Pas op! Je kunt je collega of jezelf levensgroot tegenkomen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Pas op! Je kunt je collega of jezelf levensgroot tegenkomen"

Transcriptie

1 Pas op! Je kunt je collega of jezelf levensgroot tegenkomen Beste collega, Je fietst naar je werk en een bus passeert je met levensgroot je collega erop met zijn of haar favoriete e-book. Of je staat te wachten in een bushokje en naast je hangt de poster van de e-bookcampagne. Het kan zomaar gebeuren, want vanaf maandag 18 januari rijden deze bussen in verschillende regio s. Maar we gaan natuurlijk nog veel meer doen! Campagnenieuws Maximale aandacht met advertenties in bushokjes en abri s De campagne komt nu snel dichterbij en alles is volop in ontwikkeling en productie. Verleden week heb je een gehad met de mediainzet van advertenties op bushokjes en abri s in jouw regio. Er is goed gekeken naar een mix tussen hoog bereik en bibliotheekvestigingen. Mocht je hier nog vragen/opmerkingen over hebben, het kan tot dinsdag 15 december uur. Banners op website lokale Bibliotheken Naast Google search en display is bannering op websites van lokale Bibliotheken heel erg belangrijk. Dit is immers een plaats waar veel Bibliotheekleden komen, die misschien interesse hebben in e-books. Daarom vragen we aan alle Bibliotheken om twee banners op hun websites te plaatsen. Met de Waas Bibliotheken zullen we een stap verder gaan door banners tussentijds te wisselen en banners/posities te optimaliseren. In januari komen de banners beschikbaar.

2 Groot aantal aanmeldingen voor de pilot Tijdens de Marketingdag op 19 november in Utrecht hebben we veel enthousiaste reacties ontvangen over de dag zelf, over de plannen die we hebben met bibliotheek.nl en natuurlijk de e-bookcampagne. We waren dan ook blij verrast dat er maar liefst 31 bibliotheken zich hebben opgegeven voor de pilot, waarbij we samen klantmailingen gaan versturen en gaan pionieren met een ContentHub. Wat is de ContentHub? De ContentHub is een website voor Bibliotheken, waar alle berichten voor social media op komen te staan. Met een druk op de knop deel je eenvoudig zo n bericht in je eigen Facebook-tijdlijn of Twitter-pagina. De ContentHub is voor iedere Bibliotheek beschikbaar. Op de ContentHub vind je ook de verschillende landingspagina s; pagina s waar je op komt als je bijvoorbeeld op een banner van de Bibliotheek hebt geklikt of als je in Google op de e-book advertentie hebt geklikt.

3 Centraal verstuurde klantmailingen Doe je mee met de pilot? Dan gaan we jouw leden een klantmailing sturen. Daarnaast ontvangen de VakantieBieb-gebruikers en leden die op bibliotheek.nl een webaccount hebben aangemaakt ook een klantmailing. Waarbij we er natuurlijk voor zorgen dat leden niet twee of misschien wel drie keer een krijgen. Deze klantmailingen worden centraal verstuurd door de Perfect Groep. Zij verzamelen alle adressen van leden van de pilotbibliotheken en versturen namens de betreffende Bibliotheek de klantmailing. Natuurlijk stellen we de tekst van de mailing ook beschikbaar voor Bibliotheken die niet met de pilot meedoen. Presentaties op BiebtoBieb Inmiddels is de kick-off met de pilotbibliotheken geweest. Was je er niet bij, dan kun je de presentaties nog even teruglezen op biebtobieb.nl. Doet jouw Bibliotheek mee met de pilot? We hebben op biebtobieb.nl een speciale groep aangemaakt voor de pilotbibliotheken. Bekijk de groep pilot e-bookcampagne 2016 >> Een fotohokje in jouw Bibliotheek? Was je op 19 november aanwezig op de landelijke Marketingdag en heb je je nog niet opgegeven voor een fotohokje in jouw bieb? Het kan via een reply op deze mail nog tot 15 december uur, eventueel met voorkeursdata. Bij te veel aanmeldingen gaan we loten. We maken een schema en de biebs die zich hebben opgegeven ontvangen hierover volgende week bericht.

4 Onze PR-machine komt op stoom Twitterestafette. Mooi PR-tool om ook lokaal in te zetten. We gaan met een landelijke Twitterestafette met auteurs extra publiciteit geven aan de campagne. Tijdens de campagneweken lichten we er dagelijks één auteur met zijn of haar titel uit (onder voorbehoud dat ze meewerken). Hun vraag via Twitter is een knipoog naar de landelijke campagne: Wordt mijn e-book jouw favoriet? #FavEbook We puzzelen nog op een landelijk PR-aftrapmoment op 15 januari maar lokaal kunnen jullie sowieso aan de slag. Met een persbericht dat jullie nog ontvangen, landelijke tweets uit de estafette via de ContentHub naar je eigen kanaal verspreiden, aftrap/pr-moment met lokale held/bekendheid eventueel samen met fotohokje en natuurlijk diverse activiteiten zoals e-book café, e-book ontbijt, e-book voorleessessie, e- book spreekuur etc. Volgende week komt er ook een draaiboekje beschikbaar voor het organiseren van een PR-event. Het lokale persbericht ontvangen jullie een week voor de campagne. Het PR-plan vind je op biebtobieb.nl>> Planning campagne en middeleninzet De campagne begint officieel op vrijdag 15 januari. Dan gaat er een e- mailing uit en start de online en social campagne. De bussen gaan vanaf maandag de 18 e rijden en vanaf die datum worden ook de bushokjes en abri s gevuld. Deze advertenties zijn zichtbaar tot 7 februari. De toolkit met promotiemateriaal voor in je bieb ontvang je op 12 of 13 januari. Dan staat ook de digitale toolkit online. Op 8 januari ontvangen jullie een speciale campagne editie van het voortgangsbericht met het laatste campagnenieuws.

5 E-books in cijfers Aantal webaccounts groeit nog steeds Het aantal aangemaakte accounts is in november gestegen naar ruim In november zijn er accounts bijgekomen en dat is iets minder dan in oktober. Meer cijfers vind je in de informatiesheet Grafieken en cijfers gebruik e-books van november >>

6 Ontwikkelingen op het platform Verbeteringen bibliotheek.nl We zijn druk bezig met het verbeteren van de gebruikerservaring van de e-books pagina's op bibliotheek.nl. We willen de bezoekers meer inspireren en beter helpen kiezen. Zo komt er onder meer een nieuwe e-book homepage met aansluiting op de NBC+. Op de Marketingdag gaven we jullie al een kleine sneak peek en het wordt erg mooi! We willen de nieuwe pagina s graag live zetten voordat de e- bookcampagne start of anders snel daarna. Om dat voor elkaar te krijgen, gaan we de komende weken alle aanpassingen grondig testen. In januari sturen we jullie nog een update met uitleg over wat we precies gaan veranderen, zodat iedereen goed op de hoogte is. Over de collectie Momenteel worden er volop afspraken met de uitgevers gemaakt over het opnemen/behouden van hun titels in het nieuwe jaar. Vanwege het nieuwe inkoopmodel zijn de onderhandelingen spannend maar constructief. Bovendien zijn ingrijpende veranderingen bij het Centraal Boekhuis nodig voor het invoeren van de nieuwe afspraken en het regelen van de juiste inzichten op titelniveau. Deze aanpassingen zal het CB in december voltooien. We hopen het merendeel van onze digitale collectie ook in 2016 weer aan de leden ter beschikking te kunnen stellen en mooie titels toe te kunnen voegen. Vlak voor Kerst zijn in elk geval interessante nieuw titels in de e-book collectie te vinden. Wat zoal? We verwelkomen de eerste titels van Uitgeverij Podium, met auteurs als Alex Boogers, Kluun, Aaf Brandt Corstius en de nieuwe, populaire roman Muidhond van Inge Schilperoord. Ook Uitgeverij Prometheus/Bert Bakker heeft de eerste titels voor de digitale collectie aangeleverd. Dit betekent dat bijvoorbeeld titels van Franca Treur, Tom Lanoye, Liza van Sambeek en Martin Bril vanaf circa 22 december te lenen zijn, maar ook De correcties van Jonathan

7 Frantzen, Het achterhuis van Anne Frank en Eus van Özcan Akyol. Van VBK Uitgevers zullen meer titels van populaire auteurs als Lineke Dijkzeul, Jill Mansell, Gerda van Wageningen en Marion van de Coolwijk (MZZL meiden) in de collectie te vinden zijn. Al eerder werden de eerste titels van Uitgeverij Orlando opgenomen. De meeslepende romans van deze uitgeverij worden al jaren bijzonder gewaardeerd door de bibliotheekbezoekers en door bijvoorbeeld leesclubs, met auteurs als Alice Hoffman en Marita van der Vijver. Er valt dus veel nieuws te ontdekken in de Kerstvakantie. Uitgelicht Titels met een winters tintje December betekent korte dagen en lekker lang lezen! Speciaal voor de donkere decemberdagen hebben we titels geselecteerd met een winters tintje. Luchtige en romantische verhalen zoals Een eenzame kerst? van bestsellerauteur Amanda Prowse maar ook thrillers en romans met een bijbels thema. Mooie literaire titels zoals Astrid en Veronika van Linda Olsson over een bijzonder vriendschap tussen een oudere en jonge vrouw. En kerstverhalen natuurlijk, modern en traditioneel, om zelf te lezen of voor te lezen. Vragen of opmerkingen? Heb je een vraag over e-books? Laat het ons gerust weten! Voor nu alvast fijne dagen met veel lekkere boeken tussen alle feestdagen door! Met vriendelijke groet, Bertil Voogd & Naomi Deegenaars Accountmanagement Afdeling Publieksdiensten

Een prachtig voorbeeld van hoe goed het e-bookambassadeursschap kan werken in de Leeuwarder Courant over Ambassadeur van het e-book.

Een prachtig voorbeeld van hoe goed het e-bookambassadeursschap kan werken in de Leeuwarder Courant over Ambassadeur van het e-book. Flitsende start voor e-bookcampagne Beste collega, De e-bookcampagne is op vrijdag 15 januari feestelijk afgetrapt in Haarlem door auteur Marc Lammers die de eerste tweet verstuurde in de Twitterestafette.

Nadere informatie

e-bookscampagne 2016 Deelsessie Meet & Weet! donderdag 19 november 2016 Utrecht

e-bookscampagne 2016 Deelsessie Meet & Weet! donderdag 19 november 2016 Utrecht e-bookscampagne 2016 Deelsessie Meet & Weet! donderdag 19 november 2016 Utrecht Waarschuwing Dit wordt geen inspirerende sessie, maar wel een belangrijke *Uitleningen van e-books via www.bibliotheek.nl/ebooks

Nadere informatie

Evaluatie en insights e-bookcampagne (B-to-B en B-to-C) oktober 2015 - februari 2016 3 mei 2016

Evaluatie en insights e-bookcampagne (B-to-B en B-to-C) oktober 2015 - februari 2016 3 mei 2016 Evaluatie en insights e-bookcampagne (B-to-B en B-to-C) oktober 2015 - februari 2016 3 mei 2016 De 10 belangrijkste inzichten & leerpunten (1) 1. Met de B-t-B campagne in 2015 voorafgaande aan de B-to-C

Nadere informatie

LOKALE CAMPAGNE SPANNENDE BOEKENWEKEN. Communicatieplan

LOKALE CAMPAGNE SPANNENDE BOEKENWEKEN. Communicatieplan LOKALE CAMPAGNE SPANNENDE BOEKENWEKEN Communicatieplan 1 april 2016 2 1 INLEIDING Dit communicatieplan dient ter ondersteuning van bibliotheken bij het plannen en uitvoeren van hun communicatie-activiteiten

Nadere informatie

Wist je dat je op bibliotheek.nl/ebooks ook de best verkochte boeken van 2015 leent en leest?

Wist je dat je op bibliotheek.nl/ebooks ook de best verkochte boeken van 2015 leent en leest? Copy Klantmailing Mail 5 = slapers Subjectline 1 = Nieuwe toptitels in onze collectie e-books Subjectline 2 = De bestverkochte boeken van 2015 lees je hier De bestverkochte boeken van 2015 Beste ,

Nadere informatie

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Dit stappenplan voor het organiseren van een buurtbijeenkomst is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld

Nadere informatie

Najaarscampagne Lees Meer

Najaarscampagne Lees Meer Najaarscampagne Lees Meer Eindevaluatie Den Haag, zomer 2013 Inhoud Vertrekpunt voor de campagne Effectmeting van de campagne door Blauw Research Resultaten van de campagne nader bekeken Cijfers over gebruik

Nadere informatie

MAAK HET MET DE BIEB DEZE ZOMER. Communicatieplan

MAAK HET MET DE BIEB DEZE ZOMER. Communicatieplan MAAK HET MET DE BIEB DEZE ZOMER Communicatieplan juni 2017 2 1 AANLEIDING: ZOMERVAKANTIE Van 8 juli (regio zuid) t/m eind augustus 2017 is het weer zomervakantie, een periode waarin iedereen net wat meer

Nadere informatie

Q1 Is jouw bibliotheek lid van de e- bookgroep op Biebtobieb?

Q1 Is jouw bibliotheek lid van de e- bookgroep op Biebtobieb? Q1 Is jouw bibliotheek lid van de e- bookgroep op Biebtobieb? Beantwoord: 136 Overgeslagen: 0 75,74% 103 6,62% 9 17,65% 24 Totaal 136 1 / 42 Q2 Maakte jouw bibliotheek tijdens de e- bookscampagne deel

Nadere informatie

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016 Cursussen digitale vaardigheden januari - juni 2016 Een leven lang leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books online lezen op een PC of laptop

Handleiding van de Bibliotheek: e-books online lezen op een PC of laptop Handleiding van de Bibliotheek: e-books online lezen op een PC of laptop Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4 2. Een e-book lenen om

Nadere informatie

BOEKENWEEK. Communicatieplan

BOEKENWEEK. Communicatieplan BOEKENWEEK Communicatieplan februari 2018 2 1 AANLEIDING: BOEKENWEEK 2018 Van 10 t/m 18 maart 2018 vindt de jaarlijkse Boekenweek plaats. Het thema van dit jaar is Natuur met als motto de dichtregel en

Nadere informatie

Kinderzwerfboek laat alle kinderen lezen

Kinderzwerfboek laat alle kinderen lezen Kinderzwerfboek laat alle kinderen lezen Lezen is heel erg belangrijk voor je ontwikkeling. Kinderen die lezen, gaan gemiddeld drie jaar langer naar school. Hierdoor hebben ze later meer kans op een goede

Nadere informatie

CODER DOJO. Communicatieplan

CODER DOJO. Communicatieplan CODER DOJO Communicatieplan 1 mei 2018 2 1 AANLEIDING: CODERDOJO Voor de communicatietoolkit dit keer geen themaweek of landelijke campagne, maar een onderwerp waar veel bibliotheken mee werken: CoderDojo.

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen op je e-reader - voor Windows

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen op je e-reader - voor Windows Handleiding van de Bibliotheek E-books lezen op je e-reader - voor Windows Bibliotheek.nl, versie januari 2016 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lenen en lezen op je e-reader 3 2. Een e-book lenen

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

Campagne lancering e-bookplatform

Campagne lancering e-bookplatform Campagne lancering e-bookplatform In opdracht van de Vereniging Openbare Bibliotheken - BNL Update Utrecht, 25 september 2013 Norbert Koopen We willen de bibliotheken een centrale positie in de Nederlandse

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows Bibliotheek.nl september 2015 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lenen en lezen op je e-reader... 3 2. Een e-book lenen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch

Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch - 2 juli 2015 Vakantiebieb-app Vanaf 1 juli is de VakantieBieb-app volledig beschikbaar: een app met e-books bestaande

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor OS X (Mac) Bibliotheek.nl, februari 2016 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lenen en lezen op je e-reader 3 2. Een e-book lenen

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader Bibliotheek.nl september 2015 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lenen en lezen op je Sony e-reader...

Nadere informatie

KINDERBOEKENWEEK Communicatieplan

KINDERBOEKENWEEK Communicatieplan KINDERBOEKENWEEK 2018 Communicatieplan 28 augustus 2018 2 1 AANLEIDING: KINDERBOEKENWEEK Van 3 tot en met 14 oktober vindt de jaarlijkse Kinderboekenweek van CPNB plaats. Het thema is dit jaar Vriendschap,

Nadere informatie

Stap 2: informatie op je website / weblog plaatsen

Stap 2: informatie op je website / weblog plaatsen Stap 2: informatie op je website / weblog plaatsen We hebben nu samen onze eigen persoonlijke website (blog) aangemaakt en we hebben ons eigen adres gekregen. Maar er staat eigenlijk nog totaal niets op

Nadere informatie

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Handleiding voor een goede inrichting van jouw YouTube kanaal. Door Theo de Kleijn Helpt zelfstandig ondernemers met videomarketing Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

CODERDOJO. Communicatieplan

CODERDOJO. Communicatieplan CODERDOJO Communicatieplan 1 mei 2018 2 1 AANLEIDING: CODERDOJO Voor de communicatietoolkit dit keer geen themaweek of landelijke campagne, maar een onderwerp waar veel bibliotheken mee werken: CoderDojo.

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Vanaf 21 januari 2014 kunnen bibliotheekleden e books lenen via www.bibliotheek.nl/ebooks.

Vanaf 21 januari 2014 kunnen bibliotheekleden e books lenen via www.bibliotheek.nl/ebooks. E books om te lenen Vanaf 21 januari 2014 kunnen bibliotheekleden e books lenen via www.bibliotheek.nl/ebooks. Deze dienst in vanaf de start gelijk zo populair, dat de site regelmatig niet beschikbaar

Nadere informatie

NEDERLAND LEEST 2018 Communicatieplan september 2018

NEDERLAND LEEST 2018 Communicatieplan september 2018 NEDERLAND LEEST 2018 Communicatieplan september 2018 2 1 AANLEIDING: NEDERLAND LEEST 2018 Van 1 tot en met 30 november 2018 vindt de jaarlijkse themamaand Nederland Leest plaats. Het thema is dit jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch

Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch - 7 januari 2016 Ben Tiggelaar over 'Mooi werk' Ben Tiggelaar, de schrijver van het bekende boek Dromen, Durven, Doen,

Nadere informatie

28 januari Communicatieplan Boekenweek

28 januari Communicatieplan Boekenweek 28 januari 2019 Communicatieplan Boekenweek 1. Aanleiding: Boekenweek 2019 Van 23 t/m 31 maart 2019 vindt de jaarlijkse Boekenweek plaats. Het thema van dit jaar is De moeder de vrouw. De Boekenweek viert

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

OUTLOOK SLIKT MEER DAN ALLEEN E-MAILS.

OUTLOOK SLIKT MEER DAN ALLEEN E-MAILS. OUTLOOK SLIKT MEER DAN ALLEEN E-MAILS. Er zijn te veel communicatiekanalen. Een normaal mens kan al die digitale input niet meer doeltreffend verwerken. Het slechte nieuws is: het wordt alleen maar meer.

Nadere informatie

Cursusgids - Social Medi lessen. Eerste druk November 2015. Digitaal Leerplein. Website: www.digitaalleerplein.nl E-mail: info@digitaalleerplein.

Cursusgids - Social Medi lessen. Eerste druk November 2015. Digitaal Leerplein. Website: www.digitaalleerplein.nl E-mail: info@digitaalleerplein. Titel Cursusgids - Social Medi lessen Eerste druk November 2015 Auteur Fred Beumer Digitaal Leerplein Website: www.digitaalleerplein.nl E-mail: info@digitaalleerplein.nl Alle rechten voorbehouden. Niets

Nadere informatie

Nationale Datacenter Dag

Nationale Datacenter Dag Nationale Datacenter Dag Marketing toolkit We leven in een wereld die vrijwel helemaal online en bovendien datagedreven is. Want waar zouden we zijn zonder het internet, onze smartphones en cloud applicaties?

Nadere informatie

Handleiding: Hoe start ik een actie met mijn bedrijf?

Handleiding: Hoe start ik een actie met mijn bedrijf? Handleiding: Hoe start ik een actie met mijn bedrijf? Zet je met je collega s in tegen eenzaamheid onder ouderen Geweldig dat jullie bedrijf in actie komt voor het Nationaal Ouderenfonds! Acties zoals

Nadere informatie

CS- WebDesign. LinkBuilding

CS- WebDesign. LinkBuilding CS- WebDesign LinkBuilding Zelf doen of uitbesteden Met 25 links om het zelf te doen 2012 Courbois Software Beuningen Fazantlaan 63, 6641 XW Beuningen. www.courboissoftware.com & www.cs-webdesign.nl 024

Nadere informatie

LOKALE CAMPAGNE KINDERBOEKENWEEK. Communicatieplan

LOKALE CAMPAGNE KINDERBOEKENWEEK. Communicatieplan LOKALE CAMPAGNE KINDERBOEKENWEEK Communicatieplan 1 augustus 2016 2 1 INLEIDING De Kinderboekenweek van 2016 loopt van woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober. Het thema van deze week is Voor altijd

Nadere informatie

Spreekbeurt, en werkstuk

Spreekbeurt, en werkstuk Spreekbeurt, krantenkring en werkstuk Dit boekje is van: Datum spreekbeurt Datum krantenkring Inleverdatum werkstukken Werkstuk 1: 11 november 2015 Werkstuk 2: 6 april 2016 Bewaar dit goed! Hoe bereid

Nadere informatie

GA VOORAL NIET DENKEN VOOR DE GEBRUIKERS, MAAR VRAAG HET ZE ZELF Martine Brommer, communicatieadviseur Omring

GA VOORAL NIET DENKEN VOOR DE GEBRUIKERS, MAAR VRAAG HET ZE ZELF Martine Brommer, communicatieadviseur Omring Stap 1 GA VOORAL NIET DENKEN VOOR DE GEBRUIKERS, MAAR VRAAG HET ZE ZELF Martine Brommer, communicatieadviseur Omring 34 { INTERVIEW Waarom hebben jullie gekozen voor een social intranet? Ons oude intranet

Nadere informatie

Taal en digitaal Cursusprogramma

Taal en digitaal Cursusprogramma Taal en digitaal Cursusprogramma Juli - december 2016 Een leven lang blijven leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

LANDELIJKE CAMPAGNE DE BIBLIOTHEEK MAAKT JE RIJKER. Communicatieplan

LANDELIJKE CAMPAGNE DE BIBLIOTHEEK MAAKT JE RIJKER. Communicatieplan LANDELIJKE CAMPAGNE DE BIBLIOTHEEK MAAKT JE RIJKER Communicatieplan 1 september 2016 2 1 DE BIBLIOTHEEK MAAKT JE RIJKER Vanaf 24 oktober is overal in Nederland te zien waar de bibliotheek voor staat: wat

Nadere informatie

LEADS LANDINGS PAGINA S BETERE MEER DOOR ONTDEK HOE JE IN EEN HANDOMDRAAI BETERE LANDINGSPAGINA S MAAKT. KOEN VAN DE WETERING

LEADS LANDINGS PAGINA S BETERE MEER DOOR ONTDEK HOE JE IN EEN HANDOMDRAAI BETERE LANDINGSPAGINA S MAAKT. KOEN VAN DE WETERING MEER LEADS DOOR BETERE LANDINGS PAGINA S ONTDEK HOE JE IN EEN HANDOMDRAAI BETERE LANDINGSPAGINA S MAAKT. KOEN VAN DE WETERING Inleiding Als moderne en eigentijdse ondernemer aarzel je niet om online middelen

Nadere informatie

Social Media zakelijk gebruiken

Social Media zakelijk gebruiken Social Media zakelijk gebruiken KENNISSESSIE 7 NOVEMBER 20 13 Welkom SMO2 Agenda 14.00 Ontvangst 14.15 Introductie 14.35 Social media in de praktijk: Dirkzwager advocaten en notarissen Zytec International

Nadere informatie

ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE,

ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE, ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE, OFWEL SEO: WAT VERANDERT ER IN 2010? AUTEURS: EDUARD BLACQUIÈRE, JOOST DE VALK DATUM: JANUARI 2010 Pagina 1 van 5 SEO: WAT VERANDERT ER IN 2010? Het begin van het nieuwe jaar

Nadere informatie

Juli 2019 Communicatieplan Kinderboekenweek 2019

Juli 2019 Communicatieplan Kinderboekenweek 2019 Juli 2019 Communicatieplan 2019 Pagina 1 van 6 1. Aanleiding: Van 2 t/m 13 oktober 2019 vindt de jaarlijkse plaats, met dit jaar als thema Voertuigen. Daarbij wordt het motto Reis mee! gebruikt. Tijdens

Nadere informatie

Beter omgaan met YouTube: 5 Tips om jouw YouTube kanaal scherp in beeld te krijgen!

Beter omgaan met YouTube: 5 Tips om jouw YouTube kanaal scherp in beeld te krijgen! Beter omgaan met YouTube: 5 Tips om jouw YouTube kanaal scherp in beeld te krijgen! Inleiding Je kan er simpelweg niet meer omheen. Zodra je een zoekopdracht uitvoert op Google, verschijnen er video thumbnails

Nadere informatie

PROJECTPLAN. Wat staat er in?

PROJECTPLAN. Wat staat er in? PROJECTPLAN Er zijn heel veel manieren hoe je een projectplan (of plan van aanpak) maakt. Een projectplan hoeft echt niet uit heel veel pagina s te bestaan, als je maar over een aantal dingen goed hebt

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Bibliotheek.nl september 2015 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lezen via de app... 3 2. Een e-book lenen om te

Nadere informatie

KINDERBOEKENWEEK. Communicatieplan

KINDERBOEKENWEEK. Communicatieplan KINDERBOEKENWEEK Communicatieplan 1 augustus 2017 2 1 AANLEIDING: KINDERBOEKENWEEK 2017 Van 4 tot en met 15 oktober 2017 vindt de jaarlijkse Kinderboekenweek plaats. Het thema is dit jaar Gruwelijk eng!.

Nadere informatie

LOKALE CAMPAGNE NEDERLAND LEEST. Communicatieplan

LOKALE CAMPAGNE NEDERLAND LEEST. Communicatieplan LOKALE CAMPAGNE NEDERLAND LEEST Communicatieplan 1 oktober 2016 2 1 INLEIDING Nederland Leest 2016 vindt plaats van 1 t/m 30 november. Vanuit CPNB wordt er tijdens dit jaarlijkse evenement veel aandacht

Nadere informatie

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden LinkedIn Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van

Nadere informatie

Digitale Toolkit. Social Media. voor sportclubs,gemeenten en sportbonden

Digitale Toolkit. Social Media. voor sportclubs,gemeenten en sportbonden Digitale Toolkit Social Media voor sportclubs,gemeenten en sportbonden 2 De kracht van Social Media voor, tijdens en na de Nationale Sportweek Deze toolkit is gemaakt voor sportclubs, gemeenten, sportbonden

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Bibliotheek E-books lezen via de app op je tablet of smartphone Bibliotheek.nl, versie januari 2016 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lezen via de app 3 2. Een e-book lenen om

Nadere informatie

Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN. Handleiding Studentenpagina 1

Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN. Handleiding Studentenpagina 1 Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN Handleiding Studentenpagina 1 Inhoud van de handleiding Inhoud van de handleiding... 2 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op de

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

In deze PDF zal er vanuit worden gegaan dat je weet wat HTML is en dat je weet hoe je een website aan moet passen in de code.

In deze PDF zal er vanuit worden gegaan dat je weet wat HTML is en dat je weet hoe je een website aan moet passen in de code. Bedankt! Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven voor de optimalisatie van jouw website. Deze PDF staat vol met informatie om de website te kunnen

Nadere informatie

Geachte ouders/ verzorgers, Nieuwsbrief oktober 2015

Geachte ouders/ verzorgers, Nieuwsbrief oktober 2015 CBS De Bron/ Christinaplaats Christinaplaats 1 3223XE Hellevoetsluis Telefoonnummer 0181 313638 E- mail: info@cbsdebron.vcodekring.nl Website: www.cbs-debrug.nl Nieuwsbrief oktober 2015 Geachte ouders/

Nadere informatie

Herlaarhof. het social media spel

Herlaarhof. het social media spel Herlaarhof het social media spel Herlaarhof concept document Welkom bij het social media spel van Herlaarhof. Dit is een educatieve game die verteld over het gebruik van verschillende social media. Door

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

Adverteren op Marketingmed.nl

Adverteren op Marketingmed.nl 1. Online? - profiteer van scherpe prijzen Adverteren kost u altijd geld, de vraag is vooral: wat levert het op? Is dat meetbaar wanneer u in een krant of tijdschrift adverteert? Niet echt. U kunt uiteraard

Nadere informatie

Werkstuk. En natuurlijk ook spreekbeurt. Gemaakt door: Dimanida Kemkievelden Groep 7abcd

Werkstuk. En natuurlijk ook spreekbeurt. Gemaakt door: Dimanida Kemkievelden Groep 7abcd Werkstuk En natuurlijk ook spreekbeurt Gemaakt door: Dimanida Kemkievelden Groep 7abcd (Op het voorblad komt de titel van je werkstuk, een foto of een plaatje van je onderwerp, je naam en je klas.) Inhoudsopgave

Nadere informatie

Plan van aanpak ZOJP-carrousel

Plan van aanpak ZOJP-carrousel Plan van aanpak ZOJP-carrousel Organisatie algemeen Definitieve datum hangt samen met de beschikbaarheid van de locatie en de sprekers. Check vooraf of er geen andere belangrijke bijeenkomsten zijn op

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014 Even voorstellen: Mijn naam is Marcel van Leeuwen, ben van oorsprong hovenier, en tuincentrum deskundige. Sinds eind jaren negentig ontwerp en publiceer ik ook websites. Nadat ik ben overgestapt naar Wordpress

Nadere informatie

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla 12-1-2015 NETIDENTITY SOCIAL MEDIA PLAN MySuperfood Priscilla Inhoud Je bedrijf in één zin... 3 Wat wordt er over je gezegd?... 3 Formuleer de doelstellingen... 3 Analyse zoekresultaten... 3 Analyseer

Nadere informatie

Social Media whitepaper

Social Media whitepaper Social Media Social Media whitepaper 1. Inleiding 3 2. Social Media Platforms 4 3. Contentstrategie 6 4. Planning 7 5. Adverteren 8 6. Tools 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid

Nadere informatie

FabSheet FabMoment maken

FabSheet FabMoment maken FabSheet FabMoment maken Deze korte handleiding legt uit hoe je goed documenteert wat je gedaan hebt. Zo hoef je niet elke keer opnieuw het wiel uit te vinden wanneer je naar het FabLab komt. Wanneer je

Nadere informatie

EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY

EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY Dit is de handleiding om op Weebly.com een website te leren maken. De handleiding is verdeeld in 5 hoofdstukken; 1. Aanmelden 2.Weebly werkblad 3. Draggen en Droppen 4.Pagina

Nadere informatie

Productinformatie LOKO Mailservice E-marketing met digitale nieuwsbrieven

Productinformatie LOKO Mailservice E-marketing met digitale nieuwsbrieven Productinformatie LOKO Mailservice E-marketing met digitale nieuwsbrieven LOKO Mailservice is een full service dienst van www.nieuwsbriefspecialist.nl (Leaflet productinformatie LMS juni 2015) Een professionele

Nadere informatie

25 praktische tips om zelf emailadressen te verzamelen

25 praktische tips om zelf emailadressen te verzamelen 25 praktische tips om zelf emailadressen te verzamelen Een nieuwsbrief is een fantastisch medium om te communiceren met (potentiële) klanten. Het is snel, flexibel, goedkoop en uitstekend meetbaar. Het

Nadere informatie

UW BEDRIJF GEMAKKELIJK EN VOORDELIG PROMOTEN OP TOPSITES? DAT KAN! In enkele simpele stappen staan uw advertenties gericht online.

UW BEDRIJF GEMAKKELIJK EN VOORDELIG PROMOTEN OP TOPSITES? DAT KAN! In enkele simpele stappen staan uw advertenties gericht online. 95 Lokaal adverteren op het netwerk van Telegraaf Media Groep NIEUW! UW BEDRIJF GEMAKKELIJK EN VOORDELIG PROMOTEN OP TOPSITES? DAT KAN! Ontdek de voordelen Gericht Bereik de doelgroep die u ook echt wilt

Nadere informatie

YOUNG PROFESSIONALS. Automotive. Eten & Drinken. Het Semilo Channel Young Professionals Bereikt de jonge en actieve social leaders.

YOUNG PROFESSIONALS. Automotive. Eten & Drinken. Het Semilo Channel Young Professionals Bereikt de jonge en actieve social leaders. YOUNG PROFESSIONALS Automotive Het Semilo Channel Young Professionals Bereikt de jonge en actieve social leaders Eten & Drinken Familie & Gezin Health & Personal Care Kids Nieuws & Informatie Reizen Websites:

Nadere informatie

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht FCB Loopbaanplein in vogelvlucht Het FCB Loopbaanplein helpt werknemers verder in hun loopbaan. Of dat nu bij de huidige werkgever is, in de huidige branche of juist daarbuiten. De gratis zelftesten van

Nadere informatie

Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1

Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1 Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1 Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 2 De Liemers, helemaal goed! De promotie van de Liemers richt zich op vier

Nadere informatie

Whitepaper. 7 tips voor een hogere openingsratio

Whitepaper. 7 tips voor een hogere openingsratio Whitepaper 7 tips voor een hogere openingsratio 7 tips voor een hogere openingsratio Eén van de grootste uitdagingen binnen e-mailmarketing is gelezen worden. Maar hoe zorg je er nu voor dat je mailing

Nadere informatie

Introductie Bèta versie

Introductie Bèta versie Inhoudsopgave Introductie... 3 Wat is een cohortanalyse?... 4 Cohortcontroles... 5 1. Cohort Type/Cohorttype... 6 2. Cohort Size/ Cohortgrootte... 7 3. Metric/Statistiek... 7 4. Date range/periode... 8

Nadere informatie

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem De voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem voor ieder wat wils Onbegrensde collectie Beleef meer in de Bibliotheek E-books lenen en lezen

Nadere informatie

Het Fair Fashion Festival 2016

Het Fair Fashion Festival 2016 Het Fair Fashion Festival 2016 Wij streven ernaar de aandacht van de consument voor Fair Trade fashion te vergroten door middel van het Fair Fashion Festival. Onder het begrip fashion verstaan wij: kleding,

Nadere informatie

Het gebruik van e-books van de bibliotheek. Grafieken en cijfers tot en met februari 2016

Het gebruik van e-books van de bibliotheek. Grafieken en cijfers tot en met februari 2016 Het gebruik van e-books van de bibliotheek Grafieken en cijfers tot en met februari 2016 Campagne 2016 Van 14 januari tot en met 22 februari hebben de Nederlandse bibliotheken campagne gevoerd voor e-books.

Nadere informatie

Facebook, Twitter en andere Sociale Media

Facebook, Twitter en andere Sociale Media Facebook, Twitter en andere Sociale Media Sociale Media zijn belangrijke promotiemiddelen geworden. Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Hyves en LinkedIn zijn voorbeelden van Sociale Media op het

Nadere informatie

de Bibliotheek aan den IJssel

de Bibliotheek aan den IJssel Onderzoek 2-2014 Vindbaarheid en presentatie de Bibliotheek aan den IJssel Een onderzoek onder klanten over de vindbaarheid en presentatie van materialen in de bibliotheek Samenvatting - onepager Binnenkomst

Nadere informatie

1 De privacy instellingen van mijn Facebook profiel

1 De privacy instellingen van mijn Facebook profiel 1 De privacy instellingen van mijn Facebook profiel Je Facebook profiel heeft vele privacy opties die je misschien nog niet kent. Sommige zijn duidelijk in beeld, sommige zitten verstopt. In hoofdlijnen

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

LinkedIn Profiel Checklist

LinkedIn Profiel Checklist LinkedIn Profiel Checklist STAP 1: ALL-STAR Een 100% profiel is volgens LinkedIn niet mogelijk. Er is altijd wel wat te verbeteren. Het niveau wat je kan bereiken is All-Star (of Zeer deskundig in het

Nadere informatie

Inventarisatielijst Wat gaan we doen (omschrijving activiteit): Gewenst aantal vrijwilligers: _ Waarvan nieuwe:

Inventarisatielijst Wat gaan we doen (omschrijving activiteit): Gewenst aantal vrijwilligers: _ Waarvan nieuwe: Draaiboek voorbereiding Promotie activiteiten Vrijwilligers of donateurs werven Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving wat u wilt bereiken met de promotieactiviteiten. Vrijwilligers werven,

Nadere informatie

Taal en digitaal Cursusprogramma

Taal en digitaal Cursusprogramma Taal en digitaal Cursusprogramma januari - juli 2017 Een leven lang blijven leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

Flitspeiling over lezen in de vakantie

Flitspeiling over lezen in de vakantie Flitspeiling over lezen in de vakantie Rapportage Westfriese Bibliotheken Oktober 2017 Samenvatting Samenvatting Achtergrond In deze flitspeiling staat lezen tijdens de vakantieperiode centraal. Hoe lezen

Nadere informatie

E-books lenen via de Bibliotheek: versie tablets en smartphones

E-books lenen via de Bibliotheek: versie tablets en smartphones E-books lenen via de Bibliotheek: versie tablets en smartphones Een account maken Om e-books te kunnen downloaden heb u een account nodig bij Bibliotheek.nl. 1. Start uw internetprogramma en ga naar http://www.bibliotheek.nl/e-books

Nadere informatie

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina.

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Auteur: Alle rechten voorbehouden 2012 Inhoud Introductie... 3 Wat is een bedrijvenpagina eigenlijk?... 4 Het aanmaken van een Facebook

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding

Inhoudsopgave. Inleiding Handboek Inhoudsopgave Inleiding... 1 Thema... 2 1. Aan de slag... 3 2. Waar beginnen?... 4 2.1 WANNEER?... 4 2.2 AANMELDEN ALS ORGANISATOR... 5 2.3 SAMENSTELLEN VAN EEN TEAM... 5 2.4 WAARVOOR MOETEN WE

Nadere informatie

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Social media voor ouderen? 2 S o c i a l e n e t w e r k e n Communicatie tussen mensen, bedrijven en organisaties in een online

Nadere informatie

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2013 >>

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2013 >> Bereik meer! Met mobiel adverteren 2013 >> Altijd en overal online Gebruik van smartphone in de lift Mensen zijn liever een dag zonder tv dan een dag zonder smartphone. Waar de gebruiker ook is, mobiel

Nadere informatie