ADVIES VLAAMSE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING. Aanvraag Planologisch Attest Garage West-Trucks nv Zonnebeke. Inleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ADVIES VLAAMSE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING. Aanvraag Planologisch Attest Garage West-Trucks nv Zonnebeke. Inleiding"

Transcriptie

1 ADVIES VLAAMSE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING Aanvraag Planologisch Attest Garage West-Trucks nv Zonnebeke Inleiding Het planologisch attest is een document waarin de bevoegde overheid aangeeft of een bestaand bedrijf al dan niet behouden kan worden op de plaats waar het gevestigd is (DRO art. 145ter). Het planologisch attest kan enkel aangevraagd worden door en voor een bedrijf waarvoor het maken of wijzigen van een ruimtelijk uitvoeringsplan of plan van aanleg moet overwogen worden om de uitbreiding of het herbouwen van het bedrijf mogelijk te maken. Op basis van de ligging, de aard van de activiteiten en de geplande uitbreidingen besliste de planologisch ambtenaar dat de aanvraag van Garage West-Trucks nv moet beoordeeld worden op Vlaams niveau. Het bedrijf Garage West-Trucks nv heeft op 6 december 2006 een aanvraag tot planologisch attest ingediend bij de gedelegeerde planologisch ambtenaar. De planologisch ambtenaar heeft de aanvraag volledig en ontvankelijk bevonden op 25 januari De Vlaamse regering kan, als bevoegde overheid, dit attest pas verlenen na adviezen ter zake vanwege VLACORO en vanwege de planologisch ambtenaar. A. Samenvatting van het dossier A.1. Ruimtelijke situering van het bedrijf Het bedrijf is gelegen op een site, die in het verleden (1994) via een BPA werd herbestemd naar ambachtelijke zone. De zone is quasi volledig ingevuld met bedrijven. Na vernietiging van het BPA door de Raad van State in 2004 kwamen de verschillende bedrijven in een juridisch onzekere situatie terecht. Gezien de ligging van het bedrijf West-Trucks op een bedrijvenzone die, na vernietiging van het BPA zonevreemd kwam te liggen, kan het bedrijf niet als individueel bedrijf bekeken worden. De verschillende bedrijven in de zone Polderhoek zullen in totaliteit moeten bekeken worden. De site ligt op ongeveer 1 kilometer afstand van een op- en afrittencomplex langs van A19 Kortrijk- Ieper. A.2. Kenmerken van het bedrijf De garage West-Trucks is in 1996 opgericht en actief op de site te Zonnebeke. Het bedrijf is een erkende verdeler van vrachtwagens en bedrijfsvoertuigen van het merk MAN. Naast de verkoop van nieuwe voertuigen, wisselstukken en onderdelen, herstelt en onderhoudt de garage ook andere merken van voertuigen. Het bedrijf levert service aan bedrijven uit de regio Ieper-Menen-Diksluiden-Staden binnen een straal van 20 km. Het bedrijf stelt momenteel 6 werknemers tewerk.

2 In het verleden werden aan het bedrijf 2 stedenbouwkundige vergunningen verleend: vergunning voor het bouwen van een industriehal voor het herstellen en onderhouden van vrachtwagens en een vergunning voor het bouwen van een nieuwe loods voor het hestellen en onderhouden van vrachtwagens. Het terrein van West-Trucks bedraagt ongeveer 1,12 ha. Er zijn op dit terrein 2 loodsen gebouwd (2006 m²). Het terrein is verhard vooraan en tussen de loodsen en er is een voorlopige verharding (grind) op het niet bebouwde gedeelte. Het bedrijf beschikt over een geldige milieuvergunning. A.3. Korte- en langetermijnbehoefte In de eerste plaats is het de bedoeling van het bedrijf om de volledige bedrijfssite planologisch te regulariseren. Op korte termijn wordt een uitbreiding voorzien van de loods vooraan op het terrein (loods, burelen en bedrijfswoning). Er wordt eveneens een uitbreiding voorzien van de betonverharding (circa 2900 m²). De bestaande buffering blijft behouden en waar mogelijk verbreed. Op lange termijn wordt de bestaande loods achteraan uitgebreid met een oppervlakte van ongeveer 792 m². A.4. Planologische context Het bedrijf is volgens het gewestplan Ieper-Poperinge (K.B. 14 augustus 1979) gelegen in landschappelijk waardevol agrarisch gebied. Bij M.B. van 22 december 1994 werd het BPA Ambachtelijke zone Polderhoek uitbreiding goedgekeurd. De bedrijfssite was gelegen binnen dit BPA. Het BPA werd echter bij arrest van de Raad van State (nr ) van 10 maart 2004 vernietigd. Het bedrijf is gelegen in Zonnebeke, dat volgens het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen deel uitmaakt van het buitengebied. Het planningsproces voor landbouw, natuur en bos voor de regio Kust- Polders-Westhoek, waarbinnen de bedrijfsite gelegen is, is afgerond. De bedrijfsite maakt deel uit van een herbevestigd agrarisch gebied (gebied 26 Gemengd landbouwgebied van Wijtschate - Geluveld). Het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan van de gemeente Zonnebeke werd goedgekeurd op 24 november A.5. Openbaar onderzoek De aanvraag voor planologisch attest werd onderworpen aan een openbaar onderzoek gedurende 30 dagen van 7 februari 2007 tot 9 maart Vlacoro dient hierover te adviseren binnen de 60 dagen na het afsluiten van het openbaar onderzoek, i. c. voor 8 mei Naar aanleiding van dit openbaar onderzoek ontving Vlacoro geen bezwaarschriften.

3 A.6. Adviezen De bevoegde overheid, de gewestelijke planologisch ambtenaar, heeft op 25 januari 2007 het advies ingewonnen van de instanties bedoeld in artikel 6, 1 van het besluit van Vlaamse regering van 4 juni 2004, houdende nadere regels voor het planologisch attest en heeft deze verzocht binnen 30 dagen na ontvangst van het dossier hun advies te laten geworden aan de bevoegde commissie voor ruimtelijke ordening. Er werden 4 tijdige adviezen bezorgd aan Vlacoro. Er werd 1 advies laattijdig toegezonden. B. Advies van Vlacoro De nummers tussen [ ] verwijzen naar de bezwaarschriften en adviezen zoals zij opgenomen zijn in de databank. B.1. Bespreking van de bezwaren en opmerkingen Er werden geen bezwaren ingediend. B.2. Bespreking van de adviezen 1. AQUAFIN [A1] (GUNSTIG) Er wordt gesteld dat er geen bezwaren zijn. VLACORO neemt akte van dit gunstig advies. 2. Departement Landbouw en Visserij - Afd. Duurzame Landbouwontwikkeling [A2] (GUNSTIG) Het bedrijf werd in 2000 opgericht in een uitbreidingsgedeelte van de ambachtelijke zone Polderhoek te Geluveld. Deze ambachtelijke zone is, tezamen met de uitbreiding in 1994, circa 16.8 ha groot. De ambachtelijke zone is gelegen op 1 km van een afrit van de A19 (Kortrijk-Ieper). Het bedrijf heeft een oppervlakte van circa 1.12 ha en omvat 2 bedrijfsloodsen en 2 bedrijfswoningen. Op basis van het BPA van 1994 werden de 2 loodsen-werkateliers gebouwd met de bouwvergunningen van 01/08/1996 en 27/08/2001. Door het arrest van State van 10/03/2004 werd het BPA uitbreiding Polderhoek - 10 jaar na de goedkeuring ervan - vernietigd. Concreet betekent dit voor dit bedrijf dat het in een juridisch onzekere situatie is terechtgekomen, ondanks het feit dat de bouwvergunningen wel rechtmatig verkregen waren. Het planologisch attest moet het huidige gebruik van het terrein terug planologisch regulariseren, tezamen met de resterende terreinruimte, ter uitbreiding van het bedrijf.

4 De voormalige Administratie Milieu, Natuur en landinrichting heeft 3 maal een ongunstig advies verstrekt (op 24/04/1991, op 16/05/1991 en op 24/02/1992) voor de uitbreiding van de ambachtelijke zone Polderhoek, omdat de gevraagde uitbreiding de bestaande landbouwstructuren teveel schade zou toebrengen. Ondanks deze negatieve adviezen werd er toch een BPA in 1994 goedgekeurd ter uitbreiding van de ambachtelijke zone. Op basis van dit BPA werden er gebouwen vergund opgericht op het bedrijfsperceel. Het arrest van State van 10/03/2004 heeft het BPA uitbreiding Polderhoek vernietigd, omdat er onvoldoende werd aangetoond dat de bestemming van het gewestplan van landschappelijk waardevol agrarisch gebied en het landbouwgebruik achterhaald was, wat ook duidelijk aangegeven werd in de eerder gestelde adviezen van de voormalige administratie Milieu, Natuur en landinrichting. Door de goedkeuring van het BPA uitbreiding Polderhoek in 1994, zijn de lokale landbouwstructuren grondig aangetast en bijgevolg verdwenen. Het vernietigen van het BPA uitbreiding Polderhoek, met als gevolg het indienen van een planologisch attest om een rechtmatig-tot stand-gekomen bedrijf te regulariseren, heeft nog weinig zin voor de landbouwstructuren. Deze locatie is immers niet geschikt meer voor de beroepslandbouw, daar er geen landbouwstructuren meer aanwezig zijn op het bedrijfsperceel. Gelet op het feit dat de gebouwen van het bedrijf destijds vergund werden opgericht en gelet op het feit dat er momenteel geen landbouwstructuren meer aanwezig zijn op het bedrijfsterrein, betreft het eerder een zaak van juridisch-administratieve aangelegenheden en behoorlijk bestuur en rechtspraak, dan van landbouwstructuren. VLACORO neemt akte van dit gunstig advies. Vlacoro kan dit advies bijtreden aangezien wordt gesteld dat deze locatie niet meer geschikt is voor de beroepslandbouw, daar er geen landbouwstructuren meer aanwezig zijn op het bedrijfsperceel. Het planologisch attest moet het huidige gebruik van het terrein terug planologisch regulariseren, tezamen met de resterende terreinruimte dienstig voor de uitbreiding van het bedrijf. 3. Bestendige Deputatie West-Vlaanderen [A3] (GUNSTIG) De aanvraag planologisch attest wordt in hoofdzaak getoetst aan het Provinciaal Ruimtelijk Structuurplan West-Vlaanderen (PRS-WV), goedgekeurd bij ministerieel besluit van en aan het streven naar ruimtelijke kwaliteit. Gezien de gunstige ligging (sluit aan bij een bedrijvenzone en heeft een ontsluiting naar de A19) kan de deputatie hier akkoord gaan met een bestendiging en uitbreiding van bedrijvigheid op deze locatie. Er wordt wel benadrukt dat een regularisatie dient te worden bekeken voor de bedrijven in de zone Polderhoek in hun totaliteit. De bestaande bedrijven zijn immers vergund op basis van het achteraf vernietigde BPA. Het is dan ook wenselijk om een RUP op te maken voor de hele bedrijvenzone. Inzake de uitbreiding op korte en lange termijn van het bedrijf West-Trucks kunnen nog volgende opmerkingen gegeven worden: Er dient voldoende aandacht te worden besteed aan de groenbuffer langs de woningen en straatzijde. Het is daarnaast wenselijk om de buffering ook in relatie met de buffering van de volledige bedrijvenzone te bekijken.

5 De interne waterhuishouding op het bedrijfsperceel dient in overeenstemming te zijn met de gewestelijke verordening inzake hemelwaterputten, infiltratie-voorzieningen, buffervoorzieningen en gescheiden lozing van afvalwater en hemelwater. De geplande uitbreidingen en verhardingen dienen hieraan te voldoen; Er dient voldoende aandacht uit te gaan naar de kwaliteit van de gebruikte materialen bij de geplande uitbreidingen; VLACORO neemt akte van dit advies. Vlacoro treedt dit advies bij mits voldaan wordt aan de opmerkingen inzake interne waterhuishouding op het bedrijfsperceel en inzake groenbuffer langs de woningen en straatzijde. Vlacoro kan, in lijn met de bestendige deputatie, akkoord gaan met een bestendiging en uitbreiding van bedrijvigheid op deze locatie. Er wordt wel benadrukt dat een regularisatie dient te worden bekeken voor de bedrijven in de zone Polderhoek in hun totaliteit. De bestaande bedrijven zijn immers vergund op basis van het achteraf vernietigde BPA. Vlacoro adviseert dan ook om het RUP dat op een dusdanig planologisch attest volgt, veel ruimer te nemen dan voorzien in het voorstel en ineens op te maken voor de hele bedrijvenzone. 4. Agentschap Economie Entiteit ruimtelijke economie [A4] (GUNSTIG 28 februari 2007) Het betreft een volledig vergund bedrijf gelegen in de ambachtelijke zone Polderhoek. Momenteel wenst het bedrijf uit te breiden binnen de contouren van zijn bedrijfsperceel en binnen de grenzen van de bedrijvenzone zoals destijds voorzien door het BPA. Zonder vernietiging van het BPA zou voor de gevraagde uitbreiding een aanvraag tot het bekomen van een stedenbouwkundige vergunning volstaan. De Garage West-Trucks is een winstgevend bedrijf waarvan de bedrijfseconomische cijfers een sterke stijgende lijn vertonen. De groeiende TDL- sector in Vlaanderen biedt aan het bedrijf een interessant toekomstperspectief. De voorgestelde uitbreidingen zijn op basis van de aangereikte gegevens financieel haalbaar voor de onderneming. Omwille van de vernietiging van het BPA bereiden ook nog de volgende bedrijven een aanvraag tot het bekomen van een planologisch attest voor: NV Deslee Textiles, weverij matrasstoffen (250 werknemers) NV Gabecon, aannemer van betonwerken (zuiveringsstations, speciale bouwwerken) (50 werknemers). NV Poppies (koekjesfabriek) (200 werknemers) Vanuit economisch standpunt is de opstart van een nieuw bestemmingsproces voor de volledige bedrijvenzone Polderhoek dan ook een prioritaire aangelegenheid. Door zijn gunstige ligging aan de afrit nr. 3 van de A 19 Kortrijk-Ieper en de nabijheid van de grensoverschrijdende metropool Kortrijk-Rijsel heeft de ambachtelijke zone de potenties van een gemengd regionaal bedrijventerrein.

6 Zoals hiervoor aangetoond, komt dit ook tot uiting door de gevestigde bedrijven. Bij de opmaak van een RUP dient het regionaal karakter van de bestaande bedrijven dan ook behouden te kunnen blijven in de bestemmingsvoorschriften. Vlacoro neemt akte van dit gunstig advies. Vlacoro onderschrijft de stelling dat vanuit economisch standpunt de opstart van een nieuw bestemmingsproces voor de volledige bedrijvenzone Polderhoek een prioritaire aangelegenheid is. Verder dient bij de opmaak van een RUP het regionaal karakter van de bestaande bedrijven behouden te blijven in de bestemmingsvoorschriften. B.3. Eigen opmerkingen VLACORO Geen B.4. Besluit VLACORO geeft gunstig advies voor de aanvraag planologisch attest van Garage West-Trucks nv uit Zonnebeke - zowel voor de korte termijnbehoefte - als voor de lange termijnbehoefte en mits - het RUP dat op het planologisch attest volgt, veel ruimer genomen wordt dan voorzien in het voorstel en dus wordt opgemaakt voor alle bedrijven gelegen in de bedrijvenzone Polderhoek (inbegrepen de relatie met de omgeving). Verleend te Brussel op 24 april 2007, De vaste secretaris, De voorzitter Lieve Reenaers Filiep Loosveldt Bijlage: lijst adviserende instanties

ADVIES VLAAMSE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING. Aanvraag Planologisch Attest Vanlerberghe NV Zonnebeke. Inleiding

ADVIES VLAAMSE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING. Aanvraag Planologisch Attest Vanlerberghe NV Zonnebeke. Inleiding ADVIES VLAAMSE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING Aanvraag Planologisch Attest Vanlerberghe NV Zonnebeke Inleiding Het planologisch attest is een document waarin de bevoegde overheid aangeeft of een bestaand

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 januari 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP De Beunt Lier voorlopige

Nadere informatie

ADVIES VLAAMSE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING. Aanvraag Planologisch Attest N&W Verlee Oosterzele. Inleiding

ADVIES VLAAMSE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING. Aanvraag Planologisch Attest N&W Verlee Oosterzele. Inleiding ADVIES VLAAMSE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING Aanvraag Planologisch Attest N&W Verlee Oosterzele Inleiding Het planologisch attest is een document waarin de bevoegde overheid aangeeft of een bestaand

Nadere informatie

POSITIEF PLANOLOGISCH ATTEST

POSITIEF PLANOLOGISCH ATTEST Bijlage III Model III POSITIEF PLANOLOGISCH ATTEST Het college van burgemeester en schepenen heeft de aanvraag, ingediend door Verhoogen Geert, b.v.b.a. Verhoogen Geert, met als adres Rechtestraat 38,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 februari 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Planologisch attest Rijmenants nv te Wuustwezel

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen verbaa College van burgemeester en schepenen beraadslaging/proces verbaal Samenstelling: de heer Patrick Janssens, burgemeester; de heren Robert Voorhamme, Philip Heylen, Ludo Van Campenhout, mevrouw Leen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Uitvoering RSPA : PRUP Oude kanaalarm Puurs

Nadere informatie

Aanvraag van een planologisch attest

Aanvraag van een planologisch attest Bijlage I Model I Aanvraag van een planologisch attest AFDELINGSCODE- (Vul hier het adres in van de gedelegeerd planologisch ambtenaar) In te vullen door de behandelende afdeling ontvangstdatum Bezorg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

B) PLANNEN EN VERORDENINGEN VAN TOEPASSING OP BETREFFENDE PERCEEL

B) PLANNEN EN VERORDENINGEN VAN TOEPASSING OP BETREFFENDE PERCEEL UITTREKSEL UIT HET PLANNENREGISTER DOSSIERNUMMER: NOT2016/00789 ADMIN. DOSSIERBEH.: Alain Vermoes GEMEENTE: Vilvoorde DATUM: 1 augustus 2016 A) LIGGING VAN HET TERREIN kadastrale omschrijving : afdeling

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling Samenstelling De heer Patrick Janssens, burgemeester

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. A/2013/0061 van 19 februari 2013 in de zaak 2010/0259/A/1/0240 In zake: de gemeente HOOGLEDE, vertegenwoordigd door het college van burgemeester en schepenen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 november 2012

college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 november 2012 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 november 2012 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Patrick Janssens,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen verbaa College van burgemeester en schepenen beraadslaging/proces verbaal Samenstelling: de heer Patrick Janssens, burgemeester; de heren Robert Voorhamme, Philip Heylen, Ludo Van Campenhout, mevrouw Leen

Nadere informatie

ADVIES VLAAMSE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING. Aanvraag Planologisch Attest Geeroms Wegenbouw BVBA Londerzeel. Inleiding

ADVIES VLAAMSE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING. Aanvraag Planologisch Attest Geeroms Wegenbouw BVBA Londerzeel. Inleiding ADVIES VLAAMSE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING Aanvraag Planologisch Attest Geeroms Wegenbouw BVBA Londerzeel Inleiding Het planologisch attest is een document waarin de bevoegde overheid aangeeft

Nadere informatie

B) PLANNEN EN VERORDENINGEN VAN TOEPASSING OP BETREFFENDE PERCEEL

B) PLANNEN EN VERORDENINGEN VAN TOEPASSING OP BETREFFENDE PERCEEL UITTREKSEL UIT HET PLANNENREGISTER DOSSIERNUMMER: NOT2017/01137 ADMIN. DOSSIERBEH.: Alain Vermoes GEMEENTE: Vilvoorde DATUM: 15 november 2017 A) LIGGING VAN HET TERREIN kadastrale omschrijving : afdeling

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE pagina 1 van 7 STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE Geachte mevrouw Geachte heer Hierbij vindt u het gevraagde uittreksel voor het perceel met de volgende coördinaten: IDENTIFICATIE

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER ARREST nr. S/2011/00007 van 9 februari 2011 in de zaak 2010/0401/SA/3/0363 In zake: 1.... 2.... bijgestaan en vertegenwoordigd door: advocaat

Nadere informatie

B) PLANNEN EN VERORDENINGEN VAN TOEPASSING OP BETREFFENDE PERCEEL

B) PLANNEN EN VERORDENINGEN VAN TOEPASSING OP BETREFFENDE PERCEEL UITTREKSEL UIT HET PLANNENREGISTER DOSSIERNUMMER: NOT2016/00948 ADMIN. DOSSIERBEH.: Alain Vermoes GEMEENTE: Vilvoorde DATUM: 14 september 2016 A) LIGGING VAN HET TERREIN kadastrale omschrijving : afdeling

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 29 december 2011

college van burgemeester en schepenen Zitting van 29 december 2011 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 29 december 2011 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Patrick Janssens,

Nadere informatie

Departement Uw kenmerk Dossiernummer Datum Stedelijke Ontwikkeling

Departement Uw kenmerk Dossiernummer Datum Stedelijke Ontwikkeling Aan NOTARIS PAUL VERHAVERT BV BVBA Van Benedenlaan 56 2800 Mechelen Departement Uw kenmerk Dossiernummer Datum Stedelijke Ontwikkeling 20160138 20160408 23.02.2016 Dienst E-mail Telefoon Fax Bouwdienst

Nadere informatie

A. Samenvatting van het dossier

A. Samenvatting van het dossier ADVIES VLAAMSE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING Ontwerp gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan HGB NV. Bovin Kortenaken A. Samenvatting van het dossier A.1. Situering Het voorliggend gewestelijk ruimtelijk

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE pagina 1 van 7 STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE Geachte mevrouw Geachte heer Hierbij vindt u het gevraagde uittreksel voor het perceel met de volgende coördinaten: IDENTIFICATIE

Nadere informatie

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Woodstar NV. Avelgem STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Woodstar NV. Avelgem STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Woodstar NV Avelgem Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Woodstar NV Avelgem Algplanid: rup_30000_213_00086_00001 wijzigingen 12 maart 2009 goedgekeurd door deputatie

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

In het provinciaal ruimtelijk structuurplan Antwerpen ligt het bedrijf in de deelruimte Open Kempen.

In het provinciaal ruimtelijk structuurplan Antwerpen ligt het bedrijf in de deelruimte Open Kempen. ADVIES VLAAMSE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING Aanvraag Planologisch Attest Landbouwbedrijf Joris Willemsen Gemeente Kalmthout Inleiding Het planologisch attest is een document waarin de bevoegde overheid

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL Provincie ANTWERPEN Niel, 10 september 2013 Arrondissement ANTWERPEN Gemeente NIEL STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL Dossierbeheerder: Wesley Stroobants Telnr.: 03/451.11.62 Email: wesley.stroobants@niel.be

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED Ligging onroerend goed JOKSTRAAT 28 Kadastrale gegevens Afdeling DE HAAN 3 AFD (WENDUINE) Sectie

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 7 februari 2014

college van burgemeester en schepenen Zitting van 7 februari 2014 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 7 februari 2014 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Aanpak problematiek van de weekendverblijven. Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Leugenboombos

Aanpak problematiek van de weekendverblijven. Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Leugenboombos Inleiding Aanpak problematiek van de weekendverblijven Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Leugenboombos Verdere stappen Vragen? 6 mei 2009 dienst ruimtelijke planning - PRUP Leugenboombos 1

Nadere informatie

A. Samenvatting van het dossier

A. Samenvatting van het dossier ADVIES VLAAMSE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING Ontwerp gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Bestaand Regionaal Bedrijf MAKRO te Antwerpen en Wijnegem A. Samenvatting van het dossier A.1. Situering

Nadere informatie

Stedenbouwkundig uittreksel Inlichtingenformulier vastgoedinformatie

Stedenbouwkundig uittreksel Inlichtingenformulier vastgoedinformatie Stedenbouwkundig uittreksel Inlichtingenformulier vastgoedinformatie Departement Grondgebiedszaken Stedenbouw Contact Sofie Roose T 056 733 374 sofie.roose@harelbeke.be Bellis'immo Iepersestraat 120 8890

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1602849 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Sint-Gillis-Waas - PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Sint-Gillis-Waas fase 1' Definitieve

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 januari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 januari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 januari 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011

Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011 Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011 GEZIEN EN VOORLOPIG AANGENOMEN DOOR DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN OP BEVEL:... DE VOORZITTER

Nadere informatie

bladnummer 3 Advies van de gecoro

bladnummer 3 Advies van de gecoro bladnummer 3 Advies van de gecoro I Voorschriften inzake rulmtelllke ordening Gewestplan RUP GGR-K101 Kerkhof en omgeving deel 1, goedgekeurd op 25-08-2005 Bestemming(en): Tuinen, Landbouwgebied, Halfopen

Nadere informatie

A. Samenvatting van het dossier

A. Samenvatting van het dossier ADVIES VLAAMSE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING Ontwerp gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Gemengd regionaal bedrijventerrein Catala Gemeente Drogenbos en Sint-Pieters-Leeuw (Ruisbroek) A. Samenvatting

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 september 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Marnixdreef Lier voorlopige

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling Samenstelling De heer Patrick Janssens, burgemeester

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE pagina 1 van 7 STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE Geachte mevrouw Geachte heer Hierbij vindt u het gevraagde uittreksel voor het perceel met de volgende coördinaten: IDENTIFICATIE

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

3. Hoeveel van het WUG op het gewestplan valt onder de volgende categorieën:

3. Hoeveel van het WUG op het gewestplan valt onder de volgende categorieën: SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 180 van LYDIA PEETERS datum: 1 december 2016 aan JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW Woonuitbreidingsgebieden en woonreservegebieden - Ontwikkeling

Nadere informatie

Aan Federaal Aankoopcomité Kruidtuinlaan 50 bus Brussel

Aan Federaal Aankoopcomité Kruidtuinlaan 50 bus Brussel Aan Federaal Aankoopcomité Kruidtuinlaan 50 bus 398 1000 Brussel Directie Uw kenmerk Dossiernummer Datum Integraal stedelijk beleid 12025/62 20181048 16.05.2018 Dienst E-mail Telefoon Fax Bouwdienst vastgoedinformatie@mechelen.be

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1502705 Provincieraadsbesluit betreft Aalst, Berlare, Haaltert, Lede, Sint-Niklaas en Stekene - PRUP 'Reconversie zones voor verblijfsrecreatie

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 mei 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Ruimtelijke ordening. Uitvoering RSPA : PRUP Oude

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. A/2012/0457 van 7 november 2012 in de zaak 1011/0835/A/3/0784 In zake: de heer.., wonende te.. bijgestaan en vertegenwoordigd door: advocaat Geert VRINTS kantoor

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 23 JULI 2014

VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 23 JULI 2014 begin : 20.00 uur verontschuldigd : VERSLAG VERGADERING GECORO VAN 23 JULI 2014 - leden : Tina Verschueren, Luc Pieters William Govaert, Dult-Christine Clompen - plaatsvervangers : Nicole Clerens, Marleen

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk afdrukdatum 07/11/2011 TP/2110273 2570 09/11/2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk afdrukdatum 07/11/2011 TP/2110273 2570 09/11/2011 Alle briefwisseling sturen aan: - Stadsontwikkeling - Stedenbouwkundige vergunningen Grote Markt 1 2000 Antwerpen Steenackers Louis Clementinastraat 24 2018 ANTWERPEN uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk

Nadere informatie

Aan DomoXim C.V.B.A. Leuvensesteenweg Boortmeerbeek

Aan DomoXim C.V.B.A. Leuvensesteenweg Boortmeerbeek Aan DomoXim C.V.B.A. Leuvensesteenweg 215 3190 Boortmeerbeek Directie Uw kenmerk Dossiernummer Datum Integraal stedelijk beleid BMB173 20181216 31.05.2018 Dienst E-mail Telefoon Fax Bouwdienst vastgoedinformatie@mechelen.be

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 18 maart 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 18 maart 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 18 maart 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Brussel, 9 februari 2005 Advies reparatiedecreet. Advies

Brussel, 9 februari 2005 Advies reparatiedecreet. Advies Brussel, 9 februari 2005 Advies reparatiedecreet Advies Voorontwerp van decreet tot wijziging van het decreet van 18 mei 1999 houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening en van het decreet betreffende

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 6 februari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 6 februari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 6 februari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. A/2012/0034 van 31 januari 2012 in de zaak 1112/0053/A/2/0035 In zake:... bijgestaan en vertegenwoordigd door: advocaat Antoon LUST kantoor houdende te 8310

Nadere informatie

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986).

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986). Aan MdP-Vastgoed Vanden Tymplestraat 63 3000 Leuven Dienst Dienst Ruimtelijke Ordening Datum 22 december 2014 Uw kenmerk VK14/11 Tel. 02/717.88.88 Ons kenmerk RO/RO/XR/F5935/14.2798 SU2014/0552 Fax 02/717.88.93

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE pagina 1 van 7 STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE Geachte mevrouw Geachte heer Hierbij vindt u het gevraagde uittreksel voor het perceel met de volgende coördinaten: IDENTIFICATIE

Nadere informatie

Het planologisch attest

Het planologisch attest Het planologisch attest Een brochure van het Departement Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed en het Vlaams Agentschap Ondernemen (VLAO) Stel: Uw bedrijf is deels of volledig zonevreemd

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 februari 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Afbakening kleinstedelijk

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 december 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 december 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 december 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 maart 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Gewestelijk RUP - Duffel, Lier en Sint-Katelijne-Waver

Nadere informatie

ADVIES VLAAMSE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING. Aanvraag Planologisch Attest Thierry van Kan voor D Ieteren NV Gemeente Drogenbos.

ADVIES VLAAMSE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING. Aanvraag Planologisch Attest Thierry van Kan voor D Ieteren NV Gemeente Drogenbos. ADVIES VLAAMSE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING Aanvraag Planologisch Attest Thierry van Kan voor D Ieteren NV Gemeente Drogenbos Inleiding Het planologisch attest is een document waarin de bevoegde

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER TUSSENARREST nr. S/2015/0029 van 24 maart 2015 in de zaak 1213/0772/SA/3/0732 In zake: 1. de stad TIELT, vertegenwoordigd door het college

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1505496 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Stekene en Sint-Gillis-Waas - PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene en Sint-Gillis-Waas

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 februari 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 februari 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 februari 2013 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

RUP brandstofhandel Hogeweg 37

RUP brandstofhandel Hogeweg 37 Provincie Oost Vlaanderen Gemeente Berlare screeningsnota mer RUP brandstofhandel Hogeweg 37 1 colofon samenstelling en ontwerp Gemeente Berlare Technische dienst versie april 2011 2 1. Bestaande feitelijke

Nadere informatie

ADVIEZEN OP HET VERZOEK TOT RAADPLEGING RUP KLEIN SCHRIEKEN HEIST-OP-DEN-BERG

ADVIEZEN OP HET VERZOEK TOT RAADPLEGING RUP KLEIN SCHRIEKEN HEIST-OP-DEN-BERG ADVIEZEN OP HET VERZOEK TOT RAADPLEGING RUP KLEIN SCHRIEKEN HEIST-OP-DEN-BERG 1 Aangeschreven adviesinstanties Het verzoek tot Raadpleging voor het RUP Klein Schrieken te Heist-op-den-Berg in het kader

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 3 juni 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 3 juni 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 3 juni 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET PLANNENREGISTER

UITTREKSEL UIT HET PLANNENREGISTER Aan DOMOXIM VASTGOED & BEHEER Leuvensesteenweg 215 3190 Boortmeerbeek 19 oktober 2018 DOSSIERNUMMER: 2018/00427 GEMEENTE: Boortmeerbeek UITTREKSEL UIT HET PLANNENREGISTER A) LIGGING VAN HET TERREIN kadastrale

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 5 februari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 5 februari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 5 februari 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER : Stad Sint-Truiden Aanvraagdatum: 9-1-2018 Uw Referentie: Leopold II straat Onze Referentie: 2019/00017 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL Adres:

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. A/2014/0492 van 22 juli 2014 in de zaak 2010/0393/A/3/0470 In zake: de heer..., wonende te... verzoekende partij tegen: de deputatie van de provincieraad van

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 15 april 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 15 april 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 15 april 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER ARREST nr. A/2013/0075 van 19 februari 2013 in de zaak 2010/0528/SA/3/0681 In zake: de nv... bijgestaan en vertegenwoordigd door: advocaat

Nadere informatie

Departement Uw kenmerk Dossiernummer Datum Stedelijke Ontwikkeling d

Departement Uw kenmerk Dossiernummer Datum Stedelijke Ontwikkeling d Aan CARL MARIEN B.V.B.A Liersesteenweg 394 2800 Mechelen Departement Uw kenmerk Dossiernummer Datum Stedelijke Ontwikkeling d5775 20171154 29.05.2017 Dienst E-mail Telefoon Fax Bouwdienst vastgoedinformatie@mechelen.be

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning vergadering van 23 februari 2017 aanwezig Briers Jan, gouverneur-voorzitter Vercamer Alexander Versnick Geert Hertog Peter Dauwe Jozef Bruggeman Hilde Couckuyt

Nadere informatie

Directie Uw kenmerk Dossiernummer Datum Integraal stedelijk beleid BMB

Directie Uw kenmerk Dossiernummer Datum Integraal stedelijk beleid BMB Aan domoxim Leuvensesteenweg 215 3190 Boortmeerbeek Directie Uw kenmerk Dossiernummer Datum Integraal stedelijk beleid BMB 218 20190767 15.03.2019 Dienst E-mail Telefoon Fax Bouwdienst vastgoedinformatie@mechelen.be

Nadere informatie

Dienst Dienst Ruimtelijke Ordening Datum 15 september Uw kenmerk Mail dd 18/08/2016 Tel. 02/ RO/RO/KJ/16. SU2016/0683 Fax 02/

Dienst Dienst Ruimtelijke Ordening Datum 15 september Uw kenmerk Mail dd 18/08/2016 Tel. 02/ RO/RO/KJ/16. SU2016/0683 Fax 02/ Aan de heer Philip Peerens Woluwedal 12 bus 51 1932 Zaventem Dienst Dienst Ruimtelijke Ordening Datum 15 september 2016 Uw kenmerk Mail dd 18/08/2016 Tel. 02/717.88.95 Ons kenmerk RO/RO/KJ/16. SU2016/0683

Nadere informatie

Stedenbouwkundig uittreksel

Stedenbouwkundig uittreksel Stedenbouwkundig uittreksel A. Gegevens van de aanvrager Dossiernummer: 39298 maandag 07 januari 2019 Angelinio Degrijse Publiekrechtelijke rechtspersoon (overheidsinstelling, kerkfabriek,...) Federaal

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk afdrukdatum 04/09/2012 LL/cg/19663-003 15537 14/09/2012

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk afdrukdatum 04/09/2012 LL/cg/19663-003 15537 14/09/2012 Alle briefwisseling sturen aan: - Stadsontwikkeling - Stedenbouwkundige vergunningen Grote Markt 1 2000 Antwerpen Lamot Ludo Kerkhofstraat 12 2845 NIEL uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk afdrukdatum

Nadere informatie

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf Brouwerij Lindemans te Sint-Pieters-Leeuw

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf Brouwerij Lindemans te Sint-Pieters-Leeuw voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf Brouwerij Lindemans te Sint-Pieters-Leeuw Verslag plenaire vergadering 29 juni 2015 Ruimte Vlaanderen Afdeling Gebieden

Nadere informatie

Roeselare - Tielt. 1. Reservegebieden voor woonwijken (KB 17/12/79)

Roeselare - Tielt. 1. Reservegebieden voor woonwijken (KB 17/12/79) Roeselare - Tielt 1. Reservegebieden voor woonwijken (KB 17/12/79) 0180 De gebieden die als "reservegebied voor woonwijken" zijn aangeduid, kunnen op initiatief van de gemeente of de vereniging van gemeenten

Nadere informatie

Directie Uw kenmerk Dossiernummer Datum Integraal stedelijk beleid Leermarkt

Directie Uw kenmerk Dossiernummer Datum Integraal stedelijk beleid Leermarkt Aan IMMO VOS VASTGOED Kelfsstraat(WAK) 19 3150 Haacht Directie Uw kenmerk Dossiernummer Datum Integraal stedelijk beleid 3160- Leermarkt 2 20181809 04.09.2018 Dienst E-mail Telefoon Fax Bouwdienst vastgoedinformatie@mechelen.be

Nadere informatie

De site is volgens het vigerende gewestplan gelegen in industriegebied met nabestemming natuurgebied.

De site is volgens het vigerende gewestplan gelegen in industriegebied met nabestemming natuurgebied. ADVIES VLAAMSE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING Aanvraag Planologisch Attest NV Steenfabrieken Desimpel, afdeling Niel Niel Inleiding Het planologisch attest is een document waarin de bevoegde overheid

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET PLANNENREGISTER

UITTREKSEL UIT HET PLANNENREGISTER EOORTMEERBEEK Aan DOMOXIM VASTGOED & BEHEER Leuvensesteenweg 215 3190 Boortmeerbeek 25 mel 2018 DOSSIERNUMMER: 2018/00168 GEMEENTE: Boortmeerbeek UITTREKSEL UIT HET PLANNENREGISTER A) LIGGING VAN HETTERREIN

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 juni 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 juni 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 juni 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk afdrukdatum 03/09/2013 VC/2131268 30431 06/09/2013

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk afdrukdatum 03/09/2013 VC/2131268 30431 06/09/2013 Alle briefwisseling sturen aan: - Stadsontwikkeling - Stedenbouwkundige vergunningen Grote Markt 1 2000 Antwerpen Bogaert Tom Jules Moretuslei 342 2610 WILRIJK uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk afdrukdatum

Nadere informatie

Naar aanleiding van uw vraag vindt u hierbij het gevraagde uittreksel voor het perceel met de volgende coördinaten:

Naar aanleiding van uw vraag vindt u hierbij het gevraagde uittreksel voor het perceel met de volgende coördinaten: 1 Appelmans Immo Keizersplein 71 9300 Aalst Uw bericht van: 20 juni 2018 Uw kenmerk: Onze referte: 20953 Datum: 20 juni 2018 Contactpersoon: Leen Guns Stedenbouwkundig uittreksel Geachte mevrouw Geachte

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk afdrukdatum 06/10/ /10/2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk afdrukdatum 06/10/ /10/2011 Alle briefwisseling sturen aan: - Stadsontwikkeling - Stedenbouwkundige vergunningen Grote Markt 1 2000 Antwerpen Stoel Cor Sint-Rochusstraat 1 2330 MERKSPLAS uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk afdrukdatum

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen verbaa College van burgemeester en schepenen beraadslaging/proces verbaal Samenstelling: de heer Patrick Janssens, burgemeester; de heren Robert Voorhamme, Philip Heylen, Ludo Van Campenhout, mevrouw Leen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 6 december 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 6 december 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 6 december 2013 Besluit GOEDGEKEURD B-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Notaris Ines van Opstal

Notaris Ines van Opstal SW/BUR/SV Alle briefwisseling te richten aan Stad Antwerpen - / Stedenbouwkundige vergunningen, Jan Van Rijswijcklaan 162, 2020 Antwerpen Notaris Ines van Opstal Louisalei 60 2660 HOBOKEN uw bericht van

Nadere informatie

Vastgoedinformatie IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED 1/6. Telefoon

Vastgoedinformatie IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED 1/6. Telefoon Vastgoedinformatie IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Aanvrager Massaert Uw Referentie chatho Contactpersoon Dienst Ruimtelijke Ordening Telefoon 02 255 47 10 Mail vastgoedinformatie@vilvoorde.be Onderwerp

Nadere informatie

MLAV1/ /MV/lydr.

MLAV1/ /MV/lydr. /MV/lydr. OVER DE VERGUNNINGSAANVRAAG VAN DE N.V. BASF ANTWERPEN MET BETREKKING TOT EEN CHEMISCH BEDRIJF (SUPER ABSORBER POLYMEER - SAP), GELEGEN TE 2040 ANTWERPEN, SCHELDELAAN 600 - HAVEN 725. De bestendige

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen verbaa College van burgemeester en schepenen beraadslaging/proces verbaal Samenstelling: de heer Patrick Janssens, burgemeester; de heren Robert Voorhamme, Philip Heylen, Ludo Van Campenhout, mevrouw Leen

Nadere informatie