arrix.nl 10 security tips Security wordt vaak als hinderlijk ervaren. Wachtwoorden worden vergeten en software wordt niet geupdate. Kortom, men ziet niet altijd het belang van informatiebeveiliging en voelt zich

Nadere informatie

Werkplek Online Iedereen de zekerheid van een flexibele, veilige en toekomstvaste werkplek

Werkplek Online Iedereen de zekerheid van een flexibele, veilige en toekomstvaste werkplek Werkplek Online Iedereen de zekerheid van een flexibele, veilige en toekomstvaste werkplek U wilt maximale vrijheid in het inrichten van uw werkplek, zonder kopzorgen, maar wel betrouwbaar en veilig. Met

Nadere informatie

Privacybeleid HelpHamster (versie 1.0)

Privacybeleid HelpHamster (versie 1.0) Privacybeleid HelpHamster (versie 1.0) Definities Privacybeleid : dit document van toepassing op HelpHamster BV met betrekking tot het verzamelen, gebruiken, opslaan, delen en beschermen van uw persoonsgegevens.

Nadere informatie

P R I V A C Y R E G L E M E N T POPKOOR BSUR BREDA

P R I V A C Y R E G L E M E N T POPKOOR BSUR BREDA P R I V A C Y R E G L E M E N T POPKOOR BSUR BREDA Naam vereniging: Vereniging Popkoor BSUR Breda Vestigingsplaats : Heienlangdonk 67, 4824 EB Breda KvK nummer :40283892. Inleiding Op 25 mei 2018 is de

Nadere informatie

Virussen AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN

Virussen AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN Virussen VIRUSSEN Met dit werkblad leer je wat een virus is en wat de gevolgen kunnen zijn voor je computer. Je kunt de opdrachten alleen maken of samen met anderen. Opdracht 1 Zoek op internet de definitie

Nadere informatie

WINDOWS 10 Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen

WINDOWS 10 Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen De Pionier 2015 Waarom Windows 10? (1) Windows 10 is een Service, d.w.z. gedurende de levensduur van de hardware

Nadere informatie

vastleggen in een samenwerkingsovereenkomst. Deze voeren wij nauwgezet uit. In beide rollen zorgen we dat uw privacy zorgvuldig is beschermd.

vastleggen in een samenwerkingsovereenkomst. Deze voeren wij nauwgezet uit. In beide rollen zorgen we dat uw privacy zorgvuldig is beschermd. 1. 2. Uw rechten 3. Hoe we omgaan met uw data 4. In het geval van een datalek 5. Termen en begrippen U vertrouwt ons uw betalings- en persoonsgegevens toe. We hechten veel waarde aan dat vertrouwen. Hier

Nadere informatie

CrashPlan PROe installatie handleiding. Versie 2.2-17-04-2016. Mac-Up! - CrashPlan PROe Installatie Handleiding - 1

CrashPlan PROe installatie handleiding. Versie 2.2-17-04-2016. Mac-Up! - CrashPlan PROe Installatie Handleiding - 1 CrashPlan PROe installatie handleiding Versie 2.2-17-04-2016 Mac-Up! - CrashPlan PROe Installatie Handleiding - 1 1 - Ga naar de gedownloade CrashPlanPROe_Mac-Up!.zip (staat standaard in jouw Downloads

Nadere informatie

Let op! In dit PDF-bestand wordt voor de voorbeelden gebruikgemaakt van de Instant Messaging-software Windows Live Messenger.

Let op! In dit PDF-bestand wordt voor de voorbeelden gebruikgemaakt van de Instant Messaging-software Windows Live Messenger. 1 Veilig chatten Chatten is een populaire manier van contact maken en onderhouden op internet. Het is simpel gezegd het uitwisselen van getypte berichten. Dat kan met familie, vrienden en andere bekenden,

Nadere informatie

Verbeter je cybersecurity

Verbeter je cybersecurity Verbeter je cybersecurity Cybercrime Cybercrime, computercriminaliteit, digitale criminaliteit: verschillende termen voor misdaad die zich richt op computers of andere systemen zoals mobiele telefoons

Nadere informatie

EEN NIEUWE INTERNET VERBINDING? IN DE CLOUD WERKEN? OVER OP VOIP? BENK GROEP HELPT U GRAAG VERDER

EEN NIEUWE INTERNET VERBINDING? IN DE CLOUD WERKEN? OVER OP VOIP? BENK GROEP HELPT U GRAAG VERDER KLAAR VOOR MORGEN EEN NIEUWE INTERNET VERBINDING? IN DE CLOUD WERKEN? OVER OP VOIP? BENK GROEP HELPT U GRAAG VERDER OVER BENK GROEP Wilt u over op glasvezel, bellen via VoIP, het netwerkbeheer uitbesteden

Nadere informatie

HUISREGELS COMPUTERGEBRUIK

HUISREGELS COMPUTERGEBRUIK Informatiebeveiliging NEN 7510 HUISREGELS COMPUTERGEBRUIK 2010 03-08-2010 Hoorn Inleiding In dit document wordt aangegeven welke huisregels binnen het gelden voor het gebruik van informatiesystemen, computers

Nadere informatie