Besluitenlijst College van B&W

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluitenlijst College van B&W"

Transcriptie

1 Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 19/05/2009 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Jong J. de (Wethouder), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder), aanwezig Krook K. (Wethouder), aanwezig Vos- Kroeze M. (Wethouder), niet aanwezig (afgemeld) Gewijzigd AGP Uitnodigingen gericht aan het college van burgemeester en wethouders. Uitnodigingen worden besproken AGP Concept jaarrekening 2009 en ontwerp begroting 2010 van de Gemeenschappelijke regelingen: Regiobureau Breda (overlegplatform Regio Breda) Regionale samenwerking huisvesting. Het portefeuillehoudersoverleg Algemene zaken zal op 20 mei de volgende stukken behandelen: Concept jaarrekening 2008, ontwerp begroting De stukken zijn in concept ter beoordeling ingezonden, dit alles om tegemoet te komen aan de 8 weken termijn zoals gesteld in de nota Verbonden Partijen. De kaderbrief begroting 2010 d.d. 27 maart 2009 vormt de basis voor de voorgelegde programmabegroting College stemt in met de jaarrekening Ten aanzien van de begroting 2010 zal Drimmelen verwijzen naar de afspraak in het bestuursakkoord van de VNG met het Kabinet waarin de nullijn centraal staat. In het kader van trap op - trap af zal dit ook voor de gemeentelijke regelingen moeten gelden.

2 003 09AGP jarig bestaan van het Bijenhoudersgilde St. Ambrosius Made. Zoals bij voorgaande jubilea heeft het Bijenhoudersgilde St. Ambrosius Made de gewoonte de kernen van de gemeente Drimmelen en hun inwoners een lindeboom "Tilia cordata" te schenken. Zo staan er al bomen in de kernen Made in het Gaymans plantsoen achter de St. Bernarduskerk en Hoge Zwaluwe in een grasveld aan de Poolsestraat. Voor het 295-jarig jubileum wil het Gilde later dit jaar in de kern Wagenberg en met name in de omgeving van de zandwinpunt een boom planten. Aan de gemeente Drimmelen wordt hiervoor medewerking gevraagd. 1. College stemt in met de aanplant van een "Gildeboom" in de omgeving van de zandwinpunt van Wagenberg. 2. College stemt in met de medewerking van de gemeente bij de voorbereiding van het plantgat en bij het verzorgen van een gedenkteken (houten paaltje + metalen plaatje met inscriptie) AGP Reservering Veiligheidshuis district Oosterhout. Het kabinet heeft besloten tot een landelijk dekkend netwerk van veiligheidshuizen. In het politiedistrict Oosterhout is nog geen veiligheidshuis. In de tweede helft van 2009 zal een stuurgroep een voorstel doen tot de vorming van een veiligheidshuis district Oosterhout. Men verzoekt in de begroting voor 2010 rekening te houden met een gemeentelijke bijdrage van 1,00 per inwoner. In deze notitie wordt kort ingegaan wat een veiligheidshuis inhoudt. BenW neemt kennis van de voorliggende voorstellen en heeft een aantal aanvullende vragen alvorens definitief te besluiten. 1. Vallen er ook middelen vrij op het moment dat er een Veiligheidshuis beschikbaar komt. 2. Levert aansluiting bij een bestaand Veiligheidshuis voordelen op ten opzichte van een apart Veiligheidshuis Oosterhout. 3. Hoeveel kinderen en volwassenen uit onze gemeente zullen gebruik maken van het Veiligheidshuis. Het verzoek is voorafgaand aan de behandeling van de Voorjaarsnota de vragen en antwoorden in BenW wederom te bespreken AGP Energiecertificaat voor 8 gemeentelijke gebouwen.

3 Door het opstellen van een energiecontract voor 8 gemeentelijke gebouwen heeft onze gemeente voldaan aan de wettelijke verplichting. Voor 5 gebouwen is tevens een maatwerkadvies uitgevoerd. De energiebesparingsopties uit de maatwerkadviezen worden zoveel mogelijk meegenomen bij groot onderhoud werkzaamheden aan betreffende gebouwen. Het rapport ten behoeve van het gemeentehuis is meegenomen bij de huidige ontwikkelingen rondom de huisvesting. 1. Voor kennisgeving aangenomen. 2. Ter informatie naar de Raad. 2. De energielabels aanbrengen in de gebouwen op een zichtbare locatie AGP Afvalmonitor / effectmeting Drimmelen Omdat onze gemeente streeft naar optimalisatie vand e scheiding van afval en ombuiging van de afvalstroom richting hergebruik, willen wij daartoe beschikken over betrouwbare informatie aangaande dem ate waarin nog herbruikbare componenten in het restafval aanwezig zijn en in hoeverre met de huidige inzamelsystemen de doelstelling voor bronscheiding wordt gerealiseerd. Dit alles afgezet tegen de scheidingsdoelstelling van het Landelijk afvalbeheerplan (LAP-1). Daarom voert in opdracht van onze gemeente het Bureau Milieu & Werk uit Tilburg jaarlijks twee afvalsorteeranalyses uit. Door de resultaten van deze sorteeranalyses te koppelen aan de inzamelcijfers, kunnen uitspraken worden gedaan over de effectiviteit van de gescheiden inzameling in onze gemeente. 1. College neemt kennis van het rapport Afvalmonitor / effectmeting Drimmelen Voorleggen aan de gemeenteraad conform raadsbrief. 3. Via het cluster Communicatie, in samenwerking met het cluster Milieu, een goede communicatie opzetten richting inwoners via weekblad 't Carillon AGP Ruimtelijke visie West-Brabant. 1. College neemt kennis van de toegestuurde concept-ruimtelijke Visie West-Brabant 2030 en 2. deze visie ter kennisname aanbieden aan de raad ter voorbereiding op de plenaire informatiebijeenkomst op 2 juni a.s. in Geertruidenberg AGP Ontwikkelingen regionale samenwerking.

4 Wethouder Van Meggelen meldt dat hij is benaderd door de Dijkgraaf of Drimmelen wil participeren in de belastingsamenwerking. Vooralsnog ligt het uitdienen van het contract Tilburg voor de hand. Daarna is samenwerking een optie. De afdeling Middelen wordt gevraagd dit formeel in BenW te brengen AGP Informatie griffie/raad. Voor kennisgeving aangenomen AGP Afhandeling raadsvragen. Voor kennisgeving aangenomen AGP Toekomstige projecten coördinatieteam. 26 mei 2009 van uur Presentatie EGEM 7 juli 2009 om uur Brede School Hoge Zwaluwe Half juni - eind juni: Made Oost en Haven Lage Zwaluwe AGP Externe activiteiten leden college van 28 mei tot en met 3 juni mei 2009 (J. van Meggelen) verloting appartementen Westhof in Terheijden (o.v.b.) 30 mei 2009 (burgemeester en wethouder de Jong) uitreiking prijzen jeugdbrandweer 2 juni 2009 (burgemeester en de wethouders Van Meggelen, De Jong en Vos) voorlichting regionale ruimtelijke visie te Geertruidenberg 3 juni 2009 (burgemeester, K. Krook, J. de Jong en C. Smits) afscheid Noud Bruinincx

5 020 09AGP Besluitenlijst van de vergadering van BenW d.d. 12 mei College gaat akkoord met de besluitenlijst van de vergadering van BenW d.d. 12 mei AGP Ontwerp jaarrekening 2008 van de Regeling Milieu & Afval Regio Breda (MARB). Het Dagelijks Bestuur van Milieu & Afval Regio Breda biedt uw college, bij brief van 24 april jl. ter beoordeling aan de ontwerp jaarrekening 2008 van de Regeling Milieu & Afval Regio Breda (MARB). De jaarrekening is door Deloitte Accountants gecontroleerd. De accountantsverklaring is in de ontwerp jaarrekening opgenomen. De rapportage van de bevindingen van de accountant ligt ter inzage op het secretariaat van MARB. Zij verzoeken u, overeenkomstig het bepaalde in artikel 14 van de Gemeenschappelijke Regeling en de financiële verordening van de Regeling Milieu & Afval Regio Breda, de ontwerp jaarrekening ter beoordeling voor te leggen aan de gemeenteraad en de MARB vóór 22 juni a.s. schriftelijk te berichten hoe de ontwerp jaarrekening door onze gemeenteraad is beoordeeld. In de vergadering van 24 juni a.s. dient het Algemeen Bestuur te besluiten omtrent de vaststelling van de jaarrekening College stemt in met de ontwerp jaarrekening 2008 van de Regeling Milieu & Afval Regio Breda (MARB); 2. vóór 22 juni a.s. eventuele schriftelijke bedenkingen indienen bij de MARB; 3. als leespost voorleggen aan de gemeenteraad, conform concept voorstel. Indien er bedenkingen zijn tegen de ontwerp jaarrekening 2008, deze voor 22 juni a.s. schriftelijk voorleggen aan MARB AGP Ontwerp begroting 2010 van de Regeling Milieu & Afval Regio Breda (MARB).

6 Het Dagelijks Bestuur van Milieu & Afval Regio Breda biedt uw college, bij brief van 24 april jl., ter beoordeling aan de ontwerpbegroting voor het dienstjaar 2010 van de Regeling Milieu & Afval Regio Breda (MARB). Zij verzoeken u, overeenkomstig het bepaalde in artikel 13 van de Gemeenschappelijke Regeling en artikel 4 van de financiële verordening gemeenschappelijke Regeling Milieu & Afval Regio Breda, de ontwerpbegroting 2010 ter beoordeling voor te leggen aan de gemeenteraad en de MARB vóór 22 juni aanstaande schriftelijk te berichten hoe de ontwerpbegroting door onze gemeenteraad is beoordeeld. De commentaren waarin het gevoelen van de onderscheiden gemeenteraden is vervat, worden gevoegd bij de ontwerpbegroting die ter besluitvorming aan Algemeen Bestuur wordt voorgelegd in de vergadering op 24 juni College stemt in met de ontwerpbegroting 2010 van de Regeling Milieu & Afval Regio Breda (MARB); 2. Eventuele bedenkingen vóór 22 juni a.s. schriftelijk bij de MARB indienen. Indien zij binnen de gestelde termijn geen reactie van u hebben ontvangen, gaan zij ervan uit dat u en onze gemeenteraad geen bedenkingen heeft tegen deze ontwerpbegroting. 3. Als leespost voorleggen aan de gemeenteraad, conform conceptvoorstel. Indien er bedenkingen zijn tegen de ontwerpbegroting 2010, deze voor 22 juni aanstaande schriftelijk voorleggen aan MARB AGP Buitenschoolse opvangvoorziening ten behoeve van Stichting Eskadee in de sportvoorziening (De Duinpan) van Stichting Judo Made. Stichting Judo Made en Stichting Eskadee hebben een intentieverklaring ondertekend waarbij zij een samenwerkingsverband aangaan voor buitenschoolse opvang (leeftijd van 4 tot 12 jaar) in de sportvoorziening van Stichting Judo Made. De huidige huurovereenkomst tussen Gemeente Drimmelen en Stichting Judo Made van 1 januari 1995 dient te worden aangevuld met een addendum. Middels bijgevoegd addendum kunnen beide partijen hun plannen met betrekking tot buitenschoolse opvang realiseren en samenwerking verder intensiveren. 1. College neemt kennis van intentieverklaring tussen Stichting Judo Made en Stichting Eskadee tot realisering buitenschoolse opvang in sportvoorziening Stichting Judo Made. 2. College stemt in met het addendum dat na volledige ondertekening als aanvullende bijlage wordt gehecht aan de huurovereenkomst van 1 januari AGP Beroepschrift gericht tegen het besluit waarbij ontheffing is verleend van de voorschriften van het bestemmingsplan en de bouwvergunning voor de uitbreiding van de woning Utrechtlaan 29 te Lage Zwaluwe.

7 Verweer richten aan rechtbank conform concept AGP Bezwaarschrift tegen het raadsbesluit van 3 september 2002 waarbij is besloten tot vergoeding van planschade in verband met ontwikkeling bestemmingsplan Kom Drimmelen. De raad voorstellen om het bezwaarschrift, overeenkomstig het advies van de commissie voor de bezwaarschriften, ongegrond te verklaren AGP Vestiging horecagelegenheid aan de Kerkstraat 39 te Lage Zwaluwe. 1. Het bestreden besluit intrekken. 2. Een vrijstellingsprocedure opstarten AGP Conform monumentenverordening de raad in kennis stellen van het besluit over de aanwijzing van de voormalige graanschuur gelegen Kerkdijk 19 te Hooge Zwaluwe als gemeentelijk monument. Raad middels raadsbrief in kennis stellen over aanwijzing AGP Vrijgeven presentatie leden klankbordgroep Lage Zwaluwe West. Op 11 mei 2009 heeft een bijeenkomst van de klankbordgroep plaatsgevonden. Hierbij is een presentatie gegeven, waarbij is ingegaan op de verschillen tussen het voorontwerp en het ontwerpbestemmingsplan Lage Zwaluwe - West. Vrijgeven van presentatie op de gemeentesite met bijbehorend tekstvoorstel.

8 029 09AGP Verzoek tot wijziging van het bestemmingsplan Buitengebied ten behoeve van de vormverandering en vergroting van een agrarisch bouwblok. Het college wordt voorgesteld om het bestemmingsplan Buitengebied te wijzigen betreffende een vormverandering en vergroting van een agrarisch bouwblok aan de Geraniumstraat 53 te Made. 1. Wijzigingbesluit vaststellen conform wijzigingsplan. 2. Besluit ter goedkeuring voorleggen aan het college van Gedeputeerde Staten AGP Bekendmaking toezichthouders Wet Kinderopvang. De gemeente is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de kinderopvang. De inspecties van de kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang worden uitgevoerd door GGD West-Brabant, waarbij toezichthouders worden aangewezen. De gemeente is op grond van artikel 61 van de Wet Kinderopvang verplicht om van deze aanwijzing melding te maken in een lokaal dag-, nieuws- of huis-aan-huisblad. Van de benoeming van 2 toezichthouders door de GGD zal via een bekendmaking op de website en in 't Carillon melding worden gedaan. Op grond van artikel 61 Wet Kinderopvang middels bekendmaking in 't Carillon en gemeentelijke website toezichthouders GGD West-Brabant aanwijzen als inspecteur kinderopvang AGP Plan van aanpak voor de uitvoering van de aanbevelingen uit het rekenkamerrapport Beeldverschillen. In de opinieronde van 11 december 2008 is besloten om de aanbevelingen uit het rekenkamerrapport Beeldverschillen over te nemen. Aan het college van burgemeester en wethouders is opgedragen om een plan van aanpak op te stellen voor de uitvoering van de aanbevelingen en deze binnen 6 maanden aan de raad aan te bieden. Met de peiling dient bereikt te worden dat een uitspraak gedaan wordt over het ambitieniveau van het openbaar groen. Hoe dat ambitieniveau bereikt kan worden, met welk beleid en daaraan gekoppelde inzet van middelen. In het licht van onze huidige financiële situatie stelt BenW voor om op dit moment geen definitieve keuze te maken. Maar in de afweging de uitkomsten van de begrotingsscan te betrekken zodat bij behandeling van de voorjaarsnota definitief gekozen kan worden.

9 Ten aanzien van voorliggend stuk worden de volgende opmerkingen gemaakt; verzocht wordt het stuk voor de raad hierop aan te passen: 1. In het voorstel ook de nuloptie meenemen, hetgeen betekent de huidige status quo handhaven. Dus geen financiële consequenties. 2. De raad adviseren bij de informatieve bespreking geen definitief standpunt in te nemen. Dit in het licht van onze huidige financiële situatie, definitieve keuze zal moeten plaats vinden in het licht van de begrotingsscan bij de behandeling van de voorjaarsnota AGP Inzage in kosten voor beheer en onderhoud voor civiele kunstwerken. Gezien de huidige staat van onderhoud is het eigenlijk nog dit jaar wenselijk een budget beschikbaar te stellen om het achterstallig beheer en onderhoud aan civiele kunstwerken weg te werken. Om voor de toekomst het beheer en onderhoud op peil te houden is er jaarlijks een budget noodzakelijk. Dit budget voorziet in het dagelijkse beheer en vervanging in de toekomst. Ten aanzien van voorliggend stuk worden de volgende opmerkingen gemaakt; verzocht wordt het stuk voor de raad hierop aan te passen: 1. De raad adviseren bij de informatieve bespreking geen definitief standpunt in te nemen. Dit in het licht van onze huidige financiële situatie, definitieve keuze zal moeten plaats vinden in het licht van de begrotingsscan bij de behandeling van de voorjaarsnota. 2. Bij de investeringen die voor 2009 worden voorgesteld aangeven dat hiervoor voor dit moment geen dekking is AGP Begrotingsscan gemeente Drimmelen Begrotingsscan is besproken AGP Beleidsnota parkeren.

10 In 2006 zijn parkeernormen voor onze gemeente vastgesteld. Bij klachten over een tekort aan parkeerplaatsen worden deze parkeernormen gebruikt. Doorgaans blijken de klachten terecht te zijn. Helaas is er echter maar een beperkt budget beschikbaar om nieuwe parkeerplaatsen aan te leggen. Daarom is in 2007 eenmalig extra budget aangevraagd en gekregen. Dit budget is inmiddels volledig aangewend, maar nog steeds stromen de klachten over parkeerproblemen binnen. Aanvullend budget is dus gewenst. Bovendien heeft uw raad bij de behandeling van de vorige aanvraag gevraagd om een parkeerbeleid, met een integrale aanpak. Met de aanvraag voor aanvullend budget wordt ook meteen tegemoet gekomen aan de wens voor een parkeernota. Deze parkeernota stond geagendeerd voor de informatieronde van 3 juni (waarna hij doorgeleid zou worden naar de raadsvergadering van 2 juli (kadernota)), maar het presidium heeft besloten dat deze minimaal in de opinieronde aan bod moet komen. In het licht van onze huidige financiële situatie stelt BenW voor om op dit moment geen definitieve keuze te maken. Maar in de afweging de uitkomsten van de begrotingsscan te betrekken zodat bij behandeling van de voorjaarsnota definitief gekozen kan worden. Ten aanzien van voorliggend stuk worden de volgende opmerkingen gemaakt; verzocht wordt het stuk voor de raad hierop aan te passen: 1. De raad adviseren bij de informatieve bespreking geen definitief standpunt in te nemen. Dit in het licht van onze huidige financiële situatie, definitieve keuze zal moeten plaats vinden in het licht van de begrotingsscan bij de behandeling van de voorjaarsnota. 2. Ten aanzien van het fonds bovenwijkse voorzieningen moet eerst in kaart worden gebracht welke andere toekomstige aanvragen nog verwacht moeten worden, zodat een integrale afweging kan worden gemaakt. 3. Beleidsuitspraken, waaraan geen financiële consequenties zijn verbonden, kunnen vanzelfsprekend wel toetsend aan de raad worden voorgelegd. Vastgesteld in de vergadering van B&W d.d. De Secretaris, De Burgemeester,

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 12/01/2010 Smits C. (Secretaris), niet aanwezig (afgemeld) Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Vries H. de (Loco-secretaris), aanwezig Jong J. de

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 22/02/2011 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Gurp J.H. van (Wethouder), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 20/10/2009 Smits C. (Secretaris), niet aanwezig (afgemeld) Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Jong J. de (Wethouder), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder),

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 15/06/2010 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder), aanwezig Oosterhout M.F.L.A. van (Wethouder),

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 26/05/2009 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Jong J. de (Wethouder), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 07/12/2010 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Gurp J.H. van (Wethouder), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 09/09/2008 Hennekam B (Wethouder), aanwezig Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Bakker H.T.M. (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 28/04/2009 Smits C. (Secretaris), niet aanwezig (afgemeld) Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Jong J. de (Wethouder), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder),

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 29/11/2011 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Brummen J. van (Wethouder), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 10/06/2008 Hennekam B (Wethouder), aanwezig Wortel C.M.G.H. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Bakker H.T.M. (Wethouder),

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 22/07/2008 Hennekam B (Wethouder), aanwezig Wortel C.M.G.H. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), niet aanwezig (afgemeld) Bakker H.T.M.

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 21/06/2011 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Gurp J.H. van (Wethouder), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 01/04/2014 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Oomen A.J.G. (Wethouder), aanwezig Stoop P.J.W. (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 11/09/2012 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Oomen A.J.G. (Wethouder), aanwezig Stoop P.J.W. (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 30/06/2015 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), niet aanwezig (afgemeld) Kuijpers J.B.M. (Wethouder), aanwezig Stoop P.J.W.

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 03/08/2010 Smits C. (Secretaris), niet aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Vries H. de (Loco-secretaris), aanwezig Gurp J.H. van (Wethouder),

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 20/04/2010 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Jong J. de (Wethouder), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 27/11/2012 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Oomen A.J.G. (Wethouder), aanwezig Stoop P.J.W. (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W enlijst College van B&W Locatie: B&W-kamer Vergadertijdstip: 16.01.2007 09:00 uur tot 16.01.2007 12:30 uur : Dhr. mr. C.M.G.H. Wortel Aanwezig: Dhr. drs. G.L.C.M. de Kok, Dhr. mr. C.M.G.H. Wortel, de heer

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 22/06/2010 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder), aanwezig Oosterhout M.F.L.A. van (Wethouder),

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 15/12/2015 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Kuijpers J.B.M. (Wethouder), aanwezig Stoop P.J.W. (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 13/08/2013 Smits C. (Secretaris), niet aanwezig (afgemeld) Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Oomen A.J.G. (Wethouder), aanwezig Stoop P.J.W. (Wethouder),

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 18/03/2014 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Oomen A.J.G. (Wethouder), aanwezig Stoop P.J.W. (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 13/01/2015 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Kuijpers J.B.M. (Wethouder), aanwezig Stoop P.J.W. (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 18/02/2014 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Oomen A.J.G. (Wethouder), aanwezig Stoop P.J.W. (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 17/11/2015 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Kuijpers J.B.M. (Wethouder), aanwezig Stoop P.J.W. (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 07/06/2016 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Bakker H.T.M. (Wethouder), aanwezig Kuijpers J.B.M. (Wethouder), niet

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 25/10/2011 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Gurp J.H. van (Wethouder), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder), niet

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 21/07/2009 Smits C. (Secretaris), niet aanwezig (afgemeld) Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Jong J. de (Wethouder), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder),

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 08/04/2014 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Oomen A.J.G. (Wethouder), aanwezig Stoop P.J.W. (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 01/09/2015 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Kuijpers J.B.M. (Wethouder), aanwezig Stoop P.J.W. (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 24/05/2011 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Gurp J.H. van (Wethouder), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 28/10/2008 Hennekam B (Wethouder), aanwezig Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Bakker H.T.M. (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Locatie: B&W-kamer Vergadertijdstip: 01.10.2002 09:00 uur tot 01.10.2002 12:30 uur Secretaris: Secretaris de heer mr. C.M.G.H. Wortel Aanwezig: J. Elzinga, drs.ir. F.J.M. Stoffels, de heer mr. C.M.G.H.

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W enlijst College van B&W Locatie: Kamer 2.12 Vergadertijdstip: 05.09.2006 09:00 uur tot 05.09.2006 12:30 uur : Dhr. mr. C.M.G.H. Wortel Aanwezig: Afwezig: Dhr. mr. C.M.G.H. Wortel, de heer H.T.M. Bakker,

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 03/09/2013 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Oomen A.J.G. (Wethouder), aanwezig Stoop P.J.W. (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 12/08/2008 Hennekam B (Wethouder), niet aanwezig (afgemeld) Wortel C.M.G.H. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Bakker H.T.M.

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 16/10/2012 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Oomen A.J.G. (Wethouder), aanwezig Stoop P.J.W. (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 29/03/2016 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Bakker H.T.M. (Wethouder), aanwezig Kuijpers J.B.M. (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W enlijst College van B&W Locatie: B&W-kamer Vergadertijdstip: 21.11.2006 09:00 uur tot 21.11.2006 12:30 uur Secretaris: Secretaris Dhr. mr. C.M.G.H. Wortel Aanwezig: Afwezig: Dhr. drs. G.L.C.M. de Kok,

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 02/03/2010 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Jong J. de (Wethouder), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 05/07/2016 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Bakker H.T.M. (Wethouder), aanwezig Kuijpers J.B.M. (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W enlijst College van B&W Locatie: B&W-kamer Vergadertijdstip: 24.10.2006 09:00 uur tot 24.10.2006 11:30 uur : Dhr. mr. C.M.G.H. Wortel Aanwezig: Dhr. drs. G.L.C.M. de Kok, Dhr. mr. C.M.G.H. Wortel, de heer

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 30/11/2010 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Gurp J.H. van (Wethouder), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Aan de Raad. Made, 20 mei 2008. Ontwerp begroting GROGZ 2009

Aan de Raad. Made, 20 mei 2008. Ontwerp begroting GROGZ 2009 Aan de Raad Made, 20 mei 2008 Raadsvergadering: 26 juni 2008 Nummer raadsnota: 19 Onderwerp: Ontwerp begroting GROGZ 2009 Portefeuillehouder: Bijlagen: Ter inzage: Drs. J. Krook Ambtelijke coördinatie:

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 04/11/2014 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Oomen A.J.G. (Wethouder), niet aanwezig (afgemeld) Stoop P.J.W. (Wethouder),

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W enlijst College van B&W Locatie: B&W-kamer Vergadertijdstip: 20.03.2007 09:00 uur tot 20.03.2007 11:00 uur : Dhr. mr. C.M.G.H. Wortel Aanwezig: Afwezig: Dhr. mr. C.M.G.H. Wortel, mevrouw C. van Mourik,

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 18/10/2016 Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Bakker H.T.M. (Wethouder), aanwezig Kuijpers J.B.M. (Wethouder), aanwezig Stoop P.J.W. (Wethouder),

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 17/06/2008 Hennekam B (Wethouder), aanwezig Wortel C.M.G.H. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Bakker H.T.M. (Wethouder),

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W enlijst College van B&W Locatie: B&W-kamer Vergadertijdstip: 06.02.2007 09:00 uur tot 06.02.2007 12:30 uur : Dhr. mr. C.M.G.H. Wortel Aanwezig: Dhr. drs. G.L.C.M. de Kok, Dhr. mr. C.M.G.H. Wortel, de heer

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W enlijst College van B&W Locatie: B&W-kamer Vergadertijdstip: 13.05.2003 08:30 uur tot 13.05.2003 10:00 uur Secretaris: Secretaris de heer mr. C.M.G.H. Wortel Aanwezig: J. Elzinga, drs.ir. F.J.M. Stoffels,

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 15/03/2016 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Bakker H.T.M. (Wethouder), aanwezig Kuijpers J.B.M. (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 1 nov. 2016

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 1 nov. 2016 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Dinsdag 8 november 2016 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie Burgemeester

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W enlijst College van B&W Locatie: B&W-kamer Vergadertijdstip: 02.10.2007 09:00 uur tot 02.10.2007 12:00 uur Secretaris: Secretaris Dhr. mr. C.M.G.H. Wortel Aanwezig: Dhr. drs. G.L.C.M. de Kok, Dhr. mr.

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 31/08/2010 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Gurp J.H. van (Wethouder), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W enlijst College van B&W Locatie: B&W-kamer Vergadertijdstip: 23.09.2003 09:00 uur tot 23.09.2003 12:00 uur Secretaris: Secretaris de heer mr. C.M.G.H. Wortel Aanwezig: Afwezig: J. Elzinga, drs.ir. F.J.M.

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 12/04/2016 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Bakker H.T.M. (Wethouder), aanwezig Kuijpers J.B.M. (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 25/11/2008 Hennekam B (Wethouder), aanwezig Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Krook K. (Wethouder), aanwezig Vos-

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W enlijst College van B&W Locatie: Kamer 2.12 Vergadertijdstip: 20.06.2006 09:00 uur tot 20.06.2006 11:00 uur Secretaris: Secretaris Dhr. mr. C.M.G.H. Wortel Aanwezig: Dhr. drs. G.L.C.M. de Kok, Dhr. mr.

Nadere informatie

12 februari februari 2019 Onderwerp Besluit Concept raadsvoorstel kadernota 2020 GGD West-Brabant

12 februari februari 2019 Onderwerp Besluit Concept raadsvoorstel kadernota 2020 GGD West-Brabant Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen-Chaam vergadert iedere week, meestal op dinsdag. In deze 'B&W-belicht' informeren wij u over alle openbare besluiten van 12 februari 2019

Nadere informatie

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : 1. Raadsbesluit

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : 1. Raadsbesluit Aan de Raad Made, 31 augustus 2010 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering: 23 september 2010 Nummer raadsnota: 10 Onderwerp: Oprichten woning aan de Laakdijk te Terheijden in

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W enlijst College van B&W Locatie: B&W-kamer Vergadertijdstip: 31.10.2006 09:00 uur tot 31.10.2006 12:45 uur : Dhr. mr. C.M.G.H. Wortel Aanwezig: Dhr. drs. G.L.C.M. de Kok, Dhr. mr. C.M.G.H. Wortel, de heer

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018 Aanwezig: Burgemeester: M. Pijl; wethouders: D. te, G. Besseling en J. ; secretaris:

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017 Aanwezig: Afwezig: W. van Beek, burgemeester, N. Slagter, B. Nootebos, J. Munnik en

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W enlijst College van B&W Locatie: B&W-kamer Vergadertijdstip: 10.12.2002 09:00 uur tot 10.12.2002 12:00 uur : de heer mr. C.M.G.H. Wortel Aanwezig: J. Elzinga, drs.ir. F.J.M. Stoffels, de heer mr. C.M.G.H.

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Locatie: B&W-kamer Vergadertijdstip: 22.07.2003 09:00 uur tot 22.07.2003 12:00 uur Secretaris: Secretaris de heer mr. C.M.G.H. Wortel Aanwezig: Afwezig: mevr. R. Oomen, tst. 183, drs.ir. F.J.M. Stoffels,

Nadere informatie

Aanwezig: Burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van Zeeland. Com/ raad. Nr. B&W Onderwerp

Aanwezig: Burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van Zeeland. Com/ raad. Nr. B&W Onderwerp Zaaknummer: Z - 17032684 Documentnummer: INT - 1721104 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 24 OKTOBER Aanwezig: Burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van Zeeland B&W 1.

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 19/11/2013 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Oomen A.J.G. (Wethouder), aanwezig Stoop P.J.W. (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 30/09/2014 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Oomen A.J.G. (Wethouder), niet aanwezig (afgemeld) Stoop P.J.W. (Wethouder),

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 06/04/2010 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Jong J. de (Wethouder), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 28/08/2012 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Oomen A.J.G. (Wethouder), aanwezig Stoop P.J.W. (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

raadsvoorstel en - besluit accorderen en ter vaststelling aanbieden aan raad.

raadsvoorstel en - besluit accorderen en ter vaststelling aanbieden aan raad. Besluitenlijst vergadering B&W van 29 september 2009 t.b.v. raad en pers. Najaarsnota 2009. Ter vaststelling. Najaarsnota 2009 en bijbehorend raadsvoorstel en - besluit accorderen en ter vaststelling aanbieden

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 06/01/2009 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), niet aanwezig (afgemeld) Jong J. de (Wethouder), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder),

Nadere informatie

raadsvoorstel voorstel B&W stelt de raad voor het volgende te besluiten:

raadsvoorstel voorstel B&W stelt de raad voor het volgende te besluiten: raadsvoorstel zaak/onderwerp Z-15-07182 / Vaststellen van de zienswijze op de conceptbegroting voor 2016 van de Gemeenschappelijke Regeling Kust-, Duin- en Bollenstreek (GR-KDB) portefeuillehouder J. Roeffen

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W enlijst College van B&W Locatie: B&W-kamer Vergadertijdstip: 03.04.2007 09:00 uur tot 03.04.2007 12:00 uur Secretaris: Secretaris Dhr. mr. C.M.G.H. Wortel Aanwezig: Dhr. drs. G.L.C.M. de Kok, Dhr. mr.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005)

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005) BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005) Datum besluit College: dinsdag 28 juni 2005. Nr. Ingekomen stuk van: Onderwerp: 1. Vaststellen van de besluitenlijst van de Collegevergadering van

Nadere informatie

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van 21 november 2006 nr. 47. AC Akkoord en conform vastgesteld.

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van 21 november 2006 nr. 47. AC Akkoord en conform vastgesteld. O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T van het college van GEMEENTE HOORN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van 21 november 2006 nr. 47 NNr. Onderwerp Afd. Besluit A. Besluiten uit de B&W-vergadering 1. Verzamelbesluit

Nadere informatie

OPINIERONDE 7 maart 2013. Casenr: 13.00148 Onderwerp: Aanbevelingen n.a.v. Raadsonderzoek Kafi en Rekenkamerrapport "Lage Zwaluwe West"

OPINIERONDE 7 maart 2013. Casenr: 13.00148 Onderwerp: Aanbevelingen n.a.v. Raadsonderzoek Kafi en Rekenkamerrapport Lage Zwaluwe West Aan de Raad Made, 29 januari 2013 OPINIERONDE 7 maart 2013 Agendapuntnummer: 6 Raadsvergadering 21 maart 2013 Registratienummer: 13int00406 Casenr: 13.00148 Onderwerp: Aanbevelingen n.a.v. Raadsonderzoek

Nadere informatie

V e rg ad e ri ng v an h et colleg e v an burgemeest e r en w ethouders v an de g em e ent e K a ag en

V e rg ad e ri ng v an h et colleg e v an burgemeest e r en w ethouders v an de g em e ent e K a ag en V e rg ad e ri ng v an h et colleg e v an burgemeest e r en w ethouders v an de g em e ent e K a ag en Braass e m gehouden op: 13 januari 2009, om 9.30 uur in het Gemeentehuis te Kaag en Braassem Aanwezig:

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 13/10/2009 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Jong J. de (Wethouder), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Aan de commissie Grondgebiedzaken

Aan de commissie Grondgebiedzaken CONCEPT Commissievergadering d.d. 4 juni 2002 Made, 6 mei 2002 Aan de commissie Grondgebiedzaken Agendapunt: Onderwerp: Oprichten woning op het perceel Kerkdijk 4 te Made Toelichting: Inleiding In het

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.19.0116 *B.19.0116* Landgraaf, 17 januari 2019 ONDERWERP: Ontwerp verklaring van geen bedenkingen aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

college van burgemeester en wethouders

college van burgemeester en wethouders GEMEENTE BREDA * B E S L U I T E N L I J S T * voor de vergadering van het college van burgemeester en wethouders op 01-06-2010 Aanwezig: Burgemeester Van der Velden Wethouder Arbouw Wethouder Meeuwis

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 10/02/2015 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Kuijpers J.B.M. (Wethouder), aanwezig Stoop P.J.W. (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 20/09/2016 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Bakker H.T.M. (Wethouder), aanwezig Kuijpers J.B.M. (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 17/11/2009 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Jong J. de (Wethouder), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 17 januari Vastgesteld d.d.

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 17 januari Vastgesteld d.d. CONCEPT Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 17 januari 2017 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, de secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 9 MEI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 9 MEI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 9 MEI 2017 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Jack Begijn, wethouder Zijn afwezig: De heer Jan Lonink, burgemeester De heer Cees Liefting,

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: openbare besluitenlijst college 23 mei 2017

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: openbare besluitenlijst college 23 mei 2017 Zaaknummer: 00512630 openbare besluitenlijst college 23 mei 2017 Collegevoorstel Inleiding De openbare besluitenlijst van 23 mei 2017 treft u bijgaand aan. Voorgenomen besluit Het voorstel is om bijgaand

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 10/01/2012 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Brummen J. van (Wethouder), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 8 december Vastgesteld d.d.

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 8 december Vastgesteld d.d. CONCEPT Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 8 december 2015 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, de secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina

Nadere informatie

VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015

VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015 VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015 Aanwezig: burgemeester Hans Janssen, wethouders Ina Batenburg, Sjef Verhoeven en Peter Smit en gemeentesecretaris Ineke Depmann BESPREEKPUNTEN Vaststelling

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Z/19/222563 Bedrijfsvoering/HJIB/ Bestuurssecretariaat Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 8 januari 2019. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W- vergadering wordt in de eerstvolgende

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 12/11/2013 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Oomen A.J.G. (Wethouder), aanwezig Stoop P.J.W. (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W enlijst College van B&W Locatie: B&W-kamer Vergadertijdstip: 28.02.2006 09:00 uur tot 28.02.2006 12:30 uur : de heer mr. C.M.G.H. Wortel Aanwezig: Dhr. drs. G.L.C.M. de Kok, de heer mr. C.M.G.H. Wortel,

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Aanwezig: Burgemeester, wethouders A.M. Henisch-Hulsman,, J. Joon, secretaris J.J.L. Heerkens 2. ADV/G/16/01497 Z/G/15/25151 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 2 februari

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 19 mei 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA) Dhr.

Nadere informatie

5 december Locoburgemeester A.P.M. van Swam;Gemeentesecretaris P.G. Arissen;Wethouder S.A.M. Bos;Wethouder A.H.M. de Vree;Wethouder T.P.M.

5 december Locoburgemeester A.P.M. van Swam;Gemeentesecretaris P.G. Arissen;Wethouder S.A.M. Bos;Wethouder A.H.M. de Vree;Wethouder T.P.M. LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN WEST MAAS EN WAAL 5 december 2017 Status Openbaar Voorzitter Aanwezig Definitief Ja Locoburgemeester ;Gemeentesecretaris

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 19 APRIL 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 19 APRIL 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 19 APRIL 2016 Aanwezig: M. Goldschmeding, burgemeester, N. Slagter, B. Nootebos, H. Flierman en

Nadere informatie

Raadsvoorstel Registratienr: [ 38024] Onderwerp Conceptbegroting Gemeenschappelijke Regeling Belastingsamenwerking West-Brabant

Raadsvoorstel Registratienr: [ 38024] Onderwerp Conceptbegroting Gemeenschappelijke Regeling Belastingsamenwerking West-Brabant Agendapuntnummer: Aantal bijlagen: -- Onderwerp Conceptbegroting Gemeenschappelijke Regeling Belastingsamenwerking West-Brabant Voorgesteld besluit 1. Aan het Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke

Nadere informatie