SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto AUTORADIO DANCE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto AUTORADIO DANCE"

Transcriptie

1 SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto AUTORADIO DANCE

2

3 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave Radio Radio - Overzicht Belangrijke informatie Diefstalbeveiliging Basisinstelling Speciale functies Radiomodus Cd-wisselaar Bediening Externe cd-wisselaar Externe bronnen Beknopte technische beschrijving

4 2 Radio Radio Radio - Overzicht A1 Draai-/drukknop In- en uitschakeling (indrukken) Volumeregeling (draaien) Verdere functionele instellingen in verschillende menu's A2 Toets CD Activering van de cd-weergave (CD-DA/CD-R/CD-RW/MP3, Multisession) Directe selectie van de cd via zendertoetsen A12 Activering van de modus voor externe audiobron A3 A4 Toets FM om de FM-radiomodus te activeren Toets AS voor de opslag van de 6 zenders met de sterkste ontvangst in de frequentieband A5 Toets SCAN Snelzoeken in de betreffende frequentieband Inhoud van de cd bekijken A6 Toetsen Handmatig zenders zoeken in de radiomodus Titels kiezen in de cd-modus A7 Toetsen Snelzoeken zenders in de radiomodus Vooruitspoelen van de titels in de cd-modus A8 A9 A10 Toets voor het instellen van de klank en de volumeverdeling Toets AM voor het activeren van de AM-radiomodus Toets INFO Weergave radio-tekstinformatie Weergave van aanvullende informatie voor mp3-cd's A11 Toets MENU voor het opvragen van de menu-instellingen van de parameters voor radio of cd-speler A12 Zendertoetsen Opslaan en selecteren van de radiozender Cd-selectie Selecteren van de instelbare parameters voor de gebruikersinstellingen A13 Cd-uitwerptoets A14 Cd-gleuf A15 Display - scherm A16 Toets TP voor het activeren van de verkeersinformatiemodus Belangrijke informatie Garantie Voor het apparaat gelden dezelfde garantievoorwaarden als voor nieuwe auto's. Na afloop van de garantie wordt een apparaat dat gerepareerd moet worden, tegen een gunstige prijs door een volledig gereviseerd, zo goed als nieuw apparaat vervangen waarvan de onderdelen onder de garantie vallen. Voorwaarde hierbij is dat de behuizing niet beschadigd is en er geen reparatiepogingen ondernomen zijn door onbevoegden. Een defect in het kader van de garantie mag niet veroorzaakt zijn door een onjuiste behandeling van het systeem of door ondeskundig uitgevoerde reparatiepogingen. Bovendien mag ook geen sprake zijn van uitwendige beschadiging. Radiomodus De radio mag alleen worden bediend als de verkeerssituatie dit echt toelaat.

5 Radio 3 De volume-instellingen dienen zodanig gekozen te zijn, dat geluidssignalen van buitenaf, zoals een sirene van hulpvoertuigen (politie, ambulance en brandweer), goed te horen zijn onder alle omstandigheden. ATTENTIE! Besteed uw aandacht in de eerste plaats aan het autorijden! Als bestuurder bent u volledig verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid. Gebruik de functies alleen op een manier waarbij u in alle verkeerssituaties de controle behoudt over uw auto! Omgang met het display Behandel het display voorzichtig. Druk niet met uw vingers op het display of raak het display niet aan met scherpe voorwerpen, er kunnen daardoor deuken en krassen ontstaan. Vingerafdrukken op het display kunnen met een zachte doek en zo nodig met zuivere alcohol verwijderd worden. Gebruik geen oplosmiddelen zoals benzine of terpentine, aangezien deze het oppervlak van het display aantasten. Diefstalbeveiliging Antidiefstalcodering Uw radio is uitgerust met een comfortcodering. Bij de eerste ingebruikname wordt de veiligheidscode niet alleen in de radio, maar ook in de auto opgeslagen. Na het loskoppelen en weer aansluiten van de accukabels moet eerst het contact worden ingeschakeld en daarna pas de radio. Als u de radio in een andere auto wilt inbouwen moet de veiligheidscode worden ingetoetst. Neem in dit geval contact op met de Škoda-dealer of de Škoda-importeur. Omdat de radio alleen na het invoeren van de veiligheidscode functioneert, is gebruik na diefstal praktisch uitgesloten - een bijdrage aan een verhoogde veiligheid tegen diefstal. De code is opgeslagen in het instrumentenpaneel. Daardoor wordt het automatisch gedecodeerd (comfort-codering). Een handmatige invoer van de code is dan ook in normale gevallen niet nodig. Code invoeren Schakel bij ingeschakeld contact de radio in. Vervolgens verschijnt SAFE en daarna Met behulp van de zendertoetsen A12 wordt de veiligheidscode ingetoetst. Bevestig de veiligheidscode door het indrukken van de toets. Als een verkeerd ingevoerde code wordt bevestigd kan de complete procedure nog eenmaal worden herhaald. Als het codenummer voor een tweede keer verkeerd wordt ingevoerd, zal de radio gedurende ongeveer één uur zijn geblokkeerd. Pas na verloop van één uur, terwijl de radio is ingeschakeld en de contactsleutel in het contactslot is blijven zitten, is het mogelijk om de veiligheidscode opnieuw in te voeren. De cyclus van twee pogingen en één uur geblokkeerd blijft gelden.

6 4 Radio Basisinstelling Apparaat in- en uitschakelen Het systeem wordt in- of uitgeschakeld door op de draai-/drukknop A1 te drukken. Als de sleutel uit het contactslot getrokken wordt terwijl het systeem nog ingeschakeld is, wordt het systeem automatisch uitgeschakeld. U kunt de radio door het indrukken van de draai-/drukknop A1 weer inschakelen. Bij een uitgeschakelde motor zal de radio (bescherming van de accu van de auto tegen het ontladen) na ca. één uur automatisch worden uitgeschakeld. Als de radio door het uit het contactslot trekken van de contactsleutel is uitgeschakeld, schakelt deze bij het opnieuw inschakelen van het contact weer in. Audio-instellingen Na het indrukken van de toets en aansluitend hierop de zendertoets A12 wordt de gewenste parameter geselecteerd. Door het draaien van de draai-/drukknop A1 wordt de gewenste waarde ingesteld. U kunt kiezen uit de volgende parameters: TREBLE - instelling hoge tonen; MIDTONE - instelling middentonen; BASS - instelling lage tonen; LOUD - bij een laag volume versterkt deze functie het gebied van de lage en hoge frequenties; MONO. De keuze OFF - van de stereodecoder wordt automatisch geregeld. Als het signaal sterk genoeg is vindt stereo-ontvangst plaats. De keuze ON - onder bepaalde omstandigheden kan de ontvangst van de stereosignalen gestoord zijn, hoewel het signaal sterk genoeg is, b.v. bij rijden door stedelijke bebouwing. Door de activering van de mono-ontvangst wordt de stereodecoder gedeactiveerd en de ontvangstkwaliteit wordt duidelijk verbeterd. De weergave op het display gaat na 10 seconden na de laatste bediening uit. Na het indrukken van een willekeurige toets, behalve de zendertoetsen A12, wordt de instelling beëindigd en worden de geselecteerde waarden opgeslagen. Tweede audio-instellingsniveau U bereikt het tweede audio-instellingsniveau door de toets en vervolgens de zendertoets A12 in te drukken. U kunt kiezen uit de volgende parameters: BALANCE - instelling van de volumeverhouding tussen linker- en rechterzijde (luidsprekers); FADER - instelling van de volumeverhouding tussen voor en achter (luidsprekers). Derde audio-instellingsniveau In het derde audio-instellingsniveau komt u terecht door het herhaaldelijk indrukken van de zendertoets A12. U kunt kiezen uit de volgende parameters: GALA Uw radio verhoogt automatisch het volume bij een toenemende rijsnelheid. Een hogere instelwaarde zorgt voor een sterkere toename van het volume.

7 Radio 5 PDC VOL Als uw auto is uitgerust met een parkeerhulp wordt het volume van uw radio automatisch gedempt tot een voorgedefinieerde waarde als de parkeerhulp actief is. PH VOL Als uw auto is uitgerust met een handsfree-systeem kunt u het gewenste volume voor het telefoongesprek instellen. TA VOL De instelling van het minimale volume voor ontvangst van verkeersberichten. Het volume wordt tot op de door deze parameter ingestelde waarde verhoogd als de door u ingestelde actuele waarde te laag is. In een ander geval wordt het volume niet gewijzigd. ON VOL Uw radio bewaart het volume dat het laatst voor de uitschakeling werd ingesteld. Als het volume hoger is dan de in ON VOL ingestelde waarde, wordt het volume na het opnieuw inschakelen van de radio tot deze waarde gedempt. BACK Om terug te keren naar het tweede audio-instellingsniveau moet deze toets worden ingedrukt. Speciale functies Instelling van de speciale functies Steeds meer radiostations, meestal FM-stations, zenden naast hun programma RDS-informatie uit. Tot deze informatie behoren o.a. de zendernaam en de status van de ingestelde zender. Instelling van de radiofuncties Zodra de toets MENU wordt ingedrukt verschijnt op het display het menu voor het instellen van de speciale functies. LEARN Deze functie zorgt voor een zuivere ontvangst met minder storingen alsmede voor het snel zoeken. De radio stelt een eigen lijst met de te ontvangen frequenties op, die ingedeeld zijn aan de hand van de programma-identificatie (PI) en de signaalsterkte. Hierdoor is het mogelijk naar een andere frequentie van de zender te gaan die wordt overgenomen uit een lijst, waarin de alternatieve frequenties van de zenders voor het gehele gebied staan vermeld. LEARN ON - de radio actualiseert en sorteert continu alle beschikbare frequenties afhankelijk van het gebied waar u zich op dat moment bevindt. Dit leidt tot het even wegvallen van het signaal; LEARN OFF - onder bepaalde omstandigheden kan de actualisering van de learn-lijst storend werken. De radio controleert dan elke frequentie waarmee zou kunnen worden gewisseld. REGIONAL Een aantal programma's van de radiostations worden op bepaalde tijdstippen in regionale programma's opgedeeld. Daarom kunnen in afzonderlijke regio's regionale programma's met een verschillende inhoud worden uitgezonden. Het apparaat probeert eerst alleen alternatieve frequenties van de gekozen zender in te stellen. Als de kwaliteit echter zo slecht wordt, dat een programmaverlies dreigt op te treden, aanvaardt de radio verwante frequenties. REGIONAL ON - de ontvanger schakelt op een regionale verwante zender als de ontvangst van de actuele zender zou kunnen worden onderbroken; REGIONAL OFF - de ontvanger zal terugvallen op de regionale verwante zender zonder beperkingen. SEEK SEEK LOCAL - stopt het zoeken bij lokale zenders met het sterkste signaal; SEEK DX - stopt bij elke beschikbare zender. AUX Uw radio is uitgevoerd met een aansluiting die de weergave van externe audiobronnen mogelijk maakt.

8 6 Radio AF De functie van de alternatieve frequenties (AF) zorgt voor een automatische instelling van de best te ontvangen frequentie van de gekozen zender. Het geluid van de radioweergave kan tijdens het zoeken naar de best te ontvangen frequentie gedurende zeer korte tijd worden onderdrukt. Als er geen alternatieve frequentie kan worden gevonden voor de ingestelde zender en de ontvangstkwaliteit van de zender niet meer bevredigend is, moet een andere zender worden gekozen. Tweede instelniveau van de speciale functies U bereikt het tweede instelniveau van de speciale functies door de toets MENU en daarna de zendertoets A12 in te drukken. PDC Als uw auto is uitgerust met een parkeerhulp wordt na activering op het display de afstand t.o.v. een obstakel weergegeven. De afstand wordt door middel van een balk aangegeven. BEEP In- of uitschakelen van het toonsignaal bij het opslaan van radiozenders. PHONE Als uw auto is uitgerust met een handsfree-systeem (carkit) wordt het radiovolume tijdens een telefoongesprek automatisch verlaagd. Externe versterker Als u een externe versterker hebt aangesloten kunt u kiezen uit zes audioeffecten. Druk de toets in en maak met behulp van de zendertoetsen A12 een keuze uit de aangeboden audio-effecten. LINEAR - standaardweergave zonder speciale effecten, geschikt voor het beluisteren van alle soorten muziek en spraak. SPEECH - onderdrukt bijgeluiden zo dat de spraak het duidelijkst is te verstaan; ROCK - geschikt voor de weergave van de rockmuziek; CLASSIC - geschikt voor de weergave van klassieke muziek; POP - geschikt voor de weergave van popmuziek; LIVE - geschikt voor de weergave van live-concerten of opnames hiervan. Radiomodus Inhoud van het display ILLUM Inschakelen (waarde 1) of uitschakelen (waarde 2) verlichting van de bedieningselementen van de radio. BACK Om terug te keren naar het vorige instelniveau moet deze toets worden ingedrukt. Afb. 1 Radiomodus Het display bevat de volgende elementen: A de gekozen radiozender (de frequentie of de naam ervan);

9 Radio 7 AB AC AD AE de frequenties of de namen van de radiozenders in het geheugen van de radio; het symbool laat de op dat moment gekozen radiozender zien; activering voor de ontvangst van de verkeersberichten; gekozen frequentieband. Zenders opslaan Na het selecteren van de radiozender moet de zendertoets A12 waarop deze zender moet worden opgeslagen, zo lang worden ingedrukt dat deze even wordt stomgeschakeld en er een kort signaal hoorbaar is. Frequentiebandomschakeling Uw radio is voorzien van een FM- en AM-frequentieband. Deze zijn onderverdeeld in 6 geheugenniveaus d.w.z. drie niveaus voor de FM-frequentieband en 3 niveaus voor de AM-frequentieband. Per niveau kunnen 6 radiozenders worden opgeslagen. Activering van de FM-frequentieband Door het indrukken van de toets FM wordt de FM-frequentieband geactiveerd. Door het meerdere malen indrukken wisselt u tussen de geheugenniveaus FM1, FM2 en FM-AS. Activering van de AM-frequentieband Door het indrukken van de toets AM wordt de AM-frequentieband geactiveerd. Door het meerdere malen indrukken wisselt u tussen de geheugenniveaus AM1, AM2 en AM-AS. Zoeken en opslaan van radiozenders Handmatig zoeken Door het indrukken van de toets of wordt de frequentie van de gewenste radiozender ingesteld. Automatisch zoeken van radiozenders SEEK Door het indrukken van de toets of zoekt de radio de op dat moment sterkste radiozender voor de gekozen frequentieband. Automatisch zoeken en opslaan van radiozenders Druk op de toets AS. Het automatisch zoeken van de zenders wordt gestart, waarbij de 6 zenders met het sterkste signaal worden opgeslagen. Op het display verschijnt de melding STORING en het volume wordt gedempt. Als het opslaan van de radiozenders op de zendertoetsen A12 is afgesloten, kan de gewenste radiozender worden opgeroepen door een zendertoets A12 in te drukken. Steeds na het indrukken van de toets AS worden de in het geheugen opgeslagen radiozenders geactualiseerd en opnieuw opgeslagen. Radiotekst Een aantal radiozenders verstuurt extra tekstinformatie - radiotekst genoemd. Door het indrukken van de toets INFO wordt de informatie van de radiotekst weergegeven. De tekstinformatie is niet bij alle radiozenders beschikbaar. Afhankelijk van de kwaliteit van het ontvangen signaal heeft de radio een bepaalde tijd nodig om alle karakters correct in te lezen.

10 8 Radio Als de gekozen radiozender geen radiotekst uitzendt, verschijnt de melding TEXT UNAVAILABLE. Verkeersberichten Activeren en deactiveren van verkeerszenders Druk de toets TP in, op het display verschijnt TP. Als de radio op een zender is ingesteld die geen verkeersinformatie uitzendt, zoekt de radio een zender die deze wel uitzendt. Op het display verschijnt de melding TP-SEEK. Als er geen radiozender met verkeersinformatie wordt gevonden, verschijnt op het display NO INFO. Binnenkomende verkeersinformatie onderbreekt automatisch het weergeven van cd's of het beluisteren van andere zenders die geen verkeersinformatie uitzenden. Op het display verschijnt de melding TRAFFIC. Na het beëindigen van de verkeersmelding keert de radio automatisch terug naar de oorspronkelijke radiozender. Als u de verkeerszender wilt deactiveren, moet opnieuw de toets TP worden ingedrukt, op het display verschijnt de melding TP. De informatie die een radiozender uitzendt kan worden ontvangen, terwijl een andere radiozender wordt beluisterd. Als ontvangst van verkeersinformatie niet mogelijk is, verschijnt op het display de melding NO INFO. Functie SCAN De zenders van een frequentieband kunnen na elkaar even (gedurende tien seconden) worden beluisterd. Druk de toets SCAN in, de radio zoekt automatisch alle beschikbare zenders van de huidige frequentieband. Als u meerdere radiozenders wilt kiezen druk dan op de toets A12 of. Het automatisch zoeken wordt beëindigd door het indrukken van de toets A12 OK. De op dat moment weergegeven radiozender blijft ingeschakeld. Om terug te keren naar de oorspronkelijke radiozender moet de zendertoets A12 CANCEL worden ingedrukt. Soort programma (PTY) Via deze functie is het mogelijk radiozenders te zoeken met het gewenste soort programma. Soort programma (PTY) kiezen Druk de toets SCAN en vervolgens de zendertoets A12 PTY in. Verdraai de draai-/drukknop A1 en kies het gewenste soort programma dat op het display wordt weergegeven. De keuze van het programma bevestigt u door het indrukken van de zendertoets A12 OK, de radio wordt in de mute-stand (stom) geschakeld en begint met het zoeken naar het betreffende soort programma. Om het zoeken te beëindigen en de gevonden radiozender te beluisteren moet de zendertoets A12 OK of CANCEL worden ingedrukt, om terug te keren naar het vorige programma. U kunt kiezen tussen de volgende soorten programma's: NONE - niet gespecificeerd NEWS - nieuwsberichten AFFAIRS - gebeurtenissen INFO - info SPORT - sportuitzendingen EDUCATE - educatie WEATHER - weerberichten FINANCE - economie CHILDREN - kinderuitzendingen SOCIAL - maatschappelijk RELIGION - religieuze programma's PHONE IN - belprogramma's

11 Radio 9 DRAMA - drama CULTURE - cultuur VARIED - gevarieerde muziek POP - popmuziek ROCK - rockmuziek EASY - ontspannende muziek LIGHT - lichte muziek CLASSICS - klassieke muziek OTHER - andere soorten programma's TRAVEL - reisprogramma's LEISURE - amusementsprogramma's COUNTRY - countrymuziek JAZZ - jazzmuziek NATION - volksmuziek OLDIES - oldies FOLK - volksmuziek DOCUMENT - documentaire programma's SCIENCE - wetenschappelijke programma's Als u het programmasoort NONE hebt gekozen, stopt de zoekfunctie bij elke radiozender. Als er geen radiozender met het gewenste soort programma wordt gevonden, keert de radio terug naar de oorspronkelijke radiozender. De keuze van een soort programma is alleen mogelijk in de FM-frequentieband. In geval van een nationale of plaatselijke bedreiging wordt het soort programma ALARM uitgezonden.

12 10 Cd-wisselaar Cd-wisselaar Bediening Cd laden Uw radio is uitgerust met een speler waarmee de weergave van CD- DA/CD-R/RW/MP3, multisession mogelijk is. Druk op de toets CD. Als er geen cd is geladen verschijnt op het display de melding NO CD. Als er een cd is geladen wordt de weergave ervan voortgezet vanaf het punt waar dit is gestopt. Het display bevat de volgende elementen: A huidige titelnummer; AB informatie met betrekking tot de afspeeltijd; AC toewijzing van de zendertoetsen A12 ; AD weergave van de actieve REPEAT-modus; AE weergave van de actieve MIX-modus. Afb. 2 Cd-modus Gebruik van de cd-speler Titels kiezen Tijdens het weergeven van de cd moet op de toets of worden gedrukt om de vorige, resp. volgende titel te kiezen. Voor het snel zoeken moet de toets of worden ingedrukt, het vooruit-, resp. achteruitzoeken start na het loslaten van de toets. Functie SCAN Druk de toets SCAN in om het doorzoeken van de cd te starten. Van elke titel worden de eerste 10 seconden weergegeven. Gelijktijdig wordt op het display het nummer van de titel weergegeven. Om het automatisch zoeken te beëindigen moet u op de zendertoets A12 OK drukken. De gevonden titel wordt weergegeven. Weergave van de cd stoppen Om de weergave van de cd te beëindigen moet de toets FM of AM worden ingedrukt. Als de uitgeworpen cd niet wordt weggenomen, wordt deze om veiligheidsredenen weer in het apparaat getrokken.

13 Cd-wisselaar 11 Weergave van mp3-bestanden AB nummer van de map waaruit de huidige titel wordt weergegeven; AC toewijzing van de zendertoetsen A12, kiezen van de vorige of eerstvolgende map, kiezen van de informatieweergave met betrekking tot de huidige titel FILE; AD weergave van de huidige weergegeven titels; AE verstreken weergavetijd. Te kiezen functies in de cd-modus Afb. 3 Weergave van mp3- bestanden Toets SCAN Druk de toets SCAN in om het doorzoeken van de cd te starten. Van elke titel worden de eerste 10 seconden weergegeven. Gelijktijdig wordt op het display het nummer van de titel weergegeven. Om een map te kiezen en de inhoud hiervan te doorzoeken moet de betreffende zendertoets A12 worden ingedrukt. Om het automatisch zoeken te beëindigen moet u op de zendertoets A12 OK drukken. De gevonden titel wordt weergegeven. Toets INFO Druk de toets INFO in, op het display verschijnt onder MP3 INFO de informatie met betrekking tot de actuele map en titels. Weergave van extra informatie Druk de zendertoets A12 ID3 INFO in, op het display verschijnt extra informatie met betrekking tot de huidige titel. Het display bevat de volgende elementen: A informatie met betrekking tot de titel. Als er geen informatie op de cd werd opgeslagen, verschijnt op het display de melding UNAVAILABLE; Druk tijdens de weergave van de cd de toets MENU in. Op het display verschijnen de volgende functies: MIX Weergave van titels in willekeurige volgorde. OFF - weergave in opeenvolgende volgorde; TRACK - weergave van de titels in willekeurige volgorde in een bepaalde map (folder); FOLDER - als een cd met mp3-bestanden is geladen, worden de titels willekeurig in willekeurige gekozen mappen weergegeven. REPEAT Keuze van de titelherhalingsmodus OFF - weergave in opeenvolgende volgorde; TRACK - herhaald weergeven van de gekozen titel; FOLDER - is een cd met mp3-bestanden aangebracht, dan worden de titels uit die map (folder) herhaald weergegeven, die bij het starten van de herhaalfunctie actief was. AUX Uw radio is uitgevoerd met een aansluiting die de weergave van externe audiobronnen mogelijk maakt.

14 12 Cd-wisselaar en met betrekking tot de omgang met cd's Overspringen tijdens weergave Op slechte wegen en bij hevige trillingen kan de weergave overspringen. Externe cd-wisselaar Bediening Condensvorming Bij koude en na regenbuien kan er in de cd-speler vocht neerslaan (condensatie). Dit kan de weergave doen overspringen of onmogelijk maken. Wacht in dergelijke gevallen tot het vocht verdwenen is. en voor het onderhoud van cd's Als een cd vuil is, mag u de cd nooit met cirkelvormige bewegingen schoonmaken, maar moet u met een zachte, niet-pluizende doek van binnen naar buiten vegen. Bij sterke vervuiling raden we aan om de cd schoon te maken met een gewoon reinigingsproduct voor cd's. Ook in dat geval mag u de cd niet met cirkelvormige bewegingen schoonmaken, maar moet u de cd van binnen naar buiten schoonmaken en vervolgens afdrogen. Voorzichtig! Gebruik nooit vloeistoffen zoals benzine, verfverdunners of reinigingsproducten voor lp's, daar het oppervlak van de cd in dat geval beschadigd kan worden! Stel de cd nooit aan directe zonnestraling bloot! Schrijf nooit op cd's en plak er nooit iets op! Elke verontreiniging of beschadiging van een cd kan tot moeilijkheden bij het lezen van de informatie leiden. De ernst van de leesfout is afhankelijk van de vervuiling of de ernst van de mechanische beschadiging. Diepe krassen veroorzaken leesfouten waardoor de cd kan overspringen of blijven hangen. Alle cd's moeten zorgvuldig behandeld en steeds in een cd-doosje bewaard worden. Uw radio biedt de mogelijkheid om een originele cd-wisselaar te bedienen waarmee uw auto desgewenst kan zijn uitgerust. In de modus van de ingebouwde cd-speler drukt u op de toets CD ; zodoende wordt de weergave vanuit de externe cd-wisselaar geactiveerd. Als er geen externe cd-wisselaar is aangesloten, verschijnt NO CDC op het display. Met een zendertoets A12 kiest u een cd. Een onbezette positie wordt met NO CD weergegeven. Het display bevat de volgende elementen: Afb. 4 Gebruik van de externe cd-wisselaar A huidige titelnummer; AB informatie met betrekking tot de afspeeltijd; AC toewijzing van de zendertoetsen A12 voor de cd's, door het indrukken kiest u de betreffende cd. AD de op dat moment weergegeven cd; AE weergave van de actieve MIX-modus.

15 Cd-wisselaar 13 Selecteerbare functies van de externe cd-wisselaar Druk tijdens de weergave van de cd de toets MENU in. Op het display verschijnen de volgende functies: MIX Door op de zendertoets A12 te drukken, stelt u de gewenste parameter in. OFF - weergave in opeenvolgende volgorde; TRACK - weergave van de titels in een willekeurige volgorde in een bepaalde map (folder). Door op de zendertoets A12 te drukken, komt u op het tweede niveau voor radioinstellingen bladzijde 6 terecht. Externe bronnen Op uw radio kunnen audioapparaten uit een breed assortiment, b.v. draagbare players, worden aangesloten. Activeren van een externe audiobron Door het herhaald indrukken van de toets CD activeert u de externe ingang, op het display verschijnt AUX IN... Na het aansluiten van de externe bron start de weergave automatisch. Als u de ingangsgevoeligheid afhankelijk van het signaaluitgangsniveau van de externe bron wilt instellen, druk dan op de zendertoets A12. Druk de toets CD in om de weergave van de cd te starten. Instelling van de ingangsgevoeligheid AUX LEV 1 - hoog niveau, gebruik vooral voor notebooks; AUX LEV 2 - middenniveau, gebruik voor cassettes of cd-speler; AUX LEV 3 - laag niveau, gebruik voor mp3-speler; Uw radio heeft geen controle over de niveau-instelling van de externe bron; Houd er rekening mee dat de hoogste kwaliteit door een passende combinatie van de ingangsgevoeligheid en de uitgangsgevoeligheid van de externe bron (meestal met behulp van de volumeregelaar) wordt verkregen. Gedetailleerde informatie met betrekking tot deze instelling staat in de handleidingen van de apparaten. Beknopte technische beschrijving Uitgangsvermogen 4x20 W bij 14,4 V; 25 C; 10% THD (Total Harmonic Distation = totale harmonische vervorming) 4x35 W piekvermogen Digitale audioprocessor met equalizer afhankelijk van type auto. Display Positief FSTN (Film Super Twisted Nematic) Grafisch 200x47 dots Weergave van de externe bron beëindigen Druk de toets FM of AM in. De radio start met de weergave van de laatst gekozen radiozender.

16 14 Aantekeningen

17 Aantekeningen 15

18 Škoda Auto werkt constant aan het verder ontwikkelen van alle typen en modellen. Wij vragen u dan ook er begrip voor te hebben, dat op elk moment wijzigingen van de leveringsomvang qua vorm, uitvoering en techniek mogelijk zijn. Uit de gegevens, afbeeldingen en beschrijvingen van dit instructieboekje kunnen dan ook geen aanspraken worden afgeleid. Nadruk, reproductie, vertaling of een ander gebruik van dit boekje, ook van gedeelten, is zonder schriftelijke toestemming van Škoda Auto niet toegestaan. Škoda Auto behoudt zich uitdrukkelijk alle rechten op basis van het auteursrecht voor. Wijzigingen voorbehouden. Uitgegeven door: ŠKODA AUTO a. s. ŠKODA AUTO a. s. 2007

19 Autorádio Dance Škoda Auto holandsky S J G

Uw gebruiksaanwijzing. SKODA AUTORADIO DANCE

Uw gebruiksaanwijzing. SKODA AUTORADIO DANCE U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto AUTORADIO BLUES

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto AUTORADIO BLUES SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto AUTORADIO BLUES Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave Radio....................................... Radio - Overzicht............................. Belangrijke informatie........................

Nadere informatie

1. AM/FM-radio gebruiken

1. AM/FM-radio gebruiken De tuner gebruiken 1. AM/FM-radio gebruiken Toets SOURCE MENU RECALL (BRONMENU OPHALEN) Stationsvoorkeuzetoetsen FUNCTION-toets BAND AUTO.P POWER-toets VOL-knop TUNE TRACKtoetsen Luisteren naar de AM/FM-radio

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. SKODA AUTORADIO SWING

Uw gebruiksaanwijzing. SKODA AUTORADIO SWING U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Radio - werking RADIO - WERKING

Radio - werking RADIO - WERKING M 4 0 - werking - werking RADIO - WERKING Hoofdmenu Instellingen Navigatie N.B. Als de geluidsinstallatie wekt in functie "1-HOUR" (1 UUR), kunnen de bedieningsknoppen op het stuurwiel niet worden gebruikt.

Nadere informatie

ŠkodaOctavia Tour AUTORADIO SYMPHONY SIMPLY CLEVER

ŠkodaOctavia Tour AUTORADIO SYMPHONY SIMPLY CLEVER ŠkodaOctavia Tour AUTORADIO SYMPHONY SIMPLY CLEVER Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave Radio....................................... Radio - Overzicht............................. Belangrijke informatie........................

Nadere informatie

AUTORADIO BLUES INSTRUCTIEBOEKJE

AUTORADIO BLUES INSTRUCTIEBOEKJE AUTORADIO BLUES INSTRUCTIEBOEKJE Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave Radio........................................ Radio - Overzicht............................. Belangrijke informatie........................

Nadere informatie

SIMPLY CLEVER RADIO FUNKY INSTRUCTIEBOEKJE

SIMPLY CLEVER RADIO FUNKY INSTRUCTIEBOEKJE SIMPLY CLEVER RADIO FUNKY INSTRUCTIEBOEKJE Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave Algemene aanwijzingen................ 2 Instructieboekje................................... 2 Belangrijke aanwijzingen.........................

Nadere informatie

SIMPLY CLEVER RADIO BLUES INSTRUCTIEBOEKJE

SIMPLY CLEVER RADIO BLUES INSTRUCTIEBOEKJE SIMPLY CLEVER RADIO BLUES INSTRUCTIEBOEKJE Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave Algemene aanwijzingen................ 2 Instructieboekje................................... 2 Tekens in de tekst van het instructieboekje.....

Nadere informatie

Bediening van de CD-speler

Bediening van de CD-speler Bediening van de CD-speler Over compact discs De cd wordt door een laserstraaltje gelezen; het CD-oppervlak komt dus met niets in aanraking. Krassen op de cd of een kromme cd veroorzaken een slechte geluidskwaliteit

Nadere informatie

Bediening van de tuner

Bediening van de tuner Bediening Bediening van de tuner FM ontvangstkenmerken Over het algemeen biedt FM een veel betere klankkwaliteit dan AM. FM en FM stereo hebben met andere karakteristieke problemen te kampen die AM niet

Nadere informatie

AV-3720 Radio CD-speler Met RDS EON - AV Car Audio Montage/gebruiks aanwijzing.

AV-3720 Radio CD-speler Met RDS EON - AV Car Audio Montage/gebruiks aanwijzing. AV-3720 Radio CD-speler Met RDS EON - AV Car Audio Montage/gebruiks aanwijzing. Afneembaar antidiefstal frontpaneel. Vermogen 4 x 15W Electronische volumeregeling. Gescheiden hoog/laag tonen, fader regeling.

Nadere informatie

Gebruik van de afstandsbediening

Gebruik van de afstandsbediening Gebruik van de afstandsbediening Voorzorgsmaatregelen voor het gebruik van de afstandsbediening Wees voorzichtig met de afstandsbediening, hij is licht en klein. Als hij valt kan hij kapot gaan, de batterij

Nadere informatie

Bediening van de CD-speler

Bediening van de CD-speler Bediening van de CD-speler Over compact discs De cd wordt door een laserstraaltje gelezen; het CD-oppervlak komt dus met niets in aanraking. Krassen op de cd of een kromme cd veroorzaken een slechte geluidskwaliteit

Nadere informatie

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Instructieboekje

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Instructieboekje SIMPLY CLEVER Radio Blues Instructieboekje Inhoudsopgave Algemene aanwijzingen Instructieboekje 2 Tekens in de tekst van het instructieboekje 2 Radio - Overzicht 2 Belangrijke informatie 2 Diefstalbeveiliging

Nadere informatie

INSTRUCTIEBOEKJE Radio Blues

INSTRUCTIEBOEKJE Radio Blues SIMPLY CLEVER INSTRUCTIEBOEKJE Radio Blues 5L0012732CE Voorwoord Dit instructieboekje is voor het Radio Blues (hierna alleen nog apparaat genoemd) bedoeld. Dit instructieboekje aandachtig doorlezen omdat

Nadere informatie

BeoSound 9000. Bedieningshandleiding

BeoSound 9000. Bedieningshandleiding BeoSound 9000 Bedieningshandleiding BeoVision Avant Guide BeoVision Avant Reference book Inhoud van de bedieningshandleiding 3 U hebt de beschikking over twee boekjes die u helpen vertrouwd te raken met

Nadere informatie

PLL ALARM CLOCK RADIO Model : FRA252

PLL ALARM CLOCK RADIO Model : FRA252 PLL ALARM CLOCK RADIO Model : FRA252 NL HANDLEIDING NL HANDLEIDING WAARSCHUWING: OM HET RISICO OP BRAND OF ELEKTRISCHE SCHOKKEN TE REDUCEREN, STEL HET APPARAAT NIET BLOOT AAN REGEN OF VOCHT. LET OP Het

Nadere informatie

Bedieningen Dutch - 1

Bedieningen Dutch - 1 Bedieningen 1. Functieschakelaar Cassette/ Radio/ CD 2. Golfband schakelaar 3. FM antenne 4. CD deur 5. Schakelaar om zender af te stemmen 6. Bass Boost toets 7. CD skip/ voorwaarts toets 8. CD skip/ achterwaarts

Nadere informatie

Let op: - Houd, zoals hieronder getoond, voor een goede ventilatie, genoeg ruimte rondom het apparaat vrij: (add line drawing)

Let op: - Houd, zoals hieronder getoond, voor een goede ventilatie, genoeg ruimte rondom het apparaat vrij: (add line drawing) Let op: - Houd, zoals hieronder getoond, voor een goede ventilatie, genoeg ruimte rondom het apparaat vrij: (add line drawing) - Verwijder a.u.b. niet het plastic kapje van de FM-antenne (A) aan de achterzijde

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. BLAUPUNKT RIO RCR 87 http://nl.yourpdfguides.com/dref/3310440

Uw gebruiksaanwijzing. BLAUPUNKT RIO RCR 87 http://nl.yourpdfguides.com/dref/3310440 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor BLAUPUNKT RIO RCR 87. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de BLAUPUNKT RIO RCR 87 in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Bediening van de Memory Stick-speler

Bediening van de Memory Stick-speler Bediening Bediening van de Memory Stick-speler Over Memory Sticks Stel Memory Sticks niet bloot aan statische elektriciteit en elektrische bronnen. Dit om te voorkomen dat gegevens op de stick verloren

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor Nokia Display-hoofdtelefoon HS Uitgave 1

Gebruikershandleiding voor Nokia Display-hoofdtelefoon HS Uitgave 1 Gebruikershandleiding voor Nokia Display-hoofdtelefoon HS-6 9232426 Uitgave 1 CONFORMITEITSVERKLARING NOKIA CORPORATION verklaart op eigen verantwoordelijkheid dat het product HS-6 conform is aan de bepalingen

Nadere informatie

Radio Blues Instructieboekje

Radio Blues Instructieboekje SIMPLY CLEVER Radio Blues Instructieboekje Inhoudsopgave Algemene aanwijzingen Instructieboekje 2 Tekens in de tekst van het instructieboekje 2 Overzicht apparaat 2 Belangrijke aanwijzingen 2 Diefstalbeveiliging

Nadere informatie

Hallo, laten we beginnen. Sound Rise Draadloze Speaker & Wekkerklok

Hallo, laten we beginnen. Sound Rise Draadloze Speaker & Wekkerklok Hallo, laten we beginnen. Sound Rise Draadloze Speaker & Wekkerklok Welkom bij uw nieuwe Sound Rise! Wij hebben Sound Rise ontwikkeld voor muziekliefhebbers zoals u. Begin de dag met uw favoriete muziek,

Nadere informatie

Bediening van de MP3-speler

Bediening van de MP3-speler Bediening Bediening van de MP3-speler Over MP3 MP3 bestanden die zijn opgenomen van bronnen zoals uitzendingen, platen, bandopnames, video's en live optredens zonder toestemming van de copyrighthouder,

Nadere informatie

Inhoud van de handleiding

Inhoud van de handleiding BeoSound 3000 Guide BeoSound 3000 Reference book Inhoud van de handleiding 3 U hebt de beschikking over twee boekjes die u helpen zich vertrouwd te maken met uw Bang & Olufsen-product. De Het bedie- referentiehandboeningshandleiding

Nadere informatie

AR280P Clockradio handleiding

AR280P Clockradio handleiding AR280P Clockradio handleiding Index 1. Beoogd gebruik 2. Veiligheid o 2.1. Pictogrammen in deze handleiding o 2.2. Algemene veiligheidsvoorschriften 3. Voorbereidingen voor gebruik o 3.1. Uitpakken o 3.2.

Nadere informatie

I. Specificaties. II Toetsen en bediening

I. Specificaties. II Toetsen en bediening I. Specificaties Afmetingen Gewicht Scherm Audioformaat Accu Play time Geheugen 77 52 11mm (W*H*D) 79g 1,3inch OLED-scherm MP3: bitrate 8Kbps-320Kbps WMA: bitrate 5Kbps-384Kbps FLAC:samplingrate 8KHz-48KHz,16bit

Nadere informatie

SIMPLY CLEVER. Radio Swing Instructieboekje

SIMPLY CLEVER. Radio Swing Instructieboekje SIMPLY CLEVER Radio Swing Instructieboekje Inhoudsopgave Algemene aanwijzingen Instructieboekje 2 Tekens in de tekst van het instructieboekje 2 Overzicht apparaat 2 Belangrijke aanwijzingen 2 Diefstalbeveiliging

Nadere informatie

ENGLISH DEUTSCH FRANÇAIS ITALIANO NEDERLANDS SVENSKA ESPAÑOL PORTUGUÊS. Gebruiksaanwijzing ACR 3250

ENGLISH DEUTSCH FRANÇAIS ITALIANO NEDERLANDS SVENSKA ESPAÑOL PORTUGUÊS. Gebruiksaanwijzing ACR 3250 Gebruiksaanwijzing ACR 3250 1 ESPAÑOL SVENSKA ITALIANO FRANÇAIS ENGLISH DEUTSCH 1 2 3 4 5 6 7 = < ; : 9 8 3 ESPAÑOL SVENSKA ITALIANO FRANÇAIS ENGLISH Inhoudsopgave Beknopte gebruiksaanwijzing... 45 Belangrijke

Nadere informatie

BeoSound Handleiding

BeoSound Handleiding BeoSound 3000 Handleiding BeoSound 3000 Guide BeoSound 3000 Reference book Inhoud van de handleiding 3 U hebt de beschikking over twee boekjes die u helpen vertrouwd te raken met uw Bang & Olufsen-product.

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Inhoudsopgave 02 INHOUDSOPGAVE 03 INFORMATIE 04 OVERZICHT FRONTPANEEL 06 OVERZICHT ACHTERPANEEL 08 BEDIENING VAN DE R5 08 WEKKERINSTELLINGEN 09 SLEEP TIMER INSTELLINGEN 09 DIM 09

Nadere informatie

Hi-Fi Muzieksysteem. Gebruikershandleiding

Hi-Fi Muzieksysteem. Gebruikershandleiding Hi-Fi Muzieksysteem Gebruikershandleiding Lees deze handleiding aandachtig alvorens het apparaat te gebruiken en bewaar hem voor toekomstig gebruik. op met Teknihall support: 0900 400 2001 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Bestnr. 34 10 50 AXION Onderbouw radio met cd-speler

Bestnr. 34 10 50 AXION Onderbouw radio met cd-speler Bestnr. 34 10 50 AXION Onderbouw radio met cd-speler Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar

Nadere informatie

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Instructieboekje

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Instructieboekje SIMPLY CLEVER Radio Blues Instructieboekje Opbouw van dit instructieboekje (toelichtingen) Dit instructieboekje is systematisch opgebouwd, om zo het vinden van de benodigde informatie te vergemakkelijken.

Nadere informatie

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Instructieboekje

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Instructieboekje SIMPLY CLEVER Radio Blues Instructieboekje Opbouw van dit instructieboekje (toelichtingen) Dit instructieboekje is systematisch opgebouwd, om zo het vinden van de benodigde informatie te vergemakkelijken.

Nadere informatie

Denver CD70 Hamburg CD70 Orlando CD70 Phoenix CD70

Denver CD70 Hamburg CD70 Orlando CD70 Phoenix CD70 Radio / CD Denver CD70 Hamburg CD70 Orlando CD70 Phoenix CD70 Gebruiksaanwijzing 2 Bitte aufklappen Open here Ouvrir s.v.p. Aprite la pagina Hier openslaan a.u.b. Öppna Por favor, abrir Favor abrir DEUTSCH

Nadere informatie

SIMPLY CLEVER. Radio Funky Instructieboekje

SIMPLY CLEVER. Radio Funky Instructieboekje SIMPLY CLEVER Radio Funky Instructieboekje Inhoudsopgave Algemene aanwijzingen Instructieboekje 2 Belangrijke aanwijzingen 2 Overzicht apparaat 3 Apparaat in- en uitschakelen 3 Volume instellen 3 Klankinstellingen

Nadere informatie

Lübeck C30 Luxembourg C30

Lübeck C30 Luxembourg C30 Radio / Cassette Lübeck C30 Luxembourg C30 Gebruiksaanwijzing Bitte aufklappen Open here Ouvrir s.v.p. Aprite la pagina Openslaan graag Öppna Por favor, abrir Favor abrir 2 PORTUGUÊS SVENSKA FRANÇAIS NEDERLANDS

Nadere informatie

Display keypad. Gebruikshandleiding 11/09-01 PC

Display keypad. Gebruikshandleiding 11/09-01 PC Display keypad Gebruikshandleiding 675 07 11/09-01 PC Inhoud 1. Inleiding 5 De Invoerder met toetsenbord met display 6 Het toetsenbord 7 De navigatietoetsen 7 De display 7 Hoofdscherm 7 Bij een alarmmelding

Nadere informatie

InteGra Gebruikershandleiding 1

InteGra Gebruikershandleiding 1 InteGra Gebruikershandleiding 1 Algemeen Met dank voor de keuze van dit product aangeboden door SATEL. Hoge kwaliteit en vele functies met een simpele bediening zijn de voordelen van deze inbraak alarmcentrale.

Nadere informatie

DUTCH GEBRUIKSAANWIJZING SCD-21 MP3 PORTABLE RADIO CD/MP3 PLAYER LENCO

DUTCH GEBRUIKSAANWIJZING SCD-21 MP3 PORTABLE RADIO CD/MP3 PLAYER LENCO DUTCH GEBRUIKSAANWIJZING SCD-21 MP3 PORTABLE RADIO CD/MP3 PLAYER LENCO WAARSCHUWING STEL DIT APPARAAT NOOIT BLOOT AAN REGEN OF VOCHT, OM HET ONTSTAAN VAN BRAND EN ELEKTRISCHE SCHOKKEN TE VOORKOMEN. BELANGRIJK

Nadere informatie

Uitsluitend aansluiten op de spanning en frequentie zoals aangegeven op het typeplaatje.

Uitsluitend aansluiten op de spanning en frequentie zoals aangegeven op het typeplaatje. MODELLEN 1221 AANSLUITINGEN 1 kanaal 2 kanalen VEILIGHEIDSINSTRUCTIES In verband met brandgevaar of het risico op een elektrische schok dient inbouw en montage uitsluitend door een elektro vakman te geschieden.

Nadere informatie

1. RDS-TMC-informatie

1. RDS-TMC-informatie 1. -informatie (afkorting van Radio Data System Traffic Message Channel) geeft verkeersinformatie over o.a. files, ongelukken en wegwerkzaamheden op de kaartschermen weer via ontvangst van FM multiplex

Nadere informatie

F I A T 5 0 0 603.83.297 NL S N E L G I D S

F I A T 5 0 0 603.83.297 NL S N E L G I D S F I A T 5 0 0 603.83.297 NL S N E L G I D S Raadpleeg voor een uitvoerige beschrijving en meer informatie, of in noodgevallen, het instructieboek. DASHBOARD 1 Linker hendel: bediening buitenverlichting

Nadere informatie

AUTO MP3-SPELER MET RADIO/USB/SD/MMC HANDLEIDING

AUTO MP3-SPELER MET RADIO/USB/SD/MMC HANDLEIDING ROCK POP EQ CLAS RDM AUTO AUDIO NEDwww.facebook.com/denverelectronics AUTO MP3-SPELER MET RADIO/USB/SD/MMC HANDLEIDING CAU-436 1 17 11 18 7 6 12 16 CAU-436 FM/USB/SD MP3 PLAYER 14 15 TA PTY 8 VOL/SEL AF

Nadere informatie

FIAT SCUDO NL AUTORADIO

FIAT SCUDO NL AUTORADIO FIAT SCUDO 603.46.374 NL AUTORADIO AUTORADIO RD1 F0F0590m INHOUD INLEIDING... 4 TIPS EN AANWIJZINGEN... 5 AUTORADIO RD1... 7 BESCHRIJVING VAN HET BEDIENINGSPANEEL... 8 BEDIENINGSKNOPPEN OP HET STUURWIEL...

Nadere informatie

Cd-speler CD S LADEN CD 1 14 : 54 CD 2 14 : 54. Please Wait. Eén cd in de speler doen. Meerdere cd s in de speler doen

Cd-speler CD S LADEN CD 1 14 : 54 CD 2 14 : 54. Please Wait. Eén cd in de speler doen. Meerdere cd s in de speler doen CD S LADEN Eén cd in de speler doen VOORZICHTIG U mag de cd niet in de sleuf forceren. Zorg dat het label van de cd zich aan de bovenkant bevindt, waarna u de cd gedeeltelijk in de sleuf steekt. Het mechanisme

Nadere informatie

FIAT PUNTO 603.46.224 NL NAVIGATIE

FIAT PUNTO 603.46.224 NL NAVIGATIE FIAT PUNTO 603.46.224 NL NAVIGATIE De auto kan zijn uitgerust met een in het audiosysteem geïntegreerd satelliet-navigatiesysteem. Het navigatiesysteem is aangepast aan de specifieke eigenschappen van

Nadere informatie

Downloaded from www.vandenborre.be

Downloaded from www.vandenborre.be WATCH ME Handleiding DIGITALE MEDIASPELER Overzicht functies Watch me is een Bluetooth-horloge en MP3-speler met capacitief touchscreen, u kunt uw vinger gebruiken om een icoontje aan te raken en een submenu

Nadere informatie

HS-2R Radio-hoofdtelefoon van Nokia Gebruikershandleiding. 9355495 Uitgave 2

HS-2R Radio-hoofdtelefoon van Nokia Gebruikershandleiding. 9355495 Uitgave 2 HS-2R Radio-hoofdtelefoon van Nokia Gebruikershandleiding 9355495 Uitgave 2 CONFORMITEITSVERKLARING NOKIA CORPORATION verklaart op eigen verantwoordelijkheid dat het product HS-2R conform is aan de bepalingen

Nadere informatie

Waarschuwingen. Het onderstaande symbool geeft belangrijke of nuttige informatie aan die u in gedachte dient te houden.

Waarschuwingen. Het onderstaande symbool geeft belangrijke of nuttige informatie aan die u in gedachte dient te houden. De onderstaande symbolen worden in de handleiding en op het apparaat zelf gebruikt als waarschuwing. Hiermee wordt getoond hoe het product veilig en correct wordt gebruikt om persoonlijk letsel aan u en

Nadere informatie

FIAT PUNTO 603.46.335 NL CONNECT

FIAT PUNTO 603.46.335 NL CONNECT FIAT PUNTO 603.46.335 NL CONNECT De auto kan zijn uitgerust met het satelliet-navigatiesysteem of met het Connect OBN telematica-infosysteem. De vormgeving en specificaties van deze systemen zijn aangepast

Nadere informatie

Invoerder met toetsenbord met display HC/HS/HD/L/N/NT4608 Gebruikshandleiding

Invoerder met toetsenbord met display HC/HS/HD/L/N/NT4608 Gebruikshandleiding Invoerder met toetsenbord met display HC/HS/HD/L/N/NT4608 Gebruikshandleiding 11/09-01 PC Inhoud NL 1 Inleiding 5 De Invoerder met toetsenbord met display 6 Het toetsenbord 7 De display 7 Informatie op

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. LENCO SCD-37 USB http://nl.yourpdfguides.com/dref/2822930

Uw gebruiksaanwijzing. LENCO SCD-37 USB http://nl.yourpdfguides.com/dref/2822930 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor LENCO SCD-37 USB. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de LENCO SCD-37 USB in de gebruikershandleiding (informatie,

Nadere informatie

HANDLEIDING RADIO BOOST CD

HANDLEIDING RADIO BOOST CD HANDLEIDING RADIO BOOST CD VEEL LUISTERPLEZIER MET UW RADIO MINI BUSINESS CD. Aanwijzingen met betrekking tot de handleiding Om zo snel mogelijk plezier van uw autoradio te kunnen hebben, vindt u reeds

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS

GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS RC UNIVERS34 8-in-1 LCD afstandsbediening GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS www.hqproducts.com 2 De RC UNIVERS34 universele afstandsbediening bedient vrijwel alle merken TV s (TV), DVD spelers en DVR spelers

Nadere informatie

FIAT DUCATO 603.46.882 NL AUTORADIO

FIAT DUCATO 603.46.882 NL AUTORADIO FIAT DUCATO 603.46.882 NL AUTORADIO INHOUD INLEIDING.................................. 2 TIPS....................................... 3 VERKLARENDE WOORDENLIJST.............. 6 AUTORADIO MET CD-SPELER..........................

Nadere informatie

FIAT PUNTO. 603.46.648 NL AUTORADIO HANDSFREESYSTEEM MET SPRAAKHERKENNING EN Bluetooth -TECHNOLOGIE

FIAT PUNTO. 603.46.648 NL AUTORADIO HANDSFREESYSTEEM MET SPRAAKHERKENNING EN Bluetooth -TECHNOLOGIE FIAT PUNTO 603.46.648 NL HANDSFREESYSTEEM MET SPRAAKHERKENNING EN Bluetooth -TECHNOLOGIE INHOUD... 4 Tips... 4 - Verkeersveiligheid... 4 - Ontvangstomstandigheden... 4 - Voorzorgsmaatregelen en onderhoud...

Nadere informatie

A. Opgelet. B. Shuffle functie. C. Toetsfuncties en bediening

A. Opgelet. B. Shuffle functie. C. Toetsfuncties en bediening Wij willen u graag bedanken voor het aanschaffen van onze digitale MP3 speler. Lees deze handleiding vóór ingebruikname a.u.b. zorgvuldig door, zodat u het correct weet te gebruiken. A. Opgelet 1) Schakel

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Televisie menu. 4 Radio menu. 6 MiniGids. 8 TV Gids . Programma informatie oproepen. Kiezen en Kijken...

Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Televisie menu. 4 Radio menu. 6 MiniGids. 8 TV Gids . Programma informatie oproepen. Kiezen en Kijken... TV Menu Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Televisie menu. 4 Radio menu. 6 MiniGids. 8 TV Gids. 11 Programma informatie oproepen. 20 Kiezen en Kijken... 22 Bedienen van Kiezen en Kijken.. 24 Eredivisie

Nadere informatie

FIAT ULYSSE NL AUTORADIO

FIAT ULYSSE NL AUTORADIO FIAT ULYSSE 603.46.141 NL AUTORADIO De vast ingebouwde autoradio is ontwikkeld volgens de kenmerkende eigenschappen van het interieur en heeft een geheel eigen ontwerp dat volledig is afgestemd op de vormgeving

Nadere informatie

OPEL Movano / Vivaro Handleiding Infotainment

OPEL Movano / Vivaro Handleiding Infotainment OPEL Movano / Vivaro Handleiding Infotainment Inhoud Inleiding... 4 Radio... 30 Cd-speler... 39 AUX-ingang... 44 USB-poort... 46 Streaming audio via Bluetooth... 49 Navigatie... 56 Stemherkenning... 74

Nadere informatie

INTERFACE-ADAPTER VOOR D.SPELER KS-PD500 Alvorens deze adapter in gebruik te nemen

INTERFACE-ADAPTER VOOR D.SPELER KS-PD500 Alvorens deze adapter in gebruik te nemen INTERFACE-ADAPTER VOOR D.SPELER KS-PD500 Alvorens deze adapter in gebruik te nemen Laatste update: 1 maart 006 1 Geschikte JVC auto-receivers Deze adapter is geschikt voor de volgende JVC auto-receivers*

Nadere informatie

Veiligheid ! WAARSCHUWING. ! VOORZICHTIG i. Beoogd gebruik. Pictogrammen in deze handleiding. Algemene veiligheidsvoorschriften

Veiligheid ! WAARSCHUWING. ! VOORZICHTIG i. Beoogd gebruik. Pictogrammen in deze handleiding. Algemene veiligheidsvoorschriften 35 1. 1.1 Veiligheid Beoogd gebruik 1.2 Pictogrammen in deze handleiding! WAARSCHUWING! VOORZICHTIG i 1.3 Algemene veiligheidsvoorschriften! WAARSCHUWING! VOORZICHTIG! WAARSCHUWING! VOORZICHTIG i L 14

Nadere informatie

FIAT PUNTO 603.46.814 NL AUTORADIO

FIAT PUNTO 603.46.814 NL AUTORADIO FIAT PUNTO 603.46.814 NL AUTORADIO INHOUD INLEIDING... 3 Tips... 3 - Verkeersveiligheid... 3 - Ontvangstomstandigheden... 3 - Voorzorgsmaatregelen en onderhoud... 4 - CD... 4 Technische gegevens... 5 BEKNOPTE

Nadere informatie

Wij willen u graag bedanken voor het aanschaffen van onze digitale. MP3 speler. Lees deze handleiding vóór ingebruikname a.u.b.

Wij willen u graag bedanken voor het aanschaffen van onze digitale. MP3 speler. Lees deze handleiding vóór ingebruikname a.u.b. Wij willen u graag bedanken voor het aanschaffen van onze digitale MP3 speler. Lees deze handleiding vóór ingebruikname a.u.b. zorgvuldig door, zodat u het correct weet te gebruiken. A. Opgelet 1) Schakel

Nadere informatie

TTS is er trots op deel uit te maken van

TTS is er trots op deel uit te maken van Garantie & ondersteuning Dit product heeft een eenjarige garantie voor problemen die zich voordoen tijdens normaal gebruik. Het verkeerd gebruik van Easi-Listener of het openen van de eenheid zullen de

Nadere informatie

INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR

INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR CITROËN INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR LEXIA PROXIA CD 35 AFTER SALES SERVICE CITROËN DISTRIBUTEUR NIEUWE AUTO'S - Afleveringstechnicus - Coördinator terugroepacties CITROËN ERKEND REPARATEURS - Servicemanager

Nadere informatie

DT-F1/DT-F1V. NL Revision 1

DT-F1/DT-F1V. NL Revision 1 DT-F1/DT-F1V NL Revision 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Plaats van de bedieningsorganen Toets AAN/UIT (dient ook als FM/TV golfbereikschakelaar op DT-F1V) Keuzetoets zendergeheugenplaats en opslaggebied

Nadere informatie

Wien RD 127 San Remo RD 127

Wien RD 127 San Remo RD 127 Radio / CD Wien RD 127 San Remo RD 127 Gebruiksaanwijzing 1 Wien RD 127 1 2 2 San Remo RD 127 3 14 3 13 13 4 4 12 11 10 9 11 10 9 5 8 5 8 6 6 7 3 PORTUGUÊS ESPAÑOL SVENSKA NEDERLANDS ITALIANO FRANÇAIS

Nadere informatie

Afstandsbedieningshandleiding IR NED: Cassette model airconditioner CTS-12-SET CTS-18-SET CTS-24-SET

Afstandsbedieningshandleiding IR NED: Cassette model airconditioner CTS-12-SET CTS-18-SET CTS-24-SET Afstandsbedieningshandleiding IR NED: Cassette model airconditioner CTS-12-SET CTS-18-SET CTS-24-SET CTS Afstandsbediening Infrarood Let op! 1 Zorg ervoor dat er niets tussen de ontvanger en de afstandsbediening

Nadere informatie

Bestnr. 95 37 31 AIPTEK Digitale fotolijst 7 inch

Bestnr. 95 37 31 AIPTEK Digitale fotolijst 7 inch Bestnr. 95 37 31 AIPTEK Digitale fotolijst 7 inch Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar

Nadere informatie

HC883 8-KANAALS ZENDER / ONTVANGER

HC883 8-KANAALS ZENDER / ONTVANGER 1. Inleiding 8-KANAALS ZENDER / ONTVANGER Dank u voor uw aankoop! U heeft geen vergunning nodig voor dit handige toestel. Bovendien kunt u praten met om het even wie en u hoeft ook geen zendtijd te betalen!

Nadere informatie

Touch & Go Touch & Go Plus. Handleiding audio, navigatie, Bluetooth en achteruitrijcamerasysteem

Touch & Go Touch & Go Plus. Handleiding audio, navigatie, Bluetooth en achteruitrijcamerasysteem Touch & Go Touch & Go Plus Handleiding audio, navigatie, Bluetooth en achteruitrijcamerasysteem 1. BASISINFORMATIE Inleiding UITVOERING touchscreen CONTROLEREN Deze handleiding bestaat uit 2 delen. In

Nadere informatie

DT-220. NL Version 1

DT-220. NL Version 1 DT-220 NL Version 1 Display symbolen FM/LG radio band Radio AM band en AM /PM (in 12 uurs versie) RDS station Tijd symbool A B C D E 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Continu-RDS kloktijd Knipperend-manuele tijdinstelling

Nadere informatie

F I A T B R A V O 603.46.847 NL A U T O R A D I O

F I A T B R A V O 603.46.847 NL A U T O R A D I O F I A T B R A V O 603.46.847 NL A U T O R A D I O INHOUD INLEIDING... 3 Tips... 3 - Verkeersveiligheid... 3 - Ontvangstomstandigheden... 3 - Voorzorgsmaatregelen en onderhoud... 4 - CD... 4 Technische

Nadere informatie

SonicHub Audio Server. Gebruiksaanwijzing

SonicHub Audio Server. Gebruiksaanwijzing SonicHub Audio Server Gebruiksaanwijzing NL Inhoud Inleiding... 3 Instellen van de SonicHub... 6 Audio activeren... 6 Selecteren van AM/FM tuner regio... 6 SonicHub mediabalk panelen... 7 Bediening van

Nadere informatie

Alicante CD30 Kiel CD30 Lausanne CD30

Alicante CD30 Kiel CD30 Lausanne CD30 Radio / CD Alicante CD30 Kiel CD30 Lausanne CD30 Gebruiksaanwijzing Bitte aufklappen Open here Ouvrir s.v.p. Aprite la pagina Hier openslaan a.u.b. Öppna Por favor, abrir Favor abrir 2 ENGLISH DEUTSCH

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Audio

Veelgestelde vragen Audio Veelgestelde vragen 2017- Audio 1 Honda Connect - Veelgestelde vragen - Audio. Vraag: Waarom kan ik niet door alle albums/muzieknummers enz. Browsen wanneer ik Bluetooth-audio gebruik? A: Deze functie

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing ACR 3231

Gebruiksaanwijzing ACR 3231 Gebruiksaanwijzing ACR 3231 1 2 3 4 10 9 8 7 6 5 3 Inhoud Belangrijke aanwijzigingen... 25 Verkeersveiligheid... 25 Inbouw/aansluiting... 25 Radio-gebruik... 25 Golfband kiezen... 25 Zoekafstemming...

Nadere informatie

Handleiding M532 PVR maart 2011

Handleiding M532 PVR maart 2011 Handleiding M532 PVR maart 2011 Als de M532 Personal Video Recorder voor de eerste maal in gebruik genomen wordt zal de benodigde software op de M532 geïnstalleerd worden. De Harde schijf wordt na het

Nadere informatie

Bestnr. 198322 Micro + 198335 Micro 2+ suevia Digitale schakelklok Data Micro +/2+

Bestnr. 198322 Micro + 198335 Micro 2+ suevia Digitale schakelklok Data Micro +/2+ Bestnr. 198322 Micro + 198335 Micro 2+ suevia Digitale schakelklok Data Micro +/2+ Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische

Nadere informatie

Download de WAE Music app

Download de WAE Music app NEDERLANDS 3 5 12 2 6 1 8 7 9 10 11 13 4 1. Laad de speaker volledig op voor eerste gebruik Laad de WAE Outdoor 04Plus FM speaker volledig op voordat u hem de eerste keer gebruikt. Sluit de micro-usb connector

Nadere informatie

V O L V O T E C H. E U, E L E C T R O N I C S F O R Y O U R V O L V O Firmware Update handleiding VolvoTech.EU Phone +31 (0)

V O L V O T E C H. E U, E L E C T R O N I C S F O R Y O U R V O L V O Firmware Update handleiding VolvoTech.EU Phone +31 (0) versie 1.0 VOLVOTECH.EU Electronics for your Volvo Firmware update handleiding voor imiv in combinatie met HU-650 of HU-850 V O L V O T E C H. E U, E L E C T R O N I C S F O R Y O U R V O L V O Firmware

Nadere informatie

Bestnr HiFi-tuner TU-1000

Bestnr HiFi-tuner TU-1000 Bestnr. 35 08 31 HiFi-tuner TU-1000 Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in

Nadere informatie

Mp3 speler met luidspreker Instructiehandleiding. Lees deze instructies svp goed door alvorens dit apparaat in gebruik te nemen.

Mp3 speler met luidspreker Instructiehandleiding. Lees deze instructies svp goed door alvorens dit apparaat in gebruik te nemen. Mp3 speler met luidspreker Instructiehandleiding Lees deze instructies svp goed door alvorens dit apparaat in gebruik te nemen. NL Gebruiksaanwijzing TOETS AANDUIDINGEN 9 1 3 2 5 6 4 8 7 1 Vermogen AAN/UIT

Nadere informatie

Verwarming en ventilatie

Verwarming en ventilatie Verwarming en ventilatie BEDIENINGSELEMENTEN 1. Temperatuurregeling. Afzonderlijk instelbaar voor de bestuurder en de passagier voorin. 2. Programma voor maximaal ontdooien. 3. Luchtverdeling. In de geselecteerde

Nadere informatie

Handleiding M532 HD-recorder

Handleiding M532 HD-recorder Handleiding M532 HD-recorder Als de M532 HD-recorder voor de eerste maal in gebruik genomen wordt zal de benodigde software op de M532 geïnstalleerd worden De Harde schijf wordt na het laden van de software

Nadere informatie

ENGLISH DEUTSCH FRANÇAIS ITALIANO NEDERLANDS SVENSKA ESPAÑOL PORTUGUÊS. Gebruiksaanwijzing ACR 4250

ENGLISH DEUTSCH FRANÇAIS ITALIANO NEDERLANDS SVENSKA ESPAÑOL PORTUGUÊS. Gebruiksaanwijzing ACR 4250 Gebruiksaanwijzing ACR 4250 1 ESPAÑOL SVENSKA ITALIANO FRANÇAIS ENGLISH DEUTSCH 1 2 3 4 5 6 7? > = < ; : 8 9 3 ESPAÑOL SVENSKA ITALIANO FRANÇAIS ENGLISH Inhoudsopgave Beknopte gebruiksaanwijzing... 46

Nadere informatie

HANDLEIDING ICR-232 WEKKERRADIO

HANDLEIDING ICR-232 WEKKERRADIO HANDLEIDING ICR-232 WEKKERRADIO www.-ices-electronics.com VEILIGHEIDSINSTRUCTIES Uitleg van symbolen: Dit symbool geeft aan dat er belangrijke bedienings- en onderhoudsinstructies zijn opgenomen in de

Nadere informatie

LED. Aan/uitschakelaar. Volume Omhoog. Start/Stop. Volgende Track. Volume Omlaag. Vorige Track. USB Poort

LED. Aan/uitschakelaar. Volume Omhoog. Start/Stop. Volgende Track. Volume Omlaag. Vorige Track. USB Poort Wij willen u graag bedanken voor het aanschaffen van onze digitale MP3 speler. Lees deze handleiding vóór ingebruikname a.u.b. zorgvuldig door, zodat u het correct weet te gebruiken. A. Opgelet 1) Schakel

Nadere informatie

INTERFACE-ADAPTER voor ipod KS-PD100 Alvorens gebruik van deze adapter

INTERFACE-ADAPTER voor ipod KS-PD100 Alvorens gebruik van deze adapter INTERFACE-ADAPTER voor ipod KS-PD100 Alvorens gebruik van deze adapter Laatste update: 1 maart 2006 1 Geschikte JVC auto-receivers Deze adapter is geschikt voor de volgende JVC auto-receivers* 1 : Auto-receivers

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Xstream alarmontvanger

Gebruiksaanwijzing. Xstream alarmontvanger Gebruiksaanwijzing Xstream alarmontvanger Alarmontvanger algemeen Geluid aan Dag, datum en tijd In netwerk Batterij status Triller aan Terug toets (Escape) Verlichting aan/uit Scroll toetsen Algemene instellingen

Nadere informatie

BE 1000 Brand BEDIENINGS INSTRUCTIE INHOUDSOPGAVE 30.0221.9535 A3

BE 1000 Brand BEDIENINGS INSTRUCTIE INHOUDSOPGAVE 30.0221.9535 A3 BEDIENINGS INSTRUCTIE BE 1000 Brand 30.0221.9535 A3 INHOUDSOPGAVE Inleiding en aanwijzingen voor de veiligheid............. 2 Toelichting weergave en bedieningselementen Display en toetsen.....................................

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING MODE D EMPLOI BEDIENUNGSANLEITUNG INSTRUCTIEHANDLEIDING BETJENINGSVEJLEDNING BRUKSANVISNING KÄYTTÖOHJE ISTRUZIONI PER L USO MANUAL

GEBRUIKSAANWIJZING MODE D EMPLOI BEDIENUNGSANLEITUNG INSTRUCTIEHANDLEIDING BETJENINGSVEJLEDNING BRUKSANVISNING KÄYTTÖOHJE ISTRUZIONI PER L USO MANUAL R2 GEBRUIKSAANWIJZING MODE D EMPLOI BEDIENUNGSANLEITUNG INSTRUCTIEHANDLEIDING BETJENINGSVEJLEDNING BRUKSANVISNING KÄYTTÖOHJE ISTRUZIONI PER L USO MANUAL DEL USUARIO MANUAL DO UTILIZADOR Inhoudsopgave 02INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

TREX 2G Handleiding Pagina 2

TREX 2G Handleiding Pagina 2 Informatie in deze handleiding is onderhevig aan verandering zonder voorafgaande kennisgeving. NEAT Electronics AB behoudt zich het recht hun producten te wijzigen of te verbeteren en wijzigingen aan te

Nadere informatie

Pocket Radio R16 DT-160

Pocket Radio R16 DT-160 Pocket Radio R16 DT-160 Version 1 31 Bedieningselementen 1 Oortelefoonuitgang 2 Voorkeurzender 1/Tijd instellen 3 Voorkeurzender 2/STEP 4 Voorkeurzender 3 5 Voorkeurzender 4/Mono/Stereo 6 Voorkeurzender

Nadere informatie

QUICK GUIDE - RSE REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM VOLVO WEB EDITION

QUICK GUIDE - RSE REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM VOLVO WEB EDITION VOLVO QUICK GUIDE - RSE WEB EDITION REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM Uw auto is voorzien van een exclusief multimediasysteem. Het Rear Seat Entertainment System (dat verder wordt aangeduid als het RSE-systeem)

Nadere informatie