Mercedes-Benz Financial: Uw financiële partner

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mercedes-Benz Financial: Uw financiële partner"

Transcriptie

1 Mercedes-Benz Financial: Uw financiële partner Deze prospectus werd opgemaakt in de naam van de verkoper wiens gegevens hieronder vermeld staan en die optreedt in de hoedanigheid van kredietbemiddelaar. Stempel van de kredietbemiddelaar Inleiding Wat is een consumentenkrediet? Het consumentenkrediet is al geruime tijd ingeburgerd in ons dagelijkse leven. En het komt ons comfort aanzienlijk ten goede. We kunnen er immers goederen of diensten mee aanschaffen waarvoor we (nog) niet over (al) het nodige geld beschikken. Met andere woorden : een krediet zorgt voor het nodige geld om een goed te verwerven of een dienst te financieren. De kredieten voor privé-doeleinden noemen we consumentenkrediet. Het zijn kredieten voor kleinere bedragen en met een kortere terugbetalingstermijn (maximaal 10 jaar), en kredietlijnen. Ze komen aan bod in deze prospectus. Wie kan een consumentenkrediet aanvragen? Iedereen die minstens 18 jaar oud is, gedomicilieerd in België en handelt als privé-persoon kan een consumentenkrediet aanvragen. Waarvoor kan u een consumentenkrediet aanvragen? Zoals iedereen, hebt ook u projecten, verlangens of simpelweg behoeften. Maar u hebt niet noodzakelijk het nodige geld om ze te realiseren. Of u wilt liever niet uw spaargeld aanspreken. Een consumentenkrediet brengt u de oplossing voor : de aanschaf van een goed (wagen, plasmascherm, computer ) ; het betalen van een dienst (herstelling van uw wagen, aanleg van uw tuin,...) ; het hoofd te bieden aan uitgaven voor belangrijke gebeurtenissen (huwelijk, geboorte...) ; het samenstellen van een beschikbare reserve om uw inkomsten en uitgaven in evenwicht te houden.

2 Hoeveel kunt u lenen? De terugbetaling van uw consumentenkrediet mag uw budget niet uit evenwicht brengen. Praat er gerust over met uw verkoper. Hij geeft u een raming van het bedrag dat u kunt aanwenden voor uw maandelijkse terugbetaling en het bedrag dat u kunt lenen zonder gevaar voor uw budget. Hoeveel kost uw consumentenkrediet? Om de verbruiker te beschermen, heeft de wetgever een eenvormige methode uitgewerkt voor de berekening van de kostprijs van alle consumentenkredieten : het jaarlijks kostenpercentage of JKP. Dit kostenpercentage heeft als voordeel dat het de vergelijking tussen alle financiële instellingen die éénzelfde krediet aanbieden, mogelijk maakt. Het is dus een zeer nuttig middel om de reële kosten van verschillende kredieten met elkaar te vergelijken. In het kostenpercentage wordt rekening gehouden met alle bijzonderheden van het krediet : de snelheid waarmee het kapitaal wordt terugbetaald, de betaling van de interesten en de berekening van de eventuele kosten die met de toekenning en/of het beheer van het krediet verbonden zijn (bijvoorbeeld de dossierkosten). In het kader van kredietpromoties kunnen rentevoeten met voorkeurtarief aangeboden worden. Waarom een consumentenkrediet bij Mercedes-Benz Financial? Een product aangepast aan uw noden U wil niet aan uw spaargeld raken, u krijgt af te rekenen met onverwachte uitgaven, u wil een mooie kans niet laten liggen, u verwacht een belangrijke geldsom,... het doet er niet toe waarvoor u een beroep doet op een consumentenkrediet. Mercedes-Benz Financial stelt u altijd een flexibele oplossing op maat voor, aangepast aan uw budget. Een duidelijk aanbod Een krediet aanvragen, daar mag men niet licht overheen gaan. U kunt niet het risico nemen dat uw budget moet afrekenen met te hoge kosten. Wij van Mercedes-Benz Financial zijn van mening dat u in alle rust moet kunnen beslissen, met cijfers bij de hand op basis van een klaar en duidelijk aanbod. Een verkoop op afbetaling of een lening op afbetaling bijvoorbeeld, wij maken voor u altijd een simulatie die u moet helpen met kennis van zaken een beslissing te nemen. Deze simulatie bevat een cijferoverzicht van alle belangrijke elementen : het maandelijks terugbetalingsbedrag, een aflossingstabel, eventuele verzekeringspremies, enz... Aangepaste verzekeringen Als u een consumentenkrediet aangaat, kan het nuttig zijn ook een verzekering te onderschrijven tegen onverwachte financiële tegenslagen. U bent vrij deze verzekering bij Mercedes-Benz Financial of bij een andere verzekeraar af te sluiten. Mercedes-Benz Financial biedt Credit Protection voor Verkoop en Lening op afbetaling.

3 Wat dekt «Credit Protection»? Overlijden : het schuldsaldo wordt vereffend, dit is alvast een zorg minder voor uw naaste familieleden! Overlijden ten gevolge van een verkeersongeval (als bestuurder) : het schuldsaldo wordt tweemaal vereffend : - Een keer ten voordele van Mercedes-Benz Financial - Een keer ten voordele van uw nabestaanden Arbeidsongeschiktheid : bij werkonbekwaamheid van minstens 60 dagen worden de maandaflossingen ten laste genomen tot werkhervatting (uitgezonderd de laatste maandaflossing bij een balloon financiering) Totale en blijvende invaliditeit : het schuldsaldo (uitgezonderd de laatste maandaflossing bij een balloon financiering) wordt vereffend. Opgelet : als u beslist een verzekering te onderschrijven, dan is de kostprijs van de verzekering niet inbegrepen in het JKP van uw krediet. Uw consumentenkrediet in de praktijk Bij Mercedes-Benz Financial hebt u de keuze uit verschillende types consumentenkrediet. In deze prospectus maken we een onderscheid tussen de verkoop op afbetaling, de lening op afbetaling, de verkoop of de lening op afbetaling met verhoogde eindbetaling en de PLUS3 formule. Deze formules werden in een aparte brochure beschreven. U vindt ze bij uw verkoper. 1. De lening op afbetaling Met een lening op afbetaling stelt Mercedes-Benz Financial gewoonlijk een geldsom ter beschikking van de verkoper voor de verwerving van een goed of welbepaalde dienst. Een lening op afbetaling wordt gesloten voor een bepaalde duur en periodiek terugbetaald. De leningen op afbetaling met voorwerp zijn ondergebracht in verschillende groepen naargelang het voorwerp waarvoor ze bestemd zijn : Nieuwe wagens Tweedehandswagens Accessoires Andere kredieten met voorwerp. Bijzondere voorwaarden : Het geld wordt vrijgegeven na afgifte en ondertekening van het leveringsbewijs. Cijfervoorbeeld : Voorwerp Leenbedrag Looptijd Maandbedrag Totaal terug JKP te betalen Nieuwe Wagen eur ,61 eur ,48 eur 5.25 % 2. De verkoop op afbetaling.

4 Zal je voorgesteld worden voor de aankoop van een goed (auto, huishoudapparaten, meubelen ) of de levering van een dienst. Je leent enkel de noodzakelijke som. Je zal verplicht een voorschot van minimum 15 % van het bedrag van je aankoop moeten geven (persoonlijke inbreng). De rest van het bedrag wordt gefinancierd en moet terugbetaald worden door periodieke, in het algemeen maandelijkse stortingen. Het geld wordt vrijgegeven na afgifte en ondertekening van het leveringsbewijs. Cijfervoorbeeld : Voorwerp Factuurprijs Voorschot Leenbedrag Looptijd Maandbedrag Totaal terug te betalen JKP Nieuwe Wagen eur eur eur ,72 eur ,66 eur 5,25% 3. De verkoop of de lening op afbetaling met verhoogde eindbetaling (BALLOON FINANCIERING) Het gaat dus over een verkoop op afbetaling (vanaf 15% voorschot), of een lening op afbetaling (minder dan 15% voorschot), steeds met een aangepaste looptijd, en met de mogelijkheid van een gegarandeerde overnameprijs. Cijfervoorbeeld : Leenbedrag N.W eur eur eur 48 m. Restwaarde 30 % eur (30%) Voorwerp Factuurprijs Voorschot Looptijd Maandbedrag 47 x 599,78 eur Laatste Betaling 1 x 9.599,78 Totaal terug te bet ,47 eur JKP 6,25 % 4. De PLUS3 formule De PLUS3 formule is een afgeleid product van de balloon financiering en beschikbaar op een beperkt aantal modellen van voertuigen. Deze formule wordt aangeboden onder de vorm van een verkoop op afbetaling (vanaf 15% voorschot), steeds met een aangepaste looptijd, en met de mogelijkheid van een gegarandeerde overnameprijs. Deze formule bevat steeds een overnameverbintenis gebaseerd op de catalogusprijzen.

5 Te financieren bedrag, looptijd, rentevoet, terugbetaling Te financieren bedrag Het te financieren bedrag hangt af van hoeveel u nodig hebt en uw terugbetalingsmogelijkheden. Het minimum bedrag is EUR. Er is geen maximum bedrag. Het geleende bedrag wordt in één keer vrijgemaakt. Looptijd : tussen 12 en 84 maanden volgens het leenbedrag en de maximale looptijd bepaald bij wet, en onze interne normen. Leenbedrag (in euro) Maximale looptijd (in maanden) Van tot Van 2.500,01 tot 3.700,00 30 Van 3.700,01 tot 5.600,00 36 Van 5.600,01 tot 7.500,00 42 Van 7.500,01 tot ,00 48 Van ,01 tot ,00 60 Van ,01 tot ,00 84 Rentevoet De rentevoet varieert volgens het leenbedrag, de looptijd en het doel van het krediet. Hij is vast voor de hele looptijd van het krediet. Alle kosten verbonden aan het krediet (met uitzondering van de kosten voor een eventuele zekerheid zoals een waarborg en eventuele kosten door het nietnakomen van contractuele verplichtingen, zie verder) zijn inbegrepen in het JKP. Uitbetaling Zodra de nodige documenten getekend zijn, wordt het bedrag in één keer ter beschikking van de verkoper gesteld. Terugbetaling Het maandelijks terug te betalen bedrag wordt van meet af aan berekend en vastgelegd in het kredietcontract. Gedurende de hele looptijd van uw krediet blijft u hetzelfde bedrag betalen. De eerste terugbetalingsdatum wordt in principe vastgelegd op 30 dagen na de terbeschikkingstelling van het geld.

6 Niet-nakomen van contractuele verplichtingen Ondervindt u moeilijkheden bij de terugbetaling en kunt u de contractuele verplichtingen van uw consumentenkrediet niet nakomen, dan betaalt u nalatigheidsinteresten op het vervallen en niettijdig terugbetaalde kapitaal. De interesten bedragen 10 % van het contractuele JKP per dag vertraging. Daarenboven wordt een forfait van 7,50 EUR aangerekend plus de portokosten voor aanmaningsbrieven en/of ingebrekestelling (maximaal 1 per maand). De zekerheden Voor elk consumentenkrediet door Mercedes-Benz Financial toegekend zal u een zekerheid worden gevraagd. Loonoverdracht en inpandgeving van schuldvorderingen Door de loonoverdracht kan de kredietgever, in geval van betalingsachterstand, rechstreeks een deel van uw loon (binnen bepaalde wettelijke limieten) bij uw werkgever innen. Bij de loonoverdracht horen ook een inpandgeving van schuldvorderingen, overdracht van huurgelden... Hoe uw consumentenkrediet aanvragen? Uw verkoper bezorgt u alle nuttige info hieromtrent. Samen met hem bekijkt u welke oplossing het best past bij uw persoonlijke situatie. Wenst u meer te weten? Mercedes-Benz Financial is een commerciële naam van AlphaCredit, kredietgever en verzekeringsmakelaar, Ravensteinstraat 60/ Brussel RPR BTW BE Tel. 02/

Lening op afbetaling FINTRO. GAAT VER, BLIJFT DICHTBIJ.

Lening op afbetaling FINTRO. GAAT VER, BLIJFT DICHTBIJ. Lening op afbetaling FINTRO. GAAT VER, BLIJFT DICHTBIJ. Voor elke behoefte een krediet dat bij u past U plant een belangrijke aankoop of u wordt geconfronteerd met een onverwachte uitgave? En u beschikt

Nadere informatie

Autofinanciering KREDIETEN. Op weg naar de auto van uw dromen

Autofinanciering KREDIETEN. Op weg naar de auto van uw dromen Autofinanciering KREDIETEN Op weg naar de auto van uw dromen Autofinanciering Eenvoudig en efficiënt 2 Kredieten De kortste weg naar uw nieuwe wagen Denkt u aan een nieuwe wagen? Kies dan in uw kantoor

Nadere informatie

De prospectus is ter beschikking, zowel bij de kredietmakelaar als op de maatschappelijke zetel van de N.V. KREFIMA.

De prospectus is ter beschikking, zowel bij de kredietmakelaar als op de maatschappelijke zetel van de N.V. KREFIMA. PROSPECTUS CONSUMENTENKREDIET LENING OP AFBETALING Prospectusnummer: 4 01/06/2009 1. Inleiding Deze prospectus is van toepassing op leningen op afbetaling toegestaan in het kader van de Wet op het Consumentenkrediet

Nadere informatie

Consumentenkrediet. Wilfried Van Hirtum. Versie 1.06 6 januari 2010

Consumentenkrediet. Wilfried Van Hirtum. Versie 1.06 6 januari 2010 Consumentenkrediet Wilfried Van Hirtum Versie 1.06 6 januari 2010 Copyright 2010 Wilfried Van Hirtum Dit werk wordt vrij gegeven aan de gemeenschap en mag dus gekopieerd, verspreid en aangepast worden

Nadere informatie

Lening op afbetaling. kredieten

Lening op afbetaling. kredieten Lening op afbetaling kredieten Een krediet voor uw projecten, voor uw dromen Het kan al vanaf 1.250 EUR BNP Paribas Fortis vindt u altijd een Lening op afbetaling op maat van uw persoonlijke behoeften

Nadere informatie

Lening op afbetaling FINTRO. GAAT VER, BLIJFT DICHTBIJ.

Lening op afbetaling FINTRO. GAAT VER, BLIJFT DICHTBIJ. Lening op afbetaling FINTRO. GAAT VER, BLIJFT DICHTBIJ. Voor elke behoefte een krediet dat bij u past U plant een belangrijke aankoop of u wordt geconfronteerd met een onverwachte uitgave? En u beschikt

Nadere informatie

Record consumentenkredieten. De drijvende kracht achter al uw plannen

Record consumentenkredieten. De drijvende kracht achter al uw plannen Record consumentenkredieten lening op afbetaling kredietopening De drijvende kracht achter al uw plannen Prospectus Consumentenkrediet Prospectus consumentenkrediet nr. 6 van 01.06.2007 DEZE PROSPECTUS

Nadere informatie

Consumentenkrediet. Geregeld door de wet van 12 juni 1991. Prospectus nr. 9 Geldig vanaf 01 oktober 2008

Consumentenkrediet. Geregeld door de wet van 12 juni 1991. Prospectus nr. 9 Geldig vanaf 01 oktober 2008 Consumentenkrediet Geregeld door de wet van 12 juni 1991 Prospectus nr. 9 Geldig vanaf 01 oktober 2008 De rentevoeten die vermeld worden in dit prospectus gelden enkel als voorbeeld. Voor de precieze dagvoorwaarden

Nadere informatie

PROSPECTUS N 1 CONSUMENTENKREDIET

PROSPECTUS N 1 CONSUMENTENKREDIET PROSPECTUS N 1 CONSUMENTENKREDIET LENING OP AFBETALING VASTGELEGD BIJ AUTHENTIEKE AKTE LENING OP AFBETALING VAN TOEPASSING VANAF 01.06.2006 NV CREDIMO Weversstraat 6-8-10 1730 ASSE Tel. +32(0)2 454 10

Nadere informatie

JAGUAR FINANCIAL SERVICES UW FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN

JAGUAR FINANCIAL SERVICES UW FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN JAGUAR FINANCIAL SERVICES UW FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN Zowel particuliere als professionele klanten zullen een aangepaste financiering ontdekken die even goed bij u past als uw nieuwe Jaguar. Denk aan

Nadere informatie

Cetelem Maestro kaart

Cetelem Maestro kaart Wij staan voor u klaar als u meer informatie nodig heeft. Hoe kunt u ons bereiken? op www.cetelem.be op het nummer 078 15 00 90 per fax op 02 508 48 85 per e-mail aan customer@cetelem.be per post naar

Nadere informatie

Record consumentenkredieten. De drijvende kracht achter al uw plannen

Record consumentenkredieten. De drijvende kracht achter al uw plannen Record consumentenkredieten lening op afbetaling kredietopening De drijvende kracht achter al uw plannen Prospectus Consumentenkrediet Prospectus consumentenkrediet nr.8 van 15.08.2009 DEZE PROSPECTUS

Nadere informatie

Top-Hat Plus Plan. Type levensverzekering Levensverzekering van het type tak 21. Waarborgen

Top-Hat Plus Plan. Type levensverzekering Levensverzekering van het type tak 21. Waarborgen Top-Hat Plus Plan Type levensverzekering Levensverzekering van het type tak 21. Waarborgen - In geval van leven van de verzekerde op de einddatum van het contract waarborgt het contract de betaling van

Nadere informatie

Let op, geld lenen kost ook geld. Cetelem Maestro kaart. Gebruikersgids. Wij staan voor u klaar als u meer informatie nodig heeft.

Let op, geld lenen kost ook geld. Cetelem Maestro kaart. Gebruikersgids. Wij staan voor u klaar als u meer informatie nodig heeft. Wij staan voor u klaar als u meer informatie nodig heeft. Hoe kunt u ons bereiken? op www.cetelem.be op het nummer 078 15 00 90 per e-mail aan customer@cetelem.be per post naar Cetelem, Ravensteinstraat

Nadere informatie

PEUGEOT FINANCE de motor van uw dromen

PEUGEOT FINANCE de motor van uw dromen PEUGEOT FINANCE de motor van uw dromen Een Peugeot... Daar heeft u altijd al van gedroomd, maar hoe kunt u uw droom in vervulling laten gaan? Wie beter dan Peugeot Finance kan u een financieringsoplossing

Nadere informatie

Precontractuele informatie kaarten Fortis VISA en Fortis MASTERCARD

Precontractuele informatie kaarten Fortis VISA en Fortis MASTERCARD Precontractuele informatie kaarten Fortis VISA en Fortis MASTERCARD Identificatie Fortis Bank - ICS Fortis Bank nv, (Warandeberg 3, 1000 Brussel, RPR Brussel 0403.199.702, BTW BE 0403.199.702, CBFA-nr.

Nadere informatie

EUROPESE OVEREENKOMST OVER EEN VRIJWILLIGE GEDRAGSCODE BETREFFENDE VOORLICHTING IN DE PRECONTRACTUELE FASE INZAKE WONINGKREDIETEN ("DE OVEREENKOMST")

EUROPESE OVEREENKOMST OVER EEN VRIJWILLIGE GEDRAGSCODE BETREFFENDE VOORLICHTING IN DE PRECONTRACTUELE FASE INZAKE WONINGKREDIETEN (DE OVEREENKOMST) EUROPESE OVEREENKOMST OVER EEN VRIJWILLIGE GEDRAGSCODE BETREFFENDE VOORLICHTING IN DE PRECONTRACTUELE FASE INZAKE WONINGKREDIETEN ("DE OVEREENKOMST") Deze Overeenkomst is tot stand gekomen door onderhandelingen

Nadere informatie

SwingRIZIV. Denk eraan om ook voor uzelf te zorgen.

SwingRIZIV. Denk eraan om ook voor uzelf te zorgen. SwingRIZIV Denk eraan om ook voor uzelf te zorgen. U bent geneesheer, tandarts, apotheker of kinesist en u geniet het RIZIV-statuut. Jaarlijks keert het RIZIV dus een bedrag uit voor de opbouw van een

Nadere informatie

Verantwoord krediet voor de autofinanciering. Brussel, 9 januari 2013

Verantwoord krediet voor de autofinanciering. Brussel, 9 januari 2013 Verantwoord krediet voor de autofinanciering Brussel, 9 januari 2013 Overzicht 1. Autofinanciering voor particulieren in 2012 2.1 De automarkt in België 2.2 De markt van het consumentenkrediet in België

Nadere informatie

KEYHOME. Ontdek het hypothecair krediet. 05/2017/nl

KEYHOME. Ontdek het hypothecair krediet. 05/2017/nl KEYHOME Ontdek het hypothecair krediet 05/2017/nl 2 1. Het hypothecair krediet bij Keytrade Bank...3 1.1. Wie mag een hypothecair krediet aangaan?...3 1.2. Voorwerp van het krediet...3 1.3. Hoeveel kunt

Nadere informatie

Gids van het consumentenkrediet

Gids van het consumentenkrediet Beroepsvereniging van het Krediet Gids van het consumentenkrediet januari 2014 www.upc-bvk.be/kredietgids Beroepsvereniging van het Krediet Aarlenstraat 82-1040 Brussel http://www.upc-bvk.be T + 32 2 507

Nadere informatie

Gids consumentenkrediet nr. 12, geldig vanaf 01-04-2012. Consumentenkredieten

Gids consumentenkrediet nr. 12, geldig vanaf 01-04-2012. Consumentenkredieten Gids consumentenkrediet nr. 12, geldig vanaf 01-04-2012 Consumentenkredieten Heel vaak heeft men geld nodig net op het moment dat men het krapst bij kas zit. Stel: tijdens een herfststorm merkt u dat uw

Nadere informatie

Capiplan. Type levensverzekering Levensverzekering van het type tak 21 Waarborgen

Capiplan. Type levensverzekering Levensverzekering van het type tak 21 Waarborgen Capiplan Type levensverzekering Levensverzekering van het type tak 21 Waarborgen - In geval van leven van de verzekerde op de einddatum van het contract waarborgt het contract de betaling van de totale

Nadere informatie

Alle vrijheid van de wereld

Alle vrijheid van de wereld Lenen Alle vrijheid van de wereld Lenen Geld lenen is vandaag de dag heel vanzelfsprekend. Voor een auto of nieuwe caravan wordt vaak een lening afgesloten. Ook onvoorziene uitgaven zoals de vervanging

Nadere informatie

De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen!

De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! RIZIV-contract Arts en tandarts De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! 2 RIZIV-contract voor artsen en tandartsen De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! Als geconventioneerde

Nadere informatie

GIDS VAN HET CONSUMENTENKREDIET

GIDS VAN HET CONSUMENTENKREDIET GIDS VAN HET CONSUMENTENKREDIET februari 2008 www.upc-bvk.be/kredietgids Inhoud Inhoud... 2 Waarom deze gids?... 4 I. DE ROL VAN HET KREDIET... 6 Het gezichtspunt van de consument... 6 Op sociaal-economisch

Nadere informatie

De Brusselse Groene Lening

De Brusselse Groene Lening De Brusselse Groene Lening Om energiebesparende werken in zijn woning te financieren Een lening tegen 0 % interest zodat iedereen kan isoleren De Brusselse Groene Lening is een energielening met een interestvoet

Nadere informatie

U BENT EEN PROFESSIONAL? OOK DAN HEEFT OPEL FINANCE FORMULES MET 100% GEMOEDSRUST

U BENT EEN PROFESSIONAL? OOK DAN HEEFT OPEL FINANCE FORMULES MET 100% GEMOEDSRUST U BENT EEN PROFESSIONAL? OOK DAN HEEFT OPEL FINANCE FORMULES MET 100% GEMOEDSRUST U BENT EEN PROFESSIONAL? OOK DAN HEEFT OPEL FINANCE FORMULES MET 100% GEMOEDSRUST. Voor zelfstandige ondernemers en bedrijven

Nadere informatie

RIZIV-contract Kinesitherapeut en apotheker. De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen!

RIZIV-contract Kinesitherapeut en apotheker. De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! RIZIV-contract Kinesitherapeut en apotheker De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! RIZIV-contract voor apothekers en kinesitherapeuten De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend

Nadere informatie

DE BRUSSELSE GROENE LENING. Om energiebesparende werken in uw woning te financieren

DE BRUSSELSE GROENE LENING. Om energiebesparende werken in uw woning te financieren DE BRUSSELSE GROENE LENING Om energiebesparende werken in uw woning te financieren EEN LENING TEGEN 0 % INTEREST ZODAT IEDEREEN KAN ISOLEREN De Brusselse groene lening is een energielening met een interestvoet

Nadere informatie

Productwijzer Flexibel Krediet

Productwijzer Flexibel Krediet Productwijzer Flexibel Krediet Proce Voor wie is deze informatie? Deze informatie is voor als u meer wilt weten over het Flexibel Krediet. Wilt u een Flexibel Krediet aanvragen? Dan is het belangrijk om

Nadere informatie

Hypothecair krediet. Hebt u beslist om iets te kopen of om te bouwen? Beobank biedt u eenvoudige en betrouwbare hypothecaire oplossingen.

Hypothecair krediet. Hebt u beslist om iets te kopen of om te bouwen? Beobank biedt u eenvoudige en betrouwbare hypothecaire oplossingen. Hypothecair krediet Prospectus nr. 4 van toepassing vanaf 27/02/2015 Hebt u beslist om iets te kopen of om te bouwen? Beobank biedt u eenvoudige en betrouwbare hypothecaire oplossingen. Uw doel U hebt

Nadere informatie

6 ALGEMEENHEDEN 6 Wie kan een hypothecair krediet sluiten? 6 Bestemming van het hypothecair krediet 6 Welke stappen moet u ondernemen?

6 ALGEMEENHEDEN 6 Wie kan een hypothecair krediet sluiten? 6 Bestemming van het hypothecair krediet 6 Welke stappen moet u ondernemen? Sommaire 4 INLEIDING 6 ALGEMEENHEDEN 6 Wie kan een hypothecair krediet sluiten? 6 Bestemming van het hypothecair krediet 6 Welke stappen moet u ondernemen? 7 DE VERSCHILLENDE FORMULES 7 De formule met

Nadere informatie

Verzekeringen. Credit Security Plan. In geval van tegenspoed bent u beschermd! NELB NORTH EUROPE LIFE BELGIUM

Verzekeringen. Credit Security Plan. In geval van tegenspoed bent u beschermd! NELB NORTH EUROPE LIFE BELGIUM Verzekeringen Credit Security Plan In geval van tegenspoed bent u beschermd! NELB NORTH EUROPE LIFE BELGIUM De schuldsaldoverzekering Credit Security Plan biedt u de zekerheid dat uw lening op afbetaling

Nadere informatie

PROSPECTUS. PROSPECTUS nr 14. Geldig vanaf 01.01.2010

PROSPECTUS. PROSPECTUS nr 14. Geldig vanaf 01.01.2010 PROSPECTUS PROSPECTUS nr 14 Geldig vanaf 01.01.2010 Artikel 47 2 van de wet van 4 augustus 1992 op het Hypothecair Krediet en artikel 4 van het Koninklijk besluit van 5 februari 1993 houdende diverse bepalingen

Nadere informatie

ADVIES &TIPS WEETJES. Krediet en Leningen

ADVIES &TIPS WEETJES. Krediet en Leningen ADVIES WEETJES &TIPS Krediet en Leningen 1. WELKE KREDIETEN BESTAAN ER? WELKE ZIJN DE VOORDELIGSTE? Eenvoudig gesteld, zijn er drie vormen van consumentenkrediet: Een kredietopening. Dit is een bedrag

Nadere informatie

financiële infofiche Flexibel VAP Saving Plan geldig op 22 mei 2017

financiële infofiche Flexibel VAP Saving Plan geldig op 22 mei 2017 Type levensverzekering Doelgroep Contracterende partijen Waarborgen Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen, met gewaarborgde intrestvoet door de verzekeringsmaatschappij. Deze levensverzekering laat

Nadere informatie

Top-Hat Plus Plan Capiplan of Capi 23 1

Top-Hat Plus Plan Capiplan of Capi 23 1 Top-Hat Plus Plan Capiplan of Capi 23 1 INDIVIDUELE PENSIOENTOEZEGGING (tak 21) Type levensverzekering Capiplan Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet op de premies gestort in het tak 21-gedeelte

Nadere informatie

Afbetaling Aflossing Aflossingsvrije lening Beleggingskrediet BKR of Bureau Kredietregistratie Consumptief krediet Creditcard

Afbetaling Aflossing Aflossingsvrije lening Beleggingskrediet BKR of Bureau Kredietregistratie Consumptief krediet Creditcard Begrippenlijst A-Z Afbetaling Als u iets op afbetaling koopt, krijgt u uw aankoop direct mee. Vervolgens betaalt u het aankoopbedrag in termijnen terug. U wordt pas officieel eigenaar van uw aankoop zodra

Nadere informatie

VAPZ - Sociaal VAP - RIZIV

VAPZ - Sociaal VAP - RIZIV VAPZ - Sociaal VAP - RIZIV 2 VAPZ - Sociaal VAP - RIZIV Inhoud Reden bijvoegsel en invoegetreding...3 Pensioenleeftijd...3 Verdaging van de pensioenleeftijd...3 Gevolgen van de verdaging van de pensioenleeftijd...3

Nadere informatie

Prospectus van toepassing vanaf 04/11/2014.

Prospectus van toepassing vanaf 04/11/2014. Prospectus van toepassing vanaf 04/11/2014. voor : BKCP nv, Waterloolaan 16 te 1000 Brussel, FSMA 023352A, BTW BE 0402 197 731- RPR Brussel. BIC: BKCPBEBB, IBAN: BE03 1106 0000 0184 www.bkcp.be Prospectus

Nadere informatie

Investeringsanalyse. Inleiding. Inleiding. Investeringsanalyse. Investeringsanalyse. projectverantwoordelijke. Inleiding. H1: Basiskenmerken

Investeringsanalyse. Inleiding. Inleiding. Investeringsanalyse. Investeringsanalyse. projectverantwoordelijke. Inleiding. H1: Basiskenmerken Academiejaar 25-26 projectverantwoordelijke manager Academiejaar 25-26 2 .. Basiskenmerken van een investering.. Horizon.2. Inkomstenstr..3. Uitgavenstr..4. Nood actualis. Doel van een investering: vervanging

Nadere informatie

De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen!

De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! RIZIV-contract Arts en tandarts De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! 2 RIZIV-contract voor artsen en tandartsen De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! Als geconventioneerde

Nadere informatie

RIZIV-contract Arts en tandarts. De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen!

RIZIV-contract Arts en tandarts. De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! RIZIV-contract Arts en tandarts De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! RIZIV-contract voor artsen en tandartsen De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! Als geconventioneerde

Nadere informatie

BIJZONDERE VOORWAARDEN BETREFFENDE DE KASFACILITEIT I - Van kracht op 23 maart 2015

BIJZONDERE VOORWAARDEN BETREFFENDE DE KASFACILITEIT I - Van kracht op 23 maart 2015 BIJZONDERE VOORWAARDEN BETREFFENDE DE KASFACILITEIT I - Artikel 1 Terminologie De Bank : bpost bank N.V. Markiesstraat 1 bus 2-1000 Brussel, BTW BE 0456.038.471, RPR Brussel, handelend als kredietgever.

Nadere informatie

RIZIV-contract. Kinesitherapeut, apotheker, logopedist en zelfstandige verpleegkundige. De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen!

RIZIV-contract. Kinesitherapeut, apotheker, logopedist en zelfstandige verpleegkundige. De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! RIZIV-contract Kinesitherapeut, apotheker, logopedist en zelfstandige verpleegkundige De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! 2 RIZIV-contract voor apothekers, kinesitherapeuten, logopedisten

Nadere informatie

Productwijzer Flexibel Hypotheek Krediet

Productwijzer Flexibel Hypotheek Krediet Productwijzer Flexibel Hypotheek Krediet Voor wie is deze informatie? Deze informatie is voor als u meer wilt weten over het Flexibel Hypotheek Krediet. Wilt u een Flexibel Hypotheek Krediet aanvragen?

Nadere informatie

Top-Hat Plus Plan Capiplan of Capi 23 1

Top-Hat Plus Plan Capiplan of Capi 23 1 Top-Hat Plus Plan Capiplan of Capi 23 1 INDIVIDUELE PENSIOENTOEZEGGING (tak 21) Type levensverzekering Capiplan Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet op de premies gestort in het tak 21-gedeelte

Nadere informatie

S T ANDAARDINFORMATIE I N Z A K E C O N S U M P T I E F K R E DIET

S T ANDAARDINFORMATIE I N Z A K E C O N S U M P T I E F K R E DIET S T ANDAARDINFORMATIE I N Z A K E C O N S U M P T I E F K R E DIET (STANDARDISED EUROPEAN CONSUMER CREDIT INFORMATION, SECCI) 1. Identiteit en contactgegevens van de aanbieder van krediet/bemiddelaar in

Nadere informatie

financiële infofiche Flexibel VAP Saving Plan geldig op 1 januari 2017

financiële infofiche Flexibel VAP Saving Plan geldig op 1 januari 2017 Type levensverzekering Doelgroep Contracterende partijen Waarborgen Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen, met gewaarborgde intrestvoet door de verzekeringsmaatschappij. Deze levensverzekering laat

Nadere informatie

De operatie doet een voordeel van alle aard ontstaan in hoofde van de werknemer (of bedrijfsleider) die ervan geniet.

De operatie doet een voordeel van alle aard ontstaan in hoofde van de werknemer (of bedrijfsleider) die ervan geniet. CLAEYS & ENGELS Advocaten Vorstlaan 280 1160 Brussel Tel +32 2 761 46 00 Fax +32 2 761 47 00 Renteloze lening of een lening tegen verminderde rentevoet info@claeysengels.be www.claeysengels.be www.iuslaboris.com

Nadere informatie

De belangrijkste risico s verbonden aan hypothecaire leningen met kapitaalopbouw waarbij een levensverzekering wordt afgesloten, zijn de volgende:

De belangrijkste risico s verbonden aan hypothecaire leningen met kapitaalopbouw waarbij een levensverzekering wordt afgesloten, zijn de volgende: De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) en de FOD Economie waarschuwen voor formules voor hypothecaire kredieten met kapitaalopbouw waarbij een levensverzekering wordt afgesloten De FSMA

Nadere informatie

Demetris N.V. Maatschappelijke zetel : P. Bayensstraat Groot Bijgaarden Tel. 02/ Fax 02/

Demetris N.V. Maatschappelijke zetel : P. Bayensstraat Groot Bijgaarden Tel. 02/ Fax 02/ BNP PARIBAS FORTIS NV - AG INSURANCE NV (voorheen Fortis Insurance Belgium NV) Deel 2 van de prospectus HYPOTHECAIRE KREDIETEN geldig vanaf 01/11/2018 Voor de kredietaanvragen ingediend via Demetris Tarief

Nadere informatie

Gids consumentenkrediet nr. 14, geldig vanaf 01/01/2014. Consumentenkredieten

Gids consumentenkrediet nr. 14, geldig vanaf 01/01/2014. Consumentenkredieten Gids consumentenkrediet nr. 14, geldig vanaf 01/01/2014 Consumentenkredieten Heel vaak heeft men geld nodig net op het moment dat men het krapst bij kas zit. Stel: tijdens een herfststorm merkt u dat uw

Nadere informatie

Verzekeringen. Schuldsaldoverzekering. Hypotheeklening. In geval van tegenspoed bent u beschermd!

Verzekeringen. Schuldsaldoverzekering. Hypotheeklening. In geval van tegenspoed bent u beschermd! Verzekeringen Schuldsaldoverzekering Hypotheeklening In geval van tegenspoed bent u beschermd! De schuldsaldoverzekering biedt u de zekerheid dat uw hypotheeklening geheel of gedeeltelijk wordt terugbetaald

Nadere informatie

Gids consumentenkrediet nr. 15, geldig vanaf 01/04/2015. Consumentenkredieten

Gids consumentenkrediet nr. 15, geldig vanaf 01/04/2015. Consumentenkredieten Gids consumentenkrediet nr. 15, geldig vanaf 01/04/2015 Consumentenkredieten Heel vaak heeft men geld nodig net op het moment dat men het krapst bij kas zit. Stel: tijdens een herfststorm merkt u dat uw

Nadere informatie

Oefeningen Financiële wiskunde

Oefeningen Financiële wiskunde Pagina 1 van 11 Oefeningen Financiële wiskunde Hoofdstuk 1: Inleidende begrippen 1.1. Bereken het renteperunage en de rentefactor Renteperunage (i) Rentefactor (u) 4% 0,04 1,04 10% 0,1 1,1 100% 1 2 11,2/8%

Nadere informatie

6. 4 5 0,- 19.490,- 199,-/MAAND SALONKORTINGEN + PROMO PACKS + ECO-BONS TOT VOORDEEL. Er is al een CR-V City Runner vanaf

6. 4 5 0,- 19.490,- 199,-/MAAND SALONKORTINGEN + PROMO PACKS + ECO-BONS TOT VOORDEEL. Er is al een CR-V City Runner vanaf SALONCONDITIES TOT 6. 4 5 0,- VOORDEEL Er is al een CR-V City Runner vanaf 19.490,- 199,-/MAAND (catalogusprijs CR-V City Runner 2.0 i-vtec S 22.990-1.500 salonkorting* - 2.000 Eco-bon**) of 21.490 zonder

Nadere informatie

Zelfstandigen, vrije beroepers en zelfstandige bedrijfsleiders. Koop of verbouw uw vastgoed dankzij uw aanvullend pensioen. Overal in Europa!

Zelfstandigen, vrije beroepers en zelfstandige bedrijfsleiders. Koop of verbouw uw vastgoed dankzij uw aanvullend pensioen. Overal in Europa! Zelfstandigen, vrije beroepers en zelfstandige bedrijfsleiders. Koop of verbouw uw vastgoed dankzij uw aanvullend pensioen. Overal in Europa! Wilt u een nieuw huis kopen of uw huidige woning verbouwen?

Nadere informatie

LENEN, VERZEKEREN, ONDERHOUDEN, LEASEN: WE WIJZEN U GRAAG DE SLIMSTE WEG. LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD

LENEN, VERZEKEREN, ONDERHOUDEN, LEASEN: WE WIJZEN U GRAAG DE SLIMSTE WEG. LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD LENEN, VERZEKEREN, ONDERHOUDEN, LEASEN: WE WIJZEN U GRAAG DE SLIMSTE WEG. LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD SNEL WEGWIJS IN 6 VOORDELIGE FORMULES, VOOR ALLE ZEKERHEID. Een voordelige autolening? Onverwachte

Nadere informatie

Onmiddellijk onze beste rentevoet voor uw hypothecair krediet.

Onmiddellijk onze beste rentevoet voor uw hypothecair krediet. Onmiddellijk onze beste rentevoet voor uw hypothecair krediet. Prospectus nr. 01: Geldig vanaf 16.5.2017 Wilt u een bouwgrond of appartement kopen? Of uw woning renoveren? Zit u boordevol plannen maar

Nadere informatie

In geval van tegenspoed bent u beschermd!

In geval van tegenspoed bent u beschermd! Verzekeringen Credit Security Plan In geval van tegenspoed bent u beschermd! Bescherming van uzelf en uw naasten De Tak 21-schuldsaldoverzekering Credit Security Plan van North Europe Life Belgium biedt

Nadere informatie

De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen!

De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! RIZIV-contract Kinesitherapeut en apotheker De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! 2 RIZIV-contract voor apothekers en kinesitherapeuten De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend

Nadere informatie

-VOLULIFE. De groepsverzekering van de nieuwe generatie. AG Employee Benefits

-VOLULIFE. De groepsverzekering van de nieuwe generatie. AG Employee Benefits -VOLULIFE De groepsverzekering van de nieuwe generatie AG Employee Benefits -VOLULIFE Omdat elke werkgever die denkt in het belang van zijn onderneming, ook aan de toekomst van zijn medewerkers denkt.

Nadere informatie

ik zorg voor mijn klanten stars for life zorgt voor mijn pensioen

ik zorg voor mijn klanten stars for life zorgt voor mijn pensioen zelfstandigen ik zorg voor mijn klanten stars for life zorgt voor mijn pensioen stars for life het pensioenplan wat doet u met uw vrije tijd? Als zelfstandige trekt u vast een wenkbrauw op wanneer iemand

Nadere informatie

De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen!

De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! RIZIV-contract Kinesitherapeut en apotheker De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! 2 RIZIV-contract voor apothekers en kinesitherapeuten De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend

Nadere informatie

Moet ik nu leasen, renten of gewoon lenen? Wat is het verschil?

Moet ik nu leasen, renten of gewoon lenen? Wat is het verschil? Moet ik nu leasen, renten of gewoon lenen? Wat is het verschil? Leasing is een begrip dat niet meer uit onze samenleving weg te denken is. Vooral het leasen van wagens is wijdverspreid, maar ook andere

Nadere informatie

Demetris N.V. Maatschappelijke zetel : P. Bayensstraat Groot Bijgaarden Tel. 02/ Fax 02/

Demetris N.V. Maatschappelijke zetel : P. Bayensstraat Groot Bijgaarden Tel. 02/ Fax 02/ BNP PARIBAS FORTIS NV - AG INSURANCE NV (voorheen Fortis Insurance Belgium NV) Deel 2 van de prospectus HYPOTHECAIRE KREDIETEN geldig vanaf 01/04/2017 Voor de kredietaanvragen ingediend via Demetris Tarief

Nadere informatie

Deel 2 van de prospectus WOONKREDIETEN geldig vanaf 01/11/2018 Tarief B/352

Deel 2 van de prospectus WOONKREDIETEN geldig vanaf 01/11/2018 Tarief B/352 Deel 2 van de prospectus WOONKREDIETEN geldig vanaf 01/11/2018 Tarief B/352 Voorwaarden geldig vanaf 01/11/2018 De formules en producten beschreven in dit tarievenblad en in het prospectus waarvan het

Nadere informatie

PROSPECTUS Hypothecaire kredieten. PROSPECTUS nr.1 versie 04/2017 Hypotecaire kredieten 1

PROSPECTUS Hypothecaire kredieten. PROSPECTUS nr.1 versie 04/2017 Hypotecaire kredieten 1 PROSPECTUS Hypothecaire kredieten PROSPECTUS nr.1 versie 04/2017 Hypotecaire kredieten 1 INHOUDSTAFEL Prospectus Hpotecaire kredieten ABN AMRO - PROSPECTUS 1 HYPOTHECAIRE KREDIETEN 1 Inleiding 3 1. Hypothecaire

Nadere informatie

De operatie doet een voordeel van alle aard ontstaan in hoofde van de werknemer (of bedrijfsleider) die ervan geniet.

De operatie doet een voordeel van alle aard ontstaan in hoofde van de werknemer (of bedrijfsleider) die ervan geniet. Vorstlaan 280-1160 Brussel - België T +32 2 761 46 00 F +32 2 761 47 00 info@claeysengels.be Advocaten Datum: Maart 2016 Onderwerp: Renteloze lening of een lening tegen verminderde rentevoet Een werkgever

Nadere informatie

Peugeot Finance, merk van PSA Finance Belux N.V. (de lener) Sterstraat 99, 1180 Brussel Tel.: 02-370.77.11 Fax: 02-332.12.33

Peugeot Finance, merk van PSA Finance Belux N.V. (de lener) Sterstraat 99, 1180 Brussel Tel.: 02-370.77.11 Fax: 02-332.12.33 Verantwoordelijke uitgever en adverteerder: Rudy Braeckmans, Sterstraat 99, 1180 Brussel - Aansluitingsnummer CBFA 19653 - Uitgave 09/2007 www.peugeot.be Peugeot Finance, merk van PSA Finance Belux N.V.

Nadere informatie

Prospectus Hypothecair Investeringskrediet Rechtspersoon

Prospectus Hypothecair Investeringskrediet Rechtspersoon Prospectus Hypothecair Investeringskrediet Rechtspersoon EDITIE Nr. 1 - GELDIG VANAF 18 AUGUSTUS 2015 Elantis, uw specialist inzake Woonkredieten Voor welke doeleinden? De Woonkredieten van Elantis zijn

Nadere informatie

GEBRUIKERSGIDS. Laat Céline uw vertrouwen verdienen. LAAT ONS UW VERTROUWEN VERDIENEN.

GEBRUIKERSGIDS. Laat Céline uw vertrouwen verdienen. LAAT ONS UW VERTROUWEN VERDIENEN. GEBRUIKERSGIDS Laat Céline uw vertrouwen verdienen. LAAT ONS UW VERTROUWEN VERDIENEN. (1) Kredietopening van onbepaalde duur. Onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier door Buy Way Personal Finance

Nadere informatie

Fortis AG Uw verzekeringen bij uw makelaar. Autoverzekeringen. In alle zekerheid de weg op!

Fortis AG Uw verzekeringen bij uw makelaar. Autoverzekeringen. In alle zekerheid de weg op! Fortis AG Uw verzekeringen bij uw makelaar Autoverzekeringen In alle zekerheid de weg op! In onze mobiele wereld neemt de auto een belangrijke plaats in. Samen met uw familie maakt u er dan ook vaak gebruik

Nadere informatie

Gewaarborgd inkomen. professionelen. Zekerheid voor uw inkomen

Gewaarborgd inkomen. professionelen. Zekerheid voor uw inkomen Gewaarborgd inkomen professionelen Zekerheid voor uw inkomen Intro Zekerheid dankzij Gewaarborgd inkomen. Arbeidsongeschikt worden als gevolg van een ziekte of een ongeval. Het is ook financieel een zware

Nadere informatie

HET HYPOTHECAIR KREDIET VAN CREDIT FONCIER

HET HYPOTHECAIR KREDIET VAN CREDIT FONCIER PROSPECTUS N 18 Geldig vanaf 01.04.2017 Deze prospectus is onderworpen aan de beschikkingen van de Code van het economische recht HET HYPOTHECAIR KREDIET VAN CREDIT FONCIER 1 HOEDANIGHEID VAN DE KREDIETNEMER

Nadere informatie

Financiering en Diensten

Financiering en Diensten Financiering en Diensten voor particulieren DACIA EN RCI FINANCIAL SERVICES RIJPLEZIER VERZEKERD 1 n OPLOSSINGEN VOOR FINANCIERING P. 4 EASYfin Classic EASYfin Planning OPLOSSINGEN VOOR FINANCIERING Opdat

Nadere informatie

Zelfstandigen, vrije beroepers en zelfstandige bedrijfsleiders. Koop of verbouw uw vastgoed dankzij uw aanvullend pensioen. Overal in Europa 1!

Zelfstandigen, vrije beroepers en zelfstandige bedrijfsleiders. Koop of verbouw uw vastgoed dankzij uw aanvullend pensioen. Overal in Europa 1! Zelfstandigen, vrije beroepers en zelfstandige bedrijfsleiders. Koop of verbouw uw vastgoed dankzij uw aanvullend pensioen. Overal in Europa 1! Wilt u een nieuw huis kopen of uw huidige woning verbouwen?

Nadere informatie

Gebruikersgids. Buy Way is de uitgever van de bpost bank MasterCard.

Gebruikersgids. Buy Way is de uitgever van de bpost bank MasterCard. Gebruikersgids Buy Way is de uitgever van de bpost bank MasterCard. De bpost bank MasterCard is gekoppeld aan een kredietopening van onbepaalde duur, verleend door Buy Way Personal Finance nv (BTW BE 0400.282.277

Nadere informatie

Demetris N.V. Maatschappelijke zetel : P. Bayensstraat Groot Bijgaarden Tel. 02/ Fax 02/

Demetris N.V. Maatschappelijke zetel : P. Bayensstraat Groot Bijgaarden Tel. 02/ Fax 02/ BNP PARIBAS FORTIS NV - AG INSURANCE NV (voorheen Fortis Insurance Belgium NV) Deel 2 van de prospectus HYPOTHECAIRE KREDIETEN geldig vanaf 01/09/2017 Voor de kredietaanvragen ingediend via Demetris Tarief

Nadere informatie

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Economische Gemeenschap, inzonderheid op artikel 100 A,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Economische Gemeenschap, inzonderheid op artikel 100 A, RICHTLIJN VAN DE RAAD van 22 februari 1990 tot wijziging van Richtlijn 87/102/EEG betreffende de harmonisatie van de wettelijke en bestuursrechtelijke bepalingen der Lid-Staten inzake het consumentenkrediet

Nadere informatie

1 e pijler : Wettelijk pensioen. 2 e pijler : fiscaal - beroep (S)VAPZ IPT / groepsverzekering RIZIV contract

1 e pijler : Wettelijk pensioen. 2 e pijler : fiscaal - beroep (S)VAPZ IPT / groepsverzekering RIZIV contract Pensioenplanning 4 pensioenpijlers 1 e pijler : Wettelijk pensioen 2 e pijler : fiscaal - beroep (S)VAPZ IPT / groepsverzekering RIZIV contract 3 e pijler : fiscaal - privé Pensioensparen Langetermijnsparen

Nadere informatie

De Solidaire Lening voor ondernemers

De Solidaire Lening voor ondernemers De Solidaire Lening voor ondernemers Gebruiksaanwijzing voor de aanbrengers van de Solidaire Lening Deze gebruiksaanwijzing is bedoeld ter informatie van de aanbrengers, die in contact komen met het doelpubliek

Nadere informatie

GROEPSVERZEKERING. Brochure werknemer. Pension@work. Mijn werk, mijn groepsverzekering, mijn toekomst!

GROEPSVERZEKERING. Brochure werknemer. Pension@work. Mijn werk, mijn groepsverzekering, mijn toekomst! GROEPSVERZEKERING Brochure werknemer Pension@work Mijn werk, mijn groepsverzekering, mijn toekomst! 2 Gefeliciteerd! Uw werkgever biedt u de groepsverzekering Pension@work aan. Daarmee bouwt hij voor u

Nadere informatie

Gewaarborgde rentevoet. AG Safe+ Laat uw belegging veilig groeien

Gewaarborgde rentevoet. AG Safe+ Laat uw belegging veilig groeien Gewaarborgde rentevoet AG Safe+ Laat uw belegging veilig groeien Een vaste, gewaarborgde rentevoet AG Safe+ is een individuele levensverzekering (tak 21) van AG Insurance. Ze is onderworpen aan Belgisch

Nadere informatie

Pension Invest Plan. Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen. Maak vandaag werk van een goed pensioen

Pension Invest Plan. Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen. Maak vandaag werk van een goed pensioen Pension Invest Plan Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen Maak vandaag werk van een goed pensioen Pension Invest Plan - VAPZ Uw pensioenplanning snel geregeld. Met één jaarlijkse inspanning regelt

Nadere informatie

Reële jaarlijkse. Maandelijkse rente

Reële jaarlijkse. Maandelijkse rente BNP PARIBAS FORTIS NV - AG INSURANCE NV (voorheen Fortis Insurance Belgium NV) Deel 2 van de prospectus HYPOTHECAIRE KREDIETEN geldig vanaf 01/03/2018 Tarief B/347 Voorwaarden geldig vanaf 01/04/2018 De

Nadere informatie

Spaarrekening. sparen en beleggen

Spaarrekening. sparen en beleggen Spaarrekening sparen en beleggen Sparen is ontzettend belangrijk U spaart voor een specifiek doel, een geplande aankoop, om geld achter de hand te hebben of Allemaal uitstekende redenen om te sparen. Logisch

Nadere informatie

Reglement voor de toekenning van renteloze leningen. aan erkende culturele verenigingen

Reglement voor de toekenning van renteloze leningen. aan erkende culturele verenigingen Reglement voor de toekenning van renteloze leningen aan erkende culturele verenigingen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 januari 2002 Bekendgemaakt op 31 januari 2002 Artikel 1 Hoofdstuk I - Algemene

Nadere informatie

BNP PARIBAS FORTIS NV Maatschappelijke zetel : Warandeberg 3-1000 Brussel

BNP PARIBAS FORTIS NV Maatschappelijke zetel : Warandeberg 3-1000 Brussel Maatschappelijke zetel : Deel 2 van de prospectus WOONKREDIETEN geldig vanaf 01/03/2015 Tarief P/314 Voorwaarden geldig vanaf 01/10/2015 Tarieven en voorwaarden van woonkredieten van BNP Paribas Fortis

Nadere informatie

Financiële Informatiefiche voor fiscale levensverzekering

Financiële Informatiefiche voor fiscale levensverzekering Financiële Informatiefiche voor fiscale levensverzekering Geldig vanaf 6/2/2015 DL Strategy Type Levensverzekering Levensverzekering met intrestvoet gewaarborgd door de verzekeringsmaatschappij (Tak 21).

Nadere informatie

GENIETEN VAN EXCLUSIEVE VOORDELEN.

GENIETEN VAN EXCLUSIEVE VOORDELEN. GENIETEN VAN EXCLUSIEVE VOORDELEN.. U BENT GOED OMRINGD. EEN REKENING NAAR KEUZE Van een gratis betaalrekening met alle nodige basisfunctionaliteiten tot een full service betaalrekening voor actief gebruik.

Nadere informatie

Prospectus persoonlijke en sociale lening

Prospectus persoonlijke en sociale lening Prospectus persoonlijke en sociale lening 1. Algemeen In deze prospectus leest u hoe de persoonlijke en de sociale lening van Kredietbank Nederland werkt. Kredietbank Nederland is gevestigd aan de Gardeniersweg

Nadere informatie

Informatieblad DEFAM Doorlopend Krediet 1,5% en 2% [EUROPESE STANDAARDINFORMATIE INZAKE CONSUMENTENKREDIET]

Informatieblad DEFAM Doorlopend Krediet 1,5% en 2% [EUROPESE STANDAARDINFORMATIE INZAKE CONSUMENTENKREDIET] Informatieblad DEFAM Doorlopend Krediet 1,5% en 2% [EUROPESE STANDAARDINFORMATIE INZAKE CONSUMENTENKREDIET] 1. Identiteit en contactgegevens van de kredietgever Kredietgever Adres Telefoonnummer E-mailadres

Nadere informatie