MPEG4. Moving Pictures Experts Group

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MPEG4. Moving Pictures Experts Group"

Transcriptie

1 MPEG4 Moving Pictures Experts Group G. Van Soest Waarschuwing De auteur is niet verantwoordelijk voor het gebruik van de software waar in de tekst naar verwezen wordt. Bij het illegaal gebruik van software, onder copyright, begaat u een misdrijf en overtreedt u de wetten op auteursrechten. De auteur heeft in geen enkel geval de bedoeling om software-piraterij te promoten. De bedoeling van dit document is begrenst tot de videobewerking van thuisgemaakte filmpjes. Introductie MPEG4 is een formaat dat door Moving Pictures Experts Group als een standaard voor video en audiocompressie werd geïntroduceerd. Met een MPEG4 CODEC (COder/DECoder) kan je uw zelfgemaakte videofilm coderen in een formaat dat vele malen kleiner is dan het origineel en met het behoud van een aanvaardbare kwaliteit. Ook DVD s waar geen copyright op berust kan je, met toepassing van speciale technieken, omzetten naar het MPEG4 formaat. Eenmaal uw videofilm in dat formaat gecodeerd kan het op uw harde schijf blijven staan ofwel kan je het op een gewone CD-R branden om nadien via een MPEG4 player weer te geven op uw PC of TV. Een vaak voorkomend probleem bij het converteren van het ene naar het andere videoformaat is dat de videoinformatie van de bron en het doelbestand niet overeenkomen. In vele gevallen gaat dit gepaard met vervormingen. Met de Codec, die we zullen beschrijven, ga je zien dat het omzetten van uw bronbestand naar het MPEG4 formaat vrij vlot verloopt maar wel heel veel tijd vraagt. Benodigdheden PC met Windows 95/98 of Windows NT4.0/ Windows2000 Alle processorkracht die je maar bezit! Het kan nooit genoeg zijn. Voor MPEG output heb je nog enkele plugins nodig namelijk: LSX-MPEG 1.0 plugin Panasonic Premiere 2.01 of 2.1+ plugin bbmpeg (enkel voor video, geen audio) FlaskMPEG De FlaskMPEG Encoder zet MPEG2 en MPEG1 video stromen om in een ander formaat, waarbij een maximale kwaliteit nagestreefd wordt. FlaskMPEG maakt gebruik van plugin s en ondersteunt daardoor verscheidene output formaten waardoor het programma meer flexibel wordt. Hoe bereik je een behoorlijke kwaliteit? Een welgekend probleem bij het converteren van het ene videoformaat naar het andere is dat de bron en het doel niet dezelfde framegrootte hebben. De FlaskMPEG schakelt de output van de MPEG2 decoder direct in de juiste stand en we verkrijgen converties van hoge kwaliteit die met een andere methode moeilijk te evenaren zijn. De MPEG2 en MPEG1 decoder is gebaseerd op de MSSG(MPEG Software Simulation Group).

2 Algemene Procedure FlaskMPEG is gecompresseerd in een self-extracting executable dat de inhoud van het programma ontplooit in uw gewenste folder. Een plugin installeer je door die in de programma folder te copiëren en er daarna een andere naam aan te geven. Zorg er evenwel voor dat de naam er bijvoorbeeld zo uitziet: <Naam.cm.flask> Het moet eindigen op *.cm.flask (staat voor Computer Module voor Flask). Wanneer FlaskMPEG opstart worden alle beschikbare en correct geïnstalleerde pluins gedetecteerd en op een lijst geplaatst in de select output format menu. Een verkeerd geïnstalleerde plugin zal niet gedetecteerd worden bij het opstarten. Specifieke installatie voor LSX-MPEG Deze plugin zorgt ervoor dat FlaskMPEG MPEG1 en MPEG2 files kan genereren. Je moet echter over Adobe Premiere te beschikken om deze plugin te installeren. 1. Maak een folder voor het programma en plaats er het programma in. 2. Installeer de LSX-MPEG plugin en schrijf op waar Premiere s pluginfolder zich bevind. 3. Wanneer het installeren voorbij is, moet je de plugin copiëren in de FlaskMPEG.exe folder. De originele naam van de plugin gelijkt op <cm-lsx.prm> maar dat kan verschillen tussen de versies. 4. Als je met succes de plugin hebt gecopiëerd in de FlaskMPEG folder moet je nog de naam aan passen in : lsxmpeg.cm.flask 5. Dat was het. Het programma zal nu de plugin zonder problemen detecteren. Waarschuwing De originele FlaskMPEG encoder bevat geen LSX plugin omdat dit een commercieel product is. Als je een decoder ontvangt waar die plugin wel inzit dan heb je geen origineel product. AVI output en bbmpeg worden door de originele FlaskMPEG ondersteund. Het gebruik van FlaskMPEG Om een file te converteren moet je eerst deze file openen met File>Open file voor de bewerkingen die op een file gebaseerd zijn of File>Open DVD voor het werken met een DVD structuur.

3 Klik op de tracks waar je wilt mee werken. een optie van FlaskMPEG is de file met de DVD mode. Als je op je harde schijf ergens een DVD structuur hebt of een zelfgemaakte DVD, dan kan FlaskMPEG deze ontdekken. Het gebruik is eenvoudig. Open de eerste file van een DVD titel. (Diegene met de naam zoals vts_xx_1.vob en FlaskMPEG zal alle onderliggende files ontdekken. Je ziet vervolgens een rapport zoals hieronder: Als je probeert een andere file te openen dan vts_xx_1.vob dan geraak je niet in DVD mode omdat DVD informatie gedeeld wordt tussen alle vob files. Dus als je niet de eerste in de titel neemt kan je je verwachten aan een vreemd gedrag of het vastlopen van het programma, flitsen enz... DVD operation mode Wanneer FlaskMPEG werkt in DVD mode heb je dus een DVD structuur nodig met alle files(*.ifo en.vob files). Iedere *.ifo file in een DVD structuur vertegenwoordigt een DVD titel. In FlaskMPEG open je een DVD titel met de *.ifo file. Zo, kies een *.ifo file en FlaskMPEG zal de inhoud ontleden en zoeken naar de linken, audio en onderverdelingen. Als alles goed verloopt krijg je volgende te zien:

4 De tijdsduur in DVD titles geeft u een idee van het materiaal waarin je geïnteresseerd bent. Titels die meermaals voorkomen wijzen op het feit dat er vertakkingen bestaan. Selecteer ook alle DVD subvideo s en audio stromen of anders deselecteer ze. Na het openen van een file is het aangewezen om te zien als alles op zijn plaats staat. Maak gebruik van de FlaskMPEG player. De FlaskMPEG player Je kan ten alle tijde de player gebruiken alhoewel die eigenlijk twee doeleinden heeft. Je kan die input video bekijken vooraleer die te coderen, alsook het corrigeren van de afmetingen, cropping, brievenbus mode en aspect ratio. De convertie start vanaf het punt waar je de player slider op geplaatst hebt. Configuratie opties Open de dialoog box om de configuratie in te stellen. (Options>Global project options). Het venster is verdeeld in een reeks van tabs: video, audio, post processing, files and general. Hierna volgt wat meer uitleg: VIDEO TAB Laten we eens de opties bekijken. Frame size: dit is de finale resolutie van de gecompileerde video. De getallen moeten een veel voud van 16 zijn omdat de video codecs dat vereisen. Indien je MPEG voor VIDEO CD wil compileren gebruik dan een resolutie van 352x288 en 25 fps(pal). Time Base: deze is de framerate van de gecompileerde video. De framerate wordt gedetecteerd op de input stream. Je kan evenwel altijd een andere framerate instellen maar dat impliceert een framerate conversie. Deinterlace video: als uw bron interlaced is kun je de video-deînterlacer gebruiken. De deïnterlacer onderzoekt de video en probeert de beelden te converteren in een progressieve video zonder vervorming. Het gebruik ervan maakt uw conversie zeer langzaam en is niet altijd doeltreffend.

5 De video deïnterlacer analiseert de beweging in de video. Het maakt interpolaties om vervorming te voorkomen. In stille zones wordt de volle resolutie behouden. Je kan de gevoeligheid van het deïnterlacen afstellen op een waarde van 0 tot 255. Hoe lager de waarde, hoe gevoeliger. AUDIO TAB Direct Stream Copy: In deze mode wordt de door u geselecteerde track gecopiëerd naar de file Output files. De streams die ondersteund worden zijn MPEG1 audio en Dolby Digital AC3. Als ge de video en audio multiplexed zou het resultaat synchroon moeten verlopen. Decode audio: Dit is de standaard instelling. Enkel AC3 audio wordt op dit ogenblik ondersteund. De audio wordt gedecodeerd en multiplexed met de video zonder bijkomende stappen. Hiet kan je een selectie maken van de sample rate voor audio. Als je Same as input klikt dan blijft de sample rate ongewijzigd. Indien je VideoCD wilt maken moet uw sample rate 44100Hz zijn en als je DVD streams gebruikt is dit 48000Hz. Don t process audio: Audio wordt niet gewijzigd. Er wordt enkel een videostream gemaakt.

6 POST PROCESSING Resizing quality options: Bied je verscheidene mogelijkheden om de beoogde kwaliteit en snel heid in te stellen. De HQ bicubec levert de hoogste kwaliteit maar is ook het traagst. Het is ten zeerste aan te raden om keep aspect ratio te behouden. Het beste dat je kan doen is alle filters eens te gebrui ken en zien welke effecten ze veroorzaken en zo te zien welke het meest voldoet aan je behoef ten. Letterbox, cropping en aspect opties: Aspect ratio aanzetten wil zeggen dat FlaskMPEG het beeld altijd correct in 4:3 formaat weergeeft. Met cropping en letterboxing kan je het beeldformaat wijzigen.

7 Files Tab Output files: Hier kan je de output files selecteren General Tab Compiling time: Selecterr de compile whome file om de ganse videostroom van het begin tot het einde te compileren. Compile file is echter niet frame accuraat. Dit wil zeggen dat er enkele frames verloren gaan op het einde van de compilatie.

8 Indien je echter een accurate job wil dan moet je manueel de tijd in seconden ofwel het aantal frames invullen. Na dat je de tijd hebt ingevuld zal het programma automatisch het overeenkomstig aantal frames weergeven.. Search size: Duid hier aan hoevell kb dat je wil dat FlaskMPEG nodig heeft om audio en videostromen te zoeken. Indien de audio track dat je wil ontbreekt vergroot het aantal kb. OUTPUT PAD Het output pad is een gebruiksvriendelijke tool dat je toelaat om uw beeldafmetingen in te stellen en et bekijken. Om de settings te begrijpen kijk hieronder naar het pad dat de video volgt binnen FlaskMPEG. VIDEO OUTPUT - RESIZER - CROPPING - LETTERBOXING Om de cropping te activeren tikt men de checlbox aan en om letterbox te activeren tikt men letterbox.het beeld dat u verandert is het beeld van de output. Het cropped beeld is altijd kleiner dan het oorspronkelijke. Om de grootte van het output beeld te veranderen moet men de Output Size gebruiken. Letterbox is gewoon de grootte van de zwarte delen links en rechts, boven en onder van het beeld dat je kan instellen. Ook de plaatsing van het beeld kan gewijzigd worden met offset. Instellingen van de OUTPUT Hoe moet men de output plugins instellen? AVI Output FlaskMPEG heeft een AVI output plugin dat gebruik wordt om AVI files te maken van MPEG files. De basis procedure bestaat erin om een geschikte codec te selecteren uit de output format configuratie dialoog. Op dit ogenblik vertoont de AVI output van FlaskMPEG nog enkele onvolmaaktheden maar het werkt. MPEG Output FlaskMPEG MPEG output wordt verkregen dankzij de bbmpeg plugin. Deze plugin kan voor een MPEG1, MPEG2, VCD en SVCD zorgen en laat aan de gebruiker verschillende instellingen toe. Het is een graties codec maar ietwat langzaam.

Converteren van video s

Converteren van video s Converteren van video s Mario Somers Juni 0 In de huidige maatschappij volstaat het niet meer om een videofilm op DV of tape te plaatsen om uit te wisselen met anderen. De evolutie van internet, streaming

Nadere informatie

DVD s maken met Adobe Premiere Encore

DVD s maken met Adobe Premiere Encore DVD s maken met Adobe Premiere Encore In dit hoofdstukje bekijken we hoe je snel een DVD maakt van een film die is gemonteerd in Adobe Premiere Pro. Voor het aanmaken van het menu gebruiken we even Adobe

Nadere informatie

adobe Premiére Pro CC?

adobe Premiére Pro CC? Hoe maak je een stopmotion in adobe Premiére Pro CC? MULTIMEDIATECHNOLOGIE OPDRACHT TECHNIEK Academiejaar 2013-2014 Studente: Stefanie Rondelez, 1 GMB Lector: Mevr. Ann Audenaert INHOUDSTAFEL --> Stap

Nadere informatie

Verkleinen- en uploaden van beelden

Verkleinen- en uploaden van beelden Verkleinen- en uploaden van beelden Deze handleiding is opgebouwd rond eenvoudig te gebruiken programma s die verkrijgbaar zijn in het Nederlands en te installeren zijn onder Windows XP, Vista en Windows

Nadere informatie

HANDLEIDING DVD REBUILDER

HANDLEIDING DVD REBUILDER HANDLEIDING DVD REBUILDER Na de succesvolle installatie van DVD Rebuilder waarin we ook reeds het Work path en Destination map(pen) hebben ingesteld wordt het tijd om de configuratie van DVD Rebuilder

Nadere informatie

EXPORTEREN UIT FINAL CUT

EXPORTEREN UIT FINAL CUT EXPORTEREN UIT FINAL CUT vanuit FCE/FCP naar DVD of YouTube (Gebaseerd op Izzy Video en Lynda.com) WORKFLOW - FINAL CUT EXPRESS Maak altijd een full-size ongecomprimeerde versie van de film aan (QuickTime

Nadere informatie

Inventus Software. Antum Secured Mail / Message System. Gebruikershandleiding

Inventus Software. Antum Secured Mail / Message System. Gebruikershandleiding Inventus Software Antum Secured Mail / Message System Gebruikershandleiding 1 Hoe begin ik? 3 2 Wat is er zoal aanwezig in het hoofdprogramma? 3 3 Hoe decoder ik e-mails of tekstberichten? 4 3.1 Decoderen

Nadere informatie

DVD Shrink. www.jritservice.nl Voor meer vragen en uitleg zie onderdeel jritservice

DVD Shrink. www.jritservice.nl Voor meer vragen en uitleg zie onderdeel jritservice DVD Shrink www.jritservice.nl Voor meer vragen en uitleg zie onderdeel jritservice . Inhoudsopgave. INHOUDSOPGAVE. DISCLAIMER 3. HOOFDSCHERM EN TIPS 4. DE KOPIËREN DVD OPENEN EN ANALYSEREN 4. EEN DVD IN

Nadere informatie

Handleiding EasyCap Video adapter:

Handleiding EasyCap Video adapter: Handleiding EasyCap Video adapter: Gefeliciteerd met uw aankoop! U kunt nu al uw oude video banden digitaal opslaan en bewerken. De EasyCAP Video adapter kan hoge kwaliteit video beelden en audio geluid

Nadere informatie

Installatie Handleiding. Twan Wintjes

Installatie Handleiding. Twan Wintjes Installatie Handleiding voor AVCHDCoder Twan Wintjes 1 Hoofdstuk 1: Installatie... 3 1.1: Installeer AVCHDCoder... 3 1.2: Installeer ffdshow, Avisynth en Haali Media Splitter... 3 1.3: Ffdshow configureren...

Nadere informatie

Nero Express. Nero Express openen: N-1

Nero Express. Nero Express openen: N-1 Nero Express Inleiding Welkom bij de populairste brandsoftware die momenteel op de markt is Nero Express. Met Nero Express kunt u uw favoriete muziek samenstellen of uw vcd een gebruikersvriendelijke interface

Nadere informatie

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Met bandje vraagt veel minder rekenkracht van de PC (Zowel in DV=Avials HD= MPEG2). HDV1=1280x720p HDV2=1440x1080i. Een bandje moet vanaf de camera via Firewire(ook

Nadere informatie

MKV bestanden met ondertiteling converteren naar dvd formaat

MKV bestanden met ondertiteling converteren naar dvd formaat MKV bestanden met ondertiteling converteren naar dvd formaat Even wat anders nu. Steeds vaker kom ik bestanden in het MKV formaat. Dat is een Matroska multimedia containerformaat, wat zoveel wil zeggen

Nadere informatie

Fast Stone. FastStone Image Viewer

Fast Stone. FastStone Image Viewer Fast Stone FastStone Image Viewer FastStone Image Viewer is een zeer gebruikersvriendelijk en overzichtelijk programma om foto's te bekijken, beheren en snel te bewerken. Een van de beste programma's in

Nadere informatie

Het handboek van K3b. Deze documentatie is geconverteerd uit de pagina in de KDE UserBase K3b. Vertaler/Nalezer: Freek de Kruijf

Het handboek van K3b. Deze documentatie is geconverteerd uit de pagina in de KDE UserBase K3b. Vertaler/Nalezer: Freek de Kruijf Deze documentatie is geconverteerd uit de pagina in de KDE UserBase K3b. Vertaler/Nalezer: Freek de Kruijf 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 5 2 Voorinstellingen 6 3 Gebruikersinterface configureren 7 4 De internals

Nadere informatie

Reader Opslag videodata

Reader Opslag videodata Reader Opslag videodata 1. Inleiding: Bij het opslaan van bestanden op de verschillende vormen van digitale opslagmedia, moet je met de volgende aspecten rekening houden: Waar ga je het bestand voor gebruiken?

Nadere informatie

Nederlands Italiano Español

Nederlands Italiano Español Nederlands Italiano Español Installatie Download Manager Aansluiten op uw PC Opmerking: u moet over de rechten van systeembeheerder beschikken om het programma onder Windows 2000 en XP te installeren.

Nadere informatie

Informatica Smartschool en Wink. Handleiding 1/10

Informatica Smartschool en Wink. Handleiding 1/10 Handleiding 1/10 Wat is Wink? Wink is gratis software waarmee je presentaties en handleidingen kan maken. Een Winkpresentatie kan een stappenplan zijn over hoe je bepaalde software moet gebruiken. De auteur

Nadere informatie

We geven hier weer waar u wat vindt op de CD, voor het gebruik thuis.

We geven hier weer waar u wat vindt op de CD, voor het gebruik thuis. PC-Radio Express thuis Bij veel PC-Radio gebruikers bestaat de wens om ook thuis met het systeem aan de slag te gaan. Het is prettig als de databank eens geraadpleegd kan worden, bijvoorbeeld om te controleren

Nadere informatie

ASSUSOFT DECRYPTOR INSTALLATIE ASSUSOFT N.V. TEL:

ASSUSOFT DECRYPTOR INSTALLATIE ASSUSOFT N.V. TEL: ASSUSOFT DECRYPTOR INSTALLATIE ASSUSOFT N.V. TEL: +32-15-69.04.14 Installatie 1 TABLE OF CONTENTS 1. Installatie... 2 1.1 Vereisten... 2 1.2 Downloadlocatie... 2 1.3 Installatie... 2 2. Activering... 3

Nadere informatie

Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool

Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool Versie 1.3.15.0 Bladzijde 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie:... 3 Systeemeisen:... 4 Installeren op een SX100:... 5 De Werking:... 6 Scannen van

Nadere informatie

Mijn Dreambox Als Multimedia Center

Mijn Dreambox Als Multimedia Center Mijn Dreambox Als Multimedia Center Een uitgebreide handleiding over hoe maak ik van mijn dreambox een multi media center. Dus we gaan ervan uit dat je jou dreambox wil gaan gebruiken voor de volgende

Nadere informatie

Acer edatasecurity Management

Acer edatasecurity Management 1 Acer edatasecurity Management Acer edatasecurity Management maakt gebruik van de meest geavanceerde cryptografische technologieën en biedt gebruikers van Acer-pc s hierdoor een hogere gegevensbeveiliging

Nadere informatie

Optika Zwijndrecht november 2010

Optika Zwijndrecht november 2010 Optika Zwijndrecht november 2010 1 Wat gebeurt er met Digitale Foto s? : Foto s worden getoond in de club (Prima) Enkele worden geprint voor tentoonstelling (Prima) Men kan ze enkel met PC herbebijken

Nadere informatie

Het handboek van K3b

Het handboek van K3b Deze documentatie is geconverteerd uit de pagina in de KDE UserBase K3b pagina op 2011-01-20. Bijgewerkt tot 2.0 door het KDE-documentatieteam Vertaler/Nalezer: Rinse de Vries Vertaler/Nalezer: Antoon

Nadere informatie

XEMIO-654/664 Gebruikershandleiding. Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu

XEMIO-654/664 Gebruikershandleiding. Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu XEMIO-654/664 Gebruikershandleiding Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu Wat zit er in de doos: Het apparaat Gebruikershandleiding USB Kabel Hoofdtelefoon Installatie CD 2 Locatie en gebruik

Nadere informatie

Handleiding voor installatie en gebruik van

Handleiding voor installatie en gebruik van Handleiding voor installatie en gebruik van Opticon OPN-2001 Data Collector Inhoud pakket: - OPN-2001 - USB Communicatie kabel - Neckstrap Voordat u kunt communiceren met de OPN-2001 dient u de volgende

Nadere informatie

Frostwire handleiding. Inleiding. Voor- en nadelen van Frostwire. Installatie van Frostwire

Frostwire handleiding. Inleiding. Voor- en nadelen van Frostwire. Installatie van Frostwire Frostwire handleiding Welkom bij de handleiding van Frostwire, een programma om te downloaden via Peer 2 Peer (P2P). Wat komt er aan bod in deze handleiding? Inleiding Voor- en nadelen van Frostwire Installatie

Nadere informatie

Creatief met digitale foto's

Creatief met digitale foto's juli 2009 1 Creatief met digitale foto's Les 4 Deel 1: Webalbum maken met Picasa Deel 2: Diapresentatie maken met Photo Story 3 voor Windows 2 Deel 2: Photo Story 3 voor Windows 1. Photo Story is een gratis

Nadere informatie

DE MODULE FOTOGALERIJ

DE MODULE FOTOGALERIJ DE MODULE FOTOGALERIJ Inhoudsopgave Inhoud Pagina 1. INLEIDING... 2 2. PROCEDURE... 3 2.1. De module Fotogalerij openen... 3 2.2. Een galerij creëren.....4 2.2.1 Een galerij openen....4 2.2.2 Een galerij

Nadere informatie

Handleiding www.chiromeisjeszwaneven.be (v2).

Handleiding www.chiromeisjeszwaneven.be (v2). Handleiding www.chiromeisjeszwaneven.be (v2). Agenda Ga naar www.chiromeisjeszwaneven.be/admin en kies voor agenda. Log in met je gebruikersgegevens van het admingedeelte van de agenda. Pagina na het inloggen:

Nadere informatie

Summa Cutter Tools. 1 Cutter tools. Met dit programma kunnen twee dingen geïnstalleerd worden:

Summa Cutter Tools. 1 Cutter tools. Met dit programma kunnen twee dingen geïnstalleerd worden: Summa Cutter Tools 1 Cutter tools Met dit programma kunnen twee dingen geïnstalleerd worden: 1. Plug-in voor Corel (vanaf versie 11) en Adobe Illustrator (vanaf versie CS). De plug-in voor Corel installeert

Nadere informatie

Freezed frames herstellen met AVIQuick en VirtualDub

Freezed frames herstellen met AVIQuick en VirtualDub Freezed frames herstellen met AVIQuick en VirtualDub Voorbereidingen: -Maak een kopietje of een textje van de gegevens die Gspot geeft over de Avi. -Check op freezed frames met VirtualDub-MP3-Freeze -Rip

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE

HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE Ref. INOGRB01 HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE 1.INLEIDING Uw GRABBINO is een apparaat dat speciaal is ontwikkeld om uw video's te converteren naar het MPEG-formaat en daarna HDD-beelden door te sturen

Nadere informatie

Aan te raden Kodi addons voor films en series? Ice Films Exodus ccloudtv (stream diverse TV zenders uit het buitenland)

Aan te raden Kodi addons voor films en series? Ice Films Exodus ccloudtv (stream diverse TV zenders uit het buitenland) Waar vind je de geïnstalleerde addons? Bij het openen van Kodi zie je bij elke hoofdcategorie (pictures, videos, music etc.) een tabje Addons. Klik hier op om alle geïnstalleerde addons terug te vinden.

Nadere informatie

CONFIGURATIE VAN OPENOFFICE.ORG

CONFIGURATIE VAN OPENOFFICE.ORG CONFIGURATIE VAN OPENOFFICE.ORG Stapsgewijze procedure voor de configuratie van de OpenOffice.org programma's zoals in gebruik binnen de administratieve diensten van de Senaat Ing E. FLEMENT 19 november

Nadere informatie

http://www.dvscene.nl/encoderen/review-apacer-al460-mediaplayer.html

http://www.dvscene.nl/encoderen/review-apacer-al460-mediaplayer.html Page 1 of 7 Page 2 of 7 Naam: Wachtwoord: Herinner mij Log-in gfedc Wachtwoord? Naam? Register Home Artikelen Reviews Achtergrond Techniek HD en AVCHD Tutorials Nieuws Links Downloads Videos Videobewerkingsboeken

Nadere informatie

Acer erecovery Management

Acer erecovery Management 1 Acer erecovery Management Acer erecovery Management is een hulpprogramma dat door het softwareteam van Acer werd ontwikkeld en u een eenvoudig, betrouwbaar en veilig middel biedt om uw computer opnieuw

Nadere informatie

Les 5 ... Digitale fotografie, foto s delen met familie en vrienden. Iedereen online, van 9 tot 99 jaar.

Les 5 ... Digitale fotografie, foto s delen met familie en vrienden. Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. 5... Digitale fotografie, foto s delen met familie en vrienden Deze iconen tonen aan voor wie het document is Leerkrachten WebExperts Senioren Leerlingen Digitale fotografie, foto s delen met familie en

Nadere informatie

Na de installatie vind je een map VideoLAN met de nodige snelkoppelingen in de startmenu onder Alle programma s.

Na de installatie vind je een map VideoLAN met de nodige snelkoppelingen in de startmenu onder Alle programma s. Handleiding VLC media player Met dit programma kan je de meeste audio en video fragmenten (of hele Cd s of Dvd s) afspelen. Het programma ondersteunt veel bestandsformaten en je kunt er verschillende media

Nadere informatie

Handleiding Dahua recorders (WEB Service) 28-10-2012

Handleiding Dahua recorders (WEB Service) 28-10-2012 Inloggen Open de webservice in uw internetbrowser, bijvoorbeeld: http://243.273.23.125:85/ Vul uw gebruikersnaam (User Name) en wachtwoord (Password) in. Klik op Login om in te loggen. Krijgt u geen loginscherm

Nadere informatie

Delen van een Arrangement

Delen van een Arrangement Delen van een Arrangement Optie 1: Mail met bijlage. De makkelijkste methode is uiteraard het document te downloaden en vervolgens in zijn geheel als bijlage door te sturen naar andere koorleden. Afhankelijk

Nadere informatie

Tomra 820 InTouch. Promotie film maken Donatie ontvanger aanmaken

Tomra 820 InTouch. Promotie film maken Donatie ontvanger aanmaken Tomra 820 InTouch Promotie film maken Donatie ontvanger aanmaken Tomra Systems Apeldoorn 09.05.2012 2 Tomra 820 InTouch Promotie film maken Donatie ontvanger aanmaken Er is gebruik gemaakt van freeware

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Draadloze USB video-ontvanger. Model BRD10

Gebruikershandleiding. Draadloze USB video-ontvanger. Model BRD10 Gebruikershandleiding Draadloze USB video-ontvanger Model BRD10 Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop van de Extech BRD10 Draadloze USB video-ontvanger voor gebruik met het assortiment van Extech Boroscopen.

Nadere informatie

Ladibug Document Camera Image Software Gebruikershandleiding

Ladibug Document Camera Image Software Gebruikershandleiding Ladibug Document Camera Image Software Gebruikershandleiding Inhoud 1. Introductie...2 2. Systeemvereisten...2 3. Ladibug installeren...3 4. Beginnen met de Ladibug te gebruiken...5 5. Bediening...6 5.1

Nadere informatie

Handleiding GuardCam-LED

Handleiding GuardCam-LED Handleiding GuardCam-LED Stap 1. Plaatsen / verwijderen SD kaart Stap 2. Installeren GuardCam LED Stap 3. Monteren GuardCam LED Stap 4. Aanpassen instellingen Stap 5. Instellen datum, tijd en video mode

Nadere informatie

HTML. Media. Hans Roeyen V 3.0

HTML. Media. Hans Roeyen V 3.0 Media Hans Roeyen V 3.0 12 maart 2015 Inhoud 1. (Multi)Media op websites... 3 2. Flash en Websites... 4 3. Video op je website... 4 3.1. YouTube insluiten op de pagina... 4 3.2. Video zonder YouTube...

Nadere informatie

Voer de bijgeleverde muis in een USB ingang voorop de recorder en controleer of het

Voer de bijgeleverde muis in een USB ingang voorop de recorder en controleer of het 1. Bediening met de muis Voer de bijgeleverde muis in een USB ingang voorop de recorder en controleer of het icoontje in beeld verschijnt. Beweeg uw muis om uw wachtwoord in het keypad in te voeren. Dat

Nadere informatie

Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2

Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2 Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2 Versie 2.0.2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. AccowinUpgrade uitvoeren... 2 2.1 Taalkeuze... 2 2.2 Belangrijke opmerking... 2 2.3 Selecteren map waarin de huidige

Nadere informatie

Handleiding muziek spelen van een tablet.

Handleiding muziek spelen van een tablet. Handleiding muziek spelen van een tablet. Wat heb je nodig: een tablet minimum 8.4 groot (8.4, 9.7, 10.1, 105, 11.6, 12.2 13.3 zijn geschikt) Wanneer je die nog moet aanschaffen kan ik wel raad geven na

Nadere informatie

Zo maak ik een timelapse film.

Zo maak ik een timelapse film. Zo maak ik een timelapse film. Toepassing voor astrofotografie. Geert Vandenbulcke Zo maak ik een timelapse film. Timelapse = een tijdsverloop van enkele minuten of uren als film weergeven in een (veel)

Nadere informatie

Acer edatasecurity Management

Acer edatasecurity Management 1 Acer edatasecurity Management Acer edatasecurity Management maakt gebruik van de meest geavanceerde cryptografische technologieën en biedt u hierdoor een hogere gegevensbeveiliging en een betere codering

Nadere informatie

MIGRATIE VAN KING 5.47 NAAR NIEUWE PC OF SERVER

MIGRATIE VAN KING 5.47 NAAR NIEUWE PC OF SERVER MIGRATIE VAN KING 5.47 NAAR NIEUWE PC OF SERVER Dit document beschrijft de migratie van King naar een nieuwe pc (Stand Alone) en naar een nieuwe server (Client-Server). Hierin wordt verwezen naar de installatiehandleidingen

Nadere informatie

voor Windows Installatiehandleiding eid middleware v2.5 voor Windows

voor Windows Installatiehandleiding eid middleware v2.5 voor Windows Installatiehandleiding voor Windows 2006 Zetes NV pagina 1 van 11 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Stap 1: installatie van de de kaartlezer... 4 Instructies Vista... 4 Instructies 98/ME/2000/XP... 4 Controle

Nadere informatie

Uitleg van het bovenmenu:

Uitleg van het bovenmenu: Windows Media Player Open de media player via alle programma s of via een pictogram op het bureaublad Dit is een voorbeeld hoe het er ongeveer kan zien. Uitleg van het bovenmenu: Nu afspelen Mediabibliotheek

Nadere informatie

GEEF UW INVESTERINGEN EEN BOOST MET LIVE TRADER

GEEF UW INVESTERINGEN EEN BOOST MET LIVE TRADER GEEF UW INVESTERINGEN EEN BOOST MET LIVE TRADER Klaar om LIVE TRADER te gebruiken? Ontdek de belangrijkste functies van deze tool. Het hoofdscherm gebruiken De modules organiseren Effecten zoeken Het overzicht

Nadere informatie

Vooraleer we met DVD Shrink aan de slag gaan, rippen we eerst de volledige DVD naar de harde schijf.

Vooraleer we met DVD Shrink aan de slag gaan, rippen we eerst de volledige DVD naar de harde schijf. Inleiding Bedoeling van deze handleiding is een DVD-film, al dan niet volledig (menu's, extra's,...), te kopiëren en indien nodig het videospoor te transcoderen (vorm van snelle hercodering) zodat de film

Nadere informatie

Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop.

Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop. Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop. Stap 1: Linux mint 10 in de live mode starten: (Voor het starten van de live mode moet de bios zijn ingesteld om op te starten met cd-rom. Meer info hierover

Nadere informatie

DVDFab 8.2.2.6 -> http://www.dvdfab.com/download.htm (Helaas niet gratis maar trial)

DVDFab 8.2.2.6 -> http://www.dvdfab.com/download.htm (Helaas niet gratis maar trial) De 3D tv en 3D Blu-Ray speler komen in opkomst,maar de mogelijkheden staan nog in de kinderschoenen. Ik ga hier de meest populaire bestanden bewerken. Voor een 3D Blu-ray is een speciale 3D Blu-ray speler

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Inleiding

Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 1: Inleiding 1.1 Inhoud van de verpakking Controleer bij ontvangst van uw TVGo A03 of de volgende items werden meegeleverd met uw USB TV Super Mini-pakket. TVGo A03 Cd met stuurprogramma Afstandsbediening

Nadere informatie

WBelectronics. Infinity USB Phoenix - Handleiding

WBelectronics. Infinity USB Phoenix - Handleiding WBelectronics Infinity USB Phoenix - Handleiding Introductie Dank u voor de aanschaf van de Infinity USB Phoenix van WB Electronics! Het installeren van de Infinity USB Phoenix geschiedt in 3 eenvoudige

Nadere informatie

PC Docking Station voor gebruik met (RA109, RP109, RS109 / RA107, RP107, RS107) CD-ROM met on-line Help informatie OVER DEZE GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD

PC Docking Station voor gebruik met (RA109, RP109, RS109 / RA107, RP107, RS107) CD-ROM met on-line Help informatie OVER DEZE GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD PC Docking Station voor gebruik met (RA109, RP109, RS109 / RA107, RP107, RS107) CD-ROM met on-line Help informatie Model Nr.: RZ910 Gebruiksaanwijzing INHOUD Over deze gebruiksaanwijzing... 1 PC-vereisten...

Nadere informatie

Installatie van Linux Mint 13

Installatie van Linux Mint 13 Installatie van Linux Mint 13 De installatie van Linux Mint 13 is zeer eenvoudig. Download de Mint 13 DVD ISO image van http://www.linuxmint.com/download.php en brand deze op een dvd en start uw computer

Nadere informatie

AVCHD. AVCHD Workshop. 2012 Hans Dorland

AVCHD. AVCHD Workshop. 2012 Hans Dorland AVCHD AVCHD Workshop Inzicht Wie monteert* met DV? Wie monteert* met HDV? Wie monteert met AVCHD? *en overweegt montage met AVCHD? Overzicht digitale video 1995 DV 2005 HDV 2012 AVCHD Wat is HD video?

Nadere informatie

Rom Roscam, Animator SNV

Rom Roscam, Animator SNV Rom Roscam, Animator SNV Dia 1 Het programma: CDBurnerXP CDBurnerXP is een eenvoudig programma om: Data (bestanden, fotoshows, video, etc ) op CD/DVD te branden Een multisessie schijf starten en later

Nadere informatie

2. Starten met MediaMonkey

2. Starten met MediaMonkey 25 2. Starten met MediaMonkey MediaMonkey is een gebruikersvriendelijk programma voor het opbouwen en beheren van uw muziekcollectie. Met MediaMonkey kunt u geluidsbestanden en muziek-cd s beluisteren.

Nadere informatie

2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen?

2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen? Appendix B. Beeldmateriaal en Blackboard 1. Inleiding...1 2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen?...1 3. Het formaat van een afbeelding wijzigen...2 4. Een afbeelding comprimeren...4 5. Een uitsnede

Nadere informatie

AZO@Home installatie

AZO@Home installatie AZO@Home installatie OPGELET Deze nieuwe technologie kan enkel gebruikt worden op de door Microsoft courant ondersteunde versies van Windows. Momenteel is dit: Windows 7, Windows 8 en 8.1 0. Registratie

Nadere informatie

Bekijk het PC-beeld op de televisie! BELANGRIJKE INFORMATIE voor Europese klanten. De PC op een televisie of videorecorder aansluiten

Bekijk het PC-beeld op de televisie! BELANGRIJKE INFORMATIE voor Europese klanten. De PC op een televisie of videorecorder aansluiten TV Out gebruiken Bekijk het PC-beeld op de televisie! Uw nieuwe RAGE 128-grafische kaart beschikt over de voorziening TV Out. Sluit uw nieuwe kaart eenvoudigweg op een televisie en/of monitor aan. U kunt

Nadere informatie

MyMediasite Handleiding 2013 - V1.0

MyMediasite Handleiding 2013 - V1.0 MyMediasite Handleiding 2013 - V1.0 1 INHOUDSOPGAVE 1. INSTALLATIE 3 2.1 OPNEMEN: OPSTARTEN 4 2.2 OPNEMEN: NIEUWE PRESENTATIE 5 2.3 OPNEMEN: OPNAME PROCES 7 2.4. OPNEMEN: EIGEN MEDIA UPLOADEN 11 3. PRESENTATIE

Nadere informatie

Viewlog Viewlog Interface Functiepaneel Bestanden bewaren Dmv Logboek... 5

Viewlog Viewlog Interface Functiepaneel Bestanden bewaren Dmv Logboek... 5 VIEWLOG HANDLEIDING INHOUD Viewlog... 3 1. Viewlog Interface... 4 1.1 Functiepaneel... 5 2. Bestanden bewaren... 5 2.1 Dmv Logboek... 5 2.2 Dmv Exporteren als AVI of EXE... 6 2.3 Dmv Favorieten... 7 2.4

Nadere informatie

HANDLEIDING DMS Plugin Installatie, configuratie & werking

HANDLEIDING DMS Plugin Installatie, configuratie & werking HANDLEIDING DMS Plugin Installatie, configuratie & werking Dit document is de handleiding voor de installatie, configuratie en werking van de DMS Plugin. Versie 1-12/09/2005 Inhoudstafel 1 Installatie...

Nadere informatie

Handleiding voor de plug-ins Nero Burn/Burn Set tings voor MCE

Handleiding voor de plug-ins Nero Burn/Burn Set tings voor MCE Handleiding voor de plug-ins Nero Burn/Burn Set tings voor MCE Nero AG Copyright en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn

Nadere informatie

Handleiding installatie certificaat. Gebruikershandleiding voor het installeren van een persoonlijk- of systeem certificaat

Handleiding installatie certificaat. Gebruikershandleiding voor het installeren van een persoonlijk- of systeem certificaat Handleiding installatie certificaat Gebruikershandleiding voor het installeren van een persoonlijk- of systeem certificaat Handleiding installatie certificaat Datum : 16-04-2009 Versie : 1.1 Copyright

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Posts. 2) Hoe plaats ik een post? 2.1) Het postformulier Als je ingelogd bent, kan je bovenaan de site op het icoon " nieuwe post maken" klikken.

Posts. 2) Hoe plaats ik een post? 2.1) Het postformulier Als je ingelogd bent, kan je bovenaan de site op het icoon  nieuwe post maken klikken. Posts 2) Hoe plaats ik een post? 2.1) Het postformulier Als je ingelogd bent, kan je bovenaan de site op het icoon " nieuwe post maken" klikken. Per dag kan je 5 posts na elkaar plaatsen, daarna geldt

Nadere informatie

Instructies voor gebruik

Instructies voor gebruik Instructies voor gebruik Introductie van het product..3 Voorzorgsmaatregelen. 3 Inhoud 3 Onderdelen en functies.4 Deurbel installeren 5 Muziek toon..6 App Downloaden 7 Het product is gebaseerd op het Wi-Fi-netwerk

Nadere informatie

Fleet Pack Scan2FleetPack

Fleet Pack Scan2FleetPack Fleet Pack Scan2FleetPack Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 1 WAAROM SCAN2FLEETPACK?... 1 INSTALLATIE... 2 DOWNLOADEN... 2 CONFIGURATIE... 4 GEBRUIK... 5 Het programma openen... 5 Inscannen en uploaden...

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen 2005 NCS Commissie Wedstrijdzwemmen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: whisper380-computerhulp Datum: 22-9-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Virtual PC Downloaden:... 3 Welke moet u kiezen?... 3 Hoe weet u welke versie

Nadere informatie

Client configuratie voor Synapse voor huisartsen

Client configuratie voor Synapse voor huisartsen Client configuratie voor Synapse voor huisartsen Inleiding: AZ Klina biedt als service aan zijn verwijzende artsen de mogelijkheid om de beelden van Medische Beeldvorming on-line te bekijken. Hiervoor

Nadere informatie

Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO

Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO Handleiding- CrashplanPRO - Online Backup Download de clients hier: Windows 32- bit: http://content.cloud2.nl/downloads/back01- cra.backupnoc.nl/crashplan_x86.exe Windows

Nadere informatie

SMARTPHONE APPLICATIE HANDLEIDING

SMARTPHONE APPLICATIE HANDLEIDING SMARTPHONE APPLICATIE HANDLEIDING INHOUD GV Smartphone applicatie handleiding... 3 1 Enkele nota s:... 3 2 Windows Smartphone GV-MSView... 3 2.1 GV-MSView Live beelden instellen... 3 2.2 GV-MSView Opgenomen

Nadere informatie

Opmerking voor gebruikers van oudere programmaversies: wat hier wordt beschreven geldt vanaf versie 17. Oudere versies kennen een aparte omgeving

Opmerking voor gebruikers van oudere programmaversies: wat hier wordt beschreven geldt vanaf versie 17. Oudere versies kennen een aparte omgeving Opnemen 29 Opnemen Opnemen Opmerking voor gebruikers van oudere programmaversies: wat hier wordt beschreven geldt vanaf versie 17. Oudere versies kennen een aparte omgeving OPNEMEN. U opent een vergelijkbare

Nadere informatie

4. Bij de eerste inlogsessie, wordt je gevraagd om de Google gebruiksvoorwaarden te accepteren. Klik op "Ik ga akkoord. Ga door naar mijn account.

4. Bij de eerste inlogsessie, wordt je gevraagd om de Google gebruiksvoorwaarden te accepteren. Klik op Ik ga akkoord. Ga door naar mijn account. De allereerste keer inloggen bij Google apps for education 1. Log in via de knop rechtsboven in je browser. a. Zie je de knop niet? Surf dan eerst naar www.google.be b. Ben je al ingelogd onder een andere

Nadere informatie

Netwerk Media. Handleiding voor het delen van bestanden en mappen

Netwerk Media. Handleiding voor het delen van bestanden en mappen Netwerk Media Handleiding voor het delen van bestanden en mappen Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 2 Instellen van UpnP in Windows Vista... 3 Ínstellen van UPnP in Windows 7... 4 Bestanden

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN UW SOFTWARE OP WINDOWS VISTA OU 7

INSTALLATIE VAN UW SOFTWARE OP WINDOWS VISTA OU 7 PROGRAMMA : VERSIES : CIEL EN WINDOWS VISTA/7 ALLE DATUM : 23 JULI 2010 INSTALLATIE VAN UW SOFTWARE OP WINDOWS VISTA OU 7 Belangrijk: Indien uw computer deel uitmaakt van een domein moet u ervoor zorgen

Nadere informatie

Andere website van Smidtman internet Marketing.

Andere website van Smidtman internet Marketing. Copyright 2009: Smidtman Internet Marketing Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande toestemming van Smidtman Internet marketing verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van fotokopie,

Nadere informatie

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG Startersgids Nero BackItUp Ahead Software AG Informatie over copyright en handelsmerken De gebruikershandleiding bij Nero BackItUp en de inhoud hiervan zijn beschermd door midddel van copyright en zijn

Nadere informatie

Geheugenkaartjes. 19 december 2014

Geheugenkaartjes. 19 december 2014 Geheugenkaartjes 19 december 2014 Inhoud Inleiding Geheugenkaartjes bij opname Geheugenkaartjes bij montage Geheugenkaartjes voor opslag en transport 2 Inleiding Video-opslag is technologie die nog steeds

Nadere informatie

DIGITALE MODE MET POWER SDR

DIGITALE MODE MET POWER SDR DIGITALE MODE MET POWER SDR Als u een SDR tranceiver of ontvanger in gebruik heeft, is het misschien ook leuk om de digitale modi zoals BPSK31, RTTY enz. enz. te kunnen ontvangen en zenden. We beperken

Nadere informatie

Head Pilot v Gebruikershandleiding

Head Pilot v Gebruikershandleiding Head Pilot v1.1.3 Gebruikershandleiding Inhoud 1 Installatie... 4 2 Head Pilot Gebruiken... 7 2.2 Werkbalk presentatie... 7 2.3 Profielen beheren... 13 2.3.1 Maak een profiel... 13 2.3.2 Verwijder een

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2 Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp Datum: 23-11-2010 Inhoudsopgave Wat gaan we doen?...3 Wat hebben we nodig?...3 Downloaden van het programma:...3 Het programma registreren

Nadere informatie

Computer instellen voor de e-services

Computer instellen voor de e-services Computer instellen voor de e-services Inhoud 1. eid software installeren... 2 2. Java installeren... 4 3. Toelichting Internet Explorer / Mozilla Firefox... 5 4. Internet Explorer instellen... 6 a. Vertrouwde

Nadere informatie

DE NETWERKPRINTER INSTALLEREN

DE NETWERKPRINTER INSTALLEREN DE NETWERKPRINTER INSTALLEREN MTSO-INFO-EXTRA 4 VAKGROEP MTSO 2001 Faculteit PSW Universiteit Antwerpen Contact: prof. dr. Dimitri Mortelmans (dimitri.mortelmans@ua.ac.be) Tel : +32 (03) 820.28.53 - Fax

Nadere informatie

Formatteren Formatteren is het beschrijfbaar maken van een opslagmedium (b.v. een USB-stick). Vrijwel altijd is het opslagmedium al geformatteerd als

Formatteren Formatteren is het beschrijfbaar maken van een opslagmedium (b.v. een USB-stick). Vrijwel altijd is het opslagmedium al geformatteerd als Formatteren Formatteren is het beschrijfbaar maken van een opslagmedium (b.v. een USB-stick). Vrijwel altijd is het opslagmedium al geformatteerd als je het koopt en staat het op de verpakking, maar je

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: whisper380-computerhulp Datum: 27-9-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Het programma downloaden:... 3 Het installeren van het programma:... 4 Het programma

Nadere informatie

Filmpjes downloaden van YouTube. Filmpjes downloaden van YouTube

Filmpjes downloaden van YouTube. Filmpjes downloaden van YouTube Filmpjes downloaden van YouTube Op videosites als YouTube staan veel filmpjes die de moeite waard zijn om later nog eens terug te zien. Je kunt deze bookmarken in je browser of via de embedoptie vertonen

Nadere informatie

EMXXXX Product Title from CMS EW1228 Webcamera 2.0 megapixel met microfoon

EMXXXX Product Title from CMS EW1228 Webcamera 2.0 megapixel met microfoon EMXXXX Product Title from CMS EW1228 Webcamera 2.0 megapixel met microfoon 2 NEDERLANDS EW1228 Webcamera 2.0 megapixel met microfoon Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2

Nadere informatie