LAADOPLOSSINGEN VOOR ELEKTRISCHE VOERTUIGEN. Vérder in e-mobiliteit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LAADOPLOSSINGEN VOOR ELEKTRISCHE VOERTUIGEN. Vérder in e-mobiliteit"

Transcriptie

1 LAADOPLOSSINGEN VOOR ELEKTRISCHE VOERTUIGEN Vérder in e-mobiliteit

2 2 Een traditie in innovatie E-mobiliteit Ratio Electric ontwerpt en produceert hoogwaardige connectie- en laadsystemen voor het opladen van elektrische en plug-in hybride voertuigen. Onze producten, waaronder laadkabels en thuisladers, voldoen aan de nieuwste IEC en IEC standaards. Ratio Electric ontwikkelt en produceert producten en systemen voor het aansluiten en verdelen van de netspanning. Nederland is onze thuisbasis, maar we zijn actief in heel Europa. De ervaring die we in de loop van een halve eeuw hebben opgebouwd wordt ingezet om te voldoen aan actuele vragen in de markt. Daardoor hebben we een traditie in innovatie opgebouwd. Onze betrouwbare en betaalbare producten worden geleverd aan OEM s en gedistribueerd door gespecialiseerde groothandelsbedrijven. Het productaanbod is toegespitst op de volgende gebieden: Data center We leveren oplossingen voor de energieverdeling in Data Racks. Onze PDU s (Power Distribution Units) kunnen worden voorzien van modules voor het meten en schakelen van stroom. Daarnaast hebben we een uitgebreid programma van netsnoeren specifiek voor data centers. Alle producten zijn ook volgens klantspecificatie te leveren. Industrie en kantoor Ratio Electric is een leidende leverancier van netsnoeren, snoerstellen, (tafel) contactdozen, stekers, koppelingen, connectoren en andere netspanning componenten. Ook in maatwerk kunnen we voldoen aan de hoogste eisen. Marine We ontwikkelen en produceren innovatieve walstroom aansluitingen en netvoeding systemen voor vaartuigen. Ieder product, van de robuuste aansluitkabels en roestvrijstalen inlets tot de uitgebreide reeks van accessoires, is functioneel, stijlvol en veilig.

3 3 Vérder in E-mobiliteit Klaar voor morgen: minder milieubelasting, besparen op energie Het aantal elektrische auto s, scooters en andere voertuigen groeit snel. Elektrisch rijden leidt tot schonere lucht, een stillere omgeving, minder verspilling van energie en afnemende afhankelijkheid van fossiele brandstof. Deze meerwaarden zijn in lijn met onze bedrijfsdoelen waarin people en planet vóór profit komen. Leidend bij de productie zijn gestructureerde processen waarbij de complete levenscyclus van een product wordt gedocumenteerd. Daardoor kunnen we het eco design optimaliseren. Alle rapporten en voorspellingen over het gebruik van elektrische voertuigen (EV s) wijzen in dezelfde richting: steil omhoog. Maar de overheid kan de groeiende vraag naar oplaadcapaciteit niet bijbenen. Bovendien willen de meeste gebruikers van een EV hun voertuig het liefst thuis en/of op het werk opladen. Dit creëert een grote vraag naar eigen oplaadfaciliteiten. Ratio Electric beantwoordt die vraag met een reeks betrouwbare producten voor plug-in hybride en volledig elektrische voertuigen. Boven verwachting: bewezen producten, gecertificeerde kwaliteit Al onze producten zijn ontworpen om ook in de meest veeleisende buitenomgevingen functioneel te blijven. Bij de ontwikkeling en productie bouwen we door op vijftig jaar ervaring en actuele kennis van technieken en methoden. Dat geldt voor de hardware componenten, maar ook voor de elektronische communicatie tussen laders en voertuigen. Veiligheid is onze prioriteit: mocht er iets misgaan (door externe oorzaken) dan zal het systeem zichzelf onmiddellijk uitschakelen. Er is ook onafhankelijk bewijs voor de kwaliteit en veiligheid van onze producten en processen. Al onze EV laadsystemen voldoen aan de IEC standaard. Ook de laadkabels, connectoren en contactdozen zijn getest volgens de IEC standaard. We stoppen al onze energie in het maken van duurzame producten die u in staat stellen om energie te besparen.

4 4 IEC EV-normen als basis EV laders conform IEC De IEC norm definieert vier verschillende oplaadmodi: I Modus 1: max. 16A AC 230/400V I Modus 2: max. 32A AC 230/400V I Modus 3: max. 63A AC 230/400V I Modus 4: max. 400A DC 1000V Belangrijk om te weten: hoge veiligheid De standaarden voor het laden van electrische voertuigen zorgen ervoor dat onveilige situaties zo goed mogelijk worden voorkomen. Door de veelheid van voorschriften en de voortgaande ontwikkeling kunnen echter onduidelijke situaties onstaan. De belangrijkste normen zijn: IEC Conductive charging sysytems, general requirements. IEC Plugs, connectors, outlet sockets and vehicle inlets for conductive charging. Voor het thuis- of bij uw bedrijf opladen zijn de modi 2 en 3 het meest gebruikt. Mode 2 maakt gebruik van een standaard huishoudelijk of industrieel stopcontact. De laadkabel zal altijd een In-Cable Control & Protection Device (IC-CPD) bevatten. Mode 3 gebruikt een speciale EV outlet. De communicatie en beveiliging is in het laadstation geïntegreerd. Het merk en model voertuig bepaalt het type steker. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing voor informatie hierover. Alle modi, behalve modus 1, vereisen communicatie tussen voertuig en oplaadstation. Dit geldt voor alle moderne EV s en hybride plug-in auto s. Modi 1, 2 en 3 gebruiken een accu-oplader die zich in het voertuig bevindt. Modus 4 gebruikt een externe lader die wisselstroom (AC) omzet in gelijkstroom (DC). Connectoren conform IEC De steker configuraties voor modus 2 en 3 zijn vastgelegd in de IEC norm: Type 1: gebaseerd op de US SAE1772 standard. Alle Amerikaanse en Japanse auto s (of andere voertuigen die deze technologie gebruiken) zijn uitgerust met deze ingang. Type 2: is de Europese standaard. Europese autofabrikanten voorzien hun elektrische auto s met deze inlet. Leveranciers van laadstations in Europa gebruiken deze standaard voor hun outlets (contactdoos). Type 3: is een standaard die gebruikt wordt in Frankrijk en Italië voor laadstations. Deze standaard voorziet in afsluiters op de contacten voor extra veiligheid. Type 1 Type 2 Type 3

5 5 De voordelen in vogelvlucht veilig I Geïntegreerde aardlek (type A, 30mA) en zekering automaat. I Permanente controle op aard verbinding (PE control). I Mode 3 PMW communicatiemodule regelt de maximale laadstroom. I De wandladers kunnen optioneel worden voorzien van een KWh meter en/ of schakelklok. Oplaadsystemen Wij produceren mobiele en wandladers volgens IEC mode 2. Deze laders zijn altijd voorzien van een vaste voedingskabel en kunnen eenvoudig thuis en op de werkplek worden aangesloten op de netvoeding. U bent dan niet langer afhankelijk van een vrij oplaadpunt in de buurt. Als bedrijf kunt u inspelen op het snel groeiende aantal elektrische auto s van medewerkers en bezoekers door uw eigen oplaadfaciliteiten aan te bieden. flexibel I De laadstroom is instelbaar. Door het instellen van een lagere laadstroom wordt het risico van overbelasting verminderd en de levensduur van de accu verlengt. I De tijdschakelaar op de wandlader stelt u in staat om tijdens de daluren tegen het lage tarief te laden. Daarmee bespaart u op de stroomkosten. Kwaliteits connectoren I Type 2 aangegoten male en female connector. I DEKRA gekeurd. I Type 1 en type 3 gemonteerde connectoren. kwaliteitskabel I De groene PUR kabel is uitermate geschikt voor buitengebruik en bestand tegen olie, chemicaliën en water. I Halogeen vrij en low smoke. I Flexibel bij lage temperaturen. I KEMA-KEUR. EV laadkabels Ratio Electric biedt altijd de passende kabels voor uw elektrische auto, ongeacht het type auto en de afstand die u moet overbruggen van het laadstation tot het voertuig. Aangespoten connectoren Ratio Electric type 2 connectoren zijn aangespoten. Deze fabricage methode garandeert een waterdichte en solide constructie. De geïntegreerde LED geeft aan of netspanning aanwezig is. Het productie proces bestaat uit 3 spuitgiet stappen(3k): Nadat de draden van de kabel zijn ingeplugd, wordt eerst de basisvorm aangebracht, daarna de zwarte softgrip en tenslotte de groene vorm.

6 6 EV wandladers Flexibele oplossingen voor thuis en op het werk Direct inpluggen Omdat de laadkabel een vaste verbinding heeft met lader is het niet meer nodig om de kabel elke keer uit de kofferbak te halen. U hoeft alleen de steker maar uit de houder te pakken en in de auto te steken om het opladen te starten. Aanpasbare oplaadsnelheid De oplaadstroom is instelbaar. Dat voorkomt het risico op uitval van de elektrische installatie ingeval er teveel stroom gevraagd wordt. We adviseren de laagst mogelijke oplaadstand om de levensduur van de accu te verlengen en warmteverlies te voorkomen. Wanneer u alleen op een lage stroomstand laad hoeft u bovendien geen extra groep in uw meterkast aan te leggen. Modulaire installatie De componenten van onze laadsystemen zijn op verschillende manieren te combineren. Bekijk de afbeeldingen en selecteer de oplossing voor uw situatie. Speciale kenmerken I Behuizing van slagvast kunststof, geschikt voor gebruik binnen en buiten (IP65). I Communicatie module volgens IEC I Aardlekschakelaar type A (30mA), overstroom beveiliging en aarde controle. I Vaste voedingskabel met CEE steker. I Vaste Laadkabel met type 1 of type 2 connector. I Laadkabel recht of gespiraliseerd. I Optioneel KWh meter en/of tijdschakelaar. I Uitvoeringen 16A en 32A 230V(enkel fase), 16A en 32A 400V (drie fase). I De 3- fase laders kunnen optioneel voorzien worden van een aardlekautomaat type B. Lader en kabel buiten in afgesloten kast.

7 7 Wandladers Wandlader enkel fase 16A/230V I Behuizing: Polycarbonaat, IP65, afmetingen 200x200x110mm I Laadstroom instellingen: 6, 10, 13 en 16A I Voedingskabel lengte 0,50m met aangespoten CEE steker 16A (blauw) I Beveiliging: aardlekautomaat 30mA type A, 16A type B I Verlichte aan/uit schakelaar Wandlader enkel fase 32/230V I Behuizing: Polycarbonaat, IP65, afmetingen 250x200x110mm I Laadstroom instellingen: 12, 18, 24 en 30A I Voedingskabel lengte 0,50m met CEE steker 32A (blauw) I Beveiliging: aardlekautomaat 30mA type A, 32A type B I Verlichte aan/uit schakelaar Art.Nr. Behuizing Max.Belast. Auto steker Laadkabel grijs 16A/230V type 2 recht 10m met kabelhouder grijs 16A/230V type 1 recht 10m met kabelhouder grijs 16A/230V type 1 spiraal (uittreklengte max 4m) groen 16A/230V type 1 spiraal (uittreklengte max 4m) grijs 16A/230V type 2 spiraal (uittreklengte max 4m) groen 16A/230V type 2 spiraal (uittreklengte max 4m) Wandlader 3 fase 16A/400V I Behuizing: slagvast ABS, IP65, afmetingen 260x350x130mm I Laadstroom instellingen: 6, 10, 13 en 16A I Voedingskabel lengte 0,50m met aangespoten CEE steker 16A (rood) I Beveiliging: aardlekautomaat 30mA type A, 16A type B I Verlichte aan/uit schakelaar Art.Nr. Behuizing Max.Belast. Auto steker Laadkabel grijs 32A/230V type 1 recht 5m met kabelhouder grijs 32A/230V type 2 recht 5m met kabelhouder Wandlader 3 fase 32A/400V I Behuizing: slagvast ABS, IP65, afmetingen 260x350x130mm I Laadstroom instellingen: 6, 18, 24 en 30A I Voedingskabel lengte 0,50m met aangespoten CEE steker 32A (rood) I Beveiliging: aardlekautomaat 30mA type A, 32A type B I Verlichte aan/uit schakelaar Art.Nr. Behuizing Max.Belast. Auto steker Laadkabel grijs 16A/400V type 2 recht 5m met kabelhouder Art.Nr. Behuizing Max.Belast. Auto steker Laadkabel grijs 32A/400V type 2 recht 5m met kabelhouder

8 8 EV mobiele laders Veilig laden vanuit een standaard stopcontact Met onze mobiele laders kunt u uw elektrische of hybride auto ook opladen als er in de buurt geen openbaar laadpunt (vrij) is. Die kans is niet denkbeeldig omdat het aantal publieke laadpalen achterloopt bij de groei van het aantal EV s. De Ratio Electric mobiele lader biedt een maximale veiligheid voor het laden van uw (plug-in) elektrische voertuig vanuit een standaard stopcontact (randaarde of CEE). Voor als er geen openbaar laadpunt in de buurt is keuze in stekers Keuze in stekers en maximale laadstroom. De mobiele laadkabels kunnen naar keuze worden voorzien van een: I CEE steker met maximale laadstroom van 16A. I Randaarde steker met maximale laadstroom van 10A. Geïntegreerde foutdetectie en stroomsterkte begrenzing Zoals voorgeschreven in de IEC61851 standaard voor het laden vanuit een standaard stopcontact (mode 2), is de laadkabel voorzien van een zogenaamd In-Cable Control and protection device (IC-CPD). De IC-CPD is geïntegreerd in de laad kabel, begrenst de maximale laadstroom en beveiligt tegen aarde en spanningsfouten in de voeding. Eenvoudig voorkomen van overbelasting De laadstroom kan met een drukknop aan de zijkant van de IC-CPD worden verlaagd om overbelasting van de elektrische installatie te voorkomen. Automatische herstart na stroomuitval Ratio Electric s mobiele laders zijn niet alleen uitgerust met beveiligingsfaciliteiten. Ze hebben ook een functie die het systeem automatisch herstart wanneer de IC-CPD is uitgeschakeld door een stroomonderbreking. U staat dus niet voor vervelende verassingen wanneer u wilt wegrijden. Weerbestendige en slagvaste behuizing De behuizing van de mobiele laders zijn: I Waterbestendig (IP67) I Slag vast (500N run-over test) I Compact.

9 9 Technische specificaties mobiele laders I Behuizing van slagvast kunststof met soft cover (220x120x60 mm). I Aardlek beveiliging 20mA. I Overstroom beveiliging. I Onder- en overspanning beveiliging. I Aard detectie. I Auto-herstart functie. I Instelbare laadstroom: - met randaarde steker 6,10A. - met CEE steker 6, 10, 16A. Art. Nr. Laad steker Auto steker Max. Belasting Schuko type 1 10A/230V CEE type 1 16A/230V Schuko type 2 10A/230V CEE type 2 16A/230V

10 10 Type 2/1 Laadkabels Type 2/1 laadkabel 16A/230V Kabel: 07BQ-F 3G 2,50mm 2 +1 x 0,75mm 2, groen m type 1 female type 2 male m type 1 female type 2 male m type 1 female type 2 male Type 2/1 laadkabel 32A/230V Kabel: 07BQ-F 3G 6,00mm x 0,75mm 2, groen m type 1 female type 2 male m type 1 female type 2 male m type 1 female type 2 male Type 2/1 laadkabel 16A/230V spiraal Kabel: 07BQ-F 3G 2,50mm x 0,75mm 2, groen, uittreklengte maximum 4m max. 4m type 1 female type 2 male Voor elke situatie de juiste verbinding met de auto Type 2/1 laadkabel 32A/230V spiraal Kabel: 07BQ-F 3G 6,00mm x 0,75mm 2, groen, uittreklengte maximum 4m max. 4m type 1 female type 2 male Voor elektrische voertuigen met type 1 inlet: I Opel Ampera I Nissan Leaf I Mitsubishi Outlander I Mitsubishi I-miev I Peugeot Ion I Chevrolet Volt I Toyota Prius plug-in I Ford Focus Electric I Renault Kangoo ZE I Renault Fluence ZE I Fisker Karma I Citroen C-zero

11 11 Type 2/2 Laadkabels Type 2/2 laadkabel 16A/230V Kabel: 07BQ-F 3G 2,50mm x 0,75mm 2, groen m type 2 female type 2 male m type 2 female type 2 male m type 2 female type 2 male Type 2/2 laadkabel 32A/230V Kabel: 07BQ-F 3G 6,00mm x 0,75mm 2, groen m type 1 female type 2 male m type 2 female type 2 male m type 2 female type 2 male Type 2/2 laadkabel 16A/400V 3-fase Kabel: 07BQ-F 5G 2,50mm x 0,75mm 2, groen m type 1 female type 2 male m type 2 female type 2 male m type 2 female type 2 male Type 2/2 laadkabel 32A/400V 3-fase Kabel: 07BQ-F 5G 6,00mm x 0,75mm 2, groen m type 1 female type 2 male m type 2 female type 2 male m type 2 female type 2 male Voor elektrische voertuigen met type 2 inlet: I BMW i3 and i8 I BYD E6 I Renault Zoe I Tesla Model S I Volvo V60 plug-in hybride I VW Golf plug-in hybride I VW E-up I Audi A3 E-tron I Mercedes B class ED I Mercedes S500 plug-in I Porsche Panamera

12 12 Type 2/2 Laadkabels gespiraliseerd Type 2/2 laadkabel 16A/230V spiraal Kabel: 07BQ-F 3G 2,50mm x 0,75mm 2, groen, maximale uittreklengte 4m max. 4m type 2 female type 2 male Type 2/2 laadkabel 16A/400V 3-fase spiraal Kabel: 07BQ-F 5G 2,50mm x 0,75mm 2, groen, maximale uittreklengte 4m max. 4m type 2 female type 2 male Type 2/2 laadkabel 32A/230V spiraal Kabel: 07BQ-F 3G 6,00mm x 0,75mm 2, groen, maximale uittreklengte 4m max. 4m type 2 female type 2 male Type 2/2 laadkabel 32A/400V 3-fase spiraal Kabel: 07BQ-F 5G 6,00mm x 0,75mm 2, groen, coil pull out maximum 4m max. 4m type 2 female type 2 male Laadkabels voor type 3 laadstekers zoals gebruikt in delen van Frankrijk en italie: Type 3/1 laadkabel 16A/230V Kabel: 07BQ-F 3G, 2,50mm x 0,75mm 2, groen m type 1 female type 3 male Type 3/2 laadkabel 16A/230V Kabel: 07BQ-F 3G, 2,50mm x 0,75mm 2, groen m type 2 female type 3 male

13 13 Componenten > / Schroefbare connectoren Alle type 1 en 2 connectoren zijn voorzien van een rubberafdekkap voor bescherming tegen water en stof. Art.Nr. Type Max.Belast. Beveiligingsklasse type 1 female connector 16A/230V IP type 1 female connector 32A/230V IP44 Connectoren, inlets en outlets voor oplossingen op maat type 2 male plug 32A/400V IP type 2 female connector 32A/400V IP type 3 male plug 32A/400V IP laad Inlet Krimp contacten voor draden tot 6mm 2. Art.Nr. Type Max.Belast. Buitenafmetingen Beveiligingsklasse type 1 32A/230V 70x70mm IP type 2 32A/400V diameter 98mm IP54 laad Outlet Schroefcontacten voor draden tot 6mm 2. Art.Nr. Type Max.Belast. Buitenafmetingen Beveiligingsklasse type 2 32A/230V diameter 98mm IP type 2 32A/400V diameter 98mm -

14 14 Componenten Aansluitkabel t.b.v. vergrendeling Art.Nr VERGRENdeling t.b.v. laadoutlet Art.Nr Ratio Electric uses Polyurethane (PUR) charging cable according IEC This cable has been developed in cooperation with Draka/Prysmian and is Halogen free and flame retardant. Especially suitable for outdoor use. KEMA approval Charging Outlet kit bevat: P/N EV Laadkabel Ratio Electric gebruikt uitsluitend polyurethaan (PUR) kabel voor E-mobility toepassingen. Deze kabel is speciaal ontwikkeld in samenwerking met Draka/ Prysmian. De kabel is halogeenvrij en vlam dovend en voldoet zowel aan de Europese veiligheden eisen als milieu voorschriften. KEMA keur. Art.Nr. Max. Belasting Buitenafmetingen A/230V 11,80mm A/400V 13,50mm A/230V 13,30mm A/400V 16,30mm

15 15 Accessoires Adapter kabel Mode 3 naar Mode 1 16A/230V Kabel: 07BQ-F 3G 2,50mm x 0,75mm 2, groen Art.Nr. Lengte Auto steker Laad steker ,5m Schuko koppeling type 2 male Opberg tas Handige opberg tas voor de laadkabel en/ of mobiele lader. Art.Nr Voor extra gebruiksgemak kabel houder Roestvrij stalen kabel houder met steker houder. Art.Nr. Steker type type 2 Outletbox type 2, opbouw Art.Nr. Max.Belast. Beschermingsklasse Buitenmaten A/400V IP54 110x110x100mm EV tester Om de juiste werking en installatie van uw laadstation te simuleren. De tester is voorzien van een Type 2 male steker en kan enkel fase en drie fase laadstations testen volgens de IEC61851 standaard op 16A en 32A. P/N EV Tester voor laadstations met vaste Kabel I Inlet type 1 en type 2. I LED indicatie voor correcte werking. P/N 32605

16 Samen vérder in innovatie Uw mening telt De wereld van elektrische voertuigen ontwikkelt zich snel. Daarom zijn we steeds bezig met het aanpassen en vernieuwen van onze producten. Heeft u daar ideeën over of wilt u uw mening over het huidige aanbod doorgeven? Stuur dan een bericht naar info@ratio.nl. Bij voorbaat dank, Hans Snaak Managing Director Ratio Electric Contact Telefoon: Fax: info@ratio.nl Postadres: Ratio Electric BV Ambachtstraat RH Nijkerk

LAADOPLOSSINGEN VOOR ELEKTRISCHE VOERTUIGEN. Vérder in e-mobiliteit

LAADOPLOSSINGEN VOOR ELEKTRISCHE VOERTUIGEN. Vérder in e-mobiliteit LAADOPLOSSINGEN VOOR ELEKTRISCHE VOERTUIGEN Vérder in e-mobiliteit 2 Een traditie in innovatie Ratio Electric ontwikkelt en produceert producten en systemen voor het aansluiten en verdelen van de netspanning.

Nadere informatie

Kabels en stekkers voor elektrische voertuigen nu beschikbaar in ons gamma

Kabels en stekkers voor elektrische voertuigen nu beschikbaar in ons gamma Kabels en stekkers voor elektrische voertuigen nu beschikbaar in ons gamma Ziehier de producten om uw hybride plug-in of volledig Elektrisch voertuig te verbinden met het oplaadstation of de batterij oplader.

Nadere informatie

Vérder in werkplekbekabeling FLEXIBELE KABELMANAGEMENT SYSTEMEN VOOR DE MODERNE KANTOOROMGEVING

Vérder in werkplekbekabeling FLEXIBELE KABELMANAGEMENT SYSTEMEN VOOR DE MODERNE KANTOOROMGEVING Vérder in werkplekbekabeling FLEXIBELE KABELMANAGEMENT SYSTEMEN VOOR DE MODERNE KANTOOROMGEVING 2 Een traditie in innovatie Ratio Electric ontwikkelt en produceert producten en systemen voor het aansluiten

Nadere informatie

01-2014 Brochure ALD ELECTRIC PART OF ALD NEWMOBILITY

01-2014 Brochure ALD ELECTRIC PART OF ALD NEWMOBILITY 01-2014 Brochure ALD ELECTRIC PART OF ALD NEWMOBILITY 1 Brochure ALD electric INLEIDING Ons ALD electric aanbod is bijzonder volledig, met zowel oplaadbare hybrides (plug-in), elektrische auto s met verlengde

Nadere informatie

FAQ Laadstations algemeen:

FAQ Laadstations algemeen: FAQ Laadstations algemeen: V1: Hoe lang duurt het laden van mijn auto? A1: De duur van laden wordt bepaald door; het vermogen wat het laadstation kan aanbieden (installatie), hoe leeg de accu daadwerkelijk

Nadere informatie

Max. snellaadvermo gen. Aantal KM's elektrisch. Snelladen

Max. snellaadvermo gen. Aantal KM's elektrisch. Snelladen Audi A3 etron 1-fase 16A lolo 3 1F Socket 849 Middenvoor 3,7 8,8 2u20 min Type 2 50 niet mogelijk - 39 15% Q7 1-fase 16A lolo 3 1F 16A 849 rechtsachter 3,7 17,3 4:30 min type 2 56 niet mogelijk - 48 15%

Nadere informatie

Vermogen per Spanning Stroom Type auto Prijs (ex btw) contactdoos

Vermogen per Spanning Stroom Type auto Prijs (ex btw) contactdoos Easy Lichtgrijs Afmetingen: 49,5 x 24 x 16,3cm (HxBxD) Aantal auto s: 1 Wand & paal Geschikt voor: Binnen & buiten (IP54) Online functies: Nee Bediening: Aansluiten is laden Vermogen per Spanning Stroom

Nadere informatie

Vermogen per Spanning Stroom Type auto Prijs (ex btw) contactdoos

Vermogen per Spanning Stroom Type auto Prijs (ex btw) contactdoos Easy Afmetingen: 49 x 32 x 17cm (HxBxD) Aantal auto s: 1 Wand & paal Geschikt voor: Binnen & buiten (IP54) Online functies: Nee Bediening: Aansluiten is laden Vermogen per Spanning Stroom Type auto Prijs

Nadere informatie

Elektrische oplaadpunten

Elektrische oplaadpunten Elektrische oplaadpunten Lunchbijeenkomst Vexpan 13 februari 2014 Stijn Otten The New Motion Jeroen Quee Grontmij Inhoud De zin en onzin van elektrisch vervoer Marktcijfers en ontwikkelingen Techniek Oplaadpalen

Nadere informatie

KIVI NIRIA Jaarcongres 6 oktober 2010. De keten van Elektrische mobiliteit. ing. Jerry van Zundert MBA.

KIVI NIRIA Jaarcongres 6 oktober 2010. De keten van Elektrische mobiliteit. ing. Jerry van Zundert MBA. KIVI NIRIA Jaarcongres 6 oktober 2010. De keten van Elektrische mobiliteit. ing. Jerry van Zundert MBA. 13-10-2010 13-10-2010 Productportfolio 380 kv 150/110 kv 10 kv 0,4 kv 1990 ICU 2000 2010 13-10-2010

Nadere informatie

A complete range of high technology products

A complete range of high technology products A complete range of high technology products Index per productfamilie Teco modulair materiaal Industriële -, controle- en tijdrelais Kamgeleiders Contactoren, motorbeveiligers, bediening, signalisatie

Nadere informatie

Infoavond MENNEKES e-mobility 10 september 2015. Thomas Devreeze Inside Sales Engineer Mennekes e-mobility

Infoavond MENNEKES e-mobility 10 september 2015. Thomas Devreeze Inside Sales Engineer Mennekes e-mobility Infoavond MENNEKES e-mobility 10 september 2015 Thomas Devreeze Inside Sales Engineer Mennekes e-mobility 1 Overzicht: Inleiding e-mobility AMTRON Laadsystemen Tips & tricks 2 Inleiding e-mobility Definitie

Nadere informatie

Laadoplossingen. voor E-Mobility Aangesloten op de toekomst

Laadoplossingen. voor E-Mobility Aangesloten op de toekomst voor E-Mobility Aangesloten op de toekomst E-Mobility biedt de elektrobranche veelbelovende business. Voor elektrische auto s heeft u keuze uit twee series laadstations. Daarnaast kunt u bij ons terecht

Nadere informatie

TRP Accu's Betrouwbaar, optimale prestaties en een lange levensduur

TRP Accu's Betrouwbaar, optimale prestaties en een lange levensduur TRP Accu's Betrouwbaar, optimale prestaties en een lange levensduur TRP Lucht-, Elektroen EBS-spiralen TRP biedt een compleet assortiment accu s van hoge kwaliteit. TRP accu's zijn ontworpen, getest en

Nadere informatie

LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem

LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK VOERTUIGEN HANDLEIDING Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem INHOUDSOPGAVE DIC laadzuil met plug and play systeem 1 Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem

DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem INHOUDSOPGAVE DIC wandmodel met plug and play stysteem 1 Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

Meterkasten en 1stroomverdeelkasten

Meterkasten en 1stroomverdeelkasten Meterkasten en 1stroomverdeelkasten Inhoud 1.1 Kunststof meterkasten 5 1.2 Metalen meterkasten 9 1.3 Volrubber verdeelkast Dick 13 1.4 Rubber verdeelkast Moby 17 1.5 Volrubber verdeelkast Pluto 25 1.6

Nadere informatie

VOLTA Kruispunt voor elektrotechniek

VOLTA Kruispunt voor elektrotechniek VOLTA Kruispunt voor elektrotechniek Smart Hub Vlaams-Brabant 8 maart 2018 Laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen Paul Jacobs 1 Over Volta Kenniscentrum en opleidingscentrum voor de elektrotechnische

Nadere informatie

Wallbox. Wallbox. Vermogen. Verbinding met de wagen

Wallbox. Wallbox. Vermogen. Verbinding met de wagen Wallbox Wallbox De Wallbox is modulair samen te stellen en biedt keuze uit 3 vermogens: 3.7 kw, 11 kw en 22 kw. Indien een eenvoudige lader gewenst wordt zonder communicatiemogelijkheden, kies dan voor

Nadere informatie

P U B L I C A D V A N C E D

P U B L I C A D V A N C E D PUBLIC ADVANCED P. 3 P. 2 Elektrisch rijden is de toekomst. En die toekomst is al begonnen! Daarom wil Lanova elektrisch rijden voor iedereen bereikbaar maken. Lease eenvoudig je eigen laadpaal thuis of

Nadere informatie

DICLAADSYSTEMEN MONTAGE EN GEBRUIK BlackBoxx met Type-2 contactdoos 3,7/11kW

DICLAADSYSTEMEN MONTAGE EN GEBRUIK BlackBoxx met Type-2 contactdoos 3,7/11kW DICLAADSYSTEMEN MONTAGE EN GEBRUIK BLACKBOXX HANDLEIDING BlackBoxx met Type-2 contactdoos 3,7/11kW INHOUDSOPGAVE Handleiding BlackBoxx met Type-2 contactdoos 3,7/11kW. 1 Veiligheids voorschriften 04 2

Nadere informatie

Slimme laadoplossingen

Slimme laadoplossingen Slimme laadoplossingen Gemakkelijk gereed voor elektrisch rijden, nu en in de toekomst. PRODUCTOMSCHRIJVING Dynamische wandlader Algemeen 1 Mennekes laadcontact Laadcapaciteit tot 22 kw per laadpunt Aansluitwaarde

Nadere informatie

Infoavond MENNEKES e-mobility Najaar 2015. Thomas Devreeze Inside Sales Engineer Mennekes e-mobility

Infoavond MENNEKES e-mobility Najaar 2015. Thomas Devreeze Inside Sales Engineer Mennekes e-mobility Infoavond MENNEKES e-mobility Najaar 2015 Thomas Devreeze Inside Sales Engineer Mennekes e-mobility 1 Overzicht: Inleiding e-mobility AMTRON Laadsystemen Tips & tricks 2 Inleiding e-mobility Definitie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. ICU Compact Mini

Gebruikershandleiding. ICU Compact Mini Gebruikershandleiding ICU Compact Mini Gefeliciteerd met uw nieuwe ICU Compact Mini laadstation Dit hightech product is met de grootste zorg in Nederland door de engineers van ICU ontwikkeld, geassembleerd

Nadere informatie

DE ZON GEEFT ONS ENERGIE, SANTON GEEFT ONS VEILIGHEID VEILIGHEIDSSLEUTEL ALLE KABELS ZIJN STROOMVRIJ AFSTANDSBEDIENING

DE ZON GEEFT ONS ENERGIE, SANTON GEEFT ONS VEILIGHEID VEILIGHEIDSSLEUTEL ALLE KABELS ZIJN STROOMVRIJ AFSTANDSBEDIENING DE ZON GEEFT ONS ENERGIE, SANTON GEEFT ONS VEILIGHEID PV-SYSTEMEN BEHOREN ZONDER TWIJFEL TOT DE MEEST INTERESSANTE MOGELIJKHEDEN ALS HET GAAT OM HET PRODUCEREN VAN ENERGIE. DE ZON SCHIJNT ELKE DAG EN LEVERT

Nadere informatie

Laadstations. Elektrisch Rijden

Laadstations. Elektrisch Rijden Laadstations Elektrisch Rijden 2 EV- Box laadzuil De EV- Box laadzuil is voorzien van twee laadpunten, gemaakt van hoogwaardig RVS en voorzien van een poedercoating. In het onderste compartiment is ruimte

Nadere informatie

Laadstations Elektrisch Rijden

Laadstations Elektrisch Rijden Laadstations Elektrisch Rijden 2 EV- Box laadzuil De EV- Box laadzuil is voorzien van twee laadpunten, gemaakt van hoogwaardig RVS en voorzien van een poedercoating. In het onderste compartiment is ruimte

Nadere informatie

emobility Najaar 2014

emobility Najaar 2014 Najaar 1 2 3 Duurzame kansen in een nieuwe groeimarkt Elektrische voertuigen veroveren de weg. Energiebesparing, reductie van CO2-uitstoot, maatschappelijk verantwoord ondernemen de behoefte aan duurzame

Nadere informatie

Bedrijfsprofiel Rolec

Bedrijfsprofiel Rolec Bedrijfsprofiel Rolec Rolec EV is een divisie van Rolec Services Ltd., gevestigd in Boston, Lincolnshire, Verenigd Koninkrijk. Rolec Electrical Vehicles ontwerpt en fabriceert al meer dan 7 jaar laadpalen,

Nadere informatie

Accelerating happiness in e-mobility Sandra Neuray Manager Partnerships Eneco emobility

Accelerating happiness in e-mobility Sandra Neuray Manager Partnerships Eneco emobility #FleetEventNL Accelerating happiness in e-mobility Sandra Neuray Manager Partnerships Eneco emobility #FleetEventNL Inhoud 1. Eneco in het kort 2. EV in NL 3. Laaddienstverlening 4. Laadpunten 5. Laadtarieven

Nadere informatie

Bouwaansluitkasten. Bouwaansluitkast 40A/63A. Alle andere gewenste samenstellingen maken wij graag en snel op uw aanvraag!

Bouwaansluitkasten. Bouwaansluitkast 40A/63A. Alle andere gewenste samenstellingen maken wij graag en snel op uw aanvraag! Bouwaansluitkast 40A/63A Robuust verzinkt plaatstalen behuizing Hoogwaardige poedercoating Zeer stabiel stalen frame volbad verzinkt Deur met (optioneel) hangslot vergrendelbaar Andere sluitsystemen op

Nadere informatie

Het typenummer is te vinden op de identificatiesticker aan de onderzijde van het product.

Het typenummer is te vinden op de identificatiesticker aan de onderzijde van het product. Deze handleiding beschrijft het installatieproces van het ICU Compact oplaadpunt voor elektrische voertuigen. Lees voordat u het oplaadpunt gaat installeren deze handleiding aandachtig door. ICU Charging

Nadere informatie

Drive v n b y n ature

Drive v n b y n ature Driven by nature Voorstelling Joachim Saelens, mede-oprichter van BeCharged Bedrijfsactiviteit: Het produceren, het installeren, het onderhouden en het internationaal verdelen van oplaadstations voor elektrische

Nadere informatie

Tiara Decentrale elektrische verdeelinstallatie Verticale uitvoering IL01502130Z

Tiara Decentrale elektrische verdeelinstallatie Verticale uitvoering IL01502130Z Tiara Decentrale elektrische verdeelinstallatie Verticale uitvoering IL000Z . De voeding van de Tiara vanuit de hoofdverdeler 6 4 6 Ophangstrip (links en rechts toepasbaar). Aardlekautomaten. Lastscheider,

Nadere informatie

Het typenummer is te vinden op de identificatiesticker aan de zijkant van het product.

Het typenummer is te vinden op de identificatiesticker aan de zijkant van het product. Deze handleiding beschrijft het installatieproces van het ICU Compact Mini oplaadpunt voor elektrische voertuigen. Lees voordat u het oplaadpunt gaat installeren deze handleiding aandachtig door. ICU Charging

Nadere informatie

Kennisbijeenkomst Elektrisch Rijden

Kennisbijeenkomst Elektrisch Rijden Kennisbijeenkomst Elektrisch Rijden Mobiel VTO Buurtnetwerk voor delen vervoer in de wijken Veemarkt - Voordorp - Tuindorp - Tuindorp Oost Han Ellenbroek PROGRAMMA Kennismaken Presentaties Mobiel VTO Introductie

Nadere informatie

4,6. Betoog door T woorden 8 september keer beoordeeld. Nederlands. Hybride auto s zijn niet de toekomst.

4,6. Betoog door T woorden 8 september keer beoordeeld. Nederlands. Hybride auto s zijn niet de toekomst. Betoog door T. 1338 woorden 8 september 2016 4,6 20 keer beoordeeld Vak Methode Nederlands Nieuw Nederlands Hybride auto s zijn niet de toekomst. Toine Schonk 4Vwo 21/05/2016 Indeling: - Alinea 1: inleiding:

Nadere informatie

Universele motor controller Voor elk type Boegschroef (12 of 24 Volt) Accu spanningen van 12 tot 48 Volt.

Universele motor controller Voor elk type Boegschroef (12 of 24 Volt) Accu spanningen van 12 tot 48 Volt. Universele motor controller Voor elk type Boegschroef (12 of 24 Volt) Accu spanningen van 12 tot 48 Volt. 12 Volt tot 4,5 kw 24 Volt tot 9,0 kw Voordelen: Gebruik- Traploos in toeren regelbaar Softstart

Nadere informatie

Ervaringen en versnellingskansen voor e-deelauto rijden in de regio Oost-Nederland

Ervaringen en versnellingskansen voor e-deelauto rijden in de regio Oost-Nederland Ervaringen en versnellingskansen voor e-deelauto rijden in de regio Oost-Nederland 13 september 2018 Tonnie Tekelenburg EFRO 00588 CO 2 neutraal Bescherming aarde & klimaat CO 2 uitstoot Uitputting aarde

Nadere informatie

Oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Oplaadvoorzieningen voor elektrische voertuigen

Oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Oplaadvoorzieningen voor elektrische voertuigen Oplaadvoorzieningen voor elektrische voertuigen De volgende kenmerken zijn van toepassing op al onze laadpalen: voor particuliere, tertiaire en openbare toepassingen geavanceerde technologie die reeds

Nadere informatie

Video intercomsysteem

Video intercomsysteem Video intercomsysteem Inhoud Pag. 03) Technische specificaties Pag. 04) (Vervolg) Technische specificaties 2-Draads systeem Pag. 05) IT-OUT201/1; opbouw buitenpost IT-OUT201/2; opbouw buitenpost Pag. 06)

Nadere informatie

Super helder in een compact design

Super helder in een compact design S Super helder in een compact design OVERWELDIGENDE LICHTOPBRENGST VOOR ELKE NACHTRIT Universal Bike Lights met hoogwaardige kwaliteit is meer dan alleen fietsverlichting. De mountainbiker van tegenwoordig

Nadere informatie

Cijfers Elektrisch Vervoer

Cijfers Elektrisch Vervoer Cijfers Elektrisch Vervoer (t/m 31 december 2014) Dit overzicht geeft een indruk van de ontwikkeling van elektrisch vervoer in Nederland. Het wordt maandelijks samengesteld door de Rijksdienst voor Ondernemend

Nadere informatie

Stekkerdozen Stekkersystemen

Stekkerdozen Stekkersystemen Stekkerdozen Stekkersystemen Brennenstuhl staat voor kwaliteit en innovatie. Al meer dan 50 jaar is Brennenstuhl actief in ontwikkeling van nieuwe producten in meer dan 70 verschillende landen. De massa

Nadere informatie

Laad-infrastructuur standaard EVINFRA-2011

Laad-infrastructuur standaard EVINFRA-2011 Laad-infrastructuur standaard EVINFRA-2011 Aanbrengen van faciliteiten voor het opladen van elektrische voertuigen en plug-in hybrides 02-08-2011 (v1.3) Experts: Frans van Beek Wiebe Emsbroek Sjaak Hissink

Nadere informatie

Product naam: MM08029

Product naam: MM08029 Product naam: MM08029 Specificaties MM08029: Groep Overig Soort DINO Lampsoort Armatuur In/opbouw Lengte 56mm Dimbaar NEE Breedte 62mm Hoogte 45mm Fotometrische data LA8020 Behoort tot de Accessoires Een

Nadere informatie

MENNEKES e-mobility Studiediensten Najaar Thomas Devreeze Inside Sales Engineer Mennekes e-mobility

MENNEKES e-mobility Studiediensten Najaar Thomas Devreeze Inside Sales Engineer Mennekes e-mobility MENNEKES e-mobility Studiediensten Najaar 2016 Thomas Devreeze Inside Sales Engineer Mennekes e-mobility 1 Overzicht: Inleiding e-mobility AMTRON Laadsystemen 2 Inleiding e-mobility Definitie e-mobility?

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES Alleen geschikt als permanente installatie, onderdelen genoemd in de handleiding kunnen niet buiten gemonteerd worden.

INSTALLATIE INSTRUCTIES Alleen geschikt als permanente installatie, onderdelen genoemd in de handleiding kunnen niet buiten gemonteerd worden. NETVOEDINGEN AC-1200 1200.190813 1201EL, 1202EL, 1203EXL, 1205EXL ALGEMENE INFORMATIE Deze netvoedingen zijn alleen bedoeld voor installatie door gekwalificeerde installateurs. Er zijn geen door de gebruiker

Nadere informatie

Een oplaadpunt voor elektrische voertuigen in uw labo

Een oplaadpunt voor elektrische voertuigen in uw labo Een oplaadpunt voor elektrische voertuigen in uw labo 1 Oplaadpunten voor elektrische voertuigen, zijn onze techniekers er klaar voor? Tegen 2020 moeten er in Vlaanderen 7400 oplaadpunten of 3700 laadpalen

Nadere informatie

Persinformatie. Elektromobiliteit: laadstations in AMAXX design voor bedrijf, industrie en privé

Persinformatie. Elektromobiliteit: laadstations in AMAXX design voor bedrijf, industrie en privé Elektromobiliteit: laadstations in AMAXX design voor bedrijf, industrie en privé Mennekes, de ontwikkelaar van het genormeerd laadcontactmateriaal type 2, heeft een uniek programma van laadstations voor

Nadere informatie

De garantie om uw electriciteitsnota te verlagen en CO2 uitstoot te verkleinen PQMS.NL/VO4BIZ

De garantie om uw electriciteitsnota te verlagen en CO2 uitstoot te verkleinen PQMS.NL/VO4BIZ De garantie om uw electriciteitsnota te verlagen en CO2 uitstoot te verkleinen Wat is VO4BIZ? VO4BIZ is een Brits ontwerp, spanningsoptimalisatie systeem dat het inkomende voltage verlaagt en de stroomkwaliteit

Nadere informatie

Bouwaansluitkasten. Bouwaansluitkast 40A/63A. Alle andere gewenste samenstellingen maken wij graag en snel op uw aanvraag!

Bouwaansluitkasten. Bouwaansluitkast 40A/63A. Alle andere gewenste samenstellingen maken wij graag en snel op uw aanvraag! Bouwaansluitkast 40A/63A Robuust verzinkt plaatstalen behuizing Hoogwaardige poedercoating Zeer stabiel stalen frame volbad verzinkt Deur met (optioneel) hangslot vergrendelbaar Andere sluitsystemen op

Nadere informatie

Goed verlicht aan het werk!

Goed verlicht aan het werk! Verlichting en de verplichtingen van de ARBO-wet (NEN 3140) Klasse I Klasse II Voor een permanente opstelling boven de 2,50 m aan wand of muur. Aansluiting op het net d.m.v. een 3-aderige aansluitkabel

Nadere informatie

Zomer Zomer Zomer 2016

Zomer Zomer Zomer 2016 0474931 Zomer 2016 Zomer 2016 Zomer 2016 Geldig: Juli - September 2016 LuxPremium LED Geldig: Juli - September 2016 Heldere Cree-Led in Pocketformaat IP 54 Focus 60 m 5h 100 Lumen LuxPremium focus LED-zaklamp

Nadere informatie

P4Product Informatie Keuken systemen

P4Product Informatie Keuken systemen moderne integratie van stroom in keukens 1 Plug in in een wereld vol mogelijkheden TWIST stroom outside the box De TWIST is de ideale stroomvoorziening voor keukens. Met dit compacte design en zeer lage

Nadere informatie

BRANDWEER VEILIGHEIDSSCHAKELAAR

BRANDWEER VEILIGHEIDSSCHAKELAAR dijkman elektrotechniek b.v. - 112 - DE ZON GEEFT ONS ENERGIE, SANTON GEEFT ONS VEILIGHEID PV-SYSTEMEN BEHOREN ZONDER TWIJFEL TOT DE MEEST INTERESSANTE MOGELIJKHEDEN ALS HET GAAT OM HET PRODUCEREN VAN

Nadere informatie

Europe s largest range of EV charging solutions Join the. Opladen: publiek

Europe s largest range of EV charging solutions Join the. Opladen: publiek EV Europe s largest range of EV charging solutions Opladen: t thuis 1 Libra Energy B.V. Molenwerf 30-32 1911 DB Uitgeest The Netherlands Libra Energy UK Unit 8a Coulman Road Industrial Estate Thorne, South

Nadere informatie

4730001 Dock Desk. Electrificatie

4730001 Dock Desk. Electrificatie 4730001 Dock Desk Materiaal behuizing aluminium Het modulair opbouwsysteem is volledig naar uw wens samen te stellen met de units stroom data VGA USB AUDIO Leverbaar met en zonder bladklemmen. De standaard

Nadere informatie

SIVACON S4 en ALPHA. De standaard in energieverdeling. Veilig, flexibel en betrouwbaar. Answers for infrastructure.

SIVACON S4 en ALPHA. De standaard in energieverdeling. Veilig, flexibel en betrouwbaar. Answers for infrastructure. SIVACON S4 en ALPHA De standaard in energieverdeling Veilig, flexibel en betrouwbaar Answers for infrastructure. Veilig, flexibel en betrouwbaar De Siemens ALPHA-partner De Siemens ALPHA-partner is onze

Nadere informatie

Het interventievoertuig voor elektrische wagens. De VAB EV-Poly. Auto-Technisch Adviseur

Het interventievoertuig voor elektrische wagens. De VAB EV-Poly. Auto-Technisch Adviseur Het interventievoertuig voor elektrische wagens De VAB EV-Poly Koen Vanderheyden Auto-Technisch Adviseur VAB snellader EV Poly: Pechverhelping voor elektrische wagens 11 september 2012 De Elektrische wagen

Nadere informatie

THUIS ELEKTRISCH OPLADEN hoe uw wagen verschilt van uw smartphone

THUIS ELEKTRISCH OPLADEN hoe uw wagen verschilt van uw smartphone THUIS ELEKTRISCH OPLADEN hoe uw wagen verschilt van uw smartphone 1 THEO-brochure 160x225-DEF.indd 1 9/02/15 20:12 Deze brochure wil u informeren over een aantal belangrijke aspecten rond het thuis opladen

Nadere informatie

Mode 3 laadpunten voor elektrische voertuigen: keuze van de differentieelschakelaar

Mode 3 laadpunten voor elektrische voertuigen: keuze van de differentieelschakelaar 1 Inleiding Mode 3 laadpunten voor elektrische voertuigen: keuze van de differentieelschakelaar Elk laadpunt voor een elektrisch voertuig (EV) moet o.a. beschermd worden tegen onrechtstreekse aanraking.

Nadere informatie

Intelligente energiemeters voor datacenters

Intelligente energiemeters voor datacenters Intelligente energiemeters voor datacenters Waarom meten? Elektrische energie is de duurste van alle variabele kosten in een datacenter. Alleen daarom al is het goed om het verbruik met energiemeters in

Nadere informatie

STAKA. Handleiding elektrische bediening. Dakluiken Flachdachausstiege Roof access hatches Trappes de toit

STAKA. Handleiding elektrische bediening. Dakluiken Flachdachausstiege Roof access hatches Trappes de toit STAKA Handleiding elektrische bediening Algemeen Deze handleiding geeft u de juiste instructies voor een correcte aansluiting en een goede bediening van de elektrische bedieningsset van Staka. De installatie

Nadere informatie

VELLO ELEKTRO Kwaliteit zonder grenzen

VELLO ELEKTRO Kwaliteit zonder grenzen VELLO ELEKTRO Kwaliteit zonder grenzen Specialist in wandverdeelkasten op maat Vello Elektro Even voorstellen... Vello Elektro is in 2001 van start gegaan als dé specialist op het gebied van verdeelkasten

Nadere informatie

Persinformatie. Elektromobiliteit: Laadzuilen voor elke toepassing

Persinformatie. Elektromobiliteit: Laadzuilen voor elke toepassing Elektromobiliteit: Laadzuilen voor elke toepassing Mennekes, de ontwikkelaar van het genormeerd laadcontactmateriaal Type 2, heeft een uniek programma aan laadstations voor elke toepassing ontwikkeld.

Nadere informatie

emobility Rolec Electrical Verhicles

emobility Rolec Electrical Verhicles emobility Rolec Electrical Verhicles 2 Libra Energy en Rolec EV Rolec Electrical Verhicles is een divisie van Rolec Services Ltd., gevestigd in Boston, Lincolnshire, Verenigd Koninkrijk. Rolec Electrical

Nadere informatie

Laad-infrastructuur standaard EVINFRA-2011

Laad-infrastructuur standaard EVINFRA-2011 Laad-infrastructuur standaard EVINFRA-2011 Aanbrengen van faciliteiten voor het opladen van elektrische voertuigen en plug-in hybrides 16-03-2011 (v1.2) Experts: Frans van Beek Wiebe Emsbroek Sjaak Hissink

Nadere informatie

GE Industrial Solutions. WattStation. Wall Mount. Laadstation voor elektrische auto's. GE imagination at work

GE Industrial Solutions. WattStation. Wall Mount. Laadstation voor elektrische auto's. GE imagination at work GE Industrial Solutions WattStation Wall Mount Laadstation voor elektrische auto's GE imagination at work WattStation Alleenstaand Design WattStation De toekomst in je garage Kies een laadstation dat er

Nadere informatie

015.012/Exendis install. A4 sa 31-10-2001 12:09 Pagina 2. Energy Systems Infrastructure GRIDFIT250 AC-INVERTER. Product-Information

015.012/Exendis install. A4 sa 31-10-2001 12:09 Pagina 2. Energy Systems Infrastructure GRIDFIT250 AC-INVERTER. Product-Information 015.012/Exendis install. A4 sa 31-10-2001 12:09 Pagina 2 Energy Systems Infrastructure GRIDFIT250 AC-INVERTER Product-Information 015.012/Exendis install. A4 sa 31-10-2001 12:09 Pagina 3 015.012/Exendis

Nadere informatie

Verlenghaspels. Voor professionele toepassingen:

Verlenghaspels. Voor professionele toepassingen: Verlenghaspels Voor professionele toepassingen: Kabelhaspel XP-PRO De professionele kabelhaspels XP-Pro worden gemaakt van een breuk- en slagvaste kunststof trommel, gemonteerd op een stabiel oranje gemoffeld

Nadere informatie

BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES Lees voor gebruik SPARK

BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES Lees voor gebruik SPARK BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES Lees voor gebruik SPARK Inhoudsopgave Over de UM-EVSE... 2 Hoe gebruikt u de UM-EVSE... 3 Over 16 ampere laadstroom... 3 Beginnen met laden... 3 Stoppen met laden...

Nadere informatie

2 x type 2 stopcontact, 1-fase, max. 1x32A ingangsstroom, RCD type A, 6mA detectie, Display

2 x type 2 stopcontact, 1-fase, max. 1x32A ingangsstroom, RCD type A, 6mA detectie, Display Algemeen Modelnaam Art. nr. 2 x type 2 stopcontact, 1-fase, max. 1x32A ingangsstroom, RCD type A, 6mA detectie, Display 904461011 2 x type 2 stopcontact, 1-fase, max. 2x32A ingangsstroom, RCD type A, 6mA

Nadere informatie

Plug-in Hybrid. juni 2013

Plug-in Hybrid. juni 2013 Plug-in Hybrid Electric Vehicles juni 2013 Begin 2013 reden In Nederland ongeveer 8.000 personenauto s met 0% fiscale bijtelling. Het overgrote deel hiervan zijn elektrische auto s die tevens een benzine-

Nadere informatie

Opgeladen op weg. Kant-en-klare laadoplossingen voor u en uw klanten

Opgeladen op weg. Kant-en-klare laadoplossingen voor u en uw klanten Opgeladen op weg Kant-en-klare laadoplossingen voor u en uw klanten Maak kennis met de U:MOVE U:MOVE is een compacte ebox die direct tegen de muur of op een paal bevestigd kan worden. In combinatie met

Nadere informatie

Workshop EVSE and Charging

Workshop EVSE and Charging Workshop EVSE and Charging Wie ben ik? Wido den Hollander (1986) Mede-eigenaar van hosting bedrijf Fan van elektrisch rijden (Model S sinds 26 Sept) Ontwikkelaar van Open Source software Werk tegenwoordig

Nadere informatie

The Engine Behind E-Mobility. www.ev-box.com

The Engine Behind E-Mobility. www.ev-box.com The Engine Behind E-Mobility www.ev-box.com De beste laadsystemen voor alle elektrische voertuigen. EV-Box The Engine Behind E-Mobility EV-Box is internationaal toonaangevend ontwikkelaar en fabrikant

Nadere informatie

Laadoplossingen voor elektrische voertuigen

Laadoplossingen voor elektrische voertuigen GE Energy Industrial Solutions Laadoplossingen voor elektrische voertuigen GE imagination at work De elektrische auto komt eraan Energie van het net naar de weg Nagenoeg elke autoproducent heeft het voornemen

Nadere informatie

Wij danken u voor de interesse in elektrisch rijden. Een nieuwe grensverleggende ervaring en 100% duurzaam.

Wij danken u voor de interesse in elektrisch rijden. Een nieuwe grensverleggende ervaring en 100% duurzaam. Consessie KIA MOTORS Tav Naam Achternaam Straat n B-PCXX PLAATS Onderwerp: Ref.: Offerte Standaardinstallatie 1x100.PP.11_2 20160915_VM16126_1_KIA_MOTORS_P_v0 Datum: 15 september 2016 VitaeMobility Fabriekstraat

Nadere informatie

LAADPAKKET RENAULT ZOE. Snel en betrouwbaar opladen thuis, op het werk en onderweg

LAADPAKKET RENAULT ZOE. Snel en betrouwbaar opladen thuis, op het werk en onderweg LAADPAKKET RENAULT ZOE Snel en betrouwbaar opladen thuis, op het werk en onderweg SNEL EN VEILIG LADEN THUIS EN OP HET WERK De meeste elektrische rijders laden voor het grootste deel thuis of op het werk

Nadere informatie

Elektrische auto van de zaak? What s next?

Elektrische auto van de zaak? What s next? Elektrische auto van de zaak? What s next? 201705-EV-V1 Alleen volledig elektrische auto s hebben vanaf 2017 een lagere bijtelling voor privégebruik en blijven daarmee interessant voor medewerkers die

Nadere informatie

LAADZUIL ELEKTRISCHE. MONTAGE EN GEBRUIK. Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met passysteem LAADPAS LAADPAS

LAADZUIL ELEKTRISCHE.  MONTAGE EN GEBRUIK. Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met passysteem LAADPAS LAADPAS LAADPAS LAADPAS LAADPAS LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK VOERTUIGEN HANDLEIDING Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met passysteem INHOUDSOPGAVE DIC laadzuil met passysteem 1

Nadere informatie

Cijfers Elektrisch Vervoer

Cijfers Elektrisch Vervoer Cijfers Elektrisch Vervoer (t/m 31 december 2015) Dit overzicht geeft een indruk van de ontwikkeling van elektrisch vervoer in Nederland. Het wordt maandelijks samengesteld door de Rijksdienst voor Ondernemend

Nadere informatie

Cijfers Elektrisch Vervoer

Cijfers Elektrisch Vervoer Cijfers Elektrisch Vervoer (t/m 30 april 2015) Dit overzicht geeft een indruk van de ontwikkeling van elektrisch vervoer in Nederland. Het wordt maandelijks samengesteld door de Rijksdienst voor Ondernemend

Nadere informatie

Ecotap is de nummer één van oplaadzuilen voor elektrisch vervoer.

Ecotap is de nummer één van oplaadzuilen voor elektrisch vervoer. Ecotap is de nummer één van oplaadzuilen voor elektrisch vervoer. De puntjes op de i Met deze korte presentatie willen wij U graag bijpraten over onze oplaadsystemen. Alle producten die wij als ecotap

Nadere informatie

De energybox - maakt het u makkelijk

De energybox - maakt het u makkelijk De energybox - maakt het u makkelijk Technologie, flexibiliteit en gemak in één box Alle keukenapparatuur en wandcontactdozen aansluiten met slechts één leiding tussen meterkast en keuken; dat kan met

Nadere informatie

HELAF Trafo-verdeelkasten

HELAF Trafo-verdeelkasten HELAF -verdeelkasten Verlichting en de verplichtingen van de ARBO-wet (NEN 3140) Klasse I Klasse II Voor een permanente opstelling boven de 2,50 m aan wand of muur. Aansluiting op het net d.m.v. een 3-aderige

Nadere informatie

Cijfers Elektrisch Vervoer

Cijfers Elektrisch Vervoer Cijfers Elektrisch Vervoer (t/m 31 oktober 2014) Dit overzicht geeft een indruk van de ontwikkeling van elektrisch vervoer in Nederland. Het wordt maandelijks samengesteld door de Rijksdienst voor Ondernemend

Nadere informatie

BOLT Mobiele Werkplek. Efficiënt en flexibel werken. Over het systeem. expert in mobile computing solutions

BOLT Mobiele Werkplek. Efficiënt en flexibel werken. Over het systeem. expert in mobile computing solutions expert in mobile computing solutions BOLT Mobiele Werkplek Efficiënt en flexibel werken DatAction levert de BOLT mobiele werkplek voor in het magazijn waar mobiel en flexibel werken wenselijk is. Benodigde

Nadere informatie

Cijfers Elektrisch Vervoer

Cijfers Elektrisch Vervoer Cijfers Elektrisch Vervoer (t/m 30 juni 2014) Dit overzicht geeft een indruk van de ontwikkeling van elektrisch vervoer in Nederland. Het wordt maandelijks samengesteld door de Rijksdienst voor Ondernemend

Nadere informatie

SURGE PROTECTOR Indien u buiten gebruikmaakt van elektronische kwh meters adviseren wij u een 'surge protector' toe te passen.

SURGE PROTECTOR Indien u buiten gebruikmaakt van elektronische kwh meters adviseren wij u een 'surge protector' toe te passen. ProductgroepKilowattuurmeters 1 fase SURGE PROTECTOR Indien u buiten gebruikmaakt van elektronische kwh meters adviseren wij u een 'surge protector' toe te passen. Deze beschermt de meter tegen hoge piekspanningen/stromen

Nadere informatie

Set voor verbinding tussen voeding- en verwarmingkabel WHC030 WebHeat T-connect

Set voor verbinding tussen voeding- en verwarmingkabel WHC030 WebHeat T-connect Connections Ten behoeve van aansluitingen en montage biedt WebHeat een uitgebreid assortiment variërend van krimpkousverbindingen, snel-verbindingen, modulaire aansluitsystemen, bevestigingstapes en waarschuwing

Nadere informatie

WB Evolving Design Hybride systemen

WB Evolving Design Hybride systemen WB3110 - Evolving Design Hybride systemen Marco de Beurs Examiner EPO Brandstof Electriciteit Voertuig met verbrandingsmotor: compact / licht, veel vermogen, vervuiling, complexe aandrijflijn. Voertuig

Nadere informatie

Handleiding Electro - visapparaat

Handleiding Electro - visapparaat Handleiding Electro - visapparaat De Fuut Project: 0550 Electro - Visapparaat 350V/100W Type : De Fuut Versie: 1 Datum: 26-3-2010 Fabrikant: AVASTO Populierweg 41a 3421 TX Oudewater tel: 0348-560297 Inhoudsopgave

Nadere informatie

WAAROM DRAADLOOS OPLADEN?

WAAROM DRAADLOOS OPLADEN? WAAROM DRAADLOOS OPLADEN? Vanaf 2017 is draadloos opladen de universele standaard die wordt ondersteund door alle gangbare telefoons, zowel ios als Android. Draadloos opladen stelt gebruikers in staat

Nadere informatie

Verdeeldozen Verlengkabels Hangblokken Verloopkabels Veerkabelhaspels

Verdeeldozen Verlengkabels Hangblokken Verloopkabels Veerkabelhaspels Kabelhaspels Verdeeldozen Verlengkabels Hangblokken Verloopkabels Veerkabelhaspels Contactblokken Kabelhaspel EN 60309 BIG EZ BIG EZ wind easy. Combinatie van stopcontacten EN60309 (400V) en EN61242 (230V).

Nadere informatie

2 Draads videofoon systeem. Drukknop: Gebruikshandleiding

2 Draads videofoon systeem. Drukknop: Gebruikshandleiding 2 Draads videofoon systeem Drukknop: Gebruikshandleiding 1 2 Inhoudsopgave 1. Onderdelen en fucties:... 4 2. Aansluitingen:... 4 3. Specificaties:... 5 4. Plaatsing:... 5 Monteren zonder regencover...

Nadere informatie

Infrastructuurcomponenten voor elektromobiliteit

Infrastructuurcomponenten voor elektromobiliteit Infrastructuurcomponenten voor elektromobiliteit Voor zekerheid in elektromobiliteit. De kwaliteit van een product wordt bepaald door zijn componenten. Infrastructuurcomponenten voor veilige elektromobiliteit.

Nadere informatie

HQ-PURE150/12 (F) HQ-PURE150/24 (F) 150 WATT DC NAAR AC ZUIVERE SINUSGOLF INVERTER

HQ-PURE150/12 (F) HQ-PURE150/24 (F) 150 WATT DC NAAR AC ZUIVERE SINUSGOLF INVERTER NEDERLANDSE GEBRUIKSAANWIJZING HQ-PURE150/12 (F) HQ-PURE150/24 (F) 150 WATT DC NAAR AC ZUIVERE SINUSGOLF INVERTER LEES VÓÓR GEBRUIK DE INSTRUCTIES! Nuttige toepassingen Geschikt voor notebookcomputers,

Nadere informatie

Universeel USB-reislader

Universeel USB-reislader Universeel USB-reislader Gebruikshandleiding DA-10193 U kunt met de universele USB-reislader van Digitus al uw apparatuur opladen (notebooks, ultrabooks, convertibles, tablets, smartphones, enz.). Het

Nadere informatie