Scholengemeenschap Panta Rhei

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Scholengemeenschap Panta Rhei"

Transcriptie

1 Opdrachtgever: Panta Rhei Locatie: Amstelveen Looptijd: Omschrijving: haalbaarheidsstudie, programma van eisen, projectmanagement, directievoering en toezicht Omvang: m2 Financiële omvang: ,- Scholengemeenschap Panta Rhei Voor deze scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo zijn diverse haalbaarheidstudies uitgevoerd op basis waarvan gekozen is voor een unilocatie. Voor zowel de onder- als bovenbouw zijn aparte bouwdelen neergezet zodat de kleinschaligheid gewaarborgd blijft. Voor de bovenbouw zijn grote open praktijkruimtes gerealiseerd, waarbij is ingespeeld op de veranderde manier van lesgeven. Ondanks de tegenslag door het faillissement van de aannemer gedurende de bouw is het project conform planning in het najaar van 2010 in gebruik genomen door de school. Opdrachtgever: Marnix College Locatie: Ede Looptijd: Omschrijving: programma van eisen, projectmanagement Omvang: m2 Financiële omvang: ,- Het Marnix College voor mavo, havo, atheneum en gymnasium te Ede was gehuisvest in een oud pand in het centrum van de stad. BOA Advies heeft een vergelijkende studie gedaan naar renovatie van het oude pand of nieuwbouw nabij het station. Gekozen is voor de laatste optie. Boa Advies heeft het programma van eisen voor deze locatie geschreven en het projectmanagement tot en met de ontwerpfase gevoerd.

2 Opdrachtgever: Jan Arentsz Locatie: Alkmaar Looptijd: 2007 Omschrijving: onderzoek & advisering Omvang: n.t.b. Christelijke Scholengemeenschap Jan Arentsz De CSG Jan Arentsz voor gymnasium, atheneum, havo en vmbo is uitgebreid en intern aangepast zodat de vier leerstromen een eigen leeromgeving konden krijgen. BOA Advies heeft geadviseerd bij de totstandkoming van het programma en de uitwerking daarvan door de architect in de ontwerpfase Daarnaast heeft BOA Advies het bestuur ondersteund bij de definiëring van de financiële projectkaders en vervolgens toetsing van de directieraming aan deze kaders. RK Lyceum Sancta Maria Opdrachtgever: Lyceum Sancta Maria Locatie: Haarlem Looptijd: Omschrijving project: bouwbegeleiding Omvang: m2 Financiële omvang: ,- Het gebouw van het RK lyceum Sancta Maria voor havo, atheneum en gymnasium heeft een grondige renovatie ondergaan. In deze periode moest de school noodzakelijkerwijze uitgeplaatst worden naar een ander gebouw. Het pand van het voormalige Spaarne Lyceum aan de Zwemmerslaan was daarvoor door de gemeente aangewezen. Dit pand is onder leiding van BOA Advies geheel aangepast aan de functionele van Sancta Maria en aan de actuele brandveiligheidseisen.

3 Opdrachtgever: NUOVO Locatie: Utrecht Looptijd: Omschrijving: projectmanagement Omvang: m2 Financiële omvang: ,- Vader Rijn College Het Vader Rijn College is in 1994 ontstaan uit een fusie tussen verschillende vmbo-scholen in Utrecht. In 1995 is nieuwbouw voor de school gerealiseerd. BOA Advies heeft daarbij de school in het bouwteam vertegenwoordigd. De snelle en ingrijpende ontwikkelingen in het onderwijs noopten de school om in de jaren daarna meerdere malen intern te verbouwen. BOA Advies heeft al deze verbouwingen tot aan 2007 begeleid. IVKO Opdrachtgever: MSA Locatie: Amsterdam oud zuid Looptijd: Omschrijving: advisering Omvang: m² Financiële omvang: ,- IVKO is een school met een Montessorididactiek die kunstonderwijs aanbiedt als volwaardig onderdeel van het lesprogramma. A12 Architecten ontwierp in opdracht van MSA de nieuwbouw op het terrein van het voormalige Gemeentearchief in Amsterdam. De bijzondere en compacte situatie zijn bepalend voor het gebouwontwerp. BOA Advies maakte deel uit van het stuurgroepoverleg en trad namens de opdrachtgever op als adviseur tijdens de realisatiefase voor onder andere financiën, planning, kwaliteit en inrichtingszaken.

4 Opdrachtgever: Martinus College Locatie: Grootebroek Looptijd: Omschrijving: projectmanagement Omvang: m2 Financiële omvang: ,- Martinus College Het Martinus College voor vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium is ontstaan door een fusie van drie verschillende scholen in Grootebroek. Deze scholen zijn alle gehuisvest op één locatie aan de rand van het dorp. Hiertoe is het oude gebouw van het Marcus College geheel verbouwd en is een uitbreiding van m2 ten behoeve van het vmbo gerealiseerd. BOA Advies heeft in opdracht van ICS het gehele projectmanagement van initiatieffase tot en met de oplevering verzorgd. Sportcampus Leidsche Rijn Opdrachtgever: Stichting NUOVO Locatie: Utrecht Looptijd: Omschrijving: gebruikersondersteuning Omvang: n.t.b. Financiële omvang: n.t.b. In de Sportcampus Leidsche Rijn zijn twee scholen gevestigd: het Leidsche Rijn College en het Via Nova College voor vmbo. De gemeente Utrecht heeft als bouwheer voor de realisatie van het complex opgetreden. BOA Advies heeft in opdracht van het schoolbestuur als troubleshooter voor het Via Nova College geopereerd. Het ging hierbij met name om het bijsturen van het planproces ten aanzien van aspecten van luchtkwaliteit en flexibiliteit, en om de vervaardiging van inrichtingsplannen.

5 Opdrachtgever: Universiteit van Amsterdam Locatie: Amsterdam Looptijd: 2011 Omschrijving: Haalbaarheidsonderzoek en programma van eisen Omvang: m2 Financiële omvang: ,- Universiteit van Amsterdam De universiteit van Amsterdam heeft BOA Advies opdracht gegeven een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren en het programma van eisen op te stellen een van haar gebouwen. Het gaat om de transformatie naar een Learning Center waarin de integratie van zogenaamde studielandschappen met diverse andere voorzieningen zoals catering en bibliotheek gestalte krijgt. ROC van Amsterdam Opdrachtgever: ROC van Amsterdam Locatie: Amsterdam Looptijd: zomer 2010 Omschrijving: projectmanagement, directievoering Omvang: m2 Financiële omvang: ,- De Luca Praktijk school krijgt over circa 3 jaar nieuwbouw. Omdat het niet mogelijk was de komende 3 jaar op de oude locatie te verblijven, heeft DMO het Java-plantsoen aangewezen als tijdelijke locatie. Om hedendaags onderwijs mogelijk te maken, waren diverse aanpassingen noodzakelijk. Zo diende de voormalige gymzaal omgebouwd te worden tot kantine. Tevens is voormalige kleedkamer omgetoverd tot leskeuken. Dit alles is in de zomer van 2010 in een tijdsbestek van 5 weken uitgevoerd. BOA Advies heeft projectmanagement en bouwbegeleiding verzorgd

6 Opdrachtgever:SOVON en Jan Arentsz Locatie: Alkmaar Looptijd: Omschrijving: intern projectmanagement Omvang: m2 Van der Meij College Financiële omvang: ,- Het Van der Meij College is een nieuwbouwproject voor huisvesting van het 3e en 4e leerjaar vmbo beroepsgerichte en kaderberoepsgerichte leerweg van drie vmboscholen. Het programma bestaat voornamelijk uit specifieke vaklokalen met veel aandacht voor simulatie van praktijksituaties die zijn verdeeld over de sectoren techniek, zorg, welzijn en economie. BOA Advies heeft als interim projectmanager in de ontwerpfase de financiële en programmatische projectkaders opgesteld en de ontwikkeling van het ontwerp daaraan getoetst. College De Brink Opdrachtgever: De Brink Locatie: Laren Looptijd: Omschrijving: programma van eisen Omvang: m2 Financiële omvang: ,- College de Brink is ontstaan uit een fusie van verschillende vmbo-scholen. De school is ingepast in de dorpskern van Laren. Het ontwerp van Snelder architecten heeft landschappelijke middelen ingezet om de grootschalige bebouwing aan te laten sluiten bij de kleinschalige bebouwing in de omgeving. BOA Advies heeft in opdracht van ICS het programma van eisen voor de eerste fase van de nieuwbouw geschreven.

7 Opdrachtgever: openbare schoolgemeenschap Bijlmer (OSB) Locatie: Amsterdam Verbetering binnenklimaat OSB Looptijd: 2012-heden Omschrijving: onderzoek, advisering, meting en projectmanagement Omvang: m2 De open schoolgemeenschap Bijlmer heeft BOA Advies gevraagd te onderzoeken met welke voorzieningen en maatregelen de kwaliteit van het binnenmilieu kan worden verbeterd. Aanleiding is een groot aantal klachten van het personeel zoals te warm of te koud, muffe ruimten, hoofdpijn, etc. BOA Advies heeft eerst een onderzoek uitgevoerd naar de aard van de klachten per locatie. Met deelprojecten is gewerkt aan de verbetering van het binnenmilieu waarbij de effecten gemonitord werden, steeds met minimale overlast voor de gebruikers. Bredero Mavo & MBO College Amsterdam - Noord Opdrachtgever: Bredero College en ROC van Amsterdam Locatie: Amsterdam Looptijd: vanaf 2007 Omschrijving project: programma van eisen, ruimtelijk en functioneel en technisch programma van eisen. Omvang: m2 In het zogenaamde CAN-gebied in Amsterdam Noord hebben het Bredero College en het ROC van Amsterdam een uniek complex gerealiseerd: een Community College. Het programma van eisen heeft inzichtelijk gemaakt aan welke eisen en wensen het gebouwcomplex dient te voldoen om de opleidingen van het Bredero College en het ROC van Amsterdam optimaal te faciliteren.

8 Opdrachtgever: OSB Locatie:Amsterdam Looptijd: Omschrijving: projectmanagement Omvang: m2 Financiële omvang: ,- Open Schoolgemeenschap Bijlmer De OSB is een bijzondere school in Amsterdam Zuidoost. Als experimentenschool heeft de school de woelige ontwikkelingen in de Bijlmer vanaf de jaren 70 meegemaakt. BOA Advies heeft de school vanaf 2001 begeleid in de ingrijpende uitbreidings- en verbouwingsprojecten die noodzakelijk waren vanwege de sterke leerlingengroei. Daarbij is onder andere een prachtige vrijstaande sportaccommodatie gerealiseerd. Stedelijk Gymnasium Opdrachtgever: Stichting NUOVO Locatie: Utrecht Looptijd: Omschrijving: haalbaarheidsstudie, programma van eisen, projectmanagement, directievoering Omvang: m2 Financiële omvang: ,- Kenmerkend voor de realisatie van de nieuwbouw van het Stedelijk Gymnasium zijn de wisselingen van de gebruikers gedurende het traject. Bij aanvang zou het project worden gebouwd voor het Meerstroom College (vmbo). Vervolgens zijn de plannen gewijzigd omdat het Centraal College (vmbo) intrek in het gebouw zou nemen. Bij start van de uitvoering is besloten om het Utrechts Stedelijk Gymnasium in de nieuwbouw te huisvesten. Deze wijzigingen leidden tot een zeer complex planproces. BOA Advies is integraal adviseur van het schoolbestuur geweest gedurende het gehele traject.

9 Opdrachtgever: ROC van Amsterdam Locatie: Amsterdam Looptijd: 2010 Omschrijving: advies, projectmanagement, directievoering en toezicht. Omvang: m2 BVO Financiële omvang: ,- Bredero College In opdracht van het ROC van Amsterdam heeft BOA Advies de bouwkundige inpassing van een aantal technische mboopleidingen in een deel van de bestaande vmbo-vestiging aan de Meeuwenlaan te Amsterdam verzorgd. Daarnaast zijn de bestaande technische opleidingen van het vmbo heringedeeld en aangepast. BOA Advies heeft de opleidingen begeleid bij het opstellen van de plannen voor de nieuwe indelingen. Aansluitend heeft BOA Advies opdracht gekregen de bouwbegeleiding namens het ROC van Amsterdam te verzorgen. Het ROC Flevoland heeft een grote locatie in Almere Buiten. Op deze locatie zijn ook de Centrale Diensten gehuisvest. Door groei van het ROC was het in 2005 noodzakelijk om de Centrale Diensten te herhuisvesten. Daartoe is één van de gebouwdelen, de D-toren, eerst in gebruik als onderwijsruimte, te verbouwen tot een moderne kantooromgeving. BOA Advies heeft deze verbouwing als Total Engineering opdracht in samenwerking met PSA Architecten aangenomen en uitgevoerd.

10 Door de groei van het aantal leerlingen is de beschikbare huisvesting van Panta Rhei niet meer toereikend. Uitbreiding van de school, gebouw B, vindt plaats boven op de eerste bouwlaag. De voorzieningen die in de uitbreiding komen omvatten drie theorielesruimten en een teamkamer. BOA Advies heeft in de initiatieffase onderzoek gedaan naar randvoorwaarden rond brandveilig gebruik, de constructie en de omgevingsvergunning binnen het bestemmingsplan. BOA Advies heeft de aanvraag op het huisvestingsprogramma verzorgd, voert het projectmanagement, de directievoering en houdt toezicht. Opdrachtgever: Adriaan Roland Holst College Locatie: Bergen Looptijd: 2006 Omschrijving: haalbaarheidsstudie Omvang: m2 Financiële omvang: ,- Adriaan Roland Holst College Het Adriaan Roland Holst College, vrijeschoolonderwijs voor vmbo, havo en vwo is gehuisvest in een monumentaal pand in een lommerrijke omgeving in Bergen. Het pand kent veel achterstallig onderhoud, en is niet meer functioneel voor de daarin gevestigde Vrije School. Ook de brandveiligheid is in het geding. Ingrijpende renovatie of nieuwbouw zouden op zijn plaats zijn. BOA Advies heeft in diverse haalbaarheidsstudies gedaan naar zowel de renovatie- als de nieuwbouwmogelijkheden. Scholengemeenschap Panta Rhei Opdrachtgever: Panta Rhei Locatie: Amstelveen Looptijd: 2012-heden Project: Onderzoek, projectmanagement, directievoering en toezicht Omvang: 300 m2

11 Opdrachtgever: ROC van Amsterdam Locatie: Hoofddorp MBO College Airport Looptijd: Omschrijving: projectmanagement en directievoering en toezicht Het ROC van Amsterdam heeft BOA Advies opdracht gegeven tot het vernieuwen van de sanitaire voorzieningen. Er is aandacht besteed aan het ontwerp om een ruimte te ontwerpen waar leerlingen met plezier heen gaan. Het MBO College Airport biedt mbo-opleidingen voor diverse banen op de luchthaven zoals steward/stewardess en vliegtuigtechniek, luchthavenbeveiliging en logistiek. Daarom kreeg de ruimte een hemelsblauwe gietvloer, toiletwanden en lichtkoof. Eén wand is voorzien van een wereld-tegelpatroon en de toiletdeuren zijn gemarkeerd met typische aangepaste iconen die we uit de luchtvaart kennen.

Referentieprojecten Grontmij: stationslocaties

Referentieprojecten Grontmij: stationslocaties Referentieprojecten Grontmij: stationslocaties OV-Terminal Den Haag Centraal Het huidig centraal station van Den Haag voldoet niet langer aan de eisen van een functioneel knooppunt van openbaar vervoer.

Nadere informatie

Welkom ouders van t Zonnewiel

Welkom ouders van t Zonnewiel Welkom ouders van t Zonnewiel Presentatie over: De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs en de scholen van Het Baken in Almere Onderwijsdoorstroomschema LWOO, wat is dat? LWOO op Stad

Nadere informatie

Dreumel multifunctionele accommodatie

Dreumel multifunctionele accommodatie Dreumel multifunctionele accommodatie bestaande basisschool bestaande sporthal van Heemstraweg Rooijsestraat Het vertrekpunt In de dorpskern van Dreumel in de gemeente West Maas en Waal stond de basisschool

Nadere informatie

PORTFOLIO BOA 1995-2007

PORTFOLIO BOA 1995-2007 PORTFOLIO BOA 1995-2007 ADVIES/ONDERZOEK/ORGANISATIE/PLANNING Integrale Huisvestingsplanning Het opstellen van gemeentelijke plannen voor de huisvesting van instellingen voor primair onderwijs op basis

Nadere informatie

Voorlichting Voortgezet Onderwijs

Voorlichting Voortgezet Onderwijs Voorlichting Voortgezet Onderwijs Onderwerpen die besproken worden: Onderbouw VO Bovenbouw VO LWOO vmbo havo/vwo En daarna? Factoren voor schoolkeuze Scholen in de regio Aanmeldingsprocedure Belangrijke

Nadere informatie

Eigentijdse leeromgeving Gezonde gebouwen Efficiënt vastgoed.

Eigentijdse leeromgeving Gezonde gebouwen Efficiënt vastgoed. Eigentijdse leeromgeving Gezonde gebouwen Efficiënt vastgoed www.stevensvandijck.nl Van klaslokaal naar eigentijdse leeromgeving Benthem Crouwel Architekten, foto Jannes Linders. Wie zijn wij? Stevens

Nadere informatie

VOORLICHTING VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET VOORTGEZET ONDERWIJS

VOORLICHTING VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET VOORTGEZET ONDERWIJS VOORLICHTING VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET VOORTGEZET ONDERWIJS Programma: Voorlichting wordt verzorgd door drie scholen uit de buurt namens alle VO-scholen Verschillende onderwijsvormen Onderbouw en bovenbouw

Nadere informatie

Voorlichting Voortgezet Onderwijs

Voorlichting Voortgezet Onderwijs Voorlichting Voortgezet Onderwijs Onderwerpen die besproken worden: Onderbouw VO Bovenbouw VO LWOO (wordt geïntegreerd) vmbo havo/vwo En daarna? Factoren voor schoolkeuze Scholen in de regio Aanmeldingsprocedure

Nadere informatie

RMC Regio 23 Kop van Noord-Holland. RMC Factsheet. Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015

RMC Regio 23 Kop van Noord-Holland. RMC Factsheet. Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015 RMC Regio 23 Kop van Noord-Holland RMC Factsheet Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015 RMC regio 23 : Kop van Noord-Holland Dit document bevat

Nadere informatie

RMC Factsheet. RMC Regio 23 Kop van Noord-Holland

RMC Factsheet. RMC Regio 23 Kop van Noord-Holland RMC Regio 23 Kop van Noord-Holland RMC Factsheet Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie 1 Uitgave: november 2015 RMC regio 23 : Kop van Noord-Holland Dit

Nadere informatie

Schoolprofiel Emelwerda College

Schoolprofiel Emelwerda College Schoolprofiel Emelwerda College Emmeloord Mei 2017 1 Inhoudsopgave 1. Informatie over het Emelwerda College 3 2. Procedure werving en selectie vacatures 6 2 1. Informatie over het Emelwerda College 1.1

Nadere informatie

Opdrachtgevers zijn de baas in eigen huis. Samen ondernemen, samen sterk!

Opdrachtgevers zijn de baas in eigen huis. Samen ondernemen, samen sterk! Opdrachtgevers zijn de baas in eigen huis Samen ondernemen, samen sterk! 1 2 3 Een eerste blik op het integrale bouw- en installatieproces Uw rol als opdrachtgever Actueel voorbeeld: uitbesteding bouwtechnische

Nadere informatie

RMC Factsheet. RMC Regio 24 Noord-Kennemerland

RMC Factsheet. RMC Regio 24 Noord-Kennemerland RMC Regio 24 Noord-Kennemerland RMC Factsheet Convenantjaar 2014-2015 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers - versie 1 Uitgave: maart 2016 RMC regio 24 : Noord-Kennemerland Dit document

Nadere informatie

Renovatie en nieuwbouw Rudolf Steiner College Rotterdam Een duurzame redding van de 100 jarige Ambachtsschool

Renovatie en nieuwbouw Rudolf Steiner College Rotterdam Een duurzame redding van de 100 jarige Ambachtsschool Renovatie en nieuwbouw Rudolf Steiner College Rotterdam Een duurzame redding van de 00 jarige Ambachtsschool Entreevide met bestaande trap. Gerenoveerde vleugel met hoofdentree aan de Tamboerstraat. Klassiek

Nadere informatie

Voortgangsrapportage gemeentelijke huisvesting

Voortgangsrapportage gemeentelijke huisvesting Voortgangsrapportage gemeentelijke huisvesting Registratienummer: : 2013011476 Opdrachtgever: : Tames Kokke/Ton van der Wees Opdrachtnemer(s) : Wim van der Vliet Budgetnummer : 000210013 Datum : 4 april

Nadere informatie

Voorlichting Voortgezet Onderwijs

Voorlichting Voortgezet Onderwijs Voorlichting Voortgezet Onderwijs Onderwerpen die besproken worden: Onderbouw VO Bovenbouw VO LWOO vmbo havo/vwo En daarna? Factoren voor schoolkeuze Scholen in de regio Aanmeldingsprocedure Belangrijke

Nadere informatie

RAPPORT VAN EEN SPECIFIEK ONDERZOEK NAAR DE SAMENWERKING VAN DE WILLEM BLAEU (01XF-01), JAN ARENTSZ (02TD-03) EN HET STEDELIJK DALTON ALKMAAR

RAPPORT VAN EEN SPECIFIEK ONDERZOEK NAAR DE SAMENWERKING VAN DE WILLEM BLAEU (01XF-01), JAN ARENTSZ (02TD-03) EN HET STEDELIJK DALTON ALKMAAR RAPPORT VAN EEN SPECIFIEK ONDERZOEK NAAR DE SAMENWERKING VAN DE WILLEM BLAEU (01XF-01), JAN ARENTSZ (02TD-03) EN HET STEDELIJK DALTON ALKMAAR (19ZQ-02) TE ALKMAAR Utrecht, 9 oktober 2015 Voorwoord Dit

Nadere informatie

RMC Factsheet. RMC Regio 20 Gooi en Vechtstreek

RMC Factsheet. RMC Regio 20 Gooi en Vechtstreek RMC Regio 20 Gooi en Vechtstreek RMC Factsheet Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie 1 Uitgave: november 2015 RMC regio 20 : Gooi en Vechtstreek Dit document

Nadere informatie

RMC Factsheet Convenantjaar Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers - versie 1 Uitgave: maart 2017

RMC Factsheet Convenantjaar Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers - versie 1 Uitgave: maart 2017 RMC Regio NoordKennemerland RMC Factsheet Convenantjaar 56 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers versie Uitgave: maart 7 RMC regio : NoordKennemerland Dit document bevat gedetailleerde

Nadere informatie

LOCATIEMATRIX Integraal Kind Centrum te Eindhoven

LOCATIEMATRIX Integraal Kind Centrum te Eindhoven LOCATIEMATRIX Integraal Kind Centrum te Eindhoven Opdrachtgever Aloysius Stichting Kerkstraat 3 6085 AX HORN Deelnemende organisaties Gemeente Eindhoven Aloysius Stichting Projectmanagement BSU UW VASTGOEDPARTNER

Nadere informatie

!"#$%$&'$#&((#')$$#'*+,-"'"$'.#+/0$&'12'3$'4(,"1#$&'3+$'5$+3$&'"1"'(,-"$#65+/%$&3$'

!#$%$&'$#&((#')$$#'*+,-'$'.#+/0$&'12'3$'4(,1#$&'3+$'5$+3$&'1'(,-$#65+/%$&3$' !"#$%$&'$#&((#')$$#'*+,-"'"$'.#+/0$&'12'3$'4(,"1#$&'3+$'5$+3$&'"1"'(,-"$#65+/%$&3$' Schoolexamen - centraal schriftelijk Vmbo % geslaagde leerlingen Vmbo Schoolexamen - centraal schriftelijk

Nadere informatie

Informatieavond voortgezet onderwijs. Het Palet 7 januari 2015

Informatieavond voortgezet onderwijs. Het Palet 7 januari 2015 Informatieavond voortgezet onderwijs Het Palet 7 januari 2015 Opzet van de avond De scholen voor voortgezet onderwijs in Zoetermeer Het onderwijskundig rapport Verdere procedure Hoe kies ik een goede school

Nadere informatie

BLVC-uitvoeringsplan Nieuwbouw Vrijzinnig- Christelijk Lyceum

BLVC-uitvoeringsplan Nieuwbouw Vrijzinnig- Christelijk Lyceum Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie BLVC-uitvoeringsplan Nieuwbouw Vrijzinnig- Christelijk Lyceum Opdrachtgever HEVO B.V. Project nieuwbouw en renovatie VCL Den Haag Datum 17 juni

Nadere informatie

Onderwijshuisvestingsbeleid gemeente Utrecht. Onderzoeksplan

Onderwijshuisvestingsbeleid gemeente Utrecht. Onderzoeksplan Onderwijshuisvestingsbeleid gemeente Utrecht Onderzoeksplan Rekenkamer Utrecht 16 februari 2009 1 Inleiding Vanuit de raadsfracties van het CDA en de VVD kwam in 2008 de suggestie aan de Rekenkamer om

Nadere informatie

Welkom. op de informatieavond voor ouders over: Overgang van PO naar VO

Welkom. op de informatieavond voor ouders over: Overgang van PO naar VO Welkom op de informatieavond voor ouders over: Overgang van PO naar VO SCHOOLSOORTEN PRO VMBO HAVO PRaktijkOnderwijs Voorbereidend Middelbaar BeroepsOnderwijs Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs VWO Voorbereidend

Nadere informatie

Met de fiets of met de bus

Met de fiets of met de bus Betrokk Wij doen er alles aan om je een zo fijn mogelijke tijd te bieden. Dat betekent ook dat we voor een goede en heldere structuur zorgen. Een rustige omgeving, aan de rand van Halsteren. Een vast rooster,

Nadere informatie

Informatie voor ouders groep 8 over: Overgang van PO naar VO

Informatie voor ouders groep 8 over: Overgang van PO naar VO Informatie voor ouders groep 8 over: Overgang van PO naar VO De Overstap Let op! Informatie over de aanmeldprocedure krijgt u tijdens de informatieavonden in november en december op de vo-scholen. Inrichting

Nadere informatie

VOORLICHTING VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET VOORTGEZET ONDERWIJS

VOORLICHTING VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET VOORTGEZET ONDERWIJS VOORLICHTING VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET VOORTGEZET ONDERWIJS Programma: Voorlichting wordt verzorgd door drie scholen uit de buurt namens alle VO-scholen Verschillende onderwijsvormen Onderbouw en bovenbouw

Nadere informatie

Voorlichting Voortgezet Onderwijs

Voorlichting Voortgezet Onderwijs Voorlichting Voortgezet Onderwijs Onderwerpen die besproken worden: Onderbouw VO Bovenbouw VO LWOO vmbo havo/vwo En daarna? Factoren voor schoolkeuze Scholen in de regio Aanmeldingsprocedure Belangrijke

Nadere informatie

Nieuwe bestemming voor Ooglijdersgasthuis

Nieuwe bestemming voor Ooglijdersgasthuis Nieuwe bestemming voor Ooglijdersgasthuis Initiatief Driestar BV is sinds 2011 eigenaar van het voormalige Ooglijdersgasthuis met bijbehorende gebouwen. Een deel van de gebouwen is rijksmonument. Het plan

Nadere informatie

Herhuisvesting TNO TS locatie VMB Delft. Bestaande laboratoria en kantoren verplaatsen naar drie locaties

Herhuisvesting TNO TS locatie VMB Delft. Bestaande laboratoria en kantoren verplaatsen naar drie locaties CURRICULUM VITAE R. MULDER Naam Mulder Voornamen Rob Geboortedatum 17 februari 1963 Geboorteplaats Rotterdam, Nederland Nationaliteit Nederlands Opleiding 1985-1989 HBO, HTS, Bouwkunde, Nederland. Hogeschool

Nadere informatie

MBO COLLEGE NOORD AMSTERDAM

MBO COLLEGE NOORD AMSTERDAM MBO COLLEGE NOORD AMSTERDAM Burton Hamfelt Architectuur Stedebouw Prototypes OeverZaaijer architectuur en stedebouw Het MBO College Noord wordt één van de publiekstrekkers van het geheel vernieuwde centrumgebied

Nadere informatie

Avans Hogeschool. Breda

Avans Hogeschool. Breda Avans Hogeschool Breda Avans Hogeschool Breda Situatie Renovatie en nieuwbouw Het project betreft een complete renovatie en omvangrijke nieuwbouw van de Avans Hogeschool te Breda. Met de nieuwbouw wordt

Nadere informatie

Nieuwbouwproject AMG Schmidtschool. Welkom

Nieuwbouwproject AMG Schmidtschool. Welkom Nieuwbouwproject AMG Schmidtschool Welkom Partijen en betrokkenen project Het schoolbestuur De gemeente De schooldirectie Het schoolteam De kinderopvang De ouders De buurt Architect, adviseurs Kaders en

Nadere informatie

Onze scholen in het voortgezet onderwijs

Onze scholen in het voortgezet onderwijs Onze scholen in het voortgezet onderwijs Almeerse Scholen Groep Voor elke leerling het juiste onderwijs 52 basisscholen Acht scholen in het voortgezet onderwijs Gevarieerd en compleet onderwijsaanbod Kindgericht

Nadere informatie

RMC Factsheet. RMC Regio 22 West-Friesland

RMC Factsheet. RMC Regio 22 West-Friesland RMC Regio 22 West-Friesland RMC Factsheet Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie 1 Uitgave: november 2015 RMC regio 22 : West-Friesland Dit document bevat

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE RAAD. Brede school Giessen/Rijswijk Volgnr Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma

VOORSTEL AAN DE RAAD. Brede school Giessen/Rijswijk Volgnr Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma Onderwerp Brede school Giessen/Rijswijk Volgnr. 2012-049 Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma Ambtenaar Gerty Vonk Afdeling Samenleving Datum voorstel 21 augustus 2012 Opiniërende raad 11 september

Nadere informatie

VOORLICHTING VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET VOORTGEZET ONDERWIJS

VOORLICHTING VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET VOORTGEZET ONDERWIJS VOORLICHTING VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET VOORTGEZET ONDERWIJS Programma: Voorlichting wordt verzorgd door drie scholen uit de buurt namens alle VO-scholen 1 2 3 Verschillende Onderbouw en Hoe komt u aan

Nadere informatie

Voorlichting Voortgezet Onderwijs

Voorlichting Voortgezet Onderwijs Voorlichting Voortgezet Onderwijs 2013-2014 Informatieavond voortgezet onderwijs Voorstellen Het voortgezet onderwijs Aanmelden procedure Het onderwijsaanbod op Ypenburg/Leidschenveen/Nootdorp Lyceum Ypenburg

Nadere informatie

VMBO Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs

VMBO Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs Inhoud VO avond 1. Onderwijstypen voortgezet onderwijs (VO) 2. Advisering basisschool 3. Toelichting toetsafname 4. Tijdspad 5. Ontwikkelingen 6. Traject aanmelding VO. 7. Tips bezoek en overzicht van

Nadere informatie

Stappenplan Bloem en Lemstra Architecten

Stappenplan Bloem en Lemstra Architecten Stappenplan Bloem en Lemstra Architecten Bouwen en verbouwen zijn complexe processen. Een kleine verbouwing vraagt een andere aanpak dan een grote nieuwbouw. Bloem en Lemstra architecten heeft een stappenplan

Nadere informatie

RMC Factsheet Convenantjaar Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie 1 Uitgave: februari 2018

RMC Factsheet Convenantjaar Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie 1 Uitgave: februari 2018 RMC Regio WestKennemerland RMC Factsheet Convenantjaar 6 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers versie Uitgave: februari RMC regio : WestKennemerland Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie

Nadere informatie

ERVARING 3 jaar Ingenieursbureau Evers & Partners 1990-1993. 3 jaar 2 Architectenbureaus in Noordwijk 1994-1997

ERVARING 3 jaar Ingenieursbureau Evers & Partners 1990-1993. 3 jaar 2 Architectenbureaus in Noordwijk 1994-1997 ERVARING 3 jaar Ingenieursbureau Evers & Partners 1990-1993 1 e tekenaar, projectleider: Cursus(sen) AutoCAD, diverse m.b.t. intern management, middenkader. Divers bouwkundig werk in de utiliteit. Enige

Nadere informatie

Transformatiescan Schoolgebouwen

Transformatiescan Schoolgebouwen Transformatiescan Schoolgebouwen Is uw school aan opwaardering toe? Schoolbesturen worden geconfronteerd met veranderingen en trends in de samenleving én met wijzigingen in de wet- en regelgeving. Demografische

Nadere informatie

VOORLICHTING VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET VOORTGEZET ONDERWIJS

VOORLICHTING VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET VOORTGEZET ONDERWIJS VOORLICHTING VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET VOORTGEZET ONDERWIJS Programma: Voorlichting wordt verzorgd door drie scholen uit de buurt namens alle VO-scholen Verschillende onderwijsvormen Onderbouw en bovenbouw

Nadere informatie

JURRIAAN VAN STIGT - LEVS DE VOOROORDELEN BESTAANDE GEBOUWEN EN ONDERWIJS - HOE ZIT DAT? VIJF DILEMMA S ONDERWIJSVISIE VOORBEELD ST.

JURRIAAN VAN STIGT - LEVS DE VOOROORDELEN BESTAANDE GEBOUWEN EN ONDERWIJS - HOE ZIT DAT? VIJF DILEMMA S ONDERWIJSVISIE VOORBEELD ST. 16-5-2012 JAARCONGRES DE ARCHITECT 9 5 2012 WORKSHOP 1B RENOVATIE ALS ONTWERPOPGAVE 1 JURRIAAN VAN STIGT - LEVS 2 DE VOOROORDELEN 3 4 5 6 BESTAANDE GEBOUWEN EN ONDERWIJS - HOE ZIT DAT? VIJF DILEMMA S ONDERWIJSVISIE

Nadere informatie

Van take off tot landing. BOUWSTAD Projectmanagement B.V.

Van take off tot landing. BOUWSTAD Projectmanagement B.V. Van take off tot landing Begeleiding van A tot Z bij nieuwbouw, renovatie en restauratie Wie op zoek is naar het gemak van een en hetzelfde aanspreekpunt voor begeleiding bij alle disciplines in zowel

Nadere informatie

Stappenplan nieuwe Dorpsschool

Stappenplan nieuwe Dorpsschool Stappenplan nieuwe Dorpsschool 10 juni 2014 1 Inleiding Het college van burgemeester en wethouders heeft op 10 juni 2014 dit stappenplan vastgesteld waarin op hoofdlijnen is weergegeven op welke wijze

Nadere informatie

Rotterdam rk o - Rotterdam rk

Rotterdam rk o - Rotterdam rk TROUW-onderzoek; Alle scholen per schooltype in Rotterdam Kijk voor scholen buiten Rotterdam op www.trouw.nl Voor uitleg van de scores zie de toelichting op pag. 6 en 7 Rotterdam: VMBO_BA Grafisch Lyceum

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL BIJ ZAAKNUMMER: AST/2015/007159

RAADSVOORSTEL BIJ ZAAKNUMMER: AST/2015/007159 RAADSVOORSTEL BIJ ZAAKNUMMER: AST/2015/007159 Onderwerp: Bouwkundig aanpassen van het Varendonck College op basis van een doordecentralisatieovereenkomst Bijlage(n): Vergadering van: Agendanummer: p.h.:

Nadere informatie

Renovatieprojecten. Cfi Zoetermeer

Renovatieprojecten. Cfi Zoetermeer Cfi Zoetermeer Renovatie huisvesting Cfi Zoetermeer. Planvorming en uitvoering van de renovatie heeft plaatsgevonden onder verantwoordelijkheid van de Rgd. BOAG heeft Cfi begeleid over met betrekking tot

Nadere informatie

CONCEPT INTENTIEOVEREENKOMST 3 O's

CONCEPT INTENTIEOVEREENKOMST 3 O's De ondergetekenden: CONCEPT INTENTIEOVEREENKOMST 3 O's I. De gemeente Alphen aan den Rijn, vertegenwoordigd door verantwoordelijk wethouder Onderwijs, de heer M.H. du Chatinier, handelend ter uitvoering

Nadere informatie

Multifunctionele accommodatie Terwolde: ruimtelijk concept

Multifunctionele accommodatie Terwolde: ruimtelijk concept Multifunctionele accommodatie Terwolde: ruimtelijk concept In Terwolde wordt een multifunctionele accommodatie (mfa) gerealiseerd, die plaats biedt aan Educatief Centrum De Bongerd met een geïntegreerde

Nadere informatie

Informatie-avond vo. - Welkom

Informatie-avond vo. - Welkom Informatie-avond vo - Welkom - Programma: Wat gaat er gebeuren? Als er gekozen is Wat doet het Spectrum? Wat doen de ouders? Wat doen de leerlingen? Structuur van het onderwijs VMBO HAVO en VWO Periodes

Nadere informatie

Overzicht voortgezet onderwijs Apeldoorn. AOC Oost

Overzicht voortgezet onderwijs Apeldoorn. AOC Oost AOC Oost AOC Oost Groen Onderwijs VMBO en MBO IJsbaanweg 8, 7391 HH Twello T (0571) 27 16 70 F (0571) 27 66 32 E twello@aoc-oost.nl WWW.aoc-oost.nl Opleidingen Vmbo gemengde leerweg kaderberoepsgerichte

Nadere informatie

Project referenties 2010

Project referenties 2010 Project referenties 2010 Onderstaand een indruk van een aantal reeds gerealiseerde en lopende projecten. Mocht u meer willen weten, dan kunt u uiteraard met ons contact opnemen. Nieuwbouw Thermen Hoofddorp

Nadere informatie

RMC Factsheet Convenantjaar Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers - versie 1 Uitgave: februari 2019

RMC Factsheet Convenantjaar Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers - versie 1 Uitgave: februari 2019 RMC Regio WestKennemerland RMC Factsheet Convenantjaar 8 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers versie Uitgave: februari RMC regio : WestKennemerland Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie

Nadere informatie

Toekomst Dongemond College

Toekomst Dongemond College Raadsvoorstel februari 2015 Jeroen Schortemeijer, Wouter van Mourik Made maandag 9 februari 2015 Geschiedenis Raad januari 2014: geen renovatie maar nieuwbouw Vervolgens ICS: haalbaarheids- en locatieonderzoek

Nadere informatie

Informatieavond voortgezet onderwijs. Het Palet 9 januari 2019

Informatieavond voortgezet onderwijs. Het Palet 9 januari 2019 Informatieavond voortgezet onderwijs Het Palet 9 januari 2019 Opzet van de avond De scholen voor voortgezet onderwijs in Zoetermeer Het onderwijskundig rapport, de advisering en de verdere procedure De

Nadere informatie

Welkom op. Naar het voortgezet onderwijs

Welkom op. Naar het voortgezet onderwijs Welkom op Naar het voortgezet onderwijs Een homogene klas Meerdere vakdocenten Andere mensen Meer vakken Meer lokalen Meer boeken Meer huiswerk Andere verantwoordelijkheden Andere lestijden Pauzeren op

Nadere informatie

Schoolloopbanen. Deel drie: Resultaten per school. In opdracht van: DMO. Projectnummer: Lotje Cohen MSc

Schoolloopbanen. Deel drie: Resultaten per school. In opdracht van: DMO. Projectnummer: Lotje Cohen MSc Schoolloopbanen Deel drie: Resultaten per school In opdracht van: DMO Projectnummer: 12262 Merel van der Wouden MSc dr. Esther Jakobs Lotje Cohen MSc Bezoekadres: Oudezijds Voorburgwal 300 Telefoon 020

Nadere informatie

Doetinchem, 4 juli 2018

Doetinchem, 4 juli 2018 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 7.3 ALDUS VASTGESTELD 12 JULI 2018 Vaststellen Integraal Huisvestingsplan Onderwijs 2018 Te besluiten om: 1. Het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs 2018 vast te stellen. 2.

Nadere informatie

RMC Factsheet. RMC Regio 20 Gooi en Vechtstreek

RMC Factsheet. RMC Regio 20 Gooi en Vechtstreek RMC Regio Gooi en Vechtstreek RMC Factsheet Convenantjaar - Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie Uitgave: oktober RMC regio : Gooi en Vechtstreek Dit document bevat gedetailleerde

Nadere informatie

RENDEMENTEN EN DIPLOMA S

RENDEMENTEN EN DIPLOMA S 2. ONDERWIJSOPBRENGSTEN EN DEELNEMERSONTWIKKELING RENDEMENTEN EN DIPLOMA S DIPLOMA S VMBO 2-24 De rendementen vmbo zijn gebaseerd op de opbrengsten oordelen van de onderwijsinspectie. Als een leerling

Nadere informatie

Onze scholen in het voortgezet onderwijs

Onze scholen in het voortgezet onderwijs Onze scholen in het voortgezet onderwijs Almeerse Scholen Groep Voor elke leerling het juiste onderwijs 48 basisscholen Acht scholen in het voortgezet onderwijs Gevarieerd en compleet onderwijsaanbod Kindgericht

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland

Provinciale Staten van Noord-Holland Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 37 Haarlem, 15 mei 2001 Onderwerp: Advies Plan van scholen voort gezet onderwijs 2002-2004 Bijlagen: 2 Inleiding De laatste jaren adviseren de provincies

Nadere informatie

Stappenplan. U (ver)bouwd uw huis niet zomaar. U wilt dat uw huis mooier wordt en beter bij u past. Daar heeft u ongetwijfeld al ideeën over.

Stappenplan. U (ver)bouwd uw huis niet zomaar. U wilt dat uw huis mooier wordt en beter bij u past. Daar heeft u ongetwijfeld al ideeën over. Introductie U (ver)bouwd uw huis niet zomaar. U wilt dat uw huis mooier wordt en beter bij u past. Daar heeft u ongetwijfeld al ideeën over. Het idee omzetten in werkelijkheid is voor velen een grote stap.

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Ex. artikel 43 Reglement van orde van de raad 2011

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Ex. artikel 43 Reglement van orde van de raad 2011 Gemeente Amersfoort BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Ex. artikel 43 Reglement van orde van de raad 2011 DOCS.nr. 4331986 Nummer 2013-22 Vragen van de VVD-fractie inzake investering 3.095.000, in huisvestingsplan

Nadere informatie

M. Snoek wethouder jeugd, onderwijs & sport

M. Snoek wethouder jeugd, onderwijs & sport Gemeente Haarlem M. Snoek wethouder jeugd, onderwijs & sport Retouradres Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de commissie Samenleving en Ontwikkeling Datum Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 2: De verschillende soorten onderwijsniveaus na de basisschool 4

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 2: De verschillende soorten onderwijsniveaus na de basisschool 4 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Advisering en schoolkeuze 1 Hoofdstuk 2: De verschillende soorten onderwijsniveaus na de basisschool 4 Hoofdstuk 3: Overzicht van alle Utrechtse scholen en hun onderwijsniveaus

Nadere informatie

De oude mars Zorgcentrum, Zwolle

De oude mars Zorgcentrum, Zwolle De oude mars Zorgcentrum, Zwolle Al vanaf 10 juni ik op de Oude Mars. Ik heb tijdelijk op de boerderij ged en op 1 augustus heb ik het mooiste verjaardagscadeau gekregen, namelijk een groot en mooi appartement

Nadere informatie

Presentatie aan inwoners Schelluinen over de stand van zaken van het haalbaarheidsonderzoek MFA Schelluinen. Informatieavond MFA Schelluinen

Presentatie aan inwoners Schelluinen over de stand van zaken van het haalbaarheidsonderzoek MFA Schelluinen. Informatieavond MFA Schelluinen Presentatie aan inwoners Schelluinen over de stand van zaken van het haalbaarheidsonderzoek MFA Schelluinen Informatieavond MFA Schelluinen Dorpshuis Schelluinen - 31 oktober 2016 Laride Vastgoedstrategie

Nadere informatie

RMC Factsheet Convenantjaar Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers - versie 1 Uitgave: maart 2017

RMC Factsheet Convenantjaar Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers - versie 1 Uitgave: maart 2017 RMC Regio WestKennemerland RMC Factsheet Convenantjaar 6 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers versie Uitgave: maart RMC regio : WestKennemerland Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie

Nadere informatie

Verslag lunchmeeting 12 juni 2015

Verslag lunchmeeting 12 juni 2015 Verslag lunchmeeting 12 juni 2015 ABC Architectuurcentrum Haarlem Introductie Simone van den Brink (managing partner ABC Nova Amsterdam) Het doel van de lunchmeeting is kennisdeling en het samenbrengen

Nadere informatie

LEREN VOOR DE PRAKTIJK

LEREN VOOR DE PRAKTIJK LEREN VOOR DE PRAKTIJK Een nieuwe school, heel anders dan de basisschool. Veel verschillende docenten. Andere vakken. Krijg je al de kriebels in je buik? Niet nodig, hoor. Op Het Streek aan de Zandlaan

Nadere informatie

Referentielijst M3V Adviespartners MAART 2014

Referentielijst M3V Adviespartners MAART 2014 Referentielijst M3V Adviespartners MAART 014 Onderwijs & huisvesting Voortgezet en hoger onderwijs Den Haag: Zandvliet College: ontwikkeling huisvestingsconcept en ruimtelijk PvE voor de nieuwbouw. Opdrachtgever:

Nadere informatie

Schoolstructuur. Algemeen. Nevenvestiging Leiden. Sector VMBO. Sector Havo/Lyceum. Nevenvestiging Lekkerkerk. Raad van toezicht. College van bestuur

Schoolstructuur. Algemeen. Nevenvestiging Leiden. Sector VMBO. Sector Havo/Lyceum. Nevenvestiging Lekkerkerk. Raad van toezicht. College van bestuur Onze nieuwe school Schoolstructuur Raad van toezicht Algemeen College van bestuur Directeuren directeur Sector VMBO Sector Havo/Lyceum Nevenvestiging Lekkerkerk Nevenvestiging Leiden Soorten brugklassen

Nadere informatie

RMC Factsheet Convenantjaar Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers - versie 1 Uitgave: maart 2017

RMC Factsheet Convenantjaar Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers - versie 1 Uitgave: maart 2017 RMC Regio Gooi en Vechtstreek RMC Factsheet Convenantjaar 6 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers versie Uitgave: maart RMC regio : Gooi en Vechtstreek Dit document bevat gedetailleerde

Nadere informatie

De Gemengde Leerweg. wellantcollege ll. Informatie voor leerkrachten basisscholen

De Gemengde Leerweg. wellantcollege ll. Informatie voor leerkrachten basisscholen wellantcollege ll Informatie voor leerkrachten basisscholen De Gemengde Leerweg De theoretische leerweg met een praktische inslag. Een succesvolle route! Wellant vmbo 2 De leerwegen op een rijtje Het vmbo

Nadere informatie

Datum raadsvergadering maandag 15 december 2014

Datum raadsvergadering maandag 15 december 2014 Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 11 november 2014 Datum raadsvergadering maandag 15 december 2014 Nummer raadsvoorstel 2014-088 Bijbehorend veld van de programmabegroting Onderwijs

Nadere informatie

Uw brief van. 11 juli 2005

Uw brief van. 11 juli 2005 logoocw De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Den Haag Ons kenmerk 26 augustus 2005 VO/F/05/32150 Uw brief van 11 juli 2005 Uw kenmerk 2040517890 Onderwerp

Nadere informatie

VERKOOPINFORMATIE VAN DE OBJECTEN

VERKOOPINFORMATIE VAN DE OBJECTEN VERKOOPINFORMATIE VAN DE OBJECTEN DE BEUK BEUKENLAAN 2-4 OUDENBOSCH DE PARRESTEE BOVENDONKSESTRAAT 60 HOEVEN VRAAGPRIJS : 800.000,= k.k. (voor beide objecten gezamenlijk) OMSCHRIJVING OBJECT DE BEUK Sportcomplex

Nadere informatie

Project. Opdrachtgever. Architect. Oplevering. Toelichting. Uitbreiding HZN, Harlingen. HZN stralen en conserveren. Penta architecten, Harlingen

Project. Opdrachtgever. Architect. Oplevering. Toelichting. Uitbreiding HZN, Harlingen. HZN stralen en conserveren. Penta architecten, Harlingen Uitbreiding HZN, Harlingen HZN stralen en conserveren Penta architecten, Harlingen 2010 Op bedrijventerrein Oostpoort in Harlingen, op een locatie direct aan het Van Harinxmakanaal, was HZN tot voor kort

Nadere informatie

Samenwerken, daar zijn we goed in. Met diverse andere professionals werken wij samen aan nieuwe ontwikkelingen en integrale oplossingen.

Samenwerken, daar zijn we goed in. Met diverse andere professionals werken wij samen aan nieuwe ontwikkelingen en integrale oplossingen. Vandaag de dag worden er steeds hogere eisen gesteld aan technische installaties van gebouwen. Op zich is dat niet vreemd, immers goed ontworpen installaties zorgen ervoor dat mensen zich in een gebouw

Nadere informatie

Curriculum vitea N. van Harten

Curriculum vitea N. van Harten Curriculum vitea N. van Harten Naam : Nicolaas van Harten Roepnaam : Nico Geboren : 5 maart 1952 Burgerlijke staat : Gehuwd Adres : Sanatoriumlaan 18 7447PK Hellendoorn Tel. Privé : 0548-688042 Tel. Zakelijk

Nadere informatie

Definitief Ontwerp Vernieuwde Aanbouw

Definitief Ontwerp Vernieuwde Aanbouw 1 13-09-2018 1 Definitief Ontwerp Vernieuwde Aanbouw 25 september 2018 2 Inhoud Hoe komt de Oude Aanbouw onder de Heymansvleugel eruit te zien? Achtergrond Resultaat Ontwerp Hoe verder? Achtergrond 13-09-2018

Nadere informatie

Haalbaarheidsonderzoek Aanvulling: locatie Raadhuisplein 1 Voorhout Herhuisvesting Centrum Jeugd en Gezin in Voorhout Versie: 0.

Haalbaarheidsonderzoek Aanvulling: locatie Raadhuisplein 1 Voorhout Herhuisvesting Centrum Jeugd en Gezin in Voorhout Versie: 0. Haalbaarheidsonderzoek Aanvulling: locatie Raadhuisplein 1 Voorhout Versie:.1 Status: Concept 27-8-215 1 Toelichting Dit document is een aanvulling op het door Versluis opgestelde haalbaarheidsonderzoek

Nadere informatie

Referentieprojecten Smalheer Bouwadvies

Referentieprojecten Smalheer Bouwadvies Referentieprojecten Smalheer Bouwadvies Woningbouw Boon Blok 3 en 7 te Wormerveer Nieuwbouw 1100 m2 commerciële ruimten en 17 woningen verdeeld over 2 gebouwen. (8 grondgebonden woningen, 7 appartementen

Nadere informatie

Stadskantoor Rotterdam

Stadskantoor Rotterdam h e r o n t w i k k el i n g Stadskantoor Rotterdam a m b i t i ed o cu m en t Ambitiedocument Stadskantoor Rotterdam Stedenbouwkundige en architectonische randvoorwaarden 1. Inleiding In het centrum van

Nadere informatie

Informatie voor ouders groep 8 over: Overgang van PO naar VO

Informatie voor ouders groep 8 over: Overgang van PO naar VO Informatie voor ouders groep 8 over: Overgang van PO naar VO De Overstap Let op! Informatie over de procedure aanmelding wordt tijdens de decemberavonden in het VO aan de ouders gegeven. Inrichting van

Nadere informatie

Wie zijn wij en wat is onze motivatie:

Wie zijn wij en wat is onze motivatie: Wie zijn wij en wat is onze motivatie: Drent & Welling is misschien niet het grootste bouwbedrijf uit Huizen. Er zijn diverse Huizer firma s die het in grootte voorbijstreven. Maar volume is niet van belang,

Nadere informatie

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl Van Heeckerenlaan 2 Piet Heinstraat 1 Coevorden Hardenberg Tel 0524 593800 Your next step! Tel 0523 262170 www.denieuweveste.nl Your next step! informatie 2014/2015 ontwikkel(t) je talent De Nieuwe Veste

Nadere informatie

Bespreeknota De Commissie Samenleving

Bespreeknota De Commissie Samenleving Bespreeknota Aan: De Commissie Samenleving Van: College Onderwerp: (Ver)nieuwbouw Lingecollege Portefeuillehouder: L. Verspuij Datum collegebesluit: 7 april 2015 Geheim: Nee Vraag: Kan de commissie instemmen

Nadere informatie

Identiteit en flexibiliteit

Identiteit en flexibiliteit Identiteit en flexibiliteit bbn adviseurs maart 2014 Bron: BBHD architecten Meerdere gebruikers in een IKC Tegenwoordig zien we steeds meer dat verschillende organisaties van één gebouw gebruik maken.

Nadere informatie

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer gemeente De leden van de gemeenteraad van Postbus250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Organisatieonderdeel Contactpersoon Telefoonnummer

Nadere informatie

Verbouwing van een herenhuis in Amsterdam-Zuid

Verbouwing van een herenhuis in Amsterdam-Zuid Verbouwing van een herenhuis in Amsterdam-Zuid Foeliestraat 16 1011 TM Amsterdam Tel +31 (0)20 4230303 Fax +31 (0)20 4230404 E-mail info@morikokira.nl Internet www.morikokira.nl Verbouwing herenhuis in

Nadere informatie

Welkom. Vo o r l i c h t i n g o u d e r s b a s i s s c h o o l J a n u a r i Bewust, Betrokken, Berechja

Welkom. Vo o r l i c h t i n g o u d e r s b a s i s s c h o o l J a n u a r i Bewust, Betrokken, Berechja Welkom Vo o r l i c h t i n g o u d e r s b a s i s s c h o o l J a n u a r i 2 0 1 6 Bewust, Betrokken, Berechja Programma Opening: dhr. J. Frankema, directeur Presentatie: dhr. J. Schaak, teamleider

Nadere informatie