NIEUWSBRIEF DATUM NIEUWSFEITEN. Juni 2004

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF DATUM NIEUWSFEITEN. Juni 2004"

Transcriptie

1 1 NIEUWSBRIEF DATUM Juni 2004 NIEUWSFEITEN Recente ontwikkelingen In het onderwijs hebben diverse projecten gedraaid, die nu hun oogstfase in gaan, waardoor met ingang van het nieuwe cursusjaar studenten in reguliere opleidingen met de PDP zullen starten. Het voorbeeld van de mbo ict opleiding PIOT Hengelo spreekt erg aan. Door de nieuwe aanpak sturen op trots - en de introductie van de PDP is de vroegtijdige uitval van studenten tot nul beperkt. Het thema portfolio is de kinderschoenen ontgroeid. Er zijn veel concurrenten op de markt gekomen. Vooralsnog lijken zij echter geen bedreiging te vormen omdat ze functioneel tekort schieten. Alleen de PDP is vooralsnog in staat gebleken om het zowel het proces als de inhoud transparant te maken. De PDP levert een basis die voldoende betrouwbare en traceerbare informatie oplevert waardoor zo nodig tot rechtstreekse certificering of diplomering kan worden overgegaan.pdp blijkt de enige te zijn met als een belangrijk ontwikkelcriteria een levenlang leren, zowel binnen de opleiding als binnen de beroepspraktijk wordt het gebruikt. Doordat gebruikers van de PDP alleen maar laagdrempelige abonnementen afsluiten profiteren ze zonder extra kosten van de voortdurende doorontwikkeling. Onderwijsorganisaties leveren zich hierdoor niet uit aan kostenverslindende licentiecontracten. Doordat de kosten voor de PDP studentgebonden zijn, kunnen deze in het boekengeld meegenomen worden. VigorPlaza werkt nauw samen met de klanten (via de Raden van Advies voor onderwijs en bedrijfsleven) om de toekomstige ontwikkeling van de PDP zo goed mogelijk aan te laten sluiten op hun behoeften. Daardoor is een toekomstvaste ontwikkeling gericht op de behoefte van de gebruikers gegarandeerd met een maximale inbreng van de gebruikers. De Raad van Advies voor onderwijs is van samenstelling veranderd. Voorheen waren hier alleen HBO-instellingen in vertegenwoordigd. Sedert het najaar is het een Raad van Advies voor Hoger en Middelbaar Beroepsonderwijs. De leden zijn: Wiebe Tilstra (Noordelijke Hogeschool Leeuwarden voorzitter), Cees van Diest (Haagse Hogeschool), Peter Criellaard (ROC Zadkine) en Arie van Duijn (ROC Nova College). In het bedrijfsleven speelt de PDP in toenemende mate een rol in de ondersteuning van competentiemanagement, ontwikkeling en EVC-trajecten. Ook blijkt de PDP een krachtig ondersteuning te leveren bij employability- en reïntegratietrajecten, zowel bij terugkeer in de samenleving (bijv. ex verslaafden) als bij terugkeer op de arbeidsmarkt.

2 2 Verheugend is dat bij de feestelijke afsluiting van het project Vouchers in vraaggestuurd onderwijs, op 3 juni 2004 te Rotterdam, de voorzitter (Theodor van der Velde) in zijn plenaire openingsspeech vermeldde dat de PDP als enige portfolioinstrument geschikt is voor hun benaderingswijze en toegevoegde waarde heeft voor het MKB. Release 2.1 Er is de eerste helft van dit jaar hard gewerkt aan de realisatie van een volgende release. De gebruikersmogelijkheden zijn in zo n mate verruimd, dat we van een echte volgende generatie van de PDP kunnen spreken. We kunnen met trots zeggen dat de nieuwe release eind juni 2004 opgeleverd wordt. Na de acceptatietest komt hij dan beschikbaar voor al onze klanten. Hierover wordt tijdig contact opgenomen met de beheerders. Wijzigingen Release 2.1 Algemeen Het is van het grootste belang dat er een interface komt die ook laaggeschoolden een goed beeld geeft van hoe er met de PDP moet worden gewerkt en eenvoudig te hanteren is. Eind april is er in dit verband een usability test bij de HIO van de Haagse Hogeschool uitgevoerd. De techniek staat ons nu toe om de interface aan te passen aan wensen van klanten zonder de functionaliteit aan te tasten. Deze taak licht voor het overgrote deel bij de admin van de community. Een versie voor de basisschool is in ontwikkeling. Er is nog maar een korte slag nodig om de meertaligheid in de PDP te implementeren. Daarmee kunnen opleidingen, indien gewenst, ook zelf hun terminologie voor de PDP kiezen. Een extra folder historie is gerealiseerd, waarin gebruikers snel hun geschiedenis in een overzicht kunnen plaatsen. Deze historie vormt de basis voor een curriculum vitae vergelijkbaar met het Europees Paspoort. Etalage Een speciaal type folder is de folder met de naam Etalage. In deze folder kunnen studieonderdelen worden geplaatst die de student wil etaleren aan iedereen. De etalage is voor iedereen binnen de gemeenschap toegankelijk, ongeacht de autorisatie die op de in de etalage geplaatste onderdelen geldt. Competentieroos Aan een streefprofiel kunnen één of meer competentierozen worden gekoppeld. Deze competentierozen kunnen worden aangemaakt door de student. Een competentieroos heeft een door de student te bepalen aantal assen. Aan elke as kunnen de volgende kenmerken worden toegekend: Naam van de as; Startwaarde (default 0); Huidige waarde; Eindwaarde; Streefwaarde. Deze kan afwijken van de eindwaarde. Voor de studie kan de eindwaarde 10 zijn, terwijl de streefwaarde voor een streefprofiel in een tussenfase nog 8 is. De competentieroos wordt grafisch weergegeven bij het streefprofiel als een web.

3 3 Er zijn nog geen automatische doorschakelingen tussen streefprofiel en succesindicatoren. Het aanmaken door de gebruiker gebeurt met de hand op ieder afzonderlijk niveau. Validatie vindt, net als bij documenten, plaats door goedkeuring door de fiatteur. Folders Gebruikers van PDP kunnen folders aanmaken (waarbinnen vooralsnog geen subfolders). In deze folders kunnen onderdelen van studiedossiers worden geplaatst, afhankelijk van de rol waarin men werkt. Uiteraard kunnen onderdelen in meerdere folders worden geplaatst. Voor eigen beheer kunnen door gebruikers onderdelen van het eigen dossier in een folder worden geplaatst. In de rol van belanghebbende kunnen studieonderdelen van anderen in een folder worden geplaatst. Vanzelfsprekend kunnen alleen studieonderdelen waar door de eigenaars rechten op zijn verleend in de folders worden geplaatst. Ook onderdelen van verschillende studenten kunnen in één folder worden geplaatst. In alle gevallen betreft het alleen een link naar een studieonderdeel (bijv. activiteit in het kader van een project). Op een folder kunnen een aantal handelingen worden verricht: Maken van een PDF van de inhoud van een folder Het geven van één commentaar, die vervolgens wordt opgenomen in alle onderdelen die in deze folder zijn opgenomen. Archief Een speciaal type folder is de folder met de naam Archief. In deze folder kunnen streefprofielen worden geplaatst die op dat moment niet meer relevant zijn. Door een streefprofiel te archiveren worden alle elementen van het streefprofiel, en de onderliggende studieonderdelen gearchiveerd. Dit houdt in dat het gearchiveerde streefprofiel en alle onderliggende onderdelen voor niemand meer zichtbaar zijn. Ook de student kan alleen nog de gegevens van het streefprofiel zien, verder niet. Een streefprofiel kan worden gearchiveerd als het de status Gereed heeft. Als één van de onderliggende studieonderdelen een status ongelijk aan Gereed heeft dan krijgt de student een melding. Als de student daarna besluit toch te archiveren dan krijgen alle studieonderdelen met de status ongelijk Gereed de status Afgebroken. Onderdelen die door de student of een docent in de archieffolder zijn opgenomen zijn niet meer zichtbaar. Een student kan een gearchiveerd streefprofiel (en alles eronder) te allen tijde weer terugzetten waarna alle op het moment van archiveren aanwezige links voor zover nog aanwezig weer worden hersteld. De status van de afgebroken onderdelen blijft echter afgebroken, een gearchiveerd streefprofiel kan niet worden voortgezet. Multiselectie van dossieronderdelen. Er komt een overzicht van het eigen studiedossier, met aankruisvakjes per studieonderdeel. Op de op deze wijze geselecteerde onderdelen kunnen een aantal handelingen worden verricht: In een folder plaatsen; Autorisatie (rollen) toekennen; PDF genereren; Selectie fiatteur; Selectie andere rollen.

4 4 Bulletinboard Op de homepagina van de gebruikers komt een bulletinboard. Op dit bulletinboard kunnen vier soorten meldingen worden geplaatst: Meldingen van de administrator. De administrator krijgt een beheerfunctie waarin hij een boodschap kan ingeven en kan aangeven vanaf welke datum tot en met welke datum deze boodschap wordt getoond aan gebruikers; De gebruiker krijgt melding van statusveranderingen van studieonderdelen veroorzaakt door anderen, zoals het beoordeeld zijn van een studieonderdeel; Meldingen van VigorPlaza. Een melding kan voorzien worden van een button, waarmee naar een URL gesprongen kan worden. In het geval van statusveranderingen van een studiedossier zit onder deze knop een link naar het betreffende onderdeel. Admin functies De interface voor de admin is aanzienlijk aangepast, zodat het gebruik eenvoudiger wordt. Ook zullen geen lange gebruikerslijsten meer op het scherm verschijnen, maar kan de admin via slimme zoekfuncties heel snel de juist gebruiker vinden en vervolgens de gewenste handelingen verrichten. De admin kan aan de pagina s van de PDP voor die community belangrijke instructies toevoegen, zodat de instructies in de PDP op maat worden aangepast aan de eisen van de lokale community. Gebruikersbeheer Aan het gebruikersbeheer worden volgende elementen toegevoegd. Gebruikers kunnen hun gegevens wijzigen behalve naam en loginnaam ; Gebruikers kunnen aangeven in welke rol ze beschikbaar zijn Gebruiker kan mailen naar een door de applicatiebeheerder in te stellen adres met een knop op z'n home-pagina. Gebruikers krijgen een aankruisvakje waarmee gekozen kan worden om de instructieteksten al dan niet te tonen. Diversen Hieronder volgt een opsomming van diverse functionaliteiten die gerealiseerd worden maar niet onder een eerdergenoemde categorie vallen. Bij het overzicht van PDP van anderen komt een filterfunctie om te voorkomen dat ellenlange lijsten worden gepresenteerd; Het aantal rollen is uitgebreid. De nieuwe lijst: Assessor, Coach, Collega, Fiatteur,Leidinggevende, Klant, Medewerker Mentor, Opdrachtgever, Praktijkbegeleider, Praktijkopleider, Programmamanager, PZ-functionaris, Stagebegeleider, Vakdeskundige. De naamgeving kan door de admin aan de lokale eisen worden aangepast; Andere sortering van studieonderdelen, standaard op datum; In Mijn PDP, in het informatiescherm van de belanghebbende (bijv. Coach) komt een knop waarmee mail gestuurd kan worden naar deze belanghebbende; Status van evaluatie wordt "Streefprofiel gevalideerd" of " Streefprofiel niet gevalideerd"; Mailfunctie: gebruikers kunnen aan anderen die betrokken zijn bij de PDP een sturen. Zodat iemand gewaarschuwd kan worden dat er iets gewijzigd is; informatie dan wel vragen die niet in de PDP zelf thuishoren kunnen op deze manier ook snel onder de aandacht van anderen worden gebracht.

5 5 Activiteiten De PDP wordt op vele congressen en conferenties gedemonstreerd. Iedere keer blijkt dat de functionaliteit van de PDP optimaal is om leerprocessen te ondersteunen en inzichtelijk te maken. Met name daar waar de grenzen tussen opleiden en werken verdwijnen. Heel opmerkelijk is het om te ervaren dat ook reïntegratieprojecten en sociale zorg steeds dichter binnen bereik komen. Opnieuw een bewijs dat de PDP overal ingezet kan worden waar persoonlijke ontwikkeling en het vergroten van kansen naar de toekomst centraal staan. Workshops Voor gebruikers en aspirantgebruikers worden tegen lage kosten workshops georganiseerd om te leren hoe de PDP optimaal in een opleiding of bedrijf kan worden gebruikt. Voor dit doel is er inmiddels een PDP Trainingscentrum ingericht. Belangstellenden voor workshops kunnen zich aanmelden bij VRAGEN Vragen kunt u altijd zenden aan info@vigorplaza.nl of naar helpdesk@mypdp.org TIPS Heeft u tips voor ons of voor uw collega-admins, aarzel niet ze te melden bij info@vigorplaza.nl of naar helpdesk@mypdp.org. Uw tips worden dan in de volgende nieuwsbrief meegenomen en op de informatiepagina van Vigorplaza geplaatst. Feedback of verbetervoorstellen van gebruikers willen we graag van u horen. Informatie: VigorPlaza BV Professor Röntgenstraat AM Apeldoorn Tel + 31 (0) Fax + 31 (0) info@vigorplaza.nl

1 Inleiding. Figuur 1: EFA leercyclus. Oriënteren. Evalueren. Plannen. Uitvoeren

1 Inleiding. Figuur 1: EFA leercyclus. Oriënteren. Evalueren. Plannen. Uitvoeren Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 1 Inleiding...3 2 Algemeen...4 2.1 Achtergronden...4 2.2 Inloggen...4 2.3 Wachtwoord wijzigen...4 2.4 Personalia aanpassen...4 2.5 Gasten toevoegen...4 2.6 Berichten verwijderen...5

Nadere informatie

4.2 HANDS-ON...9 4.2.1 Toevoegen documenten...10 4.2.2 Goedkeuren...10

4.2 HANDS-ON...9 4.2.1 Toevoegen documenten...10 4.2.2 Goedkeuren...10 Gebruikershandleiding PDP Planner Development Personal FLEX ++ Digitaal Portfolio Januari 2006 Flex++ Cees van Diest 1 INLEIDING...4 2 ALGEMEEN...6 2.1 ACHTERGRONDEN...6 2.2 INLOGGEN...6 2.3 WACHTWOORD

Nadere informatie

Release datum: 11 juni 2012

Release datum: 11 juni 2012 Highlights 1 HSExpert versie 5.2 Begin juni is versie 5.2 van HSExpert gereleased. In versie 5.2 zijn vooral wijzigingen op het RiAxion (Arbo) dossier doorgevoerd. Daarnaast zijn er wat kleinere wijzigingen

Nadere informatie

Domeinen inrichten. Rechten. Nieuw domein aanmaken

Domeinen inrichten. Rechten. Nieuw domein aanmaken Domeinen inrichten Inhoud: U kunt een onderzoek uitzetten door één of meer domeinen te selecteren. U kunt ook een onderzoekstemplate maken dat bestaat uit een aantal domeinen. U stelt een domein samen

Nadere informatie

Handleiding voor beheerders van eigen applicaties Sesam ID

Handleiding voor beheerders van eigen applicaties Sesam ID Handleiding voor beheerders van eigen applicaties Sesam ID Document nummer 3.0 Mei 2013 KPN Lokale Overheid 1 van 11 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Introductie 3 Hoofdstuk 2. Organisatie autoriseren 4 Hoofdstuk

Nadere informatie

Inhoudsopgave V1.02 2

Inhoudsopgave V1.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Handleiding Arbo Werkgeversbeheer. Versie 1.0

Handleiding Arbo Werkgeversbeheer. Versie 1.0 Handleiding Arbo Werkgeversbeheer Versie 1.0 20 april 2018 Handleiding Arbo Werkgeversbeheer In deze handleiding worden de functionaliteiten omtrent het beheer van uw werkgever binnen Dotweb Cloud voor

Nadere informatie

VOROC Enquête 2015. In de VOROC nieuwsbrief van mei kunt u het definitieve overzicht Aanpassingen VOROC 2015-2016 bekijken.

VOROC Enquête 2015. In de VOROC nieuwsbrief van mei kunt u het definitieve overzicht Aanpassingen VOROC 2015-2016 bekijken. In april 2015 gaven 80 VOROC gebruikers hun mening over de applicatie VOROC en het gebruik ervan. De reacties zijn overwegend positief, VOROC werd beoordeeld met een 7,5. Ook zijn er waardevolle suggesties

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik Call systeem. Ref. handleidingen/support / handleiding gebruik call systeem

Handleiding voor gebruik Call systeem. Ref. handleidingen/support / handleiding gebruik call systeem Handleiding voor gebruik Call systeem. Ref. handleidingen/support / handleiding gebruik call systeem Aanmelden Aanmelden via: Klik op Helpdesk De eerste keer komt u in het aanmeldscherm: Vul uw gebruikersnaam

Nadere informatie

Handleiding DigiRecord.nl

Handleiding DigiRecord.nl Introductie... 1 Eerste keer inloggen... 1 Dossiersjablonen... 2 Map verwijderen... 3 Map aanmaken... 4 Dossierbeheer... 5 Dossier eigenaar... 7 Gebruikers... 7 Gebruiker... 8 Dossierbeheerder... 8 Beheerder...

Nadere informatie

Online. Handleiding gebruiker. Online by Bizon Software Pagina 1 van 8

Online. Handleiding gebruiker. Online by Bizon Software Pagina 1 van 8 Online Handleiding gebruiker Online by Bizon Software Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Online... 4 2.1 Browsers... 4 2.2 Aanmelden - Afmelden... 4 2.3 Basisscherm... 4 2.4 Functie omschrijving...

Nadere informatie

HANDLEIDING HEUTINK.NL ACCOUNTBEHEER

HANDLEIDING HEUTINK.NL ACCOUNTBEHEER HANDLEIDING HEUTINK.NL ACCOUNTBEHEER Geachte relatie, Bijgaand vindt u de handleiding accountbeheer. In deze handleiding gaan wij dieper in op het beheren van diverse accounts. Daarnaast kunt u autorisaties

Nadere informatie

Handleiding voor beheerders SesamID

Handleiding voor beheerders SesamID Handleiding voor beheerders SesamID Versie 3.0 Mei 2013 2013 Copyright KPN Lokale Overheid Alle rechten voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van KPN Lokale overheid mag niets uit

Nadere informatie

Scovr discover English

Scovr discover English Scovr discover English v. 2.1 Augustus 2012 Inhoudsopgave Snel aan de slag met Scovr... 3 Ondersteuning, FAQ s en contact... 3 Inloggen... 4 Welkomstscherm... 5 Docenten... 5 Leerling... 5 Starten met

Nadere informatie

Toegang tot Mijn Gegevensdiensten

Toegang tot Mijn Gegevensdiensten Toegang tot Mijn Gegevensdiensten Mijn Gegevensdiensten is een beveiligde omgeving op uwv.nl. Op Mijn Gegevensdiensten: vindt u productinformatie en uitleg over het aanvragen van gegevensproducten; kunt

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem NIS RELEASE NOTES 2017 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2017 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden

Nadere informatie

Inhoudsopgave V2.02 2

Inhoudsopgave V2.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe werkt VOROC?... 3 Inloggen... 3 Wachtwoord... 3 Wachtwoord vergeten?... 3 Profielinstellingen... 4 Persoonsgegevens

Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe werkt VOROC?... 3 Inloggen... 3 Wachtwoord... 3 Wachtwoord vergeten?... 3 Profielinstellingen... 4 Persoonsgegevens Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe werkt VOROC?... 3 Inloggen... 3 Wachtwoord... 3 Wachtwoord vergeten?... 3 Profielinstellingen... 4 Persoonsgegevens invullen/aanpassen... 4 Wachtwoord wijzigen... 4 De

Nadere informatie

Handleiding site communicatiepaspoort voor eindgebruikers. mediandervzw

Handleiding site communicatiepaspoort voor eindgebruikers. mediandervzw Handleiding site communicatiepaspoort voor eindgebruikers mediandervzw Inhoudsopgave 1 Accounts... 2 1.1 Registreren... 2 1.2 Aanmelden... 2 1.3 Paswoord vergeten?... 3 2 Algemene pagina s... 4 2.1 Homepagina...

Nadere informatie

Release notes:

Release notes: Applicatie: Alle Module: Algemeen (geen specifieke module) 62528 Statuslogs - contactpersoon - medewerker koppelingen Gecorrigeerde functionaliteit Voor de verschillende status logs is de medewerker /

Nadere informatie

De online leeromgeving voor het basisonderwijs

De online leeromgeving voor het basisonderwijs Starters handleiding De online leeromgeving voor het basisonderwijs Deze uitleg kunt u gebruiken als u kennis wilt maken met de belangrijkste functionaliteiten van Plannex. Waarom Plannex? Elke leerling

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Factuur. Inhoudsopgave. E-factuur activeren en inloggen. Zoek facturen. Nieuwe E-wub. Te verwerken e-wub.

Gebruikershandleiding E-Factuur. Inhoudsopgave. E-factuur activeren en inloggen. Zoek facturen. Nieuwe E-wub. Te verwerken e-wub. Inhoudsopgave E-factuur activeren en inloggen Zoek facturen Nieuwe E-wub Te verwerken e-wub Status e-wub E-wub per periode E-wub Bulkinvoer E-wub archief Gebruikersbeheer E-flexer 9.0.3 1 E-factuur activeren

Nadere informatie

Handleiding OSIRIS Self Service. Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten

Handleiding OSIRIS Self Service. Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten Onderhoud en versiebeheer Dit document is eigendom van de projectleider Implementatie Osiris Volg. Wijzigingen aan het document worden geïnitieerd

Nadere informatie

Praktische handleiding Aanmaak van een account

Praktische handleiding Aanmaak van een account Praktische handleiding Aanmaak van een account Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Start... 4 3. Nieuwe account aanmaken... 4 3.1. Invoeren van bedrijfsinformatie door gebruik van het ondernemingsnummer (KBO-nummer).

Nadere informatie

Release notes 5.2.4. Inhoud

Release notes 5.2.4. Inhoud Release notes 5.2.4 Deze release heeft vooral wijzigingen aan het legionella dossier. De wijzigingen hebben betrekking op vereenvoudiging in registratie en beheer van activiteiten 1. Release datum 1 november

Nadere informatie

cursusboek blz 41 + uitgeprinte blz van Fons

cursusboek blz 41 + uitgeprinte blz van Fons DR3_fons_les04 - deel 2 2014_10_02_toegangsrechten 1 cursusboek blz 41 + uitgeprinte blz van Fons een grotere site (zoals van een school bvb) is moeilijk om alleen te beheren mensen toelaten om te helpen,

Nadere informatie

Handleiding VO-MBO 2013. Handleiding Intergrip

Handleiding VO-MBO 2013. Handleiding Intergrip Handleiding VO-MBO 2013 Handleiding Intergrip Auteur: Helpdesk Intergrip Auteur: Helpdesk Intergrip Contact: 0318-86 00 52 / supervisor@intergrip.nl Contact: 0318-86 00 52 / supervisor@intergrip.nl Versiedatum:

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Amateurvoetbal. Handleiding KNVB E-mail

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Amateurvoetbal. Handleiding KNVB E-mail Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Amateurvoetbal Handleiding KNVB E-mail Versie 1.0 Augustus 2010 Inhoudsopgave Inleiding 2 1. Gebruik KNVB E-mail (sportlink club) 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Aanmaken /

Nadere informatie

Handleiding Leerplatform EVA 3IMSA http://dev.lerendoejezelf.be/dev_eva_drupal/

Handleiding Leerplatform EVA 3IMSA http://dev.lerendoejezelf.be/dev_eva_drupal/ Handleiding Leerplatform EVA 3IMSA http://dev.lerendoejezelf.be/dev_eva_drupal/ Inhoudsopgave 1 Voorwoord... 3 2 Een account registreren en beheren... 4 3 Oefen je kennis... 8 4 Portfolio... 10 5 Overzichten

Nadere informatie

Releasenotes Alure

Releasenotes Alure Releasenotes Alure 10.12.20170831 Inhoudsopgave 1. Releasenotes Alure 3 1.1 SQL Ondersteuning 3 2. Functionele verbeteringen 4 2.1 Algemeen 4 2.2 CRM 4 2.3 DMS 5 2.4 Uren 5 2.5 Planning & Control 6 2.6

Nadere informatie

Inhoud CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2

Inhoud CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2 CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2 Inhoud INLOGGEN CMS... 2 WELKOM SCHERM... 3 MODULES - CONTROL PANEL... 4 BEHEER - CONTROL PANEL... 5 GEBRUIKERSBEHEER - TOEVOEGEN... 6 GEBRUIKERSBEHEER

Nadere informatie

Diplomeren - Light. Binnen Trajectplanner is het mogelijk om sjablonen aan te maken die gebruikt kunnen worden bij

Diplomeren - Light. Binnen Trajectplanner is het mogelijk om sjablonen aan te maken die gebruikt kunnen worden bij Diplomeren - Light Binnen Trajectplanner is het mogelijk om sjablonen aan te maken die gebruikt kunnen worden bij het afdrukken van diploma s en supplementen. Deze sjablonen kunnen gevuld worden met mergevelden

Nadere informatie

Digi Dossier - Aanmaken en koppelen scans concept_software

Digi Dossier - Aanmaken en koppelen scans concept_software In deze handleiding wordt uitgelegd op welke wijze: - het digitale dossier te benaderen is; - het digitale dosier is ingedeeld; - hoe gescande bescheiden gekoppeld kunnen worden aan een - persoon - object

Nadere informatie

Releasenote BRIStoezicht

Releasenote BRIStoezicht Releasenote BRIStoezicht 3 april 2016 Versie: 4.0.0 Voorwoord De afgelopen maanden is er hard gewerkt om verbeteringen aan te brengen in BRIStoezicht. Vanaf 4 april 2016 staat de nieuwe versie van BRIStoezicht

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR OPENBARE EN ZIEKENHUISAPOTHEKERS

INFORMATIE VOOR OPENBARE EN ZIEKENHUISAPOTHEKERS PE-ONLINE INFORMATIE VOOR OPENBARE EN ZIEKENHUISAPOTHEKERS Algemene informatie Activeren account en Inloggen U krijgt toegang tot PE-online door uw account te activeren via de volgende stappen: 1. Ga naar

Nadere informatie

www.oudergesprekplanner.nl

www.oudergesprekplanner.nl www.oudergesprekplanner.nl Eindelijk vinden wij dat de Oudergesprekplanner géén handleiding nodig heeft. Het programma spreekt vanzelf, en werkt als vanzelfsprekend. Niettemin kunnen we ons voorstellen

Nadere informatie

HANDLEIDING DMS. Handleiding DMS. Dit document is de handleiding voor het DMS (Document Management Systeem) op drie verschillende niveau s:

HANDLEIDING DMS. Handleiding DMS. Dit document is de handleiding voor het DMS (Document Management Systeem) op drie verschillende niveau s: HANDLEIDING DMS Dit document is de handleiding voor het DMS (Document Management Systeem) op drie verschillende niveau s: Gebruiker Coördinator Administrator end2end solutions pagina 1 Op het DMS van Ieper

Nadere informatie

Billing Tool. Handleiding

Billing Tool. Handleiding Billing Tool Handleiding Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Werkwijze voor de gebruiker:... 4 1.1 Inzien van facturen... 5 1.1.1 Inzien van het factuurdossier... 5 1.2 Aanmaken van facturen... 6 3. Werkwijze

Nadere informatie

Handleiding Suwinet-Inkijk Gebruikersadministratie

Handleiding Suwinet-Inkijk Gebruikersadministratie Handleiding Suwinet-Inkijk Gebruikersadministratie 8 april 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1 Gebruikersadministratie... 2 1.2 Vragen... 2 2 Inloggen en navigeren... 3 2.1 Inloggen op Suwinet-Inkijk...

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Studieloopbaancoach toolkit applicatie

Studieloopbaancoach toolkit applicatie Studieloopbaancoach toolkit applicatie December 2006 Voorblad Locatie: http://slc.wdka.nl ondersteunend aan de volgende browsers: Macintosh: Safari, Firefox PC: Internet Explorer, Firefox Contact: voor

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolplan COACH

HANDLEIDING scoolplan COACH HANDLEIDING Inhoud Hoofdmenu pagina 3 Short cut: Interne notities pagina 5 IDP overzicht pagina 7 Menu pagina 10 Interne notities pagina 12 Notities pagina 14 Volgende IDP pagina 15 Archief pagina 17 Vragen

Nadere informatie

Werkgevershandleiding

Werkgevershandleiding Inhoud Dashboard... 2 Berichten... 2 Ziekmeldingen en verzuimrapportage... 3 Ziek melden... 3 Hersteld melden of wijziging AO percentage (deelherstel)... 3 Verzuimrapportage... 4 Werknemer data... 5 Toevoegen

Nadere informatie

PLUS-manager. Module binnen epd-software FysioRoadmap FRM-N1305

PLUS-manager. Module binnen epd-software FysioRoadmap FRM-N1305 PLUS-manager Module binnen epd-software FysioRoadmap FRM-N1305 PLUS-manager Inhoud Introductie...3 1. Registratie...3 2. Het audit-traject...4 Inclusiecriteria...6 De lijsten...6 Het controleformulier...7

Nadere informatie

Refactor deellinks formuliergroepen

Refactor deellinks formuliergroepen Refactor deellinks formuliergroepen Vooraf Scorion wordt in veel verschillende omgevingen gebruikt. De termen binnen Scorion kunnen d.m.v. vertaalde teksten aangepast worden aan die specifieke omgeving.

Nadere informatie

Het twee of meer planningssysteem ziet er als volgt uit wanneer de gebruiker is ingelogged.

Het twee of meer planningssysteem ziet er als volgt uit wanneer de gebruiker is ingelogged. Twee of meer planningssysteem Het twee of meer planningssysteem ziet er als volgt uit wanneer de gebruiker is ingelogged. Inloggen Het systeem is gebaseerd op user verificatie. Hiervoor kan elke gebruiker

Nadere informatie

Offective > Projecten > Mijn projecten of Projecten

Offective > Projecten > Mijn projecten of Projecten Offective > Projecten > Mijn projecten of Projecten In het menu item mijn projecten ziet u alle projecten welke gekoppeld zijn aan de groep waarvoor u bent geautoriseerd en waarbij u opgevoerd bent als

Nadere informatie

White Paper: Gebruikers aanmaken (C4) Publicatiedatum: 09-07-09 (versie 1.0) Pagina 1 van 10 pagina s. White Paper Gebruikers aanmaken

White Paper: Gebruikers aanmaken (C4) Publicatiedatum: 09-07-09 (versie 1.0) Pagina 1 van 10 pagina s. White Paper Gebruikers aanmaken Pagina 1 van 10 pagina s. White Paper Gebruikers aanmaken 1 Pagina 2 van 10 pagina s. Inleiding Dit document is geschreven voor Centix4 beheerders en/of gebruikers die een inlogaccount willen aanmaken.

Nadere informatie

Handleiding Medewerkersagenda. PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier

Handleiding Medewerkersagenda. PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier Handleiding PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier De agenda in PlanCare 2 De agenda kent verschillende invalshoeken of benaderingswijzen. Centraal staat de Cliëntagenda waar alle afspraken en

Nadere informatie

OPTIMALISATIE RELEASE 9.1.1

OPTIMALISATIE RELEASE 9.1.1 OPTIMALISATIE RELEASE 9.1.1 9.1.1 12 mei 2015 Versie 1 Inhoud Inleiding... 3 Release 9.1.1... 3 Algemeen... 3 HDN... 7 Optimalisatie Release 9.1.1 2 Inleiding Zoals we in de laatste nieuwsbrief hebben

Nadere informatie

E-service «JMONNET» via MyminfinPro Versie 2013. Demo toegang tot e-service "JMONNET" via MyminfinPro 2013-01 versie. Date : 05/08/2013 Page 1 sur 14

E-service «JMONNET» via MyminfinPro Versie 2013. Demo toegang tot e-service JMONNET via MyminfinPro 2013-01 versie. Date : 05/08/2013 Page 1 sur 14 Demo toegang tot e-service "JMONNET" 2013-01 versie Date : 05/08/2013 Page 1 sur 14 Inleiding: Dit jaar (2013) krijgt de toepassing JMonnet een facelift. Dit zorgt voor een sterk verbeterde ergonomie en

Nadere informatie

Maak het betrouwbaar houden van het Digitaal KlantDossier mogelijk

Maak het betrouwbaar houden van het Digitaal KlantDossier mogelijk Maak het betrouwbaar houden van het Digitaal KlantDossier mogelijk Handleiding configureren correctieservice in Suwinet-Inkijk Mei 2011 1.! Digitaal klantdossier heeft alleen waarde als je erop kunt vertrouwen

Nadere informatie

RIAXION DOSSIER HANDLEIDING

RIAXION DOSSIER HANDLEIDING RIAXION DOSSIER HANDLEIDING Versie 1.0 Status: Definitief Datum: 8-3-2012 Deventer Inhoud 1. VRAGENLIJST... 3 1.1. Het maken van een vragenlijst... 4 1.2. Vragen toevoegen aan een vragenlijst... 5 1.3.

Nadere informatie

Wijzigingen Release 1.4 oktober 2010

Wijzigingen Release 1.4 oktober 2010 Wijzigingen Release 1.4 oktober 2010 Inleiding Er is met name geïnvesteerd in meer controle voor beheerders, zodat deze MWIB zelf beter kunnen beheren. De mogelijkheid om acties te verwijderen is toegevoegd,

Nadere informatie

Handleiding VSO Vragendatabank

Handleiding VSO Vragendatabank Handleiding VSO Vragendatabank Versie 1.1 5-7-2010 Rik Langerak Inhoud VSO Vragendatabank... 3 Vragen bibliotheek... 4 Vragen aanmaken... 4 Een vraag in voorvertoning bekijken... 7 Een vraag bewerken...

Nadere informatie

Handleiding Portfolio

Handleiding Portfolio Handleiding Portfolio Het maken van een Portfolio in Blackboard gaat in een 4 stappen 1. Content plaatsen (bijv. een Word document) 2. Portfolio maken 3. Leesrechten toekennen op jouw map(pen) 4. Portfolio

Nadere informatie

Preekbeurten Regelen. Eenvoudig, Efficient en Online

Preekbeurten Regelen. Eenvoudig, Efficient en Online Preekbeurten Regelen Eenvoudig, Efficient en Online Agenda Doel en voordelen webapplicatie Mogelijkheden preekafspraken Toegang webapplicatie Applicatie in algemeen Procedures & Functionaliteit Inzicht

Nadere informatie

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen Inhoud #Stap 1 Uw account activeren en inloggen... 2 #Stap 2 Een test dossier aanmaken... 3 #Stap 3 Uw overzichtspagina... 3 #Stap 4 Het Dashboard... 4 #Optie 1 Bekijken... 4 #Optie 2 Wijzigen... 5 #Optie

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Veiling

Handleiding Site to Edit Module Veiling THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Veiling

Nadere informatie

Handleiding iria. Start RIA Er zijn twee manieren om RIA te openen: ipower. iprofit MKB. iprofit (Financieel + Facturering + Relaties + Projecten)

Handleiding iria. Start RIA Er zijn twee manieren om RIA te openen: ipower. iprofit MKB. iprofit (Financieel + Facturering + Relaties + Projecten) Handleiding iria ipower iprofit MKB iprofit (Financieel + Facturering + Relaties + Projecten) iprofit (Financieel + Facturering + Relaties) iprofit (Financieel) iprofit ASP Inleiding Inventive wil haar

Nadere informatie

Om Access Online veilig te houden, gelden er vanaf 2013 aanpassingen. Deze aanpassingen maken onderdeel

Om Access Online veilig te houden, gelden er vanaf 2013 aanpassingen. Deze aanpassingen maken onderdeel Aanpassen van Access Online Beheermodule eiligheidsaanpassingen in Access Online Handleiding Access Online Aanpassen van de beheermodule November 2012 Om Access Online veilig te houden, gelden er vanaf

Nadere informatie

APICS module Gevaarlijke Goederen. Voor aangevers GG

APICS module Gevaarlijke Goederen. Voor aangevers GG APICS module Gevaarlijke Goederen Voor aangevers GG 16 mei 2014 Inhoudstafel Hoofdstuk 1: Toegang APICS loket... 3 Stap 1A: Bedrijf registreren... 4 Stap 1B: Functionaliteit aanvragen... 8 Stap 2: Toegang

Nadere informatie

Handleiding Auditmanager regulier dossier Versie 5.2 Juli 2015. HANDLEIDING Audit manager regulier dossier

Handleiding Auditmanager regulier dossier Versie 5.2 Juli 2015. HANDLEIDING Audit manager regulier dossier HANDLEIDING Audit manager regulier dossier 1 INHOUD 3 1.1 Indicatiegegevens 4 1.2 Anamnesekaart 5 1.3 Dagjournaal 5 1.4 Behandeltraject 6 1.5 Vragenlijst 6 1.6 Metingen 7 1.7 Tevredenheid 7 1.8 Tussentijdse

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Handleiding Digitaal Doorstroomdossier 1 2016-2017 1 Beste Intergrip gebruiker, Voor u ligt de handleiding voor het Digitaal doorstroomdossier. De werkwijze in het systeem wijst zoveel mogelijk voor zich.

Nadere informatie

Portfolio. Je portfolio delen met medestudenten, docenten en externen om feedback te vragen

Portfolio. Je portfolio delen met medestudenten, docenten en externen om feedback te vragen Portfolio Het portfolio kan worden ingezet voor zowel studenten als docenten. Binnen deze module is het mogelijk om een digitaal portfolio samen te stellen met tekst, afbeeldingen en videos. Het is mogelijk

Nadere informatie

5. Kleur bij de agenda Ook in de agenda kunt u nu kleur gebruiken bij de tekstvakken evaluatie en aanvulling. Dit zowel bij het overzicht:

5. Kleur bij de agenda Ook in de agenda kunt u nu kleur gebruiken bij de tekstvakken evaluatie en aanvulling. Dit zowel bij het overzicht: Update april 2019 Voorwoord Wij danken graag alle scholen, voorzieningen en individuen die suggesties hebben ingestuurd om Integrado te verbeteren. Het is dankzij deze inzendingen dat het programma kan

Nadere informatie

Handleiding werkwijze e-bestel site Smulders

Handleiding werkwijze e-bestel site Smulders Handleiding werkwijze e-bestel site Smulders - Aanmelden: Het aanmelden gebeurt door als eerste het adres in te vullen op uw microsoft internet explorer pagina. De naam van het adres is: http://www.smulders-bv.nl/

Nadere informatie

Trajectplanner BPV Praktijkopleider stagebedrijf. Doel Uitleg van de schermen en mogelijkheden van de BPV Praktijkopleider stagebedrijf binnen TP.

Trajectplanner BPV Praktijkopleider stagebedrijf. Doel Uitleg van de schermen en mogelijkheden van de BPV Praktijkopleider stagebedrijf binnen TP. Beschrijving Trajectplanner: BPV Praktijkopleider stagebedrijf Doel Uitleg van de schermen en mogelijkheden van de BPV Praktijkopleider stagebedrijf binnen TP. Voorwaarden De gebruiker heeft een rol als

Nadere informatie

Organi BVBA 2009 - Tagor 3 Web : Efficiënt invorderen & opvolgen

Organi BVBA 2009 - Tagor 3 Web : Efficiënt invorderen & opvolgen I. Inloggen in de toepassing -------------------------------------------------------------------------------------------- 3 II. Basispagina Tagor 3 Web ---------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

DR3_fons_les_09 2014_11_13 1

DR3_fons_les_09 2014_11_13 1 DR3_fons_les_09 2014_11_13 1 pad van private map sites / default / files / private als je in private map iets gaat instellen, gebeurt er iets in drupal, drupal gaat automatisch een htaccess bestand aanmaken

Nadere informatie

Aan de slag met MijnZorgnet.nl!

Aan de slag met MijnZorgnet.nl! Aan de slag met MijnZorgnet.nl! Vanaf vandaag kunt u gratis gebruik maken van MijnZorgnet.nl. Op deze nieuwe en beveiligde website kunt u gemakkelijk contact leggen met patiënten, mantelzorgers en zorgverleners.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. StUF Testplatform Versie 1.3.0

Gebruikershandleiding. StUF Testplatform Versie 1.3.0 Gebruikershandleiding StUF Testplatform Versie 1.3.0 Documentversie: 0.7 Datum 25 november 2014 Status In gebruik Inhoudsopgave 1 INLEIDING...3 2 GEBRUIK MAKEN VAN HET STUF TESTPLATFORM...4 2.1 INLOGGEN

Nadere informatie

Werkgevershandleiding voor:

Werkgevershandleiding voor: voor: Inhoud Dashboard... 3 Berichten... 3 Ziekmeldingen en verzuimrapportage... 4 Ziek melden... 4 Hersteld melden of wijziging AO percentage (deelherstel)... 4 Medewerkers ziek uit dienst... 5 Medewerkers

Nadere informatie

Econosto Webshop 2011 Documentatie

Econosto Webshop 2011 Documentatie Econosto Webshop 2011 Documentatie Econosto Webshop 1.Loginproces 1.1 Verstrekking Inlogcodes 1.1 Nieuwe gebruikers en bevoegdheden 1.2 Gebruikersinstellingen (bevoegdheden) 1.3 Inloggen 2. Bestelproces

Nadere informatie

Support website WATCH

Support website WATCH Support website WATCH Op support.watch-projectbeheer.nl is de support website van WATCH te vinden. Elke klant kan hier inloggen met zijn klantcode en wachtwoord. Figuur 1 WATCH support inlogscherm Na inloggen

Nadere informatie

Handleiding upc artbox

Handleiding upc artbox Handleiding upc artbox Doel artbox Artbox is een hulpmiddel voor het beheren van origineel artwork. Dit kunnen teksten, opgemaakte documenten, video, audio, banners, etc. zijn. Hoe werkt het Het begint

Nadere informatie

Release notes September 2017

Release notes September 2017 Release notes September 2017 ibabs Inhoud VOORWOORD 3 WIJZIGINGEN VOOR DE FUNCTIONEEL BEHEERDER 4 PRULLENBAK VOOR GEBRUIKERS 4 NOTIFICATIE BIJ WIJZIGEN MAILADRES 4 WIJZIGING IN WACHTWOORDBEHEER 5 VERWIJDEREN

Nadere informatie

Het ISD is voortdurend in ontwikkeling. Er zullen regelmatig uitbreidingen en/of wijzigingen zijn in de keuzemenu s.

Het ISD is voortdurend in ontwikkeling. Er zullen regelmatig uitbreidingen en/of wijzigingen zijn in de keuzemenu s. 1. Het Internet Schooldossier (ISD) Het Internet Schooldossier (ISD) is een beveiligde website van de Inspectie van het Onderwijs waarlangs de onderwijsinstellingen gegevens met de Inspectie kunnen uitwisselen.

Nadere informatie

Handleiding Joomla! 1.5

Handleiding Joomla! 1.5 Handleiding Joomla! 1.5 Versie :0.1 2/20 Inhoud 2. Aanmelden... 4 3. Artikelbeheer... 5 3.1 Nieuw artikel toevoegen... 5 3.2 Bestaand artikel wijzigen/verwijderen... 6 3.2.1 Front end editing... 7 4. Sectie

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

HAN video uploaden. Video materiaal plaatsen op https://video.han.nl. Service Bedrijf SZ/SUOO Onderwijs en ICT Arnhem/Nijmegen november 2013

HAN video uploaden. Video materiaal plaatsen op https://video.han.nl. Service Bedrijf SZ/SUOO Onderwijs en ICT Arnhem/Nijmegen november 2013 HAN video uploaden Video materiaal plaatsen op https://video.han.nl Service Bedrijf SZ/SUOO Onderwijs en ICT Arnhem/Nijmegen november 2013 1 Hoe kan ik een video bestand uploaden? Doel In deze handleiding

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Handboek ZooEasy Online Uitslagen

Handboek ZooEasy Online Uitslagen Handboek ZooEasy Online Uitslagen Datum: Juni 2012 Versie: 1.04 Inhoudsopgave 1. ONDERHOUD UITSLAGEN... 3 1.1. INLEIDING... 3 1.1.1. KOPPELING BASISTABELLEN... 3 1.1.2. KOPPELING ROLLEN EN AUTORISATIES...

Nadere informatie

Naschoolse opvang en gastouderbureau t Kwakersnest

Naschoolse opvang en gastouderbureau t Kwakersnest ROSA Handleiding voor de vraagouder URENREGISTRATIE U wilt de urenregistratie doen van uw opvangkind/kinderen, die BUITEN het contract vallen: Uw URL is: http://www.muldata.nl/rosa/login.php?bdf_nr=1810

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Sfeer van invloed vragenlijst

Gebruikershandleiding Sfeer van invloed vragenlijst Gebruikershandleiding Sfeer van invloed vragenlijst Talent Scanner Inhoud 1. Testlogins aanmaken... 3 1.1 Aanmelden bij het testsysteem als beheerder... 3 1.2 Aanmaken van logins voor kandidaten... 4 2.

Nadere informatie

Releasenotes VerzuimSignaal. Versie: VS In business for people.

Releasenotes VerzuimSignaal. Versie: VS In business for people. Releasenotes VerzuimSignaal Versie: VS.2.057.00 In business for people. Unit4 VerzuimSignaal Telefoon 074-2455444 Postbus 313 Fax 074-2455445 7550 AH Hengelo Internet http://www.unit4.com/nl/software/hr/unit4-verzuimsignaal

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen CURSISTEN HANDLEIDING November 2009 E-mail: bedrijfsopleidingen@lumc.nl 2009 Alle rechten voorbehouden LUMC-Bedrijfsopleidingen Behoudens de in of

Nadere informatie

Web applicatie Tolk- en vertaalaanvragen: Handleiding voor aanvragers SVBBO

Web applicatie Tolk- en vertaalaanvragen: Handleiding voor aanvragers SVBBO Eerste aanmelding Web applicatie Tolk- en vertaalaanvragen: Handleiding voor aanvragers SVBBO Datum release 24/04/2013 Versie 1.0 1. Eerste aanmelding Wanneer u als contactpersoon via het registratiesysteem

Nadere informatie

Handleiding PE online Professionals. Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting

Handleiding PE online Professionals. Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting Handleiding PE online Professionals Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoofdstuk 1 Inlog... 3 Hoofdstuk 2 Hoofdscherm... 4 Hoofdstuk 3 Mijn gegevens...

Nadere informatie

Werken met het portfolio in itslearning bij het vak CKV

Werken met het portfolio in itslearning bij het vak CKV Werken met het portfolio in itslearning bij het vak CKV In het leerplatform van itslearning zit een portfoliofunctie. Dit portfolio kan je gebruiken om jouw persoonlijke ontwikkeling te laten zien door

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement Handleiding CROW Kennisbank Contentmanagement Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels in de navigatie...

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Getting Started Guide

Getting Started Guide Getting Started Guide Basecone Getting Started Guide Startersgids versie 2.0 augustus 2012 Welkom bij Basecone! Wij zijn blij dat u heeft gekozen voor Basecone als uw document hub Met deze Getting Started

Nadere informatie

Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014. Handleiding Billingportal Telefonie

Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014. Handleiding Billingportal Telefonie Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014 Handleiding Billingportal Telefonie Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 INLOGGEN... 4 3 GESPREKSDETAILS... 5 3.1 TOTALEN... 5 3.2 DETAILS... 6 4 FACTURATIE... 7 5 MOBIEL (INDIEN

Nadere informatie